نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

مشكل تغذيه كودك اغلب براي مادران دغدغه بسيار زيادي ايجاد مي‌كند. چرا كه فرزند آن‌ها در اين برهه زماني در سنين رشد قرار دارد و عدم دريافت مواد غذايي مناسب مي‌تواند به بروز مشكلات سلامتي جدي بيانجامد. به طور كلي مشكل تغذيه كودكان را مي‌توان به دو دسته بدغذايي يا بي‌اشتهايي و پرخوري و دچار شدن به چاقي دوران كودكي تقسيم كرد. پدر و مادران موظف‌اند براي رفع اين مشكلات به موقع اقدام كرده و از پيشروي آن جلوگيري نمايند. براي رفع بد غذايي كودك كليك كنيد.

منبع: مشكل تغذيه كودك را چگونه درمان كنيم؟

 راه حل براي مشكل تغذيه كودك وقتي خيلي لاغر است

پس زدن غذا و بي‌اشتهايي يكي از مشكلات تغذيه‌اي بسيار رايج در كودكان است. براي مثال ممكن است فرزندتان از خوردن هر غذايي استقبال نكند، تنها در برابر يك گروه غذايي خاص از خود تمايل نشان دهد و به طور كلي سليقه غذايي محدودي داشته باشد. اين امر باعث مي‌شود كه نتواند انواع مواد غذايي مورد نياز بدنش را به دست بياورد و در نهايت دچار لاغري و سوءتغذيه شود. در ادامه به چند توصيه براي حل اين موضوع اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي با نشانه هاي بي اشتهايي كودك كليك كنيد.

1- الگوي مناسبي براي فرزندتان باشد

بچه‌ها در سنين كودكي اكثر رفتارهاي خود را از طريق يادگيري مشاهده‌اي فرا مي‌گيرند. براي مثال وقتي كودكان مي‌بينند كه شما هر غذايي را نمي‌خوريد يا در برابر بسياري از غذاها از احساس ناراحتي نشان مي‌دهيد، آن‌ها نيز به سادگي اين الگوي رفتاري را تقليد كرده و مي‌گويند خيلي از غذاها را دوست ندارند. در نتيجه اگر به هر دليلي نظير رژيم غذايي مي‌خواهيد از خوردن برخي غذاها صرف نظر كنيد، بايد جلوي كودك بيشتر مراقب گفتار و رفتار خود باشيد و به عنوان يك الگوي خوب براي او عمل كنيد.

2- مشكل تغذيه كودك با زور تشديد مي شود

هرگز با روش‌هاي تند و برخوردهاي سخت گيرانه كودك را به خوردن غذا مجبور نكنيد. اين كار باعث مي‌شود كه او نسبت به وعده‌هاي غذايي شرطي شده و غذا خوردن را كاري عذاب آور ببيند. همين موضوع او را روز به روز بي اشتهاتر خواهد كرد.

3- به جاي تنبيه بر تشويق تمركز نماييد

اگر فرزندتان خوب غذا نمي‌خورد او را تنبيه نكنيد. در نظر داشته باشيد كه رواشناسان تربيتي تنبيه را به عنوان آخرين گزينه براي تاثيرگذاري بر رفتار كودك مي‌شناسند. در نتيجه لازم است رفتار نادرست را ناديده بگيريد و بيشتر بر جنبه‌هاي مثبت تاكيد نماييد. براي مثال به جاي اينكه دائما از بدغذايي كودكتان حرف بزنيد و به خاطر اين كار او را تنبيه كنيد، هر وقت كه او ميل خوبي به غذا نشان داد او را تشويق كرده و به او نشان دهيد كه همواره شاهد تغييرات مثبت او هستيد.

4- وعده هاي غذايي را براي كودك جذاب كنيد

براي اينكه كودك اشتهاي بيشتري نسبت به غذا داشته باشد، بايد وعده‌هاي غذايي را براي او جذاب كنيد. براي اين كار مي‌توانيد از روش‌هاي مختلفي كمك بگيريد. مثلا سعي كنيد همه اعضاي خانواده هنگام وعده‌هاي غذايي دور هم جمع شويد و فضايي صميمانه ايجاد كنيد، ظرف غذاي مخصوص و كودكانه براي فرند خود تهيه كنيد و از او بخواهيد بشقاب خود را آنطور كه دلش مي‌خواهد تزئين كند. همه اين كارها به او كمك مي‌كنند تا بتواند ميل بيشتري نسبت به غذا پيدا كند.

5- با علل روانشناختي و جسماني بي اشتهايي آشنا باشيد

بي‌اشتهايي و بدغذايي كودك هميشه يك مشكل رفتاري ساده نيست. بلكه اين مسئله گاهي اوقات مي‌تواند از يك اختلال جسمي يا روانشناختي نشات بگيرد. از همين رو اگر مي‌بينيد مدت‌هاي طولاني است كه فرزندتان از غذا خوردن لذت نمي‌برد، حتما از يك متخصص براي رفع او مشكل او كمك بگيريد.

براي مثال بي‌اشتهايي مي‌تواند علامتي از يك اختلال اضطرابي يا افسردگي در دوران كودكي باشد. روانشناسان با بررسي وضعيت سلامت روحي و رواني كودك به شما كمك مي‌كنند تا از اين موضوع اطلاع پيدا كرده و به طور ريشه‌اي بر بي‌اشتهايي فرزند خود غلبه نماييد.

مشكل تغذيه كودك وقتي اضافه‌وزن دارد

برخي كودكان با اشتهاي زياد، خودكنترلي بسيار پاييني دارند و دوست دارند همه خوراكي‌ها را امتحان كنند. علاقه مفرط آن‌ها به غذاهاي شيرين و چرب مي‌تواند مشكلات زيادي را در آينده براي آن‌ها به همراه بياورد كه از جمله آن‌ها بايد به چاقي، كند شدن روند رشد، بروز مشكلات دنداني و… اشاره كرد. براي اينكه‌بتوانيد اين شرايط را مديريت‌كنيد به كار بستن توصيه‌هاي زير مي‌تواند تا حد زيادي به شما كمك نمايد.

1- چاقي نشانه سلامت نيست !

متاسفانه در بسياري از فرهنگ‌ها والدين فكر مي‌كنند هرچقدر فرزندشان تپل‌تر باشد، سالم‌تر است. اين باور غلط باعث مي شود كه مراقب الگوي تغذيه فرزندتان نباشيد و زمينه چاقي او در بزرگسالي را نيز فراهم كنيد. در همين راستا سعي كنيد به نمودار رشد و وزن ايده آل توجه كنيد و اجازه ندهيد فرزندتان بيش از حد مجاز وزن بگيرد. در همين راستا بايد در صورت مشاهده افزايش بي رويه وزن در كودك به يك متخصص مراجعه كرده و در مورد سلامت فرزندتان با او مشورت كنيد.

عكس

2- زمينه را براي تحرك بيشتر كودك فراهم كنيد

در گذشته اگر بچه‌ها اشتهاي زيادي داشتند از سوي ديگر به دليل زندگي در خانه‌هاي حياط دار و انجام بيشتر بازي‌هاي بدني كمتر دچار اضافه وزن مي‌شدند. اما امروزه با آپارتماني شدن اكثر ساختمان‌ها و افزايش محبوبيت بازي‌هاي كامپيوتري اكثر بچه‌ها بيشتر اوقات روز خود را بدون هيچ تحرك خاصي مي‌گذرانند كه همين امر باعث مي‌شود دچار چاقي و مشكلات سلامتي مرتبط با آن شوند.

از همين رو اگر مي‌بينيد فرزندتان استعداد چاقي دارد، اشتهاي زيادي از خود نشان مي‌دهد و اكثر اوقات پرخوري مي‌كند علاوه بر اصلاح الگوي تغذيه او لازم است كه تغييراتي را در سبك زندگي‌اش به وجود بياوريد. براي مثال تلاش كنيد زمان‌هاي خاصي را براي انجام بازي فيزيكي با او اختصاص دهيد. اگر در محيط خانه امكان اين كار وجود ندارد از رفتن به پارك و فضاهاي سبز كمك بگيريد.

3- كودك را به‌خوردن غذاهاي سالم عادت بدهيد

اين شماييد كه از ابتدا با در اختيارگذاشتن غذاهاي مختلف سليقه غذايي فرزندتان را شكل مي‌دهيد. توجه داشته باشيد كه كودكان به طور طبيعي نسبت به طعم شيرين تمايل بيشتري از خود نشان مي‌دهند. اين علاقه نبايد باعث شود كه در بيشتر وعده‌ها به فرزندتان غذاي شيرين بدهيد. اين كار مي‌تواند زمينه بروز ديابت و انواع مشكلات سلامتي جدي را فراهم كند. سعي كنيد از همان ابتدا كه كودك غذاخور مي‌شود بشقاب او را از مواد غذايي سالم نظير ميوه، سبزيجات و غذاهاي كم چرب پر كنيد و او را به سبك تغذيه غلط عادت ندهيد.

4- جلوي پرخوري خودتان را بگيريد

همانطور كه در مورد بدغذايي گفته‌شد در زمينه پرخوري نيز والدين الگوهاي بسيار تاثيرگذاري براي فرزندان خود در سنين كودكي هستند. اگر شما خود همواره در كنترل غذايتان مشكل داشته باشيد و نزد كودك بيش از حد غذا بخوريد، احتمال اينكه او نيز رفتار شما را تكرار نمايد تا حد زيادي وجود خواهد داشت.

5- از يك متخصص براي بهبود مشكل كودك كمك بگيريد

جلوگيري از پرخوري‌كودك در بسياري از اوقات براي پدر و مادرها كار آساني نيست. چرا كه كودك در مقابل محروم شدن از مقدار غذاي دلخواه خود ممكن است رفتارهايي نظير لجبازي، گريه و زاري از خود نشان دهد و در نتيجه اوضاع را براي والدين خود دشوار سازد. در اين شرايط كمك‌گرفتن از يك متخصص تغذيه و مشورت با يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان به شما اين امكان رامي‌دهد تابتوانيد در اين شرايط بهترين واكنش را از خود نشان دهيد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

چند نكته خواندني

  • اگر تنوع غذايي كودك كم است، براي كاهش مشكل تغذيه كودك حتما از مولتي ويتامين ها استفاده كنيد.
  • جدول رشد كودك را مد نظر قرار دهيد.
  • به متخصص كودك جهت ارزيابي سلامت جسمي او مراجعه نماييد.
  • تغذيه كودك را با توجه به نظر متخصصين برنامه ريزي كنيد.
  • سن و شرايط كودك را براي تغذيه او در نظر بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مشكل تغذيه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: مشكل تغذيه كودك را چگونه درمان كنيم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۵۳:۳۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

گريه نوزاد بيشتر به چه عواملي بستگي دارد؟ بسياري از عوامل هستند كه باعث گريه نوزادان مي‌شوند. گريه هاي نوزاد در طولاني مدت، طاقت فرسا و غير قابل تحمل است. تا به دنبال راه چاره نباشيد نوزاد از گريه خسته نمي‌شود. اما عواملي مانند: جسماني، روحي و عاطفي از دلايل گريه نوزاد هستند. عموما مادران و پدراني كه اولين فرزندشان به دنيا آمده است نگران گريه هاي او هستند. و بابت گريه هاي شديد نوزاد نگراني و هراس دارند. جاي نگراني نيست! با مطالعه اين مقاله دلايل و راهكارهايي در رابطه با گريه نوزاد ارائه شده است كه براي مادر و پدرهاي اولي پيشنهاد مي‌شود.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: گريه نوزاد | علت ها، دلايل و راه هاي متوقف كردن گريه نوزاد

دلايل گريه نوزاد

نوزادان با گريه درخواست ها يا بيماري هاي خود را ابراز مي‌كنند. دلايلي كه نشانه هاي اصلي گريه نوزاد هستند را شرح داده ايم.

1.گرسنگي

گرسنگي اولين عاملي است كه با گريه نوزاد به ذهن مادر خطور مي‌كند. قبل از اينكه نوزادتان شروع به گريه كند از علائم آن آگاهي پيدا كنيد و تغذيه نوزاد را تامين كنيد. نشانه هاي نوزاد گرسنه به شرح زير است.

  • مكيدن دست
  • جستجوي سينه مادر
  • بهانه گيري
  • ملچ ملوچ كردن

2. كوليك(قولنج)

يكي ديگر از نشانه هاي شايع گريه نوزاد كوليك (قولنج) است. كوليك از هفته دوم شروع و تا 3 الي 4 ماهگي ادامه دارد. قولنج نوزاد دليل مشخصي ندارد اما همراه با گريه هاي تسلي ناپذير است. براي تشخيص كوليك بايد نوزاد را نزد پزشك ببريد.

3. دل درد

يكي ديگر از نشانه هاي عمده گريه نوزاد، دل درد است. اگر نوزاد شما پس از تغذيه گريه و بي قراري مي‌كند، دچار دل درد شده است. هرگز استفاده خود سرانه از دارو نشود. اما دلايل ديگري براي درد هاي شكمي وجود دارد كه عبارتند از.

  • رفلاكس
  • اسيد معده
  • آنفولانزاي معده
  • آلرژي به شير
  • عدم تحمل لاكتوز
  • انسداد روده
  • يبوست

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه چه غذاهايي كه باعث نفخ كودك مي‌شود كليك كنيد.

4. آروغ

گريه نوزاد بعد از غذا، به دليل داشتن آروغ است. نوزادان هنگام مكيدن شيشه شير و سينه مادر، هوا را مي‌بلعند. و هواي داخل معده موجب آزار و اذيت آنها مي‌شود. اما برخي از نوزادان نياز زيادي به آروغ زدن ندارند.

5. تعويض پوشك

خيس و كثيف بودن پوشك نوزاد يكي از دلايل گريه است. گريه نوزاد بستگي به مدت تحمل او دارد. برخي از نوزادان مدت زمان بيشتري خيس بودن پوشك را تحمل مي‌كنند. اما برخي از نوزادان با كوچكترين كثيفي در پوشك احساس ناراحتي مي‌كنند. حواستان به پاكيزگي كودك خود باشد.

6. نيازمند بغل

نوزادان نيازمند بغل و آرامش از پدر و مادر خود هستند. نوزادان دوست دارند پدر و مادر خود را ببيند و صداي آنها را بشنوند. با بغل كردن نوزاد خود نگران لوس كردن او نباشيد. نوزاد نيازمند بغل، آغوش، آرامش و بوي پدر و مادر خود هستند.

7. خواب آلودگي

نوزاداني كه بيش از حد خسته هستند و قادر به خوابيدن در هر مكان و زماني را ندارند، هنگام خواب آلودگي بي قرار مي‌شوند. حالت چشم ها و خميازه هاي نوزاد نشانه هاي خواب آلودگي است كه شما را راهنمايي مي‌كند تا به خوابيدن او كمك كنيد.

8. سرما يا گرما

برخي مادران در فصل گرما لباس هاي ضخيم به تن نوزاد خود مي‌كنند و دليل گريه هاي نوزاد دماي بالاي بدنش است. و همين طور در فصل سرما لباس تن نوزاد نمي‌كنند و نوزاد به دليل سرماي زيادي كه تحمل مي‌كند بي قراري و گريه مي‌كند. لباس مناسب هر فصل را بر تن نوزاد كنيد تا دماي بدن متعادلي داشته باشد. دقت به درجه هواي محل نگهداري نوزاد نيز حائز هميت است.

9. دندان در آوردن

دندان درآوردن درناك است زيرا هر مرواريد كوچك از لثه حساس كودك به بيرون مي‌آيد. بسياري از كودكان هنگام درآوردن دندان تب و گريه مي‌كنند. اما بستگي به آستانه تحمل كودك، برخي درد كمتري دارند و كمتر گريه مي‌كنند. لمس كردن لثه يكي از نشانه هاي دندان درآوردن است.

10. محرك زياد

صداهاي زياد، نور خيلي روشن و جابجا كردن فراوان نوزاد باعث خستگي بيش از حد او مي‌شود. زماني كه نوزاد از يك موقعيت خسته مي‌شود، شروع به گريه مي‌كند. با پيچاندن نوزاد به يك پارچه نازك حس امنيت را به او تقديم كنيد. اما اگر كودك شما بالاي 2 ماه باشد، به شكل جدي از قنداق كردن او بپرهيزيد. كودك را به محيطي آرام و سكوت ببريد تا آرامش بگيرد.

11. نيازمند بازي

بيشتر نوزادان به دنبال كشف اتفاقات و اطراف خود هستند. نوزاد را در آغوشرو به محيط بيرون خود قرار دهيد و با رعايت امنيت كمك كنيد اطراف خود را ببيند. براي كودك خود برنامه تفريحي و بازي فراهم كنيد، براي مثال: با خانواده هايي كه بچه دارند رفت و آمد كنيد.

12. بيماري

اگر تمام موارد بالا را بررسي كرديد، اما كودك و نوزاد شما هم چنان در حال گريه است به پزشك اطفال مراجعه كنيد تا علائم جسماني و بيماري هاي او را بررسي كنيد. بي حوصلگي، تب، عفونت و تغيير رنگ صورت نشانه هاي بيماري جسمي در نوزاد است.

راهكار براي گريه نوزاد

راهكارهايي كه براي علل گريه‌نوزاد در قسمت قبل اشاره كرده بوديم را توضيح داده ايم.

1. مكيدن

مكيدن ضربان قلب نوزاد و كودك را نرمال، ماهيچه منقبض شده معده را شل و احساس آرامش را به او هديه مي‌كند. مكيدن‌پستانك و انگشت به نوزاد حس آرامش مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه پستانك كليك كنيد.

2. گرما

گرما، امنيت و آرامش احساسي است كه نوزاد در رحم مادر تجربه كرده است. گاهي به علت سرما و ناامني نوزاد شروع به گريه مي‌كند. براي تجربه حس رحم مادر نوزاد را به يك پتوي نازك بپيچيد.

3. پخش موسيقي

موسيقي هاي آرام و ملايم به نوزاد حس آرامش مي‌دهد. پخش موسيقي، رقص و آواز خواندن را در برنامه روزانه با نوزاد خود قرار دهيد.

4. پخش صداي سفيد

صداي سفيد يعني صداهايي كه مشابه صداي رحم مادر هستند. هنگام گريه و بي قراري نوزاد از پخش صداهايي كه شبيه صداي رحم مادر است استفاده كنيد. صداهايي كه شبيه صداي رحم مادر هستند عبارتند از.

  • ماشين
  • جاروبرقي
  • سشوار
  • لباسشويي
  • فن حمام
  • صداي باران

5. حمام آب گرم

آب گرم سبب آرامش و قطع گريه‌نوزاد مي‌شود. نوزاد را در وان قرار دهيد يا در اغوش بگيريد. نوزاد را به همراه خود زير دوش آب گرم ببريد تا حس امنيت بيشتري به نوزاد منتقل شود.

6. هواي تازه

نگاه به آسمان، ابر، درخت و پرندگان و طبيعت به نوزاد حس آرامش انتقال مي‌دهد. گاهي براي آرامش دادن و قطع گريه‌نوزاد، او را به داخل حياط و هواي تازه ببريد.

7. حركت دادن

نوزادان از يكجا ماندن بيذارند، اما به شدت عاشق حركت هستند. گذاشتن داخل گهواره، كالسكه، ماشين و صندلي هاي چرخ دار با حركات آرام به نوزاد احساس آرامش منتقل مي‌كند.

اخطار: نوزاد را با حركات آرام تكان دهيد. حركات شديد و تند سبب آسيب مغزي و حتي مرگ نوزاد مي‌شود.  

8. ماساژ

نوزادان دوست دارند لمس شوند. ماشاژ دادن آنها سبب آرامش و حتي گاهي خوابيدن نوزاد مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ماساژ كودك كليك كنيد.

كلام آخر

مطالعه مقاله شما را با دلايل و راهكارهاي گريه نوزاد آشنا كرده است. گريه نوزاد مي‌تواند عوامل روانشناسي نيز داشته باشد. مادران و پدراني كه به دنبال آگاهي از شيوه تربيت فرزند خود هستند در طول روند رشدي كودك خود از روانشناس متخصص در حوزه كودك كمك مي‌گيرند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با زبان نوزاد بر روي شماره تلفن زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه گريه نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: گريه نوزاد | علت ها، دلايل و راه هاي متوقف كردن گريه نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۴۵:۳۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

درباره زايمان طبيعي چه چيزهايي بايد بدانيم؟ زايمان‌طبيعي روش طبيعي بدن مادر براي به دنيا آوردن نوزاد است. دراين روش به خاطر كاهش دخالت‌هاي غيرطبيعي عوارض ثانويه نيز كمتر خواهد بود. زايمان طبيعي از طريق كانال واژن صورت مي‌گيرد و شامل سه مرحله مي‌باشد: مرحله شروع درد، مرحله تولد نوزاد و مرحله خروج جفت. تمام اين مراحل تا حدودي دردناك‌است و همين حقيقت سبب‌شده بسياري از مادران از اين انتخاب و مزيت‌هاي بي شمارش صرف نظر كنند. اما خوشبختانه امروزه به كمك روش‌هاي نوين پزشكي زايمان طبيعي بدون درد هم وجود دارد. نوع طبيعي زايمان فوايد زيادي براي مادر و نوزاد دارد اما از عوارض آن نبايد غافل شد. در صورتي كه در اين زمينه سوالي داريد، مشاوره بارداري دريافت نماييد.

منبع: زايمان طبيعي

موعد و نشانه هاي زايمان طبيعي

موعد زايمان را به طور دقيق نمي‌توان مشخص كرد و تاريخي هم كه پزشك به شما مي‌دهد صرفا يك تخمين حدودي است. در مواردي نوزاد سه هفته زودتر يا دو هفته ديرتر از موعد مشخص‌شده به دنيامي‌آيد كه اين اتفاق كاملا طبيعي محسوب مي‌شود.

اگر زايمان‌طبيعي را انتخاب كنيد به نوزاد خود اين فرصت را مي‌دهيد كه به طور كامل در رحم رشد كند و زمان مناسب براي متولد شدن را انتخاب نمايد. براي آشنايي با ساير انواع زايمان كليك كنيد.

علائم زير نشان‌مي‌دهند كه موعد زايمان طبيعي شما فرارسيده و فرزندتان به زودي به دنيا مي‌آيد:

  • برآمدگي شكم به پايين مي‌آيد
  • تنفس راحت‌تر به دليل برداشته شدن فشار از روي ريه‌ها
  • تكرر ادرار به دليل فشار به مثانه
  • خروج ترشحات قرمز يا صورتي رنگ از واژن
  • انقباضات رحمي با فواصل كوتاه و درد شديد
  • اسهال
  • پاره شدن كيسه آب و جاري شدن مايع آمنيوتيك

مراحل زايمان طبيعي

زايمان يك اتفاق طبيعي و آني نيست بلكه فرايندي چند مرحله‌اي است. در فرايند زايمان طبيعي سه مرحله وجود دارد كه نوازد در مرحله دوم به دنيا مي آيد. درتمام اين مراحل بايد يك يا چند مراقب در كنار شما باشند تا از لحاظ روحي آمادگي زايمان را پيدا كنيد. در شرايط خاص ممكن است براي تان از روش هايي براي جلو انداختن زمان زايمان استفاده كنند. براي اشنايي بيشتر مقاله القاي زايمان را بخوانيد.

مرحله اول زايمان طبيعي (آغاز درد)

در اين مرحله از زايمان طبيعي انقباضات رحمي آغازشده و پيشرفت مي كنند. گردن رحم در مرحله اول به آرامي نرم و منبسط مي‌شود تا زماني كه به طول 10 سانتي متر برسد. تا زماني كه درد شديد نشده مي‌توانيد در خانه بمانيد و به كمك همسرتان از تكنيك‌هاي آرام بخش بهره بگيريد اما پس از اين كه درد زياد شد، حتما به پزشك مراجعه كنيد چرا كه احتمال پارگي كيسه آب وجود دارد. مرحله اول به سه قسمت جزئي‌تر تقسيم مي‌شود: مرحله ابتدايي، مرحله فعال و مرحله گذر.

مرحله ابتدايي يا نهفته

اين مرحله زايمان طبيعي طولاني‌تر از باقي مراحل است. در اين مرحله رحم نازك شده و به آرامي شروع به باز شدن مي‌كند. انقباض‌هايي كه در اين مرحله صورت مي‌گيرند تا حدودي دردناك هستند و به دردهاي دوران قاعدگي شباهت دارد. درد اين مرحله از مراحل بعدي قابل تحمل‌تر است. تا جايي كه حتي برخي از زنان متوجه اين انقباضات و باز شدن دهانه رحم نمي‌شوند.

مرحله فعال

در مرحله فعال زايمان طبيعي رحم مادر بيش از پيش نازك مي‌شود و گشاد شدن دهانه ادامه پيدا مي‌كند تا جايي كه به 7سانتي متر برسد. انقباضات در اين مرحله شديدتر مي‌شوند و فواصل بين آن‌ها بسيار كوتاه مي‌شود. احساس درد و فشار در ناحيه كمر، شكم و مقعد به وجود مي‌آيد. فاز فعال از 4 تا 8 ساعت به طول مي‌انجامد، به طور ميانگين به ازاي هرساعت يك سانتي‌متر دهانه رحم باز مي‌شود.

مرحله انتقال يا گذر

اين مرحله از زايمان طبيعي دردناك‌ترين و سخت‌ترين مرحله زايمان است چرا كه دهانه رحم بايد تا 10 سانتي متر باز شود. در اين مرحله درد با شدت زياد و نوبت‌هاي بيشتر مشاهده مي‌شود. مي‌توانيد داد بكشيد، گريه كنيد و يا هركاري را انجام دهيد كه تحمل درد را براي‌تان آسان كند. اما بهترين كار اين‌است كه روي نفس‌هاي خود متمركز شويد. و از بيني نفس‌كشيده و از دهان خارج نماييد.

مرحله دوم زايمان‌طبيعي ( تولد نوزاد)

اين مرحله از زايمان طبيعي حدودا يك ساعت به طول مي‌انجامد و از مرحله قبلي خيلي كوتاه‌تر است. در اين مرحله رحم كاملا باز شده و كم كم سر نوزاد بيرون مي‌آيد. جمجمه نوزاد نرم است و به راحتي از كانال واژن رد مي‌شود. پس از اين كه سر نوزاد بيرون‌آمد مادر زورمي‌زند و متخصص به آرامي كودك را به طور كامل بيرون مي‌كشد. بعد از بيرون آمدن نوزاد پزشك با يك دستگاهي به نام مكش، بيني و دهان نوزاد را پاك مي‌كند.

مرحله آخر ( خروج جفت)

اين مرحله از زايمان طبيعي به طور ميانگين 15 دقيقه طول مي‌كشد و همانطور كه متوجه شديد بسيار كوتاه است. در اين مرحله پس از خروج نوزاد، انقباضات خفيفي صورت مي‌گيرند تا جفت از ديواره رحم جدا شود. مي توان اين مرحله را به كمك ماساژ انجام داد و بند ناف را به آرامي بيرون كشيد. بيشتر مادران پس از به دنيا آمدن نوزاد آنقدر مشغول‌مي‌شوند كه متوجه اين مرحله نخواهند شد. براي آشنايي با مراقبت هاي بعد از زايمان كليك كنيد.

زايمان طبيعي بدون درد

در زايمان‌طبيعي بدون درد پزشك سعي مي‌كند به كمك مسكن‌ها درد مادر را به حدي قابل قبول برساند، بدون اين كه هوشياري او را از بين ببرد. مسكن‌ها در زايمان طبيعي معمولا به دو صورت تجويز مي‌شوند: گاز تسكين درد، روش اپيدورال. پيشنهاد مي‌شود مقاله دوران بارداري را نيز بخوانيد.

گاز تسكين درد: پزشك براي مادر گاز انتونوكس را تجويز مي‌كند كه مخلوط پنجاه درصد اكسيژن و نيتروس اكسايد است. اين گاز از طريق ماسك به مادر داده مي‌شود. زماني كه در طي فرايند زايمان طبيعي مادر احساس درد مي‌كند اين ماسك را روي صورت خود گذاشته و نفس عميق مي‌كشد.

روش اپيدورال: در اين روش داروي اپيدورال توسط متخصص به نخاع مادر تزريق مي‌شود. اين مسكن از نخاع به مغز مي‌رود و عملكرد تشخيص درد را غيرفعال مي‌كند تا احساس درد كاهش يابد.

مزيت هاي زايمان طبيعي

زايمان‌طبيعي مزيت هايي دارد كه بسياري از پزشكان براي سامت مادر و نوزاد پيشنهاد مي‌كنند. مزيت هاي زايمان طبيعي عبارتند از.

  • روند طبيعي و بدون دستكاري طي مي‌شود
  • مادر از هوشياري كامل برخورد دار است و زمان جدايي فرزند از بدن را به خوبي احساس مي‌كند
  • عدم نياز به جراحي
  • عوارض جانبي و  خطرات كمتري دارد
  • كاهش خطر بيهوشي
  • دوران نقاهت كوتاه
  • خون كمتري از دست مي دهيد
  • ايجاد رابطه عاطفي قوي بين نوزاد و مادر به خاطر تماس بي واسطه و فوري پس از تولد
  • به صرفه بودن از نظر اقتصادي
  • كودك باكتري هاي مفيد را دريافت مي‌كند
  • شيردهي بهتر مادر
  • احتمال كمتر افسردگي پس از زايمان
  • قرارگرفتن نوزاد در معرض باكتري‌هاي مفيد و در نتيجه قوي شدن سيستم ايمني نوزاد
  • مادر در جريان زايمان‌طبيعي احساس قدرت مي‌كند چرا كه نقش خود را تولد فرزندش پررنگ مي‌بيند.

براي آشنايي با روش زايمان در آب كليك كنيد.

مشكلات و خطرات زايمان طبيعي

علاوه بر مزيت، زايمان‌طبيعي خطراتي نيز به دنبال دارد كه عبارتند از.

  • زايمان طبيعي براي تمام خانم‌ها مناسب نيست.
  • درد اين نوع زايمان زياد است و براي مادراني كه مي‌ترسند يا آستانه تحمل دردشان پايين است توصيه نمي‌شود.
  • احتمال شل شدن و حتي پارگي قسمتي از واژن به هنگام زايمان وجود دارد.
  • بعد از زايمان ممكن است مادر دچار بي اختياري ادرار شود چرا كه ماهيچه‌هاي واژن شل شده‌اند.
  • تا مدتي پس از زايمان مادر احساس سوزش و درد در ناحيه واژن خواهد داشت.
  • امكان دارد عضله كف لگن در جريان زايمان آسيب ببيند.
  • اگر نوزاد از سر متولد نشود امكان خفگي و مرگ وجود دارد.

چه كساني نبايد زايمان طبيعي انجام دهند؟

زايمان‌طبيعي بهترين روش زايمان است. اما برخي از خانم ها طبق تشخيص پزشك امكان زايمان طبيعي را ندارند. كه در ادامه اشاره كرده ايم.

  • بيماري هاي خاص مادر
  • پايين نبودن سر نوزاد
  • هموروئيد مادر
  • جايگاه بد جنين در رحم
  • سابقه جراحي مادر
  • انجام چند سزارين
  • بارداري چند قلويي
  • وزن زياد مادر و جنين
  • بيماري خاص مادر
  • اكسيپزن رساني نوزاد

روش هاي زايمان طبيعي

زايمان طبيعي به دو روش صورت مي‌گيرد.

  1. زايمان بدون درد: با تزريق آمپول اپيدورال به نخاع مادر، درد را كاهش مي‌دهند
  2. زايمان در آب: در زايمان طبيعي كل روند به دنيا آمدن فرزند در آب و بدون درد است.

براي دريافت مشاوره در زمينه زايمان طبيعي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

زايمان طبيعي به چه كساني توصيه نمي شود؟

مادران بيمار، مادراني كه كمبود وزن يا چاقي دارند، مادراني كه جراحي‌هاي خاص داشته‌اند، بچه‌هايي كه در شرايط نامناسب رحمي قرار مي‌گيرند، چندقلوها.

آيا در زايمان طبيعي واژن بخيه مي خورد؟

در موارد محدودي به هنگام زايمان، واژن و يا مقعد دچار پارگي مي‌شود و احتياج به بخيه وجود دارد.

چطور مي‌توان درد زايمان طبيعي را كاهش داد؟

تغذيه مناسب پيش از زايمان، استحمام با آب گرم، ماساژ، انجام تكنيك‌هاي تنفس، مصرف مسكن زير نظر پزشك، انجام ورزش‌هاي دوران بارداري، زايمان در آب و هيپنوتيزم.

منبع: زايمان طبيعي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: زايمان طبيعي،
موضوع:
[ ۱۵ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۴۰:۱۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سرد بودن دست و پاي نوزاد خطرناك است؟ چرا دست و پاي نوزادم سرده؟ علت و عوامل سرد شدن دست و پاي نوزاد چيست؟ راهكار براي گرم كردن دست و پاي نوزاد چگونه است؟ دماي مناسب بدن و دماي مناسب محيط براي نوزاد چند درجه است؟ تمامي اين سوال ها، علامت سوال هايي است كه والدين با نوزاد تازه متولد شده دچار مي‌شوند. نگران نباشيد! سرد بودن دست و پاي نوزاد يك امر طبيعي است كه گاهي با تب همراه است. پاسخ تمام سوالات بالا را در ادامه داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر همراه ما باشيد.

منبع: سرد بودن دست و پاي نوزاد

سرد بودن دست و پاي نوزاد

دماي بدن كودك بين 36.5 تا 37.5 درجه سانتيگراد است. سرد بودن دست و پاي نوزاد و شيرخواران نگران كننده نيست. معمولا شكم و سينه نوزادان گرم تر از نواحي ديگر بدن آنهاست. سرد بودن دست و پاي نوزاد نشان دهنده دقيق دماي بدن او نيست. توصيه مي‌شود كه در هواي سرد از دستكش، جوراب و كلاه براي گرم كردن دماي بدن نوزاد استفاده كنيد. و در هواي گرم، دماي بدن نوزاد را كنترل كنيد. اگر سردي دست و پاي نوزاد همراه با تعريق باشد، احتمالا نوزاد كمبود ويتامين دارد و بايد به يك فوق تخصص نوزاد مراجعه كنيد.

علت سرد بودن دست و پاي نوزاد

موارد زيادي را مي‌توان به علت سرد بودن دست و پاي نوزاد نسبت داد. اما برخي از علت ها طبيعي و برخي ديگر فقط با مداخلات پزشكي قابل درمان است. در ادامه علت هاي متفاوت سرد بودن دست و پاي نوزاد را شرح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد.

1. سيستم گردش خون نوزاد

يكي از دلايل سرد بودن دست و پاي نوزاد، سيستم گردن خوني است كه در بدن نوزادان به خوبي تشكيل نشده (مخصوصا كودكان زير 3ماه). به همين دليل گردش خون در نوزادان ضعيف است و نمي‌تواند خون را به قسمت هاي مختلف بدن برساند. خون حاوي گرما، اكسيژن و مواد غذايي است. در 3 ماه اول زندگي نوزاد، گردش خون در اطراف قلب و ريه ها است. به همين دليل خون كافي به دست ها و پاهاي كودك نمي‌رسد. گاهي نبود جريان خون كافي در نوزادان زير 3 ماه به قدري كم است كه پاهاي نوزاد آبي رنگ ديده مي‌شود. اما زماني كه سيستم گردش خون نوزاد توسعه يابد اين اتفاق از بين مي‌رود. اما اگر نوزاد شما تا سن 1 سالگي، دست و پاي آبي داشت حتما نزد پزشك مراجعه كنيد.

2. تب و لرز در نوزاد

اگر توزاد شما تب و دماي بدن غير طبيعي داشت، ممكن است كه دست و پاي نوزاد سرد شود. احتمالا تعجب مي‌كنيد كه چرا با وجود تب، دست و پاي نوزاد سرد مي‌شود؟ همانطور كه اشاره كرديم، با وجود سيستم گردش خون ضعيف در نوزادان، جريان خون به دست ها و پاهاي نوزاد عملكرد ضعيفي دارد. اما زماني كه بدن نوزاد سعي مي‌كند در برابر ميكروب ها و تعادل سازي درجه تب تلاش كند، دچار لرز مي‌شود. اما در صورت دارا بودن شانه هاي زير، نوزاد را فورا نزد متخصص ببريد.

  • زرد شدن چشم ها
  • زرد شدن پوست
  • بي اشتهايي نوزاد
  • قرمز شدن صورت
  • اسهال يا يبوست
  • مشكل در دفع ادرار
  • گريه شديد
  • بي‌تابي
  • خواب بيش از حد نسبت به روزهاي معمولي

3. تفاوت زياد دماي بدن نوزاد با محيط | سرد بودن دست و پاي نوزاد

قبل از نگراني هاي بيهوده، دماي بدن نوزاد را بررسي كنيد. گاهي لباس پوشاندن بيش از حد باعث تعريق زياد و سرد شدن بدن نوزاد مي‌شود. اما برخي از والدين هم تعادل را ايجاد نمي‌كنند و در هواي سرد لباس مناسب نمي‌پوشانند. بدن نوزاد بايد با دماي محيط تعادل برقرار كند. در غير اين صورت شايد دست و پاي كودك سرد شود.

براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با لباس پوشاندن براي نوزاد كليك كنيد.

4. عرق سرد نوزاد پس از واكسينه و بيماري

بسياري از نوزادان با بيماري هاي مختلف مانند: سرما خوردگي، بيماري هاي نوزادان و واكسينه شدن، دچار عرق سرد و سرد شدن دست و پا مي‌شوند. يكي از واكنش هاي بدن در برابر واكسينه شدن، تب است. معمولا تعريق همراه با تب در نوزادان مشاهده مي‌شود.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مراقبت از نوزاد كليك كنيد.

عوامل نادر براي سرد بودن دست و پاي نوزاد

طبيعي ترين علت سرد بودن دست و پاي نوزاد، تب و تغيير دماي بدن با محيط است. اما علل هاي نادري نيز وجود دارد كه با مراجعه به پزشك قابل تشخيص است. عوامل نادر براي سرد بودن دست و پاي نوزاد عبارت است از.

  • كمبود اكسيژن كافي براي كودكان بالاي 6 ماه
  • بيماري هاي قلبي
  • مشكلات قلبي و ريوي
  • عفونت
  • كمبود ويتامين D

راهكار براي گرم كردن دست و پاي نوزاد

راهكارهايي براي گرم كردن دست و پاي نوزاد وجود دارد، كه در صورت خطرناك نبودن شرايط مي‌توانيد عملي كنيد.

1. آغوش كانگورو

يكي از بهترين راهكارهاي براي گرم كردن دست و پاي نوزاد، آغوش كانگورو است. لباس هاي ضخيم نوزاد را در بياوريد. يك لايه نازك لباس به همراه پوشك بر تن نوزاد كنيد. بدن نوزاد (به جز صورت) را به دور يك پتوي نازك بپيچيد. و او را در آغوش، روي قفسه سينه قرار دهيد. با اين كار، نوزاد از گرماي بدن شما گرم مي‌شود.

اخطار: در صورت خواب آلودگي از حركت آغوش كانگورو اجتناب كنيد. در صورت خواب آلودگي، سقوط نوزاد و خطرات جبران ناپذيري را بر جاي خواهد گذاشت.

2. بررسي دمان محيط | سرد بودن دست و پاي نوزاد

دماي مناسب براي محلي كه نوزاد در آن قرار دارد 20 تا 24 درجه است. اگر علاوه بر دست و پا، مابقي اعضاي بدن نوزاد سرد بود، دماي محيط خانه را مطبوع كنيد و لباس مناسبي بر تن نوزاد بپوشانيد. گرم كردن بدن نوزادان به علت كوچك بودن آنها، كار آنچنان سختي نيست كه شما را اذيت كند.

3. پوشاندن لباس

در صورت سرد بودن دست و پاي نوزادان به آنها لباس بپوشانيد. كلاه، دستكش و جوراب نازك به گرم شدن بدن نوزاد كمك خواهد كرد. مادران با خوردن مواد غذايي كه گرمي هستند هنگام شير دادن به نوزاد، اين مواد گرمي را به آنها نيز انتقال مي‌دهند. با پزشك مشورت كنيد و رژيم غذايي خود را تغيير دهيد.

4. بررسي تب بدن نوزاد

اگر با مراحل بالا سرد شدن دست و پاي نوزادتان خوب نشد، نياز به بررسي تب بدن نوزاد است. تمامي لباس هاي نوزاد را در بياوريد و يك جاي نرم و ايمن او را بخوابانيد. همانطور كه اشاره كرديم، دماي طبيعي بدن نوزاد 36.5 تا 37.5 است. با استفاده از تب سنج هاي ركتومي يا ديجيتالي، تب نوزاد را بررسي كنيد. تب سنج را بر روي پيشاني و زير بغل نوزاد قرار دهيد. اگر تب سنج دماي بيشتر از 37.5 را نشان داد به پزشك مراجع كنيد.

توصيه هاي مهم به والدين

  1. از هواي تازه در محيطي كه نوزاد حضور دارد استفاده كنيد.
  2. بهترين دماي محيط براي بدن نوزاد، 20 تا 28 درجه سانتي گراد است.
  3. لباس، ملاحفه و وسايل خيس و مرطوب نوزاد را تعويض كنيد.
  4. از قرار دادن نوزاد در سطوح سرد خودداري كنيد.
  5. بيش از حد به نوزاد خود لباس نپوشانيد.
  6. نوزاد را در كنار وسايل گرمايشي قرار ندهيد.
  7. حمام كردن نوزاد 3 روز يكبار انجام شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با حمام كردن نوزاد كليك كنيد.

كلام آخر در مورد سرد بودن دست و پاي نوزاد

به دنيا آمدن نوزاد، والدين را با درگيري هاي ذهني همراه مي‌كند. سرد شدن دست و پاي نوزاد يكي از اين درگيري هاست. استفاده از راهكار هاي گفته شده در صورت خطرناك نبودن وضعيت ايمني نوزاد كمك كننده است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه نوزاد از يك روانشناس و متخصص درخواست كمك كنيد. مركز مشاوره ني ني مايند به والدين گرامي خدمات حضوري و تلفني ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي شماره درج شده كليك كنيد. شما در هر جايي كه هستيد مي توانيد از خدمات مشاوره كودك مركز مشاوره ني ني مايند بهرمند شويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سرد شدن دست و پاي نوزاد  مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: سرد بودن دست و پاي نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۱۸:۴۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

زياد حرف زدن كودك مشكل يا اختلالي نيست كه شما به دنبال درمان باشيد. اما راهكارهاي كمك‌كننده براي كنترل اين وضعيت وجود دارد. علل مختلفي از جمله هوش بالا، كنجكاوي، ترس و جلب توجه باعث ايجاد اين رفتار مي‌شود. والديني كه از زياد حرف زدن كودك خود رنج مي‌بريد بهترين توصيه من به شما دريافت كمك از يك روانشناس و بالا بردن آگاهي خودتان است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: زياد حرف زدن كودك | علت پر حرفي كودكان چيست ؟

علت زياد حرف زدن كودك

دلايل زيادي وجود دارد كه باعث زيادحرف زدن‌كودك مي‌شود. شما با آگاهي از اين علت‌ها قادر به جهت دهي مناسب زياد حرف زدن كودك تان خواهيد بود. در ادامه به اين دلايل اشاره كرده‌ايم.

براي آشنايي با راه هاي مقابله با سختي هاي بچه داري كليك كنيد.

1. هوش بالا

يكي از دلايل زياد حرف زدن كودكان ، هوش زياد آن‌ها است. حرف زدن كودك در سنين پايين بر توانايي شنيداري، گفتاري و مهارت هاي رفتاري كودك نقش دارد. كودكاني كه در سنين مناسب شروع به صحبت نمي‌كنند در رشد ارتباطي و كلامي اختلال دارند.

2.ترس

برخي از كودكان به علت ترس‌هاي كه دارند شروع به مكالمه هاي طولاني مي‌كنند. مثلا كودكي كه از تاريكي هراس دارد، شب ها با والدين خود زياد حرف مي‌زند تا بر ترس خود غلبه كند.

3. كنجكاوي

حس كنجكاوي در كودكان باعث زياد حرف زدن مي‌شود. كودكاني كه در مورد همه چيز در جستجوي جواب هستند و كنجكاوي مي‌كنند، زياد حرف مي‌زنند. كودكان هميشه به دنبال جواب از والدين هستند و هميشه فكر مي‌كنند كه جواب همه سوالات را شما مي‌دانيد.

4.جلب توجه

كودكاني كه فرزند اول هستند و در آينده صاحب خواهر يا برادر مي‌شوند. براي جلب توجه والدين و سركوب حسادت شان زياد حرف مي‌زنند.

5. دوري از والدين

زماني كه ساعت هاي زيادي از كودك خود دور هستيد، مهماني و خوشگذراني و غافل‌ماندن از كودك، او را متمايل به سوال پرسيدن و زياد حرف‌زدن سوق مي‌دهد. كودك در اين شرايط به دنبال جلب توجه و جلب رضايت والدبن هست.

چگونگي رفتار والدين با كودك پرحرف

بسياري از والدين به دنبال راهكار براي برخورد با كودك پر حرف خود هستند. زياد حرف زدن كودك شما دليل خوبي براي پرخاشگري نيست. پس به چند راهكار زير توجه نماييد.

احترام به عقايد: به علايق و عقايد كودك خود احترام گذاريد. بسياري از والدين با برخورد دعوا و فرياد كودك را از خود دور مي‌كنند. بازي هاي كلامي روش مناسبي براي برخورد با زياد حرف زدن كودك است.

برچسب زدن ممنوع: به هيچ وجه به كودكتان برچسب نزنيد. با گفتن كلماتي مانند پر چانه، پر حرف و … . از او تشكر كنيد كه نظراتش را با شما در ميان مي‌گذارد.

بازي سكوت: با بازي و تمرين به كودك خود سكوت را آموزش دهيد. به او بگوييد كه در چه مكان و زماني سكوت كردن بهتر است. براي تاثير بيشتر بازي سكوت، زمان‌هاي مشخصي را براي دادن‌جايزه هرچند كوچك به كودك در نظر بگيريد.

كنترل كودك: شما هيچ گاه مانع صحبت كودك خود نشويد. اما به او آموزش دهيد كه حرف زدن در چه موقعيتي درست است. چه حرفي را در چه مكاني نبايد زد و چه حرفي را بايد زد. آموزش موقعيت ها براي مكالمه و صحبت بهترين راهكار است.

براي از بين بردن تمام خستگي از بچه داري كليك كنيد.

مزايا و معايب زياد حرف زدن كودك

زياد حرف زدن كودك مزايا و معيابي دارد. شما با توجه به شخصيت فرزندتان مي‌توانيد آن را تبديل به فرصت مناسب بكنيد. در ادامه به مزايا و معايب زياد حرف زدن كودك پرداخته‌ايم. براي

مزايا زياد حرف زدن كودك:

  • توانايي برقراري ارتباط با ديگران
  • اعلام نظر در موارد گوناگون
  • هر چه در قلب و ذهنش باشد به شما خواهد گفت
  • تخليه دروني موجب سلامت روان در كودك مي‌شود
  • كودكان پرحرف به والدين خود اجازه سوال و گفتگو مي‌دهند
  • كودكان پرحرف نمي‌گذارند والدين خسته بشوند
  • در سرگرمي والدين نقش دارند
  • حرف زدن كودكان در سنين كمتر شيرين و جذاب است
  • در بزرگسالي نيز از عزت نفس بالايي برخوردار خواند شد

معايب زياد حرف زدن كودك:

  • بر حريم خصوصي اثر مي‌گذارد
  • حرف زدن بيش از حد آرامش را از خانواده مي‌گيرد
  • وسط صحبت ديگران مي‌پرند
  • شاخه به شاخه راجب موضوعات متفاوت صحبت مي‌كند
  • اين كودكان اصولا به حرف ديگران توجه نمي‌كنند
  • كودكي كه زياد حرف مي‌زند يادگيري ضعيفي دارد

توصيه به والديني كه كودك پر حرف دارند

براي والدين عزيزي كه با زياد حرف زدن كودك دست و پنجه نرم مي‌كنند، توصيه هايي داريم كه به شرح زير است.

  • روزها به مدت چند ساعت براي كودك خود وقت بذاريد.
  • نقاشي، بازي، سرگرمي و كارتون را به همراه كودك خود انجام دهيد.
  • اگر كودك شما سوالاتي مي‌پرسد كه بلد نيستيد از او بخواهيد صبر كند تا شما در رابطه با آن موضوع اطلاعات كسب كنيد.
  • كودكتان ار در كلاس هاي فكري مانند شطرنج ثبت نام كنيد.
  • براي كودك خود زمان مشخصي از روز را تعيين كنيد تا با شما مكالمه داشته باشد. در اين صورت صبوري برا رسيدن به زمان مشخصي را آموزش مي‌بيند.

حتما به مقاله آموزش پدر و مادر سر بزنيد.

كلام آخر

كودكاني كه زياد حرف مي‌زنند مشكل خاصي ندارند. از هوش بالا و حس كنجكاوي زيادي برخوردار هستند. اما راهكارهاي ذكرشده فقط كمك كننده براي والديني است كه درگير اين موضوع هستند. بهترين راهكار و درمان براي زياد حرف زدن كودك، دريافت كمك از يك روانشناس و مشاور در زمينه كودك است. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت حضوري و تلفني به والدين عزيز خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه زياد حرف زدن كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: زياد حرف زدن كودك | علت پر حرفي كودكان چيست ؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۱۶:۰۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

مادر پرخاشگر هميشه در حال فرياد و اعلام نارضايتي است. اما پس از تنبيه و كتك زدن كودك عذاب وجدان دارد و ابراز پشيماني مي‌كند. مادارني كه آگاهي كامل از رفتار خود دارند به دنبال كنترل پرخاشگري دارند. اگر به دنبال راهكار براي كنترل پرخاشگري مي‌گرديد، تبريك مي‌گويم شما به دنبال تربيت و پرورش درست فرزندان خود هستيد. اما بهترين راه براي كنترل پرخاشگري، مراجعه به يك روانشناس است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: مادر پرخاشگر | چگونه با مادر عصباني برخورد كنيم ؟

مادر پرخاشگر

پرخاشگري مادر به تحصيلات و وضعيت اقتصادي عالي مرتبط نيست. امروزه مادراني در طبقات اجتماعي بالا‌، آموزش كنترل خشم و حفظ آرامش را نديده اند. به همين دليل، خشونت و تنبيه كودك را چاشني تربيت فرزند مي‌كنند. مادران پرخاشگر و عصبي ويژگي هايي دارند كه در ادامه به آن پرداخته ايم.

  • با كوچكترين كار بد فرزند عصبي مي‌شوند.
  • هنگام عصبانيت، فرزند خود را داخل حمام يا كمد زنداني مي‌كنند.
  • مادران پرخاشگر نسبت به ديگر مادران از فرزندان دروغ بيشتري مي‌شوند.
  • مادران پرخاشگر فرزندان پنهان كار دارند.
  • در امور تحصيلي فرزندان به شدت استرسي و خشمگين هستند.
  • دائم در حال كتك زدن فرندان هستند.
  • از توهين، آه و نفرين فرزندانشان دست نمي‌كشند.
  • اگر زورشان به فرزندانشان براي تنبيه بدني نرسد، نفرين مي‌كنند.

راهكار براي مادر پرخاشگر

مادران هميشه به دنبال تربيت بي نقص براي فرزندان هستند. اما گاهي رفتارهاي فرزندان آنها را ناراحت و پرخاشگر مي‌كند. مادران پرخاشگر و عصباني هم پس از خشمگيني پشيمان مي‌شوند. به همين دليل راهكارهايي براي كنترل پرخاشگري مادران در نظر گرفته ايم كه در ادامه توضيح داده ايم.

1. حفظ خونسردي

زماني كه فرزند شما باعث بروز مشكلات و ناراحتي مي‌شود، با حفظ خونسردي به او اشتباهاتش را بازگو كنيد. حتي اگر هربار دوباره تكرار كرد سعي كنيد داد و فرياد نزنيد و با آرامش او را با اشتباهات و خطاها آشنا كنيد. بدترين و بي‌تاثيرترين روش تربيت فرزند ، تنبيه بدني كودك است. اما اگر اشتباه بارها تكرار شد، براي تنبيه به مدت چند ساعت اجازه تماشاي تلويزيون يا بازي كامپيوتري را ندهيد.

2. درك فرزند

كوكان به خواست خود وارد زندگي شما نشدند. هنگام اقدام به بچه دار شدن مي‌دانستيد كه فرزند شما در تمام مراحل زندگي همراه شما است. بنابراين با در شرايط سني و شيطنت هاي هر رده سني، كودك خود را درك كنيد. هنگام پرخاشگري با كودك به اين موضوع فكر كنيد كه او مهم ترين عضو زندگي شماست. هنگام پرخاشگري به شدت علاقه اي كه نسبت به فرزند خود داريد فكر كنيد تا آرامش قلب شما را فرا بگيرد. با درك كودكتان در آينده به او كمك بزرگي كرده ايد و عزت نفس بالا و روحيه آرامي خواهند داشت.

3. ريشه يابي خشونت

رفتارهاي خشونت بار خود را يادداشت كنيد. مثلا كدام رفتار كودكتان باعث پرخاشگري شما شده است. همه مراحل و شدت خشونت خود را يادداشت كنيد. سپس با بررسي موضوعاتي كه پرخاشگري كرديد منطقي فكر كنيد. سپس وقتي در آن شرايط قرار گرفتيد از محل اتفاق فاصله بگيريد. زماني كه آرام شديد با كودك خود صحبت كنيد و اشتباهش را بگوييد.

4. آرام سازي

زماني كه عصبي و پرخاشگر شديد، راهكارهاي مخصوص به خود براي آرام شدن را انجام دهيد. با گوش دادن به موسيقي، فيلم ديدن، انجام كارهاي هنري، ورزش كردن و يا درد و دل با كسي كه دوست داريد مي‌توانيد آرامش را به خود برگدانيد. روش هاي زيادي در زمينه آرام سازي و مديتيشن وجود دارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با تكنيك هاي آرام سازي خود كليك كنيد.

5. رسيدگي به خود

مادراني كه خواب و استراحت كافي ندارند در برابر رفتارهاي كودك خود زودتر عصبي مي‌شوند. مادر پرخاشگر بايد دليل رفتار خود را بررسي كند. گاهي خواب ناكافي، تضعيف روحيه، ضعيف شدن بدن، ضعف جسماني، در خانه ماندن به مدت طولاني، نداشتن وقت كافي براي انجام علايق خود و فرصت معاشرت نداشتن عواملي است كه باعث خستگي روحي و رواني مي‌شود.

6. مراجعه به روانشناس

اگر از پس تمام مراحل بالا بر نيامديد و نتوانستيد با حفظ خونسردي، درك فرزند و ريشه يابي در برابر پرخاشگري خود بايستيد، حتما از يك روانشناس و مشاور كمك بگيريد. رفتار و حركات شما، آينده فرزندانتان را شكل مي‌دهد. بنابراين موضوع كنترل خشم و پرخاشگري را جدي بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره روانشناسي تلفني كليك كنيد.

مادر پرخاشگر چه تاثيري بر رشد فرزندان دارد؟

شايد خوشتان بيايد كه كودك شما با كوچك ترين داد و پرخاشگري از حرف شما پيروي مي‌كند. اما پرخاشگري و بد رفتاري مادر بر رشد و شخصيت كودك چه در حال و چه در بزرگسالي اثر گذار است. پرخاشگري مادر تاثيراتي بر فرزند مي‌گذارد كه در ادامه به آن اشاره كرده ايم.

  • بهم خوردن روابط مادر و فرزندي
  • تربيت نشدن كودك
  • پنهان كاري كودك
  • دروغ گويي كودك
  • پرورش كودكي مضطرب
  • پرورش كودكي ترسو
  • تاثير گذار نبودن حرف ها در طولاني مدت بر كودك

داستان واقعي از زبان فرزند يك مادر پرخاشگر

الميرا از مادر پرخاشگر خود گله و شكايت دارد و اينگونه تعريف مي‌كند. از وقتي يادمه مادرم خيلي عصبي و پرخاشگره. با كوچكترين حرف و رفتار من و خواهر 10 ساله ام رو تنبيه مي‌كنه. هميشه وقتي كوچكترين خطايي ازمون سر مي‌زد مارو مينداخت داخل حمام و تا چند ساعت با چراغ خاموش زنداني مي‌شديم. هيچوقت نتونستيم حرفامونو به مادرمون بزنيم. هرموقع هر درد و دل يا مشكلي داشتيم كه با مادر صحبت كرديم، در آخر پشيمون شديم. مادرمون تا به حال دوست و همدمي واسه من و خواهرم نبوده. حالا كه زورش ديگه نميرسه مارو بزنه يا تو اتاق و حمام حبس كنه، شروع به نفرين و توهين مي‌كنه. بعد از اينكه آرام ميشه ابراز پشيماني مي‌كنه. و زماني ام كه كسي خطايي نكرده باشه كه مامان عصبي بشه داخل خونه همه چي عالي و آرامه.

بهش پيشنهاد روانشناس مي‌دادم اما قبول نمي‌كرد و داد و بيداد راه مي‌انداخت. اما خودش از رفتارش خسته شده و اينكه مي‌بينه من و خواهرم باهاش دوست و صميمي نيستيم ناراحت هستش. به همين خاطر ازمون خواست تا به روانشناس خانواده مراجعه كنيم. با توجه به آسيب هاي روحي و رواني كه به من و خواهرم وارد شده، بهترين گزينه روانشناس خانواده است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روانشناس خانواده كليك كنيد.

كلام آخر

در يك جمله: مادر پرخاشگر به كودك خود هيچ لطفي نمي‌كند. با پرخاشگري نه كودك شما تنبيه مي‌شود و نه تربيت! با حفظ خونسردي و آرامش هم به روان خود و هم به رشد و روان كودكتان كمك بزرگي كرده ايد. اگر به دنبال راهكار و راه درمان هستيد، بزرگترين كمك به زندگي خود مراجعه با روانشناس است. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به مراجعان عزيز خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر بر لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مادر پرخاشگر مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره كودك تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مادر پرخاشگر | چگونه با مادر عصباني برخورد كنيم ؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۱۲:۵۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

پرت كردن اشياء توسط كودك يك امر طبيعي است. اما بسياري از والدين اين رفتار كودك را ايراد و مشكل مي‌بينند. بسياري از كودكان براي تقويت عضلات دست و پيشرفت در رشد مهارت هاي فردي اشياء را پرتاب مي‌كنند. مادر و پدر عزيز دستپاچه نشيد! خيلي طبيعيه كه كودك شما از سر كنجكاوي و بر اساس سيكل رشدي وسايل را پرتاب كنند. براي اينكه نترسيد كودك به خودش و شما آسيب وارد كنه، وسايل خطرناك و اسيب زا را از او دور كنيد. در ادامه علل، راهكار و توصيه هايي به والدين محترم توضيح داده ايم.

منبع: پرت كردن اشياء توسط كودك

پرت كردن اشياء توسط كودك

پرت كردن اشياء توسط كودك و نوزاد يك امري طبيعي است. كودكان از سن 14 ماهگي تا 3 سالگي از پرتاب كردن اشياء لذت مي‌برند. گاهي كودكان با پرتاب اشيايي كه دوست ندارند، به شما نارضايتي اعلام مي‌كنند. اما برخي از كودكان براي بازي با والدين اشياء را به سمت آنها پرتاب مي‌كنند. باز كردن انگشتان هنگامي كه شي در دست كودك است حس تجربه جديد و پيشرف به او مي‌دهد. و همين احساس باعث تكرار دوباره اين رفتار است. پرت كردن غذا داخل ظرف، پرتاب عروسك و پستونك اشيايي هستند كه والدين با آن مواجعه مي‌شوند. تا زماني كه پرتاب كردن اشياء توسط كودك خطري براي خود و اطرافيان نداشته باشد، نيازي به تنبيه و دعوا نيست.

تلاش براي متوقف كردن اين رفتار بيهوده است. پس به جاي تنبيه و دعوا با كودك، به او اموزش دهيد كه پرتاب چه چيزايي پرخطر و پرتاب چه چيزهايي بي خطر است. والدين عزيزي كه فرزندشان در دوره سني ذكر شده رفتار پرتاب دارند نگران نباشند. كودك شما با هربار پرتاب اشياء انتظار دارد كه شي را به او برگردانيد. اما با صبوري و برنگرداندن اشياء حس كنجكاوي و انجام حركات جديد را در كودك خود شكوفا كنيد. توصيه مي كنيم مقاله آموزش والدين را مطالعه نماييد.

علت پرت كردن اشياء توسط كودك چيست؟

علل متفاوتي در پرت كردن اشياء توسط كودك وجود دارد كه به آنها اشاره كرده ايم.

  • پرت كردن اشياء توسط كودك يك نيروي غريزي است كه در همه كودكان وجود دارد.
  • پرت كردن اشياء توسط نوزاد به گونه اي نشان از رشد خلاقيت اوست.
  • كودكان با پرت كردن اشياء به دنبال بازي و درحال رشد و يادگيري هستند.
  • پرت كردن اشياء توسط كودك يك امر طبيعي است و به رشد مهارت هاي او وابسته است.
  • پرتاب كردن باعث ايجاد هماهنگي بين چشم و دست در كودك مي‌شود.
  • كودكان در 18 ماهگي بايد قدرت مچ، دست، ساعد، كف دست و انگشتان را افزايش دهند. پرتاب كردن كمك به افزايش ماهيچه هاي دست مي‌شود.

نحوه برخورد با پرت كردن اشياء توسط كودك

نحوه برخورد درست با پرت كردن اشياء توسط كودك به والدين كمك بزرگي مي‌كند. با روش هاي زير كودك شما ياد مي‌گيرد كه مكان و زمان مناسب پرتاب هر اشياء چه موقعي است.

1. تعداد وسايل بي خطر زيادي را براي پرتاب كردن به دست كودك خود بدهيد

براي آموزش رفتار پرتاب كردن بهتر است كه وسايل زيادي در دسترس كودك قرار دهيد. با پرتاب كردن وسايل انتخابي شما به سراغ وسايل پر خطر نمي‌رود و باعث آموزش سريعتر مي‌شود. مثلا: توپ هاي پلاستيكي و نرم، عروسك هاي پارچه اي و خمير بازي

2. مسئوليت پرتاب وسايل داخل چرخ خريد را به كودك بدهيد

زماني كه به مركز خريد مي‌رويد، يك چرخ خريد برداريد و از كودك بخواهيد وسايل خريداري شده را داخل چرخ پرت كند. با اين كار كودك شما لذت مي‌برد.

3. پرتاب اشياء در خيابان را به كودك بسپاريد

كودكان از پرتاب اشياء با پا لذت مي‌برند. از كودك بخواهيد خرده سنگ هاي داخل خيابان را با پا به سمت جوب پرتاب كند. يا توپ كوچكي در خيابان به او بدهيد تا با پا به او ضربه وارد كند.

4. از او بخواهيد آشغال ها را داخل سطل زباله بي‌اندازد

مسئوليت بيرون انداختن زباله، پرتاب ظرف چيپس، كيك و خوراكي ها را به كودكتان بسپاريد. كودكاني كه با پرتاب كردن اشياء لذت مي‌برند با اين حركات ارضا مي‌شوند.

5. پرستار استخدام كنيد

مي‌توانيد از يك پرستار تحصيل كرده در رشته كودكان كمك بگيريد. با اين كار هم به حودتان كمك مي‌كنيد و هم كودك شما آموزش صحيح مي‌بيند.

6. وسايل خطرناك را جمع آوري كنيد

وسايل پرخطري كه زور كودك به پرتاب آن مي‌رسد، جمع آوري كنيد. مجسمه هاي كوچك، گوشي موبايل، چاقو، چنگال، ليوان شيشه اي و…

7. او را تشويق كنيد

به او آموزش دهيد كه چه وسايلي در كجا بايد پرتاب شود. زماني كه يك كارخوب انجام مي‌دهد و وسايل درست را براي پرتاب انتخاب مي‌كند او را تشويق كنيد. توصيه مي كنيم مقاله تشويق كودكان را مطالعه نماييد.

9. هنگام جمع آوري وسايل از خود كودك كمك بگيريد

هنگام جمع آوري وسايلي كه كودكتان پرتاب كرده به صورت رقابت و بازي از او بخواهيد به شما كمك كند. از جمله “هركي زودتر شروع كنه به جمع كردن برنده ميشه” حس رقابت و هيجان باعث كمك كودك به شما مي‌شود.

10. هنگام غذا خوردن كنار كودكتان باشيد

هنگام غذا خوردن كنار كودكتان بمانيد و از قاشق و ليوان پلاستيكي استفاده كنيد. در صورت پرتاب وسايل جلوي او را بگيريد و بگوييد كه فقط مخصوص غذا خوردن است، نه پرت كردن.

11. حواستان به مشكلات كودكتان باشد

برخي از كودكان با بيماري ها و دردي كه دارند، شروع به پرتاب اشيا مي‌كنند. بيماري هاي عفوني، كهير و گرفتگي بيني باعث ايجاد درد مي‌شود. نسبت به بيماري هاي كودكتان آگاه باشيد و سريع اقدام كنيد.

12. به پوشك و غذاي كودكتان توجه كنيد

برخي كودكان با پر شدن پوشك و گرسنه شدن گريه مي‌كنند و همزمان با گريه وسايل را پرتاب مي‌كنند. هر 4 ساعت يكبار پوشك كودك خود را تعويض كنيد و وعده هاي غذايي او را به موقع تامين كنيد.

راهكار كنترل براي پرتاب اشياء توسط كودك

راهكارهاي زير كمك به ارامش خود و كودك مي‌شود. و در روند رشد مهارتي كودك خلل ايجاد نمي‌كند.

  • عصبي نشويد،زيرا پرتاب نشان از رشد كودك شماست.
  • صبور باشيد، زيرا كودك با پرتاب اشياء مخالف مي‌خواهد فرق آنها را متوجه شود.
  • از كلمه “نكن” استفاده نكنيد، زيرا اين كار ناخودآگاه و براي تقويت عضلات است.
  • خشم خود را كنترل كنيد، به جاي خشمگين شدن به او آموزش دهيد كه ليوان را پرتاب نكند و از عروسك براي پرتاب استفاده كند.
  • از نه استفاده كنيد، هنگام پرتاب اشياء نامناسب با خونسردي و فرياد نزدن از كلمه “نه” استفاده كنيد.
  • وسايل مناسب براي پرتاب كردن به كودك بدهيد. 
  • داد نزنيد.

توصيه براي والدين در برابر پرتاب اشياء توسط كودك

  • پرتاب كردن هايي كه از روي خشم و ناراحتي است را ناديده بگيريد.
  • اگر كودك شما با پرتاب اشياء به كودك ديگري آسيب مي‌زند با آرامش و حفظ خونسردي به او اشتباهش را توضيح دهيد.
  • اسباب بازي هايي كه براي پرتاب خطرناك هستند اما كودك شما آنها را دوست دارد با يك نخ به پايه مبل يا صندلي ببنديد.
  • قاطع باشيد و با صدايي آرام و محكم با او برخورد كنيد.
  • براي كودكان با سن بالاتر از هشدار و محروميت استفاده كنيد.از جمله “اگر براي بار دوم پرتاب كني تا يك هفته عروسكت مال من ميشه” استفاده كنيد.
  • اگر پرتاب اشياء از روي عصبانيت بود، از كودكتان بخواهيد كه عصبانيتش را كلامي توضيح دهد.

كلام آخر

نحوه چگونگي رفتار با كودكاني كه اشياء پرتاب مي‌كنند به كمك يك روانشناس و متخصص در زمينه كودك امكان پذير است. مركز مشاوره ني ني مايند به واليدن عزيز در زمينه پرتاب اشياء توسط كودك، خدمات حضوري و تلفني ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي شماره درج شده كليك كنيد. شما در هر جايي كه هستيد مي توانيد از خدمات مشاوره كودك مركز مشاوره ني ني مايند بهرمند شويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه پرتاب اشياء توسط كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: پرت كردن اشياء توسط كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۵۹:۱۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

اختلال نوشتن چيست و چگونه مي شود آن را درمان كرد ؟ نوشتن يكي از پايه هاي آموزش براي كودكان است. راه هاي آموختن نوشتن به كودك معمولا مستلزم تكرار و تمرين بسيار است. كه هم آموزگارها و هم والدين بايد در اين مسير كودك را همراهي كنند. آموختن مهارت نوشتن، نيازمند سازماندهي چندين بخش از مغز است و كودك براي اينكه بتواند اين مهارت را به خوبي يادبگيرد، بايد در ابتدا بتواند از تمام كاركردهاي مغز خود استفاده كند. اما برخي از كودكان هستند كه در يادگيري اين مهارت دچار مشكل هستند و به نوعي دچار اختلال نوشتن هستند. در ادامه اين مقاله به بررسي اختلال نوشتن مي پردازيم.

بايد توجه داشت كه زماني مي‌توان به كودك برچسب اختلال نوشتن زد، كه آموزش كافي، تلاش و كوشش خود كودك و حمايت‌هاي والدين به طور كامل وجود داشته باشد و همچنان كودك در نوشتن مشكل داشته باشد.

منبع: اختلال نوشتن | نشانه ها ، علائم و درمان اختلال نوشتن

اختلال نوشتن چيست ؟

اختلال نوشتن به طور كلي اختلالي در فرايند پردازش مغز است. به عبارت ديگر اختلال در هريك از بخش‌هاي مغز كه در فرآيند نوشتن تاثيرگذار هستند، منجر به اختلال نوشتن مي‌شوند. نوشتن، به پردازش اطلاعات پيچيده و مهارت‌هاي حركتي بسيار ظريف نياز دارد كه كودك آن‌ها را از نوزادي فرا مي‌گيرد. در فرايند نوشتن، ابتدا مغز بايد افكار (يا در زمان املا، صداي ديگران) را در ذهن پردازش كند. اين پردازش در زمان املا نوشتن ساده‌تر است زيرا صرفا بايد بشنود، املاي كلمات را به ياد بياورد، آن را به عضلات دست برساند و با حركات ظريف انگشتان روي كاغذ بنويسد.

اما زماني كه كودك مي‌خواهد افكار يا تصورات خود را روي كاغذ پياده كند، علاوه بر مراحل بالا، لازم است در ابتدا دستور زبان را نيز بلد باشد و بتواند افكار خود را در قالب دستور زبان و قواعد گرامري زبان خود پياده كرده، سپس به نوشتن برساند. اختلال در سازماندهي اطلاعات، انتقال اطلاعات در مغز، ذخيره سازي، مهارت‌هاي حركتي، حافظه، توجه و … همه و همه مي‌تواند منجر به اختلال‌نوشتن شود. حتي ممكن است كودك براي گرفتن مداد يا حركت دادن آن روي كاغذ به مشكل بربخورد. براي آشنايي بيشتر با كودكان استثنايي كليك كنيد.

انواع اختلال نوشتن

اختلال‌نوشتن بخش هاي مختلفي دارد، اختلال در املا، در دست خط، در هجي كردن، در پردازش كردن كلمات در مغز و هر بخش از نوشتن، مي‌تواند نوع خاصي از اين اختلال باشد. برخي از كودكان كلمات را وارونه مي‌نويسند و برخي در دستور زبان مشكل دارند. دسته بندي اصلي اختلالات‌نوشتن به شرح زير است:

  • ديسلكسيا
  • اختلال نوشتن حركتي
  • اختلال نوشتن فاصله اي

كه در ادامه هر كدام را به اختصار توضيح داده ايم.

1 –  ديسلكسيا

در اين نوع از اختلال نوشتن، كلمات نوشته شده توسط كودك ناخوانا هستند و نمي‌توان متوجه نوشتار او شد. اين مسئله با بدخطي متفاوت است. اين زماني است كه كودك بدون منبع خاصي مي‌نويسد. اما زماني كه نوشتار را كپي مي‌كند، مانند كپي از روي سرمشق، معمولا نوشته‌ها واضح‌تر هستند. مهارت‌هاي ظريف كودك نرمال است اما در املاي كلمات و كشيدن شكل حروف مشكل دارند. ديسلكسيا، شايع‌ترين اختلال نوشتن است.

2 – اختلال نوشتن حركتي

اين اختلال زماني است كه كودك مهارت‌هاي حركتي ظريف كه براي نوشتن لازم است را ندارد. اين كودكان معمولا در بستن زيپ يا بند كفش و هر بازي‌ كه نيازمند ظرافت است، مشكل دارند. اين ضعف ممكن است عضلاني يا عصبي باشد.

3 – اختلال نوشتن فاصله اي

اين اختلال معمولا در نتيجه مشكل كودك در آگاهي از مفهوم فاصله رخ مي‌دهد. در اين مورد كودك با ماندن روي يك خط و رعايت فاصله بين كلمات و حروف مشكل دارد. معمولا تمام نوشته‌هاي اين كودكان ناخوانا هستند اما در مهارت املايي مشكلي وجود ندارد.

نشانه ها و علائم اختلال نوشتن

اختلال نوشتن در سنين مختلف خود را به اشكال مختلف نشان مي‌دهد. برخي ممكن است فقط دست خط بد يا املاي بد داشته باشند. در كل اصلي‌ترين مشكلاتي كه اگر در نوشتن كودك ديديد بايد آن را جدي بگيريد ناتواني در املا نويسي، دست خط بسيار بد و مشكل در هجي كردن كلامات. در ادامه برخي از نشانه‌هاي وجود اختلال نوشتن را بيان مي‌كنيم:

  • دست خط بد يا ناخوانا يا نامتوازن
  • غلط هاي املايي عجيب
  • مشكل در تشخيص نوشتار كتابي يا محاوره‌اي
  • سرعت نوشتن پايين
  • حذف كلمات يا برخي از حروف اضافه در جملات
  • خستگي و كلافگي شديد از نوشتن
  • اندازه و فاصله نامناسب حروف
  • ناتواني در يادگيري دستور زبان، بخصوص در افعال
  • بلند خواند كلمات هنگام نوشتن
  • سفت و غيرعادي گرفتن مداد در دست
  • ناتواني در هجي كردن كلمات
  • عدم اعتماد به نفس در نوشتن و فرار از تكليف

علل و دلايل بروز اختلال نوشتن

به مانند اكثر اختلالات روانشناختي، عوامل ژنتيكي نقش مهمي در بروز اين اختلال دارد. مشكلات مغزي نيز يكي از پررنگ‌ترين عوامل اختلال در نوشتن است. كودكاني كه داراي اختلالات جزئي در برخي عملكردهاي مغزي هستند و سرعت رشد پايين مغز، ضربه به سر و مشكلات هورموني دارند نيز مي‌توانند دچار اختلال نوشتن باشند. همچنين شوك‌هاي شديد رواني نيز مي‌تواند در آسيب به عملكرد سالم مغز موثر باشند. جداي از آن، اختلال در مهارت‌هاي حركتي، اختلال در هماهنگي عصب و عضله (مثلا ناتواني در گرفتن توپي كه به سمت او پرت مي‌كنيم)، ضعف بينايي و ضعف در ادراك اطلاعات محيطي برخي ديگر از علل بروز اختلال نوشتن مي‌باشد.

راه هاي درمان اختلال نوشتن

متاسفانه براي اختلال‌نوشتن درمان قطعي وجود ندارد، اما مبتلايان بايد با آموزش ويژه و حمايت والدين، براي كاهش مشكلات مدرسه و زندگي، تلاش كرده و مشكلات ناشي از اختلال نوشتن را به حداقل برسانند. براي آشنايي با ساير روش‌هاي درمان اختلالات يادگيري كليك كنيد. برخي از راه‌هاي بهبود عملكرد كودكان مبتلا به اختلال‌نوشتن عبارت است از:

دارو درماني

برخي از داروهايي كه به افزايش توجه و تمركز كودك كمك مي‌كنند با تشخيص پزشك به بهتر شدن عملكرد كودك كمك مي‌كند.

كار درماني

براي آن دسته از كودكاني كه دچار مشكلات حركتي هستند، كار درماني مفيد خواهد بود. در كاردرماني با تمركز روي بهبود عملكرد حركتي، افزايش قدرت دست، هماهنگي بيشتر عصب و عضله و تمام مهارت‌هاي فيزيكي كه براي نوشتن لازم است به بهتر شدن اين اختلال كمك خواهد كرد. شما در هر جايي كه هستيد مي توانيد از خدمات مشاوره كودك ذهن نو به صورت تلفني و حضوري در تهران بهرمند شويد.

مديريت آموزش

البته كه مهم‌ترين بخش درمان و بهبود كودكان مبتلا به اختلال نوشتن، تلاش والدين، معلمان و خود كودك است. هر قسمت از محيط و لوازم آموزشي اين كودكان، مي‌تواند در بهبود عملكرد آن‌ها كمك كند. برخي از آن‌ها را در ادامه مي‌خوانيد:

  • وسايل نوشتار اين كودكان مي‌تواند متفاوت باشد. استفاده از انواع مختلف مداد يا استفاده از گيره مداد، استفاده از كاغذ با خطوط برجسته براي ماندن روي خط و وجود جزوه‌هاي مكتوب و تصويري بجاي صوتي.
  • نقش مهم آموزگار براي اين كودكان غير قابل انكار است. دادن وقت بيشتر براي نوشتن، عدم فشار به او، خودداري از هرگونه تحقير يا تنبيه مربوط به نوشتن، جايگزين كردن تكاليف نوشتاري با تكاليف ديگر، پيش نويس كردن نام و مشخصات كودك روي برگه امتحان و …
  • تكنولوژي نيز مي‌تواند براي آموزش بهتر اين كودكان مفيد باشد. استفاده از نرم افزارهاي ديكته، استفاده از كيبورد و كامپيوتر و بازي‌هاي مختلف آموزشي و هر نوع تكنولوژي پيشنهادي توسط متخصصين به كودك
  • نوشتن روي شن، نوشتن با رنگ روي كاغذ، درست كردن حروف با خمير بازي، كاردستي حروف و از اين قبيل راه‌ها نيز براي آموزش بهتر كودك موثر است.

مراجعه به روانشناس

كودكان دچار اختلال نوشتن، معمولا تحت فشارها و اضطراب‌هاي شديدي هستند. اضطرابي كه از طرف مدرسه با نمره‌هاي بد، تمسخر همكلاسي‌ها، تحقيرهاي والدين و حتي افكار منفي خود كودك به او وارد مي‌شود. كودكاني كه دچار اختلال هستند بايد خيلي بيشتر درك شده و تلاش‌هاي آنها مورد احترام قرار بگيرد. وجود يك مشاور يا روانشناس خبره، مي‌تواند به كاهش اين اضطراب‌ها و آموزش بهتر والدين در جهت نحوه برخورد بهتر با كودك مفيد باشد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: اختلال نوشتن | نشانه ها ، علائم و درمان اختلال نوشتن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۴۲:۳۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

اختلال يادگيري رياضي يكي از انواع مختلف اختلال يادگيري است كه با عدم توانايي كودك در يادگيري و درك مفاهيم مرتبط با رياضي مشخص مي‌شود. كودك مبتلا به اختلال ‌يادگيري رياضي داراي هوش طبيعي است، يعني تفاوتي بين بهره هوشي اين كودكان با ساير كودكان همسال وجود ندارد، اما در محاسبه و انجام عمليات رياضي و انتزاعي نسبت به همسالان خود به طور واضح عملكرد پايين‌تري دارند. آشنايي با علل و تشخيص و مداخلات بهنگام اختلال يادگيري مي‌تواند در جهت بهبود عملكرد اين كودكان امري موثر باشد. براي آشنايي بيشتر با شرايط كودكان استثنايي كليك كنيد.

منبع: اختلال يادگيري رياضي | راه هاي درمان اختلال حل مسئله رياضي كودكان

اختلالات يادگيري رياضي

اختلالات يادگيري (LD) يا Learning Disability  يكي از انواع اختلالات عصبي رشدي است. كه عمدتاً در كودكي تشخيص داده‌مي‌شود و تمام عمر در زندگي فرد وجود دارد. در مجموع سه نوع كلي از اختلالات يادگيري وجود دارد. اين سه نوع به اختلال يادگيري خواندن، نوشتن و محاسبات و درك مفاهيم رياضي تقسيم مي‌شوند.

اختلال‌يادگيري رياضي ارتباطي با هوشبهر كودك ندارد. ممكن است يك كودك تيزهوش، عقب‌مانده و يا طبيعي دچار اختلال يادگيري رياضي شود. كودكان مبتلا به اختلال يادگيري‌رياضي در انجام عمليات و هرگونه محاسبات مرتبط با رياضي مشكل دارند. و نمي‌توانند به خوبي اين مفاهيم را درك كنند. اين كودكان عمدتاً در چهار مهارت مرتبط با زبان، توجه، ادارك و رياضي دچار اختلال هستند. كودكاني كه اختلال يادگيري رياضي دارند، هنگام شمارش از انگشتان دست خود استفاده مي‌كنند. حدود 7% از كودكان دبستان مبتلا به اختلال يادگيري رياضي هستند.

براي آشنايي بيشتر با ساير اختلالات يادگيري كليك كنيد.

نشانه هاي اختلال يادگيري رياضي

نشانه هاي متعددي وجود دارد كه مي‌توان كودكان با اختلال يادگيري رياضي را با اين نشانه ها شناسايي كرد.

  • تخمين نزدن زمان
  • ناتواني در فهم مسائل رياضي
  • ناتواني در حل جمع، تفريق، ضرب و تقسيم
  • ناتواني در درك كسرها
  • شباهت‌دادن عدد 1 به “يك” زبان فارسي
  • ناتواني در درك نمودار هاي تصويري و فضايي
  • ناتواني در حساب كردن پول
  • ناتواني در بخاطر سپردن شماره تلفن ها
  • ناتواني درخواندن زمان و ساعت
  • اختلال در انجام  بازي هاي فكري رياضي

چجوري تشخيص بدم كه كودكم دچار اختلال يادگيري رياضي است؟

اگر كودك شما با اعداد و ارقام مشكل داشت از يك روانشناس كمك بگيريد. سپس با مراجعه به معلم رياضي از او بخواهيد كه به شما مشكلاتي كه فرزندتان در مسائل رياضي دارد و حتي مباحث مخالف را توضيح دهد. پس از اطمينان از اين موضوع به يك متخصص و روانشناس مراجعه كنيد. روانشناس با انجام تست هاي مختلف و تحليل آنها به اختلال يادگيري رياضي كودك پي مي‌برد. تست هاي مختلفي در اين زمينه وجود دارد كه به شرح زير است.

  • مهارت هاي محاسباتي
  • تسلط به رياضيات
  • محاسبات ذهني
  • استدلال رياضي

تاثير اختلال يادگيري رياضي در عملكرد روزانه

كودكان مبتلا به اختلال يادگيري رياضي به طور كلي در انجام محاسبات و درك مفاهيم رياضي مشكلاتي را تجربه مي‌كنند. اين موضوع باعث مي‌شود تا هر مسئله‌اي كه در زندگي نياز به محاسبه و درك عدد داشته باشد. كودك به درستي متوجه آن نشود، از جمله مسائلي كه ممكن‌است در زندگي فرد پيش آيد مي‌توان به محاسبه قيمت يك كالا، شمردن پول، تاثير در عملكرد تحصيلي اشاره كرد.

علل و دلايل بروز اختلال يادگيري رياضي

تاكنون علل اصلي و قطعي ابتلا به اختلالات يادگيري مشخص نشده است، با اين حال مي‌توان مجموعه‌اي از عوامل زيستي، رواني، آموزشي و فرهنگي را در ابتلا به اين اختلال موثر دانست. از جمله مشكلات مرتبط با عوامل زيستي مي‌توان به ضعف در حافظه و مشكلات مرتبط با حافظه ديداري فضايي در نظر گرفت. مشكل مرتبط با حافظه و نقص در حافظه ديداري فضايي باعث‌مي‌شود تا كودك در به يادآوردن اعمال اصلي و مفاهيم رياضي مشكلاتي را تجربه كند. همچنين در برخي از اعمال رياضي كه كودك نياز به در نظرگرفتن مفاهيم و مسائل انتزاعي و فضايي دارد به دليل نقص در حافظه ديداري فضايي دچار مشكلاتي مي‌شود.

هرچقدر كه سطح اين عمليات و مفاهيم پيچيده‌تر شود كودك با مشكلات بيشتري مواجه مي‌شود. همچنين مشكل در رشد شناختي كودك مي‌تواند باعث شود تا كودك ترتيب توالي اعداد، نظام‌هاي عددي و مفاهيم رياضي را به درستي درك نكند، علاوه بر اين مسائل علت اختلال يادگيري رياضي مي‌تواند ناشي از فقر آموزشي و غني نبودن محيط آموزشي كودك باشد.

بهترين راه هاي درمان اختلال يادگيري رياضي

اختلال يادگيري‌رياضي درمان هاي مخصوص خود را دارد كه به شرح زير است.

1. دارو درماني اختلال يادگيري رياضي

به طور كلي دارو درماني جزء روش‌هاي درماني انتخابي براي اختلال يادگيري رياضي نيست. از آن جايي كه اختلال حل مسئله رياضي يك موضوع در طول تمام عمر محسوب مي‌شود و نياز به انجام تمرينات و مداخلات هميشگي دارد، دارو درماني روش درماني مناسبي نيست. با اين حال استفاده از ويتامين‌هاي مختلف مي‌تواند برخي از عملكرد‌هاي اين كودكان را بهبود دهد.

2. تمرين‌هاي رياضي

انجام تمرين‌هاي رياضي يكي از راه هاي درمان اختلال يادگيري رياضي است. و به طور طبقه بندي شده و از آسان به سخت باعث مي‌شود تا كودك به صورت تدريجي با مفاهيم و عملكردهاي رياضي آشنايي پيدا كند. انجام تمرين‌هاي رياضي مورد انتظار با سطح كودك، استفاده از مسائل حل شده و تكرار آن روش توسط كودك و.. مي‌تواند روش موثري براي آموزش مهارت رياضي كودك باشد. با اين حال به ياد داشته باشيد كه تشخيص و ارزيابي و شيوه مداخله آن بايد توسط يك روانشناس كودك يا معلم آموزش ديده انجام شود. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

3. بازي درماني براي بهبود اختلالات يادگيري

بازي درماني از جمله‌ روش‌هاي درماني اختلال يادگيري رياضي است. كه بري درمان و بهبود اختلالات مختلفي در كودكان به كار گرفته مي‌شود. بازي درماني انواع مختلفي دارد و با توجه به وضعيت و اختلال كودك مي‌توان آن‌ها را شخصي سازي كرد. بازي درماني براي مهارت‌هاي توجه، ادراك، درك مفاهيم انتزاعي، بازي رياضي و… مي‌تواند به شكل سنتي، مداد كاغذي يا كامپيوتري انجام شود. نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه بازي درماني صرفاً انجام بازي و سرگرمي نيست. بلكه روش‌هاي درماني و نكات درماني به طور مستقيم و غير مستقيم به كودك آموزش داده مي‌شود. زيرا كه بازي درماني مي‌تواند بر فرايندهاي رفتاري و شناختي كودك تاثير بگذارد و عملكرد مغز را بهبود دهد. براي آشنايي بيتشتر با روش هاي درمان اختلالات يادگيري كليك كنيد.

4. بهبود مشكلات روانشناختي كودكان

كودكان مبتلا به اختلال يادگيري رياضي به دليل عملكرد تحصيلي پايين، يا مورد مقايسه قرار گرفتن در مدرسه با همسالان ديگر و… ممكن است مورد سرزنش و انتقاد والدين و معلمان قرار بگيرند، اين مسئله مي‌تواند باعث شود تا كودك مشكلاتي نظير افسردگي، اضطراب، اعتماد بنفس و عزت بنفس پاييني را تجربه كند. اين مشكلات روانشناختي مي‌تواند اختلال حل مسئله رياضي كودك را بدتر كند. از اين جهت بهبود وضعيت روانشناختي كودكان مي‌تواند به طور مستقيم و غير مستقيم با عملكرد رياضي كودكان ارتباط داشته باشد.

5. استفاده از روش ديداري

در اين روش درماني از كودك خود بخواهيد كه مسائل را در ذهن خود تجسم كند. با استفاده از نمودارهاي رياضي به او كمك كنيد كه مسائل را بهتر درك كند.

6. با صداي بلند مطالعه كند

براي تمركز بيشتر و توجه به مسائل رياضي، از كودك خود بخواهيد تا درس رياضي را بلند بخواند. با بلند روخواني كردن تمركز برخواندن بيشتر مي‌شود. و كودك توجه بيشتري به نوشته ها دارد.

كلام آخر

والديني كه كودكان كه مبتلا به اختلال‌يادگيري رياضي دارند با خود درماني كمكي به كودكشان نمي‌كنند. بهترين راهكار براي بهبود اختلال كودك، مراجعه به بگك روانشناس و متخصص در حوزه كودك است. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت حضوري و تلفني به شما والدين آگاه خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال يادگيري رياضي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا كودكان مبتلا به اختلال يادگيري رياضي مي‌توانند در مدارس عادي درس بخوانند؟

به طور كلي كودكان مبتلا به اختلال يادگيري رياضي، غير از اين مسئله در مهارت‌هاي ديگر مشكلي ندارند و عملكرد تحصيلي عادي دارند. تنها مشكل اين كودكان عدم درك مفاهيم رياضي است. بنابراين اگر به اين كودكان آموزش‌هاي بيشتري در زمينه رياضي، درك مفاهيم اعداد و.. داده شود مشكل ديگري را در مدارس عادي تجربه نمي‌كنند.

منبع: اختلال يادگيري رياضي | راه هاي درمان اختلال حل مسئله رياضي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۳۹:۳۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تربيت كودك 6 تا 12 سال ( شش تا دوازده ساله ) با توجه به اينكه فرزند شما اكنون وارد سنين مدرسه شده و محيط اجتماعي و شيوه زندگي وي تا حد زيادي نسبت به قبل تفاوت پيدا كرده موضوع مهمي است كه بايد به آن توجه كافي داشته باشيد. بعضي ويژگي‌هاي شخصيتي بسيار مهم يا نحوه برقراري روابط اجتماعي با ديگران در اين دوره در حال شكل‌گيري هستند. و بي‌توجهي به آن‌ها مشكلات بسياري را در آينده كودك به همراه دارد. علاوه بر اين نخستين تجربه‌هاي كودك از ورود به محيط مدرسه و درس‌خواندن از آن دسته مسائلي است كه اگر براي كودكان لذت‌بخش نباشد، مي‌تواند باعث از دست رفتن تمايل آن‌ها تمايل به تحصيل شود. به همين خاطر تربيت كودك 6 تا 12 ساله يا تربيت در سنين مدرسه موضوع مهمي است. براي آشنايي با ابعاد كليك تربيت كودك كليك كنيد.

منبع: تربيت كودك 6 تا 12 سال | تربيت كودك شش تا دوازده ساله

تربيت كودك 6 تا 12 سال ( شش تا دوازده ساله )

در سنين 6 تا 12 سالگي كودك‌تان در تمامي جنبه‌هاي جسماني، ذهني و همين‌طور اجتماعي در حال رشد است. و براي تربيت وي شما بايد به تمامي اين ابعاد توجه كافي داشته باشيد. در غير اين صورت نابرابري در رشد باعث خواهد شد، كودك شما در برخي جنبه‌ها ناتوان باشد و اين موضوع در آينده مشكلاتي را براي وي ايجاد مي‌كند. به همين خاطر در اين بخش ابعاد مختلف رشد و تربيت كودك 6 تا 12 سال را با يكديگر بررسي خواهيم كرد.

رشد جسماني

سلامت جسماني رابطه بسيار نزديكي با سلامت رواني كودك دارد و به همين خاطر شما در اين دوره مي‌بايست به وضعيت خوراك، خواب و همين‌طور فعاليت بدني فرزندتان نيز به ‌اندازه پرورش هوش اهميت بدهيد. سعي كنيد تا جاي ممكن از مواد غذايي سالم و تازه در تغذيه كودك استفاده كنيد و برنامه منظمي را براي ورزش در نظر بگيريد. ورزش علاوه بر اينكه به تناسب‌اندام و سلامتي كودك كمك مي‌كند در بالا بردن روحيه و احساس شادابي نيز نقش دارد.

براي آشنايي با بهترين سن تربيت كودك كليك كنيد.

تربيت كودك 6 تا 12 رشد ذهني

احتمالاً متوجه اين نكته شده‌ايد كه توانايي‌هاي ذهني فرزند شما در اين دوره نسبت به قبل رشد قابل‌ملاحظه‌اي داشته است. كودكان در اين سنين معمولاً تفكرات غيرمنطقي را كنار مي‌گذارند؛ ذهن آن‌ها اكنون مي‌تواند راجع به مسائل مختلف منطقي‌تر فكر كند و همچنين آن‌ها علاقه‌مند به يادگيري موضوعات جديد خواهند بود. همچنين آن‌ها مي‌توانند براي مدتي در حدود 45 دقيقه تمركز خود را روي موضوعات مختلف نگه دارند و از توجه به مسائل نامربوط خودداري كنند.

مهم‌تر از همه اين‌ها اين است كه مغز فرزند شما ازنظر رابطه ميان سلول‌هاي عصبي در حال رشد است؛ به‌طوركلي با يادگيري هر موضوع جديد رابطه ميان سلول‌هاي عصبي محكم‌تر شده و يا ارتباط‌هاي جديدي شكل مي‌گيرند. به ميزاني كه در ذهن يك فرد اين ارتباطات بيشتر و محكم‌تر باشند توانايي وي در زمينه‌هاي مختلف بيشتر خواهد بود. براي همين خاطر بهتر است در اين دوران تجربيات مختلفي را براي فرزندتان در نظر بگيريد و به او اجازه بدهيد علاوه بر تكاليف درسي با موضوعات ديگري نيز آشنا شود. به ميزاني كه شما بتوانيد تنوع مطالبي كه كودك با آن‌ها مواجه مي‌شود را افزايش دهيد به رشد ذهني وي بيشتر كمك كرده‌ايد.

اما اين به معناي آن نيست كه سعي كنيد تمام زمان كودك را با فعاليت‌هاي فوق‌برنامه مختلف پركرده و او را خسته كنيد بلكه سعي كنيد نكاتي كه او ياد مي‌گيرد را به يكديگر مرتبط كنيد. براي مثال اگر تهيه دو مدل غذا را به فرزندتان ياد مي‌دهيد سعي كنيد تفاوت‌ها و مشابهت‌هاي روش پخت آن‌ها را نيز بيان كنيد. و يا اگر فرزندتان در حال يادگيري موسيقي است سعي كنيد اين كار را با شعرهاي كتاب فارسي يا ساير آهنگ‌هايي كه كودك مي‌شنود تركيب كنيد. به عبارتي شما مي‌بايست به فرزندتان كمك كنيد موضوعات مختلف را به‌صورت يك شبكه در ذهنش رمزگذاري كند.

رشد عاطفي و اجتماعي

ورود به محيط اجتماعي مدرسه باعث مي‌شود فرزند شما نسبت به قبل اجتماعي‌تر شده و به اين مسائل توجه خاصي داشته باشد. در اين سنين برقراري رابطه با دوستان و موردپذيرش قرار گرفتن در گروه‌هاي دوستي براي آن‌ها اهميت ويژه‌اي پيدا مي‌كند. به همين خاطر بهتراست روي مهارت‌هاي اجتماعي فرزندتان در اين دوره سني توجه بيشتري داشته باشيد. اگر احساس مي‌كنيد در برخي زمينه‌ها ضعيف عمل‌مي‌كند پيش از آنكه با مشكل جدي مثل طرد شدن از جانب دوستان مواجه شود راجع به اين موضوع از يك مشاور كودك كمك بگيريد.

زورگويي از جانب همسالان يكي از مشكلات شايع در اين دوره سني به‌ويژه براي پسران است. به همين خاطر مهم است كه شما سعي كنيد مفاهيمي مثل محبت و نوع‌دوستي را به كودك آموزش دهيد و در كنار آن‌ها روش‌هايي براي دفاع از خود را نيز به فرزندتان بياموزيد. براي مثال ممكن است آن‌ها نياز داشته باشند مهارت مخالفت كردن با ديگران يا بيان نظرات خود را ياد بگيرند.

تربيت كودك 6 تا 12 با توجه رشد جنسي

دير يا زود نشانه‌هاي جسماني و رواني بلوغ در فرزند شما ظاهر مي‌شوند. به همين خاطر يكي از نكات مهمي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه به‌مرورزمان اطلاعات و آگاهي لازم راجع به تغييرات جسماني كه قرار است فرزندتان تجربه كند و همين‌طور راه‌هاي رعايت بهداشت فردي يا مراقبت از خود را به او آموزش دهيد. اين كار باعث مي‌شود آن‌ها با آرامش و آگاهي بيشتري وارد دوره سني بعدي شوند و با بعضي از بحران‌هاي مربوط به دوره نوجواني درگير نشوند

آموزش مهارت‌هاي زندگي

مهارت‌هاي زندگي مجموعه‌اي از اصول و قواعد است كه به شما كمك مي‌كند تا زندگي خود را با قدرت بيشتري مديريت كنيد. بعضي از اين مهارت‌ها مثل قدرت مخالفت با نظر ديگران يا كنترل احساسات ازجمله مسائلي هستند كه بهتر است فرزند شما در سنين پايين‌تر آن‌ها را آموزش ببيند. به همين خاطر بهتر است براي نحوه آموزش اين مهارت‌ها به فرزندتان از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي آشنايي با مطالب روانشناسي كودك كليك كنيد.

 

بايدونبايدهاي تربيت كودك 6 تا 12 سال

پرورش اعتمادبه‌نفس

كودكان در سنين مدرسه نسبت به واكنش شما در مورد كارهايشان بسيار حساس هستند. شما با تاييد و تشويق كودك هنگام انجام كارهايش به او در باور توانايي‌هايش كمك مي‌كنيد. به همين نسبت تمسخر يا ايرادگرفتن از كارهاي آن‌ها احساساتي مانند شرم يا عدم اعتمادبه‌نفس را در كودك شكل مي‌دهد. به همين خاطر سعي كنيد فعاليت‌ها و پيشرفت‌هاي كودك را مورد تشويق قرار دهيد و از رفتار كمال‌گرايانه اجتناب كنيد.

آموزش مسئوليت‌پذيري

كودكان در اين دوره سني دوست دارند برخي كارهاي ساده مثل مسواك‌زدن يا حمام‌رفتن را به‌تنهايي انجام دهند. بهتر است در كنار نظارتي كه روي انجام كارشان داريد به آن‌ها اجازه بدهيد. اين كارها را به‌تنهايي انجام دهند و علاوه بر اين برخي مسئوليت‌هاي ساده و متناسب با سنشان را نيز براي آن‌ها در نظر بگيريد. اين كار باعث‌مي‌شود آن‌ها علاوه بر يادگيري مهارت‌ها، اعتمادبه‌نفس خود را تقويت كنند. همين‌طور مسئوليت‌پذيري راجع به موضوعات مختلف را نيز ياد خواهند گرفت.

استفاده از تلفن همراه و اينترنت

يكي از چالش‌هايي كه والدين با آن مواجه مي‌شوند علاقه كودكان به استفاده از تلفن همراه و اينترنت است. بعضي از دوستان آن‌ها ممكن‌است تلفن همراه داشته باشند و يا حتي در شبكه‌هاي اجتماعي عضو باشند؛ اين مساله باعث مي‌شود فرزند شما نيز چنين تقاضايي داشته باشد. در اين مواقع بهترين‌است به‌جاي مخالفت با كودك به او اجازه دهيد با نظارت شما و براي زمان‌هاي مشخصي از اينترنت استفاده كند.

اهميت مشاوره

سنين مدرسه با مشكلات و چالش‌هاي بسياري همراه خواهد بود. بي‌ميلي نسبت به مدرسه رفتن يا انجام تكاليف، دشواري در توجه و تمركز و همين‌طور اختلالات يادگيري ازجمله مشكلاتي هستند كه شايد شما هم با آن‌ها مواجه شده باشيد. در كنار همه اين‌ها ناتواني در برقراري رابطه اجتماعي يكي ديگر از مشكلاتي است كه در اين سنين كودكان را آزار مي‌دهد. و بارسيدن به سنين بلوغ احتمالاً مشكلات والدين با فرزندشان افزايش پيدا خواهد كرد. به همين خاطر بهتراست در تربيت فرزندتان از يك متخصص درزمينهٔ روانشناسي كودك مشورت بگيريد. تا علاوه بر برطرف‌كردن مشكلات موجود بتوانيدكيفيت رابطه خود با فرزندتان را نيز افزايش دهيد. و از بروز بسياري از مشكلات پيشگيري كنيد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تربيت كودك 6 تا 12 سال مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

مهم‌ترين چيزي كه در تربيت كودك 6 تا 12 سال بايد در نظر داشت چيست؟

سعي كنيد تا جاي ممكن دايره تجربيات كودك را گسترده‌تر كنيد تا آن‌ها با موضوعات مختلفي آشنا شوند و بتوانند ميان يادگيري‌هاي مختلف خود ارتباط برقرار كنند.

منبع: تربيت كودك 6 تا 12 سال | تربيت كودك شش تا دوازده ساله


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۶:۲۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی