نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

آسيب هاي دوران كودكي يكي از جدي‌ترين مشكلاتي هستند كه مي‌توانند در زندگي هركدام از ما به وجود بيايند. به‌طوركلي آسيب‌هاي دوران كودكي يا تروماهاي رشدي به شرايطي گفته مي‌شود كه در آن كودك فشار رواني بسياري را تجربه مي‌كند. اتفاقاتي مانند طلاق والدين يا فوت يكي از اعضاي خانواده، تجاوز، روش‌هاي تربيتي اشتباه و همين‌طور بيماري‌هاي جسماني شديد مي‌توانند در اين دسته قرار بگيرند. اگرچه ممكن است شما تصور كنيد كه اين موضوع حل شده و حتي شايد در بزرگسالي آن را فراموش كرده باشيد، اما اين مشكلات تأثير خود را در افكار و شخصيت كودك باقي خواهند گذاشت. به همين خاطر بسيار مهم است كه با اين مشكلات و نشانه‌هايي كه در رفتار بزرگسالي به جا مي‌گذارند آشنا باشيد. براي جلوگيري از اين آسيب‌ها به فرزند خود براي مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: آسيب هاي دوران كودكي

آسيب هاي دوران كودكي

آسيب هايي كه در دوران كودكي تجربه مي‌كنيم نگاه كودك به خود، اطرافيان و دنيايي كه در آن زندگي ‌مي‌كند را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد. اين شرايط مي‌تواند باعث شكل‌گيري بيماري‌هاي روحي، به وجود آمدن افكار، عقايد و الگوهاي ارتباطي مشكل‌ساز در آينده شود. براي مثال وقتي يك كودك به دليل تحقير والدين و بي‌توجهي آن‌ها دچار اعتمادبه‌نفس پايين مي‌شود اين مشكل را تا بزرگسالي همراه خود خواهد داشت. يا كودكاني كه درگير طلاق والدين مي‌شوند معمولاً مشكلات روحي و همين‌طور باورهاي اشتباهي راجع به ارتباط با جنس مخالف پيدا مي‌كنند كه مي‌تواند بزرگسالي آن‌ها را نيز تحت‌تأثير خودش قرار بدهد.

همان‌طور كه گفتيم ممكن است شما اين مشكلات را فراموش كرده باشيد. يا حتي تصور كنيد كه با آن‌ها كنار آمده‌ايد. اما اين آسيب‌ها در ذهن ما باقي مانده و روي ادامه زندگي‌مان تأثير خواهند گذاشت. آسيب‌هاي دوران كودكي مي‌توانند به اشكال مختلف تجربه شوند كه مهم‌ترين آن‌ها عبارتند از:

  • آزار و اذيت جسماني يا جنسي
  • تجربه پرخاشگري شديد
  • خشونت‌ها و اختلافات شديد خانوادگي
  • ابتلا به يك بيماري دشوار
  • مشاهده رويدادهاي آسيب‌زا و استرس‌زا

براي آشنايي با اشتباهات تربيتي والدين كليك كنيد.

نقش خانواده در آسيب هاي دوران كودكي

خانواده اولين محيطي است كه هركدام از ما وارد آن مي‌شويم. و پدر و مادر و مراقبان نيز اولين كساني هستند كه با آن‌ها ارتباط برقرار مي‌كنيم. به همين خاطر گفته مي‌شود كه خانواده تأثير بسياري در رشد سالم يا ناسالم كودك دارد. يك خانواده سالم حتي اگر براي فرزندش مشكلي پيش بيايد با حمايت و توجه، به او براي تغيير شرايط كمك مي‌كند. اما يك خانواده ناسالم نه‌تنها حمايتي از فرد نمي‌كند بلكه مشكلات بسياري را نيز بر سر راه او قرار مي‌دهد.

به همين خاطر است كه روان‌شناسان معتقدند بسياري از آسيب‌هاي دوران كودكي ريشه در محيط خانواده دارند. يك خانواده ناسالم با روش‌هاي تربيتي اشتباهي مثل غفلت از نيازهاي كودك باعث مي‌شوند تا باورهاي اشتباهي راجع به دنيا و انسان‌ها در ذهن كودك شكل بگيرد. و اين يكي از مهم‌ترين عوامل خطر براي زندگي آينده كودك خواهد بود. براي آشنايي با معيارهاي خانواده سالم كليك كنيد.

مشكلاتي كه ريشه در كودكي دارند

دشواري در شكل‌دهي به هويت

شكل‌دادن به هويت يكي از مهم‌ترين و البته سخت‌ترين تكاليفي است كه هركدام از ما برعهده داريم. اما متأسفانه بايد گفت كه مشكلات دوران كودكي روي شكل‌گيري هويت نقش بسياري دارند. در حقيقت كودكي كه آسيب‌هاي بسياري را تجربه كرده بيشتر انرژي رواني خود را صرف حفظ سلامت و كنار آمدن با مشكلات مي‌كند. اين موضوع باعث مي‌شود كه او انرژي كمتري براي فكركردن به چيزهايي مثل تشكيل هويت داشته باشد. به همين خاطر اين افراد وقتي به سنين بزرگسالي مي‌رسند احساس مي‌كنند كه به‌اندازه ديگران اصول و حد و مرزي كه بايد را در زندگي‌شان ندارند.

به‌يادنياوردن خاطرات كودكي

همه ما از گذشته خود خاطراتي داريم كه مي‌توانيم آنها را به‌صورت يك زندگينامه تعريف كنيم. در حقيقت ويژگي اصلي خاطرات ما اين است كه در يك دوره زماني اتفاق مي‌افتند. اما كساني كه درگير آسيب‌هاي كودكي مي‌شوند معمولاً چنين احساسي ندارند. آنها بخش‌هايي از زندگي كودكي خود را به ياد نمي‌آورند. آنها معمولاً احساس مي‌كنند كه كودكي نكرده‌اند؛ و اگر از آنها بخواهيد كه راجع به گذشته خود براي شما صحبت كنند چيز زيادي به‌خاطر نخواهند داشت.

ترس از طردشدن

همان‌طور كه گفتيم غفلت از كودك و نيازهاي او يكي از آسيب‌هاي جدي دوران كودكي است. وقتي شما به كودك توجه نداشته باشيد اين باور در او شكل مي‌گيرد كه هميشه و در ارتباط با ديگران قرار است طرد بشود. به همين خاطر اين كودكان ترس از طرد و تنهايي را تا بزرگسالي نيز همراه خودشان مي‌كشند. اين افراد وقتي وارد يك رابطه مي‌شوند بيش از حد به طرف مقابل مي‌چسبند؛ و هر كاري براي نگه‌داشتن او انجام مي‌دهند. همين موضوع مي‌تواند مشكلات بسياري را در روابط عاطفي آنها به همراه داشته باشد.

يكي ديگر از مشكلاتي كه ترس از طرد به همراه مي‌آورد اين است كه فرد تصميم مي‌گيرد براي هميشه تنها باشد. در حقيقت اين افراد معتقدند كه ديريازود قرار است از جانب اطرافيان طرد بشوند. پس بهترين كار اين است كه از همان ابتدا خودشان، خودشان را كنار بكشند و از بروز شكست‌هاي عاطفي خودداري كنند.

روابط عاطفي ناسالم

شكل رابطه پدر و مادر با فرزندانشان در سنين كودكي، تعيين مي‌كند كه اين فرد حتي در بزرگسالي با ديگران چطور برخورد مي‌كند. زيرا اين كودكان هميشه تمايل دارند الگوي رابطه‌اي كه با پدر و مادر خود داشته‌اند را تكرار كنند. دليلش هم اين است كه اين، تنها شكلي از رابطه و ارتباط است كه آنها بلد هستند. به همين خاطر اگر والدين در كودكي با فرزندشان رفتاري پرخاشگرانه و نامناسب داشته‌اند مي‌توان انتظار داشت كه اين افراد حتي در بزرگسالي هميشه به سراغ آدم‌هاي اشتباهي براي زندگي‌شان بروند. در حقيقت آنها به‌صورت ناهشيار به دنبال كساني مي‌روند كه درست مثل پدر و مادر پرخاشگر و طردكننده باشند. و اين باعث مي‌شود كه بيشتر عمرشان را در روابط عاطفي ناسالم و غير ارضاكننده بگذرانند.

شكل‌گيري طرحواره‌هاي ناسازگار

هركدام از ما از ابتداي زندگي و بر اساس تجربه‌هايي كه داشته‌ايم باورهايي را راجع به دنيا و ارتباط با ديگران در ذهنمان شكل مي‌دهيم. براي مثال كودكي كه فقط وقتي در ميان همسالانش بهترين بوده توجه و محبت مادرش را دريافت كرده ممكن است به اين نتيجه برسد كه براي جلب‌توجه ديگران هميشه بايد بهترين باشد. روان‌شناسان به اين باورها طرحواره مي‌گويند. آنها معتقدند كه اين طرحواره‌ها تا بزرگسالي در فرد باقي خواهند ماند. به‌عبارت‌ديگر هركدام از ما در بزرگسالي طوري رفتار مي‌كنيم كه در كودكي به ما ياد داده‌اند. حال اگر اين باورها و افكار اشتباه باشد طبيعتاً ما در بزرگسالي نيز دچار مشكلات بسياري خواهيم شد. از جمله اين طرحواره‌هاي ناسازگار مي‌توان به طرحواره “فقدان”، “شكست خوردن”، و ” دوست‌داشتني نبودن” اشاره كرد.

فقدان هيجانات جدي

يكي از مشكلات كساني كه آسيب‌هاي دوران كودكي را تجربه كرده‌اند نبود هيجان‌ها است. اين افراد معمولاً احساس مي‌كنند كه به‌اندازه ديگران از يك موضوع، شاد يا غمگين نمي‌شوند. يكي از دلايل اين مشكل اين است كه به‌طوركلي هيجان در خانواده كودكي فرد معنايي نداشته است. به همين خاطر آنها ياد نگرفته‌اند كه اين احساسات را نيز در هويت خودشان ثبت كنند. اين موضوع باعث مي‌شود كه در بزرگسالي آنها خيلي سخت درگير احساسات بشوند. يكي ديگر از مشكلات اين وضعيت آن است كه فرد فقط بعضي از هيجانات و به‌خصوص هيجان‌هاي منفي را تجربه مي‌كند. براي مثال آنها بيشتر اوقات درگير افسردگي و غم مي‌شوند يا كسل شدن را تجربه مي‌كنند. اما هيجاني مثل شادي را تجربه نخواهند كرد.

استرس پس آسيبي بغرنج يا Cptsd

Cptsd يكي از بيماري‌هاي رواني است كه بعضي از افراد را درگير خودش مي‌كند. تحقيقات نشان داده كه آسيب‌هاي دوران كودكي يكي از مهم‌ترين دلايل براي بروز اين بيماري است. نشانه‌هايي كه در Cptsd ديده مي‌شوند معمولاً همان‌هايي هستند كه در اين مطلب راجع به آنها صحبت كرديم. براي مثال كساني كه درگير اين بيماري مي‌شوند مشكلاتي را در زمينه كنترل و تنظيم هيجان‌ها، حافظه، خودآگاهي و روابط عاطفي تجربه خواهند كرد.

نداشتن عزت‌نفس

عزت‌نفس به اين معناست كه يك نفر تا چه حد خود را ارزشمند بداند. اين موضوع تا حد زيادي به باورهاي دوران كودكي ما بستگي دارد. براي مثال اگر فرد در خانواده‌اي بزرگ شده باشد كه دائماً تلاش‌هايش مورد بي‌توجهي قرار گرفته‌اند يا پدر و مادر هميشه او را با ديگران مقايسه كرده و همسالانش را از او بهتر دانسته‌اند طبيعتاً او نيز خود را فردي باارزش نمي‌داند. و باور خواهد داشت كه ديگران از او بهتر هستند.

آسيب هاي دوران كودكي و اهميت مشاوره

همان‌طور كه مي‌بينيد آسيب‌هاي دوران كودكي مي‌توانند مشكلات بسياري را براي فرد به همراه داشته باشند. باتوجه‌به اينكه اين مشكلات گاهي اوقات امكان داشتن يك زندگي شاد و آرام را از شما مي‌گيرد بهتر است براي درمان و تغيير شرايط كاري انجام بدهيد. يكي از بهترين راه‌حل‌ها در اين شرايط كمك‌گرفتن از يك مشاور متخصص است. از جمله اقداماتي كه مشاور انجام مي‌دهد به شرح زير است.

پيشگيري از آسيب هاي دوران كودكي

اگر شما در دوران كودكي فرزندتان و به‌محض اينكه مشكلاتي مانند طلاق، فوت اعضاي خانواده و … پيش مي‌آيد از يك مشاور كودك كمك بگيريد. و يا اينكه به‌طوركلي در تربيت فرزندتان با يك متخصص مشورت نماييد روان‌شناسان مي‌توانند به شما كمك كنند تا از بروز مشكلات جدي در فرزندتان پيشگيري كنيد. براي اشنايي با بهترين روش تربيت كودكان كليك كنيد.

درمان آسيب هاي دوران كودكي

اگر به هر دليلي آسيب‌هاي دوره كودكي در زندگي شما وجود داشته و امروزه مشكلاتي مثل آنچه گفتيم را تجربه مي‌كنيد بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا باورها و رفتارهاي اشتباهتان را تغيير بدهيد. و از اين طريق بتوانيد زندگي خوبي را براي خودتان فراهم كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

آيا آسيب هاي دوران كودكي قابل‌درمان هستند؟

بله؛ شما مي‌توانيد با كمك‌گرفتن از يك مشاور براي پيشگيري از بروز مشكلات يا درمان آنها اقدام كنيد.

منبع: آسيب هاي دوران كودكي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: آسيب هاي دوران كودكي،
موضوع:
[ ۱۶ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۱۰:۲۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

كارگاه مادر و كودك اراك با اهداف مختلفي براي مادر و كودك برگزار مي‌گردد. شما مي‌توانيد متناسب با علاقه مندي كودك خود، در اين كارگاه‌ها شركت كنيد تا ضمن داشتن يك روز هيجاني و شاد، مهارت‌هاي كودك خود را نيز افزايش دهيد. كارگاه هاي مادر و كودك معمولا در جلسات كم و يا حتي يك روز با حضور مادر و كودك انجام مي‌شود. اين كارگاه‌ها با موضوعات مختلفي شامل آموزش زبان انگليسي با تصويرسازي ذهني، رياضي، شطرنج، اوريگامي، سرودخواني، شعرخواني، هوش هيجاني، رقص ايراني، رقص باله و استخر مادر و كودك و … برگزار مي‌شود.

نوع ديگري از كارگاه هاي مادر كودك در اراك نيز هستند كه تنها مخصوص والدين بوده و مباحثي آموزش داده مي‌شود كه والدين بايد در ارتباط با فرزندان خود بدانند و از آن‌ها پيروي كنند. در ادامه هر دو نوع كارگاه ها و مباحث مربوطه را شرح داده‌ايم. براي انتخاب بهترين كارگاه متناسب خود و كودكتان مشاوره كودك دريافت كنيد.

منبع: كارگاه مادر و كودك اراك

كارگاه هاي مادر و كودك اراك مخصوص والدين

همانطور كه اشاره كرديم اين نوع كارگاه‌ها با هدف افزايش آگاهي مادران و آموزش مهارت‌هايي به آن‌ها جهت مراقبت و تربيت فرزندان‌شان برگزار مي‌شود. به همين جهت دوره‌ها به صورت گروهي با حضور مادر و برخي از كلاس‌ها حضور پدر و مادر با توجه به سن كودك طبقه بندي مي‌شود. در هر دوره سني سرتيترهايي كه در اين دوره ها پرداخته مي‌شود به شرح زير مي‌باشد. براي آشنايي با مطالب مربوط به آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

كارگاه مادر كودك قبل از تولد

اين دوره ها مخصوص پدر و مادرهايي است كه قصد فرزند آوري داشته و يا در دوران بارداري هستند. اين دورها به دو زير گروه قصد بارداري و دوره بارداري تقسيم مي‌شود. به طور كلي مباحثي كه در اين دوره مطرح مي‌شوند عبارتند از؛ نحوه شكل گيري جنين، مراقبت هاي لازم در دوره بارداري، آزمايشات و احتياط هاي لازم، تاثير بيماري هاي مادر و پدر بر نوزاد، شرايط محيطي مناسب براي مادر و جنين، اقدامات لازم در خصوص بارداري هاي خاص و….. . براي آشنايي بيشتر با نشانه هاي سلامت نوزاد و حفظ آن كليك كنيد.

كارگاه مادر و كودك تولد تا يك سالگي

مادران مي‌توانند هم قبل و هم بعد از تولد فرزندشان در اين دوره شركت كنند. مباحث كلي در اين دوره ها عبارتند از؛ روانشناسي نوزاد، تغذيه نوزاد، مراقبت ها و احتياط هاي لازم، نحوه برخورد و صحبت با نوزاد، بيماري هاي مادر و پدر، اقدامات لازم در زمان هاي بحراني و…. . براي آشنايي با مباحث مربوط به نوزاد تازه متولد شده و نيازهاي اوليه كودكان كليك كنيد.

كارگاه مادر و كودك يك سال تا سه سال

كارگاه مادر و كودك يك تا سه سال نيز به منظور افزايش آگاهي مادران درباره رفتارها و دانش كودك ارائه مي‌شود. والدين بايد از ميزان درك كودك و رفتار مناسب در برابر خواسته هاي او اطلاع كافي داشته باشند و او را براي سنيني كه آموزش متمركزتر مي‌شود آماده بكنند. نحوه از پوشك گرفتن، نحوه آموزش حرف زدن، نحوه از شير گرفتن و ميزان توجه به كودك از جمله مباحث بسيار مهم در شكل گيري شخصيت كودك هستند كه نياز به اين كارگاه را براي تمامي والدين ضروري مي‌كند. براي آموزش بچه داري كليك كنيد.

كارگاه مادر و كودك 3 تا 7 سال

آموزش ها و مباحث مربوط به اين سنين نيز علاوه بر آشنايي تمركز بر نحوه ارتقاي هوش و آموزش كودك و استعداديابي، تاكيد زيادي بر تربيت جنسي كودك دارد. چرا كه از نظر روانشناسي بسياري از اختلالات جنسي ريشه در سنين 3 تا 7 سالگي دارد، والدين با تربيت صحيح مي‌توانند مانع از بروز بسياري از اختلالات بزرگسالي شوند. براي آشنايي بيشتر با روند استعداديابي كودكان و تربيت جنسي كودك كليك كنيد.

كارگاه مادر و كودك بالاي 7 سال

آموزه هاي مربوط به اين دوره‌ها تمركز زيادي بر انطباق روش آموزشي با ميزان هوش كودك و كودكان استثنايي دارد. كلاس‌هاي آموزشي و كمك آموزشي بايد با توجه به خصوصيات و توانايي كودك برنامه ريزي شده تا بتواند علاوه بر پيشرفت تحصيلي، تضميني بر سلامت روان كودك را نيز داشته باشد.

بيشتر بخوانيد : تربيت كودك

كارگاه هاي عملي مادر و كودك در اراك

كارگاه هاي مادر و كودك با عنوان بازي، شادي، خلاقيت در كلاس‌هاي خصوصي، نيه خصوصي و يا آنلاين در حال برگزاري است. اهداف اين كارگاه به شرح موارد زير مي‌باشد :

  • لحظه‌هايي شاد هم براي كودك و هم براي مادر در يك فضاي امن ساخته مي‌شود.
  • مهارت اجتماعي كودك تقويت مي‌شود.
  • مادران مي‌توانند در يك فضاي كنترل شده و زيرنظر كارشناس، تجربه خود را با يكديگر به اشتراك بگذارند.
  • عادت‌هاي غذايي درست و ماندگار در تغذيه كودك ايجاد مي‌شود.
  • حواس پنجگانه كودكان به واسطه بازي‌هاي متناسب تقويت مي‌گردد.
  • متناسب با سن كودك در اين كارگاه‌ها براي او تجربه‌هاي فردي و گروهي ايجاد مي‌شود.
  • تخيل كودكان پرورش داده شده و مهارت‌هاي حركتي، كلامي، شنيداري آن‌ها تقويت مي‌گردد.

كارگاه نمايشي رنگ و سفال

از ديگر كارگاه‌هاي مادر و كودك، كارگاه نمايشي رنگ و سفال مي‌باشد. در اين كارگاه‌ها، معمولا داستاني كه تمامي بچه‌ها بلد هستند، تعريف مي‌شود و كودكان بايستي پس از آموزش استفاده و لمس و شناخت رنگ و آموزش ساخت مجسمه‌هاي سفالي، سعي كنند يكي از شخصيت‌هاي اين داستان را بسازند.

اين كارگاه اصطلاحا با كثيف كاري با رنگ‌ها هم همراه است، كه براي كودك مي‌تواند بسياز لذت بخش باشد. پس از درست كردن شخصيت‌ها كودكان مي‌توانند با با رنگ انگشتي آن‌ها رنگ كنند. اجراي اين مراحل با موسيقي است كه هيجان بچه‌ها را دو چندان مي‌كند.

كارگاه خمير بازي و رنگ آميزي سفال

كارگاه خميربازي و رنگ آميزي سفال براي كودكان سه تا شش سال و حداكثر با ظرفيت هر كارگاه پنج مادر و كودك زير نظر كارشناس علوم تربيتي، با مدرك مربيگري خلاقيت و بازي‌هاي هدفمند برگزار مي‌گردد.

كارگاه مادر و كودك خمير بازي و رنگ آميزي سفال با اهداف مختلفي انجام مي‌شود كه از مهم‌ترين آن‌ها مي‌‌توان به موارد زير اشاره كرد :

  • اين كارگاه‌ها براي كودك بسيار هيجان انگيز است و باعث از بين بردن وسواس در آن‌ها مي‌شود.
  • هماهنگي بين چشم و دست آن‌ها تقويت مي‌گردد.
  • در اين كارگاه‌ها كودك مي‌تواند مفاهيم نرم بودن، سفت بودن، سبكي و سنگيني را درك كند.
  • كار با خميربازي باعث تقويت عضلات كودك و همينطور تحريك حس لامسه و تحريك سيستم عصبي مغز او نيز خواهد شد.

كارگاه آنلاين مادر و كودك بازي و موسيقي

اين كارگاه‌ها معمولا براي گروه سني كم و چهار تا دوازده ماه توسط كارشناس موسيقي و متخصص آموزش موسيقي كودك، در پلتفرم زوم برگزار مي‌شود.

در اين كارگاه يك فضاي موسيقيايي براي كودك فراهم شده و انواع بازي‌هاي متنوع ريتميك در آن انجام مي‌شود. اهداف برگزاري اين كارگاه‌ها را به طور خلاصه مي‌توان در موارد زير ارائه كرد :

  • حواس كودكان و تمركز ديداري و شنيداري آن ها تقويت مي‌شود.
  • كودكان مي‌توانند ريتم و حس موسيق‌يايي را درك كنند.
  • در اين كارگاه‌ها ارتباط چشمي كودك با مادر تقويت مي‌گردد.
  • در كارگاه‌هاي مادر و كودك، بازي و موسيقي، به مادران نيز ايده‌هاي جديدي براي بازي با كودكان داده مي‌شود.

كارگاه كثيف كاري (مسي پلي)

كارگاه‌هاي كثيف كاري معمولا براي گروه سني يك سال تا نه سال برگزار مي‌گردد. در اين كارگاه‌ها بچه‌ها مي‌توانند با رنگ‌هاي مختلف نقاشي كنند و به عبارتي با رنگ بازي، هيجانات خود را تخليه كنند.

انجام بازي‌هاي پاراشوت با آهنگ گروهي مادر و كودك، بازي‌هاي آوازي حركتي
همراه با موسيقي و شادي و بازي‌هاي دسته جمعي از ديگر آيتم‌هاي برگزاري در اين كارگاه‌ها مي‌باشد.

كارگاه كف بازي و آب بازي

كارگاه مادر و كودك كف بازي و آب بازي در فضاي باز همراه با موسيقي و تفريح و بازي انجام مي‌شود. اين كارگاه‌ها مختص كودكان يك سال و نيم تا هفت سال مي ‌باشد.

كلاس هاي بازي و تحرك ويژه مادر و كودك

كارگاه كلاس‌هاي بازي و تحرك ويژه مادر و كودك براي گروه سني يك تا سه سال برگزار مي‌شود و كودك و مادر در اين كلاس‎‌ها انواع بازي‌هاي جديد را انجام مي‌دهند و ياد مي‌گيرند.

كارگاه خلافيت

كارگاه مادر و كودك خلاقيت با حضور كارشناس علوم تربيتي و مربي تخصصي دوره‌هاي خلاقيت براي سنين ۲/۵ تا هفت سال انجام مي‌شود.

كارگاه خلاقيت براي ساخت كاردستي با مواد دور ريختني برگزار مي‌گردد و اهداف آن به شرح موارد زير است :

  • حواس جمع
  • تقويت حافظه ديداري
  • كمپ آب بازي
  • انجام بازي هاي تمركزي
  • تقويت حافظه ديداري بازي

كارگاه خورده هاي رنگي

كارگاه خرده‌هاي رنگي براي بازي با خمير، كاغذهاي رنگي و ساخت بادكنك، فرفره و ماكاروني‌هاي نرم رنگي براي سنين شش تا نه سال برگزار مي‌گردد.

در حين بازي كودكان، مسابقات مختلفي براي آن‌ها برگزار مي‌گردد و همينطور به مادران نيز نحوه صحيح فرزندپروري آموزش داده مي‌شود.

كارگاه مادر وكودك ماكاروني و رنگ بازي

كارگاه مادر و كودك ماكاراني و رنگ بازي، براي كودكان سه تا شش سال برگزار مي‌گردد و هدف از برگزاري آن‌ها به شرح موارد زير است :

  • بازي هاي حسي و كثيف كاري
  • تقويت حواس حسي
  • تقويت خلاقيت
  • تفكر خلاق
  • تقويت قدرت تخيل
  • تقويت درك اشكال فضايي
  • تخليه هيجان
  • تقويت روابط مادر و كودك
  • آموزش فعاليت گروهي
  • آموزش و آشنايي با رنگ ها

كارگاه آرد بازي و كيك پزي

كارگاه مادر و كودك آرد بازي و كيك پزي براي سنين ۲/۵ تا هشت سال برگزار مي‌گردد و كودكان مي‌توانند با همكاري مادرانشان آرد بازي كنند و كيك بپزند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كارگاه مادر و كودك اراك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در مركز مشاوره ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: كارگاه مادر و كودك اراك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كارگاه مادر و كودك اراك،
موضوع:
[ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۳:۵۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سختي هاي بچه داري براي برخي از والدين محدود به همان ابتداي تولد نوزادشان مي‌باشد. اما براي برخي هم بزرگ كردن و تربيت يك و چند فرزند چالش زيادي دارد. اگر از آن دست پدر و مادرهايي هستيد كه از بچه داري خسته شده‌ايد و يا مشكلات زيادي در اين زمينه داريد، پس در قدم اول با آموزش‌هايي در ارتبابط با كودكان و نوجوانان بگيريد، چرا كه خيلي اوقات با تغيير روش و ديدگاه كارها آسان مي‌شوند. در ادامه ابتدا علل سختي هاي بچه داري و سپس راهكارهاي مربوط به كاهش اين سختي ها را شرح داده‌‍ايم. در صورت حل نشدن مساله حتما مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: سختي هاي بچه داري را چطور كاهش دهيم؟

سختي هاي بچه داري چيست؟

شايد در نظر اول بچه داري كاري شيرين و لذت بخشي به نظر برسد، اما با به دنيا آمدن نوزاد و مسئوليتي كه مادر در نگهداري و تغذيه او بر عهده مي‌گيرد به همراه ساير امورات زندگي، بچه‌داري كار چندان ساده‌اي نيست. معمولا اين سختي در مورد فرزندان اول بيشتر بوده و چالش بيشتري براي مادر خواهد داشت. در ادامه ابتدا آنچه كه باعث سخت شدن بچه داري مي‌شود را شرح داده‌ايم.

بر هم خوردن ريتم خواب

نوزاد تازه متولد شده 70درصد از شبانه روز را در خواب به سر مي‌برد، اما در طول شب نيز نياز به تغذيه دارد. كودك تازه متولد شده به سرعت گرسنه مي‌شود و چون معده كوچكي دارد، در تعداد دفعات بيشتر نياز به شير دارد. در نتيجه ريتم خواب والدين بر هم مي‌خورد؛ نداشتن خواب كافي موجب خستگي مادر در طول روز مي‌شود. هر چه نوزاد بزرگ‌تر مي‌شود، ساعات زيستي او به والدينش نزديك‌تر شده و مادر بعد شش ماه تا يك سال مي‌تواند نظم مشخصي به ساعات خواب بدهد. براي آشنايي با راه‌هاي مقابله با خستگي از بچه داري كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد: پرحرفي كودكان

سختي هاي بچه داري با تغييرات خلقي والدين

بارداري، زايمان و دوره‌هاي بعد از آن تغييرات هورموني زيادي ايجاد مي‌كنند، از طرفي سبك زندگي والدين نيز دچار تغييرات زيادي مي‌شود؛ پس به طور طبيعي خلق و خوي زن و شوهر حتي قبل از به دنيا آمدن فرزندشان دست خوش تغييراتي شده است. پايين آمدن آستانه تحمل، حساسيت نسبت به موضوعات مختلف، اضطراب، احساس ضعف، تغيير اشتها، تحريك پذيري و… در مقابل احساس خوشايند مادر شدن ممكن است مادر را دچار احساسات متناقض نيز بكند. در اين ميان احتمال ابتلا به افسردگي پس از زايمان نيز وجود دارد كه خود موجب سخت‌تر شدن بچه داري خواهد شد.

جالب است بدانيد كه پدران نيز بعد از تولد فرزندشان، دچار تغييرات هورموني نيز مي‌شوند. پدرانگي (fatherhood) با كاهش هورمون تستوسترون همراه است. با كاهش تستوسترون ميل جنسي كاهش يافته و به طور طبيعي پدر مي‌تواند تمركز بيشتري بر نوزاز تازه متولد شده خود داشته باشد. همچنين كاهش هورمون تستوسترون با كاهش ميزان خشم و پرخاشگري همراه است كه باعث مي‌شود پدر آرامش بيشتري در مراقبت از كودك نوپا و ارتباط با او داشته باشد. تمام اين عوامل بقاي نوزاد را تضمين مي‌كند. پدرانگي دوره‌اي است كه كمتر به آن توجه مي‌شود.

عدم آگاهي از نحوه مراقبت از نوزاد

مشكل اصلي والدين به خصوص والديني كه براي اولين بار بچه دار شده‌اند، بي تجربگي و نابلدي در مراقبت از نوزاد است. دستورالعمل‌هاي متفاوت و متناقضي كه اطرافيان ارائه مي‌دهند، معمولا باعث سردرگمي بيشتر والدين مي‌شود.

سختي هاي بچه داري به دليل آماده نبودن براي بچه دار شدن

معمولا زن و مرد به دلايلي مثل مسائل مالي، رابطه پر تناقض زن و شوهر، ضعف جسماني مادر، ترس از زايمان، داشتن فرزندي بزرگ‌تر و درگير بودن با مسائل مربوط به تربيت و نيازهاي فرزندان و … احساس عدم آمادگي براي بچه دار شدن مي‌كنند.

اگر مادر از لحاظ جسمي آماده براي بارداري نباشد، آسيب ناشي از اين ضعف صرفا محدود به خودش نيست و سلامت كودك را هم به خطر مي‌اندزد، پس حتما بايد تحت نظر پزشك سلامت خود و فرزندش را پيگيري كند.

بيشتر بخوانيد: دعواي بين بچه ها

حل مشكلات با بچه‌دار شدن

اگر زن و شوهر زندگي مشترك خود را در صلح و آرامش نمي‌بينند و اميد دارند با آمدن كودك، رابطه‌شان بهبود يابد، در پاسخ بايد گفت اين كودك است كه به والدينش براي مراقبت نياز دارد و اختلافات زن و شوهر با آمدن كودك شايد براي مدت كوتاهي فروكش كند، اما حل نمي‌شود.

پيش داوري‌ها و باورهاي اشتباه

گاهي مادران تجربيات دردناكي از زايمان قبلي دارند يا در صحبت با مادراني كه زايمان را تجربه كرده‌اند، باور ترسناكي نسبت به زايمان دارند و تصور مي‌كنند مراقبت‌هاي دوران بارداري و پس از زايمان بسيار سخت و دردآور است، خيلي از سختي‌هاي زايمان و عوارض ناشي از آن را مي‌تواند با ورزش، تغذيه و آموزش‌هايي كه از جانب روانشناسان خانواده ارائه مي‌شود، كاهش داد.

راه هاي كاهش سختي هاي بچه داري

1- با متخصص مشورت بكنيد

بسياري از مادران نگراني‌هاي بي دليلي در مورد كودك خود دارند و زماني كه با موضوع را با متخصصين كودك در ميان مي‌گذراند، با دريافت راهكار مناسب و درك علت موضوع نگراني‌هايشان برطرف مي‌شود.

2- زماني براي خودتان در نظر بگيريد

بچه‌دار شدن به معني “خود را وقف بچه كردن” نيست، همانطور كه اشاره شد كودك به پرستار 24 ساعته نياز ندارند بلكه به مادري كه بتواند در حد قابل قبول نيازهايش را برطرف بكند، نياز دارد.

پس به عنوان والد از خود مراقبت بكنيد تا انرژي و توان كافي براي مراقبت از خانواده و فرزندان را داشته باشيد.

3- قوانين مشخصي داشته باشيد

قوانين و مقررات خانه بايد باثبات بوده و تمام اعضاي خانواده به خصوص پدر و مادر به آن متعهد باشند تا پايبندي فرزندان به آن قوانين بيشتر بشود تا مديريت كردن خانه و خانواده آسان‌تر بشود.

4- انتظارات واقع بينانه داشته باشيد

به عنوان والد از خود انتظارات واقع بينانه داشته باشيد، هيچ پدر و مادري نمي‌تواند بي‌عيب و نقص باشد. همچنين از فرزند خود انتظارات غيرمنطقي نداشته باشيد و اجازه بدهيد در فضاي آزادانه‌تري به تجربه كردن بپردازد.

5- كمك بگيريد

براي كاهش سختي هاي بچه داري مي‌تواند از پدر و مادر خود يا همسرتان كمك بگيريد، اگر چنين امكاني براي‌تان وجود ندارد مي‌توانيد از دوستان و آشناياني كه كودكان هم سن شما دارند، كمك بگيريد يا برنامه اي ترتيب دهيد كه هر از گاهي دو خانواده بتوانند از يكديگر در بچه‌داري حمايت كنند. استفاده از خدمات مهد كودك‌ها و پرستار خانگي انتخاب‌هاي ديگر شما براي كاهش سختي هاي بچه داري هستند.

بيشتر بخوانيد : پدر و مادر چه چيزهايي بايد ياد بگيرند

سخن آخر

بسياري از نگراني‌هايي كه والدين در مورد سختي هاي بچه داري دارند، بي‌مورد و كم اهميت است. اما والدين بيش از حد در مورد آن‌ها نگران هستند و شرايط را بيشتر براي خود سخت مي‌كنند؛ لذا بهتر است در مورد تك تك نگراني‌هاي خود با متخصص مشورت بكنيد و بدانيد كه سختي هاي فرزندپروري منحصر به دوران نوزادي و نوپايي كودك نيست و در هر سني كودك يا نوجوان نيازهاي متفاوتي خواهد داشت، پس بايد به نحو موثري با اين مشكلات مقابله كرد تا بتوان از هر لحظه زندگي با فرزندان لذت برد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: سختي هاي بچه داري را چطور كاهش دهيم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۳۹:۱۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بي خوابي در بارداري يكي از مشكلات رايجي است كه مادران تجربه مي‌كنند. اين مسئله احساس كمبود انرژي و رخوت را در حاملگي افزايش داده و منجر به كاهش سلامت رواني بانوان مي‌شود. همچنين تجربه بي‌خوابي مكرر بانوان را تحريك پذير كرده و در نتيجه حساسيت رواني آن‌ها بالا مي‌رود. عوامل مختلفي مي‌توانند در بي‌خوابي دوران بارداري تاثيرگذار باشند. از جمله اين موارد مي‌توان به ويار دوران بارداري، نياز مكرر براي رفتن به دست‌شويي و نوسانات هورموني اشاره كرد. با اين حال خانم‌هاي باردار مي‌توانند با بهره بردن از تكنيك‌هايي اين مسئله را كاهش داده و خواب راحتي را تجربه كنند. در ادامه به طور كامل درباره علل و راهكارهايي براي مقابله با بي خوابي در دوران بارداري خواهيم پرداخت پس همراه ما باشيد. براي آشنايي بيشتر با بايدها و نبايدهاي دوران بارداري كليك كنيد.

منيع: بي خوابي در بارداري

بي خوابي در بارداري

اكثر بانوان در دوران بارداري به خصوص در سه ماه اول تجربه بي‌خوابي را گزارش مي‌دهند. علل و عوامل مختلفي مي‌توانند در اين زمينه تاثيرگذار باشند. از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به ويار دوران بارداري، افزايش ضربان قلب هنگام دراز كشيدن، دچار شدن به سردردهاي آزاردهنده، كمر دردرد، سخت شدن تنفس، سوزش سر معده، ديدن خواب‌هاي آشفته، حالت تهوع و استفراغ اشاره كرد. براي آگاهي بيشتر در زمينه بارداري مي‌توانيد از خدمات مشاوره بارداري استفاده كنيد.

دلايل رواني بي خوابي در بارداري

با وجود تمام علائم ناخوشايند جسماني كه در روند طبيعي خواب در بارداري اختلال ايجاد مي‌كنند در بسياري از موارد اين مشكل بيش از هرچيز تحت تاثير عوامل رواني قرار دارد. در واقع اكثر بانوان در حاملگي دچار اضطراب‌هاي فراواني مي‌شوند. اين اضطراب‌ها مي‌تواند در ارتباط با مسائلي نظير سلامت جنين يا نحوه زايمان باشد. استرس و اضطراب با افزايش هشياري بدن خواب آرام را از مادر گرفته و باعث مي‌شود كه او مشكلاتي نظير بي‌خوابي، كابوس و وحشت شبانه را تجربه نمايد.

راهكارهايي براي مقابله با بي خوابي در بارداري

براي اينكه بتوانيد با بي خوابي در بارداري مبارزه نماييد راهكارهاي مختلفي مي‌توانند به كمك شما بيايند. بي خوابي مي‌تواند تاثيرات نامطلوب خود را بر جنبه‌هاي مختلفي از زندگي شما به جاي بگذارد و حتي مشكلاتي را براي زوجين به وجود آورد. به همين خاطر مقابله با آن از اهميت بالايي برخوردار است. از جمله اين راهكارها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي آشنايي بيشتر درباره مشكلات زوجين در دوران بارداري كليك كنيد.

1- استفاده از تكنيك حواس‌پرتي

در بسياري از موارد مادران به دليل درگيري با علائم جسماني ناخوشايندي كه در دوران بارداري به سراغ آن‌ها مي‌آيد نمي‌توانند خواب راحتي را تجربه كنند. در اين شرايط استفاده از تكنيك‌هاي حواس‌پرتي به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد تمركز خود را از مشكلات بدني منحرف كرده و به موضوعات ديگري توجه نماييد. براي مثال مي‌توانيد براي اينكه زودتر بخوابيد در ذهن خود شروع به شمردن اعداد كنيد. همچنين اگر خوابتان نمي‌برد لازم نيست به خودتان فشار بياوريد، ترجيحا سر خود را با موضوعي كه مورد علاقه‌تان است نظير خواندن يك كتاب يا گوش دادن به موسيقي گرم كنيد و هر زمان كه احساس خستگي كرديد مجددا به تخت‌خواب بازگرديد.

2- كمك گرفتن از ريلكسيشن

همان‌طور كه گفته شد بي خوابي در دوران بارداري در اكثر موارد تحت تاثير استرس و اضطراب زياد اتفاق مي‌افتد. در اين شرايط به كار گرفتن برخي تكنيك‌هاي خود آرام سازي نظير ريلكسيشن مي‌تواند تا حد زيادي به شما كمك كند زودتر و عميق‌تر به خواب برويد. براي انجام ريلكسيشن لازم است كه تنها در جاي راحتي به آرامي دراز بكشيد.

تمام عضلات خود را از حالت انقباض خارج كرده و اجازه ندهيد هيچ‌گونه تنشي در بدنتان احساس شود. در همين حالت چشمان خود را ببنديد، دم و بازدم عميقي را شروع نماييد و تمام توجه خود را بر نحوه تنفستان متمركز كنيد. براي اينكه بتوانيد ريلكسيشن را به طور حرفه‌اي بياموزيد بهتراست از يك متخصص روانشناس كمك بگيريد.

3- گنجاندن ورزش‌هاي سبك در برنامه روزانه

باردار شدن باعث مي‌شود كه اكثر بانوان تا حد زيادي سطح فعاليت‌هاي خود را كاهش دهند. مسلم است كه در اين حالت در طول روز كمتر خسته مي‌شويد و در نهايت به هنگام شب به احتمال بيشتري بي‌خوابي را تجربه مي‌كنيد. از همين رو متخصصان توصيه مي‌كنند كه در دوران بارداري ورزش‌هاي سبكي را در برنامه روزانه خود بگنجانيد. فعاليت‌هاي ساده‌اي نظير پياده روي و كمي ورزش‌هاي كششي به شما كمك مي‌كند كه علائمي نظير گرفتگي عضلات پا را كم‌تر تجربه كنيد و همچنين شب‌ها نيز خواب راحت‌تري داشته باشيد.

4- خوردن شام سبك و زودهنگام

مشكلات گوارشي و تجربه علائم ناخوشايندي نظير سوزش معده از جمله علل اصلي بي خوابي در بارداري است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد اگر بتوانيد شب‌ها زودتر شام بخوريد، وعده‌هاي سبك‌تري داشته باشيد و قبل از خواب يك ليوان شير گرم بنوشيد دل درد، سوزش معده و افزايش ضربان قلب كم‌تر به سراغ شما مي‌آيند و در نتيجه مي‌توانيد زودتر به خواب رويد.

5- استفاده از لباس‌هاي راحتي

در دوران بارداري پوشيدن سوتين‌هاي تنگ و لباس‌هاي ضخيم مي‌تواند باعث تجربه گر گرفتگي، حساسيت سينه‌ها و در نهايت احساس ناراحتي در مادران باردار شود. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه از لباس‌هاي گشادتر و راحت استفاده كنيد و ترجيحا هنگام خواب سوتين‌هاي تنگ نپوشيد. براي آشنايي بيشتر درباره نحوه خوابيدن زن باردار كليك كنيد.

عوارض كم خوابي در بارداري

كمبود خواب براي همه ما مضر بوده و عوارضي به همراه دارد. اما زنان باردار بيشتر تحت تاثير عوارض منفي بي خوابي قرار مي‌گيرند. ديابت بارداري، بالا رفتن فشار خون، فشار خون ريوي، پره اكلامپسي از جمله مشكلات جدي است كه در اثر بي خوابي براي مادر پيش مي‌آيد. علاوه بر موارد ذكر شده تغييرات خلقي، ناتواني در انجام وظايف روزمره، تغييرات هورموني از ديگر عوارض بي‌خوابي براي خانم‌هاي باردار است. براي جلوگيري از اين عوارض حتما بايد براي بهبود به درمانگر خود مراجعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا مراجعه به روانشناس مي‌تواند به درمان بي خوابي در بارداري كمك كند؟

بله، روانشناس با بررسي اضطراب‌هاي دوران حاملگي و آموزش تكنيك‌هاي خود آرام‌سازي به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد راحت‌تر اين مشكل را مديريت نماييد.

آيا استفاده از داروهاي خواب‌آور براي درمان بي‌خوابي در دوران بارداري لازم است؟

در دوران بارداري استفاده از داروهاي روانپزشكي تا حد امكان تجويز نمي‌شود چرا كه ممكن است اين داروها از جفت رد شده و به جنين آسيب برسانند. در نتيجه استفاده از درمان‌هاي غير دارويي ارجحيت دارد. با اين همه لازم است پيش از هر اقدامي ابتدا با يك متخصص در حوزه سلامت روان مشورت نماييد.

منيع: بي خوابي در بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بي خوابي در بارداري،
موضوع:
[ ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۷:۳۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بهترين مراكز مشاوره و روانشناس كودك خرم آباد كدامند؟ در اين مراكز چه خدماتي در اختيار والدين و فرزندان قرار مي‌گيرد؟ مشاوره كودك يكي از انواع خدمات تخصصي روانشناسي است كه به موضوعات گسترده‌اي مي‌پردازد. از جمله اين موضوعات مي‌توان كمك به والدين براي حل مشكلات رفتاري كودك، تشخيص اختلالات روانشناختي دوره كودكي و انجام آزمون‌هاي مختلف براي بررسي عملكرد هوش را نام برد. در اين مقاله به معرفي بهترين مراكز مشاوره كودك خرم آباد پرداخته‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روانشناسي كودك كليك كنيد.

منبع: مشاوره كودك خرم آباد

مشاوره كودك خرم آباد

دريافت خدمات مشاوره كودك در خرم آباد توسط مراكز و متخصصان مختلفي ارائه مي‌شود. اما والدين بايد نسبت به انتخاب درمانگر و مشاور براي فرزندشان دقت كافي به خرج دهند. چرا كه در صورت نابلد بودن و بي تجربگي درمانگر آسيب ها به مراتب جدي تر خواهد بود. بنابراين مراجعه به بهترين مراكز مشاوره كودك در خرم آباد ضرورت بيشتري پيدا مي كند.

روانشناس كودك خرم آباد

مشاوره كودك از جمله خدمات تخصصي است كه توسط روانشناسان ارائه مي‌گردد. در اين نوع از مشاوره درمانگران موضوعات گسترده‌اي را بررسي مي‌كنند. از جمله مهم‌ترين موضوعاتي كه در جلسات مشاوره كودك خرم آباد مورد توجه قرار مي‌گيرند، مي‌توان به ترس‌ها و اضطراب‌هاي دوران كودكي نظير اضطراب جدايي، ترس از تاريكي، حيوانات و ساير موقعيت‌هاي خاص اشاره كرد. در نظر داشته باشيد كه مشاوره كودك تنها به زماني كه فرزندتان دچار مشكل روانشناختي شده اختصاص ندارد بلكه شما براي مواردي نظير بهبود ارتباط والد فرزندي، يادگيري سبك تربيتي موثر، استعداديابي در كودك و ارزيابي هوش او نيز مي‌توانيد از اين خدمات كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

ويژگي هاي بهترين مراكز مشاوره كودك خرم آباد

براي اينكه بفهميد يك مركز مشاوره از كيفيت مناسبي برخوردار است يا خير بايد چندين ملاك را در نظر بگيريد. از جمله مهم‌ترين ملاك‌هاي يك مركز مشاوره خوب براي كودكان و نوجوانان بايد به موارد زير اشاره كرد:

1- برخورداري از متخصص حرفه‌اي در زمينه مشاوره كودك

يك مركز مشاوره خوب از افراد با تجربه و متخصص در حوزه كودك براي برگزاري جلسات مشاوره كمك مي‌گيرد. لازم به ذكر است متخصصين براي ارائه خدمات در اين حوزه بايد در يكي از گرايش‌هاي روانشناسي باليني، روانشناسي باليني كودك و نوجوان و يا روانشناسي كودكان استثنايي از حداقل مدرك كارشناسي ارشد برخوردار باشند. همچنين بررسي سوابق تجربي، آموزشي و پژوهشي درمانگران مي‌تواند بينش خوبي در مورد ميزان صلاحيت و تخصص آن‌ها در اختيار شما قرار دهد.

2-روانشناس خوب كودك داراي مجوز رسمي از نهادهاي معتبر

نبود مجوز رسمي اين امكان را فراهم مي‌كند كه افراد غير متخصص به ارائه خدماتي بپردازند كه مهارت چنداني در آن ندارند. در حالي كه مراكز داراي مجوز رسمي تحت نظارت نهادهاي معتبر هستند و فعاليت‌هاي آن‌ها مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد. از همين رو مركز مشاوره‌اي كه براي بهبود وضعيت فرزندتان به آن مراجعه مي‌كنيد بايد حتما از سازمان بهزيستي يا سازمان نظام روانشناسي كشور پروانه فعاليت داشته باشد.

3- داشتن تجهيزات كافي

برگزاري جلسات مشاوره با كودك فضاي متفاوتي را مي‌طلبد. اتاق درمان بايد محيط جذابي براي كودك بوده و از تجهيزات كافي براي بازي درماني برخوردار باشد. همچنين وجود تست‌ها و آزمون‌هاي مختلف استعداديابي و تعيين سطح هوش از جمله مواردي است كه وجود آن براي يك مركز مشاوره كودك ضروري است.

آدرس مراكز داراي روانشناس كودك در خرم آباد

از جمله مراكزي كه به صورت تخصصي در خرم آباد (به صورت آنلاين) به ارائه خدمات روانشناسي كودك مي‌پردازد به شرح زير است.

مركز مشاوره ني ني مايند تهران ، خيابان شريعتي روبروي مترو 02191002360
مركز مشاوره نيني مايند تهران، خيابان فاطمي، روبروي وزارت كشور خيابان يكم طباطبايي، پ8 02191002360

انواع جلسات مشاوره با كودك

جلسات مشاوره و روانشناس كودك خرم آباد انعطاف پذيري بالايي دارند. اين جلسات مي‌توانند به صورت انفرادي با كودك، انفرادي با والدين و يا با حضور والد و كودك به طور همزمان برگزار شوند. در جلسات انفرادي با كودكان كم سن و سال، درمانگران براي تشخيص بهتر مشكلات اغلب از روش‌هاي مختلف بازي درماني كمك مي‌گيرند. چراكه بچه‌ها در جريان بازي راحت‌تر هيجانات خود را ابراز مي‌كنند. بازي‌هايي نظير نمايش و قرار گرفتن در نقش‌هاي مختلف به درمانگر كمك مي‌كند تا دنياي ذهني كودك در مورد محيط اطرافش را بهتر بشناسد.

در مقابل در جلساتي كه با حضور والدين و كودك برگزار مي‌شود، روانشناس به طور مستقيم تعاملات ميان اعضاي خانواده را مورد بررسي قرار مي‌دهد و الگوهاي رفتاري نامناسب را شناسايي مي‌كند. سپس در مورد اين الگوها به والدين بازخورد داده و تمرين‌هايي جهت جايگزيني رفتار صحيح با الگوهاي تعاملي قبلي به آن‌ها ارائه مي‌نمايد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

چه زماني بايد از خدمات روانشناس كودك خرم آباد كمك بگيريم؟

همانطور كه پيش‌تر اشاره شد جلسات مشاوره با كودك مي‌تواند بر موضوعات مختلفي تمركز يابد. هنگام مواجهه با هريك از موارد زير بهتر است از يك روانشناس متخصص در حوزه كودك يا نوجوان كمك بگيريد.

– درگيري كودك با مشكلات اضطرابي نظير ترس از غريبه‌ها، اضطراب جدايي، ترس از تاريكي و…

– دچار بودن فرزند به اختلالات رفتاري و مشكلاتي نظير اختلال بيش فعالي- نقص توجه

– مواجه شدن كودك با آسيب‌ها و سوءاستفاده‌هاي جسمي و جنسي

– تمايل به كشف استعدادهاي كودك در زمينه‌هاي مختلف

– ناتواني فرزند در برقراري ارتباط با همسالان

– وجود مشكلات تحصيلي و يادگيري

– وجود تاخيرهايي در مسير رشد (براي كسب اطلاعات در زمينه كودكان استثنايي كليك كنيد.)

زمينه هاي كاري روانشناس كودك

والدين مي‌توانند با مراجعه به مشاور و روانشناس كودك در مورد مشكلات متعدد كودك‌شان از آنان راهنمايي بگيرند. برخي از زمينه‌ها و مشكلاتي كه مشاور و روانشناس خوب كودك مي‌تواند به شما كمك كند به شرح زير مي باشد. براي خواندن مقاله تربيت كودك كليك كنيد.

_بيماري‌هاي ژنتيكي
_اختلالات عصبي-رشدي
_استرس در كودكان
_وسواس در كودكان
_افسردگي در كودكان
_اختلالات خوردن
_اختلالات رفتاري
_اختلالات يادگيري
_اختلالات دفعي
_آموزش تربيت كودك
_آموزش جنسي كودكان
_كشف استعداد كودك از خدمات مركز مشاوره و روانشناس كودك خرم آباد
_نشانه‌هاي سلامت نوزاد
_نوزاد تازه متولد شده
_بيماري‌هاي كودكان
_نيازهاي اوليه كودكان
_مشكلات دوران مدرسه
_رفتار با كودك
_آموزش به كودك
_نقش مادر و نقش پدر در تربيت فرزندان
و…

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد، كودك و نوجوان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك و حضوري در خرم آباد با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشاوره كودك خرم آباد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره كودك خرم آباد،
موضوع:
[ ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۴:۵۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

كارگاه مادر و كودك بندرعباس با اهداف مختلفي براي مادر و كودك برگزار مي‌گردد. شما مي‌توانيد متناسب با علاقه مندي كودك خود، در اين كارگاه‌ها شركت كنيد تا ضمن داشتن يك روز هيجاني و شاد، مهارت‌هاي كودك خود را نيز افزايش دهيد. كارگاه هاي مادر و كودك معمولا در جلسات كم و يا حتي يك روز با حضور مادر و كودك انجام مي‌شود. اين كارگاه‌ها با موضوعات مختلفي شامل آموزش زبان انگليسي با تصويرسازي ذهني، رياضي، شطرنج، اوريگامي، سرودخواني، شعرخواني، هوش هيجاني، رقص ايراني، رقص باله و استخر مادر و كودك و … برگزار مي‌شود.

نوع ديگري از كارگاه هاي مادر كودك در بندرعباس نيز هستند كه تنها مخصوص والدين بوده و مباحثي آموزش داده مي‌شود كه والدين بايد در ارتباط با فرزندان خود بدانند و از آن‌ها پيروي كنند. در ادامه هر دو نوع كارگاه ها و مباحث مربوطه را شرح داده‌ايم. براي انتخاب بهترين كارگاه متناسب خود و كودكتان مشاوره كودك دريافت كنيد.

منبع: كارگاه مادر و كودك بندرعباس

كارگاه هاي مادر و كودك بندرعباس مخصوص والدين

همانطور كه اشاره كرديم اين نوع كارگاه‌ها با هدف افزايش آگاهي مادران و آموزش مهارت‌هايي به آن‌ها جهت مراقبت و تربيت فرزندان‌شان برگزار مي‌شود. به همين جهت دوره‌ها به صورت گروهي با حضور مادر و برخي از كلاس‌ها حضور پدر و مادر با توجه به سن كودك طبقه بندي مي‌شود. در هر دوره سني سرتيترهايي كه در اين دوره ها پرداخته مي‌شود به شرح زير مي‌باشد. براي آشنايي با مطالب مربوط به آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

كارگاه مادر كودك قبل از تولد

اين دوره ها مخصوص پدر و مادرهايي است كه قصد فرزند آوري داشته و يا در دوران بارداري هستند. اين دورها به دو زير گروه قصد بارداري و دوره بارداري تقسيم مي‌شود. به طور كلي مباحثي كه در اين دوره مطرح مي‌شوند عبارتند از؛ نحوه شكل گيري جنين، مراقبت هاي لازم در دوره بارداري، آزمايشات و احتياط هاي لازم، تاثير بيماري هاي مادر و پدر بر نوزاد، شرايط محيطي مناسب براي مادر و جنين، اقدامات لازم در خصوص بارداري هاي خاص و….. . براي آشنايي بيشتر با نشانه هاي سلامت نوزاد و حفظ آن كليك كنيد.

كارگاه مادر و كودك تولد تا يك سالگي

مادران مي‌توانند هم قبل و هم بعد از تولد فرزندشان در اين دوره شركت كنند. مباحث كلي در اين دوره ها عبارتند از؛ روانشناسي نوزاد، تغذيه نوزاد، مراقبت ها و احتياط هاي لازم، نحوه برخورد و صحبت با نوزاد، بيماري هاي مادر و پدر، اقدامات لازم در زمان هاي بحراني و…. . براي آشنايي با مباحث مربوط به نوزاد تازه متولد شده و نيازهاي اوليه كودكان كليك كنيد.

كارگاه مادر و كودك يك سال تا سه سال

كارگاه مادر و كودك يك تا سه سال نيز به منظور افزايش آگاهي مادران درباره رفتارها و دانش كودك ارائه مي‌شود. والدين بايد از ميزان درك كودك و رفتار مناسب در برابر خواسته هاي او اطلاع كافي داشته باشند و او را براي سنيني كه آموزش متمركزتر مي‌شود آماده بكنند. نحوه از پوشك گرفتن، نحوه آموزش حرف زدن، نحوه از شير گرفتن و ميزان توجه به كودك از جمله مباحث بسيار مهم در شكل گيري شخصيت كودك هستند كه نياز به اين كارگاه را براي تمامي والدين ضروري مي‌كند. براي آموزش بچه داري كليك كنيد.

كارگاه مادر و كودك 3 تا 7 سال

آموزش ها و مباحث مربوط به اين سنين نيز علاوه بر آشنايي تمركز بر نحوه ارتقاي هوش و آموزش كودك و استعداديابي، تاكيد زيادي بر تربيت جنسي كودك دارد. چرا كه از نظر روانشناسي بسياري از اختلالات جنسي ريشه در سنين 3 تا 7 سالگي دارد، والدين با تربيت صحيح مي‌توانند مانع از بروز بسياري از اختلالات بزرگسالي شوند. براي آشنايي بيشتر با روند استعداديابي كودكان و تربيت جنسي كودك كليك كنيد.

كارگاه مادر و كودك بالاي 7 سال

آموزه هاي مربوط به اين دوره‌ها تمركز زيادي بر انطباق روش آموزشي با ميزان هوش كودك و كودكان استثنايي دارد. كلاس‌هاي آموزشي و كمك آموزشي بايد با توجه به خصوصيات و توانايي كودك برنامه ريزي شده تا بتواند علاوه بر پيشرفت تحصيلي، تضميني بر سلامت روان كودك را نيز داشته باشد.

بيشتر بخوانيد : تربيت كودك

كارگاه هاي عملي مادر و كودك در بندرعباس

كارگاه هاي مادر و كودك با عنوان بازي، شادي، خلاقيت در كلاس‌هاي خصوصي، نيه خصوصي و يا آنلاين در حال برگزاري است. اهداف اين كارگاه به شرح موارد زير مي‌باشد :

  • لحظه‌هايي شاد هم براي كودك و هم براي مادر در يك فضاي امن ساخته مي‌شود.
  • مهارت اجتماعي كودك تقويت مي‌شود.
  • مادران مي‌توانند در يك فضاي كنترل شده و زيرنظر كارشناس، تجربه خود را با يكديگر به اشتراك بگذارند.
  • عادت‌هاي غذايي درست و ماندگار در تغذيه كودك ايجاد مي‌شود.
  • حواس پنجگانه كودكان به واسطه بازي‌هاي متناسب تقويت مي‌گردد.
  • متناسب با سن كودك در اين كارگاه‌ها براي او تجربه‌هاي فردي و گروهي ايجاد مي‌شود.
  • تخيل كودكان پرورش داده شده و مهارت‌هاي حركتي، كلامي، شنيداري آن‌ها تقويت مي‌گردد.

كارگاه نمايشي رنگ و سفال

از ديگر كارگاه‌هاي مادر و كودك، كارگاه نمايشي رنگ و سفال مي‌باشد. در اين كارگاه‌ها، معمولا داستاني كه تمامي بچه‌ها بلد هستند، تعريف مي‌شود و كودكان بايستي پس از آموزش استفاده و لمس و شناخت رنگ و آموزش ساخت مجسمه‌هاي سفالي، سعي كنند يكي از شخصيت‌هاي اين داستان را بسازند.

اين كارگاه اصطلاحا با كثيف كاري با رنگ‌ها هم همراه است، كه براي كودك مي‌تواند بسياز لذت بخش باشد. پس از درست كردن شخصيت‌ها كودكان مي‌توانند با با رنگ انگشتي آن‌ها رنگ كنند. اجراي اين مراحل با موسيقي است كه هيجان بچه‌ها را دو چندان مي‌كند.

كارگاه خمير بازي و رنگ آميزي سفال

كارگاه خميربازي و رنگ آميزي سفال براي كودكان سه تا شش سال و حداكثر با ظرفيت هر كارگاه پنج مادر و كودك زير نظر كارشناس علوم تربيتي، با مدرك مربيگري خلاقيت و بازي‌هاي هدفمند برگزار مي‌گردد.

كارگاه مادر و كودك خمير بازي و رنگ آميزي سفال با اهداف مختلفي انجام مي‌شود كه از مهم‌ترين آن‌ها مي‌‌توان به موارد زير اشاره كرد :

  • اين كارگاه‌ها براي كودك بسيار هيجان انگيز است و باعث از بين بردن وسواس در آن‌ها مي‌شود.
  • هماهنگي بين چشم و دست آن‌ها تقويت مي‌گردد.
  • در اين كارگاه‌ها كودك مي‌تواند مفاهيم نرم بودن، سفت بودن، سبكي و سنگيني را درك كند.
  • كار با خميربازي باعث تقويت عضلات كودك و همينطور تحريك حس لامسه و تحريك سيستم عصبي مغز او نيز خواهد شد.

كارگاه آنلاين مادر و كودك بازي و موسيقي

اين كارگاه‌ها معمولا براي گروه سني كم و چهار تا دوازده ماه توسط كارشناس موسيقي و متخصص آموزش موسيقي كودك، در پلتفرم زوم برگزار مي‌شود.

در اين كارگاه يك فضاي موسيقيايي براي كودك فراهم شده و انواع بازي‌هاي متنوع ريتميك در آن انجام مي‌شود. اهداف برگزاري اين كارگاه‌ها را به طور خلاصه مي‌توان در موارد زير ارائه كرد :

  • حواس كودكان و تمركز ديداري و شنيداري آن ها تقويت مي‌شود.
  • كودكان مي‌توانند ريتم و حس موسيق‌يايي را درك كنند.
  • در اين كارگاه‌ها ارتباط چشمي كودك با مادر تقويت مي‌گردد.
  • در كارگاه‌هاي مادر و كودك، بازي و موسيقي، به مادران نيز ايده‌هاي جديدي براي بازي با كودكان داده مي‌شود.

كارگاه كثيف كاري (مسي پلي)

كارگاه‌هاي كثيف كاري معمولا براي گروه سني يك سال تا نه سال برگزار مي‌گردد. در اين كارگاه‌ها بچه‌ها مي‌توانند با رنگ‌هاي مختلف نقاشي كنند و به عبارتي با رنگ بازي، هيجانات خود را تخليه كنند.

انجام بازي‌هاي پاراشوت با آهنگ گروهي مادر و كودك، بازي‌هاي آوازي حركتي
همراه با موسيقي و شادي و بازي‌هاي دسته جمعي از ديگر آيتم‌هاي برگزاري در اين كارگاه‌ها مي‌باشد.

كارگاه كف بازي و آب بازي

كارگاه مادر و كودك كف بازي و آب بازي در فضاي باز همراه با موسيقي و تفريح و بازي انجام مي‌شود. اين كارگاه‌ها مختص كودكان يك سال و نيم تا هفت سال مي ‌باشد.

كلاس هاي بازي و تحرك ويژه مادر و كودك

كارگاه كلاس‌هاي بازي و تحرك ويژه مادر و كودك براي گروه سني يك تا سه سال برگزار مي‌شود و كودك و مادر در اين كلاس‎‌ها انواع بازي‌هاي جديد را انجام مي‌دهند و ياد مي‌گيرند.

كارگاه خلافيت

كارگاه مادر و كودك خلاقيت با حضور كارشناس علوم تربيتي و مربي تخصصي دوره‌هاي خلاقيت براي سنين ۲/۵ تا هفت سال انجام مي‌شود.

كارگاه خلاقيت براي ساخت كاردستي با مواد دور ريختني برگزار مي‌گردد و اهداف آن به شرح موارد زير است :

  • حواس جمع
  • تقويت حافظه ديداري
  • كمپ آب بازي
  • انجام بازي هاي تمركزي
  • تقويت حافظه ديداري بازي

كارگاه خورده هاي رنگي

كارگاه خرده‌هاي رنگي براي بازي با خمير، كاغذهاي رنگي و ساخت بادكنك، فرفره و ماكاروني‌هاي نرم رنگي براي سنين شش تا نه سال برگزار مي‌گردد.

در حين بازي كودكان، مسابقات مختلفي براي آن‌ها برگزار مي‌گردد و همينطور به مادران نيز نحوه صحيح فرزندپروري آموزش داده مي‌شود.

كارگاه مادر وكودك ماكاروني و رنگ بازي

كارگاه مادر و كودك ماكاراني و رنگ بازي، براي كودكان سه تا شش سال برگزار مي‌گردد و هدف از برگزاري آن‌ها به شرح موارد زير است :

  • بازي هاي حسي و كثيف كاري
  • تقويت حواس حسي
  • تقويت خلاقيت
  • تفكر خلاق
  • تقويت قدرت تخيل
  • تقويت درك اشكال فضايي
  • تخليه هيجان
  • تقويت روابط مادر و كودك
  • آموزش فعاليت گروهي
  • آموزش و آشنايي با رنگ ها

كارگاه آرد بازي و كيك پزي

كارگاه مادر و كودك آرد بازي و كيك پزي براي سنين ۲/۵ تا هشت سال برگزار مي‌گردد و كودكان مي‌توانند با همكاري مادرانشان آرد بازي كنند و كيك بپزند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كارگاه مادر و كودك بندرعباس مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در مركز مشاوره ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: كارگاه مادر و كودك بندرعباس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۳۹:۲۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بازي كودكان بخشي از زندگي و فرايند رشد آنان است، كودكان از انجام بازي لذت مي‌برند و به واسطه آن با محيط شان آشنا هم مي‌شوند. بازي‌هايي كه در كودكي انجام مي‌دهيم، تاثير زيادي در رفتارها و خلق و خوي ما در بزرگسالي دارد. آنان هنگام بازي علاوه بر به كارگيري نيروي بدني از ذهن شان نيز استفاده خواهند كرد و به وسيله آن با ديگران ارتباط برقرار مي‌كنند. انواع بازي‌هاي تخيلي باعث توانمند شدن حافظه كودك مي‌شوند. بين كودك و بازي ارتباطات جسمي، حسي و عاطفي زيادي وجود دارد. حتي خيلي اوقات با بازي احساسات و آرزوهاي خود را بيان مي‌كند. بازي موثرترين عامل در كاهش اضطراب كودكان است. اگر با كودكان درست بازي كنيد ارتباط قوي با آن‌ها برقرار مي‌كنيد. اين موجب كاهش لجبازي و افزايش اعتماد به نفس و همينطور افزايش اطمينان و حس امنيت دركودكان خواهد شد.

منبع: بازي كودكان

بازي كودكان

بازي‌ براي كودك جهت ورود به دنياي بزرگسالي و آشنايي با دنياي پيرامون‌اش ضروري است. اما بازي‌هاي متناسب با سن كودك و مهارت‌هاي شما براي بازي با او به طي مراحل رشدكودكان كمك مي‌كند. بچه‌ها تا قبل از دوسالگي به بازي‌هاي فردي علاقه‌مند هستند. او در اين سنين بيشتر با خودش يا اسباب بازي‌هايش بازي مي‌كند و آن چنان نيازي به همبازي نخواهد داشت. از سن دو تا سه سالگي كودكان بازي‌هاي موازي و نمادي را انجام مي‌دهند. كودكان بعد از سه سالگي قادر به انجام بازي‌هاي مشاركتي هستند. به همين دليل وجود يك همبازي در اين سنين براي كودكان بسيار مهم است؛ چرا كه او نياز به تعامل با ديگران دارد.

براي آشنايي بيشتر با ساير روش هاي تقويت هوش كودك كليك كنيد.

اهميت بازي با كودكان تا سن 6 سالگي

امروزه به دليل شاغل بودن والدين، آن‌ها وقت كمتري براي بازي‌با كودك خود سپري مي‌كنند. اكثرا با دادن تلفن همراه و روشن كردن تلويزيون مي‌خواهند آنها را سرگرم كنند. كودكان نياز دارند كه با والدين خود وقت بگذرانند و فعاليت بيشتري داشته باشند. بازي‌با كودكان اين اجازه را مي‌دهد تا آن‌ها خلاقيت هاي خود را شكوفا كنند و باعث رشد سالم مغز شوند. در ادامه برخي از مهم‌ترين نتايج بازي‌با كودكان را مي خوانيم.

در هنگام بازي بسياري از استعدادها و توانايي‌هاي كودكان شكوفا مي‌شود.

بازي باعث تقويت ذهن و جسم مي‌شود و همينطور به رشد مغزي كودك كمك شاياني خواهد كرد.

باعث افزايش توانايي يادگيري كودك در هر زمينه‌اي مي‌شود و با قوانين و رعايت آن‌ها آشنا خواهد شد.

با بازي ارتباطات اجتماعي و مهارت‌هاي روانشناختي كودك تقويت مي‌شود.

اسباب‌بازي‌هاي مناسب كودكان 1 تا 6 سال

كودكان زير3 ماه: اسباب‌بازي هايي با خطوط رنگي يا سياه و سفيد، جغجغه هاي متنوع

كودكان 4 تا 7 ماه: اسباب‌بازي هاي نرم و ژله اي يا پارچه اي

كودكان 8 تا 12 ماه: اسباب‌بازي هايي كه نسبتا بزرگ هستند و سبدي براي قرار دادن اسباب‌بازي در آن و خالي كردن آنها. اسباب بازي‌هاي موزيكال يا سخنگو كه با باتري يا شارژ كار مي‌كنند

كودكان 1 تا 2 سال: توپ، اسباب بازي‌هاي كشيدني، ماشين، كتاب داستان هاي ساده با اشكال بزرگ، بازي‌هاي فكري و هرم هوش

كودكان 2 تا 3 سال: اسباب بازي‌هاي تقليدي نظير وسايل آشپزي، تلفن، ماشين، انواع عروسك، كالسكه، تاب، شن‌بازي يا خميربازي.

از 4 سالگي به بعد مي‌توانيد از انواع بازي هاي فكري مناسب استفاده كنيد. انواع عروسك ها يا ماشين ها و توپ ها مي توانند مناسب اين سن باشند.

براي آشنايي با اسباب بازي هاي مناسب كودك زير دو سال كليك كنيد.

چگونه با كودكان 1 تا 6 سال بازي كنيد

علاوه بر دانستن اين موضوع كه چه نوع اسباب‌بازي هايي متناسب با چه سني هستند، بايد اطلاعاتي در مورد بازي هاي متناسب با سن كودك هم داشته باشيد.

بازي هاي مناسب كودكان 1 تا 2 سال: بازي هاي پرشي و ورزشي، استوپ رقص، آشپزي با ظروف پلاستيكي، بازي با توپ

بازي هاي مناسب كودكان 3 تا 4 سال: بازي با اشياء بزرگسالان و تقليد رفتار آنها براي كودكان در اين سنين جذاب است. نقاشي كشيدن، ساخت پازل و بازي هاي ساختماني از ديگر بازي هاي مناسب اين سن هستند.

بازي هاي مناسب كودكان 5 تا 6 سال: بازي هاي علمي و فكري (كارت بازي، جنگاو). بازي هايي براي افزايش خلاقيت (ساختن عروسك و كاردستي، نقاشي). بازي ساخت و ساز( لگو، خمير بازي، اسلايم). تخليه هيجان ( آب بازي، ترامپولين، ورزش). بازي هاي مهارتي( آشپزي، نمايش، قصه گويي، داستان گويي)

بازي‌نكردن با كودكان

كودكان هميشه نيازمند به بازي هستند. بازي‌نكردن كودك موجب مي‌شود از تجربياتي كه با بازي به دست مي‌آورد محروم شود. برخي از تاثيرات منفي بازي نكردن كودكان را مي‌خوانيم. اگر فرزندتان به هر دليلي بازي نمي‌كند و يا رفتار او تغيير كرده حتما براي مشاوره كودك كليك كنيد.

_ باعث افزايش لجبازي، پرخاشگري، رفتار خشونت آميز مي‌شود

_ باعث افسردگي و غمگين بودن، عدم توانايي در بروز احساسات و بي قراري مي شود

_ عدم رشد كامل سيستم اعصاب مركزي و عدم عملكرد مناسب مغز نسبت به زماني كه كودكان بازي مي كنند.

_ نداشتن اعتماد به نفس و خجالتي بودن افراطي و اجتماعي نبودن هم از ديگر تاثيرات منفي عدم بازي با كودكان است.

براي دريافت مشاوره در زمينه بازي‌هاي كودك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: بازي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بازي كودكان،
موضوع:
[ ۱۳ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۹:۴۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

ترس از معلم يكي از رايج‌ترين مشكلاتي است كه برخي از كودكان دبستاني با آن مواجه هستند. اين ترس چالش‌هايي را براي خانواده ايجاد مي‌كند. برخي از كودكان در اوايل دوران مدرسه و شروع تحصيل خود در مقاطع ابتدايي، دچار احساس اضطراب و ترس بيش از حد مي‌شوند، تا حدي كه نمي‌توانند با شرايط جديد سازگار شوند. ترس دانش آموزان از مدرسه و معلم منجر به مقاومت شديد آن‌ها در برابر رفتن به مدرسه مي‌شود و مجبور كردن آن‌ها براي حضور در مدرسه بدون حل مشكل، مي‌تواند آسيب و رنج‌هاي بسياري را براي آن‌ها در پي داشته باشد. به منظور شناسايي ترس كودك از معلم و كنترل آن، تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد. براي آشنايي با علت انواع فوبيا در كودكان كليك كنيد.

منبع: ترس از معلم

ترس از معلم در كودكان

ترس‌هاي شديد يا فوبي‌ها در كودك نوعي ترس افراطي، غيرمنطقي و پايدار نسبت به موضوعي مثل معلم گفته مي‌شود. اين دسته از كودكان تمايلي به ترك خانه و رفتن به مدرسه ندارند و در برابر حضور در مدرسه به شدت مقاومت مي‌كنند.

معمولا ترس از معلم با اولين حضور در محيط مدرسه و يا پيش دبستاني در كودكان ايجاد مي‌گردد و اگر اين مشكل حل نشود، در مقاطع بالاتر به اوج خود مي‌رسد. اين نوع از ترس، دربردارنده استرس و اضطراب زيادي براي كودكان است كه والدين بايد تلاش كنند در چنين شرايطي كنار فرزند خود باشند و به درمان فوبياي او كمك كنند. براي آشنايي با تفاوت ها و نشانه هاي اين اختلال با ترس از مدرسه كليك كنيد.

علائم ترس از معلم

شايد جالب باشد بدانيد كه ترس از معلم داراي علائم بسياري در كودك است و مي‌توان با توجه به تغييرات رفتاري و خلقي كودك، از اين ترس مطلع شد. در ادامه به مهم‌ترين علائم ترس ازمعلم اشاره كرده‌ايم:

  • بهانه تراشي براي نرفتن به مدرسه و مقاومت در برابر اصرار والدين
  • دروغ گفتن براي فرار از مدرسه
  • امتناع از جدا شدن از پدر و مادر و وابستگي بيشتر به آن‌ها
  • پريشاني و قشقرق به پا كردن براي نرفتن به مدرسه
  • ترس، استرس و اضطراب در هنگام جدايي از والدين و حضور تنها در مدرسه و يا نزد معلم
  • درخواست مكرر براي تماس با والدين در ساعات حضور در مدرسه
  • مشكل در از خواب بيدار شدن و آماده شدن جهت رفتن به مدرسه
  • اجتناب از پيدا كردن دوست در محيط مدرسه و منتظر شدن براي اتمام زمان حضور در مدرسه
  • داشتن علائم جسماني ناشي از اضطراب و ترس افراطي از معلم شامل دل درد، سردرد، استفراغ، سرگيجه، خشكي دهان، تپش قلب، اسهال، ضعف و …
  • مشكلات رواني ناشي از ترس بيش از اندازه شامل اختلال در خواب، عصبانيت و پرخاشگري، جويدن ناخن، شب ادراري، لكنت زبان، ترس از تاريكي و …

علت ترس از معلم

ترس از معلم مي‌تواند به دلايل مختلفي ايجاد شود. يكي از دلايلي كه منجر به ترس كودكان از معلم مي‌شود، داشتن اختلال اضطراب جدايي است. در واقع كودك از معلم خود مي‌ترسد، چون نمي‌تواند از والدين خود جدا شود و عدم حضور پدر و مادر در كنار او سبب مي‌شود كه نوعي اضطراب افراطي را تجربه كند.

برخي ديگر از كودكان از اينكه زير ذره‌بين معلم قرار بگيرند، دچار ترس مي‌شوند. در برخي موارد، مورد ارزيابي قرار گرفتن و قضاوت شدن از سوي ديگر افراد منجر به ايجاد استرس و اضطراب در اين دسته از كودكان مي‌شود. در صورتي كه ترس از معلم در سنين كودكي درمان نشود؛ ممكن است به تدريج منجر به شكل‌گيري فوبياي اجتماعي در سنين بزرگسالي گردد.

بيشتر كودكان تمايلي به بازگو كردن ترس از معلم، با والدين خود ندارد چراكه فكر مي‌كنند اين موضوع نشانه‌اي از ضعف و ناتواني آن‌ها است. در حالي كه در برخي موارد، ترس كودك از معلم به دليل رفتار سخت‌گيرانه معلمان و اقدام او براي تنبيه كردن كودك مي‌باشد.

پدر و مادرها بايد تلاش كنند از ايجاد عوامل ترس در كودك خود اجتناب نمايند. برخي از والدين در موقعيت‌هاي مختلف اقدام به تهديد كودك خود مي‌كنند؛ به عنوان مثال اگر غذا نخوري به معلمت خواهم گفت تا تو را تنبيه كند. همين جمله مي‌تواند كم كم سبب شكلگيري ترس از معلم شود. ترس از معلم در صورت كنترل نشدن مي‌تواند عملكرد تحصيلي كودك را تحت الشعاع قرار بدهد.

بنابراين مي‌توان گفت برخي دلايل همچون تبعيض در محيط زندگي، احساس تنهايي در مدرسه، وابستگي شديد كودك به والدين، ويژگي‌هاي شخصيتي كودك شامل خجالتي بودن و يا ترسو بودن، ترس از مورد ارزيابي قرار گرفتن توسط معلم، ناآگاهي نسبت به توانايي‌هاي خود، رفتار بد و سخت‌گيرانه معلم و … منجر به تشديد ترس كودك از معلم مي‌گردد.

عوامل تشديدكننده ترس كودك از دبير

وجود برخي عوامل منجر به تشديد ترس كودك از مدرسه مي‎‌‌شود كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده‌ايم:

  • اضطراب جدايي
  • ترس از حضور در يك محيط اجتماعي
  • برخورداري از نقص جسماني و يا بيماري جسمي
  • مدرسه با مقررات و ضوابط سخت‌گيرانه
  • معلم سختگير
  • نگراني از رفتار خشن معلم
  • تنبيه كردن كودك در مدرسه
  • مورد تهديد قرار گرفتن از جانب معلم
  • درگيري والدين در خانه و ايجاد اضطراب و دلواپسي در كودك
  • مشكلات فردي مانند ناتواني در كنترل ادرار
  • ترس از شكست و ناتواني در پاسخگويي به سوالات در مقابل ديگران
  • و …

براي پي بردن به علت استرس در كودكان كليك كنيد.

راهكارهاي مقابله با ترس از معلم در كودكان

براي اينكه بتوانيد از ميزان ترس كودك خود از معلم‌اش بكاهيد، لازم است او را بخاطر ترسش، تنبيه نكنيد و يا ملامت نكنيد و به جاش از راه دوستي واريد شويد و با همدلي در مورد ترس او با يكديگر صحبت كنيد. حتي مي‌توانيد از مشاور و روانشناس، مشاوره تخصصي دريافت كنيد و متناسب شرايط كودك خود از راهكارهاي از ميان بردن ترس در كودك مطلع شويد.

عملكرد معلم كودك خود را از طريق مدير و يا معاون مدرسه بررسي كنيد تا متوجه نوع رفتار او با كودك‌تان بشويد. به هيچ عنوان وقتي كودكان در خانه مرتكب اشتباهي مي‌شود او را با معلمش تهديد نكنيد. به عنوان مثال نگوييد چون تكاليفت را انجام نداده‌اي به معلمت مي‌گويم تو را تنبيه كند.

در نهايت سعي كنيد به كودك خود كمك كنيد تا ميزان اعتماد به نفسش را افزايش دهد و بتواند با استفاده از مهارت‌هاي ارتباطي، با معلم خود ارتباط برقرار كند و از فعاليت‌هاي گروهي در كلاس و يا مورد ارزيابي شدن ترسي نداشته باشد.

راهكارهاي از بين بردن ترس از معلم از سوي معلمان

براي اينكه ترس كودك از معلم از بين برود، مي‌توانيد اين موضوع را با معلم كودك خود در ميان بگذاريد. از مهم‌ترين اقداماتي كه معلمان مي‌توانند براي از بين رفتن ترس كودك انجام دهند، موارد زير است:

  • استفاده از جملات پرمهر براي ايجاد محيطي امن براي تحصيل و يادگيري دانش آموزان
  • اجتناب از هر گونه سرزنش، تهديد، تمسخر، آزار، انتقاد شديد و تنبيه
  • چشم پوشي از برخي خطاهاي كودك در ورود به مدرسه
  • القا كردن حس نبود ترس از مدرسه و معلم به كودكان
  • بالا بردن جرات و اعتماد به نفس كودكان در زمينه غلبه بر مشكلات درسي
  • امتياز مثبت دادن به كودكان
  • اجتناب از دادن تكاليف سخت به كودكان به خصوص در دانش آموزان ابتدايي
  • برقراري زمينه دوستي و آشنايي با دانش آموزان
  • ايجاد فضاي فيزيكي شاد در مدرسه
  • بررسي علت غيبت دانش آموزان
  • ارضا نيازهاي عاطفي، رواني و اجتماعي دانش آموزان از طرف معلمان
  • ايجاد آرامش در كودكان و كاهش اضطراب در آن‌ها با استفاده از حركات دست، چشم و …
  • برخورد مناسب با كودك و اجتناب از تحقير كودكان
  • عدم تبعيض از طرف معلم و صبور بودن در مقابل ناملايمات دانش آموزان
  • دادن جايزه و هديه به كودك
  • پرهيز از اصرار و اجبار براي ماندن كودكان در مدرسه

براي آشنايي بيشتر با روش هاي درمان فوبيا كودك كليك كنيد.

سخن آخر

براي آنكه بتوانيد به فرزند خود كمك كنيد ترس‌ها و استرس خود را پس از حضور در مدرسه كنترل كند، بايد از روش‌هاي تربيتي مناسب بهره ببريد و ارتباط مناسبي را با او برقرار نماييد. در چنين شرايطي فرزندتان نيز راحت‌تر مي‌تواند با شما ارتباط برقرار كند و مشكلاتش را بيان كند.

در صورتي كه احساس مي‌كنيد كودك‌تان قادر به غلبه بر ترس خود نيست و حل اين موضوع از كنترل شما نيز خارج شده است و كودك به دليل ترس شديد از معلم، از رفتن به مدرسه اجتناب مي‌كند، مي‌توانيد با مشاوران كلينيك تخصصي ني ني مايند در ارتباط باشيد و پاسخ سوالات خود را دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از معلم مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: ترس از معلم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از معلم،
موضوع:
[ ۱۳ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۶:۴۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

زمين خوردن كودك در مراحل‌اوليه رشد طبيعي بوده و در سال‌هاي بعدي نيز بارها ممكن است رخ دهد. والدين نگران ضربه هاي شديد و آسيب هاي جدي به كودك هستند. طبق آمار 40% حوادث مربوط به زمين خوردن براي گروه كودكان اتفاق مي‌افتد. و والدين با رعايت نكاتي مي‌توانند احتمال بروز آسيب‌ها را كاهش دهند. در ادامه توضيح داده‌ايم كه چگونه در عين محافظت از كودك، به او آزادي لازم براي كنكاش دنياي پيرامون را بدهيد. همچنين علائم و عوارض زمين خوردن كودك را توضيح داده‌ايم. در صورت نياز مي‌توانيد از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: زمين خوردن كودك

زمين خوردن كودك

همه كودكان به جنب و جوش و بازي كردن علاقه زيادي دارند. اكثر كودكان (به خصوص پسران) انرژي‌هاي مضاعفي دارند كه در صورت غفلت والدين احتمال بروز حوادث و آسيب ديدگي در آن‌ها بسيار بالا است. كودكان در سنين پايين با مفاهيم و معاني خطر و ابزار خطرناك چندان آشنا نيستند؛ همين امر موجب مي‌شود تا آنها بدون هيچگونه ترسي از آسيب ديدگي يا حادثه بد، دست به كارهاي خطرناك يا انجام بازي‌هاي پر از ريسك بزنند.

يكي از بدترين آسيب ديدگي‌ها در اثر زمين خوردن كودكان، ضربه به سر استد. وارد شدن ضربه جدي به سر كودك مي‌تواند عواقب جبران ناپذير مغزي براي كودكان به وجود بياورد. والدين بايد پس از آسيب ديدگي كودك به علائم آنه‌ا توجه داشته باشند تا در صورت لزوم اقدام به درمان كنند.

براي آشنايي با نيازهاي اوليه و اساسي كودكان كليك كنيد.

علت زمين خوردن هاي مكرر كودك

عوامل زيادي در زمين خوردن كودكان نقش دارد كه در اينجا ما به يك سري از مهم‌ترين هاي آن پرداخته‌ايم.

_ داشتن بيماري هاي قلبي، عصبي يا ساير بيماري‌هاي تضعيف كننده بدن كه در كودكان بيشتر به چشم مي‌آيد و مراقبت از آن‌ها شرايط ويژه‌اي دارد.

_ كودكاني كه شناخت و بينايي كمي دارند و به اصطلاح چشم‌شان ضعيف است. توصيه مي‌شود اين كودكان در محيط هاي تاريك و كم سو تنها نباشند.

_ راه رفتن يا دويدن درمحيط هاي نا ايمن، سطوح ناهموار يا لغزنده، فضاي تاريك، ارتفاعات بلند و…

_ ابتلا به بيماري هاي شناختي و عصبي مثل اختلال بيش فعالي، عقب ماندگي ذهني، اوتيسم، اختلالات رفتاري و…

_ وجود تنش در خانواده و در نتيجه استرس در كودك

علائم خطرناك زمين خوردن كودك

ممكن است پس از زمين خوردن، كودك تا مدتي هيچ علائمي نشان ندهد. اما والدين بايد به چند نشانه مهم در كودك پس از زمين خوردن كه در ادامه آورده‌ايم توجه داشته باشند:

استفراغ تكرار شونده، خروج مايعاتي از بيني و گوش كودك كه ممكن است منجر به عفونت شود.

تشنج كه با بزرگ شدن مردمك چشم، لرزيدن دست و پا، قفل شدن فك و دهان و… همراه است. بسياري از كودكاني كه دچار تشنج مي‌شوند سابقه ضربه به سر دارند.

اگر كودك بيهوش شود. اين اتفاق مي‌تواند بلافاصله پس از زمين خوردن يا در اثر گريه و درد زياد رخ دهد. بيهوشي بلافاصله بعد از زمين خوردن خطر كمتري نسبت به بيهوشي پس از چند دقيقه دارد.

كودكاني كه دچار خواب آلودگي غير عادي مي‌شوند. اگر پس از ضربه و زمين خوردن الگوي خواب كودك تغيير كرد و بيش از پيش مي‌خوابد و حالتي خواب آلوده دارد بايد فورا به پزشك مراجعه كنيد.

انحراف و كبودي چشم، كبودي پشت گوش از ديگر خطرات جدي آسيب ديدگي هستند.

روش هاي پيشگيري از ايجاد آسيب هاي جدي

مهم‌ترين عامل در پيشگيري از حوادث، مراقبت‌هاي والدين است. بسياري از كودكان در خانه و در كنار والدين‌شان دچار اين اتفاق مي‌شوند، بنابراين والدين بايد توجه زيادي به نكات امنيتي بكنند. تا زماني كه كودك متوجه خطرات نيست، مراقبت لحظه به لحظه‌اي والدين ضروري است. كودكان زير 5 سال نياز به مراقبت بيشتري دارند.

براي كاهش خطر حوادث ناشي از زمين خوردن بايد مواردي مثل زير را رعايت كنيد.

فرش يا موكت كردن خانه

تنها نذاشتن كودك در روروئك يا تاب

قرار ندادن آنها در ارتفاع

پوشاندن لبه هاي تيز وسايل خانه نظير ميز و صندلي

استفاده از پدهاي ضد ضربه و محافظ پنجره ها و موارد اين چنيني

قفل كردن كشوهاي آشپزخانه

درپوش گذاشتن روي پريزهاي برق

دور كردن شكستني ها و ساير وسايل آسيب زا از دسترس كودك

علاوه براين ها، وقتي كودك شما به ميزان درك قابل توجهي رسيد نكاتي را در خصوص كارها و دوري از لوازم خطرناك به آن‌ها بايد بياموزيد.

رفتار مناسب والدين هنگام زمين‌خوردن كودك

كودكان هنگام بازي ممكن است آسيب‌هاي كوچكي ببينند. در چنين شرايطي عكس العمل والدين است كه كودكان را براي مواجه با حوادث آماده مي‌كند. در ادامه به روش‌هاي رفتاري مناسب والدين در مقابل كودك خود هنگام زمين خوردن پرداخته‌ايم.

خونسردي خود را حفظ كنيد و نسبت به كودك خود رفتار پرخاشگرانه نداشته باشيد. اين عمل شما موجب وحشت كودك مي‌شود.

هميشه براي مواجه با حوادثي كه ممكن است براي كودكان اتفاق بيافتد آماده باشيد. جعبه كمك‌هاي اوليه را در دسترس خود قرار دهيد.

حساسيت هاي خود را كم كنيد و اجازه دهيد كودك زمين خوردن را تجربه كند. اين به اين معنا نيست كه كودك خود را براي انجام كارهاي خطرناك آزاد بگذاريد و به عبارتي رهايش كنيد. شما نمي‌توانيد هميشه نزديك فرزندتان باشيد چه بسا دير يا زود بدون شما زمين مي خورد. پس بهتر است به او ياد دهيد روي دردهاي كوچك تمركز نكند و شادي و لذت ها را تجربه كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: زمين خوردن كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: زمين خوردن كودك،
موضوع:
[ ۱۳ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۳:۰۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بهترين حالت خوابيدن زن باردار چگونه است؟ هنگامي كه فرد در دوران بارداري قرار دارد، تغييرات گسترده‌اي در بدنش اتفاق مي‌افتد در نتيجه اين تغييرات باعث مي‌شود تا برخي از عادات و رفتارها را ترك كرده و متناسب با شرايط جديد رفتار كند. يكي از اين تغييرات براي زنان باردار بزرگ شدن شكم و تغيير وضعيت خوابيدن است. نحوه خوابيدن اشتباه خانم باردار مي‌تواند باعث آسيب رساندن به سلامت خود و جنين شود. از اين جهت با آشنايي از شيوه صحيح خوابيدن در دوران بارداري مي‌توان از بروز آسيب و مشكلات جبران ناپذير پيشگيري كرد. در ادامه به طور كامل درباره اين موضوع صحبت خواهيم كرد. براي پيشگيري از مشكلات ناشي از خوابيدن در بارداري حتما مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: خوابيدن زن باردار

مشكلات خوابيدن در زنان باردار

از رايج‌ترين مسائلي كه زنان در دوران بارداري از آن شكايت دارند وضعيت خوابيدنشان است و هرچه مدت زمان بارداري بيشتر مي‌شود اين وضعيت سخت‌تر خواهد شد. مشكلات زنان باردار در ارتباط با خوابيدن عمدتا شامل كيفيت پايين خواب، مشكل در به خواب رفتن و بيدارشدن‌هاي مكرر مي‌باشد. عوامل مختلفي نظير تغييرات هورموني، بزرگ‌تر شدن شكم، درد ناشي از بارداري، تكرر ادرار، تكان خوردن جنين در شكم، احساس گرماي شديد و… در وضعيت خوابيدن مادر مشكل ايجاد مي‌كند كه مي‌توان با طرز صحيح خوابيدن اين مشكلات را كاهش داد. براي آگاهي بيشتر درباره خطرات بارداري كليك كنيد.

طرز خوابيدن صحيح زن باردار

بارداري يك وضعيت تقريبا طولاني مدت است كه فرد بايد به سلامتي اين مسير را طي كند. يكي از مسائلي كه مي‌تواند اين سلامت را تضميين كند، شيوه خوابيدن صحيح است كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد.

خوابيدن به پهلو

هر خانمي با توجه به وضعيتي كه دارد ممكن است در يك موقعيت راحت‌تر باشد، برخي از خانم‌ها ترجيح مي‌دهند به پشت بخوابند و برخي ديگر به پهلو. با اين حال نتايج مطالعات بر روي خانم‌هاي باردار نشان داده است كه خوابيدن به پهلو بهترين روش خوابيدن است چراكه در اين حالت كمترين فشار به مادر و جنين وارد مي‌شود. مي‌توان هم به پهلوي راست خوابيد و هم به پهلوي چپ، اما در بين اين دو وضعيت، خوابيدن به پهلوي چپ بهتر است. در اين حالت مي‌توانيد بين زانو‌ها يك بالشتك قرار دهيد.

خوابيدن زن باردار | خوابيدن به پشت

خوابيدن به پشت ممكن است در ماه‌هاي اول مشكلي ايجاد نكند اما در سه ماه دوم به بعد، خوابيدن به پشت توصيه نمي‌شود. به طور كلي خوابيدن به پشت يا به اصطلاح خوابيدن طاق باز مي‌تواند باعث درد كمر، فشار به ريه و مشكلات تنفسي، مشكلات گوارشي و كاهش فشار خون بين مادر و نوزاد شود.

خوابيدن به روي شكم

برخي از افراد عادت دارند كه فقط به روي شكم خود بخوابند. در ماه‌هاي اول بارداري ممكن است خوابيدن روي شكم مشكلي ايجاد نكند اما هرچه طول مدت بارداري بيشتر مي‌شود بايد از خوابيدن به روي شكم اجتناب شود زيرا مي‌تواند باعث آسيب رساندن به سلامت مادر و جنين و حتي مرگ جنين شود. به طور كلي بهتر است هر زمان كه متوجه بارداري خود شُديد، خوابيدن به روي شكم را فراموش كنيد.

غلت زدن در خواب

يكي از مهمترين نكاتي كه بايد هميشه به ياد داشته باشيد اين است كه در ماه‌هاي انتهايي بارداري تحت هيچ شرايطي غلت نزنيد، اگر مي‌خواهيد موقعيتتان را عوض كنيد سعي كنيد فقط به آرامي بچرخيد. غلت زدن ناگهاني باعث مي‌شود تا بند ناف به دور جنين بپيچد و منجر به خفگي جنين شود.

خوابيدن زن باردار | استفاده از تشك يا بالشتك مناسب

يكي از مواردي كه بهتر است خانم‌هاي باردار در هنگام خوابيدن انجام دهند استفاده از بالشتك يا تشك مناسب است. با توجه به روشي كه مي‌خوابيد مي‌توانيد از بالشتك مناسب استفاده كنيد. به عنوان مثال از بالشتك‌هاي معمولي مي‌توان جهت محافظت و نگهداري بيشتر در زير شكم يا كمر استفاده كرد. افرادي كه به سمت پهلو مي‌خوابند مي‌توانند از بالشتك‌هاي C شكل استفاده كنند. همچنين بالشتك‌هاي U شكل مي‌تواند براي خانم‌هايي كه به پشت مي‌خوابند مفيد باشد. براي شناخت بيشتر درباره بارداري كليك كنيد.

نكاتي براي خوابيدن بهتر زن باردار

تغييرات ناشي از بارداري هفته به هفته سختي بيشتري براي مادر به وجود مي‌آورد، از آنجا كه خواب اهميت زيادي بر سلامت جسمي و رواني مادر دارد، بايد به آن توجه ويژه كرد. پيشنهاد مي‌شود مقاله بي خوابي در بارداري را بخوانيد و نكات زير را براي خواب بهتر در نظر بگيريد.

مصرف مايعات

مصرف مايعات در دوران بارداري داراي اهميت زيادي است. اما به دليل وجود تكرر ادرار در دوران بارداري، بهتر است قبل از خواب مايعات مصرف نكنيد و نوشيدن آب و… را محدودتر كنيد تا به رحم فشار كمتري بيايد.

ورزش سبك

ورزش صحيح و منظم و رعايت رژيم غذايي در هر حالتي بهتر است رعايت شود. ورزش منظم و سبك باعث مي‌شود تا عضلاتتان قوي‌تر شود و تولد نوزاد راحت صورت بگيرد. همچنين انجام ورزش باعث مي‌شود تا بدنتان خسته‌تر شود و در طول شب راحت‌تر بخواب برويد. براي اطلاع بيشتر درباره ورزش در دوران بارداري كليك كنيد.

اجتناب از دستگاه‌هاي الكترونيك

در دوران بارداري بهتر است اتاق خواب و استراحتتان را از لوازم الكترونيك مانند تلويزيون، تلفن همراه، لپ‌تاپ و لوازمي كه امواج الكترومغناطيسي دارند مانند مودم‌هاي اينترنتي و… خالي نگه داريد زيرا وجود هر يك از اين ابزارها مي‌تواند به طور مستقيم يا غير مستقيم سبب بروز مشكلاتي در خوابيدن زن باردار شود.

مديريت استرس و اضطراب

بارداري يك وضعيت پر استرس است و تغييرات ايجاد شده در بدن مادر و نگراني‌ در ارتباط با سلامت جنين مي‌تواند باعث استرس و اضطراب زيادي در فرد شود. همين استرس و اضطراب مي‌تواند وضعيت خوابيدن فرد را تحت تاثير قرار دهد و دچار مشكل كند. از اين جهت مديريت استرس و اضطراب مي‌تواند براي تجربه يك خواب مناسب ضروري به نظر برسد. اگر استرس و اضطراب زيادي را تجربه مي‌كنيد و نمي‌توانيد آن را مديريت كنيد بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

بهترين حالت خوابيدن براي زن باردار به چه صورت است؟

خوابيدن روي پهلو، به خصوص خوابيدن روي پهلوي چپ بهترين موقعيت و حالت براي خوابيدن در دوران بارداري است. خوابيدن به سمت پهلوي چپ باعث مي‌شود تا گردش خون بهبود پيدا كند و مواد مغذي راحت‌تر به جنين و جفت برسد.

كدام حالت خوابيدن براي دوران بارداري نامناسب است؟

بدترين وضعيت خوابيدن در دوران بارداري خوابيدن به روي شكم يا به اصطلاح دمر خوابيدن است. همچنين خوابيدن به روي پشت مي‌تواند مشكلاتي را براي مادر و جنين به وجود بياورد.

منبع: خوابيدن زن باردار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خوابيدن زن باردار،
موضوع:
[ ۱۲ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۵۵:۱۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی