نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

هوش موسيقيايي يكي از انواع هوش است كه اولين بار توسط هوارد گاردنر در سال 1983 مطرح شد. گاردنر بر اين باور بود كه بايد به طور اختصاصي‌تر به مفهوم هوش نگاه كنيم و براي سنجش آن سراغ توانايي‌ها و مهارت‌هاي مختلفي برويم. در همين راستا هوش موسيقي را به عنوان يكي از ابعاد اصلي هوش مطرح كرد كه به معناي قابليت هر فرد در درك موسيقي كلام است. كساني كه در هوش موسيقيايي نمره بالايي كسب مي‌كنند، لزوما نوازنده نيستند و در بسياري از موارد استعداد خود را كشف نكرده‌اند. . سطح اين هوش را مي‌توان از دوران كودكي شناسايي و پرورش داد، براي آن كه زمينه رشدي مناسب را براي فرزندتان محيا كنيد، مي‌توانيد براي استعداديابي كودك‌تان به متخصصان مراجعه نماييد. براي دريافت خدمات مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: هوش موسيقيايي يا موسيقي كودكان را چطور پرورش دهيم؟

هوش موسيقيايي چيست؟

هوش موسيقيايي مفهومي است كه نخستين بار در تئوري هوش‌هاي چندگانه توسط هواردگاردنر مطرح شد. گاردنر به جاي استفاده از ضريب هوشي يا IQ به عنوان شاخص كلي معتقد بود كه براي ارزيابي هوش بايد به ابعاد مختلفي از ظرفيت‌هاي ذهني توجه كرد و به طور جداگانه آن‌ها را مورد سنجش قرار داد. از همين رو انواع گوناگوني از هوش را معرفي كرد كه هوش موسيقيايي يكي از آن‌ها است. هوش موسيقيايي به معناي سطح توانايي انسان در درك موسيقي و آهنگ كلام است. براي آشنايي با ساير انواع هوش كودكان كليك كنيد.

 

ايجاد اتحاد در گروه هاي اجتماعي از اهداف موسيقي است.

خصوصيات كودكان با هوش موسيقيايي بالا

كساني كه از هوش موسيقيايي بالايي برخوردار هستند، مشخصه‌هاي بارزي دارند كه آن‌ها را از ساير افراد جدا مي‌كند. در ادامه به مهم‌ترين ويژگي‌ها اشاره كرده‌ايم.

  • اين افراد بيش از سايرين در مكالمات روزمره به آهنگ، لحن و شيوه بيان كلمات دقت مي‌كنند.
  • توجه زيادي به صداها دارند.
  • ريتم و آهنگ‌ها را سريع‌تر فرا مي‌گيرند.
  • درك بالاتري نسبت به الگوهاي موسيقيايي دارند.
  • راحت‌تر از ديگران مي‌توانند نوازندگي و خوانندگي ياد بگيرند.
  • درك ريتم براي آن‌ها آسان است.
  • توانايي بالاتري در تفكيك صداهاي مختلف دارند.
  • هنگام حفظ كردن مطالب گوناگون اغلب از روش ريتميك كردن كلام استفاده مي‌كنند.
  • نت هاي اشتباه را راحت تر تشخيص مي دهند.
  • نسبت به صداها حساس تر هستند.
  • آن ها با سوت و ضرب هاي ساده هم ريتم ايجاد مي كنند.

قبل از پرورش هوش موسيقيايي بايد ميزان آن سنجيده شده و سپس براي پرورش از روش هاي مناسب استفاده كرد

راه هايي براي ارتقاي ظرفيت هوش موسيقيايي

خوشبختانه هوش‌موسيقيايي يك توانايي ايستا و غيرقابل تغيير نيست. با غني‌تر كردن محيط پيرامون خود مي‌توانيد قابليت‌هاي مرتبط با هوش موسيقي را در خود يا فرزندتان افزايش دهيد. اما قبل از تلاش براي پرورش اين هوش بهتر است به دنبال استعداد برتر او باشيد، براي آشنايي با روش هاي كشف استعداد كودكان كليك كنيد. در ادامه به چند توصيه و راهكار مهم در اين زمينه اشاره كرده‌ايم.

1- كمك گرفتن از داستان هاي موزيكال

گوش دادن به نوارهاي صوتي و داستان‌هايي كه به طور موزيكال و آهنگين روايت مي‌شوند، در سال‌هاي كودكي به ارتقاي ظرفيت‌هاي هوش موسيقيايي كمك مي‌كنند. همچنين خودتان نيز مي‌توانيد براي فرزندتان كتاب‌هاي شعر كودكانه بخوانيد و به اين ترتيب او را با موسيقي كلام آشنا كنيد.

2- حفظ كردن مطالب به صورت آهنگين

سعي كنيد هنگام حفظ كردن مطالب مختلف نوعي آهنگ يا قافيه پردازي در آن ايجاد كنيد. اين كار نه تنها باعث مي‌شود در به ياآوردي مطالب موفق‌تر عمل نماييد، بلكه به پرورش هوش موسيقيايي نيز كمك كرده‌ايد.

3- آواز خواندن

كودكاني كه از همان سنين كم اغلب همراه والدين خود آواز مي‌خوانند و يا در گروه‌هاي سرود فعاليت مي‌كنند، فرصت بيشتري براي پرورش هوش موسيقيايي در اختيار دارند. در حقيقت اين كار باعث مي‌شود كه آن‌ها در تشخيص ريتم‌ها بهتر عمل كنند و درك بالاتري از الگوهاي موسيقي داشته باشند.

4- نواختن موسيقي

مسلما نواختن آلات مختلف موسيقي يكي از ابزارهاي بسيار مهمي است كه به شما كمك مي‌كند درك دقيق‌تري در تشخيص صداها، ريتم‌ها و الگوهاي موسيقي داشته باشيد. كساني كه از كودكي به ساز يا آواز مي‌پردازند اغلب نسبت به سايرين نمرات بالاتري در زمينه هوش موسيقيايي كسب مي‌كنند.

مشاغل مناسب براي كساني كه هوش موسيقيايي بالايي دارند

با توجه به درك بالاي اين افراد از آهنگ و موسيقي مشاغلي نظير نوازندگي انواع آلات موسيقي، آهنگسازي، خوانندگي، تنظيم كردن آهنگ، پيشاهنگي، پرداختن به شعر كلاسيك و موزون از جمله مشاغلي است كه مي‌تواند براي آن‌ها مناسب باشد. اگر مي‌خواهيد متناسب با ويژگي‌هاي منحصر به فردي كه داريد حرفه آينده تان را انتخاب كنيد كمك گرفتن از يك يك روانشناس و دريافت مشاوره شغلي مي‌تواند تا حد زيادي در اين زمينه مفيد واقع شود. روانشناسان براي اين منظور از استعداديابي استفاده مي‌كنند. براي آشنايي با روش‌هاي استعداديابي كودكان كليك كنيد.

زمان مناسب براي آموزش موسيقي و افزايش هوش موسيقيايي

كودكان در سنين پايين مخصوصا قبل از ورود به مدرسه آمادگي بيشتري براي فراگيري مهارت هايي مثل موسيقي دارند. شما با دريافت خدمات استعداديابي مي‌توانيد آن ها را در كلاس هاي آموزشي مناسب قرار دهيد. هوش موسيقيايي وقتي تحت آموزش صحيح قرار بگيرد، به مانند سرمايه اي آينده فرزندتان را تامين خواهد كرد. پس حتما از كلاس هاي آموزشي و كتب آموزش موسيقي براي افزايش هوش موسيقي بهره ببريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هوش موسيقيايي كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا تنها افرادي كه نوازنده هستند هوش موسيقيايي بالايي دارند؟

خير، لزوما همه كساني كه هوش‌موسيقيايي بالايي دارند نوازنده نيستند. در واقع در بسياري از شرايط افراد استعدادهاي دروني خود را كشف نمي‌كنند يا بستري براي بروز آن نمي‌يابند. از همين رو تست‌هاي هوش مي‌توانند به شما كمك كنند تا بتوانيد توانمندي‌هاي نهفته خود يا كودكتان را كشف نماييد.

منبع: هوش موسيقيايي يا موسيقي كودكان را چطور پرورش دهيم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۰۹:۵۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

هوش درون فردي يكي از انواع هوش‌هايي است كه گاردنر مطرح مي‌كند و بيشتر آن را با كلماتي مثل خودآگاهي يا خودشناسي مي‌شناسيم. كساني كه هوش‌درون‌فردي بالايي دارند. به‌خوبي مي‌دانند كه در زندگي به دنبال چه مي‌گردند و براي رسيدن به آن برنامه دارند. گاردنر معتقد است همه از زمان تولد هوش درون فردي را به‌صورت فطري دارند و تنها بايد راهي براي تقويت آن پيدا كرد. در ادامه راجع به هوش‌درون‌فردي، راه‌هاي بالا بردن آن و همين‌طور ويژگي‌ كساني كه هوش درون فردي بالايي دارند صحبت خواهيم كرد. سطح اين هوش را مي‌توان از دوران كودكي شناسايي و پرورش داد، براي آن كه زمينه رشدي مناسب را براي فرزندتان محيا كنيد، مي‌توانيد براي استعداديابي كودك‌تان به متخصصان مراجعه نماييد. براي دريافت خدمات مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: هوش درون فردي كودك چه كاربردي دارد؟

هوش درون فردي چيست؟

هوش‌درون‌فردي توانايي شناخت خود، احساسات و افكار است كه باعث مي‌شود روي رفتارها و برنامه‌هايي كه براي زندگي داريد كنترل بيشتري داشته باشيم. كساني كه هوش درون فردي بالايي دارند به خوبي مي‌دانند كه از زندگي چه مي‌خواهند و چرا كاري را انجام مي‌دهند. آن‌ها با تنها بودن و يا انجام كارهايشان به‌تنهايي مشكلي ندارند و حتي در طول روز يا هفته نياز دارند كه زماني را تنها باشند و راجع به برنامه‌هاي خود فكر كنند.

به همين خاطر بيشتر آن‌ها را به‌عنوان افرادي درون‌گرا مي‌شناسيم. اما درون‌گرا بودن به اين معني نيست كه نمي‌توانند با ديگران ارتباط برقرار كنند؛ بلكه به خوبي با ديگران ارتباط برقرار مي‌كنند و حتي مي‌توانند همدلي بالايي با اطرافيان داشته باشند.

يكي ديگر از ويژگي‌هاي كساني كه هوش درون فردي بالايي دارند. اين است كه با جديت براي رسيدن به اهداف‌شان تلاش مي‌كنند. به عبارتي به خوبي مي‌دانند چه مي‌خواهند و همين‌طور به خوبي مي‌دانند چطور بايد به آن برسند. به همين خاطر معمولاً براي رسيدن به اهدافشان نياز به تشويق و كمك ديگران يا هر انگيزه بيروني ديگري ندارند. و با انگيزه‌هاي دروني به خوبي مي‌توانند به سمت اهدافشان حركت كنند. براي آشنايي با روش هاي كشف استعداد كودكان كليك كنيد.

ويژگي هاي هوش درون فردي

افرادي كه از هوش درون فردي برخورداند، ويژگي هايي دارند. كه اين ويژگي ها عبارتند از.

  • شهود آنها قوي تر است
  • از تنهايي و كنار آمدن با چيزي به تنهايي لذت مي‌برند.
  • با شناخت خود، شروع به شناخت افراد ديگر مي‌كنند.
  • اعتماد به نفس بالايي دارند.
  • مستقل هستند.
  • در مديريت هيجان از توانايي بالايي برخوردارند.
  • در مقايسه با همسالان خود درونگرا تر هستند.
  • علاقه دارند رويدادهايي كه تجربه كرده اند، پردازش كنند.
  • به دنبال رفع اشتباهات خود هستند.
  • به موسيقي و نوشتن علاقه دارند.

اهميت هوش درون فردي

هوش‌ درون‌ فردي درواقع اولين و مهم‌ترين توانايي است كه به شما در موفقيت كمك مي‌كند. پيش از هر اقدامي بايد به خوبي بدانيم كه به دنبال چه هستيم و يا چه نقاط ضعف و قوتي داريم. شايد شما هم با كساني آشنا شده‌ايد كه در زمينه‌هاي مختلف تا حد زيادي پيشرفت مي‌كنند. اما بعد آن را ول مي‌كنند و به سراغ كار ديگري مي‌روند. يا شايد ديده باشيد كه دست به هيچ كاري نمي‌زنند. زيرا نمي‌دانند در زندگي به دنبال چه هستند.

اگر هركدام از اين افراد هوش‌درون‌فردي بالايي داشتند. به خوبي مي‌توانستند براي خود هدفي مشخص كنند. و براي رسيدن به آن تلاش كنند. هوش درون فردي كمك مي‌كند نظارت بيشتري روي افكار، احساسات و همين‌طور رفتار خودتان داشته باشيد. و به همين خاطر بالا بردن اين توانايي به شما كمك خواهد كرد. تا از بسياري از آشفتگي‌هاي ذهني يا رفتاري خلاص شويد. براي آشنايي با ساير انواع هوش در كودكان كليك كنيد.

مشاغل مناسب براي هوش درون فردي

كساني كه هوش درون فردي بالايي دارند با كمك از ساير توانايي‌ها و علاقه‌مندي‌هاي خود در هر زمينه‌اي پيشرفت مي‌كنند. در ادامه به مشاغلي اشاره كرده‌ايم كه براي پيشرفت به طور مستقيم با هوش درون فردي ارتباط دارد:

  • روانشناس و مشاور
  • جامعه‌شناس
  • انسان‌شناس
  • مشاور و مبلغ مذهبي
  • مدرس خصوصي
  • هنرمند
  • نظريه‌پرداز
  • محقق
  • مخترع
  • كشاورزي
  • ادبيات
  • فلسفه
  • الهيات
  • علوم

نمونه هايي از هوش درون فردي

هوش درون فردي به صورت توانايي هاي مختلفي بروز پيدا مي‌كند كه در ادامه به 5 مورد آن اشاره كرده ايم.

  1. شهود: توانايي درك به صورت غريزي
  2. خود جهت دهي: خودكفايي و استقلال شخصي
  3. تاب آوري شخصي: توانايي استفاده از افكار و اعمال
  4. تخيل: توانايي ايده پردازي
  5. خلاقيت: استفاده از تخيل و ايده هاي بديع

راهكارهايي براي افزايش هوش درون فردي

هوش‌درون‌فردي توانايي است كه بيش از همه روانشناسي به نام گاردنر راجع به آن صحبت كرده است. گاردنر معتقد است همه ما از زمان تولد به‌صورت فطري داراي هشت توانايي مهم هستيم كه يكي از آن‌ها هوش‌درون‌فردي است. سپس با توجه به محيطي كه در آن تربيت مي‌شويم بعضي از اين توانايي‌ها را بيشتر از بقيه پرورش مي‌دهيم. با توجه به اعتقاد گاردنر مي‌توان گفت كه همه تا حدودي داراي هوش‌درون‌فردي هستيم و تنها بايد با استفاده از راهكارهاي مختلف توانايي خودمان در اين زمينه را بيشتر كنيم. از مهم‌ترين راهكارها براي بالا بردن هوش درون فردي مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1- ثبت افكار و احساسات

براي تقويت هوش درون فردي هر زمان راجع به موضوعي فكر مي‌كنيد و يا احساسي را تجربه مي‌كنيد آن را روي كاغذ بنويسيد. و دلايل آن را پيدا كنيد، سپس راجع به آن‌ها فكر كنيد. گاهي اوقات افكار و احساسات‌مان آن‌قدر سريع از ذهن عبور مي‌كنند كه فرصت نمي‌كنيم به آن‌ها فكر كنيم يا شايد حتي متوجه آن‌ها نباشيم. به همين خاطر نوشتن روي كاغذ بسيار كمك‌كننده هست.

2- نوشتن خاطرات روزانه

براي تقويت هوش درون فردي عادت كردن به اينكه هر شب اتفاقات آن روز را در يك دفتر ثبت كنيد باعث مي‌شود تمركز بيشتري روي رفتارها و كارهاي روزانه خود داشته باشيد. و به‌اين‌ترتيب آگاهي شما از كارهايتان بيشتر خواهد شد.

3- ريلكسيشن

ريلكسيشن و تمرينات آرام بخش به اين خاطر كه كمك مي‌كنند تمام توجه شما حداقل براي زمان كوتاهي صرفاً روي خودتان باشد. مراقبه تا حد زيادي براي بالا بردن هوش درون فردي به شما كمك مي‌كند. اين تمرينات علاوه بر بالا بردن هوش درون فردي به شما كمك مي‌كنند تا فشار رواني روزانه را از خود دور كنيد.

4- زماني را با خود تنها باشيد

براي تقويت هوش درون فردي بهتر است در طول روز يا هفته زمان‌هايي را براي خلوت كردن با خودتان اختصاص بدهيد. و در اين زمان به رفتارها و برنامه‌هايتان فكر كنيد. مشغله‌هاي زندگي شهري براي بسياري باعث شده گاهي زماني براي رسيدگي به خودمان يا فكر راجع به برنامه‌هايمان نداشته باشيم. اما اگر مي‌خواهيد خودآگاهي‌تان را افزايش دهيد بهتر است اين زمان را براي خود در نظر بگيريد.

5- از ديگران بازخورد بگيريد

براي تقويت هوش درون فردي از ديگران بخواهيد راجع به كارهاي شما نظر بدهند. و از انتقاد يا بازخورد نترسيد. اين كار به شما كمك مي‌كند بتوانيد از ديدگاه‌هاي مختلفي راجع به افكار و رفتارهاي خود بنگريد و آگاهي بيشتري از آن‌ها به دست خواهيد آورد.

6- فعاليت هنري

براي تقويت هوش درون فردي، هنر بهراي كودكان بسيار كمك كننده است. نقاشي، موسيقي، استفاده از اسباب بازي، گل بازي، لوازم طراحي براي كشف نقاط قوت كودك مفيد است.

7- قصه گويي

براي تقويت هوش درون فردي از كودك بخواهيد داستان هايي را با توجه به احساس و تخيلات خود بگويد. مطالعه كتاب، مسافرت، كارهاي خانه، كارگاه هاي آموزش هدايت كننده كودكان در اين زمينه است.

8- صحبت با يك مشاور

گاهي اوقات ضعف‌هايمان در خودشناسي به اين دليل است كه هويت ثابتي نداريم يا به‌عبارت‌ديگر حدومرزي براي خودمان معلوم نكرده‌ايم. اگر احساس مي‌كنيد هم در داشتن هويتي مستقل و شناخت خواسته‌ها و اهداف زندگي‌تان دچار مشكل شده‌ايد. بهتر است راجع به اين موضوع از يك روانشناس كمك بگيريد. روانشناسان به شما كمك مي‌كنند با استفاده از راهكارهاي مختلف بتوانيد آگاهي‌تان را از نقاط قوت و ضعفتان افزايش دهيد. و براي رسيدن به هدف‌هايتان برنامه‌ريزي كنيد. براي آشنايي با روش‌هاي استعداديابي كودكان كليك كنيد.

كلام آخر

براي تقويت هوش درون فردي راهكارهايي ارائه داده ايم كه با استفاده از آن به تقويت هوش درون فردي كودك خود كمك خواهيد كرد. روانشناسان با بررسي شخصيت كودك به شما براي تقويت هوش درون فردي كمك خواهد كرد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هوش درون فردي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

هوش درون فردي چه اهميتي دارد؟

هوش درون فردي به شما كمك مي‌كند شناخت خوبي از خودتان داشته باشيد و بتوانيد احساس و رفتارتان را كنترل كنيد.

چطور هوش درون فردي را افزايش دهيم؟

استفاده از تمرينات ريلكسيشن، ثبت خاطرات روزانه، اختصاص دادن زماني به خود و همين‌طور بازخورد گرفتن از ديگران به شما در اين مسير كمك مي‌كند.

منبع: هوش درون فردي كودك چه كاربردي دارد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۱:۰۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

هوش درون فردي يكي از انواع هوش‌هايي است كه گاردنر مطرح مي‌كند و بيشتر آن را با كلماتي مثل خودآگاهي يا خودشناسي مي‌شناسيم. كساني كه هوش‌درون‌فردي بالايي دارند. به‌خوبي مي‌دانند كه در زندگي به دنبال چه مي‌گردند و براي رسيدن به آن برنامه دارند. گاردنر معتقد است همه از زمان تولد هوش درون فردي را به‌صورت فطري دارند و تنها بايد راهي براي تقويت آن پيدا كرد. در ادامه راجع به هوش‌درون‌فردي، راه‌هاي بالا بردن آن و همين‌طور ويژگي‌ كساني كه هوش درون فردي بالايي دارند صحبت خواهيم كرد. سطح اين هوش را مي‌توان از دوران كودكي شناسايي و پرورش داد، براي آن كه زمينه رشدي مناسب را براي فرزندتان محيا كنيد، مي‌توانيد براي استعداديابي كودك‌تان به متخصصان مراجعه نماييد. براي دريافت خدمات مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: هوش درون فردي كودك چه كاربردي دارد؟

هوش درون فردي چيست؟

هوش‌درون‌فردي توانايي شناخت خود، احساسات و افكار است كه باعث مي‌شود روي رفتارها و برنامه‌هايي كه براي زندگي داريد كنترل بيشتري داشته باشيم. كساني كه هوش درون فردي بالايي دارند به خوبي مي‌دانند كه از زندگي چه مي‌خواهند و چرا كاري را انجام مي‌دهند. آن‌ها با تنها بودن و يا انجام كارهايشان به‌تنهايي مشكلي ندارند و حتي در طول روز يا هفته نياز دارند كه زماني را تنها باشند و راجع به برنامه‌هاي خود فكر كنند.

به همين خاطر بيشتر آن‌ها را به‌عنوان افرادي درون‌گرا مي‌شناسيم. اما درون‌گرا بودن به اين معني نيست كه نمي‌توانند با ديگران ارتباط برقرار كنند؛ بلكه به خوبي با ديگران ارتباط برقرار مي‌كنند و حتي مي‌توانند همدلي بالايي با اطرافيان داشته باشند.

يكي ديگر از ويژگي‌هاي كساني كه هوش درون فردي بالايي دارند. اين است كه با جديت براي رسيدن به اهداف‌شان تلاش مي‌كنند. به عبارتي به خوبي مي‌دانند چه مي‌خواهند و همين‌طور به خوبي مي‌دانند چطور بايد به آن برسند. به همين خاطر معمولاً براي رسيدن به اهدافشان نياز به تشويق و كمك ديگران يا هر انگيزه بيروني ديگري ندارند. و با انگيزه‌هاي دروني به خوبي مي‌توانند به سمت اهدافشان حركت كنند. براي آشنايي با روش هاي كشف استعداد كودكان كليك كنيد.

ويژگي هاي هوش درون فردي

افرادي كه از هوش درون فردي برخورداند، ويژگي هايي دارند. كه اين ويژگي ها عبارتند از.

  • شهود آنها قوي تر است
  • از تنهايي و كنار آمدن با چيزي به تنهايي لذت مي‌برند.
  • با شناخت خود، شروع به شناخت افراد ديگر مي‌كنند.
  • اعتماد به نفس بالايي دارند.
  • مستقل هستند.
  • در مديريت هيجان از توانايي بالايي برخوردارند.
  • در مقايسه با همسالان خود درونگرا تر هستند.
  • علاقه دارند رويدادهايي كه تجربه كرده اند، پردازش كنند.
  • به دنبال رفع اشتباهات خود هستند.
  • به موسيقي و نوشتن علاقه دارند.

اهميت هوش درون فردي

هوش‌ درون‌ فردي درواقع اولين و مهم‌ترين توانايي است كه به شما در موفقيت كمك مي‌كند. پيش از هر اقدامي بايد به خوبي بدانيم كه به دنبال چه هستيم و يا چه نقاط ضعف و قوتي داريم. شايد شما هم با كساني آشنا شده‌ايد كه در زمينه‌هاي مختلف تا حد زيادي پيشرفت مي‌كنند. اما بعد آن را ول مي‌كنند و به سراغ كار ديگري مي‌روند. يا شايد ديده باشيد كه دست به هيچ كاري نمي‌زنند. زيرا نمي‌دانند در زندگي به دنبال چه هستند.

اگر هركدام از اين افراد هوش‌درون‌فردي بالايي داشتند. به خوبي مي‌توانستند براي خود هدفي مشخص كنند. و براي رسيدن به آن تلاش كنند. هوش درون فردي كمك مي‌كند نظارت بيشتري روي افكار، احساسات و همين‌طور رفتار خودتان داشته باشيد. و به همين خاطر بالا بردن اين توانايي به شما كمك خواهد كرد. تا از بسياري از آشفتگي‌هاي ذهني يا رفتاري خلاص شويد. براي آشنايي با ساير انواع هوش در كودكان كليك كنيد.

مشاغل مناسب براي هوش درون فردي

كساني كه هوش درون فردي بالايي دارند با كمك از ساير توانايي‌ها و علاقه‌مندي‌هاي خود در هر زمينه‌اي پيشرفت مي‌كنند. در ادامه به مشاغلي اشاره كرده‌ايم كه براي پيشرفت به طور مستقيم با هوش درون فردي ارتباط دارد:

  • روانشناس و مشاور
  • جامعه‌شناس
  • انسان‌شناس
  • مشاور و مبلغ مذهبي
  • مدرس خصوصي
  • هنرمند
  • نظريه‌پرداز
  • محقق
  • مخترع
  • كشاورزي
  • ادبيات
  • فلسفه
  • الهيات
  • علوم

نمونه هايي از هوش درون فردي

هوش درون فردي به صورت توانايي هاي مختلفي بروز پيدا مي‌كند كه در ادامه به 5 مورد آن اشاره كرده ايم.

  1. شهود: توانايي درك به صورت غريزي
  2. خود جهت دهي: خودكفايي و استقلال شخصي
  3. تاب آوري شخصي: توانايي استفاده از افكار و اعمال
  4. تخيل: توانايي ايده پردازي
  5. خلاقيت: استفاده از تخيل و ايده هاي بديع

راهكارهايي براي افزايش هوش درون فردي

هوش‌درون‌فردي توانايي است كه بيش از همه روانشناسي به نام گاردنر راجع به آن صحبت كرده است. گاردنر معتقد است همه ما از زمان تولد به‌صورت فطري داراي هشت توانايي مهم هستيم كه يكي از آن‌ها هوش‌درون‌فردي است. سپس با توجه به محيطي كه در آن تربيت مي‌شويم بعضي از اين توانايي‌ها را بيشتر از بقيه پرورش مي‌دهيم. با توجه به اعتقاد گاردنر مي‌توان گفت كه همه تا حدودي داراي هوش‌درون‌فردي هستيم و تنها بايد با استفاده از راهكارهاي مختلف توانايي خودمان در اين زمينه را بيشتر كنيم. از مهم‌ترين راهكارها براي بالا بردن هوش درون فردي مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1- ثبت افكار و احساسات

براي تقويت هوش درون فردي هر زمان راجع به موضوعي فكر مي‌كنيد و يا احساسي را تجربه مي‌كنيد آن را روي كاغذ بنويسيد. و دلايل آن را پيدا كنيد، سپس راجع به آن‌ها فكر كنيد. گاهي اوقات افكار و احساسات‌مان آن‌قدر سريع از ذهن عبور مي‌كنند كه فرصت نمي‌كنيم به آن‌ها فكر كنيم يا شايد حتي متوجه آن‌ها نباشيم. به همين خاطر نوشتن روي كاغذ بسيار كمك‌كننده هست.

2- نوشتن خاطرات روزانه

براي تقويت هوش درون فردي عادت كردن به اينكه هر شب اتفاقات آن روز را در يك دفتر ثبت كنيد باعث مي‌شود تمركز بيشتري روي رفتارها و كارهاي روزانه خود داشته باشيد. و به‌اين‌ترتيب آگاهي شما از كارهايتان بيشتر خواهد شد.

3- ريلكسيشن

ريلكسيشن و تمرينات آرام بخش به اين خاطر كه كمك مي‌كنند تمام توجه شما حداقل براي زمان كوتاهي صرفاً روي خودتان باشد. مراقبه تا حد زيادي براي بالا بردن هوش درون فردي به شما كمك مي‌كند. اين تمرينات علاوه بر بالا بردن هوش درون فردي به شما كمك مي‌كنند تا فشار رواني روزانه را از خود دور كنيد.

4- زماني را با خود تنها باشيد

براي تقويت هوش درون فردي بهتر است در طول روز يا هفته زمان‌هايي را براي خلوت كردن با خودتان اختصاص بدهيد. و در اين زمان به رفتارها و برنامه‌هايتان فكر كنيد. مشغله‌هاي زندگي شهري براي بسياري باعث شده گاهي زماني براي رسيدگي به خودمان يا فكر راجع به برنامه‌هايمان نداشته باشيم. اما اگر مي‌خواهيد خودآگاهي‌تان را افزايش دهيد بهتر است اين زمان را براي خود در نظر بگيريد.

5- از ديگران بازخورد بگيريد

براي تقويت هوش درون فردي از ديگران بخواهيد راجع به كارهاي شما نظر بدهند. و از انتقاد يا بازخورد نترسيد. اين كار به شما كمك مي‌كند بتوانيد از ديدگاه‌هاي مختلفي راجع به افكار و رفتارهاي خود بنگريد و آگاهي بيشتري از آن‌ها به دست خواهيد آورد.

6- فعاليت هنري

براي تقويت هوش درون فردي، هنر بهراي كودكان بسيار كمك كننده است. نقاشي، موسيقي، استفاده از اسباب بازي، گل بازي، لوازم طراحي براي كشف نقاط قوت كودك مفيد است.

7- قصه گويي

براي تقويت هوش درون فردي از كودك بخواهيد داستان هايي را با توجه به احساس و تخيلات خود بگويد. مطالعه كتاب، مسافرت، كارهاي خانه، كارگاه هاي آموزش هدايت كننده كودكان در اين زمينه است.

8- صحبت با يك مشاور

گاهي اوقات ضعف‌هايمان در خودشناسي به اين دليل است كه هويت ثابتي نداريم يا به‌عبارت‌ديگر حدومرزي براي خودمان معلوم نكرده‌ايم. اگر احساس مي‌كنيد هم در داشتن هويتي مستقل و شناخت خواسته‌ها و اهداف زندگي‌تان دچار مشكل شده‌ايد. بهتر است راجع به اين موضوع از يك روانشناس كمك بگيريد. روانشناسان به شما كمك مي‌كنند با استفاده از راهكارهاي مختلف بتوانيد آگاهي‌تان را از نقاط قوت و ضعفتان افزايش دهيد. و براي رسيدن به هدف‌هايتان برنامه‌ريزي كنيد. براي آشنايي با روش‌هاي استعداديابي كودكان كليك كنيد.

كلام آخر

براي تقويت هوش درون فردي راهكارهايي ارائه داده ايم كه با استفاده از آن به تقويت هوش درون فردي كودك خود كمك خواهيد كرد. روانشناسان با بررسي شخصيت كودك به شما براي تقويت هوش درون فردي كمك خواهد كرد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هوش درون فردي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

هوش درون فردي چه اهميتي دارد؟

هوش درون فردي به شما كمك مي‌كند شناخت خوبي از خودتان داشته باشيد و بتوانيد احساس و رفتارتان را كنترل كنيد.

چطور هوش درون فردي را افزايش دهيم؟

استفاده از تمرينات ريلكسيشن، ثبت خاطرات روزانه، اختصاص دادن زماني به خود و همين‌طور بازخورد گرفتن از ديگران به شما در اين مسير كمك مي‌كند.

منبع: هوش درون فردي كودك چه كاربردي دارد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۵۴:۰۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

استعداديابي كودك دو ساله توسط چه كسي انجام مي شود؟ بسياري از پدر و مادرها به دنبال راهي براي استعداديابي كودك دو ساله خود هستند و مي‌خواهند توانمندي‌هاي فرزندشان را كشف كنند. در حقيقت آن ها به دنبال اين هستند كه بستر مناسبي براي شكوفايي استعدادهاي فرزندشان فراهم نمايند. از آنجايي كه كودكان در دو سالگي هنوز براي انجام ارزيابي‌هاي روانشناختي دقيق آماده نيستند استعداديابي در آن ها بيشتر از طريق مشاهده دقيق صورت مي‌گيرد. براي كشف استعداد كودكان كليك كنيد و براي اطلاع از روش‌هاي استعداديابي كودكان دوساله در ادامه مطلب با ما همراه باشيد.

منبع: استعداديابي كودك دو ساله آيا امكان پذير است؟

استعداديابي كودك دو ساله | اهميت استعداديابي در سنين پايين

متخصصان بر اين باورند كه بهترين سن براي استعداديابي سال‌هاي اوليه كودكي است، زيرا در اين زمان هنوز به طور رسمي تحت تعليم آموزش‌هاي حرفه‌اي قرار نگرفته‌اند.

در نتيجه ذهن آن‌ها كاملا بكر و دست نخورده است. استعداديابي در اين شرايط به والدين كمك مي‌كند تا با توانمندي‌هاي منحصر به فرد كودك خود آشنا شوند و در ادامه يعني در دوران تحصيل فرزندشان بتوانند راهنمايي‌هاي بهتري در اختيار او قرار دهند. اين امر كمك مي‌كند تا افراد جامعه به شيوه مناسب‌تري هدايت شده و در نهايت شانس بيشتري براي موفقيت داشته باشند.

نحوه استعداديابي براي كودك دو ساله

كودك دو ساله تازه در حال آشنايي با دنياي كلمات است و نمي‌تواند به درستي آنچه در ذهن دارد را با ديگران در ميان بگذارد. از همين رو استعداديابي به طور تخصصي و از طريق آزمون‌هاي تخصصي هوش چندان امكان پذير نيست. متخصصان در اين دوره بيشتر سعي مي‌كنند از رويكردهاي مشاهده محور استفاده كرده و در جريان بازي‌ها به استعدادهاي كودكان پي ببرند.

بيشتر بخوانيد : سن استعداديابي كودكان

استعداديابي كودك دوساله | توصيه هايي براي والدين

هر چقدر شناخت‌تان از كودك بيشتر باشد، بهتر مي‌توانيد او را پيش بيني كرده و به خصوصيات دروني او پي ببريد. چرا كه متخصصان كودك علاوه بر انجام تست‌ها و مشاهدات خودشان به شناختي كه از فرزندتان داريد نيز توجه مي‌كنند. پس قبل از مراجعه به متخصص كودك به موارد زير توجه كنيد. براي آشنايي با روش هاي استعداديابي كودكان كليك كنيد.

1- رفتارهاي ساده كودك را زير نظر بگيريد

مشاهده دقيق رفتارهاي كودك مهم‌ترين ابزاري است كه براي استعداديابي كودك دو ساله در اختيار داريد. از همين رو بايد جزئي نگرتر باشيد و به رفتارهاي ساده فرزندتان نيز دقت كنيد. براي مثال ببينيد او بيشتر تحت تاثير چه چيزهايي قرار مي‌گيرد؟ به چه موضوعاتي واكنش نشان مي دهد؟ يا در چه صورت هيجانات بيشتري ابراز مي‌كند؟

2- به ترجيحات كودك دقت كنيد

بايد همواره در مورد سلايق منحصر به فردي كه كودك از خود نشان مي‌دهد هشيار باشيد و ببينيد او چه ترجيحاتي دارد. براي مثال ممكن است كودك‌تان از همان سنين پايين از شنيدن كلام آهنگين استقبال كرده و با موسيقي آرام شود؛ اين گونه رفتارها زمينه‌اي از استعدادهاي كودك‌تان هست.

3- كودك را تحت فشار نگذاريد

دو سالگي هنوز براي استعداديابي به صورت حرفه‌اي و تخصصي زود است. در نتيجه براي پرورش هوش و توانمندي‌هاي فرزندتان به او فشار نياوريد. برخي پدر و مادرها تلاش مي‌كنند كه بالاجبار از فرزندان خود نابغه بسازند! همين مسئله باعث مي‌شود كه از سنين بسيار پايين آموزش را شروع كرده و كودك را در معرض حجم وسيعي از اطلاعات قرار دهند. اين در حالي است كه آموزش زماني بيشترين بازدهي را دارد كه متناسب با سن كودك باشد و به شيوه‌اي صحيح ارائه شود.

4- سرعت رشد كودك در ابعاد مختلف را زير نظر داشته باشيد

سرعت رشد كودك در ابعاد مختلف نيز مي‌تواند نشانه بسيار مهمي در فرايند استعداديابي او باشد. براي مثال كودكاني كه هوش بدني و جنبشي بالايي دارند در يادگيري مهارت‌هاي حركتي سريع‌تر از ديگران حركت مي‌كنند يا كودكاني كه به طور ذاتي استعداد كلامي بيشتري دارند، زودتر از بقيه حرف زدن را شروع مي‌كنند.

5- از مشاور كودك كمك بگيريد

براي اينكه در جريان رشد فرزندتان از استعدادهاي او باخبر شويد، بهتر است همواره با يك مشاور كودك در ارتباط باشيد. مشاور به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد به روش‌هاي درستي توانمندي‌هاي فرزندتان را كشف كرده و او را در بهترين مسير هدايت نماييد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

بهترين سن براي استعداديابي كودك چه زماني است؟

طبق نظر كارشناسان سنين 3 تا 6 سالگي بهترين زمان براي استعداديابي كودكان محسوب مي شود.

آيا نتايج آزمون هاي استعداديابي در گذر زمان تغيير مي كند؟

استعداد امري است كه به طور ذاتي و زيستي در انسان نهفته است، در نتيجه نتايج آن اغلب در سنين مختلف مشابه خواهد بود.

منبع: استعداديابي كودك دو ساله آيا امكان پذير است؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۹:۴۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بازي براي كودكان 3 ساله از ضروريات رشداو محسوب مي‌شود. كودكان در مسير زندگي از بدو تولد تا بزرگسالي، تغييراتي از نظر بدني، توانايي‌هاي ذهني، فكري و حركتي تجربه مي‌كنند. كودك با اين تغييرات به يك بزرگسال با توانايي‌هاي بيشتر تبديل مي‌گردد. طبق تحقيقات مداخلات توانبخشي به ويژه در كودكان زير 5 سال، منجر به بهبود عملكرد ذهني و حركتي آنان مي‌شود. از اين رو متخصصان فعاليت‌هايي طراحي كرده‌اند كه خانواده‌ها بتوانند با امكانات موجود در منزل در راستاي رفع مشكلات كودكان و بهبود عملكردهاي آنان اقدام كنند. بازي‌هاي كودكان نيز با اين هدف، به ترتيب رده سني و سطح آسان به سخت طبقه‌بندي مي‌شود. زيرا نمي‌توان يك وسيله بازي را در دو سالگي براي كودك خريد و تا چند سال انتظار داشت فقط با آن بازي كند. در ادامه به بازي هاي مناسب براي كودكان 3 ساله مي‌پردازيم. براي كسب اطلاعات بيشتر روي مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: بازي براي كودكان 3 ساله | بهترين بازي با بچه هاي سه ساله

بازي براي كودكان 3 ساله با توجه به توانايي‌هاي فكري و خلقي

سه سالگي مرحله شگفت‌آوري از رشدكودكان است. آن‌ها مهارت حركات اوليه، صحبت كردن و مراقبت از خود را در اين سن به خوبي بلدند و احساس مثبتي نسبت به خود و دست‌آوردهايشان دارند. كودك 3 ساله مشتاق‌اند كه اطرافيان را خوشحال كنند، بسيار كنجكاو و با خلق و خوي متعادلي هستند. مهارت‌هاي لازم براي هماهنگي بيشتر بين عضلات را از خود نشان مي‌دهند. جهت‌ها را درك مي‌كنند و با مقايسه قطعات يك پازل و فضاهاي خالي، قادرند پازل تكميل كنند. بازي براي كودكان 3 ساله مي‌تواند بر اساس اين نوع توانايي هاي كودك باشد.

براي انجام استعداديابي كودك سه ساله كليك كنيد.

بازي براي كودكان 3 ساله و توانايي‌هاي جسمي آن ها

با توجه به رشد و انعطاف‌پذيري ماهيچه‌ها در اين سن، كودكان سه ساله از انجام فعاليت‌هاي بدني و حركتي بسيار لذت مي‌برند. از افتخارآميزترين دستاوردهاي كودك در 3 سالگي، بالا و پايين رفتن از پله، توانايي پرش از موانع كوتاه و راندن سه چرخه مي‌باشد. حفظ تعادل او در دوران 3 سالگي به سرعت پيشرفت مي‌كند. او مي‌تواند براي مدت كوتاهي روي يكي از پاهايش بايستد و حتي چند بار لي لي كند و بپرد. با فعاليت ماهيچه‌هاي بزرگ، به خوبي تخليه انرژي مي‌كند. با توانايي كنترل حركت انگشتان كوچك، درهاي دنياي شگفت‌انگيزي به روي آنها باز مي‌شود. اگر انتخاب بازي براي كودكان 3 ساله بر اساس توانايي جسمي آنان باشد، در سال هاي بعدي نيز شاهد عملكرد جسماني بهتري خواهيد بود.

بازي هاي مورد علاقه كودكان 3 ساله

بازي در سه سالگي تا حد زيادي از بازي‌هاي دو سالگي پيچيده‌تر مي‌شود. كودكان سه ساله بيشتر دوست دارند به شكل همكاري با هم بازي كنند تا در كنار هم. بازي‌هاي اين گروه سني را مي‌توان به چند دسته كلي تقسيم نمود.

بازي‌هاي سمبليك

در بازي‌هاي اين دسته، كودك يك شي را به جاي شي ديگر قرار مي‌دهد و بازي مي‌كند، مثلا يك پتوي آبي را مانند قايقي روي درياچه مي‌داند يا با يك تكه چوب معمولي، به جاي چوب ماهيگيري، ماهي مي‌گيرد. خلاقيت و نوآوري در بازي با كودكان 3 ساله حرف اول را مي‌زند. اگر كمي خلاقيت به خرج دهيد، مي‌توانيد با ابزارهاي بسيار ساده، ساعت‌ها او را سرگرم كنيد.

بازي‌هاي تعاملي براي كودكان 3 ساله

كودكان سه ساله از طريق بازي با همسالان خود، مهارت‌هاي اساسي اجتماعي را ياد مي‌گيرند. آنها مي‌آموزند كه در طول بازي نقشي به عهده بگيرند و بايد بر وظايف آن نقش به خوبي عمل كنند و مسئوليت‌پذير باشند. اگر اختلاف نظري بينشان ايجاد شد، حتي سعي مي‌كنند خودشان به گونه‌اي آن را حل و فصل كنند تا بتوانند به بازي ادامه دهند. البته اگر والدين مداخله نكنند و اجازه حل تضادها را به عهده خود كودكشان بگذارند.

بازي‌هاي نمايشي

كودك از طريق بازي، جنبه‌هاي مختلف جهان اطرافش را درك مي‌كند. وقتي مادر، كودك سه ساله‌ را نزد پزشك مي‌برد، او نقش پزشك را ياد مي‌گيرد و مي‌خواهد نقش دكتر را بازي كند، بنابراين سعي مي‌كند همانطور كه پزشك او را معاينه كرد، به معاينه عروسكش بپردازد. اين بازي هاي نمايشي براي كودكان 3 ساله به والدين كمك مي‌كند تا قبل از بردن كودك به مكان‌هاي جديد با نمايش بازي كردن نقش آن مكان، ذهن كودك را آماده كنند تا ناآگاهانه وارد نشود. زيرا ممكن‌است آن مكان براي كودكشان لذت‌بخش نباشد؛ مانند دندانپزشكي، بيمارستان يا اولين روز مهد كودك. به اين طريق كودك درك بهتري از موقعيت‌هاي پيش رويش خواهد داشت. و عكس العمل‌هاي قابل پيش‌بيني‌تري نشان مي‌دهد.

بازي هاي مستقل براي كودكان 3 ساله

كودكان در 3 سالگي كم كم مهارت‌هاي لازم براي بازي مستقل و سرگرم كردن خود را حتي به مدت ده تا پانزده دقيقه به دست مي‌آورند. بهترين روش براي شروع بازي با كودكان سه ساله، شروع يك بازي مشترك والد و كودك است. وقتي كودك چگونگي بازي را ياد گرفت، شما براي مدت كوتاهي بازي را ترك كنيد و دوباره برگرديد. كم كم مي‌توانيد زمان غيبتتان را بيشتر كنيد تا جايي كه كودك بتواند به تنهايي به بازي ادامه دهد.

بازي‌هاي فكري مناسب كودكان 3 ساله

حتما برچسب سني «براي كودكان زير سه سال ممنوع» را روي بسياري از بازي‌ها ديديد. اكنون در 3 سالگي كودكتان اين ممنوعيت را پشت سر گذاشته است و خيلي از بازي‌هايي كه به علت داشتن قطعات ريز، برچسب ممنوعيت داشتند، برايش آزاد است.

حتما درباره روش هاي تربيت كودك سه ساله بخوانيد.

آجره‌هاي خانه سازي

آجره‌ها يا لوگوهاي رنگارنگ پلاستيكي بهترين و سرگرم‌كننده‌ترين بازي براي كودك سه ساله هستند. اين بازي ساده مهارت‌هاي زيادي را در كودك تقويت مي‌كند. از فوايد اين اسباب بازي آموزشي مي‌توان يادگيري شمارش، رنگ‌ها، روي هم چيدن قطعات، به هم وصل كردن و ساختن، الگوخواني و درك شكل‌هاي قرينه را نام برد.

بازي ماهيگيري

گاهي با يك بازي ساده، يك مهارت در كودك تقويت مي‌شود. بازي ماهيگيري يكي از اين بازي‌هاي بسيار هيجان‌انگيز است كه مهارت دست كودكان و افزايش دقت و تمركز آنان را تقويت مي‌كند. اين بازي مدل‌هاي متنوع موزيكال يا ساده دارد. در هر نوع آن كودك سعي مي‌كند با استفاده از يك چوب ماهيگري، ماهي‌هاي بيشتري صيد نمايد. در مدل‌هاي ساده چوب ماهيگيري داراي آهنرباست، اما در مدل موزيكال؛ با چرخش صفحه اصلي بازي، ماهي‌ها به نوبت دهانشان را باز و بسته مي‌نمايند و كودك هنگامي كه دهان ماهي ها باز است بايد بتواند قلاب را به دهانشان بياندازد و صيد كند.

هزارتو يا ماز

مسيرهاي پيچ در پيچ يا ماز هم يكي از بازي‌هاي مناسب براي كودكان سه ساله مي‌باشد. اين بازي يا به صورت راهروهايي روي برگه كاغذ است و كودك بايد، مسير درست را از ابتدا تا انتها با يك مداد بيابد. نوع ديگرش اسباب‌بازي ماز آهنربايي است كه در آن كودك بايد بتواند هر چه سريعتر مهره‌هاي همرنگ را با عبور از هزارتوها كنار يكديگر جمع كند.

پازل

كودك سه ساله قدرت استدلال و حل مساله دارد و مي‌تواند حتي پازل‌هايي با قطعات بيشتر را حل كند. پازل صفحه‌اي متشكل از تصاوير كارتوني، كتابچه پازلي، پازل با قطعات آهنربايي يا پازل مكعبي متشكل از چندين تصوير در اطرافش، از انواع پازل هستند. پازل به كودك كمك مي‌كند تا با بكارگيري قدرت حافظه و توانايي حل مساله، قطعات را كنار هم بچيند. با موفقيت در تكميل پازل، اعتماد به نفس كودك بالا مي‌رود.

اسباب‌ بازي هاي مناسب براي كودك در 3 سالگي

اسباب‌بازي‌هاي اين گروه سني به قدري متنوع است كـه نيازي بـه توصيه خاصي نيست. ما تنها به برخي اسبا‌ب‌بازي‌ها كـه ممكن است بـه دليل همين تنوع زياد از قلم بيفتد اشاره مي‌كنيم.

رنگ انگشتي

براي بچه‌ها بازي با رنگ، اينكه آن را به سر، صورت، لباس، در و ديوار و …بمالند از سنين پايين هم بسيار لذت‌بخش است، اما بايد مراقب باشيد و مدام بازرسي كنيد و مطمئن شويد رنگ‌ها ايمن هستند؛ اين يكم بازي را سخت مي‌كند. كودك در سه سالگي جملاتي مانند «اين را نخور» يا «دستتو تو دهنت نبر»، را به خوبي درك مي‌كند. براي اين منظور رنگ انگشتي‌هاي خوبي در بازار موجودند كه براي پوست كودك مضر نيست. ولي مانند هر رنگ ديگري كودك نبايد آنها را به چشم بزند. روي بسته‌بندي خود رنگ‌انگشتي‌ها هم محدوديت سني براي زير ۳ سال وجود دارد؛ بنابراين بازي رنگ انگشتي انتخاب بسيار خوبي براي كودكان از ۳ سالگي به بعد مي‌باشد.

قيچي پلاستيكي

ماهيچه دست كودك در 3 سالگي بايد بقدري توانا باشد كه بتواند يك قيچي را دستش بگيرد و بازرسي نمايد. البته قيچي خياطي نه! براي كودكان قيچي مخصوص پلاستيكي با تيغه‌هاي پلاستيكي بخريد. اين قيچي‌ها حتي كاغذ را هم خيلي خوب نمي‌برند و اصلا خطرناك نيستند، در عوض براي تقويت دست كودك موثر و ايمن هستند. مي‌توانيد تعدادي ني رنگي تهيه كنيد و با كودكتان ني‌ها را بوسيله اين قيچي قطعه قطع كنيد و با آن‌ها شكل‌هاي مختلف بسازيد. با قيچي مي‌توان انواع بازي‌هاي ديگري هم كشف كرد و براي كودك ۳ ساله آموزش داد.

كلام پاياني

مهمترين وسيله گذران وقت براي كودكان بازيست. مخصوصا كودكان در سه سالگي با شور و شوق و عشق خاصي مشغول بازي مي‌شوند. كودك با بازي رشد مي‌كند و آموزش مي‌بيند. فرزند شما اگر در كودكي، بازي‌هاي مناسب سنش را تجربه نكند و با او وقت نگذرانيد؛ حتي اگر در سنين بالاتر بهترين تجهيزات و سرگرمي را برايش فراهم كنيد يا به گرانترين كلاس‌هاي آموزشي هم بفرستيد، باز هم فايده‌اي در تقويت استعدادهايش نخواهد داشت. كودكي كه در كودكي بازي نكند در بزرگسالي مانند پازلي است كـه يك قطعه‌اش گم شده است. بنابراين به چگونگي بازي كودكتان در هر سن و انتخاب نوع بازي بيشتر دقت كنيد و به او را ياري رسانيد.

براي دريافت مشاوره در بازي براي كودكان 3 ساله مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: بازي براي كودكان 3 ساله | بهترين بازي با بچه هاي سه ساله


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۵۸:۳۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بازتاب لابيرنتي يكي از انواع بازتاب‌هاي دوران نوزادي است و از اول اولين اشكال حركت انساني است. بازتاب‌ها حركات غير ارادي براي كمك به بقا و رشد سالم هستند. بازتاب‌ها در سن معيني آغاز و پس از مدتي ناپديد مي‌شوند. وجود بازتاب لابيرنتي تا سنين بزرگسالي حاكي از وجود مشكلي در سيستم عصبي است.

معمولا با به دنيا آمدن نوزاد متخصصين آزمايشات لازم را انجام مي‌دهند، اما خودتان هم مي‌توانيد با رفلاكس‌هاي نوزادتان آشنايي پيدا كرده و در صورت نياز اقدامات لازم را انجام دهيد. براي دريافت اطلاعات بيشتر مي‌توانيد از خدمات مشاوره كودك نيز استفاده نماييد.

منبع: بازتاب لابيرنتي در نوزادان از چه زماني ظاهر مي‌شود؟

بازتاب تونيك لابيرنتي چيست؟

اين بازتاب به دو شكل رو به جلو و رو به عقب اتفاق مي‌افتد و به طور كل تلاش نوزاد جهت جلوگيري از خم شدن بدن و حفظ تعادل در برابر جاذبه است.

بازتاب رو به جلو هنگامي اتفاق مي‌افتد كه نوزاد از روي زمين بلند شده و در تلاش براي حفظ تعادل سر، دست و پاهاي خود را در داخل بدن جمع مي‌كند و در اين حالت براي مقابله با نيروي جاذبه سرش را به سمت بالا و به داخل شكم حركت مي‌دهد و پاهايش را شبيه به حالت جنيني جمع مي‌كند.

دقيقا برعكس اين حالت در بازتاب رو به عقب اتفاق مي‌افتد كه هنگامي كه نوزاد در حال زمين گذاشته شدن است، سر و پايش را به سمت پايي برده و از خم شدن بدنش جلوگيري مي‌كند. پس قبل از اينكه به زمين گذاشته شود دست‌هايش را به طرفين و عقب باز كرده و سر و پاهايش نيز رو به عقب مي‌رود.

براي آشنايي با ساير انواع بازتاب نوزادان كليك كنيد.

تعريف بازتاب

به منظم‌ترين و سازمان يافته‌ترين رفتارهاي نوزاد كه فطري است و به صورت خودكار اتفاق مي‌افتد و براي رشد سيستم عصبي و عضلاني لازم است، بازتاب مي‌گويند.

بازتاب‌ها براي ادامه زندگي نوزاد ارزش زيادي دارند و در صورت عدم وجود آن‌ها روند طبيعي رشد مختل خواهد شد و نوزاد قادر به رفع نيازهاي اوليه خود نيست. نبودن بازتاب‌ها، ادامه يافتن پس از سن معين و بروز مجدد در سنين بزرگسالي مي‌تواند از علايم آسيب مغزي باشد. براي آشنايي با نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد.

دليل وجود بازتاب لابيرنيتي در نوزاد

شايد بتوان گفت مهم‌ترين كاركرد و وظيفه اين بازتاب، ايجاد پاسخ‌هاي عضلاني براي حفظ تعادل سر در برابر جاذبه است. پاسخ‌هاي عضلاني اندام را ياري مي‌دهد تا به تغييراتي كه در وضعيت قرارگيري جسماني رخ مي‌دهد واكنش مناسب نشان بدهند.

ايجاد تعادل، پردازش شنوايي، تنش عضلاني و توسعه سيستم اتصال عصب به عضله از ديگر كاركردهاي بازتاب لابيرنتي است. گفتني است سيستم اتصال عصب به عضله در بزرگسالي باعث مي‌شود فرد از موقعيت بدنش آگاه شود. گفتني است كه به دليل پيام‌هاي كه از گوش مياني (كه مسئول تعادل است) ارسال مي‌شود، اين بازتاب ظاهر مي‌شود.

زمان ظهور و از بين رفتن بازتاب تونيك لابيرنتي در نوزاد

اين بازتاب در ماه‌هاي سوم و چهارم دوران جنيني ظاهر شده و تا حدود 4 الي 6 ماهگي بعد از تولد باقي مي‌ماند و بعد از 6 ماهگي به دليل اين كه نوزاد توانيي كنترل ارادي عضلاتش را به دست مي‌آورد، از بين خواهد رفت. در صورت عدم توانايي نوزاد در كنترل ارادي عضلات پس از 6 ماهگي، مراجعه به متخصص اطفال ضروري است.

اختلال در بازتاب لابيرنيتي نوزاد

در صورت عدم بروز اين بازتاب و يا زود يا ديرتر ناپديد شدن، مي‌تواند مشكلات ذيل بوجود آيد:

-مشكل در ادراك ديداري

-اختلال تعقيب چشمي كه از مهارت‌هاي لازم براي خواندن است.

-مشكلات جهت يابي و حافظه فضايي

-اختلال در يادآوري و هجي كردن كلمات

-مشكل در رياضيات

– اختلال در يادگيري مفاهيم همچون جدول ضرب، ماه هاي سال و روزهاي هفته و حروف الفبا

– مشكل در خواندن ساعت‌هاي عقربه‌اي

– عدم تمايل به فعاليت هاي بدني

والدين بايد توجه داشته باشند كه در صورت تحريك اين بازتاب چه هنگام بالا بردن و چه پايين آوردن و عدم مشاهده واكنش در اندام فوقاني و تحتاني نوزاد خود، حتما به متخصصين اطفال مراجعه كرده و ضمن پيگيري روند درمان، نسبت به انواع بازتاب‌ها و هم چنين روش‌هاي تربيتي مناسب اطلاعات لازم را بدست آورند.

براي دريافت مشاوره در زمينه بازتاب لابيرنتي مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: بازتاب لابيرنتي در نوزادان از چه زماني ظاهر مي‌شود؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۵۱:۴۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بازتاب پرش زانو از بازتاب‌هاي دوران نوزادي است كه تا آخر عمر ادامه خواهد داشت. بازتاب پرش زانو در قبال ضربه به تاندوم پا ايجاد مي‌شود. يعني پس از ضربه زدن به زانو، پا به صورت خودكار حركتي مشابه لگد زدن را انجام خواهد داد. هرگونه اختلال، شدت گرفتن و يا تضعيف در بازتاب‌ها مي‌تواند علائمي براي بيماري‌هاي عصبي قلمداد شود. بنابراين جهت جلوگيري از هرگونه اختلال عصبي و يا اندازه‌گيري ميزان هوشياري افراد، بررسي بازتاب‌ها در دوران كودكي ضروري است. در صورتي كه مساله اي در اين زمينه ذهن تان را درگير كرده مي‌توانيد از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: بازتاب پرش زانو چيست

تعريف بازتاب پرش زانو

پرش زانو از بازتاب‌هاي طبيعي نوزادان است و به اين صورت است كه بايد هنگام ضربه به تاندون پا (كه زير كمر زانو قرار دارد) پا به صورت خودكار و ناگهاني حركتي مشابه لگد زدن را انجام دهد. به عبارت ديگر اگر پا آويزان باشد و به زردپي زير زانو ضربه‌اي وارد كنيم، پا بايد ناگهاني به جلو حركت كند. وجود اين بازتاب از علائم سلامت نوزادان است. براي آشنايي براي نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد.

بررسي بازتاب پرش زانو

بررسي اين بازتاب اطلاعات خيلي جامع و مفيدي از سيستم عصبي به ما خواهد داد. به بيان ساده تر شدت اين واكنش يا عدم وجود آن بيانگر اختلال در سيستم عصبي مركزي است. لازم به ذكر است عاملي مانند استرس و اضطراب در تشديد اين بازتاب موثر است. همچنين عملكرد با تاخير اين بازتاب به علاوه ي احساس خستگي در فرد مي تواند بيان كننده ي كم كاري غده ي تيروييد باشد. به طور كل عدم بازتاب به تنهايي دليلي براي بيماري نيست ، بلكه بايد عوامل ديگر بررسي شود.

براي آشنايي با ساير انواع بازتاب نوزادان كليك كنيد.

اختلال در بازتاب پرش زانو در چه بيماري هايي مشاهده مي شود؟

به طور كل بيماري‌هاي زيادي سبب تغيير در رفلكس تاندون‌ها مي‌شود و هرگونه آسيبي به سيستم عصبي مركزي اختلال در اين بازتاب را در پي خواهد داشت. اختلال در غده تيروييد، پارا تيروييد، پره اكلامپسي، هيپر هيپوكلسكي، اسكلروز طرفي آميوتروپيك، تنش‌هاي عصبي و انواع ديگري از اختلالات در بازتاب پرش زانو تاثير گذارند. بيشتر اين بيماري‌ها سبب شدت يافتن عكس العمل (و نه كاهش عكس العمل) خواهند شد.

راه هاي بررسي بازتاب پرش‌زانو

معاينه اين بازتاب مستلزم تمرينات زيادي است و بعضا پزشكان جوان نيز قادر به معاينه صحيح اين بازتاب نيستند. بنابراين در صورتي كه اين معاينه به طرز صحيح و در شرايط مناسب انجام نشود، هرگونه شدت و ضعف در عكس العمل نسبت به ضربه نمي‌تواند نشانه يك بيماري باشد. پزشكان متخصص، ارتوپدها و نورولوژيست‌ها همراه معاينه پرش‌زانو، معاينات ديگري نيز انجام مي‌دهند و سپس به تشخيص نهايي خواهند رسيد. نكته اساسي اين است كه معاينه به خودي خود بيانگر بيماري خاصي نيست، بنابراين خيلي اوقات نيازي به نگراني شما ندارد.

سخن پاياني

نحوه عملكرد انواع بازتاب‌ها و به خصوص بازتاب پرش زانو حاوي نكاتي ارزشمند در زمينه سلامتي افراد است. اما تنها در صورتي كه توسط پزشك متخصص و همراه با بررسي ديگر عوامل انجام گيرد. همچنين به علت آنكه سيستم عصبي ارتباط تنگاتنگ و مستقيمي با حالات روحي فرد دارد، مشاوره روانشناسي مي‌تواند به رفع عوامل اضطراب آور و تنش زا كمك كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: بازتاب پرش زانو چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بازتاب پرش زانو چيست،
موضوع:
[ ۲ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۳۶:۲۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

استعداديابي دانش آموزان يكي از موضوعاتي است كه هر پدر و مادر و معلمي بايد به آن توجه داشته باشد. استعداديابي دانش‌آموزها به والدين و مدرسين مي‌فهماند كه براي رشد و تربيت چه روش‌هايي بهتر است. براي انجام استعداديابي از روش‌هاي مختلفي مثل انجام تست‌ها، مصاحبه و مشاهده استفاده مي‌شود. پس از دريافت نتايج بايد براي آموزش و پرورش استعداد يافته شده تلاش شود. موسسه روانشناسي ني ني مايند تمامي خدمات تشخيصي و آموزشي را در برمي گيرد. مي‌توانيد براي شروع مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: استعداديابي دانش آموزان

تعريف استعداد و استعداديابي در دانش آموزان

متأسفانه بسياري از والدين و حتي مربيان مدرسه استعداد را با هوش برابر مي‌دانند و براي تعيين استعدادهاي دانش آموزان از تست‌هاي هوش استفاده مي‌كنند. حتي شايد شنيده باشيد كه گاهي اوقات دانش‌آموزاني را كه نمرات بهتري مي‌گيرند به‌عنوان دانش آموزان بااستعداد نام مي‌برند. اما استعداد با هوش فرق دارد و بيشتر به معناي توانايي و آمادگي در يك موضوع خاص است. استعداد در هر كسي وجود دارد؛ اما درعين‌حال نوع استعدادها با يكديگر متفاوت است.

براي مثال ممكن است كودكي توانايي هنري بالايي داشته باشد اما ديگري در صحبت با ديگران توانايي بيشتري داشته باشد. استعداديابي كمك مي‌كند متوجه شويم چه توانايي‌هايي داريم و چطور بايد آن‌ها را تقويت كنيم. براي آشنايي با روش هاي استعداديابي كودكان كليك كنيد.

چرا بايد براي استعداديابي دانش آموزان اقدام كرد

سؤالي كه براي بسياري از والدين پيش مي‌آيد اين است كه استعداديابي دانش آموزان چه اهميتي دارد؟ يا چرا بايد به اين موضوع توجه داشته باشيم؟

به‌طوركلي كودكي سني است كه توانايي براي يادگيري بيشتر است. احتمالاً شما هم متوجه اين موضوع شده‌ايد كه اگر چيزي را در سن پايين‌تر ياد گرفته باشيد براي مدت بيشتري در حافظه خواهد ماند. به همين دليل بهتر است استعداديابي در سنين پايين‌تر و قبل يا در ابتداي شروع آموزش رسمي اتفاق بيافتد. اين كار باعث مي‌شود متوجه توانايي‌هاي فرزندتان بشويد و به او كمك كنيد يادگيري‌هايش را در اين زمينه خاص بيشتر كند. براي اطلاع از سن استعداديابي كودكان كليك كنيد.

معلمان چرا بايد با استعداد دانش آموز آشنايي داشته باشند؟

معلمان هم با شناخت استعدادهاي دانش آموزان بهتر مي‌توانند به آن‌ها آموزش دهند، اينگونه متوجه مي‌شوند كه از هركدام از دانش‌آموزانشان در چه‌كارهايي مي‌توانند كمك بگيرند. براي مثال دانش‌آموزي كه رابطه خوبي با ديگران دارد، بهتر مي‌تواند به‌عنوان دستيار معلم يا سرگروه فعاليت كند و دانش‌آموزي كه ذوق هنري بالايي دارد مي‌تواند در فعاليت‌هايي مثل اجراي نمايش يا گروه سرود به همكلاسي‌هايش كمك كند. با اين روش تمامي دانش آموزان مشغول فعاليت‌هايي مي‌شوند كه در آن استعداد دارند و اين كار باعث بالا رفتن اعتمادبه‌نفس شان خواهد شد.

در كنار تمام مزيت‌هايي كه از استعداديابي دانش آموزان گفتيم بايد به اين موضوع هم توجه داشته باشيم كه خيلي وقت‌ها انتخاب رشته اشتباه باعث افت تحصيلي دانش‌آموزان مي‌شود و آن‌ها را با مشكلات زيادي درگير مي‌كند. درصورتي‌كه استعداديابي صحيح به دانش آموزان كمك مي‌كند توانايي‌هاي خود را بشناسند و درنتيجه در رشته و شغلي مناسب فعاليت كنند.

چگونگي استعداديابي دانش آموزان

از كودك بپرسيد

اولين و ساده‌ترين راهكار اين است كه از فرزندتان بپرسيد دوست دارد چه‌كارهايي را انجام دهد؟ معمولاً دو سه مورد اولي كه در جواب مطرح مي‌كند استعدادهاي اصلي او هستند.

فعاليت‌هاي مختلف را امتحان كنيد

انواع فعاليت‌ها را با فرزندتان انجام دهيد و ببينيد كه در كدام‌يك از آن‌ها مهارت بيشتري دارد. به اين موضوع توجه داشته باشيد كه او قطعاً در بيشتر از يك موضوع مهارت دارد، پس با دقت به دنبال پيدا كردن آن‌ها باشيد.

به رفتار دانش‌آموز دقت كنيد

براي استعداديابي دانش آموزان رفتار آن ها را بايد زير نظر گرفت. استعدادهاي فرزندتان همان رفتارهايي هستند كه او معمولاً در حال انجام دادن آن‌ها ست. براي مثال يك كودك برونگرا و اجتماعي بيشتر وقت‌ها مشغول بازي با دوستانش است. درنتيجه در رفتارهايي كه بيشتر انجام مي‌دهد متوجه استعدادهاي او خواهيد شد.

از يك مشاور كمك بگيريد

بهترين و دقيق‌ترين روش براي تعيين استعدادهاي فرزندتان اين است كه او با توجه به سن خود آزمون‌هاي استعداديابي را انجام دهد. درنتيجه بهتر است راجع به استعداديابي فرزندتان با يك مشاور صحبت كنيد. مشاورين با استفاده از تست‌ها و همين‌طور صحبت كردن با كودك مي‌توانند تمام استعدادهاي او و همين‌طور اين موضوع كه در هر زمينه چه مقدار استعداد دارد را به شما اطلاع دهند.

تست‌هاي مربوط به استعداديابي دانش آموزان

انواع مختلفي از تست‌هاي استعداديابي وجود دارد كه با توجه به سن كودك و همين‌طور هدفي كه از استعداديابي داريد از آن‌ها استفاده مي‌شود. براي انجام تست ها و كشف استعداد كودكان كليك كنيد.

آزمون استعداديابي گاردنر (هوش‌هاي چندگانه)

آزمون هوش يا استعداديابي گاردنر يكي از معروف‌ترين و رايج‌ترين آزمون‌ها است كه معمولاً براي سنين پايين‌تر مورداستفاده قرار مي‌گيرد. گاردنر معتقد بود همه ما هشت استعداد مختلف داريم كه ميزان توانايي‌مان در اين هشت مورد متفاوت است. با استفاده از اين تست متوجه مي‌شويد كه دانش‌آموز در كدام زمينه توانايي بيشتري دارد و مي‌توان در آن مورد آموزش‌ها و تمرينات بيشتري براي او در نظر گرفت. حتما براي استعداديابي دانش آموزان از متخصص كمك بگيريد.

آزمون استعداديابي هالند

هالند يكي از تست‌هاي استعداديابي مشهور است كه معمولاً براي دانش آموزان بزرگ‌تر و در زمان‌هاي انتخاب رشته براي مدرسه يا ورود به دانشگاه مورداستفاده قرار مي‌گيرد. اين تست كمك مي‌كند تا روحيات خود و همين‌طور رشته‌ها و شغل‌هايي كه با آن سازگاري بيشتري دارند را پيدا كنيد.

آزمون بلبين

بلبين يكي از تست‌هاي استعداديابي نسبتاً جديد است كه نشان مي‌دهد دانش‌آموز اگر قرار باشد در يك فعاليت گروهي شركت كند، چه توانايي‌هايي دارد و بهتر است چه‌كارهايي را به او بسپريم؟ اين آزمون به‌خصوص مي‌تواند براي معلمان و آموزش‌هاي گروهي مورداستفاده قرار بگيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استعداديابي دانش آموزان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

بهترين آزمون براي استعداديابي دانش آموزان كدام است؟

آزمون‌هاي استعداديابي بسياري وجود دارد كه با توجه به سن دانش‌آموز و همين‌طور هدفي كه از استعداديابي داريم مي‌توان از آن‌ها استفاده كرد. براي مثال آزمون هالند بيشتر براي انتخاب رشته و آزمون گاردنر براي كودكان دبستان يا حتي پيش‌دبستان مورداستفاده قرار مي‌گيرد.

منبع: استعداديابي دانش آموزان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۳۰:۴۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

چرا آموزش بخشندگي به كودكان اهميت دارد؟ اينكه فرزند شما چطور با اتفاقات كنار بيايد، به تربيت شما بستگي دارد. اگر كسي به او صدمه بزند، موجب رنجش او شود يا شيء ارزشمندي از او را خراب كند يا حتي رازش را فاش كند؛ چكار مي‌كند؟! به خاطر دوستي كوتاه مي‌آيد يا خشونت را انتخاب مي كند؟! يا بهتراست اينطور بپرسم: براي خودش و دوستش بستني مي خرد يا فقط براي خودش يا اصلا بستني نمي خورد؟! فرزندان گنجينه هاي نهايي ما هستند و آموزش و تربيت آن‌ها از مهم‌ترين قسمت وجودمان نشات مي‌گيرد. در اين مقاله با نگاهي به مفهوم بخشندگي و ظرافت هاي آموزش؛ روش هاي آموزش بخشندگي به فرزندان را توضيح مي‌دهيم. براي كسب اطلاعات كامل درباره روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

منبع: آموزش بخشندگي به كودكان

آموزش بخشندگي به كودكان

بيشتر والدين تمايل دارند فرزنداني مهربان و بخشنده داشته باشند. ولي خيلي وقت ها ما والدين با اصرار به پس انداز؛ خودخواهي و تنگ نظري را به فرزندانمان مي‌آموزيم. بخشندگي و مهرباني مفهوم ارزشمندي است كه در آينده و شخصيت او بسيار موثر است. شايد با زياده روي در اين مفهوم فرزندمان را از حقوق خودش عقب برانيم يا برعكس، صفت هايي مثل سياهي و نفرت را در قلبش نقش بزنيم. بنابراين براي آموزش و دروني سازي بايد نكاتي را در نظر داشته باشيم. براي آشنايي با ساير انواع آموزش اخلاق به كودكان كليك كنيد.

آشنايي با مفهوم بخشندگي و لذت بخشندگي براي كودكان

براي آموزش بخشندگي به كودكان با فرزندانمان بايد صحبت كنيم و جهان را برايش توضيح بدهيم. در بازي ها و رفتارها و روزمرگي ها مي‌توانيم در مورد مسائل زيبايي مثل بخشندگي با او صحبت كنيم. مي توانيد براي او خاطره‌اي تعريف‌كنيد يا در قصه اي شبانه برايش بگوئيد كه خداوند بخشنده ها را دوست دارد. اما قبل از هر چيز در نظر داشته‌باشيد كه بايد بخشندگي را به او نشان بدهيد. لازم نيست او بخشندگي را انجام بدهد تا آن را درك كند؛ مشاهده، توضيح و غيره نيز مفيد خواهند بود.

كودكان مي بينند، كودكان ياد مي گيرند

والدين مهم ترين الگوي فرزندان هستند. شما اگرمي‌خواهيد كودكتان بخشندگي رابياموزد، بهتراست او را با خود به گردش‌برده و بگذاريدبا تماشاي شما، بخشندگي و مهرباني را لمس كند. بهتراست در اين مراسم ها كمي متناسب با سن او ساده تر رفتار كنيد. و حتي مي‌توانيد موضوع را با دوستان و آشنايان در ميان بگذاريد. اين طور خودتان هم مي توانيد از تماشاي همكاري و بخشندگي از شوق بيشتري برخوردار شويد.

از نمايش به واقعيت از واقعيت به نمايش

واقعيت از ديد كودكان پنهان نمي‌ماند. اينكه شما در قبال كسي كه ناراحتتان‌كرد چطور رفتار كرديد. يا وقتي او را به خاطرشكستن يك ظرف مي‌بخشيد. يا مدت زمان هر عصبانيت مادر؛ آموزش‌هاي مهمي هستند كه كودك در رفتار والدين دنبال مي‌كند و در ذهنش به خاطر مي سپارد. زماني كه شما با روش‌هايي مثل توضيح‌دادن، ذكركردن خستگي از كار و غيره رفتارهاي خود را برايش توضيح مي‌دهيد، مي تواند از تاثيرات مخرب بكاهد. براي آشنايي با بهترين روش هاي آموزش به كودكان كليك كنيد.

آموزش بخشندگي به كودكان | چرا بخشندگي خوب است و چرا هميشه نبايد بخشنده باشيم؟

بخشندگي يكي از زيباترين صفت‌هايي است كه فرزندانمان در سنين كودكي مي‌آموزند و در زندگي روزمره حضور آن، باعث دلگرمي تمام افراد جامعه مي‌شود. اما فراموش نكنيم اصرار بيش از حد براي آموزشِ مفاهيم اخلاقي، به سادگي مي‌تواند به لطافت و كودكي فرزندمان صدمه زده و او را از زندگي خودش محروم سازد. اين نوع افراط ها يا تفريط ها شايد در همان سنين كودكي، خود را به صورت اختلال هاي متفاوتي مثل تكانشگري يا انزوا طلبي نشان دهد. براي آشنايي با تفكيك و ايجاد حس مالكيت كودكان كليك كنيد.

بعضي از قوانين سخت اخلاقي را براي او تعريف كنيد

  • مثلا بار اول يك اتفاق كه قرار نيست تكرار شود، مي‌تواند به سادگي مورد بخشش قرار بگيرد.
  • در مورد نيت هر فرد، و اشتباه بهتراست از اشتباهات غير عمدي ساده‌تر عبور كند.
  • عذر خواهي كردن يك فرد، مي‌تواند دليل خوبي براي بخشيدن باشد.
  • عمق يك دوستي مي‌تواند در لحظاتي باشد كه به سادگي اشتباهات يكديگر را ناديده مي گيرند و بسادگي همديگر را مي بخشند.
  • اگر از يك اشتباه مدت زيادي گذشته است، شايد بهتر باشد آن را فراموش كنند يا ببخشند.

نكات پاياني

  • طرحواره هاي اموال ديگران و قرض گرفتن، بيشتر در سنين سه سالگي خود را نشان مي دهد و قبل‌تر از اين سن، نبايد براي آموزش اين مفاهيم كودك را تحت فشار قرار داد.
  • از نظر بيشتر متخصصين حدود تقريبي براي آموزش مفهوم بخشندگي براي كودكان سنين پيش از دبستان و حضور در مهد كودك اعلام شده است. اما والدين بايد پيش زمينه هاي لازم براي اين مفهوم را به كودك آموخته باشند.

بخشندگي امر مهمي‌است كه اغلب هر انسان متناسب با وضعيت و سن و رشد اخلاقي خود، تعريف متفاوتي از آن خواهد داشت. بهترين روش براي آموزش بخشندگي به كودكان زير نظر متخصصان صورت مي گيرد. هرچند والدين با كمك مربي‌هاي مهد و مدرسه در طي سال‌ها، اين امر را در كودكان نهادينه مي كنند. اما آموزش مقوله هاي اخلاقي نظير بخشندگي در سنين مناسب و متد مناسب، تاثيرات بسزايي در رشد شخصيت و روان فرزندان خواهد داشت.

براي دريافت مشاوره در زمينه آموزش بخشندگي به كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: آموزش بخشندگي به كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۲۷:۱۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی