نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

دعوا در بارداري ممكنه براي هر زوجي پيش بيايد. بارداري يكي از اتفاقات هيجان‌انگيز و حساس براي زوجين محسوب مي‌شود. با اين حال برخي از زوجين به دليل بارداري ناخواسته، عوامل و مسائل خانوادگي و… دچار مشكلاتي مي‌شوند كه اين تجربه را براي آن‌ها دشوار مي‌كند.

از جمله اين مشكلات پيش آمده مي‌توان به دعوا و خشونت در دوران بارداري اشاره كرد. دعوا و خشونت در بارداري رفتاري است كه مي‌تواند به طور مستقيم و غيرمستقيم سلامت مادر و فرزند را تحت تاثير قرار دهد و بارداري كه يك اتفاق خوشايند در طول زندگي است را به يكي از بدترين دوره‌ها تبديل كند. از آنجايي كه دعوا و خشونت در دوران بارداري مي‌تواند يك تهديد جدي براي سلامت روان و جسم مادر و كودك محسوب شود آشنايي با عوامل و و راهكارهاي مديريت آن مي‌تواند بسيار حائز اهميت باشد. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: دعوا در بارداري

دعوا در بارداري

بارداري‌تان هرگز دليلي بر تغيير رفتار و اتمام دعواهاي شما و همسرتان نيست. اگر رابطه‌تان دچار گره‌ها و مشكلاتي است، حتما بايد به دنبال راهكاري اساسي براي حل آن باشيد. پس هرگز از بچه‌دار شدن براي حل مشكلات‌تان استفاده نكنيد. چه بسا احتمال آسيب به جنين و خود شما در بارداري نيز بيشتر مي‌شود.

دعوا در بارداري چه لفظي و چه فيزيكي بر روي جنين تاثير منفي مي‌گذارد. پس اگر هنوز اين مساله در خانه‌تان وجود دارد، هر چه سريع تر از خدمات مشاوره روانشناسي استفاده نماييد. اگر در اثر دعوا احساس مي‌كنيد آسيبي به جنين رسيده، حتما درباره علائم سقط جنين بخوانيد.

علل دعوا در بارداري

بارداري يكي از رويدادهاي لذت بخش در زندگي است، اما برخي از زوجين به هر دليلي دچار خشونت خانگي و دعوا در اين دوران مي‌شوند. در ادامه برخي از دلايل دعوا در بارداري توضيح داده مي‌شود.

تغيير شرايط

يكي از عوامل دعوا در بارداري، تغيير شرايط است. بارداري علاوه بر اينكه يكي از دوران‌هاي شيرين زندگي است مي‌تواند با اضطراب و تنش زيادي به همراه باشد. تولد فرزند به خودي خود باعث ايجاد تغييراتي در زندگي زوجين مي‌شود كه بر عملكردهاي مختلف آنان تاثير مي‌گذارد.

نگراني از وجود بيماري‌هاي ژنتيكي، انجام آزمايش‌هاي غربالگري، باردارهاي ناخواسته و… از جمله عواملي هستند كه نياز به همراهي و حمايت زوجين از يكدگير دارد. اگر هر يك از زوجين نتوانند با شرايط جديد كنار بيايند طبيعتاً دچار دعوا و مشكلاتي مي‌شوند كه بر جنبه‌هاي مختلف زندگي آن‌ها تاثير منفي مي‌گذارد.

دعوا در بارداري به دليل مشكلات ارتباطي بين زوجين

معمولاً زوجيني كه مهارت‌هاي لازم براي مديريت كردن رابطه را در دوران بارداري نمي‌دانند دچار مشكلات ارتباطي مي‌شوند و دعوا و مشاجره‌ها را افزايش مي‌دهند. عمدتاً اين مسئله به دليل مشكل در روابط جنسي پيش مي‌آيد. ممكن است برخي از زوجين شيوه صحيح برقراري رابطه جنسي را در اين دوران ندانند و به همين دليل دچار دعوا در بارداري شوند. در برخي موارد تغييرات ظاهري خانم‌ها مي‌تواند براي همسرشان رضايت بخش و جذاب نباشد و در نتيجه رابطه بين زوجين با مشكلاتي همراه شود.

براي آشنايي با علل و درمان تنفر از همسر در بارداري كليك كنيد.

تغييرات هورموني

مهم ترين علل دعوا در بارداري تغييرات هورموني است. در اين دوران معمولاً خانم‌ها به دليل تغييرات هورموني و مسائل مرتبط با بارداري بيشتر تحريك پذير و حساس مي‌شوند و به طور هيجاني واكنش نشان مي‌دهند. در اين بين اگر مرد با شيوه ارتباط صحيح با همسر باردارش را بلد نباشد مي‌تواند بر اين مشكلات دامن زند و باعث تشديد دعواها و مشاجرات شود. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد.

پريشاني‌هاي روانشناختي

به دنبال تغييراتي كه در دوره بارداري به دليل مسائل اجتماعي، اقتصادي، زيستي و… براي زوجين رخ مي‌دهد، معمولاً پريشاني‌هاي روانشناختي بروز پيدا مي‌كنند. پريشاني‌هاي روانشناختي نظير افسردگي و اضطراب و… از جمله مسائلي هستند كه بر وضعيت ارتباطي زوجين تاثير منفي مي‌گذارند و مي‌توانند خشونت و دعوا در بارداري را افزايش دهند.

مسائل اقتصادي

يكي از عوامل رايج خشونت و دعوا در بارداري به دليل مسائل اقتصادي رخ مي‌دهد. مسائل اقتصادي مي‌تواند به دليل مشكل در تأمين هزينه‌ها توسط مرد رخ دهد و يا همچنين به دليل خانه نشين شدن زن شاغل به دليل بارداري رخ دهد. برخي از خانم‌هايي كه به شغل‌هاي آزاد مشغول هستند ممكن است به دليل بارداري نتوانند در دوره‌اي كار كنند و در تامين هزينه‌ها به همسرشان كمك كنند. همين مسئله مي‌تواند باعث بروز مشكلات و دعواهايي بين زوجين شود.

نام فرزند

يكي از عوامل دعوا در بارداري، انتخاب نام فرزند است. تفاوت نظر در انتخاب نام نوزاد و به تفاهم رسيدن و اتفاق نظر در يك اسم براي برخي از زوجين دشوار است. با مشورت و به نتيجه رسيدن براي نام فرزند، از شدت دعوا ها كاسته و آرامش روان خود را الويت قرار دهيد.

عوارض دعوا و خشونت خانگي در دوران بارداري

خشونت و دعوا در بارداري مي‌تواند تاثيرات كوتاه مدت و بلند مدتي بر وضعيت مادر و فرزند به همراه داشته باشد. جدي‌ترين مسئله‌اي كه مي‌تواند رخ دهد مرگ و سقط جنين به دليل وارد شدن ضربه به شكم مادر است. وارد شدن ضربه‌ و يا استرس‌هاي بيش از اندازه شديد مي‌تواند منجر به سقط جنين يا زايمان زودرس شود. هرچقدر كه بارداري در ماه‌هاي اوليه باشد احتمال سقط جنين بيشتر مي‌شود.

علاوه بر اين بروز خشونت و دعوا در بارداري مي‌تواند بر وضعيت سلامت روان مادر و فرزند تاثير منفي بگذارد، به طوريكه با افزايش مشاجره‌ و دعواها هورمون كورتيزول در بدن مادر به مقدار بيشتري توليد مي‌شود. هورمون كورتيزول همان عاملي است كه مي‌تواند باعث ايجاد پريشاني‌هاي روانشناختي زيادي مانند اضطراب و استرس و.. شود. هورمون كورتيزول توانايي رد شدن از جفت را دارد و مي‌تواند بر وضعيت جنين تاثير منفي بگذارد. در نتيجه نوزاد متولد شده در سال‌هاي بعد به احتمال بيشتري مستعد ابتلا به اختلالات هيجاني و رفتاري مختلف مي‌شود.

براي آشنايي بيشتر با راه هاي درمان انواع مشكلات در بارداري كليك كنيد.

راهكارهاي بهبود روابط و مديريت دعوا در بارداري

بهبود روابط عاطفي

برخي از زوجين به دليل قطع روابط‌جنسي در دوران بارداري دچار كاهش صميمت مي‌شوند. اين مسئله بر جنبه‌هاي ديگر روان و جسم آن‌ها تاثير منفي مي‌گذارد. زوجين بايد بدانند كه انجام رابطه‌جنسي در دوران بارداري مانعي ندارد (فقط در موارد خاص پزشك رابطه را ممنوع مي‌كند) و مي‌توانند با رعايت نكات ساده اين كار را به طور صحيح انجام دهند. اينگونه ارتباط صميمي بين خودشان را حفظ كرده و از بروز دعوا در بارداري جلوگيري مي‌كنند. براي آشنايي با شيوه‌هاي صحيح رابطه جنسي در دوران بارداري مي‌توانيد از يك روانشناس و يا مشاور امور جنسي كمك بگيريد.

آشنايي با مهارت‌هاي زندگي

آشنايي با مهارت‌هاي زندگي يكي از عوامل پيشگيري كننده دعوا در بارداري و محافظ براي قبل، حين و بعد از بارداري است. زوجين قبل از تصميم به ازدواج و يا بچه دار شدن بايد با مهارت‌هاي اساسي مديريت زندگي و آموزش‌هاي اساسي در ارتباط با شيوه صحيح رفتار در بارداري آشنا شوند. بهتر است زوجين قبل از تصميم‌گيري براي باردار شدن براي دريافت اين آموزش‌ها از يك روانشناس كمك بگيرند. علاوه بر اين اگر در حين بارداري دچار چنين مشكلاتي شده‌ايد، بهتراست در اولين گام از يك متخصص كمك بگيريد و اجازه ندهيد كه مشكل‌تان گسترش پيدا كند و بر ساير جنبه‌هاي زندگي‌تان تاثير منفي بگذارد.

روش‌هاي مديريت استرس

روش‌هاي مديريت استرس و تكنيك‌هاي آرام سازي مي‌تواند براي كوتاه مدت و بلند مدت موثر واقع شود و از بروز تحريك پذيري، پرخاشگري، مشاجره ودعوا در بارداري پيشگيري كند. عمدتا زوجين در دوران بارداري با مشكلاتي مواجه مي‌شوند كه آرامش آن‌ها را بهم مي‌زند و بر تنش آن‌ها مي‌افزايد، در چنين مواقعي مراجعه به روانشناس و آشنايي با روش‌هاي مديريت استرس مي‌تواند يك اقدام موثر باشد.

بيشتر بخوانيد: ضربه به شكم در بارداري

براي يكديگر وقت بگذاريد

يكي از راهكارهاي بهبود دعوا در بارداري، وقت كافي گذاشتن براي يكديگر است. بسياري از آقايان براي مقدمات به دنيا آمدن فرزند و كيفيت زندگي به شدت مشغول كار و پس انداز هستند. و براي خانم هاي خود وقت نمي‌گذارند، بدترين رفتار با خانم باردار، بي توجهي به او است. براي پيشگيري از اين عوامل براي همسر خود وقت بگذاريد.

كلام آخر

دعوا در بارداري شرايط مادر و فرزند را به خطر مي‌اندازد و سبب بروز عوامل مختلفي مانند اضطراب، استرس و مشكلات جسمي و … مي‌شود. براي جلوگيري از اين اتفاقات ناخوشايند با روانشناسان در ارتباط باشيد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دعوا در بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا رابطه‌جنسي مي‌تواند باعث كاهش دعوا در دوران بارداري شود؟

يكي از عوامل بدرفتاري و پريشاني‌هاي رواني در دوران‌بارداري مي‌تواند به علت عدم برقراري رابطه جنسي رخ دهد. زوجين بايد بدانند كه برقراري رابطه جنسي مگر به دليل مشكل پزشكي مانعي ندارد و زوجين با رعايت نكات ساده و انتخاب پوزيشن‌هاي مناسب دوران بارداري مي‌توانند به راحتي رابطه جنسي داشته باشند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: دعوا در بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دعوا در بارداري،
موضوع:
[ ۱۴ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۲۸:۳۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

ترس از دست دادن نوزاد از آن دسته ترس‌هايي است كه كمتر راجع به آن صحبت شده است. بااين‌حال شايد براي‌تان جالب باشد اگر بدانيد بسياري از والدين و به‌خصوص مادرها درگير ترس از دست دادن نوزاد هستند. داشتن فرزند يكي از بزرگ‌ترين نعمت‌هاي زندگي هركدام از ما است؛ و ازدست‌دادن فرزند را مي‌توانيم يكي از بدترين تجربيات براي هركس بدانيم.

بااين‌حال طبيعي نيست كه شما پيش از اينكه هيچ مشكلي براي فرزندتان پيش آمده باشد نگران ازبين‌رفتن او باشيد. اين افكار مي‌تواند تأثير منفي بسياري روي روان خود شما و احتمالاً شرايط روحي كودكتان باقي بگذارد. به همين خاطر در ادامه راجع به ترس از دست دادن نوزاد صحبت خواهيم كرد. به‌علاوه توصيه مي‌كنيم اگر ترس‌هاي شما به حدي هستند كه نمي‌توانيد آن‌ها را كنترل كنيد حتما مشاوره كودك و مادر دريافت نماييد..

منبع: ترس از دست دادن نوزاد

نشانه هاي ترس از مرگ و از دست دادن نوزاد

ترس از مرگ يا از دست دادن نوزاد يا عزيزان يكي از مشكلات رايجي است كه مي‌تواند دلايل بسيار گوناگوني داشته باشد. در اين شرايط بيمار نشانه‌هايي كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت مي‌كنيم را نشان خواهد داد. توجه داشته باشيد كه قرار نيست همه اين نشانه‌ها در يك نفر ديده شود. اما هرچه تعداد يا شدت نشانه‌ها بيشتر باشد به اين معني است كه فرد نياز به كمك جدي‌تري دارد. نشانه‌ها عبارتند از:

  • مادر يا پدر تقريباً هر روز و هر ساعت از روز به‌نوعي درگير اين فكر است كه فرزند خود را از دست خواهد داد.
  • براي جبران ترسي كه وجود دارد مراقبت‌هاي افراطي از نوزاد يا كودك انجام مي‌دهد. براي مثال ديده شده كه مادران درگير با اين اضطراب حتي ساده‌ترين كارها مثل عوض‌كردن پوشك را هم به ديگران واگذار نمي‌كنند.
  • ترس از دست دادن ، به شكل مرگ، گم‌شدن و يا آسيب‌ديدن نوزاد دائماً در خواب‌ها تكرار مي‌شود.
  • نوزاد هميشه مي‌بايست در مقابل ديد آن‌ها باشد يا به‌نوعي از او خبر داشته باشند. در غير اينصورت اضطراب بسيار زيادي را تحمل مي‌كنند.
  • دائماً تصاوير يا افكار مزاحمي راجع به از دست دادن نوزاد در ذهن مادر شكل مي‌گيرد و به دنبال آن او سلامتي فرزندش را بررسي مي‌كند.

براي آشنايي بيشتر با علائم اضطراب كليك كنيد.

دلايل ترس از مرگ نوزاد

بيماري‌هاي روحي

احتمال بسيار زيادي وجود دارد كه پدر يا مادر قبل از تولد نوزاد درگير بيماري‌هاي روحي بوده باشند (هرچند كه ممكن است اين بيماري‌ها علائم و نشانه چنداني نداشته و اكنون كه اتفاق جديدي در زندگي رخ داده در حال نشان‌دادن خودش باشد). بيماري‌هايي مثل اضطراب جدايي، افكار وسواسي، افسردگي يا حتي اضطراب فراگير از آن دسته مشكلاتي هستند كه مي‌تواند به اين شرايط مربوط باشد.

اضطراب جدايي يكي از انواع بيماري‌هاي رواني است كه به معناي ترس ازدست‌دادن عزيزان است. اگرچه احتمال بروز آن در سنين پس از كودكي كمتر است اما ممكن است زايمان و تغييرات مربوط به آن باعث شروع بيماري ترس از دست دادن نوزاد در فرد شود. در مقابل وسواس بيماري است كه باعث مي‌شود دائماً افكار و تصاوير ناخوشايندي در ذهن بيمار شكل بگيرد و به دنبال آن او تلاش مي‌كند تا با بررسي سلامت نوزاد آرامش پيدا كند. اگر هر يك از اين نشانه‌ها را در خود احساس مي‌كنيد به اين معني است كه شما به كمك جدي يك مشاور نياز داريد.

ترس از دست دادن نوزاد | وابستگي‌هاي بيش از حد

شرايط فرهنگي و اجتماعي امروزه باعث شده كه والدين حتي بيش از گذشته به فرزندان خود وابسته باشند. يكي از دلايل اين موضوع را شايد بتوانيم تك‌فرزندي بدانيم. طبيعتاً شما به هر چيزي كه بيشتر وابسته باشيد ترس ازدست‌دادن آن را هم بيشتر احساس مي‌كنيد. به همين خاطر مي‌توان گفت يكي از دلايلي كه باعث ترس از دست دادن نوزاد مي‌شود توجه بيش از حد والدين و وابستگي آن‌ها به فرزندانشان است.

سختي‌هاي دوران بارداري يا قبل از آن

نابارداري يا بارداري‌هاي سخت يكي از شايع‌ترين مشكلاتي هستند كه امروزه با آنها مواجه مي‌شويم. در چنين شرايطي احتمال بروز ترس از دست دادن بسيار بيشتر خواهد شد. در واقع والدين به اين خاطر كه با سختي بسياري صاحب فرزند شده‌اند مراقبت‌هاي افراطي را از او به عمل مي‌آورند. زيرا داشتن فرزندي ديگر را غير ممكن و نشدني مي‌دانند. براي كسب اطلاعات بيشتر حتما مقاله سندرم مرگ ناگهاني نوزاد را بخوانيد.

خاطرات تلخ از دست دادن نوزاد

تجربيات تلخ مي‌توانند از اصلي‌ترين دلايل ترس ازدست‌دادن باشند. والديني كه تجربه سقط‌هاي مكرر يا ازدست‌دادن نوزاد را داشته‌اند معمولاً دائماً درگير تجربيات گذشته خود هستند. ترس از دست دادن نوزاد باعث مي‌شود كه آن‌ها سعي كنند بيش از حد مراقب فرزند جديدشان باشند تا از بروز مشكلات تازه جلوگيري كنند.

يك مكانيزم دفاعي ناهشيار

گاهي اوقات هم توجه‌هاي افراطي مي‌تواند ريشه در يك نارضايتي داشته باشد. فرويد و پيروان او معتقدند هركجا كه احساس يك نفر رنگ و بوي افراط پيدا مي‌كند به معناي آن است كه احتمالاً در ناهشيار وي احساساتي متضاد با آنچه نشان مي‌دهد در جريان هستند. براي مثال ممكن است شما از فرزندتان و به‌دنياآمدن او به هر دليلي ناراحت باشيد. اما هرگز اين ناراحتي به ذهن هشيار شما راه پيدا نخواهد كرد. بلكه كاملاً سركوب شده و احساساتي متضاد با آن در رفتار شما نشان داده خواهد شد.

اهميت درمان ترس از دست دادن نوزاد

متأسفانه بسياري از مواقع دليلي براي درمان ترس از دست دادن نوزاد نمي‌بينيم. حتي گاهي اوقات پدر يا مادري كه تا اين حد درگير فرزند خود باشد به‌عنوان والدي نمونه تشويق هم مي‌شود. اما بهتر است به اين موضوع دقت داشته باشيد كه اولاً ترس ازدست‌دادن بخش مهمي از فكر و ساعات روز شما را درگير خودش مي‌كند. به همين خاطر احتمالاً شما از انجام‌دادن بسياري از كارهاي ديگر عقب مي‌افتيد. اين موضوع مي‌تواند جريان رشد و پيشرفت شما را تحت‌تأثير خودش قرار بدهد. به‌علاوه فرزندان شما اگرچه بخش بسيار مهمي از زندگي شما هستند اما قرار نيست همه زندگي‌تان باشند. به همين خاطر بايد بتوانيد بين جنبه‌هاي مختلف زندگي خود تعادل برقرار كنيد.

يكي ديگر از آسيب‌هاي اين رفتار شما اين است كه احتمالاً در آينده فرزندتان از نظر اعتمادبه‌نفس و توانايي حل مشكلات بسيار ضعيف و متكي به شما خواهد بود. زيرا شما در طي سال‌هاي كودكي نيز به‌خاطر ترسي كه داشته‌ايد اجازه بسياري از كارها را به او نداده‌ايد. اين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را در شخصيت فرزندتان ايجاد كند. به همين خاطر بهتر است به اين موضوع كمي دقت داشته باشيد و براي درمان آن از يك روان‌شناس متخصص كمك بگيريد.

براي آشنايي با انواع بيماري هاي كودكان كه نياز به درمان دارند كليك كنيد.

راهكارهايي براي درمان ترس از دست دادن نوزاد

همان‌طور كه گفتيم درمان اين ترس‌ها يكي از مهم‌ترين كارهايي است كه مي‌بايست انجام بدهيد. روش‌هاي مختلفي براي درمان ترس ازدست‌دادن نوزاد وجود دارد. اما دقت داشته باشيد كه انتخاب بهترين روش تنها پس از مصاحبه باليني و توسط مشاور متخصص تعيين مي‌شود. از جمله اين روش‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

آرام‌سازي

در مراحل اوليه كه اضطراب بيمار بيش از حد انتظار بالا است. از روش‌هاي آرام‌سازي مانند ريلكسيشن براي كاهش اضطراب استفاده مي‌شود. اين روش‌ها به بيمار كمك مي‌كند تا بتواند اضطراب خود را تا حدودي كاهش بدهد.

بررسي افكار منفي

در اين روش به بيمار كمك مي‌شود افكار منفي كه در ارتباط با فرزند خود دارد و دلايل و ريشه آن‌ها را پيدا كند. سپس با كمك مشاور اين افكار تغيير داده مي‌شوند و افكار سالم‌تري جاي آن‌ها را مي‌گيرد.

شناسايي محرك‌ها

يك راهكار ساده اين است كه درمانگر به بيمار كمك مي‌كند تا شرايطي كه باعث مي‌شود ترس‌هاي او بيشتر بشوند را شناسايي كند و سپس به او كمك مي‌شود تا اين شرايط را تحت كنترل خود بگيرد.

بررسي عوامل ريشه‌اي

همان‌طور كه گفتيم ترس ازدست‌دادن نوزاد مي‌تواند دلايل مختلفي مثل بيماري‌هاي روحي يا گذشته سخت داشته باشد. در چنين شرايطي يكي از مهم‌ترين وظايف درمانگر اين است كه دلايل اصلي را پيدا كند؛ و براي درمان آن‌ها اقدام نمايد. زيرا تا زماني كه اين دلايل برطرف نشوند مشكل همچنان سر جاي خودش باقي خواهد ماند.

جلوگيري از پاسخ

در يك روش ديگر سعي مي‌شود هنگام بروز اضطراب از اينكه شما فرزندتان را بررسي كنيد جلوگيري شود. اين كار باعث مي‌شود به‌تدريج متوجه اين موضوع بشويد كه حتي وقتي فرزندتان را چك نمي‌كنيد هيچ خطري او را تهديد نمي‌كند و اضطراب‌هاي شما بي‌دليل هستند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از دست دادن نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

چطور مي‌توانم ترس ازدست‌دادن فرزندم را كمتر كنم؟

مهم‌ترين راهكار اين است كه دليل ترس‌هايتان و همين‌طور افكار منفي كه داريد را پيدا كرده و سعي كنيد آنها را از بين ببريد. اما اگر احساس مي‌كنيد به‌تنهايي از پس اين كار برنمي‌آييد بهتر است از يك مشاور متخصص در اين زمينه كمك بگيريد.

چرا بعضي از مادران دچار ترس ازدست‌دادن فرزند مي‌شوند؟

وابستگي بيش از حد، تجربه‌هاي منفي گذشته، سختي‌هاي دوران بارداري و همين‌طور بيماري‌هاي روحي از جمله مسائلي هستند كه مي‌توانند در اين شرايط تأثير داشته باشند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از دست دادن نوزاد،
موضوع:
[ ۱۳ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۲۴:۳۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

هوش بدني و جنبشي يكي از انواع هوش يا استعدادهايي است كه بيشتر از هر چيز به توانايي كنترل حركات بدن و همين‌طور برقراري ارتباط با اشيا مربوط مي‌شود. احتمالاً شما هم در اطرافتان ديده‌ايد كه بعضي‌ها براي درس خواندن بايد دور خانه راه بروند يا موقع صحبت كردن بيش‌ازحد از دست‌هايشان استفاده مي‌كنند؛ همه اين‌ها نشانه هوش بدني و جنبشي بالاست، اما شايد بيشتر از هركسي بتوانيد اين هوش را در هنرمندان ببينيد.

مجسمه‌سازي، نقاشي يا حتي رقص، هنرهايي هستند كه نياز به هماهنگي بدني بالايي دارند و اين هماشن هوش بدني و جنبشي است. سطح اين هوش را مي‌توان از دوران كودكي شناسايي و پرورش داد، براي آن كه زمينه رشدي مناسب را براي فرزندتان محيا كنيد، مي‌توانيد براي استعداديابي كودك‌تان به متخصصان مراجعه نماييد. براي دريافت خدمات مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: هوش بدني و جنبشي چيست

هوش بدني و حركات جنبشي چيست

بسياري از روانشناسان براي اينكه توانايي‌هاي ذهني يا هوش را اندازه‌گيري كنند به نمره تست هوش يا IQ توجه مي‌كنند. اما روانشناسي به نام هوارد گاردنر معتقد بود كه هوش دامنه بسيار وسيع‌تري دارد و به همين خاطر هشت هوش مختلف را معرفي كرد كه يكي از آن‌ها هوش بدني و جنبشي است. اين هوش از دو توانايي در كنار هم تشكيل شده؛

1. توانايي كنترل و تنظيم حركات بدن

2. توانايي برقراري ارتباط با اشيا

كساني كه هوش بدني و جنبشي بالايي دارند ممكن است تنها در يكي از اين توانايي‌ها قوي باشند، اما برخي ديگر از آن‌ها هر دو توانايي را هم‌زمان دارند.

بيشتر بخوانيد : سن استعداديابي كودكان

ويژگي‌هاي هوش بدني و جنبشي

  1. يادگيري عملي بالايي دارند. يعني هنگامي‌كه با چيزي مستقيماً درگير شوند بهتر آن را ياد مي‌گيرند. آن‌ها در ساده‌ترين شرايط براي يادگيري بايد راه بروند يا از دست‌هايشان براي توضيح دادن استفاده كنند.
  2. آن‌ها حركات پيچيده را سريع‌تر از ديگران ياد مي‌گيرند. هنگامي‌كه براي يادگيري ترتيب فعاليت‌هاي پيچيده مثل يك تكنيك ورزشي ديگران نياز به مدتي تمرين دارند، آن‌ها به‌سرعت تكنيك را ياد مي‌گيرند.
  3. هماهنگي بين دو نيمه بدن و همين‌طور چشم و دست يا دست‌وپا در آن‌ها بسيار بالاست.
  4. هوش بدني و جنبشي بالا از شما يك ورزشكار مي‌سازد. آن‌هايي كه در اين هوش نمرات بالايي مي‌گيرند نسبت به ورزش و فعاليت توجه بالايي دارند و يكجا نشستن آن‌ها را خسته مي‌كند.
  5. هوش بدني و جنبشي بالا كمك مي‌كند به كمك دستان خود بتوانيد كارهاي بسيار ظريف و هنرمندانه‌اي مثل نقاشي، سفالگري، خياطي يا حتي جراحي را انجام دهيد.

اهميت هوش بدني و جنبشي

هوش بدني و جنبشي استعدادي است كه اگر در شما يا فرزندتان وجود داشته باشد مي‌تواند از او يك جراح، مهندس، ورزشكار يا هنرمند تمام‌عيار بسازد. به همين خاطر اگر اين توانايي را در خود يا هركدام از اطرافيانتان احساس مي‌كنيد بهتر است به پرورش آن توجه داشته باشيد. براي آشنايي با ساير انواع هوش كودكان كليك كنيد.

مشاغل مرتبط با هوش بدني و جنبشي

  • جراحي
  • پرستاري
  • كاردرماني
  • فيزيوتراپي
  • سخنران
  • نقاش
  • ورزشكار
  • مربي رقص
  • بافنده فرش
  • طراح هنري
  • خياط
  • مربي ورزشي
  • مكانيك
  • كشاورز

تقويت هوش بدني و جنبشي

گاردنر معتقد بود همه ما انسان‌ها از زمان تولد به‌صورت فطري تمامي هوش‌هاي هشت‌گانه و همين‌طور هوش بدني و جنبشي را در خود داريم اما بر اساس محيطي كه در آن زندگي مي‌كنيم ممكن است برخي از اين توانايي‌ها بيشتر و برخي ديگر كمتر شوند. درنتيجه اگر احساس مي‌كنيد نياز داريد اين هوش را در خود يا فرزندتان پرورش دهيد جاي نگراني نيست زيرا به‌راحتي مي‌توانيد با استفاده از راهكارهايي اين توانايي را افزايش دهيد. ازجمله اين راهكارها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي آشنايي بيشتر با روش‌هاي استعداديابي كودكان كليك كنيد.

1- ورزش كردن

ورزش كردن مرتب حتي اگر در حد چند تمرين ساده باشد مي‌تواند رابطه ذهني را با شرايط جسمي بهتر كند. ورزش كمك مي‌كند تا در حفظ تعادل و همين‌طور برقراري رابطه بين اندام‌هاي مختلف توانايي بيشتري به دست بياوريد. بهتر است براي تمرين كردن از چند حركت ساده شروع كنيد و اين برنامه را تا انجام ورزش‌هاي پيچيده‌تري مثل زومبا يا ايروبيك جلو ببريد. بهتر است ورزش را با سرگرمي تلفيق كنيد تا علاقه كودكتان نيز به اين دست فعاليت‌ها بيشتر شود.

2- تمرينات ريلكسيشن

تمرينات آرام‌سازي كمك مي‌كنند براي مدت كوتاهي تنها به خود توجه داشته باشيد و بالاترين هدف آن‌ اين است كه بتوانيد بين ذهن و جسمتان ارتباط برقرار كنيد. درنتيجه اين تمرين‌ها تا حد زيادي مي‌توانند به شما براي تسلط پيدا كردن روي بدنتان كمك كنند. انجام اين تمرينات با صداي بلند به همراه فرزندتان به ياد مي‌دهد كه چگونه اين كار را انجام دهد.

به هنر اهميت بدهيد

يكي از راهكارهايي كه براي پرورش توانايي بدني و جنبشي خيلي كمك خواهد كرد اين است كه زماني را به ساختن كاردستي‌هاي مختلف اختصاص دهيد. ساختن كاردستي يا كار كردن با دست مي‌تواند توانايي شما را براي انجام حركات ظريف افزايش دهد. مي‌توانيد با توجه به سليقه و علايق خود فعاليت‌هاي مختلفي مثل صنايع‌دستي، سفالگري، خياطي يا حتي درست كردن كاردستي‌هاي ساده مقوايي در خانه را شروع كنيد. براي فرزندتان از وسيله‌هاي آموزشي يا بازي‌هاي مختلف مثل مداد رنگي، خمير بازي، سفالگري، شن بازي و… استفاده كنيد.

حس لامسه را تقويت كنيد

مي‌توانيد اين بازي را همراه با كودكتان انجام دهيد و از اين راه هوش بدني و جنبشي را در هر دوي‌تان افزايش دهيد. براي اين كار چشمانتان را ببنديد و سپس با لمس كردن اشيا نام آن‌ها را حدس بزنيد. يا انجام كارهاي مختلف مثل بريدن يك كاغذ به شكلي خاص را با چشمان بسته انجام دهيد.

نمايشنامه اجرا كنيد

يكي از بهترين راهكارها براي تقويت هوش بدني و جنبشي در كودكان اين است كه داستان‌هاي موردعلاقه آن‌ها را به‌صورت يك نمايشنامه با يكديگر اجرا كنيد. اين كار در كنار بالا بردن هوش بدني و جنبشي مي‌تواند به تخيل و حافظه فرزند شما نيز كمك كند.

هوش بدني | اهميت مشاوره‌

همان‌طور كه گفته شد گاردنر معتقد است همه ما تمامي اين هوش‌هاي هشت‌گانه را در خود داريم اما ميزان آن‌ها در هريك از ما فرق مي‌كند. كمك گرفتن از مشاوره كودك باعث مي‌شود از سنين پايين با استعدادهاي فرزند خود آشنا شويد و بتوانيد برنامه مناسبي براي پرورش آن‌ها در نظر بگيريد. به علاوه بسياري از ما حتي زماني‌كه به سن بزرگسالي مي‌رسيم هنوز استعدادهاي خودمان را نمي‌شناسيم و اين موضوع اغلب مشكلاتي را در پيدا كردن شغل يا انتخاب رشته تحصيلي براي ما ايجاد مي‌كند. براي كشف استعداد كودكان كليك كنيد.

به همين خاطر معمولا پيشنهاد مي‌‌شود كه براي شناخت استعدادها و مسيري كه مي‌خواهيد براي زندگي درنظر بگيريد از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين كمك مي‌كنند تا متوجه شويد كدام‌يك از استعدادها يا هوش‌هايي كه گاردنر از آن صحبت مي‌كند در شما بيشتر است و براي موفق شدن تلاش خواهيد كرد. روانشناس حتي مي‌تواند با بررسي شغل شما و توانايي‌هايي كه اين شغل نياز دارد به شما كمك كند تا در زمينه كاري خودتان موفق‌تر باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هوش بدني جنيشي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

هوش بدني و جنبشي يعني چه؟

هوش بدني و جنبشي به معناي توانايي فرد براي كنترل و تنظيم حركات بدن و همين‌طور ارتباط برقرار كردن با اشيا است.

چه افرادي هوش بدني و جنبشي بالايي دارند؟

هماهنگي بالا بين اندام‌هاي مختلف بدن و همين‌طور توانايي در ساختن اشيا مختلف دو نمونه از مهم‌ترين توانايي‌هاي اين افراد است. به‌طوركلي ورزشكاران و هنرمندان دو دسته از افرادي هستند كه هوش بدني و جنبشي بالايي دارند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هوش بدني و جنبشي چيست،
موضوع:
[ ۱۳ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۱۸:۳۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

كودك خجالتي يا كمرو، درونگرا نيستند. ريشه اصلي خجالتي بودن اضطراب و استرس است. كه به دليل وراثت، تربيت، روند رشد، مشكلات رواني-جسمي و روابط خانوادگي بوجود مي‌آيد. كودك‌خجالتي در موقعيت هاي اجتماعي خود را پشت والدين قايم مي‌كند، يا از آن موقعيت فرار مي‌كند. اين كودكان توانايي انتخاب دوست ندارند و در موقعيت هاي مختلف دچار اضطراب مي‌شوند. اين كودكان علاقه به برقراري ارتباط دارند اما احساس خجالت و اضطراب اين توانايي را از آنها مي‌گيرد. خجالتي بودن كودكان نگران كننده نيست و به مرور در بزرگسالي كمرنگ مي‌شود. براي جلوگيري از پيشرفت خجالتي‌بودن در كودكان از روانشناس و مشاوره كودك كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره تلفني كودك كليك كنيد.

منبع: كودك خجالتي | درمان كودك خجالتي | اجتماعي كردن كودك خجالتي

كودك خجالتي

كودكان خجالتي، وقتي فردي با او صحبت مي‌كند قايم مي‌شود، يا خودشان را پشت شما پنهان مي‌كنند. حتي گاهي گريه مي‌كنند و از كنار شخص فرار مي‌كنند. اين كودكان در برابر تجربه هاي جديد مقاومت مي‌كنند و در مقابل افراد جديد مضطرب و بي قرار مي‌شوند. با مرور زمان با بررسي نشانه هاي‌كودك خود متوجه خواهيد شد كه خجالتي‌و كم رو است. خجالتي بودن به تدريج در بزرگسالي كم رنگ تر مي‌شود و چيزي نيست كه شما از اينكه كودكتان‌خجالتي است، شرمنده باشيد. پس به جاي سرزنش و برخورد با كودكان، از روانشناس كمك بگيريد تا با توجه به نشانه هاي رفتاري كودك، نحوه برخورد صحيح با او را آموزش ببينيد.

نشانه هاي كودك خجالتي

نشانه هاي كودك خجالتي از ضعيف به شديد در هر كودك نمايان مي‌شود. در ادامه تمامي نشانه هاي كودك‌خجالتي را نام برده ايم.

  • هرگز والدين خود را ترك نمي‌كند.
  • در تحصيلات خود ضعيف عمل مي‌كنند.
  • براي دوست يابي مشكل دارند.
  • افسردگي
  • اضطراب
  • گوشه گيري
  • ناتواني در فعاليت هاي اجتماعي
  • دائم مورد تمسخر قرار مي‌گيرند
  • با غريبه ها صحبت نمي‌كنند
  • دائم به والدين خود چسبيده اند
  • در كلاس توانايي سوال و پاسخ ندارد
  • در شرايط اجتماعي مضطرب مي‌شود
  • توانايي ارتباط با كودكان ديگر را ندارد

بيشتر بخوانيد: درمان اضطراب كودكان

علت خجالتي بودن كودك

اينكه برخي كوكان خجالتي و برخي ديگر معمولي رفتار مي‌كنند علل مختلفي دارد. كودكان با توجه به وراثت، نحوه برخورد والدين، اضطراب جدايي و تربيت ويژگي هاي شخصيتي بدست مي‌آورند. در ادامه در رابطه با علل خجالتي‌بودن كودك اشاره كرده ايم.

وراثت

ژن و محيط در ويژگي هاي شخصيتي ما نقش دارند. خجالتي‌بودن نيز يكي از ويژگي هاي شخصيتي است كه از طريق وراثت به كودك انتقال مي‌يابد. اگر پدر و مادر با اقوام درجه يك خجالتي باشند، احتمال اينكه كوك خجالتي شود بسيار زياد است.

اضطراب جدايي

كودكاني كه دچار اضطراب جدايي بوده اند، خجالتي مي‌شوند. كودكان اضطراب جدايي را در 6 ماهگي تا 3 سالگي تجربه مي‌كنند. و به دليل مهد كودك رفتن، سفر والدين، ترس از تنهايي و ترس از تاريكي اين اضطراب بوجود مي‌آيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اضطراب جدايي در كودكان كليك كنيد.

تربيت والدين

تربيت والدين تاثير زيادي بر شخصيت كودك خواهد گذاشت. كودك خجالتي با توجه به آموزش و تربيتي كه از والدين مي‌گيرد ويژگي هاي رفتاري را آموزش مي‌بيند. نوع رفتار والدين نيز در اين ويژگي نقش دارد. كودكان با توجه به رفتاري كه از والدين خود مي‌بينند، ياد مي‌گيرند كه بايد خجالتي رفتار كنند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تربيت كودك كليك كنيد.

روند رشد

قبل از اينكه تصميم بگيريد كودك خجالتي داريد، بايد آگاه باشيد كه برخي از اين رفتارها تجربه اي از روند رشد است. اگر كودكتان به طور اتفاقي و ناگهاني از ديگران دور شد و يا هركجا رفتيد به دنبال شما آمد. احتمالا اضطراب جدايي را تجربه مي‌كند كه در اين مرحله كودك فعال تر و مستقل تر مي‌شود. اما نگران نباشيد! كمرويي كودكان او را عقب نگه نمي‌دارد.

روابط خانوادگي

گاهي كودكان در كنار والدين خود احساس راحتي و امنيت نمي‌كنند. دعوا، بحث و تنش هاي درون خانواده باعث بروز اين ويژگي مي‌شود. به همين دليل كودك خجالتي مي‌شود و توانايي برقراري ارتباط با ديگران را ندارد.

مشكلات رواني و جسمي

برخي كودكان با توجه به مشكلات رواني-جسمي كه دارند، خجالتي مي‌شوند. كودك خجالتي احتمالا با مشكلات لكنت زبان مواجه است. كودكاني كه اختلالات شنوايي دارند و كودكان مبتلا به طيف اختلال اوتيسم براي درك رفتارهاي اجتماعي دچار مشكل مي‌شوند، و همين امر سبب خجالتي شدن مي‌شود.

راهكارهاي اجتماعي كردن كودك خجالتي

والدين و معلمان نقش مهمي در مديريت و پيشگيري كمرويي كودكان دارند. اين افراد مي‌توانند به پرورش مهارت هاي زير به كودك كمك كنند.

  • حفظ اسرار
  • قاطع بودن
  • مهربان بودن
  • استفاده از طنز
  • كنترل خشم
  • مقابله با تغييرات
  • دلسوزي كردن
  • تشويق براي كمك به ديگران

اين توانايي ها در كودكان به رفتار راحت و پيشگيري از خجالتي بودن آنها كمك مي‌كند.

رفتار صحيح با كودك خجالتي | درمان كودك خجالتي

والدين براي جلوگيي از تشديد رفتار خجالتي‌بودن كودك خود بايد رفتار صحيح و مناسبي داشته باشند. براي اطلاع از اين رفتار صحيح همراه ما باشيد.

1. ريشه يابي خجالتي بودن كودك

بررسي كنيد كه كودك‌شما در چه موقعيت هايي خجالت‌مي‌كشد. ابتدا دليل و موقعيت هايي كه كودكتان خجالت مي‌كشد را ريشه يابي كنيد. مثلا: كودك شما شايد در موقعيت هاي مهماني، احوالپرسي، فعاليت هاي گروهي، مدرسه و … خجالت بكشد. بايد با دقت ريشه يابي كنيد و در نهايت موقعيت كودك خود را درك كنيد. براي ريشه يابي كودك خجالتي خود از روانشناس نيز كمك بگيريد.

2. از برچسب زدن پرهيز كنيد

والديني كه در همه موقعيت ها مي‌گويند فرزند من‌خجالتي است در واقع به كودك‌خود برچسب مي‌زنند. فرزندشان نيز همه جا خود را به عنوان خجالتي بودن معرفي مي‌كند. اين رفتارها باعث تشديد رفتار كودك خجالتي شما مي‌شود. و شما به ديگران اين اخطار را مي‌دهيد كه با كودك شما تعامل نداشته باشند تا خجالت نكشد!

3. مهارت هاي كودك خجالتي خود را تقويت كنيد

براي تقويت مهارت هاي كودك خجالتي خود از راهكارهاي زير استفاه كنيد.

  1. براي توسعه مهارت هاي اجتماعي كودك خود برنامه ريزي كنيد.
  2. هر روز در رابطه با اهداف و مهارت هاي اجتماعي با كودك‌خجالتي صحبت كنيد.
  3. در رابطه با فعاليت هاي اجتماعي كه علاقه دارد سوال كنيد.
  4. اهداف اجتماعي را مشخص كنيد كه به طور منظم با كودك خجالتي تمرين كنيد.
  5. استعداد ها و علايق كودك‌خجالتي خود را كشف كنيد و آنها را تقويت كنيد.

4. در موقعيت هاي مختلف به جاي كودك خود سخن نگوييد

به كودك خجالتي اجازه دهيد كه خودش صحبت كند. زماني كه غريبه ها از او اسمش را مي‌پرسند بخواهيد خودش جواب دهد. يا جواب سوال هايي كه دوستان، اطرافيان و … مي‌پرسند را به كودك‌خجالتي خود بسپاريد.

5. به افزايش اعتماد به نفس كودك خود كمك كنيد

يكي از راه هاي درمان كودك خجالتي تقويت اعتماد به نفس است. با تقويت اعتماد به نفس كودكان، به افزايش مهارت ها و توانايي هاي كودكتان كمك خواهيد كرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه افزايش اعتماد به نفس در كودكان كليك كنيد.

6. به دنبال دوستان مناسب باشيد

يكي از راه هاي درمان كودك خجالتي، پيدا كردن دوست مناسب است. سعي كنيد از دوستاني استفاده كنيد كه به نسبت اجتماعي تر هستند تا كودك شما از او آموزش ببيند. يا كودك خود را درگير فعاليت هاي اجتماعي كنيد تا روش صحيح اجتماعي شدن را آموزش ببيند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه پيدا كردن دوست در مدرسه كليك كنيد.

7. از معلم كمك بگيريد

از معلم يا مشاوره مدرسه كودك خجالتي بخواهيد تا براي تقويت مهارت هاي كودك كمك كنند. در كلاس هاي درس براي او صندلي نزديك خود اختصاص دهد. از معلم بخواهيد تا كودك‌خجالتي شما را به دوستان در مدرسه نزديك كند.

8. كودك خجالتي خود را سرزنش نكنيد

حس شرمندگي را به دليل اين ويژگي رفتاري كودكان ايجاد نكنيد. كودك خجالتي خود را سرزنش و دعوا نكنيد. به جاي سرزنش، خجالتي بودن او را با روش هاي مهارت هاي اجتماعي كاهش دهيد. كودكاني كه توسط والدين سرزنش و تحقير مي‌شوند. از تعاملات اجتماعي در موقعيت هاي مختلف دوري مي‌كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تحقير شدن در كودكي كليك كنيد.

9. كودك خجالتي را در حضور ديگران نصيحت نكنيد

با كودك خجالتي به صورت خصوصي صحبت كنيد. در حضور ديگران او را راهنمايي و نصيحت نكنيد. اگر در يك جمعي قانوني را زير پا گذاشته است يا حرف شنوي ندارد، پس از مهماني، كلاس و … كه خطا رخ داده است، با او صحبت كنيد.

10. براي كسب تجارب جديد كوك خجالتي را آماده كنيد

يكي از روش هاي درمان كودك خجالتي، آشنا كردن او با تجارب جديد است. در ادامه راهكارهايي به شما ارائه داده ايم.

  • به كودك‌خجالتي كمك كنيد تا به آرامي با محيط جديد آشنا شود.
  • قبل از ورود به موقعيت جديد با او صحبت كنيد تا با موقعيت آشنا شود.
  • قبل از ورود به مدرسه جديد با كمك روانشناس به كاهش نسانه هاي كمرويي او كمك كنيد.
  • با نقاشي، كارتون، نمايش و نقش بازي كردن به كودك خود آموزش دهيد كه در ملاقات با ديگران چه رفتاري صحيح است.

11. فرصتي براي بيان احساسات به كودك خجالتي خود بدهيد

  • كودك خجالتي خود را تشويق به بيان احساسات كنيد.
  • فعاليت هايي را فراهم كنيد تا كودك را به بيان احساسات وادار كند.
  • از كودك‌خجالتي بخواهيد از طريق نقاشي يا نامه احساس خود را بيان كند.
  • از او بخواهيد داستاني بگويد كه احساس خودش را در آن بيان كند.
  • والدين احساس خود را بيان كنند، به كودك‌خجالتي خود ابراز علاقه كنند تا او نيز ياد بگيرد.

12. باادبي را به كودك خجالتي بياموزيد

به كودك‌خجالتي خود بگوييد كه خجالتي مبنايي بر بي ادبي نيست. به او بگوييد كه “اين يك ويژگي است كه تو داري اما دليلي ندارد هنگام مواجه با افراد بي ادبي كني”. به‌كودك خجالتي نحوه برقراري ارتباط با ديگران را بياموزيد تا با پاسخ هاي بدي روبرو نشويد.

13. از روانشناس كمك بگيريد

با كمك از روانشناس و مشاوران به تقويت مهارت هاي اجتماعي كودك خجالتي خود كمك كنيد. روانشناسان با بررسي شدت خجالتي‌بودن كودك راهكارهايي را ارائه مي‌دهند كه به سرعت بهبودي كودك‌كمك خواهد كرد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

كلام آخر

كودك خجالتي يا كمرو دچار اختلال يا بيماري نيست كه نگران باشيد. اما شدت علائم و طول مدت آن در بزرگسالي و تعاملات اجتماعي كودك را دچار مشكلات خواهد كرد. بنابراين براي جلوگيري از اين اتفاق از روانشناس و مشاوران كودك براي تقويت اجتماعي كودك‌خجالتي كمك بگيريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك خجالتي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: كودك خجالتي | درمان كودك خجالتي | اجتماعي كردن كودك خجالتي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۴۱:۰۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

حالت تهوع صبحگاهي اگر با علائم شديد و همراه با اسهال، استفراغ و تعريق نباشد، موقتي است و مشكل خاصي در ميان نخواهد بود. حتي برخي از افراد شكايت دارند كه پرخوري ندارند و شام را با فاصله از خواب ميل مي‌كنند. اما هنگام بيدار شدن دچار حالت تهوع مي‌شوند، حتي نمي‌توانند صبحانه مصرف كنند.

علت اصلي حات تهوع هاي صبحگاهي چيست؟ آيا دليلي بر بيماري هاي خطرناك و عفوني است؟ يا چه زماني بايد به پزشك مراجعه كرد؟ پاسخ تمامي سوال را در مقاله زير داده شده است. براي دريافت خدمات مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: حالت تهوع صبحگاهي | علل و رفع حالت تهوع صبحگاهي

حالت تهوع صبحگاهي

شايد بارها هنگام بيدارشدن حالت‌تهوع را تجربه كرده باشيد. اما اگر حالت تهوع همراه با علائم ديگري همراه نبود، نگران نباشيد. عوامل زيادي در حالت‌تهوع موثر هستند، مانند: بارداري، خستگي، گرسنگي، اضطراب، مشكلات معده و … . يكي از شايع ترين عوامل حالت‌تهوع‌هاي صبحگاهي اضطراب است.

اختلالت اضطرابي علائم فيزيكي و رواني شديدي به همراه دارد كه با احساس ترس، ضربان سريع قلب، سردرد و مشنج بودن اعصاب همراه است. در صورتي كه عامل ايجادكننده حالت تهوع اضطراب و استرس بود، سريعا با روانشناس مشورت كنيد تا حالات شديدتري راتجربه نكنيد.

روانشناسان براي رفع اين حالات از تكنيك هاي مخصوص استفاده مي‌كنند كه به مرور اضطراب شما را از بين خواهد برد. براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

علت حالت تهوع صبحگاهي

حالت‌تهوع صبحگاهي در همه سنين، آقايان و خانم‌ها اتفاق مي‌افتد و علل متفاوتي دارد. كه به شرح زير است.

1.‎‎ چرخه نامنظم خواب

بهم ريختن چرخه خواب در تمام سنين، صبح هنگام سبب حالت تهوع مي‌شود. اين تغييرات خواب پاسخ سلول هايي با تركيبي از خصوصيات سلول هاي ترشح كننده هورمون و سلول هاي عصبي را در بدن تغيير مي‌دهند. و همين امر سبب ايجاد حالت‌تهوع‌صبحگاهي مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اختلالات خواب كليك كنيد.

2. حالت تهوع صبحگاهي ناشي از خستگي

شايد براي شما اتفاق افتاده باشد كه هنگام خستگي باحالت تهوع از خواب بيدار شويد. يكي از عوامل حالت‌تهوع هاي صبحگاهي خستگي هاي فكري و جسمي مي‌باشد.

3. بارداري

در هفته ششم بارداري حالت تهوع ظاهر مي‌شود و در هفته هاي 16 تا 20 از بين مي‌روند. علت حالت‌تهوع هاي صبحگاهي، تغييرات هورموني در 3 ماه اول بارداري است.

حالت تهوع در زمان بارداري فقط صبح اتفاق نمي‌افتد و هر زماني ممكن است رخ دهد. براي آشنايي با نشانه ها و علائم بارداري كليك كنيد.

4. حالت تهوع صبحگاهي ناشي از گشنگي

از زماني كه شام مي‌خوريم تا صبح كه از خواب بيدار مي‌شويم، گرسنه مي‌شويم. گرسنگي سبب پايين آمدن قند خون مي‌شود. و پايين آمدن گلوكز شما را دچار سرگيجه و حالت‌تهوع صبحگاهي مي‌كند.

5. اضطراب

يكي از دلايل حالت تهوع صبحگاهي، اضطراب و استرس است. شايد براي روزي كه در پيش داريد اضطراب داشته باشيد.

منظور از آغاز روز پر استرس عبارت است از: امتحان، مصاحبه كاري، ازدواج و … است. كساني كه مبتلا به اختلال اضطراب هستند، زماني كه احساس نگراني دارند، دچار حالت تهوع مي‌شوند. براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با درمان اضطراب كليك كنيد.

6. حالت تهوع صبحگاهي ناشي از مشكلات معده

در ادامه به بيماري هاي معده كه سبب حالت‌تهوع‌صبحگاهي مي‌شود اشاره كرده ايم.

زخم معده: زخمي كه پوشش داخلي معده و روده را تحت تاثير قرار دهد، زخم معده نام دارد. اين بيماري سبب درد و حالت تهوع مي‌شود.

گاستروپارزي: يكي از مشكلات معده بيماري گاستروپارزي است. در اين بيماري تخليه معده بيش از حد زمان مي‌برد. غذا به آرامي يا به حالت توقف در عضلات معده قراردارد و به سمت روده حركت نمي‌كند.

رفلاكس اسيد معده: زماني كه ورودي معده پس از خوردن يا نوشيدن غذا به درستي بسته نشود رفلاكس صورت مي‌گيرد. طعم ترش واسيدي معده كه به داخل حلق باز مي‌گردد سبب حالت تهوع صبحگاهي مي‌شود.

التهاب معده: يكي از عوامل حات تهوع صبحگاهي، التهاب معده است. التهاب معده يا گاستروانتريت متشكل از عفونت، ويروس، انگل و باكتري است كه از طريق مدفوع آلوده، غذا يا آشاميدني از افراد به يكديگر انتقال مي‌شود.

7. گرفتگي سينوسي

گرفتگي سينوسي به گوش داخلي تان فشار وارد مي‌كند. زماني كه آبريزش از عقب بيني صورت مي‌گيرد، مخاطي از سينوس به پشت حلق و به درون معده وارد مي‌شود كه موجب حالت تهوع صبگاهي خواهد شد.

8. حالت تهوع صبحگاهي ناشي از داروها

علائم برخي از داروهاي تجويزي، غير تجويزي و حتي كافئين ها حالت تهوع صبحگاهي است. افرادي كه مواد مصرف مي‌كنند در صبح هنگام به حالت تهوع دچار خواهند شد. هم چنين عوارض استفاده از مسكن ها حالت تهوع و استفراغ است.

9. رژيم غذايي

مواد غذايي كه شب قبل وصبح مصرف مي‌كنيد ممكن است حالت تهوع صبحگاهي ايجاد كند. خوردن بيش از اندازه هنگام صبح نيز شما را دچار حالت تهوع مي‌كند. مواد غذايي كه موجب اذيت معده و روده مي‌شوند را مصرف نكنيد.

10. حالت تهوع صبحگاهي ناشي از سنگ صفرا

سفت شدن موادي مانند كلسترول سبب بروز سنگ صفرا مي‌شود. زماني كه سنگ ها در لوله بين صفرا و روده گير مي‌كندسبب حالت تهوع صبحگاهي خواهد شد.

11. شيمي درماني

داروهاي شيمي درماني در بخشي از مغز يا سلول هاي پوشش معده اثر مي‌گذار كه سبب حالت تهوع صبحگاهي خواهد شد.

12. ضربه مغزي

يكي از عوامل حالت تهوع صبحگاهي، جراحي و ضربه مغزي است. افزايش فشارهايي كه بر اثر ضربه بر مغزوارد مي‌شود سبب بروز حالت تهوع خواهد شد. اگر آسيب به مغز وارد شده باشد و استفراغ صورت بگير، بايد سريعا به اورژانس مراجعه كنيد.

13. مسموميت غذايي

حساسيت و مسموميت غذايي و دارويي موجب حالت تهوع صبحگاهي مي‌شود. زماني كه ماده غذايي يا آب آلوده مصرف مي‌كنيد، بدن براي رهايي از اين ماده مسموم به سرعت فعال مي‌شود. حالت تهوع‌صبحگاهي گاهي مربوط مربوط به غذايي است كه شب گذشته مصرف كرده ايد.

بيشتر بخوانيد: مسموميت دارويي

14. حالت تهوع صبحگاهي ناشي از دردهاي بدن

تنش هاي عضلاني كه سبب درد در ناحيه گردن، شانه و سر مي‌شوند، يكي از عوامل ايجاد حالت تهوع هاي صبحگاهي است. خوابيدن‌هاي غير معمول در طول خواب، روماتيسم ستون فقرات و فشار به دردي را ايجاد خواهد كرد كه در اوايل صبح موجب حالت‌تهوع هاي صبحگاهي خواهيد شد.

15. كمبود آب

كم آبي بدن يكي از عمده دلايل حالت‌تهوع‌صبحگاهي است. كمبود آب در صبح و پس از آنكه فرد چند ساعت آي مصرف نكرده است، او را دچار حالت تهوع صبحگاهي خواهد كرد.

16. سر درد

سر دردهاي مزمن و شديد كه ميگرن نام دارد، افراد مبتلا را به حالت تهوع دچار خواهد كرد. زماني كه هنگام صبح در معرض محرك ها، نور و استرس قرار بگيريد، به همراه ميگرن، حالت تهوع صبحگاهي را تجربه خواهيد كرد.

17. عفونت گوش

وقتي كه عفونت، داخل سيستم عصبي دهليزي حلزوني گوش باشد تعادل را برهم خواهد زد. حالت‌تهوع صبحگاهي، بي تعادلي و گيجي نشانه هاي عفونت داخلي گوش است.

18. حالت تهوع صبحگاهي ناشي از پيام هاي ضد و نقيض مغز

زماني كه مغز پيام هاي ضد و نقيص حركتي را دريافت مي‌كند سبب حالت‌تهوع خواهيد شد. براي مثال: صبح از خواب بيدار مي‌شويد و سوار ماشين به حركت در مي‌آييد.

چشم و گوشتان به شما مي‌گويند كه در حركت هستيد، اما در گوش داخلي منطقه اي كه مسئول حفظ تعادل است به مغز مي‌گويند كه در حال حركت نيستيد. اين پيام هاي ضد و نقيص عاملي براي حالت تهوع صبحگاهي هستند.

كلام آخر

زماني كه حالت‌تهوع هاي صبحگاهي شما شديد نباشد، با مصرف دارو مشكل بر طرف خواهد شد. اما اولويت و بهترين راه درمان براي حالت تهوع ها بررسي بدن توسط متخصصين است. زماني كه علائم حالت‌تهوع‌هاي صبحگاهي درست نشد، بايد به پزشك مراجعه كنيد تا ريشه يابي علل صورت بگيرد.

اما زماني كه علل حالت تهوع شما اضطراب و استرس بود از روانشناسان و مشاوران براي كاهش اضطراب كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه حالت تهوع صبحگاهي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: حالت تهوع صبحگاهي | علل و رفع حالت تهوع صبحگاهي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۳۷:۵۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

اضطراب امتحان در كودكان در سال هاي اوليه رايج تر از سال هاي ديگر است. اين اضطراب آسيب زا بوده است و اگر درمان نشود با افزايش سن نيز افزايش مي‌يابد. اضطراب امتحان به نوعي با اضطراب هراس اجتماعي ارتباط دارد. به اين منظور كه درباره توانايي هاي خود دچار ترديد مي‌شوند و در راه مقابله با آن با ناتواني روبرو مي‌شوند. بنابراين مي‌توان گفت كه كودك مضطربي شايد در امتحان مطالبي كه ياد متوجه شده است را فراموش كند. والدين آگاه براي جلوگيري از اين اتفاق كه فرزند دلبندشان در بزرگسالي با اضطراب بيشتري روبرو نشود بايد از رواشناس كودك كمك بگيرند. براي دريافت مشاوره تلفني كودك كليك كنيد.

منبع: اضطراب امتحان در كودكان | علائم و علل استرس امتحان

اضطراب امتحان در كودكان

اضطراب در امتحان براي همه ما اتفاق افتاده است. اضطراب‌امتحان در كودكان مخصوصا كودكاني كه به تازگي با امتحان آشنا شده‌اند بسيار مشهود است. اينكه نتيجه امتحان چه خواهد شد و چه نمره اي كسب خواهيد كرد اضطراب امتحان را افزايش مي‌دهد. به همين دليل هرچه حساسيت و اهميت بيشتري دهيد اضطراب بيشتري را نيز تجربه خواهيد كرد. اضطراب امتحان مي‌تواند ناشي موارد زير باشد.

  • سخت گيري معلمان
  • نامشخص بودن سوالات
  • انتظار زياد والدين
  • ترس از فراموش كردن مطالب
  • عدم خودباوري

بيشتر بخوانيد: اختلالات يادگيري كودكان

انواع اضطراب امتحان در كودكان

اضطراب امتحان را مي‌توان به دو دسته تقسيم كرد. كه هر كدام را به طور مختصر در ادامه شرح داده ايم.

اضطراب تسهيل كننده

اضطراب امتحان در‌كودكان از نوع تسهيل كننده، اضطرابي طبيعي است. به اضطراب هاي كم و قابل تحمل كه موجب تلاش براي كسب موفقيت مي‌شود. و فرد را به سمت موفقيت سوق مي‌دهد، اضطراب تسهيل كننده مي‌گويند.

اضطراب ناتوان كننده

اضطراب‌امتحان در كودكان از نوع ناتوان كننده، اضطرابي غير طبيعي است. اين نوع اضطراب، دلهره و تشويق شديدي را يا فرد به خود يا اطرافيان به آن وارد مي‌كنند. اضطراب شديد اثر منفي بر عملكرد فرد مي‌گذارد. زيرا با درگير شدن ذهن زيمنه فراموشي زودگذر و خطاهاي ادراكي را فراهم مي‌كند. ما در اين مقاله با اين نوع اضطراب كار داريم.

بيشتر بخوانيد: درمان اضطراب كودكان

نشانه هاي اضطراب امتحان در كودكان

نشانه هاي اضطراب امتحان در كودكان را به شرح زير نام برده ايم. اما فرزند شما شايد نشانه هاي خاص خود را داشته باشد. پس حتما درباره آن ها با متخصصين مشورت نماييد.

  • فرد حالت تهوع دارد.
  • به دليل مرور درس ها دچار هيجان بيش از حد مي‌شود.
  • دچار دلشوره و بهم خوردگي
  • هنگام مرور درس دستپاچه و عجول است.
  • بي اشتهايي
  • عصباني از اينكه هرچه مطالعه مي‌كند، متوجه نمي‎‌شود.
  • از كسب نمره كم وحشت دارد.
  • هنگام مطالعه ناخن ها را مي‌جود، پوست لب را مي‌كند و موهايش را بازي مي‌دهد.
  • بهانه گيري هاي بيهوده دارد.
  • دائم گريه مي‌كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه نحوه برخورد با گريه كودك كليك كنيد.

علل اضطراب امتحان در كودكان

عواملي كه سبب اضطراب امتحان در كودكان مي‌شود به 3 دسته (فردي، خانوادگي و مدرسه) تقسيم مي‌شود. كه در ادامه اين 3 دسته را توضيح داده ايم.

عوامل فردي

در اين دسته از عوامل اضطراب امتحان در كودكان، كودك از خود انتظارات عجيب و غريب دارد. عوامل فردي به قسمت هاي مختلفي تقسيم بندي مي‌شود كه در ادامه به آن اشاره كرده ايم.

  • گاهي به دور از توانايي هاي خود به دنبال كسب نمره و معدل 20 است. و اگر به اين هدف نرسيد دچار اضطراب خواهد شد.
  • به شدت به دنبال رقابت با همكلاسي ها، افراد خانواده، فاميل و دوستان است.
  • نسبت به موفقيت هاي خود باور ندارد.
  • همه دروس را سخت مي‌داند، و هيچ كسب نمره اي را آسان نمي‌داند.
  • برنامه ريزي صحيح و درستي را براي امتحان و دروس ندارد.
  • روش هاي صحيح مطالعه و يادگيري را نمي‌داند.
  • كودك كمال گرا است. اين كمال گرايي لز طريق وراثت و محيط يوجود مي‌آيد.
  • انگيزه كافي براي پيشرفت تحصيلي ندارد.
  • هوش متوسطي دارد.
  • در امتحان قبلي عملكرد ضعيف داشته اند.
  • ترس از شكست خوردن دارند.

عوامل خانوادگي

والدين سخت گيري كه از كودكان خود حتما نمره 20 مي‌خواهند و اگر او نمره 20 را كسب نكند، مورد ضرب و شتم قرار مي‌گيرد. برخي والدين براي هر نمره كودك كه مورد قبول نباشد، تنبيه بدني انجام مي‌دهند. در اتاق حبس مي‌كنند و به دور از توانايي هاي كودك او را در كلاس هاي زيادي ثبت نام مي‌كنند. رفتار خانواده و والدين تاثير زيادي بر اضطراب و رفتار كودك خواهد گذاشت.

عوامل مربوط به مدرسه

برخي از مدارس با برگزاري آزمون هاي رقابتي يا تيزهوشان سبب اضطراب امتحان در كودكان خواهند شد. برخي از معلمين سخت گيري كه با كسب نمره كم جريمه مي‌دهند. يا دانش آموز را در حضور همكلاسي ها مورد تمسخر قرار مي‌دهند. سبب ايجاد اين اضطراب مي‌شوند. همكلاسي هاي مدرسه و رقابتي كه در مدرسه وجود دارد باعث ايجاد اضطراب امتحان در كودك خواهد شد.

درمان اضطراب امتحان در كودكان

براي درمان يا پيشگيري از اضطراب امتحان در كودكان، والدين و معلمان بايد از راهكارهاي زير استفاده كنند.

1. در رابطه با امتحان صحبت كنيد

اضطراب امتحان در كودكان با صحبت كاهش مي‌يابد. بهتر است كه والدين از كودك خود بپرسند كه در رابطه با ترس ها، دليل اضطراب و عدم موفقتي او سوال كنند. به حرف هاي كودك خود گوش فرا دهيد و با اميد دادن و صحبت با آرامش اطمينان دهيد كه حتما موفق خواهد شد و زماني كه مطالعه داشته باشد دليل ندارد استرس داشته باشد.

بيشتر بخوانيد: حرف زدن با كودك چگونه بايد باشد؟

2. اضطراب امتحان در كودكان را تحقير نكنيد

يكي از درمان هاي اضطراب امتحان در كودكان، تحقير نكردن او است. برخي از والدين با تحقير، سرزنش و تنبيه كودك او را از امتحان مي‌ترساند. همين رفتار والدين باعث بروز اضطراب هاي شديد در كودك خواهد شد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تحقير شدن در كودكي كليك كنيد.

3. به كودك خود كمك كنيد

براي اينكه اضطراب امتحان در كودكان كاهش يابد، بايد به او در حل مسائل و مشكلات كمك كنيد. از كودك خود بخواهيد براي كاهش استرس زماني كه مطلبي را متوجه نشد از شما كمك بگيرد تا مشكل بر طرف شود.

4. اضطراب امتحان در كودكان | در هنگام مطالعه به او رسيدگي كنيد

براي كاهش اضطراب امتحان در كودكان به او لباس راحتي بپوشانيد، زمان استراحتش را مشخص كنيد و لوازم تحرير را در اختيار او قرار دهيد. بهتر است بعد از 1 ساعت به او استراحت دهيد تا ذهنش آزاد شود.

5. درس بپرسيد

يكي از راهكارهايي كه به كاهش اضطراب امتحان در كودكان كمك مي‌كند، پرسش درس است. زماني كه مطالعه كرد از او سوال بپرسيد تا از اطلاعات خود اطمينان پيدا كند.

6. براي يادگيري بيشتر او رژيم غذايي را رعايت كنيد

از مواد غذايي استفاده‌كنيد كه به كودك در مطالعه و يادگيري كمك كند. براي كاهش اضطراب امتحان در كودك به او بگوييد كه مواد غذايي كه استفاده مي‌كني به يادگيري و فهم بيشتر تو كمك خواهد كرد. در واقع به او اطمينان دهيد كه مطالب را به خوبي ياد مي‌گيرد، پس نگران نباشد.

7. ساعت خواب را مشخص كنيد

ساعت خواب كودك خود را براي يادگيري بيشتر و درك مطالب تنظيم كنيد. بهداشت خواب در كاهش اضطراب امتحان در كودكان نقش پر رنگي دارد. استراحت و خواب باعث افزايش كيفيت يادگيري در كودكان خواهد شد.

8. مكان مناسبي را براي مطالعه انتخاب كنيد

مكاني را براي كاهش اضطراب امتحان در كودكان آماده كنيد كه آرامش داشته باشد. كودك بايد به دور از صدا، تلويزيون، جمعيت و وسايل تحريك كننده باشد.

بيشتر بخوانيد: درس خواندن در خانه

9. از محركات حواس پرتي دوري كنيد

زمان تماشاي تلويزيون و بازي را به زمان استراحت موكول كنيد و هنگام مطالعه اين وسايل را از كودك دور كنيد. براي يادگيري بهتر، درك مطالب و كاهش اضطراب امتحان در كودكان اين روش را حتما انجام دهيد.

10. خلاصه نويسي كنيد

براي كاهش اضطراب امتحان در كودكان به او روش خلاصه نويسي را آموزش دهيد. از كودكتان بخواهيد هر نكات و كلمات كليدي كه به ياد دارد را داخل يك برگه يادداشت كند. و اگر جايي را خوب متوجه نشده است براي يادگيري بهتر دوباره مطالعه كند.

كلام آخر

اضطراب امتحان در كودكان مخصوصا زماني كه تازه وارد مدرسه و امتحان شده است، بيشتر مشاهده مي‌شود. والدين اصولا نگران اين اضطراب در كودكان هستند كه مبادا تا بزرگسالي ادامه پيدا كند. براي كمك به كودكان‌و رهايي از اضطراب‌امتحان از روانشناسان كمك بگيريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب امتحان در كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اضطراب امتحان در كودكان | علائم و علل استرس امتحان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۳۱:۳۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

صبحانه نخوردن كودك شايد دردسر بزرگي باشد كه والدين تجربه مي‌كنند. برخي از والدين گله از اين دارند كه هرچه صبحانه به فرزند خود مي‌دهيم علاقه اي به مصرف آن ندارد.

آيا شما از كودكتان سوال مي‌كنيد كه ميل به چه ماده غذايي دارد؟ از صبحانه هاي نرم استفاده مي‌كنيد؟ صبحانه كودكتان را آراسته مي‌كنيد؟ آيا كودك شما هر روز با صبحانه جديدي روبرو مي‌شود؟

برخي از والدين با قرار دادن صبحانه هاي تكراري كودكان را به صبحانه خوردن مجبور مي‌كنند. اگر هر روز يك زندگي روزمره داشته باشيد شما هم خسته خواهيد شد. پس براي رفع اين مشكلات ساده از روانشناس كمك بگيريد و عشق صبحانه خوردن را در كودك خود زنده كنيد. براي دريافت مشاوره تلفني كودك كليك كنيد.

منبع: صبحانه نخوردن كودك | دليل و عوارض صبحانه نخوردن بچه ها

صبحانه نخوردن كودك

صبحانه نخوردن كودك در عملكردهاي بدن و مغز كودك خلل ايجاد مي‌كند. كم خوني يكي از مهم ترين عوارض صبحانه‌نخوردن كودك است كه در روند رشد كودك تاثير گذار است.

صبحانه را مانند بنزين براي ماشين تصور كنيد كه براي حركت لازم است. كودك‌و بزرگسالان نيز براي شروع روز با انرژي نياز به صبحانه خوردن دارند.

مصرف صبحانه به وزن گيري، قدرت سيستم ايمني، افزايش عملكرد بدن و … كودكان كمك مي‌كند. اما صبحانه نخوردن‌كودك باعث بي انرژگي و كم خوني، كاهش وزن و … در كودكان خواهد شد.

براي جلوگيري از معايبي كه صبحانه نخوردن به‌كودك وارد مي‌كند، از روانشناس كودك‌براي آموزش راهكارها كمك بگيريد.

براي آشنايي با علت بي اشتهايي كودكان كليك كنيد.

علل صبحانه نخوردن كودك

دلايل زيادي در صبحانه نخوردن كودكان موثر است كه در ادامه به آنها اشاره خواهيم كرد.

  • كودكاني كه نسبت به بقيه افراد خانواده ديرتر از خواب بيدار مي‌شوند.
  • كودكاني كه سحرخيز نيستند.
  • كودكاني كه هميشه عجله دارند.
  • اعضاي خانواده جدا از هم صبحانه مي‌خورند.
  • ظاهر ناپسند صبحانه براي كودك
  • به دليل متنوع نبودن صبحانه ميل ندارند.
  • استفاده از صبحانه اي كه براي مزاج كودك مناسب نيست.
  • در سفره هيچ چيز خوشمزه و اغوا كننده اي وجود ندارد.
  • نبود بهداشت خواب كودك
  • اضطراب
  • استرس
  • اشتباهات تربيتي والدين

مزايا صبحانه خوردن كودك

صبحانه خوردن باعث جلوگيري از خيلي بيماري ها مي‌شود. افرادي كه صبحانه مي‌خورند، در طول روز كمتر گرسنه مي‌شوند و كمتر به صرف مواد غذايي مضر روي مي‌آورند. اما صبحانه نخوردن كودك باعث مصرف مواد غذايي ضروري در طول روز مي‌شود. در ادامه به فوايد صبحانه خوردن اشاره كرده ايم.

  • كاهش حملات قلبي
  • كاهش ابتلا به ديابت نوع 2
  • كمك به وزن گيري كودك
  • كمك به فعاليت صحيح دستگاه بدن
  • پردازش صحيح عملكرد اندام ها
  • سرزندگي بيشتر با زندگي
  • به اندازه بودن ويتامين هاي بدن
  • وجود پروتئين
  • وجود كربوهيدرات
  • رشد مناسب كودك
  • وجود مواد مغذي
  • كاهش فشار خون
  • افزايش حافظه و تمركز
  • سيستم ايمني قوي
  • افزايش ذخاير گلوكز خون
  • فعال و پر انرژي
  • عملكرد مثبت مغز
  • افزايش يادگيري

براي آشنايي كامل با بهترين تغذيه سالم كودكان كليك كنيد.

معايب صبحانه نخوردن كودك

صبحانه نخوردن كودك باعث بروز بسياري از بيماري ها مي‌شود. كودكاني كه صبحانه ميل نمي‌كنند با عملكرد ضعيف بدن و مغز مواجهه خواهند شد. در ادامه به معايب صبحانه نخوردن كودك اشاره كرده ايم.

  • كم خوني
  • افزايش حملات قلبي
  • افزايش ديابت نوع 2
  • كاهش وزن
  • فعاليت كند دستگاه بدن
  • پردازش ضعيف عملكرد اندام ها
  • كم انرژي بودن
  • كمبود ويتامين هاي بدن
  • كمبود پروتئين
  • افزايش فشار خون
  • كمبود كربوهيدرات
  • رشد ضعيف كودك
  • كاهش حافظه و تمركز
  • كمبود مواد مغذي
  • سيستم ايمني ضعيف
  • احساس ضعف در طول روز
  • كاهش ذخاير گوكز خون
  • فعاليت ضعيف
  • عملكرد ضعيف مغز
  • كاهش سطح يادگيري

صبحانه هايي كه كودكان دوست دارند

صبحانه نخوردن كودكان عموما به دليل متنوع نبودن صبحانه ها در شكل، مزه و چيدمان آن است. براي اينكه كودكان به صبحانه علاقه مند شوند نياز به تنوع غذايي است.

غذاهايي كه خشك باشد و از گلوي كودك پايين نرود قطعا او را از مصرف صبحانه باز مي‌دارد. در ادامه به صبحانه هايي كه كودكان علاقه به مصرف آن دارند اشاره كرده ايم.

  • وافل
  • نان تست گريل‌شده با عسل و كره بادام زميني
  • پنكيك
  • فرني
  • حليم
  • كيك خانگي
  • آب پرتقال
  • نوشيدني هاي طبيعي
  • شير كاكائو
  • نان تست گريل شده با مربا و كره
  • نان، پنير، گوجه، خيار با تزئينات به شكل آدمك
  • ميوه هاي تزئين شده

مواد غذايي كه براي كودكان مناسب است

  • شير به دليل داشتن مقدار زيادي كلسيم و پروتئين بسيار مناسب است.
  • تخم مرغ به تقويت بينايي كودك كمك مي‌كند.
  • سبزيجات و ميوه ها داراي فيبر و سرشار از مواد معدني است.

راهكار براي صبحانه نخوردن كودك

راهكارهايي براي صبحانه نخوردن كودك وجود دارد كه در ادامه به آنها اشاره كرده ايم.

كمك به درست كردن صبحانه

براي رفع صبحانه نخوردن كودك از او كمك بگيريد. هنگام درست كردن صبحانه از كودك خود بخواهيد تا همراه شما صبحانه را درست كند. هنگام چيدمان ميز، درست كردن مواد غذايي صبحانه و … كمك بگيريد. و از او تشكر كنيد كه چه صبحانه خوشمزه و زيبايي را فراهم كرده. با اين كار انگيزه در كودك ايجاد مي‌شود و باعث مي‌شود خود او هم صبحانه بخورد.

ميز آرايي صبحانه

يكي از راهكارهاي صبحانه نخوردن كودك، ميز آرايي است. زماني كه براي صرف صبحانه بيدار مي‌شويد ميز را آراسته كنيد. از سفره ها و گل هاي زيبا استفاده كنيد تا كودك براي صبحانه به وجد بيايد. ظروف غذايي مخصوص كودك با طرح و شكل تهيه كنيد تا براي رسيدن به آن شكل صبحانه را كاملا ميل كند و به ظاهر كف ظرف برسد.

استفاده از نوشيدني تازه

از آب پرتقال، شير موز، شير كاكائو و نوشيدني هاي تازه استفاده كنيد تا كودك براي ميل صبحانه به وجد بيايد. صبحانه نخوردن كودك با تنوع و ايجاد انگيزه در مصرف مواد غذايي از بين مي‌رود.

زود بيدار كردن كودك

يكي از راه هاي رفع صبحانه نخوردن كودك، زود بيدار كردن او است. زماني كه تصميم داريد صبحانه را راس ساعت 8 صرف كنيد، كودك را ساعت 7 تا 7:30 بيدار كنيد. با اين كار كودك گرسنه مي‌شود و براي رفع گشنگي به صبحانه‌خوردن رو مي‌آورد.

نظر كودك خود را درباره غذا بپرسيد

براي صرف صبحانه و جلوگيري از صبحانه نخوردن كودك، از او هر روز سوال كنيد كه علاقه به چه صبحانه اي دارد؟ و لطفا صبحانه اي كه كودك تقاضا دارد داخل سفره قرار دهيد.

حتما درباره نياز هاي اوليه كودكان نيز بخوانيد.

كلام آخر

صبحانه نخوردن كودك دلايل متفاوتي دارد كه در اين مقاله به آن اشاره كرده ايم. همانطور كه گفته شد يكي از دلايل ميل به صبحانه نداشتن، افسردگي و اضطراب است.

براي بررسي اين موضوع از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: صبحانه نخوردن كودك | دليل و عوارض صبحانه نخوردن بچه ها


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۷:۱۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بازتاب بابينسكي نوزاد يا بازتاب كف پا يكي ديگر از انواع رفلكس‌هاي دوران نوزادي است كه براي بقاي نوزاد ضروري است. بازتاب‌ها مجموع حركات غيرارادي هستند كه در ابتداي تولد و به دليل عدم توانايي نوزاد براي انجام حركات ارادي انجام مي‌شوند. بازتاب‌ها در سن معيني ظهور و پس از مدتي ناپديد خواهند شد. دليل وجود همه بازتاب‌هاي نوزاد تاكنون مشخص نشده ولي نشانه‌اي براي سلامت نوزاد است. بنابراين براي جلوگيري از پيشروي مساله خوب است خودتان با برخي از نشانه‌هاي آسيب آشنا شويد. براي كسب اطلاعات بيشتر مي‌توانيد مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: بازتاب بابينسكي نوزاد | نحوه مشاهده رفلاكس كف پا نوزاد

بازتاب بابينسكي چيست ؟

براي ديدن اين بازتاب در نوزاد با انگشتان دست، كف پاي نوزاد را از سمت انگشتان به سمت پاشنه پا فشار دهيد و در ادامه خواهيد ديد كه انگشت شست نوزاد رو به بيرون به عقب خواهد رفت و بقيه انگشتان از هم باز مي‌شوند. براي مشاهده اين بازتاب نبايد از اشيا تيز استفاده كرد.

همچنين پزشكان براي تست سلامتي اين بازتاب از چكش مخصوص استفاده مي‌كنند. اگر نوزاد اين واكنش را فقط در يكي از پاها نشان دهد، مي‌تواند نشانه‌اي از بروز مشكل در بخشي از سيستم اعصاب باشد. بازتاب بابينسكي يا بازتاب كف پا در نوزاد ، در بزرگسالان با تحريك كف پا در هنگام خواب و يا بعد از پياده روي هاي طولاني مشاهده مي‌شود. براي آشنايي با نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد.

تعريف بازتاب

به منظم‌ترين و سازمان يافته‌ترين رفتارهاي نوزاد كه فطري است و به صورت خودكار اتفاق مي‌افتد و براي رشد سيستم عصبي و عضلاني لازم است، بازتاب مي‌گويند. بازتاب‌ها براي ادامه زندگي نوزاد ارزش زيادي دارند و در صورت عدم وجود آن‌ها روند طبيعي رشد مختل خواهد شد و نوزاد قادر به رفع نيازهاي اوليه خود نيست. نبودن بازتاب‌ها، ادامه يافتن پس از سن معين و بروز مجدد در سنين بزرگسالي مي‌تواند از علايم آسيب مغزي باشد. براي آشنايي با انواع بازتاب نوزادان كليك كنيد.

بازتاب بابينسكي در چه سني از بين مي رود؟

اين بازتاب حداكثر تا دوسالگي از بين خواهد رفت ولي در برخي مواقع امكان دارد بازتاب بابينسكي نوزاد در يك سالگي ناپديد شود. وجود اين بازتاب در كودكان بزرگ‌تر از دو سال و يا افراد بزرگسال حاكي از اختلال در سيستم عصبي مركزي است به طور كلي بازتاب‌ها پس از ناپديد شدن نبايد ديگر وجود داشته باشند.

آسيب هاي بازتاب بابينسكي در نوزاد

عدم وجود بازتاب‌ها، باقي ماندن بازتاب‌ها بيش از موعد مقرر و يا برگشت بازتاب در سال‌هاي بعد نشان‌گر آسيب مغزي هستند. در اين موارد مشاور كودك به والدين كمك خواهد كرد تا در صورت وجود مشكلات ذهني مانند بيش فعالي و اوتيسم از روش‌هاي درماني مناسب استفاده كنند.

آسيب يا تومور مغزي، آسيب يا تومور نخاعي، سكته مغزي، ام اس و مننژيت (عفونت قشاع نخاع و مغز) از جمله بيماري‌هاي مرتبط با بازتاب بابينسكي نوزاد است.

بازتاب‌بابينسكي تنها از راه تحريك كف پا ايجاد مي شود يا خير؟

محرك‌هاي متعددي منجر به حركت انگشتان پا در نوزاد شده كه با بازتاب كف پا مشابه هستند. از سوي ديگر به دليل تكامل نيافتن سيستم عصبي نوزادان امكان دارد بازتاب كف پا به خودي خود اتفاق بيفتد.

اين اتفاق براي بسياري از نوزادان پيش مي‌آيد و مشكل خاص ايجاد نخواهد كرد. همانطور كه آگاهي از مراحل رشد كودك براي والدين ضروري است، حساسيت‌هاي بيجا و بي‌مورد نوزاد شما را در معرض استرس قرار مي‌دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بازتاب بابينسكي مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

بازتاب بابينسكي نوزاد چيست ؟

بازتاب بابينسكي يكي از انواع بازتاب هاي طبيعي نوزاد است كه براي مشاهده آن بايد طبق توضيحات متن عمل نماييد.

نبود بازتاب بابينسكي در نوزاد نشانه چه آسيبي است؟

نبود بازتاب بابينسكي تنها توسط متخصص بايد تشخيص داده شود. در اين صورت بررسي هاي بيشتري براي تشخيص اختلالات مغز و نخاع انجام خواهد گرفت.

چطور بازتاب بابينسكي را در نوزاد مشاهده كنيم؟

شما با نوازش كف پاي نوزاد از انگشت ها به سمت پاشنه پا امكان مشاهده اين بازتاب را خواهيد داشت.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: بازتاب بابينسكي نوزاد | نحوه مشاهده رفلاكس كف پا نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۰۳:۴۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

افزايش تمركز در كودكان به خصوص آن‌هايي كه بازيگوش هستند، به راحتي انجام نمي‌شود. كودكان زماني كه مشغول يك فعاليت هستند به راحتي حواسشان پرت مي‌شود و تمركزشان را از دست مي‌دهند. با اين حال برخي كودكان به نسبت ساير همسالان خود زودتر حواسشان پرت مي‌شود و تمركز و توجه پايين‌تري دارند. در شديدترين حالت احتمالا كودك دچار اختلال بيش‌فعالي است. با اين حال نمي‌توان گفت كه هر كودكي كه توجه و تمركز پاييني دارد بيش فعال است. كمبود توجه باعث مي‌شود تا كودك والدينش را كلافه كند و تكاليفش را به درستي تمام نكند. روش‌هايي وجود دارد كه مي‌توان به واسطه آن‌ها توجه و تمركز كودك را افزايش داد. اما اگر نتوانستيد روشي موثر براي افزايش تمركز كودكان خود پيدا كنيد، حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: افزايش تمركز در كودكان

افزايش تمركز در كودكان | علت كاهش توجه و تمركز كودك

كمبود توجه و تمركز كودك مي‌تواند تحت تاثير عوامل زيستي، رواني و اجتماعي مختلفي به وجود بيايد. با اين حال يكي از جدي‌ترين عواملي كه با كمبود توجه و تمركز همراه است اختلال بيش‌فعالي و نقص توجه است. كودكان با اين مشكل هميشه در حال انجام فعاليت‌هاي مختلف هستند و به راحتي و با كوچكترين مسئله‌اي حواسشان پرت مي‌شود و تمركز خود را از دست مي‌دهند. با اين حال بايد توجه داشت كه هرگونه كمبود توجه و تمركز نشان دهنده اختلال بيش‌فعالي نيست، تشخيص اين اختلال بايد توسط روانشناس يا روانپزشك كودك انجام شود. در برخي موارد علت كمبود توجه و تمركز كودك مي‌تواند به علت مشكلات و پريشاني‌هاي رواني نظير اضطراب و افسردگي باشد، اين مسئله عمدتاً در بين كودكان دبستاني و در محيط مدرسه به چشم مي‌خورد.

كودكاني كه تحت فشار والدين و اطرافيان قرار دارند ممكن است به راحتي تمركز و توجه خود را در طول فعاليت از دست بدهند، زيرا اين اضطراب و پريشاني رواني كه به دليل فشار والدين و اطرافيان تجربه مي‌كنند بر عملكردهاي شناختي و مغز آن‌ها تاثير منفي مي‌گذارد و باعث ايجاد چنين مشكلاتي مي‌شود. همچنين برخي از كودكان از نظر زيستي مستعد ابتلا مشكلات كمبود توجه و تمركز هستند، در بهترين شرايط بهتر است براي ارزيابي دقيق و اصولي به يك روانشناس يا روانپزشك كودك مراجعه كنيد. براي آشنايي با بيش فعالي كودكان كليك كنيد.

راه هايي براي افزايش توجه و تمركز در كودكان

راهكارهاي به كار گرفته شده براي بهبود مشكل توجه و تمركز كودك بايد متناسب با علت آن باشد. به عبارت ديگر اگر علت كمبود توجه و تمركز كودك به درستي مشخص نشود، ارائه راهكار نادرست مي‌تواند نتيجه مطلوبي به همراه نداشته باشد. بنابراين مشخص كردن علت اصلي مشكل توجه داراي اهميت فراواني است. با اين حال راهكارهايي وجود دارد كه مي‌تواند در افزايش توجه و تمركز كودك موثر واقع شود كه در ادامه توضيح داده خواهد شد.

براي بررسي ميزان هوش كودك كليك كنيد.

1- بازي هايي كه نياز به تمركز در كودكان دارند

بازي ها پل ارتباطي بين ما و كودكان هستند. پس با يك بازي مناسب مي‌توان درمان مناسبي براي افزايش تمركز كودكان به كار برد. بازي هاي فكري نياز به تمركز و توانايي حفظ و برنامه ريزي دارند. بازي هايي مثل پازل، پيدا كردن قطعات اشتباه، بازي با كارت و اعداد به تقويت تمركز كودكان كمك مي كنند.

همچنين بازي هايي كه بايد ترتيب گذاري شوند نيز تاثير زيادي در تمركز كودك دارند. براي مثال الگويي از رنگ ها مشخص كنيد و از كودك بخواهيد عروسك هايش را بر اساس آن بچيند.

صندلي بازي نيز بسيار در تمركز و توجه كودك موثر است. كودك همزمان با فعاليت بدني بايد نسبت به قطع و وصل بودن موسيقي تمركز لازم را داشته باشد.

2- محيط را خالي از عوامل متعدد كنيد

كودكان به مانند بزرگسالان قادر به تمركز بر روي يك عامل نيستند. آن ها به راحتي تحت تاثير يك صدا، فرد و عروسك حواسشان پرت مي شود. پس براي آن كه موفق به حفظ تمركز و انجام تكاليف شان شوند، بايد عوامل حواس پرت محيطي حذف شود.

3- محيط و شرايط لازم را فراهم كنيد

كودك شما براي برآورده كردن انتظارات تان بايد شرايط و امكانات لازم را داشته باشد. پس محيط او را بررسي كنيد. آيا واقعا براي انجام موضوع مورد نظر مناسب است؟ براي مثال نور، وسايل، تغذيه، آموزش و غيره به درستي در اختيار او گذاشته شده است؟ اگر جواب شما به همه اين پارامترها مثبت است، پس حتما براي بررسي بيشتر مساله با متخصصين كودك از طريق شماره هاي درج شده تماس بگيريد. شما براي افزايش تمركز در كودكان بايد محيط مناسب نيز فراهم كنيد.

4-افزايش تمركز در كودكان با توجه به تغذيه آن ها

كودكان به مواد معدني مختلفي براي رشد نياز دارند. اگر تغذيه كودك مناسب نباشد، تلاش هاي شما براي افزايش تمركز در كودكان بي نتيجه خواهد ماند. پس حتما مطمئن شويد كه او به اندازه كافي پروتئين و ويتامين جذب مي كند. خوردن غذاهايي داراي چربي و روغن هاي مانده و مواد نگهدارنده اصلا مناسب رشد آن ها نيست.

5- استراحت و خواب كافي

كودكان بيش از بزرگسالان نياز به خواب دارند. خواب براي رشد آن ها ضروري بوده و بدون آن عملكردهاي ذهني شان دچار اختلال خواهد شد. پس حتما شرايط را براي خواب و استراحت كودك فراهم كنيد. شما به عنوان والد موظفيد كه او را در ساعت مشخص آماده خواب كنيد. هرگز زمان استراحت را به خود او نسپاريد. چرا كه توانايي كافي براي درك اهميت و برنامه ريزي ندارد. افزايش تمركز در كودكان خسته و بي خواب امكان پذير نيست.

6- اهداف را براي او تقسيم كنيد

همانطور كه ذكرشد كودك قادر به برنامه ريزي و هدف گذاري نيست. پس وقتي كارهاي پيچيده به او محول مي‌كنيد، احتمال گيج شدن نيز زياد مي‌شود. براي افزايش تمركز در كودكان نبايد كارهاي پيچيده و سخت به او محول كنيد.

7- دارودرماني براي افزايش تمركز در كودكان

يكي از شيوه‌هاي رايج براي افزايش تمركز در كودكان (البته در مواردي كه كودك دچار اختلال جدي باشد) استفاده از دارو است. ريتالين يكي از داروهاي محركي است كه عمدتاً براي درمان و بهبود مشكلات ناشي از توجه و تمركز استفاده مي‌شود. با اين حال دارو درماني و استفاده از ريتالين اثرات جانبي زيادي به همراه دارد، اين مسئله باعث مي‌شود تا ريتالين خط اول درمان‌هاي افزايش توجه و تمركز نباشد. با اين حال اگر شدت اين كمبود زياد باشد كودك بايد براي مدتي به تشخيص و تجويز پزشك ريتالين مصرف كند. مهم‌ترين نكته اين است كه هر مشكل توجه و تمركزي نياز به مصرف ريتالين ندارد. اگر كودكي بيش فعال نباشد و ريتالين مصرف كند عوارض جانبي زيادي براي او به وجود مي‌آيد، پس به صورت خودسرانه هيچگاه به سراغ مصرف ريتالين براي كودك خود نرويد.

8- افزايش توجه در كودكان با بازي درماني

يكي از درمان‌هاي انتخابي و موثر براي افزايش توجه و تمركز كودكان بازي درماني است. بازي درماني بر اساس رويكردهاي مختلفي قابل انجام است و توسط يك روانشناس بازي درمانگر ارائه مي‌شود. در بازي درماني روانشناس با استفاده از روش‌هاي درماني رفتاري يا شناختي و… به صورت غير مستقيم و در حين بازي مشكل كودك را هدف قرار مي‌دهد و بر روي آن كار مي‌كند. انجام بازي درماني به صورت مداوم باعث تغيير ويژگي‌هاي رفتاري و شناختي كودك مي‌شود.

جذابيت بازي درماني در اين است كه كودك در حين درمان خسته نمي‌شود، زيرا كه در ظاهر مشغول بازي كردن است و اين بازي كردن احساس خوشايندي براي كودك به وجود مي‌آورد. والدين مي‌توانند با مراجعه به روانشناس انجام بازي‌هاي مختلف و مخصوص كودك‌شان را آموزش ببينند و با كودك خود كار كنند. به عنوان مثال يكي از بازي‌هايي كه مي‎‌توان براي افزايش تمركز كودك انجام داد نگاه كردن و خيره شدن به اجسام است. به اين صورت كه جسمي را در وسط اتاق قرار دهيد و به كودك خود توضيح دهيد كسي برنده اين بازي است كه به مدت بيشتري به آن جسم نگاه كند بدون آنكه چشم از آن بردارد.

براي آشنايي با درمان بيش فعالي كودكان بدون دارو كليك كنيد.

9- درمان‌هاي رايانه‌اي

امروزه علاوه بر بازي‌هاي سنتي بازي‌هاي رايانه‌اي مخصوص افزايش توجه و تمركز در كودكان توليد شده است كه جذابيت بيشتري براي آن‌ها دارد. به ياد داشته باشيد بازي‌هاي درماني رايانه‌اي با بازي‌هاي معمول كه كودكان انجام مي‌دهند متفاوت است. براي دريافت اطلاعات بيشتر مي‌توانيد از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

10- افزايش تمركز در كودكان با نوروفيدبك

يكي از روش‌هاي درماني كه در سال‌هاي اخير طرفدار و در عين حال مخالفين زيادي دارد روش نوروفيدبك است. علاوه بر مخالفت‌هايي كه براي استفاده از روش نوروفيدبك وجود دارد، اين روش درماني يكي از روش‌هاي اثربخش افزايش توجه و تمركز است. نوروفيدبك يا بازخورد عصبي با ثبت امواج مغزي و دادن بازخورد به كودك در حين انجام يك فعاليت يا بازي باعث آموزش نوعي خود تنظيمي در كوك مي‌شود. مهم‌ترين نكته كه در ارتباط با اثربخشي نوروفيدبك وجود دارد اين است كه بايد جلسات آن به صورت كامل و تا انتها انجام شود، برخي از افراد به دليل هزينه‌هاي زياد، جلسات را تا انتها ادامه نمي‌دهند، اين مسئله باعث مي‌شود تا نوروفيدبك اثربخشي كمتري داشته باشد.

11- شيوه‌هاي تقويت رفتار

شيوه‌هاي تقويت رفتار و اصول فرزندپروري مانند تعيين و تنظيم قوانين و شيوه‌هاي تقويت رفتار مطلوب مي‌تواند در افزايش توجه و تمركز در كودكان نقش اساسي داشته باشد. به عنوان مثال براي تعيين و تنظيم قوانين مي‌توانيد به فرزند خود بگوييد كه پس از انجام و تكميل فعاليت‌هاي درسي خود مي‌تواند بازي رايانه‌اي انجام دهد. به عنوان والد بايد در انجام و تعيين قوانين حد تعادل را رعايت كنيد، سهل گيري يا سخت گيري بيش از حد باعث مي‌شود تا كودك رفتارهاي لجبازانه انجام دهد.

همچنين تنبيه كودك هيچگاه يك روش موثر براي تربيت و فرزندپروي كودك نيست، اگر مي‌خواهيد حواس‌پرتي و تمركز كودكتان بيشتر شود رفتارهاي مطلوب او را تشويق كنيد. تاييد و تشويق رفتارهاي مطلوب در بلندمدت باعث مي‌شود تا كودك رفتارهاي نامطلوبش را به مرور زمان انجام ندهد. پس از انجام رفتار مطلوب بهتر است يك پاداش براي كودك در نظر بگيريد، بهترين پاداش‌ها تقويت كلامي و تحسين كودك مي‌باشند نه خريد اساب‌بازي و لوازم گران قيمت. شيوه‌هاي تقويت رفتار اصول و مسائل گسترده‌اي دارد كه براي آشنايي با آن‌ها بهتر است از يك روانشناس كودك كمك بخواهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افزايش تمركز در كودكان مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا كمبود توجه و تمركز كودك نشان دهنده بيش فعالي است؟

به طور كلي ويژگي اصلي اختلال بيش فعالي كمبود توجه و تمركز است. اما به اين صورت نيست كه هر كودكي كه توجه و تمركز پايين دارد بيش فعال است. بيش فعالي اختلالي جدي‌تر است كه تشخيص آن بايد توسط يك متخصص انجام شود. بنابراين هر كمبود توجه و تمركزي نشان دهنده بيش فعالي نيست.

چه راه هايي براي افزايش تمركز در كودكان وجود دارد؟

متخصصان با توجه به شدت مساله، روش هاي مختلفي براي افزايش تمركز در كودكان پيشنهاد مي‌دهد.

دارو مناسب براي افزايش تمركز در كودكان چيست؟

دارو تنها در صورتي تجويز مي شود كه كودك دچار اختلالي مثل ADHD باشد. بنابراين هرگز سرخود دارويي به كودك ندهيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: افزايش تمركز در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: افزايش تمركز در كودكان،
موضوع:
[ ۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۸:۲۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

شنا كردن نوزاد در واقع نوعي بازتاب غير ارادي است كه در بدو تولد وجود دارد. نوزادان در ابتداي تولد به طور طبيعي واجد بازتاب‌هايي هستند كه به صورت غيرارادي براي حفظ بقا و ادامه زندگي از آن‌ها بهره مي‌برند. بنابراين نوزادان به صورت غريزي با افتادن در آب مي‌توانند شنا كنند، اما اين رفتار با توانايي شنا كردن بزرگسالان داراي تفاوت است. به طوري كه شنا كردن نوزاد وسيله‌اي براي ارزيابي سلامت او در هنگام تولد است. در صورتي كه تمايل داريد اين بازتاب را ببينيد حتما قبل از آن مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: شنا كردن نوزاد يا بازتاب شنا كردن

شنا كردن نوزاد | آيا نوزاد مي تواند شنا كند؟

در حقيقت نوزاد فاقد توانايي شنا كردن است و اين تنها بازتاب شنا كردن است كه باعث مي‌شود هنگامي كه در آب قرار مي‌گيرد مشابه حالت شنا كردن واقعي به نظر آيد. براي ديدن بازتاب شنا كردن يا براديكاردي، كافي است نوزاد را در آب شناور كنيد خواهيد ديد كه نفس‌اش را حبس كرده و چشمانش را باز مي ‌كند. همچنين با فوت كردن صورت نوزاد مشابه همين واكنش را از او خواهيد ديد. در اثر بازتاب شنا كردن كاهش ضربان قلب و جريان خون در رگ‌ها نيز اتفاق مي‌افتد كه به نوزاد كمك مي‌كند مدت زمان طولاني‌تري را در زير آب زنده بماند. بازتاب شنا كردن نوزاد علاوه بر انسان در بسياري از پستانداران ديگر نيز ديده مي‌شود.

تعريف بازتاب

به منظم‌ترين و سازمان يافته‌ترين رفتارهاي نوزاد كه فطري است و به صورت خودكار اتفاق مي‌افتد و براي رشد سيستم عصبي و عضلاني لازم است، بازتاب مي‌گويند. بازتاب‌ها براي ادامه زندگي نوزاد ارزش زيادي دارند و در صورت عدم وجود آنها روند طبيعي رشد مختل خواهد شد و نوزاد قادر به رفع نيازهاي اوليه خود نيست. نبودن بازتاب‌ها، ادامه يافتن پس از سن معين و بروز مجدد در سنين بزرگسالي مي‌تواند از علايم آسيب مغزي باشد.

براي آشنايي با ساير انواع بازتاب نوزاد كليك كنيد.

سن ناپديد شدن بازتاب شنا كردن

بيشتر بازتاب‌ها پس از مدتي ناپديد شده و حركات ارادي جايگزين آن مي‌شود. اين بازتاب نيز پس از شش ماهگي از بين خواهد رفت. به طور مثال كودك در شش ماهگي و هنگامي كه در آب قرار دارد دست و پاي خود را مشابه حالت شنا كردن تكان داده كه همان واكنش‌هاي غير ارادي اوست. براي آشنايي با نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد.

از چه سني مي توان به نوزادان شنا آموزش داد؟

در مورد سن شروع آموزش شنا ديدگاه‌هاي متفاوتي وجود دارد. برخي با تكيه به بازتاب شنا كردن از همان نوزادي آموزش شنا را شروع مي‌كنند. ولي به نظر بسياري از متخصصان آموزش شنا زير يك سالگي توصيه نمي‌شود. بسياري از نوزادان از شنا كردن و رها شدن در آب لذت زيادي مي‌برند ولي ماندن در كنار نوزاد و اطمينان نكردن به توانايي شنا كردن او از وظايف والدين است. ارتباط با مشاور كودك والدين را در آگاه شدن از توانايي‌ها و مراحل رشد فرزند خود در هر مرحله رشدي كمك خواهد كرد.

شنا كردن چه فوايدي براي نوزاد دارد؟

از فوايد يادگيري شنا در سنين پايين مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

تقويت سلامت استخوان ها

به دليل فعاليت و جنب و جوش زياد در حركات شنا ، سلامت استخوان ها و مفاصل تقويت خواهد شد و همچنين براي بهبود علائم كودكان درگير با بيماري آسم و تنگي نفس نيز موثر است.

شنا كردن نوزاد و كاهش خطر غرق شدن

كودكاني كه در سنين پايين شنا كردن را مي‌آموزند، نسبت به بقيه هم سن و سالان خود كمتر در معرض خطر غرق شدن قرار گرفته و همچنين از اعتماد به نفس بيشتري در هنگام شنا كردن و ساير جنبه‌هاي رفتاري برخوردار هستند.

شناخت و بهبود مهارت هاي فيزيكي

كودكاني كه در يك الي چهار سالگي شنا كردن را ياد گرفته‌اند در آينده از توانايي‌هاي شناختي و فيزيكي بهتري بهره مي‌برند. علاوه بر اين شنا كردن يك سرگرمي مفيد براي كودك در حال رشد است.

شنا كردن نوزاد و تعادل بهتر بدن

تعادل بهتر و كنترل عضلات از ديگر فوايد آموختن شنا در سنين پايين است، زيرا در شنا كردن نوزاد و كودك قسمت هاي زيادي از عضلات بدن درگير خواهد شد.

مدت زمان شنا كردن نوزاد

در اين باره هيچ زمان مشخصي وجود ندارد اما به طور معمول 15 تا 20 دقيقه زمان مناسبي است. در صورت لرز كردن نوزاد و يا خستگي او بلافاصله او را از آب دور كنيد. همچنين در زمان آموزش شنا به كودكان همراهي و حمايت كردن از آن‌ها ضروري است.

براي دريافت مشاوره در زمينه شنا كردن نوزاد مي توانيد از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: شنا كردن نوزاد يا بازتاب شنا كردن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۱۶:۱۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی