نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

هفته بيستم بارداري زماني است كه مادر وارد نيمه دوم بارداري شده است و جنين به سرعت در حال رشد و تكامل مي‌باشد. به طور روزانه وزن جنين با افزايش همراه است و از نظر ساختاري و ظاهري هرچه بيشتر شبيه به يك نوزاد مي‌شود. در اين هفته تغييرات ظاهري مادر نيز به وضوح نشان دهنده باردار بودنش است. در سه ماهه دوم بارداري، خصوصا هفته بيستم مادران معمولاً سرشار از انرژي هستند و مشكلات زيادي را تجربه نمي‌كنند. با اين حال برخي از مادران ممكن است عوارض و مشكلات ناخوشايندي از جمله يبوست، درد كمر، گرفتگي عضلات پا، انقباضات رحم و سوزش معده داشته باشند. آشنايي با اين تغييرات و راهكارهاي مديريت كردن آن مي‌تواند براي افزايش سلامت مادر و جنين حائز اهميت باشد كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد.

منبع: هفته بيستم بارداري

وضعيت جنين در هفته بيستم بارداري

در هفته بيستم بارداري جنين افزايش وزن قابل توجهي نسبت به هفته گذشته پيدا مي‌كند. اكنون قدش به حدود 26 سانتي‌متر و وزنش حدود 300 گرم رسيده است. رشد موهاي سر و بدن و وجود ورنيكس براي محافظت از پوست و جنين همچنان در اين هفته ادامه پيدا مي‌كند. اگر نوزاد در زمان مقرر به دنيا بيايد لايه ورنيكس به طور خود به خود از بين مي‌رود با اين حال نوزاداني كه زودتر از موعد مقرر به دنيا مي‌آيند مقداري از لايه ورنيكس بر روي پوستشان باقي مي‌ماند. به دليل رشد اندام‌هاي تناسلي جنين، بسياري از والدين تا هفته بيستم بارداري متوجه جنسيت فرزند خود مي‌شوند با اين حال اگر هنوز جنسيت فرزندتان دقيقا مشخص نيست مي‌توانيد حدودا يك يا دو هفته بعدي سونوگرافي مجدد انجام دهيد. علاوه بر اين رشد دندان‌هاي شيري و اصلي كودك در زير لثه در اين هفته شروع مي‌شود.

وضعيت مادر در هفته بيستم بارداري

در طي اين هفته وزن مادر همانند وزن جنين رو به افزايش است و اين بزرگ‌تر شدن جنين امري خوشايند محسوب مي‌شود. انرژي و سرزندگي مادر در اين هفته بيشتر مي‌شود و همچنان ميل براي برقراري رابطه جنسي وجود دارد. مادراني كه تا اين هفته متوجه تكان خوردن جنين خود نشده بودند در اين هفته بايد براي اولين بار اين تكان خوردن را احساس كنند چراكه حركات جنين فعال‌تر و قوي‌تر شده است. براي اينكه بهتر متوجه تكان خوردن جنين شويد دستتان را بر روي شكم خود قرار دهيد و منتظر تكان خوردن بمانيد. اگر در طولاني مدت جنين در داخل شكمتان تكان نخورد بهتر است با پزشك خود ملاقات داشته باشيد. به طور كلي مادر در اين هفته وضعيت و تغييرات خاصي را تجربه نمي‌كند با اين حال برخي از مادران ممكن است دچار علائم ناخوشايند و عوارض احتمالي بشوند كه در ادامه اين نكات بيان مي‌شود.

عوارض شايع مادر در هفته بيستم بارداري

درست است كه به طور كلي اين هفته براي مادران با علائم و عوارض ناخوشايندي همراه نيست، با اين حال برخي مادران ممكن است دچار مشكلاتي نظير يبوست، درد كمر، گرفتگي عضلات پا، انقباضات رحم، سوزش معده و كم شدن حجم تنفس بشوند. عمده ترين مسئله‌اي كه ممكن است مادران تجربه كنند درد كمر است. همانطور كه جنين رشد مي‌كند و وزنش بيشتر مي‌شود ممكن است مركز ثقل بدن مادر هم دچار تغييراتي شود كه از جمله اين تغييرات مي‌توان به درد كمر و درد باسن اشاره كرد. علاوه بر اين با بزرگ‌تر شدن حجم و بالاتر آمدن رحم، فشار بيشتري به ريه‌ها وارد مي‌شود و ممكن است تنفس را براي مادر دچار مشكل كند. تمام اين موارد طبيعي و موقتي است و پس از زايمان بهبود پيدا مي‌كند.

خودمراقبتي‌هاي لازم در هفته بيستم بارداري

تغذيه مناسب

بهتر است براي كاهش يبوست ناشي از بارداري در هفته بيستم از غذاهاي فيبردار مانند ميوه، سبزيجات و غلات استفاده كنيد و از افزايش وزن از طريق خوردن غذاهاي پرچرب پرهيز كنيد چراكه اين شيوه از افزايش وزن فايده مثبتي براي مادر و جنين به همراه ندارد.

ورزش منظم

ورزش منظم و صحيح مي‌تواند كمر درد، درد باسن و… را كاهش داد. به طور كلي انجام تمرينات ورزشي صحيح و سبك در دوران بارداري مي‌تواند منجر به تقويت عضلات مادر شود. با اين حال بهتر است براي انجام تمرينات ورزشي با پزشك خود مشورت كنيد.

مراقبت‌هاي پزشكي

در سه ماهه دوم بارداري بهتر است حتما براي انجام معاينات و ارزيابي بيشتر با پزشك خود ملاقات داشته باشيد. اگر تا اين هفته هنوز براي انجام معاينات به پزشك مراجعه نكرده‌ايد بهتر است در اولين فرصت اين كار را انجام دهيد. پزشك معمولا با اندازه گيري تناسب وزن مادر و جنين، اندازه گيري فشار خون و ميزان ورم دست و پاي مادر، معاينه وضعيت شكم، اندازه گيري بزرگ شدن رحم و ضربان قلب جنين، سلامت جنين و مادر را مورد بررسي و ارزيابي قرار مي‌دهد.

خوابيدن صحيح و كافي

هر چه از مدت زمان بارداري بيشتر مي‌گذرد شيوه خوابيدن اهميت زيادي پيدا مي‌كند چراكه خوابيدن به روش غلط مي‌تواند منجر به افزايش كمردرد مادر و آسيب رساندن به جنين شود. بهترين شيوه خوابيدن در اين دوران خوابيدن به پهلوي سمت چپ است.

برقراري رابطه جنسي

در دوران بارداري برقراري رابطه جنسي براي جنين و مادر خطرناك نيست. با اين حال در برخي موارد به دليل شرايط جسماني ممكن است پزشك انجام اين كار را منع كرده باشد. در مجموع در شرايط عادي با رعايت نكات و پوزيشن‌هاي مناسب دوران بارداري مي‌توان از برقراري رابطه جنسي در هفته بيستم بارداري لذت برد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

در هفته بيستم بارداري از خوردن چه غذاهايي بايد پرهيز شود؟

به طور كلي در تمام دوران بارداري بهتر است از خوردن غذاهاي پرچرب و به اصطلاح فست فودي پرهيز شود چراكه باعث چاقي و افزايش وزن كاذب مي‌شوند. به جاي خوردن اين قبيل‌ غذاها مي‌توانيد از مواد سرشار از فيبر و مواد غذايي حاوي ويتامين B استفاده كنيد.

منبع: هفته بيستم بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هفته بيستم بارداري،
موضوع:
[ ۲۹ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۱:۱۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سندروم مرگ ناگهاني نوزاد يكي از علل رايج مرگ نوزاد است كه هيچ علائم مشخصي براي آن وجود ندارد و ناگهان در حين خواب رخ مي‌دهد. اين مسئله مي‌تواند براي نوزادان يك ماهه تا كودكان يك ساله رخ دهد اما بيشترين ميزان شيوع آن در نوزادان چهار ماهه است. تا به امروز دلايل و عوامل احتمالي مختلفي براي سندروم مرگ ناگهاني نوزاد بيان شده است كه دانستن و آشنايي با اين مسائل براي هر پدر و مادري ضروري به نظر مي‌رسد چراكه مي‌توان با انجام راهكارهاي ساده‌ احتمال وقوع اين مسئله را تا حدي كاهش داد. همچنين بهره بردن از مشاوره كودك كمك مي‌كند تا مادران اطلاعات خود را افزايش داده و بتوانند سلامت جسمي و رواني كودك خود را ارتقا دهند. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: سندروم مرگ ناگهاني نوزاد

علل ايجاد سندروم مرگ ناگهاني نوزاد

تا امروز علت دقيق سندرم مرگ ناگهاني نوزاد به طور كامل مشخص نشده است، با اين حال برخي علل و موارد احتمالي وجود دارد كه مي‌توان به آن‌ها اشاره كرد. از آنجايي كه سيستم تنفسي و ريوي نوزاد هنوز به اندازه يك انسان بالغ رشد نكرده است، پوشيدن لباس و استفاده از پتو‌هاي ضخيم و همچنين دماي گرم داخل اتاق مي‌تواند يك علت احتمالي براي سندروم مرگ ناگهاني نوزاد باشد. علاوه بر اين، مسائلي مانند مصرف نوشيدني‌هاي الكلي، دود سيگار و مواد مخدر مي‌تواند احتمال مرگ ناگهاني نوزاد را افزايش دهد. در صورتي كه با چنين مساله‌اي روبه رو شده‌ايد، حتما مقاله كنار آمدن با مرگ نوزاد را بخوانيد. از علت‌هاي احتمالي ديگر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • ضعف ريه و دستگاه تنفسي
  • وجود مشكلات مغزي مرتبط با كنترل تنفس
  • ابتلا به عفونت‌ و بيماري‌هاي تنفسي
  • نارسي و كم وزني نوزاد
  • خوابيدن روي شكم و بسته شدن مجراي تنفس
  • تاخير رشدي
  • قرار گرفتن مادر در زمان بارداري در معرض مواد سمي
  • كاهش اكسيژن مادر در دوران بارداري
  • بيماري در كودكان

در مجموع مي‌توان علت ايجاد سندرم مرگ ناگهاني نوزاد را در سه عامل زير خلاصه كرد.

  • مشكل در سيستم ايمني، تنفسي و عروقي كودك
  • ضعف عضلاني و نقص عصبي
  • عوامل محيطي

به پشت خواباندن نوزاد و گذاشتن پستانك در دهان نوزاد هنگام خواب، خطر مرگ ناگهاني نوزاد را كاهش مي‌دهد.

عوامل خطرساز سندروم مرگ ناگهاني نوزاد

سندرم مرگ ناگهاني ممكن است براي هر نوزادي رخ دهد با اين حال با شناسايي عوامل خطرساز مي‌توان احتمال رخ دادن اين مسئله را كاهش داد.

  • سن: نوزادان معمولا بين 2 تا 4 ماهگي بيشترين سطح آسيب پذيري به سندرم مرگ ناگهاني نوزاد را دارند.
  • جنسيت: ابتلاي بيشتر پسران نسبت به دختران
  • سيگار كشيدن منفعلانه: اين مسئله با سيگار كشيدن والدين ارتباط دارد. به طوري كه دود سيگاري كه والدين يا اطرافيان مي‌كشند بر روي ريه نوزاد تاثير مي‌گذارد.
  • تولد زودرس: به دليل رشد ناكافي اندام‌هاي بدن ممكن است زودرسي يا نارسي با مرگ ناگهاني نوزاد ارتباط داشته باشد.

راهكارهايي براي پيشگيري از سندروم مرگ ناگهاني نوزاد

هيچ روش درماني براي جلوگيري يا از بين بردن سندرم مرگ ناگهاني نوزاد وجود ندارد اما روش‌ها و راهكارهايي براي پيشگيري و كاهش احتمال ابتلا به اين مسئله هست. برخي از اين راهكار‌ها شامل موارد زير مي‌باشد.

خوابيدن صحيح نوزاد

بهتر است نوزاد يك تخت مخصوص با يك تشك مسطح و نسبتا سفت براي خودش در نزديك تخت والدين داشته باشد تا والدين بتوانند به راحتي نوزاد را بررسي كنند. دماي اتاق خواب را به طور ملايم در نظر بگيريد و كودك را با لباس‌ها و پتو‌هاي ضخيم نپوشانيد. همچنين از قرار دادن اشيا و اسباب‌بازي‌هاي ريز و درشت بر روي تخت پرهيز كنيد. بهتر است از خواباندن كودك بر روي شكم اجتناب نماييد، بهترين حالت خوابيدن براي نوزاد، خوابيدن به پشت است.

مراقبت‌هاي بهداشتي

اگر به عنوان يك والد سيگار مي‌كشيد بهتر است اين كار را در كنار نوزاد يا در خانه انجام ندهيد چراكه دود سيگار مي‌تواند باعث آسيب رساني به نوزاد شود و احتمال مرگ ناگهاني را در هنگام خواب افزايش ‌دهد. گاهي خود والدين باعث آسيب به نوزادشان مي‌شوند و در اين شرايط كنار آمدن با مرگ نوزاد بسيار دشوار مي‌شود. همچنين تغذيه از شير مادر مي‌تواند يكي ديگر از راهكارهاي پيشگيري از سندروم مرگ ناگهاني نوزاد باشد. انجام معاينات و بررسي‌هاي نوزاد و همچنين انجام تمام دوره‌هاي واكسناسيون نوزاد مي‌تواند اين خطر را تا حدود 50 درصد كاهش دهد.

علاوه بر اين مكيدن پستانك مي‌تواند خطر ابتلا به سندروم مرگ ناگهاني نوزاد را كاهش دهد، اما به ياد داشته باشيد پستانك مناسب سن نوزاد تهيه كنيد. برخي از نوزادان علاقه‌اي به مكيدن پستانك ندارند در اين شرايط بهتر است او را مجبور به مكيدن پستانك نكنيد و پس از مدتي دوباره پستانك را به او پيشنهاد دهيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا سندروم مرگ ناگهاني نوزاد قابل درمان است؟

تا به امروز هيچ روش درماني يا واكسني براي از بين بردن سندرم مرگ ناگهاني نوزاد ايجاد نشده است. مرگ ناگهاني نوزاد يك اتفاق غير منتظره و غير قابل پيش‌بيني است كه ممكن است براي هر نوزادي پيش بيايد. با اين حال با شناسايي و كنترل كردن عوامل خطرساز و احتمالي مرگ ناگهاني نوزاد، مي‌توان احتمال وقوع آن را تا حدي كاهش داد.

منبع: سندروم مرگ ناگهاني نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۵۰:۵۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

كوبيدن سر به زمين در كودكان يك رفتار نسبتا شايع است. بيشتر از 20 درصد كودكان نوپا و خردسال سرشان رابه عمد به جايي مي‌كوبند؛ اين رفتار در پسران 3 برابر دختران است. كوبيدن سر بيشتر در نيمه دوم سال اول زندگي شروع شده و بين 18 تا 24 ماهگي به اوج خود مي‌رسد. كوبيدن سر ممكن است چند ماه يا چندسال طول بكشد اما اغلب كودكان با رسيدن به سه سالگي اين عادت را كنار مي‌گذارند. اين رفتار معمولا نگراني زيادي را براي والدين ايجاد مي‌كند به طوري كه درصدد يافتن راه درمان اين رفتار برمي‌آيند. با آگاهي از دلايل كوبيدن سر به زمين و راه‌هاي درمان آن مي‌توانيد اين رفتار را در فرزند خود از بين ببريد. مشاوره كودك نيز مي‌تواند در اين زمينه بسيار كمك‌كننده باشد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: كوبيدن سر به زمين در كودكان

چرا كودكان سر خود را به زمين مي‌كوبند؟

عوامل متعددي در بروز كوبيدن سر به زمين در كودكان نقش دارند كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. آرامش دادن به خود

بسياري از كودكاني كه سرشان را به زمين مي‌كوبند، اين كار را براي آرام شدن انجام مي‌دهند. شايد اين غير طبيعي به نظر برسد اما اين كودكان وقتي در خواب هستند يا نيمه شب از خواب بيدار مي‌شوند، سر خود را با ريتم خاصي مي‌كوبند تا به خواب بروند. بعضي از آن‌ها دست و پاي خود را نيز تكان مي‌دهند. متخصصان رشد معتقدند كه حركات با ريتم مانند تاب خوردن روي صندلي به كودك كمك مي‌كند تا احساس آرامش داشته باشد.

2. كوبيدن سر به زمين در كودكان | كاهش درد

كودك ممكن است به علت احساس درد سرش را به جايي بكوبد. اين درد مي‌تواند به خاطر عفونت‌هاي گوش و يا دندان درآوردن او باشد. در واقع كودك با كوبيدن سر خود به جايي احساس بهتري دارد و يا ممكن است حواس خود را از درد دندان و يا گوش پرت كند.

3. جلب توجه ديگران

كوبيدن سر به زمين مي‌تواند راهي براي جلب نظر ديگران باشد. طبيعي است وقتي شما شاهد صحنه‌اي هستيد كه كودكتان سر خود را براي مدتي به جايي مي‌كوبد، نگران شده و از آسيب رسيدن به او مي‌ترسيد. بنابراين وقتي كودك متوجه نگراني شما مي‌شود براي جلب نظرتان رفتار خود را تكرار مي‌كند.

4. ناتواني | كوبيدن سر به زمين در كودكان

كودكان معمولا وقتي كه عصباني مي‌شوند سرشان را به جايي مي‌كوبند. آن‌ها تلاش مي‌كنند با اين روش احساس خود را نشان دهند چون هنوز ياد نگرفته‌اند كلمات را بيان كنند. بنابراين از بدن خود استفاده كرده و با حركات اين چنيني به نوعي واكنش خود را به چيزي نشان مي‌دهند.

5. اختلالات رشدي

كوبيدن سر به زمين در بسياري از موارد رفتاري عادي و طبيعي است اما در مواردي مي‌تواند با اتيسم يا اختلال رشد همراه باشد. براي اينگونه از اختلالات نمي‌توان به اين رفتارها اكتفا كرد اما در موارد بسيار نادر كوبيدن سر مي‌تواند علامت مشكلي جدي باشد. براي مشاهده انواع اختلالات رفتاري در كودكان كليك كنيد.

رفتار والدين در مقابل كوبيدن سر كودكان

والدين زماني كه كودك خود را موقع كوبيدن سر به زمين مشاهده مي‌كنند، در درجه اول بايد آرامش خود را حفظ كنند؛ حتي اگر كودك دچار كبودي شود. زيرا كوبيدن سر يك رفتار خودكنترل است، يعني او آنقدر سرش را محكم به زمين نمي‌كوبد و در صورت احساس درد، شدت كوبيدن را كمتر مي‌كند. زماني كه كودك سرش را به زمين نمي‌كوبد و در شرايط طبيعي قرار دارد، به ميران لازم به او توجه مثبت نشان دهيد. اما اگر هم چنان براي جلب توجه شما سرش را مي‌كوبد، واكنشي نشان ندهيد. مسئله را جدي نگرفته و ناخواسته رفتار او را تقويت نكنيد. اگر نمي‌توانيد رفتار او را ناديده بگيريد، عصباني نشويد و تنبيهش نكنيد زيرا اين شيوه باعث تشديد رفتار او مي‌شود.

براي آشنايي با نشانه ها و رفتار مناسب با كودكان استثنايي كليك كنيد.

راه هاي درمان كوبيدن سر به زمين

براي درمان كوبيدن سر به زمين در كودكان راهكارهاي موثري وجود دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. سعي كنيد كودك آسيب نبيند

تخت و وسايل محل خواب كودك را هرچند وقت يكبار كنترل كنيد. مطمئن شويد پيچ و مهره‌هاي تخت با تكان او سست نمي‌شود. فضاي بين تخت و ديوار را با پارچه‌هاي نرم و زيبا بپوشانيد. از روكش‌هاي نرم و محكم براي نرده‌هاي تخت استفاده كنيد و از قرار دادن وسايل خطرناك و اسباب بازي‌هاي نامناسب در اتاق كودك خودداري نماييد.

2 يافتن رفتار جايگزين

كودك ضربات مدام و يكنواخت را دوست دارد. به او كمك كنيد تا جايگزين مناسبي براي آن پيدا كند. متخصصين معمولا دست زدن با ريتم، ضربه زدن همراه با موسيقي، رقص يا رژه را توصيه مي‌كنند. هم چنين مي‌توان با كودك بازي كرد تا انرژي او براي انجام دادن اين رفتار تخليه شود.

3. كوبيدن سر به زمين در كودكان | داشتن خواب كافي و منظم

خواب كافي و منظم، حمام گرم، ماساژ كودك، خواندن قصه و لالايي همگي مي‌توانند راه‌هاي خوبي براي ترك عادت كوبيدن سر باشند. چنانچه فكر مي‌كنيد او اين رفتار را به خاطر خستگي روزانه يا كسب آرامش تكرار مي‌كند، انجام اين فعاليت‌ها مي‌تواند بسيار كمك كننده باشد. قبل از خواب براي چند دقيقه پشت يا پيشاني كودك را با انگشتان به آرامي ماساژ دهيد تا به آرامي به خواب رود.

4. پرت كردن حواس

چنانچه كودك سر خود را در زمان خاصي به زمين مي‌كوبد، سعي كنيد موقعيت او را در آن زمان تغيير دهيد و اگر سر خود را به جايي يا شي مشخصي مي‌كوبد آن را از دسترس او خارج كنيد. كودك را زياد در آغوش بگيريد و ببوسيد و همه رفتارهاي او را با متخصص كودك در ميان بگذاريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: كوبيدن سر به زمين در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۷:۲۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

افسردگي در كودكان موضوعي است كه تا حد زيادي مي‌تواند عملكرد كودك را تحت تأثير خود قرار دهد. با توجه به اينكه دوران كودكي زمان يادگيري مهارت‌هاي مختلف براي هر فرد است درصورتي‌كه كودك از سنين پايين دچار افسردگي باشد انگيزه وي براي يادگيري كاهش مي‌يابد. افسردگي درعين‌حال بر توانايي تمركز و حافظه فرد نيز تأثير گذاشته و از اين طريق مي‌تواند مشكلاتي را به‌ويژه در مراحل تحصيل كودك ايجاد نمايد. افسردگي در كودكان باعث ايجاد نشانه‌هايي مانند بهانه‌گيري و بدخلقي يا حتي پرخاشگري، انزواطلبي و بي‌ميلي نسبت به حضور در جمع و يا حتي نشانه‌هاي جسماني مانند دل‌درد و سردرد خواهد شد. درصورتي‌كه هريك از اين نشانه‌ها يا هر رفتار منفي ديگري را در فرزند خود مشاهده مي‌كنيد، مي‌تواند نشانه‌اي از افسردگي باشد به همين خاطر بهتر است براي پيشگيري از بروز مشكلات جدي در سلامت روان كودك از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

منبع: افسردگي در كودكان

افسردگي در كودكان و نشانه‌هاي آن

كودكان با توجه به اينكه به‌اندازه بزرگ‌سالان قدرت تجزيه‌وتحليل شرايط و احساسات خود را ندارند نشانه‌هاي متفاوتي نسبت به بزرگ‌سالان خواهند داشت. اگرچه كودكان نيز علائمي مانند اختلالات خواب، بي اشتها بودن و پايين آمدن سطح خلق را تجربه مي‌كنند بااين‌حال افسردگي در كودكان بيشتر با نشانه‌هايي مانند انزواطلبي و بي‌ميلي نسبت به حضور در جمع، بدخلقي يا پرخاشگري و همين‌طور افت عملكرد تحصيلي خود را نشان مي‌دهد. برخي از كودكان حتي ممكن است نشانه‌هاي جسمي مانند دل‌درد يا سردرد را تجربه كنند. به همين خاطر گاهي ممكن است تشخيص افسردگي براي والدين دشوار باشد و آن‌ها متوجه دليل بدرفتاري‌هاي كودك نشوند.

بهتر است درصورتي‌كه با هر نشانه منفي در رفتار كودك مواجه شديد كه براي مدتي ادامه پيدا كرده و پيامدهاي منفي براي وي به همراه دارد راجع به اين موضوع با يك روانشناس كودك مشورت كنيد. مشاورين با انجام بررسي‌هاي لازم متوجه افسردگي يا هر اختلال ديگري در كودك خواهند شد. با توجه به اينكه افسردگي مي‌تواند تا حد زيادي عملكرد سالم كودك را تحت تأثير قرار دهد و همين‌طور با در نظر گرفتن اين موضوع كه بي‌توجهي به درمان افسردگي به‌ويژه در شرايطي كه از سنين پايين شروع شده باشد باعث باقي ماندن اثرات منفي آن در شرايط روحي فرد خواهد شد بهتر است نسبت به درمان اين اختلال توجه كافي را داشته باشيد. براي شناخت بيشتر علائم افسردگي در كودكان كليك كنيد.

 

دلايل بروز افسردگي در كودكان

با توجه به اينكه كودكان توانايي چنداني در كنترل شرايط و محيط اطراف خود ندارند هر موضوعي كه بتواند اعضاي خانواده آن‌ها را درگير كند و يا احساس آرامش و امنيت را در آن‌ها دچار مشكل كند مي‌تواند دليلي براي بروز افسردگي در كودكان باشد. به همين خاطر بهتر است در شرايطي كه موضوع خاصي باعث ايجاد درگيري و نگراني در خانواده شما شده بيش از قبل نسبت به سلامت روان كودك حساس باشيد يا در صورت لزوم با يك مشاور در ارتباط با راهكارهايي براي پيشگيري از بروز بيماري‌هاي روحي صحبت كنيد. از مهم‌ترين دلايل بروز افسردگي در كودكان مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

نابساماني‌هاي درون خانواده

كيفيت ارتباط اعضاي خانواده با يكديگر و به‌ويژه صميميت ميان والدين، بيماري يا فوت يكي از اعضاي خانواده، طلاق والدين و يا حتي مشكلات مالي مي‌تواند باعث نگراني فرزند شما و بروز افسردگي در وي باشد. در شرايطي كه چنين مشكلاتي را در فضاي خانواده تجربه مي‌كنيد با فرزندتان صحبت كنيد و به او اين اطمينان را بدهيد كه همه‌چيز تحت كنترل بوده و شما اجازه نمي‌دهيد كسي به او آسيب بزند.

مشكلات تربيتي

اشتباهات تربيتي بعضي از والدين مي‌تواند دليلي براي بروز افسردگي در كودكان باشد. والديني كه فرزندشان را بيش‌ازحد به خود وابسته مي‌كنند و اجازه تجربه مستقلانه را به آن‌ها نمي‌دهند باعث مي‌شوند اعتمادبه‌نفس و توانايي‌هاي كودك نسبت به همسالان در وضعيتي پايين‌تر قرار داشته باشد و اين موضوع مي‌تواند باعث افسردگي كودك در مواجهه با ناكامي‌ها شود. همچنين والديني كه فرزند خود را با ديگران مقايسه مي‌كنند يا آن‌ها را تحقير مي‌كنند نيز باعث بروز اختلالاتي در سلامت روان فرزند ازجمله افسردگي مي‌شوند. به همين خاطر روانشناسان معمولاً توصيه مي‌كنند والدين اطلاعات خود را راجع به سبك‌هاي فرزند پروري و نيازهاي كودك در هر دوره سني افزايش دهند. براي اطلاع بيشتر درباره سبك هاي فرزندپروري كليك كنيد.

بيماري‌ها

بروز بيماري در سنين پايين مي‌تواند دليلي براي افسردگي كودك باشد. بيماري‌هايي نظير مشكلاتي كه نياز به بستري در بيمارستان دارند، ناتواني‌هاي حركتي، ضعف در حواس پنج‌گانه يا مشكلاتي نظير تيك‌هاي عصبي و لكنت ازجمله موضوعاتي هستند كه باعث مي‌شوند كودك خود را نسبت به همسالان متفاوت دانسته و به همين خاطر دچار ضعف اعتمادبه‌نفس يا افسردگي شود. گاهي نيز كودك اختلال دو قطبي را تجربه مي‌كند و در كنار افسردگي دوره‌هايي از سرخوشي و شيدايي را نيز دارند. براي آگاهي بيشتر درباره اختلال دوقطبي در كودكان كليك كنيد.

 

راه‌هاي درمان افسردگي در كودكان

افسردگي در كودكي تا حد زيادي انگيزه و ميل كودك براي فعاليت در محيط و يادگيري موضوعات جديد را تحت تأثير قرار مي‌دهد و اين موضوع مي‌تواند كودك را در آينده دچار مشكلات بسياري كند. علاوه بر اين افسردگي اختلالي نيست كه با بي‌توجهي به آن خاتمه پيدا كند و در طول زندگي فرد مشكلاتي را براي وي ايجاد خواهد كرد. به همين خاطر بهتر است درصورتي‌كه نشانه‌هاي اين اختلال را در فرزندتان مي‌بينيد هرچه سريع‌تر براي درمان اقدام نماييد.

تشخيص و درمان افسردگي در كودكان مي‌بايست زير نظر متخصصين روانشناسي كودك صورت بگيرد. روانشناسان با استفاده از روش‌هايي نظير مصاحبه باليني، توجه به بازي‌ها يا نقاشي‌هاي كودك دلايل افسردگي وي را بررسي كرده و متناسب با آن براي درمان اقدام مي‌كنند. يكي از موضوعاتي كه در درمان افسردگي كودكان موردتوجه قرار مي‌گيرد درمان خانواده است. اكثر روانشناسان كودك معتقدند اختلالات روحي در كودكان در بسياري از مواقع بازتاب يك مشكل درون خانواده است و به همين خاطر مي‌بايست در كنار درمان كودك ساير اعضاي خانواده نيز آموزش‌هاي لازم را دريافت كنند. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

 

افسردگي در كودكان | نقش خانواده

خانواده به‌عنوان يك فضاي حمايتي براي كودك تأثير بسياري در ابتلاي آن‌ها به افسردگي و يا بهبود شرايط روحي آن‌ها خواهد داشت. ازجمله راهكارهايي كه براي كمك به بهبود كودك مي‌بايست به آن‌ها توجه داشته باشيد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. خصوصيات منحصر به فرد برخي كودكان، راه ارتباطي با آن‌ها را نيز متفاوت مي‌كند، براي آشنايي با كودكان استثنايي كليك كنيد.

خودداري از تحقير كودك

برخي از خانواده‌ها به كودك افسرده بابت رفتارهايش خرده مي‌گيرند و از او مي‌خواهند كه به شكل ديگري رفتار كند. اين موضوع صرفاً باعث ناراحتي بيشتر كودك و شك كردن وي به توانايي‌هايش خواهد شد. سعي كنيد در چنين شرايطي با محبت و همدلي بيشتري با كودك برخورد كنيد.

ايجاد امنيت خاطر در كودك

موضوعاتي كه باعث ترس كودك درباره از دست دادن امنيت و خانواده مي‌شوند مي‌تواند باعث بروز افسردگي در آن‌ها باشد. به همين خاطر بهتر است با فرزندتان صحبت كنيد و به او اين اطمينان را بدهيد كه شما و ساير اعضاي خانواده او را دوست داريد و در هر شرايطي او را تنها نمي‌گذاريد. سعي كنيد صحبت‌هاي شما احساس امنيت و اميد را در كودك ايجاد نمايد.

براي كودك برنامه‌ريزي كنيد

سعي كنيد برنامه‌هاي مختلفي را براي كودك در طول روز در نظر بگيريد. اين برنامه‌ها به هزينه زيادي نياز ندارند و تنها هدف از اين كار اين است كه شما فرزندتان را مشغول به فعاليتي كنيد. براي مثال مي‌توانيد از او بخواهيد در كارهاي خانه به شما كمك كند يا يك روز به محل كار والدين خود برود. مطالعه كتاب، تماشاي فيلم يا شعر خواندن در كنار هم نيز مي‌تواند از برنامه‌هايي باشد كه شما براي كودك در نظر مي‌گيريد. آنچه مهم است اين است كه اين فعاليت‌ها را بر اساس علاقه كودك و همين‌طور متناسب با توانايي‌هاي وي تنظيم كنيد. مقاله تربيت كودك را نيز براي اتخاذ روش هاي مناسب مطالعه نماييد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

افسردگي در كودكان چه نشانه‌هايي دارد؟

افت عملكرد تحصيلي، ميل به تنهايي و انزوا، بدخلقي يا پرخاشگري و همين‌طور بروز نشانه‌هاي جسمي مانند سردرد يا دل‌درد مي‌توانند نشانه‌هاي افسردگي در كودكي باشند. در كنار اين نشانه‌ها ممكن است اختلال خواب، خوراك و يا كاهش اعتمادبه‌نفس نيز در كودك ديده شود.

افسردگي در كودكان مي‌تواند چه دلايلي داشته باشد؟

بروز اختلاف و بحران در محيط خانواده، اشتباهات تربيتي والدين يا ابتلا به بيماري‌ها مي‌توانند دليلي براي بروز افسردگي در كودك باشند.

با كودك افسرده چطور برخورد كنيم؟

تا جاي ممكن از تحقير كودك يا بدرفتاري با او به دليل احساساتي كه تجربه مي‌كند خودداري كنيد و سعي كنيد در صحبت‌هاي خود به آن‌ها اين اطمينان خاطر را بدهيد كه آن‌ها را دوست داريد و تنها نمي‌گذاريد. ايجاد برنامه‌هاي متنوع براي كودك و همين‌طور كمك گرفتن از روانشناس كودك نيز مي‌تواند در بهبود شرايط آن‌ها مؤثر باشد.

منبع: افسردگي در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: افسردگي در كودكان،
موضوع:
[ ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۳:۱۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

خيلي از والدين درباره سن مناسب خريد گوشي براي كودكان و بچه هاي خود با سوالاتي رو به رو هستند. استفاده از تلفن همراه و اينترنت اين روزها تبديل به يكي از نيازهاي اساسي زندگي شده است. موبايل‌ها آن‌قدر بخشي از زندگي ما شده كه شايد بدون استفاده از آن‌ها نتوانيم بسياري از كارها را انجام بدهيم. درعين‌حال استفاده از اين وسيله مي‌تواند مشكلات و معايب بسياري هم داشته باشد. به‌خصوص زماني كه فرزند شما كوچك است و قدرت تحليل صحيح مسائل را ندارد تلفن همراه مي‌تواند مشكلات بسياري را همراه خودش داشته باشد. به همين خاطر بسياري از والدين بر سر دوراهي قرار مي‌گيرند.

اگرچه بسياري از روانشناسان معتقدند سنين 15 سالگي به بالا زماني است كه فرزند شما مي‌تواند براي خودش يك موبايل مستقل داشته باشد. بااين‌حال بايد گفت كه براي داشتن موبايل نمي‌توانيم زمان مشخصي در نظر بگيريم. داشتن تلفن همراه پيش‌نيازهايي دارد كه بايد پيش از خريد موبايل از وجود آن‌ها در فرزندتان مطمئن شويد.

منبع: سن مناسب خريد گوشي براي كودكان

از چه سني براي كودكان موبايل بگيريم؟

تلفن همراه در سال‌هاي نه‌چندان دور وسيله خاصي بود كه تنها دست بزرگ‌ترها ديده مي‌شد. اما در سال‌هاي اخير ناگهان استفاده از آن رواج پيدا كرد. اين روزها حتي بچه‌هاي دبستاني هم از تلفن همراه و تبلت استفاده مي‌كنند. اين در حاليست كه استفاده از اين وسيله مي‌تواند ضررهاي بسياري براي فرزند شما داشته باشد. به همين خاطر بسياري از روانشناسان معتقدند براي خريد موبايل اجازه بدهيد فرزندتان حداقل به سن 13 تا 15 سالگي برسد. اما بايد به اين موضوع هم دقت داشته باشيد كه براي داشتن تلفن همراه بايد فرزندتان به سطحي از درك رسيده باشد. درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد فرزندتان هنوز آماده نيست، پس براي او تلفن همراه تهيه نكنيد. پيشنهاد مي‌شود مقاله اشتباهات تربيتي والدين را بخوانيد.

مديريت زمان | سن خريد گوشي براي كودكان

از بين بردن زمان يكي از اولين و شايع‌ترين مضرات استفاده از تلفن همراه است. اين ضرر گاهي اوقات نه‌فقط كودكان بلكه بسياري از بزرگ‌سالان را هم درگير خودش مي‌كند. به همين خاطر پيش از هر چيزي به اين سؤال جواب بدهيد كه آيا فرزند شما توانايي مديريت كردن زمان خودش را دارد؟ استفاده از تلفن همراه مي‌تواند باعث افت تحصيلي در فرزند شما بشود. ماهيت جذاب اين وسيله خيلي اوقات باعث شده كه نوجوانان ساعت‌ها غرق استفاده از آن شوند و زمان را براي مطالعه دروس يا خيلي از كارهاي ديگر از دست بدهند. پس بهتر است قبل از خريد تلفن همراه براي اين موضوع چاره‌اي پيدا كنيد.

سن خريد گوشي براي كودكان | تفكر انتقادي

تفكر انتقادي يكي از مهارت‌هاي بسيار ضروري براي هركدام از ما است. داشتن اين مهارت آن‌هم در شرايطي كه فرزند شما با هرگونه محتوا يا هر سبك شخصيتي در فضاي مجازي آشنا مي‌شود بسيار مهم است. تفكر انتقادي در اصل به اين معني است كه فرد بتواند به‌دقت پيام‌هايي كه مي‌بيند بررسي كند و راجع به راست يا دروغ بودن ابعاد مختلف آن تصميم بگيرد.

نداشتن اين مهارت خيلي از مواقع باعث مي‌شود فرزند شما فريب افراد سودجو را بخورد و شايد براي جبران مسائل ناشي از آن هزينه زيادي بايد پرداخت. با توجه به اينكه تفكر انتقادي در هر زمينه از زندگي مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان اين توانايي را ندارد بهتر است مشاوره كودك دريافت نماييد.

شناخت خوب و بد | سن مناسب خريد گوشي براي كودكان

فضاي مجازي درعين‌حال كه مي‌تواند بسيار مفيد باشد مشكلات بسياري هم مي‌تواند به همراه داشته باشد. اولين شرط اينكه فرزند شما در اين فضا سالم بماند اين است كه توانايي درك مسائل خوب و بد را داشته باشد. آيا احساس مي‌كنيد فرزندتان ازنظر اخلاقي به‌اندازه‌اي رشد كرده است كه بتواند مسائل مثبت و منفي و دليل درست و غلط بودن آن‌ها را تشخيص بدهد؟ اگر پاسخت‌ان به اين سؤال مثبت است فرزند شما يكي از ملاك‌هاي داشتن تلفن همراه را دارد.

سن خريد گوشي براي كودكان با توجه به توانايي او

تا اينجا سعي كرديم به اين سؤال پاسخ بدهيم كه فرزند شما از چه سني مي‌تواند موبايل داشته باشد. اما به‌غيراز داشتن تلفن همراه نحوه استفاده از آن‌هم موضوع بسيار مهمي است. براي استفاده فرزندتان از موبايل بهتر است به اين نكات دقت داشته باشيد:

استفاده مشاركتي

يكي از راه‌هاي كه بسياري از روانشناسان خانواده توصيه مي‌كنند استفاده مشاركتي از تلفن همراه است. درواقع لازم نيست فرزندتان براي خودش يك تلفن جداگانه داشته باشد. بسياري از مواقع و به‌خصوص زماني كه فرزندتان كوچك‌تر است شما مي‌توانيد به او اجازه بدهيد كه زمان‌هاي مشخصي از تلفن همراه شما استفاده كند. يا وقتي از خانه بيرون مي‌رود موبايل شما را همراه داشته باشد. از اين طريق شما هم مي‌توانيد كنترل بيشتري روي استفاده فرزندتان از تلفن همراه داشته باشيد.

داشتن نظم مشخص | سن مناسب خريد گوشي براي كودكان

همان‌طور كه گفتيم از بين رفتن زمان يكي از جدي‌ترين آسيب‌هاي استفاده از تلفن همراه است. به همين خاطر حتي اگر براي فرزندتان موبايل مي‌خريد براي استفاده از آن قوانين مشخصي را در نظر بگيريد. براي مثال با فرزندتان صحبت كنيد و از او بخواهيد تنها در ساعت‌هاي مشخصي از تلفن همراه استفاده كند. يا اگر مي‌بينيد كه او به‌جاي درس يا هر برنامه سالم ديگري از موبايل استفاده مي‌كند اين نكته را به او تذكر بدهيد.

نظر مشاوران درباره سن مناسب خريد گوشي براي كودكان

اينترنت يا فضاي مجازي درست مانند يك شمشير دو لبه است. استفاده صحيح از اين وسيله مي‌تواند تا حد زيادي به رشد فرزندتان كمك كند. درعين‌حال بسياري از مشكلاتي كه اين روزها در جامعه شاهدش هستيم به دليل استفاده نادرست از همين فضا اتفاق افتاده است.

به همين خاطر نحوه استفاده كودكان و نوجوانان از تلفن همراه از آن دسته مسائلي است كه بايد به آن دقت كافي داشته باشيد. همان‌طور كه گفتيم فرزند شما براي استفاده از اين فضا نياز دارد تا مهارت‌هايي مانند تفكر انتقادي، مديريت زمان و همين‌طور تشخيص خوب و بد را ياد بگيرد. اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان در هركدام از اين زمينه‌ها ضعيف است قبل از تهيه تلفن همراه از يك روانشناس براي آموزش اين مهارت‌ها كمك بگيريد. براي آشنايي با روش‌هاي تربيت كودك كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

آيا فرزندم حتماً بايد موبايل شخصي داشته باشد؟

پاسخ به اين سؤال به سن فرزند شما و همين‌طور ميزان نيازهاي او بستگي دارد. بااين‌حال به‌طورمعمول كودكان و نوجوانان مي‌توانند در زمان‌هاي مشخص از تلفن همراه شما استفاده كنند و نيازي به داشتن موبايل شخصي نيست.

منبع: سن مناسب خريد گوشي براي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۵:۵۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آيا از تاثير حيوان خانگي براي كودكان اطلاع داريد؟ نگهداري و مراقبت از حيوانات خانگي امري چالش‌برانگيز براي كودكان است. همان‌طور كه مي‌دانيد نگهداري از حيوان خانگي در حقيقت يك وظيفه است كه بر عهده فرد گذاشته مي‌شود. بسياري از والدين از توانايي كودك خود در نگهداري حيوان خانگي شك دارند. از طرف ديگر نسبت به سلامت و بهداشت حيوانات خانگي مطمئن نيستند. به همين دليل عده‌اي از آن‌‌ها خلاف خواسته فرزندشان كه داشتن حيوان خانگي است، رفتار مي‌‌كنند و از تهيه آن سر باز مي‌زنند. شما مي‌توانيد براي اطمينان از سلامت و بهداشت حيوانات از مراكز معتبر فروش حيوان خانگي خريد كنيد. در ادامه به فوايد و شرايط لازم براي نگهداري حيوان خانگي بر كودكان اشاره كرده‌ايم. مي‌توانيد سوالات خود را مشاوره كودك بپرسيد.

منبع: حيوان خانگي براي كودكان

حيوان خانگي براي كودكان

جالب است بدانيد مراقبت از حيوان خانگي توسط كودك، نه تنها خللي در زندگي او وارد نمي‌كند؛ بلكه به رشد مهارت‌ها فردي و سلامت رواني كودكان نيز كمك مي‌كند.

اين روزها مشكلات رواني كودكان رو به افزايش است. متاسفانه بسياري از افراد نسبت به اختلالات رواني كودكان مانند افسردگي، استرس و… آگاهي ندارند. بنابراين اقدامي براي سلامت آن‌ها از جانب والدين و اطرافيان انجام نمي‌گردد.

داشتن حيوان خانگي و مراقبت از آن‌ها نه تنها به بهبودي و رفع ناهنجاري‌ها مربوط به روان كودكان كمك كرده، بلكه تاثيرات مفيد ديگري نيز دارد. تاثير حيوان خانگي بر كودكان در ادامه مطلب آورده شده است.

فوايد مراقبت از حيوان خانگي توسط كودك

حس مسئوليت‌پذيري، بالا بردن مهارت‌ها رشد اجتماعي، تكامل زبان، رشد احساسات، هم‌نشيني و همدلي با يك دوست، تجربه فقدان و سوگ و كنار آمدن با از دست دادن را مي‌توان از تاثيرات حيوان خانگي بر كودكان دانست. براي برقراري ارتباط و فراهم كردن شرايط مناسب براي رشد فرزندتان حتما مقاله روانشناسي كودك را بخوانيد.

مسئوليت‌پذيري

سپردن وظيفه مراقبت از حيوان خانگي به كودك با افزايش حس مسئوليت‌پذيري در وي همراه است.

سعي كنيد نگهداري را به عهده فرزند خود قرار داده و شما نقش يك حمايت‌گر را داشته باشيد و فقط در صورت لزوم به او كمك نماييد.

مسئوليت‌ها نگهداري از يك حيوان شامل غذا دادن، تميز كردن و رعايت بهداشت آن، نظافت و بردن حيوان به گردش بيرون از منزل است.

اگر كودك از همان ابتدا با مسئوليت‌پذيري آشنا شود و وظيفه خود را به درستي انجام دهد، مي‌تواند تمريني در برابر وظايف زندگي آينده‌اش باشد.

تكامل زبان و هم‌نشيني با يك دوست

تك فرزندي در جامعه امروز رواج يافته است. معمولا كودكان براي پر كردن اوقات تنهايي خود به نگهداري از حيوان خانگي روي مي‌آورند.

در جريان نگهداري،كودك به صحبت كردن با حيوان پرداخته كه به رشد مهارت‌ها زباني منجر مي‌گردد. صحبت كردن با حيوان به روند همدلي و هم‌نشيني نيز كمك‌كننده است.

رشد احساسات

از آن‌جا كه حيوانات قادر به صحبت نيستند و بنابراين احساسات و خواسته‌ها خود را به صورت غير كلامي نشان مي‌دهند.

درك احساسات غير كلامي توسط كودك به رشد احساسات و بهبود روابط وي با ديگران از تاثيرات مثبت داشتن حيوان خانگي به شمار مي‌رود.

تجربه فقدان و كنار آمدن با از دست دادن

شايد والدين تصور كنند از دست دادن حيوان خانگي براي كودك امري سهم‌ناك و بيشتر از طاقت و توان اوست. در حالي كه واقعا اين چنين نيست.

لازم و ضروري است در ابتدا و پيش از خريد حيوان خانگي با كودك راجع‌به طول عمر حيوانات صحبت كنيد و آموزش‌هاي لازم در اين زمينه را به وي بدهيد.

زماني كه كودك از نظر ذهني آمادگي كافي درباره طول عمر حيوان را بداند، مراقبت‌هاي موثر از او را به عمل آورده و تلاش خود را در بهبود كيفيت زندگي آن حيوان مي‌كند.

هم‌چنين از دست دادن حيوان براي كودك آگاه، تحمل‌ناپذير نبوده و آمادگي او در پذيرش فقدان و مرگ افراد مهم زندگي براي آينده را فراهم مي‌نمايد.

پيشنهاد مي‌شود مقاله آموزش پدر و مادر را نيز بخوانيد.

چگونه حيوان خانگي مناسبي براي كودك خود خريداري كنيم؟

خريد حيوان خانگي به عوامل متنوعي بستگي دارد.

يكي از مهم‌ترين معيارها براي خريد، سن كودك است. با توجه به سن كودك و توانايي وي در مراقبت از حيوان مي‌توانيد بهترين انتخاب را داشته باشيد.

گاهي ممكن است كودك به حيوان خاصي حساسيت داشته باشد. حتما پيش از خريد به اين نكته توجه كنيد.

علاقه كودك را براي خريد حيوان خانگي در نظر بگيريد.

ديگر نكته مهم خريد حيوان خانگي، توجه به فضا منزل است. سعي كنيد متناسب با نوع و محيط منزل‌تان، حيوان مناسب را انتخاب كنيد.

در آخر توصيه مي‌كنيم به كودك خود گوشزد كنيد كه حيوان خانگي نياز به مراقبت و توجه دارد. او نمي‌تواند با آن‌ها مانند اسباب‌بازي برخورد كند و هر زمان حوصله نداشت، از وظايف خود نسبت به آنان غافل شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: حيوان خانگي براي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۲:۵۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بازتاب پلك زدن نوزاد همانند ديگر بازتاب‌ها يك واكنش ناآگاهانه و غيرارادي است كه در برابر محرك‌هاي بيروني انجام مي‌شود. برخلاف اكثر بازتاب‌ها كه سن آغاز و از بين رفتن مشخصي دارند، بازتاب پلك زدن از بين نخواهد رفت و در تمامي عمر وظيفه محافظت از چشم ها را برعهده دارد. گفتني است برخي از بازتاب ها به دليل وجود بيماري هاي خاص مختل مي‌شوند و در اين صورت آگاهي والدين از انواع بازتاب‌ها و نحوه عملكرد و سن شروع و پايان آن‌ها ضروري است. براي آشنايي با انواع بازتاب هاي نوزاد كليك كنيد.

منبع: بازتاب پلك زدن نوزاد

تعريف بازتاب

به منظم‌ترين و سازمان يافته‌ترين رفتارهاي نوزاد كه فطري است و به صورت خودكار اتفاق مي‌افتد و براي رشد سيستم عصبي و عضلاني لازم است، بازتاب مي‌گويند. بازتاب‌ها براي ادامه زندگي نوزاد ارزش زيادي دارند و در صورت عدم وجود آن‌ها روند طبيعي رشد مختل خواهد شد و نوزاد قادر به رفع نيازهاي اوليه خود نيست. فقدان بازتاب‌ها، ادامه يافتن پس از سن معين و بروز مجدد در سنين بزرگسالي مي‌تواند از علايم آسيب مغزي باشد.

بازتاب پلك زدن در نوزاد

بازتاب پلك زدن يا eye blink يكي از پاسخ‌هاي ذاتي و خود كار كودك در مقابل محرك هاي گوناگون است. اين بازتاب در همه عمر وجود دارد و تقريبا به صورت ارادي عمل مي‌كند ولي در آغاز زندگي و سنين نوزادي بايد به صورت غير ارادي باشد. بازتاب پلك زدن، چشم نوزاد را خيس كرده و به وسيله پخش كردن اشك از بروز عفونت در قرنيه جلوگيري مي‌كند. همچنين وظيفه حفاظت در برابر تحريكات شديد چشمي را دارد. در صورت بروز تاخير در انجام اين بازتاب و يا عدم وجود آن در نوزاد سريعا موضوع را با متخصص اطفال در ميان گذاشته، چون احتمال دارد تيك هاي عصبي يا حملات سرع را در پي داشته باشد.

نحوه تحريك و پاسخ بازتاب پلك زدن

اين بازتاب مانند پلك زدن هاي غيرارادي در بزرگسالي است و با نزديك شدن جسم خارجي به چشم و يا حس خطر اين بازتاب اتفاق مي‌افتد. نحوه تحريك اين بازتاب در نوزاد به اين صورت است كه نور درخشان غير مضر را به چشم او مي‌تابانيم و نوزاد بايد شروع به پلك زدن كند. همچنين در روشي ديگر نزديك صورت و يا سر نوزاد شروع به دست زدن كرده و نوزاد بايد سريعا پلك بزند. لازم به ذكر است وجود بازتاب پلك زدن در حكم سلامتي كامل نوزاد نيست و كسب اطلاع و بررسي نشانه‌هاي ديگر ضروري است.

سن ظهور و از بين رفتن بازتاب پلك زدن نوزاد

اين بازتاب از بدو تولد وجود داشته و برخلاف بقيه بازتاب هاي غير ارادي كه در طي زمان و تا حداكثر يك سالگي از بين مي روند، اين بازتاب هميشگي است و از بين نخواهد رفت. پلك زدن مانع از ورود گرد و غبار و اشيا خارجي به چشم خواهد شد.

سخن پاياني

بازتاب پلك زدن از بازتاب‌هاي ضروري و حياتي نوزاد است و در صورت نبود و يا تاخير در بروز آن مراجعه به پزشك ضروري است. آگاهي والدين در مورد بازتاب‌هاي دوران نوزادي به شناسايي مشكل فرزند آنان و اقدام سريع در جهت درمان آن كمك زيادي خواهد كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: بازتاب پلك زدن نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بازتاب پلك زدن نوزاد،
موضوع:
[ ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۴۷:۲۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

عفونت بند ناف نوزاد يكي از مشكلات دوران نوزادي است كه بسياري از والدين در مورد آن نگران هستند و در زمينه علت ايجاد اين مشكل و راه‌هاي بهبود آن از متخصصين سؤال مي‌پرسند. عوامل مختلفي نظير نحوه بريدن بند ناف در همان ابتدا مي‌تواند در رشد ميكروب‌ها و ايجاد عفونت تأثير داشته باشد و موجب بروز علائمي مثل التهاب، قرمزي و درد در ناحيه ناف نوزاد شود. با اين حال جاي نگراني وجود ندارد چراكه در صورت آگاهي به موقع از مشكل و مراجعه به متخصص مي‌توانيد به بهبود و درمان عفونت بند ناف نوزاد خود كمك كنيد. توجه داشته باشيد با رعايت چند نكته ساده شما خواهيد توانست از بروز اين مشكل پيشگيري كنيد تا نيازي به مصرف دارو و آزمايشات براي نوزاد شما وجود نداشته باشد. در ادامه به علل، علائم و روش‌هاي درمان اين عفونت اشاره‌ كرده‌ايم، براي اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: عفونت بند ناف نوزاد

عفونت بند ناف در نوزاد

عوامل مختلفي در ايجاد اين عفونت در نوزاد تأثيرگذار هستند كه از جمله مهم‌ترين علل مشاهده شده مي‌توان به بريده نشدن درست آن توسط مراقبان بهداشتي يا انجام ندادن مراقبت‌هاي بهداشتي كافي كه باعث رشد ميكروب‌ها در اين ناحيه مي‌شود اشاره كرد. در كنار اين موضوع باورهاي غلط خانواده‌ها مانند خمير گرفتن بند ناف نوزاد و ماليدن روغن باعث به وجود آمدن عفونت مي‌شود.

براي آشنايي با موارد ضروري در مراقبت از نوزاد كليك كنيد.

علائم عفونت بند ناف نوزاد

پس از قطع بند ناف كودك، ايجاد زخم در ناحيه انتهايي آن و حتي مقدار كمي خونريزي قابل پيش بيني و طبيعي است. اما اين خونريزي هنگام اعمال فشار بر ناف كودك بايد بسيار جزئي باشد و سريعاً متوقف شود. در صورتي كه فرزند شما دچار عفونت بند ناف شده باشد معمولاً علائم زير را از خود نشان مي‌دهد.

– ايجاد تورم، قرمزي يا داغ شدن بدن نوزاد در ناحيه اطراف ناف

– چرك كردن ناف (بيرون زدن مايع زرد يا سبز رنگ كه از پوست اطراف ناحيه بند ناف بيرون مي‌زند)

– بروز بوي بد از ناحيه بند ناف

– بالا رفتن تب كودك

– بي‌قراري و خواب آلودگي بيش از حد نوزاد

 

توصيه‌هايي براي پيشگيري از بروز عفونت بند ناف

رعايت برخي توصيه‌هاي بهداشتي به مراقبت مناسب‌تر از كودك و پيشگيري از بروز عفونت ناف كمك مي‌كند. از جمله مهم‌ترين كارهايي كه بايد در اين زمينه انجام دهيد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1- تميز نگه داشتن ناحيه بند ناف

اگر ناحيه بند ناف كودك كثيف به نظر مي‌رسد با يك دستمال مرطوب به آرامي آن را تميز كرده و سپس با دستمالي ديگر خشك نماييد. در اين ميان استفاده از صابون يا محلول‌هاي حاوي الكل توصيه نمي‌شود چراكه اين‌ها مي‌توانند پوست نوزاد را تحريك كنند و به طور كلي براي بهبودي بند ناف ضروري نيستند.

2- خشك نگه داشتن ناحيه بند ناف

مرطوب ماندن ناحيه بند ناف يكي از عواملي است كه مي‌تواند به بروز عفونت بيانجامد. باز گذاشتن اين ناحيه و قرار دادن آن در معرض هوا در طول روز به خشك شدن آن كمك بيشتري مي‌كند.

3- مراقبت در حمام

تا قبل از خشك شدن كامل و افتادن بند ناف كودك را به حمام كامل نبريد. شما مي‌توانيد براي تميز كردن كودك از ليف‌هاي نمناك استفاده كنيد. البته شستن نواحي ديگر به غير از ناف مشكلي ندارد بلكه آنچه اهميت دارد اين است كه ناف كودك به طور كامل خيس يا شسته نشود.

4- درست پوشك كردن كودك

وقتي نوزاد پوشك خود را كثيف مي‌كند تلاش كنيد تا هرچه زودتر او را تعويض نماييد تا ميكروب‌ها به سمت ناحيه ناف حركت نكنند. همچنين هنگام بستن نوزاد دقت نماييد كه پوشك را روي ناحيه ناف قرار ندهيد تا در معرض فشار و رطوبت قرار نگيرد.

5- انتخاب لباس‌هاي راحت

لباسي كه براي نوزاد انتخاب مي‌كنيد نيز سهم بسزايي در ايجاد عفونت‌ها يا پيشگيري از آن ايفا مي‌كند. سعي كنيد از پوشاندن لباس‌هاي بسيار تنگ بر تن كودك خودداري كنيد. لباس‌ها بايد به‌گونه‌اي باشد كه هوا به طور مناسبي در آن در گردش باشد و همچنين فشاري بر ناحيه ناف نيز وارد نكند.

براي آشنايي با ساير دانستني ها درباره نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

درمان عفونت بند ناف نوزاد

توصيه‌هايي كه تاكنون ذكر شد براي پيشگيري از بروز عفونت است اما اگر نوزاد دچار اين مشكل شد بايد حتماً از يك پزشك براي بهبود اوضاع كمك بگيريد. پزشك ممكن است نمونه‌اي از ناحيه عفونت كرده بردارد تا در آزمايشگاه مورد بررسي قرار بگيرد و علت عفونت دقيقا مشخص شود. معمولاً براي درمان اين مشكل آنتي بيوتيك تجويز مي‌شود اما نوع آنتي بيوتيك بستگي به تشخيص و علت بروز عفونت دارد.

در عفونت‌هاي جزئي پزشكان پمادهاي حاوي آنتي بيوتيك به شما مي‌دهند تا روزي چند بار آن را بر ناحيه مورد نظر بماليد. اما در عفونت‌هاي متوسط تا شديد ممكن است مصرف خوراكي اين داروها يا تزريق وريدي آن‌ها براي نوزاد تجويز شود. در كنار اين موضوع، مي‌توانيد براي دريافت مشاوره در زمينه عفونت بند ناف و مشكلات پيش آمده با مركز مشاوره روانشناسي كانون مشاوران تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: عفونت بند ناف نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عفونت بند ناف نوزاد،
موضوع:
[ ۲۶ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۳۷:۵۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بيماري تاي ساكس يكي از انواع اختلالات ارثي است كه بيشتر نوزادان و كودكان را درگير مي‌كند. معمولا بيماري تاي‌ساكس كشنده است و عملكرد اعصاب بدن كودك را مختل مي‌كند. هگزوآمينيداز A نوعي ان_استيل نورامينيك اسيد و ازجنس پروتئين محسوب مي‌شود كه مقدار آن در بيماري تاي ساكس كاهش مي‌يابد. بنابراين پروتئين هگزوآمينيداز A در بدن كودكان مبتلا كمتر از ساير كودكان است. اين بيماري در ميان يهوديان اشكنازي بيشتر ديده مي‌شود. البته ابتلا افراد از ميان ساير اقوام و نژادها به بيماري تاي‌ساكس نيز گزارش شده است. براي دريافت راهنمايي براي نگهداري و درمان فرزندتان مي‌توانيد از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: بيماري تاي ساكس

بيماري تاي ساكس

بيماري تاي ساكس يكي از انواع بيماران ارثي است كه هنوز درمان قطعي براي آن وجود ندارد. بنابراين پيشگيري از به دنيا آمدن نوزاداني با اين اختلال در اولويت قرار مي‌گيرد. كمبود پروتئين هگزو آمينيداز A مهم ترين عارضه اين اختلال است كه مشكلات ديگري را به وجود مي‌آورد.

امروزه با وجود پيشرفت هايي كه در علم پزشكي شاهدش هستيم، هنوز هم نوزاداني دچار تاي ساكس به دنيا مي‌آيند. براي بهبود وضعيت اين كودك درمان هاي دارويي و رژيم هاي غذايي خاصي در نظر گرفته شده است.

عملكرد پروتئين هگزوآمينيداز A

همان‌طور كه اشاره كرديم كمبود پروتئين هگزوآمينيداز A در بيماري تاي ساكس قابل مشاهده است. هگزوآمينيداز A در عملكرد عصبي بدن نقش موثري دارد.

شكسته شدن ذرات چربي در سلول‌ها مغزي و عصبي به كمك پروتئين هگزوآمينيداز A انجام مي‌شود. وقتي هگزوآمينيداز A وجود نداشته باشد، مواد موجود در مغز به تدريج به سلول‌هاي مغزي و عصبي آسيب زده و در نهايت عملكرد آن‌ها را متوقف مي‌كنند.

با انجام آزمايشاتي مانند آمنيوسنتز و نمونه‌گيري از پرزهاي جفتي مي‌توان احتمال ابتلا كودك به بيماري تاي ساكس را در دوران بارداري مورد بررسي قرار داد. اگر هگزوآمينيداز A در تست بارداري تاييد شود، كودك مبتلا به تاي‌ساكس نخواهد شد.

براي آشنايي با راه هاي جلوگيري از ابتلا به بيماري هاي ژنتيكي در كودكان كليك كنيد.

علائم بيماري تاي ساكس

معمولا علائم اين بيماري از حدود ۴ تا ۶ ماهگي به وجود آمده و معمولا كودكان مبتلا بين ۳ تا ۵ سالگي بر اثر عوارض ناشي از بيماري مانند پنوموني (ذات‌الريه) جان خود را از دست مي‌دهند.

ابتدا توانايي كودك در انجام حركات ساده‌اي مانند خزيدن، خنديدن، چرخيدن و … مختل مي‌شود. در مراحل نهايي بيماري، كودك توانايي حركت و بينايي خود را از دست مي‌دهد.

هم‌چنين در مراحل پاياني، معمولا كودك نسبت به اطراف خود آگاهي ندارد.

ديگر علائم شايع بيماري تاي ساكس عبارتند از:
اختلال در توليد صدا
از بين رفتن قدرت عضلات
ناتواني در حركت و فلج شدن
از دست دادن قدرت بينايي و شنوايي
مشكلات گوارشي مانند يبوست به علت اشكال در عصب‌رساني به كولون و روده‌ها
ناآگاهي نسبت به اطراف
اشكال در تكامل عقلي
تشنج
عفونت ريه و پنوموني

اغلب كودكان حدود دو سالگي تشنج كرده و به دنبال تشنج فلج مي‌شوند. مرگ اين گروه از كودكان تا ۵ سالگي اتفاق مي‌افتد.

تشخيص بيماري تاي ساكس

با انجام آزمايش مي‌توان به حضور پروتئين آنزيمي هگزوآمينيداز A در بدن جنين پي برد. اگر اين آنزيم وجود نداشته باشد يا مقدار آن كمتر از حد نرمال باشد، جنين به بيماري تاي ساكس مبتلا خواهد شد. در غير اين صورت، جنين به اين بيماري مبتلا نمي‌شود.

به طور معمول نوزاد در ماه‌ها ابتدايي زندگي نرمالي خواهد داشت و به تدريج پس از ۴ تا ۶ ماهگي، علائم بيماري، خود را نشان مي‌دهند. مشاهده علائم يكي از راه‌ها تشخيص بيماري تاي‌سا‌كس است.

آزمايش آمنيوسنتز و آزمايش نمونه‌برداري از پرزها كوريوني در دوران بارداري به تشخيص تاي‌ساكس كمك مي‌كند. تهيه نمونه از پرزها كوريوني طي هفته دهم تا دوازدهم بارداري انجام مي‌گردد. از طرف ديگر، انجام آمنيوسنتز در هفته‌ها پانزدهم تا هجدهم جهت تشخيص بيماري تاي ساكس صورت مي‌پذيرد.

درمان تاي ساكس

تاكنون درمان موثري براي بيماري تاي‌ساكس شناخته نشده است. روش‌ها درماني موجود تنها به بهبود درد، كنترل تشنج و حمايت از بيمار كمك مي‌كند.

استفاده از داروها ضد تشنج براي درمان تشنج، ملين‌ها براي درمان يبوست، آنتي‌بيوتيك‌ها جهت جلوگيري و درمان عفونت‌ها مانند عفونت ريه رايج است.

براي كودكاني كه مشكل تغذيه و بلع دارند، ممكن است از لوله‌ها تغذيه‌اي استفاده كنند.

رژيم غذايي سرشار از فيبر و مصرف مايعات فراوان جهت به حداقل رساندن يبوست نيز به عنوان روش درماني شناخته مي‌شود.

چگونه مي‌توان از بروز بيماري تاي‌ساكس جلوگيري كرد؟

كمك گرفتن از غربالگري و مشاوره ژنتيك مي‌تواند مشخص كند چند درصد احتمال بروز بيماري در فرزندان شما وجود دارد.

البته همه افراد در معرض خطر نيستند و بهتر است كساني كه سابقه ابتلا به تاي ساكس را دارند، حتما مشاوره ژنتيك انجام دهند.

اگر سابقه خانوادگي ابتلا به تاي‌ساكس، سابقه تولد فرزند مبتلا به تاي‌ساكس و يا جزو نژاد خاصي هستيد، توصيه مي‌كنيم پيش از بارداري از مشاوره ژنتيك بهره ببريد.

هم‌چنين اگر نسبت به روند تكامل ذهني و عقلي و فيزيكي نوزاد خود نگران هستيد و يا علائم بيماري را در كودك خود مشاهده مي‌كنيد، مي‌توانيد با كمك غربالگري و آزمايش‌ها موجود، سلامت كودك خود را مورد ارزيابي قرار دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: بيماري تاي ساكس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بيماري تاي ساكس،
موضوع:
[ ۲۶ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۳۲:۱۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بيماري سندروم ايكس شكننده يا Fragile x syndrome يك بيماري وراثتي است كه از پدر و مادر به فرزند منتقل مي‌شود. سندروم x شكننده با علائم ناتواني ذهني، اختلال در يادگيري و مشكلات رشدي براي كودك همراه است. اين بيماري با نام سندروم مارتين بل نيز معرفي مي‌گردد. بهتر است بدانيد اين سندروم يك بيماري مزمن بوده كه فرد را به صورت مادام‌العمر درگير مي‌كند. هم‌چنين درمان قطعي براي آن شناخته نشده است. اما با استفاده از روش هاي مختلف مي‌توان از آن جلوگيري كرد. در اين زمينه مي‌توانيد از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: سندروم ايكس شكننده

سندروم ايكس شكننده

طيف وسيعي از علائم و عوارض ناشي از سندروم ايكس ( x ) شكننده در فرد مبتلا ديده مي‌شود. علائم از اختلال در رشد تا ناتواني در يادگيري متفاوتند. هم‌چنين شدت علائم در پسران بيشتر از دختران است.

شانس بروز بيماري در پسران بيشتر از دختران است. گفته مي‌شود از ميان هر ۴۰۰۰ پسر، يك نفر مبتلا به سندروم x شكننده است. اين در حالي است كه از بين ۶ تا ۸ هزار دختر، يك دختر مبتلا مي‌شود.

براي اشنايي بيشتر با بيماري هاي ژنتيكي در كودكان كليك كنيد.

علت سندروم ايكس شكننده

هر انسان داراي ۴۶ كروموزوم است كه دو كروموزوم آن‌ها از نوع جنسي است. كروموزوم‌هاي جنسي زنان XX و كروموزوم‌ها جنسي مردان XY است.

ژن‌ها مسئول ايجاد صفات و ويژگي‌ها هستند. تغييرات ايجاد شده در ژن‌ها ممكن است منجر به بيماري گردند. نقص يك ژن در كروموزوم X موجب ايجاد اين سندروم مي‌شود.

جهش و يا هر نقص ديگري در ژن FMR1 كه در كروموزوم X قرار دارد، علت ايجاد سندروم x شكننده است. نقص در ژن FMR1 موجب اختلال در توليد پروتئين FMR1 مي‌شود.

عملكرد اصلي پروتئين FMR1 مشخص نيست ولي احتمالا اين پروتئين در سيستم عصبي نقش دارد. در نهايت كاهش يا فقدان اين پروتئين موجب ايجاد علائم سندروم x شكننده مي‌شوند.

علائم به سندروم x شكننده

همان‌طور كه در ابتدا اشاره كرديم افراد مبتلا ممكن است طيف وسيعي از علائم را نشان دهند. معمولا مشكلات ذهني در افراد شايع‌ترند. در ادامه مشكل آفرين ترين نشانه ها را شرح داده‌ايم.

مشكلات ذهني

شدت آن از خفيف تا شديد متغير است. مشكلات ذهني به انواع مختلفي تقسيم شده و شامل ناتواني در يادگيري، بيش‌فعالي، كمبود توجه و … مي‌باشد. اين مشكلات موجب كند ذهني در كودكان و مشكلات زباني آنان مي‌گردد.

اختلال در تكلم

تاخير در تكلم و دير به حرف افتادن، ناتواني در اداي برخي كلمات، لكنت زبان، سرعت بالا در حرف زدن، عدم تطابق فعل و فاعل از جمله اختلالات تكلمي در اين كودكان محسوب مي‌شود. اختلال در تكلم در پسران نسبت به دختران شايع‌تر است.

مشكلات اجتماعي

اضطراب، ترس از قرار گرفتن در محيط‌ها جديد، پرخاشگري، ناتواني در برقراري ارتباط چشمي، بيش از حد خجالتي بودن (در دختران شايع‌تر است)، مشكل در ارتباط گرفتن با ديگران در افراد مبتلا به سندروم x شكننده ديده مي‌شود.

ناهنجاري‌ها جسمي

افراد نوجوان و بالغ بيمار دارا گوش‌هاي بزرگ، كف پا صاف، مشكلات استخواني، صورت دراز همراه با چانه برجسته، نرمي و سستي بيش از حد مفاصل در اين دسته قرار مي‌گيرند.

ساير علائم

تاخير در رشد مانند دير به راه افتادن، اشكال در يادگيري مهارت‌ها جديد، افسردگي، تشنج، مشكلات قلبي، اختلالات دنداني، حساسيت به برخي محرك‌ها از قبيل نور و سروصدا زياد از ديگر نشانه‌ها ابتلا به سندروم x شكننده هستند.

روش تشخيص سندرم x شكننده

نشانه‌ها مربوط به بيماري از حدود ۱۲ ماهگي ممكن است در كودك مشاهده شود. بهترين زمان تشخيص بيماري در دختران ۴۲ ماهگي و در پسران ۳۵ تا ۳۷ ماهگي است.

جهت تشخيص سندروم نياز به بررسي DNA از نظر حضور ژن بيمار FMR1 است. نمونه DNA از خون، مايع آمنيوتيك و ساير بافت‌ها تهيه مي‌شود.

كمك گرفتن از مشاوره ژنتيك در دوران بارداري و انجام برخي آزمايش‌ها به تشخيص سندروم x شكننده پيش از تولد كمك مي‌كند.

آمنيوسنتز و تهيه نمونه از مايع آمنيوتيك و هم‌چنين نمونه‌برداري از پرزها كوريوني و بررسي سلول‌ها جفت به تشخيص سندروم قبل از تولد مي‌انجامد.

براي آشنايي بيشتر با نحوه برخورد با كودكان استثنايي كليك كنيد.

درمان سندروم ايكس شكننده

در ابتدا اشاره كرديم سندروم x شكننده يك بيماري ژنتيكي است كه درمان قطعي براي اين سندروم وجود ندارد. بنابراين جنين و كودك مبتلا را نمي‌توان درمان كرد. تجويز داروها، گفتار درماني، كار درماني و… به مديريت اين اختلال كمك مي‌كنند.

پزشك داروها را براي درمان تشنج، بي‌خوابي، بيش‌فعالي، پرخاشگري و … تجويز مي‌كند. اين داروها عبارتند از:

گاباپنتين و كربنات ليتيوم جهت درمان تشنج و اختلالات خلقي،
سرترالين، سيتالوپرام و فلوكستين جهت درمان افسردگي، پرخاشگري و وسواس. ريتالين، دكستروآمفتامين و نفازودون جهت كنترل بيش‌فعالي
ترازودون و ملاتونين موثر در بي‌خوابي.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: سندروم ايكس شكننده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سندروم ايكس شكننده،
موضوع:
[ ۲۶ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۲۸:۳۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی