نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

علت بي خوابي نوزاد چيست؟ كم‌خوابي و بي‌خوابي نوزاد از مشكلاتي است كه اغلب والدين با آن مواجه مي‌شوند. به دليل بي خوابي نوزاد، پدر و مادرها نيز با كمبود خواب و در نتيجه افت انرژي در طول روز مواجه مي‌شوند و نمي‌توانند به خوبي از فرزند خود نگهداري كنند. بي‌خوابي نوزاد مي‌تواند دلايل متعددي داشته باشد كه والدين مي‌توانند با آگاهي از اين عوامل و انجام تكنيك‌ها و راهكارهاي مناسب، فرزند خود را به راحتي بخوابانند. در ادامه با ما همراه باشيد تا علت هاي متعدد بي خوابي و كم خوابي نوزاد را همراه با راه‌هاي حل آن برايتان شرح دهيم. همچنين كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد كيفيت خواب نوزاد خود را افزايش دهيد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: علت بي خوابي نوزاد

علت بي خوابي نوزاد

به طور طبيعي نوزاد بيشتر ساعات روز را در خواب به سر مي‌برد، بي‌خوابي هاي دوران نوزاد بر روي رشد و سلامت او تاثير گذاشته و والدين بايد هر چه زودتر علت بي خوابي هاي نوزاد را پيدا كنند. در ادامه به مهم‌ترين علت هاي بي خوابي نوزاد پرداخته‌ايم. براي آشنايي با ميزان نياز به خواب نوزاد كليك كنيد.

1. تشنگي و گرسنگي

تغذيه نوزاد بايد هر چند ساعت يكبار تمديد شود، چرا كه شير مادر به سرعت هضم شده و نوزاد مجددا گرسنه مي‌شود. حتي در شرايطي كه نوزاد به صورت مرتب به وسيله شير مادر تغذيه شود نيز ممكن است در طول شب احساس گرسنگي كند. همچنين در نوزاداني كه از غذاهاي كمكي استفاده نمي‌كنند يا در حال رشد هستند، ممكن است در طول شب بارها و بارها در اثر گرسنگي بيدار شوند. اين علت بي خوابي نوزاد با تنظيم برنامه غذايي رفع خواهد شد.

رشد ناگهاني كودك به طور معمول در طي دوره‌هاي ۷ روزگي،۶ هفتگي، ۳ ماهگي، ۶ ماهگي و ۹ ماهگي اتفاق مي‌افتد. بنابراين اگر در اين سنين كودك شما بيش از حد بي قرار است و دائماً گريه مي‌كند، احتمالا گرسنه است. اگر كودك شما به وسيله شير خشك تغذيه مي‌شود، بهتر است مقدار مصرف آن را افزايش دهيد و اگر كودك از شير مادر تغذيه مي‌شود نيز بايد ميزان آن به اندازه كافي باشد. اگر نوزاد شما بالاي ۶ ماه دارد، بهتر است در طول روز مقداري آب جهت تامين آب مورد نياز بدن و رفع تشنگي به او بدهيد. البته جهت خوراندن آب به نوزاد كمتر از ۶ ماه حتماً با پزشك مربوطه مشورت نماييد.

2. علت بي خوابي نوزاد | وجود بيماري

بروز برخي از مشكلات و بيماري‌هاي جسمي باعث بد خواب شدن نوزاد مي‌گردد. در بسياري از موارد بيماري‌هايي نظير سرماخوردگي، سرفه، معده درد و… باعث مي‌شوند نوزاد نتواند به راحتي بخوابد. علاوه بر بيماري‌هاي ذكر شده، مشكلاتي نظير بيماري كوليك و دندان درد نيز از علت هاي مهم بي خوابي نوزاد به شمار مي‌رود.

3. اضطراب جدايي

نوزاداني كه در سنين ۶ الي ۸ ماهگي هستند، معمولا اضطراب جدايي از پدر و مادر را تجربه مي‌كنند و در بسياري از موارد اين اضطراب تا سن ۵ سالگي نيز با كودك همراه است. بنابراين توصيه مي‌شود كه در اين سن نوزاد را بيشتر به خود نزديك كرده و تا هنگام خواب، اتاق او را ترك نكنيد تا نوزاد احساس امنيت كند.

4. سن كم

نوزاداني كه در حال سپري كردن دوماهه اول زندگي خود هستند، معمولا در طول شبانه روز حدود ۱۲ الي ۱۸ ساعت مي‌خوابند. اما به اين نكته توجه داشته باشيد كه اين ساعات به صورت منقطع بوده و هر بار نوزاد تنها ۵ الي ۶ ساعت مي‌خوابد. بنابراين اگر شما نيز در طول شب با بيداري‌هاي گاه و گاه نوزاد مواجه هستيد، به هيچ عنوان نگران نباشيد چرا كه اين روند كاملا طبيعي است. در ۹ ماهگي نوزاد تمام طول شب را به راحتي مي‌خوابد.

5. علت بي خوابي نوزاد | تغيير در برنامه خواب

نوزاد تازه متولد شده از الگوي چرخه شب و روز پيروي نمي‌كند. در واقع ساعت زيستي داخلي بدن نوزاد در حال شكل گيري است. بنابراين نوزاد احتياج دارد كه در طول روز ۲ الي ۳ بار چرت روزانه را تجربه كند. عدم خواب كافي در طول روز باعث خستگي بيش از حد نوزاد شده و پيامدهايي همچون بي‌خوابي و كم خوابي در طول شب را به دنبال دارد.

6. بي خوابي در اثر ترس از تاريكي

بسياري از كودكان و نوزادان از تاريكي وحشت دارند و نمي‌توانند به راحتي بخوابند. در چنين شرايطي بهتر است كه اتاق نوزاد حتي هنگام خواب نيز روشنايي داشته باشد.

7. ساير عوامل بي‌خوابي نوزاد

از ديگر عوامل بي‌خوابي نوزاد مي‌توان به موارد زير اشاره نمود:

-سرو صداي محيط و آشفتگي محل خواب نوزاد
-كثيف بودن پوشك و مرطوب بودن آن
-هيجان و خستگي زياد
-عدم داشتن خواب عميق
-داشتن مشكلاتي نظير آپنه و انسداد تنفسي در هنگام خواب
-آلرژي، آسم و…
-بي خوابي در اثر مصرف داروهاي خاص

براي آگاهي بيشتر درباره نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد.

راهكارهاي مناسب جهت رفع مشكل بي خوابي نوزاد

جهت رفع مشكل بي‌خوابي نوزاد بهتر است در وهله اول ريشه مشكل را پيدا كرده و سپس در جهت رفع آن اقدام نماييد. پيدا كردن نوع مشكل نوزاد به شما كمك مي‌كند كه در درمان بي خوابي نوزاد نتيجه رضايت بخشي را كسب كنيد. مواردي كه در ادامه به آن مي‌پردازيم از جمله راهكارهاي معمول براي رفع بي خوابي محسوب مي‌شوند:

1. برطرف كردن سرماخوردگي

در صورتي كه نوزاد سرما خورده و عفونت تنفسي دارد، ممكن است در اثر سرفه يا احتقان بيدار شود. بنابراين جهت بهبود چنين وضعيتي، توصيه مي‌شود يك مرطوب كننده هوا مانند بخور در اتاق كودك نصب نماييد.

2. علت بي خوابي نوزاد | رفع درد معده

در شرايطي كه نوزاد در اثر نفخ يا ساير موارد دچار درد معده شده است، ماليدن آب گياه آنغوزه مي‌تواند كارگشا باشد. در صورتي كه معده درد نوزاد طولاني شد، حتما به يك متخصص مراجعه نماييد.

بيشتر بخوانيد : از خواب پريدن نوزاد

3. عدم چرت روزانه

نوزاد نياز دارد در طول روز كمي بخوابد و نداشتن چرت روزانه از عوامل مهم بي‌خوابي مي‌باشد. بنابراين سعي كنيد با در آغوش گرفتن و بغل كردن كودك كاري كنيد كه نوزاد به مدت يك الي دو ساعت در طول روز بخوابد.

4. رفع اضطراب جدايي

همان طور كه اشاره شد، استرس و اضطراب ناشي از جدايي نيز ممكن است باعث بي‌خوابي كودك در طول شب شود. شما مي‌توانيد با انجام رفتارهاي مناسب سن و شخصيت كودك، به او كمك كنيد تا ميزان استرس و اضطراب خود را كاهش دهد. نوازش كردن و صحبت كردن با كودك به صورت بسيار آرام و دلنشين، به كودك اين اطمينان را مي‌دهد كه او را ترك نمي‌كنيد. همچنين توصيه مي‌شود تا زماني كه نوزاد به طور كامل نخوابيده، اتاقش را ترك نكنيد. براي حل اضطراب جدايي كودك مي‌توانيد از كمك يك فرد متخصص بهره‌مند شويد.

5. علت بي خوابي نوزاد | رفع ترس از تاريكي

در بسياري از موارد تاريكي و ترس ناشي از آن باعث بد خوابي و بي خوابي كودك مي‌گردد. در چنين شرايطي بهتر است يك چراغ خواب ملايم در اتاق او بگذاريد. براي آشنايي با بهترين روش هاي درمان بي خوابي نوزادان كليك كنيد.

ساير مواردي كه به شما كمك مي‌كند كودك خود را بهتر بخوابانيد به شرح زير هستند:

1. قبل از خواب به خوبي نوزاد را تغذيه نموده تا كاملا سير شود.
2. ارتباط چشمي با كودك نداشته باشيد. چراكه ارتباط چشمي باعث هيجان كودك شده و بي‌خوابي را به دنبال دارد.
3. تخت كودك را از وجود اسباب بازي‌ها و وسايل دست و پاگير مانند ملحفه اضافي، اسباب بازي نوك تيز و پنبه‌اي پاكسازي نماييد. چرا كه اين وسايل ممكن است باعث اختلال در تنفس نوزاد شود.
4. حمام كودك به وسيله آب گرم
5. استفاده از روغن‌هاي خوشبو كننده طبيعي مانند گلاب باعث افزايش آرامش اتاق كودك مي‌شود.
6. نوازش كودك قبل از خواب

براي دريافت مشاوره در زمينه علت بي خوابي نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

مهم‌ترين عوامل بي خوابي نوزاد چيست؟

از مهم‌ترين عوامل بي خوابي نوزاد مي‌توان به گرسنگي و تشنگي، تغيير در برنامه خواب، ترس از تاريكي، دل درد و يا بيماري ديگري مانند سرماخوردگي اشاره كرد.

چگونه بي خوابي نوزاد برطرف مي‌شود؟

براي اين كار بايد ريشه بي‌خوابي را پيدا كرده و سعي در برطرف كردن آن نماييد. هميشه نوزادتان را سير كنيد و يك چراغ خواب با نور ملايم در اتاق بگذاريد تا از تاريكي نترسد. اگر دل درد دارد آن را برطرف نماييد؛ توجه كنيد پرخوري بيش از حد نيز مي‌تواند باعث دل درد و بي خوابي نوزاد شود.

منبع: علت بي خوابي نوزاد

امتیاز:
بازدید:
برچسب: علت بي خوابي نوزاد،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۱۵:۲۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 9
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی