نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

كم خوني در بارداري از مشكلات رايجي است كه اغلب بانوان باردار دچار آن مي‌شوند كه دليل اصلي بروز آن فقر آهن مي‌باشد. در بدن زنان باردار براي اينكه مواد مغذي لازم براي رشد جنين ايجاد شود، خون بيشتري توليد مي‌گردد؛ به همين دليل بانوان باردار گاها دچار كم خوني مي‌شوند. بيشتر بانواني كه قبل از بارداري زمينه ابتلا به كم خوني را داشته‌اند، پس از حاملگي دچار كم خوني شديد مي‌شوند كه معمولا جاي نگراني نيست و چنانچه اين مشكل به موقع شناسايي و درمان شود، از بروز ديگر مشكلات جلوگيري خواهد شد. براي آشنايي با نشانه‌ها، علت و درمان كم خوني در بارداري در ادامه همراه ما باشيد و براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: كم خوني در بارداري

كم خوني در بارداري

در زمان بارداري بدن در وضعيت جديدي قرار گرفته است و نياز به مراقبت هاي جدي دارد. بدن مادر بايد براي تغذيه جنين كاملا آماده باشد. به همين دليل نياز به آهن بيشتري دارد. آهن از هموگلوبين(پروتئين سلول قرمز) تشكيل شده است. اين سلول ها نقش اكسيژن رساني از ريه به اندام ها دارد.

كم خوني در بارداري تقريبا براي همه مادران به وجود مي‌آيد. بنابراين براي جلوگيري از پيامدهاي كم خوني در بارداري بايد حتما با پزشك مشورت كنيد و راه هاي درمان را پيش بگيريد. كم خوني در بارداري معمولا در ماه دوم، سوم و يا ماه هفتم به بعد رخ مي‌دهد. اما كم خوني بسيار شديد براي مادر و جنين خطرناك است. اگر با اين مشكل مواجه شويد حتما جدي بگيريد.

انواع كم خوني در بارداري

كم خوني در بارداري انواع مختلفي دارد و به 3 نوع شايع وجود دارد. در ادامه به انواع كم خوني در بارداري اشاره كرده ايم.

1. كم خوني كمبود اسيد فوليك

يكي از مهم ترين ويتامين هاي موجود در بدن، ويتامين B است. اين ويتامين در سبزيجات پهن برگ به طور طبيعي وجود دارد. مغز استخوان براي توليد سلول هاي خوني جديد به اين ماده نياز دارد. اگر به اندازه كافي در بدن وجود نداشته باشد باعث كم خوني در بارداري مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه فوليك اسيد در بارداري كليك كنيد.

2. كم خوني فقر آهن

كم خوني در بارداري به دليل عدم وجود آهن در بدن رخ مي‌دهد. در صورتي كه مقدار كافي آهن وجود نداشته باشد، توليد هموگلوبين كاهش مي‌يابد. در نتيجه باعث كم خوني در بارداري مي‌شود.

3. كم خوني ويتامين B12

ويتامين B12 در توليد گلبول هاي قرمز در خون موثر است. زماني كه از كمبود اين ويتامين برخوردار بوديد، كم خوني در بارداري را تجربه خواهيد كرد. براي جلوگيري از اين اتفاق مصرف گوشت، مرغ، لبنيات و تخم مرغ را جدي بگيريد.

نشانه هاي كم خوني در بارداري

كم خوني در بارداري در ابتدا علائمي ندارد. اما با گذشت زمان تغييراتي در بدن مادر ايجاد مي‌شود كه نشانه‌هاي كم خوني در او نمايان مي‌گردد. علائم و نشانه‌هاي كم خوني در دوران بارداري شامل موارد زير است:

  • مشكل در تمركز
  • سردي دست و پا
  • رنگ پريدگي پوست و لب
  • درد در قفسه سينه
  • ضربان قلب سريع يا نامنظم
  • ناخن‌هاي ضعيف و شكننده
  • عدم توانايي در ورزش كردن
  • نفس نفس زدن
  • سرگيجه
  • ضعف بدني در برابر بيماري‌ها
  • خستگي و افسردگي

لازم است اشاره كنيم كه اين علائم در بدن مادر باردار صرفا به معناي كم خوني نيست. و مي‌تواند نشانه‌اي از ديگر مشكلات نيز باشد. توصيه مي‌شود در هر صورت رويت هر كدام از نشانه‌هاي فوق ابتدا با پزشك خود مشورت نماييد. براي آشنايي بيشتر با اقدامات لازم در مورد بيماري هاي مادر باردار كليك كنيد.

علت ابتلا به كم خوني در بارداري

كم خوني در بارداري به دلايل مختلفي صورت مي‌گيرد كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

  • كمبود آهن در رژيم غذايي به دليل مصرف نكردن مواد غذايي حاوي آهن
  • عدم توانايي بدن در جذب آهن دريافتي از طريق مواد غذايي
  • عدم دريافت اسيد فوليك يا ويتامين B12
  • تهوع و استفراغ در زمان بارداري
  • بارداري‌هاي پشت سر هم
  • خونريزي با شدت بالا به دليل زخم و يا جراحت
  • اهدا خون

تمامي مواردي كه نام برديم مي‌تواند سبب كاهش تعداد گلبول‌هاي قرمز در خون مادر باردار شود. لازم است اشاره كنيم كه طي دوران بارداري جنين از آهن موجود در خون مادر براي رشد استفاده مي‌كند. و عدم مصرف مكمل‌هاي آهن طي اين دوران، ميزان ابتلا به كم خوني را افزايش مي‌دهد. در ادامه به ساير عوامل كم خوني در بارداري اشاره كرده‌ايم.

  • دوقلو يا چند قلو بودن جنين
  • داشتن اختلالات ارثي و ژنتيكي
  • كم‌خوني ناشي از برخي بيماري‌ها شامل آرتريت روماتوئيد و كليوي
  • بارداري در سنين كم يا نوجواني
  • تغذيه نادرست و نخوردن غذاهاي غني از آهن
  • كم خوني قبل از بارداري

توجه داشته باشيد كه ابتلا به كم‌ خوني در بارداري در نوع خفيف طي طبيعي است، اما كم خوني‌هاي شديد نيازمند پيگيري و مراجعه به پزشك دارد. در صورتي كه مادر در سه ماهه اول بارداري دچار كم‌خوني شديد شود احتمال دارد دچار زايمان زودرس شده و يا نوزاد كم وزني را متولد كند.

عوارض و پيامدهاي كم خوني در بارداري

كم‌ خوني در بارداري اگر به مرور زياد شود و به كم‌تر از 9 گرم در دسي ليتر برسد، احتمال سقط جنين افزايش پيدا مي‌كند. از ديگر عوارض كم خوني در بارداري مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • وزن جنين كاهش پيدا مي‌كند و در نهايت نوزاد كم وزني به دنيا مي‌آيد.
  • احتمال عقب افتادگي در رشد جنين زياد مي‌شود.
  • ميزان احتمال زايمان زودرس در مادراني كه دچار كم خوني هستند، بالا است.
  • با كاهش فعاليت‌هاي فيزيكي مادر احتمال دارد او دچار ضعف گردد.
  • در مواردي كه مادر دچار كم‌خوني شديد است، احتمال نارسايي و فوت مادر در زمان زايمان وجود دارد.
  • احتمال بالاتر افسردگي پس از زايمان
  • احتمال بالا مرگ و مير نوزاد

توصيه مي‌شود تمامي زنان قبل از اقدام به بارداري ابتدا تحت نظر پزشك باشند تا اگر دچار كم خوني در بارداري و يا ديگر مشكلات مي‌باشند، ابتدا درمان شده سپس اقدام به بارداري كنند.

درمان كم خوني در بارداري

در صورتي كه دچار كم‌ خوني در بارداري شده‌ايد بهتر است به نكته‌هاي زير توجه كنيد.

  • خانم‌هاي باردار بايد روزانه 30 ميلي گرم آهن مصرف كنند.
  • استفاده از غذاهاي حاوي آهن شامل لوبيا، عدس، آجيل‌ها و دانه‌ها، سبزيجات برگ دار و سبز تيره مثل بروكلي و اسفناج، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و خروس مي‌تواند در پيشگيري و درمان كم خوني مفيد باشد.
  • روزانه از مواد مغذي همچون خرما، موز، سه شيره (شيره‌ انگور، توت و خرما)، مويز، كنجد، چغندر قرمز و … در رژيم غذايي استفاده شود.

زماني كه پزشك براي پيشگيري از كم خوني در بارداري و يا درمان آن در زنان باردار استفاده از مكمل را تجويز كرده است، بهتر است براي جذب بهتر قبل از خواب مصرف شود. در نظر داشته باشيد كه بهتر است مكمل‌هاي آهن همراه با ديگر لبنيات همچون شير و فرآورده‌هاي لبني مصرف نگرددچراكه مانع از جذب آهن مي‌شود.

كم خوني در بارداري و جنسيت جنين

كم خوني در بارداري بر سلامت جنين اثرات مخربي مي‌گذارد. اما جنسيت جنين در كم خوني موثر نيست. تعيين جنسيت جنين با كم خوني در بارداري به عوامل بستگي دارد كه از كنترل مادر و پدر خارج مي‌باشد.

آمپول كم خوني در بارداري

براي درمان كم خوني در بارداري روش هاي مختلفي وجود دارد. اما يكي از روش ها تزريق آمپول كم خوني در بارداري است. مكمل هاي آهن به صورت وريدي قابل دريافت است. برخي از مادران به دليل عمل باي پس معده و مشكلات گوارشي در دريافت خوراكي ها با مشكلات معده مواجه مي‌شوند. به همين دليل براي دريافت آهن از آمپول استفاده مي‌كنند.

رژيم غذايي براي كم خوني در بارداري

مصرف ميوه هايي مانند خرما، موز، انجير، زردآلو، كلم بروكلي، چغندر و سيب زميني براي كم خوني در بارداري مفيد است. در وعده هاي صبح از غلات، جو دوسر و نان سبوس استفاده كنيد. رژيم غذايي سالم در بارداري باعث افزايش سيستم ايمني در بدن خانم ها مي‌شود.

سخن آخر

ابتلا به كم‌ خوني در بارداري طبيعي است و معمولا مادران پس از بارداري به حالت عادي باز مي‌گردند. توصيه پزشكان اين است كه كم‌ خوني در بارداري بسيار جدي گرفته شود تا مادر و جنين بر اثر عوارض آن دچار مشكل نشوند. كم‌خوني در دوران‌بارداري در صورتي كه به موقع شناسايي گردد قابل درمان است.

به طور كلي بهتر است طي زمان هاي مشخصي به پزشك مراجعه كنيد و انجام آزمايش‌هاي مختلف از سلامتي خود و فرزندتان مطلع گرديد. برخي از مادران باردار براي جلوگيري از ابتلا به كم‌ خوني در بارداري در مصرف آهن زياده روي مي‌كنند. و در پي آن دچار يبوست، اسهال و يا تهوع مي‌گردند. بنابراين بهتر است از دوز كم شروع نماييد و به تدريج و با توصيه پزشك دوز مصرفي آهن خود را افزايش دهيد. در صورتي كه در اين زمينه نيازمند راهنمايي‌هاي بيشتري هستيد مي‌توانيد با مشاوران مركز تخصصي ني ني مايند در ارتباط باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كم خوني در بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا ابتلا به كم خوني در دوران بارداري ارثي است؟

ابتلا به كم‌خوني در دوران بارداري با دلايل بسياري همچون رژيم غذايي نامناسب، فقر آهن، خونريزي به دليل زخم و جراحت و … اتفاق مي‌افتد كه دلايل ارثي نيز يكي از آن‌ها مي‌باشد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: كم خوني در بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كم خوني در بارداري،
موضوع:
[ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۴:۴۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

فنيل كتونوريا اختلالي نادر است كه موجب تجمع اسيد آمينه‌اي به نام فنيل آلانين در بدن مي‌شود. غذاهاي حاوي پروتئين يا آسپارتام، باعث تجمع بيشتر اين ماده خواهند شد. بنابراين بدون آنزيم لازم براي تجزيه فنيل آلانين، اين ماده مي‌تواند منجر به مشكلات جدي سلامتي شود. افراد مبتلا به فنيل كتونوريا، تا پايان عمر خود بايد از رژيم غذايي استفاده كنند كه فنيل آلانين را محدود كند.

(اين ماده بيشتر در غذاهاي حاوي پروتئين يافت مي شود). اگرچه هيچ درماني براي فنيل كتونوريا وجود ندارد، اما شناخت و شروع فوري درمان مي تواند به جلوگيري از محدوديت‌هاي احتمالي در زمينه تفكر، درك و ارتباط و مشكلات عمده سلامت، از جمله ناتواني ذهني كمك كند. اگر سوالي در اين زمينه داريد، روي مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: فنيل كتونوريا | علائم و درمان فنيل كتونوريا

فنيل كتونوريا چيست؟

فنيل كتونوريا يا (PKU) يك بيماري ژنتيكي است كه باعث افزايش سطح ماده اي در خون، به نام فنيل آلانين مي شود. اين ماده يك اسيد آمينه از پروتئين ها است كه از طريق غذا به دست مي آيد. اما مشكل زماني رخ مي دهد كه سطح فنيل آلانين به طور مداوم بالاتر از حد طبيعي باشد. اگر اين وضعيت درمان نشود، تجمع فنيل آلانين در بدن باعث ايجاد چالش هايي مربوط به رشد شناختي (ناتواني ذهني) و ساير مشكلات جدي سلامتي خواهد شد.

فنيل كتونوريا انواع مختلفي بر اساس شدت تشخيص دارد:

  •  PKU كلاسيك (شديد ترين): آنزيم مورد نياز براي تجزيه فنيل آلانين وجود ندارد يا بسيار كم است. اين وضعيت منجر به سطوح بالاي فنيل آلانين مي شود كه مي تواند آسيب شديد مغزي ايجاد كند.
  •  PKU متوسط يا خفيف: آنزيم‌ها هنوز عملكرد دارند. بنابراين سطح فنيل آلانين خيلي بالا نيست. در نتيجه خطر آسيب مغزي كمتري وجود دارد.
  • هيپر فنيل آلانينمي (با حداقل شدت)

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو ديدن نماييد.

علائم فنيل كتونوريا

اگر درمان زود هنگام شروع شود، فنيل كتونوريا معمولا هيچ نشانه اي نخواهد داشت. بدون درمان، اين اختلال مي تواند به مغز و سيستم عصبي آسيب برساند كه به نوبه خود منجر به اختلال در يادگيري مي‌شود. برخي از علائم  رايج درمان نشده فنيل كتونوريا به شرح زير است.

  • مشكلات رفتاري مانند كج خلقي مكرر و آسيب زدن به خود
  • پوست، مو و چشم هاي روشن‌تر نسبت به خواهر و برادرهايي كه اين بيماري را ندارند. (فنيل آلانين در توليد ملانين در بدن، رنگدانه مسئول رنگ پوست و مو نقش دارد)
  • اگزما
  • به طور مداوم بيمار شدن
  • حركات تكان دهنده در پاها و بازوها
  • لرزش
  • صرع
  • بوي كپك در تنفس، پوست و ادرار

براي آشنايي با نحوه برخورد با كودكان استثنايي كليك كنيد.

بارداري و فنيل كتونوريا

زنان داراي فنيل كتونوريا وقتي باردار مي شوند، در معرض خطر ابتلا به شكل ديگري از اين بيماري به نام فنيل كتونورياي مادر هستند. همچنين اگر آن ها قبل و در طول بارداري از رژيم غذايي خاص پيروي نكنند، سطح فنيل آلانين خون مي تواند بالا رفته و به جنين درحال رشد آسيب برساند. حتي زنان مبتلا به نوع فنيل كتونوريا با حداقل شدت نيز ممكن است فرزندان متولد نشده خود را با رعايت نكردن رژيم غذايي در معرض خطر قرار دهند.

لازم به ذكر است كه نوزادان متولد شده از مادران باسطح فنيل آلانين بالا ، اغلب PKU را به ارث نمي برند. اما اگر سطح فنيل آلانين در خون مادر، در دوران بارداري زياد بوده باشد، كودك ممكن است دچار مشكلات جدي شود. نوزاداني كه از مادران مبتلا به فنيل كتونوريا و سطح فنيل آلانين كنترل نشده (زناني كه ديگر از رژيم غذايي مخصوص پيروي نمي كنند) به دنيا مي آيند، خطر ناتواني ذهني قابل توجهي دارند. همچنين اين زنان در معرض خطر سقط جنين نيز مي باشند. مشكلات پزشكي نوزادان به دنيا آمده از اين مادران به شرح زير است.

  • وزن كم هنگام تولد
  • سر كوچك غير معمول
  • مشكلات قلبي
  • تأخير در رشد، ناتواني ذهني و مشكلات رفتاري

 

چه زماني بايد به پزشك مراجعه كنيم

(نوزادان): اگر آزمايش هاي معمول غربالگري نوزاد نشان مي‌دهد كه ممكن است PKU داشته باشد، فورا بايد به پزشك متخصص مراجعه و درمان رژيم غذايي را براي جلوگيري از مشكلات طولاني مدت شروع كنيد.

(زنان در سنين باروري): براي زناني كه سابقه اين بيماري را دارند، مراجعه به پزشك و حفظ رژيم غذايي قبل از باردار شدن و در دوران بارداري بسيار مهم است.

(بزرگسالان): كساني كه در دوران نوجواني خود رژيم غذايي PKU خود را متوقف كرده اند، بايد حتما خيلي سريع به پزشك مراجعه كنند. بازگشت به رژيم غذايي ممكن است عملكرد ذهني و رفتار آن ها را بهبود ببخشد و از آسيب بيشتر به سيستم عصبي مركزي جلوگيري كند.

 

چگونه از ابتلا به فنيل كتونوريا جلوگيري كنيم

اين بيماري علت ژنتيكي دارد و توسط والدين به نوزاد منتقل مي شود. معمولا خود والدين ناقل هستند، اما هيچ علامتي از اين بيماري ندارند. نحوه انتقال اين ژنتيك، به عنوان وراثت اتوزومال شناخته مي شود. اين بدان معنا است كه نوزاد براي مبتلا شدن به اين بيماري بايد 2 نسخه از ژن جهش يافته را دريافت كند. 1 نسخه از مادر و 1 نسخه از پدر. اگر نوزاد تنها يك ژن مبتلا را دريافت كند، تنها ناقل اين بيماري خواهد شد.

بنابراين اگر هم پدر و هم مادر ناقل باشند، هيچ راهي براي پيشگيري از فنيل كتونوريا وجود ندارد. اما اگر قصد باردار شدن داريد و مي خواهيد خطر داشتن فرزندي با يك بيماري ژنتيكي نداشته باشيد، در اين خصوص با پزشك متخصص صحبت كنيد.

براي آشنايي بيشتر با ساير انواع بيماري هاي ژنتيكي در كودكان كليك كنيد.

فنيل كتونوريا چگونه درمان مي شود

با اينكه فنيل كتونوريا درمان قطعي ندارد، اما مي توان آن را با تشخيص مناسب و كمك پزشك متخصص، كنترل شده نگه داشت.

مرحله اصلي، يك رژيم غذايي كم پروتئين است كه به طور كامل از غذاهاي پروتئين دار مانند (گوشت، تخم مرغ و محصولات لبني) اجتناب مي‌كند. مصرف بسياري از مواد غذايي ديگر مانند سيب زميني و غلات در اين رژيم كنترل مي‌شود. همچنين چند نسخه از غذاهاي كم پروتئين رايج مانند ( آرد، برنج، ماكاروني) وجود دارد كه به طور خاص در رژيم غذايي افراد مبتلا به اين بيماري گنجانده مي شود.

علاوه بر اين، افراد مبتلا به فنيل كتونوريا بايد يك مكمل اسيد آمينه مصرف كنند تا مطمئن شوند كه تمام مواد مغذي مورد نياز براي رشد طبيعي و سلامت را دريافت مي كنند.

 

مواردي بايد در خصوص فنيل كتونوريا رعايت شود

  • افراد مبتلا به اين اختلال بايد از محصولات غذايي حاوي آسپارتام ( شيرين كننده) اجتناب كنند. زيرا اين ماده در بدن به فنيل آلانين تبديل مي شود. محصولاتي كه داراي آسپارتام هستند از جمله: (جايگزين هاي شكر مانند شيرين كننده هاي مصنوعي كه اغلب در چاي و قهوه استفاده مي‌شود، نسخه هاي رژيمي نوشابه هاي گازدار، آدامس، كدو حلوايي و…)
  • داروهايي نيز وجود دارند كه حاوي آسپارتام هستند. مانند برخي از داروهاي سرماخوردگي و آنفولانزاي كودكان.
  • يك فرد مبتلا به فنيل كتونوريا به آزمايش خون منظم براي اندازه گيري سطح فنيل آلانين در خون و ارزيابي آن نياز دارد.

 

سخن آخر

فنيل كتونوريا، يك اختلال ارثي نادر اما بالقوه جدي است. بنابراين صرف نظر از شكل و شدت اين بيماري، بيشتر نوزادان، كودكان و بزرگسالان مبتلا به فنيل كتونوريا همچنين به رژيم غذايي ويژه براي جلوگيري از ناتواني ذهني و ساير عوارض نياز دارند.

تا زماني كه يك فرد مبتلا به فنيل كتونوريا در طول دوران كودكي به يك رژيم غذايي كم پروتئين پايبند باشد و سطح فنيل آلانين او كنترل شده بماند، وضعيت او خوب خواهد بود و هوش طبيعي آن تحت تأثير قرار نخواهد گرفت.

براي دريافت مشاوره در زمينه فنيل كتونوريا مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

فنيل كتونوريا چيست؟

فنيل كتونوريا يا (PKU) يك بيماري ژنتيكي است كه باعث افزايش سطح ماده اي در خون، به نام فنيل آلانين مي شود. اين ماده يك اسيد آمينه از پروتئين ها است كه از طريق غذا به دست مي آيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: فنيل كتونوريا | علائم و درمان فنيل كتونوريا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۵۸:۲۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

هفته بيست و هشتم بارداري در واقع آغاز رسمي سه ماهه‌سوم بارداري است. تكامل و رشد جنين هم‌چنان ادامه دارد. اين تغييرات جهت آماده كردن جنين براي زندگي خارج از رحم لازم و ضروري است. هفته بيست و هشتم با تغييرات و نشانه‌هايي براي مادر و جنين همراه است. ممكن است مشكلات و ناراحتي‌هايي براي مادر باردار به وجود بيايد. البته اين مشكلات كاملا طبيعي است و به زودي برطرف خواهند شد.

منبع: هفته بيست و هشتم بارداري

هفته بيست و هشتم بارداري

هفته بيست و هشتم بارداري جنين 38 سانتي متر قد و 1000 گرم وزن دارد. در اين هفته جنين چروك به نظر نمي‌رسد و ذخيره چربي هم چنان در اين هفته ها ادامه دارد. قسمت هوشياري مغز فرزند در اين دوران تكامل يافته است. شيارها و برجستگي هاي مغز نوزاد در اين دوران افزايش مي‌يابد و مغز او از صافي در مي‌آيد. در اين هفته جنين هم چنان داخل كيسه آبي قرار دارد كه توانايي ديدن ندارد. اما اگر نور شديد نظير آفتاب بدون مانعي به شكم مادر بتابد توجه جنين را به خود جلب مي‌كند. حتي در اين دوران جنين به خواب مي‌رود و حتي خواب مشاهده مي‌كند.

در هفته بيست و هشتم بارداري، بدن جنين شروع به توليد اشك مي‌كند، مزه ها و بوها را نيز متوجه مي‌شود. استخوان هاي فرزند دلبندتان در هفته بيست و هشتم بارداري كامل شده اما هم چنان نرم است.

بررسي تغييرات مادر در هفته بيست و هشتم بارداري

كار كردن و فعاليت در محيط كار ممكن است براي شما با مشكلاتي همراه باشد. البته كار كردن تا هفته ۳۴ الي ۳۶ در بسياري از مادران بدون مشكل است. اما به هر حال خستگي و بي‌حالي ناشي از كار از جمله ناراحتي‌ها در هفته بيست و هشتم بارداري است.

كمردرد، گرفتگي عضلات، تورم پاها از جمله عوارض ناشي از هفته بيست و هشتم بارداري است. سوزش معده به علت فشار رحم به معده نيز در هفته بيست و هشتم بارداري ديده مي‌شود. افزايش تعداد وعده‌ها غذايي و كاهش حجم هر وعده به تسكين سوزش معده كمك خواهد كرد. تغييرات خلق و نوسان حالات روحي و رواني به دليل تغييرات هورموني در هفته بيست و هشتم بارداري است.

اگر گروه خوني مادر از نظر گروه Rh، منفي باشد؛ معمولا در بين هفته ۲۸ تا ۳۴، طبق دستور پزشك، آمپول روگام تجويز مي‌شود. آمپول روگام از ترشح پادتن عليه Rh مثبت جنين جلوگيري خواهد كرد. اين امر در هفته بيست و هشتم بارداري از تداخل خوني مادر و جنين و مشكلات ناشي از تداخل پيشگيري مي‌كند.

ممكن است ترشح آغوز و شير از پستان در هفته بيست و هشتم بارداري ديده شود. اگر ترشح شير از پستان براي شما آزاردهنده است، از پدها مخصوص يا دستمال در لباس زير براي جذب ترشحات استفاده كنيد. افزايش وزن در هفته بيست و هشتم بارداري هم‌چنان ادامه دارد. در وضعيت طبيعي طي سه ماهه سوم حدود ۵ كيلوگرم افزايش وزن ديده خواهد شد.

عوارض هفته بيست و هشتم بارداري

تمامي هفته هاي بارداري عوارض مخصوص به خود را دارد. هفته بيست و هشتم بارداري نيز عوارض شايعي دارد كه در ادامه شرح داده ايم.

  • انقباضات رحمي
  • كمر درد
  • گرفتگس عضلات پا
  • سوزش معده
  • خستگي
  • ورم پا
  • يبوست
  • تكرر ادرار
  • تغييرات خلق و خو

علائم نيازمند به پزشك در هفته بيست و هشتم بارداري

در برخي از موارد وضعيت براي مادر و جنين خطرناك خواهد شد. در صورت مشاهده هرگونه علائم بايد حتما پزشك را در جريان بگذاريد. برخي از علائم نيازمند به پزشك در هفته بيست و هشتم بارداري را در ادامه توضيح داده ايم.

  • سر درد شديد
  • تهوع
  • حساسيت به لمس
  • تورم ناگهاني دست و صورت
  • درد در ناحيه راست بدن و بالاي شكم
  • استفراغ
  • تغييرات بينايي مانند تاري ديد
  • حساسيت به نور
  • جرقه زدن چشم

ويژگي‌ها جنين در هفته بيست و هشتم بارداري

مژه‌ها و ابروها جنين ضخيم‌تر مي‌شوند. مو سر جنين نيز مانند ساير ارگان‌ها در حال رشد است. خميازه كشيدن و عمل بلعيدن در هفته بيست و هشتم بارداري آغاز مي‌گردد.

مطالعات صورت گرفته در زمينه طول قد و وزن جنين نشان مي‌دهد كه اندازه ۳۸ سانتي‌متر و وزن ۱۰۰۰ گرم در هفته بيست و هشتم طبيعي است. ذخيره چربي ادامه دارد. اين امر به حفظ دماي بدن و آمادگي براي زندگي خارج از رحم كمك مي‌كند. تكامل مغز رو به پيشرفت است. شيار و برجستگي‌ها روي مغز از هفته بيست و هشتم بارداري به بعد ايجاد خواهند شد.

سمع صدا قلب جنين به راحتي با كمك گوشي پزشكي توسط پزشك متخصص يا ماما امكان‌پذير است. جنين قادر به درك بوها و مزه‌ها در هفته بيست و هشتم بارداري است. الگو خواب و بيداري براي جنين تعريف شده است. لزوما الگو خواب و بيداري جنين مطابق با الگو خواب و بيداري مادر باردار نيست.

حركات سريع چشم‌ها حين خواب نيز وجود دارد. در نتيجه، جنين از هفته بيست و هشتم بارداري به بعد قادر به خواب ديدن مي‌باشد. هم‌چنين جنين مي‌تواند در اين هفته نيز اشك توليد كند. تكامل استخوان‌ها پايان يافته است. البته هنوز كاملا سفت نيستند و تا حدودي نرم هستند. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد.

اقدامات و خودمراقبتي‌هاي مادر

احساس سوزش و خارش و گرفتگي پاها طبيعي است. به اين امر “سندرم پا بي‌قرار” گفته مي‌شود. علت اين امر در بارداري هنوز شناخته نشده است. مصرف چاي و قهوه به تشديد علائم سندرم پاي بي‌قرار منجر خواهد شد. بنابراين از مصرف آن‌ها در هفته بيست و هشتم بارداري خودداري كنيد. ماساژ پاها در صورت گرفتگي و مصرف مكمل‌ آهن به برطرف شدن اين علائم كمك خواهد كرد. از شمارش حركات جنين غافل نشويد. تعداد ۱۰ حركت در ساعت مناسب است.

اگر حركات جنين در هفته بيست و هشتم بارداري كم بود، ابتدا يك ماده شيرين مصرف كرده و ده دقيقه به پهلو چپ دراز بكشيد و پس از آن مجددا حركات جنين را اندازه بگيريد. اگر تعداد حركات جنين هم‌چنان با انجام اين اقدامات پايين بود، به پزشك اطلاع دهيد. اختلال ناگهاني ديد و برخي سردردها مي‌تواند نشانه افزايش فشارخون باشد. براي تسكين آن مي‌توانيد از روش‌هاي تن‌آرامي، ماساژ شقيقه‌ها و دوش گرفتن كمك بگيريد.

تنها دارو مجاز جهت تسكين سردرد “استامينوفن” است. اگر مبتلا به ميگرن هستيد، حتما تحت نظر پزشك دارو مصرف كنيد. پرهيز از مصرف غذاهاي چرب و ادويه‌دار، نوشابه‌هاي گازدار براي جلوگيري از سوزش سر دل مفيد است. از هفته بيست و هشتم بارداري خانم‌هاي شاغل نسبت به مرخصي خود بايد اقدامات لازم را انجام دهند.

فعاليت هاي هفته بيست و هشتم بارداري

از هفته بيست و هشتم بارداري هر دو هفته يك بار بايد براي بررسي وضعيت خود و جنين به پزشك مراجعه كنيد. در صورتي كه آزمايشات RH خون را منفي گزارس دهد، بايد ايمونوگلوبين RH به مادر تزريق شود. زماني كه RH همسرتان نيز منفي باشد، نياز به تزريق ايمونوگلوبين نيست. با توجه به تشخيص پزشك در هفته بيست و هشتم بارداري، آزمايشات تست HIV و سلفيس انجام مي‌شود. براي رسيدگي به شرايط كودك و خود بهتر است تا خود را براي موارد زير آماده كنيد.

  • يادگيري نحوه شمارش حركات جنين
  • كلاس هاي آمادگي مراقبت از نوزاد و آموزش شيردهي
  • گفتگو راجع به چارت حركات جنين

بايدها در هفته بيست و هشتم بارداري

  • در هفته بيست و هشتم بارداري، حركات جنين خود را بشماريد. جنين در بعضي مواقع فعال بايد حدودا 10 حركت در 1 ساعت داشته باشد. در صورتي كه تكان هاي جنين كم بود مايع شيرين ميل كنيد و سمت چپ دراز بكشيد. سپس مجددا تكان هاي جنين را بشماريد.
  • اگر اختلال ديد داشتيد فورا با پزشك ارتباط بگيريد. شايد اختلال ديد شما به دليل فشار خون بالا باشد.
  • براي كاهش سر درد هاي بارداري روش هاي دوش آب گرم، ماساژ، شل سازي بدن و راهكارهاي پزشك را استفاده كنيد.
  • آب فراوان بنوشيد.
  • از استرس به دور باشيد.
  • لباس هاي تنگ نپوشيد.
  • سر خود را هنگام خواب 15 سانتي متر بالا نگه داريد.
  • بعد از غذا تا 2 ساعت خم نشويد يا دراز نكشيد.
  • غذا را آرام بخوريد.
  • پس از صرف غذا آدامس بجويد.
  • از مصرف غذاهاي پر ادويه، نوشابه و چرب اجتناب كنيد.

نبايدها در هفته بيست و هشتم بارداري

سر درد هاي مادر در هفته بيست و هشتم بارداري افزايش مي‌يابد. بنابراين براي كاهش اين سر درد ها فقط بايد از استامينوفن استفاده كنيد. اگر ميگرن داشتيد قبل از بارداري، با پزشك براي كاهش سر درد هاي شديد مشورت كنيد. البته حتما براي مصرف استامينوفن نيز با متخصص خود مشورت نماييد.

كلام آخر

در هفته بيست و هشتم بارداري مانند تمام هفته ها، مادر به شدت نگران جنين، تكان هاي جنين و سلامت او است. هميشه بهتر است از ابتداي بارداري جهت جلوگيري از استرس و افسردگي هاي دوران بارداري با روانشناس در ارتباط باشيد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هفته بيست و هشتم بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: هفته بيست و هشتم بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۱۸:۵۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

رفتارهاي غير طبيعي كودكان شرايط را براي والدين دشوار مي‌كند. با كمك نشانه ها رفتارهاي غير طبيعي كودك را مي‌توانيد تشخيص دهيد و براي درمان اقدام كنيد. شايع ترين رفتار هاي غير طبيعي كودكان را مي‌توان در دسته هاي بي احترامي، قسم، پرخاشگري، دروغ، زورگويي و تنبلي قرار داد. براي درمان هر كدام از اين رفتارها از روانشناس و مشاوره كودك كمك بگيريد. مشاورين كودك شرايط و شخصيت كودك را مي‌سنجند. در نهايت راهكارهايي را براي شما شرح مي‌دهند تا در اصلاح رفتار او ياري رسان باشد.

منبع: رفتارهاي غير طبيعي كودكان | ويژگي كودك غير عادي

رفتارهاي غير طبيعي كودكان

بد رفتاري، بي احترامي و مشكلاتي كه كودكان از خود نشان مي‌دهند، رفتارهاي غير طبيعي كودكان شمرده مي‌شود. در اين شرايط براي والدين بسيار سخت خواهد بود و آن ها را در موقعيت هاي مختلف شرمنده مي‌كند. رفتار و ويژگي هاي رفتاري همه افراد به شخصيت، سن، تربيت، ژنتيك، رشد عاطفي و اجتماعي بستگي دارد. زماني كه رفتار كودكي از نظر اجتماعي مورد قبول واقع نشود، رفتار غير طبيعي تلقي خواهد شد. اين كودكان از خود علائم و نشانه هايي را بروز مي‌دهند، البته كه روش هايي براي درمان اين نوع رفتارها وجود دارد كه در اين مقاله توضيح داده‌ايم.

علائم رفتارهاي غير طبيعي كودكان

زماني كه كودكان شيطنت مي‌كنند شايد شيرين و دوست داشتني به نظر برسند. اما زماني كه اين شيطنت مداوم باشد باعث اذيت و آزار والدين و هم چنين اطرافيان خواهد شد. رفتارهاي غير طبيعي كودكان علائم و نشانه هايي دارد. اين نشانه ها را در ادامه توضيح داده ايم.

  • عدم تمركز: در اين شرايط كودكان توانايي تمركز ندارند. تنبل، بي نظم و بي قرار هستند.
  • بي ادبي: كودك بي دليل و به شيوه متفاوتي بي ادبي مي‌كند.
  • دروغگويي: زياد دروغ مي‌گويد و دزدي براي كودك مساله ساده اي است.
  • اذيت: آسيب به خود و فكر به آسيب ديگران از نشانه هاي رفتارهاي غير طبيعي كودكان است.
  • سر پيچي: فرزند به صحبت والدين گوش نمي‌دهد. قوانين خانه را ناديده مي‌گيرد و منظم نمي‌باشد.
  • رفتارهاي جنسي: كودك رفتاري هاي جنسي كه مناسب سن او نيستند از خود بروز مي‌دهد.
  • اختلال بروز احساسات: اين كودكان از بروز احساسات مشكل دارند. گاهي هيجاني و گاه ناراحت به نظر مي‌رسد.
  • بي تحركي: گاهي يكي از نشانه هاي رفتارهاي غير طبيعي كودكان، بي تحركي است. كودك 8 ساله فارق از جنسيت اگر ساكت و بي تحرك باشد نشان از غيرطبيعي بودن اوست.
  • عدم شركت در مدرسه: در اين شرايط كودكان دير به دير به مدرسه مي‌روند يا اصلا شركت نمي‌كنند.

شايع ترين رفتارهاي غير طبيعي كودكان همراه با روش درماني

رفتارهاي غير طبيعي كودكان در دسته هاي مختلفي قرار دارد. شايع ترين رفتارهاي غير طبيعي كودكان را همراه با روش درماني آن در ادامه توضيح داده ايم.

1. قسم خوردن

يكي از شايع ترين رفتارهاي غير طبيعي كودكان، قسم خوردن است. اگر كودك قبل از 10 سالگي شروع به قسم خوردن كند بايد نگران باشيد. در اين شرايط كودك براي اينكه دليل بياورد شروع به قسم خوردن مي‌كند. زماني كه كودك شروع به قسم خوردن مي‌كند بهتر است فورا به فكر چاره باشيد.

راه مقابله با قسم خوردن

براي برخورد با رفتارهاي غير طبيعي كودكان در زمينه قسم خوردن از نكات زير استفاده كنيد.

  • در مقابل كودك از قسم خوردن براي اثبات حرف يا عمل استفاده نكنيد.
  • به كودك بفهمانيد كه اين رفتار ناپسند و بد است.
  • اگر در حضور كودك قسم خورديد، فورا معذرت خواهي كنيد.
  • زماني كه كودك شروع به قسم خوردن كرد واكنش نشان دهيد. و هيچ بهانه اي را قبول نكنيد.

2. بي احترامي | رفتارهاي غير طبيعي كودكان

بي احترامي از شايع ترين نوع رفتارهاي غير طبيعي كودكان است. شايد شيطنت و بي احترامي هاي كودك 4 ساله براي والدين و اطرافيان شيرين و زيبا باشد. اما به تدريج و با گذشت زمان اين رفتار ها باعث اعصاب خوردي والدين خواهد شد. اگر برخورد مناسبي در اين شرايط صورت نگيرد منجر به بي احترامي در سنين بالاتر خواهد شد.

روش برخورد با بي احترامي

روش هاي برخورد با رفتارهاي غير طبيعي كودكان در زمينه بي احترامي كردن را در ادامه شرح داده‌ايم.

  • در وهله اول سعي كنيد بي احترامي كودك را ناديده بگيريد. در زمان هايي كه رفتار كودك تهديد آميز نباشد بايد ناديده گرفتن را امتحان كنيد.
  • در شرايط بعدي با كودك صحبت كنيد. و سعي كنيد كه او را متوجه كنيد كه اين رفتار ناپسند است و عموم مردم اذيت مي‌شوند.
  • از كودك سوال كنيد كه دليل اين بي احترامي را بگويد. شايد از شرايطي ناراضي است يا مورد اذيت قرار گرفته است.
  • در شرايط عصبانيت كودك صحبت نكنيد. ابتدا كودك را آرام كنيد و سپس به حرف زدن بپردازيد.
  • سعي كنيد با كمك بچه ها قوانيني را براي خانه و كودك شرح كنيد. كودك را از محدوديت هايي آگاه كنيد تا كنترل شرايط به دست شما و كودك باشد.
  • رفتار خود را با بچه ها بررسي كنيد. شايد كودك با توجه به رفتارهاي شما بي احترامي را ياد گرفته است.
  • گاهي نيازهاي كودك را برآورده كنيد تا منعطف شود.

3. رفتارهاي پرخاشگرانه

گاهي عصبانيت و بروز احساسات منفي براي كودك مفيد است. اما زماني كه هميشگي باشد در دسته رفتارهاي غير طبيعي كودكان قرار مي‌گيرد. علل مختلفي در بروز پرخاشگري كودكان وجود دارد كه در ادامه شرح داده‌ايم.

  • اختلال در رفتار
  • آسيب رواني
  • تكانشگري
  • اختلالات خلقي
  • اختلال در رفتار
  • دفاع از خود
  • رفتاري كه در مدرسه و خانواده ياد گرفته است

درمان پرخاشگري كودك

  • الگوي خوبي براي فرزندان باشيد. از تنبيه بدني اجتناب كنيد. در پاسخ به رفتارهاي مهربانانه و غير پرخاشگري كودك پاداش دهيد.
  • با كودك خود همدلي كنيد. گاهي خود را جاي فرزندتان بگذاريد و شرايط را از ديد او بسنجيد. با اين روش شايد در برخي از مواقع به كودك حق عصبانيت بدهيد.
  • بهتر است زمان عصبانيت كودك او را رها كنيد. پس از آنكه عصبانيتش فروكش كرد براي آرام سازي او اقدام كنيد.
  • دليل عصبانيت كودك را جويا شويد. شايد مقصر اين شرايط شما باشيد كه بايد خود را اصلاح كنيد.

4. دروغگويي از رفتارهاي غير طبيعي كودكان

يكي از شايع ترين رفتارهاي غير طبيعي كودكان، دروغگويي است. كودكان گاهي براي خراب كاري هاي خود از دروغ استفاده مي‌كنند. اما اگر تا بزرگسالي اين شرايط ادامه داشت بايد براي اصلاح اقدام كنيد.

نحوه برخورد با دروغگويي

  • به كودك آموزش دهيد كه راستگو باشد. عواقب دروغگويي كودك را شرح دهيد.
  • دليل و بهانه هاي دروغگويي كودك را قبول نكنيد. زماني كه كودك شروع به دروغگويي كرد، به او بگوييد كه متوجه دروغ او مي‌شويد.
  • از ديدگاه خود به دروغ گفتن كودك نگاه كنيد. شايد چيزي او را وادار به دروغگويي مي‌كند.
  • تنبيه كودكان باعث دروغگويي آنها مي‌شود. از تنبيه بپرهيزيد تا با دروغگويي كودك روبرو نشويد.
  • زمان هايي كه كودك حقيقت را بيان كرد براي تقويت رفتار او پاداشي در نظر بگيريد.

5. زورگويي

قلدري يا زورگويي يكي از شايع ترين رفتارهاي غير طبيعي كودكان است. در اين شرايط موقعيت سوءاستفاده جسمي و عاطفي فراهم مي‌شود. كودكان علاقه دارند كه نسبت به اطرافيان احساساس قدرت داشته باشند. بر همين اساس براي رفع نياز هاي خود از زورگويي استفاده مي‌كند.

روش مقابله با زورگويي

  • ابتدا از آموزش مهارت هاي لازم براي كودك شروع كنيد. كودك را متوجه كنيد كه زورگويي رفتاري اشتباه است و باعث دروي اطرافيان مي‌شود.
  • عواقب و پيامدهاي قلدري را به كودك توضيح دهيد.
  • با توجه به قوانيني كه در خانه شرح داده ايد به كودك بگوييد كه قلدري در اين خانه ممنوع است.

6. تنبلي | رفتارهاي غير طبيعي كودكان

تنبلي در دسته رفتارهاي غير طبيعي كودكان قرار مي‌گيرد. معمولا كودكان بايد سرشار از انرژي و سرحالي باشند. برخي از كودكان علاقه اي به مدرسه، ورزش، موسيقي و بازي ندارند. و در هيچ كار و فعاليتي داوطلب نمي‌شوند. تربيت با اين كودكان آسان نيست و بايد حتما از روانشناس كودك كمك بگيريد.

نحوه برخورد با تنبلي

  • علاقه كودك را در اولويت قرار دهيد. اينكه كودك به كاري علاقه نداشته باشد نشان از تنبلي نيست.
  • علت تنبلي كودكان را بررسي كنيد. شايد شما او را وادار به كاري كرده ايد كه علاقه اي ندارد.
  • سعي كنيد صبور و آرام باشيد. با استرس و نگراني فشارهاي آسيب زا به كودك وارد مي‌كنيد.
  • روش هايي را پيدا كنيد كه باعث ايجاد انگيزه در كودك مي‌شود. سعي كنيد اين كار را از علايق كودك آغاز كنيد تا انگيزه بيشتري داشته باشد.
  • براي سرگرم كردن كودك پيشنهاداتي به او بدهيد. او را وادار به انجام كاري نكنيد و سعي كنيد تا از بين پيشنهادات شما گزينه اي را انتخاب كند.
  • براي كودك مسئوليت هايي در نظر بگيريد. مثلا جمع آوري لباس هاي كودك را به خودش بسپاريد.
  • زماني كه كودك را در حال انجام فعاليتي مشاهده كرديد او را تشويق كنيد تا انگيزه به دست بياورد.

7. رفتار نامناسب در مدرسه

مشكلات رفتاري در مدرسه در شايع ترين دسته رفتارهاي غير طبيعي كودكان قرار مي‌گيرد. كودكان هميشه به دليل قلدري، مسائل درسي، اضطراب جدايي و قوانين مدرسه از حضور در مدرسه اجتناب مي‌كنند. بهتر است در اين شرايط با كودك رفتار مناسب داشته باشيد.

روش مقابله با مشكلات رفتاري در مدرسه

  • براي انگيزه به كودك در انجام تكاليف درسي به او كمك كنيد.
  • به دنبال دليل اين رفتار كودك باشيد.
  • از كودك بخواهيد تا در رابطه با مشكلات با معلم و مسئولين مدرسه صحبت كند.
  • زماني كه رفتار مناسبي انجام داد او را مورد تشويق قرار دهيد.
  • كودك را درك كنيد و اين حس را به او نيز القا كنيد.
  • از مشاورين تحصيلي كمك بگيريد.

كلام آخر

والديني كه نگران رفتارهاي غير طبيعي كودكان خود هستند. در وهله اول بايد به رفتارهاي خود دقت كنند تا با چنين موقعيتي روبرو نشوند. براي اصلاح و درمان رفتارهاي غير طبيعي كودكان سعي كنيد از روانشناس كمك بگيريد. تا با بررسي ويژگي هاي رفتاري كودك راهكاري مناسب ارائه دهند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه رفتارهاي غير طبيعي كودكان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: رفتارهاي غير طبيعي كودكان | ويژگي كودك غير عادي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۵۲:۴۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

هفته شانزدهم بارداري با تغييرات چشمگيري براي مادر و نوزاد همراه است. اولين ويژگي منحصر به فرد و خوشايند اين هفته اين است كه مادر مي‌تواند متوجه حركات و تكان خوردن جنين خود شود. در هفته شانزدهم بارداري رشد رحم و شكم مادر به سرعت انجام مي‌شود و عضلات صورت جنين نيز داخل شكم به اندازه كافي رشد مي‌كند.

در نتيجه جنين مي‌تواند دست خود را به داخل دهان برده و آن را بمكد. براي آنكه بتوانيد دوران بارداري را به سلامت طي كنيد آشنايي با علائم و ويژگي‌هاي مادر و جنين در كنار خودمراقبتي‌هاي لازم در سه ماهه دوم بارداري از اهميت ويژه‌اي برخوردار است كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد.

منبع: هفته شانزدهم بارداري

هفته شانزدهم بارداري

در هفته شانزدهم بارداري جنين شما 11 تا 12 سانتي متر قد و وزني حدود 110 گرم به اندازه گلابي دارد. جنين در اين هفته كاملا براي رشد پر سرعت آماده است. در هفته هاي پيش رو با افزايش وزن حدود دو برابر و قد بلند تر جنين روبرو خواهيد شد. احتمالا در اين هفته پزشك جنسيت جنين را كاملا مشخص كرده است و شما منتظر دختر يا پسر زيباي خود هستيد. پاها و دست نوزاد بلند تر از قبل شده است و ستون فقرات او قوي شده است.

اجزاي بدن جنين در حال شكل گيري تكاملي تري هستند و در جاي خود قرار دارند. در اين هفته مادر با علائمي روبرو مي‌شود كه نياز به مراقبت دارد. در اين مقاله راجع به تمام نكات در هفته شانزدهم بارداري توضيح داده ايم.

وضعيت نوزاد در هفته شانزدهم بارداري

در هفته شانزدهم بارداري اندازه قد جنين به حدود 12 سانتي متر مي‌رسد و نزديك به 100 گرم وزن دارد. نسبت اندازه بدن به سر در حال افزايش است و سر مي‌تواند در يك وضعيت ثابت و ايستاده قرار بگيرد. همچنين سيستم عصبي نوزاد نيز در حال رشد كردن مي‌باشد به طوريكه عضلات صورت مي‌تواند شروع به تكان خوردن و حركت بكند. علاوه بر اين نوزاد مي‌تواند مشتش را گره كند يا دستانش را براي مكيدن به داخل دهان خود ببرد.

سيستم تنفس و گوارش نوزاد هم رو به رشد است و سيستم گردش خون نوزاد شروع به فعاليت مي‌كند به طوريكه روزانه حدود 20 تا 25 ليتر خون را به گردش در مي‌آورد. و قلب حدود پنجاه پيمانه نيم‌ ليتري عمل پمپاژ خون را انجام مي‌دهد. با توجه به تغييراتي كه در نوزاد اتفاق مي‌افتد مادر مي‌تواند براي اولين بار حركات جنين داخل شكم را احساس كند. از ديگر تغييرات جنين در هفته شانزدهم بارداري مي‌توان به شفاف شدن پوست و توانايي شنيدن صداي محيط بيرون اشاره كرد.

وضعيت مادر در هفته شانزدهم بارداري

در تمام هفته ها و دوران بارداري مادر وضعيت متفاوتي از خود نشان مي‌دهد. در هفته شانزدهم بارداري نيز وضعيت مادر متفاوت مي‌شود. كه در ادامه شرح داده ايم.

1. افزايش وزن

يك از تغييرات مادر در هفته شانزدهم بارداري، افزايش وزن است. هر چه از مدت زمان بارداري بيشتر مي‌گذرد وزن مادر هم افزايش پيدا مي‌كند. در اين هفته وزن مادر به سرعت رو به افزايش مي‌رود و بهتر است از اين به بعد مادر حتما از لباس مخصوص بارداري استفاده كند و از پوشيدن لباس‌هاي تنگ و نامناسب اجتناب نمايد.

2. درد كمر در هفته شانزدهم بارداري

كمر درد در هفته شانزدهم بارداري به راحتي قابل مشاهده است. همانطور كه وزن مادر افزايش پيدا مي‌كند و شكمش بزرگ مي‌شود مي‌تواند دچار درد كمر هم شود. در اين شرايط بهتر است مادر براي برطرف كردن مشكلات مرتبط با درد كمر تحت نظارت پزشك باشد و با كنترل وزن و انجام ورزش‌هاي سبك در راستاي كاهش كمر درد گام بردارد.

3. گرفتگي بيني

خونريزي و گرفتگي بيني ممكن است يكي از عوارض در هفته شانزدهم بارداري باشد و يك امر طبيعي محسوب مي‌شود. مهمترين نكته اين است كه اگر دچار خونريزي بيني شديد تحت هيچ شرايطي نگران نشويد. عمدتا اين مسئله به دليل گشاد شدن رگ‌هاي خوني بيني و همچنين خشك شدن غشاهاي داخل حفره بيني رخ مي‌دهد. براي رفع بهبود گرفتگي بيني بهتر است از دستگاه بخور در منزل خود استفاده كنيد.

4. رگ‌هاي واريسي

به دنبال افزايش سطح پروژسترون و شل شدن ديواره رگ‌هاي خوني و افزايش حجم خون در بدن ممكن است در هفته شانزدهم بارداري برخي نواحي بدن مادر، رگ‌هاي واريسي به وجود بيابد. اين رگ‌هاي واريسي عمدتا در پشت‌ پاهاي مادر ايجاد مي‌شود. در اين وضعيت مادر بايد مواظب باشد تا افزايش وزن بيش از حد نداشته باشد تا فشار زيادي به پاهايش نيايد. در اكثر موارد اين رگ‌هاي واريسي به مرور زمان و خود به خود بهبود پيدا مي‌كنند.

5. خونريزي لثه در هفته شانزدهم بارداري

از آنجايي كه رگ‌هاي خوني در هفته شانزدهم بارداري گشاد مي‌شوند. و جريان فشار افزايش مي‌يابد ممكن است برخي از مادران در هنگام مسواك زدن و يا در حالت عادي دچار خونريزي لثه شوند.

6. يبوست

يبوست از جمله عوارض و تغييرات شايع هفته شانزدهم بارداري است. البته لزوما مختص به هفته شانزدهم نيست. با اين حال برخي از مادران ممكن است يبوست را در اين دوران تجربه كنند. براي كاهش يبوست مي‌توانيد مايعات زياد به همراه ميوه و سبزيجات مصرف كنيد.

7. تغييرات پوست و مو

تغييرات هورموني ايجاد شده در هفته شانزدهم بارداري مي‌تواند بر وضعيت موي مادر تاثير بگذارد. عمدتاً در اين دوران موي سر مادر براق، ابريشمي و ضخيم مي‌شود و ناخن‌هايش به خوبي رشد مي‌كنند. همچنين ممكن است پوست مادر هم در اين روز‌ها روشن‌تر و زيباتر شود.

عوارض مادر در هفته شانزدهم بارداري

به طور كل تمام ماه هاي بارداري عوارض به همراه دارد. بسياري از خانم ها در هفته شانزدهم بارداري احساس خوبي دارند. زيرا خستگي، تهوع و تكرر ادرار آنها كاملا از بين خواهد رفت. اما در اين هفته عوارض شايع و طبيعي وجود دارد كه مادر تجربه خواهد كرد. اين عوارض عبارتند از.

  • حساسيت پستان ها
  • يبوست
  • گرفتگي بيني

مراقبت‌هاي لازم در هفته شانزدهم بارداري

در تمام دوران بارداري مادران بايد از خود و جنين مراقبت هايي انجام دهند. البته كه اين مراقبت ها در هر هفته مسائل مخصوص به خود را دارد. در ادامه در رابطه با مراقبت هاي لازم در هفته شانزدهم بارداري توضيح داده ايم.

1. مراقبت‌هاي پزشكي

اگر در سه ماهه دوم بارداري قرار داريد و تاكنون براي بررسي و ارزيابي به پزشك خود مراجعه نكرده‌ايد بهتر است اين كار را در اين هفته انجام دهيد. چراكه بسته به شرايط مادر و جنين ممكن است انجام برخي از آزمايش‌ها و غربالگري‌ها ضروري باشد. به طور كلي بهتر است هر 6 هفته يك بار يا هر ماه يك بار با پزشك خود ملاقات داشته باشيد.

در هفته شانزدهم بارداري مادر بايد مراقب افزايش فشار خونش باشد، افزايش فشار خون بيش از حد مي‌تواند منجر به ايجاد مشكلات خطرناكي در مادر و جنين شود.

همچنين ممكن است در هفته شانزدهم بارداري براي تشخيص نابهنجاري‌هاي ژنتيكي و مادرزادي از سونوگرافي آنومالي استفاده شود. اين سونوگرافي به تشخيص ناهنجاري‌هاي احتمالي جنين كمك مي‌كند. در صورت وجود مشكل و يا شك پزشك به وجود يك مشكل ممكن است از آزمايش‌هاي غربالگري سه ماهه دوم و يا آزمايش آمنيوسنتز نيز استفاده شود.

2. تغذيه مناسب

رعايت رژيم غذايي سالم و اصولي براي حفظ سلامت در هفته شانزدهم بارداري ضروري است. بهتر است براي افزايش وزن خود از ميوه، سبزيجات، غلات و تنقلات سالم استفاده كنيد و از خوردن غذاهاي چرب و مضر خودداري نماييد زيرا اين قبيل غذاها منجر به چاقي كاذب و انباشت چربي در بدن مادر مي‌شود.

3. ورزش منظم در هفته شانزدهم بارداري

انجام تمرينات ورزشي سبك و منظم مي‌تواند سلامت مادر و جنين را در هفته شانزدهم بارداري افزايش دهد. همچنين انجام تمرينات ورزشي به دليل تقويت عضلات بدن باعث مي‌شود تا مادر زايمان راحت‌تري را تجربه كند. با اين حال بهتر است تا براي دريافت برنامه ورزشي مخصوص به متخصص مراجعه كنيد.

4. خوابين صحيح و كافي

خوابيدن كافي و صحيح مي‌تواند باعث افزايش سلامت مادر و نوزاد شود. در هفته شانزدهم بارداري بهتر است به سمت پهلوي چپ بخوابيد و به طور كلي خوابيدن به پشت يا روي شكم را فراموش كنيد. برخي از مادرها ممكن است در اين دوران دچار اختلالات خواب بشوند، براي رفع اين مسئله بهتر است محيط خانه را آرام كنيد و چندساعت قبل از خواب استفاده از لوازم الكترونيك را كنار بگذاريد. اگر مشكل بي‌خوابيتان شدت پيدا كرد بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد.

5. انتخاب پوزيشن مناسب براي انجام رابطه جنسي

در سه ماهه دوم بارداري ممكن است ميلتان براي برقراري رابطه جنسي با همسر افزايش پيدا كند. به ياد داشته باشيد كه اگر از پوزيشن‌هاي درست و مخصوص بارداري استفاده كنيد انجام رابطه جنسي در دوران بارداري هيچ خطري به همراه ندارد، بلكه مي‌تواند باعث افزايش صميميت و ارتباط بين زوجين شود. بنابراين در هفته شانزدهم بارداري برا رابطه جنسي پوزيشن مناسبي را انتخاب كنيد.

بايدها در هفته شانزدهم بارداري

  • براي كاهش و جلوگيري از ورم پاها چند بار در طول روز پاهاي خود را بالاتر از سطح قلب قرار دهيد.
  • مراقب افزايش وزن بيش از حد خود باشيد.
  • در تمام ويزيت ها نگراني هايتان را با پزشك در ميان بگذاريد.
  • نگراني هاي همسر خود را درك كنيد.
  • براي كسب ماده معدني آهن رژيم غذايي مناسب داشته باشيد.
  • مصرف آب كافي در دوران بارداري را فراموش نكنيد.
  • استراحت كافي براي شما اولويت باشد.
  • هميشه صاف بايستيد تا بدن در حالت دفرمه قرار نگيرد.
  • براي كنترل استرس در دوران بارداري از روانشناس كمك بگيريد.

نبايدها در هفته شانزدهم بارداري

  • در هفته شانزدهم بارداري از مصرف خودسرانه دارو و مواد شيميايي اجتناب كنيد.
  • ازمصرف غذاهاي مانده، آماده و رستوراني خودداري كنيد. از خوردن غذاهاي كنسروي بپرهيزيد.
  • به اضافه وزن و تعادل وزني خود اهميت دهيد. از پزشك در اين زمينه كمك بگيريد.

تغذيه مادر در هفته شانزدهم بارداري

در هفته شانزدهم بارداري، نقش آهن را جدي بگيريد. آهن از بروز مشكلات و عوارض در بدن مادر و البته جنين جلوگيري مي‌كند. اگر آهن بدن مادر به اندازه كافي نباشد خستگي و بيماري ها بر شما غلبه خواهند كرد. براي كسب آهن تغذيه خود را تغير دهيد، از ميوه ها، سبزيجات، هويج، هلو، اسفناج و سيب در رژيم غذايي خود استفاده كنيد.

در هفته شانزدهم بارداري از غذاهاي كم چرب و غني از پروتئين استفاده كنيد. مصرف گوشت ماهي، ماست كم چرب، گوشت گاو، روغن زيتون و روغن كانولا در ارزش غذايي استفاده كنيد.

كلام آخر

هفته شانزدهم بارداري مادران لگد ها و حركات جنين را احساس خواهند كرد. اما بسياري از خانم ها در اين دوران استرس تعين جنسيت، تغذيه، بايد ها و نبايدهاي بارداري را تجربه خواهند كرد. گاهي افسردگي نيز در اين دوران جا خوش مي‌كند. براي پيشگيري از اين اتفاق بهتر است تا با روانشناس و مشاورين متخصص در ارتباط باشيد.

ارائه راهكارهايي براي كاهش استرس دوران بارداري بسيار كارساز است. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري، آنلاين و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هفته شانزدهم بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا در هفته شانزدهم بارداري مي‌توان به كوهنوردي رفت؟

به طور كلي انجام ورزش و تمرينات روزانه براي سلامتي مادر و نوزاد بسيار مفيد است اما بهتر است از انجام ورزش سنگين مانند كوهنوري، دوچرخه سواري، شنا و ورزش‌هاي رزمي خودداري كنيد. كوهنوري در ارتفاعاتي مانند 2500 متر به بالا مي‌تواند منجر به كاهش اكسيژن دريافتي توسط مادر و نوزاد ‌شود.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: هفته شانزدهم بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هفته شانزدهم بارداري،
موضوع:
[ ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۴۸:۲۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سر مخروطي شكل نوزاد يكي از عارضه هاي طبيعي در اوايل تولد است. اين عارضه باعث نگراني والدين مي‌شود و استرس را به آنها وارد مي‌كند. سر مخروطي شكل نوزاد به دو نوع موضعي و مادرزادي وجود دارد. نوع مادرزادي نادر است و گاها اتفاق مي‌افتد. اما نوع موضعي شايد بر اثر زايمان نامناسب، موقعيت خواب، فشار كانال زايمان و … رخ مي‌دهد.اين عارضه اصولا درماني ندارد و پس از 2 هفته رفع مي‌شود. اما در صورتي كه همچنان سر نوزاد نامتقارن بود، براي درمان معمولا از كلاه درماني يا روش هاي ديگري استفاده مي‌كنند. جاي نگراني نيست و بهتر است قبل درمان روي كنترل استرس خود كار كنيد تا كودك با آرامش درمان شود.

منبع: سر مخروطي شكل نوزاد | دراز بودن سر نوزاد

سر مخروطي شكل نوزاد

سر مخروطي شكل نوزاد عارضه اي نگران كننده براي والدين است. اين اتفاق حدود 2 هفته پس از تولد از بين مي‌رود و به مرور سر شكل عادي خود را مي‌گيرد. سر مخروطي شكل نوزاد به عوامل مختلفي بستگي دارد كه به دو دسته مادرزادي و موضعي تقسيم مي‌شود.

براي درمان از روش هاي كلاه درماني، تغيير موقعيت خواب، استفاده از عروسك و … كمك مي‌گيرند. اما در صورتي كه عارضه مادر زادي باشد از روش جراحي براي تغيير شكل سر كودك استفاده مي‌كنند. در ادامه مقاله علل و درمان سر مخروطي شكل نوزاد را توضيح داده ايم.

علت سر مخروطي شكل نوزاد

سر مخروطي شكل نوزاد علل مختلفي دارد و برخي عوامل باعث ايجاد اين عارضه مي‌شود. در ادامه به علت سر مخروطي شكل نوزاد اشاره كرده‌ايم.

1. تولد

تولد نامناسب يكي از علل ايجاد سر مخروطي شكل نوزاد است. تولد‌نوزاد چه به صورت طبيعي و چه به صورت سزارين ممكن است باعث تغيير شكل سر كودك شود. در هنگام زايمان سر نوزاد تحت فشار قرار مي‌گيرد. اما جمجمه كودك هنوز نرم و قابل انعطاف است. در زايمان طبيعي معمولا سر كودك با درصد بيشتري از زايمان سزارين حالت مخروطي مي‌گيرد.

در زايمان هاي سزارين كودك سر گرد تري خواهد داشت. اما درصد صفر مطلق براي گرد بودن سر نوزاد وجود ندارد. اما نگران نباشيد با كمك روش هاي متفاوتي مي‌توان اين عامل را تصحيح كرد. البته كه كاملا موقتي است. پس جاي نگراني نيست.

2. زايمان با مكش‌

يكي از دلايل سر مخروطي شكل نوزاد زايمان با مكش است. در اين حالت نوزاد با كمك مكش شديد به دنيا مي‌آيد و شايد در بالاي سر او توده اي ايجاد شود.

3. زايمان با پنس

سومين عامل ايجاد سر مخروطي شكل نوزاد، زايمان با پنس است. اگر پزشك از پنس براي زايمان استفاده كند، نوزاد كشيده مي‌شود و از طرفين اندكي فرو رفتگي در سر او ايجاد مي‌شود.

4. فشار كانال زايمان

زايمان هاي طولاني يا فشار كانال زايمان باعث ايجاد سر مخروطي شكل نوزاد مي‌شود. اين فشارها استخوان هاي جمجه را روي هم قرار مي‌دهد و ممكن است سر اندكي تيز به نظر برسد.

5. چند قلويي

يكي از علل ايجاد سر مخروطي شكل نوزاد، چند قلويي است. زماني كه نوزادان چند قلو داخل شكم مادر قرار دارند به تدريج فضا براي آنها تنگ و سخت خواهد شد. فشار زياد به نوزادان باعث تغيير شكل سر آنها خواهد شد.

6. وضعيت خواب

خوابيدن دائم به پشت باعث ايجاد سر مخروطي شكل نوزاد مي‌شود. با اينكه خوابيدن به پشت امن ترين راه براي خواب نوزاد است، اما باعث تغييرات شكل سر نوزاد مي‌شود. براي رفع اين عارضه از پزشك بخواهيد وضعيت خواب كودك را براي شما زمان بندي و شرح دهد.

7. نقص مادر زادي

يكي از علت هاي سر مخروطي شكل نوزاد، نقص مادر زادي است. كودك به صورت ژنتيكي به اين عارضه مبتلا شده است و مفاصل نرم سر كودك معمولا تا 2 سالگي وجود دارد. اگر اين نقص مادر زادي قبل از رشد كامل مغز رخ دهد عوارضي مانند ضربه مغزي، تشنج و نابينايي به دنبال دارد.

مدت زمان سر مخروطي شكل نوزاد

سر مخروطي شكل نوزاد معمولا پس از 48 ساعت از تولد‌ پديدار مي‌شود و حدود چند هفته زمان برده مي‌شود تا تغيير شكل به حالت عادي اتفاق افتد. اما اگر اين اتفاق رخ نداد و سر نوزاد تا مدت ها به همين شكل باقي ماند نگران نشويد. سر افراد تا نوجواني به طور كامل بسته نشده است و قابل تغيير است. براي درمان و رفع نگراني با پزشك مشورت كنيد و روش هاي پيشگيري را پرس و جو كنيد.

راه هاي تشخيص سر مخروطي شكل نوزاد

سر مخروطي شكل نوزاد تشخيص هاي گوناگوني دارد كه بايد با توجه به تشخيص پزشك باشد. اما به طور كل با مشاهده ظاهر به راحتي مي‌توانيد تشخيص دهيد. در ادامه به برخي از راه هاي تشخيص سر مخروطي شكل نوزاد اشاره كرده ايم.

  • نقطه اي تيز در ناحيه بالاي سر
  • برجستگي استخواني روي جمجمه
  • فقدان نقطه اي نرم روي سر
  • گوش هاي نا متفارن و جفت

درمان سر مخروطي شكل نوزاد

در بسياري از نوزادان شكل سر نامتقارن است و معمولا پس از 2 هفته از بين مي‌رود. نياز به درمان و جراحي نيز ندارد. پس از گذشت 2 هفته استخوان هاي سر به حالت طبيعي خود باز مي‌گردد.

1. درمان با تغيير موقعيت سر

يكي از روش هاي درمان سر مخروطي شكل نوزاد، تغيير موقعيت سر اوست. البته يكي از ايمن ترين راه ها براي خواب كودك به پشت خوابيدن است. اما گاهي طبق نظر پزشك تغيير موقعيت براي رفع مخروطي بودن سر الزامي است. سعي كنيد براي نگهداري سر نوزاد از ابزار كمكي مانند بالشت استفاده نكنيد.

2. استفاده از اسباب بازي نوراني

دومين روش در نظر گرفته شده براي رفع سر مخروطي شكل نوزاد، استفاده از اسباب بازي نوراني است. اسباب بازي پر صدا يا نوراني را در معرض ديد كودك قرار دهيد و او را ترغيب كنيد تا سرش را حركت دهد و از حالت يكسان خارج كند. حتي بستن اسباب بازي كوچك به مچ دست كودك نيز كار آمد است.

3. درمان از طريق كلاه درماني

كلاه درماني يكي از روش هاي درماني براي سر مخروطي شكل نوزاد است. در اين روش از كلاه هاي كوچك ايمني براي كودك استفاده مي‌كنند. كلاه هاي ايمني به گرد شدن سر نوزاد كمك مي‌كند و معمولا بايد هميشه به مدت 4 ماه داخل سر كودك باشد.

4. عمل جراحي

براي درمان سر مخروطي شكل نوزاد در مواقع مادرزادي از عمل جراحي كمك مي‌گيرند. عمل براي سر هايي با شدت وخيم و بيشتر است. در شرايط ساده و خفيف از روش هاي غير از جراحي استفاده مي‌كنند.

نكاتي براي سر مخروطي شكل نوزاد در جهت مراجعه به پزشك

اگر پس از گذشت 2 هفته سر نوزاد تغيير شكل نداد و شما را نگران تر كرد به پزشك مراجعه كنيد. جهت سر مخروطي شكل نوزاد، اگر با شرايط زير روبرو شديد حتما از پزشك كمك بگيريد.

  • برآمدگي و تورم روي سر
  • فرو رفتگي سر
  • عدم وجود ناحيه نرم در سر
  • لبه هاي محكم روي سر
  • تغيير در شكل چشم كودك
  • تغيير پيشاني كودك
  • رشد كند سر نوزاد
  • نامتقارن بودن سر نوزاد با گذشت 2 هفته

كلام آخر

سر مخروطي شكل نوزاد عارضه اي شايع در تولد نوزادان است. در بيشتر موارد سر نوزاد به خودي خود شروع به گرد شدن مي‌شود. اما در شرايطي پس از گذشت 2 هفته هم چنان سر نوزاد نامتقارن است و باعث استرس و عدم مديريت والدين مي‌شود.

در اين شرايط براي كنترل استرس و ايجاد صبر در خانواده در جهت كمك به كودك بهتر است از روانشناسان كمك بگيريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سر مخروطي شكل نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: سر مخروطي شكل نوزاد | دراز بودن سر نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۲۲:۳۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

دادن موز به نوزاد در زمان مناسب به رشد هر چه بهتر او كمك زيادي مي‌كند. همانطور كه مي‌دانيد موز ميوه‌اي گرمسيري است كه ممكن است حتي برخي بزرگسالان نيز به آن حساسيت داشته باشند. بنابراين براي دادن آن به نوزاد با احتياط كرد. موز را به اشكال مختلف مي‌توان در وعده‌هاي كودك گنجاند.

به دليل نرمي و طعم شيرين اين ميوه اكثر كودكان طعم آن را مي‌پسندند و براي خوردن كسي را به زحمت نمي‌اندازند. كربوهيدرات، پتاسيم، روي، منيزيم، ويتامين c و… موجود در موز مي‌توان از آن به عنوان يك وعده غذايي يا ميان وعده نيز نام برد. اگر فرزندتان بعد از خوردن اين ميوه بي قراري مي‌كند، احتمال دارد كه دچار حساسيتي شده باشد.

منبع: دادن موز به نوزاد را از چند ماهگي شروع كنيم؟

دادن موز به نوزاد | از چند ماهگي به نوزاد موز بدهيم؟

يكي از مهم ترين سوالاتي كه براي والدين و مراقبان نوزاد پيش مي‌آيد اين است كه مواد غذايي غير از شير را از چه زماني مي‌توانيم به نوزاد بدهيم؟ دادن موز به نوزاد از چه زماني مناسب است؟

در جواب بايد گفت: بهترين زمان براي شروع غذاي كمكي 6 ماهگي است. اگرچه برخي مادران به خصوص آن‌هايي كه نوزاد لاغري دارند از 4 ماهگي شروع به دادن غذاي كمكي مي‌كنند. اما اين كار ممكن است مضرات بسياري به همراه داشته باشد. پس بهتر است براي دادن غذايي غير از شير به نوزاد تا همان 6 ماهگي صبر كنيد. براي دادن موز به نوزاد هم از 6 ماهگي به بعد مي‌توانيد اقدام كنيد.

اگر متوجه شديد نوزاد شما به راحتي نمي‌تواند موز را هضم كند بهتر است يك ماه ديگر دادن دادن موز به نوزاد را به تعويق بياندازيد. براي آشنايي با نحوه و زمان شروع غذاي كمكي براي نوزاد كليك كنيد.

فوايد دادن موز به نوزاد چيست؟

موز ميوه‌اي انرژي زاست كه فوايد بسيار زيادي براي نوزادان دارد. علاوه بر اين طعم شيرين موز براي نوزادان خوشايند است، چرا كه انسان‌ها از همان بدو تولد به طعم شيرين علاقه دارند. موز يك ميان وعده آسان و در دسترس براي مادران است و حتي در مسافرت مي‌توان به راحتي آن را تهيه كرد. همچنين موز به دليل بافت نرمي كه دارد به راحتي توسط نوزادان بلعيده مي‌شود. در ادامه به برخي از فوايد دادن موز به نوزاد مي‌پردازيم.

1. موز ماده‌اي مفيد براي مشكلات دفعي

موز به رفع مشكلات، سموم و عفونت‌هاي ادراري كمك مي‌كند. موز‌براي رفع اسهال و يبوست نيز مفيد است. اگر نوزاد شما به دليل ويروس مبتلا به اسهال شده، موز به سفت شدن مدفوع او كمك خواهد‌كرد. اگرهم نوزادتان مبتلا به يبوست است كمي موز له شده را به او بدهيد، فيبرهاي موجود در موز مي‌تواند آب زيادي را وارد مدفوع كند و يبوست را از بين ببرد. بنابراين يكي از فوايد دادن موز به نوزاد، رفع مشكلات دفعي است.

2. موز و فوايد آن در رابطه با هضم غذا

دومين فوايد دادن موز به نوزاد، هضم غذا است. موز منبع غني از فيبري به نام پري بيوتيك يا همان پروبيوتيك است. اين فيبر باكتري‌هاي مفيد را به روده انسان مي‌رساند تا هضم غذا راحت‌تر صورت گيرد. فيبر ديگري در موز وجود دارد به نام پكتين كه با تبديل كربوهيدرات‌ها به قند ساده، هضم غذا را بهبود مي‌بخشد.

3. موز ميوه اي سير كننده و انرژي زا

يكي از فوايد دادن موز به نوزاد، انرژي و سيري به كودك است. نوزادان به انرژي زيادي نياز دارند، چرا كه همواره در حال رشد كردن هستند. كربوهيدرات موجود در موز انرژي بخش است و به همين دليل براي بچه‌هاي در حال رشد توصيه مي‌شود. مواد مغذي درون موز نه تنها انرژي جسماني را تامين مي‌كنند، بلكه سوخت خوبي برا مغز نيز مي‌باشند. پتاسيم ماده‌اي در موز است كه علاوه بر ايجاد انرژي به قدرت تمركز نيز كمك مي‌كند. فيبر موجود در موز خاصيت سير كنندگي بالايي دارد.

4. موز ماده اي مفيد براي استخوان، چشم و قلب

پتاسيم موجود در موز مي‌تواند سديم كه ماده اي خطرناك و سمي است را خنثي كند و از اين راه به بهبود سلامت استخوان كمك كرده و ضربان قلب را منظم نگه دارد. علاوه بر اين موز داراي كلسيم نيز مي‌باشد كه ماده‌اي مفيد و ضروري براي سلامت استخوان هاست. ويتامين آ موجود در موز هم براي بهبود بينايي، سلامت چشم و محافظت از قرنيه چشم مفيد است. در نتيجه از فوايد دادن موز به نوزاد مي‌توان به تقويت چشم، قلب و استخوان ها اشاره كرد.

5. مفيد براي جلوگيري از كم خوني

يكي از فوايد دادن موز به نوزاد، جلوگيري از كم خوني است. فقر آهن در بدن نوزاد باعث كم خوني مي‌شود. اما از آنجايي كه موز حاوي مواد مغذي است به توليد هموگلوبين خون كمك مي‌كند. در نتيجه از كم خوني جلوگيري خواهد كرد.

6. كمك به مغز

دادن موز به نوزاد باعث تقويت قدرت ذهني مي‌شود. موز سوخت بسيار مناسبي براي مغز نوزاد است. پتاسيمي كه در موز موجود است به افزايش انرژي و جريان خون كمك خواهد كرد. و در نهايت موجب افزايش قدرت ذهني نوزاد مي‌شود.

7. كمك از پوست موز براي كاهش التهاب پوست

از جمله فوايد دادن موز به نوزاد، كاهش التهاب پوست است. خيلي از اوقات با كمك پوست موز مي‌توانيد التهاب پوست نوزاد ناشي از نيش حشرات را از بين ببريد.

مضرات دادن موز به نوزاد (واكنش آلرژيك)

اگر بدن نوزادتان حساسيت بالايي دارد ممكن است به مصرف موز واكنش نشان دهد. بنابراين قبل از دادن موز به نوزاد حتما از واكنشات آلرژيك او مطمئن شويد. حساسيت به موز به دو دليل اتفاق مي‌افتد. كه در ادامه شرح داده‌ايم.

1.حساسيت به پروتئين موجود در موز
2. حساسيتي كه از ناتواني بدن در تجزيه آنزيم‌ها به وجود مي‌آيد

اگر بدن با دادن موز به نوزاد دچار حساسيت شود، گلبول‌هاي سفيد بدن او به موز حمله كرد و واكنش‌هاي آلرژيك به وجود مي‌آورند. واكنش هايي ماند تب، التهاب، استفراغ و …

خوشبختانه فقط عده كمي از نوزادان به موز آلرژي دارند. اما محض اطمينان بهتر است در دفعه اول براي دادن موز به نوزاد، فقط يك قاشق چاي خوري پوره شده به نوزاد بدهيد تا از عدم واكنش آلرژيك او مطمئن شويد.

روش مناسب دادن موز به نوزاد

بهترين روش دادن موز به نوزاد تهيه پوره موز است. اين روش براي دادن موز به كودكان زير يك سال مفيد است اما براي كودكان بزرگتر هم مي‌تواند جوابگو باشد. براي تهيه موز مراحل زير را طي كنيد.

1.موزي را انتخاب كنيد كه زرد باشد نه سبز و نه سياه شده، مطمئن شويد كه موز شيرين و نرم است و لكه سياهي روي آن وجود ندارد.

2.موزپوست نكنده را به كمك آب و سركه بشوييد تا آلودگي هاي آن از بين برود.

3.اول موز را به قطعات كوچك خرد كنيد سپس به كمك مخلوط كن، گوشت كوب يا پشت قاشق موز را له كنيد.

4.بهتر است كمي از شير مادر در حد چند قطره به موز له شده اضافه كنيد تا نرم تر و خوشمزه تر شود.

5.اگر كودك‌تان بيشتر از يك سال سن دارد مي توانيد اين تركيب‌ها را براي او تدارك ببينيد: مخلوط موز و آواكادوي پوره شده، مخلوط موز و سيب پوره شده، مخلوط موز و هلوي پوره شده (پوره موز را مي توانيد تا 3 روز در يخچال نگه داري كنيد).

كلام آخر

دادن موز به نوزاد از سن 6 ماهگي براي او بي خطر است. اما سعي كنيد هميشه قبل از دادن ميوه يا غذايي جديد از حساسيت هاي غذايي كودك خود مطلع باشيد. اگر در خانواده كسي به موز آلرژي دارد پس با احتياط بيشتري در وعده هاي غذايي فرزندتان موز قرار دهيد. معده و روده نوزادان هنوز كاملا تكامل نيافته و هنوز آنزيم هاي لازم براي هضم انواع مواد غذايي را ندارد. مادران بايد نسبت به گوارش و هاضمه نوزاد هشيار باشند.

براي رشد مناسب و تنظيم يك رژيم غذايي مناسب براي كودك حتما از روانشناس و مشاورين كودك راهنمايي بگيريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دادن موز به نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا مصرف موز سبب كم خوني مي شود؟

خير. متاسفانه اين باور اشتباه بين مردم وجود دارد كه مصرف موز در كودكان سبب كم خوني مي شود اما در حقيق موز داراي آهن و مواد ديگري ايت كه برا مبارزه با كم خوني به بدن كمك مي كنند.

آيا مصرف موز با لكنت ارتباط دارد؟

طب سنتي عقيده دارد مصرف موز زياد زير يك سال مي تواند سبب لكنت نوزاد شود. البته علم تجربي اين عقيده را تاييد نكرده.

آيا مي توان در زمان سرماخوردگي به كودك موز داد؟

خير. مصرف موز به هنگام سرما خوردگي سبب پيشرفت بيماري مي شود.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: دادن موز به نوزاد را از چند ماهگي شروع كنيم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۱۹:۲۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

كهنه بچه براي كودكان با حساسيت پوستي بسيار مناسب است. اين وسيله از زمان هاي قديم مورد استفاده مادران قرار داشت. و امروزه نيز به صورت بسته بندي مي‌توانيد از داروخانه ها تهيه كنيد. از كهنه كودك مي‌توانيد هنگام تولد تا 4 سالگي استفاده كنيد. اين كهنه‌ها قابليت شستشوي دارد و از جنس نخي و پارچه اي تهيه شده اند. بسيار اقتصادي هستند. حساسيتي براي كودك ايجاد نمي‌كند. براي جلوگيري از درز ادرار و مدفوع كودك از محافظ هاي ضد آب استفاده كنيد. محافظ ها علاوه بر تميز نگهداشتن كهنه، به سفت ماندن آن نيز كمك مي‌كنند. در ادامه در رابطه با تمامي خصوصيات كهنه ها توضيح داده ايم.

منبع: كهنه بچه | پارچه هاي نخي ضد حساسيت براي كودك

كهنه بچه

كهنه بچه تكه پارچه مستطيلي از جنس الياف پنبه اي است. اين پارچه قابليت شستشويي دارد و از داروخانه ها مي‌توانيد تهيه كنيد. براي كودكاني كه به پوشك هاي يك بار مصرف حساسيت دارند بهترين گزينه استفاده از كهنه است. وسيله اي اقتصادي براي خانواده ها است و قابليت شستشويي دارد.

استفاده از كهنه كودك با كيفيت به راحتي و بهداشت كودك كمك مي‌كند. سن استفاده از كهنه از بدو تولد تا سنين بالاتر مي‌باشد. از كهنه براي جلوگيري از درز ادرار و مدفوع استفاده مي‌كنند و عملكردي شبيه به پوشك دارد. براي اينكه ادرار و مدفوع نوزاد پس ندهد، از محافظ هاي ضد آب همراه با استفاده مي‌كنند. كهنه كودك در صورتي كه نخي باشد رطوبت را به خود جذب مي‌كند و از بروز مدفوع به بيرون جلوگيري مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تعويض پوشك نوزاد كليك كنيد.

براي تهيه كهنه بچه سعي كنيد از داروخانه ها با جنس مرغوب استفاده كنيد. از آن جايي كه پوست كودك بسيار حساس است بايد از بهترين متريال ها استفاده كنيد.

جنس كهنه بچه

كهنه بچه جنس كتان، پارچه اي و پنبه اي دارد. پارچه كهنه بايد لطافت و ظرافت بالايي داشته باشد. تا كم ترين ميزان آسيب رساني را به پوست او داشته باشد. در ادامه در رابطه با دو جنس موجود كهنه كودك توضيح داده ايم.

جنس پارچه

كهنه با جنس پارچه از بروز حساسيت در كودك جلوگيري مي‌كند. از رطوبت جلوگيري مي‌كند و قابليت شستشو دارد. پارچه نخي بهترين متريال را براي پوست نوزاد دارد و ضد حساسيت است. و از آسيب هاي پوستي به راحتي جلوگيري مي‌كند.

جنس نخ

كهنه بچه با جنس نخ پنبه از نمونه هاي قديمي است. براي صرفه جويي اقتصادي از اين جنس كهنه استفاده مي‌شود. اين جنس كهنه ضد حساسيت است و همراه با مشما و محافظ مورد استفاده قرار مي‌گيرد.قابليت شستشو نيز دارد.

كهنه بچه از نظر سايز

معمولا كهنه بچه را از بدو تولد و در سنين بسيار كوچكي تا سنين 3 تا 4 سالگي استفاده مي‌كنند. به همين جهت كهنه كودك سايز هاي مختلفي دارد و بايد بر اساس سن و وزن نوزاد تهيه شود. كهنه بچه سايزهاي استانداري دارد كه در ادامه اشاره كرده ايم.

  1. كهنه سايز كوچك
  2. كهنه سايز متوسط
  3. كهنه سايز بزرگ
  4. كهنه سايز خيلي بزرگ
  5. كهنه پسر بچه

براي تهيه كهنه كودك فارق از سايز به جنس آن دقت كنيد. جنس پارچه اي بهترين متريال را براي پوست نوزاد دارد.

قيمت كهنه بچه

قيمت كهنه بچه هر مقداري كه باشد براي استفاده چند باره است. شركت هاي مختلف، جنس ها و محصولات مختلفي را براي تهيه كهنه كودك مد نظر قرار داده اند كه قيمت هاي متفاوتي دارد. قيمت كهنه ها با توجه به برند توليد، جنس كهنه و اندازه آن متفاوت است.

محافظ كهنه بچه

محافظ كهنه بچه انواع متفاوتي دارد و در دسته هاي مختلفي قرار مي‌گيرد. در ادامه دسته بندي محافظ كهنه بچه را شرح داده ايم.

محافظ كهنه بچه يك بار مصرف

به غير از كهنه بچه، دستمال ظريف و ارزان قيمتي وجود دارد كه خاصيتي ضد آب دارد. از جنس پلي پروپيلن و به شفافي تور است. ابعاد اين كهنه حدودا 28 در 30 سانتي متر است. از اين محافظ زير پا و وسط كهنه استفاده مي‌كنند. به اين دليل كه مدفوع داخل آن قرار بگيرد و خود كهنه كثيف نشود. حتي استفاده 3 تا از اين دستمال با هم موردي ندارد. نگران حساسيت زايي و زخامت اين دستمال نباشيد، زيرا بسيار نرم و ضد حساسيت است. هنگام تعويض كودك اين دستمال را جمع و دور بي اندازيد.

محافظ ضد آب پلاستيكي روي كهنه بچه

يكي ديگر از انواع محافظ هاي كهنه كودك، محافظ ضد آب پلاستيكي است. اين محافظ ها در زمان قديم به عنوان لاستيكي شناخته مي‌شد. امروزه نيز به عنوان شورت هاي گره دار كودك شناخته مي‌شود. جنس اين محافظ ها از PVC مي‌باشد و در سايز كوچك، متوسر و بزرگ وجود دارد. قيمت ارزان دارد و ضد حساسيت مي‌باشد.

از اين محافظ ها معمولا براي سفت ماندن كهنه كودك و سنجاق استفاده مي‌كنند. طريقه استفاده از اين محافظ به اين صورت است كه زير كهنه بچه قرار مي‌دهند و دو طرف آن را به محكمي گره مي‌زنند. اين مخافظ ها قابليت شستشو دارد و با آب و صابون قابليت پاكيزگي دارد. محافظ هاي ضد آب لاستيكي را داخل ماشين لباسشويي قرار ندهيد.

محافظ پارچه اي روي كهنه بچه

جدا از محافظ كهنه بچه پلاستيكي، كاور و پارچه اي نيز روي كهنه بچه قرار مي‌گيرد. جنس اين پارچه از كرك، پشم و پلي يورتان مي‌باشد. قابل شستشو است و براي بستن از دكمه يا چسب استفاده مي‌كنند. برخي از اين پارچه ها حالت شورت دارد و دور پاها و كمر آن كش قرار دارد.

سنجاق كهنه بچه

سنجاق ها و گيره هايي براي نگهداري كهنه بچه وجود دارد. برخي از واليدن علاقه اي به استفاده از محافظ ها ندارند و براي محكم نگه داشتن كهنه بچه از سنجاق مخصوص كهنه استفاده مي‌كنند.

كلام آخر

كهنه بچه موردي مناسب براي كودكان با حساسيت پوستي است. در دو جنس نخي و پارچه اي وجود دارد. توجه به بهداشت و سلامت كودك بايد براي مادران حائز اهميت باشد. در جهت سلامت و بهداشت كودك لازم است تا از روانشناس و مشاورين كمك بگيريد و با نحوه درست رفتار با كودك آگاه شويد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كهنه بچه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: كهنه بچه | پارچه هاي نخي ضد حساسيت براي كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۵۲:۰۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سوزش ادرار در زنان مي‌تواند نشانه عفونت و يا قارچ باشد. در شرايط طبيعي ادرار كردن عملي راحت و بي‌دردسر است. اما در شرايط بيماري، ادرار مي‌تواند دردناك باشد. درد و سوزش به هنگام ادرار عارضه‌اي شايع است كه امكان دارد هر انساني درگير آن شود. سوزش ادرار در زنان بيشتر از مردان است اين امر به خاطر آناتومي طبيعي بدن آن‌ها اتفاق مي‌افتد. سوزش ادرار خود به تنهايي يك بيماري نيست بلكه يك نشانه است.

نشانه‌اي از يك مشكل در دستگاه ادراري يا دستگاه تناسلي. متاسفانه برخي از زنان ايراني به دليل شرم و حياي بيش از حد به دنبال رفع اين مشكل نمي‌روند و درمان را به گذر زمان واگذار مي‌كنند. اين در حالي است كه عدم درمان به موقع مي‌تواند خطرآفرين باشد.

منبع: سوزش ادرار در زنان

سوزش ادرار در زنان

سوزش ادرار در زنان به ويژه سنين كمتر، بيشتر از آقايان مشاهده مي‌شود. از مهم ترين دلايل اين سوزش در خانم ها شامل عفونت مثانه، عفونت پيشابراه، التهاب واژن و … مي‌شود. سوزش و خارش رايج ترين نشانه اين عارضه است. روش هاي درماني متفاوتي جهت درمان و بهبودي اين بيماري وجود دارد كه بايد توسط پزشك انجام شود. در اين مقاله در رابطه با تمامي عوامل بروز سوزش ادرار در زنان صحبت كرده ايم.

دلايل سوزش ادرار در زنان

همانطور كه گفته شد بيماري‌هاي مربوط به دستگاه ادراري و دستگاه تناسلي سبب ايجاد سوزش ادرار در زنان مي‌شوند. البته برخي عوامل ديگر نيز مي‌توانند سبب اين عارضه شوند كه در ادامه به توضيح آن ها مي‌پردازيم.

1. عفونت دستگاه ادراري در زنان

مهم‌ترين و شايع‌ترين علت سوزش ادرار در زنان، وجود عفونت در دستگاه ادراري است. دستگاه ادراي شامل كليه، ميزناي (لوله‌اي كه ادرار را به مثانه مي‌برد)، ميزراه (لوله‌اي كه ادرار را از مثانه خارج مي‌كند)، مثانه و مجاري ادراري مي‌باشد. وجود عفونت در هر كدام از اين اعضا سبب بيماري و سوزش ادرار مي‌شود. وجود عواملي مانند چاقي، ديابت، سنگ كليه و سابقه عفونت ادراري مي‌تواند اين مشكل را تشديد كند. علائم زير به همراه سوزش ادرار نشان مي‌دهند كه شما مبتلا به عفونت دستگاه ادراري شده‌ايد.

  • تب شديد
  • ادرار خونين و يا بدبو
  • تكرر ادرار
  • درد در ناحيه پهلو

درمان عفونت ادرار در زنان

براي درمان عفونت دستگاه ادراري كه باعث سوزش ادرار در زنان مي‌شود، بهتر است به پزشك مراجعه نماييد. به احتمال زياد پزشك براي شما آنتي بيوتيك‌هاي مخصوص تجويز مي‌كند. علاوه بر اين براي درمان سريع‌تر نوشيدن آب فراوان را فراموش نكنيد و پس از رابطه جنسي حتما ادرار كنيد.

2. عفونت مخمر يا قارچي

در واژن بانوان يك نوع مخمر يا همان قارچ وجود دارد كه براي سلامت اين ناحيه ضروري و باعث سوزش ادرار در زنان مي‌شود. اگر قارچ‌هاي درون واژن بيش از حد رشد كنند عفونت قارچي يا مخمري اتفاق مي‌افتد. حدودا 75درصد زنان حداقل يك بار در طول زندگي خود به اين نوع عفونت مبتلا مي‌شوند. احتمال بازگشت اين عفونت حتي پس از درمان كامل نيز وجود دارد.

علائم زير به همراه سوزش ادرار در زنان نشان مي‌دهند كه شما مبتلا به عفونت قارچي شده‌ايد.

  • احساس خارش مداوم در ناحيه واژن
  • درد واژن
  • دانه دانه شدن محل واژن
  • ترشح غليظ، سفيد رنگ و تكه تكه
  • تورم و سرخ شدن قسمت خارجي واژن
  • ادراري كه بيش از حد رقيق يا غليظ باشد

درمان عفونت قارچي

براي درمان عفونت قارچي يا مخمري در ناحيه واژن مي‌توانيد از داروها و پمادهاي ضد قارچ استفاده كنيد. برخي از ضد قارچ‌ها بدون نسخه به فروش مي‌رسد ولي بيشتر آن‌ها نياز به نسخه دارد. پس بهتر است ابتدا به پزشك زنان مراجعه نماييد. اگر در يك سال بيشتر از دوبار به عفونت قارچي مبتلا شده‌ايد و سوزش ادرار در زنان را تجربه مي‌كنيد، بهتر است به پزشك خود اطلاع بدهيد تا رويه درمان دقيق‌تر و طولاني‌تر ادامه پيدا كند.

3. باكتري

عفونت باكتريايي واژن يا همان واژينوز باكتريال يك مشكل شايع ميان زنان است كه سبب سوزش ادرار در زنان و درد به هنگام ادرار كردن مي‌شود. زماني كه تعادل باكتري‌هاي خوب و بد در واژن به هم بخورد اين عارضه پيش مي‌آيد. در زنان 15 تا 44 ساله عفونت باكترياي واژن شايع است و به دليل آميزش يا مصرف محصولي به خصوص پيش مي‌آيد.

علائم زير به همراه سوزش ادرار در زنان نشان مي‌دهند كه شما مبتلا به عفونت باكتريايي شده‌ايد.

  • بوي ناخوشايند واژن
  • بوي ماهي مانند ادرار
  • ترشحات خاكستري يا زرد
  • خارش

درمان عفونت باكتريايي واژن

براي درمان عفونت باكتريايي يا واژينور باكتريال همراه با سوزش ادرار در زنان، لازم است به پزشك مراجعه نماييد. پزشك پس از معاينه و انجام آزمايش براي شما آنتي بيوتيك تجويز مي كند.

4. بيماري هاي مقاربتي

برخي بيماري‌هاي مقاربتي مانند تريكومونياز، تبخال تناسلي، سوزاك و كلامديا مي‌توانند سبب سوزش ادرار در زنان شوند. البته اگر سوزش ادرار نشانه بيماري‌هاي مقاربتي باشد با برخي ديگر از نشانه‌ها نيز همراه است. مانند.

  • خارش
  • تغيير رنگ ادرار
  • زخم شدن تبخال‌هاي واژن
  • ترشحات غيرعادي

درمان بيماري هاي مقاربتي

براي درمان بيماري‌هاي مقاربتي همراه با سوزش ادرار در زنان، لازم است حتما به پزشك مراجعه نماييد يا با يك متخصص مشورت كنيد. در بيشتر بيماري هاي آميزشي و يا همان مقاربتي لازم است علاوه بر شما همسرتان نيز درمان شود.

5. پارگي واژن

پارگي واژن به دو دليل آميزش جنسي و زايمان اتفاق مي‌افتد. كه باعث ايجاد سوزش ادرار در زنان مي‌شود. در ادامه توضيحي من باب انواع پارگي واژن داده ايم.

  • پارگي واژن به دليل آميزش جنسي: زناني كه براي اولين دفعات آميزش جنسي را تجربه مي‌كنند ممكن است دچار پارگي يا زخم در ناحيه واژن شوند. البته اين پارگي‌ها معمولا شديد نيست و مي‌تواند صرفا يك زخم يا خراش جزئي باشد.
  • پارگي واژن به دليل زايمان: در زايمان طبيعي كل بافت واژن منبسط مي‌شود تا نوزاد به دنيا بيايد. اگر واژن مادر انعطاف‌پذيري لازم را نداشته باشد ممكن است دچار پارگي شود. در موارد محدودي اين پارگي بخيه مي‌خورد.

درمان پارگي واژن

پارگي واژن به هر دليلي كه باشد با كمپرس آب گرم تسكين مي‌يابد. آب گرم بر گذرگاه‌هاي عصبي تاثير گذاشته و ميزان سوزش ادرار در زنان را كاهش مي‌دهد.

6. يائسگي

پس از يائسگي برخي هورمون ها مانند استروژن تغيير مي كنند و بافت هاي واژن تحليل مي يابند. به اين اختلال واژينيت آتروفيك كه به معناي همان تحليل رفتگي واژن است. پس از يائسگي پوست ناحيه واژن بسيار نازك مي شود و همين مسئله مي تواند سبب سوزش ادرار در زنان يائسه به هنگام فعاليت هاي روزانه و ادرار شود.

درمان آتروفي واژن

براي درمان آتروفي واژن لازم است به پزشك زنان يا هورمون تراپ مراجعه كنيد. متخصص مربوطه با تجويز برخي مكمل‌هاي هورموني به شما كمك مي‌كند تا مشكل‌تان حل شود.

از ديگر عواملي كه سبب سوزش ادرار در زنان مي‌شوند مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

  • سرطان
  • سنگ كليه
  • گرفتگي عضله واژن به دليل برخي ورزش‌ها
  • پرتو درماني
  • وجود زخم و ضايعه خارجي روي واژن
  • شستن بيش از حد واژن
  • شستن واژن به وسيله محصولات شوينده معطر
  • استفاده از اسپرم كش يا ديافگرام ضد بارداري

7. سنگ كليه

يكي از موارد و دلايل سوزش ادرار در زنان، سنگ كليه است. سنگ كليه به تدريج موجب عفونت مي‌شود. اگر سابقه سنگ كليه داريد و سوزش در خود احساس مي‌كنيد حتما از پزشك كمك بگيريد.

8. التهاب لگن

يكي از دلايل سوزش ادرار در زنان، التهاب لگن است. لگن خانم ها بر لوله هاي رحمي، دهانه رحم، تخمدان ها و رحم اثرات جدي مانند عفونت مي‌گذارد. كه در نهايت موجب رابطه جنسي دردناك، درد در شكم و سوزش در ادرار مي‌شود. التهاب لگن عفونت جدي در واژن به وجود مي‌آورد و به تدريج به اندام هاي توليد منتقل مي‌شود.

چه عواملي خطر ابتلا به سوزش ادرار در زنان را بالا مي‌برد؟

اين عوامل خطر ابتلا به سوزش ادرار در زنان را بالا مي برند:

  • زن بودن
  • ديابت
  • سنگ كليه
  • ارتباط جنسي خطرناك و بدون محافظ
  • ميان سالي و يائسگي
  • بارداري

سوزش ادرار در زنان و زمان مراجعه به متخصص

اگر علائم زير را به همراه سوزش ادرار در زنان مشاهده كرديد، حتما در اسرع وقت به پزشك مراجعه نماييد.

  • تب
  • ترشح غير طبيعي
  • تغيير رنگ ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • وجود چرك در ادرار
  • تكرر ادرار و مشكل ادرار به مدت طولاني
  • بارداري

تشخيص سوزش ادرار در زنان

زماني كه علائم سوزش ادرار در زنان مشاهده شد بايد حتمابه پزشك مراجعه كنيد. آزمايشاتي جهت تشخيص سوزش ادرار وجود دارد كه در ادامه شرح داده ايم.

  • تست ادرار
  • آزمايش خون
  • تست HPV
  • معاينه لگن

بهترين روش هاي پيشگيري از سوزش هنگام ادرار

با رعايت نكات زير مي‌توانيد از سوزش ادرار در زنان جلوگيري نماييد.

  1. مصرف آب روزانه 8 الي 12 ليوان
  2. نگه نداشتن ادرار به مدت طولاني
  3. استفاده از كاندوم به هنگام رابطه جنسي
  4. استفاده از لباس زير نخي به جاي لباس زير هاي پلاستيكي و فانتزي
  5. شستن واژن فقط به وسيله آب و صابون غير معطر
  6. عدم استفاده از دوش واژينال
  7. عدم استفاده از اسپرم كش
  8. عدم استفاده از عطر، كرم و صابون هاي معطر براي واژن
  9. نپوشيدن لباس زير مرطوب
  10. نپوشيدن لباس تنگ
  11. دوري از تنش و اضطراب
  12. تميز نگه داشتن ناحيه تناسلي
  13. عوض كردن به موقع نوار بهداشتي و پد هاي بهداشتي
  14. ادرار پس از نزديكي
  15. عدم استفاده زياد از سيگار، مواد كافئين دار و غذاهاي پر ادويه و تند
  16. مصرف ويتامين ث

روش درماني براي سوزش ادرار در زنان

براي درمان سوزش ادرار در زنان اولين مرحله تشخيص مي‌باشد. دليل و علت اين بيماري كه ناشي از عفونت يا عوامل ديگر است بايد توسط پزشك مشخص شود تا درمان مخصوص صورت بگيرد. در ادامه روش هايي در جهت درمان اين بيماري شرح داده ايم.

  • تغيير در رژيم غذايي
  • آنتي بيوتيك مناسب عفونت
  • درمان عفونت هاي قارچي
  • استروژن براي عفونت واژن
  • الميرون خوراكي
  • اتساع مجاري ادرار
  • داروهاي مثانه بيش فعال
  • درمان علامتي
  • آمي تريپتيلين
  • گاباپنتين
  • سرترالين

كلام آخر

سوزش ادرار در زنان به دلايل مختلفي پديد مي‌آيد. كه هر كدام از دلايل با تشخيص پزشك درمان مي‌شود. روش هاي درماني مانند تغيير در رژيم غذاي، دارو درماني و … جهت بهبودي اين بيماري استفاده مي‌شود. گاهي خانم ها به دليل وجود اين بيماري رابطه هاي جنسي دردناك و حساسي را دارند. و در نهايت باعث دوري و استرس در اين باب مي‌شود. براي درمان و بهبود روابط جنسي مي‌توانيد از روانشناسان كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري، آنلاين و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سوزش ادرار در زنان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چطور مي توان سوزش ادرار در زنان را به صورت خانگي درمان كرد؟

با استفاده از كمپرس آب گر، سركه سيب، جوش شيرين، مصرف ماست كم چرب يا پروبيوتيك، ليمو ترش، جوش شيرين، زنجبيل، خيار، تخم گشنيز و شنبيليله مي توان سوزش ادرار را رفع كرد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: سوزش ادرار در زنان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سوزش ادرار در زنان،
موضوع:
[ ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۴۰:۲۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

دست كردن تو بيني در كودك عملي رايج است كه در سنين خاصي اتفاق مي‌افتد. اما اگر آموزش درست صورت نگيرد به عادت در بزرگسالي تبديل مي‌شود. شرايط مختلفي در خانواده ها وجود دارد كه باعث شكل گيري اين اتفاق مي‌شود. از علل اين عمل مي‌توان به خشكي بيني، مخاط زياد، استرس، خستگي و … اشاره كرد. گاهي كودكان براي اذيت والدين نيز از اين روش استفاده مي‌كنند. زماني كه والدين نسبت به اين عمل كودكان واكنش نشان مي‌دهند، بايد منتظر تكرار مكرر اين اتفاق نيز باشند. براساس توصيه روانشناسان راهكارهايي براي ترك دست كردن تو بيني در كودك وجود دارد. اين شرايط بسته به شخصيت كودك و علل دست كردن تو بيني در كودك بستگي دارد. در اين مقاله در رابطه با راهكارهاي جلوگيري از اين عمل توضيح داده ايم.

منبع: دست كردن تو بيني در كودك | ترك عادت دست در بيني

دست كردن تو بيني در كودك

دست كردن تو بيني در كودك به عنوان بازي يا احساس بد داخل بيني اتفاق مي‌افتد. اما با آموزش هاي صحيح بايد به كودك فهماند كه اين عمل زشت است و نياز به عدم انجام آن است. اين عادت علت مختلفي دارد و در بين كودكان بسيار رايج است. براي آموزش صحيح والدين نبايد برخورد تند داشته باشند. با حفظ آرامش و عملكرد صحيح، البته با كمك از روانشناس با اين موضوع برخورد كنند.

كودكاني كه به اين عمل عادت كرده اند به صورت ناخودآگاه داخل بيني انگشت مي‌برند. بدون توجه به مكان و موقعيتي كه قرار دارند اين عمل صورت مي‌گيرد. در روش آموزش هرگز نبايد از تنبيه و فرياد استفاده كرد. با كمك روانشناس سعي كنيد در تربيت كودك كوشا باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تربيت كودك كليك كنيد.

علت دست كردن تو بيني در كودك

دست كردن تو بيني در كودك به علت هاي مختلفي بستگي دارد. اين علل بسته به شرايط كودك و خانواده رخ خواهد داد. در ادامه در رابطه با علت دست كردن تو بيني در كودك صحبت كرده‌ايم.

  • اين عمل باعث كاهش استرس كودك مي‌شود.
  • كودك كنجكاو است كه بيني اش كجاست.
  • كنجكاوي در رابطه با اين موضوع كه چيزي داخل بيني اش گير كرده است.
  • اين عمل باعث گذشت زمان مي‌شود.
  • تبديل به عادت عصبي شده است.
  • براي عصباني كردن والدين انجام مي‌شود.
  • جريان مخاط در بيني باعث اين اتفاق مي‌شود.
  • معمولا اين كودكان به آلرژي مبتلا هستند.
  • خشكي بيني
  • خستگي روحي
  • حركت ناخودآگاه

راهكار ترك دست كردن تو بيني در كودك

عمل دست كردن تو بيني در كودك يكي از زننده ترين صحنه ها براي هر فرد در سنين مختلف است. براي حل و رفع اين مشكل بايد به توصيه هاي روانشناسان گوش فرا دهيد. در ادامه در رابطه با راهكار ترك دست كردن تو بيني در كودك اشاره كرده‌ايم.

1. در عمل دست كردن تو بيني در كودك، واكنش نشان ندهيد

اولين راهكار براي دست كردن تو بيني در كودك، نشان ندادن واكنش است. سعي كنيد چيزي به كودك نگوييد. بله سخت و شايد غير ممكن به نظر برسد، اما سعي كنيد در اين باره كودك را تحت تنبيه و دعوا قرار ندهيد. دعوا كردن كودك هيچ كمكي براي رفع اين مشكل نخواهد كرد. از تنبيه هايي مانند بستن كش تنبيه دور مچ دست استفاده نكنيد. اين روش براي زمان بزرگسالي است.

2. تا جاي ممكن كودك را تحت فشار قرار ندهيد

دومين روش براي رفع دست كردن تو بيني در كودك، تحت فشار قرار ندادن كودك است. زماني كه كودك را تحت فشار قرار مي‌دهيد، روند مبارزه بين والد و فرزند شكل خواهد گرفت. زيرا كودكان زماني كه متوجه شوند شما از اين حركت بدتان مي‌آيد، بيشتر براي حرص دادن شما از اين عمل استفاده مي‌كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تشخيص اضطراب اجتماعي كودكان كليك كنيد.

3. دستان كودك را مشغول كنيد

يكي از روش هاي رفع دست كردن تو بيني در كودك، مشغول كردن دستان كودك است. براي استفاده از اين تكنيك بايد موقعيت هايي كه كودك دست در دماغش مي‌كند را بشناسيد. پس از شناسايي شرايط مثلا هنگام مشاهده تلويزيون، هنگام بازي يا داخل ماشين بيشتر دست در بيني مي‌برد، در اين شرايط دستان كودك را مشغول كنيد. به او عروسك، توپ پلاستيكي يا بازي هاي فكري بدهيد تا حسابي مشغول شود.

4. فين كردن روشي براي ترك دست كردن تو بيني در كودك است

چهارمين روش رفع دست كردن تو بيني در كودك، آموزش فين كردن است. زماني كه كودكي روش فين را آموزش ببيند كمتر دست در بيني مي‌برد و مخاط داخل بيني را با اين روش تخليه مي‌كند.

5. صبور باشيد

اصلي ترين راه براي ترك دست كردن تو بيني در كودك، صبر و حوصله است. زماني كه صبر كافي براي كمك به كودك داشته باشيد روش ها را با حوصله بيشتري پيش خواهيد برد. كودك خود را با روش هايي مشغول كنيد تا زماني براي انگشت به بيني بردن نداشته باشد. اسباب بازي هايي مانند لگو، پازل و … هر دو دست كودك را به خود مشغول مي‌كند. والدين بايد با صبر و حوصله تربيت كودك را انجام دهند تا در بزرگسالي از اين عمل رنج نبرند.

6. به دنبال محرك هاي آلرژي زاي كودك باشيد

يكي از دلايل اصلي دست كردن تو بيني در كودك، آلرژي است. گاهي كودكان به خاك، گياه، مواد شوينده، عطر، گرده، حيوانات و … حساسيت دارند. قرارگيري در معرض اين عوامل باعث انگشت داخل بيني كردن مي‌شود. سعي كنيد اين محرك ها را شناسايي كنيد تا بيني كودك حساسيت نشان ندهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه عطر زدن به كودك كليك كنيد.

7. سلامت كودك را اولويت قرار دهيد

از عوامل دست كردن تو بيني در كودك، خشكي بيني است. اگر در منطقه اي خشك زندگي مي‌كنيد يا سيستم هواكش باعث خشكي هواي منزل مي‌شود، بايد به اين موضوع توجه كنيد و در طول روز مايعات بيشتري به كودك بدهيد.

8. كودك را به استفاده از دستمال كاغذي تشويق كنيد

بهتر است براي ترك دست كردن تو بيني در كودك براي او از دستمال كاغذي هاي طرح دار و عروسكي استفاده كنيد تا كودك براي استفاده از دستمال كاغذي تشويق شود. به او آموزش دهيد تا هر زماني كه نياز داشت داخل سرويس بهداشتي از دستمال كاغذي براي فين كردن استفاده كند.

9. از روانشناس و مشاورين كودك كمك بگيريد

كمك از روانشناس در جهت دست كردن تو بيني در كودك، شما را نسب با راهكارهاي لازم براي تربيت كودك آشنا خواهد كرد. كمك از روانشناس و مشاورين كودك علاو بر اينكه باعث اطمينان خاطر والدين خواهد شد، تربيت كودك نيز به بهترين شيوه انجام خواهد شد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

كلام آخر

يكي از دلايل دست كردن تو بيني در كودك استرس است. گاهي كودكان در شرايط خانواده با عوامل استرس زا روبرو هستند. بنابراين براي كاهش استرس و گذشت زمان از اين عمل استفاده مي‌كنند. والدين با كمك از روانشناس و مشاورين كودك مي‌توانند به درمان و كنترل اين استرس ها بپردازند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دست كردن تو بيني در كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: دست كردن تو بيني در كودك | ترك عادت دست در بيني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۵۶:۴۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی