نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

تقليد كردن در كودكان و نوزادان امري ذاتي است كه باعث يادگيري مسائل تازه و جديد مي‌شود. يكي از كاركرد‌هاي رشدي و شناختي مغز، توانايي تقليد كردن در كودكان و نوزادان است. تقليد نوزادان و كودكان رفتاري است كه از طريق مشاهده رفتار ديگران آن عمل را تكرار مي‌كند و ياد مي‌گيرد. به عبارتي تقليد كردن يك راه مؤثر براي يادگيري اعمال جديد است. اين توانايي ذاتي كودكان حتي در شيوه فرزندپروي والدين هم موثر است، زيرا كودكان بسياري از فعاليت‌ها و اعمال را از طريق مشاهده الگو‌هاي خود ياد مي‌گيرند و همان اعمالي كه والدين انجام مي‌دهند كودك هم انجام مي‌دهد. در نتيجه مي‌توان از اين توانايي ذاتي انسان براي شيوه صحيح آموزش و فرزندپروري در دوران كودكي استفاده كرد.

منبع: تقليد كردن در كودكان و نوزادان | علت و نقش آن

تقليد كردن در كودكان و نوزادان

تقليد كردن در كودكان و نوزادان شامل دو اصل مهم است. يكي از اين خصوصيات، تكرار رفتار است. كه كودك با مشاهده رفتارهاي ديگران، همان حركات را تكرار مي‌كند. دومين خصوصيت، تصميم گيري راجب اين است كه چه حركاتي را انجام دهم. كه در سن 7، 8 ماهگي شروع مي‌شود. كودكان و نوزادان به دلايل مختلفي تقليد كردن را دوست دارند. اين دلايل شامل تحقق كنش هاي اجتماعي، شباهت به ديگران، برانگيختگي عواطف و رسيدن به اهداف مي‌شود. در اين مقاله سعي خود را كرده ايم تا در رابطه با تقليد كردن در كودكان و نوزادان همه جوانب را توضيح دهيم. همراه ما باشيد.

علت تقليد كردن در كودكان و نوزادان

اساسا هر رفتار و فعاليتي كه از انسان سر مي‌زند پايه و اساس زيستي و عصبي دارد. پيش از پيشرفت‌هاي علوم اعصاب، دانشمندان نظريات مختلفي در ارتباط با علت تقليد كردن در كودكان و نوزادان در نظر مي‌گرفتند، اما امروزه مشخص شده كه تقليد كردن در ابتدا به دليل وجود سلول‌هاي اختصاصي در مغز به نام نورون‌هاي آينه‌اي قشر مخ است.

به عبارتي مي‌توان گفت زيربناي تقليد كردن نورون‌هاي آينه‌اي هستند. اين نورون‌ها زيربناي مهارت‌هاي ديگر همانند توانايي اجتماعي نظير همدلي و درك نقطه نظر ديگران نيز مي‌باشند. با اين حال بايد توجه كرد كه تمام فعاليت‌هاي انسان به دليل مجموع عوامل زيستي، رواني و اجتماعي رخ مي‌دهد. براي آشنايي با نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد. در ادامه علت تقليد كردن در كودكان و نوزادان را نام برده ايم.

تحقق كنش هاي اجتماعي: زماني كه كودك با تقليد باعث خنده اطرافيان شود، اين رفتار را بارها تكرار مي‌كند تا لبخند را بر روي لب هاي شما بياورد.

شباهت به ديگران: شبيه ديگران شدن يكي از دلايل تقليد كردن در كودكان و نوزادان است. كودكان علاقه دارند تا شبيه به كساني شوند كه دوست دارند. شبيه به والدين يا اطرافيان مورد علاقه.

برانگيختگي عواطف: كودكان به دليل اينكه ارتباط نزديكي با واليدن دارند، علاقه دارند تا با اين روش اداي والدين را در بياورند و احساسات والدين را برانگيخته كنند.

رسيدن به اهداف: يكي از علل تقليد كردن در كودكان و نوزادان، دستيابي به اهداف است. در اين شرايط كودك به صورت آگاهانه براي جلب توجه يا مسائلي ديگر از تقليد استفاده مي‌كند.

اهميت تقليد در كودكان و نوزادان و سير تكامل

تقليد كردن در كودكان و نوزادان بر فعاليت‌ها و اعمال گسترده‌اي تاثير مي‌گذارد كه براي رشد كودك ضروري به نظر مي‌رسد. به عنوان مثال تقليد، ابزار و ويژگي قدرتمندي براي يادگيري و تمرين مهارت‌هاي مختلف است. يادگيري زبان، يادگيري اصوات، مهارت‌هاي ورزشي و… مي‌تواند تا حد زيادي تحت تاثير تقليد كردن باشد. يكي ديگر از مسائلي كه مي‌تواند به دليل نورون‌هاي آينه‌اي و تقليد كردن ايجاد شود توانايي همدلي كودك با ديگران است.

همچنين بايد يادآور شد كه تقليد كردن زيربناي تجسم و تخيل كودك محسوب مي‌شود، به عبارتي براي شكل گيري تجسم و تخيل، كودك در ابتدا بايد توانايي تقليد كردن داشته باشد. در مجموع مي‌توان گفت بسياري از اعمالي كه كودك در بزرگسالي انجام مي‌دهد تحت تاثير مشاهده الگو‌ها و تقليد كردن از آن‌ها قرار دارد.

سن شروع تقليد كردن در كودكان و نوزادان

ديدگاه‌هاي مختلف روانشناسي سن متفاوتي را براي شروع تقليد كردن در كودكان و نوزادان در نظر گرفته‌اند. با اين حال نوزادان از همان ابتدا با توانايي تقليد كردن به دنيا مي‌آيند و در هر دوره از رشد توانايي تقليد كردن به شيوه متفاوتي بروز پيدا مي‌كند. اولين تقليد‌هايي كه نوزادان انجام مي‌دهند تقليد از حركات صورت و چهره بزرگسالان است، سپس هرچقدر كه سن نوزاد بيشتر مي‌شود تقليد‌هاي بيشتري در محيط پيرامون خود انجام مي‌دهد.

بنابراين كودكان تازه متولد شده يا يك ماهه حالت چهره بزرگسالان را تقليد مي‌كنند و تا 7 يا 8 ماهگي توانايي تقليد كردن كودك پيشرفت مي‌كند و به مرور مي‌تواند به صورت انتخابي شروع به تقليد كردن كند.

در حدود يك سالگي كودكان فعاليت‌هايي را تقليد مي‌كنند. كه توانايي انجام دادن آن‌ها را داشته باشند، رايج‌ترين تقليد كودكان در اين سن تقليد از حركات دست است. در حدود يك تا سه سالگي توانايي تقليد كردن در كودكان و نوزادان به وضوح پيشرفت مي‌كند. و مي‌تواند از الگوها يا شخصيت‌هاي غيرواقعي تقليد كند. در مجموع بايد بيان كرد كه بر اساس سن كودك و ويژگي‌هاي رشدي، نوع تقليد كودك متفاوت است.

مراحل شكل گيري تقليد در كودكان

به طور كلي 6 مرحله در ارتباط با تقليد كردن در كودكان و نوزادان وجود دارد. كه اين فرايند از تولد تا دوسالگي اتفاق مي‌افتد.

🔷 مرحله اول، تقليد به شكل بازتاب

مرحله اول تقليد كردن در كودكان و نوزادان به شكل بازتاب‌ها است، يعني كودك از محرك‌هايي كه در محيط اطرافش وجود دارد تقليد مي‌كند، به عنوان مثال اگر كودكي گريه كند و چندين كودك ديگر در اطراف او باشند و شروع به گريه كنند، گريه كودكان همچنان ادامه پيدا مي‌كند. با اين حال تقليد كودك در مرحله بازتاب‌ها بسيار جزئي است. براي آشنايي با انواع بازتاب ها كليك كنيد.

🔷 مرحله دوم، شكل گيري عادت‌ها

در اين مرحله عادت‌هاي كودك شكل مي‎‌گيرد و گاهي تقليد انجام مي‌شود. تقليد‌در اين مرحله مي‌تواند به صورت سرايت صوتي، تقليد متقابل و تقليد گهگاهي رخ دهد. تقليد كردن در كودكان و نوزادان توسط سرايت صوتي به اين صورت است كه نوزاد بيشتر تحت تاثير محرك‌هاي صوتي قرار دارد. تقليد‌متقابل باعث مي‌شود تا نوزاد صدا يا حركاتي كه در مقابل او و حوزه ديد او انجام مي‌شود را تكرار كند. تقليد گهگاهي در ارتباط با موقعيت‌هاي ناشناخته‌ است، با اين حال اين تقليد به شكل محدودي رخ مي‌دهد.

🔷 مرحله سوم، تقليد نظام دار

سومين تقليد كردن در كودكان و نوزادان، تقليد نظام دار است. تقليد نظام دار يا هدف‌دار تقليد‌هايي است كه به طور هدفمند مربوط به مجموع حركات و صداهاي خود كودك است، با اين حال در اين مرحله، تقليد كودك هنوز به صورت جزئي رخ نمي‌دهد.

🔷 مرحله چهارم، تقليد حركات نامرئي

يكي از مهمترين مراحل تقليد كردن در كودكان و نوزادان در اين مرحله رخ مي‌دهد. منظور از تقليد حركات نامرئي، تقليد اعمالي است كه دور از ديد نوزاد انجام مي‌شود. به عبارتي كودك با داشتن يك نشانه يا مشخصه قادر به تقليد كردن فعاليتي مي‌شود كه قبلا آن را ديده و ياد گرفته اما اكنون در حوزه ديد او قرار ندارد.

🔷 مرحله پنجم، تقليد پيشرفته حركات نامرئي

مرحله پنجم تقليدها، تقليد كردن در كودكان و نوزادان به صورت حركات نامرئي پيشرفته است. در اين مرحله توانايي تقليد حركات نامرئي كودك با دقت و ظرافت بيشتري رخ مي‌دهد. به عبارتي كودك مي‌تواند با جزييات بيشتري تقليد انجام دهد.

🔷 مرحله ششم، تقليد در غياب الگو

پيشرفته‌ترين حالت تقليد كردن در كودكان و نوزادان، تقليد در غياب الگو است. در اين مرحله اگر كسي كاري انجام دهد و كودك آن را ببيند، مي‌تواند در نبود آن شخص آن رفتار را به طور كامل تقليد كند.

نقش والدين در تقليد كردن در كودكان و نوزادان

همانطور كه بارها گفته شده، تقليد كردن در كودكان و نوزادان از سنين پايين آغاز مي‌شود. اين رفتار كودكان با مشاهده والدين تكرار مي‌شود. بنابراين والدين نقش پررنگي را ايفا مي‌كنند. در واقع كمك مي‌كنند تا كودكان بسياري از مسائل را از اين طريق آموزش ببيند. براي اينكه كودكان مرتب و آگاهي را تربيت كنيم، بهتر است تا كارهايي را انجام دهيم كه تربيت مناسبي داشته باشيم. امور روزانه و ريتم زندگي منظم را دائم در حضور كودكان انجام دهيد تا آشنا شوند و از شما تقليد كنند.

عوامل موثر در تقليد كودكان

توانايي تقليد كردن در كودكان و نوزادان به صورت ذاتي وجود دارد، اما عوامل متعددي هستند كه بر تقليد كردن تاثير مي‌گذارند. به عنوان مثال تقليد مي‌تواند در فرآيند بازي كردن كودكان رخ دهد، به طوري كه كودكان مي‌توانند قوانين بازي يا نوع بازي كردن را از يكديگر تقليد كنند. در موارد ديگر كودك براي اينكه خودش را شبيه ديگري كند، شروع به تقليد كردن از ويژگي‌هاي ظاهري و رفتاري او مي‌كند. علاوه بر اين، تقليد مي‌تواند در همدلي كردن و بروز هيجانات مختلف موثر واقع شود. به طوري كه كودك با تقليد از ديگران ياد مي‌گيرد تا در محيط‌هاي مختلف چه هيجاني از خودش بروز دهد.

كلام آخر

تقليد كردن در كودكان و نوزادان امري طبيعي و ذاتي است. اما دلايل مخصوص به خود را نيز دارد. از علل مربوط به تقليد كودكان، شباهت و بر انگيختگي عاطفي را مي‌توان اشاره كرد. اين رفتار يكي از اصلي ترين روش هاي تربيت كودكان است. براي اينكه تربيت كودك و نوزاد به درستي شكل بگيرد حتما از روانشناس و مشاورين كودك كمك بگيريد. مركز مشاوره نيني مايند به صورت تلفني و حضوري به مراجعين عزيز خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تقليد كردن در كودكان و نوزادان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا تقليد كردن براي رشد كودك ضروري است؟

كودكان بسياري از فعاليت‌ها و رفتارهايشان را از طريق مشاهده الگو و تقليد كردن از آن‌ها ياد مي‌گيرند، بنابراين تقليد كردن يكي از بخش‌هاي اساسي رشد كودك مي‌باشد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تقليد كردن در كودكان و نوزادان | علت و نقش آن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۵۰:۲۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بچه دار نشدن يكي از مشكلاتي است كه بسياري از زوجين براي رفع آن هزينه هاي زيادي صرف مي‌كنند. اما گاه بچه دار نشدن انتخاب زوج ها نيز هست. زوج هاي امروزي، نسبت به نسل هاي قبل تر، كمتر به فكر بچه دار شدن هستند. اين مسئله مي‌تواند دلايل زيادي مثل شغل و تحصيل داشته باشد. زنان به خاطر اشتغال و تحصيلات حتي پس از ازدواج، بچه دار شدن را به تعويق مي‌اندازند و زماني كه تصميم به اين كار مي‌گيرند شايد از نظر پزشكي دير شده باشد.

اما به طور كلي، بچه دار نشدن اگر مشكل پزشكي نباشد، انتخاب زوج ها است و معمولا براي مدت طولاني از آن پشيمان نمي‌شوند. چراكه وقت زيادي براي با هم بودن دارند و نگران استرس هاي تربيت فرزند و هزينه گزاف بزرگ كردن او نيستند. در ادامه بيشتر به پيامدهاي مثبت و منفي بچه دار نشدن مي‌پردازيم.

منبع: بچه دار نشدن | دلايل بچه دار نشدن چيست؟

بچه دار نشدن

در دهه هاي اخير راه هاي مختلفي براي حل مشكل بچه دار نشدن به وجود آمده است. اما اين موضوع گاه انتخاب خود زوجين است. با آگاهي از علل آن تصميم بهتري مي‌توانيد در اين زمينه بگيريد. از طرفي اگر تمايل به فرزندآوري داريد، با كمك درمان هاي تخصصي مي‌توانيد مشكلات ناشي از بچه دار نشدن را نيز حل نماييد.

دلايل بچه دار نشدن

خانواده جزء لاينكف هر تمدني است و تصور يك خانواده بدون فرزند مي تواند دشوار باشد. با اين حال در دنياي امروز، تعداد زوج هايي كه بچه دار نشدن را انتخاب مي كنند به شدت افزايش يافته است. دلايل متعددي وجود دارد كه زوج ها بچه نمي‌خواهند. شرايط مالي نامناسب، پيدا نكردن شريك زندگي مناسب براي بزرگ كردن فرزند، بيماري و… از جمله شرايطي است موجب بچه دار نشدن زوج ها مي‌شود. در ادامه رايج ترين دلايلي كه زوج ها براي بچه دار نشدن بيان مي كنند را شرح داده ايم.

✔️ عدم تمايل به بچه

درحالي كه بسياري از افراد، كودكان را مي پرستند و نمي توانند زندگي بدون آن ها را تصور كنند، دسته ديگري از افراد هستند كه نمي خواهند فرزندي داشته باشند يا پدر و مادر شوند. اين افراد بدون داشتن هيچ فرزندي كاملا شاد و راضي هستند. بنابراين بچه دار نشدن را ترجيح مي دهند.

✔️ شغل

برخي از مشاغلي كه افراد به آن علاقه مند هستند سخت به دست مي آيد و پس از دستيابي زمان زيادي را از آن ها مي گيرد. به احتمال زياد اين افراد نمي خواهند كه پس از اين همه تلاش براي رسيدن به شغل دلخواه آن را از دست بدهند. به اين دليل كه ايجاد يك حرفه ممكن است سال ها طول بكشد و آن ها ترجيح مي دهند زمان و توجه خود را به جاي بچه، روي شغلشان بگذارند.

اما اگر از زاويه ديگري نگاه كنيم، برخي از افراد به اين دليل كه زمان زيادي را صرف شغلشان مي‌كنند اگر بچه دار شوند، خيلي كم با كودكشان وقت مي‌گذارند. آن ها هميشه نگران اين هستند كه فرزندشان آن طور كه بايد تربيت نشود يا احساس تنهايي كند. بنابراين اين نيز مي تواند از دلايل مهم والدين براي بچه دار نشدن مي باشد.

✔️ بچه دار نشدن به دليل شرايط مالي

امروزه شرايط مالي از مهم ترين دلايل افراد براي بچه دار نشدن است. از آن جايي كه برخي از مردم به سادگي قادر به پرداخت هزينه هاي يك نوزاد از بدو تولد تا بزرگسالي نيستند، پس تصميم مي گيرند بدون داشتن بچه به زندگي خود ادامه دهند.

✔️ داشتن مسئوليت هاي ديگر

بسياري از افراد هستند كه از اطرافيان خود مراقبت مي كنند. براي مثال: مراقبت از والدين سالمند يا همسري كه مشكلات سلامتي دارد. صرف زمان و انرژي براي مراقبت از ديگران، افراد را از اضافه كردن مسئوليت هايي كه همراه با كودك است منصرف مي كند.

✔️ سبك زندگي

داشتن يك زندگي آرام، بيرون رفتن در هر ساعتي از شبانه روز، صرف وقت با سرگرمي هاي مختلف، توجه و علاقه زياد به حيوانات خانگي و… اين ها تنها جزء كوچكي از سبك زندگي برخي افراد است كه حاضر نيستند در ازاي بچه دار شدن از آن ها چشم پوشي كنند. اين بدان معنا نيست كه وجود بچه اجازه سرگرمي و خوشگذراني به شما نمي دهد، اما واقعيت اين است كه زندگي بعد از بچه دار شدن چه بخواهيم چه نه، تغيير زيادي مي كند. بنابراين كساني كه به سبك زندگي خود پايبند هستند و نمي خواهند تغييري ايجاد شود، ترجيح مي دهند بچه دار نشوند.

✔️ خاطرات بد كودكي

كساني كه دوران كودكي دردناكي داشته اند، گاهي به خاطر ترس از تكرار همان اتفاقات براي فرزند خود بچه دار نمي شوند. اگرچه ممكن است والدينشان در كودكي مهارت هاي فرزند پروري مناسبي نداشته اند، آن ها مي توانند طور ديگري با كودك خود رفتار كنند. اگر نمي دانند كه بايد چگونه از اين شرايط بگذرند، مي توانند از روانشناسان و مشاوران كمك بگيرند. در واقع آن ها با نوعي ترس نهفته درگيرند. اين ترس مانع از تجربه حس هاي شيرين والدگري مي‌شود.

✔️ مشكلات جسماني زن يا مرد

نازايي يا ناباروري از ديگر علت هاي بچه دار نشدن زوج هاست. اين دست زوج ها تمايل زيادي به فرزندآوري دارند، اما يك مشكل جسماني مانع از برآورده شدن اين خواسته آن ها مي‌شود. خوشبختانه براي بسياري از نازايي ها درمان هاي موثري به وجود آمده. اما هنوز هم هستند مردان و زناني كه به دليل نقص هاي جسماني قادر به بچه دار شدن نيستند.

مزاياي زندگي بدون بچه

  • شما زمان و انرژي نامحدودي براي كارهاي خود داريد. به خصوص اگر عاشق ورزش، هنر و تفريح باشيد، نداشتن فرزند مي‌تواند به شما زمان زيادي براي انجام كارهاي مورد علاقه تان بدهد.
  • مسئوليت كمتر از مزاياي بزرگ بچه دار نشدن است. همچنين مسئوليت كم، آرامش بيشتري به همراه مي‌آورد.
  • زوج ها بدون داشتن بچه مي‌توانند مقدار زيادي پول پس انداز كنند كه زندگي آن ها را آسان‌تر مي‌كند. اين پول را مي توان براي تحصيل، مسافرت و فعاليت هاي بيشتر براي لذت بردن از زندگي خرج كرد.

معايب بچه دار نشدن

  • زوج ها با مرور زمان، ديگر همان جذابيتي كه در مراحل اوليه رابطه داشتند را نخواهند داشت. اينجاست كه بچه ها به زندگي والدين معنا و هدف مي دهند. بنابراين بچه دار نشدن مي تواند روند زندگي را در دراز مدت بي معنا بكند.
  • عيب عمده اي كه معمولا زوج هاي بدون فرزند با آن مواجه هستند، تنهايي در دوران پيري است. به ويژه زماني كه يكي از زوجين فوت مي كند. كساني كه تصميم به بچه دار نشدن مي گيرند، در سال هاي پيري فاقد همراهي فرزندان و حتي نوه هايشان هستند و بيشتر از ساير افراد در معرض ابتلا به افسردگي مي‌باشند.
  • اگر دوستان و گروه هاي هم سن و سال شما بچه دارند، گاهي براي شما سخت مي شود تا ارتباط راحتي با آن ها برقرار كنيد. زيرا آن ها تمايل دارند هميشه در مورد فرزندشان صحبت كنند و شما در اين مورد چيزي براي گفتن نداريد.

مشكلات ناشي از بچه دار نشدن

بچه دار نشدن چه ناشي از انتخاب شما باشد و چه ناشي از تقدير براي زن و مرد ناراحتي هايي مي‌تواند ايجاد نمايد. به همين دليل بيشتر متخصصان حوزه سلامت به زوج ها توصيه مي‌كنند كه در اين خصوص در زمان معين اقدامات لازم را انجام دهند. در ادامه برخي از مشكلات ناشي از بچه دار نشدن را شرح داده ايم.

1️⃣ احساس اضطراب و استرس

بيشتر كساني كه متوجه ناتواني شان در تجربه احساس والدگري مي‌شوند، دير يا زود با مشكلات اضطرابي شديدي مواجه مي‌گردند. در واقع بچه دار نشدن براي آن ها نوعي بحران است كه معنا و مفهوم زندگي شان را به چالش مي‌كشد. انسان به طور ذاتي ترس از مرگ و فناپذيري دارد. در واقع بچه دار شدن روشي براي غلبه بر اين ترس ذاتي ماست. با دانستن ناتواني در بچه دار شدن، ترس از نيستي و فناپذيري نيز بر فرد غالب مي‌شود. زن و مرد براي غلبه بر اين نوع اضطراب بايد هر چه سريع تر به متخصصان حوزه سلامت و روانشناس مراجعه نمايند.

2️⃣ احساس تنهايي ناشي از بچه دار نشدن

زوج هاي جوان شايد چندان با اين احساس مواجه نشوند. اما وقتي كه پا به سن گذاشتند و نزديكانشان به دلايل مختلف از آن ها دور شدند و يا پدر و مادر خود را از دست دادند، آن وقت پيامدهاي بچه دار نشدن خود را بيشتر لمس خواهند كرد. طبق مطالعات مردان و زناني كه داراي فرزند و نوه هستند و با آن ها وقت مي‌گذرانند، سلامت روان بيشتري نسبت به ديگر هم گروه هايي كه از اين ارتباطات محروم بودند داشتند. بنابراين بچه دار نشدن احساس تنهايي را در دوران ميانسالي و سالمندي تشديد مي‌كند.

3️⃣ اختلاف و درگيري با همسر

خيلي اوقات زوج ها بنا به صلاح فرزندان و نگهداري از كانون خانواده در برابر خواسته هاي يكديگر گذشت نشان مي‌دهند. در واقع فرزندان باعث مي‌شوند كه زن و مرد تلاش بيشتري براي حفظ ازدواج و خانواده از خود نشان دهند. بچه دار نشدن يكي از عواملي است كه باعث سردي، جدايي و عدم پايبندي زوج ها بر يكديگر مي‌شود. البته كه فرزندان علت پايبندي ازدواج ها نمي‌توانند باشند. اما بچه دار نشدن احتمال اختلاف با همسر را بيشتر مي‌كند.

كنار آمدن با غم ناشي از بچه دار نشدن

اگر بچه دار نشده ايد يا قادر به بچه دار شدن نيستيد، هيچ ايرادي ندارد. زندگي ما فقط در فرزندآوري معنا پيدا نمي‌كند. شما براي مقابله با اين غم بايد پويا باشيد. پس اقداماتي كه در ادامه گفته ايم را انجام دهيد و اگر هنوز با اين غم مواجه ايد حتما با شماره هاي درج شده جهت دريافت خدمات درماني تماس بگيريد.

✅ ناراحتي خود را از بچه دار نشدن بيان كنيد

ابراز احساسات يكي از راه هاي كاهش رنج ماست. بله بروز ناراحتي ها نزد هر كسي كار درستي نيست. اما شما مي‌توانيد در اين باره پيش دوستان امين و يا درمانگر خود به راحتي صحبت كنيد. خيلي اوقات صحبت با يك نفر و در ميان گذاشتن احساسات موجب آرامش ما مي‌شود. شايد همين صحبت كردن خود نوعي درمان به حساب بيايد.

✅ خود تان را مقصر ندانيد

هرگز به خاطر بچه دار نشدن خود را مقصر ندانيد. حتي اگر زماني اين انتخاب شما بوده باشد، هيچ ايرادي ندارد. شما براي درك اهيمت اين موضوع نياز به تجربه داشته ايد. با سرزنش خودتان هيچ چيز عوض نمي‌شود. پس در عوض بگرديد تا ببينيد كه چه كارهايي باعث جبران بچه دار نشدن شما مي‌شود.

✅ با همسرتان همراه بشويد

همانطور كه شما بچه دار نشده ايد همسرتان نيز از اين موهبت بي بهره بوده است. هيچ كس به اندازه همسرتان احساس و شرايط شما را درك نمي‌كند. پس حضور و همراهي او را بپذيريد و با يكديگر به دنبال راهكاري براي كاهش اين رنج باشيد.

✅ با زوج هايي كه وضعيت مشابه شما را دارند معاشرت كنيد

اين كه حس كنيد تنها زوج بدون بچه فقط شما نيستيد موجب التيام دردهايتان مي‌شود. شما در اين مسير و در موقعيت هاي مختلف زوج هايي را خواهيد ديد كه بچه دار نشده اند. مي‌توانيد با آن ها معاشرت كنيد. چنين معاشرتي به شما حس همدردي خواهد داد.

✅ به دنبال تامين هزينه هاي درمان باشيد

اگر هنوز فرصتي براي بچه دار شدن وجود دارد، آن را از دست ندهيد. شايد قدم گذاشتن در اين مسير به نتيجه دلخواه منتهي نشود، اما تلاش تان را كرده ايد. روش هاي درمان مختلفي براي بچه دار نشدن وجود دارد. شما با دريافت اين خدمات مي‌توانيد غم ناشي از اين مساله را بكاهيد.

✅ محيط هايي كه به خاطر بچه دار نشدن آزارتان ميدهند ترك كنيد

گاه ديدن بچه هاي فاميل يا بچه هايي كه در زمين هاي پارك مشغول بازي هستند، شما را آزار مي‌دهد. از اين بابت خود را سرزنش نكنيد. چيزي كه دل تان مي‌خواسته عايدتان نشده. ايرادي ندارد. به جاي تماشا و غصه خوردن، نگاه تان را تغيير دهيد. به مكان ها و جمع هايي برويد كه شما را كمتر به ياد بچه دار نشدن تان مي‌اندازد.

سخن آخر

درحالي كه عده كمي از افراد به دليل مشكلات پزشكي بچه دار نمي‌شوند، اما برخي ديگر خودشان انتخاب مي كنند كه بچه دار نشوند. به طور حتم والد نشدن مسئوليت هاي كمتر و زمان زيادي را براي زوج هاي متأهل به ارمغان مي‌آورد، اما ممكن است در سال هاي بعد تأثير منفي در زندگي آن ها داشته باشد. نمي توان گفت كه زندگي بدون بچه انتخاب درست يا غلطي است. مهم اين است كه زوج ها هر تصميمي كه مي گيرند، بايد آن را به دلايل درست و بدون پشيماني انجام دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه بچه دار نشدن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: بچه دار نشدن | دلايل بچه دار نشدن چيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۵۵:۱۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

مادران شاغل تحت تاثير فشارهاي زيادي قرار دارند. آن‌ها معمولا احساس مي‌كنند بار مضاعفي را در زندگي به دوش مي‌كشند. و همواره نيازمند دريافت حمايت و كمك از جانب همسر خود هستند. مادران شاغل علاوه بر رسيدگي به امور اقتصادي بايد زمان بسياري را صرف كارهاي خانه و رسيدگي به فرزندان بكنند. همين امر باعث مي‌شود كه به مرور فرسودگي را تجربه كنند. و براي مديريت كارهاي خود با چالش‌هاي زيادي روبه‌رو شوند.

با اين حال با انجام برخي راهكارها مي‌توان تا حدودي اين مشكلات را كاهش داد. در همين راستا درك و كمك كردن همسر در كنار بهره بردن از مشاوره كودك مي‌تواند بسيار موثر باشد. ما در ادامه اين مقاله به راهكارهايي براي مقابله با اين چالش‌ها پرداخته‌ايم پس تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

منبع: مادران شاغل | راهكارهايي موثر براي مادر شاغل

مادران شاغل و رابطه آن ها با نوزاد

مادران شاغل به دليل استقلال بيشتر و وابستگي كمتر به اطرافيان، به كودك خود آموزش مي‌دهد كه با اعتماد به نفس بيشتري رفتار كند. اما تنها اعتماد به نفس بالا از مزيت تربيت مادران شاغل نيست. اينگونه مادران فرديت و سبك زندگي بهتري را به فرزندان خود آموزش مي‌دهند.

اما در كنار تمام اين مزيت ها، معايبي نيز وجود دارد. كودكاني كه مادران شاغل دارند، تنهايي بيشتري را در طول روز سپري مي‌كنند. با اندكي برنامه ريزي و پشتكار بالا مي‌توان محيط خانه را از كار جدا كرد. و زمان بيشتري را براي كودكان صرف كرد. در اين مقاله راجع به تمامي موارد ارتباط مادران شاغل با فرزندان را توضيح داده ايم.

مادران شاغل | چالش‌ها، مسائل و مشكلات مادران شاغل

مادران شاغل از همه سو تحت تاثير فشارها و مشكلات متعددي قرار دارند. نقش مادر در تربيت فرزندان بسيار مهم است و لازم است كه مادران در كنار نقش مادري خود بتوانند از عهده انجام كاري كه مسئوليت آن را برعهده گرفته‌اند نيز بربيايند. اين مسئله باعث مي‌شود كه اين چالش‌ها و مشكلات شكل بگيرد. از جمله مهم‌ترين چالش‌هايي كه مادران شاغل را درگير خود مي‌كند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

🔘 كار كردن به خاطر نياز مالي و بروز مشكلات روانشناختي

در كنار مادراني كه زندگي مستقل را ترجيح مي‌دهند. بانواني نيز وجود دارند كه به دليل نيازهاي مالي مجبور مي‌شوند سر كار بروند. اين افراد اغلب در موقعيت‌هاي شغلي قرار مي‌گيرند كه علاقه مندي چنداني به آن ندارند. اين شرايط تا حد زيادي بر روحيه آن‌ها اثر مي‌گذارد. و باعث مي‌شود كه آن‌ها احساس غمگيني، تنش و اضطراب كنند. مديريت اين احساسات و جلوگيري از سرايت آن‌ها به فرزندان كار بسيار دشواري است. كه مي‌تواند كيفيت زندگي اعضاي خانواده مادران شاغل را تا حد زيادي تحت تاثير قرار دهد. در اين شرايط براي بهبود اوضاع روحي خود لازم است از يك روانشناس كمك بگيريد.

🔘 مادران شاغل | بروز رقابت بين زن و مرد

كار كردن زن و مرد اغلب به كسب درآمدهاي متفاوتي مي‌انجامد. در اين شرايط برخي زن و شوهرها نوعي جبهه بندي ميان خود راه مي‌اندازند. و دائما ديگري را به خاطر كار بيشتر خود يا پرداخت هزينه‌هاي بيشتر در زندگي سرزنش مي‌كنند. در اين شرايط كودكان دائما شاهد درگيري و تنش ميان اعضاي خانواده خود خواهند بود. كه همين مسئله مي‌تواند اضطراب زيادي را در آن‌ها برانگيزد. بسيار اهميت دارد كه بحث در مورد مسائل شغلي را به زمان جداگانه‌اي اختصاص دهيد. مادران شاغل نبايد نزد فرزندتان از يكديگر انتقاد كنند.

🔘 ناديده گرفته شدن فرزندان

مادران شاغل وظايف زيادي را به دوش مي‌كشند. ما نمي‌توانيم از هيچ زني انتظار داشته باشيم كه موجودي كامل باشد و بتواند همه كارها را به نحو احسن انجام دهد. در نتيجه در شرايطي كه مادر كار بيرون از خانه را نيز به عهده دارد ممكن است نتواند برخي از فعاليت‌هايش را با كيفيت دلخواه انجام دهد.

در اين شرايط وقتي فرزندان مي‌بينند والدينشان دائما مشغول امور شغلي هستند و وقت چنداني براي بازي يا سرگرمي براي آن‌ها ندارند احساس مي‌كنند ناديده گرفته شده‌اند يا به عبارتي ديگر پدر و مادر، آن‌ها را طرد كرده‌اند. در نتيجه بسيار اهميت دارد زمان‌هايي را براي گفت و گو با فرزندان اختصاص دهيد و به آن‌ها بگوييد همواره دوستشان داريد و با وجود كار زياد نيز هميشه به فكر خوشحالي آن‌ها خواهيد بود.

مادران شاغل | توصيه‌هايي براي مراقبت بهتر از كودكان

مراقبت از كودكان در شرايطي كه مادر شاغل است كار آساني نيست. بسياري از مادران در اين شرايط احساس سردرگمي و آشفتگي مي‌كنند. و نمي‌دانند چگونه مي‌توانند همه مسئوليت‌ها را با يكديگر مديريت نمايند. ما در ادامه به چند توصيه مهم جهت مراقبت بهتر از فرزندان، براي مادران شاغل اشاره كرده‌ايم.

🔶 كمك گرفتن از مهد كودك‌ها و پرستاران كودك

اولين توصيه براي مادران شاغل، كمك از مهد و پرستار است. بسيار اهميت دارد بدانيد زماني كه در خانه حضور نداريد فرزندانتان اوقات خود را چگونه سپري مي‌كنند. آن‌ها نياز دارند در اين فاصله غذاهاي سالمي مصرف كنند و با اسباب بازي‌هاي مورد علاقه شان سرگرم شوند.

در نتيجه بهتر است به فكر يك مهدكودك يا استخدام پرستار براي ساعاتي كه حضور نداريد باشيد. البته لازم است قبل از فرستادن كودك خود به مهد كودك در مورد آن به اندازه كافي تحقيق كرده و در مورد كيفيت خدماتي كه ارائه مي‌دهند اطمينان كافي كسب نماييد.

🔶 برنامه ريزي براي تعطيلات آخر هفته

در طول هفته پدر و مادران شاغل همواره مشغول رسيدگي به امور كاري هستند و وقت چنداني براي گذراندن اوقات فراغت با فرزندان خود ندارند. همين باعث مي‌شود كه نياز به تفريح در كودكان به اندازه كافي ارضا نشود. اين در حالي است كه از نظر روانشناسان نياز به تفريح يكي از نيازهاي هيجاني بسيار مهم محسوب مي‌شود.

در نتيجه براي اينكه بتوانيد به اين نياز فرزندتان پاسخ دهيد براي تعطيلات آخر هفته برنامه ريزي كرده و تلاش نماييد همه اعضا اين روزها را در كنار هم بگذرانيد. براي اينكه برنامه تعطيلات براي شما و فرزندانتان جذاب‌تر باشد مي‌توانيد هر هفته در مورد علاقه مندي‌هاي آن‌ها سوال بپرسيد و گاهي اجازه دهيد آن‌ها براي اين نحوه گذراندن اين روزها برنامه ريزي كنند.

🔶 مادران شاغل | تلاش براي ارتقاي سلامت روان خود

مادران شاغل معمولا تحت فشار رواني زيادي هستند. آن‌ها علاوه بر مشغوليت ذهني با موضوعاتي مرتبط با كار از اينكه نمي‌توانند ساعات زيادي را در كنار فرزندشان باشند احساس گناه مي‌كنند. تجربه احساس گناه مزمن مي‌تواند براي مادران بسيار آسيب زا بوده و در نهايت به تجربه اختلالات اضطرابي و افسردگي بيانجامد. از همين رو اگر به خاطر شاغل بودن احساس گناه مي‌كنيد و از نظر رواني در وضعيت باثباتي نيستيد پيش از هرچيز لازم است كه با يك متخصص در حوزه سلامت روان از جمله يك روانشناس مشورت كنيد.

🔶 توجه به كيفيت تعاملات

بسياري از مادران بيش از اينكه به كيفيت تعاملات خود با فرزندشان فكر كنند مدت اين روابط را در نظر مي‌گيرند. در نتيجه از اينكه نمي‌توانند به خاطر دغدغه‌هاي شغلي ساعات زيادي را در كنار فرزندانشان باشند احساس نارضايتي مي‌كنند و يا از اين بابت درگير احساس گناه مي‌شوند. اين درحاليست كه پژوهش‌ها نشان مي‌دهد كيفيت تعاملات با كودك بسيار مهم تر از مدت زمان آن است.

براي مثال اگر صبح تا شب در خانه باشيد و به خاطر نرسيدن به آرزوهاي شغلي خود حوصله چنداني نداشته باشيد كودك به ميزان بسيار كمي از حضور دائمي شما بهره مي‌برد. اما اگر بتوانيد پس از گذشت يك روز كاري با انرژي و اشتياق در اختيار فرزند خود باشيد و با او تعاملات مثبتي را شكل بدهيد رابطه والد فرزنديتان به ميزان قوي تري تقويت خواهد شد. مادران شاغل تحت هر شرايطي بايد كيفيت تعاملات خود را افزايش دهند.

🔶 وجود همكاري ميان زن و شوهر

اگر قرار بر اين است كه مادر به عنوان يك فرد شاغل در مخارج زندگي به همسر خود كمك كند. لازم است كه پدر خانواده هم در برخي كارهاي خانه به همسر خود ياري برساند. در حقيقت زوجين شاغلي كه تقسيم وظايف درستي ميان خود دارند كمتر به مشكل برمي‌خورند و در نتيجه در ارتباط با فرزندان نيز عملكرد بهتري خواهند داشت. بنابراين مادران شاغل بايد كارهاي خود را با همسرانشان تقسيم كنند.

با اين حال اگر با وجود تمام راهكارهايي كه گفته شد نتوانستيد به درستي از كودك خود مراقبت نماييد. لازم است كه با بهره بردن از مشاوره كودك بتوانيد از نظرات يك متخصص و روانشناس بهره مند شويد. توجه به نيازهاي فرزند از جمله مسائل مهمي است كه اگر در كودكي برطرف نشود با آسيب‌هاي جسمي و رواني براي كودك همراه خواهد بود.

🔶 برنامه روزانه ثابت داشته باشيد

يكي از روش هاي وقت گذراني مادران شاغل با فرزندان، داشتن برنامه روزانه ثابت است. زماني كه والدين زمان مشخصي را در طول روز صرف كودك كنند، فرزندان به آن پايبند مي‌شوند. به اين ترتيب به صورت شرطي و خودكار كودك براي زمان روزانه با والدين مشتاق مي‌شود.

🔶 توجه به اينكه مادر هستيد فراموش نشود

بسياري از مادران شاغل هنوز اطلاعات كافي در رابطه با اهميت آنها با فرزندان خود نمي‌دانند. به همين دليل اين واقعيت را نيز نمي‌پذيرند كه مادر شده اند. بايد توجه داشته باشيد كه فرزندان براي رشد و تربيت به مادران نياز دارند. بنابراين اين واقعيت را بپذيريد. و زمان بيشتري را براي فرزندانتان بگذاريد.

🔶 كودك را از محل كار نيز تحت نظر داشته باشيد

يكي از اهميت هاي مادران شاغل بايد تحت نظر داشتن فرزندان از محل كار باشد. زماني كه وقت طولاني را در محل كار سپري مي‌كنيد، به فرزندتان زنگ بزنيد و با او در تماس باشيد. با اين روش او متوجه خواهد شد كه براي شما اهميت دارد. و حواستان به او است.

كلام آخر

مادران شاغل چه به صورت دلخواه و چه به اجباري اگر به محل كار مي‌روند. بايد فرزندان را اولويت قرار داده و براي آنها زمان هايي را مشخص كرد. با برنامه ريزي و كمك از روانشناس براي كودك خود وقت بگذاريد. كودكان تشنه محبت مادر هستند، پس از آنها دريغ نكنيد. براي برنامه ريزي اصولي حتما از روانشناس و مشاورين متخصص در اين زمينه كمك بگيريد. مركز مشاوره نيني مايند به صورت تلفني و حضوري به مراجعين عزيز خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مادران شاغل مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي نيني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا شاغل بودن مادر در دوران نوزادي به كودك آسيب مي‌رساند؟

كودكان در دو سال اوليه زندگي به تماس نزديك با مادر خود بيش از هر زماني احتياج دارند. از همين رو متخصصان پيشنهاد مي‌كنند كه حداقل براي 1 سال اول پس از تولد فرزندتان مرخصي شغلي بگيريد تا بتوانيد با خيال راحت‌تري به امور مرتبط با نوزادتان رسيدگي كنيد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مادران شاغل | راهكارهايي موثر براي مادر شاغل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۰۴:۵۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

برهنه ديدن والدين براي كودك زير 2 سال مشكلاتي به همراه ندارد. زيرا كودك در اين سن توجهي به اندام تناسلي والدين ندارد. و صرفا براي آشنايي و شناختن اندام ها از والدين سوال مي‌پرسد. پوشش والدين در خانه بستگي به اعتقادات، فرهنگ و شرايط خانوادگي والدين دارد. اما جهت آموزش حريم خصوصي بايد براي تعويض لباس به اتاق در بسته مراجعه كنيد. اين شرايط براي كودكان بالاي 2 سال حتما بايد رعايت شود. كودكان رفتار والدين را عينا تكرار مي‌كنند. بنابراين براي آموزش و تربيت مناسب، بايد رفتار خود را اصلاح كنيد.برهنه ديدن والدين همراه با پيامدهايي است كه آينده كودك را به خطر مي‌اندازد. اين پيامدها شامل بلوغ زودرس، اختلالات جنسي، اختلالات يادگيري، افسردگي و اضطراب مي‌شود. براي پيشگيري از اين اتفاقات خطرساز، بهتر است كه براي هر رفتار خود از روانشناس كمك بگيريد.

منبع: برهنه ديدن والدين | ديدن بدن لخت پدر و مادر​​​​​​​

برهنه ديدن والدين

طبق نظر روانشناسان، پوشش زيادي جلوي فرزندان يا پوشش خيلي آزاد در مقابل فرزندان نادرست است. چرا كه پوشش خيلي زياد باعث كنجكاوي كودكان مي‌شود. اما پوشش خيلي آزاد نيز باعث تحريكات جنسي مي‌شود. و فشار جنسي زيادي بر كودك وارد مي‌شود. والدين با شيوه لباس پوشيدن به فرزندان خود مي‌آموزند كه چه پوششي در چه موقعيتي درست و مناسب است. عدم پوشش مناسب در خانه موجب ندانستن حد و مرزها مي‌شود.

اما برهنه ديدن والدين به صورت اتفاقي يا عمدي موضوع جداگانه اي است. شايد كودك پسر با پدر به حمام برود يا كودك دختر همراه مادر به حمام برود. مشاهده برهنگي والد همجنس پيامدهاي آنچناني ندارد. اما زماني كه والدين ناهمجنس به صورت عمدي در حضور فرزندان برهنه مي‌شوند، شايد همراه با پيامدهايي باشد.

برهنه ديدن والدين تا سن 2 سالگي به دليل عدم توجه كودكان همراه با مشكل و ايراد نيست. اما اگر كودك با مشاهده برهنگي والدين دچار خجالت، شرم و نشانه هاي شرمساري شود، بهتر است كه خود را بپوشانيد.

آيا برهنه ديدن والدين ايراد دارد؟

برهنه ديدن والدين توسط كودك با ايراد همراه نيست. اما تا زماني كه خود والدين حس بدي پيدا نكنند. كودك 24 ماهه با مشاهده برهنگي پدر و مادر خود از چيزي خجالت نمي‌كشد. اين كودك از سر كنجكاوي شايد به اندام تناسلي پدر و مادر اشاره كند و سوال بپرسد. اما پرسش سوال صرفا براي كسب اطلاعات است.

همانطور كه در ابتداي اين بخش از مقاله توضيح داده ايم. آيا خود والدين با برهنه بودن راحت هستند؟ برخي از والدين به راحتي برهنه بودن را مي‌پذيرند. و با برهنگي راه آموزش اندام را براي كودك باز مي‌كنند. اما دسته دومي هم وجود دارند كه اعتقاد دارند كودك فقط بايد بدن والد همجنس خود را مشاهده كند. دسته سوم نيز معتقدند كه برهنه ديدن والدين همراه با پيامدهاي مشكل ساز است. و احساس مي‌كنند كه مشاهده والدين لخت باعث آموزش مسائل جنسي نامناسب است.

بنابراين براي اين سوال كه برهنه ديدن والدين خوب است يا خير، بايد مسائل فرهنگي، عادت ها، باورها و اعتقادات را در اولويت قرار داد. اما به طور كل برهنه ديدن والدين تا سنين 2 سالگي ايرادي ندارد. اگر فرزند شما در اين سنين نيز احساس شرم، خجالت، پوشاندن چشم ها و … از خود نشان داد بهتر است كه بدنتان را بپوشانيد

پيامدهاي برهنه ديدن والدين

پوشش نامناسب پدر و مادر يا برهنه ديدن والدين از نظر روانشناسان چندان جالب نيست. اگر والدين پوشش نامناسب و خيلي آزادي در مقابل فرزندان خود داشته باشند، تربيت نادرستي را انتخاب كرده اند و با اين كار باعث آسيب به روان فرزند مي‌شوند. به طور كلي برهنه ديدن والدين همراه با پيامدهايي است كه در ادامه توضيح داده ايم.

🟡بلوغ زودرس

يكي از پيامدهاي برهنه ديدن والدين در سنين بيشتر از 2 سال، بلوغ زودرس است. در اين شرايط بدن كودك خيلي زودتر از سن طبيعي شبيه به بدن بزرگسالان مي‌شود. بلوغ زودرس معمولا قبل از 8 سالگي در دختران و قبل از 9 سالگي در پسران نمايان مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه بلوغ زودرس كليك كنيد.

🔴اختلالات جنسي

دومين پيامد شايع برهنه ديدن والدين در سنين 4 سال به بالا، بروز اختلالات جنسي است. كودك در اين سنين تحريكات جنسي بالايي خواهد داشت. كه اين تحريكات در نهايت منجر به خود ارضايي مي‌شود. همچنين ريشه بسياري از انحرافات بزرگسالي نيز به اين دوران برمي‌گردد.

🟢اختلالات يادگيري

اختلالات يادگيري يكي از پيامدهاي برهنه ديدن والدين است. كه زير مجموعه بلوغ زودرس قرار دارد. زماني كه كودكي به بلوغ زودرس دچار مي‌شود، با اختلالات يادگيري دست و پنجه نرم خواهد كرد. در نتيجه با افت تحصيلي، فشار مدرسه و … روبرو خواهد شد.

🟣افسردگي

افسردگي بارزترين پيامد برهنه ديدن والدين است. كودك اطلاعات كافي در رابطه با اندام‌هاي خود ندارد. زماني كه به صورت اتفاقي با برهنگي والدين روبرو مي‌شود، شوك بزرگي به او وارد مي‌گردد. شايد اين شوك همراه با احساس تنفر از والدين نيز باشد. اين عوامل دست در دست هم سبب بروز افسردگي در كودكان مي‌شود.

🟠اضطراب

اضطراب پيامد ديگري از برهنه ديدن والدين است. زماني كه والدين در هر جايي جلوي كودك برهنه مي‌شوند. كودك آمادگي لازم را ندارد. در نهايت در هر موقعيتي اضطراب دارد كه والد در اين شرايط نيز برهنه خواهد شد. شايد براي والدين اين موضوع از اهميتي برخوردار نباشد، اما اضطراب زيادي كودك را درگير مي‌كند.

والدين تا چه حدي مي‌توانند جلوي كودك برهنه باشند؟

همانطور كه در قسمت هاي قبلي گفته شد. برهنه ديدن والدين بستگي به اعتقادات، عادات، فرهنگ و تربيت والدين دارد. اما پوشش مناسب والدين در كنار فرزندان بايد به شيوه اي اصولي باشد تا فرزندان نه به اندازه زياد كنجكاو شوند. و نه به شيوه اي باشد كه از اندام هاي والدين اطلاعي نداشته باشند. به همين دليل والدين براي تربيت فرزندان بايد به اين مساله نيز توجه داشته باشند.

پوشش خيلي زياد موجب محدوديت و كنجكاوي بيش از حد فرزندان مي‌شود. پوشش خيلي آزاد نيز باعث تحريكات جنسي و حتي بلوغ زودرس در فرزندان خواهد شد. براي تربيت مناسب فرزندان بايد هر كاري را با اطلاعات بالا انجام داد. والد نا آگاه، فرزند سالم نخواهد داشت. بنابراين براي هر رفتار و تربيتي از روانشناس مخصوص كمك بگيريد.

كلام آخر

معمولا برهنه ديدن والدين بر اساس فرهنگ، اعتقادات و شيوه رفتار خانوادگي است. اما بايد بر اساس شخصيت كودك بسياري از رفتارها تغيير كند. روانشناس كودك با بررسي ويژگي هاي شخصيتي فرزند، روش هاي تربيتي و شيوه رفتار با كودك را به پدر و مادر آموزش مي‌دهد. براي تربيت صحيح از روانشناس كودك كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه برهنه ديدن والدين مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: برهنه ديدن والدين | ديدن بدن لخت پدر و مادر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۳۴:۴۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

عدم توانايي دوستيابي كودكان چه علتي دارد؟ برقراري رابطه با همسن و سالان و پيدا كردن همبازي از مهم‌ترين روابطي است كه در سنين كودكي ايجاد مي‌شود. اين رابطه‌ها تا حد زيادي حائز اهميت هستند چراكه كودكان از دوستان خود چيزهاي زيادي را ياد مي‌گيرند. با وجود ثبات نداشتن دوستي‌هاي شكل گرفته شده در دوران كودكي، بازهم بسيار مهم است كه پدر و مادر مهارت‌هاي ارتباطي و دوست يابي درست را به كودكان‌شان آموزش دهند؛ چراكه منجر به رشد شخصيتي و اجتماعي فرزندان‌شان مي‌گردد. در ادامه همراه ما باشيد تا به علت‌هاي عدم توانايي دوستيابي كودكان و راهكارهاي موثر در اين زمينه بپردازيم.

منبع: عدم توانايي دوستيابي كودكان

اهميت توانايي دوستيابي كودكان

جالب است بدانيد كه كودكان همراه با يادگيري راه رفتن، دوستيابي و پيدا كردن همبازي را نيز مي‌آموزند و به تدريج مي‌توانند در ارتباط با ديگران مهارت پيدا كنند. البته اين موضوع در مورد تمامي كودكان صدق نمي‌كند چراكه برخي در پيدا كردن دوست ناتوانند و همين موضوع سبب مي‌شود كه به مرور تنها و گوشه‌گير شوند و يا مدام به والدين خود وابسته باشند.

تفاوت‌هاي موجود در نحوه دوست‌يابي و ارتباط با ديگران تا حد زيادي وابسته به ويژگي‌هاي فردي و ذاتي انسان‌ها است اما مهارتي آموختني نيز مي‌باشد كه افراد مي‌توانند در طول زندگي آن را بياموزند. به طور كلي انسان‌ها موجوداتي اجتماعي هستند كه از نيازهاي دروني آن‌ها اين است كه در گروه‎‎‌هاي مختلف عضو باشند؛ همين تمايل سبب مي‌شود كه كودكان از سن چهار و پنج سالگي دوستاني را براي خود انتخاب كنند. در صورتي كه نتوانند تا اين سنين با ديگران ارتباط برقرار كنند،

دوست گريزي يا عدم توانايي دوستيابي كودكان

برخي از كودكان به صورت ذاتي تمايل ندارند با همسن و سالان خود بازي كنند و يا با آن‌ها ارتباط برقرار كنند. همين موضوع سبب مي‌شود كه به تدريج گوشه‌گير و منزوي شوند؛ كه لازم است اشاره كنيم انزواطلبي در كودكان مي‌تواند از رشد اجتماعي آن‌ها جلوگيري كند.

البته برخي ديگر از كودكان تمايل به پيدا كردن دوست و همبازي دارند اما نمي‌توانند با ديگر كودكان ارتباط برقرار كنند. براي پيدا كردن علت عدم توانايي دوستيابي كودكان بايد سه گام اصلي طي گردد كه در ادامه آن‌ها را توضيح داده‌ايم. در صورتي كه فرزندتان با كسي بازي نمي‌كند، مقاله بازي نكردن كودكان را بخوانيد.

1. كشف علت عدم توانايي دوستيابي كودكان

اگر كودك‌تان نمي‌تواند با همسن و سالان خود دوست شود و يا در نحوه برقراري ارتباط با ديگر كودكان مشكل دارد، سعي كنيد با او صحبت كنيد و علت را متوجه شويد. در صورتي كه نمي‌توانيد از طريق حرف زدن با فرزندتان علت اين مشكل را بفهميد؛ توصيه مي‌شود از مشاوره كودك استفاده كنيد.

2. برنامه‌­ريزي براي حل مشكل عدم توانايي دوستيابي كودكان

سعي كنيد از اهميت برقراري رابطه و پيدا كردن دوست با فرزندتان صحبت كنيد. او را در شرايطي قرار دهيد كه با همسالان خود در ارتباط باشد و بتواند به گونه‌اي با آن‌ها ارتباط برقرار كند. به عنوان مثال او را در كلاس‌هاي ورزشي و يا آموزشي ثبت نام كنيد.

3. نحوه پاسخ به مشكل دوست‌يابي

سعي نكنيد بر روي موضوع دوست‌يابي كودك‌تان پافشاري كنيد به گونه‌اي كه باعث رنجش و آزار فرزندتان شويد. به كودك‌تان فرصت دهيد تا كم‌كم با اهميت دوست‌يابي و ارتباط با ديگران آشنا گردد.

همين‌طور بايد اشاره كنيم نبايد به كودك خود عنوان‌هاي خجالتي، ساكت و يا … را نسبت دهيد؛ چراكه اين عنوان‌ها زمينه بروز اضطراب اجتماعي و رفتارهاي نامناسب براي او را فراهم مي‌كند.

علت هاي عدم توانايي دوستيابي كودكان

در ادامه به مهم‌ترين علل عدم توانايي دوستيابي كودكان اشاره كرده‌ايم. علاوه بر اين موارد، برخي از عوامل ژنتيكي نيز مي‌توانند در اين مساله دخيل باشند كه براي تشخيص دقيق‌تر نياز به بررسي بيشتر توسط متخصصين هست.

1.عزت نفس پايين

از عواملي كه سبب مي‌شود كودكان توانايي بالايي در ايجاد رابطه دوستي داشته باشند، داشتن عرت نفس بالا است. داشتن عزت نفس بالا به اين معناست كه كودكان خود را موجوداتي دوست داشتني و مهم مي‌دانند و همين موضوع سبب مي‌شود كه آن‌ها بتوانند با ديگر كودكان ارتباط موثرتري برقرار كنند. بنابراين والدين مي‌توانند با تقويت عزت نفس كودكان‌شان به آن‌ها كمك كنند تا در نحوه پيدا كردن دوست بهتر عمل كنند.

2. اضطراب علت عدم توانايي دوستيابي كودكان

از ديگر علت‌هايي كه سبب مي‌شود كودكان در زمينه دوستيابي و برقراري ارتباط با همسالان خود ضعيف عمل كنند، داشتن اضطراب بيش از حد است. علت وجود اضطراب در هر كودكي متفاوت مي‌باشد كه پدر و مادر مي‌توانند به كمك روانشناس از آن مطلع شوند. چرا كه نشانه‌هاي اضطراب در كودكان با بزرگسالان تفاوت دارد.

3.عدم آگاهي از مهارت‌هاي ارتباطي

مهم‌ترين موضوعي كه در عدم توانايي دوستيابي كودكان مطرح است، عدم آگاهي آنان از مهارت‌هاي ارتباطي مي‌باشد. در واقع در يادگيري مهارت‌هاي ارتباطي هم پدر و هم مادر نقش دارند و بايد شيوه‌هاي درست آن را به فرزندشان آموزش دهند. از طرفي ديگر كودك بايد زمان كافي را در ميان همسن و سالان خود بگذراند تا بتواند كم‌كم اين مهارت را بياموزد.

4.تجربه اختلالات رفتاري

برخي اختلالات رفتاري همچون اوتيسم و يا افسرگي سبب مي‌شود كه كودكان تمايلي به دوستيابي و برقراري ارتباط با همسالان خود نداشته باشند. برخي كودكان نيز به دليل اختلال بيش فعالي در رابطه‌هاي دوستانه خود، موجوداتي پرخاشگر هستند كه به همين دليل از جانب دوستانش طرد مي‌شوند و نمي‌توانند رابطه‌هاي دوستانه خوبي را شكل دهند.

راهكار حل مشكل عدم توانايي دوستيابي كودكان

در زمينه حل مشكل عدم توانايي دوستيابي كودكان راهكارهاي بسياري وجود دارد كه در ادامه به مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم. برخي از والدين به جاي يافتن راه حلي براي عدم توانايي دوستيابي كودكان آن را به زمان موكول مي‌كنند. در اين خصوص بايد بگوييم كه ذهن و روان كودك شما در حال شكلگيري است و هر لحظه آن اهميت دارد. پس هرگز چنين مساله مهمي را به زمان نسپاريد.

1.ثبت نام كودك در كلاس آموزشي

براي اين‌كه فرزندتان بتواند با همسالان خود در ارتباط باشد و ارتباط با آن‌ها را بياموزد، بايد در محيط‌هاي مختلفي قرار بگيرد. به همين دليل بهتر است فرزندتان را در كلاس‌هاي فوق برنامه ثبت نام كنيد و او را در موقعيت‌هاي مختلف دوستيابي قرار دهيد. در چنين حالتي كودك بدون فشار ديگران مي‌تواند دوستاني را براي خود انتخاب كند و در كنار آن نيز كم‌كم اجتماعي بودن را بياموزد.

2.دعوت دوستان كودك به خانه

دوستان فرزندتان را به خانه‌تان دعوت كنيد و به آن‌ها اجازه دهيد تا آزادانه با يكديگر بازي كنند. كودكان از طريق بازي كردن مي‌توانند انرژي خود را تخليه كنند و همينطور رشد شناختي و رفتاري بيشتري داشته باشند.

در طول مدت بازي فرزندتان با دوستانش، مي‌توانيد آن‌ها را زيرنظر بگيريد و نواقص و كاستي‌هاي كودك خود را در روابطه دوستانه‌اش شناسايي كنيد.

3.رفتن به گردش‌هاي خانوادگي

سعي كنيد براي گردش‌هاي دسته جمعي و مهماني‌هاي خانوادگي برنامه ريزي كنيد و از كودك‌تان بخواهيد كه در اين دورهمي‌ها با هم‌سالان خود ارتباط برقرار كند.

4.بازي كردن

در طول روز زمان‌هايي را براي بازي كردن با فرزندتان اختصاص دهيد. بازي كردن جذابيت بسيار زيادي براي كودكان دارد و مي‌تواند به عنوان يكي از راه‌هاي ارتباطي مناسب با ديگران كودكان باشد.

بنابراين بازي كردن مي‌تواند برقراري ارتباط با همسالان را در ديگر محيط‌ها همچون مدرسه براي كودك آسان‌تر كند؛ چراكه از آن به عنوان دليلي براي برقراري ارتباط با ديگر افراد استفاده مي‌كند.

سخن آخر

از مهم‌ترين مهارت‌هايي كه لازم است والدين آن را به كودك خود بياموزند، مهارت دوستيابي و برقراري ارتباط با ديگر افراد است.

عدم توانايي دوستيابي كودكان به دلايل مختلفي همچون اضطراب و يا عزت نفس پايين رخ مي‌دهد، به سمت تنهايي گرايش پيدا مي‌كنند. در چنين شرايطي بهتر است براي بررسي شرايط كودك و آموزش مهارت دوستيابي به او، با يك روانشناس و متخصص مجرب در اين زمينه مشورت كنيد.

دريافت مشاوره روانشناسي كودك سبب مي‌شود كه والدين تمامي جوانب اين مشكل در كودكشان را بسنجند و در صورت وجود اختلال و يا مشكلي در فرزندشان آن را حل كنند. مشاوران مركز تخصصي ذهن نو آماده ارائه مشاوره تخصصي پيرامون عدم توانايي دوستيابي كودكان به شما والدين گرامي مي‌باشند.

براي دريافت مشاوره در زمينه عدم توانايي دوستيابي كودكان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد

سوالات متداول

آيا اختلال اضطراب در كودكان، در عدم توانايي آن‌ها در دوستيابي موثر است ؟

بله، برخي از كودكان به دليل داشتن اضطراب بيش از حد، نمي‌توانند با همسالان خود ارتباط برقرار كنند كه اين موضوع نيازمند بررسي‌هاي بيشتر توسط روانشناس مي‌باشد.

چه زماني بايد براي عدم توانايي دوستيابيب كودكان خود كمك تخصصي بگيريم؟

كودكان از 4 الي 5 سالگي توانايي برقراري ارتباط و دوست يابي را پيدا مي كنند. آن ها با ورود به پيش دبستاني و دبستان توانايي خود را در اين زمينه محك خواهند زد. اگر فرزند شما هنوز در دوران دبستان نتوانسته با همسالانش ارتباط برقرار كند، حتما هر چه زودتر به روانشناس كودك مراجعه نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: عدم توانايي دوستيابي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۲۵:۰۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تربيت جنسي كودكان و اصولي كه بايد در اين زمينه به آن‌ها توجه كرد از جمله مسائلي هستند كه روانشناسان و متخصصين حوزه كودك تاكيد بسياري بر اهميت آن دارند. تربيت جنسي صحيح‌كودكان باعث مي‌شود كه آن‌ها از خطراتي مثل تجاوز در امان بمانند. و همچنين سطح دانسته‌هاي كودكان را در كنترل والدين نگه مي‌دارد.

منبع: تربيت جنسي كودك

در سال‌هاي اخير و با گسترش استفاده از اينترنت و رسانه‌هاي اجتماعي مثل ماهواره در صورتي كه شما از تربيت‌جنسي كودكان خود و پاسخگويي به سوالات او شانه خالي كنيد يا فرزندتان را به دليل كنجكاوي‌هايش تنبيه نماييد احتمالا او پاسخ سوالاتش را به گونه ديگري پيدا خواهد كرد و در اين راه ممكن است با محتواهايي كه مناسب سن او نيست آشنا شود. به همين خاطر شما مي‌بايست تربيت جنسي كودك را جدي بگيريد. همچنين بهتر است با دريافت مشاوره كودك انتقال اطلاعات جنسي متناسب با سن كودكتان را آموزش ببينيد.

تربيت جنسي كودكان

تربيت جنسي كودكان وظيفه والدين است. اين تربيت به منظور شناخت دانش و اطلاعات، رفتار مناسب براي قدرت تصميم گيري و مهارت ها، احساس در ارزش ها و ديدگاه ها است كه اين عوامل با رفتار صحيح و اطلاعات صحيح كودك بوجود مي‌آيد. تربيت‌ جنسي‌كودكان در خانواده ها با توجه به نژاد، قوميت، مذهب و فرهنگ متفاوت از يكديگر است. برخي از خانواده ها اين موضوع را بد تلقي مي‌كنند اما برخي ديگر به دليل عدم وجود اطلاعات كافي ترس از صحبت در اين باره دارند. و به همين دليل با كودك خود در اين باره صحبتي نمي‌كنند.

اگر تربيت جنسي‌كودكان‌آگاهانه صورت نگيرد، كودكان اين موضوع را از فضاي مجازي، تلويزيون، دوستان و همكلاسي هاي خود آموزش مي‌بينند. بنابراين بهترين راه براي تربيت جنسي كودكان، كمك از مشاورين كودك است. زماني كه تربيت‌كودكان صحيح صورت نگيرد باعث تحريكات جنسي از جمله خود ارضايي خواهد شد.

سن شروع تربيت جنسي كودكان

متخصصين معتقدند تربيت جنسي كودكان موضوعي نيست كه در يك سن خاص و به يكباره بخواهيد آن را انجام دهيد. تربيت جنسي در واقع يك فرايند مداوم در طي سال‌هاي رشد كودك است. كه باعث مي‌شود او در هر مقطع سني به اندازه نيازها و قدرت فهم خود اطلاعات دريافت كند. به همين خاطر براي تربيت جنسي كودك نمي‌توان سن خاصي را در نظر گرفت.

بهتر است از سنين 2 يا 3 سالگي كه كودك شما توانايي صحبت كردن و نام بردن اشيا را پيدا مي‌كند تربيت جنسي‌كودكان را با آموزش اسم اعضاي بدن به وي شروع كنيد. در جريان آموزش اسم اعضاي مختلف بدن به فرزندتان نام اندام‌هاي خصوصي را نيز براي او بگوييد.

نكته بسيار مهمي كه در اين زمينه وجود دارد اين است كه كودك شما بايد از ابتدا با نام واقعي و صحيح اندام خصوصي آشنا بشود. در نظر گرفتن اسامي نامعمول براي اين اندام‌ها باعث مي‌شود كودكتان نسبت به اين مسئله كنجكاوي بيشتري نشان دهد. هرچقدر شما به حالت معمول‌تري اين موضوع را به فرزندتان آموزش دهيد او نيز ساده‌تر از كنار آن خواهد گذشت.

اهميت فضا و موقعيتي كه براي تربيت جنسي كودكان استفاده مي‌شود

فضا و موقعيتي كه براي تربيت جنسي كودكان در نظر گرفته مي‌شود از اهميت بالايي برخوردار است. كودكاني كه در كنار خانواده و در فضاي آرام و محبت آميز تربيت مي‌شوند، در آينده با مشكلات جنسي كمتري روبرو مي‌شوند. با اين روش تربيتي ذهن كودك بيشتر از موضوعات جنسيتي با عشق، تعهد، مسئوليت و پدر و مادر گره مي‌خورد. زماني كه تربيت جنسي‌كودكان در فضاي همسالان و همكلاسي ها انجام شود با شوخي ها، تمسخر، جنسيت زدگي و لذت همراه است. از اين طريق ذهن كودك با موضوعات مختلف گره مي‌خورد و از سر كنجكاوي ممكن است دست به رفتار هاي هنجار بزند.

به همين دليل فضاي تربيت جنسي كودكان بسيار حائز اهميت است و كودك را با چالش هاي زيادي روبرو مي‌كند. همه كودكان در سنين خاصي از سر كنجكاوي به دنبال كسب تجربه هاي جنسي هستند. چه بسا بهتر است براي كاهش آسيب ها، خانواده ها در فضاي مناسبي تربيت جنسي‌كودكان را انجام دهند.

هدف از تربيت جنسي كودكان چيست؟

هدف از تربيت جنسي كودكان فراهم كردن ديدگاه سالم و مناسب در رابطه با مسائل جنسي است. تربيت جنسي‌كودكان بايد با آگاهي و اطلاعات كافي جنسي به كودك صورت بگيرد. با اين روش كودك با سلامت رواني و سالم رشد مي‌كند و در نهايت از سوء استفاده هاي جنسي و آزارهاي جنسي جلوگيري مي‌ كند. با تربيت جنسي فرزند شما از اندام هاي بدن خود آگاه مي‌شود و در نهايت از انحرافات جنسي پيشگيري مي‌كند. هدف از تربيت جنسي تنها موضوعات در زمينه جنسي نيست و با ديگر مفاهيمي مانند عشق، علاقه و احساس صميميت همراه است.

در واقع تربيت جنسي كودكان به معناي آموزش آناتومي بدن، توليد مثل، بيماري هاي جنسي، فعاليت هاي جنسي، هويت جنسي، پرهيز از رابطه جنسي، جهت گيري جنسي، روش هاي پيشگيري از بارداري، توليد مثل، احساس مسئوليت ، مديريت روابط صميمانه، متعهدانه و محترمانه است.

يكي از بزرگترين اهداف تربيت جنسي كودكان كاهش ابتلا به بيماري هاي اچ اي وي، جلوگيري از ريسك روابط جنسي قبل از موعد، جلوگيري از كاهش حاملگي در نوجواني و كاهش بيماري هاي جنسي است. بر اساس تحقيقات انجام شده نوجواناني كه در كشورهايي با تربيت جنسي رشد كرده اند، بسيار محافظانه تر روابط جنسي را تجربه مي‌كنند.

نقش والدين در تربيت جنسي كودكان

نقش والدين در تربيت جنسي كودكان به چه صورت است؟ در درجه اول تربيت جنسي‌كودكان بر عهده خانواده و پدر و مادر است. والدين نبايد تربيت جنسي كودك خود را به همسالان، دوستان و محيط ديگر بسپارند. در كشورهايي كه آموزش جنسي در مدارس انجام نمي‌شود و والدين نيز تلاشي براي آموزش جنسي به كودك خود نمي‌كنند مسائل جنسيتي را بر عهده دوستان و رشد كودك مي‌گذارند. اما در كشورهاي توسعه يافته تربيت جنسي كودكان موضوع اصلي در مدارس است نيز نبايد نقش والدين در آموزش جنسي را ناديده گرفت.

والدين هميشه در تربيت جنسي كودكان احساس شرم و خجالت مي‌كنند. اين طرز فكر خانواده ها به قدري شديد و پايبند است كه با همسران خود نيز با مشكلات روبرو خواهند شد. با اين طرز فكر كودمان به سمت آموزش مسائل جنسي از سمت دوستان سوق پيدا مي‌كنند. طرز فكر خانواده ها معمولا به دليل اين افكار است كه كودكان به تحريكات جنسي دچار مي‌شوند و ميل جنسي آنها نمايان مي‌شود. در حالي كه بايد آگاه باشيد اگر كودكان تربيت جنسي نادرستي ببينند نياز به دچار تحريكات و انحرافات جنسي مي‌شوند.

بي توجهي و بي اهميتي والدين براي تربيت جنسي كودكان باعث آسيب و روبرو شدن كودك با چالش هايي در دوران بزرگسالي مي‌شود. آيا مي‌توانيد نسبت به گرسنگي و تشنگي كودك خود بي اهميت باشيد؟ خير. مسائل جنسي نيز در دسته نيازهاي افراد قرار دارد و نبايد نسبت به آن بي اهميت شد. بنابراين براي تربيت جنسي‌كودكان وقت بگذاريد و آموزش صحيح را با كمك روانشناس انجام دهيد.

نكاتي كه در تربيت جنسي كودكان بايد به آن‌ها توجه كنيد

تربيت جنسي كودكان شامل چند اصل كلي است. كه براي همه كودكان در سنين مختلف و در ارتباط با موضوعات و شرايط متفاوت مي بايست آن‌ها را رعايت كنيد. اگر مشكل خاصي در ارتباط با كنجكاوي‌هاي جنسي كودك خود داريد. و يا نمي‌دانيد چطور به سوالات او پاسخ دهيد بهتر است با يك مشاور كودك در اين باره صحبت كنيد. در ادامه به نكاتي كه در هنگام تربيت جنسي كودك بايد به آن توجه داشته باشيد خواهيم پرداخت.

1. تناسب محتوا با سن كودك

اولين موضوعي كه براي تربيت جنسي كودكان بايد توجه داشته باشيد اين است كه در هر مقطع سني كودك، اطلاعاتي كه به او مي‌دهيد بايد متناسب با سطح رشدي و توانايي درك و فهم وي باشد. بيان مطالب نامناسب براي كودكان باعث ترس و نگراني در آن‌ها خواهد شد. براي مثال اگر كودك شما راجع به چگونگي دنيا آمدن فرزندان از شما سوال مي‌كند نيازي نيست كه اطلاعاتي راجع به رابطه جنسي به او بدهيد.

آن‌ها صرفا مي‌خواهند بدانند كه خواهر و برادرهايشان چطور به اين دنيا مي‌آيند. يك راهكار مفيد اين است كه پيش از پاسخ دادن سوال فرزندتان، از او بپرسيد راجع به اين موضوع چه فكر مي‌كند و چه اطلاعاتي دارد. از اين طريق شما با سطح معلومات فرزندتان آشنا مي‌شويد. و مي‌توانيد بر اساس اطلاعات او يا انگيزه‌اي كه از سوال كردن دارد به او پاسخ دهيد.

2. از پاسخ هاي نامعقول اجتناب كنيد

براي تربيت جنسي كودكان، پاسخ به سوالات كودك شما اگرچه بايد ساده و قابل فهم باشد. اما متخصصان معتقدند كه بايد از ارائه پاسخ‌هاي نامعقول و خيالي يا بي پاسخ گذاشتن سوالات كودكتان جدا اجتناب كنيد. فرزند شما به خوبي متوجه خواهد شد كه شما مي‌خواهيد از زير بار پاسخ دادن به او شانه خالي كنيد. و اين موضوع باعث درگيري ذهني وي خواهد شد. بهتر است مسائل را تا حد امكان واقعي ولي ساده و بدون جزئيات براي كودك توضيح دهيد.

3. هنگام تربيت جنسي كودكان از تنبيه استفاده نكنيد

براي تربيت جنسي كودكان از تنبيه استفاده نكنيد. اگر كودكتان را در حال لمس اندام خصوصي خود ديديد و يا متوجه شديد كه او و دوستانش راجع به اين موضوع باهم صحبت كرده يا اندام خصوصيشان را به يكديگر نشان مي‌دهند، بهتر است بر خود مسلط باشيد و از تنبيه فرزندتان خودداري كنيد. اجتناب از تنبيه در زمينه سوال‌هاي جنسي كودك و كنجكاوي‌هاي او نيز مطرح است. روانشناسان معتقدند تنبيه صرفا اين پيام را به كودك منتقل مي‌كند كه رفتارش اشتباه بوده اما نه دليل اشتباه بودن رفتار را بيان مي‌كند و نه رفتار درست را به كودك نشان مي‌دهد.

بهتر است با كنجكاوي‌هاي جنسي كودك خود به عنوان بخشي طبيعي از رشد وي كنار بياييد. اگر احساس مي‌كنيد رفتارهاي كودك شما از حالت معمول در مقايسه با ساير كودكان متفاوت است مي‌توانيد راجع به اين موضوع از يك مشاور در زمينه تربيت جنسي كودكان كمك بگيريد.

4. صحبت هاي كودك خود را با دقت گوش كنيد

براي تربيت جنسي كودكان سعي كنيد با دقت به صحبت هاي كودك خود گوش كنيد. اگر مشغول به كاري هستيد آن را كنار بگذاريد و با دقت به صحبت هاي كودكتان گوش فرا دهيد. شايد سوالي بپرسد كه شما بايد حتما جواب مناسبي دهيد و به گونه اي باشد كه نياز به آگاهي بيشتري داشته باشيد. بنابراين براي آموزش صحيح با دقت به صحبت هاي كودك خود گوش دهيد.

5. احساسات كودك خود را در كنيد

احتمالا كودكان زماني كه سوالي در رابطه با مسائل جنسي دارند با ترس و ناراحتي و شرم همراه باشند. تربيت جنسي كودكان نياز به درك احساسات دارد. بايد فشارهاي سنگين احساسات كودك را درك كنيد و آرامش را به او بازگردانيد. سعي كنيد احساسات كودك را تكرار كنيد. مثلا:

زماني كه كودك سوال مي‌پرسد كه من چگونه به دنيا آمده ام؟ (با شرم)

شما اينگونه پاسخ دهيد كه تو چگونه به دنيا آمدي؟ خودت چي فكر مي‌كني؟

6. صبور باشيد و فضاي مناسبي را انتخاب كنيد

تربيت جنسي كودكان نياز به صبر و حوصله دارد. بايد براي كودكان فضايي دور از تنش و تمسخر انتخاب كنيد. و موضوعات را در فضاي مناسب و آرام توضيح دهيد تا كودك بدون ترس و استرس به آگاهي و آموزش برسد.

7. قبل توضيحات اضافه از كودك بخواهيد هر اطلاعي كه دارد با شما در ميان بگذارد

هفتمين مرحله از تربيت جنسي كودكان، سوال از خود كودك است. از او بپرسيد كه چه اطلاعاتي در رابطه با مسائل جنسي دارد. برخي از كودكان اطلاعات كاملي از مسائل جنسي دارند اما براي اطمينان كامل و راست و دروغ مسائل جنسي از والدين سوال مي‌پرسند. سعي كنيد صادق و رو راست با كودك خود صحبت كنيد.

8. پدر و مادر با همراهي هم تربيت جنسي را هدايت كنند

براي اينكه كودك در امور جنسي چيزي را از والدين خود پنهان نكند لازم است تا با همكاري يكديگر براي تربيت جنسي كودكان تلاش كنند. كودك نبايد مسائل جنسي را موضوعي غير طبيعي و پنهاني بداند، بنابراين بايد والدين ارتباط صميمانه اي با كودك برقرار كنند.

9. اگر كودك آغاز به سوال پرسيدن نكرد شما شروع كنيد

برخي از كودكان هرگز سوالي در رابطه با مسائل جنسي نمي‌پرسند. اما والدين براي تربيت جنسي كودكان بايد خودشان آغاز كننده باشند. براي آغاز تربيت جنسي‌كودكان از فيلم ها و برنامه هاي تلويزيوني عاشقانه شروع كنيد.

10. در رابطه با مسائل جنسي از سنين نوزادي آغاز كنيد

تربيت جنسي كودكان بايد از دوران نوزادي آغاز شود. به اين دليل كه نوزادان از دوران نوزادي به اندام هاي جنسي خود واكنش نشان مي‌دهند و آن را لمس مي‌كنند.

11. از روانشناس كمك بگيريد

براي تربيت جنسي كودكان به شيوه صحيح و درست بايد از راهنمايي هاي روانشناس كمك بگيريد. روانشناسان كودك به خانواده ها در رابطه با آموزش مسائل جنسي آگاهي مي‌دهند و نحوه رفتار درست را به والدين آموزش مي‌دهند.

باورهاي غلط خانواده ها براي تربيت جنسي كودكان

كودكان در سنين خاصي علاقه زيادي به اندام هاي خصوصي خود و ديگران نشان مي‌دهند. اما چون كودكان از كودكي اندام خود را خصوصي مي‌دانند از بيان سوالات هراس دارند. خانواده ها نيز باورهاي غلطي در رابطه با تربيت جنسي كودكان دارند كه در ادامه اشاره كرده ايم.

  • خانواده ها به اين موضوع باور دارند كه كودكشان اهميتي نمي‌دهد و در رابطه با اندام هاي جنسي خود كنجكاو نيست.
  • گاهي والدين مي‌گويند كه شناخت موضوعات جنسي باعث آسيب به كودك مي‌شود.
  • پدر و مادرهايي هستند كه مي‌گويند كودك ما در معرض سوء استفاده جنسي قرار ندارد. پس نيازي به تربيت جنسي نيست.
  • تربيت جنسي كودكان بايد در حدي باشد كه به سوالاتشان پاسخ دهيم.
  • گاهي خانواده ها تربيت جنسي كودكان را پاي خودشان مي‌گذارند و اعتقاد دارند تا زماني كه فرزند سوالي نپرسد نياز به آموزش نيست.
  • بعضي خانواده ها باور به اين دارند كه كودكان احساسات جنسي ندارند.

آموزش حفظ حريم شخصي به كودك

آموزش حريم شخصي را در تربيت جنسي كودكان جدي بگيريد. پس از اينكه فرزندتان به سنين 4 يا 5 سالگي رسيد و كمي قدرت درك و استدلال وي بالاتر رفت بهتر است راجع به حفظ حريم شخصي با او صحبت كنيد. اين موضوع را به كودك آموزش دهيد كه اندام خصوصي شامل كدام بخش‌هاي بدن است و هيچكس نبايد به اندام خصوصي وي دست بزند. حتما در صحبت هايتان بگوييد كه او هم حق دست زدن به اندام جنسي ديگران را ندارد.

كلام آخر

براي تربيت جنسي كودكان بايد راه‌هاي دفاع از خود را نيز به كودك آموزش دهيد. به او بگوييد كه اگر فردي قصد آزار او را داشت بايد چه كند و اين موضوع را به چه كساني اطلاع بدهد. كودكان ذهنيتي عيني دارند و كارها و رفتارهايي را مي كنند كه عين يا حداقل مشابه آن را ديده باشند. بنابراين وقتي در محيطشان درباره مسائل جنسي هيچ صحبتي نميشه و يا هيچ اطلاعاتي دراين باره رد و بدل نشود، آن ها نيز نمي دانند چطور درباره آن سوال كنند و يا در برخورد با مسائل جنسي چه واكنشي داشته باشند. بنابراين اين مساله كاملا به والدين بستگي دارد.

آن ها بايد در مورد تربيت جنسي كودكان خود نهايت دقت و توجه را داشته باشند. اما حتما پيش از هر چيز خودتان بايد در اين زمينه آموزش ديده باشيد. پس حتما با متخصصان كودك مشورت نماييد. روانشناسان خبره مركز مشاوره روانشناسي نيني مايند به صورت تلفني، حضوري و آنلاين به شما در جهت بهبود مهارت هاي والدگري و ارتباطي با فرزندان‌تان خدمات ارائه مي‌دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه تربيت جنسي كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

تفاوت اندام خصوصي دختران و پسران را چطور براي فرزندم بيان كنم؟

در درجه اول از او بپرسيد كه در اين باره چه مي‌داند يا چه فكر مي‌كند تا با سطح دانسته‌هاي وي در اين موضوع آشنا شويد. سپس سعي كنيد اين مسئله را به شكلي ساده براي كودك توضيح دهيد. مي‌توانيد به او بگوييد كه اين يك تفاوت ظاهري مثل ساير تفاوت‌هاي ميان دختران و پسران است.

تربيت جنسي كودكان از چه سني شروع مي‌شود؟

از زماني كه كودك شما زبان باز مي‌كند و توانايي صحبت كردن پيدا كرده بهتر است تربيت جنسي را با آموزش نام اندام‌هاي مختلف بدن و اندام خصوصي شروع كنيد.

اگر فرزندم به دليل معاشرت با كودكان بزرگتر از خودش مسائلي را فهميد، چطور اين موضوع را مديريت كنم؟

از دعوا كردن و تنبيه كودك يا انكار واقعيات خودداري كنيد. سعي كنيد دانسته‌ها و احساسات او را محك بزنيد و با زبان خودش آن‌ها را برايش تعريف كنيد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تربيت جنسي كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تربيت جنسي كودك،
موضوع:
[ ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۵۰:۲۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

رفتار با كودك بي ادب يكي از دشواري هاي والدين است. كودكان بي ادب به دليل رفتارهاي نامناسب والدين، تربيت اشتباه، الگو گيري نامناسب و بد دهني اطرافيان ياد گرفته اند كه اين رفتار مناسب است. يكي از بارزترين علت هاي رفتار بي ادبانه كودكان، جلب توجه است. والدين زماني كه نسبت به رفتارهاي كودك خود بي توجه باشند، كودك با يك رفتار نامتعارف توجه والدين را به خود جلب مي‌كند. بنابراين با توجه به دلايل گفته شده، ريشه رفتار بي ادبانه كودك تربيت والدين است. اما با اصلاح به موقع رفتار و كمك از روانشناس كودك مي‌توانيد رفتار خود را اصلاح كنيد. روانشناس كودك با پيگيري و ريشه يابي علت رفتار بي ادبانه كودك به والدين آموزش مي‌دهد كه چه رفتاري را در خود درست كنند و چگونه با كودك بي ادب رفتار كنند.

منبع: رفتار با كودك بي ادب | برخورد با بچه بي ادب

رفتار با كودك بي ادب

 

برخي از كودكان به دليل تربيت نادرست، جلب توجه يا والد بي ادب از خود رفتارهاي بي ادبانه نشان مي‌دهد. بيشتر كودكان سعي دارند تا با اين طرز رفتار مجلس را دست خود بگيرند. و ديگران را با خود سرگرم كنند. به همين دليل حتي اگر با برخورد بدي مواجهه شوند رفتار خود را شديدتر خواهند كرد.

احتمالا شما نيز با اين كودكان روبرو شده ايد. و والدين نااميد اين كودكان را نيز مشاهده كرده ايد. اما مهم‌ترين اشكال كار، تربيت نادرست والدين است. در اين شرايط اگر كودكي نسبت به شما بي ادبي كرد بايد به شيوه اي خاص با او رفتار كنيد. جهت رفتار با كودك بي ادب در اين مقاله راهكارهاي مفيدي ارائه داده ايم.

علت رفتار بي ادبانه كودكان

قبل از اينكه روش هاي رفتار با كودك بي ادب را بدانيد. بايد از علت آن آگاه باشيد. زماني كه با بد رفتاري كودكي مواجهه مي‌شويد، احتمالا اين سوال براي شما پيش خواهد آمد كه چرا و به چه دليل اين رفتار نامناسب از كودك سر مي‌زند. طبق تحقيقاتي كه در دانشگاه هاروارد انجام شد، 5 عامل اساسي در رفتار بي ادبانه كودكان وجود دارد. كه در ادامه در رابطه با هريك توضيح مختصري صورت گرفته است.

📝 رفتار اشتباه با كودك

يكي از علل رفتار بي ادبانه كودك، رفتار اشتباه و غيرمحترمانه با كودك است. كودك زماني به خود و ديگران احترام قائل مي‌شود كه والدين براي او احترام و ارزش قائل باشند. طبق نظر روانشناسان، رفتار محترمانه و صميمانه با كودك، يكي از مهم‌ترين عناصر آموزش احترام به فرزندان است. بنابراين براي رفتار با كودك بي ادب، سعي كنيد به او احترام بگذاريد تا احترام ببينيد.

📝 بد دهني اطرافيان | رفتار با كودك بي ادب

بد دهني اطرافيان يكي ديگر از علل رفتار بي ادبانه كودك است. بنابراين زماني كه اطرافيان كودك از الفاظ ركيك و ناسزاگويي استفاده مي‌كنند. كودك نيز بددهني و بي احترامي را آموزش مي‌بيند. به همين دليل يكي از روش هاي رفتار با كودك بي ادب، صحبت با دقت و مودبانه در حضور كودك است.

📝 الگو گيري

كودك از اطرافيان خود آموزش مي‌بيند كه چگونه رفتار كند و به چه شيوه اي برخورد داشته باشد. و معمولا مادر و پدر الگوي فرزندان هستند. زماني كه الگوي مناسبي در اطراف كودك وجود نداشته باشد، رفتار هاي بي ادبانه او شدت مي‌گيرد.

📝 افزايش بد رفتاري در جامعه

رفتار همه انسان ها تحت تاثير جامعه است. زماني كه هيچ كدام از والدين كودك را بر اساس معيارهاي مناسب تربيت نكنند، كودك از جامعه آموزش خواهد گرفت. عدم تربيت مناسب و آزاد گذاشتن كودك، همراه با بد رفتاري خواهد بود.

📝 بارز شدن بي ادبي در رسانه ها | رفتار با كودك بي ادب

بارز بودن بي ادبي و رفتار نامناسب در رسانه ها يكي از علل بي ادبي كودكان است. كودك مانند صفحه سفيدي است كه با آموزش و يادگيري صفحه خود را رنگي مي‌كند. اگر رفتار نامناسب و يادگيري توسط رسانه ها رخ دهد، رفتار فرزند كاملا شبيه به شخصيت هاي داخل رسانه ها مي‌شود. به همين دليل است كه روانشناسان اعتقاد دارند تا سن رشد كودك بايد از فضاي مجازي و نامناسب به دور باشد.

چگونه با كودك بي ادب رفتار كنيم؟

براي رفتار با كودك بي ادب بايد در وهله اول علت اين بي ادبي را بدانيد. زماني كه ريشه يابي صورت نگيرد هيچ راهكاري مناسب نخواهد بود. ريشه يابي رفتار كودك بايد توسط روانشناس كودك صورت بگيرد. تا درمان مناسب را ارائه دهد. اما به طور كلي در اين مقاله روش هاي رفتار با كودك بي ادب را توضيح داده ايم.

1️⃣ از روانشناس كودك كمك بگيريد

در وهله اول در رفتار با كودك بي ادب، بايد از روانشناس كودك كمك بگيريد. روانشناس كودك با ريشه يابي بي ادبي كودك، راهكارهاي مناسب را به والدين آموزش مي‌دهد. مثلا اگر علت رفتار بد كودك از نظر روانشناس، برخورد نامناسب والدين باشد. روانشناس به والدين راهكارهايي را ارائه مي‎‌دهد تا كودك اصلاح شود.

2️⃣ رفتارهاي نامناسب را به كودك آموزش دهيم

در مرحله دوم رفتار با كودك بي ادب، بايد آموزش رفتار نامناسب كودك صورت بگيرد. بسياري از بد رفتاري كودك به دليل عدم آگاهي است. زماني كه والدين تشخيص خوب و بد را به فرزند خود آموزش ندهد، با رويداد مناسبي مواجهه نخواهند شد. به همين دليل براي رفتار با كودك بي ادب ابتدا به او رفتار خوب و بد را آموزش دهيد.

3️⃣ در صورت بي احترامي خونسرد باشيد

زماني كه كودك شروع به بي احترامي مي‌كند، بايد بسيار خونسرد رفتار كنيد. اگر توجه نشان دهيد، با هر بار جلب توجه كودك رفتار زشت را از خود بروز مي‌دهد. جهت رفتار با كودك بي ادب بايد در عين آرامش و خونسردي، رفتاري بي توجه داشته باشيد. تا كودك متوجه شود كه بي ادبي باعث جلب توجه والدين نمي‌شود.

4️⃣ براي او تنبيه مثبت در نظر بگيريد

يكي از روش هاي رفتار با كودك بي ادب، مشخص كردن تنبيه مثبت است. مثلا اگر رفتار نامناسب كودك ادامه پيدا كرد به او بگوييد كه “در صورت تكرار دوباره به مدت 2 ساعت اجازه بازي نداري”. يا قلكي را براي كودك در نظر بگيريد كه با هر بار بي ادبي مبلغي از پول تو جيبي اش را داخل قلك بي‌اندازد. روش هايي كه باعث آسيب رواني و جسماني كودك نمي‌شود را در نظر بگيريد. براي اطلاع از تنبيهات مثبت كودكان با روانشناسان متخصص در اين زمينه مشورت نماييد.

5️⃣ براي رفتارهاي نامناسب جايگزين انتخاب كنيد

يكي از روش هاي رفتار با كودك بي ادب، انتخاب جايگزين براي رفتار نامناسب است. زماني كه كودك رفتار زشتي از خود نشان داد، مثلا اين رفتار نشان از اعتراض باشد، بايد به او رفتار جايگزين آموزش دهيد. براي مثال در صورت بي ادبي به او بگوييد كه به جاي بي ادبي به قصد اعتراض، بايد به زبان و با احترام به من بگويي كه چه چيزي تو را اذيت مي‌كند.

6️⃣ با كودك با احترام رفتار كنيد

يكي از روش هاي مناسب رفتار با كودك بي ادب، احترام گذاشتن است. كودك از چه كسي ياد مي‌گيرد؟ والدين. بنابراين با كودك بسيار با احترام و درست رفتار كنيد. هر مدلي كه والدين با كودك رفتار كنند، كودك نيز با آنها همانطور رفتار خواهد كرد.

كلام آخر

رفتار با كودك بي ادب بدون كمك روانشناس دشوار است. معمولا زماني كه با رفتار نامناسب كودك مواجهه مي‌شويد، متوجه نمي‌شويد كه كجاي تربيت شما اشتباه بوده است. يا چه خطايي باعث بروز اين رفتار از كودك شده است. به همين دليل با كمك روانشناس مي‌توانيد علت اين رفتار را ريشه يابي كنيد. خودتان را اصلاح كنيد. و رفتار مناسب با كودك را آموزش ببينيد. مركز مشاوره نيني مايند به صورت حضوري، آنلاين و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رفتار با كودك بي ادب مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: رفتار با كودك بي ادب | برخورد با بچه بي ادب


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۴۶:۰۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

مادر خوب ويژگي هايي را در تربيت خود ارائه مي‌دهد كه باعث پيشرفت كودكش مي‌شود. آيا مي‌دانيد ويژگي هاي مادر خوب چيست؟ هدف هر مادري اين است كه براي فرزندش بهترين عملكرد خود را داشته باشد؛ اما نكته اينجاست كه معني مادرخوب بودن به تعداد افراد روي زمين متفاوت است.

عده‌اي مادرخوب بودن را در سخت‌گيري و تحميل عقايد و تجارب خود به كودك و عده‌اي ديگر آن را در سهل گرفتن، آزاد گذاشتن و دادن حق انتخاب به فرزند خود مي‌دانند. بااين‌حال هدف همه، كمك به فرزندان خود در رسيدن به خوشبختي و موفقيت است. لذا توصيه مي‌شود ابتدا صفات و ويژگي‌هاي حقيقي مادر خوب را شناخته تا بتوانيد در جهات آن‌ها گام برداريد.

منبع: مادر خوب | ويژگي هاي بهترين مادر چيست؟

مادر خوب

از نظر روانشناسي، مادر خوب ويژگي هايي دارد. كه اين ويژگي ها باعث پيشرفت نوجوان در آينده خواهد شد. كودكي كه توسط مادر خوب تربيت شود، از سلامت جسماني و رواني خوبي نيز برخوردار است. مادران خوب نيز براي تربيت فرزندان خود سخت گيري مي‌كنند.

اما به طور كل اصلي ترين نقش اين مادران، صبر و نقش حمايتگري آنها است. مادر خوب از ويژگي هايي برخوردار است كه شامل: صبر، حمايت، كشف استعداد، گوش شنوا و … مي‌شود. اگر توانايي كنترل رفتار و كردار خود در مقابل تربيت فرزندان نداريد، بهتر است از روانشناس كودك كمك بگيريد. بچه مهم است، اما تربيت بچه از خودش مهم تر!

ويژگي هاي مادر خوب

ويژگي هاي مادر خوب بايد به شيوه اي باشد كه فرزند در زندگي آينده خود با مشكل روبرو نشود. مادر خوب در شيوه تربيتي خود از روانشناس كودك كمك مي‌كند تا با خطا روبرو نشود. در ادامه راجع به ويژگي هاي مادر خوب توضيح داده ايم.

📌 نقش حمايتگري مادر

حمايت‌گر بودن‌ مادر از مهم‌ترين ويژگي‌هاي او محسوب مي‌گردد. يك مادر خوب و نمونه تلاش مي‌كند تا از علايق و ويژگي‌ها شخصيتي فرزندش آگاه شود و وي را در راه رسيدن به اهداف و آرزوهايش حمايت كند. مادران نمونه به اين درك رسيده‌اند كه سبك و هدف زندگي فرزندانشان مي‌تواند با سبك زندگي خودشان متفاوت باشد. مادرخوب هرگز از ياد نمي‌برد كه كودكانش، هر يك شخصيت مستقل و منحصربه‌فردي دارند و بنا بر همين، هركدام نياز به حمايت‌هاي متفاوتي دارند.

📌 استعدادهاي فرزندش را كشف مي‌كند

پي بردن به استعداد كودكان نيازمند گذراندن وقت و توجه به آن‌ها مي‌باشد. مادر از همان ابتداي شكل گرفتن نطفه نزديك‌ترين فرد به كودك محسوب مي‌شود. كودك بيشتر وقت خود را با مادر مي‌گذارند. و مادر بيش از هر كس ديگري به علايق و خصايص كودكش آگاهي دارد.

بنابراين در پي همين توجه مادرانه مي‌توانيد استعدادهاي ذاتي كودك تان را شناسايي كنيد. براي پي بردن دقيق تر بهتر است از همان سنين 3 سالگي براي ارزيابي و استعداديابي فرزندتان اقدام كنيد. تا بتوانيد براي سبك تربيتي و كلاس هاي آموزشي برنامه ريزي داشته باشيد. بنابراين يكي از ويژگي هاي مادر خوب، كشف استعدادهاي فرزندش است.

📌 مادر خوب صبوري مي كند

صبر اصلي ترين ويژگي مادر خوب است. مادرشدن همواره با اين موضوع همراه است كه زن در طول شبانه‌روز با چالش‌هاي فراواني روبرو مي‌شود. بااين‌حال مادران‌خوب سعي مي‌كنند در اين شرايط خويشتن‌داري كرده و به اوضاع تا جايي كه امكان دارد كنترل داشته باشند.

حفظ خونسردي و غلبه بر خشم و اضطراب هميشه براي مقابله با تنش‌هاي زندگي ضروري است و اين موضوع براي مادران، كه پايه‌ها و ستون خانواده به شمار مي‌آيند، به‌مراتب مهم‌تر است. گاهي لازم است مادر مهارت‌هايي همچون كنترل خشم يا غلبه بر استرس را نيز براي كنترل اوضاع تنش‌زا فرابگيرد.

📌 مادر بايد گوش شنوا داشته باشد

مادر خوب هميشه به صحبت هاي فرزندش اهميت مي‌دهد. از آنجا كه مادر اولين كسي است كه هر كودك مي‌شناسد، طبيعتاً بيش از هر شخص ديگري به او اعتماد مي‌كند. يك‌مادر نمونه بايد تلاش كند گوش شنوايي براي شنيدن دغدغه‌ها و نگراني‌هاي كودك خود باشد. فرزند در هر سني كه باشد اگر حس كند كه مادرش او را مي‌شنود بسيار آرام خواهد گرفت.

📌 در كنار فرزندان حضور داشته باشد

منظور از قابل‌دسترس بودن اين است كه فرزند بتواند در هرزماني به حمايت و محبت مادرش دسترسي داشته باشد. لازم به ذكر است در دسترس بودن مادر منافاتي با مشاغل زنان ندارد. چه‌بسا كارمندان خانمي كه بهتر از مادران خانه‌دار مي‌توانند اين ويژگي را در خود ايجاد كنند. امروزه، براي اين منظور مي‌توان از طريق تماس تلفني و يا فضاي مجازي، هرلحظه با فرزند خود در ارتباط بود. بنابراين وقت گذاشتن براي فرزندان در دسته ويژگي هاي مادر خوب است.

📌 عاشق باشد و عشق بورزد

مادران براي رشد و پرورش مناسب كودكان مهم و حياتي هستند. چرا كه زنان قدرت عشق‌ورزي و ابراز احساسات مادرانه زيادي دارند. مادر خوب بايد عشقي را كه به فرزندان خود دارد در گفتار و رفتارش به‌صورت بي‌قيدوشرط نشان دهد. مادر بايد دوست داشتن ديگران را به فرزندش بياموزد و هرگز مانع علاقه او به ديگران مثلاً پدر، مادربزرگ و… نشود.

حتي اگر مادر تمام امكانات و نيازهاي مادي فرزند خود را فراهم كند. ولي كودك را از نظر عاطفي با كمبود بار بياورد، مي‌توان تلاش‌هاي او را بي‌فايده در نظر گرفت. مادر خوب بايد روش ابراز صادقانه علاقه و محبت خود به فرزندش را پيدا كند. نشان دادن عشق بين مادروفرزند در هر رابطه‌اي منحصربه‌فرد است. و به ويژگي‌هاي شخصيتي طرفين بستگي دارد.

📌 سلامت جسمي و روحي خود را حفظ كند

عده‌اي از مادران از همان زماني كه خبر بارداري خود را مي‌شوند، كودك خود را اولويت قرار داده. و ديگر به خودشان هيچ اهميتي نمي‌دهند. با تولد و رشد فرزند نيز، اين مادران هر نوع ايثاري را براي خود به جان مي‌خرند. همين موضوع باعث مي‌شود به‌تدريج از قواي جسمي و رواني آن‌ها كاسته شده. و مشكلات شديدي بروز پيدا كند.

اين در حالي است كه صرف حضور مادر براي تربيت مناسب فرزند كافي نيست. مادران وظيفه دارند نحوه چگونه زيستن را به كودكان خود بياموزند. اما با اين وضعيت آن‌ها تنها ياد مي‌گيرند كه بايد خود را فداي ديگران كنند و به خويشتن اهميتي ندهند. يك مادر خوب بايد به سلامت جسماني و روحي خود اهميت دهد.

📌 تربيت گر خوبي باشد

مادر خوب كسي است كه فرزندش را براي زندگي سازگارانه در جامعه تربيت مي كند. اين قبيل روش‌هاي تربيتي بايد بدون توجه به جنسيت كودك آموزش داده شود. چرا كه امروزه در بسياري از مشاغل، ديگر تمايز جنسيتي وجود ندارد. با اين كه مراكز مختلف آموزشي و اجتماعي سعي مي كنند به كودكان در سنين مختلف مهارت هاي لازم را ياد دهند.

اما مهم‌ترين مهارت‌ها بايد در محيط خانه و توسط والدين، به‌ويژه مادر آموزش داده شود. اين موضوع براي داشتن عملكرد مناسب فرزندان در آينده شغلي و اجتماعي‌شان بسيار پراهميت است.

📌 به سلامت جسمي و روحي خود اهميت دهيد

لازمه تربيت فرزند سالم، وجود مربي آموزش دهنده سالم است. از آنجا كه مادران يكي از مهم‌ترين منابع تاثيرگذار بر كودك، در بخش‌هاي متنوع زندگي هستند. لازم است براي سلامت جسمي و رواني آن‌ها نيز اهميت قائل شد. سختي‌هاي مختلف زندگي، هر يك به نوعي مي‌تواند باعث بروز مشكلات متنوع در افراد گردد.

لذا توصيه مي‌شود در صورتي كه مسائلي در زندگي براي مادران رخ داده. و سايه آسيب زاي آن هنوز هم وجود دارد. مادر خوب بايد حتما به متخصصين حوزه سلامت جسم و روان مراجعه كنند.

📌 آگاه و مطلع باشد

يكي از ويژگي هاي مادر خوب، آگاه بودن است. از آنجا كه جامعه همه روزه در حال تغيير است، مهم است كه فرزندان بر طبق اين تحولات پرورش يابند. بنابراين مهم است كه والدين، به خصوص مادران به شرايط زمانه و جامعه آگاه بوده و همواره اطلاعات خود را تازه نگه دارند. براي دريافت آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

📌 يك دلي با فرزندان

يكي از ويژگي هاي مادر خوب، همدردي و يكدلي كردن است. مادران بايد فرزندان خود را درك كنند و براي رابطه پايدار با فرزندان تلاش داشته باشند. در واقع اين ويژگي به آن معني است كه مي‌توانيد در شرايط سخت و حساس، رفتار آرام داشته باشيد و براي حل مشكل فرزندتان را آسوده خاطر كنيد.

📌 قدرت بخشيدن به فرزندان

قدرت بخشيدن به فرزندان يكي از ويژگي هاي مادر خوب است. مادران بايد به شيوه اي با فرزندان خود رفتار كنند كه كودك در مقابل ترس ها، نگراني ها، اضطراب ها و شرايط خاص زندگي هراس نداشته باشد. در واقع بايد قدرتمند تمام كارهاي خودش را پيش ببرد.

📌 ابراز احساسات

از نظر من نويسنده، ابراز احساسات مادر به فرزند بايد به صورت واضح رخ دهد. كودك بايد اين حس مادر را كاملا متوجه شود. نسبت به علاقه مادر به خود شكي نداشته باشد. در اين شرايط هر اتفاقي كه براي او رخ دهد، به مادر رجوع مي‌كند. زيرا اعتقاد دارد كه مورد علاقه مادر است، و بهترين ها را براي او در نظر مي‌گيرد. يك مادر خوب ابراز محبت را از كودك دريغ نمي‌كند.

بهترين مادر دنيا كيست؟

در باور اغلب مردم، بهترين مادر كسي توصيف مي‌شود كه همه جور فداكاري را براي فرزندانش انجام دهد. بر اساس اين ديدگاه، انتظار مي‌رود كه مادر تمام خواسته‌هاي كودك را برآورده سازد. اين در حالي است كه از نظر علمي، مادر خوب كسي است كه «به اندازه كافي‌خوب» باشد. اين موضوع اشاره به آن دارد كه قرار نيست تمام نيازهاي كودك توسط مادر يا والدين ارضا شود. بايد به فرزند خود ياد داد كه توقع شكست خوردن و تحمل رنج را در خود پرورش دهد. زيرا در زندگي اجتماعي هميشه موفقيت رخ نمي‌دهد.

مادر بد كيست؟

همانطور كه از ويژگي هاي مادر خوب گفته شد. اين بخش از مقاله در رابطه با مادر بد است. بر طبق نكات مادراني كه ويژگي‌هاي مذكور را نداشته باشند. طبق ديدگاه‌هاي علمي مادر بد محسوب شده و كفايت لازم را ندارند. براي مثال، ممكن است مادري براي فرزندانش از سلامت جسمي خود گذشته باشد و تمام زمان خود را به كار مشغول باشد. با اين حال، از آنجا كه به ساير نيازهاي كودكانش، از جمله نياز به صميمت مادر-فرزند، بي توجه است، باز هم نمي‌توان او را مادر نمونه به شمار آورد.

برخي از ويژگي‌هاي مادر نمونه نياز به تلاش و تمرين زيادي دارند. تعدادي از آن‌ها نيز بايد تحت نظارت مشاورين و روانشناسان پرورش يابند تا از حد خود خارج نشوند. بنابراين پيشنهاد مي‌شود براي آن كه در مسير بهترين مادرشدن براي كودك خود قدم برداريد، ابتدا از راهنمايي‌هاي متخصصين استفاده كنيد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله ذكر شد، مادر خوب ويژگي هايي دارد. اما برخي از والدين به اشتباه براي تربيت فرزندان خود از شيوه هايي استفاده مي‌كنند كه باعث آسيب رواني به كودك مي‌شود. تربيت فرزند بسيار حساس است و هر اشتباه در تربيت، آسيب بالايي به او وارد مي‌كند. بنابراين اگر در تربيت و رفتار با فرزندتان كوشا هستيد، بايد از روانشناس كودك كمك بگيريد. مركز مشاوره نيني مايند به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مادر خوب مي‌توانيد در هر ساعت از روز از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مادر خوب | ويژگي هاي بهترين مادر چيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۱۱:۱۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

جنون بعد از زايمان يكي از مسائلي است كه ترس و نگراني زيادي را براي مادران باردار ايجاد مي‌كند. در واقع اكثر مادران مي‌خواهند بدانند كه اين مشكل چه علتي دارد. و چگونه مي‌توان از آن پيشگيري كرد. زايمان يكي از رويدادهاي مهم زندگي زنان است كه منجر به بروز نوساناتي در خلق و روحيه مي‌شود.

در اين ميان برخي افراد اين نوسانات را به شدت بيشتري تجربه مي‌كنند و دچار علائمي نظير توهم و هذيان نيز مي‌شوند كه مي‌تواند براي آن‌ها ترسناك باشد. فاكتورهاي زيادي در بروز جنون بعد از زايمان نقش دارند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به آمادگي زيستي و زمينه خانوادگي اشاره كرد. در ادامه اين مقاله توضيحات بيشتري در مورد علائم، علل و روش هاي درمان جنون بعد از زايمان ارائه كرده‌ايم.

منبع: جنون بعد از زايمان

جنون بعد از زايمان چيست؟

زايمان چه از نظر جسمي و چه از نظر رواني يك رويداد مهم براي بانوان محسوب مي‌شود. در نتيجه متخصصان بر اين باورند طبيعي است كه مادران اندكي بعد از به دنيا آمدن فرزندشان احساساتي نظير غم، ترس و اضطراب را تجربه كنند. اما برخي از مادران پس از زايمان دچار مشكلات روحي بسيار شديدتري مي‌شوند كه با عوارض روحي زايمان يا حتي افسردگي پس از زايمان نيز قابل توجيه نيست و به عنوان جنون بعد از زايمان تعريف مي‌شود.

در جنون بعد از زايمان بيمار تماس خود را با واقعيت از دست مي‌دهد و علائمي نظير توهم و هذيان را تجربه مي‌كند. توهم زماني اتفاق مي‌افتد كه مادر چيزهايي مي‌بيند يا مي‌شنود كه در واقعيت وجود ندارند. همچنين هذيان به شرايطي گفته مي‌شود كه نوعي اعتقادات راسخ غلط در فرد شكل مي‌گيرند كه با هيچ گونه استدلالي تغيير نمي‌كنند.

علائم اختلال جنون بعد از زايمان

علائم اختلال جنون بعد از زايمان تا حد زيادي به فاز مانياي اختلال دو قطبي شبيه است. به طوري كه اين مشكل نيز اغلب با احساس بيقراري، كم خوابي و افزايش تحريك پذيري شروع مي‌شود كه اين‌ها به مرور جاي خود را به علائم شديدتري مي‌دهند. از جمله اين علائم بايد به موارد زير اشاره كرد.

📝 توهم‌هاي شنيداري (يك توهم رايج شنيدن صداهايي است كه به مادر دستور مي‌دهند به خود يا به كودك آسيب برساند)

📝داشتن باورهاي هذياني نظير اينكه “عده‌اي مي خواهند به فرزند من آسيب جدي برسانند”

📝 از دست دادن جهت يابي و گم كردن زمان و مكان

📝نشان دادن رفتارهاي غير عادي و عجيب و غريب

📝 نوسانات خلقي سريع از خلق شاد به افسرده و بالعكس

📝داشتن افكار خودكشي

📝 داشتن افكار خشونت آميز نظير تمايل به آسيب زدن به كودك

📝 بروز مشكلات خواب. سختي در به خواب رفتن يا نخوابيدن

📝 فعال تر و پر تكاپو تر باشيد. در صورتي كه قبلا اينگونه نبوديد. با بالعكس

📝احساس سردگمي و آشفتگي

ميزان شيوع بيماري هاي رواني بعد از زايمان

بسياري از بانوان وقتي در مورد وضعيت جنون بعد از زايمان چيزي مي‌شوند بسيار نگران مي‌شوند و مي‌ترسند كه پس از تولد فرزند خود به اين وضعيت دچار شوند، اما خوشبختانه جنون بعد از زايمان اختلالي نادر است كه از هر 1000 زن 1 تا 2 نفر را درگير خود مي‌كند و معمولا 2 الي 3 روز پس از زايمان خود را نشان مي‌دهد.

علل و عوامل خطرساز براي جنون بعد از زايمان

متخصصان تاكنون عوامل مختلفي را شناسايي كرده‌اند كه مي‌توانند ريسك بروز جنون بعد از زايمان را افزايش دهد، از جمله اين عوامل بايد به موارد زير اشاره كرد:

✔ داشتن سابقه اختلال دو قطبي

✔داشتن سابقه دچار شدن به جنون بعد از زايمان در زايمان‌هاي قبلي

✔ داشتن سابقه اختلالات سايكوتيك نظير اسكيزوفرنيا يا اسكيزوافكتيو

✔ وجود سابقه بروز جنون بعد از زايمان يا اختلال دوقطبي در خانواده نزديك

✔قطع ناگهاني داروهاي روان پزشكي در دوران بارداري

✔ اولين بارداري

به طور كل بايد گفت كه علت بروز جنون بعد از زايمان هنوز به طور دقيق مشخص نيست. متخصصان بر اين باورند كه برخي بانوان نسبت به نوسانات هورموني كه در طول بارداري و زايمان اتفاق مي‌افتد (نظير نوسانات هورمون استروژن، پروژسترون و تيروئيد) حساسيت بيشتري دارند كه اين مسئله عوارض رواني ناشي از اين مسئله را افزايش مي‌دهد. در اين ميان فاكتورهاي بسياري مي‌توانند نقش ايفا كنند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به عوامل ژنتيكي، استرس‌هاي محيطي، عوامل فرهنگي، مسائل زيستي و وجود مشكلاتي نظير محروميت از خواب اشاره كرد. براي مطالعه درباره ساير انواع بيماري رواني كليك كنيد.

روش پيشگيري از جنون بعد از زايمان

براي پيشگيري از جنون بعد از زايمان اگر در معرض خطر هستيد، بايد در دوران حاملگي از مراقبت هاي ويژه استفاده كنيد. معاينه ماهيانه پزشك را فراموش نكنيد. و در هفته 32 بارداري همراه با همسر و خانواده جلسات توجيهي را سپري كنيد. در جلسات توجيهي اطرافيان را نسبت به علائم و خطرات جنون بعد از زايمان آگاه مي‌سازند. بهتر است هفته اول زايمان حتما تحت نظر پزشك باشيد.

درمان جنون بعد از زايمان

از آنجايي كه جنون بعد از زايمان مي‌تواند تهديد حياتي بسيار جدي براي مادر و نوزاد به همراه داشته باشد، در صورت مشاهده علائم لازم است كه هرچه زودتر به بيمار كمك كنيد تا به يك متخصص مراجعه كند. در اين شرايط مادران بايد تحت نظر يك روانپزشك و روانشناس قرار بگيرند. دريافت داروهاي آنتي سايكوتيك يا همان ضدروان‌پريشي و داروهاي ضدافسردگي از جمله درمان‌هاي ضروري در اين وضعيت محسوب مي‌شود.

هم چنين روانشناس در جلسات روان درماني به مادر كمك مي‌كند تا بينش بيشتري نسبت به علائم خود داشته باشد، از نظر شناختي به وضعيت مطلوب‌تري برسد و زودتر عملكرد طبيعي خود را بازيابد. در مواردي كه خطر اقدامات خودآسيب رسان نظير خودكشي يا اقدامات خشونت آميز نظير آسيب رساندن به كودك وجود دارد؛ در اكثر موارد بستري در بيمارستان اعصاب در دستور كار قرار مي‌گيرد. همچنين در بيماراني كه به درمان‌هاي دارويي و روانشناختي پاسخ لازم را نمي‌دهند و در اصطلاح مقاوم به درمان هستند، ممكن است استفاده از روش هايي نظير شوك الكتريكي نيز توصيه شود.

نكات لازمه براي همسران خانم ها جهت جنون بعد از زايمان

آقايان زماني كه با جنون بعد از زايمان خانم ها روبرو مي‌شوند. در قدم اول بايد از روانشناس كمك بگيرند. و با كمك خدمات و راهكارها رفتار مناسبي با همسر خود داشته باشند. در ادامه به نكاتي اشاره كرده ايم كه براي اين آقايان ضروري است

✔ به رفتارها و اختلالات ديگر خانم توجه داشته باشيد.

✔آشفتگي و سرگرداني همسر خود را زير نظر بگيريد.

✔ در دوره درمان معمولا مادر را از نوزاد جدا مي‌كنند. بهترين كمك براي همسر شما هستيد.

✔ هنگام جدايي مادر و فرزند به او اطمينان دهيد كه اتفاقي نخواهد افتاد و اين مساله قابل درمان است.

✔ براي همسرتان حامي بي نظيري باشيد.

✔او را در پروسه درمان تنها نگذاريد.

✔ خانه را شلوغ نكنيد.

✔ آرام باشيد و صبورانه به حرف هاي همسرتان گوش دهيد.

✔در كارهاي خانه شريك باشيد.

✔ در شير دادن هاي شبانه به نوزاد كمك حال باشيد.

✔ به همسرتان اجازه دهيد تا استراحت كند. و خواب كافي داشته باشد.

خدمات نيني مايند به مادران باردار

مركز مشاوره روانشناسي نيني مايند در خصوص بهداشت و سلامت روان مادر و كودك خدمات روانشناختي ارائه مي دهد. اين مجموعه به صورت آنلاين، تلفني و حضوري به شما در زمينه استعداديابي، پيشگيري از مشكلات، آموزش انواع مهارت هاي فرزند پروري، مسائل تربيتي، نيازهاي مادران باردار، مراقبت هاي بارداري و…. مشاوره و خدمات ارائه مي‌دهد. اگر در جنون بعد از زايمان را به صورت ارثي يا تجربه اي داريد، حتما از قبل با مشاورين در ارتباط باشيد. تا از راه هاي پيشگيري اين بيماري آگاه باشيد.

كلام آخر

جنون بعد از زايمان معمولا در هر 2 خانم 1 نفر را به خود درگير مي‌كند. بنابراين جاي نگراني نيست و همه خانم ها پس از زايمان درمان شده اند. موضوع اصلي كمك به خانم ها در صورت ابتلا به جنون بعد از زايمان است. سعي كنيد همسر خوبي باشيد و در كنار روانشناس با شريك احساسي تان برخورد خوب داشته باشيد. براي كمك به همسر كمك از روانشناس را دريغ نكنيد. براي دريافت مشاوره جنون بعد از زايمان مركز مشاوره ذهن نو خدمات ارائه مي‌دهد. خدمات اين مجموعه به صورت حضوري و غير حضوري در تمامي زمينه ها است. براي دريافت مشاوره بر شماره زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه جنون بعد از زايمان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا داشتن افكار خودكشي پس از زايمان مي تواند نشانه دچار شدن به اختلال جنون بعد از زايمان باشد؟

افكار خودكشي به تنهايي بيانگر اختلال جنون بعد از زايمان نيستند. چرا كه اين مسئله در افسردگي پس از زايمان نيز ديده مي‌شود. آنچه جنون بعد از زايمان را با وضعيت‌هاي ديگر متمايز مي كند قطع ارتباط با واقعيت و تجربه توهم و هذيان است.

آيا بانوان در زايمان هاي بعدي نيز دچار جنون بعد از زايمان مي‌شوند؟

اگر در بارداري اول به جنون بعد از زايمان مبتلا شده باشيد. در بارداري هاي بعدي با احتمال 5 درصد به اين بيماري دچار خواهيد شد. در صورت مشاهده علائم ذكر شده در مقاله به پزشك مراجعه كنيد.

آيا همراه با جنون بعد از زايمان، اختلال ديگري نيز وجود خواهد داشت؟

معمولا نيمي از خانم هايي كه به جنون بعد از زايمان مبتلا شده اند، همزمان اختلال ديگري را تجربه كرده اند كه اين اختلال ناشي از زايمان و حاملگي نيست.

آيا جدا كردن نوزاد از مادر در زمان جنون پس از زايمان ضروري است؟

بله، مادراني كه به جنون بعد از زايمان مبتلا مي‌شوند به دليل توهمات و خلقيات نامتعادلي كه دارند توانايي نگهدار از فرزند را ندارد. و حتي شايد به كودك صدمه وارد كنند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: جنون بعد از زايمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: جنون بعد از زايمان،
موضوع:
[ ۲۳ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۱۸:۱۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

عوارض و مشكلات زنان مطلقه با كمترين حمايت از جانب جامعه و خانواده و عدم درمان موجب بروز بيماري هاي روان‌تني و آسيب به روان است.

مشكلات زنان مطلقه در زمينه هاي اجتماعي، رواني و جسماني دسته بندي مي‌شود. مشكلات در زمينه رواني شامل اضطراب، افسردگي، غم، ترس، خشم و احساس گناه مي‌شود. و در زمينه اجتماعي دچار مشكلاتي در دسته مسائل اقتصادي، مشكلات فرزندان، عدم امنيت در جامعه و... مي‌شود. مشكلات خانم ها پس از جدايي نسبت به آقايان بيشتر است. معمولا خانم ها به دليل افكار اشتباه و قديمي بعد از طلاق مايه ننگ خانواده تلقي مي‌شوند. اما حقيقت چنين نيست. گاهي ماندن در زندگي ضرر به جان و جسم شماست. اما به طور كل قبل از درخواست طلاق از روانشناس كمك بگيريد و به دنبال راه چاره براي حل مسائل زندگي باشيد.

منبع: مشكلات زنان مطلقه

مشكلات زنان مطلقه

براساس بررسي هاي آماري روز به روز ميزان طلاق رو به افزايش است. در سرزمين زيباي ما يعني ايران، ميزان طلاق در سال هاي 1358 تا 1397 از 6 % به 31% درصد رسيده است. طلاق هم در مردان و هم در زنان باعث پديد آمدن مشكلات روحي و اجتماعي مي‌شود. اما شدت اين پيامدها در زنان مطلقه بسيار بيشتر از آقايان نمود پيدا مي‌كند.

عوارض و مشكلات زنان مطلقه با كمترين حمايت از جانب جامعه و خانواده و عدم درمان موجب بروز بيماري هاي روان‌تني و آسيب به روان است. معمولا زنان مطلقه در اين دوران با دو دسته مشكلات روبرو مي‌شوند.1- مشكلات روحي و رواني، 2- مشكلات اجتماعي. چرا كه آن ها خيلي اوقات در جمع ها و اجتماعات مختلف با رفتارها و بازخوردهاي ناپسندي مواجه مي‌شوند. در اين بازه دريافت كمك روانشناس كمك زيادي براي بهبود زندگي شما مي‌كند.

پيامدهاي روحي و رواني زنان مطلقه

طلاق تجربه اي تلخ و ناراحت كننده است. معمولا همه كساني كه طلاق مي‌گيرند، دچار افسردگي و بي اعتمادي مي‌شوند. مشكلات روحي و رواني باعث مي‌شود كه كمتر به فعاليت هاي روزانه بپردازند. زنان مطلقه معمولا بيشتر با مشكلات روحي درگير مي‌شوند.به همين دليل در ادامه تعدادي از مشكلات روحي و رواني زنان مطلقه را توضيح داده ايم. تا با موارد اصلي اين مشكلات مواجه شويد.

1. افسردگي

يكي از اصلي ترين مشكلات روحي و رواني زنان مطلقه پس از جدايي، افسردگي است. خانم ها با درصد بالاتري پس از طلاق به افسردگي مبتلا مي‌شوند. طول مدت افسردگي پس از جدايي حدودا 3 سال است. براي رهايي از افسردگي بايد فورا به روانشناس و متخصص حرفه اي در اين حوزه پناه ببريد. روانشناسان با كمك درمان هاي متعدد روال زندگي فرد را تغيير مي‌دهند. و البته با كمك اين درمان ها احساسات مثبت جايگزين احساسات منفي مي‌شود.

2. اضطراب

اضطراب زنان مطلقه، اضطراب طبيعي نيست. خانم ها در اين شرايط اضطرابي جدا و متفاوت از اضطراب هاي ديگر تجربه مي‌كنند. اين اضطراب ها بسيار فراتر از حد انتظار و در حد اختلالات اضطرابي است. ما گاهي براي سخنراني دچار اضطراب مي‌شويم. در برخي مواقع بر اثر مصاحبه كار با اضطراب درگير مي‌شويم. اما اضطراب زنان مطلقه متمايز با تمامي اين اضطراب ها مي‌باشد.

3. ترس

ترس نمونه بارزي از رفتار زنان مطلقه است. اين آسيب رواني در تمام جنبه هاي زندگي افراد مطلقه نمايان مي‌شود. ترس از اعتماد، ترس از دست دادن، ترس از ازدواج دوباره و ... به طور كلي در تمامي خانم ها پس از جدايي بروز پيدا مي‌كند. فكر به آينده و مشكلات احتمالي پيش رو باعث آسيب هاي جدي تر و ترس هاي بيشتر مي‌شود. در اين شرايط افراد بايد به توانايي هاي خود اعتماد داشته باشند و با كمك روانشناس بر ترس هاي خود غلبه كنند.

4. خشم

خشم پس از جدايي معمولا از ترس نشات مي‌گيرد. زماني كه زنان مطلقه قبل از جدايي در زندگي آسيب هاي جسماني و رواني زيادي را تجربه كرده باشند، به خشم بيشتري مبتلا مي‌شوند. ترس از جدا شدن فرزندان باعث تشديد اين خشم مي‌شود. با اين وضعيت تفكر عاقلانه و تصميم هاي منطقي از فرد سلب مي‌شود. خشم، عصبانيت، نفرت، كينه و تمامي هيجانات منفي زنان مطلقه به يك باره بروز پيدا مي‌كند. در نتيجه نوسانات خلقي به وجود مي‌آيد.

5. احساس گناه

پنجمين پيامد روحي و رواني كه گريبان گير زنان مطلقه است، احساس گناه مي‌باشد. احساس گناه در خانم هايي كه اولين نفر بحث طلاق را پيش مي‌كشند يا درخواست طلاق از سوي آنها بوده بيشتر مشاهده مي‌شود. زماني كه به اين احساس دچار شده باشيد سوالاتي از قبيل موارد زير براي شما پيش مي‌آيد.

  • آيا با درخواست طلاق فرزندانم را مورد اذيت قرار داده ام؟
  • آيا به اندازه كافي براي اين ازدواج تلاش كرده بودم؟
  • آيا روش هاي رفتاري من باعث جدايي و نابودي ازدواجم شده است؟

اين سوالات ذهن زنان مطلقه را به شدت به خود درگير مي‌كند و براي پاسخ به آنها بسيار سردرگم خواهد شد. زيرا مغز دائما در حال مرور مسائل گذشته است. براي پيشگيري از احساس گناه حتما از روانشناس مشورت بگيريد.

6. غم و ناراحتي

اندوه، غم و ناراحتي در همه كساني كه جدا شده اند مشاهده مي‌شود. اما با درصد بالاتري زنان مطلقه به اين غم و ناراحتي دچار مي‌شوند. سوگ براي مسائلي مانند از دست دادن بسيار طبيعي است. اما درمان سوگ مهم‌تر است. حتي اگر ازدواج سخت و بدي را گذرانده باشيد، به دليل زمان و احساساتي كه براي شريك احساسي گذاشته ايد دچار سوگ مي‌شويد. افراد پس از طلاق بايد غم و اندوه خود را به زبان بياورند و از آن عبور كنند. عبور از اين ناراحتي، آغاز زندگي جديد است.

براي پيگيري از چنين پيامدهايي بهتر است دقت بيشتري در ازدواج داشته باشيم. از اين رو متخصصان خدمات مشاوره ازدواج را ضروري مي دانند. شما مي توانيد اين خدمات را به صورت تلفني، انلاين و حضوري از مجموعه ذهن نو دريافت كنيد.

پيامدهاي اجتماعي زنان مطلقه

در بيشتر كشورهاي پيشرفته پيامدهاي اجتماعي زنان مطلقه را تهديد نمي‌كند. اما كشورهاي بسياري هستند كه هنوز حقوق اجتماعي براي زنان مطلقه در نظر گرفته نشده است. خانم هايي كه جدا شده اند با مشكلات متعددي دست و پنجه نرم مي‌كنند. كه در ادامه مهم ترين پيامده هاي اجتماعي زنان مطلقه را توضيح داده ايم.

1. عدم پذيرش توسط خانواده

اغلب در جامع هايي كه مردسالاري وجود دارد، يكي از بزرگ ترين مشكلات زنان مطلقه عدم پذيرش توسط خانواده است. اين خانواده ها، زنان مطلقه را مايه ننگ خاندان مي‌شمارند. حتي برخي از خانواده ها از پذيرش دختران خود پس از طلاق امتناع مي‌كنند. در بسياري از خانواده ها مشاهده شده است كه پس از طلاق حتي به دخترشان صدمه وارد مي‌كنند.

در چنين شرايطي ما به شما خدمات مشاوره خانواده را پيشنهاد مي دهيم. با دريافت خدمات روانشناختي تمامي اعضاي خانواده متوجه وظايف و آسيب هايي كه به يكديگر وارد مي كنند خواهند شد. متخصص به شما و خانواده تان براي حل اين اختلافات كمك مي‌كند.

2. مشكلات زنان مطلقه | مشكلات اقتصادي

يكي از اصلي‌ترين پيامدهاي اجتماعي و مشكلات زنان مطلقه، مسائل اقتصادي است. حتي زناني كه پيش از طلاق درآمدي داشته اند در تامين مخارج خود با مشكلاتي روبرو مي‌شوند. بنابراين با اين وجود خانم هاي مطلقه كه خانه دار بوده اند با مشكلات اقتصادي بيشتري مواجه مي‌شوند. در نتيجه يكي از مشكلات زنان مطلقه در زمينه اجتماعي، مسائل مالي و تامين نيازها است.

3. محدوديت در ازدواج بعدي

سومين پيامد اجتماعي كه در دسته مشكلات زنان مطلقه قرار مي‌گيرد، محدوديت در ازدواج بعدي است. اگر فرزندي نداشته باشيد با پيشنهادات ازدواج محدودي روبرو مي‌شويد. چه بسا اين پيشنهادات با وجود فرزند محدودتر مي‌شود. نهايتا به دليل مشكلات روحي و اجتماعي زنان مطلقه ، آن‌ها مجبور به ازدواج با افرادي مي‌شوند كه شرايط جالبي ندارند.

4. مشكلات زنان مطلقه | مشكلات مربوط به فرزندان

زنان مطلقه چه سرپرستي فرزندان خود را بر عهده بگيرند و چه سرپرست فرزند خود نباشند، با مسائل مربوط به فرزند بيشتر درگير هستند. زماني كه حضانت فرزند با مادر باشد با مسائل مالي و اجتماعي بيشتري روبرو مي‌شود. در نهايت كمبودهاي عاطفي فرزند بر اين مسائل سنگيني مي‌كند. اما اگر حضانت فرزند با پدر باشد، نگراني هاي دائمي در رابطه با رسيدگي به فرزندان در مادران وجود خواهد داشت.

كلام آخر

قبل از جدايي به فكر چاره براي زندگي باشيد. طلاق مساله راحت و خوبي نيست. اما برخي مشكلات چاره اي جز جدايي ندارد. پس از جدايي همه افراد با مشكلات گوناگي درگير مي‌شوند اما مشكلات زنان مطلقه بيش از مردان است. اگر مسائل روحي به زودي بر طرف نشود باعث افسردگي هاي شديد و آسيب عميق به روان مي‌شود. براي پيشگيري از اين اتفاق حتما از روانشناس كمك بگيريد. روانشناسان چراغ راه ما هستند و هميشه بهترين راهكار را جلوي روي ما قرار مي‌دهند. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مشكلات زنان مطلقه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: مشكلات زنان مطلقه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشكلات زنان مطلقه،
موضوع:
[ ۲۲ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۵۴:۵۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی