نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

مدت زمان لازم براي بارداري براي هيچ انساني به طور كامل قابل پيش‌بيني و يكسان نيست. به عبارتي هيچ فرمول مشخص و واضحي براي اينكه تعيين كند كه چه مدت بعد از برقراري رابطه جنسي باردار مي‌شويد وجود ندارد. يك زوج ممكن است بعد از يك بار نزديكي و رابطه جنسي محافظت نشده باردار شوند و زوجي ديگر ممكن است بعد از شش ماه يا يك سال تلاش موفق به بارداري بشوند. اما مي‌توان با داشتن آگاهي لازم شانس و احتمال بارداري را افزايش داد. بسياري از زوجين از مدت زمان لازم براي بارداري اطلاع مناسبي ندارند و نمي‌دانند چه عواملي بر اين فاكتور تاثير گذار است. با توجه به اهميت اين موضوع در ادامه به طور كامل درباره آن توضيح خواهيم داد. بهره بردن از مشاوره كودك به زوجين كمك مي‌كند تا در راستاي آمادگي بهتر براي بارداري گام بردارند.

منبع: مدت زمان لازم براي بارداري

مدت زمان لازم براي بارداري

معمولاً زوج‌هاي جوان و سالم بعد از 1 الي 3 ماه اقدام براي بارداري، موفق مي‌شوند. با اين حال نتايج مطالعات در داخل و خارج از كشور نشان داده كه حدود 80 درصد از زوجين معمولاً بعد از شش الي يك سال تلاش براي بارداري موفق خواهند شد. اگر اين زمان بيشتر طول كشيد بهتر است به يك متخصص مراجعه كنيد، مراجعه به متخصص مي‌تواند عوامل موثر بر طولاني شدن و تاخير افتادن بارداري را مشخص كند. در اين بين اگر سن خانم بيش از 35 سال باشد بايد سريع‌تر براي مشخص كردن علت اين مسئله تلاش كرد.

آمارها نشان دهنده آن است كه حدودا 10 درصد از زوجين نابارور هستند و عمده افراد مي‌توانند به طور طبيعي بارداري را تجربه كنند. امروزه به واسطه پيشرفت‌هاي صورت گرفته در علم بسياري از افراد مي‌توانند بر مشكلات ناشي از ناباروري خود غلبه كنند.

بيشتر بخوانيد: روش هاي باردار شدن

روش‌هايي براي كاهش مدت زمان لازم براي بارداري

با آشنايي با راه‌هاي مختلفي مي‌توان تا اندازه‌اي عوامل موثر بر مدت زمان بارداري را تحت تاثير قرار داد كه در ادامه به اين موارد اشاره خواهد شد. به عبارتي با رعايت و در نظر گرفتن برخي از نكات مي‌توان به افزايش شانس بارداري كمك كرد.

آگاهي از زمان تخمك‌گذاري و برقراري رابطه جنسي

بهترين زمان برقراري رابطه جنسي براي بچه دار شدن 5 روز قبل از تخمك‌گذاري و روز تخمك‌گذاري است. زمان تخمك‌گذاري مي‌تواند با توجه به طول دوره و زمان شروع آخرين عادت ماهانه قابل تخمين زدن باشد. براي انجام اين كار بايد دوره‌هاي عادت ماهيانه خود را براي مدتي تحت نظر بگيريد و بررسي كنيد.

با دانستن و آگاهي از زمان تخمك‌گذاري مي‌توان برقراري رابطه جنسي را در اين دوران انجام داد تا احتمال باردار شدن افزايش پيدا كند. مطالعات متعددي نشان داده‌اند كه ميزان بارداري و حاملگي موفق زوجيني كه اين مسئله را رعايت كرده‌اند بيشتر از افرادي است كه بدون در نظر گرفتن زمان تخمك‌گذاري براي بارداري تلاش كرده‌اند. در واقع با دانستن اين موضوع مي‌توانيد مدت زمان لازم براي بارداري را كاهش دهيد. براي آشنايي بيشتر با اقدامات لازم و برنامه ريزي براي بچه دار شدن كليك كنيد.

اصلاح سبك زندگي و مراقبت‌هاي قبل از بارداري

سبك زندگي و سلامت جسمي و جنسي زوجين از عوامل موثر بر مدت زمان بارداري محسوب مي‌شود. معمولاً مراجعه به يك متخصص و انجام معاينات مختلف مي‌تواند شانس ابتلا به باردار شدن و طبيعتا كاهش مدت زمان لازم براي باردار شدن را كاهش دهد. به عنوان مثال در اين دوران بهتر است زوجين مصرف سيگار، مواد مخدر و مصرف زياد كافئين و قهوه را ترك كنند.

عوامل موثر بر تاخير مدت زمان لازم براي بارداري

مدت زمان بارداري روش تخمين و فرمولي مشخص ندارد. هر فرد بسته به ويژگي‌ها و شرايط مختلفي كه وجود دارد زمان خاص خودش را دارد. در مجموع عواملي وجود دارد كه مي‌تواند اين مدت زمان را به تاخير بياندازد كه مي‌توان به افزايش سن، نحوه مصرف قرص‌هاي جلوگيري، ميزان وزن، استرس و اضطراب، مصرف داروهاي خاص و مواد مخدر و نوشيدني‌هاي الكلي اشاره كرد.

اشتباهات رايج موثر بر مدت زمان لازم براي بارداري

اشتباهات رايجي از طرف زوجين در هنگام تلاش براي بچه دار شدن رخ مي‌دهد كه مي‌تواند بر مدت زمان لازم براي باردار شدن تاثير منفي داشته باشد به عنوان مثال مي‌توان به عدم تشخيص زمان صحيح تخمك‌گذاري، استفاده از مواد روان‌كننده جهت برقراري رابطه جنسي و استرس و اضطراب زياد در كنار بي توجهي به سلامت عمومي اشاره كرد. به ياد داشته باشيد كه تحت هيچ شرايطي از مواد روان كننده در حين مراقبت استفاده نكنيد. حتي كشيدن سيگار يا مصرف الكل بر كيفيت و كميت اسپرم‌ها تاثير منفي دارد. براي آشنايي بيشتر با مراقبت هاي قبل از بارداري كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چه زماني بايد براي مراجعه به متخصص اقدام كرد؟

بارداري وضعيت پيچيده و منحصر به فردي است از اين جهت تخمين مدت زمان براي بارداري مسئله دشواري محسوب مي‌شود. اگر بعد از شش ماه يا يك سال تلاش منظم و حساب شده موفق به بارداري نشديد بهتر است با يك متخصص ناباروري مشورت كنيد تا تحت آزمايش‌هاي مختلف قرار بگيريد. اين مسئله به شما كمك مي‌كند تا علت باردار نشدن مشخص گردد.

منبع: مدت زمان لازم براي بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۲۶:۳۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

اندازه دور سر نوزاد يكي از ملاك‌هاي سلامت و رشد طبيعي نوزاد است. متخصصين براي اندازه گيري دور سر نوزاد فاصله بين وسط پيشاني تا دورترين ناحيه پشت سر را توسط يك نوار مخصوص كه دقيقا در بالاي گوش نوزاد قرار مي‌گيرد، اندازه مي‌گيرند. پس از بدست آوردن اندازه دور سر، آن را با نمودار رشد مورد مقايسه قرار مي‌دهند كه با توجه به اين مقايسه مي‌توان وضعيت سلامت رشد نوزاد را مورد بررسي و ارزيابي قرار داد. از اين جهت اندازه دور سر يكي از ملاك‌هاي مهم براي ارزيابي سلامت و رشد مغز كودك مي‌باشد؛ آشنايي با اندازه طبيعي و غيرطبيعي دور سر به والدين كمك مي‌كند تا از سلامت فرزند خود اطمينان حاصل نمايند. مشاوره كودك مي‌تواند در اين زمينه به شما كمك كند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: اندازه دور سر نوزاد

اهميت اندازه دور سر نوزاد

اندازه گيري دور سر نوزاد از هنگام تولد تا دو سالگي از اهميت ويژه‌اي برخوردار است چراكه اين مسئله نشان دهنده ميزان رشد مغز نوزاد است. در 6 ماه اول زندگي بهتر است كه هر ماه دور سر نوزاد اندازه گرفته شود. رشد سر بسيار كم يا بسيار بزرگ مي‌تواند نشان دهنده اختلالاتي در مغز يا جمجمه مانند هيدروسفالي يا ميكروسفالي باشد. بايد توجه كرد كه مقداري اختلاف در اندازه سر نوزاد نسبت به همسالان وجود دارد كه اين يك مسئله طبيعي مي‌باشد. در هر صورت بهتر است براي ارزيابي بيشتر و دقيق‌تر به پزشك اطفال مراجعه كنيد چراكه پزشك با استفاده از يك نوار مخصوص و نمودار رشد، اندازه سر نوزاد را به طور دقيق محاسبه مي‌كند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه هيدروسفالي و ميكروسفالي كليك كنيد.

 

اندازه طبيعي دور سر نوزاد

كوچك بودن و يا بزرگ بودن بيش از حد دور سر نوزاد نشان دهنده يك مشكل است. زماني كه دور سر نوزاد به وضوح نسبت به ساير همسالان خود كوچك‌تر باشد آن را ميكروسفالي مي‌نامند. همچنين زماني كه دور سر نوزاد نسبت به همسالانش بسيار بزرگ‌تر باشد آن را هيدروسفالي مي‌نامند. بنابراين براي پي بردن به سلامت نوزاد، اندازه طبيعي دور سر اهميت بسيار زيادي دارد.

يكي از ملاك‌هايي كه مي‌تواند در اندازه طبيعي دور سر نقش داشته باشد، سن بارداري حين تولد است. به طور طبيعي پس از 9 ماه بارداري اندازه طبيعي سر بايد حدود 35 سانتي‌متر باشد. زمانيكه نوزاد تولد زودرس يا نارس داشته باشد اين اندازه به حدود 32 سانتي‌متر مي‌رسد. بنابراين براي اندازه‌گيري طبيعي دور سر بايد سن بارداري و سن نوزاد را در نظر گرفت. براي مشاهده استاندارد جدول قد و وزن نوزاد كليك كنيد.

 

نحوه رشد دور سر نوزاد

رشد دور سر نوزاد در طي سال اول زندگي بسيار سريع رخ مي‌دهد. به طوري كه در 6 ماه اول زندگي حدود 9 سانتي‌متر و 3 سانتي‌متر هم در 6 ماه دوم سال اول زندگي افزايش پيدا مي‌كند. در نتيجه مي‌توان گفت كه با افزايش رشد مغز، اندازه جمجمه هم افزايش پيدا مي‌كند. با اين حال رشد هر نوزاد با نوزاد ديگر متفاوت است و تفاوت‌هاي زيادي بين نوزادان وجود دارد كه اندازه دور سر هم از اين قاعده مستثني نيست. براي آشنايي با مراقبت هاي لازم در خصوص نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

 

اندازه دور سر نوزاد و بهره هوشي

از آنجايي كه اندازه دور سر نشان دهنده رشد مغز است، مي‌تواند با بهره هوشي كودك هم ارتباط داشته باشد. به عبارتي اندازه دور سر بزرگ‌تر در سال اول زندگي مي‌تواند با ضريب هوشي بالاتر در سنين 4 تا 8 سالگي ارتباط داشته باشد. با اين حال بايد توجه كرد كه كوچك‌تر بودن سر نوزاد به منزله آن نيست كه ضريب هوشي پاييني دارد. عوامل مختلف ديگري نظير آموزش، وراثت، محيط و… بر سطح بهره هوشي تاثير مي‌گذارند. از اين جهت نمي‌توان نتيجه گيري دقيقي در ارتباط با اندازه دور سر و بهره هوشي نوزاد ارائه داد.

 

روش‌هاي درماني كوچكي يا بزرگي سر نوزاد

روش‌هاي درماني براي اندازه غيرطبيعي سر نوزاد عمدتا به جراحي‌هاي مختلف محدود مي‌شوند. يكي از راه‌هاي درماني براي اندازه دور سر بيش از حد بزرگ يا هيدروسفالي، عمل جراحي ايمپلانت يك شنت است. به وسيله شنت مغزي مي‌توان مايع مغزي نخاعي كه در سر نوزاد تجمع پيدا كرده و منجر به رشد بيش از حد آن شده است را به مسير ديگري در بدن هدايت كرد كه امكان جذب آن وجود داشته باشد.

در ارتباط با اندازه غيرطبيعي كوچك سر يا ميكروسفالي تا به امروز روش درماني تدوين نشده است. به عبارتي مي‌توان گفت كه ميكروسفالي يك اختلال ژنتيكي تمام عمر است و هيچگونه درماني ندارد. تنها روش‌هاي درماني كه براي ميكروسفالي وجود دارند به پيشگيري از ابتلا از طريق مشاوره‌هاي ژنتيك و كاهش مشكلات ناشي از اختلال تمركز محدود مي‌شوند.

در برخي موارد با جراحي، سر نوزاد را كمي‌ بزرگ‌تر مي‌كنند كه از وخامت اختلال كمتر شود. از اين جهت براي درمان ميكروسفالي عمدتا بر برنامه‌هاي حمايتي نظير، كار درماني، گفتار درماني، فيزوتراپي و بازي درماني تاكيد مي‌شود چراكه با اين برنامه‌هاي حمايتي مي‌توان توانايي‌هاي كودك را تقويت ‌كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چه عواملي مي‌تواند بر بزرگي يا كوچكي سر نوزاد تاثير داشته باشد؟

عوامل مختلفي نظير شرايط مادر، مواجهه با مواد سمي در حين بارداري، اختلالات ژنتيكي، مصرف برخي از داروها و ضربه به جنين در حين بارداري از جمله عواملي هستند كه مي‌توانند بر اندازه دور سر نوزاد تاثير بگذارند. همچنين مسائلي مانند عفونت مغز، مننژيت، تجمع بيش از حد مايع مغزي نخاعي، وجود تومور و مشكلات هورموني هم مي‌تواند منجر به رشد غيرطبيعي سر نوزاد شود.

منبع: اندازه دور سر نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اندازه دور سر نوزاد،
موضوع:
[ ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۲۲:۱۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سندرم كلاين فلتر در طبقه بيماري‌هاي بيماري ژنتيكي قرار دارد. حالات خفيف اين بيماري حتي تفاوت چنداني با افراد عادي جامعه ندارند و در صورت مصرف دارو و كنترل علائم‌شان، فقط در هنگام زادآوري با مشكل مواجه مي‌شوند. البته گزارش‌هاي جديدي مبني بر باز شدن دريچه اميدي براي درمان و بهبود اين بيماران نيز در سال‌هاي اخير گزارش شده است. نگاه قضاوتي جامعه و چسباندن ننگ ناباروري به اين افراد، نكته‌اي است كه خانواده‌هاي اين بيماران بايد به آن آگاه باشند و با افزايش آگاهي و كسب آموزش‌هاي روانشناختي، فرزند خود را در اين مسائل حمايت كنند. بنابراين حتما مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: سندرم كلاين فلتر

سندرم كلاين فلتر

سندرم كلاين فلتر براي توصيف بيماراني با ناهنجاري ژنتيكي در كروموزوم‌هاي جنسي به كار مي‌رود. مبتلايان به اين بيماري تنها مردان هستند. در اين بيماري وضعيت كروموزوم‌هاي والدين طبيعي بوده و وراثت يا زمينه‌هاي قبلي ژنتيكي منجر به اين سندرم نشده‌اند، بلكه جهش و اشتباه در زمان لقاح و تقسيم نشدن درست كروموزم‌هاي والدين منجر به بروز اين سندرم در جنين مي‌گردد.

پسران و مردان مبتلا به سندروم كلاين فلتر معمولا داراي بيضه‌هاي كوچكي هستند كه ميزان كمي تستسترون ترشح مي‌كنند. به طور كلي سطح ترشح هورمون مردانه نسبت هورمون هاي زنانه در بدن آنها كمتر از حد طبيعي است.

تستسترون، هورموني است كه ترشح آن رشد جنسي مردانه را پيش از تولد و نيز هنگام بلوغ تعيين مي‌كند. در صورتي كه اقدامي براي درمان صورت نگيرد، كمبود تستسترون مي‌تواند باعث تاخير بلوغ يا بلوغ ناكافي، بزرگي سينه، كاهش توده عضلاني، كاهش تراكم استخوان و كاهش مقدار موي صورت و بدن شود. در نتيجه بيضه‌هاي كوچك و كاهش توليد هورمون، مردان مبتلا عقيم هستند. البته به لطف پيشرفت تكنولوژي و افزايش دانش متخصصان، احتمال زادآوري در اين افراد بيشتر شده است.

ويژگي هاي سندرم كلاين فلتر

نتيجه تست كروماتين مبتلايان به سندرم كلاين فلتر مانند نتايج تست زنان گزارش مي‌شود. پستان‌هاي بزرگ، نداشتن صداي بم و مردانه، ميل جنسي پايين، آتروفي و كوچك بودن بيضه‌ها، مسدود شدن مجاري مني ساز، نازايي (عقيمي)، كف پاي صاف، انحناي انگشتان كوچك دست، همجوشي ناهنجار بعضي استخوان‌هاي بازو، داشتن علائم هر دو جنس، ميكروسفالي (كوچكي سر در ۴۰ درصد موارد)، قد نسبتا بلند ولي خميده، وزن كم در هنگام تولد (كمتر از دو ونيم كيلوگرم) اشاره كرد. البته با كمك دارو مي‌توان از بسياري از نشانه‌هاي ذكر شده جلوگيري كرد. پيشرفت‌هاي اخير تكنولوژي نيز امروزه اميدي تازه براي مبتلايان براي بهبود ناتواني زادآوري آنان ايجاد كرده است.

انواع سندرم كلاين فلتر

بر حسب اينكه جهش ژنتيكي در تمام سلول‌هاي مبتلا رخ داده و يا در برخي از آن‌ها (حالتي كه به آن موزائيسم مي‎‌گويند)، انواع سندرم و شدت علائم متفاوت بوده و در موارد خفيف حتي تفاوت چنداني با افراد عادي ندارند و مي‌توانند به راحتي در زمينه‌هاي اجتماعي موفق عمل كنند و همين مي‌تواند دليلي براي حكم پزشكي قانوني براي عدم اجازه سقط اين نوع جنين‌ها باشد. اين افراد فقط در هنگام بلوغ و زمان ظهور صفات ثانويه جنسي به بيماري خود آگاه مي‌شوند و بر اين اساس آگاهي و آموزش‌هاي قبلي خانواده براي كمك به آشفتگي‌هاي نوجوان ضروري است.

البته حالات نادرتري از اين بيماري نيز وجود دارد كه به صورت (xxxy:48 ) و يا حتي (xxxxy:49) ديده مي‌شود. در اين نوع موارد علائم شديدتر، كم تواني ذهني عميق‌تر است و احتمال وجود اعضاي تناسلي هر دو جنس در فرد بيشتر مي‌گردد. بهره هوشي (IQ) 25 درصد مبتلايان به اين سندرم در حد كم تواني ذهني سطحي و خفيف است. كم تواني ذهني در اين بيماران از همان ماه‌هاي اوليه زندگي، خود را نشان مي‌دهد؛ تا حدي كه برخي از اين افراد به دليل اشكال در روابط اجتماعي و جنسي، دچار ناراحتي‌هاي رواني مانند اختلالات شخصيت، عقده حقارت، بزهكاري و اعتياد مي‌شوند.

 

چه چيزي باعث جهش و بروز سندروم كلاين فلتر مي‌شود؟

جهش‌ها به تغييراتي در توالي كروموزوم‌ها گفته مي‌شود كه به طور طبيعي باعث گوناگوني موجودات و تفاوت‌هاي فردي مي‌گردد. اما بعضي از انواع آن نيز منجر به پديد آمدن اختلالات ژنتيكي مي‌شود. عوامل مختلفي باعث بروز جهش‌هاي ژنتيكي مي‌گردد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به افزايش سن والدين به خصوص مادر، آلودگي هوا، قرارگيري در معرض اشعه‌هاي مضر، گازهاي خطرناك، سبك زندگي نامناسب و… اشاره كرد.

به طور كلي دو نوع كروموزوم جنسي در انسان وجود دارد و هر انسان به طور طبيعي يك جفت از اين كروموزوم را از والدين خود ارث مي‌برد. كرموزوم‌هاي والدين در هنگام لقاح و تشكيل جنين تقسيم شده و به طور طبيعي از هر والد تنها يكي از كروموزوم‌ها به جنين انتقال مي‌يابد. كروموزوم‌هاي انتقالي مادر (xx) همواره x هستند. اما در مورد پدران (xy)، در صورتي كروموزوم x از پدر انتقال يابد، جنين دختر و در صورتي كه كروموزوم y منتقل شود، جنين پسر تشكيل مي‌گردد.

مرداني كه به سندروم كلاين فلتر مبتلا هستند به دليل عدم تقسيم صحيح كروموزوم‌ها، شكل كروموزومي آن‌ها به‌جاي xy، به صورت xxy در آمده است كه باعث نشان دادن علائم زنانه بيشتري در آنان مي‌گردد.

چگونه افراد مبتلا به سندرم كلاين‌فلاتر تشخيص داده مي‌شوند؟

براي تشخيص| سندرم كلاين فلتر از آزمايش‌هاي كاريوتيپ، شمارش تعداد اسپرم، آزمايش‌هاي هورموني و در مورد مادران باردار از آزمايش آمينوسنتزيس استفاده مي‌شود.

 

درمان از طريق تزريق هورمون تستوسترون

از جمله ويژگي‌هاي اصلي سندرم كلاين فلتر نشانه‌ها و علائم جسماني زنانه و كمبود تظاهرات صفات مردانه در نتيجه كمبود ترشح هورمون تستوسترون در اين مردان است. راهكار پيشنهادي متخصصان، تزريق مقدارهاي مشخصي از هورمون تستوسترون به بدن بيماران مي‌باشد. شروع استفاده از اين نوع درمان در آغاز دوره بلوغ مي‌تواند مشكلات اين افراد را به شدت كم كند.

نتايج استفاده از اين روش درماني بر روي پسر بچه‌هاي مبتلا به سندروم كلاين فلتر نشان داده است كه تزريق هورمون ذكر شده اين امكان را مي‌دهد تا تغييرات بدني آن‌ها در زمان بلوغ و نوجواني مانند افراد طبيعي رخ دهد.

البته مهم‌ترين نكته‌اي كه در مورد اين راهكار درماني وجود دارد اين است كه تزريق هورمون بايد با احتياط و زير نظر پزشك متخصص صورت بگيرد چرا كه گزارشاتي نشان داده كه در بيماران مبتلا به سرطان پروستات، تزريق تستوسترون مي‌تواند موجب تشديد سرطان گردد. البته بايد توجه شود كه خود اين روش نقشي در ايجاد سرطان ايفا نمي‌كند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: سندرم كلاين فلتر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سندرم كلاين فلتر،
موضوع:
[ ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۱۸:۰۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

شروع غذاي كمكي نوزاد از چه زماني است؟ يكي از مهم‌ترين مواردي كه مادران در مورد مراقبت و رشد فرزند تازه به دنيا آمده‌ خود با آن مواجه مي‌شوند، تغذيه نوزاد است. كودكان تا دو سالگي از شير مادر كه بسيار هم لازم و ضروري است، تغذيه مي‌كنند اما اغلب والدين در مورد بهترين زمان شروع غذاي كمكي دچار ترديد مي‌شوند. در سنين مختلف نسبت شير مادر به غذاي كمكي تغيير پيدا مي‌كند. بهتر است براي اطمينان بيشتر از سلامت فرزند خود، در مورد نوع و مقدار غذاي كمكي او با توجه به نمودار سلامتي و شرايط رشدي، با متخصص مشورت كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: شروع غذاي كمكي نوزاد

شروع غذاي كمكي نوزاد در كنار شير مادر چه زماني است؟

شير مادر كامل‌ترين منبع غذايي تا 6 ماهگي نوزاد به شمار مي‌رود و تا قبل از آن نبايد با چيز ديگري تغذيه شود مگر در موارد خاص كه پزشك تجويز كرده باشد. گاهي نيز به دلايلي همچون وزن كم كودك، مشكل در سينه مادر يا بيماري، به تشخيص پزشك شير خشك را جايگزين مي‌كنند يا به عنوان غذاي كمكي به كودك مي‌دهند. بعد از 6 ماهگي لازم است كودك براي رشد و نمو، علاوه بر شير مادر با غذاي كمكي تغذيه شود. براي آشنايي با غذاي كودك زير يك سال كليك كنيد.

 

بهترين زمان شروع غذاي كمكي براي نوزاد

شروع غذاي كمكي نوزاد تا قبل از 4 ماهگي مشكلات رشدي را در پي دارد و احتمال ابتلا به انواع بيماري‌ها را در بزرگسالي افزايش مي‌دهد. در كشورهاي مختلف و با توجه به شرايط محيطي نظرات مختلفي براي سن شروع غذاي كمكي وجود دارد اما به طور كلي مي‌توان گفت 4 تا 6 ماهگي مناسب‌ترين زمان براي شروع غذاي كمكي است. در ايران نيز به تشخيص متخصصان اغلب از 6 ماهگي غذا دادن به كودك را شروع مي‌كنند و اين موضوع به عواملي همچون توانايي كودك در صاف نشستن و بالا گرفتن سر، رسيدن به وزني معادل دو برابر وزن تولد و توانايي در كنترل دقيق‌تر حركات دهان و زبان بستگي دارد. پزشكان با مشاهده و بررسي اين موارد در نوزاد شروع غذاي كمكي را به والدين توصيه مي‌كنند.

 

انتخاب نوع غذاي كمكي | شروع غذاي كمكي نوزاد

غذاهاي مختلفي براي شروع وجود دارند كه سرلاك اولين پيشنهادي است كه اغلب مطرح مي‌شود اما اين به آن معنا نيست كه فقط مي‌توانيد از سرلاك براي شروع تغذيه كودك استفاده كنيد. مشورت با پزشك متخصص به شما كمك مي‌كند بهترين غذا را با توجه به شرايط و نمودار رشدي كودكتان به عنوان اولين غذاي كمكي او انتخاب كنيد. فرني، سرلاك، پوره سيب زميني، آب سوپ و حريره بادام از جمله مواد غذايي مفيدي هستند كه مي‌توانيد براي شروع غذاي كمكي به كودك بدهيد. برخي ديگر از غذاها مانند برخي ميوه‌ها، غذاهاي گوشتي، سبزيجات و ماست به تشخيص پزشك و با توجه به شرايط كودك براي او توصيه مي‌شود.

 

غذاهاي كمكي در ماه‌هاي مختلف

در زمان شروع غذاي كمكي نوزاد با صبر و حوصله پيش برويد و توصيه مي‌شود غذاهاي جديد را با فاصله دو تا سه روز به كودك بدهيد. اگر كودك غذاي جديد را پس زد و تمايلي به خوردن آن نداشت، بعد از چند روز مجددا امتحان كنيد. در ادامه غذاهايي را كه در ماه‌هاي مختلف نوزادي مي‌توانيد به فرزند خود بدهيد شرح داده‌ايم.

1. غذاي كمكي براي كودك هفت ماهه

كودك هفت ماهه همچنان به شير مادر به عنوان غذاي اصلي خود نياز دارد. براي شروع بهتر است از فرني آرد برنج براي فرزند خود استفاده كنيد و بعد از آن كم كم حريره بادام را به برنامه‌ي غذاييش اضافه نماييد. براي اولين بار مقدار فرني كمي به كودك بدهيد، به تدريج به غذاي او اضافه كنيد تا در صورت حساسيت كودك به غذا با مشكل جدي مواجه نشويد. روزي يك بار و به اندازه‌ي يك تا سه قاشق مرباخوري به كودك فرني دهيد و كم كم به ميزان آن بيافزاييد. در آخرين هفته هفت ماهگي مي‌توانيد زرده تخم مرغ، ماست و سوپ را كم كم به برنامه غذايي كودك اضافه كنيد.

2. غذاي كمكي براي كودك هشت ماهه | شروع غذاي كمكي نوزاد

سوپ مي‌تواند غذاي مفيدي براي كودك در اين ماه باشد. به سوپ كودك نمك نزنيد و اجازه دهيد مواد غذايي داخل آن به خوبي پخته شوند. مي‌توانيد از مواد مختلفي مانند هويج، سيب زميني، و بلغور گندم براي تهيه سوپ كودك استفاده كنيد. نكته مهم اينكه تا قبل از يك سالگي داخل غذاي كودك خود از اسفناج استفاده نكنيد.

3. غذاي كمكي كودك نه ماهه

توصيه مي‌شود حبوبات را در ماه نهم به غذاي كودك اضافه كنيد. اما لازم است قبل از ريختن حبوبات در غذا آن‌ها را خيس كرده و اجازه دهيد چند ساعت در آب بمانند و بعد اجازه دهيد كامل پخته شوند. حبوبات منبع خوبي براي تأمين املاح و پروتئين بدن كودك به شمار مي‌روند. براي كمك به هضم غذا در كودك مي‌توانيد بعد از مصرف غذا به او آب ميوه طبيعي بدهيد.

4. غذاي كمكي براي كودك ده ماهه

در ده ماهگي مي‌توانيد از ميوه‌ها به عنوان ميان وعده و غذاي كمكي براي كودك خود استفاده كنيد. توجه داشته‌باشيد كه ميوه‌ها خوب شسته شده باشند. در اواخر ماه دهم برنج كته به همراه آب گوشت، آب مرغ و ماهي مي‌تواند غذايي مقوي و خوش طعم براي كودك باشد.

5. غذاي كمكي براي كودك يازده و دوازده ماهه | شروع غذاي كمكي نوزاد

اشتهاي كودك در انتهاي يك سالگي افزايش پيدا مي‌كند با توجه به اشتهاي او مقدار غذايش را بيشتر كنيد. اگر كودك همراه ساير اعضاي خانواده غذا مي‌خورد، توصيه مي‌شود از دادن غذاي افراد بزرگسال به علت دارا بودن از مواد افزودني، مواد سرخ شده و نمك بپرهيزيد.

 

غذاي كمكي نوزاد چگونه بايد باشد؟

خوردن غذاي غليظ در حدود هفت ماهگي براي نوزاد با دشواري همراه است و امكان دارد معده‌ي او را اذيت كند؛ بنابراين غذاي كمكي بايد در ابتدا رقيق باشد و به تدريج مادر مي‌تواند در ماه‌هاي بعدي به غلظت آن اضافه كند. با اين روش تدريجي نوزاد كم كم به غذا‌هاي غليظ عادت مي‌كند و مي‌تواند در ده ماهگي غذاهاي جامد را به راحتي بجود.

 

ميزان غذاي كمكي چقدر بايد باشد؟

مقدار غذاي كمكي كه كودك بايد روزانه دريافت كند، كاملا به شرايط او و تشخيص پزشك بستگي دارد. اما به طور كلي از شش ماهگي تا يك سالگي حدود سي تا پنجاه درصد نياز تغذيه‌اي كودك بايد از غذاهاي كمكي و مابقي آن از شير مادر تأمين شود. اغلب توصيه مي‌شود كودك، روزانه غذاي خود را در سه تا پنج وعده و هر بار چهار تا پنج قاشق چايخوري مصرف كند. همچنين با افزايش سن او مقدار غذايش نيز افزايش پيدا مي‌كند. براي اشنايي با نيازهاي اوليه و اساسي كودكان كليك كنيد.

 

شروع غذاي كمكي جامد براي نوزاد

زماني كه كودك شروع به گرفتن اشيا و گذاشتن آن‌ها در دهان خود مي‌كند و يا حركات دهاني مانند جويدن از خود نشان مي‌دهد، بهترين زمان شروع تغذيه كمكي به نوزاد است. بين هشت تا ده ماهگي مي‌توانيد غذاهاي جامد در اندازه كوچك كه جويدن آن‌ها براي كودك راحت‌تر است را به او بدهيد. در اين سن مي‌توانيد غذاهايي مانند پنير، سيب زميني آب پز، تخم مرغ و تكه‌هاي كوچك و نرم گوشت و ماهي به فرزند خود بدهيد.

استفاده از سفيده تخم مرغ در غذاي كودك تا قبل از يك سالگي توصيه نمي‌شود. بين ده ماهگي تا يك سالگي كودك كم كم ياد مي‌گيرد خود قاشق را به دست بگيرد و به دليل رشد دندان‌ها مي‌تواند غذاهاي كامل‌تري مصرف كند. غذاهايي مانند سبزيجات و ماكاروني در اين سن مي‌توانيد مفيد باشد. لازم است والدين از مراحل رشدي كودك خود مطلع باشند تا بهتر بتوانند براي تغذيه او تصميم بگيرند.

 

نكاتي در مورد شروع غذاي كمكي نوزاد

غذاي كمكي بر اساس نوع غذا و زمان شروع گاه با خطراتي براي نوزاد به همراه است؛ بنابراين توصيه مي‌شود پيش از هر چيز از نظرات و مشاوره‌ي پزشك متخصص بهره‌مند شويد تا بهترين برنامه غذايي را متناسب با شرايط كودكتان در نظر بگيريد.

شير مادر چون تحت حفاظت سيستم ايمني بدن مادر قرار دارد، از بدن نوزاد در برابر باكتري‌ها و ويروس‌ها محافظت مي‌كند اما غذاهاي كمكي ممكن است به راحتي آلوده شوند و از آنجايي كه دستگاه گوارش نوزاد هنوز به مقدار كافي قدرت مقابله با عوامل بيماري زا را ندارد، احتمال بيمار شدن و ابتلاي كودك به عفونت و اسهال بعد از شروع غذاي كمكي بيشتر مي‌شود.

در صورتي كه سابقه حساسيت در كودك يا خانواده او وجود دارد، لازم است بين غذاهاي جديد فاصله بيندازيد. براي مثال اجازه دهيد سه تا چهار روز از شروع فرني دادن به كودك بگذرد و سپس پوره دادن به او را شروع كنيد. برخي از غذاها مانند شير گاو، انواع توت، بادام زميني، عسل، كيوي و خربزه حساسيت بيشتري ايجاد مي‌كنند بنابراين بهتر است تا قبل از يك سالگي از دادن آن‌ها به كودكان خودداري كنيد. براي اشنايي با رژيم مناسب و تغذيه سالم كودكان كليك كنيد.

از مواد غذايي تازه براي تغذيه كودك خود استفاده كنيد؛ غذايي كه بيشتر از 24 ساعت از توليد آن گذشته باشد، احتمال ابتلا به مسمويت و بيماري‌هاي گوارشي را در كودك افزايش داده و ممكن است بسيار خطرناك باشد. براي اطمينان بيشتر از برنامه غذايي فرزند خود و آموزش رفتار صحيح با غذا نخوردن كودك مي‌توانيد از خدمات مشاوره كودك بهره‌مند شويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شروع غذاي كمكي نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

اولين غذاي كمكي به نوزاد چه بايد باشد؟

مادران مي‌توانند از فرني با آرد برنج به عنوان اولين غذاي كمكي كودك خود استفاده كنند و كم كم به او پوره‌ي سيب زميني هم بدهند.

آيا مي‌توان از مولتي ويتامين‌ها به عنوان غذاي كمكي استفاده كرد؟

مولتي ويتامين‌ها اغلب از ابتداي نوزادي به تجويز پزشك، به عنوان غذاي مكمل مورد استفاده قرار مي‌گيرند. قطره مولتي ويتامين تنها چيزي است كه تا قبل از 6 ماهگي مي‌توان در كنار شير مادر يا شير خشك مصرف كرد. علاوه بر مولتي ويتامين ممكن است پزشك مصرف شربت آهن را نيز براي كودك شما توصيه كند.

منبع: شروع غذاي كمكي نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شروع غذاي كمكي نوزاد،
موضوع:
[ ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۲:۳۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

شروع غذاي كمكي نوزاد از چه زماني است؟ يكي از مهم‌ترين مواردي كه مادران در مورد مراقبت و رشد فرزند تازه به دنيا آمده‌ خود با آن مواجه مي‌شوند، تغذيه نوزاد است. كودكان تا دو سالگي از شير مادر كه بسيار هم لازم و ضروري است، تغذيه مي‌كنند اما اغلب والدين در مورد بهترين زمان شروع غذاي كمكي دچار ترديد مي‌شوند. در سنين مختلف نسبت شير مادر به غذاي كمكي تغيير پيدا مي‌كند. بهتر است براي اطمينان بيشتر از سلامت فرزند خود، در مورد نوع و مقدار غذاي كمكي او با توجه به نمودار سلامتي و شرايط رشدي، با متخصص مشورت كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: شروع غذاي كمكي نوزاد

شروع غذاي كمكي نوزاد در كنار شير مادر چه زماني است؟

شير مادر كامل‌ترين منبع غذايي تا 6 ماهگي نوزاد به شمار مي‌رود و تا قبل از آن نبايد با چيز ديگري تغذيه شود مگر در موارد خاص كه پزشك تجويز كرده باشد. گاهي نيز به دلايلي همچون وزن كم كودك، مشكل در سينه مادر يا بيماري، به تشخيص پزشك شير خشك را جايگزين مي‌كنند يا به عنوان غذاي كمكي به كودك مي‌دهند. بعد از 6 ماهگي لازم است كودك براي رشد و نمو، علاوه بر شير مادر با غذاي كمكي تغذيه شود. براي آشنايي با غذاي كودك زير يك سال كليك كنيد.

 

بهترين زمان شروع غذاي كمكي براي نوزاد

شروع غذاي كمكي نوزاد تا قبل از 4 ماهگي مشكلات رشدي را در پي دارد و احتمال ابتلا به انواع بيماري‌ها را در بزرگسالي افزايش مي‌دهد. در كشورهاي مختلف و با توجه به شرايط محيطي نظرات مختلفي براي سن شروع غذاي كمكي وجود دارد اما به طور كلي مي‌توان گفت 4 تا 6 ماهگي مناسب‌ترين زمان براي شروع غذاي كمكي است. در ايران نيز به تشخيص متخصصان اغلب از 6 ماهگي غذا دادن به كودك را شروع مي‌كنند و اين موضوع به عواملي همچون توانايي كودك در صاف نشستن و بالا گرفتن سر، رسيدن به وزني معادل دو برابر وزن تولد و توانايي در كنترل دقيق‌تر حركات دهان و زبان بستگي دارد. پزشكان با مشاهده و بررسي اين موارد در نوزاد شروع غذاي كمكي را به والدين توصيه مي‌كنند.

 

انتخاب نوع غذاي كمكي | شروع غذاي كمكي نوزاد

غذاهاي مختلفي براي شروع وجود دارند كه سرلاك اولين پيشنهادي است كه اغلب مطرح مي‌شود اما اين به آن معنا نيست كه فقط مي‌توانيد از سرلاك براي شروع تغذيه كودك استفاده كنيد. مشورت با پزشك متخصص به شما كمك مي‌كند بهترين غذا را با توجه به شرايط و نمودار رشدي كودكتان به عنوان اولين غذاي كمكي او انتخاب كنيد. فرني، سرلاك، پوره سيب زميني، آب سوپ و حريره بادام از جمله مواد غذايي مفيدي هستند كه مي‌توانيد براي شروع غذاي كمكي به كودك بدهيد. برخي ديگر از غذاها مانند برخي ميوه‌ها، غذاهاي گوشتي، سبزيجات و ماست به تشخيص پزشك و با توجه به شرايط كودك براي او توصيه مي‌شود.

 

غذاهاي كمكي در ماه‌هاي مختلف

در زمان شروع غذاي كمكي نوزاد با صبر و حوصله پيش برويد و توصيه مي‌شود غذاهاي جديد را با فاصله دو تا سه روز به كودك بدهيد. اگر كودك غذاي جديد را پس زد و تمايلي به خوردن آن نداشت، بعد از چند روز مجددا امتحان كنيد. در ادامه غذاهايي را كه در ماه‌هاي مختلف نوزادي مي‌توانيد به فرزند خود بدهيد شرح داده‌ايم.

1. غذاي كمكي براي كودك هفت ماهه

كودك هفت ماهه همچنان به شير مادر به عنوان غذاي اصلي خود نياز دارد. براي شروع بهتر است از فرني آرد برنج براي فرزند خود استفاده كنيد و بعد از آن كم كم حريره بادام را به برنامه‌ي غذاييش اضافه نماييد. براي اولين بار مقدار فرني كمي به كودك بدهيد، به تدريج به غذاي او اضافه كنيد تا در صورت حساسيت كودك به غذا با مشكل جدي مواجه نشويد. روزي يك بار و به اندازه‌ي يك تا سه قاشق مرباخوري به كودك فرني دهيد و كم كم به ميزان آن بيافزاييد. در آخرين هفته هفت ماهگي مي‌توانيد زرده تخم مرغ، ماست و سوپ را كم كم به برنامه غذايي كودك اضافه كنيد.

2. غذاي كمكي براي كودك هشت ماهه | شروع غذاي كمكي نوزاد

سوپ مي‌تواند غذاي مفيدي براي كودك در اين ماه باشد. به سوپ كودك نمك نزنيد و اجازه دهيد مواد غذايي داخل آن به خوبي پخته شوند. مي‌توانيد از مواد مختلفي مانند هويج، سيب زميني، و بلغور گندم براي تهيه سوپ كودك استفاده كنيد. نكته مهم اينكه تا قبل از يك سالگي داخل غذاي كودك خود از اسفناج استفاده نكنيد.

3. غذاي كمكي كودك نه ماهه

توصيه مي‌شود حبوبات را در ماه نهم به غذاي كودك اضافه كنيد. اما لازم است قبل از ريختن حبوبات در غذا آن‌ها را خيس كرده و اجازه دهيد چند ساعت در آب بمانند و بعد اجازه دهيد كامل پخته شوند. حبوبات منبع خوبي براي تأمين املاح و پروتئين بدن كودك به شمار مي‌روند. براي كمك به هضم غذا در كودك مي‌توانيد بعد از مصرف غذا به او آب ميوه طبيعي بدهيد.

4. غذاي كمكي براي كودك ده ماهه

در ده ماهگي مي‌توانيد از ميوه‌ها به عنوان ميان وعده و غذاي كمكي براي كودك خود استفاده كنيد. توجه داشته‌باشيد كه ميوه‌ها خوب شسته شده باشند. در اواخر ماه دهم برنج كته به همراه آب گوشت، آب مرغ و ماهي مي‌تواند غذايي مقوي و خوش طعم براي كودك باشد.

5. غذاي كمكي براي كودك يازده و دوازده ماهه | شروع غذاي كمكي نوزاد

اشتهاي كودك در انتهاي يك سالگي افزايش پيدا مي‌كند با توجه به اشتهاي او مقدار غذايش را بيشتر كنيد. اگر كودك همراه ساير اعضاي خانواده غذا مي‌خورد، توصيه مي‌شود از دادن غذاي افراد بزرگسال به علت دارا بودن از مواد افزودني، مواد سرخ شده و نمك بپرهيزيد.

 

غذاي كمكي نوزاد چگونه بايد باشد؟

خوردن غذاي غليظ در حدود هفت ماهگي براي نوزاد با دشواري همراه است و امكان دارد معده‌ي او را اذيت كند؛ بنابراين غذاي كمكي بايد در ابتدا رقيق باشد و به تدريج مادر مي‌تواند در ماه‌هاي بعدي به غلظت آن اضافه كند. با اين روش تدريجي نوزاد كم كم به غذا‌هاي غليظ عادت مي‌كند و مي‌تواند در ده ماهگي غذاهاي جامد را به راحتي بجود.

 

ميزان غذاي كمكي چقدر بايد باشد؟

مقدار غذاي كمكي كه كودك بايد روزانه دريافت كند، كاملا به شرايط او و تشخيص پزشك بستگي دارد. اما به طور كلي از شش ماهگي تا يك سالگي حدود سي تا پنجاه درصد نياز تغذيه‌اي كودك بايد از غذاهاي كمكي و مابقي آن از شير مادر تأمين شود. اغلب توصيه مي‌شود كودك، روزانه غذاي خود را در سه تا پنج وعده و هر بار چهار تا پنج قاشق چايخوري مصرف كند. همچنين با افزايش سن او مقدار غذايش نيز افزايش پيدا مي‌كند. براي اشنايي با نيازهاي اوليه و اساسي كودكان كليك كنيد.

 

شروع غذاي كمكي جامد براي نوزاد

زماني كه كودك شروع به گرفتن اشيا و گذاشتن آن‌ها در دهان خود مي‌كند و يا حركات دهاني مانند جويدن از خود نشان مي‌دهد، بهترين زمان شروع تغذيه كمكي به نوزاد است. بين هشت تا ده ماهگي مي‌توانيد غذاهاي جامد در اندازه كوچك كه جويدن آن‌ها براي كودك راحت‌تر است را به او بدهيد. در اين سن مي‌توانيد غذاهايي مانند پنير، سيب زميني آب پز، تخم مرغ و تكه‌هاي كوچك و نرم گوشت و ماهي به فرزند خود بدهيد.

استفاده از سفيده تخم مرغ در غذاي كودك تا قبل از يك سالگي توصيه نمي‌شود. بين ده ماهگي تا يك سالگي كودك كم كم ياد مي‌گيرد خود قاشق را به دست بگيرد و به دليل رشد دندان‌ها مي‌تواند غذاهاي كامل‌تري مصرف كند. غذاهايي مانند سبزيجات و ماكاروني در اين سن مي‌توانيد مفيد باشد. لازم است والدين از مراحل رشدي كودك خود مطلع باشند تا بهتر بتوانند براي تغذيه او تصميم بگيرند.

 

نكاتي در مورد شروع غذاي كمكي نوزاد

غذاي كمكي بر اساس نوع غذا و زمان شروع گاه با خطراتي براي نوزاد به همراه است؛ بنابراين توصيه مي‌شود پيش از هر چيز از نظرات و مشاوره‌ي پزشك متخصص بهره‌مند شويد تا بهترين برنامه غذايي را متناسب با شرايط كودكتان در نظر بگيريد.

شير مادر چون تحت حفاظت سيستم ايمني بدن مادر قرار دارد، از بدن نوزاد در برابر باكتري‌ها و ويروس‌ها محافظت مي‌كند اما غذاهاي كمكي ممكن است به راحتي آلوده شوند و از آنجايي كه دستگاه گوارش نوزاد هنوز به مقدار كافي قدرت مقابله با عوامل بيماري زا را ندارد، احتمال بيمار شدن و ابتلاي كودك به عفونت و اسهال بعد از شروع غذاي كمكي بيشتر مي‌شود.

در صورتي كه سابقه حساسيت در كودك يا خانواده او وجود دارد، لازم است بين غذاهاي جديد فاصله بيندازيد. براي مثال اجازه دهيد سه تا چهار روز از شروع فرني دادن به كودك بگذرد و سپس پوره دادن به او را شروع كنيد. برخي از غذاها مانند شير گاو، انواع توت، بادام زميني، عسل، كيوي و خربزه حساسيت بيشتري ايجاد مي‌كنند بنابراين بهتر است تا قبل از يك سالگي از دادن آن‌ها به كودكان خودداري كنيد. براي اشنايي با رژيم مناسب و تغذيه سالم كودكان كليك كنيد.

از مواد غذايي تازه براي تغذيه كودك خود استفاده كنيد؛ غذايي كه بيشتر از 24 ساعت از توليد آن گذشته باشد، احتمال ابتلا به مسمويت و بيماري‌هاي گوارشي را در كودك افزايش داده و ممكن است بسيار خطرناك باشد. براي اطمينان بيشتر از برنامه غذايي فرزند خود و آموزش رفتار صحيح با غذا نخوردن كودك مي‌توانيد از خدمات مشاوره كودك بهره‌مند شويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شروع غذاي كمكي نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

اولين غذاي كمكي به نوزاد چه بايد باشد؟

مادران مي‌توانند از فرني با آرد برنج به عنوان اولين غذاي كمكي كودك خود استفاده كنند و كم كم به او پوره‌ي سيب زميني هم بدهند.

آيا مي‌توان از مولتي ويتامين‌ها به عنوان غذاي كمكي استفاده كرد؟

مولتي ويتامين‌ها اغلب از ابتداي نوزادي به تجويز پزشك، به عنوان غذاي مكمل مورد استفاده قرار مي‌گيرند. قطره مولتي ويتامين تنها چيزي است كه تا قبل از 6 ماهگي مي‌توان در كنار شير مادر يا شير خشك مصرف كرد. علاوه بر مولتي ويتامين ممكن است پزشك مصرف شربت آهن را نيز براي كودك شما توصيه كند.

منبع: شروع غذاي كمكي نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شروع غذاي كمكي نوزاد،
موضوع:
[ ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۲:۲۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

دير حرف زدن كودك زماني به عنوان مشكل در نظر گرفته مي‌شود كه كودك در بازه زماني كه ديگر همسن‌هايش توانايي گفتاري پيدا مي‌كنند، نتواند تا حد قابل قبول اصوات توليد كند و در اداي كلمات دچار مشكل باشد. يادگيري زبان به يكباره اتفاق نمي‌افتد و كودك از زمان نوزادي قادر به توليد اصوات نامفهومي است كه والدين را مشتاق به برقراري ارتباط مي‌كند. كودكان به طور طبيعي با شنيدن كلمات مي‌توانند به مرور زمان آن‌ها را تقليد كرده و شروع به صحبت كنند. در صورتي كه كودك دچار نقص جسماني يا ذهني باشد، روند طبيعي تاخير افتاده و يا دچار مشكل مي‌شود. با ارزيابي‌هاي اوليه مي‌توان جلوي پيشروي اختلال را گرفت و يا آموزش‌هاي به هنگام را آغاز كرد. در ادامه نحوه تشخيص دير حرف زدن كودك و راه‌هاي درمان آن را ارائه كرده‌ايم.

منبع: دير حرف زدن كودك

آگاهي از روند طبيعي و تشخيص دير حرف زدن كودك

كودك در رشد خود دوره صعودي را طي مي‌كند و پيگيري والدين در رشد كودك نبايد قطع يا كم شود. رشد كودك در همه زوايا بايد به دقت مورد بررسي قرار بگيرد و اين سير بايد روند مشخصي را طي كند در غير اين صورت شايد مشكلي وجود داشته باشد كه نياز به درمان و پيگيري دارد. سير گفتاري كودك از لحاظ حرف زدن در سن‌هاي مختلف به شرح زير است:

يك تا شش ماهگي كودك : در اين سن كودك قادر به حرف زدن نيست و فقط صداي ذهني خود را بازگو مي كند مثل ناله‌هاي گريه يا صداي خنده.

شش تا دوازده ماهگي كودك : كودك در اين زمان بازهم به قدرت كامل تكلم نرسيده ولي بازهم كلماتي آسان مثل مامان و بابا را مي‌تواند بيان كند.

ده تا هجده ماهگي : در اين سن كودك مي‌تواند حداقل ۶۰ كلمه را عنوان كند و بيشتر از ۲۰۰ كلمه را به خاطر بسپارد.

هجده ماهگي به بعد : كودك كاملا بايد به حرف زدن و ساختن جمله مسلط باشد.

البته گاهي كودكان بدون هيچ مشكلي ديرتر از روندي كه گفته شد به حرف مي‌آيند، ولي اين مسئله بايد بررسي شود كه آيا مشكلي وجود دارد يا خير؟ چرا كه در صورت وجود مشكل و عدم درمان به موقع امكان دارد در سنين بالاتر امكان درمان وجود نداشته باشد و يا با مشكلات متعددي همراه باشد، استفاده از يك مشاور در زمينه كودكان كمك بهينه اي در تشخيص و درمان مشكلات گفتاري كودك دارد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

حرف نزدن كودك تا چه سني طبيعي است؟

در پاراگراف قبل به طور طبيعي سير يادگيري زبان را به تفكيك سن بيان كرديم. كودك‌تان شايد در بازه يك تا سه سالگي توانايي گفتاري را پيدا نكند، پس حتما بايد براي بررسي مساله به متخصص مراجعه كنيد. اگر كودك سه ساله‌تان هنوز نتوانسته هيچ جمله اي را ادا كند، حتما براي ارزيابي به متخصص كودك مراجعه نماييد.

دير حرف زدن كودك | مهم ترين نشانه هاي نقص در تكلم كودك

همانطور كه در بالا گفته شد رشد كودك بايد روند صعودي داشته باشد، بنابر اين اگر طبق روند بالا رشد و تكامل به طور كامل انجام نشد بايد حتما مشكلات را بررسي و با دلايل زير تطبيق دهيد و در صورت بروز مشكل به پزشك گفتار درماني يا مشاور مراجعه كنيد.

۱: اگر كودك شما به انواع صداها واكنش نشان نمي‌دهد يكي از دلايل دير حرف زدن اوست كه حتما بايد به روانشناس مراجعه كنيد.

۲: در ماه‌هاي اول تولد قادر به تشخيص صدا و يا بيان سخن خود نيست.

۳: تن صدايش متفاوت است (گوش خراش، با تن صداي زياد)

۴: از زبان اشاره استفاده بسياري مي‌كند

نشانه‌هاي فوق كمك بسزايي به شما مي‌كند تا تشخيص دهيد كه كودك‌تان نياز به درمان دارد و براي درمان او اقدام كنيد.

دلايل دير حرف زدن كودك

اگر كودكي ديرتر از همسالان خود به حرف دربيايد ممكن است داراي موارد غيرطبيعي به شرح زير باشد. براي آشنايي با ساير اختلال زبان كودكان كليك كنيد.

  • عيب دار بودن سيستم تكلم كودك و اشكال در سقف دهان
  • اين مشكل به دليل مخاط مغزي يا سيستم عصبي نيست، بلكه مشكل از سيستم دهاني يا تكلمي است؛ يعني كودك قدرت تكان دادن سيستم دهاني را ندارد و دچار مشكل است و نمي تواند هر كلمه را به درستي بيان كند.
  • مشكل شنيداري يا شنوايي يكي ديگر از مشكلاتي است كه بايد به آن توجه شود. در صورت واكنش نشان ندادن كودك‌تان به انواع صداها حتما به پزشك مراجعه كنيد .اين را در نظر داشته باشيد كه انواع عفونت‌هاي گوشي مي‌تواند مانع شنيدن كودك نيز بشوند.
  • استرس در كودكان مي‌تواند كودك را كاملا لال يا بي شنوا يا كم شنوا بكند از جمله اختلالات اضطرابي در كودكان عبارتند از؛ اختلال اضطراب اجتماعي كودك، اضطراب جدايي در كودكان و اضطراب فراگير كودكان مي‌باشد كه بايد توسط خانواده و والدين كنترل و پايان داده بشوند، مراجعه به مشاور در اين شرايط بسيار ضروري است زيرا عدم پيگيري مي‌تواند صدمات جبران ناپذيري به همراه داشته باشد.

بيشتر بخوانيد: اختلالات عصبي رشدي

عوامل پيشگيري از دير حرف زدن كودكان

براي پيشگيري از مشكل تكلم در كودك خود راهكارهاي زير بسيار مفيد است.

1- كتاب خواندن با لحن خود

كتاب خواندن مي‌تواند نيم كره راست مغز را فعال كند، پس مي‌توانيد از نوزادي براي كودك‌تان كتاب بخوانيد. كتاب خواندن ادبيات كودكان را فعال مي‌كند. سعي كنيد از كتاب‌هاي عكس دار زياد استفاده كنيد در حين خواندن كتاب كودك را وادار به تشخيص شخصيت‌ها كنيد و از او بخواهد با نشان دادن تصوير با شما سخن بگويد.

2- اشعار كودكانه

يكي ديگر از كارهايي كه باعث بهبود دير حرف زدن كودكان مي‌شود، گوش دادن به اشعار كودكان و ترانه‌هاي كودكانه مي باشد .سعي كنيد با پخش اهنگ و تكان دادن هماهنگ دست و پا كاري كنيد كه كودك شاد بشود و او هم بايد اين حركات را همراه با شما ادامه دهد . اين راه براي درمان دير حرف زدن كودك بسيار مناسب است.

3- بازي كردن

بازي كردن با كودك باعث مي شود كودك شادي و خنده را تجربه كند، ولي به شرطي كه اضطراب براي كودك ايجاد نشود؛ مثلا سعي كنيد از بازي‌هاي فكري بيشتر استفاده كنيد بازي‌هاي فكري باعث حل اختلال مغزي و بهبود دير حرف زدن كودك مي‌شود.

4- با كودك خود زياد حرف بزنيد

يكي ديگر از بهترين راه‌هاي پيشگيري از دير حرف زدن كودك، حرف زدن با فرزندتان است يعني سعي كنيد او را به حرف زدن وادار كنيد و در هر موقعيتي با او صحبت كنيد. مثلا هنگام ديدن برنامه كودك نظر او را بپرسيد يا در هنگام پياده روي با او شعر تمرين كنيد و يا از او بخواهيد در محيط‌هايي كه با دوستانش داشته خاطرات خود را بازگو كند.

راه درمان دير حرف زدن كودك

درصورتي كه احساس كرديد كودك شما با مشكل دير حرف زدن مواجه است حتما نسبت به درمان اقدام كنيد؛ چرا كه عدم پيگيري در سنين پايين مي‌تواند در سنين بالاتر مشكل را حادتر نمايد و گاهي درمان را غيرممكن نمايد. در ادامه روش‌هاي درماني را براي شما بيان مي كنيم.

مشاور و روانشناس | دير حرف زدن كودك

در ابتداي كار سعي كنيد او را به پيش روانشناس ببريد زيرا روانشناس كودكان بايد تشخيص بدهد كه اضطراب بر كودك غلبه نكرده و كودك از اين لحاظ سالم است و بعد در صورت نياز به والدين نسخه گفتار درماني مي‌دهد كه بايد با رعايت جلسات تا انتها آن را انجام دهيد.

گفتار درمانگر

گفتار درمانگر فردي است كه كودك را تست مي‌كند و راه‌هاي گفتار درماني را طي مي‌كند كه پدر يا مادر بايد به كمك فرزند در هر جلسه آن شركت كنند و تمرين‌هايي كه گفتار درمانگر مي‌گويد بايد مو به مو اجرا شود تا به نتيجه دلخواه برسند. براي دريافت گفتار درماني كليك كنيد.

نقش خانواده | دير حرف زدن كودك

خانواده مهم‌ترين نقش را در بهبود فرزند ايفا مي‌كنند؛ يعني كودك بايد حتما به بهبودي برسد و خانواده تكميل كننده آن هستند و با روش‌هاي مختلف مي‌توانند كودك را آزمايش و به حرف زدن در بياوريد پس سعي كنيد خانواده‌اي شاد و مفرح فراهم كنيد و در تمامي لحظات كودك‌تان را به هيچ وجه تنها نگذاريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

علائم هاي اصلي دير حرف زدن در كودك چيست ؟

در ابتداي به دنيا آمدن نوزاد، شما بايد او را از نحوه صدايش مورد بررسي قرار دهيد و در اين بررسي موارد زير را مورد توجه قرار دهيد.
هيچ صدايي از خود توليد نكند
صداهاي گوش خراش توليد كند
در هنگام صداهاي مكرر عكس العملي نشان ندهد
هنگام مشاهده چنين علائمي حتما به پزشك مراجعه كنيد.

هنگامي كه علائم دير حرف زدن كودكم شدم به چه پزشكي مراجعه كنم؟

بايد در ابتدا به روانشناس يا پزشك اطفال مراجعه كنيد و در صورت تشخيص متخصص به گفتار درمانگر مراجعه كنيد و گفتار درمانگر نسخه‌ها و دستوراتي جهت تمرين به شما ارائه مي‌دهد.

منبع: دير حرف زدن كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دير حرف زدن كودك،
موضوع:
[ ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۰۷:۳۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آموزش زبان انگليسي به كودكان ممكن است موضوعي چالش برانگيز براي پدر و مادر باشد. معمولا سوالي كه والدين پيرامون آموزش زبان انگليسي به كودكان دارند، اين است كه كودك از چه سني بايد شروع به يادگيري زبان انگليسي كند. يادگيري زبان انگليسي از سنين كودكي داراي اهميت زيادي است و شما مي‌توانيد حتي اگر از سطح زبان بالايي برخوردار نيستيد، در خانه به كودك‌تان زبان انگليسي را آموزش دهيد، فقط كافي است حوصله و اشتياق لازم را داشته باشيد. ممكن است ياد دادن زبان انگليسي به كودكان كمي سخت و زمانبر باشد، اما كودكان بهتر از بزرگسالان زبان دوم را ياد مي‌گيرند. براي آموزش زبان انگليسي به كودكان راهكارهاي بسياري وجود دارد كه در ادامه به رايج‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

منبع: آموزش زبان انگليسي به كودكان

اهميت آموزش زبان انگليسي به كودكان

همانطور كه اشاره كرديم كودكان در سنين پايين بهتر از بزرگسالان، زبان انگليسي را ياد مي‌گيرند. كودكاني كه در سنين كمتر از 12 سالگي هستند، مي‌توانند ضمن يادگيري سريع‌تر زبان انگليسي، لهجه را نيز بهتر بياموزند.

به طور كلي آموزش زبان انگليسي به كودكان در سنين كمتر از 12 سالگي مزيت‌هاي بسياري را به همراه دارد كه از مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • آموزش زبان انگليسي به كودكان و دو زبانه بزرگ شدن، باعث مي‌شود كودكان باهوش‌تر شوند.
  • يادگيري زبان انگليسي در سنين پايين، باعث افزايش تمركز كودكان مي‌شود.
  • زبان انگليسي، زبان بين المللي و زبان اصلي 53 كشور در دنيا است و يادگيري آن همچون يادگيري علوم كامپيوتر و … نياز است. بنابراين كودكان با يادگيري زبان انگليسي در آينده، مي‌توانند با جوامع بين المللي ارتباط برقرار كنند.
  • انگليسي آسان‌ترين زبان دنيا مي‌باشد و كودكان با يادگيري آن مي‌توانند در وب سايت هاي مختلف اينترنتي به مطالعه و تحقيق بپردازند.
  • زبان بسياري از مدارس و دانشگاه‌ها در خارج از كشور، انگليسي است و كساني كه به دنبال تحصيل در خارج از كشور هستند، مي‌توانند از كودكي زبان انگليسي را ياد بگيرند تا از نظر زبان در خارج از كشور مشكلي نداشته باشند.

روش‌هاي آموزش زبان انگليسي به كودك در منزل

براي آموزش زبان انگليسي به كودك خود مي‌توانيد به موارد زير توجه داشته باشيد. براي آشنايي با ساير روش هاي آموزش به كودكان كليك كنيد.

  • تكرار: سعي كنيد كلماتي كه به كودك‌تان آموزش مي‌دهيد را با يكديگر تكرار كنيد.
  • زبان بدن : براي اينكه كلمات در ذهن كودك بماند از زبان بدن كمك بگيريد.
  • توصيف حركات: زمان‌هايي كه در خانه هستيد، از كودك‌تان بخواهيد كه به شما بگويد هر حركت به انگليسي چه مي‌شود.
  • عكس : عكس‌ها در يادگيري زبان انگليسي توسط كودكان بسيار اهميت دارند.
  • كارتون و فيلم : كارتون‌ها و فيلم‌ها را به زبان اصلي و انگليسي براي كودك خود پخش كنيد.
  • نرم افزار انگليسي : براي آموزش زبان انگليسي به كودكان، نرم افزارهاي بسياري طراحي و توليد شده‌اند كه مي‌توانيد از آن‌ها براي آموزش زبان به فرزند خود استفاده كنيد.
  • موزيك با كلام: موزيك‌هايي كه به زبان انگليسي هستند و شعرهاي كودكانه مي‌باشند را براي كودك خود پخش كنيد.
  • ارتباط با معلم: اگر كودك‌تان به كلاس زبان مي‌رود، سعي كنيد از طريق معلم از نقاط ضعف و نقاط قوت كودك خود مطلع شويد و بر روي آن‌ها كار كنيد.

روش هايي كه باعث مي شود كودك به آموزش زبان انگليسي علاقه مند شود

يادگيري زبان انگليسي در كودكان تا حد زيادي به ميزان علاقه آن‌ها بستگي دارد. شما نمي‌توانيد كودكتان را مجبور به يادگيري موضوعي كنيد كه به آن علاقه‌اي ندارد. اگر كودك علاقه‌اي به يادگيري زبان انگليسي نداشته باشد، براي علاقه‌مند كردن او به زبان، از راهكارهاي زير استفاده كنيد.

  • متناسب با علاقه مندي‌هاي كودك خود، موضوعات را انتخاب كنيد و سعي كنيد كلماتي را به او آموزش دهيد كه دوست دارد، ياد بگيرد.
  • معمولا اغلب كودكان به كتاب خواندن و يا شنيدن قصه و داستان علاقه دارند. مي‌توانيد براي او كتاب‌هايي با زبان انگليسي تهيه كنيد و همراه او كتاب بخوانيد.
  • براي آموزش زبان انگليسي به كودكان از بازي استفاده كنيد تا اين كار براي آن‌ها خسته كننده نباشد.
  • در آموزش زبان انگليسي به كودكان زياده روي نكنيد. مي‌توانيد براي شروع هر روز يك كلمه را آموزش دهيد و به مرور زياد كنيد.

آموزش زبان انگليسي به كودكان

به طور كلي آموزش زبان انگليسي در سنين مختلف مي‌تواند چالش‌هايي را به همراه داشته باشد. اگر تمايل داريد كودكان به طور منظم در يادگيري زبان انگليسي پيش برود و در اين زمينه پيشرفت كند، به راهكارهايي كه در ادامه ارائه كرده‌ايم، توجه داشته باشيد.

استفاده از يك روال مشخص

سعي كنيد مطابق يك برنامه منظم و مشخص پيش برويد. براي اينكار بايد زمان‌هايي را براي آموزش زبان انگليسي به كودك خود اختصاص دهيد.

در زمان‌هايي كه براي آموزش زبان انگليسي به كودك خود در نظر گرفته ايد، زياده روي نكنيد. مي توانيد روزانه 15 دقيقه را به اين كار اختصاص دهيد و متناسب با سن كودك و افزايش تمركز او، به تدريج اين بازه زماني را افزايش دهيد.

با كودك بازي كنيد

كودكان زماني كه در حال تفريح و بازي هستند، بهتر ياد مي‌گيرند. مي‌توانيد براي آموزش زبان انگليسي به كودك خود از بازي‌هاي مختلفي استفاده كنيد. استفاده از فلش كارت‌ها، پانتوميم، بازي‌هاي فكري، بازي با كلمات، بازي‌هاي آنلاين و .. مناسب هستند.

از هر موقعيتي براي آموزش استفاده كنيد

اگر خودتان در خانه مي‌خواهيد به كودكتان زبان انگليسي را بياموزيد، از هر موقعيتي براي آموزش استفاده كنيد. به عنوان مثال زماني كه از فرزندتان مي‌خواهيد كاري را انجام دهد، مي‌توانيد به زبان انگليسي كه به او آموزش داده‌ايد، با او صحبت كنيد. اين گونه كودك طبيعي‌تر زبان انگليسي را مي‌آموزد.

از كتاب داستان ها استفاده كنيد

از آنجايي كه كتاب‌هاي داستان پر از تصاوير و رنگ هستند، اغلب كودكان را به خود جذب مي‌كنند. مي‌توانيد زماني كه او در حال نگاه كردن به عكس‌هاي كتاب داستان مورد علاقه‌اش هست، در مورد چيزهاي مختلف كه در كتاب موجود است، از او به زبان انگليسي سوال كنيد.

گوش دادن به ترانه‌هاي انگليسي

ترانه‌هاي كودكانه انگليسي، در يادگيري زبان انگليسي در كودكان بسيار نقش موثري دارند. سعي كنيد ترانه‌هاي انگليسي را براي كودك خود از اينترنت دانلود كنيد و همراه او اين ترانه‌ها را ياد بگيريد و بخوانيد.

آموزش دستور زبان به كودكان

در كودكاني كه در سنين پايين قرار دارند، يادگيري زبان انگليسي فقط با شنيدن كافي است و آن‌ها به واسطه شنيدن استفاده از ساختار دستور زباني مختلف در موقعيت‌ها را ياد مي‌گيرند.

در كودكاني كه در سنين بالاتري قرار دارند، بهتر است دستور زبان انگليسي نيز آموزش داده شود. براي آموزش دستور زبان انگليسي به كوكان نيز مي‌توانيد از شيوه‌هاي متفاوتي كه براي آن ها جذاب باشد، استفاده كنيد.

ابتدا بايد چه كلمات و عباراتي را به كودكان آموزش دهيم؟

اگر قصد داريد آموزش زبان انگليسي به كودكتان را آغاز كنيد، سعي كنيد ابتدا برخي كلمات و عباراتي كه پركاربرد هستند را به او آموزش دهيد و سپس به سراغ كلمات پيچيده‌تر برويد.

به عنوان مثال براي شروع متناسب با علاقه مندي‌هاي كودك خود، آموزش برخي موضوعات به شرح زير را آغاز كنيد.

  • اعداد
  • رنگ‌ ها
  • صفات (مثلا بزرگ، كوچك، بلند، شاد، ناراحت، خسته)
  • بدن
  • اسباب‌ بازي‌ ها
  • لباس‌ ها
  • حيوانات (مثلا حيوانات خانگي، حيوانات اهلي، حيوانات وحشي)
  • غذا

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: آموزش زبان انگليسي به كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۰۱:۵۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بهترين مراكز مشاوره و روانشناس كودك سنندج كدامند؟ در اين مراكز چه خدماتي در اختيار والدين و فرزندان قرار مي‌گيرد؟ مشاوره كودك يكي از انواع خدمات تخصصي روانشناسي است كه به موضوعات گسترده‌اي مي‌پردازد. از جمله اين موضوعات مي‌توان كمك به والدين براي حل مشكلات رفتاري كودك، تشخيص اختلالات روانشناختي دوره كودكي و انجام آزمون‌هاي مختلف براي بررسي عملكرد هوش را نام برد. در اين مقاله به معرفي بهترين مراكز مشاوره كودك سنندج پرداخته‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روانشناسي كودك كليك كنيد.

منبع: مشاوره كودك سنندج

مشاوره كودك سنندج

دريافت خدمات مشاوره كودك در سنندج توسط مراكز و متخصصان مختلفي ارائه مي‌شود. اما والدين بايد نسبت به انتخاب درمانگر و مشاور براي فرزندشان دقت كافي به خرج دهند. چرا كه در صورت نابلد بودن و بي تجربگي درمانگر آسيب ها به مراتب جدي تر خواهد بود. بنابراين مراجعه به بهترين مراكز مشاوره كودك در سنندج ضرورت بيشتري پيدا مي كند.

روانشناس كودك سنندج

مشاوره كودك از جمله خدمات تخصصي است كه توسط روانشناسان ارائه مي‌گردد. در اين نوع از مشاوره درمانگران موضوعات گسترده‌اي را بررسي مي‌كنند. از جمله مهم‌ترين موضوعاتي كه در جلسات مشاوره كودك سنندج مورد توجه قرار مي‌گيرند، مي‌توان به ترس‌ها و اضطراب‌هاي دوران كودكي نظير اضطراب جدايي، ترس از تاريكي، حيوانات و ساير موقعيت‌هاي خاص اشاره كرد. در نظر داشته باشيد كه مشاوره كودك تنها به زماني كه فرزندتان دچار مشكل روانشناختي شده اختصاص ندارد بلكه شما براي مواردي نظير بهبود ارتباط والد فرزندي، يادگيري سبك تربيتي موثر، استعداديابي در كودك و ارزيابي هوش او نيز مي‌توانيد از اين خدمات كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

ويژگي هاي بهترين مراكز مشاوره كودك سنندج

براي اينكه بفهميد يك مركز مشاوره از كيفيت مناسبي برخوردار است يا خير بايد چندين ملاك را در نظر بگيريد. از جمله مهم‌ترين ملاك‌هاي يك مركز مشاوره خوب براي كودكان و نوجوانان بايد به موارد زير اشاره كرد:

1- برخورداري از متخصص حرفه‌اي در زمينه مشاوره كودك

يك مركز مشاوره خوب از افراد با تجربه و متخصص در حوزه كودك براي برگزاري جلسات مشاوره كمك مي‌گيرد. لازم به ذكر است متخصصين براي ارائه خدمات در اين حوزه بايد در يكي از گرايش‌هاي روانشناسي باليني، روانشناسي باليني كودك و نوجوان و يا روانشناسي كودكان استثنايي از حداقل مدرك كارشناسي ارشد برخوردار باشند. همچنين بررسي سوابق تجربي، آموزشي و پژوهشي درمانگران مي‌تواند بينش خوبي در مورد ميزان صلاحيت و تخصص آن‌ها در اختيار شما قرار دهد.

2-روانشناس خوب كودك داراي مجوز رسمي از نهادهاي معتبر

نبود مجوز رسمي اين امكان را فراهم مي‌كند كه افراد غير متخصص به ارائه خدماتي بپردازند كه مهارت چنداني در آن ندارند. در حالي كه مراكز داراي مجوز رسمي تحت نظارت نهادهاي معتبر هستند و فعاليت‌هاي آن‌ها مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد. از همين رو مركز مشاوره‌اي كه براي بهبود وضعيت فرزندتان به آن مراجعه مي‌كنيد بايد حتما از سازمان بهزيستي يا سازمان نظام روانشناسي كشور پروانه فعاليت داشته باشد.

3- داشتن تجهيزات كافي

برگزاري جلسات مشاوره با كودك فضاي متفاوتي را مي‌طلبد. اتاق درمان بايد محيط جذابي براي كودك بوده و از تجهيزات كافي براي بازي درماني برخوردار باشد. همچنين وجود تست‌ها و آزمون‌هاي مختلف استعداديابي و تعيين سطح هوش از جمله مواردي است كه وجود آن براي يك مركز مشاوره كودك ضروري است.

آدرس مراكز داراي روانشناس كودك در سنندج

از جمله مراكزي كه به صورت تخصصي در سنندج (به صورت آنلاين) به ارائه خدمات روانشناسي كودك مي‌پردازد به شرح زير است.

مركز مشاوره ني ني مايند تهران ، خيابان شريعتي روبروي مترو 02191002360
مركز مشاوره نيني مايند تهران، خيابان فاطمي، روبروي وزارت كشور خيابان يكم طباطبايي، پ8 02191002360

انواع جلسات مشاوره با كودك

جلسات مشاوره و روانشناس كودك سنندج انعطاف پذيري بالايي دارند. اين جلسات مي‌توانند به صورت انفرادي با كودك، انفرادي با والدين و يا با حضور والد و كودك به طور همزمان برگزار شوند. در جلسات انفرادي با كودكان كم سن و سال، درمانگران براي تشخيص بهتر مشكلات اغلب از روش‌هاي مختلف بازي درماني كمك مي‌گيرند. چراكه بچه‌ها در جريان بازي راحت‌تر هيجانات خود را ابراز مي‌كنند. بازي‌هايي نظير نمايش و قرار گرفتن در نقش‌هاي مختلف به درمانگر كمك مي‌كند تا دنياي ذهني كودك در مورد محيط اطرافش را بهتر بشناسد.

در مقابل در جلساتي كه با حضور والدين و كودك برگزار مي‌شود، روانشناس به طور مستقيم تعاملات ميان اعضاي خانواده را مورد بررسي قرار مي‌دهد و الگوهاي رفتاري نامناسب را شناسايي مي‌كند. سپس در مورد اين الگوها به والدين بازخورد داده و تمرين‌هايي جهت جايگزيني رفتار صحيح با الگوهاي تعاملي قبلي به آن‌ها ارائه مي‌نمايد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

چه زماني بايد از خدمات روانشناس كودك سنندج كمك بگيريم؟

همانطور كه پيش‌تر اشاره شد جلسات مشاوره با كودك مي‌تواند بر موضوعات مختلفي تمركز يابد. هنگام مواجهه با هريك از موارد زير بهتر است از يك روانشناس متخصص در حوزه كودك يا نوجوان كمك بگيريد.

– درگيري كودك با مشكلات اضطرابي نظير ترس از غريبه‌ها، اضطراب جدايي، ترس از تاريكي و…

– دچار بودن فرزند به اختلالات رفتاري و مشكلاتي نظير اختلال بيش فعالي- نقص توجه

– مواجه شدن كودك با آسيب‌ها و سوءاستفاده‌هاي جسمي و جنسي

– تمايل به كشف استعدادهاي كودك در زمينه‌هاي مختلف

– ناتواني فرزند در برقراري ارتباط با همسالان

– وجود مشكلات تحصيلي و يادگيري

– وجود تاخيرهايي در مسير رشد (براي كسب اطلاعات در زمينه كودكان استثنايي كليك كنيد.)

زمينه هاي كاري روانشناس كودك

والدين مي‌توانند با مراجعه به مشاور و روانشناس كودك در مورد مشكلات متعدد كودك‌شان از آنان راهنمايي بگيرند. برخي از زمينه‌ها و مشكلاتي كه مشاور و روانشناس خوب كودك مي‌تواند به شما كمك كند به شرح زير مي باشد. براي خواندن مقاله تربيت كودك كليك كنيد.

_بيماري‌هاي ژنتيكي
_اختلالات عصبي-رشدي
_استرس در كودكان
_وسواس در كودكان
_افسردگي در كودكان
_اختلالات خوردن
_اختلالات رفتاري
_اختلالات يادگيري
_اختلالات دفعي
_آموزش تربيت كودك
_آموزش جنسي كودكان
_كشف استعداد كودك از خدمات مركز مشاوره و روانشناس كودك سنندج
_نشانه‌هاي سلامت نوزاد
_نوزاد تازه متولد شده
_بيماري‌هاي كودكان
_نيازهاي اوليه كودكان
_مشكلات دوران مدرسه
_رفتار با كودك
_آموزش به كودك
_نقش مادر و نقش پدر در تربيت فرزندان
و…

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد، كودك و نوجوان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك و حضوري در سنندج با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشاوره كودك سنندج


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره كودك سنندج،
موضوع:
[ ۱۹ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۵۲:۴۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

پرحرفي كودكان در برخي موارد به حدي زياد مي‌شود كه پدر و مادر را كلافه و نگران مي‎كند. در بسياري از موارد پرحرفي كودكان با علت‌هاي مختلفي همچون جلب توجه والدين، حسادت، كنجكاوي و … انجام مي‌شود كه بايستي بررسي و برطرف گردد. گاهي پرحرفي و سوالات كودكان به حدي زياد مي‌شود كه از وقت و حوصله پدر و مادر خارج است و باعث آشفتگي آن‌ها مي‌گردد. والدين مي‌توانند با مراجعه به روانشناس علت پرحرفي كودك خود را متوجه شوند، چراكه هميشه پرحرفي كودكان غيرطبيعي نيست و اتفاقا مي‌تواند به شكوفايي استعدادهاي كودك نيز كمك كند. در ادامه اطلاعات كاملي از پرحرفي كودك و درمان آن ارائه كرده‌ايم. اگر فرزند پرحرفي داريد، حتما براي استعداديابي كودك خود اقدام كنيد.

منبع: پرحرفي كودكان

علت پرحرفي كودكان

حرف زدن كودك در كل امري مثبتي است كه مي‌تواند در جهت تقويت مهارت‌هاي رفتاري، گفتاري و شنيداري او موثر باشد.

پر حرفي در كودكان به دلايل مختلفي اتفاق مي‌افتد؛ مثلا كودكان باهوش معمولا پرحرف هستند و سعي دارند با حرف زدن زياد پاسخ سوالات مختلفي را كه در ذهن دارند، به دست آورند. در ادامه به مهم‌ترين دلايل پر حرفي كودكان اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي بيشتر با نحوه مقابله با سختي هاي بچه داري كليك كنيد.

حس كنجكاوي

حس كنجكاوي و تمايل براي به دست آوردن اطلاعات در مورد چيزهاي مختلف، يكي از دلايل پرحرفي در كودكان مي‌باشد.

پرحرفي كودكان براي جلب توجه 

گاهي بي توجهي والدين به كودك، دليل پرحرفي او است. كودكان به توجه و حمايت‌هاي والدين خود نياز دارند و اگر متوجه شوند كه توجه پدر و مادرشان، نسبت به آن‌ها كم شده، سعي مي‌كنند با پرحرفي توجه آن‌ها را جلب كنند.

از مثال‌هاي بارز اين نوع پرحرفي اين است كه اگر مادر زمان طولاني را در يك جمع صحبت كند، كودك سعي مي‌كند با پرسش هاي مختلف، نظر مادرش را به خود جلب كند.

حرف زدن با خود 

فكر كردن كودكان در سنين پايين، بلند بلند است. در واقع آن‌ها به طور طبيعي براي طي كردن بخشي از فرآيند رشد خود، سعي مي‌كنند هر چه را كه از ذهنشان مي‌گذرد را به زبان بياورند.

گاهي والدين اين موضوع را پرحرفي كودك تلقي مي‌كنند، در حالي كه اين كار بخشي از فرآيند رشد رواني كودك بوده و به او توانايي حل مسائل را مي‌دهد. براي آشنايي بيشتر با مرحله حرف زدن كودك با خودش كليك كنيد.

پرحرفي كودكان به خاطر حسادت

اغلب كودكان با به دنيا آمدن فرزند جديد در خانواده، حسادت مي‌كنند. از جمله واكنش‌هاي كودك در چنين مواقعي پرحرفي براي جلب توجه پدر و مادر است.

معمولا فرزندان اول خانواده با آمدن عضو جديد حسادت بيشتري دارند و پرحرفي ناشي از حسادت براي جلب توجه در كودكاني كه فرزند اول هستند، بيشتر ديده مي‌شود.

ترس 

از ديگر عوامل پرحرفي در كودكان، مي‌توان به ترس اشاره كرد. كودكاني كه از تاريكي و يا تنها خوابيدن در اتاق خوابشان مي‌ترسند، سعي مي‌كنند براي دور شدن و قرار نگرفتن در آن موقعيت پرحرفي كنند.

بيش فعالي 

در برخي موارد نيز پرحرفي كودكان عاملي طبيعي نيست و نشان دهنده بيماري‌هاي روحي و رواني در اوست.

كودكاني كه مبتلا به بيش فعالي هستند، به دليل احساس اضطراب و هيجان شروع به پرحرفي مي‌كنند. معمولا اين دسته از كودكان بيش از حد صحبت مي‌كنند و يا حرف پدر و مادر خود را قطع مي كنند و تمايل دارند فقط خودشان حرف بزنند.

در واقع هدف اين دسته از كودكان از پرحرفي، تخليه انرژي دروني‌شان است. اين نوع از پرحرفي كودكان كه ناشي از بيش فعالي است با درمان بيش فعالي بهبود پيدا مي‌كند. 

الگو گرفتن از والدين 

برخي از والدين يا به دليل شخصيتي كه دارند و با به واسطه كار و شغل خود، زياد صحبت مي‌كنند. اين موضوع مي‌تواند از دلايل پرحرفي كودكان باشد؛ چراكه كودكان در بيشتر موارد از پدر و مادر خود الگوبرداري مي‌كنند.

بيشتر بخوانيد: خستگي از بچه داري

ويژگي‌هاي مثبت پرحرفي كودك

پرحرفي كودكان همواره بد نيست و ضمن اين كه باعث پرورش توانايي حرف زدن كودكان در سنين پايين مي‌شود، مهارت‌هاي رفتاري، گفتاري و شنيداري آن‌ها را نيز تقويت مي‌كند.

طبق تحقيقاتي كه بر روي كودكان پرحرف انجام شده است، اين دسته از كودكان نسبت به همسالان خود در مدرسه عملكرد بهتري دارند و به موفقيت‌هاي بيشتري دست پيدا مي‌كنند. از مهم‌ترين خصوصيات كودكان پرحرف مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • اين دسته از كودكان توانايي بالايي در درك سريع و راحت مفاهيم دارند و از مهارت‌هاي كلامي بهتري برخوردار مي‌باشند.
  • از آنجايي كه يكي از دلايل پرحرفي كودكان كنجكاوي است، پس سعي مي‌كنند در زندگي پاسخ تمامي سوالات خود را بدست آورند.
  • از ديگر خصوصيات كودكان پرحرف اين است كه هميشه پرانرژي هستند و حرفي براي گفتن دارند.
  • كودكاني كه زياد صحبت مي‌كنند، در زندگي خود مي‌آموزند كه چگونه عواطف و احساسات خود را بيان كنند. 
  • معمولا كودكان پرحرف اعتماد به نفس بالايي دارند كه اين موضوع مي‌تواند در زندگي آن‌ها در بزرگسالي نيز نقش داشته باشد.

بهترين برخورد با پرحرفي كودكان

برخي پدر و مادرها از پرحرفي كودك خود كلافه مي‌شوند و حتي گاهي واكنشي نامناسب با كودك خود دارند. بهتر است والدين به كمك روش‌هاي مختلف سعي كنند با كودك خود به نحوي رفتار كنند كه موجب سركوب شدن احساسات او و همينطور ناراحتي او نگردد. در ادامه سعي كرده‌ايم راهكارهايي براي رفتار با كودك پرحرف ارائه كنيم.

برنامه ريزي داشته باشيد

سعي كنيد به عنوان والدين زماني را به كودك خود اختصاص داده و به حرف‌هاي او گوش دهيد. در زمان‌هايي كه كودك‌تان با شما صحبت مي‌كند، به كاري مشغول نباشيد و ذهن‌تان را فقط بر روي حرف‌هاي كودكتان متمركز كنيد.

وقتي كه فرزندتان در حال حرف زدن با شما است، سعي كنيد با او ارتباط چشمي برقرار كنيد. اين حس را در او القا كنيد كه حرف‌هايش را متوجه مي‌شويد. 

اگر سعي كنيد روزانه به طور منظم زماني را براي گوش كردن به حرف هاي كودكتان اختصاص دهيد، او نيز احساس كند شما حرف‌هايش را درك مي‌كنيد، به مرور پرحرفي او كمتر خواهد شد.

مهار پرحرفي كودكان با سرگرم كردن او

سعي كنيد با در نظر گرفتن برنامه‌هاي مختلف براي اوقات فراغت فرزندتان، او را به كاري مفيد مشغول كنيد.

مي‌توانيد براي اينكه از ميزان پرحرفي او كمتر شود، او را در كلاس‌هاي ورزشي و يا شطرنج ثبت نام كنيد. بازي شطرنج او را به تمركز و فكر كردن وا مي‌دارد.

بازي سكوت انجام دهيد | پرحرفي كودكان

آنچه كه كودكان پرحرف از آن غافل هستند، اهميت سكوت كردن است. مي توانيد براي اين كه اهميت سكوت كردن را به كودك خود آموزش دهيد، با او بازي سكوت انجام دهيد.

بازي سكوت به اين صورت است كه سعي كنيد هر دو حرفي نزنيد و كسي كه به عنوان نفر اول سكوت را بشكند، بازنده است. يا مي‌توانيد به اين صورت بازي كنيد كه هر كس بايد شعري بخواند و تا وقتي كه تمام نشده است، طرف مقابل نبايد صحبت كند.

آموزش كودك

اگر پرحرفي كودكتان در بسياري از موارد بي‌دليل و بي مورد است، سعي كنيد او را از مشكلات پرحرفي آگاه كنيد.

به كودك خود آموزش دهيد كه پرحرفي مي‌تواند باعث ناراحتي اطرافيان از او شود. او بايد مراقب حرف‌هايش باشد و گاهي سكوت اختيار كند. كودك شما بايد به موقع و سنجيده صحبت كردن را ياد داشته باشد.

صحبت با مشاور | پرحرفي كودكان

اگر فكر مي‌كنيد كه اطلاعات كافي براي برخورد با كودك پرحرف خود را نداريد، حتما با يك مشاور صحبت كنيد. 

مشاور آگاه و با تجربه مي‌تواند به شما راهكارهاي مفيدي ارائه دهد كه به كمك آن‌ها بتوانيد پرحرفي كودك‌تان را درمان كنيد.

مشكل بسياري از والدين اين است كه به دليل مشغله‌هاي زندگي و يا عدم اطلاع از خدمات متخصصان، از مشاور كمك و راهنمايي دريافت نمي‌كنند و همين مورد در بسياري از موارد باعث ضربه به تربيت كودك مي‌شود. پيشنهاد مي‌شود مقاله آموزش پدر و مادر را بخوانيد.

پرحرفي درباره موضوعات تكراري در كودكان

پرحرفي كودكان زماني به يك موضوع آزاردهنده براي والدين تبديل مي‌شود كه آن‌ها مدام حرف‌هاي خود را تكرار مي‌كنند.

تكرار حرف‌ها توسط كودكان به اين دليل است كه سيستم عصبي آن ها هنوز به طور كامل رشد نكرده و تكرار كلمات و حرف‌ها برايشان امري لذت بخش است.

دليل اين كه كودكان از حرف‌هاي تكراري لذت مي‌برند، اين است كه ذهن آن‌ها توانايي پيش بيني نتيجه را دارد. مثلا به خواندن قصه‌هاي تكراري علاقه دارند چراكه مي‌توانند محتواي آن را پيش بيني كنند.

نقش والدين اين است كه با درك اين احساس در كودكان سعي كنند صبور باشند و سريع عصباني نشوند. والدين مي‌توانند براي يادگيري نحوه برخورد با كودك پرحرف از مشاوره كودك استفاده كنند.

سخن آخر

والدين بايد در ارتباط با كودك پرحرف به برخي نكات به شرح موارد زير توجه داشته باشند.

  • والدين بايد زماني كه كودك صحبت مي‌كند، او را به طريقي تشويق كنند. اين كار ضمن اينكه اعتماد به نفس كودك را افزايش مي‌دهد، باعث تقويت و پرورش استعدادهاي شناختي و ارتباطي او نيز مي‌گردد.
  • سعي كنيد زمينه‌اي را براي اقدامات و فعاليت‌هاي فكري كودك‌تان فراهم كنيد. فعاليت‌هايي همچون شطرنج، سرگرمي‏‌هايي مانند مدارهاي الكترونيكي ساده و بازي‏‌هاي فكري مي‌تواند باعث افزايش تمركز و كاهش پرحرفي كودك شود.
  • براي مقابله با پرحرفي كودك خود از توبيخ، تنبيه بدني، سرزنش و يا … استفاده نكنيد.
  • به فرزند خود عناوين پرحرف، وراج و … را نسبت ندهيد و يا هميشه از او نخواهيد كه سكوت كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه پرحرفي كودكان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك و نوجوان ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: پرحرفي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: پرحرفي كودكان،
موضوع:
[ ۱۹ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۹:۵۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سوال كودك در مورد نوار بهداشتي امري طبيعي است و ممكن است براي هر خانواده‌اي اين اتفاق بيفتد. اين سوالات ممكن است در هر سني پيش بيايد. اما معمولا نياز به توضيح بيشتري براي كودكان دختر وجود دارد. چرا كه آن‌ها بايد آمادگي لازم را براي تجربه قاعدگي پيدا كنند. اما اگر فرزند خردسال شما متوجه بسته هاي نوار بهداشتي تان شده و نمي‌دانيد كه چگونه به سوالات او پاسخ دهيد، حتما با ما همراه باشيد و مقاله كنجكاوي جنسي كودكان را بخوانيد.

منبع: سوال كودك در مورد نوار بهداشتي

سوال كودك در مورد نوار بهداشتي

اولين قدم شما به عنوان والدين كودك (مخصوصا دختر بچه ها) بايد اين باشد كه فرزندتان را با دوران قاعدگي آشنا كنيد. بهتر است قبل از قاعدگي، در سنين پايين‌تر به صورت كلي در خصوص نوار بهداشتي و دوران پريودي به او توضيح دهيد. ممكن است كودك‌تان شما را هنگام خريد نوار بهداشتي ببيند، يا در خانه با چنين چيزي مواجه شود يا از طريق دوستان و تبليغات تلويزيوني چيزي شنيده و يا ديده باشد و در مورد نوار بهداشتي سوالاتي ذهنش را درگير كند.

خواسته يا ناخواسته كودكان زير 7 سال نسبت به همه چيز جتي مسائل جنسي كنجكاوند و در اين مورد از شما سوال مي‌پرسند. در هر صورت مي‌توانيد به ساده‌ترين شكل ممكن كه براي كودكان قابل فهم باشد به او توضيح دهيد. هرچه بيشتر در مورد نوار بهداشتي و دوران قاعدگي به فرزند خود اطلاعات كافي بدهيد، نسبت به رخ دادن اين اتفاق براي خودش آماده‌تر خواهد بود. براي آشنايي با بايدها و نبايدهاي تربيت جنسي كليك كنيد.

توجه داشته باشيد كه اطلاعات بايد در حدي باشد كه كنجكاوي او را رفع كند. دادن اطلاعات اضافه جنسي و يا ندادن پاسخ او را كنجكاوتر مي‌كند.

چگونه به سوال كودك در خصوص نوار بهداشتي پاسخ بدهيم؟

براي پاسخ به سوالات ازاين قبيل به كودك‌تان نترسيد و خجالت زده نباشيد؛ چرا كه با توضيح دادن دراين مورد هيچ اتفاق ناگواري نمي‌افتد. يكي از روش‌هايي كه مي‌توانيد در اين خصوص به كودك خود توضيح دهيد، استفاده از انيميشن‌ها، فيلم‌هاي آموزشي يا كتاب‌هاي كودكان است. معمولا اين روش براي سنين پايين‌تر مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

براي مثال اگر كودك شما در مورد نوار بهداشتي سوال پرسيد مي‌توانيد به اين صورت جواب دهيد: خانم‌ها ماهي يك بار از ناحيه خصوصي شان خونريزي دارند. اين پدها كمك مي‌كنند تا خون جذب اون بشه و لباس ها و بدن‌مون تميز بمونه و به اونها بگيد كه اين خونريزي به خاطر آسيب ديدگي نيست و نبايد بترسند. اگر توضيح اين مسائل براي شما دشوار است و يا نمي‌دانيد به سوالات بيش از حد فرزندتان چه پاسخي دهيد حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده كنيد.

چطور با كودك خود در مورد موضوع پريود صحبت كنيم؟

بهتر است بخشي از اطلاعات در خصوص دوران قاعدگي را در همين سنين كم با كودك‌تان در ميان گذاشته و اورا مطلع سازيد. اكثر كودكان تا سنين 6 يا 7 سالگي مي‌توانند اصول پريود را درك كنند. در ادامه روش‌هايي براي توضيح اين مسئله را بيان كرده ايم.

به مرورتوضيح دهيد. فضا را هيجاني نكنيد و لازم نيست در سني خاص و در بحثي سخت و دشوار اين موضوع را توضيح دهيد.

ابتدا ببينيد كودك‌تان تا چه حد مي‌داند. ممكن است كودكان در مدرسه، از دوستان يا … چيزهايي شنيده باشند. (اگر فرزندتان پسر است، بيشتر به اين موضوع توجه كنيد).

تغييرات ناشي از بروز اين اتفاق كه در بدن و خلق و خو مي‌افتد را توضيح دهيد و بگوييد اين حالت‌ها طبيعي هستند و مشكل از او نيست.

ترس از پريود شدن را از برطرف كنيد و به او بگوييد اين اتفاق يك امر طبيعي است و براي تمام دختران اتفاق مي‌افتد.

توضيح در مورد نوار بهداشتي براي كودكان پسر

گاهي اوقات پسرها هم در سنين كودكي در مورد نوار بهداشتي از والدين خود سوالاتي مي‌پرسند. ممكن است توضيح اين مسائل براي پسرها كمي دشوار باشد. اما پيشنهاد ما اين است كه از قبل با فكر كردن در مورد آن و آماده كردن جواب مناسب، خود را براي پاسخ مناسب آماده كنيد.

كودكان خردسال بسيار كنجكاو هستند. پس اگر در اين خصوص از شما سوالي پرسيدند دقيق و به زبان خودشان به آن‌ها توضيح دهيد. هرچه درمورد اين موضوع احساس بهتري داشته باشيد توضيح آن هم راحت‌تر خواهد بود. مي‌توانيد به آنها بگوييد براي رعايت بهداشت و جلوگيري از خونريزي از پدهاي بهداشتي استفاده مي‌كنيد. براي پسران بزرگتر مي‌توانيد واضح‌تر مسئله پريود و نوار بهداشتي را توضيح دهيد. به پسران خود بگوييد كه مسئله پريود چيز شرم آوري نيست و اين موضوع يك روند سالم و عادي در رشد دختران است.

نيازي نيست فرزند شما همه چيز را بداند، در زمان‎هايي كه او در اينباره كنجكاوي مي‌كند و يا متوجه نوار بهداشتي شده، در حد درك او توضيحات لازم را بدهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سوالات كودكان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك و نوجوان ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: سوال كودك در مورد نوار بهداشتي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۲:۲۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی