نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

تحقير شدن در كودكي مسلما آثار روانيش در بزرگسالي نمود خواهد يافت. اگر باغبان به دانه گل‌هايي كه مي‌كارد توجه نداشته باشد و مراقبت‌هاي لازم را انجام ندهد، چه بسا دانه رشد كافي نخواهد داشت. كودكان دانه‌هايي هستند كه در آينده به گل‌هايي شكفته و خوشبو تبديل خواهند شد، اما لازمه اين شكفتگي مراقبت‌هاي دوران كودكي است. خانواده‌ها به تناسب سطح سواد و آگاهي خود از مطالب روانشناسي سبك هاي فرزندپروري متفاوتي را به كار مي‌برند. برخي از والدين به غلط تصور مي‌كنند روش تربيتي توام با تحقير و توهين، مي‌تواند سبك مناسبي براي تربيت فرزندان باشد. اما تحقير شدن در كودكي اثرات جبران ناپذيري به سلامت روان كودكان وارد مي‌سازد و آينده او را تباه خواهد كرد. براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

منبع: تحقير شدن در كودكي | عواقب و عوارض تحقير فرزند

تحقير شدن در كودكي

بسياري از مشكلات رواني بزرگسالان ريشه در كودكي آن‌ها دارد. تحقير شدن در كودكي به خصوص توسط والدين، يكي از آسيب زا ترين كنش هاست. متاسفانه خيلي اوقات والدين به دليل عدم آگاهي، به فرزندشان آسيب‌هاي جدي وارد مي‌كنند. اما ندانستن عذر بدتر از گناه است. پدر و مادر موظف‌اند در زمينه والدگري آموزش‌هاي لازم را ببينند. در اين زمينه مطالعه و مشورت دريافت كنند. آن‌ها با پافشاري بر اشتباهات خود و اجدادشان قادر به پرورش فرزندي سالم نيستند. پس حتما براي كسب اطلاعات كامل در اين زمينه مقاله اشتباهات تربيتي والدين را هم بخوانيد.

دلايل تحقير شدن از جانب والدين در كودكي

والدين به دلايل مختلفي از روش تحقير فرزندشان استفاده مي‌كنند، اما اغلب قصد آنان آموزش و رفع نواقص فرزندانشان است. عدم آگاهي از روش جايگزين مناسب مهم‌ترين علت اين رفتار والدين مي‌تواند باشد، اما به طور ناهشيار عواملي ديگري نيز دخيل‌اند كه در ادامه شرح داده‌ايم.  در صورتي كه در تربيت فرزند دچار شك و شبهه هستيد حتما از مشاوره كودك استفاده نماييد.

عقده هاي دوران كودكي

گاهي عقده‌هاي رواني كودكي در بزرگسالي همچون قارچ‌هاي سمي سر بيرون مي‌آورند و سلامت جسم و روان فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهند. در جلسات خانواده درماني وقتي پدر و مادرها از دوران كودكي خود و تحقيرها و توهين‌هاي كه متوجه آنها بوده، سخن مي گويند، كاملا مشخص مي شود كه چرا اكنون رفتاري تحقيرآميز با كودك خود دارند. بسياري از والدين آنقدر دوران كودكي سخت و همراه با احساس حقارتي را پشت سرگذاشته‌اند كه هم اكنون به طور ناخودآگاه، به منظور تخليه عقده‌هاي رواني خود، كودك خويش را هدف توهين قرار مي‌دهند و شخصيت او را لگد مال مي‌كنند.

خودشيفتگي والدين

برخي پدر و مادرها به دليل داشتن شخصيت خود شيفته، خود را از ديگران بالاتر و برتر مي‌دانند. روش تربيتي آنان در برخورد با فرزند خويش به گونه‌اي است كه كه كودك هر چه تلاش كند باز هم نمي‌تواند در نظر چنين پدر و مادري خوب جلوه نمايد. ” من همسن و سال تو كه بودم فلان موقعيت را داشتم. تو به گونه‌اي رفتار نمي‌كني كه شايسته شان خانوادگي مان است؛ من خجالت مي كشم كه تو را با خودم به محفل‌هاي دوستانه ببرم و ديگران ببينند كه صاحب چنين فرزندي هستم”، اينها جملات شايعي هستند كه بر زبان پدر و مادرهاي خودشيفته جاري مي‌گردد و به سلامت روان كودك لطمه مي‌زند.

ناآگاهي

روش تربيتي صحيح و به كارگيري سبك‌هاي فرزند پروري علاوه بر اينكه يك مهارت است و به ويژگي‌هاي ذاتي شخصيت پدر و مادر بستگي دارد، مي‌بايست از طريق كسب آگاهي هر چه بيشتر آموخته شوند. پيشرفت‌هاي جامعه امروزي، نياز به بكارگيري روش‌هاي تربيتي جديد دارد كه ضمن احترام به شخصيت كودك، امكان ارتباط صميمانه بين والدين و كودك را به وجود بياورد. ناآگاهي از روش‌هاي تربيتي صحيح معضلي بسيار بزرگ است كه نياز به توجه دارد و پدر و مادرها بايد در اين راستا اقدامات مهمي چون مشاوره با روانشناس كودك، مطالعه كتاب‌هاي روانشناسي در حوزه سبك‌هاي فرزند پروري را انجام دهند.

نمونه هايي از رفتارهاي تحقير آميز با  كودك

  • مقايسه كردن كودك با برادر و خواهر و دوستانش
  • بي توجهي به كودك
  • او را در جمع ناديده مي‌گيريد
  • سرزنش كردن مداوم كودك
  • پريدن بين حرفاي كودك و مانع شدن از اتمام صحبت‌هاي او
  • كودك را با كلمات و برچسب‌هاي منفي مخاطب قرار مي‌دهيد
  • كنايه زدن به كودك و از بين بردن اعتماد به نفس او
  • انتظارات بيش از اندازه داشتن از كودك
  • بدگويي از كودك در پيش والد ديگر در حالي كه كودك مي‌شنود
  • خشونت كلامي
  • ايجاد حس گناه در كودك با گفتن جملاتي چون تقصير توست كه من اين زندگي نكبت بار را تحمل مي‌كنم
  • به كار بردن جملات تهديد آميز
  • منع ارتباط كودك با دوستان و هم سن و سال‌ها

براي آشنايي بيشتر با ساير آسيب هاي دوران كودكي كليك كنيد.

عوارض جسماني تحقير شدن در كودكي

  • شب ادراي
  • افزايش اشتها
  • كاهش ميزان خواب و بالعكس افزايش ميزان خواب
  • خشونت و پرخاشگري كلامي
  • از خواب پريدن هاي شبانه

عوارض رواني تحقير شدن در كودكي

1- احساس ترس و اضطراب دائم

تحقير شدن مداوم، كودك را به اين باور مي رساند كه توانايي انجام هيچ كاري را ندارد. اين احساس منفي باعث افزايش اضطراب و ترس كودك مي‌شود، چرا كه دائما نگران اين است كه مورد تحقير والدين و اطرافيان قرار بگيرد.

2- خشونت كلامي

وقتي كودك در معرض رفتارهاي تحقيرآميز بزرگ‌ترها قرار مي‌گيرد، عقده هاي خود را در برخورد با كودكان كوچك‌تر نشان مي دهد. در برابر كوچك‌ترها احساس قدرت پيدا مي‌كند و رفتارهايي تحقيرآميز نسبت به آن‌ها نشان مي‌دهند.

3- كاهش مهارت هاي اجتماعي

احساس حقارت، خود ارزشمندي كودك را پايين مي‌آورد و تصوير ذهني منفي نسبت به خود در او ايجاد مي‌كند. كودكي كه دچار خود پنداره منفي باشد، خود را حقيرتر از آن مي‌داند كه با ديگران ارتباط داشته باشد. به جاي حضور در جمع ترجيح مي‌دهد، در معرض ديد قرار نگيرد. در نتيجه مهارت هاي زندگي اجتماعي را ياد نخواهد گرفت.

4- شخصيت بزهكار

به كار گيري روش‌هاي تربيتي غلط بر شخصيت كودك اثرات رواني مخربي برجاي خواهد گذاشت. اگر چه هنوز كودك است و به ظاهر نمي‌تواند به طور مستقل عمل كند، اما وقتي بزرگ شود و به سن نوجواني و جواني برسد، رفتارهاي ناسازگار و خلاف قوانين اجتماعي انجام خواهد داد. تمام حسرت‌هاي گذشته و ناراحتي‌هاي تلمبار شده در وجود او به شكل خشونت كلامي و رفتاري بروز مي‌كند و از او يك شخص بزهكار خواهد ساخت.

5- اعتماد به نفس پايين

اگر والدين و بزرگترهاي كودك در برخورد با وي اين پيام را منتقل كنند كه “تو بي‌عرضه و بي‌كفايت هستي”، “هميشه نمرات پايين مي گيري”، “آداب معاشرت بلد نيستي و باعث شرمندگي ما مي شوي”؛ عزت نفس كودك از بين مي‌رود. كاهش سطح اعتماد به نفس كودك زمينه بروز افسردگي را فراهم مي‌آورد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تحقير شدن در كودكي در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

من مادري هستم كه هيچگاه در هنگام صحبت با كودك خود كلمات تحقير آميز استفاده نمي كنم اما به علت اختلاف نظر با همسرم، درگيري هاي لفظي زيادي در منزلمان رخ مي دهد. آيا دعواهاي من و همسرم مي تواند دليل خجالتي بودن كودكم باشد؟

كودك اگرچه ممكن است از لحاظ جسمي كوچك و نا بالغ به نظر برسد، اما توانايي فهم و درك آنها بسيار بالاست. وقتي دائما دعواهاي پدر و مادر خود را مشاهده مي‌كند، دچار احساس حقارت شده و خود را با ديگراني مقايسه مي‌كند كه در خانواده‌اي خوشبخت زندگي مي‌كنند. كمبودهاي عاطفي وي به صورت عقده‌هاي رواني بروز مي‌كند و باعث احساس خجالت و كم رويي در وي مي‌شود.

آيا بايد كاري براي جلوگيري از كتك خوردن و تحقير شدن كودك ام در خارج از خانه هم بكنم؟

خانه اولين جايي است كه كودك ارتباط با ديگران را در آن تمرين مي‌كند. شما بايد به او نحوه برخورد مناسب با كسي را كه ديگران را تحقير مي كند را آموزش دهيد. اما محافظت از او در برابر ساير بزرگسالان مثل افرادي در فاميل و … بر عهده شماست.

منبع: تحقير شدن در كودكي | عواقب و عوارض تحقير فرزند


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۴۴:۱۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

جنس لباس نوزاد يكي از مواردي است كه در زمان تهيه لوازم نوزادان بايد مورد توجه قرار بگيرد. بسياري از لباس‌هاي موجود در بازار در عين زيبايي مي‌توانند براي پوست فرزند دلبندتان خطرناك باشند. بايد لباسي انتخاب كنيد كه حساسيت‌زا نباشد، از جنس الياف طبيعي باشد، هوا درون آن جريان پيدا كند، مقاوم باشد و به راحتي خراب نشود. با توجه به اين موارد بهترين نوع پارچه براي بچه‌ها كتان، پنبه و نخ است اما خود اين‌ها انواع متفاوتي دارند. اگر با پارچه هاي مناسب آشنايي چنداني نداريد، جاي نگراني نيست با خواندن اين مقاله و دريافت مشاوره كودك مي‌توانيد بهترين‌ها را براي فرزندتان فراهم كنيد.

منبع: جنس لباس نوزاد | بهترين پارچه براي لباس نوزاد و كودك

جنس لباس نوزاد | ويژگي هاي پارچه مناسب براي بچه ها

در بسياري از فروشگاه‌هاي مربوطه لباس نوزاد در دسته جدا از ساير سنين طبقه بندي شده‌اند. به دليل حساس بودن پوست بدن نوزاد اغلب پارچه‌هاي به كار رفته از كيفيت بالايي برخوردارند، با اين حال به عنوان مادر لازمه بدانيد كه البسه فرزندتان بايد چه ويژگي‌هايي را دارا باشد، تا بتوانيد بهترين انتخاب را نماييد. برخي از اين ويژگي‌ها عبارتند از:

1. نرمي و لطافت

روي گونه نوزاد يا كودكتان دست بكشيد حتما متوجه نرمي آن خواهيد شد. نوزادان و كودكان پوست نرمي دارند و به همين خاطر به لباس هاي نرم و لطيف نياز دارند. لباس‌هاي نرم سبب خارش، حساسيت يا سايش پوست بچه نمي‌شوند. علاوه بر اين لباس هاي نرم و تا حدودي گشاد بهترين انتخاب براي نوزاداني هستند كه هنوز بند ناف آن‌ها نيفتاده است.

2. تنفس پذيري

لباس كودك بايد تنفس پذير باشد؛ يعني هوا به راحتي درون آن جريان پيدا كند. اين ويژگي سبب مي‌شود كه با عبور هوا از الياف لباس ديگر كودك بيش از حد عرق نكند، در نتيجه نوزاد عرق سوز نمي‌شود و لباس مدام بوي عرق نمي گيرد.

3. مقاومت

بچه ها مراقب تميزي لباس خود نيستند. ممكن است به هنگام بازي يا هنگام غذا خوردن غذا را روي لباس بريزند و حتي  لباس‌شان را نجس كنند. همه اين‌ها باعث مي شود لباس بچه‌ها بيشتر نياز به شستشوي پيدا كند. هرچقدر شستشو بيشتر باشد، لباس هم بيشتر آسيب مي‌بيند؛ پس بايد براي بچه لباسي مقاوم تهيه كنيد كه به راحتي خراب نشود.

4. لباس هايي كه زود خشك مي شوند

لباس هايي كه زود خشك مي‌شوند بهترين انتخاب براي مادراني است كه نوزاد شيرخواره دارند. بچه‌هاي شيرخواره موقع آروغ زدن يا شير خوردن معمولا كمي از محتويات معده خود را بيرون مي‌ريزند، همين مسئله باعث كثيف شدن مداوم لباس‌هايشان خواهد شد. برخي از مادران مجبورند در طول يك روز بيشتر از 10 بار لباس كودكشان را عوض كنند و بشويند. براي همين نيازي به لباس هايي دارند كه زود خشك شوند.

5. كشساني

سعي كنيد براي لباس خانه يا لباس بازي بچه‌ها جنس‌هايي انتخاب كنيد كه كشساني بالايي داشته باشند. چرا كه تحرك و رشد بچه ها زياد است و اگر لباسشان مقاوم و كشسان نباشد به راحتي پاره مي‌شود. از طرف ديگر لباسي كه مدام پاره شود و دوخته شود ديگر لباس مناسبي براي فرزندتان نخواهد بود. كشساني پارچه به خصوص براي شلوار بچه‌ها اهميت زيادي براي روند رشد آنان دارد.

6.الياف طبيعي به جاي الياف مصنوعي

با توجه به ويژگي‌هايي كه ذكر شد، الياف طبيعي مانند كتان، نخ و پنبه بهترين انتخاب براي لباس بچه‌ها است. لباس‌هايي كه جنس غيرطبيعي و پلاستيكي دارند، بدترين انتخاب مي‌باشند. لباس‌هاي پلاستيكي زود لكه مي‌شوند، بوي عرق مي‌گيرند، پس از شست و شو زبر و گلوله گلوله مي‌شوند، آب مي روند، حساسيت مي‌دهند و اصلا براي بچه‌ها مناسب نيستند.

بيشتر بخوانيد : نياز هاي اوليه و اساسي كودكان

جنس لباس نوزاد | پارچه هاي مناسب براي بچه ها

پارچه هايي از جنس نخ، كش باف، ميكروفايبر، پنبه، كرك دار، پلي استر، كتان و … براي پوست بچه ها مناسبند. هركدام از اين پارچه ها براي يك نوع خاص لباس به كار مي‌روند كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

پارچه هاي نرم و لطيف

همانطور كه پيشتر بيان شد لطافت و نرمي پارچه لباس كودك از اهميت بالايي برخوردار است. خوشبختانه اكثر پارچه‌هاي پنبه‌اي خاصيت نرمي و لطافت را دارند، پس انتخاب خوبي براي كودكان هستند. در ادامه چند نمونه از پارچه‌هاي پنبه‌اي لطيف را معرفي مي‌كنيم.

پارچه پنبه اي لاون يا نخ پنبه: اين پارچه پنبه‌اي و شفاف است. نوعي حالت شكنندگي را داراست اما بسيار لطيف و نرم مي باشد. يكي از خاصيت هاي پنبه لاون اين است كه زود خشك مي‌شود.

پارچه پنبه اي باتيست: اين پارچه جنسي شبيه به حرير دارد اما مثل حرير بدن نما و نازك نيست. گرچه اين نوع پارچه درشت بافت است اما هم سبك و هم لطيف مي‌باشد. نوع سوئيسي آن بين خياطان حرفه‌اي بسيار پرطرفدار است.

پارچه پنبه اي ماهوت: پارچه ماهوت پنبه اي و سبك است كه سطحي درخشنده دارد. از اين نوع پارچه براي لباس‌هاي مهماني كودك استفاده مي‌شود. اين پارچه اكثرا به شكل گلدوزي شده به فروش مي‌رسد.

پارچه لنين: پارچه سبك لنين هم بسيار لطيف و نرم است. اين پارچه يك دست و سبك است و همچنين حجم اضافه‌اي ندارد.

پارچه ريون بامبو: اگر از طرفداران محيط زيست هستيد و مي‌خواهيد براي كودك خود لباسي نرم و لطيف پيدا كنيد، اين جنس پارچه مخصوص شماست. ريون بامبو علاوه بر لطافت و ارگانيك بودن مزاياي ديگري چون ضد باكتري، ضد حساسيت و قابليت تنظيم دماي بدن را دارد.

پارچه ميكروفايبر: اين نوع پارچه ضدحساسيت و لطيف است.

جنس لباس نوزاد | پارچه هاي تنفس پذير

پارچه‌هاي تنفس پذير كه امكان عبور هوا از آن ها وجود دارد، بسيار مناسب نوزادان هستند. البته اين نوع پارچه ها بيشتر براي دوخت لباس هايي كه مستقيما با پوست كودك تماس دارند، استفاده مي‌شوند. مثلا پارچه پنبه‌اي موسلين كه انواع نازك و ضخيم آن در بازار موجود است، براي تهيه لباس زير، آستر، زيرپوش، پوشك پارچه‌اي، قنداق و پيشبند مورد استفاده قرار مي‌گيرد. يا پارچه ژرسه كه پارچه‌اي تنفس پذير و كشسان است براي دوخت جوراب شلواري به كار گرفته مي‌شود.

پارچه اي براي دوخت پيراهن هاي دخترانه

دختربچه‌ها عاشق پيراهن هاي بلند، لباس هاي مجلسي توري و لباس عروس هستند. اگر شما هم دختردار شده‌ايد احتمالا دوست داريد برايش يكي از همين لباس‌ها بدوزيد يا بخريد، اما در انتخاب جنس آن ترديد داريد. بهترين جنس براي پيراهن هاي كودكانه وال يا حرير است. پارچه حرير سبك، نازك و خنك است. توصيه مي شود از اين نوع پارچه براي لباس زير كودكان استفاده نكنيد.

آيلت پنبه‌اي يا گل‌دوزي انگليسي نيز براي دوخت پيراهن دخترانه مناسب است. اين پارچه را هم به عنوان پارچه اصلي و هم به عنوان پارچه تزئيني مي‌توان استفاده كرد، چون خودش گلدوزي دارد.

جنس لباس نوزاد | پارچه هاي جاذب

پارچه‌هايي كه جاذب آب باشند، بهترين انتخاب براي دوخت پوشك پارچه‌اي يا همان كهنه، تن پوش حوله اي، زيرتشكي جاذب آب، حوله و زيرانداز تعويض پوشك بچه هستند. از انواع پارچه‌هاي جاذب آب مي‌توان به اين موراد اشاره كرد: پارچه هاي كرك دار، پارچه كبريتي، پارچه ولور، مخمل  ابريشمي، دنيم و فلانل.

پلي‌استر پلي‌اورتان نيز پارچه‌اي ضد آب است كه براي موارد ذكر شده به دردتان مي خورد.

پارچه هايي با كشساني بالا

بچه‌ها از زماني كه چهار دست و پا راه رفتن را ياد مي‌گيرند، تحرك‌شان بالا مي‌رود، براي بچه‌هاي فعال كه تحرك بالايي دارند بايد لباس هايي تهيه كنيد كه به راحتي پاره نشوند يعني كشساني بالايي داشته باشند. كشساني هم براي تحريك بچه ها خوب است هم در زمان رشد آن ها انتخاب مناسبي است، چون ديرتر كوچك مي شود.

پارچه‌هاي مناسب كودك با كشساني بالا مثل ژرسه كش باف، اسپندكس پنبه اي ساده، كش باف دوتايي را مي‌توان نام برد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چطور مي توان جنس يك لباس را متوجه شد؟

در درجه اول مي توانيد از فروشنده بپرسيد اما ممكن است فروشنده حقيقت را به شما نگويد پس بهتر است به مارك دوخته شده به لباس توجه كنيد و روي آن را بخوانيد. به كمك يك ديكشنري آنلاين مي توانيد جنس نوشته شده روي آن را ترجمه نماييد.

چطور مي شود مواد شيميايي پارچه را از بين برد؟

پارچه را قبل از دوخت بشوييد. اين كار تا حدودي مواد شيميايي را كاهش مي دهد.

چه جنس لباس هايي را براي بچه ها نبايد تهيه كرد؟

لباس هاي پشمي،پلاستيكي، كشميري، پارچه هاي لاكرا و نايلوني

منبع: جنس لباس نوزاد | بهترين پارچه براي لباس نوزاد و كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۳۸:۵۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بارداري در زمان پريود به باور بسياري داراي شانس كمي مي‌باشد؛ در حالي كه بايد بگوييم با اينكه شانس بارداري در زمان پريودي پايين است، اما احتمالش صفر نيست. اگر شما تصميم به بارداري و بچه دار شدن داريد، بايد بدانيد كه زمان پريودي، بازه مناسبي براي داشتن رابطه جنسي و بارداري نمي‌باشد. در مقابل براي بسياري از افراد، بارداري در زمان پريودي سوال برانگيز است تا از بارداري ناخواسته اجتناب كنند. بارداري در زمان پريودي، ممكن است به دليل تخمك‌گذاري زودهنگام در چرخه قاعدگي كوتاه و زماني كه عادت ماهانه بيش از پنج روز به طول بيانجامد، اتفاق بيافتد. بنابراين شانس بارداري در زمان پريودي در خانم‌هايي كه داراي سيكل ماهانه كوتاه‌تري هستند، وجود دارد. در ادامه اطلاعات كامل‌تري از بارداري در زمان پريود ارائه كرده‌ايم. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: احتمال بارداري در زمان پريود چقدر است ؟

تشكيل لقاح و بارداري در زمان پريود

با قرار گرفتن تخمك سالم در مجاورت اسپرم مرد، لقاح تخمك تشكيل مي‌شود. پس از تخمك‌گذاري (آزاد كردن يك تخمك توسط تخمدان ها) و در بازه زماني مربوطه متناسب با سيكل قاعدگي هر زن، تخمك آزاد شده بين 12 تا 24 ساعت زمان دارد تا با اسپرم تركيب شود؛ چراكه پس از اين بازه زماني تخمك مي‌ميرد. اسپرم سالم سه تا پنج روز قابليت باور كردن تخمك را دارد.

معمولا چرخه قاعدگي در ميان زنان، 28 روز مي‌باشد كه اين چرخه با شروع دوره قاعدگي آغاز مي‌گردد. در صورتي كه تمامي شرايط در حالت نرمال خود باشد، تخمك‌گذاري در روز 14ام چرخه قاعدگي انجام مي‌شود. براي آشنايي با زمان تخمك گذاري كليك كنيد.

اگر زماني كه يك تخمك از رحم آزاد مي‌شود، يك اسپرم سالم و زنده نيز در رحم وجود داشته باشد، بارداري رخ مي‌دهد. نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه طول چرخه‌ قاعدگي در زنان مختلف با يكديگر فرق دارد و ممكن است فردي داراي چرخه قاعدگي كوتاه‌تر و فردي ديگر داراي چرخه قاعدگي طولاني‌تري باشد. براي آشنايي با علائم اوليه بارداري كليك كنيد.

شانس بارداري در زمان پريودي

به طور طبيعي چرخه قاعدگي در زنان، 28 الي 30 روز مي‌باشد. در صورتي كه فرد در طول دوران پريودي، رابطه جنسي محافظت نشده داشته باشد و تخمك‌گذاري او بلافاصله بعد از اتمام پريودي و يا در بازه زماني كوتاهي انجام شود، احتمال‌بارداري وجود خواهد داشت. چراكه يك اسپرم سالم و زنده قابليت باروري تا 5 روز را دارد. 

البته لازم است اشاره كنيم كه تخمك‌گذاري پس از گذشت چند روز از اتمام پريودي انجام مي‌شود، به اين معني كه شانس بارداري در زمان پريودي فقط براي دسته‌اي از زنان وجود دارد كه چرخه قاعدگي منظمي ندارند و يا داراي چرخه‌ قاعدگي كوتاه 21 تا 24 روزه هستند.

لازم است اشاره كنيم كه گاهي افراد خونريزي واژينال را نيز با شروع عادت ماهانه خود اشتباه مي‌گيرند. خونريزي واژينال و يا لكه‌بيني در برخي زنان در زمان تخمك‌گذاري ديده مي‌شود. بنابراين داشتن رابطه جنسي محافظت نشده در زمان خونريزي واژينال، داراي شانس زيادي براي باروري است. پيشنهاد مي‌شود مقاله احتمال بارداري را بخوانيد.

ميزان احتمال‌بارداري در طول دوره قاعدگي

احتمال‌بارداري در دوره قاعدگي نيز در زنان مختلف كه داراي سيكل قاعدگي متفاوتي هستند، مي‌تواند با يكديگر متفاوت باشد. در حالت نرمال طول چرخه قاعدگي 28 الي 30 روز مي‌باشد. البته اين عدد ممكن است در برخي افراد حتي تا 40 روز نيز متغير باشد.

همانطور كه گفته شده در زناني كه داراي سيكل قاعدگي كوتاه‌تري هستند، احتمال‌بارداري در زمان پريود كم است. با اين حال در اين دسته از افراد نيز احتمال‌بارداري در روزهاي اول و دوم قاعدگي صفر مي‌باشد. هر چه به روزهاي پاياني دوره قاعدگي نزديك شويم، شانس بارداري رابطه جنسي محافظت نشده در دوران پريودي، افزايش مي‌يابد.

احتمال‌بارداري قبل از شروع پريودي

احتمال‌بارداري قبل از شروع پريودي بسيار پايين است، البته با توجه به اينكه بارداري در اين بازه زماني به عوامل ديگري همچون زمان تخمك گذاري در سيكل قاعدگي زنان نيز مرتبط است، اما با اين حال احتمال‌بارداري قبل از شروع سيكل قاعدگي كم مي‌باشد.

معمولا حالت نرمال چرخه قاعدگي، يك بازه زماني 28 تا 30 روزه است. چرخه قاعدگي با اولين روز پريود آغاز مي‌گردد. در روزهاي 11 تا 20ام سيكل قاعدگي تخمك‌گذاري انجام مي‌شود. در هر بازه زماني كه تخمك آزاد شود، بين 12 تا 24 ساعت قدرت باروري دارد. در صورتي كه در اين بازه زماني لقاح تشكيل نشود، تخمك دفع خواهد شد. 

با توجه به اين موضوع مي‌توان گفت كه روزهاي قبل از قاعدگي، جزو امن‌ترين روزهاي يك سيكل قاعدگي به شمار مي‌رود. در واقع ميزان شانس بارداري در اثر رابطه جنسي محافظت نشده در اين بازه نزديك به صفر مي‌باشد. لازم به ذكر است هر چه چرخه قاعدگي كوتاه‌تر باشد، روزهايي كه احتمال‌بارداري در آن كم است نيز كاهش مي‌يابد.

احتمال‌بارداري درست بعد از پريودي

رابطه جنسي بعد از اتمام پريودي، در صورتي كه محافظت نشده باشد؛ داراي شانس باروري بالايي است. اگر يك چرخه قاعدگي نرمال را در نظر بگيريم، در روزهاي 11 تا 21 چرخه، يك تخمك از تخمدان‌ها آزاد مي‌شود.

اگر فرد پس از اتمام دوره پريودي، رابطه جنسي محافظت نشده داشته باشد، اسپرم وارد رحم او مي‌شود. اسپرم‌ها مي‌توانند تا 5 روز داخل رحم زنده بمانند. يعني اگر در طي اين پنج روز تخمك‌گذاري انجام شود، اسپرم سالم و زنده مي‌تواند با آن تخمك تشكيل لقاح داده و بارداري رخ مي‌دهد. بنابراين بيشترين احتمال بارداري درست بعد از اتمام دوره پريودي وجود دارد. بهتر است اگر قصد بارداري نداريد از رابطه جنسي محافظت نشده در اين بازه زماني جلوگيري كنيد.

بهترين زمان براي بارداري پس از قاعدگي

از آنجايي كه به طور نرمال تخمك‌گذاري در افراد مختلف، دو هفته پيش از شروع سيكل قاعدگي رخ مي‌دهد، شانس بارداري در اين زمان به بيشترين مقدار خود مي‌رسد. براي آشنايي با بايدها و نبايدهاي دوران بارداري كليك كنيد.

بنابراين تاريخ پريودي و شروع سيكل قاعدگي مي‌تواند اطلاعات دقيقي از زمان بيشترين احتمال‌بارداري را به فرد بدهد. رابطه جنسي دو روز قبل از شروع تخمك گذاري و يا دقيقا همان روز مي‌تواند منجر به بارداري گردد. 

تنها مشكلي كه در اين ميان وجود دارد، اين است كه سيكل قاعدگي در افراد مختلف منظم نيست. اين دسته از زنان مي‌توانند براي تعيين تاريخ دقيق تخمك‌گذاري خود از برخي راهكارها به شرح موارد زير استفاده كنند:

  • براي تشخيص زمان تخمك‌گذاري، كيت‌هاي مخصوصي وجود دارد كه مي‌توان به كمك آن‌ها از زمان دقيق تخمك‌گذاري مطلع شد.
  • علائمي همچون درجه حرارت، ترشحات رحمي و … مي‌تواند نشان دهنده تخمك‌گذاري در رحم فرد باشد. 
  • به كمك ماشين حساب و يا اپليكيشن‌هاي مخصوص مي‌توان زمان دقيق تخمك‌گذاري را تخمين زد. 

پيشگيري از بارداري در زمان پريود

به طور كلي برقراري رابطه جنسي در دوران پريودي توصيه نمي‌شود، چراكه در اين بازه زماني دهانه رحم نسبت به حالت معمول بازتر است و احتمال ابتلا به انواع عفونت و بيماري‌ها افزايش مي‌يابد.

در صورتي كه قصد داريد در دوره پريودي رابطه جنسي داشته باشيد، حتما از روش‌هاي معمول جلوگيري از بارداري همچون انواع كاندوم‌هاي زنانه و مردانه قرص‌هاي ضد بارداري، آي يو دي IUD و تزريق آمپول‌هاي ضد بارداري و … استفاده كنيد. براي آشناي با روش‌هاي جلوگيري از بارداري كليك كنيد.

سخن آخر

طول چرخه قاعدگي در زنان مختلف با يكديگر فرق دارد. در پي اين موضوع بنابراين زمان تخمك گذاري در زنان نيز با يكديگر متفاوت مي‌باشد. با تمامي توضيحاتي كه ارائه كرديم، احتمال‌بارداري در هيچ زماني حتي در دوره پريودي به صفر نمي‌رسد. در صورتي كه پيرامون مسائل جنسي و بارداري نياز به مشورت با متخصص داريد، مي‌توانيد براي دريافت مشاوره جنسي با مشاوران مركز مشاوره ذهن نو در ارتباط باشيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه بارداري در زمان پريود مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك روانشناسي ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

ميزان شانس بارداري در دوره قاعدگي چه قدر است؟

احتمال بارداري در دوره قاعدگي پايين است. افرادي كه داراي سيكل قاعدگي نامنظم و همينطور كوتاه هستند، بيشتر از ديگر زنان شانس بارداري در دوره قاعدگي را دارند.

منبع: احتمال بارداري در زمان پريود چقدر است ؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۱۳:۳۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

يكي از نگراني‌هاي اصلي خانوم‌ها در دوره بارداري، زايمان زودرس و به دنيا آوردن نوزادنارس است. حاملگي به صورت طبيعي و سالم بين 38 تا 42 هفته طول مي‌كشد اما حاملگي به صورت ناقص در كمتر از 37 هفته به پايان مي‌رسد. مادر بارداري كه زودتر از 37 هفتگي وضع حمل كند به اصطلاح دچار زايمان زودرس مي‌شود. نوزادان نارس معمولا با مشكلات جدي ذهني يا جسمي و حتي خطر مرگ رو به رو مي‌گردند. از طرف ديگر مادران آن‌ها نيز ممكن است با مشكلات جسمي و رواني مواجه شوند. با آگاهي از دلايل زايمان زودرس و راه‌هاي پيشگيري از آن و كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد زايمان سالم و بي خطري داشته باشيد. براي كسب اطلاع در زمينه مشاوره بارداري كليك كنيد.

 منبع: زايمان زودرس | علائم هشدار دهنده و جلوگيري از زايمان زود هنگام

زايمان زودرس چيست و چه خطراتي دارد؟

زايمان زودرس به زايماني گفته مي‌شود كه پيش از موعد يعني قبل از هفته 37 بارداري انجام شود. در اين نوع زايمان فرايند رشدي جنين به طور كامل طي نمي‌گردد و نوزاد با مشكلات زيادي متولد مي‌شود. نوزاداني كه حاصل زايمان زودرس هستند در مقابل خطر بيماري و خطر مرگ بسيار آسيب پذيرند. براي آشنايي با علائم زايمان كليك كنيد.

 

عوارض و پيامدهاي زايمان زودرس

در صورتي كه زايمان در وقت طبيعي خود انجام نشود، عوارض و پيامدهايي به وجود مي‌آورد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. عوارض زايمان زودرس براي نوزاد

_مرگ
_اختلالات نورولوژيك
_عدم تكامل دستگاه عصبي
_ابتلا به بيماري‌هاي مادام العمر و ناتوان كننده
_عدم تكامل ريه و مشكلات تنفسي
_اندام‌هاي داخلي و خارجي رشد نيافته
_آسيب بينايي
_ناتواني در يادگيري و مشكلات شناختي
_نشان دادن مشكلات رفتاري در آينده
_گرفتار شدن در انواع عفونت‌ها
_عدم توانايي بدن در تنظيم دما
_نارسايي قلبي
_خون ريزي مغزي

2. عوارض زايمان زودرس براي مادر

_ايجاد مشكلاتي در دستگاه توليد مثل زنانه
_فشارهاي روحي
_نيامدن شير مادر
_دوره طولاني‌تر و ناتوان كننده‌تر افسردگي پس از زايمان
_ترس و عدم اعتماد به نفس مادر در نگهداري از كودك نارس

بيشتر بخوانيد: انواع زايمان

دلايل زايمان زودرس

زايمان زودهنگام دلايل متعددي دارد كه از برخي آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

_مصرف سيگار، الكل، كوكائين و اعتياد به هر نوع ماده مخدر
_سابقه خانوادگي و شخصي در زايمان زودرس
_پاره شدن كيسه آمونياك (براي آشنايي با اقدامات لازم حين پاره شدن كيسه آب كليك كنيد)
_حامله بودن بيش از يك قل
_بيماري‌هايي همچون ديابت، هپاتيت، آسم و بيماري‌هاي روده
_بالا بودن فشار خون
_بيماري‌هاي دهاني مثل بيماري لثه
_ابتلا به انواع عفونت‌ها مثل عفونت رحم، واژن، كليه، روده
_جراحي شكمي مثل آپانديس
_جفت سر راهي
_سن كم يا سن زياد مادر
_لاغري يا چاقي مفرط مادر
_فاصله كم بين بارداري قبلي و بارداري فعلي
_فشارهاي روحي و رواني و استرس

 

استرس و زايمان زودرس

استرس، فشارهاي روحي و مشكلات فكري براي بارداري مانند سم مي‌ماند. متاسفانه بسياري از مادران از اين موضوع غافل‌اند و آنقدر كه توجهشان را نسبت به سلامتي جسمي‌شان معطوف مي‌دارند، به سلامت روحي-رواني خود دقت نمي‌كنند. در حاليكه استرس و اضطراب از دلايل اصلي زايمان زودهنگام هستند. بنا بر نظر متخصصان، استرس هورمون‌هايي در بدن زن باردار ايجاد مي‌كند كه انقباض رحم را افزايش داده و سبب زايمان زودهنگام مي‌شود.

افسردگي، اضطراب و استرس، تجربه سوگ، آسيب‌ها و خشونت هاي خانگي، فكر و خيال زياد، نداشتن خواب مناسب، تنش كاري و… از علل زايمان زودرس و آسيب به جنين هستند. پس اگر مي‌خواهيد زايماني بدون مشكل داشته باشيد و فرزندي سالم به دنيا بياوريد از استرس دور بمانيد. توصيه مي‌شود در دوران بارداري حتما با يك روانشناس در ارتباط باشيد چون همان قدر كه سلامتي جسمي شما و جنينتان اهميت دارد، سلامت روحيتان نيز مهم است.

اين نكته را هم در نظر داشته باشيد كه اگر در دوران بارداري سلامت روحي رواني شما دچار مشكل شود، علاوه بر زايمان زودهنگام احتمال بروز مشكلات ديگري مثل سقط جنين، به دنيا آوردن نوزاد مرده، وزن كم نوزاد و… نيز افزايش مي‌يابد. براي كسب اطلاعات در زمينه دوران بارداري كليك كنيد.

 

راه‌هاي پيشگيري از زايمان زودهنگام

روش‌ها و توصيه‌هاي زير به شما كمك مي‌كنند كه از خطر زايمان زودرس دور بمانيد.

_ با پزشك خود ارتباط مداوم داشته باشيد.

_اگر نياز به بستري شدن داريد حتما در بيمارستان بمانيد.

_حدالامكان در دوره بارداري از خدمات مشاوره و روانشناسي بهره بگيريد.

_رژيم غذايي خود را به طور سالم انتخاب كنيد تا سلامتي خودتان و كودكتان تضمين شود.

_از استعمال مواد مخدر بپريزيد.

_در مكان‌هايي كه دود و آلودگي زياد است اجتناب نماييد.

_قبل از بارداري به سلامت دهان و دندان خود برسيد.

_از ابتلا به عفونت‌هاي ناحيه واژن پيشگيري كنيد.

_وزن خود را قبل از بارداري در حد استاندارد و ايده‌آل تنظيم كنيد.

_فاصله استاندارد از بارداري قبلي را حفظ نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه زايمان زودرس در هر زمان از روز براي مشاوره بارداري با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

علائم زايمان زودهنگام چيست؟

از علائم زايمان زودرس مي‌توان به تغيير در ترشحات واژن، تغيير در حركت جنين، خونريزي و لكه بيني، دردهاي غير طبيعي شكم و انقبض رحمي اشاره كرد.

زايمان زودرس چگونه تشخيص داده مي شود؟

اگر مشكوك به زايمان زودرس هستيد حتما به پزشك متخصص مراجعه كنيد. پزشك شما با معاينه لگني، سونوگرافي، معاينه باليني و معاينات رحمي موقعيت جنين و زمان زايمان شما را تشخيص خواهد داد.

احتمال زنده ماندن نوزاد از كدام هفته بيشتر است؟

معمولا نوزاداني كه 7 ماه كامل را در رحم مادر گذرانده‌اند، شانس بيشتري براي زنده ماندن دارند. البته لازم به ذكر است كه امروزه با پيشرفت علم پزشكي، اكثر نوزادان نارس با مراقبت‌هاي ويژه زنده نگه داشته مي‌شوند. 

منبع: زايمان زودرس | علائم هشدار دهنده و جلوگيري از زايمان زود هنگام


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۱۰:۵۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

لجبازي در كودك سه ساله نشان‌دهنده آغاز دوره جديدي در زندگي‌اش است. زيرا اغلب كودكان در 3 سالگي لجبازي را در وجود خود كشف مي‌نمايند. كودك سه ساله ممكن است لجبازي را يك نوع تفريح بداند يا يك نوع سلاح. گاهي هم براي بيان اعتراض لجبازي و بدخلقي مي‌كند. حتي لجبازي كودك سه ساله مي‌تواند بر اثر ترس و يا زورگويي ايجاد شود. در اكثر موارد اين نوع لجبازي‌ها طبيعي است و كم‌كم آن را كاهش يا ترك مي‌كند. اما اگر لجبازي‌اش مداوم شد و به شكل يك اختلال به خودش و اطرافيان صدمه وارد كرد، بايد برايش مشاوره گرفت. در لجبازي هاي هميشگي و خارج از كنترل حتما بايد هر چه زودتر نسبت به‌درمان كودك اقدام كنيد. روانشناسي كودك به شما كمك مي‌كند تا مسير مداوا كوتاه‌تر شود و اگر از همان ابتدا به مشاوره كودك توجه كنيد كمتر دچار بحران خواهيد شد.

منبع: لجبازي كودك سه ساله | كودكان 3 ساله لجباز و بد خلق

كودكان لجباز سه ساله

وقتي كودك سه ساله شما براي رسيدن به خواسته‌هايش پافشاري ‌كند، حتما به معناي لجبازي او نيست. بايد بدانيد مرز باريكي بين لجبازي و مصمم بودن وجود دارد. در ادامه برخي از رفتارها و ويژگي‌هاي كودك لجباز را بيان مي‌كنيم. كودك لجباز سه ساله شما بسيار باهوش و خلاق است. درباره همه چيز سوال مي‌پرسد، نبايد تمايلش به سوال پرسيدن را با سركشي اشتباه بگيريد. او دوست دارد ديگران به حرف‌هايش گوش دهند و انتظار دارد تاييد شود و مدام خواستار جلب توجه شماست.

كودك لجباز سه ساله به شدت منفعل است؛ به سرعت و مدام عصباني مي‌شود و قشقرق به پا مي‌‌كند. ويژگي‌هايي مانند يك رهبر دارد و غالبا رئيس مآبانه به نظر مي‌رسد. كارهايش را به سرعت و مطابق ميل خودش انجام مي‌دهد. به هر ندايي كه از قلبش مي‌شنود گوش مي‌دهد و توجهي به خطرناك بودن آن يا زير پا گذاشتن قوانين ندارد.

دلايل لجبازي كودك سه ساله

كودكان مختلف، دلايل متفاوتي براي لجبازي دارند. با يافتن علت آن مي‌توانيد بهتر با او كنار بياييد و لجبازي را ترك دهيد. برخي علل لجبازي و بدخلقي كودك سه ساله به شرح زير است.

1- محك زدن اطرافيان و جلب توجه

برخي كودكان بدون آن كه درباره لجبازي قضاوتي كنند و آن را خوب يا بد بدانند، آن را فقط وسيله‌اي براي محك زدن عكس‌العمل و جلب توجه‌تان به كار مي‌گيرند.

2- لجبازي كودك سه ساله و فشار والدين براي تربيت صحيح

والديني كه سعي دارند بررفتارهاي كودك مسلط شوند و او را تحت فشار تربيتي قرار مي‌دهند، موجب لجبازي ارادي كودك سه ساله شان مي‌شوند. اما اين رفتار لجبازانه در آن‌ها كم كم به شكل عادت در مي‌آيد و در سنين بزرگسالي هم ادامه پيدا مي‌كند. اگر در سنيني كه كودك در تلاش براي كسب استقلال است، والدين بيش از حد به او امر و نهي كنند، كودك سه ساله دچار تضاد مي‌شود و رفتار لجبازانه از خود نشان مي‌دهد.

براي دريافت آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

3- فرصت ندادن به بچه‌ها

كودك سه ساله در مرحله‌اي از رشد و تكامل هستند كه دقت و وقت بيشتري براي انجام كارها صرف مي‌كنند. اگر والدين يا مراقبان كودك در اين مواقع فرصت كافي براي انجام برخي كارها به او ندهند، كودك لجبازي و كج خلقي خواهد كرد.

4- لجبازي كودك سه ساله | خستگي و يا گرسنگي

كودك سه ساله بعد از فعاليت روزانه خسته و گرسنه مي‌شود. اگر زمان غذا خوردنش دير شود، وضع نامناسب و خستگي جسماني نيز باعث لجبازي او خواهد شد.

5- ندادن آزادي عمل به كودك و دخالت در كارهايش

به كودك سه ساله استقلال عمل دهيد تا بتوانند به تنهايي از پس اداره خود برآيند و در ذهن آرزوهاي مستقل بپرورانند. بيش از حد در كارهايش دخالت نكنيد. كودك سه ساله به اقتضاي سن دوست دارد، دائما به اطراف بدود و پر تحرك باشد. او را به تعجيل در كارها وادار نكنيد، در خوردن غذا بيش از حد اصرار نكنيد، سرزنش و تنبيه زياد نكنيد. اين عوامل در كاهش لجبازي كودك سه ساله شما بسيار موثر است.

6- بي‌توجهي و بي‌مهري والدين

اگر به كودك سه ساله بي‌توجهي كنيد، سعي خواهد كرد با كارهاي منفي و كج‌خلقي توجه شما را به خود جلب كند. بي مهري به كودك سه ساله آسيب‌هاي جدي به او وارد مي‌كند. پس اين روشي مناسب براي تنبيه‌فرزند سه سالتان نيست.

7- لجبازي كودك سه ساله و بيماري‌هاي مداوم

كودكاني كه زود به زود مريض مي‌شوند، به نوازش بيشتري نياز دارند، بيماري زياد كودك را هميشه با آه و ناله همدم مي‌كند. شايد اين رفتارها در او عادت شود و حتي موقعي كه بيمار نيست با گريه و بدخلقي چيزي را از شما طلب كند. لجبازي كودك سه ساله بيمار به مراتب بيشتر است.

8- تولد نوزاد جديد

برخي از كودك هاي سه ساله نسبت به حضور كودكي ديگر در خانه بسيار حساسند. بنابراين اگر فرزند جديدي در خانه متولد شود و بيشتر توجه و حمايت والدين به او جلب گردد؛ كودك سه ساله تان نمي‌تواند رفتار تبعيض‌آميز والدين را بيان كند. از اين رو اعتراض و عقده‌هاي دروني خود را با لجبازي و كج خلقي نشان مي‌دهد. اين حسادت كودك هم عامل مهمي براي لجبازي‌اش است.

9- دلايل ژنتيكي

كودكان ممكن است لجبازي را از شما والدين هم به ارث برده باشد. الگوبرداري در كنار ويژگي هاي ژنتيكي لجبازي كودك سه ساله را بيشتر خواهد كرد.

راه هاي از بين بردن لجبازي كودك سه ساله

به نظر مي‌رسد برخورد درست با كودك لجباز سه ساله براي والدين كمي سخت است. در حقيقت بايد گفت اصلا كودك لجباز وجود ندارد؛ و مسئله فقط به عدم درك رفتارهاي كودك سه ساله برمي‌گردد. كودك شما معمولاً رفتارهاي خودتان را تقليد مي‌‌كند. حتما متوجه شده‌ايد كه او كلمه «نه» را زياد تكرار مي‌كند! او هميشه اين كلمه را از خود شما موقع منصرف كردنش از كاري مي‌شنود. در اين قسمت چند نكته مهم جهت كنترل لجبازي كودكان بيان مي‌كنيم. براي آشنايي با نحوه برخورد با كودك لجباز كليك كنيد.

_ با لحن مناسب صحبت كنيد

سه سال اول زندگي كودك دوران حياتي اوست. مغز كودكان در اين مرحله در حال رشد، يادگيري و ذخيره اطلاعات جهت بكارگيري آن‌هاست. در سه سالگي ممكن است بسياري از رفتارهاي كودك لجبازانه يا بي‌ادبانه به نظر آيد، اما بايد دانست كه اين رفتارها بخش طبيعي فرآيند يادگيري درباره علت و معلول‌هاست.

زبان و لحن صحبت شما براي كودك سه ساله تان معاني مختلفي دارد. او به راحتي لحن صحبت شما را ياد مي‌گيرد و تقليد مي‌كند. شما شايد گاهي ازين رفتار لجبازانه و تقليد كودك سه ساله خسته شويد و كنترل‌تان را از دست بدهيد. در اين مواقع نبايد از زبان توهين‌آميز و نامناسب استفاده كنيد، زيرا كودك سه ساله با تقليد از شما به همان شيوه پاسخ خواهد داد و زمينه لجبازي بيشتر فراهم مي‌شود. صميمانه و با آرامش با او حرف بزنيد تا كودك هم ياد بگيرد محيط خانه محل آرامش و احترام است.

_ كنترل خود را از دست ندهيد

در برخورد با كودك لجباز سه ساله تان صبورانه با او حرف بزنيد و آرامش‌تان را از دست ندهيد. براي كنترل و رفتار مناسب با كودك لجباز سه ساله خود مانند او فكر و رفتار نماييد. با داد و فرياد فقط لجبازي او را شدت مي‌بخشيد.

_ در برابر لجبازي كودك سه ساله زياد پيگير نباشيد

كودكان لجباز سه ساله را دست كم نگيريد، او بهتر از هر كسي شما را مي‌‌شناسد و مي‌‌داند چه مواقعي و در چه شرايطي به شما واكنش نشان دهد. با توجه بيش از حد شما به كودك سه ساله مسائل و مشكلاتش حل نخواهد شد. اگر براي هر چالشي او را بازجويي‌كنيد و سوالاتي مثل «چه اتفاقي افتاده، چرا ناراحتي؟» را بكار ببريد، لحن پرسشگر شما او را بيشتر به لجبازي مي‌كشد. از اين رو هر بار كه قشقرق به پا كرد پيگير نباشيد، كمي او را تنها بگذاريد و مطمئن باشيد بعد از مدت كوتاهي او حالت عادي برمي‌گردد. به ويژه مادران بايد اين هنر را خوب ياد بگيرند# زيرا آنها بيشتر با كودك برخورد دارند.

_ به او نشان دهيد كه دركش مي‌كنيد

معمولا كودك لجباز سه ساله بسيار عاطفي و حساس است. وقتي رفتارهاي لجبازانه انجام مي‌دهد، در حقيقت از نگاه و برخورد شما مي‌ترسند. اگر كودك لجبازي سه ساله داريد سعي كنيد به او نشان دهيد كه به او اعتماد و ايمان داريد و هر چيزي كه راجع بهش صحبت مي‌‌كند را باور مي‌كنيد. ناديده گرفتن صحبت‌هاي كودك و عدم اعتماد به او اشتباه بزرگي است. با برقراري ارتباط مناسب و درك كودك، مي‌توانيد عواطف، احساسات و علت لجبازي كودك سه ساله تان را بهتر درك كنيد.

_ به رفتارهاي نامناسب‌اش واكنش نشان دهيد

واكنش به رفتار نامناسب به معناي فرياد بر سر كودك نيست. نه داد بزنيد و نه به خاطر دوست داشتن بيش از حد كودكتان، عملكرد غلط و اشتباهاتش را ناديده بگيريد. اگر ناديده بگيريد كودك تحريك مي‌شود تا آن اشتباه را دوباره انجام دهد. شما بايد هنگام رفتارهاي نامناسب كودك، فوراً و به روش مناسب بفهمانيد كارش اشتباه است تا كودك سه ساله به خود اجازه ندهد آن را در خانه يا خارج از خانه تكرار كند. اگر امروز به رفتارهاي نامناسبش واكنش نشان ندهيد در آينده بسيار پشيمان خواهيد شد.

_ در مواقع لزوم بي‌‌اعتنايي كنيد

بعضي كودكان لجباز سه ساله عادت دارند كه واكنش‌هاي نامناسب و خشن از خود نشان دهند و گاهي ممكن است ازروي لجبازي به حرفتان هم گوش ندهند و عصبانيتتان هم برايشان مهم نيست. هر موقع متوجه لجبازي او شديد، با صحبت و درخواست انجام كاري حواسش را از لجبازي پرت كنيد.

عشق و علاقه خود را به او نشان دهيد و مهم‌تر اينكه طوري به او اهميت بدهيد كه احساس كند يك كودك خاص در خانواده است. بايد بدانيد گاهي بعضي رفتارها و موقعيت‌ها موجب لجبازي او مي‌شوند. سياست ناديده گرفتن لجبازي كودك سه ساله روش بسيار خوبي براي خلاص شدن از لجبازي اوست.

بيشتر بخوانيد: رفتار صحيح با كودك

_ كنترل با لبخند و برخورد مناسب

لبخند مادرانه تاثيرگذارترين سلاح براي كنترل لجبازي كودك سه ساله است. عشق و لبخند قادر به حل مشكلات كودك در جهان است. كودك لجباز تشنه عشق و توجه والدينش است ولي نمي‌تواند اين مسئله را بيان كند. در نتيجه اين نياز و خواسته خود را پشت رفتارهاي لجبازانه پنهان مي‌‌كند. مي‌توان گفت رفتار لجبازانه براي كودك سه ساله مانند سلاحي است كه هر موقع احساس عدم امنيت كرد از آن استفاده مي‌كند. با كودكتان رفتاري توام با عشق و لبخند داشته باشيد. به خصوص پدرها كه نشان دادن عشق و محبت براي آن‌ها سخت است.

_ برقراري ارتباط خوب با كودك

شايد بزرگ‌ترين دليل لجبازي برخي كودكان، اين باشد كه پل ارتباطي مناسبي با والدين ندارند. آيا مي‌دانستيد بسياري از والدين در سراسر دنيا به خاطر اين خلا ارتباطي، اعتماد كودكان‌شان را از دست مي‌‌دهند. شما بايد ارتباط خوب و دائمي با كودك سه ساله برقرار كنيد، نشان دهيد كه به زندگي و كار فرزندتان علاقه‌منديد. در اين صورت كودك هم با شما بيشتر در ارتباط خواهد بود. با او در مورد چيزهاي مورد علاقه‌اش حرف بزنيد، همراهش بازي كنيد، تلويزيون نگاه كنيد و برايش كتاب بخوانيد.

_ مقابل لجبازي كودك سه ساله بحث و جدل بي‌‌فايده نكنيد

سعي كنيد هرگز در خانواده بحث و جدل نكنيد. بحث با كودك سه ساله يا در مقابل او، كودك را ضعيف و حساس مي‌كند. كودك لجباز با داد و بيداد و بحث شما نگرش و رفتارش را عوض نمي‌كند، بلكه سرسختانه بر آن پافشاري خواهد كرد. بحث و جدل در خانواده هميشه تاثيرات منفي بر كودكان دارد.

_ محيط مناسبي در منزل ايجاد كنيد

يك محيط مثبت و پر انرژي در خانه به كودك سه ساله كمك مي‌كند لجبازي و بدخلقي‌ نكند. انرژي مثبت براي خانواده‌ها خوش‌شانسي و خوشبختي خواهد آورد. تمام كودكان شايسته زندگي در يك خانواده شاد هستند. شما بايد با توجه به شخصيت‌ متفاوت كودكتان روش‌ مناسبي براي برخورد با او اتخاذ كنيد. برخي بسيار عاطفي و حساس و برخي ديگر به شدت لجباز و پرخاشگر. وظيفه شماست كه شخصيت كودك را با رفتارهاي مناسب شكل دهيد. با پيروي از يك نگرش و رفتار مثبت مي‌توانيد كودك لجباز را به يك فرد طبيعي تبديل كنيد.

_  قواعد و قوانيني تعيين كنيد

نظم و توانايي پيش‌بيني براي كودكان بسيار مهم است. به كودك سه ساله كمك مي‌كند با واكنش‌هاي مورد انتظار آشنا شوند و در نتيجه از رفتارهاي نامناسب در طول روز پرهيز كنند. اگر قوانين و برنامه‌هاي روزانه و هفتگي برايش تعيين كنيد، ياد خواهد گرفت با چه چيزي مواجه مي‌شود‌.

برنامه منظم روزانه موجب مي‌شود بعدها كودك رفتار موفقي در مدرسه پيش گيرد. برنامه را طراحي و حتما اجرا نماييد. مطمئن شويد كه به اندازه كافي مي‌‌خوابد. زيرا خواب نامناسب هم موجب بروز مشكلات رفتاري و لجبازي در كودك سه ساله مي‌شود. كودك از سن ۳ تا ۱۲ سالگي به ۱۰ تا ۱۲ ساعت خواب در شبانه روز نياز دارد. حتي برخي كودكان نياز دارند در طول روز هم مدتي بخوابند.

كلام آخر

هر كودكي شخصيت متفاوتي دارد و نمي‌توان يك الگوي رفتاري را براي همه آن‌ها به كار برد. اگر هيچ يك از روش‌هايي كه گفتيم روي لجبازي كودك سه ساله تان تاثيرگذار نبود، و روش ديگري براي تغيير رفتارش به ذهنتان نرسيد، بهتر است از يك متخصص خانواده يا روانشناس كودك مشورت بخواهيد. ولي اين روش‌ها، كلي بودند و در اكثر موارد موثر هستند. روش‌هايي بسيار ساده و كاربردي كه شما بايد بر اساس قلق كودكان، ترفند استفاده از آن‌ها را بلد باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه لجبازي كودك سه ساله مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: لجبازي كودك سه ساله | كودكان 3 ساله لجباز و بد خلق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۰۷:۵۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

دير خوابيدن كودك علاوه بر دردسرهايي كه براي والدين ايجاد مي‌كند، باعث آسيب به روند رشد و عوارض نامطلوبي بر رفتار و حتي توانايي يادگيري كودك مي‌شود. والدين بايد بدانند كه كودك‌شان قوه تشخيص كافي براي تصميم گيري و برنامه ريزي روزانه را ندارند، بنابراين اين پدر و مادر هستند كه بايد براي حفظ سلامت جسمي و رواني فرزندشان به خواب او هم توجه كنند. اگر ساعات خواب فرزندتان منظم نيست يا مشكلات متعددي با روند خواب او داريد حتما بايد براي حل مساله به دنبال چاره باشيد. شايد خواب نامنظم كودك تا دوسالگي رايج باشد، اما معمولا كودكان بعد از دوسالگي خواب منظمي دارند و در غير اين صورت والدين بايد براي نظم‎‌دهي به آن تلاش كنند.

منبع: دير خوابيدن كودك | عوارض و علت دير خوابيدن كودكان

دير خوابيدن كودك

ساعات خواب در طي زمان تغيير مي‌كند. اما كودكان بايد از خردسالي ساعات منظمي براي خواب شان داشته باشند. چرا كه رشد و سلامت آن‌ها به ميزان و كيفيت خوابشان ارتباط مستقيم دارد. اگر از آن دست والديني هستيد كه به ساعت خواب كودكتان اهميتي نمي‌دهيد، پس حتما در زمان شروع مدرسه با مشكل روبرو خواهيد شد. كودكان در دوران ابتدايي همچنان به 9 الي 10 ساعت خواب در طول روز نياز دارند. آن‌ها براي يادگيري و فعاليت هاي مدرسه انرژي بيشتري مي‌سوزانند. پس دير خوابيدن كودك آسيب جدي به سلامتشان وارد مي‌كند.

بيشتر بخوانيد : نشانه هاي كودك سالم

علت دير خوابيدن كودك

دير خوابيدن كودك در سنين مختلف مي‌تواند از عوامل گوناگوني نشات بگيرد. براي مثال نوزادان تازه متولد‌‍شده هنوز با ريتم شب و روز خو نگرفته‌اند. همين مسئله باعث مي‌شود كه خواب آن‌ها در طي روز طولاني‌تر از شب باشد. در نتيجه هنگامي كه مي‌خواهيد استراحت كنيد آن‌ها تازه سر حال شده‌اند!

همچنين نداشتن ريتم درست براي شير خوردن، زندگي در محيطي پر تنش، عدم توجه والدين به موضوعاتي نظير در آغوش كشيدن كافي كودك، وجود استرس‌هاي زياد و ساير مسائلي از اين دست رايج‌ترين دلايل بي‌خوابي يا دير خوابيدن كودك هستند. اگر با جستجو و كاوش‌هاي روزمره نمي‌توانيد علت دير خوابيدن فرزند خود را كشف كنيد بهتر است پيش از هر اقدامي ابتدا با يك روانشناس متخصص در حيطه كودك مشورت نماييد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

جلوگيري از دير خوابيدن كودك

1- به مرور خواب روز را كم كنيد

نوزادان در ابتدا 14 الي 17 ساعت از شبانه روز را در خواب مي‌گذرانند. اما آن ها به مرور تا پايان دو سالگي خوابشان كمتر مي‌شود. و به ساعات خواب بزرگ‌ترها نزديك مي‌گردد. در همين راستا بسيار اهميت دارد كه بتوانيد به مرور فرزند خود را طوري هدايت كنيد تا بيشترين ساعات خواب بي‌وقفه خود را در طول شب داشته باشد.

دلايل بسياري وجود دارد كه باعث مي‌شود پدر و مادرها قادر به رعايت اين اصل نباشند. براي مثال شايد والدين حوصله گريه‌هاي كودك در طول روز را نداشته باشند. پس به محض ناآرامي‌هاي فرزندشان، او را براي خواب آماده مي‌كنند. همين مسئله باعث مي‌شود كه كودك بيشتر انرژي خود را از خواب روز به دست بياورد و نتواند شب به موقع بخوابد.

2- كودك را در طول روز بيش از حد خسته نكنيد

برخي از والدين فكر مي‌كنند اگر فرزندشان به خصوص نوزادان در طول روز اصلا استراحت نكند، شب مي‌تواند يك خواب طولاني و عميق را تجربه كند. در حالي كه جالب است بدانيد در اكثر مواقع اين طور نيست. چرا كه خستگي بسيار نوزادان را كلافه كرده و باعث بروز تنش و بيقراري شبانه آن‌ها مي‌شود. در نتيجه اجازه بدهيد كودك در طول روز چرت‌هاي آرامي داشته باشند. هرچقدر آن‌ها در طول روز آرامش بيشتري را احساس كنند، شب نيز زودتر و با خيالت راحت‌تر به خواب مي‌روند.

3- به تدريج فرزندتان را براي جدايي آماده كنيد

يكي از مهم ترين دلايل دير خوابيدن كودكان به خصوص در سنين نوپايي ترس جدايي از والدين است. اگر فرزندتان تاكنون پيش شما مي‌خوابيده به يكباره او را در اتاقش رها نكنيد. سعي كنيد شب‌ها زماني را براي بودن در كنار او اختصاص دهيد. كمي در كنارش بمانيد و با بوسه و نوازش براي خوابيدن آماده‌اش كنيد. لازم است به فرزندتان اين احساس را انتقال دهيد كه به فكرش هستيد و به امنيت او اهميت مي‌دهيد.

4- يك برنامه روتين براي خواب كودك ترتيب دهيد

براي اينكه كودك بتواند به موقع بخوابد بايد يك نظم خاص براي او ترتيب دهيد. اين كار به فرزندتان كمك مي‌كند تا بداند چه انتظاري داشته باشد. براي مثال هرشب چند دقيقه را به كتاب خواني به همراه كودك اختصاص دهيد. سپس از كودك بخواهيد به دستشويي برود. مسواك بزند. شما را در آغوش گرفته و در نهايت به رخت خواب برود. دقت كنيد كه نظم خواب فرزندتان هرشب بايد سر يك ساعت خاص اجرا شود.

5- ساير ترس هاي كودك را جستجو كنيد

كودكان در سنين خردسالي قوه تخيل قوي دارند. به همين خاطر ممكن است در ذهن خود تصورات ترسناكي از مفاهيمي نظير تاريكي بسازند و از چيزهايي نظير غول‌ها، اشباح يا شخصيت‌هايي كه در كارتون‌ها مي‌بينند بترسند. بسيار اهميت دارد كه به طور واضح از بچه‌ها در مورد ترس‌هايشان بپرسيد و به آن‌ها نشان دهيد ترس‌هايشان واقعيت ندارند. البته در اين راه هرگز نبايد احساسات كودك را كوچك بشماريد يا او را مسخره كنيد. اگر ترس‌هاي كودك خيلي شديد شده‌اند بهتر است به يك روانشناس مراجعه نماييد. براي آشنايي با روانشناسي كودك كليك كنيد.

عوارض دير خوابيدن كودك

دير خوابيدن كودك يك امر جانبي نيست بلكه مي‌تواند عوارض جدي را براي سلامت جسماني و رواني او به همراه داشته باشد. از جمله مهم‌ترين عوارض دير خوابيدن كودك مي‌توان به كاهش سرعت رشد قد، كاهش عملكرد تحصيلي، افت خلق و بروز افسردگي دوران كودكي، افزايش ريسك چاقي و بروز مشكل با والدين اشاره كرد. در نتيجه اگر فرزندتان دچار بي‌خوابي شده يا شب‌ها به موقع نمي‌خوابد بهتر است هرچه زودتر براي بهبود اين مشكل يك اقدام جدي انجام دهيد. براي درمان بي خوابي كودكان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دير خوابيدن كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا دير خوابيدن كودك مي تواند باعث مريض شدن او شود؟

كم خوابي از نظر جسماني و رواني به كودكان آسيب مي زند و مي تواند منجر به بروز مشكلات مختلفي شود. از جمله اين مشكلات مي توان به كاهش سرعت رشد و بروز مشكلات روانشناختي نظير افسردگي اشاره كرد.

منبع: دير خوابيدن كودك | عوارض و علت دير خوابيدن كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۰:۳۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

مسموميت كودكان يكي از شايع‌ترين دلايل براي مراجعه به بيمارستان‌هاست. كودكان به اين خاطر كه بدن كوچك‌تر و ضعيف‌تري نسبت به بزرگسالان دارند بيشتر درگير مسموميت و مشكلات ناشي از آن مي‌شوند. مسموميت مي‌تواند بخش‌هاي مختلفي از بدن كودك مانند ريه، قلب، اعصاب مركزي، معده و روده يا حتي كليه‌ها را درگير كند. بسياري از كودكان در خانه و به‌صورت ناخواسته دچار انواع مسموميت مي‌شوند و يا والدين به دليل عدم آگاهي كودك خود را در معرض عوامل مسموميت زا قرار مي‌دهند. مواد سمي مي‌توانند از طريق بلع، تنفس يا حتي جذب شدن توسط پوست وارد بدن كودك شوند. به همين خاطر بسيار اهميت دارد كه با علل و راهكارهاي درماني يا پيشگيرانه راجع به مسموميت كودك آشنا شويد. همچنين بهره بردن از مشاوره كودك به شما كمك خواهد كرد تا بتوانيد به درستي از كودك خود مراقبت نماييد و به رشد طبيعي او كودك كنيد.

منبع: مسموميت كودكان | نشانه ها و بهترين درمان مسموميت كودك

عوامل مسموميت زا در كودكان

مسموميت به اين معناست كه يك ماده خطرناك به ميزان زيادي وارد بدن كودك شده است. كاركرد بدن كودك را دچار مشكل مي كند. اين ماده از راه‌هاي مختلفي نظير خورده شدن، تماس با پوست يا حتي قرار گرفتن كودك در يك هواي مسموم وارد بدن وي بشود. انواع بسياري از مواد مي‌توانند مسموميت را در كودك ايجاد كنند كه در ادامه به برخي از مهم ترين آن‌ها اشاره خواهيم كرد.

داروها

داروها مسئول حدود نيمي از مسموميت‌هاي كودكان هستند. دارو مي‌تواند به اشكال مختلفي باعث مسموميت در كودك شود؛ ممكن است اين داروها در دسترس كودكان قرار داشته و كودك آن‌ها را وارد دهان خود كرده است و يا اينكه پدر و مادر براي رفع برخي مشكلات داروهاي نامناسبي را به كودك داده‌اند. از جمله اين داروها مي‌توان به مسكن‌هايي مثل استامينوفن يا داروي آسپرين اشاره كرد. استفاده هر يك از اين داروها بدون نسخه پزشك براي كودك يا مصرف بيش از حد آن‌ها تا جايي كه براي بدن كودك قابل پذيرش نيست مي‌تواند مسموميت‌هاي دارويي را در وي ايجاد كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد علائم سلامت نوزاد كليك كنيد.

شوينده‌هاي خانگي و آفت كش‌ها

حضور كودك در فضايي كه بيش از حد از اين مواد در آن استفاده شده است. يا تماس مواد شوينده با كودك باعث آسيب ديدن جدي كودك شود. از جمله شايع‌ترين مسموميت‌هايي كه براي كودك توسط مواد شوينده ايجاد مي‌شود مسموميت با وايتكس، رنگ، الكل، تينر و پودرهاي شست و شوي لباس هستند. مسموميت با اين مواد باعث آسيب يا حتي مشكلات متعدد براي دستگاه گوارش يا مجاري تنفسي كودك شود.

كربن مونوكسيد از عوامل مسموميت زا در كودكان

كربن مونوكسيد يك گاز بي‌رنگ، بي‌بو و به‌شدت سمي است. اين گاز به دليل سوختن نامناسب برخي مواد ايجاد شود. مونوكسيد كربن ممكن است از طريق بخاري، اجاق گاز، شومينه يا ساير وسايلي كه به گاز وصل مي‌شوند نشت پيدا كند. درجات كمي از مسموميت با گاز كربن مونوكسيد مي‌تواند باعث احساس خواب آلودگي، خستگي، حالت‌هاي شبيه به بيماري آنفولانزا و تهوع شود؛ اما مسموميت با ميزان زيادي از گاز كربن مونوكسيد مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي در تنفس، كاهش سطح هوشياري، مشكلات قلبي و حتي مرگ شود.

گياهان خانگي

بعضي از گياهان آپارتماني مثل ويستريا، گل نيلوفر و حتي بعضي گياهان دارويي داراي مواد سمي هستند. در صورت تماس كودك با اين گياهان ممكن است علائم مسموميت خفيف تا متوسط در معده و روده آن‌ها مشاهده شود.

الكل، نيكوتين و ساير مواد مخدر از عوامل مسموميت زا در كودكان

علاوه بر مصرف الكل در نوشيدني‌هايي كه داراي اين ماده هستند، دهان‌شويه‌ها، مواد ضدعفوني‌كننده دست يا برخي از داروها نيز مقاديري از الكل را در تركيبات خود دارند. مسموميت با الكل در كودكان سبب افت قند خون مي شود. از اين طريق باعث ايجاد لرزش يا كما در كودك شود.

در صورتي كه كودكي از مواد داراي نيكوتين مثل سيگار، تنباكو يا حتي آدامس‌هاي داراي نيكوتين استفاده كند و يا در صورتي كه اين مواد با پوست كودك تماس پيدا كند مي‌تواند باعث ايجاد مسموميت‌هاي شديد در وي بشود كه نشانه‌هايي مانند تهوع، استفراغ يا تشنج را ايجاد مي‌كند. توصيه مي كنيم مقاله تاثير دود سيگار بر نوزاد را مطالعه نماييد.

هيدروكربن‌ها

مصرف موادي مانند بنزين، نفت سفيد، روغن لامپ، رقيق‌كننده‌ها و پاك‌كننده‌هاي رنگ مي‌تواند باعث ايجاد مسموميت در كودك شود. آسيب ديدن و مسموميت با اين مواد سيستم اعصاب مركزي كودك را درگير خواهد كرد.

باتري از عوامل مسموميت زا در كودكان

زماني كه كودك باتري را در دهان خود قرار مي دهد. به ويژه باتري‌هاي صاف، نظير آنچه در ساعت‌ها استفاده مي‌شود. به دليل وجود تركيبات آلكالين يك جريان الكتريكي در بدن كودك ايجاد مي كند. كه اين امر باعث سوختن يا سوراخ شدن مري كودك شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد تغذيه سالم كودك كليك كنيد.

مصرف برخي غذاها

بعضي از مواد غذايي به دليل شيوه خاص توليد و پخت ممكن است كودك را با مسموميت مواجه كنند. در واقع غذاهايي مانند تخم مرغ، تن ماهي و صدف اگر به شكل خام مصرف شوند يا به درستي پخته نشوند. احتمالا كودك را مسموم خواهند كرد. در كنار اين مسئله خوردن غذاهاي غير بهداشتي و آماده كودك را بيشتر در معرض خطر مسموميت قرار مي‌دهند.

 

علائم مسموميت در كودك

با توجه به سن و جثه كودك و همچنين نوع و ميزان ماده مصرفي، نشانه‌هاي مسموميت در كودكان متفاوت خواهد بود؛ اما برخي از شايع‌ترين نشانه‌هاي مسموميت در كودك شامل موارد زير مي‌باشد.

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • خواب آلودگي
  • زمين خوردن
  • دردهاي شكمي

اگر كودك شما در معرض يكي از مواد بالا قرارگرفته است، براي ظاهر شدن علائم در وي صبر نكنيد و هرچه سريع‌تر براي انجام معاينات پزشكي كودك را به نزديك‌ترين درمانگاه برسانيد.

پيشگيري و درمان مسموميت در كودكان

در دسترس نبودن مواد مختلف

هيچ ماده سمي نبايد در دسترس كودك باشد. مواد ضدعفوني، داروها، باتري يا هر وسيله ديگري را در يك كمد در بسته و دور از دسترس كودك نگه داريد.

اجتناب از تجويز خودسرانه داروها

در هنگام بيماري كودك، براي استفاده از داروها حتماً با يك پزشك مشورت كنيد. اگر پزشك دوز مشخصي از دارو را براي كودك شما تجويز كرده است هرگز مقدار دارو را بدون اجازه پزشك افزايش ندهيد. توجه داشته باشيد كه شما به عنوان مراقب اصلي كودك نبايد باعث ايجاد مشكلات در كودك شويد بلكه بايد با رعايت تمامي اصول به سلامت كودك كمك نماييد. همچنين به شما پيشنهاد مي‌دهيم كه با خواندن مقاله ويژگي هاي كودك سالم به بررسي جامع و كامل بهداشت جسمي و رواني فرزندتان بپردازيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

نشانه‌هاي مسموميت با گاز مونوكسيد كربن چيست؟

درصورت مسموميت ضعيف علائمي نظير خستگي، خواب آلودگي و تهوع در فرد ايجاد مي‌شود. مسموميت‌هاي شديد نشانه‌هايي نظير مشكلات تنفسي، آسيب قلب يا خطر مرگ را به همراه دارد.

در صورت ايجاد مسموميت در كودك چه بايد كرد؟

در صورت مشاهده نشانه‌هاي مسموميت هرچه سريع‌تر به پزشك مراجعه كنيد. حتي اگر از تماس كودك با برخي مواد سمي مطمئن هستيد، منتظر شروع علائم نباشيد و بلافاصله به نزديكترين مركز درماني مراجعه كنيد.

منبع: مسموميت كودكان | نشانه ها و بهترين درمان مسموميت كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۲:۱۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آيا تلويزيون ديدن نوزادان ايرادي دارد؟ تماشاي تلويزيون براي همه ما فعاليتي سرگرم‌كننده است. اما آيا تلويزيون ديدن براي نوزاد نيز سرگرم‌كننده است و مانعي ندارد؟ وقتي نوزادتان به صفحه نمايشگر تلويزيون خيره شده. به عنوان والدين چه كاري بايد انجام داد؟ آيا مجاز به استفاده از تلويزيون براي ساكت نگهداشتن نوزاد خود هستيد؟ بسياري از مادران از اين روش براي سرگرم‌كردن نوزاد و فرصتي براي‌رسيدن به كارهايشان استفاده مي‌كنند. اما متخصصان آن را روشي مناسب نمي‌دانند. در ادامه جوانب مختلف اين مساله را بررسي مي‌كنيم. براي آشنايي با روش‌هاي مراقبتي نوزاد از مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: تلويزيون ديدن نوزادان | عوارض تماشاي تلويزيون براي نوزاد

تلويزيون ديدن نوزاد

چشم هاي نوزاد هنوز بينايي كامل پيدا نكرده و عصب‌هاي چشم در حال شكل گيري است. بينايي نوزاد تا چهارماهگي دچار تغييرات زيادي مي‌شود، در اين بازه تلويزيون بيشترين آسيب را به بينايي نوزاد وارد مي‌كند. اما در ادامه ساير عوارض جبران ناپذير اين مساله را شرح داده‌ايم. با اين حال نوزاد شما احتمالا به تلويزيون ديدن علاقه دارد و شايد ساعت ها آن را تماشا كند. در حالي كه چيزي از برنامه هايش متوجه نمي‌شود. تنها به دليل موزيكال، رنگارنگ و متحرك بودن از ديدن تلويزيون لذت مي‌برد.

مناسب‌ترين سن براي شروع تماشاي تلويزيون در نوزادان

انجمن اطفال آمريكا طبق تحقيقات انجام گرفته در اين زمينه، تلويزيون ديدن نوزادان زير دو سال را اكيدا ممنوع كرده است. تلويزيون يك جعبه جادويي است كه تصاوير رنگارنگ و موسيقي دارد و به همين دليل براي نوازاد جذاب است. مطلب مهم‌تر اين است كه نوزاد شما از تماشاي اين تصاوير چيزي ياد نمي‌گيرد.

مطالعات ديگر نيز تاكيد مي‌كنند تا قبل از ۱۸ ماهگي از هيچ وسيله الكترونيكي مانند تلويزيون، تبلت، لپتاپ، موبايل و … براي سرگرمي و ساكت نگهداشتن نوزاد استفاده نكنيد. زيرا تماشاي تلويزيون و هر صفحه نمايشگر ديگري تا قبل از ۱۸ ماهگي منجر به اثرات منفي بر رشدشناختي و جسمي نوزاد خواهد شد.

مدت زمان مناسب تلويزيون ديدن نوزادان

بچه هاي دو تا پنج سال اجازه دارند فقط يك ساعت در روز از تلويزيون، موبايل، تبلت يا هر وسيله الكترونيكي ديگري استفاده كنند. توجه كنيد حداكثر مدت زمان استفاده از وسايل الكترونيكي در هر مرتبه حدود بيست دقيقه است. بعد از بيست دقيقه سرگرمي و تفريح جذاب ديگري را جايگزين كنيد.

براي پركردن اوقات فراغت كودكان كليك كنيد.

عوارض تلويزيون ديدن نوزادان

متاسفانه اثرات منفي و مخرب تماشاي تلويزيون از اثرات مثبت آن بر نوزادان بيشتر است. برخي از مهم‌ترين اثرات منفي تلويزيون ديدن نوزادان شامل موارد زير مي‌شود.

1- ممانعت از رشد مغز در نوزاد

دو سال اوليه زندگي، كودك‌از طريق بازي، جستجوي اطراف، لمس وسايل و … به يادگيري مي‌پردازد. اگر مدت زماني كه نوزاد بايد صرف يادگيري كند را به تماشاي تلويزيون بگذراند، رشد مغز او با مشكل مواجه مي‌گردد.

2- عدم شكل‌گيري اصولي مهارت‌هاي اجتماعي و شناختي

نوزاد از طريق بازي با دنياي پيرامون و اطرافيان ارتباط برقرار مي‌كنند. او به اين وسيله مهارت‌هاي اجتماعي خود را شكل مي‌دهد. طبق پژوهش‌ها نوزادان زير دو سالي كه به تماشاي تلويزيون مشغول بوده‌اند، در ۱۸ تا ۲۷ ماهگي، نسبت به هم‌سالان خود هفت تا هشت كلمه كمتر ياد مي‌گيرند.

مهارت رواني_شناختي فرد ممكن است در اثر تماشاي تلويزيون در نوزادي مختل شود. مثلا هنگامي كه نوزاد به تصوير تلويزيون واكنش نشان مي‌دهد (لبخند مي‌زند، دستش را به سمت تصوير دراز مي‌كند)، تصوير به او پاسخ متقابل نمي‌دهد.

براي درك بهتر فرزندتان حتما مقاله روانشناسي كودك را مطالعه نماييد.

3- آسيب به چشم‌ها

تلويزيون ديدن نوزاد بيش از حد موجب خستگي چشم‌ها و سردرد دركودك مي‌شود. بسياري بر اين باورند كه نور تلويزيون اعصاب بينايي نوزاد را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

4- افزايش اضطراب و تحريك‌پذيري

مشاهده صحنه‌هاي جنگ، خونريزي، خودكشي و ديگر صحنه‌هاي حاوي خشونت منجر به افزايش اضطراب، پرخاشگري و بالابردن سطح تحريك‌پذيري مي‌شود. هم‌چنين ديدن محتواهاي خشن و خشونت‌بار باعث مي‌شود كودك جهان را محيطي ترسناك و ناامن تلقي كند.

5- افزايش احتمال ابتلا به بيش فعالي

نوزادان و كودكان زير دو سال عملكرد مغزشان طوري نيست كه بتوانند چند محرك را همزمان با هم شناسايي و درك كنند. شما براي درك بهتر فرزندتان با او شمرده‌شمرده صحبت مي‌كنيد. و براي جلب توجه او محرك هاي محيطي را حذف مي‌كنيد. تغيير زاويه تصوير، تغيير نور، محركهاي متعدد در تصوير و…. مانع از رشد قدرت تمركز كودك مي‌شوند. در نتيجه احتمال ناتواني در تمركز كودك بالا مي‌رود. عدم تمركز مهم‌ترين نشانه ابتلا به بيش فعالي است.

6- ساير ضررهاي تلويزيون ديدن نوزادان

_ كاهش توانايي يادگيري

_ تاخير در يادگيري خواندن و نوشتن

_ عدم لذت از مزه غذاها هنگامي كه همزمان با تلويزيون ديدن نوزادان اقدام به غذادادن به او مي‌كنيد.

_ كاهش فعاليت جسمي و فيزيكي كه به دنبال آن چاقي در كودكان افزايش مي‌يابد.

_ تصاوير تحريف‌شده به كودك نشان داده مي‌شود. مانند زندگي انسان امروزي در جنگل و صحبت با حيوانات وحشي. حتما اين موضوعات را براي كودك روشن و شفاف‌سازي كنيد.

_ عدم تمركز در طولاني مدت زيرا تصاوير تلويزيون سريع حركت مي‌كنند.

_ تلويزيون ديدن نوزادان به توانايي آن‌ها در صحبت و يادگيري كلمات بيشتر هيچ كمكي نمي‌كند.

براي اطلاع بيشتر حتما مقاله آموزش پدر و مادر را بخوانيد.

فعاليت‌هاي جايگزين تلويزيون ديدن نوزادان

شما فعاليت‌هاي زير را جايگزيني براي تلويزيون ديدن نوزادان و كودكان در نظر بگيريد. فعاليت هاي زير با توجه به نياز كودك و سلامت او توصيه شده‌اند.

كتاب خواندن

كتاب خواني به روش سنتي (عدم استفاده از كتاب‌هاي صوتي) اين امكان را فراهم مي‌كند كه علاوه بر تقويت رشد كودك، به ارتباط بهتر كودك و والدين نيز كمك مي‌كند.

نقاشي كشيدن

نقاشي‌كشيدن و رنگ‌آميزي اشكال جنبه يادگيري (مثلا ياد گرفتن چگونگي قلم دست گرفتن) و سرگرمي براي كودك دارد.

مسئوليت دادن به كودك

كودكان را از همان سنين پايين براي كمك كردن انتخاب كنيد. هنگام پهن يا جمع كردن سفره از او بخواهيد چند وسيله را جابجا كند. يا به شما در آشپزي با انجام كارهايي مانند هم‌زدن، مخلوط‌كردن و … كمك كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه تلويزيون ديدن نوزادان در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: تلويزيون ديدن نوزادان | عوارض تماشاي تلويزيون براي نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۳۹:۴۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تربيت كودك بي پدر براي بانواني كه از همسرشان طلاق گرفته‌اند يا شوهر خود را بر اثر مرگ از دست داده‌اند يكي از چالش‌هاي مهم زندگي است؛ چرا كه در اين شرايط مادران مجبور هستند وظايف مرتبط با نقش پدر را نيز بر دوش بكشند و براي پيشگيري از آسيب ديدن كودك تلاش‌هاي مضاعفي از خود نشان دهند. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه كودكان نيز در اين موقعيت فشارهاي زيادي را تحمل مي‌كنند و ممكن است با اختلالات رفتاري نظير پرخاشگري و لجبازي به موقعيت موجود واكنش نشان دهند. اگر فرزندتان يكي از والدين را در كنار خود ندارد، توصيه مي‌كنيم حتما مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: كودك بي پدر

تربيت كودك بي پدر | آسيب‌هايي كه كودكان را تهديد مي‌كنند

نبود پدر در زندگي كودك مي‌تواند به طور بالقوه ميزان آسيب پذيري رواني او را افزايش دهد. اين مسئله به خصوص زماني كه پدر به طور ناگهاني از زندگي فرزند خود حذف مي‌شود به ميزان بيشتري مشاهده مي‌گردد. در اين شرايط بسياري از كودكان نمي‌توانند بپذيرند چرا پدرشان ديگر در زندگي آن‌ها حضور ندارد.

كودكان تا قبل از دوران نوجواني توانايي اندكي براي درك مسائل انتزاعي دارند. از همين رو استدلال‌هايي نظير مرگ، رفتن پدر نزد خدا و مسائلي از اين دست را به خوبي درك نمي‌كنند. همچنين اگر پدر به دليل متاركه حضور نداشته باشد بازهم كودك ممكن است نتواند علت غيبت او را درك كند. در اين شرايط بسياري از كودكان به دليل برخورداري از ويژگي خود مركز بيني احساس مي‌كنند خودشان مقصر اختلاف پدر و مادر هستند و همين مسئله اضطراب و ناراحتي زيادي را به آن‌ها تحميل مي‌كند.

با اين همه با توجه به توانايي كمتر كودكان براي پردازش هيجان‌هاي منفي آن‌ها اضطراب‌هاي خود را در قالب مشكلات روان شناختي و رفتاري نشان مي‌دهند. از جمله رايج‌ترين مشكلاتي كه در اين زمان مشاهده مي‌شود مي‌توان به بروز پرخاشگري، لجبازي، دچار شدن به مشكلات خواب نظير كابوس‌هاي شبانه و مشكلات جسماني مرتبط با استرس نظير دل درد اشاره كرد. براي آشنايي با بهترين و جديدترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

تربيت كودك بي پدر | توصيه‌هايي براي مادران

تربيت كودك بدون حضور پدر براي مادران كار آساني نيست. شما در اين شرايط مجبور هستيد نقش پدر خانواده را نيز به دوش بكشيد و وظايفي بيش از آنچه براي يك مادر تعريف مي‌شود را انجام دهيد. توجه كردن به برخي توصيه‌هاي روانشناسي به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد اوضاع پيش رو را بهتر مديريت كنيد و به بهترين شكل به چالش‌هاي موجود در زندگي خود پاسخ دهيد. اگر احساس مي‌كنيد كه كنترل اوضاع براي شما بسيار سخت شده است و در حال تحمل كردن فشار زيادي هستيد بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد. ما در ادامه به چند توصيه مهم در زمينه تربيت كودك بي پدر اشاره كرده‌ايم. توصيه مي كنيم مقاله توضيح مرگ براي كودكان را مطالعه نماييد.

1- در مورد نگراني‌هاي كودك با او گفت و گو كنيد

بسيار اهميت دارد كه به فرزند خود آزادي بيان بدهيد و فضايي ايجاد كنيد تا او بتواند ترس‌ها و نگراني‌هايش را با شما در ميان بگذارد. در واقع لازم است زمان‌هاي خاصي را به گفت و گو با كودك اختصاص دهيد و به او بگوييد در مورد افكار و احساساتي كه در نبود پدر تجربه مي‌كند با شما صحبت كند. همين كه فرزندتان بتواند هيجانات خود را با شما در ميان بگذارد تا حد زيادي در زمينه پيشگيري از مشكلات روانشناختي موثر خواهد بود. توصيه مي كنيم مقاله رفتار با كودك يتيم را مطالعه نماييد.

2- احساسات خود را به كودك بي پدر تحميل نكنيد

اگر از شوهر خود طلاق گرفته‌ايد تلاش نكنيد نگرش فرزندتان را در مورد پدرش منفي كنيد. در اين شرايط كودكان درگير هيجانات متعارضي مي‌شوند كه مي‌تواند تا حد زيادي آن‌ها را آشفته كند. در واقع كودكان هنوز از نظر شناختي توانايي كافي براي قضاوت كردن ندارند. در اين شرايط بدگويي شما در مورد پدرشان باعث مي‌شود كه به خاطر دوست داشتن يكي از شما احساس گناه كنند و از اين بابت نزد خود شرمنده شوند. در نتيجه لازم است تا حد ممكن از تحميل احساسات خود به فرزندتان خودداري كنيد.

3- با برنامه ريزي پيش برويد

تربيت كودك بي پدر باعث مي‌شود كه مادر وظايف و نقش‌هاي زيادي را متحمل شود. در واقع ممكن است همواره احساس كنيد زمان كمي در اختيار داريد و نمي‌توانيد به همه كارها به خوبي رسيدگي كنيد. در اين شرايط داشتن برنامه ريزي و زمان بندي مناسب تا حد زيادي به شما كمك خواهد كرد. در همين راستا تلاش كنيد براي هر روز اولويت‌هاي كاري خود را مشخص كرده و پيش از هرچيز سراغ آن‌ها برويد.

4- به فرزندتان اطمينان دهيد كه دوستش داريد

جدايي از پدر به خصوص زماني كه ناگهاني و در اثر مرگ اتفاق مي‌افتد مي‌تواند كودكان را تا حد زيادي مضطرب كند. در اين شرايط اكثر بچه‌ها احساس ناامني مي‌كنند. در واقع آن‌ها مي‌ترسند كه روزي شما نيز او را ترك كنيد يا محبتتان را از او دريغ نماييد. در نتيجه ممكن است چسبندگي بسيار زيادي به شما پيدا كنند و از نبودتان دچار وحشت شوند. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه در مورد عشق و علاقه خود به صورت كلامي با فرزندتان صحبت كنيد و به او اطمينان خاطر بدهيد كه همواره در كنارش خواهيد بود.

5- به سلامت روان خود اهميت دهيد

در بسياري از مواقع كودكان بيش از نبود پدر از زندگي و بودن در كنار مادر افسرده يا مضطرب است آسيب مي‌بينند. در نتيجه براي مراقبت كافي از كودك بي پدر ابتدا بايد مراقب خودتان باشيد. اگر احساس مي‌كنيد پس از جدايي يا از دست دادن شوهرتان نمي‌توانيد با شرايط جديد كنار بياييد و احساساتي نظير غمگيني مفرط عملكرد شما را در جنبه‌هاي مختلف زندگي تضعيف مي‌كند لازم است از يك متخصص روانشناس براي مديريت بهتر اوضاع كمك بگيريد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

فرزندم بعد مرگ پدرش بسيار منزوي شده و عملكرد تحصيلي اش نيز تا حد زيادي افت پيدا كرده براي كمك به او بايد چه كار كنم؟

پيش از هرچيز بهتر است از يك مشاور و روانشناس متخصص در حيطه كودك كمك بگيريد. روانشناس وجود مشكلاتي نظير افسردگي و اضطراب دوران كودكي را ارزيابي كرده و در مورد بهترين روش تربيتي اطلاعات لازم را در اختيارتان قرار مي‌دهد.

منبع: كودك بي پدر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كودك بي پدر،
موضوع:
[ ۱۶ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۲۷:۰۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

مرگ جنين در هشت ماهگي يكي از دردناك‌ترين حوادث براي مادران باردار است. مادري كه با هزاران اميد و آرزو باردار شده‌ايد، روياهايي شيرين براي فرزند دلبندش در سر مي‌پروراند، مراقبت‌هاي زيادي در خصوص نوع تغذيه و ورزش‌ها بارداري و غيره انجام مي‌دهد، با ذوق فراوان از بين تمامي نام‌ها، زيباترين نام را براي فرزندش انتخاب مي‌كند؛ اما ناگهان اميدش به نااميدي گراييده و با تولد يك فرزند مرده روبرو مي‌شود. مرده‌زايي يا stillbirth به مرگ جنين بعد از هفته بيستم بارداري كه طي بارداري يا حين زايمان رخ مي‌دهد، مي‌گويند. مرگ جنين در هشت ماهگي و به طور كلي مرده‌زايي علت، علائم، ريسك فاكتورها و… خاص خود را داشته كه در اين‌جا به آن‌ها اشاره مي‌كنيم. در صورتي كه در اين زمينه سوالي داريد مي‌توانيد مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: مرگ جنين در هشت ماهگي

علل و علت مرگ جنين در هشت ماهگي

كشف علت اصلي مرده‌زايي و مرگ جنين در هشت ماهگي همواره ميسر نيست. شايع‌ترين علل بروز آن به شرح زير مي‌باشد:

عفونت‌ها

از هر ده مورد مرگ جنين در هشت ماهگي، يك مورد به علت عفونت‌ در بدن مادر باردار، جفت و يا جنين مي‌باشد. عفونت‌ها شامل مواردي چون سيتومگالوويروس كه باعث آلوده شدن جنين يا جفت شده، پاروويروس B19 كه منجر به بيماري پنجم در ۱۰٪ از جنين‌ها مي‌شود، عفونت‌هاي دستگاه تناسلي مانند ايدز، سفليس و HIV، مسموميت غذايي ليستريوزيس در مادران باردار و عفونت توكسوپلاسموز از علل مرده‌زايي محسوب مي‌شوند.

مشكلات جفت و بندناف

مشكلات جفت مانند كمبود جريان خون در اندام و مشكلات بندناف مانند گره‌خوردن آن كه منجر به قطع اكسيژن‌رساني به جنين مي‌گردد. از عوامل موثر در مرگ جنين در هشت ماهگي و مرده‌زايي محسوب مي‌شود.

عوارض بارداري

بارداري چندقلويي، زايمان زودرس، مشكلات جفتي مانند جداشدن جفت از رحم كه منجر به اختلال در اكسيژن‌رساني و تامين مواد مغذي در جنين مي‌شود.

سابقه فشارخون بالا، فشارخون بارداري يا پره‌اكلمپسي، اختلالات ژنتيكي و ساختاري جنين مانند ناهنجاري رشدي، ديابت و ساير بيماري‌ها زمينه‌اي مادر باردار از ديگر علل مرگ جنين در هشت ماهگي يا مرده‌زايي به شمار مي‌رود.

[box type=”shadow”]بيشتر بخوانيد : سقط جنين [/box]

مرده‌زايي و انواع آن

به مرگ‌و‌مير نوزادان بعد از هفته بيستم بارداري مرده‌زايي يا stillbirth مي‌گويند. مرده‌زايي به سه نوع زودرس، ديررس و مرگ در اواخر بارداري تقسيم‌بندي مي‌شود.

  • مرده‌زايي زودرس: مرگ جنين در هفته‌ها ۲۰ تا ۲۷ بارداري يا ۵ تا ۷ ماهگي.
  • مرده‌زايي ديررس: مرگ جنين در هفته‌ها ۲۸ تا ۳۶ بارداري يا ۷ تا ۹ ماهگي كه در تعريف عوام مرگ جنين در هشت ماهگي نيز ناميده مي‌شود.
  • مرده‌زايي در اواخر بارداري يا مرگ ترم: مرگ جنين در هفته ۳۷ بارداري و پس از آن.

كدام مادران در معرض خطر بالا مرده‌زايي قرار دارند؟

مرده‌زايي بيشتر در جوامعي كه از نظر دسترسي به مراقبت‌هاي بهداشتي نابرابرند، ديده مي‌شود. علاوه بر دسترسي نامحدود و نابرابر به مراقبت‌ها بهداشتي و خدمات درماني، دريافت ضعيف يا عدم دريافت مراقبت‌ها بهداشتي، نژاد و سابقه تروما، مادر باردار را در معرض خطر بالا مرده‌زايي قرار مي‌دهد.

ريسك فاكتورها ديگر مرگ جنين در هشت ماهگي و مرده‌زايي شامل مواردي چون بارداري اول، بارداري چندقلويي، سابقه مرده‌زايي، كوچك‌تر بودن نوزاد نسبت به سن بارداري، مادر باردار با سن بيشتر از ۳۵ سال، مصرف مواد مخدر، چاقي، ديابت و فشارخون بالا مي‌شود.

علائم مرده‌زايي و مرگ جنين در هشت ماهگي

پزشك طي دوران بارداري با استفاده از سونوگرافي ضربان قلب جنين در رحم را اندازه‌گيري مي‌كند. در صورت عدم سمع ضربان قلب جنين تشخيص مرگ جنين گذاشته مي‌شود.

كاهش حركات جنين پس از هفته ۲۸ بارداري، خونريزي شديد واژينال. لكه‌بيني در مادر باردار، درد شديد ناحيه كمر، گرفتگي عضلات و نازك‌شدن رحم از ديگر علائم مرگ جنين در هشت ماهگي محسوب مي‌شود. البته اين عوامل همواره نشانه مرده‌زايي نيست اما در صورتي كه مادر در دسته مادران پرخطر باشد، احتمال مرگ جنين بالا مي‌رود.

تشخيص مرگ جنين در هشت ماهگي

با استفاده از سونوگرافي به كمك امواج صوتي تپش قلب نوزاد بررسي مي‌شود. نوزاد مرده با علائمي چون عدم تنفس، عدم ضربان قلب و عدم ضربان در بندناف جنين، عدم حركت در جنين همراه است.

سياست درماني بعد از مرگ جنين چيست؟

در صورت تشخيص قطعي مرگ جنين در رحم، مادر با دو گزينه انتظار براي روند طبيعي زايمان يا القا زايمان و استفاده از روش‌ها پزشكي براي خارج كردن جنين روبرو مي‌شود.

القا زايمان با استفاده از داروها جهت تحريك انقباضات رحم و پاره‌شدن كيسه آب انجام مي‌شود. طي ۲۴ ساعت آتي، مادران درد زايمان را تجربه مي‌كنند. در موارد نادر زايمان سزارين انجام مي‌شود. البته سزارين به دليلي عوارض‌اش براي مادر، به جز موارد ضروري انجام نمي‌شود.

در مواردي روش انتظار براي زايمان طبيعي اتخاذ مي‌شود. اما اگر اين روش تهديدي براي سلامت مادر باشد، آزمايش خون هر دو هفته انجام مي‌شود. اينگونه در صورت بروز عفونت در مادر آن را درمان مي‌كنند. اگر پس از دو تا سه هفته زايمان طبيعي انجام نشود، احتمال انجام القا زايمان مطرح مي‌شود.

شرايط روحي مادر پس از مرده‌زايي

استرس عاطفي يكي از بزرگ‌ترين چالش‌ها موجود در اين مسير است. مادر بارداري كه پس از ماه‌ها انتظار با تولد فرزند مرده روبرو مي‌شود، در ابتدا دچار شوك، گيجي و انكار است‌. پس از آن جستجو كودك مرده و احساس گناه و حقارت از عدم توانايي نگهداري جنين چيره مي‌شود. در قدم بعدي مادر با افسردگي، كناره‌گيري و تمركز پايين روبرو مي‌شود. مرحله آخر شامل بازيابي روحيه و كنارآمدن با مرگ فرزند است. براي آشنايي با روش‌هاي كنار آمدن با مرگ نوزاد كليك كنيد.

تولد فرزند مرده بر سلامت جسمي و رواني والدين به ويژه مادر تاثير زيادي دارد، بنابراين براي مديريت درد و اندوه و افسردگي ناشي از مرگ جنين بايد از گروه‌ها حمايتي با مشكل مشابه بهره برد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بارداري در هر زمان از روز براي مشاوره بارداري با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مرگ جنين در هشت ماهگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مرگ جنين در هشت ماهگي،
موضوع:
[ ۱۶ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۲۳:۵۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی