نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

بالا آوردن شير نوزاد يك مساله طبيعي در نوزادان تازه متولد شده است كه با مرور زمان و بزرگ شدن كودك خود به خود از بين مي‌رود. بالا آوردن شير زماني اتفاق مي‌افتد كه نوزاد به همراه شير هواي زيادي را ببلعد؛ به همين دليل توصيه مي‌شود كه والدين پس از شير خوردن، آروغ نوزاد را بگيرند تا اين هواي اضافي از معده خارج شود. اما برخي مواقع ممكن است استفراغ نوزاد نشانه يك مساله جدي باشد؛ به همين دليل بهتر است كه والدين از نشانه‌هاي استفراغ مرضي در نوزادان آگاهي داشته باشند. مشاوره كودك نيز مي‌تواند در زمينه مراقبت بهتر از فرزندتان شما را ياري كند. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: بالا آوردن شير نوزاد

بالا آوردن شير نوزاد

بعد از تولد نوزاد حتي براي شير خوردن نيز نياز به زمان براي آموزش دارد. بنابراين بسيار طبيعي است كه آن‌ها بعد از شير خودن آن را بالا بياورند. پس نگران نباشيد تنها فرزند نوباوه شما نيست كه شير بالا مي‌آورد، به طور طبيعي نوزادان مقداري از شير را بر گردانده و لباسشان را كثيف مي‌كنند. اين رفلاكس ها تا 4 ماهي به طور طبيعي ادامه مي‌يابد و به اوج خود مي‌رسد. در ادامه

علل بالا آوردن شير نوزاد

نوزادان به دلايل مختلفي شير خورده شده را بالا مي‌آورند. برخي از شايع‌ترين اين دلايل به شرح زير هستند:

1. پرخوري

نوزادان از خوردن شير لذت مي‌برند و متوجه سيري خود نمي‌شوند. به همين دليل بيشتراز حد نياز شير خورده و بالا مي‌آورند. مادران بايد به مقدار مناسب به كودك خود شير بدهند و بيش از حد او را وادار به شير خوردن نكنند. بالا آوردن شير نوزاد اگر به طور مكرر اتفاق مي‌افتد حتما به روند وزن گيري او توجه نماييد.

2. بالا آوردن شير نوزاد | عدم تكامل دستگاه گوارش

قسمتي از دستگاه گوارش نوزاد بعد از تولد رشد مي‌كند. براي مثال در قسمت پايين مري، يك سري عضلات وجود دارند كه وظيفه كنترل ورود و خروج شير را به عهده دارند. اين عضلات در ماه‌هاي اول هنوز قدرت، سرعت و هماهنگي كافي را ندارند و به همين دليل شير را به دهان بر مي‌گردانند. براي كسب اطلاعات در زمينه نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

3. محبوس شدن هواي زياد در شكم نوزاد

نوزادان به دليل فك و دهان ضعيف نمي‌توانند شير را با قدرت بمكند و همراه با آن مقدار زيادي هوا نيز وارد معده‌شان مي‌شود. اگر به درستي و در زمان مناسب آروغ نوزاد را نگيريد، مقدار زيادي هوا در بدن او باقي خواهد ماند و به يك باره شير خورده شده را بالا مي‌آورد.

4. بالا آوردن شير نوزاد | حساسيت

نوزاد ممكن است به غذايي كه مادر خورده يا مواد افزودني شير خشك حساسيت داشته باشد. معمولا وقتي مادران غذاهاي پرادويه يا لبنيات مصرف مي‌كنند نوزادان دچار استفراغ مي‌شوند. با حذف ماده مشكل ساز مي‌توانيد مشكل نوزاد را حل كنيد.

5. بيماري

در برخي موارد امكان دارد كه استفراغ و بالا آوردن شير نوزاد نشانه يك بيماري باشد. بيماري‌هايي مانند مننژيت، عفونت دستگاه دفع، عفونت گوش ، تنگي پيلوريك و… مي‌توانند با استفراغ‌هاي مرضي خود را نشان دهند.

 

تفاوت استفراغ طبيعي و استفراغ خطرناك

استفراغ و بالا آوردن شير نوزاد معمولا به دلايل طبيعي اتفاق مي‌افتد و خطرناك نيست؛ اما استفراغ مرضي مي‌تواند نشانه‌اي از يك بيماري جدي باشد. براي تشخيص بالا آوردن شير نوزاد و استفراغ طبيعي از استفراغ مرضي لازم است با نشانه‌هاي اين دو نوع استفراغ آشنا شويد.

1. نشانه‌هاي بالا آوردن طبيعي در نوزادان

-نوزاد كاهش وزن ندارد و بي اشتها نيست.
-محتوياتي كه بالا مي‌آورد پنيري مانندند.
-نوزاد از بالا آوردن احساس ناراحتي نمي‌كند.
-مقداري كه نوزاد بالا مي‌آورد به نسبت شيري كه خورده خيلي زياد نيست.

2. نشانه‌هاي استفراغ مرضي در نوزادان

-نوزاد وزن نمي‌گيرد و بي اشتهاست.
-خس خس سينه در نوزاد مشاهده مي‌شود.
-تنگي نفس دارد و مدام سرفه مي‌كند.
-در هنگام استفراغ جيغ مي‌زند و گريه مي‌كند.
-نوزاد به صورت پرتابي (يك دفعه و با فشار زياد) بالا مي‌آورد.
-محتوياتي كه نوزاد بالا مي‌آورد سفيد نيستند. اين محتويات سبز، زرد، قهوه‌اي يا خوني مي‌باشند.
-ذراتي همانند قهوه در استفراغ نوزاد وجود دارد.
-در مدفوع نوزاد خون ديده مي‌شود.

در صورت مشاهده هركدام از اين علائم به متخصص كودكان مراجعه نماييد.

 

راهكار‌هايي براي درمان بالا آوردن شير نوزاد

اگر نوزاد شما استفراغ‌هاي مرضي ندارد و صرفا به طور طبيعي شير بالا مي‌آورد، راهكار‌هاي زير به شما كمك خواهند كرد:

1. وضعيت شيردهي مناسب

اگر هنگام شير دادن كودك را در وضعيت درست قرار دهيد ديگر محتويات معده به دهان او باز نمي‌گردد. براي جلوگيري از بالا آوردن شير نوزاد ، بهتر است او را هنگام شيردهي به صورت عمودي قائم نگه داريد نه به صورت خوابيده يا جمع شده. اگر حالت فيزيكي نوزاد راست باشد، مسير عبور شير از دهان تا معده او مستقيم خواهد بود.

2. استفاده از شيشه شير‌هاي استاندارد

كودكاني كه با شيشه شير مي‌خورند، بيشتر از كودكاني كه از سينه مادر شير مي‌خورند دچار رفلاكس مي‌شوند. براي حل مشكل كودك خود از شيشه‌هاي ضد رفلاكس استفاده كنيد كه سوراخ مناسبي نوك آن‌ها وجود دارد. اگر سوراخ شيشه شير كوچك باشد، نوزاد خسته مي‌شود وهوا را مي‌بلعد. اگر سوراخ شيشه شير بزرگ باشد يك دفعه حجم زيادي وارد دهان نوزاد مي‌شود.

3. بالا آوردن شير نوزاد | كمترين حواسپرتي

اگر هنگام شير دهي با نوزاد بازي كنيد يا در جايي شلوغ قرار بگيريد، نوزاد مدام سرش را به اطراف مي‌چرخاند و هوا وارد معده او مي‌شود. علاوه بر اين اگر كودك آرامش نداشته باشد يا مضطرب و نگران باشد، احتمال بيشتري وجود دارد كه همراه شير هوا را ببلعد.

4. نوزاد را خيلي گرسنه و خيلي سير نكنيد

اگر نوزاد مدت طولاني شير نخورده باشد و گرسنه مانده باشد، با عجله شروع به شير خوردن مي‌كند و همين سبب استفراغ مي‌گردد. اگر نوزاد خيلي سير باشد و بيش از توان معده اش شير بخورد هم دچار رفلاكس خواهد شد. پس براي جلوگيري از بالا آوردن شير حتما به تعداد دفعات و ميزان وعده هاي شيردهي نوزاد خود توجه نماييد.

5. آروغ نوزاد را بگيريد

گرفتن آروغ نوزاد باعث مي‌شود هواي اضافي از دهان او خارج شود. اگر نوزاد شما موقع شير خوردن توقف مي‌كند و پس از چند دقيقه دوباره مشغول به شير خوردن مي‌شود، لازم است آروغ او را چند بار در ميان شيردهي بگيريد تا رفلاكس اتفاق نيفتد. براي آشنايي با نحوه صحيح آروغ گرفتن نوزاد كليك كنيد.

6. بالا آوردن شير نوزاد | به شكم نوزاد فشار نياوريد

از شلوار، شورت يا پوشك خيلي تنگ براي نوزاد استفاده نكنيد. چرا كه فشار آوردن به شكم نوزاد مي‌تواند سبب رفلاكس و استفراغ شود. تا حد امكان از پوشك‌هايي با سايز مناسب و شلوار‌هاي گشاد براي نوزاد استفاده كنيد. علاوه بر اين هرگز نبايد پس از شيردهي نوزاد را محكم بغل كنيد.

7. بلافاصله بعد از شير خوردن نوزاد را نخوابانيد

اگر مي‌خواهيد از بالا آوردن شير نوزاد و استفراغ او جلوگيري كنيد، تا نيم ساعت پس ازشيردهي نوزاد را نخوابانيد. او را به حالت عمودي، قائم و ايستاده نگه داريد تا شيري كه خورده جذب شود. غير از خوابيدن بازي كردن و تكان دادن نوزاد بعد از شيردهي مي‌تواند باعث استفراغ گردد پس از آن‌ها پرهيز نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه نحوه صحيح شير دادن به نوزاد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزادان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

معمولا نوزادان تا چند ماهگي شير را بالا مي‌آورند؟

معمولا نوزادان تا 8 ماهگي شير را استفراغ مي‌كنند. البته برخي از نوزادان تا 12 ماهگي نيز رفلاكس دارند.

آيا بالا آوردن شير عارضه شايعي ميان نوزادان است؟

بله. حدود نيمي‌از نوزادان پس از شير خوردن بالا مي‌آورند و اين به دليل هوايي است كه در حين شير خوردن وارد معده‌شان مي‌شود.

تنگي پيلوريك چيست؟

يك نوع بيماري كه بر اثر آن شير در معده يا لوله غذا مي‌ماند. اين بيماري در پسران شايع‌تر است و نشانه آن استفراغ‌هاي مرضي مي‌باشد. با كمك گرفتن از مشاوره كودك مي‌توانيد از نشانه‌هاي سلامت فرزند خود آگاه شويد.

منبع: بالا آوردن شير نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بالا آوردن شير نوزاد،
موضوع:
[ ۴ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۲:۰۸:۳۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن چيست؟ بسياري از والديني كه فرزندشان به مدرسه مي‌رود در مورد نحوه انجام تكاليف و نوشتن مشق‌هاي فرزندشان نگران هستند و نمي‌دانند كه چگونه مي‌توانند آن‌ها را به درس و مشق علاقه‌مند كنند. جالب است بدانيد در بسياري از موارد والدين از سر دلسوزي، ناخواسته رفتارهاي غلطي انجام مي‌دهند كه منجر به بيزاري كودك از درس مي‌شود. اگر شما نيز نگران درس و مشق فرزندتان هستيد در اين مقاله به نكاتي در مورد راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن پرداخته‌ايم كه مي‌تواند براي شما مفيد باشد. همچنين براي رفع سريع‌تر اين مساله از مشاوره كودك استفاده كنيد.

منبع: تشويق كودك براي مشق نوشتن

راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن

مطالعات و تجربيات به ما نشان مي‌دهد اگر والدين به وضعيت تحصيلي فرزند خود در خانه علاقه جدي داشته باشند، فرزندشان در مدرسه عملكرد بالاتري خواهد داشت. اما بسياري از پدر و مادرها اين موضوع را با سخت‌گيري بسيار زياد و گذراندن ساعات طولاني و خسته كننده پاي ميز درس با فرزندشان اشتباه مي‌گيرند. اين مسئله باعث مي‌شود كه كودك به مرور از درس خواندن و انجام تكاليف در خانه بيزار شود و همكاري كافي با شما نداشته باشد. توجه به نكات زير به شما كمك مي‌كند تا بيشترين ميزان تأثيرگذاري را داشته باشيد و با رفتارهاي مناسب فرزندتان را به انجام تكاليف و مشق‌هاي خود تشويق كنيد.
براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشكلات مرتبط با تكاليف مدرسه كليك كنيد.

1- حفط ارتباط خود با معلمان مدرسه از راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن

پيش از هرچيز براي آنكه بتوانيد در زمينه انجام تكاليف بيشترين كمك را به فرزند خود بكنيد لازم است كه معلمان او را بشناسيد و بدانيد كه آن‌ها از شما چه مي‌خواهند. آگاهي دقيق از مطالبات و خواسته‌هاي معلمان به شما كمك مي‌كند تا مسير درستي را با فرزندتان طي كنيد و از اعمال فشار بيش از حد به كودك نيز جلوگيري كنيد. به همين منظور تلاش كنيد در جلساتي كه مدرسه براي ارتباط با شما برگزار مي‌كند مشاركت فعالي داشته باشيد و در ديدار با معلمان درباره تكاليف و مشق‌هاي كودك از آن‌ها سؤال بپرسيد و مشورت بگيريد.

بيشتر بخوانيد: روانشناسي كودكان ابتدايي

2- انتخاب مكان دوستانه و آرام بخش براي نوشتن مشق

مكاني كه كودك در آنجا تكاليف و مشق‌هاي خود را انجام مي‌دهد، در تشويق او به تداوم فعاليت‌هايش تأثير بسزايي دارد. به همين خاطر لازم است كه محيط دوستانه‌اي را براي اين كار فراهم كنيد و اطمينان بيابيد كه او تمام لوازم مورد نياز را در دسترس دارد.

3- اختصاص زمان مشخص براي نوشتن مشق و انجام تكليف

يكي ديگر از راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن تلاش براي زير نظر گرفتن فعاليت‌هاي كودك است. دريابيد كه او چه زماني بيشترين بازدهي را براي انجام تكاليف دارد. براي مثال برخي بچه‌ها پس از مقداري استراحت، انجام بازي و ميل كردن ميان وعده در زمان عصر به بازدهي لازم براي انجام مشق و تكاليف دست مي‌يابند. در حالي كه برخي ديگر ممكن است هنگام شب و بعد از شام عملكرد بهتري داشته باشند. آنچه اهميت دارد اين است كه بتوانيد متناسب با ويژگي‌هاي فرزندتان بهترين زمان را براي او در نظر بگيريد.

4- كمك به كودك براي داشتن برنامه‌ريزي درست

كمك به كودك براي آنكه برنامه‌ريزي درستي داشته باشد يكي از راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن است. براي مثال ممكن است كه برخي از روزهاي هفته كودك تكاليف بيشتري داشته باشد. اين امر او را خسته كرده و منجر به كلافگي او مي‌شود. در اين موقعيت به او كمك كنيد كه فعاليت‌هايش را در طول هفته تقسيم كند.
همچنين از جمله روش‌هايي كه مي‌تواند كمك كننده باشد اين است كه برنامه‌ريزي مناسبي براي استراحت كودك به او ارائه كنيد و براي نوشتن همه تكاليف به صورت يكجا و پشت سرهم به او فشار نياوريد. براي مثال مي‌توانيد هر 15 دقيقه ميان نوشتن مشق‌هاي زياد به او استراحت بدهيد و بگذاريد در اين زمان فعاليت‌هاي مورد علاقه‌اش را انجام دهد و پس از آن دوباره براي نوشتن مشق‌هاي خود بازگردد.
براي شناخت بيشتر در زمينه روش هاي صحيح درس خواندن كليك كنيد.

5- به حداقل رساندن عواملي كه باعث حواسپرتي مي‌شوند

براي آنكه كودك تكاليفش را زودتر و با كيفيت بالاتري انجام دهد لازم است كه در زمان انجام آن‌ها از دقت و تمركز بالايي برخوردار باشد. در اين مسير همراهي شما براي مديريت محيط بسيار اهميت دارد. به اين منظور لازم است زمان‌هايي كه در خانه به نوشتن مشق كودك اختصاص دارد تلويزيون را خاموش كنيد، ابزار الكترونيكي نظير موبايل و تبلت را كنار بگذاريد و از پخش موسيقي با صداي بلند نيز بپرهيزيد.

6- پاداش دهي و قدرداني از راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن

كودكان نسبت به بزرگسالان نسبت به دريافت تشويق و پاداش بيروني حساسيت بيشتري دارند. به همين خاطر شما با تشويق و قدرداني‌هاي به جا مي‌توانيد رفتارهاي مناسبي را در آن‌ها شكل بدهيد. به همين خاطر لازم است كه فعاليت‌هاي مثبت فرزندتان را مورد توجه قرار دهيد، آن‌ها را ناديده نگيريد و از آن‌ها قدرداني كنيد. نكته مهم اينجاست كه براي تشويق فرزندتان هميشه لازم نيست براي او هديه بخريد بلكه تشويق‌هاي كلامي نيز بسيار مؤثر هستند و در دروني شدن رفتارهاي مثبت تأثير بسياري دارند. بايد بدانيد قدرداني و پاداش دهي يكي از بهترين راه‌هاي تشويق كودك براي مشق نوشتن مي‌باشد.
براي آگاهي بيشتر در زمينه روش هاي حل مشكلات دانش آموزان ابتدايي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مدرسه و كودك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

چگونه مي‌توانيم در هنگام نوشتن مشق به فرزندمان كمك كنيم؟

مسئله بسيار مهمي كه در اين زمينه وجود دارد اين است كه به عنوان والدين بدانيد كه در نوشتن مشق فرزندتان بايد تنها نقش يك حامي و هدايتگر را داشته باشيد. در حقيقت والدين بايد از اينكه به جاي فرزندشان به سؤالات پاسخ دهند يا دائما در نحوه پاسخگويي فرزندان مداخله كنند، بپرهيزند. والديني كه بيش از حد كنترل‌گر و مداخله‌گر هستند اعتماد به نفس كودك را از وي مي‌گيرند و به جاي آنكه به پيشرفت فرزندشان كمك كنند بيشتر موجب بيزاري او از فعاليت‌هاي درسي و افت تحصيلي مي‌شوند.

چگونه مي‌توان بدون مداخله‌گر بودن به كودك كمك كرد تا تكاليفش را درست انجام دهد؟

براي آنكه بتوانيد اين كار را انجام دهيد، وظايف خود را در انجام تكاليف درسي فرزندتان مرور كنيد. شما وظيفه نداريد به جاي او چيزي را بنويسيد يا به او بگوييد جواب درست سؤال‌ها چيست. مسئوليت شما اين است كه زمينه و محيط مناسب را براي او فراهم آوريد.
توجه به نكاتي كه در طول متن گفته شد مي‌تواند به شما در اين زمينه كمك بسزايي داشته باشد. اگر شما زمان‌بندي و برنامه‌ريزي مناسبي براي كودكتان داشته باشيد و روش‌هاي رفتاري مناسبي را در پيش بگيريد بدون آنكه مداخله مستقيمي انجام داده باشيد بيشترين كمك را به فرزندتان كرده‌ايد.

منبع: تشويق كودك براي مشق نوشتن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۲:۰۲:۱۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

هيدروسفالي يكي از اختلال‌هاي همراه با كم‌تواني ذهني است كه هنوز علت اصلي رخ دادن آن مشخص نشده است. بااين‌حال عده‌اي عوامل مختلفي چون عفونت‌ها، مسموميت يا ضربه‌هاي فيزيكي به سر و جمجمه را در بروز اين بيماري دخيل مي‌دانند و درنتيجه با كنترل اين موارد، احتمال ابتلاي جنين به هيدروسفالي را كاهش مي‌دهند. اين بيماري داراي انواع و شدت‌هاي متفاوتي است و بر همين اساس مبتلايان علائم گوناگوني از سطحي تا بسيار شديد را گزارش مي‌دهند. در حال حاضر براي بيماران با درجه‌هاي متوسط يا خفيف بيماري راه‌هاي درماني وجود دارد كه درصورتي‌كه به‌موقع اقدام شود مي‌توان تقريباً از بروز بيشتر مشكلات اين افراد جلوگيري كرد. در صورتيكه فرزندتان با اين مشكل روبه رو است مي‌توانيد براي كاهش عوارض و اقدامات لازم مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: هيدروسفالي در نوزادان

هيدروسفالي چيست؟

هيدروسفالي بيماري است كه به دليل ترشح زياد مايع مغزي نخاعي يا عدم جريان و جذب آن در بطن‌هاي مغزي ايجاد مي‌شود. اين اختلال باعث افزايش فشار داخل جمجمه شده و از رشد مغز جلوگيري مي‎‌كند. درنتيجه افراد مبتلا برحسب ميزان آسيبي كه به مغز وارد مي‌شود و ميزان فشاري كه به مغز وارد مي‌شود، دچار درجات متفاوتي از علائم هستند. براي آشنايي با ساير بيماري هاي ژنتيكي كودكان كليك كنيد.

انواع هيدروسفالي

هيدروسفالي‌در دوران جنيني و بعد از تولد

هيدروسفالي ممكن است در دوران جنيني و يا بعد از تولد رخ دهد. هر چه اين بيماري زودتر رخ دهد، يعني به‌مرور مايع بيشتري تجمع مي‌آيد و شدت آسيب وارد شده نيز بيشتر مي‌گردد. در مواقعي كه بيماري در دوران بارداري رخ‌داده، ممكن است سر بزرگ جنين مانع زايمان شود. در مواردي نيز نوزاد با دور سر طبيعي به دنيا مي‌آيد و يا هنوز سر خيلي بزرگ نشده و انعطاف‌پذير است، بنابراين زايمان انجام مي‌گيردد؛ اما بعداً به‌سرعت و به‌خصوص در ماه‌هاي دوم و سوم تولد بزرگ مي‌شود. بزرگي سر گاهي به حدي زياد است كه به آن «جمجمه غول‌آسا» مي‌گويند.

Hydrocephalus در بزرگ‌سالي

برخي از انواع هيدروسفالي نيز ممكن است در افراد با سنين مختلف بروز كند. علت‌هاي احتمالي اين نوع را اغلب به عفونت، تومور، رخ دادن حادثه يا ضربه‌اي به سر، عوارض ناشي از جراحي و يا برخي بيماري‌هاي خاص نسبت مي‌دهند. در اين حالت درصورتي‌كه درماني به‌كاربرده نشود ممكن است منجر به آسيب بافت مغز و بروز اختلالات رواني مثل كم‌تواني ذهني پيش‌رونده يا آلزايمر شود.

ويژگي ها و علائم مبتلايان به هيدروسفالي

بيماري هيدروسفالي با اختلالاتي در رشد مغز و كم‌تواني ذهني، اختلالات حسي و حركتي مانند كري، كوري، عدم كنترل ادرار و مدفوع، مشكلاتي در راه رفتن و نيز انواع فلج‌ها همراه است. ميل كم به غذا، نق‌نق كردن زياد، قدرت كم ماهيچه‌ها، سردرد، لوچي چشم‌ها و… از ديگر علائم مبتلايان به هيدروسفالي است. در اين بيماران حدفاصل استخوان‌هاي جمجمه و ملاج‌هاي مغز به خصوص در قسمت پيشاني بازمي‌ماند و درنتيجه، استخوان‌هاي سر از يكديگر فاصله پيدا مي‌كنند. در اين حالت نقاطي از سطح جمجمه بسيار نرم هستند. سر مبتلايان از جهات مختلف بزرگ مي‌شود، پيشاني برآمده و چشم‌ها فرورفته به نظر مي‌رسند.

در هيدروسفالي نوع پيش‌رونده علائمي همچون اختلالات عصبي، آترومي مغز، صرع، استفراغ و… به چشم مي‌خورد. اختلال رشد ذهني بيماران هيدروسفالي ممكن است از كم‌تواني ذهني بسيار عميق تا كم‌هوشي سطحي و خفيف نوسان داشته باشد.

در شدت‌هاي معتدل‌تر اين بيماري، ناهنجاري‌هاي ذهني عميق و نواقص حسي و حركتي ممكن است به چشم نخورد و حتي در مواردي، بيمار به‌جز سردردهايي كه تجربه مي‌كند عارضه ديگري را گزارش نمي‌كند.

بيشتر بخوانيد: كودكان استثنايي

طول عمر بيماران مبتلا به هيدروسفالي

كودكان مبتلا به هيدروسفالي مخصوصاً در موارد شديد به دليل وجود ناهنجاري‌هاي شديد بدني به همراه حمله‌هاي متوالي و غيرقابل‌كنترل صرع معمولاً عمر چندان طولاني نمي‌كنند.

علت بروز هيدروسفالي

هيدروسفالي ازجمله بيماري‌هايي محسوب مي‌گردد كه علل اصلي آن‌ كاملاً مشخص نشده است. بااين‌حال ممكن است بعضي عفونت‌ها مثل مننژيت و سيفليس، مسموميت‌ها، عوامل مكانيكي مثل ضربه، قرارگيري در معرض اشعه‌هاي مضر و يا حتي عوامل كروموزومي ناشناخته در اين ايجاد بيماري هيدروسفالي دخيل باشند.

چگونگي تشخيص Hydrocephalus

بعدازاينكه پزشك به‌احتمال ابتلاي كودك به هيدروسفالي مشكوك شد، اولين اقدام انجام يك سري آزمايش‌هاي مختلف براي تشخيص گذاري دقيق و تعيين محل تجمع مايع است. آزمايش ام آر آي و آزمايش سي‌تي‌اسكن ازجمله پركاربردترين اين سنجش‌ها هستند. درصورتي‌كه تشخيص هيدروسفالي توسط پزشك متخصص قطعي شد، به بررسي امكان درمان بيمار با شنت گذاري بررسي مي‌گردد.

همچنين در طول درمان نيز آزمايش‌هايي براي بررسي ميزان تأثيرگذاري درمان‌هاي انجام‌شده صورت مي‌گيرد.

راه‌هاي درماني عوارض هيدروسفالي

از مشهورترين راهبردهاي درماني براي بيماران مبتلابه هيدروسفالي، عمل جراحي كاشت شنت است. در اين روش با كمك شنت گذاري، مايع مغزي نخاعي اضافي از بطن‌هاي مغز به قلب، رگ‌هاي گردن و يا ساير شراين بدن منتقل مي‌شود. اين روش درصورتي‌كه در مراحل اوليه بيماري رخ دهد، نتيجه نسبتاً خوبي خواهد داشت.

البته بايد در نظر داشت كه عمل جراحي در هيدروسفالي فقط فشار مايع مغزي نخاعي را در مغز كم مي‌كند ولي وقتي زمان زيادي از بروز اختلال گذشته و به بافت مغزي نيز آسيب‌ رسيده باشد، اختلال رشد مغزي جبران نمي‌شود.

راه درماني ديگري نيز به نام آندوسكوپي ونتيچرالوستومي سوم وجود دارد كه البته در عده محدودي از افراد مفيد واقع مي‌شود. اين روش براي انواعي از هيدروسفالي كه به دليل مسدود شدن دريچه بطن‌ها رخ‌داده، كاربرد دارد. در اين درمان، از فيبر نوري به بخش‌هاي عميق‌تر مغزي و قسمت‌هايي كه دسترسي به آن‌ها دشوار است، استفاده مي‌شود. بعد از اين‌كه فيبر نوري در مكان و ناحيه موردنظر قرار گرفت، يك ابزار حفاري كوچك در قسمتي از بطن سوم مغزي يك حفره ايجاد مي‌كند و بدين‌صورت مايع مغزي نخاعي تجمع يافته مي‌تواند ناحيه مسدود شده را دور بزند و در ناحيه موردنظر و سطح مغز به‌خوبي جريان بيابد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك دچار هيدروسفالي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: هيدروسفالي در نوزادان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هيدروسفالي در نوزادان،
موضوع:
[ ۴ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۵۷:۱۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

علت درد سينه چيست؟ آيا مي‌دانيد كدام دردها مي‌توانند خطرناك باشند؟ درد پستان يا ماستالژيا يك مشكل شايع ميان زنان است. درد سينه براي زنان بالغ در هر سني پيش مي‌آيد و مي‌تواند دوره‌اي يا غير دوره‌اي باشد. برخي از زنان به هنگام احساس درد در ناحيه سينه دچار اضطراب مي‌شوند؛ چرا كه گمان مي‌كنند اين درد به سرطان پستان مربوط است. البته اين باور اغلب اوقات درست نيست و صرفا يك نگراني بيجاست. نگراني‌هاي بي مورد، استرس و اضطراب عواملي هستند كه درد سينه را تشديد مي‌كنند، پس بايد از آن‌ها دوري كنيد. درد پستان را مي‌توان به كمك ماساژ و داروهاي گياهي التيام داد اما در برخي مواقع مراجعه به پزشك ضروريست. در اين مقاله با ما همراه باشيد تا درد ناحيه سينه زنان را به طور كامل مورد بررسي قرار دهيم. براي دريافت خدمات مشاوره تلفني زنان كليك كنيد.

منبع: درد سينه

انواع درد سينه

درد پستان به دو دسته كلي تقسيم مي‌شود: درد سيكلي يا ادواري- درد غير سيكلي يا غير ادواري. هر دسته علائم مخصوص به خودش را دارد كه در ادامه به توضيح آن مي‌پردازيم.

1.درد هاي سيكلي سينه

دردهاي سيكلي در دوره هايي خاص پيش مي‌آيند؛ مثلا در دوره پيش از قاعدگي، اين دردها معمولا در زنان سالم پيش از يائسگي ديده مي‌شود و غير قابل تحمل نيستند. علائم درد هاي سيكلي سينه:

-معمولا مربوط به دوران پيش از قاعدگي است.

-از يك تا دو هفته پيش از قاعدگي شروع شده و با پايان قاعدگي التيام مي يابد.

-با نوعي سنگيني و تورم همراه است. حتي ممكن است توده اي سفت را در سينه خود احساس نماييد.

-در هر دو سينه ديده مي شود

2.درد هاي غير سيكلي سينه

اين دردها همانطور كه از نامشان پيداست در دوره خاصي ايجاد نمي‌شوند و ممكن است يك دفعه پيش بيايند. گاها اين نوع درد ها خطرناكند و از مشكل خاصي خبر مي‌دهند.

علائم درد هاي غير سيكلي پستان:

-مربوط به دوران قاعدگي نيست.

-با نوعي سوزش همراه است.

-ممكن است در يك ناحيه از يك سينه پيش بيايد.

-معمولا مداوم و مستمر است.

براي آشنايي با علائم بارداري كليك كنيد.

علت درد در ناحيه سينه

براي علت يابي حتما خانم بايد به متخصص مراجعه نمايد. اما به طور كلي در ادامه به برخي از عواملي كه موجب ايجاد درد در ناحيه پستان مي‌شوند را آورده‌ايم.

قاعدگي

معمولا چند روز قبل از شروع چرخه قاعدگي زنان دچار تغييرات هورموني مي‌شوند. تغييرات هورموني در اين دوره به افزايش هورمون هاي زنانه يا همان هورمون هاي جنسي مي‌انجامد. تغييرات هورموني، سينه زنان را دچار درد مي‌كند و اگر با علائم ديگري نظير اشتهاي زياد، حالت تهوع، اختلال خلق افسرده، نفخ، آكنه و جوش و … همراه باشد به آن سندرم پيش از قاعدگي گفته مي‌شود. براي آشنايي با راه هاي كاهش علائم سندرم پيش از قاعدگي كليك كنيد.

به هم خوردن تعادل اسيد هاي چرب

وقتي تعادل اسيدهاي چرب در سلول‌ها به هم مي‌خورد، حساسيت سينه نسبت به تغييرات هورموني افزايش مي‌يابد. اين يعني به هم خوردن تعادل اسيدهاي چرب در بدن، درد پستان ناشي از اختلال هورموني را تشديد مي‌كند.

برخي داروهاي خوراكي

مصرف اين نوع داروها مي‌تواند سبب درد ناحيه سينه شود:

-داروهاي هورموني

-داروهاي ضد بارداري

-داروهاي درمان كننده ناباروري

-برخي دارو هاي ضد افسردگي

-داروهاي مرتبط با فشار خون

ساختار سينه

كيست سينه، آسيب يا تروماي سينه، جراحي سينه و وجود تومورهاي خوش خيم و بدخيم در سينه مي‌تواند سبب درد و سوزش‌هاي غير سيكلي شود. اين نوع درد با دردي كه پيش از قاعدگي حس مي‌شود كاملا متفاوت است و امكان دارد فقط در يك سينه بروز كند.

بزرگي سينه

زناني كه سينه‌هاي بزرگ دارند ممكن است هرچندوقت يكبار دچار درد هاي غير سيكلي در ناحيه سينه شوند. دردي كه ناشي از بزرگي پستان باشد معمولا با گردن درد، كمر درد و شانه درد همراه است. در دوره بارداري سينه هاي زنان بزرگتر مي‌شود تا براي شير دهي آماده شود همين عامل مي تواند ايجاد درد كند. براي آشنايي بيشتر با مشكلات در بارداري كليك كنيد.

 

درمان خانگي درد سينه

اگر درد شما جدي و زياد نيست مي‌توانيد به كمك روش‌هاي خانگي آن را بهبود ببخشيد. برخي از روش هايي براي كاهش درد پستان موثر هستند در ادامه شرح داده‌ايم.

كمپرس سرد

سرما مي تواند ناحيه مورد نظر را بي حس كرده، تورم را كاهش دهد و از همين طريق درد را التيام بخشد. اگر مي خواهيد از كمپرس سرد بهره بگيريد كافيست چند تكه يخ را درون كيسه پلاستيكي گذاشته و داخل يك دستمال بپبچيد پس از آن يخ را روي سينه‌هاي خود بگذاريد.

استفاده از تكنيك هاي رفع استرس

گفتيم كه تنش، استرس، اضطراب، فشار رواني و هرگونه مشكل روحي مي‌تواند سبب تشديد انواع درد ها به خصوص درد سينه شود. اگر مي خواهيد درد پستان خود را كاهش دهيد كافيست تكنيك هاي آرامبخش مانند تنفس، مديتيشن و … را بياموزيد و آن ها را به كار ببنديد. براي آشنايي با راه هاي كاهش استرس كليك كنيد.

ماساژ سينه به كمك روغن هاي گياهي

اگر مي خواهيد درد پستان خود را كاهش دهيد مي‌توانيد از تكنيك ماساژ استفاده كنيد. ماساژ سينه به كمك روغن هايي مانند روغن زيتون، روغن كرچك، روغن مريم گلي، روغن كندر، روغن گل پامچال و … براي درمان درد سينه موثر واقع مي شود.

رازيانه

رازيانه يك گياه زنانه است. مصرف اين گياه به صورت دمنوش يا جويدني به تمام خانوم ها توصيه مي‌شود. بهتر است جوشانده رازيانه را چند روز پيش از قاعدگي مصرف كنيد تا تاثير بهتري بگذارد.

مكمل هاي غذايي

استفاده از برخي مكمل هاي غذايي مانند ب 6، ب1، كلسيم، منيزيم، ويتامين اي و مولتي ويتامين مي‌تواند در جهت كاهش دردهاي سينه موثر واقع شود. البته بهتر است قبل از مصرف هرگونه مكمل آزمايش داده و با پزشك خود مشورت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه زنان و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

 

علت درد سينه چيست؟ آيا مي‌دانيد كدام دردها مي‌توانند خطرناك باشند؟ درد پستان يا ماستالژيا يك مشكل شايع ميان زنان است. درد سينه براي زنان بالغ در هر سني پيش مي‌آيد و مي‌تواند دوره‌اي يا غير دوره‌اي باشد. برخي از زنان به هنگام احساس درد در ناحيه سينه دچار اضطراب مي‌شوند؛ چرا كه گمان مي‌كنند اين درد به سرطان پستان مربوط است. البته اين باور اغلب اوقات درست نيست و صرفا يك نگراني بيجاست. نگراني‌هاي بي مورد، استرس و اضطراب عواملي هستند كه درد سينه را تشديد مي‌كنند، پس بايد از آن‌ها دوري كنيد. درد پستان را مي‌توان به كمك ماساژ و داروهاي گياهي التيام داد اما در برخي مواقع مراجعه به پزشك ضروريست. در اين مقاله با ما همراه باشيد تا درد ناحيه سينه زنان را به طور كامل مورد بررسي قرار دهيم. براي دريافت خدمات مشاوره تلفني زنان كليك كنيد.

انواع درد سينه

درد پستان به دو دسته كلي تقسيم مي‌شود: درد سيكلي يا ادواري- درد غير سيكلي يا غير ادواري. هر دسته علائم مخصوص به خودش را دارد كه در ادامه به توضيح آن مي‌پردازيم.

1.درد هاي سيكلي سينه

دردهاي سيكلي در دوره هايي خاص پيش مي‌آيند؛ مثلا در دوره پيش از قاعدگي، اين دردها معمولا در زنان سالم پيش از يائسگي ديده مي‌شود و غير قابل تحمل نيستند. علائم درد هاي سيكلي سينه:

-معمولا مربوط به دوران پيش از قاعدگي است.

-از يك تا دو هفته پيش از قاعدگي شروع شده و با پايان قاعدگي التيام مي يابد.

-با نوعي سنگيني و تورم همراه است. حتي ممكن است توده اي سفت را در سينه خود احساس نماييد.

-در هر دو سينه ديده مي شود

2.درد هاي غير سيكلي سينه

اين دردها همانطور كه از نامشان پيداست در دوره خاصي ايجاد نمي‌شوند و ممكن است يك دفعه پيش بيايند. گاها اين نوع درد ها خطرناكند و از مشكل خاصي خبر مي‌دهند.

علائم درد هاي غير سيكلي پستان:

-مربوط به دوران قاعدگي نيست.

-با نوعي سوزش همراه است.

-ممكن است در يك ناحيه از يك سينه پيش بيايد.

-معمولا مداوم و مستمر است.

براي آشنايي با علائم بارداري كليك كنيد.

علت درد در ناحيه سينه

براي علت يابي حتما خانم بايد به متخصص مراجعه نمايد. اما به طور كلي در ادامه به برخي از عواملي كه موجب ايجاد درد در ناحيه پستان مي‌شوند را آورده‌ايم.

قاعدگي

معمولا چند روز قبل از شروع چرخه قاعدگي زنان دچار تغييرات هورموني مي‌شوند. تغييرات هورموني در اين دوره به افزايش هورمون هاي زنانه يا همان هورمون هاي جنسي مي‌انجامد. تغييرات هورموني، سينه زنان را دچار درد مي‌كند و اگر با علائم ديگري نظير اشتهاي زياد، حالت تهوع، اختلال خلق افسرده، نفخ، آكنه و جوش و … همراه باشد به آن سندرم پيش از قاعدگي گفته مي‌شود. براي آشنايي با راه هاي كاهش علائم سندرم پيش از قاعدگي كليك كنيد.

به هم خوردن تعادل اسيد هاي چرب

وقتي تعادل اسيدهاي چرب در سلول‌ها به هم مي‌خورد، حساسيت سينه نسبت به تغييرات هورموني افزايش مي‌يابد. اين يعني به هم خوردن تعادل اسيدهاي چرب در بدن، درد پستان ناشي از اختلال هورموني را تشديد مي‌كند.

برخي داروهاي خوراكي

مصرف اين نوع داروها مي‌تواند سبب درد ناحيه سينه شود:

-داروهاي هورموني

-داروهاي ضد بارداري

-داروهاي درمان كننده ناباروري

-برخي دارو هاي ضد افسردگي

-داروهاي مرتبط با فشار خون

ساختار سينه

كيست سينه، آسيب يا تروماي سينه، جراحي سينه و وجود تومورهاي خوش خيم و بدخيم در سينه مي‌تواند سبب درد و سوزش‌هاي غير سيكلي شود. اين نوع درد با دردي كه پيش از قاعدگي حس مي‌شود كاملا متفاوت است و امكان دارد فقط در يك سينه بروز كند.

بزرگي سينه

زناني كه سينه‌هاي بزرگ دارند ممكن است هرچندوقت يكبار دچار درد هاي غير سيكلي در ناحيه سينه شوند. دردي كه ناشي از بزرگي پستان باشد معمولا با گردن درد، كمر درد و شانه درد همراه است. در دوره بارداري سينه هاي زنان بزرگتر مي‌شود تا براي شير دهي آماده شود همين عامل مي تواند ايجاد درد كند. براي آشنايي بيشتر با مشكلات در بارداري كليك كنيد.

 

درمان خانگي درد سينه

اگر درد شما جدي و زياد نيست مي‌توانيد به كمك روش‌هاي خانگي آن را بهبود ببخشيد. برخي از روش هايي براي كاهش درد پستان موثر هستند در ادامه شرح داده‌ايم.

كمپرس سرد

سرما مي تواند ناحيه مورد نظر را بي حس كرده، تورم را كاهش دهد و از همين طريق درد را التيام بخشد. اگر مي خواهيد از كمپرس سرد بهره بگيريد كافيست چند تكه يخ را درون كيسه پلاستيكي گذاشته و داخل يك دستمال بپبچيد پس از آن يخ را روي سينه‌هاي خود بگذاريد.

استفاده از تكنيك هاي رفع استرس

گفتيم كه تنش، استرس، اضطراب، فشار رواني و هرگونه مشكل روحي مي‌تواند سبب تشديد انواع درد ها به خصوص درد سينه شود. اگر مي خواهيد درد پستان خود را كاهش دهيد كافيست تكنيك هاي آرامبخش مانند تنفس، مديتيشن و … را بياموزيد و آن ها را به كار ببنديد. براي آشنايي با راه هاي كاهش استرس كليك كنيد.

ماساژ سينه به كمك روغن هاي گياهي

اگر مي خواهيد درد پستان خود را كاهش دهيد مي‌توانيد از تكنيك ماساژ استفاده كنيد. ماساژ سينه به كمك روغن هايي مانند روغن زيتون، روغن كرچك، روغن مريم گلي، روغن كندر، روغن گل پامچال و … براي درمان درد سينه موثر واقع مي شود.

رازيانه

رازيانه يك گياه زنانه است. مصرف اين گياه به صورت دمنوش يا جويدني به تمام خانوم ها توصيه مي‌شود. بهتر است جوشانده رازيانه را چند روز پيش از قاعدگي مصرف كنيد تا تاثير بهتري بگذارد.

مكمل هاي غذايي

استفاده از برخي مكمل هاي غذايي مانند ب 6، ب1، كلسيم، منيزيم، ويتامين اي و مولتي ويتامين مي‌تواند در جهت كاهش دردهاي سينه موثر واقع شود. البته بهتر است قبل از مصرف هرگونه مكمل آزمايش داده و با پزشك خود مشورت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه زنان و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: درد سينه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درد سينه،
موضوع:
[ ۳ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۳:۰۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آيا امكان بارداري در دوران شيردهي وجود دارد؟ در برخي موارد به دنبال زايمان قبلي و دوران شيردهي، زن دوباره باردار مي‌شود. اين نوع از بارداري كه به فاصله كمي از زايمان قبلي رخ مي‌دهد معمولا ناخواسته است. در اكثر مواقع علت اين مسئله يك باور اشتباه مي‌باشد چراكه افراد احساس مي‌كنند در دوران شيردهي عادت ماهانه رخ نمي‌دهد پس بارداري هم اتفاق نمي‌افتد. در برخي موارد هم زوجين به طور خود خواسته تمايل دارند كه دوباره بچه‌دار شوند، در چنين شرايطي بايد توجه داشت كه بارداري مجدد، قبل از بهبود بدن مادر و عدم تغذيه كامل نوزاد از شير مادر مي‌تواند سلامت نوزاد و مادر را به خطر بياندازد و باعث بروز مشكلات جسمي و رواني شود. با توجه به اهميت موضوع در ادامه به طور كامل درباره آن صحبت خواهيم كرد. در صورت نياز مي‌توانيد مشاوره بارداري دريافت نماييد.

منبع: شيردهي در دوران بارداري

بارداري در دوران شيردهي

بارداري در دوران شيردهي ممكن است به سادگي رخ ندهد اما اين مسئله نشان دهنده آن نيست كه اين كار غير ممكن است. از آنجايي كه بسياري از خانم‌ها در دوران شيردهي عادت ماهانه نمي‌شوند، اين موضوع را معادل با باردار نشدن در نظر مي‌گيرند. اثرات ضد بارداري دوران شيردهي معمولا در ماه اول و دوم وجود دارد اما از ماه سوم به بعد زنان بايد پيشگيري از بارداري را شروع كنند. خانم‌هايي كه به نوزاد خود شير نمي‌دهند يا نوزادشان فقط از شير مادر تغذيه نمي‌كند بايد در هفته سوم پس از زايمان به اين مسئله توجه داشته باشند چراكه در غير اين صورت احتمال بارداري براي آن‌ها نيز وجود دارد. حتي خانم‌هايي كه دچار اختلالاتي در تخمك‌گذاري و چرخه‌هاي قاعدگي هستند هم بايد در دوران شيردهي، پيشگيري از بارداري داشته باشند. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد.

به طور كلي مي‌توان گفت هرچه دوران شيردهي بيشتر ادامه پيدا كند و نوزاد فقط از شير مادر تغذيه كند احتمال بارداري در دوران شيردهي كمتر مي‌شود، اما اگر نوزاد در كنار خوردن شير مادر از شير خشك استفاده كند، ترشح هورمون‌هايي كه منجر به شروع تخمك‌گذاري مي‌شوند بيشتر خواهد شد. نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه تخمك‌گذاري ممكن است چندماه پس از دوران شيردهي شروع شود اما از آنجايي كه خانم‌ها به واسطه عادت ماهانه از تخمك‌گذاري مطلع مي‌شوند، ممكن است متوجه تخمك‌گذاري خود در اين دوران نشوند.

براي اطلاع بيشتر درباره احتمال حاملگي كليك كنيد.

علائم بارداري در زمان شيردهي

تجربه علائم بارداري در دوران شير دهي و در حالت عادي تفاوت خاصي با يكديگر ندارد. عمدتا همان علائمي را كه يك خانم باردار در حالت طبيعي تجربه مي‌كند، خانم شيرده هم همان علائم را دارد. با اين حال بارزترين تفاوتي كه وجود دارد اين است كه در دوران شيردهي ممكن است سيكل قاعدگي به حالت طبيعي خود باز نگشته باشد. در اين حالت ممكن است تخمك‌گذاري رخ دهد اما فرد متوجه هيچ يك از علائم پريود مانند درد و خونريزي نشود.

از جمله علائم ديگر بارداري در دوران شيردهي مي‌توان به وجود زخم روي سينه، افزايش شدت حالت تهوع، شيردهي با خستگي مفرط و ضعف بدن اشاره كرد زيرا در اين وضعيت، بدن مادر مجبور است هم مواد مغذي جنين و هم مواد مغذي نوزاد متولد شده را تامين كند. در مواردي ممكن است توليد شير مادر كاهش پيدا كند. كاهش شير مادر مي‌تواند علل مختلفي داشته باشد اما علت هرچه كه باشد براي توليد شير بايد به اندازه كافي از آب و نوشيدني‌هاي مفيد استفاده كنيد.

براي شناخت بيشتر درباره علائم اوليه بارداري كليك كنيد.

موارد ممنوعيت شير دادن به كودك در زمان بارداري

به طور كلي شيردهي در دوران بارداري مشكلي را براي نوزاد متولد شده و مادر به وجود نمي‌آورد، با اين‌حال زمان‌هايي وجود دارد كه بهتر است شيرهي در اين دوران انجام نشود. اين زمان‌ها شامل موارد زير است.

  • زايمان زودرس
  • خونريزي رحم
  • درد رحم
  • عفونت پستان
  • بارداري دو قلو

چالش‌هاي بارداري در دوران شيردهي

بارداري در دوران شيردهي مي‌تواند با چالش‌هايي از جمله تغييرات جسماني مادر، مسائل تربيتي نوزاد، آمادگي براي داشتن فرزند ديگر و… همراه باشد. اولين چالشي كه مادر با آن مواجه مي‌شود تغييرات جسماني بدنش است كه اين تغييرات شامل حساسيت نوك سينه، افزايش حالت تهوع، تغيير در طعم و مزه شير، خستگي مفرط و… مي‌باشد. از آنجايي كه مادر در دوران حاملگي قبلي به اندازه كافي استراحت نداشته و از بسياري از تفريحات و سرگرمي‌هاي خود پرهيز كرده تا بتواند يك زايمان و نوزاد سالم به دنيا بياورد ممكن است حاملگي جديد برايش كمي دشوار باشد و مادر را دچار مشكلات روانشناختي نظير افسردگي و نااميدي بكند.

همچنين از ديگر چالش‌هايي كه ممكن است براي والدين پيش بيايد اين است كه آيا پدر و مادر آمادگي براي تربيت دو فرزند را دارند يا خير. نوزاد متولد شده به تنهايي خودش چالش‌هايي دارد و اگر اين مسئله با مشكلات بارداري همراه شود مي‌تواند بر سبك فرزند پروري والدين و تربيت نوزاد تاثير بگذارد. در چنين شرايطي همسر بايد حامي مادر باشد و تحت هر شرايطي از او مراقب به عمل بياورد. اگر همسرتان كمكي نمي‌كند بهتر است در اولين فرصت با يك روانشناس يا مشاور گفتگو كنيد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك و مشاوره حضوري كليك كنيد.

ادامه شيردهي به همراه بارداري

به طور كلي شيردهي شما مشكلي براي دوران بارداري تان ايجاد نمي‌كند. حتي مي توانيد تا نزديكي هاي زمان زايمان به شيردهي خود ادامه دهيد. حتي پس از زايمان فرزند دوم تان، در نوبت هاي مختلف به فرزند اول تان نيز شيردهي داشته باشيد. اما تحت شرايطي خاص مثل مادراني كه سابقه سقط جنين داشته اند و يا نوزاد نارس به دنيا آورده اند، درمانگر دستور قطع شيردهي مي‌دهد. همچنين در نظر داشته باشيد كه 6 ماه اول تولد نوزاد خوردن شير مادر ضرورت دارد، پس اگر شش ماه هم به نوزادتان از شير خود داده‌ايد و سپس مجبور به قطع آن شده‌ايد، نگران نباشيد و با استفاده از غذاهاي كمكي و شير خشك مي‌توانيد از سلامت رشد او اطمينان حاصل نماييد. اگر شيردهي در بارداري براي تان سخت بود حتما براي اطلاع از روش هاي جايگزين و از شيرگرفتن كودكتان مشورت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا در دوران بارداري مي‌توان به كودك خود شير دارد؟

اگر در حاليكه در دوران شيردهي هستيد و دوباره باردار شديد، لزوماً نبايد شيردهي را قطع كنيد، مي‌توانيد تا پايان حاملگي و حتي بعد از تولد نوزاد بعدي شيردهي را ادامه دهيد. با اين حال براي اينكه توان بدني مادر و سلامت نوزاد حفظ شود بهتر است تا چهار الي پنج ماهگي جنين به نوزادتان شير بدهيد و پس از آن مي‎توانيد از غذاهاي كمكي هم استفاده كنيد.

آيا بارداري بر روي شير مادر تاثير منفي دارد؟

هورمون‌هاي ترشح شده به دليل بارداري مي‌تواند مزه و طعم شير را كمي تغيير دهد. از اين جهت برخي از نوزادان به دليل اين تغيير طعم و مزه از خوردن شير مادر اجتناب مي‌كنند. همچنين گاهي حجم سينه و ضخامت نوك سينه تغيير مي‌كند و نوزاد در مواردي دچار مشكلات مكيدن مي‌شود. به طور كلي شيردهي در دوران بارداري براي نوزاد متولد شده خطري به همراه ندارد و معمولا مشكلي ايجاد نمي‌كند.

بچه ام يك سال و هشت ماه هست و باردار هستم ميتونم هنوز شير خودمو بهش بدم؟

بله شما ميتونيد از شير خودتون به او بدهيد اما چون نزديك به دو سالگي اوست (يعني نزديك سن از شير گرفتن او) بهتره در مورد حفظ سلامت رواني فرزند اولتان با متخصص كودك مشورت نماييد.

منبع: شيردهي در دوران بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۵۵:۴۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سندرم پيش از قاعدگي PMS از جمله عوامل آزاردهنده‌ براي بسياري از خانم‌ها است كه با استفاده از برخي راهكارهاي خانگي نيز قابل درمان است. يكي از علل تغييرات ناگهاني خلق زنان را شروع دوران قاعدگي به شمار مي‌آورند. بسياري از مردم از اين موضوع تنها براي شوخي و مزاح استفاده مي‌كنند. بااين حال، بايد بدانيم كه برخي از بانوان واقعاً دچار مشكلاتي در اين دوره و نيز اندكي پيش از آن مي‌شوند. اين موضوع در بين متخصصان سلامت به سندرم پيش از قاعدگي معروف است و علائم و روش‌هاي درماني متفاوتي دارد. در عده‌اي از زنان، اين نشانگان باعث اختلال در عملكرد روزمره‌شان مي‌شود. به همين دليل، لازم است با علائم اين دوره و نيز برخي روش‌هاي رايج درماني آن بيشتر آشنا شد. براي دريافت خدمات مشاوره تلفني زنان كليك كنيد.

منبع: سندرم پيش از قاعدگي PMS

سندرم پيش از قاعدگي PMS

برخي از خانم‌ها، چند روز قبل از شروع دوره ماهانه خود دچار نوساناتي در خلق‌وخو مي‌شوند. اين موضوع همراه با بروز يك سري مشكلات جسمي، باعث ايجاد ناراحتي‌هايي براي بانوان مي‌گردد. بنابر تعريف متخصصان سلامت روان، سندرم پيش از قاعدگي مجموعه‌اي از سمپتوم هاي جسمي و مرتبط با خلق است كه چند روز قبل از آغاز پريود ماهانه رخ مي‌دهد. گستره و شدت علائم ناشي از اين مشكل در افراد مختلف به‌صورتي متفاوت بروز مي‌كند. بااين‌حال، معمولاً مي‌توان الگويي قابل پيش‌بيني و تكراري را در هر فرد شناسايي كرد.

روش تشخيص سندرم پيش از قاعدگي

بايد در نظر داشته باشيم كه هر تغيير هيجاني در زنان نشان‌دهنده سندرم قبل از قاعدگي نيست. تشخيص بروز اين موضوع در افراد نيازمند نظر پزشك يا متخصصان مجرب در اين حوزه است. اين افراد نشانه‌هاي خاصي را در چند سيكل ماهانه هر شخص مي‌سنجند. آنگاه، پس از بررسي‌هاي دقيق در مورد شدت و تكرر آن‌ها، تشخيص لازم را مي‌دهند.

علت اهميت تشخيص گذاري توسط متخصص آن است كه مشكلات ديگر به‌اشتباه تحت عنوان pms پنهان نشوند. ازجمله مواردي كه ممكن است با سندرم قبل از پريود در خانم‌ها اشتباه گرفته شود عبارت‌اند از: مشكلات تيروئيد، نشانگان خستگي مزمن، افسردگي، اضطراب و ساير اختلالات خلقي. همچنين كمبود برخي ويتامين‌ها يا مواد اساسي در بدن نيز ممكن است باعث بروز علائمي شبيه به اين سندرم در افراد گردد.

علائم سندرم پيش از قاعدگي pms

همان‌طور كه قبلاً اشاره شد، شدت و تعداد علائم پي ام اس در هر خانمي متفاوت است. برخي از زنان اذعان مي‌كنند كه هرگز چنين ناراحتي را تجربه نكرده‌اند. از سوي ديگر، عده‌اي از زنان تقريباً پيش از هر بار دوره ماهانه خود، علائم اين سندرم را با چنان شدتي تجربه مي‌كنند كه باعث اختلال در عملكرد عادي آن‌ها مي‌شود. به‌طوركلي مي‌توان انواع نشانه‌هاي سندرم قبل از قاعدگي در زنان را به دو گروه كلي تقسيم كرد:

نشانه‌هاي رواني PMS

  • كاهش يا افزايش ميل جنسي
  • گريه‌هاي مكرر
  • افزايش تحريك‌پذيري
  • نوسانات خلقي بيش‌ازحد
  • حالات اضطرابي
  • افسردگي
  • ناتواني در تمركز
  • گوشه‌گيري و اجتماع گريزي
  • كاهش يا افزايش اشتها
  • بي‌خوابي

نشانه‌هاي جسمي PMS

  • احساس خستگي
  • افزايش وزن
  • ايجاد نفخ در معده
  • آكنه
  • افزايش حساسيت و تحريك‌پذيري پستان‌ها
  • گاهش تحمل الكل
  • سردرد
  • تنش عضلاني
  • درد مفاصل

درصورتي‌كه اين علائم بيش از حالت طبيعي براي افراد مشكل ايجاد كنند، احتمال بروز اختلال ديسفورياي پيش از قاعدگي يا PMDD در آن‌ها وجود خواهد داشت. براي آشنايي بيشتر با PMDD يا سندرم ملال پيش از قاعدگي كليك كنيد.

علت ابتلا به سندرم پيش از قاعدگي pms

اين‌كه چرا برخي از زنان دچار علائم سندرم پيش از قاعدگي مي‌شوند هنوز براي متخصصان ناشناخته است. بااين‌وجود، تعدادي از عوامل تأثيرگذار بر آن‌كه تاكنون شناخته‌شده‌اند، به شرح زير هستند:

نوسانات هورموني

ميزان هورمون‌هاي مختلف بدن به‌صورت دوره‌اي تغييراتي مي‌كند. اين موضوع باعث مي‌شود كاركردهاي اعضاي بدن نيز هماهنگ با نوسان‌هاي هورموني، تغيير مي‌كنند. بنابر نظر كارشناسان، حالات متغير خلقي و برخي مشكلات جسمي مي‌تواند به همين دليل رخ دهد.

تغيير سطح مواد شيميايي در مغز

مواد انتقال‌دهنده شيميايي در مغز كنترل‌كننده رفتارهاي مختلف انسان‌اند. براي مثال تغيير سطح سرتونين مغز، نقش مهمي در بروز علائم PMS دارد.

ناراحتي‌هاي خلقي

بر طبق نتايج گزارشات باليني، برخي از زنان مبتلابه PMS، به اختلال‌هاي خلقي ازجمله افسردگي مبتلا هستند. اين موضوع، ازنظر عده‌اي از كارشناسان نشان‌دهنده وجود رابطه بين بروز نشانه‌هاي سندرم پيش از قاعدگي و افسردگي است. البته لازم به ذكر است كه تنها داشتن افسردگي باعث ايجاد PMS نمي‌شود.

براي آشنايي با اقدامات و معاينات پيش از بارداري كليك كنيد.

رفع سندرم پيش از قاعدگي

روش‌هاي متنوعي براي درمان علائم آزاردهنده اين سندرم استفاده مي‌شود. ازجمله رايج‌ترين اقدامات در اين حوزه به شرح زير هستند:

دارودرماني

براي استفاده از داروهاي درماني براي كاهش علائم سندرم قبل از پريود، بهتر است نظر متخصص را در نظر گرفت. بسياري از افراد از يك داروي يكسان، نتايج متفاوتي مي‌گيرند. بااين‌حال، برخي از معروف‌ترين داروهاي مورد مصرف براي بهبود سندرم پيش از قاعدگي عبارت‌اند از:

  • داروهاي ضدافسردگي مهاركننده باز جذب سروتونين (SSRI)
  • مواد ضدالتهابي غيراستروئيدي (NSAID)
  • داروهاي ادرارآور يا ديورتيك ها
  • انواع مسكن‌ها

درمان‌هاي رفتاري

برخي عادات رفتاري در زندگي افراد باعث افزايش ناراحتي‌هاي جسمي در طول دوران PMS مي‌شود. درصورتي‌كه اين قبيل عادت‌ها را با رفتارهايي سالم‌تر جايگزين كنيم، مي‌توانيم از بروز يا شدت بسياري از ناراحتي‌هاي اين دوران بكاهيم. ازجمله راهبردهاي مناسب براي تغيير رفتار عبارت‌اند از:

  • استفاده از مواد غذايي سالم به‌خصوص در دوران قاعدگي و پيش از آن
  • استفاده محدود از نمك و غذاهاي شور در وعده‌هاي غذايي
  • مصرف كلسيم
  • عدم استفاده از كافئين و الكل در طول دوران قاعدگي
  • مصرف قرص آهن
  • تبديل ورزش به بخشي از اقدامات روتين روزانه
  • داشتن خواب كافي
  • استفاده از تمرينات آرام‌سازي و يوگا براي كاهش استرس روزانه

درمان هاي سنتي و خانگي سندرم پيش از قاعدگي

برخي از روش‌هاي قديمي براي كاهش علائم آزاردهنده PMS كه توسط عده زيادي مفيد گزارش‌شده‌اند، به شرح زير است:

  • طب سوزني
  • مصرف داروهاي گياهي مانند زنجبيل، رازيانه و روغن پامچال
  • دم‌نوش بابونه، دارچين يا زنجبيل

براي دريافت مشاوره در زمينه زنان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: سندرم پيش از قاعدگي PMS


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سندرم پيش از قاعدگي PMS،
موضوع:
[ ۳ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۴:۴۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

علائم سيري نوزاد چيست و چه زماني بايد غذا دادن به كودك را متوقف كرد؟ يكي از مهمترين دغدغه مادران، شير دادن به نوزاد و حفظ سلامت او است. نوزاد بايد به اندازه مناسب و به دفعات مكرر شير بخورد. معمولاً نوزادان قبل از اينكه به طور كامل گرسنه شوند علائمي را از خود نشان مي‌دهند كه به معني آماده بودنشان براي خوردن شير و يا غذا است. مادران علاوه بر آگاهي درباره علائم گرسنه بودن نوزاد بايد با علائم سير شدن نوزاد هم آشنايي داشته باشند زيرا خوردن شير زياد باعث دل درد و ناآرامي در نوزاد مي‌شود. معمولاً علائم سير شدن نوزاد شامل توقف مكيدن، توقف صداي خوردن، بازيگوشي، رها كردن پستان، به خواب رفتن و… مي‌باشد كه در ادامه به طور كامل درباره آن‌ها توضيح خواهيم داد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: علائم سيري نوزاد

علائم سيري نوزاد

بسياري از زناني كه براي اولين بار مادر شدن را تجربه مي‌كنند، در مقابل نوزادشان دست و پايشان را گم مي‌كنند و يا زبان نوزادشان را نمي‌دانند. اين كه نوزاد كي گرسنه است و يا كي سير شده دركش براي برخي با دشواري هايي همراه است. حتما مقاله نوزاد تازه متولد شده را بخوانيد، در ادامه برخي از نشانه‌هاي سيري نوزادان را آورده‌ايم.

1- توقف مكيدن پستان

اولين نشانه‌اي كه مي‌توان آن را به معني سير شدن نوزاد در نظر گرفت، توقف مكيدن پستان يا شيشه شير است. در مواردي ممكن است نوزاد پستان را رها كند، اگر مادر پستان را درون دهانش قرار دهد و نوزاد گرسنه باشد دوباره آن را مي‌مكد اما اگر پستان درون دهان نوزاد قرار داده شد و شير نخورد به معني سير شدن نوزاد است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه شير دادن به نوزاد كليك كنيد.

2- كند‌تر مكيدن

هنگامي كه نوزاد گرسنه است، تند تند پستان مادر يا شيشه شير را مي‌مكد اما زماني كه نوزاد در حال سير شدن است كم كم سرعت مكيدن خود را آهسته و كندتر مي‌كند. اين كندتر مكيدن پستان مي‌تواند از علائم سيري نوزاد باشد.

3- بازيگوشي از علائم سيري نوزاد

زماني كه نوزاد گرسنه باشد، تنها دغدغه‌اش سير كردن شكمش است و هيچ فعاليت ديگري انجام نمي‌دهد و تحت هيچ شرايطي نمي‎توان حواس نوزاد را به چيز ديگري پرت كرد. به همين ترتيب وقتي نوزاد سير شود و ديگر ميلي به خوردن غذا نداشته باشد كم كم شروع به بازيگوشي و ارتباط با محيط اطرافش مي‌كند.

4- خوابيدن

يكي از علائم سيري نوزاد ، خوابيدن در هنگام شير خوردن است. در مواردي پيش مي‌آيد كه نوزاد در هنگام شير خوردن مي‌خوابد، اين خوابيدن به معني سير شدن نوزاد است. در چنين حالتي بهتر است نوزاد را براي خوردن ادامه شير بيدار نكنيد زيرا هر وقت كه گرسنه باشد دوباره بيدار مي‌شود.

5- علائم سيري نوزاد | تغيير در شيوه مكيدن

زماني كه نوزاد گرسنه باشد به طور واضح پستان را براي خوردن شير مي‌مكد. در صورتيكه نوزاد به اندازه كافي شير خورده باشد ممكن است فشار كمتري به نوك پستان وارد كند تا شير خارج شود و يا ممكن است به جاي مكيدن، پستان مادر را گاز بگيرد يا بازيگوشي كند.

6- قطع شدن گريه نوزاد

از آنجايي كه تنها راه ارتباطي نوزاد با دنياي اطراف خنده و گريه كردن است نوزادان معمولا گرسنگي خود را با گريه كردن نشان مي‌دهند. به همين ترتيب وقتي نوزاد سير شود گريه كردنش متوقف مي‌شود. از اين جهت مي‌توان قطع شدن گريه را نشانه‌اي از سيري نوزاد در نظر گرفت. زماني كه نوزاد در حين شير خوردن است و همچنان گريه مي‌كند مواظب باشيد كه كودك را به درستي در آغوش گرفته باشيد زيرا مكيدن نادرست پستان و گريه كردن در هنگام شير خوردن باعث ورود هوا به داخل معده نوزاد و نفخ مي‌شود.

7- علائم سيري نوزاد | لبخند زدن

تشخيص لبخند زدن به دليل سير شدن از غذا در ماه‌هاي اول تولد ممكن است كمي دشوار باشد، با اين حال نوزادان پس از 4 ماه از اين كه سير شده‌اند احساس رضايت و شادي مي‌كنند و كمي لبخند مي‌زنند. علائم سيري نوزاد در ماه هاي پس از دو الي سه ماهگي راحت‌تر شناسايي مي‌شوند.

8- رد كردن شيشه يا پستان

كودكي كه سينه مادر (شيشه شير)اش را پس مي زند و با اصرار مادر باز هم صورتش را برمي‌گرداند ويا با دست پس مي زند، يعني سير شده است. اگر بعد از سه بار اصرار سينه شما را پس زد، اطمينان داشته باشيد كه سير شده است.

9- از بين رفتن نشانه‌هاي گرسنگي

لزوما همه نوزادان علائم و نشانه‌هاي يكسان ندارند اما هنگامي كه پس از شير دادن، نشانه‌هاي گرسنگي مانند بي‌قراري، گريه كردن، مكيدن دست، نق‌نق زدن، كشيدن لباس مادر و… رفع شد، مي‌توان نتيجه گرفت كه نوزاد سير شده است. به طور كلي بهتر است به مجموعه علائم جهت متوجه شدن سيري نوزاد توجه شود، نه صرفا به يك علامت يا نشانه خاص. براي اطمينان بايد با توجه به سن نوزاد، تعداد دفعات شير خوردن نوزاد را نيز رعايت كنيد.

همچنين در صورتي كه در تشخيص علائم سيري نوزاد خود و شيوه‌هاي مراقبتي با مشكلاتي مواجه هستيد مي‌توانيد با بهره بردن از مشاوره كودك در راستاي سلامت جسمي و رواني فرزند خود گام برداريد. در همين راستا مركز مشاوره كودك ني ني مايند با داشتن مشاوراني برجسته در زمينه كودك آماده هرگونه خدمت رساني به شما عزيزان به صورت مشاوره تلفني و حضوري مي‌باشد.

سخن آخر

شما بعد از مدتي متوجه رفتارها و خواسته هاي نوزادتان مي‌شويد. اما تا قبل از آن بايد با نشانه هاي گرسنگي و سيري او آشنا شده و نيازهايش را برطرف نماييد. والدين با دريافت مشاوره و راهنمايي هاي لازم براي نگهداري از نوزاد مي‌توانند به راحتي از لحظات شيريني بودن كنار فرزندشان لذت ببرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول درباره علائم سيري نوزاد

آيا مكيدن هميشه نشان‌دهنده گرسنگي است؟

درست است كه يكي از بهترين علائم گرسنگي كودك مكيدن است، اما مكيدن هميشه به معني گرسنه بودن نيست. مكيدن مي‌تواند به دليل بازتاب‌هاي زيستي نوزاد يا حتي به دليل رفع احساس خارش لثه و دندان‌هاي نوزاد باشد. همچنين برخي از نوزادان جهت ايجاد آرامش خود و بازيگوشي شروع به مكيدن مي‌كنند. در نتيجه مكيدن انگشت يا مكيدن هرچيز ديگر شاخص و ملاك تشخيصي صحيحي نيست.

ميزان شير مورد نياز هر نوزاد چه مقدار است؟

همانطور كه بزرگسالان به اندازه حجم معده‌شان غذا مي‌خورند، نوزادان هم به اندازه حجم معده‌شان شير مي‌خورند. زياده روي در خوراندن شير به نوزاد مي‌تواند باعث آسيب به معده و دستگاه گوارش نوزاد شود. بهترين راه براي اينكه متوجه شويد نوزاد به اندازه شير مي‌خورد يا نه اين است كه وزن گيري خوب و طبيعي داشته باشد.

آيا مي‌توان در هنگام خواب نوزاد به او شير داد؟

نوزاد در روز‌هاي اول تولد زياد مي‌خوابد، به طوريكه 80 تا 85 درصد از شبانه روز را خواب است. بهتر است در ماه اول، نوزاد را در طول شب هر 4 ساعت يك بار بيدار كنيد و به او شير بدهيد. در هنگام روز هم بهتر است هر دو ساعت به نوزاد شير داده شود.

منبع: علائم سيري نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: علائم سيري نوزاد،
موضوع:
[ ۲ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۴۹:۳۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

انجام معاينات عمومي پيش از بارداري نقش حياتي در سلامت مادر و جنين در طول دوره بارداري خواهد داشت. با توجه به اينكه پزشك با انجام اين معاينات وضعيت سلامت مادر را مي‌سنجد و آمادگي رحم او را براي باروري مورد بررسي قرار مي‌دهد، انجام اين معاينات قبل از بارداري حائز اهميت مي‌باشند. در اين مطلب با انواع معاينات عمومي پيش از بارداري آشنا مي‌شويد و نكات مهمي را در اين مورد فرا خواهيد گرفت. پس براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

منبع: معاينات عمومي پيش از بارداري

اهميت انجام معاينات عمومي پيش از بارداري

انجام معاينات عمومي قبل از بارداري بدين جهت مهم است كه درصد شانس زنان را براي داشتن دوران بارداري راحت افزايش مي‌دهد و خطر ابتلا به بيماري‌هاي احتمالي را تا حد زيادي كاهش مي‌دهد. با انجام معاينات عمومي پيش از بارداري، مادران مي‌توانند با كسب راهنمايي‌هاي لازم عادت‌هاي رفتاري خود را كه به جنين آسيب مي‌رساند ترك كنند. به طور مثال مصرف دخانيات از جمله سيگار آسيب‌هاي زيادي به سلامت مادر و جنين در طول دوران بارداري وارد مي سازد كه به واسطه معاينات عمومي پيش از ازدواج مي‌توان با كسب راهنمايي‌هاي لازم از يك متخصص آن را ترك كرد. براي آشنايي با اقدامات قبل از بارداري كليك كنيد.

 

بهترين زمان براي انجام معاينات عمومي پيش از بارداري

چند ماه قبل از بارداري بايد به پزشك مراجعه كرد ؟ پزشكان معتقدند بهترين زمان براي انجام معاينات عمومي پيش از بارداري، 6 ماه قبل از آغاز بارداري است و بهتر است در اين دوره زماني، معاينات انجام گيرد و پرونده سلامت براي مادر تشكيل شود. در نتيجه وقتي تصميم به بچه‌دار شدن گرفتيد لازم است تا 6 ماه دست نگه داريد و در اين فاصله اقدامات لازم براي ايجاد آمادگي بدني و رواني را انجام دهيد. براي آشنايي با نحوه برنامه ريزي براي بچه دار شدن كليك كنيد.

 

معاينات عمومي پيش از بارداري | تشكيل پرونده سلامت براي مادر

با اولين مراجعه مادر به پزشك به منظور معاينات عمومي پيش از بارداري، پرونده‌اي براي وي تشكيل مي‌شود كه اطلاعاتي شامل مشخصات فردي، سابقه بيماري‌هاي ژنتيكي، سابقه مصرف دارو، الكل و همچنين رابطه خويشاوندي زن و شوهر را در برمي‌گيرد. از ديگر اطلاعاتي كه مي‌بايست در پرونده سلامت درج شود مي‌توان به سابقه بارداري، سقط جنين و نظم چرخه قاعدگي اشاره كرد. براي آشنايي با فوايد آزمايش ژنتيك كليك كنيد.

 

معاينات فيزيكي قبل از بارداري

به منظور انجام معاينات فيزيكي پيش از بارداري بايد موارد زير توسط پزشك مورد بررسي قرار گيرد.

  • اندازه گيري وزن، قد، شاخص توده بدني و چربي‌هاي اضافي بدن
  • معاينه واژن و اطمينان يافتن از عدم بيماري‌هايي نظير سرطان دهانه رحم
  • بررسي حساسيت‌هاي ناحيه تناسلي و مشكلات احتمالي كه ممكن است با شروع بارداري رخ دهد.
  • معاينه لگن و آمادگي آن براي باروري
  • معاينه غده تيروئيد
  • اندازه گيري ميزان زردي بدن به واسطه معاينه چشم
  • اندازه گيري طحال و كبد با معاينه شكم
  • معاينه پستان و اطمينان از نبود غده و توده
  • بررسي صداي ضربان قلب و ريه ها براي اطمينان از سلامت كامل
  • معاينه پستان و بررسي احتمال وجود توده يا ترشح غير طبيعي در سينه ها

 

معاينات عمومي پيش از بارداري شامل چه آزمايش‌هايي مي‌باشد؟

معمولاً پزشكان متخصص زنان و زايمان روش‌هاي متفاوتي را براي انجام معاينات عمومي پيش از بارداري مورد استفاده قرار مي‌دهند. ما در ادامه مهم‌ترين آزمايش‌هايي كه پيش از بارداري توصيه مي‌شود را معرفي كرده‌ايم:

1- انجام آزمايش خون در معاينات پيش از بارداري

انجام آزمايش خون به منظور تعيين تعداد هموگلوبين خون بسيار مهم و حياتي است. نتيجه آزمايش خون هم چنين ميزان گلبول‌هاي سفيد را نشان مي‌دهد و سطح مقاومت در برابر بيماري‌هايي نظير سرخجه و آبله مرغان را تعيين مي‌كند.

2- آزمايش قند خون

يكي از مهم ترين معاينات عمومي پيش از بارداري آزمايش قند خون است. با انجام اين آزمايش احتمال بيماري ديابت در مادر ارزيابي مي‌شود. از آنجايي كه ديابت دوران حاملگي يك امر معمول و رايج مي‌باشد اگر مادر قبل از بارداري نيز دچار قند خون باشد وضعيت سلامت وي به خطر خواهد افتاد. در اين شرايط لازم است قبل از بارداري مادر براي كاهش قند خون تحت درمان قرار بگيرد.

3- آزمايش غده تيروئيد در معاينات پيش از بارداري

به دليل اينكه مشكلات غده تيروئيد مي‌تواند دوران بارداري را به شدت تحت تأثير قرار دهد و پيامدهاي نامطلوبي بر سلامت مادر و جنين داشته باشد، تمامي متخصصين زنان و زايمان بر انجام اين آزمايش اتفاق نظر دارند. كم كاري يا پركاري تيروئيد مي‌تواند در مسائلي نظير تغيير وزن و خلق و خوي شما تأثير بسزايي بگذارد.

4- واكسيناسيون

به جهت اينكه در دوران بارداري محدوديت در مصرف دارو و تزريق واكسن وجود دارد، مادراني كه تصميم جدي به باردار شدن گرفته‌اند بايد با تجويز پزشك قبل از بارداري واكسن‌هاي خاصي را تزريق كنند و بدن خود را عليه بيماري‌هاي احتمالي ايمن سازند. از جمله واكسن‌هاي تزريقي كه به سلامت بيشتر بدن كمك مي‌كند؛ واكسن آنفولانزا، واكسن هپاتيت B، واكسن سرخجه مي‌باشد. متخصصين طي معاينات عمومي قبل از بارداري به شما تمامي اقدامات لازم در اين زمينه را خواهند گفت.

5- آزمايش ادرار

با انجام اين آزمايش، چنانچه مادر دچار عفونت‌هاي مجاري ادراري باشد مورد درمان قرار مي‌گيرد و پس از برطرف شدن عفونت امكان بارداري ممكن خواهد بود. ضرورت انجام اين آزمايش بخاطر اين است كه وجود عفونت‌هاي ادراري مي‌تواند موجب سقط جنين شود.

بيشتر بخوانيد: مراقبت هاي قبل از بارداري

6- بررسي گروه خوني در آزمايشات عمومي پيش از بارداري

طي اين آزمايشات RH خون مادر مشخص مي‌شود. علاوه بر تكميل شدن پرونده سلامت مادر، نتيجه اين آزمايش تعيين مي‌كند كه براي مادراني كه RH منفي دارند، اقدامات لازم جهت جلوگيري از اختلال خوني مادر و جنين صورت بگيرد.

چك كردن سابقه واكسيناسيون هاي مادر پيش از بارداري

براي به دنيا آوردن فرزندي سالم تا حد امكان بايد جلوي ابتلاي مادر به بيماري هايي كه به جنين آسيب مي‌رساند را گرفت. به مادراني كه قصد بارداري دارند، تزريق واكسن هاي سرخجه، آبله مرغان، ديفتري و كزاز، آنفلوانزا و هپاتيت B توصيه مي‌شود.

در صورتي كه قصد سفر به خارج از كشور و مكان خاصي را داريد، حتما به معالج خود اين موضوع را اطلاع دهيد، تا براي پيشگيري از بيماري هاي خاص اقدامات لازم براي حفظ سلامت مادر و جنين صورت بگيرد.

سخن آخر

علاوه بر اينكه در معاينات عمومي قبل از بارداري بايد در مورد آمادگي جسمي و بدني براي بچه‌دار شدن توجه كنيد، ارزيابي وضعيت آمادگي رواني نيز از اهميت بسزايي برخوردار است. در همين راستا لازم است كه از يك روانشناس كمك گرفته و يك ارزيابي كلي از سلامت روان خود انجام دهيد.

مراجعه به روانشناس هم چنين مي‌تواند به شما كمك كند كه در مورد تغييرات خلق و خو در دوران بارداري و پس از زايمان آگاهي بيشتري داشته باشيد و بتوانيد اقدامات پيشگيرانه مناسبي جهت مبتلا نشدن به افسردگي دوران بارداري يا افسردگي پس از زايمان انجام دهيد. هرچقدر شما از روحيه بهتري برخوردار باشيد از همان دوران جنيني مي‌توانيد ارتباط عميق‌تر و سالم‌تري با فرزند خود برقرار نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

در زمان معاينه‌هاي عمومي پيش از بارداري، نمونه‌برداري از سلول‌هاي دهانه رحم به چه دليل ضرورت دارد؟

اين نمونه‌برداري از طريق تست پاپ اسمير به منظور اطمينان از عدم سرطان دهانه رحم انجام مي‌شود. در صورتي كه نتيجه نمونه برداري منفي باشد، مادران با اطمينان مي‌توانند اقدام به بارداري كنند.

چرا بايد داروهاي مصرفي قبل از شروع بارداري مورد بررسي پزشك قرار بگيرد؟

به دليل اينكه مصرف برخي قرص‌ها مي‌تواند بر بافت بدن مادر در دوران بارداري تأثيرات منفي بگذارد و سلامت جنين را به خطر بياندازد مي‌بايست توسط پزشك مورد بررسي قرار بگيرد.

منبع: معاينات عمومي پيش از بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۳۴:۴۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آروغ گرفتن نوزاد يكي از كارهاي مهمي است كه والدين بايد انجام دهند و شايد اين سوال برايشان پيش بيايد كه لزوم اين كار در چيست. وقتي كه نوزادان شير مي‌خورند به دليل ضعيف بودن فك هواي زيادي به معده‌شان وارد مي‌شود. هواي وارد شده به معده نوزاد مي‌تواند براي او ايجاد ناراحتي كرده و حتي خوابش را بر هم بريزد. نوزادان به تنهايي قادر نيستند هواي محبوس شده در شكمشان را خارج كنند و براي انجام اين كار به كمك نياز دارند. يادگيري نحوه درست گرفتن آروغ نوزاد مي‌تواند به شما كمك كند تا بي قراري‌هاي نوزاد خود را حل كنيد و جلوي دردهاي شكمي او را بگيريد. علاوه بر اين‌ها آروغ گرفتن نوزاد باعث مي‌شود تا او بهتر و راحت‌تر شير بخورد.

منبع: آروغ گرفتن نوزاد

علت آروغ گرفتن نوزاد

آروغ گرفتن نوزاد يك روش كاملا علمي براي كمك به غذا خوردن اوست. اغلب وقتي نوزادان شير مي‌خورند به دليل ناتواني در مكيدن، حباب‌هاي هوا به معده كوچك آن‌ها وارد مي‌شود. اين حباب‌ها روند شير خوردن را مختل كرده و باعث ناراحتي نوزاد مي‌شوند. نوزاد در اين حالت گريه مي‌كند و از خودش بي قراري نشان مي‌دهد تا به شما بفهماند به كمك احتياج دارد. با آروغ گرفتن نوزاد به او كمك مي‌كنيد تا هواي گير كرده در معده‌اش را خالي كند و راحت شود. براي آشنايي با مراقبت هاي لازم در خصوص نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

فوايد آروغ گرفتن نوزاد

1. رفع بي قراري، درد و ناراحتي شكمي نوزاد
2. كمك به شير خوردن بيشتر نوزاد
3. كمك به نوزاد براي پيشگيري از مشكلات گوارشي بعدي او در آينده

نوزادان در آروغ زدن با هم تفاوت دارند، برخي هميشه آروغ مي زنند و روزي بيشتر از يك بار به آروغ گرفتن نياز پيدا مي‌كنند. برخي اوقات هم چند روز يك بار يا فقط برخي اوقات به آروغ گرفتن نوزاد نياز پيدا مي‌شود. با كمك گرفتن از روانشناس كودك مي‌توانيد اطلاعات بيشتري در زمينه برخورد با نوزاد خود به دست آوريد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

 

چه زماني بايد آروغ نوزاد را گرفت؟

معمولا بعد از شير خوردن بهترين زمان براي آروغ گرفتن نوزاد است. اگر بين شيردهي وقفه‌اي افتاد حتما آروغ نوزاد را بگيريد و بعد دوباره به او شير بدهيد. نوزاداني كه مبتلا به رفلاكس هستند بايد هر 5 دقيقه پس از شير خوردن آروغ‌شان گرفته شود.

اگر نوزاد شما علائمي همچون جمع شدن، پيچ و تاب خوردن، ناراحتي و امتناع از شير خوردن، بيدار شدن و گريه كردن در هنگام خواب پس از شيردهي را از خود نشان داد فورا بايد آروغ او را بگيريد.

 

نحوه آروغ گرفتن نوزاد

روش‌هاي زيادي براي آروغ گرفتن نوزاد وجود دارد كه مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد. معمولا نوزادان با تمام روش‌ها راحت نيستند ولي حتما يك روش وجود دارد كه نوزاد شما به كمك آن بتواند بهتر باد گلو كند. براي اطلاع نحوه صحيح شير دادن به نوزاد كليك كنيد.

1. روش سنتي

اين روش سنتي‌ترين راه براي آروغ گرفتن نوزاد است. در اين روش شما مي‌توانيد بنشينيد يا بايستيد سپس نوزاد را بغل گرفته و سينه نوزاد را جلوي سينه خودتان نگه داريد. چانه نوزاد را روي شانه‌تان قرار بدهيد تا به آنجا تكيه كند. زير چانه او و روي لباس خودتان يك پارچه قرار دهيد تا اگر نوزاد بالا آورد محتويات معده او لباس شما را كثيف نكند. يكي از دست‌هايتان را پشت نوزاد قرار دهيد تا او را نگه دارد. با دست ديگرتان كمر نوزاد را به صورت دوراني ماساژ دهيد و چند ضربه آرام به پشت او بزنيد تا آروغ بزند.

2. آروغ گرفتن با روش بالاتر از شانه نوزاد

اين روش براي نوزاداني مناسب است كه مي‌توانند سر و گردن خود را نگه دارند. در اين روش ابتدا پشت به آينه بايستيد، يك پارچه روي شانه خود قرار دهيد تا لباستان كثيف نشود. نوزاد را طوري بگيريد كه شكم او رو به روي شانه شما باشد. پشت او را بماليد تا باد گلو بزند. گاهي به آينه پشت سرتان نگاه كنيد تا مطمئن شويد كودك به راحتي نفس مي‌كشد و روي شانه شما خم نشده است.

3. روش نشسته در دامن

در اين روش براي آروغ گرفتن بايد نوزاد را روي پاي خود بنشانيد به حالتي كه پشتش به شما باشد. سپس يك پارچه يا پيشبند روي يقه نوزاد و پاي خود قرار دهيد. يكي از دستانتان را به حالت حرف انگليسي C بگيريد و با انگشتان آن دست چانه نوزاد را نگه داريد و با كف دست سينه نوزاد را كنترل كنيد. نوزاد را كمي به جلو خم كنيد، بعد با دست ديگر پشت نوزاد را ماساژ دهيد تا آروغ بزند. توجه داشته باشيد كه انگشتان يا دست شما روي گلوي نوزاد قرار نگيرد وگرنه نوزاد نمي‌تواند به خوبي نفس بكشد.

4. آروغ گرفتن با روش چرخاندن نوزاد

همان نكات اوليه روش قبلي را تكرار كنيد. نوزاد را روي ران پايتان بنشانيد، انگشتان خود را به حالت C در آوريد و چانه نوزاد را بگيريد، با كف دستتان هم سينه نوزاد را كنترل كنيد. حالا براي آروغ گرفتن به جاي زدن پشت نوزاد يا ماساژ دادن كمر او، به كمك دستي كه در پشت بچه قرار دارد او را آرام به شكل دوراني بچرخانيد. اين روش نوزاد را بسيار آرام مي‌كند.

5. روش خوابيده روي شكم

نوزاد را روي شكم بخوابانيد. يك پارچه روي پايتان بگذاريد تا شلوارتان كثيف نشود. يك دست خود را زير سر نوزاد بگذاريد و دست ديگر را پشت نوزاد گذاشته و ماساژ دهيد تا آروغ بزند. مراقب تنفس و راحتي نوزاد باشيد. اين را هم فراموش نكنيد كه نبايد محكم به پشت نوزاد ضربه بزنيد.

مدت زمان آروغ زدن نوزاد چقدر است؟

آروغ گرفتن نوزاد كار چندان سختي نيست و بيشتر از چند دقيقه طول نمي‌كشد. البته ممكن است نوزاد شما براي آروغ زدن زمان بيشتري نياز داشته باشد. شما بعد از مدتي متوجه عادات رفتاري نوزادشان مي‌شوند و مدت آروغ گرفتن را خواهيد فهميد. اگر نوزادتان آروغ نزد نشانه هايي از ناراحتي نداشت، فرايند آروغ گيري را متوقف كنيد.

علت سخت آروغ زدن نوزاد

اگر با وجود انجام تمام روش هاي ذكر شده هنوز موفق به آروغ گرفتن نوزاد خود نشده ايد، و كودك تان دچار ناراحتي نشده ممكن است گاز معده نداشته باشد. اما اگر نوزاد بي قرار بود و ناراحتي بروز داد اقدامات زير را انجام دهيد.

  • او را به پشت بخوابانيد و شكمش را ماساژ دهيد
  • همانطور كه پشت خوابانديد پاهاي او را حركت دهيد، به سمت داخل شكمش جمع كنيد و سپس پاهايش را صاف كنيد
  • بعد از دادن غذا براي جلوگيري از بالا آوردن او را به حالت نشسته قرار دهيد
  • اگر باد معده او زياد است و احساس ناراحتي شديد شد، به متخصص مراجعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چرا نوزاداني كه شير خشك مصرف مي‌كنند بيشتر آروغ مي‌زنند؟

چون اين نوزادان هواي بيشتري را وارد معده‌شان مي‌كنند. براي حل اين مشكل مي‌توانيد از شيشه شيرهاي ضد نفخ و ضد رفلاكس كمك بگيريد.

تا چه زماني بايد آروغ نوزاد را گرفت؟

معمولا تا 6 ماهگي بايد اين كار را انجام داد. پس از آن بچه‌ها خودشان ياد مي‌گيرند چطور غذا را ببلعند كه هواي كمتري به معده‌شان ورود پيدا كند.

آروغ گرفتن معمولا چقدر طول مي‌كشد؟

اگر نوزاد آروغ نمي‌زند تا 20 دقيقه پشتش را ماساژ دهيد و سپس او را بخوابانيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد نحوه صحيح آروغ گرفتن نوزاد مي‌توانيد از يك روانشناس كمك بگيريد.

منبع: آروغ گرفتن نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: آروغ گرفتن نوزاد،
موضوع:
[ ۲ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۳۲:۵۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

يكي از لذت بخش‌ترين تصاويري كه در ذهن والدين مي‌ماند رشد هر روزه و روند نشستن نوزاد مي‌باشد. از اين رو دانستن اطلاعات كافي در مورد نحوه و طرز صحيح نشستن نوزاد، بسياري از نگراني‌هاي والدين را در رابطه با رشد و پيشرفت نوزادشان، برطرف مي‌كند. بنابراين هنگامي كه نوزاد به مرحله‌ غلت خوردن و كنترل سر مي‌رسد، بايد كم كم خود را آماده كنيد تا ضمن كمك به او، از اين لحظه شيرين نيز لذت ببريد. نشستن براي كودك مانند يك معجزه مي‌باشد. اين معجزه زماني براي او شيرين خواهد بود كه حمايت همه جانبه را از طرف والدين به خصوص مادر خود دريافت كند. مادران مي‌توانند با آموزش‌هاي لازم و مطالعه‌ كتاب‌هاي مختلف در اين زمينه به تقويت مهارت‌هاي خود بپردازند. همچنين مشاوره كودك نيز مي‌تواند شما را در اين زمينه راهنمايي كند.

منبع: نشستن نوزاد

نشستن نوزاد

بازده زماني نشستن نوزادان با يكديگر متفاوت است. اما معمولا از چهار تا هفت ماهگي، مادران شاهد نشستن نوزاد خود مي‌باشند. طبيعتا اين كار براي نوزادان دلچسب است از اين رو تلاش مي‌كنند تا به هر طريقي از جاي خود بلند شوند. براي آنكه در اين دوران شيرين نوزاد دچار مشكل نشود، بايد نكاتي توسط مادر رعايت شود. در ادامه به اين نكات مي‌پردازيم. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد.

1- نشانه‌هاي شروع نشستن

هر حالت جديدي در نوزاد با نشانه‌هاي خاص خود همراه است. نشستن نيز از اين قاعده مستثني نمي‌باشد. زماني كه نوزاد كنترل خوبي روي سر و گردن خود پيدا مي‌كند، به همه نشان مي‌دهد كه قرار است به زودي بنشيند. البته ماهيچه‌هاي گردن او قبل از نشستن كامل، ضعيف هستند به همين دليل به كمك مادر نياز فراوان دارد. مادر بايد از طريق گرفتن دستان نوزاد، به او كمك كند كه تعادل گردن خود را حفظ كند. او به شما نشان خواهد داد كه عضلاتش قوي شده است و اكنون بايد براي نشستن او را همراهي كنيد.

2- نحوه كمك به نوزاد براي نشستن

بهترين كار تقويت عضلات نوزاد است. نحوه در آغوش گرفتن نوزاد خود را از دو ماهگي تغيير دهيد، بيشتر مواقع به صورت عمودي او را در آغوش بگيريد. نوزاد دوست دارد در اين دوران چهار دست و پا راه برود، مانع او نشويد و به كمك اسباب بازي‌هايش او را به سمت خود هدايت كنيد. اين كارهاي ساده به نوزاد شما كمك مي‌كند سريع‌تر به مهارت نشستن دست پيدا كند. اين فرآيند براي تقويت عضلات نوزاد بسيار كارآمد مي‌باشد.

صندلي‌هاي مخصوصي براي كمك به نوزادان در امر نشستن تعبيه شده است اما سعي كنيد نوزاد خود را به اين دسته از وسايل عادت ندهيد و اجازه دهيد با تلاش‌هاي خود به فرآيند نشستن دست يابند.

3- دير نشستن نوزاد

برخي از نوزادان زودرس فرآيند نشستن را ديرتر از ساير نوزادان، آغاز مي‌كنند. اگر كودك شما فرآيند نشستن را با تأخير آغاز نمود و از طرف ديگر نتوانست تا 9 ماهگي بدون كمك گرفتن سر خود را كنترل كند و يا به طور صحيح بنشيند، حتما با پزشك متخصص مشورت كنيد.

4- نكات ايمني براي نشستن

زماني كه نوزاد نشستن را ياد مي‌گيرد، او وارد دنيايي تازه‌اي مي‌شود كه چيزهاي زيادي برا كشف كردن وجود دارد. از اين رو دوست دارد همه چيز را لمس و امتحان كند، براي در امان ماندن نوزاد سعي كنيد لبه‌هاي تيز را با محافظ‌هاي مخصوص بپوشانيد، از قرار دادن اشياء تيز بر روي ميز خودداري كرده و كشوهاي آشپزخانه را با برچسب‌هاي مخصوص محكم كنيد، تا از بروز هرگونه آسيب به كودك دلبندتان جلوگيري كنيد.

براي آگاهي بيشتر در زمينه رشد كودك يك ساله كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول در خصوص نشستن نوزاد

آيا مي‌توانم از روروك براي كمك به نشستن نوزاد خود استفاده كنم؟

در گذشته از اين وسيله بسيار استفاده شده است اما امروزه طي تحقيقات و آزمايش‌هايي كه محققان بر روي گروه‌هاي مختلفي از نوزادان انجام داده‌اند به اين نتيجه رسيدند كه استفاده از اين وسيله دخالت در يكي از مهم‌ترين مراحل رشد نوزاد مي‌باشد و باعث اختلال در سازمانبندي‌هاي عصبي او مي‌شود، همچنين به ستون فقرات نيز آسيب وارد مي‌كند. بنابراين استفاده از روروك را كمتر كنيد.

نوزاد من هشت ماهش است ولي هنوز با كمك مي‌نشيند. آيا اين خطرناك است؟

هر نوزاد خصوصيات خاص خود را دارد. برخي زودتر و برخي ديرتر مي‌توانند به طور صحيح بنشينند اما اگر اين فرآيند طولاني شود و نوزاد نتوانست بدون كمك بنشيند، بايد با يك متخصص رفتار حركتي و يا متخصص كودكان مشورت بگيريد و علت را پيدا كنيد. در بيشتر موارد پزشك متخصص با ارائه‌ يك سري از حركات تمريني به نوزاد كمك مي‌كند كه بتواند مانند ديگر نوزادان به راحتي بنشيند.

منبع: نشستن نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نشستن نوزاد،
موضوع:
[ ۱ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۲۴:۴۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی