نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

حرف زدن با جنين يكي از راه‌هاي تقويت پيوند رابطه مادر و فرزندي است كه مي‌تواند بر رفتارهاي نوزاد پس از تولد نيز تأثير بگذارد. از جمله تاثيرات صحبت كردن با جنين مي‌توان به بهبود سيستم شنوايي، بهبود ارتباط شفاهي و سازگاري بيشتر با محيط پس از تولد اشاره كرد. اما شايد براي برخي مادران دشوار باشد كه با موجودي كه هنوز به دنيا نيامده ارتباط برقرار كنند يا ندانند كه بايد در مورد چه چيزهايي با او حرف بزنند. ممكن است اين كار ابتدا براي شما كمي دشوار باشد اما بدانيد حرف زدن با جنين به آرامش خود شما نيز منجر خواهد شد و به بهبود احوالات‌تان كمك مي‌كند. ما در ادامه به 5 روش‌ مختلف براي حرف زدن با جنين اشاره كرده‌ايم. براي آگاهي از اين روش‌ها تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد.

منبع: حرف زدن با جنين

چرا بايد با جنين حرف بزنيم؟

حرف زدن با جنين نه تنها در شكل گيري و تقويت ارتباط والد فرزندي تأثير مي‌گذارد بلكه مي‌تواند در رشد كودك نيز موثر باشد. ما در ادامه به مهم‌ترين آثار مثبتي كه در اين زمينه وجود دارد اشاره كرده‌ايم.

كمك به رشد سيستم شنوايي در كودك

مطالعات تحقيقاتي نشان مي‌دهند آغاز رشد گوش‌ها و فعاليت آن‌ها اولين بار در بارداري و از هفته 25 ام آغاز مي‌شوند. برخلاف بينايي كه تا پس از تولد نوزاد قابليت رشد و گسترش چنداني ندارد؛ در دوران جنيني در درون گوش‌هاي نوزاد موهاي ريزي شروع به رشد مي‌كنند كه براي تحريك شدن توسط دنياي بيرون تنظيم مي‌شوند. در نتيجه حرف زدن شما با جنين مي‌تواند سيستم شنيداري او را تحريك كرده و به تكامل هرچه بهتر آن كمك نمايد. با اين حال مراقب باشيد كه گوش جنين در برابر صداهاي بيش از 60 دسي بل بسيار حساس است و ممكن است آسيب ببيند در نتيجه در اين دوران از رفتن به مكان‌هاي بسيار پر سر و صدا نظير كنسرت‌ها خودداري كنيد.

كمك به ايجاد و پرورش صميميت

تنها به دليل اينكه جنين در درون شما رشد مي‌كند نبايد تصور كنيد كه او شما را مي‌شناسد. براي ايجاد يك پيوند عاطفي عميق و سالم لازم است كه از همان دوران جنيني به طور منظم با فرزندتان حرف بزنيد و از اميد و اشتياق خود براي او بگوييد. نتايج يك مطالعه پژوهشي نشان مي‌دهد كودكان در رحم نيز مي‌توانند احساسات مطرح شده با آن‌ها را درك كنند. در نتيجه حرف زدن مي‌تواند ارتباط عاطفي دوجانبه‌اي را ميان شما شكل داده و پس از تولد احساس صميميت و نزديكي بيشتري را فراهم مي‌سازد.

كمك به ايجاد ارتباط شفاهي

شايد برايتان باور نكردني باشد كه كودك پس از تولد بتواند آنچه شما در طول دوران بارداري براي او تكرار مي‌كرديد را به ياد بياورد. اما مطالعاتي كه روي نوزادان انجام شده اين موضوع را تأييد مي‌كنند. براي مثال پژوهش‌ها نشان مي‌دهند نوزادان بعد از شنيدن جملاتي كه در دوران بارداري مي‌شنيدند زودتر آرام مي‌شوند و يا با تغيير ريتم مكيدن پستانك به نوعي به آن‌ها واكنش نشان مي‌دهند.

تقويت ارتباط ميان زوجين

اختصاص دادن زمان‌هايي در طول روز براي حرف زدن با جنين همراه با همسر مي‌تواند ارتباط ميان زن و شوهرها را نيز بهبود ببخشد. اين مسئله به خصوص براي زوجيني كه روزهاي شلوغي را مي‌گذرانند و وقت چنداني براي بودن در كنار هم ندارند بسيار مفيد است. اگر شرايط آرام باشد حرف زدن با جنين مي‌تواند زمينه ساز اين شود كه بتوانيد در مورد مسائل حل نشده با يكديگر گفت‌وگو كنيد و روابط خود را تقويت نماييد.

بهترين روش‌ها براي حرف زدن با جنين

بسياري از مادرها نمي‌دانند چگونه مي‌شود با فرزندي كه در رحم دارند ارتباط برقرار كنند و صميميت مناسبي را شكل دهند. ما در ادامه بهترين روش‌هايي كه در اين زمينه توصيه مي‌شود اشاره كرده‌ايم. جهت تكميل اطلاعات خود مي‌توانيد مشاوره كودك دريافت كنيد.

1- صحبت كردن

صحبت كردن با جنين شايد در ابتدا براي مادران كار عجيبي به نظر برسد اما وقتي شروع به حرف زدن با كودك مي‌كنيد به مرور پيوندي نامرئي ميانتان شكل مي‌گيرد كه شما را به سمت ارتباط بيشتر سوق مي‌دهد. در اين شرايط مي‌توانيد آرزوها و اشتياق‌هاي خود را با كودك در ميان بگذاريد و وقايع پيرامون را براي او بازگو كنيد. اگر در اطرافتان اتفاقات ناخوشايندي رخ مي‌دهد يا سر و صداهاي زيادي وجود دارد با فرزندتان صحبت كنيد و به او اطمينان دهيد كه اين‌ها چيزي نيست و اوضاع خوب است.

پرورش احساس امنيت از همان دوران بارداري مي‌تواند در روحيه كودك تأثير بسياري بگذارد. زيرا كودكاني كه در دوران بارداري تحت فشار محيط استرس‌زاي زيادي بودند پس از تولد ناآرامي‌ها و كج خلقي‌هاي بيشتري را از خود نشان مي‌دهند.

2- رقصيدن از روش‌هاي حرف زدن با جنين!

پخش موسيقي‌هاي ملايم براي جنين مي‌تواند در ايجاد احساس آرامش در او تأثير بسزايي داشته باشد. اگر با ريتم‌هاي ملايم حركت كنيد و سعي كنيد هماهنگ با موسيقي احساسات دروني خود را به واسطه حركات يا همان رقص‌هاي ملايم به نمايش بگذاريد احساس آرامش و شادي بيشتري را براي فرزندتان فراهم مي‌كنيد. جالب است بدانيد فيلم‌هاي سونوگرافي 4 بعدي نشان مي‌دهند وقتي مادران شروع به رقصيدن مي‌كنند جنين نيز حركات مشابهي را از خود نشان مي‌دهد كه انگار او نيز شروع به رقصيدن مي‌كند!

3- پخش موسيقي

حال كه مي‌دانيم كودكان در دوران بارداري نيز از توانايي شنيداري برخوردارند؛ چرا از موسيقي براي ايجاد ارتباط با فرزند خود استفاده نكنيم؟ مطالعه‌اي كه نتيجه آن به “اثر موتزارت” شهرت يافت نشان مي‌دهد اگر جنين روزانه 10 دقيقه در معرض موسيقي‌هاي كلاسيك قرار بگيرد در آينده مهارت‌هاي فضايي گسترده‌تري را شكل مي‌دهد. در واقع اين كار بهره وري و عملكرد نيمكره راست را در كودكان بهبود مي‌بخشد.

علاوه بر اين‌ها پخش موسيقي همراه با موسيقي‌هاي كودكانه و آرام مي‌تواند يادگيري كودك را از همان دوران جنيني به كار بيندازد و به مادران كمك كند پس از تولد از همين موسيقي‌ها براي آرام كردن فرزند خود كمك بگيرند.

4- ماساژ دادن شكم از روش‌هاي حرف زدن با جنين

ماساژ و نوازش شكم به كمك روغن‌ها يا لوسيون‌ها مي‌تواند تأثير شگرفي بر ارتباط ميان شما و جنين داشته باشد. در نتيجه مي‌توانيد در كنار حرف زدن با فرزند خود از طريق ماساژ شكم نيز با او ارتباط برقرار كنيد. كمك گرفتن از همسر مي‌تواند اين فعاليت را به امري خانوادگي تبديل كرده و ارتباط جنين با محيط پيرامون را گسترش دهد. جالب است بدانيد كه فرزند شما در رحم مي‌تواند لمس شدن شكم توسط مادر، پدر يا يك فرد غريبه را از يكديگر تشخيص داده و به شيوه متفاوتي به آن‌ها پاسخ دهد.

5- معرفي كودك به ديگران از روش‌هاي حرف زدن با جنين

شما مي‌توانيد قبل از تولد كودك نزديكانتان را در اطراف خود جمع كنيد و از آن‌ها بخواهيد با فرزندتان صحبت كنند. فرزند شما قادر است صداها و لحن‌هاي مختلف را از يكديگر تشخيص دهد. شما در جريان اين كار مي‌توانيد كودك را به ديگران معرفي كنيد و از آن‌ها بخواهيد چند كلام با جنين صحبت كنند. اين كار به سازگاري هرچه بيشتر نوزاد با محيط پيرامون خود پس از تولد كمك مي‌كند و اجازه مي‌دهد كه علاوه بر ايجاد پيوند با شما با ساير افراد پيرامون خود نيز ارتباط بگيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

آيا درد و دل كردن با جنين مي‌تواند تأثير منفي روي كودك بگذارد؟

همان طور كه گفته شد برخي مطالعات معتقدند كه جنين در رحم مي‌تواند احساسات كلام شما را درك كند و به آن‌ها پاسخ دهد. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه به او آرامش دهيد و نگذاريد كه اضطراب‌هايتان به او منتقل شود. انتقال اين اضطراب‌ها مي‌تواند در روحيه كودك تأثير بگذارد و پس از تولد منجر به احساس ناآرامي، بي‌قراري و گريه‌هاي مكرر در او شود. درنتيجه بهتر است كه حرف زدن با كودك بيشتر بر محتواي مثبت و تلاش براي ايجاد احساس امنيت در او متمركز باشد.

منبع: حرف زدن با جنين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حرف زدن با جنين،
موضوع:
[ ۳۱ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۲۳:۱۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

توكسوپلاسموز يك عفونت انگلي است كه بين انسان و حيوانات مشترك مي‌باشد. اين عفونت به دنبال انگل توكسوپلاسما گوندي ايجاد مي‌شود. انتقال اين انگل از طريق آب آلوده، مدفوع گربه، گوشت خام امكان‌پذير است. درصورت مشاهده علائم عفونت و شك به وجود توكسوپلاسموز توصيه مي‌كنيم به متخصص عفوني جهت درمان و پيگيري مراجعه كنيد.

منبع: توكسوپلاسموز

توكسوپلاسموز

همان‌طور كه در ابتدا اشاره كرديم توكسوپلاسموز يا توكسوپلاسموزيس يك عفونت انگلي محسوب مي‌شود. انگلي كه عفونت توكسوپلاسموز را ايجاد مي‌كند، توكسوپلاسما گوندي مي‌نامند.

معمولا بروز اين بيماري در افرادي كه سيستم‌ايمني ضعيف‌تري نسبت به ديگر افراد جامعه دارند، شايع‌تر است. افراد تحت درمان با داروها شيمي‌درماني، مبتلايان به ايدز، افراد تحت درمان با كورتون‌ها و ساير داروها تضعيف‌كننده سيستم ايمني، گيرندگان پيوند معمولا سيستم ايمني ضعيف‌تري دارند.

مادران باردار و نوزادان آن‌ها از جمله افراد در معرض خطر عفونت توكسوپلاسموز هستند.

توكسوپلاسما گوندي در بدن همه حيوانات خونگرم ديده مي‌شود. اما ميزبان شناخته‌شده آن را گربه‌ در نظر مي‌گيرند.

تخم اين انگل در بدن گربه‌ها توليد شده و سپس از طريق مدفوع از بدن گربه خارج مي‌شود.

البته گربه‌هاي خانگي معمولا ميزبان اين انگل نيستند. در حالي كه گربه‌هاي خياباني و تربيت‌نشده كه غذا شكار مي‌كنند، مي‌توانند ميزبان انگل توكسوپلاسما گوندي باشند.

براي آشنايي با تاثير حيوان خانگي براي كودكان كليك كنيد.

علل بروز توكسوپلاسموز

لازم به ذكر است امكان انتقالي اين عفونت از فردي به فرد ديگر وجود ندارد. در شرايط زير امكان آلوده شدن با انگل و بروز عفونت توكسوپلاسموز وجود دارد.

_ نوشيدن آب آلوده به انگل مانند آب‌ها آلوده به مدفوع گربه

_ مصرف گوشت آلوده به صورت خام يا كامل پخته نشده

_ تماس مستقيم با مدفوع گربه

_ استفاده از سبزيجات آلوده به انگل و ضدعفوني نكردن آن‌ها

_ شير غيرپاستوريزه و محصولات آلوده به انگل

_ انتقال فرآورده‌هاي خوني از فرد آلوده به فرد سالم

_ دريافت پيوند عضو از فرد آلوده براي فرد سالم

پيشتر بيان كرديم زنان باردار و نوزادان آن‌ها، افراد تحت شيمي‌درماني، مبتلايان به ايدز، مصرف‌كنندگان داروها تضيف‌كننده سيستم ايمني در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به اين عفونت هستند.

علائم عفونت توكسوپلاسموزيس

بسياري از افراد مبتلا به توكسوپلاسموز ممكن است تا مدت‌ها علامتي نشان ندهند. هم‌چنين توكسوپلاسموز معمولا علائمي شبيه به آنفولانزا و سرماخوردگي ايجاد مي‌كند.

تب، سردرد، گلودرد، درد‌ها عضلاني خفيف تا شديد، سرفه، تنگي نفس، عفونت ريه، تورم غدد لنفاوي گردني از علائم توكسوپلاسموز است.

مشكلات چشمي از قبيل تاري ديد، عفونت چشم و دردها مزمن چشمي از ديگر علائم ابتلا به عفونت است.

تشنج، گيجي و سبكي سر، كما و التهاب مغزي در عفونت توكسوپلاسموز به چشم مي‌خورد.

درمان توكسوپلاسموز

افراد آلوده به انگل فاقد علامت معمولا درماني براي آن‌ها انجام نمي‌شود.

تجويز آنتي‌بيوتيك در افراد علامت‌دار به كنترل علائم بيماري كمك فراواني خواهد كرد.

داروها پيريمتامين، داراپريم، سولفاديازين از جمله درمان‌ها دارويي مناسب براي عفونت است.

پريمتامين منجر به كاهش فوليك‌اسيد و ويتامين B مي‌شود. از اين رو پزشك، افراد مبتلا را به مصرف ويتامين B اضافي تشويق مي‌كند.

درمان زنان باردار كمي متفاوت‌تر از سايرين است. پزشك با توجه به آلوده شدن جنين و شدت عفونت براي درمان تصميم‌گيري خواهد كرد.

طي سه ماهه اول و اوايل سه ماهه دوم از دارو اسپيرامايسين براي مادر باردار استفاده مي‌شود.

داروهاي پريمتامين، سولفاديازين و لووكورين براي درمان در اواخر سه ماهه دوم و سه ماهه سوم كاربرد دارند.

راه‌ها پيشگيري از عفونت توكسوپلاسموزيس

+ پختن كامل گوشت

+ شستن صحيح ظروفي كه در تماس با گوشت خام و ساير محصولات آلوده بوده‌اند.

+ ضدعفوني كردن سبزيجات پيش از مصرف

+ استفاده از دستكش هنگام تماس با گربه‌ها و مرتب كردن محل زندگي آن‌ها

+ اجتناب زنان باردار از تميز كردن و تماس با گربه‌ها

+ شستن و رعايت بهداشت دست‌ها پس از تماس با گربه

عوارض مربوط به توكسوپلاسموز

بيشتر عوارض ناشي از توكسوپلاسموز، زنان باردار و جنين آن‌ها را تهديد مي‌كند.

عوارض كلي توكسوپلاسموز شامل اختلالات قلبي و ريوي، اشكال در سيستم بينايي و شنوايي است.

نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به اين عفونت، عوارضي چون نابينايي، اختلال در شنوايي و كاهش آن، اختلال در عملكرد مغزي را نشان مي‌دهند.

شيوع توكسوپلاسموز

ميزان شيوع توكسوپلاسموز در يك نقطه از جهان با نقطه‌اي ديگر متفاوت است.

بيشترين شيوع ابتلا به اين عفونت در آمريكا مركزي و آفريقا مركزي ديده مي‌شود.

هم‌چنين مناطقي كه گوشت را به صورت خام يا نيمه پخته مصرف مي‌كنند نيز اين عفونت شايع است.

مصرف گوشت‌ها تازه‌اي كه قبلا منجمد نشده‌اند، ريسك ابتلا به عفونت را افزايش مي‌دهند.

رطوبت بر طولاني شدن مدت بيماري موثر است.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: توكسوپلاسموز


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: توكسوپلاسموز،
موضوع:
[ ۳۱ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۱۵:۳۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

فرايند اجتماعي شدن سازه‌اي گسترده و مهم در روانشناسي است كه فرد از دوران كودكي تا پيري با آن سر و كار دارد. كودك اولين فردي را كه مي‌شناسد و ارتباط برقرار مي‌كند، مادر است. سپس هرچه كه كودك بزرگ‌تر مي‌شود افراد و اعضاي مهم ديگر را خواهد شناخت. بنابراين خانواده اولين اجتماعي مي‌شود كه كودك با آن‌ها ارتباط برقرار مي‌كند. با توجه به رشد و ارتباطات كودك با محيط بيرون، كودك با نهاد‌هاي ديگر از جمله اقوام، محيط همسالان، مهد كودك، مدرسه و… آشنا مي‌شود. امروزه ارتباط با دنياي اجتماعي لازمه زندگي كردن است و بدون مهارت اجتماعي مناسب، كودك در سال‌هاي آينده با مشكلاتي مواجهه مي‌شود. همچنين عدم اجتماعي شدن كودك نيز مي‌تواند نشانه‌اي از اختلالات دوران كودكي باشد. به همين خاطر شناخت و آگاهي والدين نسبت به فرايند اجتماعي شدن فرزندشان مي‌تواند نگراني‌ها و چالش‎هاي احتمالي پيش رو را كاهش دهد.

منبع: فرايند اجتماعي شدن كودك

فرايند اجتماعي شدن كودك

نوزاد از لحظه‌اي كه متولد مي‌شود نبست به محيط پيرامونش حساس است و واكنش نشان مي‌دهد. در روز‌ها و ماه‌هاي اول تلاش كودك بيشتر صرف شناسايي و آگاهي از فعاليت‌ها و اعمال خودش است و نهايتا با مادرش ارتباط مي‌گيرد اما هر چقدر كه بزرگ‌تر مي‌شود نسبت به محيط بيرون از دنياي خودش كنجكاوتر مي‌شود. اين توجه كودك به محيط افراد و نوع ارتباط با اطرافيان يكي از نشانه هاي سلامت نوزاد محسوب مي‌شود. به طور معمول مي‌توان روند اجتماعي شدن كودك را شامل مراحل زير در نظر گرفت. براي آشنايي بيشتر درباره نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد.

تولد تا شش ماهگي

نوزاد از لحظه‌اي كه متولد مي‌شود تمايل به برقراري ارتباط دارد، او از لمس كردن و در آغوش گرفته شدن و نگاه كردن به چهره انسان لذت مي‌برد. هنگامي كه نوزاد يك فعاليت انجام مي‌دهد و آن فعاليت باعث جلب توجه مادرش مي‌شود، دوباره آن را تكرار مي‌كند. حتي ممكن است براي ارتباط بيشتر با مادرش حالت چهره‌اش را تقليد كند. يكي از مسائلي كه باعث جلب توجه نوزاد مي‌شود ارتباط چشمي است. در حدود سه ماهگي نوزاد تمايل بيشتري براي ارتباط برقرار كردن با محيط پيرامونش دارد و براي اولين بار شروع به لبخند زدن نسبت به چهره مادر مي‌كند كه اين لبخند زدن در اصطلاح “لبخند اجتماعي” نام دارد. به عبارتي براي اولين بار به وسيله لبخند زدن ارتباط برقرار مي‌كند.

هر چه مدت زمان بيشتري مي‌گذرد نوزاد نسبت به صداي پيرامون هم بيشتر واكنش نشان مي‌دهد و از صداهاي شاد استقبال مي‌كند و لبخند مي‌زند. همچنين نسبت به افراد غريبه‌ مهربان‌تر مي‌شود و كم كم شروع به ارتباط گرفتن مي‌كند. با اين حال در شش ماه اول زندگي، نوزاد بيشترين ارتباطش را با پدر و مادرش دارد.

فرايند اجتماعي شدن كودك | هفت تا دوازده ماهگي

در اين دوران همچنان نوزاد مشغول كشف دنياي درون خود و پيرامونش است و ارتباط زيادي با همسالان خود برقرار نمي‌كند و اگر در يك محيط يكسان قرار بگيرند هر كدام به تنهايي با خودشان بازي مي‌كنند. با اين حال نسبت به شش ماه اول ميل بيشتري براي ارتباط با همسالان خود دارند و اين تعامل را عمدتا از طريق ارتباط چشمي، غان و غون كردن و لبخند زدن برقرار مي‌كنند. با اينحال همچنان نسبت به چهره‌هاي آشنا بهتر واكنش نشان مي‌دهد و از افراد غريبه اجتناب مي‌كند. در پايان سال اول زندگي كودك دچار اضطراب جدايي مي‌شود به طوري كه از حضور افراد غريبه در كنارش مضطرب شده و ترجيح مي‌دهد در كنار افراد آشنا باشد.

سيزده تا بيست و چهار ماهگي

مهمترين ويژگي كه در اين دوران وجود دارند پر رنگ شدن اضطراب جدايي است. اضطراب جدايي در بين 10 تا 18 ماهگي به اوج خودش مي‌رسد. پس از اضطراب جدايي كودك نسبت به حضور ديگران واكنش بهتري نشان مي‌دهد. در پايان دو سالگي مهارت‌هاي اجتماعي كودك كم كم شروع به رشد مي‌كند و وارد مرحله جديدي مي‌شود و ميل بيشتري به بازي با همسالان پيدا مي‌كند. با اين حال مهارت اجتماعي شدن كودك به طور كامل رشد پيدا نكرده است به طوريكه هنوز تمايلي به تقسيم كردن اسباب‌بازي‌هايش با ديگر همسالان را ندارد.

بيست و پنج تا سي و شش ماهگي

در اين دوره كودك عليرغم اينكه با ديگران بازي مي‌كند اما همچنان خودمحور است و تمايلي به بازي دسته جمعي ندارد. از ديگر ويژگي‌هاي اين دوره اين است كه كودك فكر مي‌كند كه همه افراد، دنيا را همانند او مي‌بينند. رشد شناختي كودك در اين دوران به گونه‌اي است كه توانايي درك ديدگاه‌هاي مختلف را ندارد و از تفكرات، درك و استدلال عاجز است. براي شناخت بيشتر درباره رشد شناختي كودك كليك كنيد.

پس از 3 سالگي

بعد از سه سالگي و وارد شدن كودك در محيط‌هايي مانند مهدكودك، بازي در محيط باز با همسالان و… كم كم شروع به بازي‌هاي اجتماعي در كنار ساير همسالان مي‌كند و اجتماعي شدن كودك رو به تكامل مي‌رود.

راهكارهايي براي بهبود فرايند اجتماعي شدن كودك

بهترين عامل موثري كه مي‌تواند مهارت اجتماعي شدن را براي كودكان راحت كند ارتباط خوب با والدين است. با اين حال عواملي وجود دارد كه به فرايند اجتماعي شدن كودك كمك مي‌كند كه مي‌توان به ارتباط بيشتر با اعضاي خانواده، حضور دوستان و آشنايان، آموزش مهارت اجتماعي از طريق مشاهده و الگوسازي و ثبت نام كودك در مهدكودك يا محيط‌هاي فرهنگي اجتماعي مانند باشگاه‌ها و كلاس‌هاي آموزشي اشاره كرد. با اين حال گاهي راهكارهاي متفاوتي را امتحان مي‌كنيد اما بازهم كودكتان به سختي اجتماعي مي‌شود و يا ترجيح مي‌دهد گوشه گير باشد در اين شرايط لازم است كه با بهره بردن از مشاوره كودك به دنبال دليل اين مسئله و حل آن باشيد. گاهي اجتماعي نشدن كودك مي‌تواند نشان دهنده اختلالي از جمله اوتيسم باشد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

فرايند اجتماعي شدن كودك تا چه زماني ادامه دارد؟

كودك از لحظه‌اي كه متولد مي‌شود ميل به اكتشاف محيط بيرون از دنياي خودش را دارد و اين كار را به مرور زمان ياد مي‌گيرد و انجام مي‌دهد. فرايند اجتماعي شدن هيچگاه پايان ندارد و هميشه در تمام دوره‌هاي زندگي مي‌تواند حضور داشته باشد.

منبع: فرايند اجتماعي شدن كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۰۵:۰۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

نوسانات خلقي در بارداري يكي از شايع‌ترين مسائلي است كه زنان باردار تجربه مي‌كنند. در واقع به دليل ترشح هورمون‌هايي كه در دوران بارداري افزايش مي‌يابد اين تغييرات خلق و خو شكل مي‌گيرد كه مي‌تواند به صورت احساس‌هاي خوب و بد و يا حس اضطراب و افسردگي نمايان شود. اين تغييرات خلق و خو معمولا در سه ماهه اول بارداري به اوج خود مي‌رسد و در سه ماه دوم كمي كاهش يافته و در سه ماهه سوم دو بار قليان مي‌كند. در ادامه قصد داريم به نوسانات خلقي، دلايل آن و راه‌هاي مقابله با آن در بارداري اشاره كنيم. و يا براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: نوسانات خلقي در بارداري

نوسانات خلقي در بارداري

تغييرات و بالا و پايين شدن احساسات زنان در دوران بارداري امري طبيعي است. اما ميزان و شدت آن براي هر كس متفاوت بوده و شما مي‌توانيد با آگاهي از تغييرات بدني‌تان نسبت به اين تغييرات اقدامات لازم صورت دهيد.

دلايل نوسانات خلقي در بارداري

تغييرات زيادي به واسطه حاملگي براي بدن خانم پيش مي‌آيد كه عدم آگاهي از آن‌ها باعث مي‌شود كه نتوانيد رفتار مناسبي در پيش بگيريد، از اين رو با خواندن دلايل اين نوسانات مي‌تواند عوارض ناشي از آن را كاهش دهيد.

ترشح هورموني

تغييرات هورموني از مهم‌ترين دلايل نوسانات خلقي در دوران بارداري است، مهم‌ترين هورمون‌هايي كه باعث به وجود آمدن تغييرات خلق و خو در بارداري مي‌شود، استروژن و پروژسترون است. افزايش سطح استروژن مخصوصا در سه ماهه اول بارداري به بيش از دو برابر سطح معمولي باعث به وجود آمدن حس اضطراب و تحريك پذيري و عصبي شدن مي‌شود. در كنار استروژن افزايش هورمون پروژسترون نيز باعث ايجاد حس افسردگي، كسالت و خواب آلودگي و غم خواهد شد و اين گونه تغييرات هورموني تاثير مستقيم بر نوسانات خلقي در بارداري دارد.

احساس ترس و اضطراب از بچه دار شدن

ممكن است مدت‌ها انتظار بچه را كشيده باشيد، ولي بعد از باردارشدن افكار متعددي مانند سلامت جنين، سختي هاي زايمان، تامين هزينه هاي كودك بعد از زايمان، تاثير بچه دار شدن بر روابط شما و همسرتان و مشكلات بعد از بچه دار شدن به سراغ‌تان بيايد و اين افكار مي تواند براي شما ايجاد حس استرس و اضطراب نمايد.

حساسيت مادران به سلامت جنين باعث مي‌شود هر گونه تغييري در وضعيت جسمي آن‌ها باعث ترس و وحشت‌شان شود و اين حساسيت هاي فكري تا زمان فارغ شدن باعث تغييرات خلق و خوي مادر مي‌شود. اگر اطلاعات خود را درباره دوران بارداري و چگونگي حمل يك جنين سالم تا به دنيا آمدنش بالا ببريد، حتما از اضطراب شما كاسته مي‌شود. مراجعه به متخصصين و روانشناسان آگاه در اين زمينه علاوه بر كاهش تغييرات خلقي در شما مي‌تواند به داشتن فرزندي سالم كمك‌تان كند.

نوسانات خلقي در بارداري | تغييرات ظاهري

خانم‌ها نسبت به ظاهر خود حساس هستند. در دوران بارداري ممكن است با افزايش وزن مواجه شويد و احساس كنيد زيبايي و تناسب اندام خود را از دست داده‌ايد؛ اين امر سبب مي ‌شود شما اعتماد به نفس خود را از دست بدهيد و نتوانيد در جمع‌ها شركت كرده و با ديگران معاشرت كنيد. بنابراين از ديگر دلايل نوسانات خلقي در بارداري مي‌تواند تغييرات ظاهري مادر باشد كه باعث تجربه احساسات بد در دوران بارداري مي‌شود.

بيشتر بخوانيد: افسردگي در بارداري

روش مقابله با نوسانات خلقي در بارداري

از آنجايي كه در دوران بارداري به دلايل ذكر شده مادر با تغييرات شديد خلق و خو مواجه مي‌شود، بايد به دنبال راهي براي مقابله با اين تغييرات بود تا مادر بتواند اين شرايط را به بهترين شكل مديريت و سپري نمايد.

افكار وسواسي را كنار بگذاريد

بهتر است درمورد مسائل مختلف زيادي وسواس به خرج ندهيد از وسواس فكري در مورد نوع وسايل اتاق كودك‌تان تا وسواس درمورد مسائل كاريتان تا پايان دوره بارداري پرهيز نمايد، سخت نگيريد و بدانيد كه سلامتي و آرامش خودتان مهم‌ترين مسئله براي سلامت جنين‌تان است. بيش از حد به آينده و مشكلات بعد از تولد فرزندتان فكر نكنيد براي كاهش افكار وسواسي مي‌توانيد از يك روانشناس نيز كمك بگيريد.

افزايش ارتباط با همسر و اطرافيان

بهتر است با همسر و خانواده ارتباط‌تان را نزديك‌تر كنيد، مخصوصا اينكه به همسرتان درباره احساس‌تان بگوييد؛ همسر شما بايد بداند شما تحت چه شرايطي هستيد و اين گونه بيشتر از قبل حامي شما خواهد بود.

مي‌توانيد همراه همسرتان به يك روانشناس مراجعه نماييد چرا كه همسر شما نيز بايد در اين دوره حساس آموزش نحوه رفتار با شما را ببيند. در اين دوره روابط عاطفي خود را تقويت نماييد. همچنين با دوستان و يا همسر براي خوش گذراني بيشتر برنامه ريزي كنيد. رفتن به مسافرت، سينما و حتي يك پياده روي دو نفري با همسرتان مي‌تواند لحظه‌هاي خوبي را براي‌تان به ارمغان آورد. در ثانيه‌هايي كه به شما خوش مي گذرد، احساست بد دوره بارداري كاهش مي‌يابد.

صحبت با يك مشاور

درمورد تمام ترس ها و نگراني هايتان با يك مشاور صحبت كنيد، حرف دلتان را بزنيد. اين گونه علاوه بر اين كه مشكلات‌تان روي دلتان جمع نمي‌شود مي‌توانيد راهكاري براي حل آن‌ها پيدا كنيد. يك مشاور با تجربه مي‌تواند با نشان دادن راه‌هايي براي حل مشكلاتي كه از نظر شما بسيار بزرگ مي‌آيد آن‌ها را از ذهن شما پاك كرده و ترس‌ها و نگراني‌هاي‌تان را كاهش دهد، اين گونه بسيار آرام‌تر خواهيد بود. يك مشاور تشخيص مي‌دهد كه شما دچار اضطراب بارداري هستيد يا افسردگي در دوران بارداري و براي حل آن به شما كمك خواهد كرد.

تقويت كيفيت زندگي

كيفيت زندگي خود را افزايش دهيد و بجاي اينكه مدام گوشه‌اي بنشينيد و به مشكلات فكر كنيد بيشتر به خودتان برسيد و از روش‌هاي زير براي كاهش استرس و افزايش كيفيت زندگي بهره ببريد:

  • خوابي كافي داشته باشيد.
  • ورزش و يوگا و مديتيشن كمك بسزايي در كاهش استرس دارند.
  • لباس‌هاي بارداري زيبا بخريد.
  • از كلاس هاي بارداري استفاده كنيد.
  • در گروه‌هايي كه مادران باردار ديگر عضو هستند عضو شويد.
  • تغذيه سالم داشته باشيد.
  • بايك مشاور در طول دوره بارداري در ارتباط باشيد.

سخن پاياني

علاوه برتاكيد به اين نكته كه تغييرات خلق و خو در دوران بارداري طبيعي است، بايد يادآور شويم گاهي شدت و دفعات اين نوسانات خلقي بيش از حد بوده به گونه‌اي كه ممكن است سير طبيعي زندگي شما را به طور كلي تحت تاثير قرار دهد. در اين شرايط احتمال اختلال دو قطبي وجود دارد و نياز به درمان، محرز خواهد بود چرا كه درمان نشدن آن مي‌تواند سلامت جنين را نيز به خطر بياندازد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

چه عواملي باعث تغييرات خلق و خو در دوران بارداري مي شود؟

تعييرات هورموني مانند افزايش ترشح هورمون استروژن و پروژسترون، حساسيت هاي مربوط به سلامت جنين و شرايط زندگي بعد از به دنيا آمدن كودك، تغييرات ظاهري و افزايش وزن مي تواند در تغييرات خلقي مادر تاثير گذار باشد.

چگونه با نوسانات خلقي در بارداري مقابله كنيم؟

براي مقابله با اين نوسانات راهكار هاي مختلفي مانند كاهش وسواس فكري، ارتباط با اطرافيان مخصوصا همسر، ارتباط با مشاور، شركت در كلاس هاي بارداري ، يوگا، ورزش مديتيشن و تغذيه مناسب مي تواند تاثير گذار باشد.

منبع: نوسانات خلقي در بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۳۸:۰۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

مشكلات در بارداري در كنار شيريني‌هاي آن براي زوجين پيش مي‌آيد كه با آگاهي از اين مشكلات مي‌توانيد آن‌ها را راحت‌تر مديريت كنيد. تهوع، نحوه برقراري رابطه جنسي، ويار، سوزش سر دل، يبوست و مشكلات رايج‌ترين مشكلات زوجين در دوران بارداري هستند. اين ناراحتي‌ها معمولا از سه ماهه اول بارداري شروع مي‌شوند و تا ماه نهم ادامه دارند. در هر برهه زماني با اطلاع از راهكارهاي تسهيل كننده مي‌توانيد شرايط را براي خود و همسرتان آسوده تر كنيد. در صورتي كه در اين زمينه دچار چالشي شده‌ايد مي‌توانيد از خدمات مشاوره بارداري استفاده نماييد.

منبع: مشكلات در بارداري

مشكلات در بارداري

هر خانمي نشانه‌ها و مشكلات به خصوص خودش را در زندگي دارد كه مي‌تواند بر ميزان سختي دوران بارداري‌اش تاثير بگذارد. زوجين با آگاهي از اين مسائل مي‌توانند مانع از بسياري از تنش ها شوند. در ادامه به برخي از سوالات و چالش هاي زوج ها در دوران بارداري پرداخته‌ايم.

بيشتر بخوانيد: خستگي و بي حالي در بارداري

رابطه‌جنسي

رابطه جنسي، از سه ماهه اول تا ماه نهم بايد با رعايت اصول خاصي انجام شود. يكي از مسائلي كه زوجين در دوران بارداري مجبورند تغير دهند، نحوه برقراري رابطه جنسي است. بيشتر زناني كه خواهان زايمان طبيعي هستند، از همان ماه هاي اول تا زماني كه كيسه آبشان پاره شود و وارد اتاق عمل شوند، رابطه جنسي خود را حفظ مي‌كنند. براي بعضي افراد شرايطي وجود دارد كه مجبورند در نوع برقراري رابطه تغيراتي بدهند و يا بخشي از آن و گاها از كل رابطه، اجتناب كنند. روابط زناشويي در اين دوران تحت تاثير عوامل زيادي قرار مي‌گيرد. عواملي مثل وضعيت سلامت جسمي و روحي زوجين، شيوه رابطه جنسي زوجين قبل از بارداري، تعريف آن‌ها از رابطه جنسي، باورها و فرهنگ زوجين، ترس از صدمه به جنين و نوع برخورد آن‌ها با تغييرات فيزيكي زنان.

محدوديت هاي زوجين براي رابطه‌ در بارداري

براي بعضي از خانم‌ها، رابطه در دوران بارداري داراي محدوديت است. اين محدوديت‌ها توسط پزشك متخصص اعمال مي‌شود و مخصوص افرادي است كه: _ سابقه سقط جنين يا زايمان زودرس داشته اند. _ سابقه خونريزي، پاره شدن كيسه آب و يا سابقه انقباضات خودبه خودي رحمي داشته‌اند _ تعداد زايمان‌هاي متعددي داشته‌اند و مبتلا به نارسايي رحم‌اند _ در چهار تا شش هفته آخر بارداري اند _ سابقه فشار خون بالا دارند

آيا رابطه‌جنسي در بارداري به جنين آسيب مي زند؟

سوالي كه خيلي از زوجين درگيرش هستند همين است. در واقع آن‌ها نگران آسيب ديدن جنين‌شان هستند. جوابي كه به اين سوال مي‌دهيم منفي است. در رابطه‌جنسي در دوران بارداري هيچ آسيبي به كودك وارد نمي‌شود. كيسه آمنيوتيك و ماهيچه‌هاي قوي رحم، از جنين مراقبت مي‌كنند، پلاكت مايع ضخيم موجد در دهانه رحم، اجازه ورود عفونت به رحم را نمي‌دهد. در طول رابطه، آلت تناسلي مرد از مهبل (واژن) بالاتر نمي‌رود و خطري جنين را تهديد نمي‌كند.

آيا رابطه‌جنسي در اين دوران دردناك است؟

اگر جزو كساني هستيد كه بارداري معمولي و كم خطري داريد، بايد بگوييم كه رابطه جنسي يا ارگاسم باعث درد در شما نمي‌شود و خطر سقط جنين شما را تهديد نمي‌كند. با اينكه ارگاسم باعث انقباضات رحمي مي‌شود، اما دائمي و آسيب زا نيستند. براي آشنايي با روش هاي رفع بي خوابي در بارداري كليك كنيد.

ويار از مشكلات در بارداري

ويار از دردناك‌ترين حالت هاي بارداري است كه بيشتر زنان از آن گله مي‌كنند. ويار دو حالت كلي دارد؛ بعضي زنان، به برخي غذاها علاقه خاصي پيدا خواهند كرد و بعضي ديگر، از برخي غذاها، بوها و يا طعم‌ها متنفر خواهند شد. علائم ويار از هفته چهار تا هشتم بارداري شروع مي‌شوند، در هفته يازده تا سيزده به اوج مي‌رسند و احتمال دارد در هفته چهارده تا شانزده تمام شود. بعضي‌ها اعتقاد دارند ويار حاملگي فقط در سه ماهه اول بارداري آزاردهنده است و بعد از آن از بين مي‌رود، در صورتي كه بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه بيشتر زنان باردار، اين حالت را بعد از ماه سوم هم دارند و ممكن است تا پايان حاملگي داشته باشند. تجربه ويار ممكن است شدت و زمان متفاوتي در زنان داشته باشد. مي‌توانيد از راهكارهاي زير براي مديريت و كنترل ويار خود استفاده كنيد:

ارائه پاسخ مناسب به خوردن

اگر هوس كرديد ميوه يا سبزيجان بخوريد، حتما مصرف كنيد. سعي كنيد ميوه ها و سبزيجات متنوع و سالم را انتخاب كنيد. مثلا اگر انبه دوست نداريد و يا خيلي كم از آن استفاده مي‌كنيد، آن را به ميوه هاي ديگر مثل توت فرنگي و موز اضافه كنيد و طعم دوست داشتني تري درست كنيد. براي آشنايي با اصول سفر با هواپيما در بارداري كليك كنيد.

درست كردن خوراكي‌هاي خانگي و جايگزين كردن آن

اگر دل‌تان يك شيرين خامه‌اي يا تكه هاي شكلات خواست بهتر است يك تكه كيك خانگي با چند ميوه در كنارش را جايگزين كنيد. يا اگر دل‌تان چيپس مي‌خواهد، سعي كنيد از سيب زميني در كنار روغن زيتون و نمك استفاده كنيد و با پختن آن در فر، جايگزين چيپس كارخانه‌اي كنيد. اگر دوست داشتيد نان بخوريد، سعي كنيد به جاي نان هاي سفيد و صنعتي از سنگك و بربري استفاده كنيد.

پرت كردن حواس خود از خوراكي هاي نا مناسب

اگر هوس چيزي كرديد كه احتمالا براي جنين و خودتان ضرر دارد، سعي كنيد حواس‌تان را پرت كنيد. مثلا به جاي يك تكه شكلات، از يك آبميوه طبيعي در كنار گوش دادن به موسيقي استفاده كنيد و به همان اندازه از آن لذت ببريد.

ويار در خوردن مواد غيرخوراكي

اين ويار كه به هرزه خواري يا پيكا معروف است، در عده‌اي زنان باردار ديده شده. آن‌ها تمايل دارند گچ، خاك، گِل و يا يخ بخورند. اين به معني اين است كه دچار كمبود ويتامين و املاح معدني در بدن شده‌اند. اگر به پيكا دچار شده‌ايد، خودسرانه اقدام نكنيد و حتما به پزشك خود اطلاع دهيد.

بيشتر بخوانيد: افسردگي در بارداري

تهوع از مشكلات در بارداري

تهوع و استفراغ يكي ديگر از مشكلات زنان در بارداري است كه بيشتر از اينكه آسيب زا باشد، آزاردهنده است. با انجام راهكارهاي زير مي‌توانيد تهوع و استفراغ را درمان كنيد. _ صبح ها، پيش از بلند شدن از رختخواب مي‌توانيد مقداري غذاي خشك مثل نان برشته، كلوچه، بيسكويت و يا تكه‌اي سيب بخوريد. _ پرخوري نكنيد و سعي كنيد غذا را در 5 يا 6 وعده و به صورت ريزه خواري، در طول روز پخش كنيد. همچنين يا سرعت غذا نخوريد و آرامش داشته باشيد. _ بين وعده‎هاي غذايي نوشيدني مصرف كنيد. _ از لباس هاي بدون كمر و راحت استفاده كنيد. _ بوي صابون، عطر و يا غذايي كه باعث ناراحتي‌تان مي‌شود را از خود دور كنيد. _ شب ها قبل از خواب يك فنجان گندم و شير بنوشيد _ هرگز نگذاريد معده تان خالي بماند _ براي رفع حالت تهوع روي يك صندلي بنشيد و كمرتان را خم كنيد. طوري اين كار را بكنيد تا سرتان بين پاهايتان باشد. _ براي رفع حالت تهوع در بارداري مي‌توانيد در غذاهاي‌تان از زنجبيل تازه استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: مشكلات در بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشكلات در بارداري،
موضوع:
[ ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۳۲:۲۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

مصرف الكل در بارداري از مواردي است كه تأثير آن بر جنين غير قابل انكار مي‌باشد و موضوعي پر اهميت در سلامت و رشد مادر و فرزند به شمار مي‌رود. مضرات مصرف الكل از همان روزهاي اوليه بارداري و حتي زماني كه مادر از بارداري خود مطلع نيست، بر جنين نمايان مي‌گردد. اين موضوع زماني پر اهميت‌تر مي‌شود كه بفهميد مصرف الكل به خصوص در اولين ماه بارداري، در بسياري از موارد منجر به بروز سندروم جنين الكلي مي‌شود. در صورتي كه قصد باردار شدن داريد و يا بلافاصله بعد از فهميدن بارداري خود، با يك فرد متخصص مشورت نماييد و مصرف الكل را كنار بگذاريد.

منبع: مصرف الكل در بارداري

عوارض و پيامدهاي مصرف الكل والدين در بارداري

الكل موجود در خون مادر از طريق بند ناف به بدن جنين منتقل مي‌شود و گاه تاثيرات و عوارض بسيار جبران ناپذيري به وجود مي‌آورد. مصرف الكل هم عوارض جسماني و هم ناتواني‌هاي ذهني را در پي دارد. برخي از عوارض شايع شامل موارد زير است:

_اغلب كودكاني كه در معرض الكل قرار گرفته‌اند دچار مشكلات شنوايي، بينايي، كليوي يا استخواني و مشكلات قلبي مي‌شوند.

_مهارت استدلال و قضاوت در كودكان دچار كمبود مي‌شود.

_خطر ابتلاي كودك به اختلالات حركتي افزايش مي‌يابد.

_كاهش استدلال در مباحث رياضي و محاسباتي

_كوچك شدن سر (بيماري ميكروسفالي)

_مشكلات خواب و بد خوابي

_بيش فعالي

سندروم جنين الكلي از عوارض مصرف الكل در بارداري

سندروم جنين الكي شديدترين عارضه‌اي است كه امكان دارد بر اثر مصرف الكل در دوران بارداري اتفاق بيوفتد. نوزادان مبتلا به اين بيماري، طيفي از مشكلات مانند كمبود وزن، كوتاه بودن غير طبيعي قد، مشكلات توجه، هوش پايين و… را دچار مي‌شوند. حافظه ضعيف، ناتواني‌هاي يادگيري، بيش فعالي، تأخير در زبان و گفتار از ديگر مشكلات رايج جنين الكلي است. درمان‌هاي دارويي و روان‌شناختي ممكن است براي اين كودكان مؤثر واقع شود اما علائم آن‌ها هيچ گاه به طور كامل از بين نمي‌رود.

گاهي جنين در معرض مقدار كمي از الكل قرار مي‌گيرد؛ اين كودكان ممكن است تمام علائم جسماني را بروز ندهند اما مشكلات رفتاري و شناختي به احتمال زياد بروز پيدا مي‌كنند. به طور كلي ميزان تأثير گذاري الكل بر جنين به عوامل محيطي و ژنتيك بستگي دارد. براي آشنايي بيشتر با نشانه ها و راه هاي پيشگيري از سندرم جنين الكلي كليك كنيد.

سرطان مغز استخوان از عوارض مصرف الكل بر جنين | مصرف الكل در بارداري

تأثير مصرف الكل بر ابتلا به سرطان مغز استخوان در كودك موضوع پر اهميت و مورد بحثي است كه پزشكان بسيار بر آن تأكيد دارند. ابتلا به سرطان مغز استخوان در كودكان زير 4 سال بيشتر ديده مي‌شود؛ بر اساس تحقيقات مصرف الكل در دوران بارداري، خطر ابتلا به اين بيماري را تا 56 درصد افزايش مي‌دهد. به همين دليل لازم است مراقبت‌هاي دوران بارداري را جدي بگيريد و از مصرف نوشيدني‌هاي الكلي بپرهيزيد. براي كسب اطلاعات در زمينه خطرات بارداري كليك كنيد.

اعتياد به الكل در پدر چه تأثيري بر جنين مي‌گذارد؟

اغلب زماني كه زوج‌ها تصميم به فرزندآوري مي‌گيرند، تنها بر سلامت مادر و مراقبت از او تمركز مي‌شود؛ اين در حاليست كه سبك زندگي و سلامت پدر نيز بر سلامت جنين نقش بسزايي دارد. يكي از راه‌هاي پيشگيري از ابتلاي جنين به مشكلات و اختلالات، كنار گذاشتن مصرف الكل در پدران، قبل از اقدام به بارداري است.‌ در واقع مشكلات مربوط به بارداري تنها منحصر به مادر نمي‌شود و هر دو زن و شوهر بايد به سلامت خود توجه كنند. پدري كه اعتياد به الكل دارد نه تنها منجر به افزايش خطر بروز سندروم جنين الكلي مي‌شود، بلكه در مواردي علتي بر كم‌وزني، كوچك بودن اندازه مغز، اسكيزوفرني و اوتيسم در كودك به شمار مي‌رود. علاوه بر اين مصرف الكل و اعتياد به مواد مخدر، توانايي جنسي و قدرت باروري در مردان را كاهش مي‌دهد.

چه مدت قبل از بارداري نبايد الكل مصرف كرد؟

نمي‌توان پاسخ دقيقي براي اين پرسش ارائه داد اما به اين نكته توجه داشته‌باشيد كه اغلب مادران تا هفته‌هاي چهارم و ششم از بارداري خود خبر ندارند و همچنان الكل مي‌نوشند و اين يعني جنين مدتي را در معرض خطرات مصرف الكل قرار گرفته است. مصرف الكل هر چقدر هم كه كم باشد، چه در دوران بارداري و يا قبل از آن خطر سقط جنين، تولد نوزاد نارس و يا مرده را افزايش مي‌دهد. بهترين كار اين است كه هنگام مشاهده‌ تأخير در پريود و يا مثبت شدن تست بارداري، مصرف هر گونه مشروبات الكلي را كنار بگذاريد. هيچ نوع مشروبي مستثني نيست و همه‌ي انواع آن تأثيرات مخربي بر جنين اعمال مي‌كنند.

ترك اعتياد به الكل در بارداري

اگر قصد ترك اعتياد به الكل را داريد، به هيچ عنوان مصرف آن را به طور ناگهاني و بدون مشورت با پزشك قطع نكنيد. قطع ناگهاني، عوارض و علائم ترك را به همراه دارد و نبايد الكل را به صورت خودسرانه ترك كرد چرا كه مشكلات بيشتري را در پي دارد. توجه داشته باشيد كه ترك اعتياد هيچ گاه دير نيست و قطع مصرف حتي يك قطره الكل هم به داشتن بارداري با كيفيت‌تر و نوزادي سالم‌تر كمك مي‌كند.

بيش از حد در مورد تأثير الكل بر جنين نگران نباشيد

در صورتي كه الكل مصرف مي‌كنيد و متوجه شديد كه بارداريد، اولين كار اين است كه پزشك خود را در جريان بگذاريد و ميزان مصرف الكل را طبق دستور پزشك به حداقل رسانده يا كلا قطع كنيد؛ نگراني و اضطراب در مورد تأثير مخرب الكل تا جايي كه شما را وادار به ترك اعتياد و توجه به سلامت نوزاد كند مفيد است، اما نگراني بيش از حد در اين مورد، خود از عوامل بروز مشكل در بارداري به شمار مي‌رود و بر سلامت جنين تأثير مي‌گذارد.

با رعايت دستورات پزشك و كاهش استرس و فشار رواني مي‌توانيد تأثيرات مصرف قبلي الكل را به حداقل برسانيد. توصيه مي‌شود به مراقبت‌هاي دوران بارداري اهميت دهيد و براي كاهش فشارهاي رواني اين دوران از مشاوران روانشناسي كمك بگيريد. براي كسب اطلاع در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: مصرف الكل در بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مصرف الكل در بارداري،
موضوع:
[ ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۲۸:۴۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

نوع تغذيه نوزاد تا شش ماهگي نقش موثري در رشد او در طول زندگي دارد. در شش ماهه اول، نوزاد تنها از شير مادر تغذيه مي‌كند و تمامي نيازهاي بدن او به واسطه خوردن شير مادر برطرف مي‌شود. بنابراين نياز به هيچگونه غذاي كمكي نيست چرا كه معده كودك هنوز گنجايش هضم غذاهاي ديگر را ندارد. با اين حال با آغاز ماه چهارم مي‌توان دادن غذاي كمي به نوزاد را شروع كرد البته به شرط اينكه كودك توانايي گردن گرفتن را داشته باشد. در ادامه به طور كامل درباره تغذيه نوزاد تا ماه ششم صحبت خواهيم كرد. بهره بردن از مشاوره كودك به مادران كمك خواهد كرد تا بتوانند با توجه به نيازهاي كودك برنامه غذايي مناسبي را در دوران كودكي براي فرزندشان فرآهم كنند.

منبع: تغذيه نوزاد تا شش ماهگي

تاثير شير مادر در تغذيه نوزاد تا شش ماهگي

نوزادان با خوردن اولين شيري كه مادر توليد مي‌كند تمامي نيازهاي بدن خود را تامين مي‌كنند. آغوز يا اولين شير توليد شده در سينه مادر، غذاي استثناي براي رشد نوزاد به حساب مي‌آيد كه خواص ضد ميكروب و ضد ويروس داشته و ميزان ايمني و مقاومت بدن نوزاد را تا حد زيادي بالا مي‌برد. همچنين فوايد زير را نيز به همراه دارد.

  • قابليت هضم آسان و راحت
  • جلوگيري از حساسيت و آلرژي
  • عدم ابتلا شدن نوزاد به بيماري‌هاي عفوني و اسهال
  • افزايش ضريب هوشي كودك

كمك به رشد نوزاد با مصرف شير خشك | تغذيه نوزاد تا شش ماهگي

اگر فرايند رشد كودك به طور مناسب صورت نگيرد و نوزاد تا شش ماهگي وزن نرمال و عادي نداشته باشد يا لاغر به نظر برسد با تجويز متخصص مي‌توان از شير خشك به عنوان غذاي دوم شيرخوار استفاده نمود. البته در زمان مصرف شير خشك توسط نوزاد زير شش ماه، توجه به نكات زير حائز اهميت مي‌باشد.

  • ميزان استفاده از شير خشك نبايد زياد باشد و جاي شير مادر را بگيرد.
  • بهتر است شير خشك را با استفاده از قطره چكان و يا سرنگ به نوزاد بدهند.
  • مادران مي‌توانند شير خشك را بلافاصله بعد از وعده‌هاي اصلي شيردهي خود، به نوزاد بدهند. براي آشنايي با نيازهاي اوليه و اساسي كودك كليك كنيد.

نكات كليدي درباره تغذيه نوزاد با شير مادر تا شش ماهگي

  • نوزاد در روزهاي اول تولد ممكن است نسبت به زمان تولد كمي كاهش وزن را نشان دهد، اين موضوع كاملا طبيعي و عادي است و نبايد به اشتباه تصور شود كه مادر دچار كمبود شير است.
  • به منظور كسب اطمينان از اينكه شير مادر براي رشد شيرخوار كافي است و روند رو به رشد نوزاد سير طبيعي خود را دنبال مي‌كند مي‌توان از منحني رشد استفاده نمود و به فواصل زماني مشخص شده توسط متخصص، ميزان وزن او را بررسي كرد.
  • مادران نبايد دادن شير به نوزاد را به برنامه غذايي و وعده‌هاي خاصي محدود كند چرا كه ممكن است نوزاد در زمان‌هاي مختلف احساس گرسنگي داشته باشد.
  • نوزاداني كه از شير مادر تغذيه مي‌كنند داراي مدفوع شل تري هستند و در دفعات بيشتري اين كار را انجام مي‌دهند پس در صورتي كه فرزندتان با اين مسئله مواجه شد و علل ديگري از جمله سرماخوردگي باعث اسهال نوزاد نبود جاي نگراني وجود ندارد.

غذاي كمكي براي تغذيه نوزاد تا شش ماهگي

نكته مهم در مورد تغذيه نوزاد تا شش ماهگي اين است كه در ابتداي مصرف غذاي كمكي تنها يك يا دو قاشق غذا خوري فرني يا حريره بادام كافي است و به مرور زمان مي‌توان تعداد قاشق‌ها را افزايش داد. با اين حال با توجه به اينكه غذاي اصلي كودك تا سن شش ماهگي، شير مادر است برخي متخصصان معتقدند با آغاز ماه چهارم مي‌توان دادن غذاي كمي به نوزاد را شروع كرد البته به شرط اينكه كودك توانايي گردن گرفتن را داشته باشد.

با توجه به اينكه روند رشد در نوزادان مختلف فرق مي‌كند برخي از آن‌ها با وجود سن يكسان رشد بيشتري دارند، در اين مواقع مي‌توان از غذاهاي نرم به عنوان مكمل غذايي استفاده كرد. به طور معمول در شش ماهگي، دستگاه گوارش نوزادان براي پذيرش غذا‌هاي ديگري به جز شير مادر، آمادگي پيدا كرده است و اگر برنامه غذايي مناسب براي نوزادان شش ماهه در نظر گرفته نشود ممكن است دچار مشكلات رشدي گردند. براي آشنايي با غذاي كودك زير يك سال كليك كنيد.

ميزان غلظت غذاي كمكي براي نوزاد 4 تا 6 ماه

ميزان غلظت غذاي شير خوار از موضوعات بسيار مهمي است كه بايد مورد توجه قرار بگيرد. فرني يا حريره بادام بايد حالت رقيق داشته باشند و قبل از اينكه سفت و غليظ شوند از روي حرارت برداشته شوند. به عبارت ديگر ميزان غلظت غذاي كمكي، در ابتدا بايد كمي از غلظت شير مادر بيشتر باشد و طي روزهاي آينده ميزان غلظت افزايش يافته و به حد غلظت ماست برسد. براي آشنايي با رژيم مناسب و تغذيه سالم كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چرا نبايد براي تغذيه نوزاد تا شش ماهگي از شيشه شير خشك استفاده نمود؟

به دليل اينكه شير مادر غذاي اصلي نوزاد به حساب مي‌آيد و براي رشد سالم او مفيد و الزامي است، نبايد شير خشك را جايگزين آن نمود. در صورتي كه نوزاد به واسطه شيشه شير خشك تغذيه شود، ديگر سينه مادر را نمي‌گيرد.

چرا بايد از دادن غذاهاي ديگر به نوزاد تا شش ماهگي اجتناب شود؟

مصرف زود هنگام غذاي كمكي در شش ماهه اول مي‌تواند حساسيت غذايي و اسهال در نوزاد ايجاد كند. همچنين شير مادر براي نوزاد كافي است و غذاي كمكي بايد از شش ماه دوم آغاز گردد.

منبع: تغذيه نوزاد تا شش ماهگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تغذيه نوزاد تا شش ماهگي،
موضوع:
[ ۲۹ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۳۸:۰۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

عوامل مختلفي بر رشد نكردن جنين در دوران بارداري تاثير مي‌گذارند. سوءتغذيه مادر، بروز فشار خون يا ديابت دوران بارداري، نوشيدن الكل يا استفاده از مواد مخدر از جمله رايج‌ترين دلايلي هستند كه بر رشد جنين در حاملگي تاثير مي‌گذارند. نوزاداني كه تحت اين شرايط به دنيا مي‌آيند اغلب وزن بسيار كمي در بدو تولد دارند و ممكن است با نقايص مادرزادي، آسيب‌هاي مغزي و نابهنجاري‌هاي رشدي رو به رو شوند. در ادامه در مورد علل رشد نكردن جنين، راه‌هاي تشخيص و پيشگيري از آن توضيحات بيشتري را ارائه كرده‌ايم. در صورتي كه مورد مشكوكي حس كرديد، مي‌توانيد مشاوره بارداري دريافت نماييد.

منبع: رشد نكردن جنين

رشد نكردن جنين | آشنايي با اختلالات رشد جنين

اختلالات رشد جنين، به هرگونه آسيبي گفته مي‌شود كه در دوران بارداري فرايند رشد كودك را با مشكل مواجه مي‌كنند. كودكاني كه با اين اختلالات به دنيا مي‌آيند اغلب نارس هستند و وزنشان از محدوده طبيعي كمتر است. اين مسئله مي‌تواند در ادامه به صورت نقايص مادرزادي، نا بهنجاري‌هاي رشدي و آسيب‌هاي مغزي خود را نشان دهد. بررسي‌ها نشان مي‌دهند در ماه‌هاي اوليه بارداري عوامل ژنتيكي، بيماري‌هاي مادر و مشكلات مرتبط با جفت بيش از هر عامل ديگري مي‌توانند به فرايند رشد جنين آسيب بزنند. در حالي كه در ماه‌هاي آخر بارداري نقش عوامل محيطي بيش‌تر مي‌شود. در ادامه به علل و عوامل مختلفي كه در رشد نكردن جنين تاثير مي‌گذارند، پرداخته‌ايم.

بيشتر بخوانيد: ناسازگاري خوني پدر و مادر

علل رشد نكردن جنين | عوامل مرتبط با مشكلات مادر

رشد نكردن جنين مي‌تواند تحت تاثير 3 عامل اصلي باشد كه مشكلات مادر و بيماري‌هاي او، مشكلات مرتبط با خود جنين و عوامل مرتبط با رحم و جفت را در بر مي‌گيرد. موارد زير مشكلات مربوط به مادر را شامل مي‌شوند.

1- فشارخون دوران بارداري

افزايش فشار خون در دوران بارداري يكي از خطرات مهمي است كه مي‌تواند براي مادر و جنين دردسر ساز شود. فشار خون دوران بارداري از اين جهت منجر به اختلال رشد در جنين مي‌شود كه خون رساني به كودك را با مشكل مواجه مي‌سازد. در واقع با توجه به اينكه جنين در دوران بارداري اكسيژن و مواد غذايي مورد نياز را از خون مادر به دست مي‌آورد، اخلال در خون رساني مي‌تواند به بروز مشكلات جدي در فرايند رشدي او بيانجامد. براي آشنايي با خطرات بارداري كليك كنيد.

2- دچار شدن به انواع عفونت‌ها

دچار شدن به هرگونه عفونت در دوران بارداري مي‌تواند سلامت جنين را به خطر بياندازد و بر فرايند رشد او تاثير بگذارد. به همين خاطر لازم است كه در دوران بارداري بيش از هر زمان ديگري به مسائل بهداشتي توجه كنيد. گاهي اوقات اقدامات ساده‌اي نظير شستن دست‌ها مي‌تواند از شما در برابر عفونت‌هاي بسيار جدي محافظت كند.

3- وجود بيماري‌هاي زمينه‌اي در مادر

اگر دچار هرگونه بيماري زمينه‌اي نظير مشكل قلبي، تنفسي، ريوي و ديابت هستيد، لازم است قبل از برنامه ريزي براي باردار شدن اين مشكل را با متخصصي كه تحت نظر او هستيد در ميان بگذاريد. چرا كه شما در دوران حاملگي نمي‌توانيد هر دارويي مصرف كنيد. همچنين اين مشكلات ممكن است به خودي خود بر سلامت و رشد جنين تاثير بگذارد. اگر به طور ناخواسته باردار شديد، بايد در اولين فرصت با پزشك در مورد بيماري‌هاي قبلي خود صحبت نماييد.

4- سوء تغذيه

در دوران بارداري رژيم غذايي مادر بيش از هر زمان ديگري اهميت پيدا مي‌كند. چراكه شما به كالري بيشتري براي تامين نيازهاي رشدي جنين نياز داريد. گرفتن رژيم‌هاي سخت در بارداري يا نخوردن غذاي كافي به خاطر ويار و حالت تهوع مي‌تواند اختلالات جدي در رشد فرزندتان ايجاد كند.

5- استفاده از الكل، سيگار يا مواد مخدر

استفاده از الكل، سيگار يا مواد مخدر مي‌تواند منجر به بروز نقايص جدي در جنين شود. از جمله مهم‌ترين نقايص مي‌توان به تولد نوزاد معتاد و سندروم جنين الكلي اشاره كرد. علاوه بر اين‌ها مصرف سيگار و مواد مخدر به صورت تدخيني، فرايند اكسيژن رساني به جنين را با اختلال مواجه كرده و به اين ترتيب باعث بروز مشكلاتي در فرايند رشد كودك مي‌شود.

 

علل رشد نكردن جنين | مشكلات مرتبط با جنين

در همه موارد رشد نكردن جنين به بيماري‌ها و مشكلات مادر ارتباط ندارد، بلكه اين مسئله مي‌تواند به شرايط خود جنين مربوط باشد. موارد زير نمونه‌هايي از مشكلات جنين هستند كه به اختلال در رشد مي‌انجامند.

1- مشكلات ژنتيكي و كروموزومي

بروز خطاهايي در ژنتيك و مشكلات كروموزومي از قبيل سندروم داون از جمله مسائلي هستند كه از همان ماه‌هاي اول بارداري فرايند رشد جنين را با اختلال مواجه مي‌كنند و در نهايت بعد از تولد نيز به آسيب‌هاي مغزي و نقايص مادرزادي مي‌انجامند.

2- دو قلو يا چند قلو بودن جنين

جنين در شرايطي كه مادر دو قلو يا چند قلو باردار است به مراقبت بيشتري نياز دارد. چراكه در اين شرايط بدن مادر بايد بتواند مواد غذايي بيشتري را در اختيار 2 يا چند جنين قرار دهد. مسائلي نظير نداشتن رژيم غذايي مناسب مي‌تواند تا حد زيادي در فرايند رشد كودك تاثير بگذارد.

3- تولد زودهنگام

هر شرايطي كه منجر به زايمان زودرس و تولد زودهنگام گردد، باعث مي‌شود كه جنين فرايند رشدي خود را به طور كامل طي نكند و به صورت نارس به دنيا بيايد. در اين شرايط اغلب نوزاد به مدت چند روز در دستگاه نگهداري مي‌شود تا تحت مراقبت‌هاي ويژه بتواند آمادگي لازم براي قرار گرفتن در دنياي بيرون را به دست بياورد.

 

علل رشد نكردن جنين | عوامل مرتبط با رحم و جفت

همان طور كه گفته شد علاوه بر مشكلات مرتبط با مادر و جنين، در برخي موارد عوامل مرتبط با جفت يا رحم منجر به اختلال رشدي در جنين مي‌شود. موارد زير نمونه‌هايي از اين عوامل هستند. براي آشنايي با نشانه هاي بارداري خارج از رحم كليك كنيد.

1- كاهش جريان خون در رحم

جنين تمام مواد غذايي و اكسيژن مورد نياز خود را از جريان خون موجود در رحم دريافت مي‌كند. در نتيجه هر عاملي كه باعث افت جريان خون در رحم و جفت شود سلامت جنين را تهديد كرده و مي‌تواند به بروز اختلالات رشدي در او بيانجامد.

2- جدا شدن جفت

جدا شدن جفت يا سقط شدن آن يكي ديگر از عواملي است كه مي‌تواند باعث رشد نكردن جنين و وارد شدن آسيب‌هاي جسماني به او شود. از جمله علائمي كه در حين جدا شدن جفت تجربه مي‌شوند، مي‌توان به خونريزي يا لكه بيني، دردهاي رحمي، انقباضات سريع و كمر درد اشاره كرد.

روش هاي تشخيص رشد نكردن جنين

بسياري از مادران در دوران بارداري دائما نگران رشد فرزندشان هستند. در ادامه به معرفي روش‌هاي تشخيص اختلالات رشدي كودك در دوران بارداري پرداخته‌ايم.

1- سونوگرافي

سونوگرافي يكي از رايج‌ترين روش‌هايي است كه براي بررسي رشد جنين در دوران بارداري انجام مي‌شود. در تصويربرداري از طريق سونوگرافي عواملي نظير اندازه جنين و ميزان مايع آمنيوتيك بررسي خواهد شد. اين موارد به متخصص كمك مي‌كند تا بتواند متناسب با سن جنين، رشد نرمال او را زير نظر بگيرد.

2- سونوگرافي داپلر

سونوگرافي داپلر نوعي روش تخصصي و پيشرفته است كه ميزان جريان خون اندام‌ها را بررسي مي‌كند. به كمك اين روش مي‌توان ميزان جريان خون در رحم، بند ناف و اندام‌هاي جنين را بررسي كرد. همان طور كه گفته شد كاهش جريان خون هشدار مهمي است كه نشان مي‌دهد كودك در معرض اختلالات رشدي قرار دارد.

3- آزمايش آمنيوسنتز

آزمايش آمنيوسنتز آزمايشي است كه مايع آمنيوتيك اطراف جنين را بررسي مي‌كند. مايع آمنيوتيك نقش محافظت كننده براي جنين دارد و در برابر ضربه‌ها و فشارها از كودك مراقبت مي‌كند. متخصصان به كمك آزمايش آمنيوسنتز مي‌توانند به مشكلات كروموزومي و وجود انواع عفونت‌ها پي ببرند.

 

پيشگيري از اختلالات ناشي از رشد نكردن جنين

مهم‌ترين مسئله براي پيشگيري از اختلالات ناشي از رشد نكردن جنين تشخيص به موقع مشكل است. در واقع اگر مشكلات رشدي در ماه‌هاي اوليه به وجود بيايند و مورد توجه قرار نگيرند، امكان پيشگيري از مشكلات بعدي بسيار سخت و در برخي موارد غير ممكن خواهد بود. رعايت نكات زير به فرزندتان كمك مي‌كند تا رشد كاملي را در رحم تجربه نمايد:

– به طور پيوسته زير نظر يك متخصص باشيد و انجام سونوگرافي و آزمايش‌هاي مربوطه را پشت گوش نياندازيد.

– پيوسته فشار خون خود را چك كنيد و در صورت بالا بودن فشار در اسرع وقت با يك متخصص تماس بگيريد.

– رژيم غذايي سالمي در پيش بگيريد و تلاش كنيد انواع مواد معدني و ويتامين‌ها را در آن بگنجانيد.

– فعاليت‌هاي كششي و ورزشي بسيار سبك انجام دهيد.

– قبل از مصرف هرگونه دارو ابتدا با پزشك مشورت نماييد.

– از مصرف الكل، مواد مخدر يا سيگار خودداري كنيد.

– قبل از بارداري وضعيت سلامتي خود را بررسي نماييد.

براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

توقف رشد جنين باعث بروز چه مشكلاتي مي‌شود؟

توقف رشد جنين مسئله‌اي خطرناك است كه مي‌تواند به سقط جنين، مرده‌زايي يا تولد با نقايص مادرزادي بيانجامد.

منبع: رشد نكردن جنين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: رشد نكردن جنين،
موضوع:
[ ۲۹ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۳۴:۲۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

هفته بيستم بارداري زماني است كه مادر وارد نيمه دوم بارداري شده است و جنين به سرعت در حال رشد و تكامل مي‌باشد. به طور روزانه وزن جنين با افزايش همراه است و از نظر ساختاري و ظاهري هرچه بيشتر شبيه به يك نوزاد مي‌شود. در اين هفته تغييرات ظاهري مادر نيز به وضوح نشان دهنده باردار بودنش است. در سه ماهه دوم بارداري، خصوصا هفته بيستم مادران معمولاً سرشار از انرژي هستند و مشكلات زيادي را تجربه نمي‌كنند. با اين حال برخي از مادران ممكن است عوارض و مشكلات ناخوشايندي از جمله يبوست، درد كمر، گرفتگي عضلات پا، انقباضات رحم و سوزش معده داشته باشند. آشنايي با اين تغييرات و راهكارهاي مديريت كردن آن مي‌تواند براي افزايش سلامت مادر و جنين حائز اهميت باشد كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد.

منبع: هفته بيستم بارداري

وضعيت جنين در هفته بيستم بارداري

در هفته بيستم بارداري جنين افزايش وزن قابل توجهي نسبت به هفته گذشته پيدا مي‌كند. اكنون قدش به حدود 26 سانتي‌متر و وزنش حدود 300 گرم رسيده است. رشد موهاي سر و بدن و وجود ورنيكس براي محافظت از پوست و جنين همچنان در اين هفته ادامه پيدا مي‌كند. اگر نوزاد در زمان مقرر به دنيا بيايد لايه ورنيكس به طور خود به خود از بين مي‌رود با اين حال نوزاداني كه زودتر از موعد مقرر به دنيا مي‌آيند مقداري از لايه ورنيكس بر روي پوستشان باقي مي‌ماند. به دليل رشد اندام‌هاي تناسلي جنين، بسياري از والدين تا هفته بيستم بارداري متوجه جنسيت فرزند خود مي‌شوند با اين حال اگر هنوز جنسيت فرزندتان دقيقا مشخص نيست مي‌توانيد حدودا يك يا دو هفته بعدي سونوگرافي مجدد انجام دهيد. علاوه بر اين رشد دندان‌هاي شيري و اصلي كودك در زير لثه در اين هفته شروع مي‌شود.

وضعيت مادر در هفته بيستم بارداري

در طي اين هفته وزن مادر همانند وزن جنين رو به افزايش است و اين بزرگ‌تر شدن جنين امري خوشايند محسوب مي‌شود. انرژي و سرزندگي مادر در اين هفته بيشتر مي‌شود و همچنان ميل براي برقراري رابطه جنسي وجود دارد. مادراني كه تا اين هفته متوجه تكان خوردن جنين خود نشده بودند در اين هفته بايد براي اولين بار اين تكان خوردن را احساس كنند چراكه حركات جنين فعال‌تر و قوي‌تر شده است. براي اينكه بهتر متوجه تكان خوردن جنين شويد دستتان را بر روي شكم خود قرار دهيد و منتظر تكان خوردن بمانيد. اگر در طولاني مدت جنين در داخل شكمتان تكان نخورد بهتر است با پزشك خود ملاقات داشته باشيد. به طور كلي مادر در اين هفته وضعيت و تغييرات خاصي را تجربه نمي‌كند با اين حال برخي از مادران ممكن است دچار علائم ناخوشايند و عوارض احتمالي بشوند كه در ادامه اين نكات بيان مي‌شود.

عوارض شايع مادر در هفته بيستم بارداري

درست است كه به طور كلي اين هفته براي مادران با علائم و عوارض ناخوشايندي همراه نيست، با اين حال برخي مادران ممكن است دچار مشكلاتي نظير يبوست، درد كمر، گرفتگي عضلات پا، انقباضات رحم، سوزش معده و كم شدن حجم تنفس بشوند. عمده ترين مسئله‌اي كه ممكن است مادران تجربه كنند درد كمر است. همانطور كه جنين رشد مي‌كند و وزنش بيشتر مي‌شود ممكن است مركز ثقل بدن مادر هم دچار تغييراتي شود كه از جمله اين تغييرات مي‌توان به درد كمر و درد باسن اشاره كرد. علاوه بر اين با بزرگ‌تر شدن حجم و بالاتر آمدن رحم، فشار بيشتري به ريه‌ها وارد مي‌شود و ممكن است تنفس را براي مادر دچار مشكل كند. تمام اين موارد طبيعي و موقتي است و پس از زايمان بهبود پيدا مي‌كند.

خودمراقبتي‌هاي لازم در هفته بيستم بارداري

تغذيه مناسب

بهتر است براي كاهش يبوست ناشي از بارداري در هفته بيستم از غذاهاي فيبردار مانند ميوه، سبزيجات و غلات استفاده كنيد و از افزايش وزن از طريق خوردن غذاهاي پرچرب پرهيز كنيد چراكه اين شيوه از افزايش وزن فايده مثبتي براي مادر و جنين به همراه ندارد.

ورزش منظم

ورزش منظم و صحيح مي‌تواند كمر درد، درد باسن و… را كاهش داد. به طور كلي انجام تمرينات ورزشي صحيح و سبك در دوران بارداري مي‌تواند منجر به تقويت عضلات مادر شود. با اين حال بهتر است براي انجام تمرينات ورزشي با پزشك خود مشورت كنيد.

مراقبت‌هاي پزشكي

در سه ماهه دوم بارداري بهتر است حتما براي انجام معاينات و ارزيابي بيشتر با پزشك خود ملاقات داشته باشيد. اگر تا اين هفته هنوز براي انجام معاينات به پزشك مراجعه نكرده‌ايد بهتر است در اولين فرصت اين كار را انجام دهيد. پزشك معمولا با اندازه گيري تناسب وزن مادر و جنين، اندازه گيري فشار خون و ميزان ورم دست و پاي مادر، معاينه وضعيت شكم، اندازه گيري بزرگ شدن رحم و ضربان قلب جنين، سلامت جنين و مادر را مورد بررسي و ارزيابي قرار مي‌دهد.

خوابيدن صحيح و كافي

هر چه از مدت زمان بارداري بيشتر مي‌گذرد شيوه خوابيدن اهميت زيادي پيدا مي‌كند چراكه خوابيدن به روش غلط مي‌تواند منجر به افزايش كمردرد مادر و آسيب رساندن به جنين شود. بهترين شيوه خوابيدن در اين دوران خوابيدن به پهلوي سمت چپ است.

برقراري رابطه جنسي

در دوران بارداري برقراري رابطه جنسي براي جنين و مادر خطرناك نيست. با اين حال در برخي موارد به دليل شرايط جسماني ممكن است پزشك انجام اين كار را منع كرده باشد. در مجموع در شرايط عادي با رعايت نكات و پوزيشن‌هاي مناسب دوران بارداري مي‌توان از برقراري رابطه جنسي در هفته بيستم بارداري لذت برد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

در هفته بيستم بارداري از خوردن چه غذاهايي بايد پرهيز شود؟

به طور كلي در تمام دوران بارداري بهتر است از خوردن غذاهاي پرچرب و به اصطلاح فست فودي پرهيز شود چراكه باعث چاقي و افزايش وزن كاذب مي‌شوند. به جاي خوردن اين قبيل‌ غذاها مي‌توانيد از مواد سرشار از فيبر و مواد غذايي حاوي ويتامين B استفاده كنيد.

منبع: هفته بيستم بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هفته بيستم بارداري،
موضوع:
[ ۲۹ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۱:۱۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سندروم مرگ ناگهاني نوزاد يكي از علل رايج مرگ نوزاد است كه هيچ علائم مشخصي براي آن وجود ندارد و ناگهان در حين خواب رخ مي‌دهد. اين مسئله مي‌تواند براي نوزادان يك ماهه تا كودكان يك ساله رخ دهد اما بيشترين ميزان شيوع آن در نوزادان چهار ماهه است. تا به امروز دلايل و عوامل احتمالي مختلفي براي سندروم مرگ ناگهاني نوزاد بيان شده است كه دانستن و آشنايي با اين مسائل براي هر پدر و مادري ضروري به نظر مي‌رسد چراكه مي‌توان با انجام راهكارهاي ساده‌ احتمال وقوع اين مسئله را تا حدي كاهش داد. همچنين بهره بردن از مشاوره كودك كمك مي‌كند تا مادران اطلاعات خود را افزايش داده و بتوانند سلامت جسمي و رواني كودك خود را ارتقا دهند. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: سندروم مرگ ناگهاني نوزاد

علل ايجاد سندروم مرگ ناگهاني نوزاد

تا امروز علت دقيق سندرم مرگ ناگهاني نوزاد به طور كامل مشخص نشده است، با اين حال برخي علل و موارد احتمالي وجود دارد كه مي‌توان به آن‌ها اشاره كرد. از آنجايي كه سيستم تنفسي و ريوي نوزاد هنوز به اندازه يك انسان بالغ رشد نكرده است، پوشيدن لباس و استفاده از پتو‌هاي ضخيم و همچنين دماي گرم داخل اتاق مي‌تواند يك علت احتمالي براي سندروم مرگ ناگهاني نوزاد باشد. علاوه بر اين، مسائلي مانند مصرف نوشيدني‌هاي الكلي، دود سيگار و مواد مخدر مي‌تواند احتمال مرگ ناگهاني نوزاد را افزايش دهد. در صورتي كه با چنين مساله‌اي روبه رو شده‌ايد، حتما مقاله كنار آمدن با مرگ نوزاد را بخوانيد. از علت‌هاي احتمالي ديگر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • ضعف ريه و دستگاه تنفسي
  • وجود مشكلات مغزي مرتبط با كنترل تنفس
  • ابتلا به عفونت‌ و بيماري‌هاي تنفسي
  • نارسي و كم وزني نوزاد
  • خوابيدن روي شكم و بسته شدن مجراي تنفس
  • تاخير رشدي
  • قرار گرفتن مادر در زمان بارداري در معرض مواد سمي
  • كاهش اكسيژن مادر در دوران بارداري
  • بيماري در كودكان

در مجموع مي‌توان علت ايجاد سندرم مرگ ناگهاني نوزاد را در سه عامل زير خلاصه كرد.

  • مشكل در سيستم ايمني، تنفسي و عروقي كودك
  • ضعف عضلاني و نقص عصبي
  • عوامل محيطي

به پشت خواباندن نوزاد و گذاشتن پستانك در دهان نوزاد هنگام خواب، خطر مرگ ناگهاني نوزاد را كاهش مي‌دهد.

عوامل خطرساز سندروم مرگ ناگهاني نوزاد

سندرم مرگ ناگهاني ممكن است براي هر نوزادي رخ دهد با اين حال با شناسايي عوامل خطرساز مي‌توان احتمال رخ دادن اين مسئله را كاهش داد.

  • سن: نوزادان معمولا بين 2 تا 4 ماهگي بيشترين سطح آسيب پذيري به سندرم مرگ ناگهاني نوزاد را دارند.
  • جنسيت: ابتلاي بيشتر پسران نسبت به دختران
  • سيگار كشيدن منفعلانه: اين مسئله با سيگار كشيدن والدين ارتباط دارد. به طوري كه دود سيگاري كه والدين يا اطرافيان مي‌كشند بر روي ريه نوزاد تاثير مي‌گذارد.
  • تولد زودرس: به دليل رشد ناكافي اندام‌هاي بدن ممكن است زودرسي يا نارسي با مرگ ناگهاني نوزاد ارتباط داشته باشد.

راهكارهايي براي پيشگيري از سندروم مرگ ناگهاني نوزاد

هيچ روش درماني براي جلوگيري يا از بين بردن سندرم مرگ ناگهاني نوزاد وجود ندارد اما روش‌ها و راهكارهايي براي پيشگيري و كاهش احتمال ابتلا به اين مسئله هست. برخي از اين راهكار‌ها شامل موارد زير مي‌باشد.

خوابيدن صحيح نوزاد

بهتر است نوزاد يك تخت مخصوص با يك تشك مسطح و نسبتا سفت براي خودش در نزديك تخت والدين داشته باشد تا والدين بتوانند به راحتي نوزاد را بررسي كنند. دماي اتاق خواب را به طور ملايم در نظر بگيريد و كودك را با لباس‌ها و پتو‌هاي ضخيم نپوشانيد. همچنين از قرار دادن اشيا و اسباب‌بازي‌هاي ريز و درشت بر روي تخت پرهيز كنيد. بهتر است از خواباندن كودك بر روي شكم اجتناب نماييد، بهترين حالت خوابيدن براي نوزاد، خوابيدن به پشت است.

مراقبت‌هاي بهداشتي

اگر به عنوان يك والد سيگار مي‌كشيد بهتر است اين كار را در كنار نوزاد يا در خانه انجام ندهيد چراكه دود سيگار مي‌تواند باعث آسيب رساني به نوزاد شود و احتمال مرگ ناگهاني را در هنگام خواب افزايش ‌دهد. گاهي خود والدين باعث آسيب به نوزادشان مي‌شوند و در اين شرايط كنار آمدن با مرگ نوزاد بسيار دشوار مي‌شود. همچنين تغذيه از شير مادر مي‌تواند يكي ديگر از راهكارهاي پيشگيري از سندروم مرگ ناگهاني نوزاد باشد. انجام معاينات و بررسي‌هاي نوزاد و همچنين انجام تمام دوره‌هاي واكسناسيون نوزاد مي‌تواند اين خطر را تا حدود 50 درصد كاهش دهد.

علاوه بر اين مكيدن پستانك مي‌تواند خطر ابتلا به سندروم مرگ ناگهاني نوزاد را كاهش دهد، اما به ياد داشته باشيد پستانك مناسب سن نوزاد تهيه كنيد. برخي از نوزادان علاقه‌اي به مكيدن پستانك ندارند در اين شرايط بهتر است او را مجبور به مكيدن پستانك نكنيد و پس از مدتي دوباره پستانك را به او پيشنهاد دهيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا سندروم مرگ ناگهاني نوزاد قابل درمان است؟

تا به امروز هيچ روش درماني يا واكسني براي از بين بردن سندرم مرگ ناگهاني نوزاد ايجاد نشده است. مرگ ناگهاني نوزاد يك اتفاق غير منتظره و غير قابل پيش‌بيني است كه ممكن است براي هر نوزادي پيش بيايد. با اين حال با شناسايي و كنترل كردن عوامل خطرساز و احتمالي مرگ ناگهاني نوزاد، مي‌توان احتمال وقوع آن را تا حدي كاهش داد.

منبع: سندروم مرگ ناگهاني نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۵۰:۵۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی