نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

وسواس در كودكان آن‌ها را درگير افكار، احساسات منفي و ترس‌هاي ناخواسته‌اي مي‌كند كه با رفتارهاي اجباري و اضطراب همراه مي‌شود. اين اختلال در كودكان روند رشد آن‌ها را با مشكل مواجه مي‌سازد و كاركرد زندگي روزانه‌ كودكان را مختل مي‌سازد. بروز وسواس در كودكان مي‌تواند نشان از اضطراب پنهان در آن‌ها باشد به همين دليل لازم است والدين آن را جدي بگيرند. از آنجايي كه كودكان نسبت به افكار وسواسي و رفتاري‌هاي اجباري خود آگاهي ندارند و نمي‌توانند احساسات خود را ابراز كنند، اين وظيفه‌ والدين است تا علائم وسواس را در كودك خود بررسي كنند و براي درمان آن‌ها از مشاوره كودك و فرد متخصص كمك بگيرند. در ادامه بيشتر درباره علل، علائم و درمان وسواس در كودكان صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع: وسواس در كودكان

علائم وسواس در كودكان

وسواس در كودكان با بروز نشانه‌هاي موقعيتي هويدا مي‌شود. اكثر والدين در مواجه با اين نشانه‌ها تصور مي‌كنند فرزندشان در فرآيند رشدي بهتر مي‌شود و رفتارهاي وسواسي آن‌ها با بزرگ شدنشان از بين مي‌رود اما كم كم وخامت نشانه‌ها افزايش مي‌يابد و والدين با گذشت ماه‌ها و سال‌ها به وسواس كودك پي مي‌برند. كودكي كه وسواس دارد علائم وسواس را روزانه به مدت حداقل يك ساعت و بيشتر تجربه مي‌كند. اين اختلال در كودكان اغلب با دو نشانه‌ وسواس و اجبار بروز پيدا مي‌كند كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد. براي آشنايي بيشتر با كودكان استثنايي كليك كنيد.

افكار وسواسي

افكار وسواسي، افكار تكراري و ناخواسته‌اي هستند كه ذهن كودك را به خود مشغول مي‌كنند و منجر به بروز پريشاني، ترس و اضطراب فراوان در او مي‌شوند. براي مثال ممكن است كودك فكر كند روي تمام وسايل ميكروب‌هاي زيادي هستند و او را مريض مي‌كنند و يا مدام اين فكر به ذهنش خطور مي‌كند كه يك نفر پشت پنجره‌ اتاق منتظر است تا وارد خانه‌ آن‌ها شود و او يا نزديكانش را آزار دهد.

اعمال اجباري

اين نشانه‌ها اعمالي هستند كه كودك براي رها شدن از افكار وسواسي و كاهش اضطراب ناشي از آن‌ها انجام مي‌دهد. براي مثال كودكي كه گمان مي‌كند ميكروب‌ها همه جا هستند و او را مريض مي‌كنند در طول يك ساعت بارها و بارها دستان خود را مي‌شويد؛ با اين كار در ابتدا آرامش خيال پيدا مي‌كند و اضطرابش كاهش مي‌يابد اما بعد از مدتي دوباره افكار وسواسي به سراغش مي‌آيند و او را مجبور به انجام عمل وسواسي مي‌كنند.

گاه اعمال وسواسي كودكان رنگ خرافات به خود مي‌گيرد، براي مثال كودك معتقد است اگر راه رفتن را با پاي راست خود شروع نكند شخصي كه به او علاقه دارد، مي‌ميرد. از ديگر اعمال وسواسي كه با نام رفتارهاي آئيني شناخته مي‌شوند، اعتقاد كودك بر ضربه زدن به يك شئ يا بخشي از بدن است كه نسبت به انجام آن كار درون خود احساس اجبار مي‌كند. براي مثال فكر مي‌كند بايد چهار بار به پاي خود ضربه بزند. مثالي ديگر از الگوهاي رفتار اجباري اين است كه كودك معتقد است بايد غذا را چهار بار با سمت راست و چهار بار با سمت چپ بجود.

براي شناخت بيشتر درباره وسواس فكري عملي كليك كنيد.

نمونه‌هايي از افكار و اعمال وسواسي در كودكان

_ممكن است در يك زمان بارها از خانه خارج شوند و دوباره وارد شوند

_مدت زيادي را به دسته‌بندي كردن يا گروه بندي اشياء اختصاص مي‌دهد

_افكار مزاحم و وسواسي در مورد آسيب ديدن يا مرگ والدين

_لمس كردن و ضربه زدن به چيزي به تعدادي معين

_چك كردن خاموش بودن چراغ‌ها، بسته بودن در

_ تكرار بيش از حد يك كلمه، عبارت و سؤال

_حساسيت نسبت به متقارن بودن همه چيز

_پاك كردن و نوشتن چند باره‌ي تكاليف

_توجه افراطي و غير منطقي به جزئيات

_نگراني بيش از حد و افراطي

_چيدن اشياء با ترتيبي خاص

_شستن و تميزكاري افراطي

_شمارش بيش از حد وسايل

_شك و ترديد زياد

دلايل بروز وسواس كودكان

برخي از كودكان به دليل وجود مشكل در قسمتي از مغز دچار وسواس مي‌شوند. مطالعات و تحقيقات نشان داده‌اند كمبود سروتونين در مغز كه يك انتقال دهنده‌ شيميايي است، منجر به بروز وسواس در كودك مي‌شود. علاوه بر اين مورد وسواس ممكن است عامل ژنتيكي داشته‌باشد. برخي از كودكان مبتلا به وسواس والدين وسواسي دارند. والديني با سابقه‌ ابتلا به وسواس احتمال دارد چهار تا هشت درصد، اين عارضه را به فرزند خود انتقال دهند.

گاه علت بروز وسواس در كودكان مي‌تواند وجود اختلالات همايند مانند اختلالات اضطرابي، هراس اجتماعي يا فوبيا باشد. استرس به خودي خود نمي‌تواند وسواس را ايجاد كند اما در تشديد آن تأثير بسيار زيادي دارد. استرس و وسواس، كودك را وارد چرخه‌ ناسالم بيماري مي‌كنند. هرچه كودك استرس بيشتري را تجربه كند افكار وسواسي او تشديد مي‌شوند و به تبع اضطراب و استرس بيشتري را نيز تجربه خواهد كرد.

عوامل محيطي و شرايط استرس‌زا مانند آزار جسمي، جنسي يا عاطفي، تغييرات ناگهاني در محيط زندگي، بيماري، مرگ يكي از نزديكان كودك، جدايي والدين و… از عوامل زمينه‌ساز استرس و وسواس در كودكان هستند.

درمان وسواس در كودكان

رفتار درماني شناختي جهت درمان انواع وسواس خفيف تا متوسط در كودكان مؤثر واقع مي‌شود اما در موارد شديد ممكن است از داروها در كنار اين نوع درمان استفاده شود. دارو درماني شامل مصرف داروهاي جلوگيري كننده از باز جذب سروتونين مي‌باشد و زير نظر متخصص تجويز مي‌شود. اگر هم علت وسواس عفونت استرپتوكوكي باشد، آنتي بيوتيك تجويز مي‌گردد.

درمان رفتاري شناختي وسواس در كودكان

در اين روش درماني كودك با ترس‌ها و اضطراب‌هاي ناشي از وسواس مستقيما مواجه مي‌شود و ياد مي‌گيرد چگونه بر ترس‌هايش غلبه كند. همچنين انواع مهارت‌هاي خودكنترلي به او آموزش داده مي‌شود تا در تمام زندگي از آن‌ها بهره ببرد. بهتر است در جلسات درماني والدين و ديگر خواهر و برادرها مشاركت داشته‌باشند تا بياموزند كه اختلال وسواس چيست، چگونه مي‌توان آن را مديريت كرد و چگونه مي‌توان در مسير درمان به كودك كمك نمود.

يكي از روش‌هاي مؤثر در رفتار درماني شناختي، روش مواجهه سازي و جلوگيري از پاسخ است؛ به اين صورت كه كودك مستقيما با عامل ترس‌هايش مواجه مي‌شود اما اجازه‌ انجام رفتارهاي اجباري به او داده نمي‌شود. پس از مدتي كودك ديگر اجباري براي انجام كارهاي تكراري احساس نمي‌كند و دچار عادت مي‌شود. اين فرآيند طبق سلسله مراتب، با سرعت و با ساختار مشخصي، زير نظر مشاور روانشناس صورت مي‌گيرد.

مثلا از كودكي كه دچار وسواس آلودگي است خواسته مي‌شود تا به دستگيره‌ در دست بزند اما نمي‌تواند پس از آن دستان خود را بلافاصله بشويد. ممكن است دفعات اول اضطراب زيادي را تجربه كند اما به مرور استرسش كمتر شده و اجبار كمتري براي شستن دستانش احساس مي‌كند. مطالعات نشان داده‌اند طي پنج تا هفت جلسه مي‌توان پيشرفت‌هاي زيادي را در روند درمان كودك مشاهده كرد و در طي دوازده تا پانزده جلسه هشتاد درصد علائم وسواس بهبود پيدا مي‌كنند.

نقش خانواده در درمان كودك مبتلا به وسواس

با كودك خود در مورد بيماري‌اش صحبت كنيد و بدون اينكه او را نگران كنيد در مورد وسواس به او اطلاعات بدهيد. به صحبت‌ها و احساساتش گوش دهيد و به او عشق بورزيد. بهترين كار اين است كه به او نشان دهيد پشتيبانش هستيد و او را در فرآيند درمان همراهي مي‌كنيد. به او اطمينان دهيد كه با كمك هم مي‌توانيد وسواس را شكست دهيد و همه چيز درست مي‌شود.

در مورد آينده‌اي بدون استرس و ترس كه در آن بهبود يافته و خوشحال است صحبت كنيد. درمان وسواس فرآيندي طولاني مدت است، بنابراين با صبر و حوصله همراه فرزند خود باشيد و جلسات درمان را كامل كنيد. براي بهره‌بردن از بهترين روش‌هاي درمان متناسب با نوع و شدت وسواس و همچنين نحوه‌ برخورد مناسب با كودكي كه وسواس دارد، از مشاوره كودك راهنمايي بگيريد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

انواع وسواس در كودكان كدام‌اند؟

وسواس در كودكان انواع مختلفي دارد. وسواس شستشو، وسواس چك كردن مداوم وسايل، درها و چراغ‌ها، وسواس در مورد تقارن، افكار وسواسي در مورد بيماري يا مرگ يكي از اعضاي خانواده و… از انواع وسواس در كودكان به شمار مي‌روند.

منبع: وسواس در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: وسواس در كودكان،
موضوع:
[ ۴ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۳۲:۱۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

اختلال سلوك در كودكان به يكباره ظاهر نمي‌شود و خيلي اوقات تشخيص آن مخصوصا در اوايل شروع بيماري آسان نيست. اين اختلال ممكن است از سنين زير ده سال شروع شده و تا بزرگسالي ادامه يابد. كودكان مبتلا به سلوك رفتارهايي پايداري دارند كه طي آن‌ها حقوق ديگران رعايت نكرده و گاه همراه با خشونت و خراب كاري هست. هر چه درمان به موقع صورت بگيرد، پيشگيري و درمان بهتر انجام خواهد شد. بنابراين در صورت ظاهر شدن نشانه هاي زير حتما هر چه سريع‌تر به متخصصين كودك براي تشخيص و دريافت درمان مراجعه نماييد. براي آشنايي با ساير اختلالات عصبي رشدي كليك كنيد.

منبع: اختلال سلوك

اختلال سلوك در كودكان و نوجوانان

اختلال سلوك مجموعه اي از رفتارهاي تكرارشونده است كه طي آن قوانين اجتماعي را زيرپا گذاشته و حقوق ديگران را نقض مي‌كند. اين اختلال يك شبه ظاهر نشده و در درازمدت شكل مي‌گيرد. افراد مبتلا به اختلال سلوك در كودكان مقاصد ديگران را بسيار خصمانه تر ازآنچه كه هست برداشت مي‌كنند و با پرخاشگري و خشونت پاسخ داده و اين رفتارشان را موجه ومنطقي مي‌دانند.

ميزان اضطراب كودكان مبتلا به اين اختلال، كم واغلب فعاليت‌هايي را مي طلبند كه هيجان وخطر بالايي دارند. به نسبت اختلال سلوك بيشتر در پسران و از سنين پايين آشكار مي‌شود. هر چه زودتر اين اختلال شروع شده باشد، شدت علائم آن در نوجواني و بزرگسالي بيشتر خواهد بود.

انواع اختلال سلوك

بر اساس زمان شروع نشانه‌ها اختلال سلوك را به سه دسته تقسيم مي‌كنند. چرا كه زمان شروع در شدت علائم تاثير داشته و نياز به مداخله متفاوتي دارد.

كودكي : علائم آن قبل از سن ده سالگي ظاهر مي‌شود.

نوجواني : علائم آن درنوجواني و بلوغ آشكار مي‌شود.

نامشخص: اولين علائم اختلال سلوك مشخص نيست.

علل ابتلا به اختلال سلوك در كودكان و نوجوانان

اگرچه هنوز علت دقيقي براي اختلال سلوك شناخته نشده اما عوامل زيادي وجود دارند كه بروز آن را قابل پيش بيني مي‌كنند كه عبارتند از:

ژنتيك

اختلال‌سلوك مي‌تواند ارثي باشد. به طور مثال يكي از اعضاي خانواده كودك دچار اختلالات روحي و رفتاري بوده است و يا اينكه مادر در زمان بارداري تغذيه نامناسب داشته و مصرف كننده مواد مخدر بوده است.

محيط

محيط رشد كودكان نقش به سزايي در شكل‌گيري وعدم شكل گيري اختلال سلوك در كودكان دارد. رفتارهاي بد و خالي از محبت با كودك، وضع بداقتصادي، جدايي والدين، ناامن بودن محيط خانه، همگي عواملي مهم براي ظهور و رشد اين اختلال هستند. بسياري از رفتارهاي خشونت آميز دوستان و همسالان باعث تحريك بيشتر اين اختلال در كودكان مي‌شود.

اجتماعي

وضع مالي نامناسب، جايگاه اجتماعي بد، عدم موفقيت در تحصيل، درگيري‌هاي ذهني، همگي از عوامل اجتماعي مهم در بروز اين اختلال هستند.

چه كساني بيشتر در خطر دچار شدن به اختلال سلوك هستند؟

دربسياري از موارد اختلال سلوك از كودكي آغاز مي‌شود. روش‌هاي تربيتي نامناسب والدين، سخت گيري‌هاي نابه جا، ايجاد ترس و وحشت، تنبيه نادرست وافراطي و… درصد ابتلاي كودكان به اين اختلال را بالا مي‌برند.

همچنين والديني كه خود داراي بيماري‌هاي رواني بوده يا از كودك خود غافل و وابسته به الكل و مواد مخدر هستند، ناخودآگاه كودكان را به سمت اين بيماري سوق مي‌دهند. حال اگر اين وابستگي در زمان بارداري باشد، اثرات مخرب جسمي نيز براي كودك به همراه دارد.

علائم و نشانه هاي اختلال سلوك

  • رفتارمخرب؛ اشياء را پرتاب مي‌كنند، وسايل بازي همسالان خود را خراب يا گم مي‌كنند، تخريب مبلمان، وسايل منزل و….
  • كج خلقي؛ اين كودكان اغلب هركاري را با هر روشي براي به دست آوردن چيزي كه مي‌خواهند انجام مي‌دهند.
  • دروغ و دزدي: اين كودكان به راحتي بارها دروغ مي‌گويند تا مسئوليت خود را انجام ندهند، وسايل گران قيمت ومورد علاقه خود را مي‌دزدند و دليل قانع كننده براي كار خود مي‌آورند.

دركل اين كودكان رفتارهايي مانند آزار و اذيت حيوانات، گستاخي، نافرماني از بزرگترها، فرار از مدرسه و خانه، افكار فريبنده و ژست‌هاي خودكشي از خود نشان مي‌دهند.

درمان اختلال سلوك

چنانچه درمان در سنين پايين مثلا در كودكستان آغاز شود به ميزان قابل توجهي مؤثر خواهد بود. البته درمان تنها معطوف به كودك نيست و به همكاري والدين و جامعه نياز دارد. بسياري از راهكارهاي درماني دركاهش رواج اختلال سلوك مؤثر هستند. اين راهكارها شامل پيشگيري ودرمان مي‌شود، اگرچه اين دو جدا از هم نيستند.

پيشگيري و درمان نه تنها براي كودكان و نوجوانان، بلكه براي همه كساني كه با كودك در ارتباط هستند؛مانند خانواده، محيط مدرسه وجامعه لازم و ضروري است. در ادامه سه روشي كه براي پيشگيري و درمان مؤثر خواهد بود را معرفي كرده‌ايم.

آموزش كودك

آموزش مهارت حل مسأله، خودكنترلي از طريق بيان دروني و رشد دادن رفتارهاي مثبت اجتماعي به جاي رفتارهاي ضداجتماعي ومهارت‌هاي اجتماعي از طريق آموزش مهارت‌هاي بازي در درمان مؤثر هستند. رشد اجتماعي كودكان، آن‌ها را مجهز به مهارت‌هاي مورد نياز براي تعامل مؤثر با محيط مي‌كند.

درمان خانواده

خانواده نقش مهمي در پيشگيري و درمان اختلال سلوك دارد. برنامه‌هاي آموزشي والدين مهارت‌هاي تربيتي را افزايش مي‌دهند. تحقيقات نشان مي‌دهند كه اين برنامه‌ها مؤثربوده وتغييرات مهمي در رفتارهاي كودك و والدين و درك والدين از سازگاري كودك نشان داده‌اند. اين مهارت‌ها شامل آموزش والدين براي كمك در اجراي برنامه‌هاي تقويتي، تكنيك‌هاي انضباطي، ارتباط مؤثربا كودك و راهبردهاي گفتگو و حل مسأله مي‌باشد.

آموزش جامعه ومدرسه

محيط مدرسه كودك نقش فعالي در درمان اختلال سلوك در كودكان بازي مي‌كند. برنامه‌هاي پيشگيرانه بسياري طرح شده كه بر رشد ومهارت شناختي كودك تمركز دارد. برنامه‌هاي درماني در رشد مهارت‌ها شامل كنترل خشم، رفتار درخور و شايسته با كلاس درس، مهارت‌هاي حل مسأله و اينكه چگونه با دوستان خود رفتار كنند، چگونه با آن‌ها صحبت كنند و اينكه چگونه در درس ومدرسه موفق شوند. اختلال سلوك به شكل‌هاي مختلفي درسنين مختلف ظاهر مي‌شود و عوامل بسياري در به وجود آمدن و نگهداري آن نقش دارند كه روش‌هاي درماني گوناگوني براي كاهش آن وجود دارد.

سخن پاياني

روش مناسب براي درمان اختلال سلوك در كودكان روشي است كه متناسب با وضعيت كودك و خانواده در نظر گرفته شوند واگر كودكي اختلال سلوك تشخيص داده شد، نياز به مراجعه به متخصص كودك و نوجوان دارد. پس حتما از مشاوره كودك در اسرع وقت استفاده نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: اختلال سلوك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۳۶:۱۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بيماري مخملك يا تب اسكارلت يك بيماري عفوني محسوب مي‌شود. اين بيماري اغلب در كودكان اتفاق مي‌افتد. علائم و نشانه‌هاي بيماري ممكن است شبيه به علائم آبله مرغان و سرخچه باشد كه موجب اشتباه والدين در تشخيص بيماري مخملك خواهد شد. اين بيماري واگيردار و مسري بوده و بايد تدابير لازم مانند جداسازي وسايل بيمار و عدم تماس با بزاق و ترشحات وي رعايت شود. تنش‌ها و چالش‌هاي متفاوتي هنگام ابتلا كودك به تب اسكارلت براي والدين و كودك پيش مي‌آيد. تشخيص اين بيماري توسط پزشك متخصص اطفال انجام شده و نياز به درمان به موقع دارد. اگر درمان انجام نشود، عوارض جانبي براي فرد مبتلا به همراه دارد. براي دريافت خدمات مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: بيماري مخملك

بيماري مخملك

بيماري واگيرداري كه در اثر باكتري استرپتوكوك نوع يك براي فرد به وجود مي‌آيد. بيشتر در گروه سني ۵ تا ۱۵ سال اتفاق مي‌افتد. ميزان شيوع بيماري مخملك در فصول سرد سال و زمستان بيشتر از فصول گرم و تابستان است. با وجود اينكه كودكان بيشتر به تب مخملك دچار مي‌شوند، اما احتمال ابتلا والدين كودك مبتلا و ساير افراد در سنين بالاتر نيز وجود دارد.

ابتلا به بيماري مخملك در دوران بارداري با اثرات جانبي براي جنين همراه نيست. البته ممكن است اين بيماري حين زايمان به جنين منتقل شود. تب درمان نشده ناشي از بيماري مخملك به خصوص در سه ماهه اول بارداري مي‌تواند منجر به نقايص مادرزادي در جنين گردد.

براي آشنايي با ساير انواع بيماري هاي كودكان كليك كنيد.

تظاهرات باليني بيماري مخملك

علائم و نشانه‌هاي ايجاد شده در نتيجه بيماري مخملك متنوع و گسترده است. سردرد، درد عضلات، گلودرد، تب، تهوع، درد شكمي، تغييرات رنگ زبان، پيدايش بثورات پوستي، ضعف و خستگي از نشانه‌ها اين بيماري است.

زبان توت‌فرنگي

در خلال بيماري مخملك، رنگ زبان تغيير مي‌كند. رنگ زبان در مراحل اوليه سفيد يا زرد مي‌باشد. پس از مدتي رنگ زبان قرمز شده و پرز‌ها زبان برجسته مي‌گردند.

به اين شرايط زبان توت‌فرنگي گفته مي‌شود. هم‌چنين لوزه‌ها متورم و قرمز رنگ شده و اطراف دهان كودك بي‌رنگ و سفيد است. حدود يك هفته، اين علامت ادامه دارد.

جوش قرمز

ابتدا روي صورت و گردن، جوش‌هاي قرمز رنگ مشابه آفتاب سوختگي ايجاد مي‌شود. سپس اين جوش‌ها در بازوها و پاها پديدار خواهد شد.

علاوه بر جوش، خطوط قرمز رنگي در نواحي زير بغل، آرنج، اطراف گردن، كشاله ران و … ايجاد مي‌شوند.

ساير علائم بيماري مخملك

صورت گرگرفته و برافروخته، تب بالاي ۳۸ درجه سانتي‌گراد همراه با لرز، تهوع و استفراغ، گلودرد به همراه سوزش، بزرگ شدن غدد لنفاوي، حساسيت غدد هنگام لمس، اختلال در بلع نيز ممكن است از نشانه‌هاي تب اسكارلت يا بيماري مخملك باشند.

چگونگي انتقال بيماري مخملك

قدرت سرايت آن پس از ۲۴ ساعت بعد از شروع درمان از بين مي‌رود. جوش‌ها و بثورات و ساير مشكلات پوستي قادر به انتقال بيماري نيستند. تنها راه انتقال بيماري‌مخملك از طريق بزاق، ترشحات گلو، سرفه، عطسه است.

راه‌كار‌هاي درماني مخملك

هرچه درمان سريع‌تر و به موقع باشد، روند بهبودي بيمار با سرعت بيشتري طي مي‌شود. بهترين روش درمان، تجويز آنتي‌بيوتيك است. پزشك متخصص اطفال پس از تشخيص بيماري مخملك، آتتي‌بيوتيك مناسب را انتخاب كرده و با دوز مناسب تجويز مي‌كند.

پني‌سلين و آموكسي‌سلين از داروها موثر در درمان هستند. در حقيقت اين داروها از پيشرفت علائم جلوگيري كرده، شدت نشانه كاهش يافته و از تب مجدد در كودك پيشگيري مي‌كنند.

نوشيدن مايعات فراوان، قرقره آب نمك، پاكيزه نگه داشتن محيط از دود سيگار و مواد شيميايي به درمان كمك مي‌كند. از غذاهاي نرم مانند سوپ و مايعات گرم براي بهبود گلودرد استفاده نماييد.

استامينوفن به عنوان مسكن براي تسكين گلودرد تجويز مي‌شود. پمادهاي ضد خارش موجب بهتر شدن خارش بدن مي‌شوند.

عوارض جانبي

مشكلات كليوي به دنبال عدم درمان، آبسه، هپاتيت، عفونت، مننژيت در صورت عدم درمان رخ مي‌دهند. احتمال انتقال باكتري به ساير ارگان‌‌ها و اندام‌ها از قبيل ريه، پوست، بيضه، ‌كليه و خون نيز مطرح است.

روش‌ها پيشگيري از بيماري مخملك

با توجه به مسري و واگيردار بودن بيماري مخملك بايد تا جايي كه ممكن است از ابتلا افراد سالم جلوگيري كنيم. راه‌هاي پيشگيري به شرح زير است.

شستشوي دست ها

آموزش شيوه صحيح شستن دست با آب و صابون به كودكان لازم و ضروري است. خودتان كنار آن ها بيايستيد و نحوه شستن دست ها را آموزش دهيد.

شريك نشدن در غذا و وسايل

حتما ليوان، بشقاب و ساير لوازم مربوط به فرد بيمار را از سايرين جدا كنيد. هيچ‌گاه باقي‌مانده غذا بيمار را استفاده نكنيد.

رعايت بهداشت حين سرفه و عطسه

پوشاندن دهان و بيني هنگام سرفه و يا عطسه كردن در پيشگيري از ابتلا ديگران بسيار موثر است. به فرزند خود ياد بدهيد كه براي حفظ سلامت اطرافيان حتما از دستمال كاغذي براي پاك كردن دست ها هنگام عطسه و سرفه استفاده كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: بيماري مخملك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بيماري مخملك،
موضوع:
[ ۳ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۳۳:۰۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

يكي از سخت‌ترين وظايف والدين تنظيم خواب كودك است. نداشتن يك نظم مناسب جهت خوابيدن كودك مي‌تواند مشكلات زيادي را براي والدين و حتي خود كودك به وجود بياورد. تنظيم نبودن خواب كودك مي‌تواند شامل زياد خوابيدن، كم خوابيدن و يا به موقع نخوابيدن باشد. طبيعتا زماني كه خواب كودك به هم مي‌ريزد ريتم زندگي والدين هم تغيير پيدا مي‎‌كند و در صورت تكرار زياد، اين مسئله باعث خستگي مفرط والدين مي‌شود. راهكارهاي مختلفي وجود دارد كه دانستن آن‌ها مي‌تواند به تنظيم خواب كودك كمك كند كه در ادامه درباره آن‌ها صحبت خواهيم كرد. در همين راستا بهره بردن از مشاوره كودك به والدين كمك مي‌كند تا با توجه به ويژگي‌هاي كودك و شرايط زندگي شيوه‌هاي مناسبي را براي خواب فرزند خود در نظر بگيرند.

منبع: تنظيم خواب كودك

تنظيم خواب كودك

تنظيم نبودن خواب كودك مي‌تواند شامل بدخوابي، كم خوابي يا زياد خوابيدن باشد. اين مسئله يكي از مشكلات رايج والدين است و با رعايت نكات ساده و بهداشت خواب در اكثر مواقع قابل حل مي‌باشد. با اين حال بسياري از والدين از اين نكات و مسائل آشنايي ندارند. كودك به دلايل مختلفي ممكن است دچار مشكلات خواب شود كه آشنايي با علت‌هاي مختلف بدخوابي كودكان و رفع مسائل آن، مي‌تواند در تنظيم خواب كودك موثر باشد.

تنظيم خواب كودك متناسب با سن

والدين بايد بدانند كه خواب هر كودك با كودك ديگر متفاوت است و مقايسه كردن كودكان كار درستي نيست. همچنين هر كودك متناسب با سني كه در آن قرار داد نياز به خواب متفاوتي دارد. از اين جهت والدين بايد با وضعيت خواب و سن كودكشان آشنايي كافي داشته باشند. به عنوان مثال نوزادان به 16 الي 18 ساعت خواب نياز دارند كه اين ساعات مي‌تواند در 6 الي 7 زمان تقسيم‌بندي شود. كودكان يك ساله و دوساله حدودا به 11 تا 12 ساعت خواب شبانه و 2 تا 3 ساعت خواب روزانه نياز دارند. براي اينكه بتوانيد از وضعيت خواب كودك متناسب با سن و سالش آشنايي بيشتر پيدا كنيد بهتر است از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ميزان خواب كودكان كليك كنيد.

راهكارهاي تنظيم كردن خواب كودك

بايد در نظر داشت كه خواب هر كودك متفاوت است برخي افراد ممكن است به طور زيستي به خواب كمتر يا زياد‌تر نياز داشته باشند. با اين حال با رعايت نكات و مسائلي كه در ادامه بيان مي‌شود مي‌توان خواب كودك را تا حدودي تنظيم نمود. براي آشنايي با نيازهاي اوليه كودك كليك كنيد.

1. بهبود و مناسب كردن شرايط اتاق كودك

برخي از كودكان ممكن است در اتاقشان به دليل وجود اسباب‌بازي‌ها يا دكوري‌هاي مختلف و شلوغ احساس راحتي و آرامش نكنند و در هنگام شب و تاريكي دچار احساس ترس شوند، يكي از علت‌هاي رايج نخوابيدن كودك و تنظيم نبودن خواب كودك، ترس كودك از اتاق خودش است. اتاق كودك بايد نور و رنگ مناسبي داشته باشد تا به كودك احساس اضطراب منتقل نكند. همچنين برخي از كودكان نسبت به صدا واكنش و حساسيت نشان مي‌دهند و با كوچكترين صدايي از خواب بيدار مي‌شوند و به اصطلاح بدخواب خواهند شد، از اين جهت والدين بايد اتاق كودك را طوري فراهم سازي كنند تا حدودي عايق صدا باشد.

2. مشخص كردن برنامه روتين براي خواب | تنظيم خواب كودك

كودكان هميشه به دنبال بازي كردن و بازيگوشي هستند و مثل بزرگسالان به ساعت و زمان براي استراحت و خواب توجهي نمي‌كنند. در واقع هر وقت كه خسته شدند به خوابيدن و استراحت كردن نياز پيدا مي‌كنند. از اين جهت والدين بايد كم كم يك برنامه روتين در نظر بگيرند و اين مسئله را به كودك توضيح دهند تا بتوانند به تنظيم خواب كودك كمك كنند.

بهتر است حدودا يك ساعت قبل از خوابيدن به كودك بگويند كه چه زماني بايد بخوابد و حتما اين كار را به صورت عملي انجام دهند و صرفا به توضيح دادن و حرف زدن بسنده نكنند، به عنوان يك والد مي‌توانيد اسباب‌بازي‌هاي كودكتان را جمع كنيد، چراغ‌ها را خاموش كنيد و ساير اقدامات قبل از خواب را انجام دهيد. به اين صورت كودك به مرور زمان متوجه خواهد شد كه چه زماني وقت خوابيدن است. بهتر است تمام خلاقيت خود را جهت انجام اين مسئله بكار بگيريد. اگر براي مشخص كردن يك برنامه روتين مشكل داريد مي‌توانيد به يك روانشناس كودك مراجعه كنيد.

3. تنظيم بودن خواب والدين

يكي از مسائلي كه باعث برهم خوردن تنظيم خواب كودك مي‌شود، تنظيم نبودن خواب والدين است. در بسياري از موارد والدين خودشان تا دير وقت بيدار مي‌مانند و به تماشاي فيلم و سريال مي‌پردازند اما به كودك ‌مي‌گويند كه بايد زود بخوابد. والدين اگر بخواهند كه كودكشان خوابش را تنظيم كند، خودشان هم بايد اين كار را به صورت عملي انجام دهند زيرا كودك بسياري از اعمال و فعاليت‌هايش را از طريق مشاهده والدين ياد‌ مي‌گيرد.

4. پوشاندن لباس مناسب خواب به كودك

يكي از مسائلي كه بر وضعيت خواب كودك تاثير مي‌گذارد پوشيدن لباس خواب است. لباس خواب اگر نامناسب باشد و آزاد و راحت نباشد كودك از پوشيدن لباس و خوابيدن اجتناب مي‌كند. همچنين اگر با لباس خوابش احساس راحتي كند و آن را دوست داشته باشد علاقه زيادي به پوشيدن لباس و خوابيدن از خود نشان مي‌دهد.

براي شناخت بيشتر در زمينه خواباندن كودك كليك كنيد.

5. تنظيم زمان غذا خوردن | تنظيم خواب كودك

همانند بزرگسالان بهتر است كودكان هم چند دقيقه قبل از خواب، چيزي نخورند. وعده‌هاي شام نزديك به زمان خواب باعث مي‌شود تا شكم كودك سنگين شود و خوابيدن را برايش دشوار كند.

6. بيدار كردن كودك با نور خورشيد

زماني كه يك كودك به طور صحيح و در زمان مناسب بخوابد به راحتي هم مي‎‌تواند بيدار شود. بهتر است براي بيدار كردن كودكتان از آلارم تلفن‌همراه، ساعت و… استفاده نكنيد، بهترين راه بيدار كردن كودك استفاده از نور طبيعي خورشيد است. بيدار شدن كودك با نور طبيعي خورشيد باعث افزايش انرژي و سرحالي كودك مي‌شود.

7. بازي با كودك | تنظيم خواب كودك

بازي براي سلامت جسم و روان كودك نقش اساسي و مهمي دارد. در واقع مي‌توان گفت كودك با بازي زنده است. بازي قبل از خوابيدن باعث مي‌شود تا كودك خسته و انرژي‌اش تخليه شود و به تنظيم خواب كودك كمك شود. منظور از بازي كردن، بازي با گوشي و يا كنسول‌هاي بازي نيست، بهتر است بازي‌هاي كه نياز به فعاليت بدني دارد انجام شود. اگر با بازي‌هاي متناسب با سن كودكتان آشنايي نداريد مي‌توانيد به يك روانشناش كودك مراجعه كنيد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

كودكم مدتي است كه بدخواب شده است چه كاري بايد انجام دهم؟

علل مختلفي براي بدخوابي و تنظيم نبودن خواب كودك وجود دارد، برخي از اين مسائل به دليل عوامل محيطي مانند مناسب نبودن اتاق، وجود سر و صدا در اتاق و… است و برخي ديگر ممكن است به دليل شرايط روانشناختي كودك مانند اضطراب، استرس و ترس از تاريكي باشد. اگر مدتي است كه كودكتان بدخواب شده و هركاري انجام داده‌ايد اما وضعيتش بهبود نيافته است بهتر است به يك روانشناس كودك مراجعه كنيد.

منبع: تنظيم خواب كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تنظيم خواب كودك،
موضوع:
[ ۳ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۲۹:۲۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

توهم در كودكان در دسته اختلالات رواني طبقه بندي شده و انواع مختلفي دارد. بيشتر توهمات كودكان گذرا و موقتي بوده و خودبه‌خود از بين مي‌روند. از طرفي توهم كودكان ممكن است سازگار با خلق‌وخو يا ناسازگار باشد. هم‌چنين ممكن است توهم براي او خوشايند يا ناخوشايند باشد. اغلب توهمات مشاهده شده در كودكان زماني به وجود مي‌آيد كه كودك با عوامل استرس‌زا روبرو شده و دچار اضطراب است. گاهي شدت اين توهم‌ها به قدري است كه زندگي روزمره او را با مشكلاتي روبرو مي‌كند. و ممكن است زمينه‌اي از يك اختلال شديدتر باشد. علل، انواع، درمان توهم و نحوه بررسي كودك در ادامه مطلب آورده شده است. براي دريافت خدمات مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: توهم در كودكان

توهم در كودكان

توهم احساساتي است كه توسط ذهن ايجاد شده و براي كودك واقعي مي‌نمايد، اما در حقيقت وجود ندارد. مي‌توان توهم را نوعي تحريف در احساسات به حساب آورد كه حواس پنج‌گانه فرد را درگير مي‌كند.

با توجه به منطقه مغزي درگير، توهم به انواع مختلفي تقسيم مي‌شود. بايد اشاره كنيم توهم در كودكان زماني تعريف مي‌شود كه كودك بتواند دنياي درون خود و محيط بيرون را از يكديگر تفكيك كند و متوجه تفاوت بين آن‌ها باشد.

سني كه كودك مي‌تواند بين رويا و واقعيت تفاوت قائل شود را معمولا سه سالگي در نظر مي‌گيرند. معمولا توهم در كودكان اتفاق رايجي است كه براي والدين و مراقبين كودكان پديده ترسناكي تلقي مي‌شود.

گفته مي‌شود تقريبا دو سوم كودكان ۹ تا ۱۱ ساله حداقل يك بار توهم را تجربه كرده‌اند. بيشتر موارد توهم در كودكان خطري نداشته و گذرا هستند و طي چند هفته يا چند ماه خودبه‌خود از بين مي‌روند.

انواع توهم در كودكان

همان‌طور كه بيان كرديم توهم احساسات غير واقعي هستند كه حواس پنج‌گانه كودك را درگير مي‌كنند. بنابراين انواع توهم را به دسته‌هاي زير تقسيم مي‌كنيم.

توهم بينايي

كودك شيء، فرد يا موجودي را مي‌بيند كه واقعا وجود ندارد. او از وجود مواردي سخن مي‌گويد كه توسط سايرين قابل مشاهده نيست ولي خودش آن‌ها را مي‌بيند.

توهم شنوايي

در اين نوع توهم، كودك صداهايي را مي‌شنود كه ديگران قادر به شنيدن آن‌ها نيستند. نوع بينايي و شنوايي توهم از انواع ديگر آن رايج‌تر هستند.

صداهاي شنيده شده توسط كودك ممكن است صداهاي تشويق‌كننده، تحسين‌كننده، انتقادي و دستوردهنده باشند. اگر توهم شنوايي، دستوري باشد ممكن است كودك را به انجام كارهاي خطرناك و آسيب‌زننده به خود يا ديگران امر كند.

توهم لامسه

كودك احساس مي‌كند موجودي روي بدنش راه مي‌رود مانند شكايت از خزيدن حشرات روي پوست. البته ممكن است به دنبال مصرف مواد مخدر مانند كوكائين در افراد بزرگسال نيز اين نوع توهم ايجاد شود.

توهم بويايي

استشمام بوها كه در حقيقت وجود ندارند. بوهايي كه به استشمام مي‌رسد، ممكن است بو خوش يا بو بدي مثل بو گوشت فاسد شده، بو ادرار و مدفوع و استفراغ باشد. شنيدن بو از طريق يك حفره يا هر دو حفره بيني و به صورت مداوم يا گاهي اوقات مي‌باشد.

توهم چشايي

شكايت از طعم‌هاي ناخوشايند مانند احساس طعم فلز در دهان. اين نوع توهم كمتر ديده مي‌شود.

علت توهم در كودكان

به طور معمول علت بيشتر توهم‌هاي دوران كودكي مربوط به دوره‌ها استرس و اضطراب است.

آسيب‌ها دوران كودكي مانند مرگ يكي از والدين، كمبود محبت، مورد آزارها جنسي و جسمي قرار گرفتن نيز مي‌تواند به ايجاد توهم در كودكان منجر گردد. براي آشنايي بيشتر با نشانه هاي استرس در كودكان كليك كنيد.

استفاده از برخي داروها مانند استروئيدها و آنتي‌كولينرژيك‌ها، مصرف مواد مخدر توهم‌زا مانند حشيش، كوكائين، مواد افيوني و… مي‌تواند علت برخي توهم‌ها را شامل گردد.

تشنج‌ها، ميگرن، مشكلات عاطفي، اختلالات اضطرابي و اسكيزوفرني از ديگر علل ايجادكننده توهم‌ها هستند.

كودكان مبتلا به توهم چگونه ارزيابي مي‌شوند؟

قدم اول براي ارزيابي كودكان مبتلا به توهم، بررسي آن‌ها از نظر فيزيكي جهت رد علل پزشكي و بررسي عوامل رواني، فرهنگي و اجتماعي مرتبط با توهم است. ارزيابي رواني توسط متخصص روانشناس كودك انجام مي‌شود.

آزمايش‌ خون، آزمايش‌ها بررسي عملكردها كبد و كليه و تيروئيد و… ممكن است درخواست شود.

تصويربرداري مغزي جهت رد كردن ضربه به سر و هذيان انجام مي‌شود.

شناسايي علت توهم به درمان هرچه بهتر توهم كمك خواهد كرد.

درمان توهم در كودكان

گذرا و موقتي و بي‌خطر بودن از جمله ويژگي‌ها توهمات دوران كودكي است كه معمولا نيازي به درمان ندارند و خودبه‌خود بهبود مي‌يابند. درمان توهم در كودكان شامل دارودرماني و روان‌درماني است.

دارودرماني

داروها رايج در درمان توهم در كودكان شامل الانزاپين و رسپيريدون است. تركيب دارودرماني به همراه روان‌درماني نتايج بهتري براي فرد دارد.

روان‌درماني

آموزش و تقويت مهارت‌ها كودك، تشويق به گوش دادن به موسيقي، ورزش كردن، آواز خواندن و صحبت كردن با ديگران به درمان توهم كمك مي‌كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره تلفن 02191002360 با متخصصان كودك در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند صحبت كنيد.

منبع: توهم در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: توهم در كودكان،
موضوع:
[ ۲ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۲:۴۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بهترين مراكز مشاوره و روانشناس كودك ساري كدامند؟ در اين مراكز چه خدماتي در اختيار والدين و فرزندان قرار مي‌گيرد؟ مشاوره كودك يكي از انواع خدمات تخصصي روانشناسي است كه به موضوعات گسترده‌اي مي‌پردازد. از جمله اين موضوعات مي‌توان كمك به والدين براي حل مشكلات رفتاري كودك، تشخيص اختلالات روانشناختي دوره كودكي و انجام آزمون‌هاي مختلف براي بررسي عملكرد هوش را نام برد. در اين مقاله به معرفي بهترين مراكز مشاوره كودك ساري پرداخته‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روانشناسي كودك كليك كنيد.

منبع: مشاوره كودك ساري

مشاوره كودك ساري

دريافت خدمات مشاوره كودك در ساري توسط مراكز و متخصصان مختلفي ارائه مي‌شود. اما والدين بايد نسبت به انتخاب درمانگر و مشاور براي فرزندشان دقت كافي به خرج دهند. چرا كه در صورت نابلد بودن و بي تجربگي درمانگر آسيب ها به مراتب جدي تر خواهد بود. بنابراين مراجعه به بهترين مراكز مشاوره كودك در ساري ضرورت بيشتري پيدا مي كند.

روانشناس كودك ساري

مشاوره كودك از جمله خدمات تخصصي است كه توسط روانشناسان ارائه مي‌گردد. در اين نوع از مشاوره درمانگران موضوعات گسترده‌اي را بررسي مي‌كنند. از جمله مهم‌ترين موضوعاتي كه در جلسات مشاوره كودك ساري مورد توجه قرار مي‌گيرند، مي‌توان به ترس‌ها و اضطراب‌هاي دوران كودكي نظير اضطراب جدايي، ترس از تاريكي، حيوانات و ساير موقعيت‌هاي خاص اشاره كرد. در نظر داشته باشيد كه مشاوره كودك تنها به زماني كه فرزندتان دچار مشكل روانشناختي شده اختصاص ندارد بلكه شما براي مواردي نظير بهبود ارتباط والد فرزندي، يادگيري سبك تربيتي موثر، استعداديابي در كودك و ارزيابي هوش او نيز مي‌توانيد از اين خدمات كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

ويژگي هاي بهترين مراكز مشاوره كودك ساري

براي اينكه بفهميد يك مركز مشاوره از كيفيت مناسبي برخوردار است يا خير بايد چندين ملاك را در نظر بگيريد. از جمله مهم‌ترين ملاك‌هاي يك مركز مشاوره خوب براي كودكان و نوجوانان بايد به موارد زير اشاره كرد:

1- برخورداري از متخصص حرفه‌اي در زمينه مشاوره كودك

يك مركز مشاوره خوب از افراد با تجربه و متخصص در حوزه كودك براي برگزاري جلسات مشاوره كمك مي‌گيرد. لازم به ذكر است متخصصين براي ارائه خدمات در اين حوزه بايد در يكي از گرايش‌هاي روانشناسي باليني، روانشناسي باليني كودك و نوجوان و يا روانشناسي كودكان استثنايي از حداقل مدرك كارشناسي ارشد برخوردار باشند. همچنين بررسي سوابق تجربي، آموزشي و پژوهشي درمانگران مي‌تواند بينش خوبي در مورد ميزان صلاحيت و تخصص آن‌ها در اختيار شما قرار دهد.

2-روانشناس خوب كودك داراي مجوز رسمي از نهادهاي معتبر

نبود مجوز رسمي اين امكان را فراهم مي‌كند كه افراد غير متخصص به ارائه خدماتي بپردازند كه مهارت چنداني در آن ندارند. در حالي كه مراكز داراي مجوز رسمي تحت نظارت نهادهاي معتبر هستند و فعاليت‌هاي آن‌ها مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد. از همين رو مركز مشاوره‌اي كه براي بهبود وضعيت فرزندتان به آن مراجعه مي‌كنيد بايد حتما از سازمان بهزيستي يا سازمان نظام روانشناسي كشور پروانه فعاليت داشته باشد.

3- داشتن تجهيزات كافي

برگزاري جلسات مشاوره با كودك فضاي متفاوتي را مي‌طلبد. اتاق درمان بايد محيط جذابي براي كودك بوده و از تجهيزات كافي براي بازي درماني برخوردار باشد. همچنين وجود تست‌ها و آزمون‌هاي مختلف استعداديابي و تعيين سطح هوش از جمله مواردي است كه وجود آن براي يك مركز مشاوره كودك ضروري است.

آدرس مراكز داراي روانشناس كودك در ساري

از جمله مراكزي كه به صورت تخصصي در ساري (به صورت آنلاين) به ارائه خدمات روانشناسي كودك مي‌پردازد به شرح زير است.

مركز مشاوره ني ني مايند تهران ، خيابان شريعتي روبروي مترو 02191002360
مركز مشاوره نيني مايند تهران، خيابان فاطمي، روبروي وزارت كشور خيابان يكم طباطبايي، پ8 02191002360

انواع جلسات مشاوره با كودك

جلسات مشاوره و روانشناس كودك ساري انعطاف پذيري بالايي دارند. اين جلسات مي‌توانند به صورت انفرادي با كودك، انفرادي با والدين و يا با حضور والد و كودك به طور همزمان برگزار شوند. در جلسات انفرادي با كودكان كم سن و سال، درمانگران براي تشخيص بهتر مشكلات اغلب از روش‌هاي مختلف بازي درماني كمك مي‌گيرند. چراكه بچه‌ها در جريان بازي راحت‌تر هيجانات خود را ابراز مي‌كنند. بازي‌هايي نظير نمايش و قرار گرفتن در نقش‌هاي مختلف به درمانگر كمك مي‌كند تا دنياي ذهني كودك در مورد محيط اطرافش را بهتر بشناسد.

در مقابل در جلساتي كه با حضور والدين و كودك برگزار مي‌شود، روانشناس به طور مستقيم تعاملات ميان اعضاي خانواده را مورد بررسي قرار مي‌دهد و الگوهاي رفتاري نامناسب را شناسايي مي‌كند. سپس در مورد اين الگوها به والدين بازخورد داده و تمرين‌هايي جهت جايگزيني رفتار صحيح با الگوهاي تعاملي قبلي به آن‌ها ارائه مي‌نمايد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

چه زماني بايد از خدمات روانشناس كودك ساري كمك بگيريم؟

همانطور كه پيش‌تر اشاره شد جلسات مشاوره با كودك مي‌تواند بر موضوعات مختلفي تمركز يابد. هنگام مواجهه با هريك از موارد زير بهتر است از يك روانشناس متخصص در حوزه كودك يا نوجوان كمك بگيريد.

– درگيري كودك با مشكلات اضطرابي نظير ترس از غريبه‌ها، اضطراب جدايي، ترس از تاريكي و…

– دچار بودن فرزند به اختلالات رفتاري و مشكلاتي نظير اختلال بيش فعالي- نقص توجه

– مواجه شدن كودك با آسيب‌ها و سوءاستفاده‌هاي جسمي و جنسي

– تمايل به كشف استعدادهاي كودك در زمينه‌هاي مختلف

– ناتواني فرزند در برقراري ارتباط با همسالان

– وجود مشكلات تحصيلي و يادگيري

– وجود تاخيرهايي در مسير رشد (براي كسب اطلاعات در زمينه كودكان استثنايي كليك كنيد.)

زمينه هاي كاري روانشناس كودك

والدين مي‌توانند با مراجعه به مشاور و روانشناس كودك در مورد مشكلات متعدد كودك‌شان از آنان راهنمايي بگيرند. برخي از زمينه‌ها و مشكلاتي كه مشاور و روانشناس خوب كودك مي‌تواند به شما كمك كند به شرح زير مي باشد. براي خواندن مقاله تربيت كودك كليك كنيد.

_بيماري‌هاي ژنتيكي
_اختلالات عصبي-رشدي
_استرس در كودكان
_وسواس در كودكان
_افسردگي در كودكان
_اختلالات خوردن
_اختلالات رفتاري
_اختلالات يادگيري
_اختلالات دفعي
_آموزش تربيت كودك
_آموزش جنسي كودكان
_كشف استعداد كودك از خدمات مركز مشاوره و روانشناس كودك ساري
_نشانه‌هاي سلامت نوزاد
_نوزاد تازه متولد شده
_بيماري‌هاي كودكان
_نيازهاي اوليه كودكان
_مشكلات دوران مدرسه
_رفتار با كودك
_آموزش به كودك
_نقش مادر و نقش پدر در تربيت فرزندان
و…

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد، كودك و نوجوان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك و حضوري در ساري با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشاوره كودك ساري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره كودك ساري،
موضوع:
[ ۲ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۰:۰۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

اختلال زبان و گفتار در كودكان يكي از انواع اختلالات ارتباطي است كه ممكن است در دوران كودكي بروز پيدا كند، مشخصه اين اختلال در اين است كه كودك توانايي يادگيري و كاربرد زبان، استفاده از واژگان را ندارد يا به شكل محدود و غلط دارد. اختلال زبان انواع مختلفي دارد و هر يك از انواع آن به يك نوعي بر وضعيت ارتباطي كودك تاثير مي‌گذارد. زبان مهمترين ابزار براي برقراري ارتباط مي‌باشد بنابراين اختلال در آن مي‌تواند بر ساير جنبه‌هاي زندگي كودك تاثير منفي بگذارد. شناسايي به موقع و انجام مداخلات بهنگام مي‌تواند تاثير زيادي در بهبود مشكل داشته باشد. از اين جهت والدين بايد با نشانه‌ها و علائم و روش‌هاي درمان آن آشنايي داشته باشند تا در صورت بروز و مشاهده چنين مشكلي در فرزندشان نسبت به درمان آن اقداماتي را انجام دهند.

منبع: اختلال زبان و گفتار در كودكان

اختلال گفتار و زبان در كودك چيست ؟

برقراري ارتباط از طريق زبان گفتار و زبان يك فرايند پيچيده و دشوار و در عين حال طبيعي است. انسان براي ايجاد ارتباط نياز به سه عنصر اصلي دارد كه شامل فرستنده، پيام و گيرنده مي‌باشد. اختلال و مشكل در هر يك از اين سه عنصر مي‌تواند باعث ايجاد اختلال زبان و گفتار در كودكان شود. مشخصه اصلي فرد مبتلا به اختلال‌زبان ناتواني او در يادگيري و كاربرد زبان است كه به علت‌هاي مختلفي نظير نقص سيستم عصبي، نقص در سيستم درك و توليد زبان، دايره واژگان، زبان شفاهي، زبان كتبي و زبان تصاوير مي‌باشد. به طور خلاصه هرگونه ناتواني در زبان مانند ناتواني در توليد صداهاي قابل فهم، ناتواني در توليد جملات صحيح و درك گرامر زبان، ناتواني در توليد جملات با محتواي معني‌دار، ناتواني در ساختن جملات منطقي و… مي‌تواند يك اختلال زبان در نظر گرفته شود. براي آشنايي بيشتر با اختلالات عصبي رشدي كليك كنيد.

 

علل ابتلا به اختلال زبان و گفتار در كودكان

تا به امروز يك دليل مشخص و واضح در ارتباط با علل اختلال زبان مشخص نشده است، براي علل ابتلا به اختلال‌زبان مي‌توان مجموع عوامل زيستي، رواني و اجتماعي را در نظر گرفت. عواملي مانند ژن‌ و وراثت نقش ويژه‌اي در ابتلا به اختلال‌زبان دارند، به طور كلي حدود 20 تا 40 درصد كودكان مبتلا به اين اختلال، سوابق ژنتيكي و خانوادگي در ارتباط با اين زمينه را دارند.

تشخيص اختلال زبان و گفتار در كودكان

تشخيص اختلال زبان و گفتار بر اساس معيارهاي پنجمين ويراست راهنماي تشخيص و آماري اختلالات رواني انجام مي‌شود. بر اساس اين راهنما كودك در يادگيري و استفاده از زبان در حيطه‌هاي مختلف مانند زبان شفاهي، زبان كتبي، زبان اشاره و… مشكلاتي را به صورت تمام عمر تجربه مي‌كند و علت اصلي آن نقص در درك و يا توليد زبان است. هنگامي كه توانايي‌هاي زبان كودك به وضوح در يك يا چند زمينه از ساير همسالانش كمتر باشد، از كلمات معدود‌تري استفاده كند، ساختار جملات محدودي داشته باشد، نقص در حرف زدن داشته باشد مي‌تواند به اختلال‌زبان تشخيص داده شود.

مهم‌ترين مساله در ارتباط با تشخيص صحيح اختلال زبان و گفتار در كودكان اين است كه عملكرد كودك بر اساس دوره و ويژگي سني كه در آن قرار دارد ارزيابي شود. جهت انجام ارزيابي دقيق از وضعيت ارتباطي و گفتار و زبان بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد. اگر فرزندتان در هر كدام از اين زمينه‌ها مشكل داشت، حتما ابتدا مشاوره كودك دريافت نماييد.

انواع اختلال زبان و گفتار در كودكان

به صورت كلي انواع اختلالات زبان را مي‌توان در سه جنبه (زبان دريافتي، زبان بياني و زبان بياني-دريافتي) دسته‌بندي كرد.

كودك مبتلا به اختلالات در زبان دريافتي در درك و فهم پيام‌هاي زبان مشكلاتي را تجربه مي‌كند، كودك مبتلا به اختلالات زبان بياني در توليد آواها و كلام مشكل دارد و به عبارتي نمي‌تواند افكار، احساسات، عقايد و… خود را به ديگران به درستي منتقل كند. بر اين اساس كودك مبتلا به اختلالات زبان بياني-دريافتي در توليد و دريافت زبان مشكل دارد.

ويژگي‌ها و چالش‌هاي كودكان مبتلا به اختلال زبان و گفتار

اولين تاثيري كه اختلال زبان و گفتار بر روي كودك مي‌گذارد اين است كه توانايي ارتباطي كودك را محدود مي‌كند و كودك در ارتباط برقرار كردن با همسالان و بزرگسالان مشكلاتي را تجربه مي‌كند. همچنين دايره لغات محدود، درك نادرست مفاهيم، مشكل در بيان عقايد و… از ديگر عواملي است كه مي‌تواند بر جنبه‌هاي ديگر زندگي اين كودكان تاثير منفي بگذارد. همچنين به دليل مشكل در مهارت زباني، كودك در وضعيت تحصيلي هم با مشكلاتي مواجه مي‌شود زيرا كه نمي‌تواند عملكرد خوبي از خودش نشان دهد.

علاوه بر اين موارد مشكلات زباني مي‌تواند بر وضعيت روانشناختي، عزت نفس، اعتماد بنفس، ارتباطات اجتماعي و… كودك هم تاثير منفي بگذارد. كودكان با مشكلات زباني معمولا گوشه گير هستند و ميل زيادي بر قراري ارتباطات ندارد، همچنين به دليل تمسخر برخي از همسالانشان ممكن است عزت نفس و اعتماد به نفس پاييني داشته باشند. كودكان مبتلا به اختلال زباني ازآنجايي كه در درك و فهم كلام مشكل دارند ممكن است برخي از دستورات و پيام‌هاي ديگران با به اشتباه متوجه شوند و عملكرد نادرستي از خودشان نشان دهند. از اين جهت بهتر است كودكان مبتلا به اختلال زبان به موقع و سريع تحت مداخلات آموزشي و اصلاحي در مدارس آموزشي استثنايي قرار بگيرند. براي آشنايي بيشتر با نشانه‌هاي كودكان استثنايي كليك كنيد.

درمان اختلالات زبان و گفتار كودكان

مهم‌ترين مسئله در ارتباط با درمان اختلال زبان و گفتار در كودكان اين است كه كودكان بايد مداخلات به هنگام و زودهنگامي را دريافت كنند. بنابراين اهميت تشخيص به موقع براي درمان اختلال زبان اهميت ويژه‌اي دارد. به عبارتي هرچقدر كه مداخلات زودتر شروع شود نتيجه درمان هم بهتر مي‌شود.

يكي از روش‌هاي درماني، گفتار درماني است كه فرد متخصص به صورت انفرادي با كودك كار مي‌كند تا به مرور زمان و تمرينات، دايره واژگان و دستور زبان، فهم و درك، بيان و… كودك بهبود پيدا كند. به طور كلي درمان كودكان مبتلا به اختلال زبان بايد به طور مستمر توسط گفتار درمانگر، روانشناس، و والدين آموزش ديده انجام شود. براي آشنايي بيشتر با روند گفتار درماني كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا امكان درمان كودكان مبتلا به اختلال زبان وجود دارد؟

درمان كودك مبتلا به اختلال زبان به صورت توانبخشي است، به طور كلي امكان درمان به اين صورت كه فرد هيچ گونه مشكلي را تجربه نكند وجود ندارد، درمان كودكان مبتلا به اختلال زبان شامل روش‌هايي است كه با توجه به مشكل فرد كودك بيشترين بهره و استفاده را از توانايي‌هايش ببرد.

منبع: اختلال زبان و گفتار در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۶:۵۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

با دعواي بچه ها چه كنيم؟ دخالت والدين در دعواي بچه ها يكي از دوراهي‌هاي جدي براي بسياري از والدين است. خيلي از پدر و مادرها مي‌خواهند بدانند كه بالاخره بايد در دعواي بچه‌ها دخالت كنند يا نه؟ بعضي از آن‌ها نگران اين هستند كه اگر دخالت نكنند دعوا شدت بگيرد؛ و مشكل جدي براي يكي از بچه‌ها پيش بيايد. درعين‌حال دخالت كردن هم مشكلات خودش را به همراه دارد. به همين خاطر مي‌توان گفت دعواي بچه‌ها براي والدين تبديل به كابوسي مي‌شود كه راهي براي رهايي از آن پيدا نمي‌كنند. مشكل زماني پيچيده‌تر مي‌شود كه دعوا بين فرزند شما و دختر يا پسر يكي از اقوام و دوستان اتفاق افتاده باشد. در اين شرايط رودربايستي و تعارفات معمول هم به همه آن چالش‌هايي كه راجع به دعواي بچه‌ها داشتيم اضافه مي‌شود.

واقعيت اين است كه شما هرگز نبايد در دعواي بين بچه‌ها دخالت كنيد. دخالت شما مي‌تواند مشكلات بسياري ايجاد كند كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد. بهترين راهكار اين است كه به‌صورت غيرمستقيم دعواي ميان كودكان را مديريت كنيد. بااين‌حال اگر احساس مي‌كنيد خشم در فرزند شما بيش‌ازحد عادي آن است يا اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان حتي در حد معمول توانايي دفاع كردن از خودش را ندارد شايد بهتر باشد راجع به اين شرايط مشاوره كودك بگيريد.

منبع: دخالت والدين در دعواي بچه ها

چرا نبايد در دعواي بچه ها دخالت كنيم؟

روانشناسان معتقدند كه والدين هرگز نبايد به‌صورت مستقيم وارد دعواي بين بچه ها بشوند. ورود مستقيم شما به دعواي كودكان مي‌تواند پيامدهاي منفي بسياري به همراه داشته باشد. ازجمله آن‌ها مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

احساس جانب‌داري به خاطر دخالت والدين در دعواي بچه ها

اولين پيامد منفي دخالت شما در دعواي بچه ها اين است كه يكي از آن‌ها احساس مي‌كند شما طرف كودك ديگر را مي‌گيريد. همين موضوع ساده مي‌تواند در ذهن يك كودك معناهاي بسياري پيدا كند. براي مثال ممكن است او احساس كند شما فرزند ديگرتان را بيشتر دوست داريد. يا احساس كند شما او را دوست نداريد؛ احساسات و خواسته‌هايش برايتان اهميتي ندارد و … .

اوضاع زماني بدتر مي‌شود كه يكي از كودكان چون از ديگري بزرگ‌تر/كوچك‌تر است يا به هر دليل ديگري هميشه مجبور باشد كوتاه بيايد و هميشه ببيند كه شما طرف فرزند ديگر را مي‌گيريد. اين كار شما علاوه بر اينكه به رابطه بين كودكان آسيب مي‌زند ارتباط آن‌ها را با شما هم خراب مي‌كند و باعث مي‌شود افكار منفي بسياري راجع به جايگاه‌شان در خانواده در ذهن آن‌ها شكل بگيرد.

بيشتر بخوانيد: خستگي هاي بچه داري

دخالت والدين در دعواي بچه ها و ناتواني در حل مسئله

دعوا و اختلاف با ديگر كودكان مسئله‌اي است كه براي فرزند شما پيش آمده است، پس لطفاً سعي نكنيد اين مسئله را به‌جاي فرزندتان حل كنيد. درواقع يكي از نكاتي كه او بايد در محيط اجتماع ياد بگيرد همين است. كودكان در بازي‌ها و ارتباطي كه با ديگر بچه‌ها دارند ياد مي‌گيرند كه چطور خواسته‌هاي‌شان را بيان كنند يا چطور از خود و نظرات‌شان دفاع كنند. اگر شما هر بار در بحث‌هاي آن‌ها دخالت كنيد فرصت اين يادگيري و حل مسئله را از آن‌ها دريغ كرده‌ايد. اين موضوع باعث مي‌شود فرزندتان در جامعه و در موقعيت‌هاي بزرگ‌تر هم نتواند از حقوق خود دفاع كند.

مشكلات روحي ناشي از دخالت والدين در دعواي بچه ها

وقتي شما فرزندان‌تان را به خاطر بحث و اختلافي كه بين‌شان وجود داشته تنبيه مي‌كنيد يعني تمام پيامدهاي منفي تنبيه كردن را هم براي فرزندتان مي‌خريد. تنبيه كردن علاوه بر اينكه باعث مشكلات روحي بسياري مي‌شود چيزي هم به فرزندتان ياد نمي‌دهد. درواقع آن‌ها با تنبيه متوجه نمي‌شوند كه كجاي كارشان ايراد داشته است و به‌جاي آن بايد چه كار كنند. به همين خاطر است كه روانشناسان معتقدند تنبيه هرگز نمي‌تواند راهكار تربيتي خوبي براي كودك شما باشد.

با حذف دخالت والدين در دعواي بچه ها پس چه بايد كرد؟

اگر قرار باشد در دعواي بين بچه‌ها دخالت نكنيم پس چطور بايد اين دعواها تمام شوند؟ سؤال اصلي هنوز هم سرجاي خودش وجود دارد؛ بالاخره با دعواي بچه‌ها چه كنيم؟ اگر مي‌خواهيد فرزند شما از هر بحث چيزي ياد بگيرد و ديگر درگير دعواهاي بين بچه‌ها نباشيد به اين نكات دقت داشته باشيد. براي آشنايي با راه هاي جلوگيري از دعواي بين بچه ها كليك كنيد.

1- الگوي خوبي براي آن‌ها باشيد

بچه‌ها بيش‌تر از اينكه از حرف‌هاي شما ياد بگيرند به رفتارتان نگاه مي‌كنند. پس اگر مي‌خواهيد چيزي را به آن‌ها ياد بدهيد اول آن را در رفتار خودتان ايجاد كنيد. براي مثال سعي كنيد هرگز با ديگران دعوا نكنيد. زماني كه احساس مي‌كنيد عصباني هستيد از طرف مقابل بخواهيد كه زمان ديگري راجع به اين موضوع صحبت كنيد. يا هميشه حرف زدن منطقي و حل كردن مسائل را جايگزين دعوا و اختلاف كنيد. وقتي فرزندتان اين رفتارها را در شما مي‌بيند ياد خواهد گرفت كه او هم با ديگران به همين شكل برخورد كند.

2- احساس همدلي را به فرزندتان آموزش دهيد

يكي از دلايل اختلاف و دعوا اين است كه هركسي مي‌خواهد حرف خودش را بزند و ما كمتر به حرف و خواسته طرف مقابل اهميت مي‌دهيم. اگر مي‌خواهيد اختلاف و دعواي فرزندتان با ديگران را كم كنيد يكي از راهكارها اين است كه همدلي را به او آموزش دهيد. بهترين راه براي اين كار استفاده از بازي و قصه است. از اين راه فرزند شما ياد مي‌گيرد كه خود را در موقعيت‌هاي مختلف و به‌جاي شخصيت‌ها قرار بدهد. وقتي اين كار را ياد گرفت طبيعتاً در موقعيت‌هاي مختلف نيز مي‌تواند احساسات طرف مقابلش را درك كند؛ و كمتر وارد بحث و مشاجره خواهد شد.

3- مذاكره و صحبت كردن را به آن‌ها آموزش دهيد

در يك فرصت مناسب روش‌هاي صحبت كردن صحيح را به فرزندتان آموزش دهيد. به او ياد بدهيد كه مي‌تواند خواسته‌هاي خود را از اين راه و بدون ناراحت كردن ديگران به دست بياورد. در واقع طي يك مذاكره به حرف‌هاي طرف مقابل هم گوش دهد و منافع هر دو حفظ شود. براي مقابله با ساير سختي هاي بچه داري كليك كنيد.

چه زماني از يك مشاور كمك بگيريم؟

الف: خشونت بيش‌ازحد كودك

اگر احساس مي‌كنيد به‌طوركلي خشونت بخشي از شخصيت فرزند شما است؛ تقريباً هميشه به ديگران پرخاش مي‌كند و نشانه‌هاي ديگري از تمايل به خشونت مثل فيلم‌ها و بازي‌هاي خشن را هم در او مي‌بينيد بهتر است براي كنترل اين شرايط از مشاور كمك بگيريد.

ب: بلد نبودن روابط اجتماعي

گاهي اوقات خشونت كودكان به اين خاطر است كه آن‌ها توانايي‌هاي برقراري رابطه اجتماعي را ندارند. براي مثال فرزند شما توانايي صبر كردن براي رسيدن به نوبتش را ندارد؛ نمي‌تواند خواسته‌هاي خود را به دوستانش بگويد؛ و يا مي‌خواهد همه به حرف‌هاي او گوش كنند؛ و به همين خاطر است كه با دوستانش درگير مي‌شود. در اين شرايط هم بهتر است با يك روانشناس كودك مشورت كنيد. آن‌ها مي‌توانند با آموزش مهارت‌هاي صحيح به فرزند شما از اين مشكلات جلوگيري كنند.

ج: سبك فرزند پروري

اگر احساس مي‌كنيد در تربيت فرزند خود دچار مشكل هستيد و نمي‌دانيد در هر شرايط بايد چطور واكنش نشان بدهيد هم بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين با بررسي سبك شخصيتي شما و فرزندتان و همين‌طور با استفاده از تخصص و تجربه‌اي كه دارند به شما كمك مي‌كنند بهترين راه را براي تربيت فرزندتان انتخاب كنيد. براي آشنايي با تمامي آنچه كه مربوط به آموزش پدر و مادر است، كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

چرا نبايد در دعواي بين فرزندانم دخالت كنم؟

اين كار شما توانايي حل مسئله را در آن‌ها از بين مي‌برد. به‌علاوه ممكن است يكي از فرزندان‌تان احساس كند شما در حال جانب‌داري از ديگري هستيد.

چه زماني براي دعواي بين فرزندانم به مشاور مراجعه كنم؟

اگر اين دعواها زياد تكرار مي‌شود؛ و يا شدت بسياري دارد تا جايي كه فرزندان شما به هم آسيب مي‌زنند؛ يا درصورتي‌كه مي‌خواهيد نكاتي راجع به فرزندپروري در اين شرايط را ياد بگيريد مي‌توانيد از مشاور كمك بگيريد.

منبع: دخالت والدين در دعواي بچه ها


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۲۶:۱۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بي انگيزگي در كودكان يكي از نشانه هاي خطري است كه والدين بايد به آن توجه ويژه كنند. وقتي كودك از درون احساس هيجان و اشتياق خود را براي انجام كارهاي مختلف از جمله بازي و انجام تكاليف درسي از دست مي‌دهد مي‌توان حالت بي انگيزگي را به او اطلاق نمود. بي انگيزگي در كودكان زماني تشخيص داده مي‌شود كه آن‌ها در برابر محرك هاي بيروني، مانند يك تكه مجسمه سرد و خاموش يكجا مي‌نشينند و علاقه‌اي به فعاليت ندارند. علل بروز بي انگيزگي در كودكان بسيار متنوع بوده و عوامل متعددي اعم از خانواده، مدرسه و غيره را در برمي‌گيرد. اگر كودك شما نيز دچار بي انگيزگي شده و نمي‌دانيد چگونه و از چه طريقي به او كمك كنيد، در ادامه مقاله با ما همراه باشيد و يا براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منيع: بي انگيزگي در كودكان

بي انگيزگي در كودكان

ما آدم بزرگ ها به دلايل مختلفي ممكن است دچار ياس و بي انگيزگي شويم، اما كودكي دوره اي نيست كه بي انگيزگي براي آن طبيعي باشد. كودكان سرشار از انرژي و كنجكاوي هستند و اگر تجربه بودن با كودكي را داشته باشيد مي‌دانيد كه او انگار كل روز كار دارد و شما اگر بخواهيد پا به پاي او راه برويد حتما از او عقب خواهيد ماند. پس بي انگيزگي كودك خود را ناديده نگيريد و حتما در صورت ديدن نشانه هاي آن با متخصص كودك و نوجوان صحبت نماييد. براي آشناي بيشتر با روانشناسي كودك كليك كنيد.

نشانه هاي بي انگيزگي در كودكان

نشانه هاي زير از عوامل بي انگيزگي كودكان محسوب مي‌شود كه توجه به آن‌ها مي‌تواند در درمان كودكان بي انگيزه موثر باشد. شما با توجه به اين نشانه ها بايد اقدامات لازم را با مشورت يك متخصص كودك انجام دهيد.

عدم انجام تكاليف مدرسه

بي انگيزگي كودكان ممكن است در زمينه هاي مختلف و با نشانه هاي متفاوت بروز كند، اما مهم‌ترين موقعيت‌هاي كه كودكان بي انگيزگي خود را در سطح وسيع‌تري نشان مي‌دهند، مربوط به انجام تكاليف مدرسه است. معمولا مربيان و معلمان كودك وقتي مي‌بينند دانش آموز به طور مداوم تكاليف خود را انجام نمي‌دهند يا نصفه و نيمه انجام داده‌اند، متوجه بي انگيزگي آن‌ها مي‌شوند.

كودكان ممكن است ندانند براي چه درس مي‌خوانند و درس خواندن قرار است آن‌ها را به كجا برساند. به همين دليل نسبت به انجام تكاليف درسي احساس اشتياق و علاقه ندارند. صحبت كردن معلمان درباره آينده و اينكه كودكان به واسطه تحصيل مي‌توانند به چه جايگاه‌هايي برسند، قطعا مانند جرقه‌اي خواهد بود كه در وجود كودكان شعله مي‌كشد و آن‌ها را به سمت هدف گذاري سوق مي‌دهد.

بي انگيزگي در كودكان ناشي از افسردگي

علاقه نداشتن به انجام تكاليف درسي، ورزش و تحرك هاي بدني، كناره گيري از جمع دوستان نشانه هايي هستند كه زنگ خطر را به صدا در مي‌آورند. وقتي كودكان نسبت به حضور در جمع دوستان و آشنايان بي ميل گردند و ترجيح بدهند ساعت‌ها تنها و بدون فعاليت فيزيكي در يك گوشه بنشينند يا اينكه مانند گذشته از انجام برخي بازي‌ها لذت نبرند، مشخص مي‌شود كه محرك‌هايي كه قبلا مورد علاقه‌اش بوده اند، اكنون كم رنگ‎‌تر شده‌اند.

تشديد اين حالت در كودكان ممكن است تا جايي پيش رود كه آن‌ها دوره‌اي از افسردگي را تجربه نمايند و حتي براي انجام فعاليت‌هاي ساده و پيش پا افتاده نيز احساس هيجان نداشته باشند. براي آشنايي بيشتر با نشانه هاي افسردگي در كودكان كليك كنيد.

كاهلي در انجام وظايف

وقتي احساس مي‌كنيد كودك تان چند مدتي است كه از لحاظ رفتاري تغيير كرده است و وقتي به او مسئوليتي ميسپاريد يا وظيفه‌اي محول مي‌كنيد، آن را بدرستي انجام نمي‌دهد يا با اكراه آن را مي‌پذيرد، بايد نسبت به سلامت روان او توجه بيشتري نشان دهيد. چرا كه ممكن است انگيزه كودك براي انجام وظايف خود در منزل كاهش پيدا كرده باشد و با حالت هايي چون بهانه گرفتن و ريخت و پاش اتاق، آن را بروز نشان دهد.

علل بي انگيزگي در كودكان

بي انگيزگي در كودكان دلايل متعددي دارد كه مي‌توان به موارد زير به عنوان مهم‌ترين دلايل بي انگيزگي در كودكان اشاره كرد.

توقعات نابجاي والدين

گاهي اوقات پدر و مادر به دليل كمال گرايي يا به علت اينكه خودشان نتوانسته‌اند به جايگاه دلخواه برسند، از كودك خود انتظارات بيش از اندازه‌اي دارند و مي‌خواهند او را در موقعيتي كه خود آرزو داشته‌اند ببينند. عدم علاقه به موقعيت مدنظر، سطح پايين توانايي و شكست هاي پي در پي در مسير رسيدن به هدف تعيين شده ممكن است حالت بي انگيزگي را در كودكان ايجاد كند.

والدين بايد بدانند فرزند آن‌ها يك شخصيت كاملا مستقل با آرزوها، اميال، سطح توانايي و استعداد متفاوت هستند كه دوست دارند هدف هاي مورد علاقه خود را دنبال كنند. وقتي هدف به طور تحميلي براي كودك تعيين شود، كاهش سطح انگيزه دور از انتظار نخواهد بود. براي آشنايي بيشتر با چگونگي شكل گيري كمال گرايي در كودكان كليك كنيد.

مقايسه كودك با ديگري

هريك از انسان ها، آفريده‌اي مستقل با ويژگي‌هاي منحصر به فرد هستند. تفاوت‌هاي فردي حتي در بين اعضاي يك خانواده و بين خواهر و برادرها هم ديده مي‌شود. هر كدام داراي توانايي و استعداد خاصي هستند به همين دليل مقايسه كردن كودكان با خواهر و برادرهايش و حتي دوستان، رفتاري كاملا غلط مي‌باشد. وقتي كودك به اين نتيجه برسد كه هر كاري هم بكند باز هم، خواهر يا برادرش مورد رضايت پدر و مادر قرار مي‌گيرد و وي متهم مي‌شود كه مانند برادر و خواهرش نيست، علاقه خود را از دست مي‌دهد. ترجيح مي دهد به جاي اينكه حرفاي مقايسه‌اي پدر و مادر را بشنود از آنها فاصله بگيرد.

براي آن كه بدانيد چطور بايد با او برخورد كنيد حتما مقاله آموزش پدر و مادر را بخوانيد.

افزايش استفاده از فضاي مجازي

وقتي كودك ساعت ها در فضاي مجازي مي‌چرخد و از بازي هاي اينترنتي استفاده مي‌كند، قطعا نسبت به انجام ساير تكاليف خود بي رغبت مي‌شود. بازي‌هاي هيجان انگيز كامپيوتري كجا و انجام تكاليف سخت درسي كجا؟ به دليل اينكه كودك در هنگام بازي هاي رايانه‌اي انرژي زيادي صرف مي‌كند، خسته مي‌شود و ديگر تواني برايش باقي نمي‌ماند كه به فعاليت‌هاي روزمره بپردازد.

شكست هاي مداوم

اگر كودك در مسير تحقق يك هدف هر چند ساده قدم بردارد و در طي مسير چندين بار شكست بخورد، علاقه دروني خود را براي به پايان رساندن آن مسير از دست مي‌دهد. شكست‌هاي پي در پي اين ذهنيت را در كودك به وجود مي‌آورد كه تو استعداد انجام اين كار را نداري و يا اينكه از پس آن برنميايي.

در نتيجه اعتماد به نفس او كاهش مي‌يابد و مي‍‌پذيرد كه فردي بي استعداد و با سطح توانايي پايين است. به طور مثال وقتي در درس رياضي نمره پايين كسب مي‌كند و در امتحانات نيز موفق عمل نمي‌كند به اين نتيجه مي‌رسد كه هرگز موفق نخواهد شد و نسبت به خواندن اين درس، علاقه و انگيزه خود را از دست مي‌دهد.

راهكارهاي تقويت انگيزه در كودكان

  • هيچگاه فرزند خود را با ديگري مقايسه نكنيد. قطعا كودك شما نيز داراي توانايي‌هاي منحصر به فردي است.
  • وقت بيشتري را به بازي كردن با كودكان اختصاص بدهيد. به ويژه اگر پدر و مادر شاغل باشند و ساعت‌هاي طولاني در منزل حضور نداشته باشند.
  • كودك را به گروه‌هاي دوستانه كه هم سن او هستند وارد كنيد.
  • در انجام تكاليف درسي كه براي كودك سخت و طاقت فرسا مي‌باشد، او را راهنمايي كنيد.
  • به ويژگي‌هاي مثبت كودك خود توجه نماييد و درباره آن‌ها با اطرافيان صحبت كنيد.
  • به توانايي و استعداد فرزند خود توجه داشته باشيد و زمينه‌هاي پرورش استعدادهايش را فراهم آوريد.
  • خواسته‌ها و انتظارات خود را متناسب با توانايي كودك قرار دهيد.
  • ميزان بازي‌هاي رايانه‌اي را كاهش داده و از كودك خود بخواهيد وقت بيشتري را به فعاليت‌هاي فيزيكي بپردازد.
  • به كودك خود آزادي انتخاب و عمل بدهيد تا اعتماد به نفسش افزايش پيدا كند و احساس مثبتي نسبت به خود داشته باشد.
  • حتما از خدمات مشاور كودك كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره تلفن 02191002360 با متخصصان كودك در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند صحبت كنيد.

 

سوالات متداول

آيا تشويق كردن كودك با وجود شكست هاي پي در پي او مي تواند تاثير گذار باشد و به او انگيزه موفقيت بدهد؟

قطعا اگر چندين بار هم شكست بخورد بازهم مي تواند ادامه دهد و به موفقيت برسد. تشويق هاي اطرافيان و تمركز بر روي استعداد هاي نهفته كودك او را در اين مسير ياري مي دهد.

منيع: بي انگيزگي در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بي انگيزگي در كودكان،
موضوع:
[ ۱ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۱۷:۳۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

والدين خودشيفته در كنار سختي كه براي زندگي براي فرزندانشان ايجاد مي‌كنند، بر شخصيت و باورهاي ريشه‌اي آن‌ها نيز تاثير منفي مي‌گذارند. به طوري كه حتي اين كودكان در بزرگسالي تحت تاثير تربيتي والدين خودشيفته شان هستند. متاسفانه بسياري از والدين حتي متوجه رفتارهاي مخرب‌شان نيستند و تنها در صورتي كه با عوارضي مواجه مي‌شوند به متخصصين مراجعه مي‌كنند و يا در مدرسه به واسطه معلمان مشكلاتي در رفتار كودك و خانواده او شناسايي مي‌شود. در ادامه توضيحاتي درباره نشانه هاي اين والدين آورده‌ايم. براي آشنايي بيشتر با والدين سمي كليك كنيد.

منبع: والدين خودشيفته چه نشانه هايي دارند؟

فرزندان والدين خودشيفته

«بچه‌ها داخل كوچه مشغول بازي و شيطنت هستند. ناگهان يكي داد مي‌زند مريم مامانت! مريم زود به گوشه‌اي مي‌رود و مي‌نشيند. مادران ديگر مادر مريم را به خاطر تربيت خوب و اينكه كودك از او حساب مي‌برد بسيار تحسين مي‌كنند…»

«مريم و خانواده‌اش مي‌خواهند به مهماني بروند. مادر مريم لباس و كفش او را انتخاب و آماده كرده است. مريم كفشي كه مادرش انتخاب كرده را دوست ندارد اما نمي‌تواند به مادرش بگويد.

وقتي به مهماني مي رسند كودكان ديگر هم مريم را بخاطر كفشش مسخره مي‌كنند. مادر مريم به او مي‌گويد من بهترين لباس‌ها را برايت انتخاب كردم. مادر آن‌ها برايشان اين كار را نمي‌كند و آنها بخاطر حسودي تو را مسخره مي‌كنند…»

«نمره رياضي مريم 19.5 شده است. مادر هنگامي كه به مدرسه مي آيد و نمره او را متوجه مي شود عصباني مي شود. مي گويد اين چه نمره ايه؟ فقط مايه آبرو ريزي هستي! امشب خونه نيا با اين نمره گرفتنت! و…»

«مريم به سن انتخاب رشته رسيده است. او به خاطر اينكه به شعر و ادبيات علاقه دارد مي‌خواهد به رشته انساني برود. اما مادر و پدرش معتقدند آن‌ها بهتر تشخيص مي‌دهند و براي آينده او رشته رياضي بهتر است.»

«مريم به سن ازدواج رسيده است. مادر مريم مي گويد: تو احساسي تصميم مي‌گيري، من بهتر مي‌دانم كه چه كسي برايت مناسب است!»

اين داستان در مراحل بعدي زندگي مريم و همسرداري و تربيت فرزند او نيز ادامه دارد. همگي ما در زندگي با اين برخوردها يا مشابه آن‌ها مواجه شده‌ايم. اين برخورد در تمام فرهنگ‌ها و زمان‌ها وجود داشته است. البته هر پدر و مادري كه به كودكان خود سخت مي‌گيرند نارسيسم شمرده نمي‌شوند.

والدين خودشيفته چه ويژگي هايي دارند؟

والدين خودشيفه نمي‌توانند به كسي عشق بورزند، حتي اگر فرزند خودشان باشد. آن‌ها فقط مي‌خواهند به اطرافيان القا كنند كه من بهترم و به همين علت فرزند من موفقيت‌هاي بيشتري داشته است.

كنترل گري

والدين خودشيفته به شدت كنترل‌گر هستند. اين گونه والدين براي كودك خود حق انتخابي قائل نيستند. هميشه در پي تعريف ديگران از نحوه تربيت خود هستند (همه بازي مي‌كنند تو نبايد بازي كني، بايد ساكت بشيني يه گوشه!).

در جستجوي آرزوهاي خود

در واقع اين والدين نيازهاي دوره كودكي و نوجواني را درك نمي‌كنند. ممكن است هر كدام از والدين خودشيفته خود در خانواده‌اي با شرايط اقتصادي و فرهنگي كمتري بزرگ شده باشند. اين شرايط مانع رشد و تعامل آنها شده باشد يا نتوانسته باشند آنطور كه بايد از كودكي و نوجواني خود بهره ببرند. حالا كودك را موجودي يافته‌اند كه بايد به آرزوهاي نرسيده آنان برسد.

مقايسه كودك با ديگران و زياده خواهي

مادر خودشيفته دائما از كودك خود مراقبت مي‌كند و مدام او را با برترين‌ها مقايسه مي‌كند. اين والدين دستاوردها و تلاش‌هاي كودك خود را ناچيز، بي ثمر و ناكافي مي‌دانند.

پدر نارسيسم دوست دارد فرزندش دقيقا پا جاي پاي او بگذارد. به عنوان مثال فرزند بايد رشته‌اي را بخواند كه او انتخاب كرده، كاري را انجام دهد كه او انجام داده و در غير اين صورت پدر او را طرد مي‌كند.

انتقال خودشيفتگي به كودك

گروه ديگري از مادر و پدر خودشيفه وجود دارد كه با لوس كردن فرزند خود او را كنترل مي كنند. اين والدين بيش از حد به فرزندشان توجه دارند و خود بزرگ بيني، باهوش بودن و زيبايي را به فرزند خود منتقل مي كنند.

محبت با شرط و شروط

احساس عشق به فرزند در فرد خودشيفه با قيد و شرط است و اين احساس تنها زماني وجود دارد كه شما (فرزند، همسر يا…) كاملا تحت فرمان او باشيد.

پدر و مادر خودشيفته فرزندي ناسالم به اجتماع تحويل مي‌دهند كه خود اجازه تصميم گيري ندارد. اين پدر و مادر با بالاتر رفتن سن و از دست دادن قدرت‌شان مستعد افسردگي هستند. آنچه كه باعث نگراني مي‌شود اين است كه اين فرزندان در ازدواج يا موقعيت‌هاي ديگر جذب افراد خودشيفته مي‌شوند. براي جلوگيري از اين موضوع مقاله آموزش پدر و مادر را بخوانيد.

والدين خودشيفته چه تاثيري روي كودكانشان مي گذارند؟

كودكي كه با والدين خودشيفته زندگي كند، احساس ديده يا شنيده شدن نمي‌كند. اين والدين با كودك خود مانند يك وسيله رفتار مي‌كنند نه يك انسان. نكته منفي اين است كه كودك هيچگاه ياد نمي‌گيرد كه احساسات خود را بشناسد و به آن‌ها اعتماد كند. اين كودكان با كمبود شديد اعتماد به نفس در زندگي رو به رو هستند.

خودشناسي بسيار پايين

در اين خانواده ها كودك به شناخت خود و گسترش طرحواره اي كه از خود در ذهنش دارد ترغيب نمي شود. از لحاظ هيجاني، احساس خالي بودن مي كند. اين كودكان نمي توانند به ديگران اعتماد كنند و در بزرگسالي بيشتر شبيه آنچه پدر و مادر خواسته‌اند خواهد شد نه آنچه خودش مي‌خواهد.

نكته غم انگيز اين است كه اين كودك باور مي‌كند كه هيچ گاه به احساس عشق و توجه نمي‌رسد. او هميشه با خود فكر مي‌كند كه به اندازه كافي خوب نيست. كودكان پرورش يافته اين والدين با مرز گذاشتن در روابط خود مشكل پيدا مي‌كنند.

ناتواني در مراقبت از خود

اين كودكان مراقبت سالم از خود را بلد نيستند و بالعكس، به علت وابسته بودن به ديگران در معرض خطر واقع مي‌شود. به اين معني كه به جاي مراقبت از خود، به علت وابستگي، از ديگران مراقبت مي‌كند.

پيشنهادي كه براي اين گونه افراد ارائه مي‌شود، مشورت با يك روان شناس يا مشاور است. تا قبل از اينكه فرد جلسات مشاوره را آغاز كند بهتر است كه از دستاوردهاي خود با خانواده‌اش صحبت نكند تا كمتر در معرض تخريب شخصيت قرار گيرد. همچنين سعي كنيد هنگام صحبت با آن‌ها مخالفتي نكنيد. در ظاهر آن‌ها را تاييد كنيد و قبل از اينكه تخريب آن‌ها شروع شود صحنه را ترك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: والدين خودشيفته چه نشانه هايي دارند؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۱۲:۰۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی