نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

گاه رفتارهاي عجيب و غريب كودك براي بعضي از پدر و مادرها تبديل به يك موضوع نگران كننده مي‌شود كه نمي‌دانند چطور بايد با آن برخورد كنند. گاهي وقت‌ها رفتار فرزندمان آن‌قدر عجيب است كه نمي‌توانيم دليلش را بفهميم يا ممكن است از كارهاي او در مقابل ديگران خجالت بكشيم. حتما وقتي بشنويد رفتارهاي عجيب‌وغريب كودك دير يا زود تمام مي‌شوند، خوشحال مي‌شويد و او رفتار اجتماعي مناسب را ياد خواهد گرفت. رفتارهاي عجيب‌وغريب ممكن است به خاطر مشكلات روحي يا ذهني نيز ايجاد شده باشند كه راجع به آن‌ها در ادامه صحبت خواهيم كرد،

منبع: رفتارهاي عجيب و غريب كودك چطور شكل مي گيرند

رفتارهاي عجيب و غريب كودك

قبل از هر چيزي بايد به اين سؤال پاسخ دهيم كه رفتار عجيب‌وغريب يعني چه يا به چه رفتاري عجيب مي‌گوييم؟ گاهي اوقات پدر و مادرها بيش‌ازحد روي فرزندشان حساس هستند و هر رفتاري به نظرشان زشت يا عجيب مي‌آيد. اين والدين از كودك انتظار دارند كه درست مثل يك بزرگ‌سال رفتار كند. بعضي وقت‌ها هم رفتار كودكان واقعاً عجيب است. شايد ديده باشيد كودكاني كه مي‌دانند يك رفتار زشت است اما عمداً جلوي ديگران انجام مي‌دهند. براي مثال ممكن است جلوي ديگران دست توي دماغ و دهانشان بكنند يا بچه‌هاي كوچك‌تر را اذيت كنند.

به‌طوركلي رفتار عجيب‌وغريب كودك يعني فرزندتان دست به رفتارهايي مي‌زند كه با سن او مناسب نيستند يا مي‌داند كه نبايد اين كارها را در مقابل ديگران انجام دهد. مثلاً اگر يك كودك 4 ساله به اندام خصوصي خود دست مي‌زند اين موضوع خيلي هم عجيب نيست و بسياري از بچه‌ها در اين سن اين كار را انجام مي‌دهند، اما اگر يك بچه 7 يا 8 ساله چنين كاري مي‌كند بايد علت اين رفتار را بيابيد.

دلايل رفتارهاي عجيب و غريب كودك

ناآشنايي با قوانين اجتماعي

بچه‌ها در دنياي خودشان زندگي مي‌كنند و خيلي با قواعد زندگي اجتماعي آشنا نيستند. اين باعث مي‌شود گاهي رفتارهايي از آن‌ها ببينيد كه به نظر عجيب هستند. آن‌ها نمي‌دانند چه حرفي را بايد در چه موقعيتي بزنند يا نزنند و شايد حرف‌هايشان شما را خجالت‌زده كند. در اين موقعيت‌ها بهتر است به‌جاي بدرفتاري با كودك با آرامش رفتار صحيح را به او توضيح دهيد.

مشاهده نتيجه رفتار

كودكان با رفتارهاي مختلف در حال شناخت محيط اطراف هستند. آن‌ها مي‌خواهند ببينند رفتارهايشان در شرايط مختلف چه پيامدي دارد و همين كار به آن‌ها كمك مي‌كند تا به‌تدريج با رفتارهاي درست و غلط آشنا شوند. براي همين گاهي اوقات رفتار آن‌ها ازنظر بزرگ‌ترها عجيب به نظر مي‌رسد. آن‌ها بدون توجه به خوب يا بد بودن رفتارها آن‌ها را در موقعيت‌هاي مختلف انجام مي‌دهند تا بفهمند بهترين موقع براي هر رفتار كدام است.

رفتارهاي عجيب و غريب كودك براي جلب‌توجه

لجبازي يا تلاش براي جلب‌توجه اطرافيان يكي از مهم‌ترين دلايلي است كه شاهد رفتارهاي عجيب و غريب كودك خواهيد شد. هنگامي‌كه كودك احساس مي‌كند شما صداي او را نمي‌شنويد مجبور است شدت رفتارهايش را بيشتر كند تا بالاخره توجه شما را به سمت خودش جلب كند. اين نكته را به ياد داشته باشيد كه كودك هميشه به دنبال جلب محبت و توجه شما از راه‌هاي مثبت نيست! هدف آن‌ها اين است كه شما او را ببينيد و براي اين ديده شدن ممكن است حتي به رفتارهاي منفي هم دست بزنند.

نشان دادن استقلال

يكي از كلافه كننده ترين رفتارهاي عجيب و غريب كودك اين است كه سعي مي‌كند با شما مخالفت كنند يا به شكل‌هاي مختلفي لجبازي و مخالفت خود را به شما نشان دهند. درواقع در سنين پايين‌تر كودك مي‌خواهد به شما بگويد كه ديگر مستقل شده و مي‌خواهد بعضي كارها را خودش به‌تنهايي انجام دهد، در اين شرايط بهتر است به‌جاي تحريك لجبازي كودك به او اجازه دهيد راجع به بعضي چيزها خودش تصميم بگيرد.

راه هاي از بين بردن رفتارهاي عجيب و غريب كودك

احساسات كودك را درك كنيد

اولين كار براي متوقف كردن رفتارهاي عجيب و غريب كودك درك احساسات اوست. پس درك كنيد فرزندتان مثل شما به دنيا نگاه نمي‌كند. تجربه آن‌ها در مورد مسائل اجتماعي بسيار كمتر از شماست و ذهنشان نمي‌تواند مسائل را مثل يك بزرگ‌سال با منطق بررسي كند. براي همين بهتر است كه ناتواني‌هاي آن‌ها را درك كنيد و از فرصت‌هاي مناسب براي آموزش دادن قواعد مختلف استفاده كنيد.

از پرخاشگري خودداري كنيد

بسياري از پدر و مادرها وقتي رفتار نامناسبي از فرزندشان مي‌بينند عصباني مي‌شوند و با او بدرفتاري مي‌كنند. در اولين قدم بايد اين بدرفتاري‌ها را كنار بگذاريد. بدرفتاري (توهين، بالا بردن صدا، تنبيه، مسخره كردن، تخريب شخصيت ….) با كودك تنها باعث مي‌شود آن‌ها احساس شرم و خجالت كنند و حتي ممكن است اين تصورها را راجع به خودشان تا بزرگ‌سالي هم نگه دارند.

به رفتارهاي عجيب و غريب كودك بي‌توجه باشيد

بهترين راه براي ناپديد شدن رفتارهاي عجيب و غريب كودك اين است كه به آن‌ها بي‌توجه باشيد. خيلي وقت‎‌ها رفتارهاي نامناسب كودك به اين خاطر است كه آن‌ها مي‌خواهند توجه و تأييد شما را به دست بياورند. اگر احساس كنند كه با بعضي رفتارها به اين خواسته نمي‌رسند دير يا زود رفتارشان را تغيير خواهند داد.

چه زماني از مشاور كمك بگيريم؟

اگر شما هم درگير رفتارهاي عجيب و غريب فرزندتان هستيد، بهتر است راجع به اين موضوع با مشاور صحبت كنيد. روانشناس كودك به‌خوبي مي‌تواند به شما كمك كند تا به فرزندتان آموزش بدهيد و رفتارهاي اشتباه او را با رفتاري صحيح‌تر عوض كنيد.

گاهي اوقات رفتارهاي عجيب و غريب كودك به دليل مشكلات جدي ايجاد شده است. براي مثال كودكان مبتلا به اوتيسم ممكن است رفتارهايي مثل خودزني داشته باشند و يا يك حركت را بارها تكرار كنند. بچه‌هاي بيش‌فعال به شكل غيرقابل‌كنترلي پرجنب‌وجوش و جوش هستند و يك كودك عقب‌مانده ذهني ممكن است كارهايي بكند كه اصلاً از سن او انتظار نداريم. اگر شما از فرزند خود يا هركدام از اطرافيان اين رفتارها را مي‌بينيد بهتر است هرچه سريع‌تر راجع به اين موضوع از يك متخصص كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رفتارهاي عجيب و غريب كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

در مقابل رفتارهاي عجيب فرزندم بايد چه كار كنم؟

بهتر است برخورد تندي در مقابل اين رفتارها نداشته باشيد و سعي كنيد با آرامش دليل اشتباه بودن رفتار كودك را به او آموزش دهيد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: رفتارهاي عجيب و غريب كودك چطور شكل مي گيرند


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۳۸:۴۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

برخورد با كودكان چاق اصول خاص خودش را دارد. مخصوصا كودكاني كه در دوران حساس زندگي هستند اگر با برخورد بدي مواجه شوند دچار آسيب هاي جبران ناپذيري مي‌شوند. توجه به شرايط روحي و رواني كودك از شرايط وزني او مهم تر است. هرچقدر به سلامت رواني كودك اهميت بدهيد راحت تر مي‌توانيد با كودك چاق خود برخورد كنيد. بنابراين براي برخورد با كودكان چاق ابتدا بايد سلامت روحي و رواني كودك را اولويت قرار دهيد و سپس متناسب با شرايط كودك، با كمك روانشناس و كارشناس تغذيه به او كمك كنيد. كودكان روحيه لطيف و حساسي دارند و نسبت به همه حرف هاي اطرافيان واكنش نشان مي‌دهند.

منبع: برخورد با كودكان چاق | بهترين رفتار با كودك چاق

برخورد با كودكان چاق

وزن هميشه در دسته موضوعات حساس براي كودكان و نوجوانان است. اگر با تندي به كودكي بگوييد كه چاق است، قطعا ناراحت و افسرده مي‌شود. به تدريح اين برخورد بد او را با كاهش اعتماد به نفس روبرو مي‌كند و در نهايت باعث اختلال بد ريخت انگاري مي‌شود. كودكان در دوران و سنين مدرسه معمولا با افزايش وزن روبرو مي‌شوند. بيشترين نگراني سني در كودكان دختر از 6 سالگي است. دختران از سن 6 سالگي به شدت به تناسب اندام و هيكل خود اهميت مي‌دهند و اگر با برخورد بدي مواجه شوند بسيار ناراحت و افسرده مي‌شوند. براي برخورد با چاقي كودكان بايد بسيار مناسب و با توجه زياد برخورد كرد. براي‌كمك مي‌توانيد از روانشناس كودك راهنمايي بگيريد تا با برخورد درستي با چاقي كودك خود مقابله كنيد.

معايب برخورد اشتباه با كودكان چاق

زماني كه والدين نحوه برخورد با كودكان چاق خود را ندانند به كودك آسيب هاي جبران ناپذيري وارد مي‌كنند. كودكان در سنين پايين به اندام و هيكل خود حساس هستند و بايد در نحوه برخورد با چاقي آنها دقت بالايي كرد. معايب برخورد اشتباه با كودكان چاق به شرح زير است.

  • افت تحصيلي
  • اضطراب
  • دوري از اجتماع
  • بروز افسردگي
  • بروز اختلال بد ريخت انگاري
  • كاهش اعتماد به نفس
  • نمايان نشدن در جمع
  • نداشتن دوست صميمي
  • عدم علاقه به خود

چگونگي برخورد با كودكان چاق

برخورد با كودكان چاق از حساسيت بالايي برخوردار است. بنابراين نحوه برخورد با كودكان چاق را بايد حتما با حساسيت انجام دهيد. بنابراين براي چگونگي برخورد با كودكان چاق نياز به راهنمايي است كه در ادامه شرح داده ايم.

1. در رابطه با وزن با كودك خود صحبت داشته باشيد

براي آگاهي از نحوه برخورد با كودكان چاق ابتدا بايد در رابطه با وزن و چاقي كودكان صحبت كنيد. كودك را تشويق كنيد و احساسات كودك را در رابطه با اندام و بدن خودش سوال كنيد. زماني كه كودك درباره احساسش نسبت به اندام هايش صحبت مي‌كند مي‌توانيد در رابطه با افزايش وزن با كودك صحبت كنيد. احساسات كودك را تائيد كنيد و با دقت به تمام احساسات او گوش دهيد. اگر در كودكي چاق بوده ايد يا تجربه اي مشابه با كودك خود داشته ايد، با او در رابطه با احساس خودتان در آن دوران صحبت كنيد. البته به كودك بگوييد كه با هر وزني كه هست او را دوست داريد و ذره اي از علاقه شما نسبت به او كم نمي‌شود.

2. سعي كنيد از نظرات منفي دوري كنيد

هرگز براي برخورد با كودكان چاق او را قضاوت نكنيد. قضاوت در رابطه با بدن خود و كودك باعث پردازش تصوير بد در ذهن كودك مي‌شود. اگر در رابطه با هيكل كودك دست به قضاوت بزنيد و دائم او را مسخره كنيد، كودك با مشكلاتي از قبيل افسردگي و اختلال بد ريخت انگاري بدن روبرو خواهد شد.

3. براي سلامت روان كودك اقدام كنيد

براي برخورد با كودكان چاق پس از طي كردن مراحل قبلي براي سلامت رواني كودك اقدام كنيد. به كودكان خود سبك زندگي سالم را از الان بياموزيد تا كودك به سبك سالم زندگي عادت كند. اما اگر كودك از مشكلات افزايش وزن برخوردار است نبايد جلوي او در رابطه با چاقي اش صحبت كنيد. براي مرحله اول بايد شروع به تغيير سبك زندگي كنيد و زندگي سالم را به كودكان بياموزيد. كودكان در سنين كم به سرعت ياد مي‌گيرند و سريعا به شرايط عادت مي‌كنند.

4. كودك خود را سرزنش نكنيد

هرگز و به هيچ وجه براي برخورد با كودكان چاق او را سرزنش نكنيد. فرياد نزنيد و با صبوري در رابطه با چاقي كودكان برخورد كنيد. تهديد، تنبيه و مجازات نيز در دسته سرزنش كودكان قرار مي‌گيرند. بنابراين از اين رفتارها دوري كنيد و به جاي عصبانيت و جنگ بر سر مسائل چاقي، با صبوري و آرامش به كودك كمك كنيد. با سرزنش اضطراب را بر تن كودك مي‌اندازيد و او را منزوي خواهيد كرد. هرچه بيشتر كودك را سرزنش كنيد، بيشتر به پرخوري رو مي‌آورد.

5. اعضاي خانواده در برخورد با كودكان چاق بايد هم نظر باشيد

براي كمك و برخورد با كودكان چاق بايد تمامي اعضاي خانواده با يكديگر متعهد و هم نظر باشيد. اطرافيان كودك بايد از يك عقيده برخوردار باشند تا كودك دچار ضد و نقيص نشود. تضاد اعضاي خانواده چالش و آسيب هاي جبران ناپذيري را به همراه خواهد داشت.

6. از كارشناس تغذيه راهنمايي بگيريد

سعي كنيد حتما براي برخورد با كودكان چاق از كارشناس تغذيه كمك بگيريد. در رابطه با الگوهاي رشدي كودكتان از كارشناس سوال بپرسيد و براي آموزش سبك زندگي سالم به كودك حتما از كارشناس تعذيه راهنمايي بگيريد. با كمك كارشناس تغذيه فعاليت هاي خانواده را زير نظر بگيريد.

7. به سلامتي وزن كودك اهميت بدهيد

براي برخورد با كودكان چاق اصلي ترين نكته در نظر گرفتن سلامت كودك است تا وزن او! اگر رژيم غذايي مناسبي داشته باشيد و تمامي اعضاي خانواده از اين رژيم غذايي پيروي كنند، كودك هم مي‌تواند رشد خوبي داشته باشد و هم وزن مناسبي را پيش بگيرد. به كودك خود آموزش دهيد كه به جاي بازي هاي كامپيوتري و موبايل، وقت خود را صرف پياده روي يا دوچرخه سواري كند.

8. براي برخورد با كودكان چاق از روانشناس كودك راهنمايي بگيريد

براي آموزش صحيح برخورد با كودكان چاق بايد از روانشناسان كودك كمك بگيريد. علاوه بر كارشناس تغذيه بايد از روانشناسان نيز كمك بگيريد تا آسيب هاي روحي و رواني به كودك وارد نشود. بنابراين روانشناس علاوه بر آموزش هاي صحيح به والدين، به كودكان انگيزه براي پيش روي در سبك زندگي سالم مي‌دهند.

براي كاهش وزن كودك چاق بايد چه كاري انجام داد؟

  1. براي كاهش وزن كودك خود در وهله اول بايد حتما از روانشناس و كارشناسان تغذيه كمك بگيريد.
  2. سلامت رواني كودك خود را در اولويت قرار دهيد.
  3. رژيم غذايي و سبك زندگي سالم را در زندگي روزمره بگذاريد.
  4. تمامي اعضاي خانواده با يكديگر هم نظر باشيد.
  5. براي كودك تشويق در نظر بگيريد.
  6. برخورد با كودكان چاق نياز به صبر و حوصله بالا دارد.

كلام آخر

كاهش وزن و برخورد با كودكان چاق بايد همراه با لطافت و دقت انجام شود. بهترين راه برخورد با كودكان چاق تغيير سبك زندگي است. زماني كه برخورد تندي نسبت به كودكان انجام شود، كودك دچار اضطراب و اختلال بد ريخت انگاري مي‌شود. براي رهايي كودك از اين شرايط بايد حتما از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه برخورد با كودكان چاق مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: برخورد با كودكان چاق | بهترين رفتار با كودك چاق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۰۷:۲۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

هفته سي و ششم بارداري يعني نه ماه دوران حاملگي طي شده است. به همين دليل سر جنين به سمت درون لگن پايين مي‌آيد. و آماده براي ورود به كانال زايمان است. پايين آمدن جنين سبب مي‌شود كه شكم مادر نيز به سمت پايين بيايد. و فشار از روي قفسه سينه برداشته شده و روي كف لگن احساس شود. همين موضوع تنگي نفس مادر باردار را كاهش مي‌دهد و او از اين هفته راحت‌تر نفس مي‌كشد. مادراني كه مي‌خواهند به روش زايمان طبيعي فرزند خود را به دنيا آورند بهتر است تمرينات ورزشي مخصوص را انجام دهند و براي يك زايمان خوب آمادگي جسماني و رواني خود را افزايش دهند. در ادامه علائم مادر و وضعيت جنين در هفته سي و ششم بارداري بررسي شده‌است.

منبع: هفته سي و ششم بارداري | هفته 36 ام حاملگي

هفته سي و ششم بارداري

هفته سي و ششم بارداري قد نوزاد به 48 سانتي متر و وزن او ب 2600 گرم رسيده است. موهاي كرك نوزاد كه كل بدن او را پوشانده شروع به ناپديد شدن مي‌كند. جنين در اين دوره هر روز 30 گرم وزن بدست مي‌آورد. سر جنين در اين هفته ها به سمت لگن مادر چرخيده است و براي زايمان طبيعي آماده است. زماني كه پاهاي جنين به سمت پايين قرار داشته باشد براي زايمان طبيعي به مشكل بر مي‌خورد. در هفته هاي 36 بارداري پزشك به مادر ورزش‌هايي را ارائه مي‌دهد كه براي چرخش جنين كمك كننده باشد. لثه هاي جنين در اين هفته ها سفت مي‌شود و تا زمان زايمان سفت تر هم مي‌شود. در هفته سي و ششم بارداري سيستم گردش خون و سيستم ايمني بدن نوزاد و استخوان هاي جمجمه فرزندتان هنوز تكميل نشده است. در ادامه در رابطه با علائم، بايد و نبايدهاي هفته سي و ششم بارداري اشاره كرده ايم.

علائم مادر در هفته سي و ششم بارداري

ورود به هفته سي و ششم بارداري به اين معناست كه تا زمان تولد جنين تنها چهار هفته ديگر باقي مانده است. تمامي علائمي كه مادر طي اين هفته‌ها تجربه مي‌كند؛ نشان از آماده شدن فرزند او براي تولد است. در ادامه به مهم‌ترين علائم مادر در هفته سي‌وششم حاملگي پرداخته‌ايم. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد.

1.كاهش تنگي نفس

از مهم‎‌ترين تغييراتي كه در علائم بارداري مادر طي هفته سي و ششم بارداري حاملگي ايجاد مي‌شود، كاهش تنگي نفس مي‌باشد. با تكميل شدن سن بارداري، جنين براي زايمان آماده مي‌شود. به همين منظور در داخل رحم تغيير وضعيت داده و به سمت پايين رحم حركت مي‌كند تا در زمان مقرر بتواند وارد كانال زايمان شود. حركت جنين به سمت پايين رحم، تا حد زيادي از فشار بر روي ريه‌ها كم مي‌كند و سبب مي‌شود نفس كشيدن مادر با سهولت بيشتري انجام شود.

2.احساس ناراحتي در ناحيه لگن

در هفته سي و ششم بارداري جنين به پايين رحم مي آيد، اين موضوع باعث كاهش فشار بر روي ريه‌ها و بهبود تنفس مي‌شود؛ اما سبب ايجاد فشار در ناحيه لگن مي‌گردد. وجود اين درد در ناحيه لگن طبيعي است اما اگر باعث ايجاد انقباض‌هاي مداوم گردد، بهتر است براي جلوگيري از خطرات احتمالي به پزشك مراجعه شود.

3.مشكلات خواب در هفته سي و ششم بارداري

از ديگر علائم بارداري كه از هفته‌هاي گذشته وجود داشته و در هفته سي و ششم بارداري حاملگي تشديد مي‌شود، مشكلات خواب است. عوامل مختلفي همچون بزرگ‌تر شدن شكم، فشار زياد بر روي لگن، استرس و ترس براي زايمان و … در بي‌خوابي دوران بارداري تاثيرگذار مي‌باشد.

4.سوزش معده

در هفته هفته سي و ششم بارداري جنين به اندازه كافي رشد كرده است و بيشترين فضا را درون رحم و شكم مادر اشغال مي‌كند. همين موضوع فشار بر روي سيستم گوارش را بيش از پيش مي‌كند و عملكرد آن را تا حدي مختل مي‌نمايد. بانوان باردار براي جلوگيري از ايجاد مشكلات گوارشي همچون سوزش معده، يبوست و … بهتر است به رژيم غذايي خود دقت داشته باشند. مصرف غذاهاي چرب، تند، ترش، نوشيدني‌هاي گازدار و … در اين دوران ممنوع است.

5.ورم مچ پاها و انگشتان

ورم مچ پاها، انگشتان و برخي ديگر از نواحي بدن در هفته سي و ششم بارداري بارداري طبيعي مي‌باشد كه پس از تولد نوزاد و در برخي موارد حتي قبل از آن، به مرور از بين مي‌روند. مادر مي‌تواند براي كاهش ميزان ورم در پاها و انگشتان خود، پاهايش را بالاتر از سطح قلب خود قرار دهد. و همينطور از پوشيدن لباس‌هاي تنگ نيز خودداري نمايد. نكته‌اي كه قابل توجه است، اين نكته مي‌باشد كه ورم و پف بدن به صورت ناگهاني خطرناك است و مي‌تواند نشانه‌اي از يك مشكل با عنوان پره اكلامپسي يا فشار خون بارداري باشد. بنابراين بانوان باردار در صورت مشاهده ورم ناگهاني بدنشان بايد سريعا به پزشك مراجعه كنند.

6.افزايش ترشحات واژن در هفته سي و ششم بارداري

جنين براي زايمان آماده مي‌شود. و همين موضوع ميزان ترشحات واژن را افزايش مي‌دهد. البته لازم است بانوان باردار به اين ترشحات توجه داشته باشند و در صورتي كه آبكي و رقيق باشد، سريعا به پزشك مراجعه كنند. ترشحات بسيار آبكي در هفته سي و ششم بارداري مي‌تواند نشانه‌اي از پاره شدن كيسه آب و زايمان زودرس باشد كه سريعا بايد توسط پزشك مورد بررسي قرار گيرد.

7. افزايش انقباضات رحمي

انقباضات رحمي از هفته‌هاي گذشته وجود دارد ولي در هفته سي و ششم بارداري شدت بيشتري پيدا مي‌كند. انقباضات رحمي طي اين هفته در مدت زمان كوتاهي با دردهايي در ناحيه زيرشكم همراه هستند و با يك تغيير وضعيت بهبود پيدا مي‌كنند. طولاني شدن انقباضات رحمي مي‌تواند نشانه زايمان زودرس باشد كه بانوان باردار در صورت تجربه آن بايد سريعا به پزشك مراجعه نمايند.

8.كاهش اشتها

در هفته سي و ششم بارداري جنين فضاي زيادي را در شكم مادر اشغال كرده است و معده را تحت فشار نگه داشته است. همين موضوع سبب كاهش اشتها در مادر مي‌شود. بهتر است بانوان باردار در چنين شرايطي سعي كنيد در وعده‌هاي غذايي بيشتر، حجم كمتري غذا بخورند.

وضعيت جنين در هفته سي و ششم بارداري

در هفته سي و ششم بارداري جنين روزانه در حدود 30 گرم وزن مي‌گيرد و به وزني بيش از دو كيلو ششصد گرم و قدي بيش از 47 سانتي‌متر مي‌رسد. او كم‌كم تغيير وضعيت داده و به حالت برعكس و نزديك به دهانه رحم قرار گرفته‌است. جنين طي اين هفته بر روي مهارت‌هاي تنفسي و قابليت بلع كردن خود كار مي‌كند. لايه ورنيكس طي اين هفته محو مي‌شود و جنين مايع آمنيوتيك و ورنيكس اطراف خود را مي‎‌بلعد و براي اولين بار حركات روده‌اي را تجربه مي‌كند ولي سيستم گوارش او هنوز كامل نشده است.

سيستم گردش خون و سيستم ايمني جنين طي هفته سي و ششم بارداري كامل شده و توانايي زندگي در خارج از رحم را نيز براي او فراهم كرده‌است.

سونوگرافي در هفته سي و ششم بارداري

در هفته سي و ششم بارداري كليه و كبد نوزاد شروع به كار مي‌كند و گردش خون و سيستم ايمني بدن بسيار خوب عمل مي‌كند. و كودك در شرايطي است كه توانايي تنفس را به تنهايي دارد. پوست جنين نيز در هفته سي و ششم بارداري نرم و صاف است و لثه هاي جنين سفت و سخت است. سونوگرافي اين هفته ها به بررسي وضعيت جنين مي‌پردازد و نشان از اين است كه جنين در چه زاويه اي قرار دارد و زايمان بايد به چه صورتي انجام شود.

آزمايشات هفته سي و ششم بارداري

آزمايش هفته سي و ششم بارداري استرپتوكوك گروه B نام دارد. اين آزمايش به منظور وجود باكتري گروه B در بدن انجام مي‌شود. اين باكتري بدن نوزاد را با خطرات جدي همراه مي‌كند و زندگي جنين را تهديد مي‌كند. درصد مثبت بودن اين آزمايش 10 تا 30 درصد است. اما درمان ساده اي دارد.

علائم زايمان در هفته سي و ششم بارداري

در حالت هاي ايده آل جنين بايد چند هفته ديگر براي به دنيا آمدن صبر كند. اما نوزاداني وجود دارند كه در هفته سي و ششم بارداري متولد مي‌شوند و از سلامت كامل برخوردارند. اما زايمان زودرس خطر نارسي در نوزاد را به همراه دارد كه شامل سندرم ديسترس تنفسي و كاهش وزن مي‌شود. نشانه هايي وجود دارد كه خبر از زايمان است. در ادامه به علائم زايمان در هفته سي و ششم بارداري اشاره كرده ايم.

  • پاره شدن كيسه آب
  • انقباضات منظم
  • كمر درد

بايدهاي هفته سي و ششم بارداري

در اين هفته از بارداري ميزان سوخت و ساز بدن زياد مي‌شود و بهتر است مادران باردار طي هفته سي و ششم بارداري روزانه و حداقل 2400 كالري دريافت كنند. در هفته‌هاي پاياني بارداري، فشار بر روي مثانه سبب تكرر ادرار مي‌شود. بهتر است بانوان باردار به منظور جلوگيري از عفونت، مرتب مثانه خود را تخليه كنند.

رعايت سلامت و بهداشت دهان و دندان طي هفته سي و ششم بارداري از اهميت بيشتر و بالاتري برخوردار است؛ چراكه احتمال پوسيدگي و خرابي دندان‌ها بيشتر مي‌شود. به همين دليل بهتر است بانوان باردار مرتب از مسواك و نخ دندان استفاده كنند و به سلامت دهان و دندان خود توجه بيشتري داشته باشند.

اگر ترشحات پستان را تجربه مي‌كنيد، مي‌توانيد از سوتين‌هاي شيردهي و پدهاي مخصوص استفاده كنيد. تا رطوبت را جذب كند. طي اين ماه سعي كنيد از مواد شوينده با احتياط بيشتري مصرف كنيد چراكه اغلب آن‌ها براي سلامتي جنين مضر است. طي هفته سي و ششم بارداري علائم زايمان بيش از گذشته نمايان مي‌شود. به همين دليل بهتر است اين علائم را بشناسيد. و براي آن آماده باشيد و تمرينات مربوط به زايمان را انجام دهيد.

نبايدهاي هفته سي و ششم بارداري

در هفته سي و ششم بارداري به تغذيه خود بيش از گذشته توجه داشته باشيد تا دچار كاهش وزن نشويد. از مصرف مواد غذايي آلرژي‌زا در اين دوران خودداري كنيد. تا زمينه آلرژي در فرزندان ايجاد نگردد. احتمالا پزشك در سه ماهه سوم بارداري براي شما انجام يك سونوگرافي بارداري را تجويز مي‌كند. كه لازم است براي جلوگيري از خطرات احتمالي آن را انجام دهيد. بهتر است طي اين هفته از سفر كردن بپرهيزيد و در صورت اجبار نيز از سفر كردن با هواپيما اجتناب نماييد.

به نكات زير دقت كنيد:

  • در اين هفته حلقه ازدواجتان تنگ مي‌شود.
  • ورم طبيعي بدن از هفته هاي 34 بارداري آغاز مي‌شود و تا پايان ادامه دارد.
  • سايز كفش هاي خود را بزرگ كنيد.
  • هنگام خواب و نشسته پاهاي خود را بالاتر از سطح قلبتان قرار دهيد.
  • از پوشيدن لباس هاي تنگ خودداري كنيد.

تغذيه در هفته سي و ششم بارداري

وعده هاي منظم و سلامت خود را ادامه دهيد. مواد مغذي، پروتئيني، روزانه دو و نيم تا سه وعده لبنيات و دو تا چهار وعده گوشت (ماهي، مرغ و گوشت) يا جايگزين هاي گوشتي مانند آجيل، تخم مرغ و حبوبات مصرف كنيد. اسيد هاي چرب امگا 3 براي رشد مغز كودك مفيد است. مصرف مولتي ويتامين را افزايش دهيد. بايد آهن بدن شما تكميل شده‌باشد. و وعده هاي سنگين قبل از خواب را حذف كنيد.

سخن آخر

بانوان باردار هر چه به زمان زايمان خود نزديك مي‌شوند، بايد توجه بيشتري به تغييرات فيزيكي و همينطور آمادگي جسماني خود داشته باشند تا بتوانند يك زايمان راحت را تجربه كنند. البته داشتن آمادگي روحي و رواني نيز در كنار آمادگي جسماني بسيار مهم است. و زنان باردار مي‌توانند با يادگيري مهارت‌هاي لازم از ميزان استرس‌ها و تنش‌هاي رواني خود همچون ترس از زايمان در هفته سي و ششم بارداري بكاهند. دريافت مشاوره روانشناسي در اين زمينه بسيار موثر مي‌باشد. در صورتي كه به راهنمايي نياز داريد، مي‌توانيد با مشاوران مركز ني ني مايند تماس حاصل بفرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هفته سي و ششم بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا احساس درد در ناحيه لگن در هفته سي و ششم بارداري طبيعي مي‌باشد؟

بله ، طي هفته سي‌وششم حاملگي جنين به قسمت پايين رحم حركت مي‌كند و سبب ايجاد درد در قسمت لگن مي‌شود. بانوان باردار مي‌توانند براي كاهش اين نوع از دردها از كمپرس آب گرم و آب سرد، تشك‌هاي طبي، ماساژ و … استفاده كنند.

در هفته‌هاي آخر بارداري، دچار ترس از زايمان شده‌ام چه كار كنم؟

انجام برخي تكنيك‌هاي كنترل استرس شامل ريلكسيشن، تكنيك‌هاي تنفسي و ذهن آگاهي و … مي‌تواند در كاهش ترس از زايمان موثر باشد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: هفته سي و ششم بارداري | هفته 36 ام حاملگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۰۴:۳۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

برخورد با كودك لجباز والدين را با مشكلاتي روبرو مي‌كند. زيرا اين كودكان به راحتي حاضر به پذيرفتن شرايط ديگران نيستند. همين موضوع باعث شده تا بسياري از پدر و مادرها در جستجوي روش‌هايي اصولي و ثمربخش براي تربيت فرزندان لجباز خود باشند. راهكارهايي اصولي ازجمله مذاكره، حق انتخاب، همكاري و… براي تربيت اين كودكان وجود دارد كه در ادامه توضيح داده‌خواهند‌شد. بااين‌حال درصورتي‌كه شدت رفتارهاي كودك به حدي است كه از كنترل والدين خارج‌شده، بهتر است با متخصصان در حوزه مشاوره و روان‌شناسي كودك مشورت شود.

منبع: برخورد با كودك لجباز چگونه بايد باشد؟

برخورد با كودك لجباز

برخورد با كودك لجباز كار آساني نيست. كودكان در سنين خاصي در برهه اي از زمان شروع به لجبازي مي‌كنند. لجبازي در غذا خوردن، لجبازي در لباس عوض كردن، لجبازي در انجام تكاليف درسي و دعواهاي قبل از خواب در دسته لجبازي هاي هميشگي كودكان قرار مي‌گيرد.

براي آگاهي از نحوه برخورد با كودك لجباز بايد سعي كنيد تا او را درك كنيد، حرف هايش را بشنويد و محيط مناسبي در خانه براي آنها فراهم كنيد. در ادامه در رابطه با خصوصيات كودك لجباز توضيح داده ايم.

فرق بين برخورد با كودك لجباز و مصمم

در ابتدا بايد مشخص كرد كه پافشاري‌هاي كودك ناشي از مصمم بودن او است يا لجبازي. براي اين كار مي‌توان از كمك‌هاي مشاورين استفاده كرد و احتمال ابتلاي كودك به اختلال نافرماني مقابله‌اي را بررسي كرد. ويژگي‌هايي مثل مصمم بودن و سرسختي در كودكان به آن‌ها براي رسيدن به موفقيت بسيار كمك مي‌كند. بنابراين نبايد با اين ويژگي‌هاي مثبت به عنوان لجبازي و رفتاري اشتباه برخورد كرد. در برخورد با كودك لجباز بايد فرق لجبازي و مصمم بودن را مشخص كرد.

براي مثال، كساني كه براي موفق شدن در كاري از خود سرسختي و استقامت نشان مي‌دهند، لجباز به‌حساب نمي‌آيند. معمولاً سرسختي بااراده قوي و قاطع بودن در يك مسير همراه است و نشان مي‌دهد كه فرد دشواري‌هاي راه را مي‌داند و در مقابل آن‌ها ايستادگي مي‌كند. در مقابل لجبازي از روي خامي و نداشتن آگاهي است. كودكان لجباز صرفاً به ستيزه‌جويي و پافشاري‌هاي بي‌جا مي‌پردازد و اين كار را از سر خودخواهي و خودمحوري انجام مي‌دهند.

آشنايي با خصوصيات كودك لجباز

قبل از برخورد با كودك لجباز بايد ابتدا با خصوصيات و علت رفتارهاي لجبازانه آن‌ها آشنا بشويد. ازجمله اصلي‌ترين مشخصه‌هاي اين كودكان به شرح زير است.

  • تمايل به داشتن استقلال در اين افراد بيشتر از همسالان خود است.
  • اين كودكان علاقه به مستقل بودن را با تندخويي و به‌صورت افراطي از خود نشان مي‌دهند.
  • نياز زيادي به موردتوجه قرار گرفتن از جانب ديگران دارند.
  • كج‌خلق و دمدمي‌مزاج هستند.
  • ترجيح مي‌دهند كارها را به روش خود انجام دهند و توصيه ديگران چندان اهميت نمي‌دهند.
  • نگاه بالا به پايين و رفتار رئيس مآبانه دارند.
  • كارها را بر اساس سرعت دلخواه خودشان پيش مي‌برند.
  • در برابر رفتارهاي مورد پسند خود وظيفه شناس مي‌شوند.
  • بسيار در جستجوي جلب توجه هستند.

نحوه برخورد با كودكان لجباز

براي برخورد با كودك لجباز همه چيز را نمي‌توانيد به اجبار و زور از كودك بخواهيد. متقاعد كردن كودك لجبازي كه به حرف والدين گوش نمي‌دهد نياز به صبر و حوصله زيادي دارد. در ادامه در رابطه با نحوه برخورد با كودك لجباز راهكارهايي را ارائه داده‌ايم.

1. حفظ آرامش در مقابل كودك لجباز

مهم‌ترين نكته در برخورد با كودك لجباز حفظ آرامش و خونسردي است. درصورتي‌كه مهارت كنترل خشم نداشته باشيد، يك گفتگوي ساده را با راحتي تبديل به دعوايي شديد خواهيد كرد. بايد به ياد داشته باشيد كه شما يك والد بالغ هستيد و فرزندتان يك كودك نابالغ است؛ بنابراين انتظار مي‌رود شما بتوانيد كنترل اوضاع را به دست بگيريد.

در برخورد با كودك لجباز تلاش كنيد. با صبر و حوصله سخن گفته و به نتايج معقولانه‌اي برسيد. حفظ آرامش رواني و استفاده از منطق در گفتگو باعث مي‌شود فرزند شما نيز به‌تدريج دست از لجبازي بردارد و از شما تقليد كند.

2. برخورد با كودك لجباز | شنونده حرف هاي كودك باشيد

دومين نكته براي برخورد با كودك لجباز، شنيدن حرف هاي كودك است. در هر تعاملي لازم است هر دو طرف به سخنان يكديگر گوش دهند. اين گوش دادن بايد فعال و همراه با واكنش‌هاي به‌موقع باشد تا تأثير خود را در ارتباط‌ها بگذارد. درصورتي‌كه كودك احساس كند شما بي‌توجه به حرف‌هاي او هستيد، حالت دفاعي به خود گرفته و همين رفتار را نيز با شما خواهد داشت. در اين زمان است كه بازهم واكنش‌هاي لجبازانه او رخ خواهند داد. بنابراين لازم است ابتدا هردو طرف مهارت‌هاي گوش دادن فعال را در خود پرورش دهند.

3. با كودك خود صميمي باشيد

هر كودكي به طور ذاتي عشق و محبتي از والدينش در قلبش حس مي‌كند. حال تصور كنيد كه دوست او نيز باشيد، مسلما اينگونه تاثير بيشتري از شما خواهد گرفت. او ذاتا به دنبال اين دوستي و صميميت نيز خواهد بود بنابراين يكي از راه هاي برخورد با كودك لجباز برقراري يك رابطه صميمانه و دوستانه با اوست

. براي اين كه مانند يك دوست از او بخواهيد لجبازي اش را كنار بگذارد، در اين مواقع در كنار او بنشيد (نه در مقابل اش) و با كلامي مهربانه و آرام با ون در مورد تصميم و كارش صحبت كنيد. توجه داشته باشيد صميميت با كودكان نياز به صرف انرژي و وقت دارد و به عنوان پدر و مادر بهتر است براي داشتن اين نوع صميميت انرژي بگذاريد.

4. برخورد با كودك لجباز | به فرزندتان حق انتخاب بدهيد

در نحوه برخورد با كودك لجباز بايد به او حق دهيد. شايد فكر كنيد كودكان نمي‌توانند به مانند بزرگسالان فكر كنند و از موقعيت تحليل منطقي داشته باشند. در حالي كه بسياري از كاركردهاي شناختي ما از دوران كودكي وجود داشته است. يكي از خواسته‌هاي اساسي هر كدام از ما داشتن حق انتخاب است.

بنابراين كودكان نيز به طور ذاتي از امر و نهي بيزارند و تمايل به انجام كارهايي دارند كه خودشان آن‌ها را انتخاب كرده‌اند (هر چند كه انتخاب‌هايشان ممكن است درست نباشد). پس وقتي به كودك‌تان مي‌گوييد ” بايد ساعت 10 در رختخوابت خواب باشي”، لجبازي و مخالفت او را برانگيخته‌ايد.

بنابراين جملات خود را به نحوي بيان كنيد كه حق انتخاب را به كودك بدهيد. براي مثال به جاي جمله بالا بگوييد “همه بچه‌هاي همسن تو ميدونن كه بايد ساعت 10 بخوابن تا سالم باشن، براي اينكه بخوابي مي‌خواي چه قصه‌اي برات بخونم؟” و يا يكي ديگر از راه هاي موثر در برخورد با كودك لجباز مشخص كردن يك بازه زماني براي انجام كاري است. مي‌توانيد به او مسئوليتي را واگذار كنيد و براي انجامش زمان بدهيد. براي مثال به او بگوييد “دو ساعت ديگه نهار حاضر ميشه تا اون موقع لباس هايت را از روي زمين جمع كن”.

5. همكاري كردن راهي موثر در برخورد با كودك لجباز

در برخورد با كودك لجباز، با او همكاري كنيد. براي اين‌كه كودك را به انجام كاري تشويق كنيد، مي‌توانيد خودتان هم در انجامش، او را همراهي كنيد. براي مثال اگر كودك علاقه‌اي به جمع‌كردن وسايلش ندارد، اول خودتان شروع به جمع‌كردن كنيد و يك بازي سرگرم‌كننده برايش مهيا كنيد. مي‌توانيد به او بگوييد كسي كه زودتر جمع كند برنده است. اين همكاري كردن و بازي كردن با كودك كمك مي‌كند تا لجبازي او را تا حد زيادي كاهش پيدا كند.

6. برخورد با كودك لجباز | با كودك لجباز خود گفتگو كنيد

اگر فرزندي لجباز داريد، مسلما او علتي در پس اين رفتار او وجود دارد كه فهميدن آن به شما كمك مي‌كند تا اين مساله را راحت‌تر حل كنيد. صحبت كردن با كودك ساده‌ترين كاري است كه مي‌توانيد براي فهميدن علت لجبازي او بكنيد. استفاده از مذاكره و گفتگو در برخورد با كودك لجباز به او نشان مي‌دهد كه شما براي او ارزش قائل هستيد.

براي مثال اگر كودك شما دائم براي خوردن شكلات لجبازي مي‌كند، به جاي اينكه به او فقط جواب نه بدهيد و يا با داد و بيداد او را منع كنيد، با او در اين باره گفتگو كنيد. و علت مخالفت تان را بيان كنيد سپس از او علت لجبازي و نپذيرفتن حرف‌يتان را بپرسيد. اين گونه او بجاي لجبازي مجبور به تفكر و دادن پاسخ‌هايي منطقي مي‌شود.

7. جو خانه را آرام نگه داريد

معمولا در خانواده‌هايي كه پدر و مادر به هم احترام نمي‌گذارند و يا دائم در حال بحث هستند، كودكان آن‌ها نيز دچار تنش و اضطراب هستند. اين دست كودكان ناراحتي خود را با رفتارهاي لجبازانه و مخالفت با خواسته‌هاي پدر و مادر نشان مي‌دهند. اغلب اين رفتارها را هم كودك از پدر و مادرش به هنگام بحث‌ها ياد گرفته است. بنابراين نبود آرامش در خانه تاثير منفي زيادي روي رفتار فرزندتان دارد كه بايد قبل از برخورد با كودك لجباز تان آن را بيش از هر چيز مد نظر قرار بدهيد.

8. شخصيت كودك را زير سوال نبريد

در برخورد با كودك لجباز شخصيت كودك را زير سوال نبريد. متاسفانه گاه پدر و مادرهايي را مي‌بينيم كه يك رفتار ناشايست فرزندشان را به تمام شخصيت و يا كارهاي طي روز او نسبت مي‌دهند. اين يكي از مخرب‌ترين رفتارهايي است كه والدين در مقابل فرزندشان مي‌توانند انجام دهند. اگر احساس مي‌كنيد كه فرزند لجباز و حرف نشنويي داريد، تعداد رفتار لجبازانه او را در طول روز بشماريد، اگر بيش از سه بار نبود، پس در حال بزرگ نمايي هستيد. پس در اين شرايط بايد نگرش خود را تغيير دهيد و كمي در برابر فرزندتان انعطاف به خرج دهيد.

9. رفتار هاي خوب او را تقويت كنيد

اگر مي‌خواهيد در برخورد با كودك لجباز خود تغييرات را حفظ و پايدار كنيد، بايد رفتارهاي مثبت فرزندتان را نيز تقويت كنيد. به ياد داشته باشيد كه تغيير به يكباره اتفاق نمي‌افتد، پس بايد صبور باشيد و براي پايدار شدن رفتار خوب كودك‌تان او را تقويت كنيد. پاداش‌ها بايد متناسب و به موقع باشند. هر چه تعداد رفتارهاي مثبت فرزندتان بيشتر شد بين دادن پاداش‌ها فاصله بياندازيد تا تاثيرشان از بين نرود.

10. برخورد با كودك لجباز | به كودك خود احترام بگذاريد

براي برخورد با كودك لجباز بايد همانطور كه انتظار داريد او به خواسته هاي شما احترام بگذارد، شما نيز به رفتارها و خواسته هاي او احترام بگذاريد. براي داشتن رابطه با احترام دو سويه بايد به نكاتي عمل كنيد كه در ادامه شرح داده ايم.

  • افكار و احساسات كودك خود را ناديده نگيريد.
  • با كودك خود ابراز هم دردي كنيد.
  • حرف ها و عملتان را يكي كنيد.
  • به كودك خود اعتماد كنيد و بگذاريد از پش كارهايي كه دوس دارد بر بيايد.
  • قوانيني شرح كنيد و از او در رابطه با قوانين نظر بپرسيد.
  • به جاي دستور به كودك به دنبال زمينه هاي مشترك و همياري باشيد.

11. با كودك به مذاكره بپردازيد

گاهي براي برخورد با كودك لجباز بايد به مذاكره بپردازيد. كودكان لجباز اگر خواسته هايشان عملي نشود حسابي كج خلقي مي‌كنند. اگر در جستجوي بد خلقي كودك هستيد بايد ابتدا علت مخالفتش را پيدا كنيد. براي پيدا كردن دليل لجبازي كودك بايد از او بپرسيد كه آيا ناراحت شده است؟ چيزي مي‌خواي؟ چرا ناراحتي و لجبازي مي‌كني؟

با اين روش به اين موضوع پي خواهيد برد كه كودك به چه دليل لجبازي مي‌كند. با اين روش علاوه بر اينكه از دليل لجبازي كودك آگاه مي‌شويد، به خواسته هاي كودك نيز احترام خواهيد گذاشت.

12. از زاويه ديد كودك به مسائل نگاه كنيد

براي درك كودك و برخورد با كودك لجباز بايد تمامي قضايا را از ديد كودك نگاه كنيد. هرچه براي شناخت كودك خود تلاش كنيد، راحت تر مي‌توانيد خواسته هاي او را عملي كنيد. مثلا اگر كودكتان قادر به انجام تكاليف نيست، احتمالا حجم سنگيني از تكاليف را دارد. سعي كنيد با كودك صادقانه رفتار كنيد و فشار هاي رواني را از دوش او برداريد.

كلام آخر

برخورد با كودك لجباز بايد به شيوه هاي درست و مناسبي صورت بگيرد. نحوه برخورد اگر مناسب و سازگار با شخصيت كودك نباشد پيامدهاي بدي را به همراه خواهد داشت. براي آشنايي با راهكارهاي مناسب بايد كودك خود را به روانشناس نشان دهيد تا بر اساس شخصيت او راهكار مناسب را ارائه دهند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه برخورد با كودك لجباز مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: برخورد با كودك لجباز چگونه بايد باشد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۰۸:۱۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

عق زدن نوزاد نوعي مكانيزم دفاعي و بازتاب براي دفاع از خود است. اين عمل مانع از خفگي نوزاد مي‌شود. نوزاد با عق زدن مانع از پرتاب جسم غذايي به داخل ريه ها مي‌شود. شما اين رفلاكس را در مواقعي كه شير زياد مي‌خورند، يا غذاهاي جامد مصرف مي‌كنند، يا علاقه اي به پستونك ندارند و يا توانايي بلعيدن ندارند مي‌بينيد. پس هنگام عق زدن نوزاد نترسيد و كودك را به حال خود رها كنيد. او خودش مديريت درست را بلد است. بازتاب عق زدن براي بقاي نوزاد ضروري است. در ادامه به طور كامل در مورد اين بازتاب، علل و راه هاي جلوگيري از آن توضيحاتي داده ايم. اگر در اين باره نياز به راهنمايي متخصصين داريد، حتما براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: عق زدن نوزاد | علت و درمان اوق زدن نوزاد

عق زدن نوزاد

عق زدن نوزاد پاسخ خودكار عضلاني و نوعي رفلاكس غير عمدي است. در اين عمل مواد غذايي يا جسم خارجي به خارج از گلو و به سمت دهان پرتاب مي‌شود. عق زدن نوزاد را از خفگي در امان نگه مي‌دارد. اين عمل در نوزادان از حساسيت بالايي برخوردار است اما به مرور از حساسيت آن كاسته مي‌شود. عق زدن از خفگي نوزاد جلوگيري مي‌كند و زماني كه نوزاد قادر به جويدن و بلعيدن نيست شروع به عق زدن مي‌كند.

اگر نوزادي توانايي عق زدن نداشته باشد مواد غذايي به مسير ريه وارد مي‌شوند و موجب مسدوديت مجراي تنفسي خواهند شد. عق زدن نوزاد مانع از اين انسداد مي‌شود. اگر اين عمل انجام نشود خطرات جدي نوزاد را تهديد مي‌كند. اما نگران نباشيد، همه نوزادان به طور ذاتي داراي اين توانايي براي حافظت از جان خود هستند.

بازتاب عق زدن نوزاد

نوزادان از زماني كه به دنيا مي‌آيند شروع به كسب تجربه مي‌كند. نوزاد بازتاب ها را از بدو تولد با خود همراه دارند و براي دريافت، درك، مكيدن و … از بازتاب ها استفاده مي‌كند. بازناب عق زدن از بدو تولد وجود دارد و تا آخر عمر ادامه مي‌يابد. بازتاب عق زدن به منظور صاف كردن گلو است و عملكرد احتمالي آن جلوگيري از خفه شدن است.

البته بزرگسالان كنترل بيشتري روي اين بازتاب دارند. اما بازهم شما با وارد كردن جسمي در انتهاي گلو مي توانيد اين بازتاب را مشاهده كنيد.

دلايل عق زدن نوزاد

عق زدن نوزاد دلايل مختلفي دارد كه بيشتر بستگي به نوع غذا و موارد ديگر دارد. اما عمده دليل عق زدن نوزادان شير خوردن سريع يا بيش از اندازه است. در ادامه با دلايل عق زدن‌نوزاد اشاره كرده‌ايم.

1. شيشه شير غير استاندارد

يكي از دلايل عق زدن نوزاد غير استاندارد بودن شيشه هاي شير است. شيشيه شيرهايي كه نوك بزرگ دارند نوزادان را بيشتر براي عق زدن تشويق مي‌كند. علاوه بر نوك شيشه شير، زماني كه سوراخ دهانه نوك شيشه شير بزرگ باشد باعث سرازيري بيش از حد شير مي‌شود و در نهايت عمل عق زدن نوزاد اتفاق مي‌افتد.

2. عدم علاقه به پستونك

نوزادان تازه متولد شده به دليل عدم علاقه به شيشه شير و پستونك با خوردن آن ها شروع به عق زدن مي‌كنند. پس گاهي عق زدن نوزاد به دليل بلد نبودن استفاده از پستونك اتفاق مي‌افتد.

3. غذاهاي جامد

از اصلي ترين علل عق زدن نوزاد تغذيه غذاهاي جامد است. نوزادان در ابتدا مهارتي در جويدن غذا ندارند و به همين دليل شروع به عق زدن مي‌كنند. جويدن و بلعيدن برخي از غذاها براي نوزادان سخت است و باعث رفلاكس مي‌شود. حتي غذاهاي پوره اي نيز به دليل ناتواني نوزاد در بلعيدن باعث بالا آوردن مي‌شود.

عق زدن نوزاد گاهي به دليل عدم علاقه به طعم غذا و خوردن غذاهاي نا آشنا نيز ممكن است، رخ دهد. در اين مواقع سعي كنيد با تغيير طعم ها، مزه دلخواه فرزند تان را پيدا كنيد. از غذا دادن به او خسته نشويد.

دلايل عق زدن زياد نوزاد

عق زدن نوزاد زماني كه بيش از اندازه باشد دلايل مخصوص به خودش را دارد كه در ادامه شرح داده‌ايم. اگر نوزاد بي اشتها نيز بود حتما به متخصص مراجعه كنيد.

  • يكي از دلايل زياد عق زدن نوزاد، عدم هماهنگي دهان، زبان و فك ها در نوزادان است.
  • نوزاد بلعيدن و جويدن را بلد نيست.
  • نوزاد مبتلا به اختلالات عصبي است.
  • نوزاد به ناهنجاري هاي شناختي دهان و دندان دچار است.
  • بافت غذا سخت و ضخيم است.
  • مصرف بيش از اندازه شير.
  • نوزاد لثه قوي اي براي خوردن‌ندارد.

تفاوت عق زدن نوزاد با خفگي

خفگي نوزاد عق زدن نوزاد
خفگي واكنشي تصادفي است و مكانيزم دفاعي نيست. نوزاد براي جلوگيري از خفگي از عمل عق زدن استفاده مي‌كند. اين عمل مكانيزم دفاعي است.
لب نوزاد به رنگ آبي در مي‌آيد. صورت نوزاد قرمز روشن مي‌شود و زبان به بيرون مي‌آيد.
براي خارج كردن مواد غذايي نياز به كمك هاي اوليه است. زيرا مجاري تنفسي نوزاد مسدود شده‌است. هنگام عق زدن نوزاد دخالت نكنيد، خود نوزاد اين عمل را مديريت مي‌كند. دخالت شما موجب خفگي او مي‌شود.
نوزاد ساكت است و در برابر هرگونه ساخت سر و صدا ناتوان است. بزاق دهان ترشح مي‌شود يا سرفه براي پاكسازي دهان اتفاق مي‌افتد.

راهكار براي جلوگيري از عق زدن نوزاد

  1. آرامش نوزاد را قبل از شروع به غذا فراهم كنيد.
  2. هرگز بيش از اندازه به نوزاد غذا ندهيد.
  3. در حالت خوابيده و بازي به كودك غذا ندهيد.
  4. براي نوزاد شيشه شير مناسب انتخاب كنيد.
  5. متناسب با مهارت و سن نوزاد سر شيشه مناسب انتخاب كنيد.
  6. غذا را در اندازه هاي كوچك به كودك بدهيد.
  7. از دادن غذاهايي مانند آجيل، حبه هاي انگور و پاپ كورن خودداري كنيد.
  8. زماني به كودك غذاي جامد بدهيد كه اطمينان از نشستن او داريد.
  9. از ميز و صندلي براي غذا خوردن كودك استفاده كنيد.
  10. عق زدن نوزاد مكانيزم دفاعي است و نوزاد خود توانايي مديريت آن را دارد. اما زماني كه اين عق زدن ها دائم اتفاق بي‌افتد و در خوردن و آشاميدن نوزاد اختلال ايجاد كند به تاخير در رشد و كمبود دريافت مواد مغذي در كودك منجر مي‌شود. در اين شرايط حتما به پزشك مراجعه كنيد.
  11. اوق زدن نوزاد بالاتر از 4 تا 6 ماه نشان از بيماري هاي پنهان است. حتي نشان از عدم مهارت در خوردن غذا است. كه بايد از متخصص در اين زمينه كمك بگيريد.

در صورت مشاهده علائم زير به پزشك مراجعه كنيد

  • سرفه ضعيف
  • از دست دادن هوشياري
  • كبودي رنگ پوست
  • عدم توانايي در گريه
  • نوزاد به سختي نفس مي‌كشد
  • بيرون ندادن صداي قابل توجه
  • هنگام تنفس سينه نوزاد به خس خس و صدا مي‌افتد.
  • هنگام دم قفسه سينه نوزاد به داخل كشيده‌مي‌شود.

كلام آخر

عق زدن نوزاد مكانيزم دفاعي در برابر خفگي است. مادران نبايد نگران اين موضوع باشند زيرا اين عمل بازتابي است كه از زمان تولد با نوزاد همراه است. نوزادان همراه خود بازتاب هايي را به همراه دارند كه در مقابل موقعيت هاي مختلف از آنها دفاع مي‌كند. اما بازتاب عق زدن به مرور زمان كمتر مي‌شود. براي كسب اطاعات بيشتر در اين زمينه مي‌توانيد از روانشناسان و مشاورين كودك كمك بگيريد و با تمامي بازتاب ها آشنا شويد. روانشناسان خبره مركز مشاوره روانشناسي نيني مايند به صورت تلفني، حضوري و آنلاين به شما در جهت بهبود مهارت هاي والدگري و ارتباطي با فرزندان‌تان خدمات ارائه مي‌دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه عق زدن نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: عق زدن نوزاد | علت و درمان اوق زدن نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۰۱:۰۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تربيت جنسي كودكان و اصولي كه بايد در اين زمينه به آن‌ها توجه كرد از جمله مسائلي هستند كه روانشناسان و متخصصين حوزه كودك تاكيد بسياري بر اهميت آن دارند. تربيت جنسي صحيح‌كودكان باعث مي‌شود كه آن‌ها از خطراتي مثل تجاوز در امان بمانند. و همچنين سطح دانسته‌هاي كودكان را در كنترل والدين نگه مي‌دارد.

منبع: تربيت جنسي كودكان

در سال‌هاي اخير و با گسترش استفاده از اينترنت و رسانه‌هاي اجتماعي مثل ماهواره در صورتي كه شما از تربيت‌جنسي كودكان خود و پاسخگويي به سوالات او شانه خالي كنيد يا فرزندتان را به دليل كنجكاوي‌هايش تنبيه نماييد احتمالا او پاسخ سوالاتش را به گونه ديگري پيدا خواهد كرد و در اين راه ممكن است با محتواهايي كه مناسب سن او نيست آشنا شود. به همين خاطر شما مي‌بايست تربيت جنسي كودك را جدي بگيريد. همچنين بهتر است با دريافت مشاوره كودك انتقال اطلاعات جنسي متناسب با سن كودكتان را آموزش ببينيد.

تربيت جنسي كودكان

تربيت جنسي كودكان وظيفه والدين است. اين تربيت به منظور شناخت دانش و اطلاعات، رفتار مناسب براي قدرت تصميم گيري و مهارت ها، احساس در ارزش ها و ديدگاه ها است كه اين عوامل با رفتار صحيح و اطلاعات صحيح كودك بوجود مي‌آيد. تربيت‌ جنسي‌كودكان در خانواده ها با توجه به نژاد، قوميت، مذهب و فرهنگ متفاوت از يكديگر است. برخي از خانواده ها اين موضوع را بد تلقي مي‌كنند اما برخي ديگر به دليل عدم وجود اطلاعات كافي ترس از صحبت در اين باره دارند. و به همين دليل با كودك خود در اين باره صحبتي نمي‌كنند.

اگر تربيت جنسي‌كودكان‌آگاهانه صورت نگيرد، كودكان اين موضوع را از فضاي مجازي، تلويزيون، دوستان و همكلاسي هاي خود آموزش مي‌بينند. بنابراين بهترين راه براي تربيت جنسي كودكان، كمك از مشاورين كودك است. زماني كه تربيت‌كودكان صحيح صورت نگيرد باعث تحريكات جنسي از جمله خود ارضايي خواهد شد.

سن شروع تربيت جنسي كودكان

متخصصين معتقدند تربيت جنسي كودكان موضوعي نيست كه در يك سن خاص و به يكباره بخواهيد آن را انجام دهيد. تربيت جنسي در واقع يك فرايند مداوم در طي سال‌هاي رشد كودك است. كه باعث مي‌شود او در هر مقطع سني به اندازه نيازها و قدرت فهم خود اطلاعات دريافت كند. به همين خاطر براي تربيت جنسي كودك نمي‌توان سن خاصي را در نظر گرفت.

بهتر است از سنين 2 يا 3 سالگي كه كودك شما توانايي صحبت كردن و نام بردن اشيا را پيدا مي‌كند تربيت جنسي‌كودكان را با آموزش اسم اعضاي بدن به وي شروع كنيد. در جريان آموزش اسم اعضاي مختلف بدن به فرزندتان نام اندام‌هاي خصوصي را نيز براي او بگوييد.

نكته بسيار مهمي كه در اين زمينه وجود دارد اين است كه كودك شما بايد از ابتدا با نام واقعي و صحيح اندام خصوصي آشنا بشود. در نظر گرفتن اسامي نامعمول براي اين اندام‌ها باعث مي‌شود كودكتان نسبت به اين مسئله كنجكاوي بيشتري نشان دهد. هرچقدر شما به حالت معمول‌تري اين موضوع را به فرزندتان آموزش دهيد او نيز ساده‌تر از كنار آن خواهد گذشت.

اهميت فضا و موقعيتي كه براي تربيت جنسي كودكان استفاده مي‌شود

فضا و موقعيتي كه براي تربيت جنسي كودكان در نظر گرفته مي‌شود از اهميت بالايي برخوردار است. كودكاني كه در كنار خانواده و در فضاي آرام و محبت آميز تربيت مي‌شوند، در آينده با مشكلات جنسي كمتري روبرو مي‌شوند. با اين روش تربيتي ذهن كودك بيشتر از موضوعات جنسيتي با عشق، تعهد، مسئوليت و پدر و مادر گره مي‌خورد. زماني كه تربيت جنسي‌كودكان در فضاي همسالان و همكلاسي ها انجام شود با شوخي ها، تمسخر، جنسيت زدگي و لذت همراه است. از اين طريق ذهن كودك با موضوعات مختلف گره مي‌خورد و از سر كنجكاوي ممكن است دست به رفتار هاي هنجار بزند.

به همين دليل فضاي تربيت جنسي كودكان بسيار حائز اهميت است و كودك را با چالش هاي زيادي روبرو مي‌كند. همه كودكان در سنين خاصي از سر كنجكاوي به دنبال كسب تجربه هاي جنسي هستند. چه بسا بهتر است براي كاهش آسيب ها، خانواده ها در فضاي مناسبي تربيت جنسي‌كودكان را انجام دهند.

هدف از تربيت جنسي كودكان چيست؟

هدف از تربيت جنسي كودكان فراهم كردن ديدگاه سالم و مناسب در رابطه با مسائل جنسي است. تربيت جنسي‌كودكان بايد با آگاهي و اطلاعات كافي جنسي به كودك صورت بگيرد. با اين روش كودك با سلامت رواني و سالم رشد مي‌كند و در نهايت از سوء استفاده هاي جنسي و آزارهاي جنسي جلوگيري مي‌ كند. با تربيت جنسي فرزند شما از اندام هاي بدن خود آگاه مي‌شود و در نهايت از انحرافات جنسي پيشگيري مي‌كند. هدف از تربيت جنسي تنها موضوعات در زمينه جنسي نيست و با ديگر مفاهيمي مانند عشق، علاقه و احساس صميميت همراه است.

در واقع تربيت جنسي كودكان به معناي آموزش آناتومي بدن، توليد مثل، بيماري هاي جنسي، فعاليت هاي جنسي، هويت جنسي، پرهيز از رابطه جنسي، جهت گيري جنسي، روش هاي پيشگيري از بارداري، توليد مثل، احساس مسئوليت ، مديريت روابط صميمانه، متعهدانه و محترمانه است.

يكي از بزرگترين اهداف تربيت جنسي كودكان كاهش ابتلا به بيماري هاي اچ اي وي، جلوگيري از ريسك روابط جنسي قبل از موعد، جلوگيري از كاهش حاملگي در نوجواني و كاهش بيماري هاي جنسي است. بر اساس تحقيقات انجام شده نوجواناني كه در كشورهايي با تربيت جنسي رشد كرده اند، بسيار محافظانه تر روابط جنسي را تجربه مي‌كنند.

نقش والدين در تربيت جنسي كودكان

نقش والدين در تربيت جنسي كودكان به چه صورت است؟ در درجه اول تربيت جنسي‌كودكان بر عهده خانواده و پدر و مادر است. والدين نبايد تربيت جنسي كودك خود را به همسالان، دوستان و محيط ديگر بسپارند. در كشورهايي كه آموزش جنسي در مدارس انجام نمي‌شود و والدين نيز تلاشي براي آموزش جنسي به كودك خود نمي‌كنند مسائل جنسيتي را بر عهده دوستان و رشد كودك مي‌گذارند. اما در كشورهاي توسعه يافته تربيت جنسي كودكان موضوع اصلي در مدارس است نيز نبايد نقش والدين در آموزش جنسي را ناديده گرفت.

والدين هميشه در تربيت جنسي كودكان احساس شرم و خجالت مي‌كنند. اين طرز فكر خانواده ها به قدري شديد و پايبند است كه با همسران خود نيز با مشكلات روبرو خواهند شد. با اين طرز فكر كودمان به سمت آموزش مسائل جنسي از سمت دوستان سوق پيدا مي‌كنند. طرز فكر خانواده ها معمولا به دليل اين افكار است كه كودكان به تحريكات جنسي دچار مي‌شوند و ميل جنسي آنها نمايان مي‌شود. در حالي كه بايد آگاه باشيد اگر كودكان تربيت جنسي نادرستي ببينند نياز به دچار تحريكات و انحرافات جنسي مي‌شوند.

بي توجهي و بي اهميتي والدين براي تربيت جنسي كودكان باعث آسيب و روبرو شدن كودك با چالش هايي در دوران بزرگسالي مي‌شود. آيا مي‌توانيد نسبت به گرسنگي و تشنگي كودك خود بي اهميت باشيد؟ خير. مسائل جنسي نيز در دسته نيازهاي افراد قرار دارد و نبايد نسبت به آن بي اهميت شد. بنابراين براي تربيت جنسي‌كودكان وقت بگذاريد و آموزش صحيح را با كمك روانشناس انجام دهيد.

نكاتي كه در تربيت جنسي كودكان بايد به آن‌ها توجه كنيد

تربيت جنسي كودكان شامل چند اصل كلي است. كه براي همه كودكان در سنين مختلف و در ارتباط با موضوعات و شرايط متفاوت مي بايست آن‌ها را رعايت كنيد. اگر مشكل خاصي در ارتباط با كنجكاوي‌هاي جنسي كودك خود داريد. و يا نمي‌دانيد چطور به سوالات او پاسخ دهيد بهتر است با يك مشاور كودك در اين باره صحبت كنيد. در ادامه به نكاتي كه در هنگام تربيت جنسي كودك بايد به آن توجه داشته باشيد خواهيم پرداخت.

1. تناسب محتوا با سن كودك

اولين موضوعي كه براي تربيت جنسي كودكان بايد توجه داشته باشيد اين است كه در هر مقطع سني كودك، اطلاعاتي كه به او مي‌دهيد بايد متناسب با سطح رشدي و توانايي درك و فهم وي باشد. بيان مطالب نامناسب براي كودكان باعث ترس و نگراني در آن‌ها خواهد شد. براي مثال اگر كودك شما راجع به چگونگي دنيا آمدن فرزندان از شما سوال مي‌كند نيازي نيست كه اطلاعاتي راجع به رابطه جنسي به او بدهيد.

آن‌ها صرفا مي‌خواهند بدانند كه خواهر و برادرهايشان چطور به اين دنيا مي‌آيند. يك راهكار مفيد اين است كه پيش از پاسخ دادن سوال فرزندتان، از او بپرسيد راجع به اين موضوع چه فكر مي‌كند و چه اطلاعاتي دارد. از اين طريق شما با سطح معلومات فرزندتان آشنا مي‌شويد. و مي‌توانيد بر اساس اطلاعات او يا انگيزه‌اي كه از سوال كردن دارد به او پاسخ دهيد.

2. از پاسخ هاي نامعقول اجتناب كنيد

براي تربيت جنسي كودكان، پاسخ به سوالات كودك شما اگرچه بايد ساده و قابل فهم باشد. اما متخصصان معتقدند كه بايد از ارائه پاسخ‌هاي نامعقول و خيالي يا بي پاسخ گذاشتن سوالات كودكتان جدا اجتناب كنيد. فرزند شما به خوبي متوجه خواهد شد كه شما مي‌خواهيد از زير بار پاسخ دادن به او شانه خالي كنيد. و اين موضوع باعث درگيري ذهني وي خواهد شد. بهتر است مسائل را تا حد امكان واقعي ولي ساده و بدون جزئيات براي كودك توضيح دهيد.

3. هنگام تربيت جنسي كودكان از تنبيه استفاده نكنيد

براي تربيت جنسي كودكان از تنبيه استفاده نكنيد. اگر كودكتان را در حال لمس اندام خصوصي خود ديديد و يا متوجه شديد كه او و دوستانش راجع به اين موضوع باهم صحبت كرده يا اندام خصوصيشان را به يكديگر نشان مي‌دهند، بهتر است بر خود مسلط باشيد و از تنبيه فرزندتان خودداري كنيد. اجتناب از تنبيه در زمينه سوال‌هاي جنسي كودك و كنجكاوي‌هاي او نيز مطرح است. روانشناسان معتقدند تنبيه صرفا اين پيام را به كودك منتقل مي‌كند كه رفتارش اشتباه بوده اما نه دليل اشتباه بودن رفتار را بيان مي‌كند و نه رفتار درست را به كودك نشان مي‌دهد.

بهتر است با كنجكاوي‌هاي جنسي كودك خود به عنوان بخشي طبيعي از رشد وي كنار بياييد. اگر احساس مي‌كنيد رفتارهاي كودك شما از حالت معمول در مقايسه با ساير كودكان متفاوت است مي‌توانيد راجع به اين موضوع از يك مشاور در زمينه تربيت جنسي كودكان كمك بگيريد.

4. صحبت هاي كودك خود را با دقت گوش كنيد

براي تربيت جنسي كودكان سعي كنيد با دقت به صحبت هاي كودك خود گوش كنيد. اگر مشغول به كاري هستيد آن را كنار بگذاريد و با دقت به صحبت هاي كودكتان گوش فرا دهيد. شايد سوالي بپرسد كه شما بايد حتما جواب مناسبي دهيد و به گونه اي باشد كه نياز به آگاهي بيشتري داشته باشيد. بنابراين براي آموزش صحيح با دقت به صحبت هاي كودك خود گوش دهيد.

5. احساسات كودك خود را در كنيد

احتمالا كودكان زماني كه سوالي در رابطه با مسائل جنسي دارند با ترس و ناراحتي و شرم همراه باشند. تربيت جنسي كودكان نياز به درك احساسات دارد. بايد فشارهاي سنگين احساسات كودك را درك كنيد و آرامش را به او بازگردانيد. سعي كنيد احساسات كودك را تكرار كنيد. مثلا:

زماني كه كودك سوال مي‌پرسد كه من چگونه به دنيا آمده ام؟ (با شرم)

شما اينگونه پاسخ دهيد كه تو چگونه به دنيا آمدي؟ خودت چي فكر مي‌كني؟

6. صبور باشيد و فضاي مناسبي را انتخاب كنيد

تربيت جنسي كودكان نياز به صبر و حوصله دارد. بايد براي كودكان فضايي دور از تنش و تمسخر انتخاب كنيد. و موضوعات را در فضاي مناسب و آرام توضيح دهيد تا كودك بدون ترس و استرس به آگاهي و آموزش برسد.

7. قبل توضيحات اضافه از كودك بخواهيد هر اطلاعي كه دارد با شما در ميان بگذارد

هفتمين مرحله از تربيت جنسي كودكان، سوال از خود كودك است. از او بپرسيد كه چه اطلاعاتي در رابطه با مسائل جنسي دارد. برخي از كودكان اطلاعات كاملي از مسائل جنسي دارند اما براي اطمينان كامل و راست و دروغ مسائل جنسي از والدين سوال مي‌پرسند. سعي كنيد صادق و رو راست با كودك خود صحبت كنيد.

8. پدر و مادر با همراهي هم تربيت جنسي را هدايت كنند

براي اينكه كودك در امور جنسي چيزي را از والدين خود پنهان نكند لازم است تا با همكاري يكديگر براي تربيت جنسي كودكان تلاش كنند. كودك نبايد مسائل جنسي را موضوعي غير طبيعي و پنهاني بداند، بنابراين بايد والدين ارتباط صميمانه اي با كودك برقرار كنند.

9. اگر كودك آغاز به سوال پرسيدن نكرد شما شروع كنيد

برخي از كودكان هرگز سوالي در رابطه با مسائل جنسي نمي‌پرسند. اما والدين براي تربيت جنسي كودكان بايد خودشان آغاز كننده باشند. براي آغاز تربيت جنسي‌كودكان از فيلم ها و برنامه هاي تلويزيوني عاشقانه شروع كنيد.

10. در رابطه با مسائل جنسي از سنين نوزادي آغاز كنيد

تربيت جنسي كودكان بايد از دوران نوزادي آغاز شود. به اين دليل كه نوزادان از دوران نوزادي به اندام هاي جنسي خود واكنش نشان مي‌دهند و آن را لمس مي‌كنند.

11. از روانشناس كمك بگيريد

براي تربيت جنسي كودكان به شيوه صحيح و درست بايد از راهنمايي هاي روانشناس كمك بگيريد. روانشناسان كودك به خانواده ها در رابطه با آموزش مسائل جنسي آگاهي مي‌دهند و نحوه رفتار درست را به والدين آموزش مي‌دهند.

باورهاي غلط خانواده ها براي تربيت جنسي كودكان

كودكان در سنين خاصي علاقه زيادي به اندام هاي خصوصي خود و ديگران نشان مي‌دهند. اما چون كودكان از كودكي اندام خود را خصوصي مي‌دانند از بيان سوالات هراس دارند. خانواده ها نيز باورهاي غلطي در رابطه با تربيت جنسي كودكان دارند كه در ادامه اشاره كرده ايم.

  • خانواده ها به اين موضوع باور دارند كه كودكشان اهميتي نمي‌دهد و در رابطه با اندام هاي جنسي خود كنجكاو نيست.
  • گاهي والدين مي‌گويند كه شناخت موضوعات جنسي باعث آسيب به كودك مي‌شود.
  • پدر و مادرهايي هستند كه مي‌گويند كودك ما در معرض سوء استفاده جنسي قرار ندارد. پس نيازي به تربيت جنسي نيست.
  • تربيت جنسي كودكان بايد در حدي باشد كه به سوالاتشان پاسخ دهيم.
  • گاهي خانواده ها تربيت جنسي كودكان را پاي خودشان مي‌گذارند و اعتقاد دارند تا زماني كه فرزند سوالي نپرسد نياز به آموزش نيست.
  • بعضي خانواده ها باور به اين دارند كه كودكان احساسات جنسي ندارند.

آموزش حفظ حريم شخصي به كودك

آموزش حريم شخصي را در تربيت جنسي كودكان جدي بگيريد. پس از اينكه فرزندتان به سنين 4 يا 5 سالگي رسيد و كمي قدرت درك و استدلال وي بالاتر رفت بهتر است راجع به حفظ حريم شخصي با او صحبت كنيد. اين موضوع را به كودك آموزش دهيد كه اندام خصوصي شامل كدام بخش‌هاي بدن است و هيچكس نبايد به اندام خصوصي وي دست بزند. حتما در صحبت هايتان بگوييد كه او هم حق دست زدن به اندام جنسي ديگران را ندارد.

كلام آخر

براي تربيت جنسي كودكان بايد راه‌هاي دفاع از خود را نيز به كودك آموزش دهيد. به او بگوييد كه اگر فردي قصد آزار او را داشت بايد چه كند و اين موضوع را به چه كساني اطلاع بدهد. كودكان ذهنيتي عيني دارند و كارها و رفتارهايي را مي كنند كه عين يا حداقل مشابه آن را ديده باشند. بنابراين وقتي در محيطشان درباره مسائل جنسي هيچ صحبتي نميشه و يا هيچ اطلاعاتي دراين باره رد و بدل نشود، آن ها نيز نمي دانند چطور درباره آن سوال كنند و يا در برخورد با مسائل جنسي چه واكنشي داشته باشند. بنابراين اين مساله كاملا به والدين بستگي دارد.

آن ها بايد در مورد تربيت جنسي كودكان خود نهايت دقت و توجه را داشته باشند. اما حتما پيش از هر چيز خودتان بايد در اين زمينه آموزش ديده باشيد. پس حتما با متخصصان كودك مشورت نماييد. روانشناسان خبره مركز مشاوره روانشناسي نيني مايند به صورت تلفني، حضوري و آنلاين به شما در جهت بهبود مهارت هاي والدگري و ارتباطي با فرزندان‌تان خدمات ارائه مي‌دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه تربيت جنسي كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

تفاوت اندام خصوصي دختران و پسران را چطور براي فرزندم بيان كنم؟

در درجه اول از او بپرسيد كه در اين باره چه مي‌داند يا چه فكر مي‌كند تا با سطح دانسته‌هاي وي در اين موضوع آشنا شويد. سپس سعي كنيد اين مسئله را به شكلي ساده براي كودك توضيح دهيد. مي‌توانيد به او بگوييد كه اين يك تفاوت ظاهري مثل ساير تفاوت‌هاي ميان دختران و پسران است.

تربيت جنسي كودكان از چه سني شروع مي‌شود؟

از زماني كه كودك شما زبان باز مي‌كند و توانايي صحبت كردن پيدا كرده بهتر است تربيت جنسي را با آموزش نام اندام‌هاي مختلف بدن و اندام خصوصي شروع كنيد.

اگر فرزندم به دليل معاشرت با كودكان بزرگتر از خودش مسائلي را فهميد، چطور اين موضوع را مديريت كنم؟

از دعوا كردن و تنبيه كودك يا انكار واقعيات خودداري كنيد. سعي كنيد دانسته‌ها و احساسات او را محك بزنيد و با زبان خودش آن‌ها را برايش تعريف كنيد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تربيت جنسي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تربيت جنسي كودكان،
موضوع:
[ ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۵۶:۰۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

هفته سي و پنجم بارداري جنين بيشترين تكامل خود را داشته و به نوزاد انساني كه تازه متولد مي‎‌شود، بيشترين شباهت را دارد. شكم مادر طي اين هفته بزرگ‌تر مي‌شود. به همين دليل كم‌كم خود را براي زايمان آماده مي‌كند. چراكه مي‌تواند تغييرات جنين خود و آماده شدن او براي به دنيا آمدن را حس كند. طي هفته سي و پنجم بارداري ممكن است علائم مادر بيش از گذشته تشديد پيدا كند و سختي‌هايي را براي او به وجود آورد. در ادامه علائم مادر و تغييرات جنين در هفته سي و پنجم بارداري آشنا مي‌شويم.

منبع: هفته سي و پنجم بارداري

هفته سي و پنجم بارداري

در هفته سي و پنجم بارداري جنين با قد 47 سانتي متر و وزن 2500 گرم وجود دارد. جنين در هفته سي و پنجم بارداري تا 450 گرم نيز وزن مي‌گيرد. و چربي هاي جنين در شانه هاي او افزايش مي‌يابد. در اين هفته ظاهر جنين تغيير نمي‌كند اما وزن او افزايش مي‌يابد. جنين كم كم در حال ترك محل تنگ و تاريك رحم است. حركات جنين در هفته هاي 35 بارداري به شدت شديد مي‌شود و كامل حركات را حس خواهيد كرد. كليه جنين به طور كامل تشكيل مي‌شود و كبد وظيفه تصفيه مايع آمنيون را شروع كرده است. مغز جنين در اين هفته كامل مي‌شود و اتصالان نوروني به مرور كامل مي‌شود. در ادامه در رابطه با علائم و تغييرات مادر در هفته سي و پنجم بارداري توضيح داده‌ايم.

علائم مادر در هفته سي و پنجم بارداري

بسياري از خانم‌ها طي هفته سي و پنجم بارداري ترجيح مي‌دهند براي تجربه يك زايمان بهتر، استراحت بيشتري داشته باشند. اين هفته جزو دوران‌‌مهم بارداري محسوب مي‌شود و بانوان باردار بايد حتما علائم و نشانه‌هاي بارداري در اين دوران را بشناسند و از اقدامات لازم براي آن مطلع باشند تا در صورت لزوم بهترين تصميم و اقدام را اتخاذ نمايند.

1. افزايش فشار بر روي مثانه

در هفته سي و پنجم بارداري، كودك به اندازه كافي بزرگ شده است. به همين دليل فشار بيشتري به مثانه مادر وارد مي‌كند. افزايش فشار به مثانه مادر سبب مي‌شود كه تكرر ادرار بيش از گذشته شدت پيدا كند. اين موضوع امري طبيعي است، بهتر است مادران براي كنترل بهتر آن از سفر كردن و يا بيرون ماندن‌هاي طولاني در بيرون از خانه جلوگيري كنند تا مجبور به نگه داشتن ادرار خود نباشند. البته با تمامي اين شرايط نيز بانوان باردار بايد در جهت جلوگيري از آسيب جنين و همينطور ايجاد ساير مشكلات گوارشي همچون يبوست، روزانه به اندازه 6 تا 8 ليوان آب بنوشند.

2.يبوست

دومين علائم در هفته سي و پنجم بارداري يبوست است. يبوست از آن دسته از علائمي است كه در دوران بارداري به خصوص در هفته‌هاي آخر ديده مي‌شود. ممكن است در بسياري از خانم‌هاي باردار اين مشكل با ورود به هفته سي‌وپنجم‌بارداري شدت نيز پيدا كند. با تمامي اين شرايط بانوان باردار مي‌توانند با رعايت برخي نكات در رژيم غذايي‌شان از اين مشكل گوارشي جلوگيري نمايند. مصرف روزانه فيبر كافي و نوشيدن آب از بروز يبوست جلوگيري مي‌كند.

3. درد در ناحيه لگن و باسن

درد در ناحيه لگن و باسن طي هفته سي و پنجم بارداري امري طبيعي است. دليل اين موضوع اين است كه در هفته سي‌و‌پنجم‌بارداري وزن جنين افزايش پيدا مي‌كند. و براي آماده شدن جهت زايمان به قسمت پايين رحم حركت مي‌كند. همين موضوع سبب ايجاد درد در ناحيه لگن و باسن مادر مي‌شود. البته اين موضوع ضمن اينكه مي‌تواند براي بانوان باردار كمي ناخوشايند به نظر برسد. اما خبر از آماده شدن بدن براي زايمان جنين را نيز مي‌دهد.

4. افزايش انقباضات رحم

انقباضات رحمي با ورود به هفته سي و پنجم بارداري تشديد پيدا مي‌كند. ممكن است مادر اين انقباضات رحمي را همراه با سفت شدن شكم و درد احساس كند. به هر حال انقباضات رحم نيز نشان دهنده آماده شدن بدن براي تولد جنين است و تا حدي طبيعي است. مادران باردار براي اينكه بتوانند در هنگام رخ دادن انقباضات رحمي احساس بهتري داشته باشند؛ مي‌توانند بيشتر استراحت كنند و به اندازه كافي آب بنوشند.

لازم است بانوان باردار آگاه باشند كه در صورتي كه دردهاي ناشي از انقباضات رحمي در آنان افزايش پيدا كند و با تغيير وضعيت و استراحت كردن بهبود پيدا نكند. بهتر است جهت بررسي‌هاي بيشتر به پزشك مراجعه كنند تا دهانه رحم آن‌ها معاينه گردد و فرد دچار زايمان زودرس نشود.

5.احساس خفگي

با اينكه جنين به سمت پايين رحم حركت كرده است و از فشار زياد بر روي ريه‌ها كم‌تر شده است، اما مادر طي هفته سي و پنجم بارداري احساس خفگي دارد. دليل اين موضوع اين است كه هورمون‌هاي بارداري باعث مي‌شوند كه غشاهاي محيطي در بيني افزايش پيدا كند و مادر تنواند به درستي نفس بكشد. استفاده از قطره بيني مي‌تواند اين مشكل را حل كند.

6.خونريزي لثه

از ديگر آسيب‌هاي هورمون بارداري، خونريزي لثه است. به همين دليل تورم و يا خونريزي لثه در هفته سي و پنجم بارداري تا حدي طبيعي است. بهتر است بانوان باردار در زمان مسواك زدن دقت داشته باشند كه مسواك به لثه برخورد نكند و باعث خونريزي نشود. همينطور بهتر است براي تقويت لثه‌ها در اين دوران به اندازه كافي ويتامين C مصرف گردد.

7.افزايش سايز سينه‌ها

سينه‌هاي مادران باردار طي هفته سي و پنجم بارداري، بزرگ‌تر از گذشته مي‌شود چراكه براي شيردهي به نوزاد خود را آماده مي‌كند. بسياري از بانوان باردار طي اين هفته ترشحات آغوز از سينه را كه اولين شير مادر است را نيز تجربه مي‌كنند.

8. پارگي كيسه آب

اغلب زنان پس از هفته سي و پنجم بارداري ممكن است پاره شدن كيسه آب را تجربه كنند. پارگي كسيه آب قبل از موعد مقرر زايمان و تكميل سن بارداري، مي‌تواند به دلايل مختلفي همچون عفونت دستگاه تناسلي، ضربه خوردن به شكم، زمين خوردن، ناهنجاري‌هاي رحمي، كوچك بودن طول دهانه رحم و باز شدن ناگهاني آن اتفاق بيافتد. بنابراين توصيه متخصصان اين است كه بانوان باردار با مشاهده علائم پارگي كيسه آب سريعا به پزشك مراجعه كنند.

9. ترشحات پستان ها

در هفته سي و پنجم بارداري تغييرات بافت و ترشح پستان ها در مادران مشهود است. خانم هاي باردار در اين هفته ها به دليل نزديكي به زايمان سينه هايشان شروع به ترشح شير مي‌كند. در واقع براي زايمان آماده مي‌شود.

10. اختلالات خواب

به دليل سنگيني مادر و جنين در هفته سي و پنجم بارداري خواب راحت از مادر گرفته مي‌شود و در نهايت با اختلالات خواب مانند بي خوابي روبرو مي‌شود.

11. تغييرات خلق و خو

اكثر مادران در هفته سي و پنجم بارداري به دليل نزديك شدن به تايم زايمان استرس زيادي را تحمل مي‌كنند و اين نگراني ها به اضطراب و استرس دچار مي‌شود. و در نهايت خلق و خوي مادران در حالت تعادل قرار ندارد.

12.كمر درد

وزن سنگين و تحمل اين وزن براي مادر در هفته سي و پنجم بارداري سخت است. به دليل فشارهاي سنگيني كه به مادر وارد مي‌شود و تحمل اين سنگيني را ندارد به كمر درد مبتلا مي‌شود.

خود مراقبتي در هفته سي و پنجم بارداري

در هفته سي و پنجم بارداري مادران بايد به نكات زير عمل كنند.

  • رژيم غذايي سالم داشته باشيد.
  • ساك بيمارستان خود و جنين را آماده كنيد.
  • ماساژ دوران بارداري بگيريد.
  • لباس هاي نخي بپوشيد.
  • نواحي عرق سوز بدن را خشك نگه داريد.
  • مقدار چاي و قهوه را براي تكرر ادرار كاهش دهيد.
  • پياده روي را براي كاهش ورم پا داشته باشيد.
  • براي كاهش سوءهاضمه از خوردن نوشيدني گازدار اجتناب كنيد.
  • تمرينات ورزشي را فراموش نكنيد.
  • اجسام سنگين بلند نكنيد.
  • يوگا و مديتيشن را در برنامه هاي خود قرار دهيد.

تغييرات جنين در هفته سي و پنجم بارداري

با ورود به هفته سي و پنجم بارداري وزن جنين تا بيش از دو كيلو و پانصد گرم و قد او به بيش از 45سانتي‌متر مي‌رسد؛ هر چند جنين تا روز زايمان وزن‌گيري دارد و بزرگ‌تر نيز مي‌شود. بزرگ‌تر شدن جنين سبب مي‌شود كه جاي كمتري در رحم براي حركت او وجود داشته باشد؛ به همين دليل مادر باردار طي اين هفته بيش از لگد زدن‌هاي جنين، فشار او بر شكم را احساس مي‌كنند. به همين دليل حركات جنين داخل شكم مادر كمتر از گذشته مي‌شود.

در هفته سي و پنجم بارداري تقريبا تمامي اعضاي بدن جنين رشد كرده و كامل شده است. او بيشتر طي اين هفته در قسمت‌هاي مختلف بدن چربي جمع مي‌كند و عضلاتش قوي‌تر مي‌شود. جنين در اين هفته كاملا شبيه به يك نوزاد است و از الان تا زمان تولد تنها وزنش زياد خواهد شد.

تغذيه در هفته سي و پنجم بارداري

تغذيه مادر در هفته سي و پنجم بارداري از دو جهت حائز اهميت است. از سويي جنين در حال وزن‌گيري مي‌باشد و به مواد معدني و مغذي بسياري احتياح دارد و از طرفي ديگر نيز مادر بايد با داشتن يك تغذيه سالم و اصولي توان و انرژي خود را براي زايمان افزايش دهد.

به همين دليل لازم دانستيم به برخي از مهم‌ترين مواردي كه مادر بايد طي هفته سي و پنجم بارداري از آن در رژيم غذايي خود استفاده كند، اشاره كنيم.

  • مصرف منابع حاوي كلسيم همچون شير تازه، شير سويا، شير بادام و …
  • استفاده از انواع خشكبار و آجيل
  • مصرف ميوه‌ها و سبزيجات تازه
  • استفاده از غذاهاي آبپز شده و جايگزين آن با غذاهاي سرخ كردني
  • غذاخوردن در حجم كم اما در تعداد وعده‌هاي غذايي بيشتر
  • عدم حذف وعده‌هاي غذايي و ميان وعده‌ها
  • استفاده از شيرين كننده‌هاي طبيعي همچون عسل، شيره انگور، شيره خرما
  • عدم استفاده از غذاهاي فرآوري شده و فست فودها
  • حذف نوشيدني‌هاي گازدار همچون نوشابه
  • دريافت پروتئين، آهن و اسيدفوليك از طريق مصرف موادغذايي و يا دريافت مكمل‌ها

بايدهاي هفته سي و پنجم بارداري

توجه به برخي علائم دوران بارداري، طي هفته سي و پنجم بارداري بيشتر از گذشته اهميت دارد و ممكن است علائم و نشانه‌اي از يك خطر براي مادر و فرزند به شمار رود. در صورتي كه هر كدام از موارد زير را مشاهده كرديد، بهتر است سريعا به پزشك معالج خود مراجعه كنيد.

  • خارج شدن ترشحات آبكي از واژن به صورت غيرارادي كه مي‌تواند نشانه پاره شدن كيسه آب باشد.
  • كاهش قابل توجه حركات جنين و يا ناآرامي بيش از اندازه او
  • احساس درد در قفسه سينه و بروز مشكلات تنفسي شديد به صورت ناگهاني

لازم است بدانيد شما پس از يك مدت زمان كوتاه از تولد فرزندتان به يك متخصص اطفال نياز خواهيد داشت. بهتر است از طريق پرس و جو از اطرافيان خود طي مدت زمان باقي مانده تا زايمان يك پزشك خوب را نيز پيدا كنيد.

نبايدهاي هفته سي و پنجم بارداري

بهتر است با ورود به هفته سي و پنجم بارداري، بانوان باردار فعاليت‌هاي جنسي خود را كم‌تر كنند. از اين زمان تا شش هفته پس از زايمان طبيعي بهتر است از برقراري رابطه‌جنسي خودداري شود.

مراقبت هاي پزشكي در هفته سي و پنجم بارداري

در هفته سي و پنجم بارداري و 3 ماه سوم بارداري مادران بايد حداقل 6 جلسه به مراقبت هاي پزشكي مراجعه كنند. جلسه دوم در 3 ماه سوم بارداري بايد در هفته 35تا 37 انجام شود. بنابراين از هفته سي و پنجم بارداري تا هفته سي و هفتم بارداري بايد جلسه دوم مراقبت پزشكي را رفته باشيد. در اين جلسات پزشك فشار خون، ميزان رشد جنين، نحوه قرار گيري جنين در شكم مادر، معاينات واژن، علائم زايمان زودرس، اقدامات پزشكي و اندازه دهانه رحم را اندازه گيري مي‌كند.

سخن پاياني

با ورود به هفته‌هاي آخر بارداري، سعي كنيد همه چيز را در مورد زايمان خود در يك ليست، فهرست‌بندي كنيد. احتمال دارد برخي از خانم‌ها طي هفته سي و پنجم بارداري، زايمان كنند. بنابراين لازم است پيرامون اين موضوع با ماما و يا پزشك خود مشورت كنيد و مطابق نظر او عمل نماييد. اين موضوع مي‌تواند از ميزان ترس و استرس شما در اين دوران نيز بكاهد.

در صورتي كه طي اين هفته‌ها استرس زيادي داريد و يا دچار ترس از زايمان شده‌ايد، سعي كنيد برخي تكنيك‌هاي آرام سازي را ياد بگيريد. انجام ورزش‌هايي همچون يوگا و مديتيشن نيز مي‌تواند در كاهش ميزان استرس‌هاي شما موثر باشد. شما عزيزان مي‌توانيد در اين راستا از مشاوران و روانشناسان مركز مشاوره ني ني مايند مشاوره دريافت كنيد و از تكنيك‌هاي غلبه بر استرس و اضطراب مطلع شويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هفته سي و پنجم بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات بارداري

علائم و نشانه‌هاي خطر بارداري طي هفته سي و پنجم بارداري چه مي‌باشد؟

بانوان باردار در صورتي كه علائمي شامل لكه بيني، خونريزي، ترشحات آبكي واژن، سردرد شديد، انقباضات شديد رحمي، مشكلات بينايي و … را مشاهده كنند؛ بايد سريعا به پزشك مراجعه كنند تا مشكلي براي آن‌ها ايجاد نشود.

با توجه به افزايش پوسيدگي دندان‌ها طي هفته سي و پنجم بارداري، مراجعه به دندانپزشك بلامانع است؟

به منظور جلوگيري از پوسيدگي دندان‌ها طي هفته‌هاي آخر بارداري، بهتر است بانوان باردار به سلامت دهان و دندان خود توجه بيشتري داشته باشند و قبل از مراجعه به دندانپزشك با پزشك خود مشورت كنند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: هفته سي و پنجم بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هفته سي و پنجم بارداري،
موضوع:
[ ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۵۰:۲۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

غذاي تند در بارداري تا زماني كه بيش از اندازه نباشد و عوارضي را به دنبال نداشته باشد، مفيد و خوب است. فلفل در بارداري بايد به اندازه اي باشد كه به مادر آسيب وارد نكند. آسيب و پيامدهاي مصرف زياد فلفل در بارداري فقط بر مادر وارد مي‌شود. اگر قبل از دوران بارداري با مصرف فلفل آلرژي و حساسيت نشان مي‌داديد، در دوران بارداري از مصرف كمترين مقدار فلفل نيز بايد جلوگيري كنيد.

منبع: غذاي تند در بارداري | مصرف فلفل در بارداريفوايد مصرف غذاي تند در بارداري شامل مرگ سلول هاي سرطاني، تقويت سيستم ايمني، توليد انسولين، تعادل در فشار خون و … است. عوارض فلفل در بارداري نيز عبارت است از: تحريك رحم، تهوع صبحگاهي، آلرژي و مشكلات گوارشي. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مصرف مواد غذايي مناسب در دوران بارداري بايد از مشاوره بارداري كمك بگيريد.

خوردن غذاي تند در بارداري

مصرف مواد غذايي در حاملگي بسيار حائز اهميت است. هر ماده غذايي كه مادر مصرف مي‌كند از طريق خون و بند ناف به جنين منتقل مي‌شود. بنابراين در انتخاب مواد غذايي و تغذيه در دوران بارداري بايد حساسيت و دقت بالا خرج داد. خوردن غذاي تند در بارداري فوايد بسياري دارد كه شامل هضم غذا، مرگ سلول هاي مرده، تقويت سيستم ايمني و … مي‌شود.

اما عوارض مصرف فلفل در بارداري فقط بر مادر وارد مي‌شود. و به جنين آسيبي وارد نمي‌كند. اين عوارض را مي‌توان به تحريك رحم، مشكلات گوارشي، تهوع و آلژي ربط داد. در ادامه در رابطه با فوايد و عوارض مصرف غذاي تند در بارداري اشاره كرده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تغذيه دوران بارداري ماه به ماه كليك كنيد.

فوايد مصرف غذاي تند در بارداري

مصرف غذاي تند در بارداري حتي پرخاصيت است. مصرف غذاهاي تند در بارداري تا زماني كه حساسيتي بروز ندهد بسيار مفيد است. بارداري، دوراني حساس و شامل تغييرات هورموني است. فلفل در بارداري توسط برخي متخصصان نيز توصيه ميشود كه در ادامه به علت اين كار اشاره كرده ايم.

1. منجر به مرگ سلول هاي سرطاني مي‌شود

دوران بارداري خطر ابتلا به سرطان را به دليل آسيب هاي اكسيداتيو افزايش مي‌يابد. فلفل با خاصيت و مواد مغذي اش، خطر ابتلا به سرطان ريه را كند مي‌كند. با مصرف غذاي تند در بارداري سلول هاي سرطاني را از بين ببريد.

2. به هضم مواد غذايي كمك مي‌كند

بيشتر خانم هاي باردار از مشكلات در هضم شكايت دارند. مصرف غذاي تند در بارداري باعث بهبود عملكرد سيستم گوارش مي‌شود و مشكلات يبوست، نفخ، گرفتگي عضلات و گاز روده را كاهش مي‌دهد.

3. سيستم ايمني را تقويت مي‌كند

فلفل حاوي ويتامين C بالا است. مصرف ويتامين C تيز باعث تقويت سيستم ايمني مي‌شود. با مصرف غذاي تند در بارداري جنين و مادر قدرتمند مي‌شود. و به حفظ بافت هاي عروقي ياري رساني مي‌كند. بدن را قوي مي‌كند و به گردش خون مناسب كمك مي‌كند.

4. با سرماخودرگي مادران مبارزه مي‌كند

از زمان هاي قديم براي جلوگيري از سرماخوردگي و سرفه از فلفل استفاده مي‌كردند. سرماخوردگي در بارداري بسيار وحشتناك است و به بهبود سرماخوردگي كمك مي‌كند. بنابراين غذاي تند در بارداري به مبارزه با سرماخوردگي مي‌پردازد.

5. به افزايش متابوليسم كمك مي‌كند

با مصرف فلفل در بارداري سوخت و ساز بدن خود را افزايش دهيد. هم چنين مصرف فلفل در بارداري اشتهاي مادران را تنظيم مي‌كند. با كمك ورزش و مصرف فلفل در بارداري به افزايش متابوليسم خود كمك كنيد (غذاي تند در بارداري به افزايش متابوليسم كمك مي‌كند).

6. فلفل براي مادران ديابتي مفيد است

مصرف فلفل در بارداري براي مادران ديابتي مفيد است. فلفل در بارداري باعث افزايش مقدار انسولين براي هضم غذا و كاهش قند خون مي ‌شود. به كاهش فشار كبد كمك مي‌كند. حتي به مقدار كم فلفل مصرف كنيد تا به تدريج وضعيت سلامت بدن خود را افزايش دهيد.

7. به حفظ تعادل فشار خون كمك مي‌كند

فشارخون بالا براي سلامتي مادران باردار بسيار خطرناك است. فلفل سرشار از پتاسيم است كه با مصرف غذاي تند در بارداري مي‌توان به حفظ فشار خون كمك كرد. با مصرف فلفل از بروز بيماري پره اكلامپسي جلوگيري كنيد.

عوارض مصرف غذاي تند در بارداري

عوارض مصرف غذاي تند در بارداري براي كودك خطرناك نيست. اما مادران در صورت مصرف بي رويه فلفل در بارداري شايد عوارضي را تجربه كنند كه در ادامه شرح داده ايم. اما تا زماني كه اين عوارض را تجربه نكرده ايد، از مصرف غذاي‌تند در بارداري نهايت لذت را ببريد. اگر خيلي هوس غذاي‌تند داشتيد اما عوارض زير را تجربه كرديد مصرف را كمتر كني. پس از مصرف فلفل در بارداري يك ليوان شير بنوشيد.

1. تهوع صبحگاهي با مصرف غذاي تند در بارداري

تهوع صبحگاهي در زمان بارداري بسيار شايع است. اما مصرف غذاي تند در بارداري اين تهوع را تشديد كرده و حالت تهوع افزايش مي‌يابد. خانم هايي كه دچار حالت تهوع هاي صبحگاهي هستند بايد مصرف فلفل در بارداري را به طور كل فراموش كنند. اگر جديدا حالت تهوع هاي صبحگاهي شما افزايش پيدا كرده است، ليست مواد غذايي مصرفي خود را چك كنيد و اگر فلفل در اين ليست قرار داشت، حذف كنيد.

2. مشكلات گوارشي با خوردن غذاي تند در بارداري

مصرف غذاي تند در بارداري تا زماني كه بيش از اندازه نباشد مشكلاتي به همراه نخواهد داشت. اما زماني كه استفاده از فلفل در بارداري بيش از حد كافي باشد و تمامي غذاهايتان را تند كنيد احتمالا با مشكلات گوارشي مانند سوزش سر دل روبرو خواهيد شد. در دوران 3 ماه دوم بارداري اين سوزش افزايش مي‌يابد و 3 ماه سوم بارداري به اوج خود مي‌رسد. و در ماه هاي آخر بارداري با بازگشت اسيد معده همراه خواهد بود.

با رفلاكس اسيد معده زماني كه غذا از معده به مري باز مي‌گردد احساس سوزش خواهيد كرد. مصرف عسل و شير به بهبود علائم سوزش سر معده ناشي از مصرف فلفل در بارداري كمك مي‌كند.

3. تحريك رحم با مصرف غذاي تند در بارداري

مصرف غذاي تند در بارداري معمولا بي خطر و با عوارض كمي همراه است. اما استفاده بيش از حد فلفل در بارداري باعث حساسيت سيستم گوارش و اذيت خانم هاي باردار مي‌شود. در تعدادي از خانم ها مصرف غذاي‌تند در بارداري باعث تحريك رحم و روده مي‌شود. به دليل اينكه مواد غذايي تند سريع تر از ادويه جات ديگر وارد دستگاه گوارش مي‌شود، شايد باعث اسهال، يبوست يا گاز شكم شود.

مصرف زياد فلفل باعث گرفتگي روده مي‌شود كه در نهايت اين گرفتگي از طريق روده بر رحم تاثير مي‌گذارد. مهم‌ترين علائم تحريك رحم و روده پيچش عضلات رحم، احساس گرفتگي و گرفتگي عضلا تحتاني شكم است. كه در برخي از موارد محدود باعث گشادي دهانه رحم مي‌شود.

4. آلرژي و حساسيت با خوردن غذاي تند در بارداري

مصرف فلفل در بارداري در برخي از مادران آلژي و حساسيت ايجاد مي‌كند. اگر در دوران قبل از بارداري با مصرف غذاهاي تند مشكلي نداشته ايد. اكنون با مصرف غذاي تند در بارداري دچار آلرژي و حساسيت شده ايد بايد مصرف فلفل را فراموش كنيد. و اگر در دروان قبل از‌بارداري با مصرف فلفل دچار حساسيت و آلرژي مي‌شديد، در دوران بارداري از مصرف فلفل و غذاي‌تند به شدت پرهيز كنيد.

غذاهاي تند ايراني در بارداري

غذاهاي تند ايراني را در ادامه ذكر كرده ايم كه مصرف زياد آنها باعث بروز عوارضي مي‌شود. اما همانطور كه همه اطلاع داريم ذائقه هر كس متفاوت است. برخي افراد در طبخ غذا از فلفل بسيار استفاده مي‌كنند اما برخي به اندازه كم يا متوسط در مواد غذايي فلفل مي‌ريزند. مصرف غذاي تند در بارداري تا زماني كه با عوارض همراه نباشد براي مادر و جنين مفيد است. سعي كنيد مصرف غذاي‌تند در بارداري را به اندازه كنيد تا هم از فوايد آن استفاده كنيد و هم از بروز عوارض جلوگيري كنيد. در ادامه غذاهاي تند ايراني را نام برده ايم كه با مقدار مناسب فلفل در آنها مي‌توانيد از غذا لذت ببريد.

  • سوسيس بندري
  • پيتزا فلفلي
  • ترشي فلفل
  • فلافل
  • سمبوسه
  • قليه ماهي
  • مرغ سوخاري
  • ميگو
  • سس فلفل قرمز تند
  • چيپس فلفلي (سعي كنيد از چيپس فلفلي زياد استفاده نكنيد.)

كلام آخر

مصرف غذاي تند در بارداري بايد بر اساس توانايي بدن مادر باشد. اگر مادران در مصرف فلفل قبل از بارداري مشكلي نداشته باشند احتمالا در دوران بارداري نيز با مشكل مواجه نمي‌شوند. اما اگر قبل از بارداري با مصرف فلفل عوارضي آنها را تهديد مي‌كرد، در دوران بارداري تشديد مي‌شود. براي‌آگاهي از خوب يا بد بودن مصرف فلفل بهتر است با متخصص و مشاوره تلفني زنان مشورت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه غذاي تند در بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره بارداري از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

خوردن غذاي تند در بارداري ممنوع است؟

فلفل يكي از ادويه هاي مفيد براي سيستم ايمني مادر محسوب مي شود. و مصرف فلفل و غذاي تند در بارداري هيچ مانعي ندارد. البته اگر مادر دچار حساسيت يا ناراحتي معده هست بهتر است در مصرف فلفل محدوديت ايجاد كرده و آن را محدود كند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: غذاي تند در بارداري | مصرف فلفل در بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۲۱:۰۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بهترين سن براي بچه دار شدن حائز اهميت است زيرا سن والدين تاثيرات مهمي در سلامت جسمي و رواني فرزندان دارد. از طرفي والدين نيز آمادگي بيشتري براي تربيت فرزند داشته و مي‌توانند ارتباط نزديكي با كودك خود برقرار كنند. با اين حال امروزه سن ازدواج به دلايل مختلفي افزايش پيدا كرده است و از آنجايي كه قدرت باروري و بچه‌دار شدن براي هميشه در انسان وجود ندارد طبيعي است كه با افزايش سن، ميزان قدرت باروري در مردان و زنان تحت تاثير قرار مي‌گيرد.

با اين حال سن بسيار پايين براي بچه‌دار شدن هم مي‌تواند گزينه نامناسبي باشد. از اين جهت در اين مقاله سعي شده تا جنبه‌هاي مختلف زمان و سن مناسب براي بچه‌دار شدن مورد بررسي قرار بگيرد تا افرادي كه به دنبال پاسخي براي اين مسئله هستند راحت‌تر بتوانند تصميم گيري كنند.

منبع: بهترين سن براي بچه دار شدن | سن مناسب بارداري

بهترين سن براي بچه دار شدن

تصميم گيري براي باردار شدن و فرزندآوري به عوامل مختلفي نظير آمادگي جسماني، سلامت رواني، وضعيت اقتصادي و… بستگي دارد. اما عموماً فقط به وضعيت سلامت جسماني پدر و مادر توجه مي‌شود. معمولا مطالعات مخلتف بهترين سن براي بچه دار شدن در خانم‌ها را بين 23 تا 26 سالگي در نظر گرفته‌اند.

در اين سنين معمولا عوارض بارداري كمتر نشان داده مي‌شود و بارداري به صورت طبيعي رخ خواهد داد. همچنين احتمال ابتلاي مادر به بيماري‌هاي مختلف مانند ديابت و فشار خون كمتر است و حتي اختلالاتي مانند ناهنجاري‌هاي جنيني مانند سندرم داون و… هم كمتر رخ مي‌دهد اما به ياد داشته باشيد اين كه سن فردي بالاي 30 يا 40 باشد به معناي اين نيست كه نمي‌تواند فرزندي سالم به دنيا بياورد.

همانطور كه مي‌دانيد تمام تخمك‌هاي يك خانم در هنگام تولد به وجود مي‌آيد و هر ماه يكي از آن‌ تخمك‌ها آزاد مي‌شود و منجر به تخمك‌گذاري و عادت ماهيانه مي‌گردد. مسئله‌اي كه وجود دارد اين است كه هرچقدر سن خانم پايين‌تر باشد، ميزان كيفيت اين تخمك‌ها براي بارور شدن بهتر هستند اما با اين حال نبايد سن كمتر از 18 سال نيز باشد.

عوارض سن بالا و پايين براي بچه دار شدن

همانطور كه گفته شد بهترين سن براي بچه دار شدن سن پايين است. بارداري و فرزندآوري در سن پايين خصوصاً زير 20 سالگي مي‌تواند مشكلات و مسائلي را براي جنين به وجود بياورد. از جمله رايج‌ترين مسائلي كه رخ مي‌دهد مي‌توان به حاملگي خارج رحمي، رشد نارس، تولد زودرس و… اشاره كرد. همچنين معمولاً در سنين زير 20 سال بارداري‌ها بدون برنامه‌ريزي رخ مي‌دهد و اين مسئله مي‌تواند ميزان احتمال سقط جنين را به دلايل مختلفي افزايش دهد.

علاوه بر اين ميزان كيفيت پايين اسپرم و تخمك‌ها در سنين زير 20 سال يكي از عوامل رايج سقط جنين در سن پايين محسوب مي‌شود. تخمك‌گذاري در سنين ابتدايي بعد از بلوغ، به صورت نامنظم رخ مي‌دهد و براي مدتي طول مي‌كشد تا عادت ماهانه ريتم طبيعي خود را داشته باشد.

از طرفي بارداري در سنين بالا نيز با مشكلاتي مواجه است. از جمله عوارض و مشكلاتي كه در بارداري با سنين بالا رخ مي‌دهد مي‌توان به افزايش احتمال ناهنجاري‌هاي ژنتيكي و كروموزومي اشاره كرد به طوريكه احتمال ناهنجاري‌هاي كروموزومي حدودا 10 برابر مي‌شود. علاوه بر اين احتمال ديابت و مرگ داخل رحمي جنين، ناهنجاري‌هاي قلبي و… افزايش پيدا مي‌كند.

بهترين سن براي بچه دار شدن | زمان مناسب براي باروري آقايان

همانند خانم‌ها سن دقيقي براي مشخص كردن بهترين وضعيت در آقايان وجود ندارد اما به طور كلي مي‌توان گفت بين 20 تا 30 سالگي و حتي قبل از 40 سالگي بهترين سن براي بچه دار شدن در مردان محسوب مي‌شود. آقايان محدوديت سني براي باروري ندارند و با افزايش سن فقط قدرت باروري كمتر مي‌شود. آقايان با رعايت اصول تغذيه، ورزش و سلامت جسماني مي‌توانند تا سنين پيري هم قابليت بارور كردن داشته باشند. با اين حال ميزان كاهش هورمون‌هاي مردانه با افزايش سن رخ مي‌دهد كه مي‌تواند يكي از عوامل موثر و تاثير گذار بر قدرت باروري مردان باشد

عوامل رواني و اجتماعي موثر بر بهترين سن براي بچه دار شدن

عوامل رواني و اجتماعي تاثيرات زيادي براي فرزندآوري دارند. بنابراين بهترين سن براي بچه دار شدن تنها كافي نيست و عوامل مختلفي از جمله رواني و اجتماعي تاثيرات بسزايي دارند.

1. ارتباط وضعيت سلامت روان و سن مناسب براي بچه‌دار شدن

اولين عامل براي بهترين سن براي بچه دار شدن، وضعيت سلامت روان والدين است. متاسفانه در اغلب موارد والدين صرفا به مسائل مرتبط با سلامت جسماني توجه مي‌كنند و براي مسائل روانشناختي ارزش و اهميت كمتري قائل هستند. در حاليكه براي بچه‌دار شدن و پرورش يك فرزند سالم علاوه بر سلامت جسمي والدين نياز است تا سلامت رواني آنان هم مورد توجه قرار بگيرد زيرا ويژگي‌هاي شخصيتي و يا پريشاني‌هاي رواني والدين به راحتي به كودك منتقل مي‌شوند و تاثير منفي بر رشد شخصيت كودك مي‌گذارند.

سلامت رواني مادر

مطالعات نشان داده مادراني كه در دوران بارداري اضطراب و استرس بيشتري دارند فرزندان مضطرب و افسرده بيشتري به دنيا مي‌آورند. اين موضوع نشان دهنده آن است كه وضعيت سلامت رواني مادر علاوه بر بهترين سن براي بچه دار شدن، در دوران بارداري هم اهميت ويژه‌اي دارد. اين اضطراب و استرس مي‌تواند بر خلق و خوي كودك تاثير منفي داشته باشد و كودك با خلق و خوي دشوارتري به دنيا بيايد. خلق و خوي دشوار باعث مي‌شود تا نوزاد مسائلي نظير گريه بيش از حد، لجبازي بيشتر، پريشاني، بي قراري و ناآرامي از خود نشان بدهد.

سن مناسب براي بچه دار شدن | سلامت رواني پدر

اهميت توجه به سلامت روان صرفا محدود به مادر نيست. سلامت روان پدران هم مي‌تواند به طور غير مستقيم بر وضعيت سلامت روان همسر و فرزندش تاثير منفي بگذارد. به عنوان مثال پدري كه مضطرب يا افسرده باشد مي‌تواند با انجام كارهايي منجر به اضطراب و افسردگي بيشتر همسر باردار خودش شود و همين مسئله بر كودك هم اثر مي‌گذارد. والديني كه در بهترين سن براي بچه دار شدن نباشند و به اصطلاح آمادگي مناسبي براي فرزندآوري نداشته باشند اين اضطراب‌ها و پريشاني‌هاي رواني را بيشتر تجربه مي‌كنند.

2. اهميت تفاوت سن والدين با فرزند

امروزه بنا به دلايل اجتماعي و اقتصادي سن ازدواج افزايش پيدا كرده است و به دنبال همين اتفاق، سن بچه‌دار شدن هم افزايش يافته است. همه افراد مي‌دانند كه سن بالا براي بچه‌دار شدن مي‌تواند احتمال به دنيا آوردن فرزند ناسالم را افزايش دهد. با اينحال يكي ديگر از مشكلاتي كه براي بچه دار شدن در سنين بالا رخ مي‌دهد ميزان تفاوت فرهنگ و سبك زندگي بين فرزند و والدين است.

اين اختلاف سن مي‌تواند بر وضعيت ارتباط عاطفي و فرزندپروري و درك دنياي كودك تاثير منفي بگذارد. مطالعات مختلف نشان داده‌اند كه براي انتخاب بهترين سن براي بچه دار شدن اين است كه اختلاف سني كمتر از 20 سال و بيشتر از 40 سال نباشد.

3. وضعيت مالي و اقتصادي

والدين علاوه بر انتخاب بهترين سن براي بچه دار شدن، بايد به وضعيت مالي نيز اهميت بدهند. امروزه توجه به وضعيت مالي و اقتصادي يكي از مسائل اساسي براي داشتن يك زندگي رضايت بخش محسوب مي‎‌شود. والدين در هنگام تصميم براي بچه‌دار شدن بايد بتوانند حداقل امكانات رفتاري، تفريحي، تغذيه مناسب و… را براي فرزند خود فراهم كنند. برخي والدين بدون در نظر گرفتن اين مسئله تصميم به دنيا آوردن بچه مي‌گيرند، عدم توجه به اين موضوع مي‌تواند باعث آسيب به وضعيت رواني و يا حتي جسماني كودك مي‌شود.

4. زمان كافي

علاوه بر انتخاب بهترين سن براي بچه دار شدن، زمان كافي براي بچه دار شدن در نظر بگيريد. اكثر والدين امروزه شاغل هستند و بيشتر وقت خود را در محيط‌هاي شغلي مي‌گذرانند. والدين بايد انرژي و زمان كافي براي فرزند خود داشته باشند. بچه براي اينكه رشد سالم و ايمني داشته باشد نياز به توجه و مراقبت دائمي دارد و پرستار و مهدكودك به تنهايي نمي‌توانند جاي محبت و روابط والد و كودك را پر كنند.

5. سن مناسب براي بچه دار شدن | مهارت فرزندپروري

مهارت فرزند پروري مانند انتخاب بهترين سن براي بچه دار شدن حائز اهميت است. مهارت فرزندپروري مهم‌ترين پيش‌بين براي رشد و تربيت يك فرزند سالم و با شخصيت پخته است. فرزندپروري مسئله‌اي است كه نياز به كسب مهارت و آموزش دارد. امروزه به دليل شرايط اجتماعي، محيطي كه كودك در جامعه با آن مواجه مي‌شود با محيطي كه پدر و مادر در دوران كودكي خود تجربه كرده‌اند متفاوت است.

والدين نبايد بر اساس حدسيات و فرضيات خودشان فرزندشان را تربيت كنند. از اين جهت يكي از نيازهاي اساسي براي بچه‌دار شدن كسب مهارت‌هاي فرزندپروري است كه مي‌تواند قبل از دوران بارداري و پس از تولد نوزاد ادامه داشته باشد. براي كسب مهارت فرزندپروري مي‌توانيد به يك روانشناس متخصص در زمينه كودك مراجعه كنيد

بهترين سن براي بچه دار شدن از نظر روانشناسي

هيچوقت نمي‌توان بهترين سن براي بچه دار شدن را انتخاب كرد. زيرا همه زوجين در سنين بهتر شايد از نظر روانشناختي آمادگي نداشته باشند. بنابراين علاوه بر سن مسائل مهم ديگري نيز وجود دارد كه براي بچه دار شدن بايد در نظر گرفت. حس زوجين براي بچه دار شدن بهترين زمان انتخابي است. بچه دار شدن هميشه چالش هاي رواني و عاطفي را به دنبال دارد كه بايد از همه مهم تر به موارد زير اهميت بدهند.

  • برنامه ريزي مناسب
  • صبر و حوصله كافي
  • انعطاف پذيري
  • همدلي پدر و مادر
  • كمك از يكديگر
  • توانايي مشاركت

براي اقدام به بچه دار شدن و انتخاب بهترين سن براي بچه دار شدن لازم است تا با همسرتان به سوالات زير پاسخ دهيد تا به جواب درستي برسيد.

  1. آيا براي مراقبت از كودك حاضر به تغيير سبك زندگي خود هستم؟
  2. آيا احساس مي‌كنم توانايي مراقبت از كودك را دارم؟
  3. زندگي من پس از بچه دار شدن به چه شكل خواهد شد؟
  4. آيا توانايي عقب انداختن رسيدگي به اهداف را به دليل فرزند آوري دارم؟
  5. قبل از بچه دار شدن دوس دارم به چه اهدافي دست پيدا كنم؟

كلام آخر

بهترين سن براي بچه دار شدن بسته به آمادگي والدين دارد. فرزند آوري فرايندي است كه تغييرات زيادي در زندگي افراد به وجود مي‌آورد. برخي افراد به دليل اينكه احساس دارند هرگز آمادگي ندارند براي بچه دار شدن اقدام نمي‌كنند. بنابراين براي آگاهي و كمك از سن دقيق براي بچه دار شدن به كمك روانشناس نياز دارند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بهترين سن براي بچه دار شدن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا امكان ذخيره سازي تخمك‌ها براي فرزندآوري وجود دارد؟

امروزه به دليل پيشرفت‌هايي كه در علم پزشكي انجام شده است امكان ذخيره سازي و فريز كردن تخمك‌ها وجود دارد. با اين روش بسياري از خانم‌ها حتي در سنين بالا و بعد از 35 سالگي هم مي‌توانند فرزندي سالم به دنيا بياورند.

بهترين سن براي بچه دار شدن چه زماني است؟

بهترين سن براي بچه دار شدن در خانم ها بعد از 18 سالگي است. به دليل وجود تخمك هاي سالم و تازه. در مردان نيز بهترين سن براي بچه دار شدن قبل از 35 سالگي است. به دليل اينكه بعد از 35 سالگي آقايان سرعت و قدرت اسپرم هايشان كاهش مي‌يابد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: بهترين سن براي بچه دار شدن | سن مناسب بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۱۳:۲۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سه ماه سوم بارداري از هفته بيست و هشتم تا هفته چهلم‌بارداري را شامل مي‌شود كه طي آن با گذشت هر روز، جنين كامل‌تر مي‌گردد و بيشتر از گذشته شبيه به نوزاد انسان است. وزن جنين طي ماه‌هاي پاياني به بيشترين حالت خود مي‌رسد و جزئيات بدنش تكميل مي‌شود. جنين مي‌تواند ببيند و بشنود، مغز رشد مي‌كند، ريه و كليه رشد مي‌كند و در هفته سي و ششم سر درگير (افتادن به ناحيه لگن) مي‌شود. در صورتي كه شما نيز در سه ماه آخر‌بارداري هستيد. بايد از علائم بدن خود و تغييرات جنين مطلع شويد و موارد هشدار دهنده را بشناسيد تا با قرار گرفتن در شرايط مشابه سريعا به پزشك مراجعه كنيد. براي كسب اطلاعات كامل پيرامون هر هفته از سه ماه آخر بارداري،

منبع: سه ماه سوم بارداري

سه ماه سوم بارداري

از مهم‌ترين ماه‌هايي كه مادر باردار طي مي‌كند، سه ماه سوم بارداري است چراكه منتهي به زايمان مي‌شود. بسياري از بانوان باردار طي اين سه ماه دچار استرس و تنش‌هاي رواني بسياري همچون ترس از دست دادن فرزند و يا ترس از زايمان مي‌‌شوند كه بهتر است با به كارگيري تكنيك‌هاي آرام‌سازي بر آن‌ها غلبه كنند.‌

سه ماه سوم بارداري از هفته بيست‌وهشتم‌بارداري شروع مي‌شود و تا هفته چهلم ادامه دارد. نزديك شدن به هفته‌هاي پاياني‌بارداري سبب تشديد علائم مادر و همينطور كامل‌تر شدن اندام‌هاي جنين و افزايش وزن او مي‌شود. اطلاع از وضعيت بدن مادر و تغييرات جنين طي اين سه ماه، سبب مي‌شود كه مادر بتواند اقدامات موثري در جهت سلامتي خود و فرزندش انجام دهد.

هفته هاي سه ماه سوم بارداري

سه ماه سوم بارداري هفته به هفته سرشار از اهميت است. مادران در هفته هاي آخر بارداري بايد حواسشان كاملا جمع وضعيت جنين باشد و حركات او را جدي بگيرند. در ادامه در رابطه با هفته هاي سه ماه سوم بارداري صحبت كرده ايم.

1. هفته بيست و هشتم بارداري

طي هفته بيست‌وهشتم علائم اوليه سه ماه سوم بارداري در مادر نمايان مي‌شود. همينطور چشم‌هاي جنين به اندازه‌اي رشد پيدا مي‌كنند كه او قادر است نورهاي اطراف خود را تشخيص دهد. در صورتي كه جنين طي هفته بيست و هشتم بارداري به دنيا آيد؛ شانس زنده ماندن بالايي دارد. چراكه ريه‌هاي او به اندازه كافي براي زندگي در خارج از رحم رشد كرده‌اند. هر چند تنفس بهتر نوزاد نيازمند رشد بيشتري در ريه‌ها است.

2. هفته بيست و نهم

در هفته بيست و نهم بارداري (سه ماه سوم بارداري) ماهيچه‌ها و شش‌هاي جنين كامل‌تر از گذشته مي‌شوند. همينطور سر جنين نيز طي اين هفته رشد بيشتري دارد و حالا ميان سر و بدن او تناسب خوبي برقرار شده است.

3. هفته سي‌ام

با افزايش رشد جنين و رسيدن وزن او به بيش از يك كيلو و سيصد گرم، مادر طي هفته سي‌ام بارداري احساس خستگي بيشتري دارد و تغييرات هورموني سبب نوسانات خلقي در او شده است.

جالب است بدانيد طي اين هفته فرزندتان قادر است صداهاي مختلف را از يكديگر تشخيص دهد؛ يعني او مي‌تواند صداي شما را از صداي پدرش تفكيك كند.

4. هفته سي و يكم

تحرك و فعاليت‌هاي جنين طي هفته سي و يكم بارداري بسيار بيشتر مي‌شود؛ به طوري كه مادر لگدهاي محكم فرزندش را حتي شب‌ها در خواب نيز حس مي‌كند. طي اين هفته تمركز جنين بر روي كامل كردن ريه‌هاي خود و همينطور جذب چربي براي افزايش وزن مي‌باشد.

5. هفته سي و دوم

در هفته سي و هفتم بارداري، بزرگ شدن جنين باعث تحت فشار قرار گرفتن بيشتر معده مي‌گردد، به همين دليل ممكن است بانوان باردار از اين هفته به بعد سوزش معده داشته باشند و يا به دليل تحت فشار قرار گرفتن ريه‌ها احساس تنگي نفس كنند.

طي اين هفته حواس پنجگانه جنين كامل شده است و اين حواس در او به خوبي كار مي‌كنند. ممكن است طي اين هفته كمي سرعت افزايش وزن جنين كم‌تر از سابق شود.

6. هفته سي و سوم

در هفته سي و سوم بارداري مايع آميونتيك اطراف جنين به بيشترين مقدار خود مي‌رسد؛ به طوري كه تا زمان زايمان در همين حد باقي مي‌ماند.

7. هفته سي و چهارم

سيستم عصبي مركزي و شش‌هاي جنين در هفته سي و چهارم بارداري رشد بيشتري مي‌كند. همينطور مغز او نيز با سرعت بيشتري در حال تكامل است كه همين موضوع سبب افزايش اندازه سر جنين نيز مي‌گردد.

8. هفته سي و پنجم

وزن جنين در هفته سي و پنچ بارداري به بيش از دو كيلوگرم رسيده است و او نمي‌تواند به راحتي داخل رحم حركت كند. بزرگ‌تر شدن او باعث مي‌شود كه حركاتش از روي پوست شكم مادر ديده شود.

9. هفته سي و ششم

با نزديك شدن به هفته‌هاي پاياني بارداري جنين به قسمت پايين رحم حركت مي‌كند و همين موضوع باعث ايجاد درد در ناحيه لگن، زيرشكم و پاهاي مادر مي‌شود. البته لازم است اشاره كنيم كه اين حركت جنين سبب كاهش فشار بر ريه‌ها و بهبود تنفس مادر نيز مي‌گردد.

10. هفته سي و هفتم

انقباض‌هاي رحم از اين هفته شروع مي‌شوند و نشان دهنده نزديك شدن به زمان زايمان است. همينطور ممكن است ترشحات واژن نيز به اندازه چشمگيري افزايش پيدا كند.

11. هفته سي و هشتم

بسياري از مادران طي هفته سي و هشتم بارداري زايمان مي‌كنند و اين موضوع وابسته به علائم جسمي مادر شامل افزايش انقباض‌هاي رحمي به صورت دردناك، افزايش ترشحات واژن، پاره شدن كيسه‌ آب و … مي‌باشد.

12. هفته سي و نهم

جنين در هفته سي‌ونهم‌بارداري كاملا رشد كرده است و جزئيات بدن او كامل شده است. هم جنين و هم مادر در اين هفته آماده زايمان هستند. مادراني كه قرار است به روش سزارين فرزند خود را به دنيا آورند طي اين هفته بايد براي زايمان آماده شوند.

13. هفته چهلم

با اينكه طي اين هفته اغلب مادران زايمان خود را انجام مي‌دهند؛ اما با اين وجود نيز ممكن است برخي ديگر علائم درد و زايمان را نداشته باشند. اين موضوع نگران كننده نيست چراكه تولد نوزاد تا هفته چهل‌و‌دوم‌بارداري مشكلي ندارد.

وضعيت مادر در سه ماه سوم بارداري

طي سه ماه سوم بارداري مادر علائم جديدي را تجربه مي‌كند كه با گذشت زمان تشديد پيدا مي‌كنند و تا روز زايمان ادامه دارند.

  • تنگي نفس
  • سوزش معده
  • ورم كردن بدن به خصوص پاها
  • تكرر ادرار
  • يبوست
  • بواسير و يا هموروئيد
  • افزايش سايز سينه‌ها
  • ترشحات مايع زرد رنگ از سينه
  • انقباضات رحمي
  • ترك‌هاي پوستي و خارش پوست شكم
  • كاهش اشتها
  • مشكلات خواب
  • خستگي و بي‌حالي مفرط
  • كشش پوست مادر
  • افزايش دماي پوست
  • كاهش فشار خون
  • رويش مو روي بازو، صورت و پا
  • گرفتگي عضلات پا
  • كاهش ميل جنسي
  • خشك شدن پوست
  • شروع آغوز
  • افزايش ترشح شديد واژن
  • آشكاري رنگدانه پوست

حركات جنين در سه ماهه سوم بارداري

حركات جنين طي هفته‌هاي 22 الي 36‌بارداري براي مادر قابل حس است اما به مرور و با بزرگ‌تر شدن جنين حركات او نيز كمتر مي‌شود. توصيه متخصصان اين است كه بانوان باردار با نزديك شدن به سه ماه سوم بارداري توجه بيشتري به حركات جنين خود داشته باشند و هر گونه فعاليت كم و يا زياد او را به پزشك گزارش دهند.

چراكه كاهش تحرك بسيار طي سه ماه سوم بارداري، مي‌تواند نشانه‌اي از اختلال در رشد و يا وزن‌گيري، اختلال در اكسيژن رساني به جنين و يا كاهش مايع آمنيوتيك باشد.

علائم هشدار دهنده زايمان زودرس

از مهم‌ترين مراقبت‌هاي سه ماه سوم بارداري توجه به علائم و موارد هشدار دهنده زايمان زودرس مي‌باشد. يكي از اين علائم انقباض‌هاي رحم است كه در صورت كوتاه بودن دوره آن و رفع با يك تغيير وضعيت مشكلي ندارد اما طولاني و دردناك بودن آن مي‌تواند نشان دهنده زايمان زودرس باشد. در صورتي كه انقباض‌هاي رحمي را همراه با موارد زير تجربه مي‌كنيد؛ براي جلوگيري از زايمان زودرس به پزشك مراجعه نماييد.

  • انقباضات رحمي دردناك طولاني با فاصله‌هاي زماني كم از يكديگر
  • خونريزي واژن و يا لكه بيني با ترشحات حاوي خون
  • ترشحات بسيار رقيق واژن ناشي از پاره شدن كيسه‌ي آب
  • درد در ناحيه شكم مشابه با دردهاي دوران قاعدگي
  • احساس درد و فشار زياد در قسمت لگن

خونريزي شديد در سه ماهه سوم بارداري

خونريزي در سه ماه سوم بارداري نشان دهنده يك وضعيت خطرناك در سلامتي مادر و يا جنين است كه توصيه مي‌شود در چنين شرايطي براي جلوگيري از خطرات احتمالي به پزشك مراجعه گردد. از علت‌هاي خونريزي در سه ماه سوم‌بارداري مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد.

  • سقط جنين
  • پايين بودن جفت
  • التهاب يا رشد رحم
  • قطع ناگهاني جفت

تغذيه مناسب در سه ماهه آخر بارداري

از پراهميت‌ترين موارد در سه ماه سوم بارداري، تغذيه مادر است. استفاده از يك رژيم غذايي سالم كه حاوي انواع ويتامين‌هاي لازم باشد براي سلامتي مادر و جنين حياتي است. در واقع بانوان‌باردار بايد روزانه 450 كيلوكالري بيشتر از كالري مورد نياز بدنشان مصرف كنند. در ادامه به مهم‌ترين مواردي كه مادر براي تامين نيازهاي جنين بايد در رژيم غذايي خود استفاده كند اشاره كرده‌ايم :

  • منابع حاوي كلسيم شامل پنير و كلم بروكلي: جهت رشد و استحكام استخوان‌هاي جنين
  • اسيد داكوزاكسانوئيك: مورد نياز براي رشد مغز و شبكيه جنين
  • ويتامين D: بهبود جذب كلسيم در استخوان‌ها
  • منابع حاوي پروتئين مانند تخم مرغ، شير و ماست: جهت حفظ بافت‌هاي مادر و جنين
  • مصرف مواد غذايي سرشار از آهن مانند گوشت قرمر و لوبيا

آزمايشات سه ماه سوم بارداري

در سه ماه سوم‌بارداري پزشكان از مادر و جنين آزمايشاتي مي‌گيرد كه براي زايمان آمادگي داشته باشند. در ادامه به آزمايشات سه ماه سوم بارداري اشاره كرده ايم.

  1. آزمايش ادرار براي بررسي عفونت و پروتئين
  2. آزمايش خون هموگلوبين
  3. سونوگرافي جنين، مايع آمونيتيك، رشد جنين و اندام ها
  4. شمارش ضربان قلب جنين و عملكردهاي حياتي در بارداري
  5. سوآپ واژينال و مقعد
  6. آزمايش RH براي تعيين RH خون مادر

مراقبت هاي مادر در سه ماه سوم بارداري

در طول‌بارداري بايد تغذيه مناسب و سالمي داشته باشيد. بايدد مطمئن باشيد كه رژيم غذايي متنوعي داريد و از ميوه جات و سبزيجات فراواني استفاده مي‌كنيد. مصرف پروتئين، آب فراوان، آهن و كلسيم را فراموش نكنيد. در سه ماه سوم بارداري افزايش وزن چشم گيري حدود 11 تا 16 كيلو خواهيد داشت. در سه ماه سوم‌بارداري فعال بمانيد و ورزش هاي بارداري براي زايمان را انجام دهيد. سعي كنيد در سه ماه سوم بارداري بيمارستان مورد نظر براي زايمان را نوبت بگيريد و كارهاي زايمان را انجام دهيد تا با مشكل روبرو نشويد.

در سه ماه سوم بارداري ويزيت ها را فراموش نكنيد در اين هفته ها پزشك موارد زير را بررسي مي‌كند.

  • ضربان قلب جنين
  • آزمايش ادرار
  • فشار خون بالا
  • وزن مادر
  • علائم ناراحتي
  • رشد و تكامل جنين

كلام آخر

در سه ماه سوم بارداري اكثر مادران نگراني و استرس زايمان را دارند. اضطراب ها در نهايت موجب بروز افسردگي مي‌شود و شما را از تغذيه و مراقبت هاي روزانه دور مي‌كند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سه ماه سوم بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: سه ماه سوم بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سه ماه سوم بارداري،
موضوع:
[ ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۶:۵۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی