نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

بهترين سن براي بچه دار شدن حائز اهميت است زيرا سن والدين تاثيرات مهمي در سلامت جسمي و رواني فرزندان دارد. از طرفي والدين نيز آمادگي بيشتري براي تربيت فرزند داشته و مي‌توانند ارتباط نزديكي با كودك خود برقرار كنند. با اين حال امروزه سن ازدواج به دلايل مختلفي افزايش پيدا كرده است و از آنجايي كه قدرت باروري و بچه‌دار شدن براي هميشه در انسان وجود ندارد طبيعي است كه با افزايش سن، ميزان قدرت باروري در مردان و زنان تحت تاثير قرار مي‌گيرد.

با اين حال سن بسيار پايين براي بچه‌دار شدن هم مي‌تواند گزينه نامناسبي باشد. از اين جهت در اين مقاله سعي شده تا جنبه‌هاي مختلف زمان و سن مناسب براي بچه‌دار شدن مورد بررسي قرار بگيرد تا افرادي كه به دنبال پاسخي براي اين مسئله هستند راحت‌تر بتوانند تصميم گيري كنند.

منبع: بهترين سن براي بچه دار شدن | سن مناسب بارداري

بهترين سن براي بچه دار شدن

تصميم گيري براي باردار شدن و فرزندآوري به عوامل مختلفي نظير آمادگي جسماني، سلامت رواني، وضعيت اقتصادي و… بستگي دارد. اما عموماً فقط به وضعيت سلامت جسماني پدر و مادر توجه مي‌شود. معمولا مطالعات مخلتف بهترين سن براي بچه دار شدن در خانم‌ها را بين 23 تا 26 سالگي در نظر گرفته‌اند.

در اين سنين معمولا عوارض بارداري كمتر نشان داده مي‌شود و بارداري به صورت طبيعي رخ خواهد داد. همچنين احتمال ابتلاي مادر به بيماري‌هاي مختلف مانند ديابت و فشار خون كمتر است و حتي اختلالاتي مانند ناهنجاري‌هاي جنيني مانند سندرم داون و… هم كمتر رخ مي‌دهد اما به ياد داشته باشيد اين كه سن فردي بالاي 30 يا 40 باشد به معناي اين نيست كه نمي‌تواند فرزندي سالم به دنيا بياورد.

همانطور كه مي‌دانيد تمام تخمك‌هاي يك خانم در هنگام تولد به وجود مي‌آيد و هر ماه يكي از آن‌ تخمك‌ها آزاد مي‌شود و منجر به تخمك‌گذاري و عادت ماهيانه مي‌گردد. مسئله‌اي كه وجود دارد اين است كه هرچقدر سن خانم پايين‌تر باشد، ميزان كيفيت اين تخمك‌ها براي بارور شدن بهتر هستند اما با اين حال نبايد سن كمتر از 18 سال نيز باشد.

عوارض سن بالا و پايين براي بچه دار شدن

همانطور كه گفته شد بهترين سن براي بچه دار شدن سن پايين است. بارداري و فرزندآوري در سن پايين خصوصاً زير 20 سالگي مي‌تواند مشكلات و مسائلي را براي جنين به وجود بياورد. از جمله رايج‌ترين مسائلي كه رخ مي‌دهد مي‌توان به حاملگي خارج رحمي، رشد نارس، تولد زودرس و… اشاره كرد. همچنين معمولاً در سنين زير 20 سال بارداري‌ها بدون برنامه‌ريزي رخ مي‌دهد و اين مسئله مي‌تواند ميزان احتمال سقط جنين را به دلايل مختلفي افزايش دهد.

علاوه بر اين ميزان كيفيت پايين اسپرم و تخمك‌ها در سنين زير 20 سال يكي از عوامل رايج سقط جنين در سن پايين محسوب مي‌شود. تخمك‌گذاري در سنين ابتدايي بعد از بلوغ، به صورت نامنظم رخ مي‌دهد و براي مدتي طول مي‌كشد تا عادت ماهانه ريتم طبيعي خود را داشته باشد.

از طرفي بارداري در سنين بالا نيز با مشكلاتي مواجه است. از جمله عوارض و مشكلاتي كه در بارداري با سنين بالا رخ مي‌دهد مي‌توان به افزايش احتمال ناهنجاري‌هاي ژنتيكي و كروموزومي اشاره كرد به طوريكه احتمال ناهنجاري‌هاي كروموزومي حدودا 10 برابر مي‌شود. علاوه بر اين احتمال ديابت و مرگ داخل رحمي جنين، ناهنجاري‌هاي قلبي و… افزايش پيدا مي‌كند.

بهترين سن براي بچه دار شدن | زمان مناسب براي باروري آقايان

همانند خانم‌ها سن دقيقي براي مشخص كردن بهترين وضعيت در آقايان وجود ندارد اما به طور كلي مي‌توان گفت بين 20 تا 30 سالگي و حتي قبل از 40 سالگي بهترين سن براي بچه دار شدن در مردان محسوب مي‌شود. آقايان محدوديت سني براي باروري ندارند و با افزايش سن فقط قدرت باروري كمتر مي‌شود. آقايان با رعايت اصول تغذيه، ورزش و سلامت جسماني مي‌توانند تا سنين پيري هم قابليت بارور كردن داشته باشند. با اين حال ميزان كاهش هورمون‌هاي مردانه با افزايش سن رخ مي‌دهد كه مي‌تواند يكي از عوامل موثر و تاثير گذار بر قدرت باروري مردان باشد

عوامل رواني و اجتماعي موثر بر بهترين سن براي بچه دار شدن

عوامل رواني و اجتماعي تاثيرات زيادي براي فرزندآوري دارند. بنابراين بهترين سن براي بچه دار شدن تنها كافي نيست و عوامل مختلفي از جمله رواني و اجتماعي تاثيرات بسزايي دارند.

1. ارتباط وضعيت سلامت روان و سن مناسب براي بچه‌دار شدن

اولين عامل براي بهترين سن براي بچه دار شدن، وضعيت سلامت روان والدين است. متاسفانه در اغلب موارد والدين صرفا به مسائل مرتبط با سلامت جسماني توجه مي‌كنند و براي مسائل روانشناختي ارزش و اهميت كمتري قائل هستند. در حاليكه براي بچه‌دار شدن و پرورش يك فرزند سالم علاوه بر سلامت جسمي والدين نياز است تا سلامت رواني آنان هم مورد توجه قرار بگيرد زيرا ويژگي‌هاي شخصيتي و يا پريشاني‌هاي رواني والدين به راحتي به كودك منتقل مي‌شوند و تاثير منفي بر رشد شخصيت كودك مي‌گذارند.

سلامت رواني مادر

مطالعات نشان داده مادراني كه در دوران بارداري اضطراب و استرس بيشتري دارند فرزندان مضطرب و افسرده بيشتري به دنيا مي‌آورند. اين موضوع نشان دهنده آن است كه وضعيت سلامت رواني مادر علاوه بر بهترين سن براي بچه دار شدن، در دوران بارداري هم اهميت ويژه‌اي دارد. اين اضطراب و استرس مي‌تواند بر خلق و خوي كودك تاثير منفي داشته باشد و كودك با خلق و خوي دشوارتري به دنيا بيايد. خلق و خوي دشوار باعث مي‌شود تا نوزاد مسائلي نظير گريه بيش از حد، لجبازي بيشتر، پريشاني، بي قراري و ناآرامي از خود نشان بدهد.

سن مناسب براي بچه دار شدن | سلامت رواني پدر

اهميت توجه به سلامت روان صرفا محدود به مادر نيست. سلامت روان پدران هم مي‌تواند به طور غير مستقيم بر وضعيت سلامت روان همسر و فرزندش تاثير منفي بگذارد. به عنوان مثال پدري كه مضطرب يا افسرده باشد مي‌تواند با انجام كارهايي منجر به اضطراب و افسردگي بيشتر همسر باردار خودش شود و همين مسئله بر كودك هم اثر مي‌گذارد. والديني كه در بهترين سن براي بچه دار شدن نباشند و به اصطلاح آمادگي مناسبي براي فرزندآوري نداشته باشند اين اضطراب‌ها و پريشاني‌هاي رواني را بيشتر تجربه مي‌كنند.

2. اهميت تفاوت سن والدين با فرزند

امروزه بنا به دلايل اجتماعي و اقتصادي سن ازدواج افزايش پيدا كرده است و به دنبال همين اتفاق، سن بچه‌دار شدن هم افزايش يافته است. همه افراد مي‌دانند كه سن بالا براي بچه‌دار شدن مي‌تواند احتمال به دنيا آوردن فرزند ناسالم را افزايش دهد. با اينحال يكي ديگر از مشكلاتي كه براي بچه دار شدن در سنين بالا رخ مي‌دهد ميزان تفاوت فرهنگ و سبك زندگي بين فرزند و والدين است.

اين اختلاف سن مي‌تواند بر وضعيت ارتباط عاطفي و فرزندپروري و درك دنياي كودك تاثير منفي بگذارد. مطالعات مختلف نشان داده‌اند كه براي انتخاب بهترين سن براي بچه دار شدن اين است كه اختلاف سني كمتر از 20 سال و بيشتر از 40 سال نباشد.

3. وضعيت مالي و اقتصادي

والدين علاوه بر انتخاب بهترين سن براي بچه دار شدن، بايد به وضعيت مالي نيز اهميت بدهند. امروزه توجه به وضعيت مالي و اقتصادي يكي از مسائل اساسي براي داشتن يك زندگي رضايت بخش محسوب مي‎‌شود. والدين در هنگام تصميم براي بچه‌دار شدن بايد بتوانند حداقل امكانات رفتاري، تفريحي، تغذيه مناسب و… را براي فرزند خود فراهم كنند. برخي والدين بدون در نظر گرفتن اين مسئله تصميم به دنيا آوردن بچه مي‌گيرند، عدم توجه به اين موضوع مي‌تواند باعث آسيب به وضعيت رواني و يا حتي جسماني كودك مي‌شود.

4. زمان كافي

علاوه بر انتخاب بهترين سن براي بچه دار شدن، زمان كافي براي بچه دار شدن در نظر بگيريد. اكثر والدين امروزه شاغل هستند و بيشتر وقت خود را در محيط‌هاي شغلي مي‌گذرانند. والدين بايد انرژي و زمان كافي براي فرزند خود داشته باشند. بچه براي اينكه رشد سالم و ايمني داشته باشد نياز به توجه و مراقبت دائمي دارد و پرستار و مهدكودك به تنهايي نمي‌توانند جاي محبت و روابط والد و كودك را پر كنند.

5. سن مناسب براي بچه دار شدن | مهارت فرزندپروري

مهارت فرزند پروري مانند انتخاب بهترين سن براي بچه دار شدن حائز اهميت است. مهارت فرزندپروري مهم‌ترين پيش‌بين براي رشد و تربيت يك فرزند سالم و با شخصيت پخته است. فرزندپروري مسئله‌اي است كه نياز به كسب مهارت و آموزش دارد. امروزه به دليل شرايط اجتماعي، محيطي كه كودك در جامعه با آن مواجه مي‌شود با محيطي كه پدر و مادر در دوران كودكي خود تجربه كرده‌اند متفاوت است.

والدين نبايد بر اساس حدسيات و فرضيات خودشان فرزندشان را تربيت كنند. از اين جهت يكي از نيازهاي اساسي براي بچه‌دار شدن كسب مهارت‌هاي فرزندپروري است كه مي‌تواند قبل از دوران بارداري و پس از تولد نوزاد ادامه داشته باشد. براي كسب مهارت فرزندپروري مي‌توانيد به يك روانشناس متخصص در زمينه كودك مراجعه كنيد

بهترين سن براي بچه دار شدن از نظر روانشناسي

هيچوقت نمي‌توان بهترين سن براي بچه دار شدن را انتخاب كرد. زيرا همه زوجين در سنين بهتر شايد از نظر روانشناختي آمادگي نداشته باشند. بنابراين علاوه بر سن مسائل مهم ديگري نيز وجود دارد كه براي بچه دار شدن بايد در نظر گرفت. حس زوجين براي بچه دار شدن بهترين زمان انتخابي است. بچه دار شدن هميشه چالش هاي رواني و عاطفي را به دنبال دارد كه بايد از همه مهم تر به موارد زير اهميت بدهند.

  • برنامه ريزي مناسب
  • صبر و حوصله كافي
  • انعطاف پذيري
  • همدلي پدر و مادر
  • كمك از يكديگر
  • توانايي مشاركت

براي اقدام به بچه دار شدن و انتخاب بهترين سن براي بچه دار شدن لازم است تا با همسرتان به سوالات زير پاسخ دهيد تا به جواب درستي برسيد.

  1. آيا براي مراقبت از كودك حاضر به تغيير سبك زندگي خود هستم؟
  2. آيا احساس مي‌كنم توانايي مراقبت از كودك را دارم؟
  3. زندگي من پس از بچه دار شدن به چه شكل خواهد شد؟
  4. آيا توانايي عقب انداختن رسيدگي به اهداف را به دليل فرزند آوري دارم؟
  5. قبل از بچه دار شدن دوس دارم به چه اهدافي دست پيدا كنم؟

كلام آخر

بهترين سن براي بچه دار شدن بسته به آمادگي والدين دارد. فرزند آوري فرايندي است كه تغييرات زيادي در زندگي افراد به وجود مي‌آورد. برخي افراد به دليل اينكه احساس دارند هرگز آمادگي ندارند براي بچه دار شدن اقدام نمي‌كنند. بنابراين براي آگاهي و كمك از سن دقيق براي بچه دار شدن به كمك روانشناس نياز دارند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بهترين سن براي بچه دار شدن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا امكان ذخيره سازي تخمك‌ها براي فرزندآوري وجود دارد؟

امروزه به دليل پيشرفت‌هايي كه در علم پزشكي انجام شده است امكان ذخيره سازي و فريز كردن تخمك‌ها وجود دارد. با اين روش بسياري از خانم‌ها حتي در سنين بالا و بعد از 35 سالگي هم مي‌توانند فرزندي سالم به دنيا بياورند.

بهترين سن براي بچه دار شدن چه زماني است؟

بهترين سن براي بچه دار شدن در خانم ها بعد از 18 سالگي است. به دليل وجود تخمك هاي سالم و تازه. در مردان نيز بهترين سن براي بچه دار شدن قبل از 35 سالگي است. به دليل اينكه بعد از 35 سالگي آقايان سرعت و قدرت اسپرم هايشان كاهش مي‌يابد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: بهترين سن براي بچه دار شدن | سن مناسب بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۱۳:۲۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سه ماه سوم بارداري از هفته بيست و هشتم تا هفته چهلم‌بارداري را شامل مي‌شود كه طي آن با گذشت هر روز، جنين كامل‌تر مي‌گردد و بيشتر از گذشته شبيه به نوزاد انسان است. وزن جنين طي ماه‌هاي پاياني به بيشترين حالت خود مي‌رسد و جزئيات بدنش تكميل مي‌شود. جنين مي‌تواند ببيند و بشنود، مغز رشد مي‌كند، ريه و كليه رشد مي‌كند و در هفته سي و ششم سر درگير (افتادن به ناحيه لگن) مي‌شود. در صورتي كه شما نيز در سه ماه آخر‌بارداري هستيد. بايد از علائم بدن خود و تغييرات جنين مطلع شويد و موارد هشدار دهنده را بشناسيد تا با قرار گرفتن در شرايط مشابه سريعا به پزشك مراجعه كنيد. براي كسب اطلاعات كامل پيرامون هر هفته از سه ماه آخر بارداري،

منبع: سه ماه سوم بارداري

سه ماه سوم بارداري

از مهم‌ترين ماه‌هايي كه مادر باردار طي مي‌كند، سه ماه سوم بارداري است چراكه منتهي به زايمان مي‌شود. بسياري از بانوان باردار طي اين سه ماه دچار استرس و تنش‌هاي رواني بسياري همچون ترس از دست دادن فرزند و يا ترس از زايمان مي‌‌شوند كه بهتر است با به كارگيري تكنيك‌هاي آرام‌سازي بر آن‌ها غلبه كنند.‌

سه ماه سوم بارداري از هفته بيست‌وهشتم‌بارداري شروع مي‌شود و تا هفته چهلم ادامه دارد. نزديك شدن به هفته‌هاي پاياني‌بارداري سبب تشديد علائم مادر و همينطور كامل‌تر شدن اندام‌هاي جنين و افزايش وزن او مي‌شود. اطلاع از وضعيت بدن مادر و تغييرات جنين طي اين سه ماه، سبب مي‌شود كه مادر بتواند اقدامات موثري در جهت سلامتي خود و فرزندش انجام دهد.

هفته هاي سه ماه سوم بارداري

سه ماه سوم بارداري هفته به هفته سرشار از اهميت است. مادران در هفته هاي آخر بارداري بايد حواسشان كاملا جمع وضعيت جنين باشد و حركات او را جدي بگيرند. در ادامه در رابطه با هفته هاي سه ماه سوم بارداري صحبت كرده ايم.

1. هفته بيست و هشتم بارداري

طي هفته بيست‌وهشتم علائم اوليه سه ماه سوم بارداري در مادر نمايان مي‌شود. همينطور چشم‌هاي جنين به اندازه‌اي رشد پيدا مي‌كنند كه او قادر است نورهاي اطراف خود را تشخيص دهد. در صورتي كه جنين طي هفته بيست و هشتم بارداري به دنيا آيد؛ شانس زنده ماندن بالايي دارد. چراكه ريه‌هاي او به اندازه كافي براي زندگي در خارج از رحم رشد كرده‌اند. هر چند تنفس بهتر نوزاد نيازمند رشد بيشتري در ريه‌ها است.

2. هفته بيست و نهم

در هفته بيست و نهم بارداري (سه ماه سوم بارداري) ماهيچه‌ها و شش‌هاي جنين كامل‌تر از گذشته مي‌شوند. همينطور سر جنين نيز طي اين هفته رشد بيشتري دارد و حالا ميان سر و بدن او تناسب خوبي برقرار شده است.

3. هفته سي‌ام

با افزايش رشد جنين و رسيدن وزن او به بيش از يك كيلو و سيصد گرم، مادر طي هفته سي‌ام بارداري احساس خستگي بيشتري دارد و تغييرات هورموني سبب نوسانات خلقي در او شده است.

جالب است بدانيد طي اين هفته فرزندتان قادر است صداهاي مختلف را از يكديگر تشخيص دهد؛ يعني او مي‌تواند صداي شما را از صداي پدرش تفكيك كند.

4. هفته سي و يكم

تحرك و فعاليت‌هاي جنين طي هفته سي و يكم بارداري بسيار بيشتر مي‌شود؛ به طوري كه مادر لگدهاي محكم فرزندش را حتي شب‌ها در خواب نيز حس مي‌كند. طي اين هفته تمركز جنين بر روي كامل كردن ريه‌هاي خود و همينطور جذب چربي براي افزايش وزن مي‌باشد.

5. هفته سي و دوم

در هفته سي و هفتم بارداري، بزرگ شدن جنين باعث تحت فشار قرار گرفتن بيشتر معده مي‌گردد، به همين دليل ممكن است بانوان باردار از اين هفته به بعد سوزش معده داشته باشند و يا به دليل تحت فشار قرار گرفتن ريه‌ها احساس تنگي نفس كنند.

طي اين هفته حواس پنجگانه جنين كامل شده است و اين حواس در او به خوبي كار مي‌كنند. ممكن است طي اين هفته كمي سرعت افزايش وزن جنين كم‌تر از سابق شود.

6. هفته سي و سوم

در هفته سي و سوم بارداري مايع آميونتيك اطراف جنين به بيشترين مقدار خود مي‌رسد؛ به طوري كه تا زمان زايمان در همين حد باقي مي‌ماند.

7. هفته سي و چهارم

سيستم عصبي مركزي و شش‌هاي جنين در هفته سي و چهارم بارداري رشد بيشتري مي‌كند. همينطور مغز او نيز با سرعت بيشتري در حال تكامل است كه همين موضوع سبب افزايش اندازه سر جنين نيز مي‌گردد.

8. هفته سي و پنجم

وزن جنين در هفته سي و پنچ بارداري به بيش از دو كيلوگرم رسيده است و او نمي‌تواند به راحتي داخل رحم حركت كند. بزرگ‌تر شدن او باعث مي‌شود كه حركاتش از روي پوست شكم مادر ديده شود.

9. هفته سي و ششم

با نزديك شدن به هفته‌هاي پاياني بارداري جنين به قسمت پايين رحم حركت مي‌كند و همين موضوع باعث ايجاد درد در ناحيه لگن، زيرشكم و پاهاي مادر مي‌شود. البته لازم است اشاره كنيم كه اين حركت جنين سبب كاهش فشار بر ريه‌ها و بهبود تنفس مادر نيز مي‌گردد.

10. هفته سي و هفتم

انقباض‌هاي رحم از اين هفته شروع مي‌شوند و نشان دهنده نزديك شدن به زمان زايمان است. همينطور ممكن است ترشحات واژن نيز به اندازه چشمگيري افزايش پيدا كند.

11. هفته سي و هشتم

بسياري از مادران طي هفته سي و هشتم بارداري زايمان مي‌كنند و اين موضوع وابسته به علائم جسمي مادر شامل افزايش انقباض‌هاي رحمي به صورت دردناك، افزايش ترشحات واژن، پاره شدن كيسه‌ آب و … مي‌باشد.

12. هفته سي و نهم

جنين در هفته سي‌ونهم‌بارداري كاملا رشد كرده است و جزئيات بدن او كامل شده است. هم جنين و هم مادر در اين هفته آماده زايمان هستند. مادراني كه قرار است به روش سزارين فرزند خود را به دنيا آورند طي اين هفته بايد براي زايمان آماده شوند.

13. هفته چهلم

با اينكه طي اين هفته اغلب مادران زايمان خود را انجام مي‌دهند؛ اما با اين وجود نيز ممكن است برخي ديگر علائم درد و زايمان را نداشته باشند. اين موضوع نگران كننده نيست چراكه تولد نوزاد تا هفته چهل‌و‌دوم‌بارداري مشكلي ندارد.

وضعيت مادر در سه ماه سوم بارداري

طي سه ماه سوم بارداري مادر علائم جديدي را تجربه مي‌كند كه با گذشت زمان تشديد پيدا مي‌كنند و تا روز زايمان ادامه دارند.

  • تنگي نفس
  • سوزش معده
  • ورم كردن بدن به خصوص پاها
  • تكرر ادرار
  • يبوست
  • بواسير و يا هموروئيد
  • افزايش سايز سينه‌ها
  • ترشحات مايع زرد رنگ از سينه
  • انقباضات رحمي
  • ترك‌هاي پوستي و خارش پوست شكم
  • كاهش اشتها
  • مشكلات خواب
  • خستگي و بي‌حالي مفرط
  • كشش پوست مادر
  • افزايش دماي پوست
  • كاهش فشار خون
  • رويش مو روي بازو، صورت و پا
  • گرفتگي عضلات پا
  • كاهش ميل جنسي
  • خشك شدن پوست
  • شروع آغوز
  • افزايش ترشح شديد واژن
  • آشكاري رنگدانه پوست

حركات جنين در سه ماهه سوم بارداري

حركات جنين طي هفته‌هاي 22 الي 36‌بارداري براي مادر قابل حس است اما به مرور و با بزرگ‌تر شدن جنين حركات او نيز كمتر مي‌شود. توصيه متخصصان اين است كه بانوان باردار با نزديك شدن به سه ماه سوم بارداري توجه بيشتري به حركات جنين خود داشته باشند و هر گونه فعاليت كم و يا زياد او را به پزشك گزارش دهند.

چراكه كاهش تحرك بسيار طي سه ماه سوم بارداري، مي‌تواند نشانه‌اي از اختلال در رشد و يا وزن‌گيري، اختلال در اكسيژن رساني به جنين و يا كاهش مايع آمنيوتيك باشد.

علائم هشدار دهنده زايمان زودرس

از مهم‌ترين مراقبت‌هاي سه ماه سوم بارداري توجه به علائم و موارد هشدار دهنده زايمان زودرس مي‌باشد. يكي از اين علائم انقباض‌هاي رحم است كه در صورت كوتاه بودن دوره آن و رفع با يك تغيير وضعيت مشكلي ندارد اما طولاني و دردناك بودن آن مي‌تواند نشان دهنده زايمان زودرس باشد. در صورتي كه انقباض‌هاي رحمي را همراه با موارد زير تجربه مي‌كنيد؛ براي جلوگيري از زايمان زودرس به پزشك مراجعه نماييد.

  • انقباضات رحمي دردناك طولاني با فاصله‌هاي زماني كم از يكديگر
  • خونريزي واژن و يا لكه بيني با ترشحات حاوي خون
  • ترشحات بسيار رقيق واژن ناشي از پاره شدن كيسه‌ي آب
  • درد در ناحيه شكم مشابه با دردهاي دوران قاعدگي
  • احساس درد و فشار زياد در قسمت لگن

خونريزي شديد در سه ماهه سوم بارداري

خونريزي در سه ماه سوم بارداري نشان دهنده يك وضعيت خطرناك در سلامتي مادر و يا جنين است كه توصيه مي‌شود در چنين شرايطي براي جلوگيري از خطرات احتمالي به پزشك مراجعه گردد. از علت‌هاي خونريزي در سه ماه سوم‌بارداري مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد.

  • سقط جنين
  • پايين بودن جفت
  • التهاب يا رشد رحم
  • قطع ناگهاني جفت

تغذيه مناسب در سه ماهه آخر بارداري

از پراهميت‌ترين موارد در سه ماه سوم بارداري، تغذيه مادر است. استفاده از يك رژيم غذايي سالم كه حاوي انواع ويتامين‌هاي لازم باشد براي سلامتي مادر و جنين حياتي است. در واقع بانوان‌باردار بايد روزانه 450 كيلوكالري بيشتر از كالري مورد نياز بدنشان مصرف كنند. در ادامه به مهم‌ترين مواردي كه مادر براي تامين نيازهاي جنين بايد در رژيم غذايي خود استفاده كند اشاره كرده‌ايم :

  • منابع حاوي كلسيم شامل پنير و كلم بروكلي: جهت رشد و استحكام استخوان‌هاي جنين
  • اسيد داكوزاكسانوئيك: مورد نياز براي رشد مغز و شبكيه جنين
  • ويتامين D: بهبود جذب كلسيم در استخوان‌ها
  • منابع حاوي پروتئين مانند تخم مرغ، شير و ماست: جهت حفظ بافت‌هاي مادر و جنين
  • مصرف مواد غذايي سرشار از آهن مانند گوشت قرمر و لوبيا

آزمايشات سه ماه سوم بارداري

در سه ماه سوم‌بارداري پزشكان از مادر و جنين آزمايشاتي مي‌گيرد كه براي زايمان آمادگي داشته باشند. در ادامه به آزمايشات سه ماه سوم بارداري اشاره كرده ايم.

  1. آزمايش ادرار براي بررسي عفونت و پروتئين
  2. آزمايش خون هموگلوبين
  3. سونوگرافي جنين، مايع آمونيتيك، رشد جنين و اندام ها
  4. شمارش ضربان قلب جنين و عملكردهاي حياتي در بارداري
  5. سوآپ واژينال و مقعد
  6. آزمايش RH براي تعيين RH خون مادر

مراقبت هاي مادر در سه ماه سوم بارداري

در طول‌بارداري بايد تغذيه مناسب و سالمي داشته باشيد. بايدد مطمئن باشيد كه رژيم غذايي متنوعي داريد و از ميوه جات و سبزيجات فراواني استفاده مي‌كنيد. مصرف پروتئين، آب فراوان، آهن و كلسيم را فراموش نكنيد. در سه ماه سوم بارداري افزايش وزن چشم گيري حدود 11 تا 16 كيلو خواهيد داشت. در سه ماه سوم‌بارداري فعال بمانيد و ورزش هاي بارداري براي زايمان را انجام دهيد. سعي كنيد در سه ماه سوم بارداري بيمارستان مورد نظر براي زايمان را نوبت بگيريد و كارهاي زايمان را انجام دهيد تا با مشكل روبرو نشويد.

در سه ماه سوم بارداري ويزيت ها را فراموش نكنيد در اين هفته ها پزشك موارد زير را بررسي مي‌كند.

  • ضربان قلب جنين
  • آزمايش ادرار
  • فشار خون بالا
  • وزن مادر
  • علائم ناراحتي
  • رشد و تكامل جنين

كلام آخر

در سه ماه سوم بارداري اكثر مادران نگراني و استرس زايمان را دارند. اضطراب ها در نهايت موجب بروز افسردگي مي‌شود و شما را از تغذيه و مراقبت هاي روزانه دور مي‌كند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سه ماه سوم بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: سه ماه سوم بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سه ماه سوم بارداري،
موضوع:
[ ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۶:۵۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

كيوي در بارداري اگر به اندازه مصرف شود ويتامين ها و مواد مغذي خوبي را به بدن وارد مي‌كند. مصرف بيش از اندازه كيوي عوارضي را به دنبال دارد كه شامل اسهال، تهوع، زخم دهان و … مي‌شود. بر اساس تشخيص متخصصان، مصرف روزانه 2 عدد كيوي در بارداري جايز و مفيد است. كيوي سرشار از فيبر، منيزيم، ويتامين C و … است كه به تقويت استخوان بندي جنين، سيستم ايمني مادر و پاكسازي خون كمك مي‌كند.

منبع: كيوي در بارداري | مضرات خوردن كيوي در بارداري

براي جلوگيري از بروز بيماري ريوي، افسردگي، خطر ابتلا به سرطان سينه و … به مصرف كيوي در بارداري رو آوريد. متخصصان مصرف ميوه در دوران بارداري را دسته بندي كرده اند كه با كمك از متخصصين و مشاورين بارداري مي‌توانيد از تغذيه در دوران بارداري مطلع شويد.

كيوي در بارداري

در دوران بارداري تغذيه اصلي ترين و حساس ترين موضوع براي رشد جنين است. بسياري از مادران براي صرف ميوه جات بسيار حساس هستند. آگاهي مادران در دوران بارداري از بايدها و نبايدهاي تغذيه بسيار حائز اهميت است. هر تغذيه اي كه مادر استفاده مي‌كند از طريق بند ناف به جنين نيز منتقل مي‌شود.

بنابراين بايد براي مصرف خوراكي ها و ميوه ها حساسيت به خرج داد. و اما موضوع اصلي مقاله، مصرف كيوي در بارداري ؛ كيوي در درجه بالايي از ميوه جات قرار دارد كه سرشار از ويتامين ها، كلسيم، منيزيم، پتاسيم، آهن و … است. اين ميوه از چربي كمي برخوردار است و مصرف آن در بارداري بسيار توصيه مي‌شود. كيوي نبايد سفت و كال باشد، براي مصرف از كيوي نرم و متوسط استفاده كنيد. در ادامه در رابطه با فوايد و ارزش غذايي كيوي توضيح داده ايم.

فوايد مصرف كيوي در بارداري

كيوي در بارداري به دليل ويتامين ها، مواد معدني و مغذي بايد مصرف شود. اين ميوه سرشار از پتاسيم و ويتامين C است كه مصرف روزانه 1 عدد كيوي به اندازه كافي اين ويتامين را به بدن شما منتقل مي‌كند. براي كسب اطلاعات دقيق تر در زمينه فوايد مصرف كيوي در بارداري در ادامه مقاله همراه ما باشيد. فوايد كيوي در بارداري به شرح زير است.

1. پاكسازي سموم

يكي از مهم ترين و اصلي ترين فايده هاي مصرف كيوي در بارداري، پاكسازي سموم از بدن است. كيوي آنتي اكسيدان قوي است كه بدن را تصفيه و از خون آلوده پاك مي‌كند. به خاطر داشته باشيد كه خون پاك مادر باعث پاك ماندن خون نوزاد مي‌شود.

2. تقويت سيستم ايمني بدن

مصرف كيوي در بارداري باعث تقويت سيستم ايمني بدن مي‌شود. اين ميوه باعث تكثير سلول هاي سالم در بدن مي‌شود و از تكثير سلول هاي ناسالم جلوگيري مي‌كند. با مصرف كيوي در بارداري و تقويت سيستم ايمني كمتر بيمار مي‌شويد.

3. افزايش مقاومت بدن

با افزايش سيستم ايمني بدن مقاومت بدن نيز افزايش مي‌يابد. با مصرف كيوي در دوران بارداري از خود در برابر بيماري ها و خطر ابتلا به سرطان سينه جلوگيري كنيد.

4. كاهش بروز بيماري ريوي

اگر قبل از بارداري به ريه هاي شما به دليل مصرف سيگار و … آسيب وارد شده باشد. مصرف كيوي در بارداري علاوه بر التيام ريه از بروز بيماري هاي ريوي مانند: آسم و برونشيت جلوگيري مي‌كند و به رشد ريه كودك كمك مي‌كند.

5. كاهش بروز افسردگي

كيوي ميوه اي سرشار از سروتونين است. سروتونين نيز هورموني سرشار از شادي و خوشحالي است. مادران باردار به دليل استرس ها و تغييرات هورموني بسيار احساساتي و غمگين مي‌شوند. بنابراين با مصرف كيوي در بارداري به كاهش بروز افسردگي كمك كنيد.

6. خاصيت سير نگهدارنده

فيبر بالا در كيوي شما را براي مدت زيادي سير نگه مي‌دارد. اين ميوه هم از كالري كمي برخوردار است و هم از فيبر بالايي برخوردار است كه باعث ايجاد سيري در بدن مي‌شود. با مصرف كيوي در بارداري نگران افزايش وزن و چاقي نباشيد.

7. سلامت نگهداشتن سيستم گوارش

كيوي سرشار از فيبر است كه باعث عملكرد صحيح دستگاه گوارش و تسريع متابوليسم مي‌شود. با مصرف كيوي در بارداري هضم غذاها را راحت تر كنيد. مصرف كيوي‌در بارداري براي سوءهاضمه كه مشكل اصلي مادران در بارداري است مفيد واقع مي‌شود.

8. سرشار از منيزيم و ويتامين C

منيزيم موجود در كيوي باعث براي رشد استخوان ها، سيستم عصبي و عضلاني مفيد است. باعث كاركرد درست سيستم ها مي‌شود. علاوه بر منيزيم، كيوي سرشار از ويتامين C است كه حتي اين ويتامين در كيوي 4 برابر بيشتر از مركبات است. با مصرف كيوي در بارداري به رشد استخوان ها و كاركرد درست سيستم عصيبي و عضلاني كمك خواهيد كرد.

9. محافظت از سلامت پوست

دوران بارداري سرشار از استرس و تغييرات هورموني است. بروز اين استرس ها و تغييرات هورموني به مرور باعث آسيب به پوست خواهد شد كه بسيار طبيعي است. با مصرف كيوي در دوران بارداري علاوه بر اينكه از پوست خود محافظت مي‌كنيد. از بروز لك بر پوست جلوگيري كرده ايد. كيوي‌در بارداري هم پوست را بهبود مي‌بخشد و هم از آن محافظت مي‌كند.

10. مناسب براي مادران ديابتي

خانم هاي كه ديابت دارند يا در مصرف قند محدوديت دارند، مصرف كيوي در بارداري براي مادران ديابتي بسيار مفيد و خوب است. با مصرف كيوي‌در بارداري علاوه بر اينكه قند مصرف نكرده ايد، قند بدن خود و جنين را تامين كرده ايد. مصرف كيوي در بارداري ضرري به مادر و جنين وارد نمي‌كند.

ارزش غذايي كيوي | كيوي در بارداري

ويتامين C 92.07
ويتامين A IU 62
كلسيم 34 ميلي گرم
سديم 3 ميلي گرم
پتاسيم 312 ميلي گرم
آهن 0.31 ميلي گرم
فيبر 3 گرم
چربي 0.52 گرم
پروتئين 0.14 گرم
كربوهيدرات 14.66 گرم
كلسترول 0

عوارض كيوي در بارداري

مصرف بيش از حد كيوي در بارداري باعث بروز عوارض مي‌شود. در صورت مصرف بيش از حد ممكن است عوارض زير را تجربه كنيد. مصرف كيوي نارس اسيدي تر است و علائم زير را تشديد مي‌كند. در صورت مشاهده علائم زير از مصرف كيوي در چند روز خودداري كنيد.

  • درماتيت
  • اسهال
  • تهوع
  • آسم
  • بثورات پوستي
  • كهير
  • حساسيت به لاتكس
  • زخم در دهان يا زبان

مقدار مصرف كيوي در بارداري

مقدار مصرف كيوي در بارداري روزي 2 عدد متوسط توصيه مي‌شود. روش هاي مصرف كيوي‌در بارداري را در ادامه شرح داده ايم.

  • كيوي را خرد كنيد و داخل سالاد يا ماست اضافه كنيد.
  • به عنوان اسموتي استفاده كنيد يا با ميوه هاي اسموتي ديگر تركيب كنيد.
  • كيوي را مربا كنيد.
  • پوره كيوي را با مرغ يا ماهي كبابي مخلوط كنيد.
  • آب كيوي را در قالب هاي بستي ريخته و به شكل بستني مصرف كنيد.

كلام آخر

مصرف بيش از اندازه كيوي در بارداري عوارضي را به دنبال دارد كه در مقاله توضيح داده ايم. اما به طور كل مصرف روزانه 2 عدد كيوي‌در بارداري بسيار مفيد است. با رعايت نكات و كمك از متخصص تغذيه از بروز عوارض جلوگيري كنيد. طبق برنامه هاي متخصص عمل كنيد و در مصرف ميوه‌جاتي كه باعث حساسيت مي‌شود از متخصص كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خوردن كيوي در بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره بارداري از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: كيوي در بارداري | مضرات خوردن كيوي در بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۳:۱۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

مشاوره كودك آبادان در چه زمان هايي نياز است؟ بهترين مراكز مشاوره و روانشناس كودك آبادان كدامند؟ در اين مراكز چه خدماتي در اختيار والدين و فرزندان قرار مي‌گيرد؟ مشاوره كودك يكي از انواع خدمات تخصصي روانشناسي است كه به موضوعات گسترده‌اي مي‌پردازد.

منبع: مشاوره كودك آبادان | بهترين مشاور كودكان آبادان

از جمله اين موضوعات مي‌توان كمك به والدين براي حل مشكلات رفتاري كودك، تشخيص اختلالات روانشناختي دوره كودكي و انجام آزمون‌هاي مختلف براي بررسي عملكرد هوش را نام برد. در اين مقاله به معرفي بهترين مراكز مشاوره كودك آبادان پرداخته‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روانشناسي كودك كليك كنيد.

مشاوره كودك آبادان

دريافت خدمات مشاوره كودك آبادان توسط مراكز و متخصصان مختلفي ارائه مي‌شود. اما والدين بايد نسبت به انتخاب درمانگر و مشاور براي فرزندشان دقت كافي به خرج دهند. چرا كه در صورت نابلد بودن و بي تجربگي درمانگر آسيب ها به مراتب جدي تر خواهد بود. بنابراين مراجعه به بهترين مراكز مشاوره كودك در آبادان ضرورت بيشتري پيدا مي كند.

روانشناس كودك آبادان

مشاوره كودك از جمله خدمات تخصصي است كه توسط روانشناسان ارائه مي‌گردد. در اين نوع از مشاوره درمانگران موضوعات گسترده‌اي را بررسي مي‌كنند. از جمله مهم‌ترين موضوعاتي كه در جلسات مشاوره كودك آبادان مورد توجه قرار مي‌گيرند، مي‌توان به ترس‌ها و اضطراب‌هاي دوران كودكي نظير اضطراب جدايي، ترس از تاريكي، حيوانات و ساير موقعيت‌هاي خاص اشاره كرد.

در نظر داشته باشيد كه مشاوره كودك تنها به زماني كه فرزندتان دچار مشكل روانشناختي شده اختصاص ندارد بلكه شما براي مواردي نظير بهبود ارتباط والد فرزندي، يادگيري سبك تربيتي موثر، استعداديابي در كودك و ارزيابي هوش او نيز مي‌توانيد از اين خدمات كمك بگيريد.

ويژگي هاي بهترين مراكز مشاوره كودك آبادان

براي اينكه بفهميد يك مركز مشاوره كودك آبادان از كيفيت مناسبي برخوردار است يا خير، بايد چندين ملاك را در نظر بگيريد. از جمله مهم‌ترين ملاك‌هاي يك مركز مشاوره خوب براي كودكان و نوجوانان بايد به موارد زير اشاره كرد.

1- برخورداري از متخصص حرفه‌اي در زمينه مشاوره كودك

يك مركز مشاوره خوب از افراد با تجربه و متخصص در حوزه كودك براي برگزاري جلسات مشاوره كمك مي‌گيرد. لازم به ذكر است متخصصين براي ارائه خدمات در اين حوزه بايد در يكي از گرايش‌هاي روانشناسي باليني، روانشناسي باليني كودك و نوجوان و يا روانشناسي كودكان استثنايي از حداقل مدرك كارشناسي ارشد برخوردار باشند. همچنين بررسي سوابق تجربي، آموزشي و پژوهشي درمانگران مي‌تواند بينش خوبي در مورد ميزان صلاحيت و تخصص آن‌ها در اختيار شما قرار دهد.

2-روانشناس خوب كودك داراي مجوز رسمي از نهادهاي معتبر

نبود مجوز رسمي اين امكان را فراهم مي‌كند كه افراد غير متخصص به ارائه خدماتي بپردازند كه مهارت چنداني در آن ندارند. در حالي كه مراكز داراي مجوز رسمي تحت نظارت نهادهاي معتبر هستند و فعاليت‌هاي آن‌ها مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد. از همين رو مركز مشاوره‌اي كه براي بهبود وضعيت فرزندتان به آن مراجعه مي‌كنيد بايد حتما از سازمان بهزيستي يا سازمان نظام روانشناسي كشور پروانه فعاليت داشته باشد.

3- داشتن تجهيزات كافي

برگزاري جلسات مشاوره با كودك فضاي متفاوتي را مي‌طلبد. اتاق درمان بايد محيط جذابي براي كودك بوده و از تجهيزات كافي براي بازي درماني برخوردار باشد. همچنين وجود تست‌ها و آزمون‌هاي مختلف استعداديابي و تعيين سطح هوش از جمله مواردي است كه وجود آن براي يك مركز مشاوره كودك ضروري است.

آدرس مراكز داراي روانشناس كودك در آبادان

از جمله مراكزي كه به صورت تخصصي در آبادان (به صورت آنلاين) به ارائه خدمات روانشناسي و مشاوره كودك آبادان مي‌پردازد به شرح زير است.

مركز مشاوره ني ني مايند تهران ، خيابان شريعتي روبروي مترو 02191002360
مركز مشاوره نيني مايند تهران، خيابان فاطمي، روبروي وزارت كشور خيابان يكم طباطبايي، پ8 02191002360

انواع جلسات مشاوره با كودك

جلسات مشاوره كودك آبادان انعطاف پذيري بالايي دارند. اين جلسات مي‌توانند به صورت انفرادي با كودك، انفرادي با والدين و يا با حضور والد و كودك به طور همزمان برگزار شوند. در جلسات انفرادي با كودكان كم سن و سال، درمانگران براي تشخيص بهتر مشكلات اغلب از روش‌هاي مختلف بازي درماني كمك مي‌گيرند.

چراكه بچه‌ها در جريان بازي راحت‌تر هيجانات خود را ابراز مي‌كنند. بازي‌هايي نظير نمايش و قرار گرفتن در نقش‌هاي مختلف به درمانگر كمك مي‌كند تا دنياي ذهني كودك در مورد محيط اطرافش را بهتر بشناسد.

در مقابل در جلساتي كه با حضور والدين و كودك برگزار مي‌شود، روانشناس به طور مستقيم تعاملات ميان اعضاي خانواده را مورد بررسي قرار مي‌دهد و الگوهاي رفتاري نامناسب را شناسايي مي‌كند. سپس در مورد اين الگوها به والدين بازخورد داده و تمرين‌هايي جهت جايگزيني رفتار صحيح با الگوهاي تعاملي قبلي به آن‌ها ارائه مي‌نمايد.

چه زماني بايد از خدمات روانشناس كودك آبادان كمك بگيريم؟

همانطور كه پيش‌تر اشاره شد جلسات مشاوره با كودك آبادان مي‌تواند بر موضوعات مختلفي تمركز يابد. هنگام مواجهه با هريك از موارد زير بهتر است از يك روانشناس متخصص در حوزه كودك يا نوجوان كمك بگيريد.

– درگيري كودك با مشكلات اضطرابي نظير ترس از غريبه‌ها، اضطراب جدايي، ترس از تاريكي و…

– دچار بودن فرزند به اختلالات رفتاري و مشكلاتي نظير اختلال بيش فعالي- نقص توجه

– مواجه شدن كودك با آسيب‌ها و سوءاستفاده‌هاي جسمي و جنسي

– تمايل به كشف استعدادهاي كودك در زمينه‌هاي مختلف

– ناتواني فرزند در برقراري ارتباط با همسالان

– وجود مشكلات تحصيلي و يادگيري

– وجود تاخيرهايي در مسير رشد

زمينه هاي كاري روانشناس كودك

والدين مي‌توانند با مراجعه به مشاوره كودك آبادان در مورد مشكلات متعدد كودك‌شان از آنان راهنمايي بگيرند. برخي از زمينه‌ها و مشكلاتي كه مشاور و روانشناس خوب كودك مي‌تواند به شما كمك كند به شرح زير مي باشد.

_بيماري‌هاي ژنتيكي
_اختلالات عصبي-رشدي
_استرس در كودكان
_وسواس در كودكان
_افسردگي در كودكان
_اختلالات خوردن
_اختلالات رفتاري
_اختلالات يادگيري
_اختلالات دفعي
_آموزش تربيت كودك
_آموزش جنسي كودكان
_كشف استعداد كودك از خدمات مركز مشاوره و روانشناس كودك آبادان
_نشانه‌هاي سلامت نوزاد
_نوزاد تازه متولد شده
_بيماري‌هاي كودكان
_نيازهاي اوليه كودكان
_مشكلات دوران مدرسه
_رفتار با كودك
_آموزش به كودك
_نقش مادر و نقش پدر در تربيت فرزندان
و…

براي دريافت خدمات روانشناسي در زمينه مشاوره كودك آبادان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك و حضوري در آبادان با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مشاوره كودك آبادان | بهترين مشاور كودكان آبادان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۱۹:۲۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

ترساندن كودك از افراد و وقايع مختلف با عواقب بدي در بزرگسالي به همراه خواهد‌بود. هر رفتار شديدي كه احساسات و هيجانات كودك را به چالش بكشد در آينده خطر ساز خواهد بود. برخي اوقات كودكان كارهايي انجام مي‌دهند كه والدين را خسته و كلافه مي‌كند. به جاي ترساندن‌كودك مهارت هاي زندگي را به او آموزش دهيد. و رفتار نامناسب را با بازي و تشويق به كودك انتقال دهيد. عواقب ترساندن كودك از لولو، حيوانات، بابا، دزد، پليس و … شامل اضطراب، عدم اعتماد به نفس، احساس ناامني و غيره مي‌شود. لطفا براي سلامت روان كودك بر رفتار و گفتار خود دقت كنيد و از روانشناس كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: ترساندن كودك | عواقب ترساندن كودك چيست ؟

ترساندن كودك

ترساندن كودك به طور كل عواقب و پيامدهاي جبران ناپذيري دارد. ترس يكي از حالات روحي و رواني است كه در همه افراد وجود دارد. همه افراد تقريبا از تاريكي ترس به خصوصي دارند. تاريكي غار، جنگل و حتي اتاق در تمام سنين وجود دارد. اما زماني كه اين ترساندن‌به صورت مداوم ادامه پيدا كند. به سلامت روان كودك لطمه وارد‌مي‌كند. ترساندن‌كودك از لولو، از تاريكي، اژدها، پليس، دزد، حيوانات و … به مرور زمان كودك را ترسو و در بزرگسالي با مشكلات ساده اي روبرو مي‌كند.

ترس واكنش هيجاني محسوب مي‌شود و تكرار مداوم اين ترس ها باعث ايجاد فوبيا در كودك مي‌شود. در اكثر فوبيا ها اشاره شده است كه ترساندن كودك يكي از دلايل ايجاد فوبيا است. همه افراد از برخي مسائل هراس دارند. وقايع طبيعي مانند صداي مهيب، زلزله، سيل و … باعث ترس و وحشت افراد مي‌شود. اما به طور مداوم صورت نمي‌گيرد. بنابراين عواقب بدي به دنبال ندارد. براي پرورش كودكي با سلامت روان بايد اصول تربيت درست را بلد باشيد.

تهديد هايي كه باعث ترساندن كودك مي‌شود

در برخي از موقعيت ها خانواده ها به جاي صحبت با كودك او را با ترساندن از كارش منع مي‌كنند. احتمالا مادر و پدراني مشاهده كرده ايد كه كودك را از لولو، حشرات، هيولا و … مي‌ترسانند. اين ترس ها نتيجه خوبي به همراه نخواهد داشت و در نهايت موجب فوبيا و ترس هاي غير منطقي مي‌شود. در ادامه در رابطه با انواع روش هاي غلطي كه خانواده ها دست به ترساندن كودك مي‌زنند اشاره كرده‌ايم.

1. ترس از هيولا

ترساندن كودك از هيولا و لولو يكي از بارزپترين ترس هايي است كه خانواده ها دست به آن مي‌زنند. اين موجودات خيالي كه اصلا وجود ندارند باعث بروز ترس هاي غير واقعي و فوبياهاي بي دليل مي‌شوند.

2. ترس از حيوانات | ترساندن كودك

زماني كه ترساندن كودك را با حشرات و حيوانات انجام مي‌دهيم. كودك به مرور زمان نسبت به حيوانات و حشرات فوبيا پيدا مي‌كند. و در نهايت در بزرگسالي با هزاران درمان و راهكار فرد درمان نمي‌شود. كودك زماني كه حشرات يا حيوانات را مي‌بيند مي‌هراسد و توانايي روبرو شدن به حيوانات را ندارد.

3. ترساندن از دزد

كودكان در سنين 2.5 به بالا ترس هايي را تحمل مي‌كنند. بنابراين شما با ترساندن كودك به ترس هاي او شاخ و برگ مي‌دهيد. با ترساندن كودك از دزد به اضطراب جدايي و ترس از تنها ماندن او دامن خواهيد زد. در نهايت كودك ترس از گم شدن و دزديده شدن را هميشه همراه خود خواهد‌ داشت.

4. ترساندن كودك از بابا

احتمالا در كودكي با جمله “اگر ….. به بابات ميگم” اضطراب زيادي به شما وارد شده‌است. استفاده از اين جمله براي غذا خوردن، درس خوندن و يا هر كار مثبت ديگري هم پيامدهاي ناگواري براي كودك خواهد داشت. چنين جملاتي تمام استرس و اضطراب به كودك شما وارد مي‌شود و اگر غذا نخورد تمام روز تا شب را با استرس و اضطراب مي‌گذرانند تا پدر به خانه بيايد. و از ترس دعوا شدن كنار پدر نمي‌شيند. با ترساندن كودك از پدر باعث دوري او و فاصله گيري كودك از پدر مي‌شويد. هر نيتي كه در اين جملات داشته باشيد، دوري فرزندتان از پدرش اصلا پيامد خوبي ندارد.

5. ترساندن از آقا پليسه

خانواده ها معمولا براي خواباندن كودك از اين جمله استفاده مي‌كنند “اگه نخوابي آقا پليسه مياد و تورو مي‌بره”. ترساندن‌از پليس در وجود كودك زنده مي‌شود. و بعدها اگر با مشكلاتي مواجه شد كه فقط به دست پليس حل مي‌شود، به او پناه نمي‌برد. حتي اگر كودك در كوچه و خيابان گم شود براي راهنمايي از پليس كمك نمي‌گيرد.

6. ترساندن كودك از دكتر

ترساندن بيهوده كودك از دكتر، دارو و آمپول در آينده بيشتر براي خود شما دردسر ساز خواهد‌شد. بسيار خانواده هايي وجود دارند كه به دليل غذا نخوردن، دستشويي نرفتن و … به ترساندن كودك از دكتر و آمپول رو مي‌آورند. با اين كار به كودك خود آموزش مي‌دهيد حتي اگر در بزرگسالي نياز شديدي به دكتر داشت مراجعه نكند. تمام رفتارهاي والدين در ناخودآگاه كودك جا مي‌گيرد و با آسيب هاي جبران ناپذيري در آينده همراه خواهد بود.

7. ترس از خانه رفتن

ترس از جدايي والدين در كودكان 2 ساله به طور طبيعي وجود دارد. ترساندن كودك با جمله “اگه اين كارو نكني از خونه ميرم” باعث بروز اضطراب جدايي، ترس از تنها ماندن و آسيب هاي جبران ناپذيري در بزرگسالي همراه خواهد بود. اين كودكان به وابستگي ناايمن دچار مي‌شوند و در روابط زناشويي و زندگي روزمره نيز به شدت به ديگران وابستگي ناامن دارند.

8. ترساندن كودك از حمام و دستشويي

يكي از روش هاي ترساندن كودك استفاده از حمام و دستشويي براي تنبيه است. براي اينكه كودك از رفتار شما پيروي كند در حمام و دستشويي حبس مي‌شود تا ادب شود! با اين روش تنبيه كودك از حمام و دستشويي رفتن مي‌ترسد و در برابر دفع ادرار و پاكيزگي به دليل ترس مقاومت مي‌كند. نگهداري طولاني مدت ادرار باعث عفونت و درد كليه ها مي‌شود. و با اين رفتار كودك را از سن پايين با مشكلات و دردهاي كليوي همراه خواهيد كرد.

9. حبس در كمد تاريك

مادران و پدراني وجود دارند كه از حبس در كمد و اتاق تاريك براي ترساندن كودك استفاده مي‌كنند. با حبس كودك در اتاق و كمد تاريك به مرور باعث بروز فوبيا اتاق تنگ و تاريك در كودك مي‌شويد. تاريكي در تمام سنين و افراد گوناگون وجود دارد. با تشديد اين ترس در وجود كودك او را براي هميشه ترسو بار نياريد.

عواقب ترساندن كودك

والدين اولين افرادي هستند كه در شخصيت و رشد كودكان نقش دارند. با ترساندن كودك به رفتار و شخصيت او لطمه اي جبران ناپذير وارد مي‌كنيد كه هرگز با راه حل هاي ساده قابل حل نخواهد بود. در ادامه به عواقب ترساندن كودك اشاره كرده ايم.

  • ترساندن كودك باعث كاهش اعتماد به نفس مي‌شود. كودك ترس از اين دارد كه هرگز توانايي مقابله و مبارزه با موقعيت ها را ندارد.
  • ترس هميشه با استرس همراه است. به اين موضوع فكر كنيد. كه با ترساندن‌دائمي كودك چه حجمي از استرس و اضطراب را به او وارد مي‌كنيد.
  • اين رفتار ناخوشايند خانواده ها باعث بروز افسردگي مي‌شود. اضطراب و استرس مداوم و زياد باعث بروز افسردگي و آسيب روحي به كودك مي‌شود.
  • بي اعتمادي پيامد ديگر ترساندن‌كودك است. كودك به جاي اعتماد به والدين آموزش مي‌بيند. كه والدين قصد ترساندن و آزار او را دارند. بنابراين نسبت به بقيه افراد نيز بي اعتماد مي‌شوند.
  • خشم عواقب ديگر ترساندن كودك است. كودك زماني كه توانايي كنترل استرس خود را ندارد خشمگين مي‌شود و رفتار عصبي از خود نشان مي‌دهد.
  • كودكاني كه دائم در حال ترسيدن هستند منزوي مي‌شوند. از افراد و اجتماع دور مي‌شوند و معمولا علاقه اي به داشتن دوست صميمي ندارند.
  • افرادي كه در كودكي بسيار ترسانده شده‌اند. خجالتي و كم رو مي‌شوند. ترس از وبرو شدن با افراد گريبان گير اين افراد مي‌شود.
  • كودكاني كه مداوم در حال ترسانده‌شدن هستند. قدرت تصميم گيري پايين دارند. در واقع توانايي تصميم گيري را در خود نمي‌بينند.
  • دلبستگي ناايمن يكي ديگر از عواقب ترساندن كودك است.
  • اضطراب جدايي بارز ترين پيامد ترساندن‌كودك است. با تهديد به ترك خانه و رها كردن كودك اضطراب جدايي در كودك جوانه خواهد زد.
  • پرورش افكار منفي از ديگر عواقب ترساندن‌كودك است. كودكان معمولا توانايي درك رفتارهاي شما را ندارد. بنابراين با ترس هاي مداوم افكار كودك را به سمت منفي بافي سوق مي‌دهيد.
  • از اصلي ترين عواقب ترساندن كودك مشكلات عاطفي است. ترس در ناخودآگاه كودك باقي مي‌ماند و هر زماني كه با محرك ترس روبرو شود تمام ترس هاي دوران كودكي را مرور خواهد كرد.
  • احساس ناامني هميشه با كودك همراه خواهد بود. افرادي كه در دوران كودكي بسيار ترسانده شده‌اند. احساس ناامني عميقي دارند. و در هيج موقعيتي احساس امنيت نخواهند‌داشت.
  • اختلال خواب يكي از شايع ترين پيامد ترساندن كودك است. معمولا بي خوابي و ترس از تاريكي باعث بروز اختلال خواب مي‌شود.
  • دوستي هاي ناپايدار نشان از ترس هاي دوران كودكي است. كودكاني كه در دوران كودكي بسيار تحت ترس قرار گرفته‌اند. در آينده دوستي هاي ناپايدار خواهند‌داشت. در واقع اخساس ناامني و بي اعتمادي دليل دوستي هاي ناپايدار است.

ترساندن كودك چه زماني تبديل به اختلال مي‌شود؟

زماني كه ترساندن كودك مداوم و شديد باشد به كودك فشار وارد مي‌كند. اين فشار ها خواب كودك را مختل مي‌كند. و توانايي غذا خوردن‌را از كودك سلب مي‌كند. به طوري كه كودك در هر ساعت از شبانه روز بترسد و احساس آرامش و امنيت نداشته باشد. زماني كه كودك ريشه اضطراب و استرس داشته باشد سريع تر به اختلال مبتلا مي‌شود.

كلام آخر

براي آموزش مهارت هاي زندگي از ترساندن كودك استفاده نكنيد. با اين رفتار آسيب هاي جبران ناپذيري به روان كودك وارد خواهيد كرد كه خود والدين نيز چند سال بعد درگير خواهد كرد. اگر از روش صحيح تربيت كودك آگاه نيستيد، هيچ ايرادي ندارد اگر از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترساندن كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترساندن كودك | عواقب ترساندن كودك چيست ؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۱۶:۰۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بي قراري كودك در 3ماه اول تولد امري طبيعي است كه در اكثر كودكان اتفاق مي‌افتد. معمولا گريه هاي بيش از حدرا به گريه‌هاي بالاي 3 ساعت مي‌گويند. بي قراري كودك به عوامل مختلفي مانند تشنگي، گرسنگي، خستگي، ترس و … بستگي دارد. براي آرام كردن كودك ابتدا بايد علت بي قراري و گريه او را بدانيد و سپس به دنبال راهكاري براي رفع گريه باشيد. والديني كه قبلا تجربه فرزند پروري نداشته اند معمولا با بي قراري كودك مي‌ترسند و هول مي‌كنند. اما زماني كه با انواع گريه هاي كودك آشنا شويد به راحتي مي‌توانيد علت را تشخيص دهيد و راهكار مناسب را بكار گيريد.

منبع: بي قراري كودك | علت و درمان بي قراري كودك

بي قراري كودك

بي قراري كودك هميشه باعث كلافگي پدر و مادرها مي شود، مخصوصا كساني كه تجربه اولين بچه شان است. گاهي آرام سازي كودك به قدري سخت و طاقت فرسا مي‌شود كه والدين ديگر توانايي براي آرام كردن كودك ندارند. بي قراري‌كودك هميشه نشان از خواسته يا درخواست است. كودكان به دليل گرسنگي، تشنگي، خرابكاري پوشك، كوليك و خستگي بي قراري مي‌كنند. براي اينكه كودك خود را آرام كنيد بايد دليل بي قراري كودك را بدانيد و طبق نيازهايش به او پاسخ دهيد.

معمولا كودكان شب ها و در مهماني ها دچار اضطراب و سردرگمي مي‌شوند. اما اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه بي قراري كودك در 3 ماه اول بسيار طبيعي است. در ادامه در رابطه با علت بي قراري كودك و روش هاي آرام سازي او توضيح داده ايم.

علت بي قراري كودك

هميشه اولين تجربه والدين در تشخيص علت بي قراري كودك با مشكلاتي روبرو خواهد شد. با گذشت زمان و كسب تجربه هاي جديد در فرزند پروري به علت بي قراري‌كودك راحت تر پي خواهيد برد. در ادامه در رابطه با علت بي قراري كودك اشاره كرده‌ايم.

1. گرسنگي

اولين علت بي قراري كودك گرسنگي است. ابتدا گرسنگي كودك را وارسي كنيد و سپس به او شير بدهيد. حتما به جدول هاي غذايي توجه كنيد. تا زماني كه توصيه شده از شير خود به كودك بدهيد. و در زمان مناسب از مكمل هاي غذايي براي سير كردن او استفاده كنيد. شير مادر سرشار از ويتامين ها و مواد غني براي رشد كودك است كه مصرف آن واجب و ضروري مي‌باشد.

2. تشنگي

دومين علت بي قراري كودك، تشنگي است. برخي از ماردان معمولا توجهي به تشنگي كودك نمي‌كنند اما كودكان نيز مانند همه بزرگسالان تشنه مي‌شوند و براي تشنگي بي‌قراري مي‌كنند. آب لازمه بدن انسان است. بنابراين از كودكان دريغ نكنيد و طبق تشخيص پزشك، به كودك مقدار آب لازم بدنش را برسانيد.

3. خرابكاري در پوشك | بي قراري كودك

سومين عامل بي قراري كودك كثيف كردن پوشك است. برخي از كودكان پوست حساس تري نسبت به بقيه دارند و با كوچكترين مقدار مدفوع به سوزش و خارش مي‌افتند. كثيفي و سوزش پوست در آدميزاد عذاب آور است چه بسا كودك بيشتر اذيت مي‌شود.

4. سرماي بدن كودك

يكي از عوامل بي قراري كودك، سرما است. معمولا دماي بدن‌كودك از چشم والدين دور مي‌ماند و كودك براي فهماندن سرماي بدنش شروع به بي‌قراري مي‌كند. دماي بدن كودك را چك كنيد و لباس گرم به تنش كنيد. احتمالا بي‌قراري كودك و گريه او بند مي‌آيد. اما سعي كنيد لباس اندازه و مناسب تن كودك كنيد تا با شدت گرما كلافه نشود.

5. گرماي كودك

پنجمين عامل بي قراري كودك گرما است. برخي از والدين براي اينكه كودكشان سرما نخورد به قدري لباس زياد و گرم تن او مي‌كنند كه باعث تب و كلافگي كودك مي‌شود. هميشه سعي كنيد از لباس هاي مناسب فصل بر تن كودك كنيد و بدن او را به فصل هاي مختلف عادت دهيد.

6. بيماري

يكي از عوامل بي قراري كودك بيماري است. گاهي عفونت يا بيماري داخل بدن كودك وجود دارد كه والدين از آن بي خبرند. كودكان زبان بيان درد را ندارند. بهتر است بابت بي قراري كودك به پزشك مراجعه كنيد و به بررسي عوامل دروني بدن او بپردازيد.

7. خستگي كودك

در مواردي كه كودك در مراسمات بوده يا دست به دست افراد در حال بازي است خسته مي‌شود. خستگي يكي از عوامل بي قراري كودك است. زماني كه طولاني مدت در مكاني‌قرار گرفته‌ايد و كودك دائم در حال بيداري است بايد به استراحت بپزدازد. براي آرامش و استراحت كودك يا موقعيت را ترك كنيد يا به دنبال محل آرامي براي استراحت و خواباندن كودك پيدا كنيد.

8. نياز به بغل والدين | بي قراري كودك

يكي از نيازهاي كودكان بغل والدين است. بي قراري كودك گاهي نشان از نياز به بغل خانواده است. زماني كه طولاني مدت او را بغل نمي‌كنيد بي قراري بيشتري از خود نشان مي‌دهد. معمولا كودكان به بغل والدين علاقه دارند و حس آرامشي از پدر و مادر خود مي‌گيرند. اما اين موضوع به خصوصيات اخلاقي كودكان نيز باز مي‌گردد. برخي كودكان طبق خصوصيات اخلاقي شان بيشتر نياز به توجه والدين دارند.

9. كوليك

گاهي كودكان به دليل دردهاي ناشي از كوليك بي قراري مي‌كنند. كوليك به معناي دردي است كه دليل مشخصي مانند گشنگي يا تشنگي ندارد. كودك در اين دوران صورتش به سرخي مي‌رود و شكمش متورم و سفت مي‌شود. يكي از دلايل بي قراري كودك را مي‌توان كوليك ناميد كه نشان از تحمل درد نامشخص است.

10. بي خوابي كودك

بي خوابي همه افراد اعم از بزرگ و كوچك را كلافه مي‌كند. علت بي قراري كودك را مي‌توان بي خوابي به شمار آورد. زماني كه در مكان پر جمعيت قرار داريد و از ساعت خواب‌كودك‌گذشته است، شك نكنيد كه كودك خسته، كلافه و بي خواب مي‌شود. بالاخره با استفاده از راهي مانند گريه و بي قراري بايد به شما بي خوابي اش را بفهماند. به ساعت خواب كودك اهميت دهيد و براي خواب او ارزش قائل شويد. خواب ناكافي در كودكان به تدريج باعث بروز اختلالات خواب مي‌شود.

راه هاي پايان دادن به بي قراري كودك

بي قراري كودك علل مختلفي دارد كه اشاره كرده ايم. اما مهم ترين قسمت، آرام سازي كودك است. زماني كه كودكان به دلايل مختلفي بي قراري مي‌كنند، تازه والدان نحوه آرام سازي را بلد نيستند. در ادامه راهكارهايي براي آرام سازي بي قراري‌كودك ارائه داده‌ايم كه بسيار كارآمد است.

1. كودك را در آغوش بگيريد

يكي از روش هاي آرام سازي كودك، در آغوش گرفتن اوست. همه كودكان تقريبا علاقه شديدي به بغل گرفته‌شدن نشان مي‌دهند. نوزادان زماني كه در رحم مادر قرار داشتند در مكاني تنگ و حالت جمع قرار گرفته بودند. اكنون با قنداق كردن و بغل كردن نوزاد مي‌توانيد به او كمك كنيد تا كمتر بي قراري كند.

2. پخش ريتم آرام

نوزادان 9 ماه به شنيدن صداي قلب مادر عادت كرده اند. پس از تولد نيز علاقه دارند تا صداي قلب مادر را احساس كنند. تماس بدني كودك و مادر بسيار به بي قراري كودك كمك مي‌كند. يا از موزيك ريتميك استفاده كنيد. پخش صداي آب، آهنگ بسيار ملايم، صداي هود، صداي سشوار و زمزمه لالايي بي قراري او را كاهش مي‌دهد.

3. ماساژ براي آرام سازي بي قراري كودك

ماساژ كودك به قدري او را آرام مي‌كند كه تمام دردهايش را فراموش مي‌كند. كودك را به شكم بخوابانيد و پشت او را ماساژ دهيد. دوباره كودك را به كمر بخوابانيد و شكم او را ماساژ دهيد. اين كار باعث رفع نفخ معده در كودك مي‌شود. با ماساژ بي قراري كودك را كاهش مي‌دهيد.

4. تكان دادن كودك

استفاده از گهواره يا تكان دادن كودك در آرام سازي بي قراري كودك كمك كننده است. احتمالا كودكاني را ديده ايد زماني كه در ماشين قرار مي‌گيرند و تكان مي‌خورند به خواب عميق فرو مي‌روند. كودكان با تكان تكان خوردن به آرامش مي‌رسند و بي قراريشان كاهش مي‌يابد.

5. كمك به مكيدن براي آرام سازي بي قراري كودك

مكيدن يكي از بهترين راه ها براي كاهش بي قراري كودك است. به كودك كمك كنيد تا با استفاده از مكيدن پستونك يا سينه مادر به آرامش برسد. مكيدن به كاهش ضربان قلب تند كودك و آرامش او كمك مي‌كند.

6. لباس گرم بپوشانيد

نوزادن قبل از تولد در بدن مادر قرار داشته اند و در محيطي گرم رشد كرده اند. زماني كه بي‌قراري كودك با روش هاي مختلف بر طرف نشد به او لباس گرم بپوشانديد تا احساس گرماي داخل بدن مادر را دريافت كند. به همين دليل با پوشاندن لباس گرم، به بي قراري كودك كمك خواهيد كرد.

7. به متخصص مراجعه كنيد

گاهي بي قراري كودك با رفع نيازهايش بر طرف نمي‌شود. شايد بيماري ها و عفونت هايي در بدن كودك وجود داشته باشد كه با روش هاي خانگي رفع نشود. اگر كودك با مراحل بالا آرام نشد تب او را چك كنيد. تب بالاي 38 درجه خطرناك است و بايد به متخصص مراجعه كرد.

كلام آخر

بي قراري كودك به دلايل مختلفي بستگي دارد. اما تشخيص و استفاده از روش كارآمد قسمت اصلي است. بي‌قراري‌كودكان تا قبل از 2 سالگي طبيعي است و جاي نگراني ندارد. مادران و پدران نقش مهمي در آرام سازي كودك دارند و بايد از روش هاي مهار گريه كودك آگاه باشند. براي كسب اطلاعات مي‌توانيد از روانشناس و مشاورين كودك استفاده كنيد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي قراري كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: بي قراري كودك | علت و درمان بي قراري كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۴۳:۵۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

كودك با مادر شاغل موضوع مهمي است كه هر والدي بايد به آن توجه نمايد. داشتن كودك براي مادر هاي شاغل و جدايي از او بعد از مرخصي‌هاي زايمان و يا تعطيلات در اغلب موارد با چالش‌‌هاي زيادي همراه است. هر خانم شاغلي علاوه بر تمايلاتش در داشتن فرزند و تجربه حس مادري، براي بالا بردن درآمد و جايگاه شغلي خود نياز ميل زيادي دارد و شايد سال‌ها براي رسيدن به اين اهداف تلاش كرده باشد.

اما گاه برخي خانم‌ها به خاطر وظايف مادري، خواسته يا ناخواسته از آرزوها يا شغل‌شان براي هميشه دست مي‌كشند. در حالي كه اگر درباره نيازهاي فرزندتان و چگونگي مديريت نيازهاي او اطلاعات بيشتري كسب كنيد، مي‌توانيد مساله جدايي كودك از مادر شاغل را به سادگي حل نماييد. براي كسب اطلاعات بيشتر درباره كودكان مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: كودك با مادر شاغل | مزايا و معايب مادران شاغل

كودك با مادر شاغل

كودك و مادر شاغل با دغدغه ها بيشماري به دليل شاغل بودن مادر روبرو هستند. بخش بزرگي از جامعه امروزي به اين موضوع مي‌انديشند كه مادران شاغل توانايي تربيت فرزند ندارند. مادر خوب مادري است كه از شغلش به خاطر فرزندش بزند و فرزند با تربيت درست مادر خانه دار داشته است. مادران شاغل زماني كه روزانه زماني را صرف بازي و تربيت كودك كنند با مشكلات جدي روبرو نخواهند شد.

اصولا كودكاني كه در مادر شاغل دارند نيازهايشان راحت تر بر طرف مي‌شود و با كمبود ماديات كمتري روبرو هستند. مادران شاغل با مديريت و نحوه تربيت درست به كمك روانشناس و استفاده از يك راهبرد تربيتي توانايي تربيت كودك با شرابط عالي دارند. شاغل بودن مادر زماني در تربيت كودك ضرر رسان است كه تمام وقت را صرف كار كند و براي فرزند خود زماني را خالي نكند.

مشكلات كودك با مادران شاغل

براي هر مادري سخت است كه بخواهد مراقبت از نوزاد يا كودك خود را به كس ديگري بسپارد، مخصوصا زماني كه پدربزرگ يا مادر بزرگ‌هاي كودك قادر به نگهداري از او نباشند. براي آشنايي بيشتر با دغدغه هاي مادران شاغل كليك كنيد. در ادامه در رابطه با مشكلات كودك با مادر شاغل توضيح داده‌ايم.

1. افزايش دغدغه ها

اولين مشكل كودك با مادر شاغل ، افزايش دغدغه ها است. مادران شاغل در مقايسه با مادراني كه تمام وقت خود را در خانه و در كنار كودك خويش مي گذرانند، دغدغه ها و استرس هاي بيشتري تجربه مي‌كنند. در دوران بارداري و قبل از زايمان به نظر ساده مي‌رسيد كه نوزاد خود را به مراقب و پرستار بسپاريد و با خيال راحت به سر كار برويد؛ اما با تولد نوزاد و تجربه حس مادري، شرايط كاملا تغيير خواهد كرد.

اينكه در غياب شما، چه برخوردي با او صورت مي‌گيرد و اينكه كودك از نبود مادر دچار اضطراب و ناراحتي مي‌شود، مهم‌ترين دغدغه‌هايي پيش رو مادران شاغل مي‌باشد. اين درحالي است كه درگيري‌هاي بين زن و شوهر بر سر نگهداري نوزاد و تداوم شاغل بودن مادر دغدغه ديگري است كه در زندگي زنان شاغل وجود دارد.

2. دو راهي انتخاب

دو راهي انتخاب يكي از مشكلات كودك با مادر شاغل است. سال‌ها درس خواندن، استرس‌هاي شديد در زمان پيدا كردن شغل مناسب و در نتيجه مشغول شدن در شغل دلخواه، موضوعات ساده‌اي نيستند كه بتوان به سادگي از كنار آن‌ها رد شد. مادران شاغل به كار كردن در بيرون از منزل عادت كرده‌اند و برايشان بسيار سخت خواهد بود كه در منزل و به عنوان يك خانم خانه‌دار وقت خود را سپري كنند.

تولد نوزاد و نيازمندي به مراقبت‌هاي مادر، خانم‌هاي شاغل را بر سر دو راهي قرار مي‌دهد. از يك طرف به نوزاد خود احساس مادري دارد و مي‌خواهد به مراقبت از او بپردازد و از طرف ديگر نمي‌خواهد شغل دلخواه و استقلال مالي خود را از دست بدهد. احساس گناه و تعارض حتي مي‌تواند سلامت روان مادران شاغل را تحت تاثير قرار بدهد. به همين دليل بهتر است از مشاور خانواده كمك بگيريد و با آگاهي بيشتري از تصميم‌گيري‌هاي عجولانه و احساسي بپرهيزيد.

رفتار مناسب مادر با كودك در روزهاي اول شروع كار

كودك با مادر شاغل اگر بر اساس رفتارهاي مناسب عمل كنند با چالش هاي كمتري روبرو خواهند شد. در اولين روزهاي جدايي بسيار مهم است كه به يك‌باره كودك را به مدت طولاني از خود دور نسازيد. زيرا دچار اضطراب بسيار شديد و يا به اصطلاح اضطراب جدايي خواهد شد. اضطراب جدايي كه واكنش هيجاني و عاطفي است كه به هنگام جدايي از والدين به ويژه جدايي از مادر در كودك ايجاد مي‌شود و او را دچار ناامني رواني مي‌كند.

وقتي به خانه بر مي‌گرديد بهتر است وقت زيادي را به كودك خود اختصاص بدهيد و به بازي با او بپردازيد. در آغوش گرفتن كودك باعث مي‌شود كه او نسبت به حضور يافتن شما اطمينان كسب كند و با خيال راحت بوي شما را استشمام نمايد.

مزاياي كودك با مادر شاغل

شاغل بودن مادر مي‌تواند همان اندازه كه معايت و پيامد دارد، مزايا نيز داشته باشد. در ادامه در رابطه به مزاياي كودك با مادر شاغل اشاره كرده ايم.

  • استقلال مالي مادر
  • تعامل بيشتر پدر با فرزندان
  • عزت نفس بالاي مادر
  • روحيه بهتر مادر
  • وضعيت اقتصادي بهتر خانواده
  • رفع نيازمندي هاي راحت تر كودك

پيامدهاي رواني جدايي كودك از مادر شاغل

كودكان به خصوص در اوايل نوزادي و نوپايي خود به محبت مادري بسيار نيازمند هستند تا جايي كه رشد جسمي و رواني آن‌ها در گرو حمايت عاطفي والدين به ويژه مادران است. اگر كودك به اندازه كافي از عاطفه مادري بهره‌مند نگردد و نيازهاي عاطفي اش تامين نگردد از لحاظ رواني دچار آسيب‌هاي بسيار شديدي خواهد شد. كمبود محبت در وجود كودك به صورت يك عقده رواني درخواهد آمد و مشكلات هيجاني شديدي را براي كودك به همراه خواهد داشت. كودكاني كه به اندازه كافي از محبت مادر برخوردار نباشند حالت‌هاي پرخاشگرانه خواهند داشت و به سرعت عصباني مي‌گردند.

  • استرس بالاي مادر
  • وقت ناكافي براي تربيت فرزند
  • احساس گناه در مادر
  • اختصاص دادن وقت كم به فرزند
  • دو تربيتي شدن كودك
  • موفقيت كمتر كودك در تحصيلات

كلام آخر

هميشه اين موضوع را به ياد داشته باشيد كه كودك شما تا 2 سالگي نياز به نظارت مستقيم شما دارد. خواهشمنديم از مادران شاغل كه تا 2 سالگي كودك دوركاري كنند و اضطراب جدايي را به كودكان خود وارد نكنند. براي مديريت بهتر شرايط كاري و تربيتي از روانشناس كمك بگيريد. كودك با مادر شاغل براي ارتباط بهتر نياز به نظارت مشاورين دارند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك با مادر شاغل مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

بهترين سن كودك براي شاغل شدن مادر چه زماني است؟

با توجه به اينكه سبك دلبستگي ايمن و يا ناايمن در دو سال اول زندگي كودك شكل مي‌گيرد، بهتر است بيش از هر زمان ديگري در اين دوران، ارتباطات فيزيكي بين مادر و كودك برقرار شود. شنيدن صداي مادر و استشمام بوي تن او نيازهايي اساسي كودك است كه به ويژه در سال اول زندگي بايد تامين گردد.

آيا جدايي از مادر براي كودكان پيش دبستاني به اندازه كودكان نوپا مخرب و آسيب زا است؟

در دوران دبستان، اوضاع كمي بهتر خواهد بود و جدايي از مادر به اندازه دوران نوپايي آسيب‌زا نخواهد بود. البته اين موضوع بستگي به مديريت مادران شاغل دارد. اينكه آن‌ها بتوانند انرژي خود را در منزل و در محل كار تقسيم كنند و وقت بيشتري براي كودك خود اختصاص دهند، اقدام بسيار مهمي است كه مي‌تواند خلا عاطفي كودكان دبستاني را تا حد زيادي جبران نمايد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: كودك با مادر شاغل | مزايا و معايب مادران شاغل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۳۸:۱۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

استعداديابي كودك سه ساله بايد با دقت و توسط روانشناسان و متخصصين انجام شود تا تشخيص درستي صورت بگيرد. متخصصان بر اين باورند كه سه سالگي زمان مناسبي براي آغاز فرايند استعداديابي در كودكان است. والدين در اين سن مي توانند از كارشناساني نظير روانشناسان كودك كمك گرفته و به واسطه آن ها توانمندي هاي ذاتي فرزند خود را كشف نمايند. اين امر به آن‌ها كمك مي‌كند تا در سنين بعدي براي هدايت و آموزش فرزندشان مسيرهايي را انتخاب كنند كه شانس موفقيت بالاتر از همه باشد. كارشناسان با بررسي رفتار كودك در مورد استعداد او در حوزه‌هايي نظير توانايي حركتي، هوش كلامي، تفكر فضايي و … بازخورد مي‌دهند. براي شروع مشاوره كودك دريافت كنيد.

منبع: استعداديابي كودك سه ساله

استعداديابي كودك سه ساله | آيا سه سالگي زمان مناسبي براي استعداديابي است؟

والدين براي استعداديابي فرزندشان مي‌دانند كه بايد پارامتر سن را در نظر بگيرند. اما معمولا نمي‎‌دانند كه دقيقا از چه سني بايد به طور حرفه‌اي اقداماتي براي كشف استعدادها انجام دهند. روانشناسان معتقدند بهترين بازه زماني براي فرايند استعداديابي در كودكان سنين 3 الي 6 سالگي است. چرا كه در اين برهه اكثر كودكان هنوز آموزش‌هاي رسمي را آغاز نكرده‌اند و در نتيجه ظرفيت‌هاي ذهني آن‌ها بكر و دست نخورده باقي مانده‌است.

اين مسئله به متخصصين كمك مي‌كند تا راحت‌تر بتوانند توانمندي‌هاي ذاتي را از ساير توانمندي‌ها كه در اثر تمرين و ممارست پديد آمده‌اند، تشخيص دهند. در نتيجه اگراستعداديابي كودك سه ساله خود را مي‌خواهيد تا استعدادهاي او را بشناسيد بايد گفت كه زمان مناسبي را براي اين كار انتخاب كرده‌ايد.

متخصصين براي استعداديابي كودك سه ساله چه كاري انجام مي دهند؟

براساس نظريه‌هاي اوليه در مورد هوش، روانسنجان استعداديابي كودك سه ساله را به عنوان يك مفهوم كلي در نظر مي‌گرفتند و با شاخصي تحت عنوان ضريب هوشي يا IQ آن را مي‌سنجيدند. اما به مرور زمان با شكل گيري نظريه‌هايي نظير هوش‌هاي چندگانه اكثر متخصصين بر اين مسئله اتفاق نظر پيدا كردند كه هوش اجزاي مختلفي دارد كه هريك از اين اجزا بايد به طور جداگانه ارزيابي شود. براي مثال گاردنر در تئوري خود 8 جزء مختلف را براي هوش در نظر گرفت كه هوش‌هاي كلامي، منطقي و رياضي، بصري و فضايي، موسيقيايي، بدني و جنبشي، هوش درون فردي، برون فردي و طبيعت گرايي را شامل مي‌شوند.

متخصصان با در نظر گرفتن اين جنبه‌هاي مختلف تلاش مي‌كنند رفتار كودك در هريك از اين حوزه‌ها را زير نظر بگيرند. و به اين ترتيب با رويكردي چند وجهي براي كشف استعدادهاي كودكان اقدام كنند.

توصيه هايي به والدين براي استعداديابي كودك سه ساله

 

اگر مي‌خواهيد از سنين كودكي توانمندي‌هاي منحصر به فرد فرزندتان را كشف كنيد، بايد برخي اصول روانشناختي مهم را مد نظر قرار دهيد. اين اصول به شما كمك مي‌كنند تا درك بهتري از استعدادهاي فرزندتان داشته باشيد و مسير صحيحي را براي كشف آن‌ها در پيش بگيريد. در ادامه در رابطه با استعداديابي كودك سه ساله به واليدن توصيه هايي صورت گرفته است.

براي اينكه بتوانيد استعداديابي كودك سه ساله خود را كشف كنيد، پيش از هرچيز بسيار اهميت دارد كه مشاهده گر ريزبين و دقيقي باشيد. در همين راستا بايد رفتارهاي روزمره كودك خود را زير نظر بگيريد و ببينيد بيش از همه نسبت به چه مسائلي واكنش نشان مي‌دهد و چه چيزهايي براي او جذاب‌تر هستند.

2- وقت بيشتري را براي بازي با كودك اختصاص دهيد

يكي از قدرتمندترين ابزارهايي كه به كمك آن مي‌توانيد با كودكان ارتباط برقرار كرده و از آن‌ها اطلاعات كسب كنيد، بازي كردن است. در نتيجه تلاش كنيد از همان سال‌هاي ابتدايي براي بازي كردن با فرزند خود وقت بگذاريد و در حين بازي به توانمندي‌ها، علايق و واكنش‌هاي كودك دقت نماييد. بنابراين براي استعداديابي كودك سه ساله خود با او بازي كنيد.

3- نمودار رشد كودك را در نظر بگيريد

كودكان در سن 3 سالگي به سرعت در حال رشد هستند. آن‌ها روز به روز مهارت‌هاي كلامي بيشتري دست پيدا كرده و از نظر توانايي‌هاي حركتي قدرتمندتر مي‌شوند. سرعت رشد آن‌ها در جنبه هاي مختلف مي‌تواند نشانه مهمي از استعدادهاي نهفته شان باشد. براي مثال برخي كودكان زودتر از سايرين شروع به حرف زدن مي‌كنند و مي‌توانند اشعار يا داستان‌هاي طولاني را حفظ كنند. اين مسئله مي‌تواند به شما نشان دهد كه فرزندتان از نظر هوش كلامي استعداد بالايي دارد. براي اطمينان يافتن از اين موضوع بهتر است در مورد رفتارها و توانمندي‌هاي فرزندتان با يك مشاور كودك صحبت نماييد و در فرايند استعداديابي كودك سه ساله از وي كمك بگيريد.

4- كودك را با اطلاعات بيش از حد محاصره نكنيد

برخي از پدر و مادرها براي اينكه استعداديابي كودك سه ساله خود را كشف كنند از سنين بسيار كم او را در معرض حجم زيادي از اطلاعات قرار مي‌دهند و آموزش‌هايي نامتناسب با سن فرزندشان به او ارائه مي‌دهند. اين كار نه تنها به شكوفايي هرچه بيشتر استعدادهاي فرزندتان كمك نمي‌كند، بلكه با فشار آوردن به ذهن او مي‌تواند منجر به احساس ناتواني و اضطراب شود. در نتيجه تلاش كنيد همواره هم گام با سرعت رشدي فرزندتان پيش برويد و در سنين خردسالي بيشتر آموزش‌ها را در جريان بازي در اختيار او قرار دهيد.

5- از روانشناسان كودك كمك بگيريد

روانشناسان باليني متخصص در حيطه كودك در زمينه ارزيابي هوش و استعداديابي كودك سه ساله آموزش ديده‌اند. مراجعه به آن‌ها به شما كمك مي‌كند تا به طور حرفه‌اي‌تري در مورد توانمندي‌هاي فرزندتان اطلاعات كسب كنيد و در مورد روش تربيتي خود نيز از روانشناس بازخورد بگيريد.
حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو ديدن نماييد.

كلام آخر

براي استعداديابي كودك سه ساله حتما بايد از روانشناس و مشاورين در حيطه كودك كمك بگيريد. با روش هاي خانگي هرگز نمي‌توانيد تشخيص درستي از استعدادهاي كودك 3 ساله خود دهيد. براي اين كار نياز به مشاورين و روانشناسان داريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استعداديابي كودك سه ساله مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا استعداديابي براي كودك 3 ساله زود است؟

خير اكثر كارشناسان بر اين باورند كه سنين 3 تا 6 سال زمان بسيار مناسبي براي كشف استعدادهاي كودكان است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: استعداديابي كودك سه ساله


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۸:۱۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تاثير فيلم خشن بر كودكان شايد براي بسياري از پدر و مادرها آشكار نباشد، اين روزها حتي باز‌ي‌هاي كامپيوتري محتواي خشني دارند كه والدين بايد به آن‌ها هم توجه كنند. چرا كه برنامه‌هاي خشن تأثير منفي زيادي بر شخصيت و روحيات فرزندتان خواهد گذاشت. طبق تحقيقات كودكاني كه بيشتر با اين شكل از برنامه‌ها سروكار دارند در رفتارشان خشونت بيشتري نشان مي‌دهند. درنتيجه بهتر است بر فيلم‌ها و برنامه‌هايي كه فرزندتان تماشا مي‌كند نظارت كافي داشته باشيد و اطلاعات خود را در مورد پيامدهايي كه اين موضوع مي‌تواند براي او به همراه داشته باشد افزايش دهيد. در ادامه درباره آثار اين محتواها و راه‌هاي مقابله با آن‌ها صحبت كرده‌ايم.

منبع: تاثير فيلم خشن بر كودكان | فيلم هاي خشن براي كودك

تاثير و پيامدهاي ديدن فيلم هاي خشن بر كودكان

در سال‌هاي اخير مشاهده خشونت در برنامه‌هاي تلويزيوني آن‌قدر زياد شده كه گاهي اوقات توجهي به آن نمي‌كنيم، اما اين خشونت‌ها روي ذهن و شخصيت هر كسي و به‌خصوص كودكان تأثيرات منفي بسياري دارد. روانشناسان معتقدند بعضي از مهم‌ترين تاثير فيلم خشن بر كودكان به شرح زير است. براي جلوگيري از تقليد كودك از فيلم ها كليك كنيد.

1- تاثير فيلم خشن بر كودكان | آثار روحي منفي

اولين و ساده‌ترين تاثير فيلم‌ خشن بر كودكان اين است كه اثرات منفي آن ها در روحيات كودك باقي مي‌ماند. كودكان نمي‌توانند تفاوت بين تخيل و واقعيت را تشخيص دهند. به همين خاطر تماشاي اين فيلم‌ها باعث مي‌شود آن‌ها باور كنند كه اين خشونت‌ها واقعا در دنيا وجود دارد. چنين تصوري باعث مي‌شود كودك از محيط اطراف خود بترسد و گاهي اوقات حتي به اين باور برسد كه دنيا خيلي هم جاي امني براي زندگي نيست.

2- تاثير فيلم خشن بر كودكان | همانندسازي

تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كودكاني كه بيشتر وقت خود را به تماشاي كارتون‌ها يا فيلم‌هاي خشن مي‌گذرانند، بيش از بقيه كودكان رفتارهاي پرخاشگرانه از خود نشان مي‌دهند. قهرمانان فيلم‌ها مهم‌ترين شخصيت‌هايي هستند كه كودك از آن‌ها الگوبرداري مي‌كند. به همين خاطر اگر قهرمان يك فيلم شخصيت خشني باشد مي‌توانيم انتظار داشته باشيم كودكان هم خشونت را از او ياد مي‌گيرند و در محيط اطراف خود آن را نشان مي‌دهند.

3- تاثير فيلم خشن بر كودكان و عادي‌سازي خشونت

يكي ديگر از انواع تاثير فيلم خشن بر كودكان عادي شدن خشونت است. وقتي براي طولاني‌مدت با موضوعي درگير باشيد به‌مرور زمان براي‌تان عادي خواهد شد. تماشاي فيلم هاي خشن باعث مي‌شود كودكان احساس كنند پرخاشگري خيلي هم چيز بدي نيست و حتي كمك مي‌كند تا چيزي كه مي‌خواهند را راحت‌تر به دست بياورند. اين موضوع باعث مي‌شود ميزان پرخاشگري در كودكان و همين‌طور در آينده ميان بزرگ‌سالان افزايش پيدا كند.

رسانه ها چطور با فيلم هاي خشن بر كودكان تاثير مي گذارند؟

در صنعت سينما براي بالا بردن فروش گيشه شخصيت هاي منفي فيلم را فردي جذاب نشان مي دهند. به طوري كه مشاهده مي كنيد كه تحت تاثير فيلم خشن بر كودكان آن ها در تلاشند تا ظاهر، آرايش و حتي لباس شان به مانند نقش منفي فيلم باشد. اين وضعيت يك نوع پارادوكس محسوب مي شود. دزدي و قتل در زندگي واقعي ناهنجاري است و حتي پيگرد قانوني دارد. اما اين موضوع ممكن است در فيلم به عنوان كاري مثبت به نمايش در آيد. در يان حالت كودك و نوجوان قادر به سازماندهي اين معاني نخواهد بود.

تاثير بازي‌هاي كامپيوتري خشن

فقط تاثير فيلم خشن بر كودكان مورد مطالعه قرار نگرفته است. بازيهاي كامپيوتري خشن هم بر كودكان تاثير منفي مي گذارند. شايد باورتان نشود اما بازي‌هاي كامپيوتري مي‌توانند تأثيري بسيار منفي‌تر از فيلم‌هاي خشن روي كودكان داشته باشند. در بازي‌هاي كامپيوتري اين كودك است كه يك شخصيت را رهبري مي‌كند و به او دستور مي‌دهد كه رفتارهاي پرخاشگرانه را از خود نشان دهد. به همين خاطر اين بازي‌ها تا حد زيادي مي‌توانند به‌صورت غيرمستقيم اين باور را در كودك ايجاد كنند كه براي مراقبت از خود يا به دست آوردن پاداش بايد نسبت به ديگران بي‌رحمانه رفتار كند.

اثر فيلم خشن بر روان كودكان

كودكان هنوز از قدرت تحليل برخوردار نيستند. ذهن آنها عيني است و اتفاقات را همانطور كه رخ مي دهد بدون معناي پس آن درك مي كنند. بنابراين فيلم هاي خشن به طور مستقيم بر روي رفتار آن ها تاثير مي گذارد. آن ها رفتارهاي خشن را بدون درك علت و محتواي آن تكرار مي كنند.

طبق مطالعات مشخص شد كودكاني كه بيشتر در معرض ديدن فيلم هاي خشن بودند، به احتمال بيشتري در سال هاي آينده و نوجواني افكار خشونت بار خواهند داشت. در اين كودكان رفتارهاي تهاجمي، خشم، عصبانيت، پرخاشگري، فحاشي و … بيشتر مشاهده شد. بنابراين فيلم هاي خشن تا حد امكان بايد براي كودكان محدود شود. و در صورت امكان حتي اجازه ديدن فيلم هاي با محتواي قتل، ضرب و شتم و … به آن ها داده نشود.

نقش والدين در كاهش تاثير فيلم خشن بر كودكان

سؤال اصلي راجع به تاثير فيلم هاي خشن بر كودك اين است كه والدين چطور مي‌توانند اين تأثيرات را از بين ببرند؟ ازجمله راهكارهايي كه مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد در ادامه شرح داده ايم.

1- نظارت بر محتوا

قبل از هر چيز بهتر است روي برنامه‌هايي كه كودك براي تماشا انتخاب مي‌كند نظارت داشته باشيد. به فرزندتان اجازه ندهيد بعضي از فيلم‌ها را تماشا كند و همين‌طور اگر احساس مي‌كنيد چيزي كودك را ترسانده بهتر است برنامه را عوض كنيد.

2- تاثير فيلم خشن بر كودكان | با كودك صحبت كنيد

گاهي اوقات ممكن است فرزندتان از ديدن يك برنامه خشن و ترسناك بترسد. زياد صحبت كردن راجع به فيلم يا شخصيت تلويزيوني مي‌تواند يكي از نشانه‌هاي اين ترس باشد. در اين شرايط بهتر است با فرزندتان راجع به چيزي كه او را ترسانده صحبت كنيد. هرگز ترس‌هاي كودك را مسخره نكنيد.

بعضي از والدين براي اينكه كودك را مجبور كنند مطابق ميل‌شان رفتار كند به اين ترس‌ها دامن مي‌زنند و از آن‌ها به عنوان ابزاري براي تربيت استفاده مي‌كنند؛ اما يادتان باشد كه باقي ماندن اين ترس‌ها پيامدهاي منفي بسياري در شرايط روحي كودك‌تان مي‌گذارد. در صحبت‌هايتان به كودك اين آرامش را بدهيد كه فيلم‌ها واقعيت ندارند و خطري او را تهديد نمي‌كند.

3- محبت كردن را آموزش دهيد

اگر فرزندتان به محتواهاي خشن كارتون‌ها يا فيلم‌ها علاقه نشان مي‌دهد يك راه مناسب اين است كه توجه او را نسبت به محبت هم جلب كنيد. سعي كنيد فيلم‌هايي با موضوع كمك كردن به ديگران را هم براي او تهيه كنيد. گاهي اوقات مي‌توان از طريق كمك كردن به يك فرد نيازمند، تقسيم كردن اسباب‌بازي‌ها با دوستان يا هر راهكار ديگري كه به ذهنتان مي‌رسد توجه او را به جنبه‌هاي ديگر زندگي هم جلب كنيد.

4- تاثير فيلم خشن بر كودكان | اهميت مشاوره

همان‌طور كه گفتيم فيلم‌ها، بازي‌ها و حتي آهنگ‌هايي كه كودك از آن‌ها استفاده مي‌كند، روي شخصيت و روحيات او اثر مي‌گذارد. پس بهتر است اين محتواها را با دقت انتخاب كنيم. براي اين كار مي‌توانيد از يك مشاور كودك كمك بگيريد و از آن‌ها راجع به برنامه‌هايي كه مي‌توانند ذهن و شخصيت فرزندتان را در مسير بهتري جلو ببرند استفاده كنيد.

گاهي اوقات ممكن است تماشاي فيلم‌هاي ترسناك يا خشن باعث شود احساس كنيد فرزندتان دچار ترس شده و يا رفتارهاي نامناسب شخصيت‌هاي تلويزيوني را تقليد مي‌كند. در اين شرايط مشاورين مي‌توانند به شما براي تغيير رفتار كودك و يا از بين بردن ترس‌هاي او كمك كنند.

سخن آخر

تاثير فيلم خشن بر كودكان احتمالا در طول زمان مشخص مي شود. اما پيامدهاي آسيب زاي آن به قدري است كه متخصصان كودك به والدين توصيه مي كنند تا حد امكان فرزندان تان را از محتواهاي داراي خشونت دور نگه داريد. آسيبي كه به روان كودكان از طريق فيلم‌ها، بازي ها و برنامه كودك خشونت بار انتقال پيدا مي كند ممكن است سال هاي بعد در نوجواني تظاهر يابد. پس شايد كودك شما از اين فيلم ها تقليدي نكند و يا مشكلي امروز نداشته باشد، اما مطمئن باشيد كه خشونت موجود در اين فيلم ها در جايي از ذهن او باقي مي ماند.

اگر فرزند شما به ديدن فيلم هاي خشن علاقه دارد و يا از آن ها تقليد مي كند، بهتراست در اين باره با متخصصين روانشناسي صحبت نماييد. براي اين منظور كافي است با شماره هاي درج شده تماس گرفته و براي وقت تلفني و يا حضوري درخواست بدهيد. متخصصان مجرب ني ني مايند به شما در اين زمينه خدمات حرفه اي ارائه ميدهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه تاثير فيلم خشن بر كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

مشاهده فيلم‌هاي خشن چه اثري روي ذهن كودكان دارد؟

مشاهده اين فيلم‌ها باعث مي‌شود فرزندتان از شخصيت‌هاي فيلم الگوبرداري كند و با ديگران پرخاشگرانه رفتار كند و يا دچار ترس و نگراني شود. به‌علاوه اين فيلم‌ها خشونت را به يك بخش عادي از زندگي كودك تبديل مي‌كند.

چطور مي‌توانم تماشاي فيلم‌هاي خشن براي فرزندم را مديريت كنم؟

بهتر است قبل از اينكه به كودك اجازه بدهيد فيلمي را مشاهده كند محتواي آن را بررسي كنيد و حتما در كنار اين برنامه‌هاي خشن، فيلم‌ها يا برنامه‌هايي با موضوعات محبت و كمك به ديگران را هم براي او تهيه كنيد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تاثير فيلم خشن بر كودكان | فيلم هاي خشن براي كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۵:۰۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

اختلال خواب كودك با روش هاي مختلفي مانند بزرگسالان بروز پيدا مي‌كند. اختلال بي خوابي، قدم زدن در خواب، تند تند از خواب پريدن و … از اختلالات خواب كودكان به شمار مي‌رود. از علل اين اختلال مي‌توان به ژنتيك، عوامل محيطي و تربيت نادرست اشاره كرد. با مشاهده نشانه هاي روبرو سريعا كودك را به متخصص نشان دهيد: خروپف در خواب، وقفه تنفسي، وحشت شبانه، كابوس، بي قراري و … . كودكاني كه به اين اختلال مبتلا هستند، با كمبود شديد خواب مواجه مي‌شوند. كمبود خواب در كودكان سبب بروز علائم زير مي‌شود.

  • مشكلات رفتاري
  • پرخوري
  • واكنش كند
  • مشكلات اجرايي
  • مشكلات يادگيري
  • مشكلات تمركز و حافظه
  • مشكلات خلقي

منبع: اختلال خواب كودك | علل، علائم و درمان

اختلال خواب كودك

اختلالات خواب (Sleep Disorders) مجموعه اي از سندرم باليني است كه شيوع 30 تا 50 درصدي بين كودكان وجود داشته است و جزء رايج ترين شكايت هاي رفتاري به شمار مي‌رود. خواب امري مهم در روند رشد كودك است كه تاثيرات مهمي از جمله تمايز سلولي، ترشح هورمون رشد، بازسازي قواي جسماني، تكامل عملكرد شناختي و رشد، رشد عاطفي و فيزيكي، سنتز پروتئين، جلوگيري از نمايان شدن اختلالاتي مانند: مشكلات حافظه و توجه دارد. اختلال خواب كودك شامل مشكل در به خواب رفتن، مشكل در خواب ماندن، وقفه تنفسي، راه رفتن در خواب، سندرم پاي بي قرار و … مي‌شود.

مدت زمان خواب مناسب كودك

دوره زندگي ميزان خواب در شبانه روزي
1-4 هفتگي 15-16 ساعت
1-11 ماه 14-15 ساعت
1 سالگي 12-14 ساعت
2 سالگي 12 ساعت
3-6 سالگي 10-12 ساعت
7-12 سالگي حدود 10 ساعت
12 سال به بالا 8-9 ساعت

علائم اختلال خواب كودك

اختلال خواب در كودك را خانواده ها و اطرافيان با مشاهده علائمي به راحتي مي‌توانند شناسايي كنند. اگر كودكان علائم زير را از خود نشان دادند، بايد حتما از روانشناس كودك يا متخصص اطفال كمك بگيريد.

  • وقفه تنفسي در خواب
  • خروپف در خواب
  • مشكل در خوابيدن
  • كاهش عملكردهاي اجرايي
  • در خواب راه رفتن
  • كابوس ديدن
  • احساس خفگي و سرفه در طول خواب
  • حالت گيجي پس از بيدار شدن
  • كوبيدن سر پس از بيداري
  • وحشت زدگي در شبانه روز
  • مشكل در به خواب رفتن
  • بي قراري در خواب
  • تنفس پر سر و صدا
  • نفس كشيدن از راه دهان
  • مشكل در بيدار ماندن

علت اختلال خواب كودك

عوامل مختلفي در اختلال خواب كودك دخيل هستند. اما به طور كلي اختلال خواب كودك ناشي از اضطراب، افسردگي و سيستم عصبي نابالغ است. بخشي از مغز كودك كه سيستم ليمبيك نام دارد، نقش اساسي در مرحله روياي خواب و اضطراب دارد. علت اختلال‌خواب در كودك را به دسته هاي زير تقسيم كرده ايم.

1. ژنتيك

ژنتيك نقش اساسي در اختلال خواب كودك دارد. خانواده هايي كه با مشكلاتي چون حركت در خواب، صحبت در خواب، كابوس و … مواجه هستند، فرزنداني با اين اختلالات دارد. احتمالا اطراف خود افرادي را ديده ايد كه در خواب راه مي‌روند. يا يكي از والدين با فرزندان در خواب كابوس مي‌بينند. اين افراد به دليل زمينه ژنتيكي به اختلال خواب مبتلا هستند.

2. عوامل محيطي

مشكلات خانوادگي نقش پر رنگي در اختلال خواب كودك دارند. در خانه هايي كه هميشه تنش و دعوا در جريان است، كودكان به مرور به اضطراب و افسردگي مبتلا مي‌شوند. در نهايت بر هم ريختن سلامت خواب در كودكان باعث بروز اختلالات مي‌شود.

3. تربيت نادرست

اختلال خواب كودك گاهي به تربيت نادرست او بازمي‌گردد. كودكاني كه در خانواده هايي با ساعت خواب نامنظم رشد كرده اند، آموزش صحيح و با برنامه ساعت خواب را نديده اند. اين كودكان با مشكلاتي در خواب مواجه مي‌شوند كه به تدريج به اختلال خواب منجر مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تربيت كودك كليك كنيد.

انواع اختلال خواب كودك

اختلال خواب كودك انواع مختلفي دارد. كودكان يا به سختي به خواب مي‌روند يا به سختي از خواب بيدار مي‌شوند. دلايل بي خوابي كودكان معمولا به افسردگي و اضطراب برمي‌گردد. تقريبا كودكاني كه زود از خواب بيدار مي‌شوند به افسردگي مبتلا هستند و كودكاني كه در به خواب رفتن اختلال دارند، مضطرب هستند. در ادامه انواع اختلال خواب كودم را شرح داده ايم.

1. شب ادراري

شب ادراري در صورتي اختلال خواب كودك در نظر گرفته مي‌شود كه كودك بيش از 5 سال داشته باشد و حداقل 2 بار در هفته شب ادراري رخ دهد. براي درمان شب ادراري مي‌توانيد از تشك هاي زنگ دار و روانشناس كودك كمك بگيريد. در شب ادراري عوامل زير دخيل هستند.

  • ژنتيك
  • عدم كنترل مثانه
  • مشكلات خانوادگي
  • تاخير در رشد
  • پريشاني عاطفي

2. خواب طولاني در طول روز

خواب طولاني كودك در طول روز در دسته اختلال خواب كودك قرار مي‌گيرد. اين كودكان خواب شبانه كافي دارند اما در طول روز نيز به خواب طولاني مي‌روند. در اين اختلال‌كودك در طول روز خواب آلوده است و به چندين اختلال‌خواب ديگر مبتلا است.

3. اختلال خواب پريشي

يكي از دسته بندي هاي اختلال خواب كودك، اختلال خواب پريشي است. در اين اختلال، كودك رفتارهاي عجيب و غير عادي از خود نشان مي‌دهد. اين رفتارهاي عجيب شامل موارد زير است.

  • ناله در خواب
  • دندان قروچه
  • فشار فك بر روي هم
  • شب ادراري
  • صحبت در خواب
  • كابوس شبانه

4. حمله خواب

حمله خواب نوعي اختلال خواب كودك است، به اين منظور كه كودك خيلي يهويي دچار خستگي مي‌شود و به خواب فرو مي‌رود. اين اصطلاح به طور عاميانه بختك ناميده مي‌شود. به اين منظور كه بلافاصله پس از حمله خواب فرد امكان حركت نخواهد داشت.

5. بي خوابي

يكي ديگر از دسته هاي اختلال خواب كودك، بي خوابي است. عدم توجه به مشكلاتي مانند استرس، مشكلات خانوادگي، مشكلات هورموني و … باعث بي خوابي مي‌شود. اگر كودكان با اختلال بي خوابي درمان نشوند در نهايت به اختلال يادگيري، عدم تمركز، ضعف سيستم و خلل در رشد مواجهه مي‌شوند.

6. سندرم پاي بي قرار يا كوبيدن پا در خواب

سندرم پاي بي قرار در دسته اختلال خواب كودك قرار دارد. در اين اختلال‌كودك در خواب با ضربه به زمين پاهايش را مي‌كوبد. در اختلال سندرم پاي بي قرار، پاهاي كودك با مور مور شدن و سوزش همراه است. اين اختلال در هر ساعتي ممكن است بروز پيدا كند اما در شبانه روز بيشتر اتفاق مي‌افتد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه پا كوبيدن كودك در خواب يا سندرم پاي بي قرار كليك كنيد.

درمان اختلال خواب كودك

براي درمان اختلال خواب كودك آزمايشات مختلفي انجام شده است. مركز خواب استنفورد اولين مكاني بود كه اختلال‌خواب كودك را درمان كرد. در مركز خواب استنفورد به اين نكته پي برده شد كه درمان اختلالات خواب در كودكان با تعيين انتظارات در رابطه با خواب نرمال اطفال شروع مي‌شود. براي درمان برنامه اصلاح رفتاري را قرار دادند كه در بسياري از مشكلات خواب تاثير گذار بود. اما برخي از متخصصين براي درمان اختلال‌خواب كودك، از داروها و مكمل هايي استفاده مي‌كنند. براي درمان اختلالات ناشي از خواب بايد ابتدا با كودك به مشاوره مراجعه كنيد و طبق تشخيص مشاوره كودك، روش هاي درماني مورد نظر ارائه مي‌شود.

كلام آخر

در صورتي كه احساس كرديد فرزند شما به اختلال‌خواب مبتلا است، سريعا به متخصص و مشاوره كودك مراجعه كنيد تا كودك در بزرگسالي با مشكلات مواجه نشود. اختلال خواب كودك به رفتار نامناسب والدين نيز باز مي‌گردد. بنابراين براي زندگي برنامه ريزي و خواب سالم داشته باشيد. والدين الگوي كودكان هستند و كودكان بر اساس رفتار خانواده ها امور مختلف را ياد مي‌گيرند. خانواده ها براي رشد مناسب و سالم كودك خود با توجه به رفتارهاي گوناگون او بايد از روانشناس كمك بگيرند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال خواب كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اختلال خواب كودك | علل، علائم و درمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۲:۲۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی