نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

آيا پستانك براي نوزاد ضرر دارد؟ بسياري از والدين براي آرام كردن نوزاد خود و كاهش عمل مكيدن انگشت در كودك از پستانك استفاده مي‌كنند در صورتي كه استفاده بيش از حد مي‌تواند با آسيب‌هاي زيادي همراه باشد. اين آسيب‌ها به مرور بهداشت جسمي و رواني كودك را به خطر مي‌اندازد و او را با ناهنجاري‌هايي در ناحيه فك و دندان مواجه مي‌سازد. با اين حال گاهي ممكن است كه والدين مجبور به استفاده از پستانك باشند كه در اين شرايط بايد با رعايت يكسري از اصول به سلامت نوزاد خود اهميت دهند. بهره بردن از مشاوره كودك نيز به والدين كمك خواهد كرد تا از روش‌هاي ديگري براي آرام كردن نوزاد و كاهش عمل مكيدن انگشت استفاده كنند. در ادامه به طور كامل درباره مزايا و معايب استفاده از پستانك صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع: پستانك براي نوزاد

پستانك براي نوزاد

استفاده از پستانك براي نوزادان يك عمل ضروري نيست و بسياري از والدين فقط جهت آرام كردن فرزند خود از پستانك استفاده مي‌كنند. به طوريكه تا فرزندشان شروع به گريه كردن مي‌كند پستانك را در دهانش قرار مي‌دهند. در مجموع مي‌توان گفت عمل مكيدن براي نوزادان يك كار آرامبخش است و پستانك به خوبي مي‌تواند براي اين مسئله مناسب باشد. غير از اين پستانك كاربردهاي ديگري نيز دارد اما به نوعي بيشتر به منظور آرام كردن نوزاد به كار مي‌رود.

بيشتر بخوانيد : نوزاد تازه متولد شده

زمان مناسب استفاده از پستانك براي نوزاد

استفاده از پستانك مانند هر چيز ديگر مزايا و معايبي دارد، متخصصين كودك بر اين باورند كه استفاده زودهنگام از پستانك معايبي با خود به همراه دارد از جمله اين معايب نامنظمي خوردن شير در نوزاد است. نوزادان معمولا پستانك را با پستان مادر اشتباه مي‌گيرند و از آنجايي كه هميشه در دسترس است به آن وابسته مي‌شوند، اين مسئله باعث مي‌شود كه تعداد دفعات خوردن شير و مكيدن پستان كاهش پيدا كند. از اين جهت بهترين زمان براي دادن پستانك به نوزادان موقعي است كه به شير خوردن از سينه مادر عادت كرده باشد و به طور كلي اين زمان بين ماه اول و دوم بعد از تولد متغير است. براي اطلاع از نحوه صحيح شير دادن به نوزاد كليك كنيد.

چه مواقعي نبايد به نوزاد پستانك داد

مواقعي وجود دارد كه در آن زمان بهتر است والدين پستانك را در اختيار نوزاد قرار ندهند زيرا منجر به افزايش مشكلات و بيماري در نوزاد مي‌شود. اين مواقع شامل موارد زير است.

_وجود عفونت در گوش نوزاد

_مشكل در اضافه كردن وزن

_ياد نگرفتن خوردن شير از پستان مادر

_ نوزاد در شير خوردن به هر دليلي مشكل داشته باشد

_سطح توليد شير ناكافي در پستان مادر (مكيدن پستان توسط نوزاد ميزان توليد شير در پستان مادر را افزايش مي‌دهد)

مزاياي استفاده از پستانك براي نوزاد

مي‌توان گفت اولين مزيت و كاربرد استفاده از پستانك، ساكت كردن و حتي پرت كردن حواس اوست اما استفاده از پستانك غير از اين مورد مزاياي ديگري هم دارد كه به عنوان مثال مي‌توان به كاهش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهاني نوزاد، كاهش ناراحتي‌هاي ناشي از ريفلاكس، متعادل كردن وزن، كاهش استرس، متعادل كردن خوردن غذا (براي نوزاداني كه عادت زياد به مكيدن پستان دارند) و عدم مكيدن انگشت اشاره كرد. همچنين برخي مادران به دليل مشكلات پوستي امكان اين را ندارند كه نوك پستان را در دهان فرزند قرار دهند از اين جهت استفاده از پستانك براي آرام كردن كودك مي‌تواند يك مزيت مهم براي اين مادران محسوب شود. به طور خلاصه مزاياي پستانك براي نوزاد به شرح زير است.

• پستانك در جهت راحت خوابيدن به كودك كمك مي‎‌كند.
• به نوزاد كمك مي‎‌كند تا تحمل بيشتري در دل دردهاي نوزادي داشته باشد.
• عادت به پستانك را خيلي راحت از عادت به مكيدن انگشت در كودك مي‌توان ترك كرد.
• استفاده از پستانك سطح ايمني بدن نوزاد را افزايش داده وامكان ايجاد آلرژي در كودك را كاهش مي‌دهد.
• استفاده از پستانك در آرام كردن كودك تاثير زيادي دارد همچين حس مكيدن در نوزاد را ارضاء مي‌كند.
• استفاده از پستانك حس حواس پرتي در كودك را بالا برده؛ مثلا هنگام واكسن زدن يا آماده شدن مادر براي شيردهي و…

معايب استفاده از پستانك

افزايش احتمال ابتلا به عفونت گوش

شايع‌ترين مسئله‌اي كه براي نوزادان با مكيدن پستانك رخ مي‌دهد عفونت گوش مياني است. اما اين مسئله به اين منظور نيست كه هر نوزادي كه پستانك مي‌خورد دچار عفونت گوش مي‌شود. استفاده از پستانك ممكن است صرفا يكي از راه‌هاي ورود باكتري‌ها به گوش مياني از طريق حلق و دهان نوزادان باشد.

افزايش مشكلات گوارشي و اختلال در تغذيه

نوزاداني كه از قبل يادگيري مهارت مكيدن پستان مادر با پستانك آشنا شوند و به آن عادت كنند، ديگر توجه كمتري به پستان مادر نشان مي‌دهند اين مسئله مي‌تواند بر تغذيه نوزاد اثر منفي بگذارد. عدم خوردن شير از پستان مادر تعادل توليد شير در پستان را تحت تاثير قرار دهد. همچنين خوردن پستانك منجر به ورود هوا به داخل معده نوزاد مي‌شود كه همين مسئله به تنهايي مي‌تواند مشكلات گوارشي زيادي ايجاد كند.

تغيير شكل فك و دندان

امروزه مطالعات در زمينه رشد نوزاد نشان داده است كه بيشترين ضرر استفاده از پستاك آسيب رساندن به دندان و فك نوزاد است. اين آسيب معمولا براي دندان‌هاي شيري اتفاق مي‌افتد، اما اگر استفاده از پستانك بيش از دو سال طول بكشد ممكن است ترك استفاده از آن دشوار شود و منجر به آسيب به دندان‌هاي اصلي كودك گردد. آسيب‌ها و تغيير شكل معمولا به صورت حركت دندان‌هاي بالا به سمت بيرون و حركت دندان‌هاي پايين به سمت درون است. اين حركت دندان‌ها مي‌تواند بر نامتقارني فك بالا و پايين كودك تاثير منفي بگذارد.

تأخير در حرف زدن

استفاده از پستانك باعث بروز اختلال در صحبت كردن كودك مي‌شود، پس اگر كودك‌تان گريه كرد فوراً به اون پستانك يا شيشه ندهيد و سعي كنيد با روش‌هاي ديگر او را آرام كنيد. استفاده از پستانك و شيشه باعث جلو آمدن زبان مي‌شود و باعث ميشود كودك نتواند به خوبي كلمات را تلفظ كند.

ايجاد آلرژي و زخم هاي دهاني

پستانك گاه كودك را مبتلا به آلرژي ،عفونت ها و همچنين زخم‌هاي دهاني مي‌كند، زيرا پستانك را هر چقدرهم كه تمييز نگه داريد بازهم مركز تجمع انگل و ميكروب هاست.

تأثير برفك كودك

مكيدن بيش ازحد پستانك در نوزاد باعث جلو زدگي فك، تنگي قوس فك بالا و تغيير حالت دندان‌ها مي‌شود، همچنين در رويش دندان‌هاي كودك نيز تأثير دارد. براي اشنايي با روش‌هاي گرفتن پستانك از كودك كليك كنيد.

نكات بهداشتي براي استفاده از پستانك

به طور كلي متخصصين رشد كودك معتقدند كه استفاده زياد از پستانك مي‌تواند آسيب‌هاي زيادي به همراه داشته باشد به همين جهت بهتر است تا جايي كه مي‌شود پستانك را در اختيار نوزاد خود قرار ندهيد. اما اگر به هر دليلي مجبور به استفاده از پستانك هستيد به نكات زير توجه كنيد.

  • مهمترين مسئله اين است كه تا هنگامي كه نوزاد شير خوردن را ياد نگرفته است به او پستانك ندهيد.
  • هنگام گريه نوزاد قبل از اينكه پستانك در اختيارش بگذاريد، تلاش كنيد تا به او شير دهيد.
  • با توجه به سن و شرايط نوزاد پستانك مناسب تهيه كنيد.
  • پستانك را تميز و استريل شده در دهان كودك قرار دهيد تا ميكروب وارد بدن كودك نشود.
  • به هيچ وجه پستانك را با آب دهان خود تميز نكنيد.
  • بند پستانك را دور گردن نوزاد نيندازيد زيرا مي‌تواند منجر به خفگي‌اش شود.
  • بعد از خوابيدن نوزاد پستانك را از دهانش خارج كنيد.
  • به طور ميانگين هر دوماه پستانك جديد تهيه كنيد.
  • از پستانك‌هاي چند تكه استفاده نكنيد، ممكن است قطعات آن جدا شود و منجر به خفگي نوزاد شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه پستانك براي نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

بهترين سن براي گرفتن پستانك از كودك چه زماني است؟

در كل بهتر است نوزاد زياد به پستانك عادت نكند و در حد محدود از آن استفاده شود. اما زمان مناسب گرفتن پستانك بسته به شرايط هر نوزاد متفاوت است. در مجموع بهترين سن حدود دو سالگي است. اگر در گرفتن پستانك از نوزاد دچار مشكل شديد پيشنهاد مي‌كنيم تا با يك روانشناس كودك مشورت نماييد.

منبع: پستانك براي نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: پستانك براي نوزاد،
موضوع:
[ ۸ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۳۱:۴۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

حرف زدن كودك با خودش يكي از رفتارهاي رايجي است كه والدين در كودكان خود مشاهده مي‌كنند. اين مسئله در سنين 3 تا 5 سالگي كودك امري طبيعي است و راهي براي بيان عقايد و عواطف دروني كودك محسوب مي‌شود. بسياري از والدين از ديدن چنين صحنه و رفتارهايي از كودك خود دچار نگراني و اضطراب مي‌شوند. نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه رفتارهاي اين چنيني از جانب كودك را نمي‌توان يك بيماري در نظر گرفت بلكه اين مسئله نشان دهنده قوه خيالپردازي و خلاقيت بالاي كودك است كه مي‌تواند باعث اتفاقات مثبت و سازنده‌اي در آينده كودك شود. حرف زدن كودك با خودش فوايدي دارد كه دانستن اين نكات و شيوه برخورد صحيح والدين با اين مسئله مي‌تواند امري حائز اهميت باشد. با دريافت مشاوره كودك مي‌توانيد جهت ارزيابي سلامت او اقدام كنيد.

منبع: حرف زدن كودك با خودش

حرف زدن كودك با خودش

شيوه صحبت كردن با خود در دوران كودكي و بزرگسالي متفاوت است. بزرگسالان معمولاً با خودشان به صورت بي‌صدا صحبت مي‌كنند، اما كودكان در ابتدا به صورت واضح‌تر و با صداي بلند با خودشان صحبت مي‌كنند و سپس هرچه كه بزرگ‌تر مي‌شوند، گفتار دروني در آن‌ها شكل مي‌گيرد.

صحبت كردن كودك با خودش باعث مي‌شود تا دنياي اطرافش را فراموش كند و وارد دنياي خيالي شود. به طور كلي مي‌توان صحبت كردن كودك با خودش را در سه مرحله، صحبت‌هاي خصوصي درباره طرح ريزي يك فعاليت، فعاليت در حال انجام و نتيجه نهايي يك فعاليت در نظر گرفت. حرف زدن كودك با خودش باعث رشد و تكامل ويژگي‌هاي گفتاري و زباني كودك مي‌شود. به عبارتي حرف زدن كودك با خودش نشان دهنده رشد و تكامل او در جنبه‌هاي مختلف است.

بيشتر بخوانيد: آموزش پدر و مادر

 

دلايل صحبت كردن كودك با خودش

كودكان در دوران رشد به اشكال مختلفي با خودشان صحبت مي‌كنند، اما علت اين رفتار را مي‌توان عوامل زير در نظر گرفت:

  • رشد و تكامل مهارت‌هاي گفتاري
  • رشد و تكامل خيالپردازي و خلاقيت كودك
  • انجام بازي‌هاي نمادين
  • مرور اتفاقات رخ داده در طول روز
  • پاسخ به پرسش‌هاي خود
  • جلب توجه والدين

فوايد صحبت كردن كودك با خودش

به طور كلي صحبت كردن كودك با خودش در دوران كودكي اول يعني سنين 2 تا 6 سالگي يك امر طبيعي است و وجود آن نشان دهنده سلامت و رشد كودك است. پس اين رفتار كودك مي‌تواند با مزايايي همراه باشد.

كودكاني كه در اين دوره رشدي با خودشان بيشتر صحبت مي‌كنند معمولاً داراي هوش بالاتري هستند. همچنين از نظر ويژگي‌هاي شخصيتي اين كودكان وضعيت بهتري دارند. به طوري كه ميزان خود كنترلي و مديريت هيجان در اين كودكان بهتر است و كمتر رفتار‌هاي تكانشي انجام مي‌دهند. معمولاً اين گفتار دروني و صحبت كردن با خود با تصويرسازي و تخيل همراه است، اين مسئله مي‌تواند باعث افزايش خلاقيت و كسب تجارب جديد و نو توسط كودك شود. به همين دليل اين دسته از كودكان در فعاليت‌هايي نظير نقاشي، هنر و حتي مهارت اجتماعي عملكرد بهتري دارند.

 

شيوه برخورد صحيح والدين در ارتباط با حرف زدن كودك با خودش

آن چه كه در شيوه برخورد صحيح والدين در ارتباط با حرف زدن كودك با خودش اهميت دارد، اين است كه علت اين گفتار كودك مشخص شود. به طور كلي بهتر است به عنوان والد با كودك خود هم مسير شويد و در اين مسئله او را ياري كنيد و وارد دنياي خيالي‌اش شويد. بهتر است با دقت به حرف‌هاي كودك گوش كنيد و با او بازي كنيد. كودكان متوجه تظاهر كردن مي‌شوند، پس براي حفظ ارتباط خوب، بهتر است از تظاهر كردن بپرهيزيد. پذيرش كودك باعث مي‌شود تا حس ارزشمندي و عزت نفس بيشتري در او شكل بگيرد.

در برخي موارد كودك ممكن است با دوست خيالي‌اش صحبت كند در چنين وضعيتي به طور صميمانه و بدون نگراني مي‌توانيد از او در ارتباط با دوست خيالي‌اش بپرسيد تا برايتان توضيح دهد. همين حرف زدن با والدين و اطرافيان باعث مي‌شود تا كودك از دنياي خيالي و صحبت كردن بيش از حد با خودش فاصله بگيرد. آن چيزي كه اهميت دارد دوره سني است كه كودك در آن قرار دارد. اگر كودكتان بيشتر از 7 سال داشت و به طور مداوم با خودش صحبت مي‌كرد و مشغول خيالپردازي‌هاي خودش بود بهتر است جهت ارزيابي‌هاي بيشتر و دقيق‌تر با يك روانشناس ديدار داشته باشيد. براي آشنايي با مباحث روانشناسي كودك كليك كنيد.

 

نگراني‌هاي والدين در ارتباط با حرف زدن كودك با خودش

كودكان عمدتاً در دنياي خيالي خودشان زندگي مي‌كنند و در تمام فعاليت‌هايشان با خودشان صحبت مي‌كنند. در برخي موارد والدين ممكن است از اين مسئله دچار نگراني‌ها و اضطراب‌هايي شوند. در هر چيزي بايد تعادل رعايت شود. درست است كه صحبت كردن كودك با خودش يك امر طبيعي است اما هر فعاليتي كه به صورت زياد رخ دهد مي‌تواند نشان دهنده يك مشكل باشد. براي اشنايي بيشتر با دنياي كودكان كليك كنيد.

صحبت كردن طوطي وار كودك به صورتي كه به طور دائم چيزهايي كه از محيط اطراف مي‌شوند را تكرار مي‌كند و با محيط بيرون هيچگونه ارتباطي نمي‌گيرد، مي‌تواند نشان دهنده اختلال اوتيسم باشد. اما به ياد داشته باشيد كه شما به عنوان والد صلاحيت تشخيص اين مسئله را نداريد، اگر كودكتان به طور دائم با خودش صحبت مي‎‌كند، حرف‌هاي ديگران را تكرار مي‌كند و با ديگران ارتباط كلامي ندارد بهتر است براي ارزيابي‌هاي بيشتر و دقيق‌تر از يك روانشناس يا روانپزشك كودك كمك بخواهيد.

سخن آخر

كودك در حال رشد و يادگيري شما بسيار طبيعي است كه با خودش درباره كارهاي در حال انجام، كارهايي كه انجام داده يا دوست دارد انجام دهد و يا تخيلاتش صحبت كند. خيلي اوقات مي‌بينيم كودك با اسباب بازي هايش جانبخشي كرده و با آن ها صحبت مي‌كند و يا گاهي مي‌بينيم كه كودك در تنهايي فقط با خودش حرف زده و به نوعي بلند بلند فكر مي كند. اين رفتار به كودك اجازه مي‌دهد كه مهارت گفتاري اش را ارتقا داده و بتواند افكارش را سر و سامان دهد. اما مادر و پدر عزيز اگر فرزند شما حرف هاي نامتعارفي مي زند مثلا يك حرف را دائم تكرار مي كند و يا با خود از مرگ و يا موضوعي صحبت مي كند كه نشان از نوعي آزردگي است حتما به متخصص كودك مراجعه كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا صحبت كردن كودك با خودش نشان دهنده يك اختلال است؟

صحبت كردن كودك با خودش در دوره كودكي اول يعني در دوره سني 2 تا 6 سالگي امري طبيعي است و نشان دهنده رشد و تكامل طبيعي كودك است. با اين حال اگر كودك بيشتر زمان زندگي‌اش را مشغول صحبت كردن با خودش باشد و با ديگران ارتباطي نداشته باشد بهتر است جهت بررسي بيشتر به يك روانشناس ارجاع داده شود.

منبع: حرف زدن كودك با خودش


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حرف زدن كودك با خودش،
موضوع:
[ ۷ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۲۷:۱۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

ديابت بارداري ممكن است براي هر مادري قبل يا بعد از حاملگي به وجود آيد. همراه شدن بارداري با هر بيماري، مادر و جنين را در معرض خطر قرار مي‌دهد. ديابت شايع‌ترين بيماري غدد داخلي بوده كه متابوليسم كربوهيدرات در آن مختل شده است. ديابت‌بارداري حتما بايد تحت كنترل قرار بگيريد، براي اين كار رژيم غذايي و انجام تمريناتي ضروري است. در موارد شديدتر ممكن است دارو نيز تجويز شود. در ادامه به برخي از اقدامات لازم براي مادران دچار ديابت بارداري اشاره كرده‌ايم. در صورت نياز حتما مشاوره بارداري دريافت نماييد.

منبع: ديابت بارداري

بهتر است قبل از خواندن اين مقاله، با تعريف چند واژه آشنا شويد:

ديابت (diabetes): از جمله بيماري‌ها متابوليك بوده كه با افزايش قندخون ناشي از نارسايي در ترشح انسولين، يا عملكرد انسولين يا هر دو شناخته مي‌شود.

ديابت بارداري (gestational diabetes): عدم تحمل گلوكز كه شروع آن طي بارداري و معمولا در سه‌ماهه دوم يا سوم است.

هيپرگليسمي (hyperglycemia): افزايش سطح قندخون

هيپوگليسمي (hypoglycemia): كاهش سطح قندخون

ترم (term): بارداري در هفته ۳۷ تا ۴۲

ليبر (labor): زايمان

انواع ديابت حين بارداري

انواع ديابت بر اساس علت، دوره باليني و درمان مشخص مي‌شوند. طبقه‌بندي ديابت به صورت ديابت نوع۱ يا ديابت وابسته به انسولين(IDDM) كه علت آن تخريب سلول‌هاي B است، ديابت نوع۲ يا ديابت غيروابسته به انسولين (NIDDM) كه ترشح ناقص انسولين و كاهش اثر انسولين را داريم، ديابت بارداري، ديابت اتوايميون تاخيري بزرگسالان (LADA) و ديابت مرتبط با سندروم‌ها است.

متابوليسم گلوكز در بارداري

غلظت قندخون مادر در بارداري كاهش يافته و سطح قندخون ناشتا به ۷۰_۸۰ mg/dl مي‌رسد، اما به علت مقاومت به انسولين، قندخون بعد از غذا در مادر باردار به مدت بيشتري بالا مي‌ماند. افزايش هورمون استروژن و پروژسترون در بارداري باعث بزرگ شدن سلول‌هاي بتا جزاير لانگرهانس در پانكراس و منجر به افزايش ۲ تا ۳ برابري ترشح انسولين در بارداري شده و در نزديكي زايمان اين مقدار به حداكثر مي‌رسد.

تغييرات هيپرگليسمي و هيپرانسولينمي بعد از صرف غذا براي تامين انرژي جنين بوده و تحت تاثير هورمون لاكتوژن جفتي انساني قرار دارد.

براي آشنايي با روش هاي تشخيص و مقابله با بيماري هاي مادر باردار كليك كنيد.

ديابت بارداري

ديابت آشكار (overt diabetes mellitus) كه قبل از بارداري وجود داشته، و به ديابتي كه اولين‌بار در بارداري تشخيص داده مي‌شود، ديابت بارداري (Gestational Diabetes Mellitus) مي‌گويند. ديابت بارداري در حدود ۱۸٪ زنان باردار رخ داده و خطر بروز اختلالات افزايش فشارخون در بارداري را بالا مي‌برند.

عوامل مستعد‌كننده ديابت بارداري

زناني با ويژگي‌هايي مثل چاقي، سابقه قبلي ديابت بارداري، سابقه ديابت خانوادگي، دفع گلوكز در ادرار (گلوكزاوري)، سن بالاتر از ۳۰سال در مادر، سابقه جنين مرده، سابقه ماكروزومي و جنين بزرگ، نژاد سفيد، گروه‌هاي قوميتي از جمله آمريكايي هيسپانيك، آمريكايي بومي، آمريكايي آسيايي‌تبار و آفريقايي‌تبار و جزيره‌نشينان اقيانوس آرام در معرض خطر بالا ديابت بارداري قرار داشته و بايد در اولين ويزيت‌ها بارداري غربال شوند و در صورت عدم غربالگري، بايد در هفته ۲۴ تا ۲۸ بارداري تست شوند.

تست غربالگري ديابت بارداري

تست غربالگري در زنان با خطر بالا معمولا در هفته‌هاي اول، در زنان با خطر معمول بين هفته ۲۴ تا ۲۸ بارداري انجام مي‌شود. اين آزمايش براي زناني كه در معرض خطر پايين قرار دارند، توصيه نشده است. جهت غربالگري از نظر ديابت بارداري، دو نوع تست داريم كه عبارتند از:

تست چالش گلوكز يا GCT(Glouغير مجاز مي باشدe Challenge Test):

اين تست بدون توجه به آخرين وعده غذايي خورده‌شده توسط مادر و در هر زماني از روز انجام مي‌شود. يك ساعت پس از مصرف ۵۰گرم گلوكز خوراكي توسط مادر، قندخون اندازه‌گيري شده و اگر مساوي يا بيشتر از ۱۴۰mg/dl بود، تست تحمل گلوكز خوراكي انجام مي‌شود.

تست تحمل گلوكز خوراكي يا OGGT(Oral Glouغير مجاز مي باشدe Tolerance Test):

در اين تست، قندخون ناشتا مادر (مقدار طبيعي ۱۰۵mg/dl) بعد از ۳روز رژيم غذايي مناسب اندازه‌گيري مي‌شود؛ سپس ۱۰۰گرم گلوكز خوراكي تجويز و قندخون را ۱، ۲ و ۳ساعت بعد اندازه مي‌گيرند كه مقادير طبيعي آن، به ترتيب ۱۹۰، ۱۶۵، ۱۴۵ mg/dl است. اگر حداقل دو نمونه از چهار نمونه قندخون بيشتر از مقدار طبيعي باشد، تشخيص ديابت بارداري مي‌گذاريم.

تاثير بارداري بر ديابت

بسياري از زناني كه ديابت بارداري دارند، در سال‌ها بعدي دچار ديابت نوع۲ مي‌شوند. تقريبا ۳۵ تا ۶۰٪ زناني كه ديابت بارداري داشته‌اند طي ۱۰ تا ۲۰ سال بعد از آن دچار ديابت مي‌شوند. هم‌چنين مقاومت به انسولين ايجاد شده و مصرف گلوكز مادر كاهش يافته و مصرف چربي افزايش مي‌يابد. از ديگر اثرات بارداري بر ديابت مي‌توان به عفونت طي بارداري، مقاومت به انسولين، كتواسيدوز و وخامت رتينوپاتي ديابتي اشاره كرد.

اثرات ديابت بر مادر

افزايش احتمال بروز پره‌اكلمپسي و اكلمپسي، افزايش شيوع عفونت‌ها باكتريال به ويژه عفونت‌ها ادراري و تنفسي، افزايش احتمال سزارين، افزايش احتمال زايمان مشكل و صدمه به كانال زايمان به علت جنين ماكروزوم، افزايش پلي‌هيدر‌آمنيوس ‌كه به همراه ماكروزومي باعث ايجاد علائم ريوي در مادر مي‌شود و در نهايت به علت عوارض ديابت، مورتاليته مادر افزايش مي‌يابد.

بيشتر بخوانيد: دوران بارداري

اثرات ديابت بر جنين و نوزاد

افزايش احتمال مرگ داخل رحمي جنين و نوزاد به علت ماكروزومي و ديستوشي شانه، بروز ناهنجاري‌ها شديد كه شايع‌ترين آن‌ها ناهنجاري قلبي، تناسلي_ادراري و اسكلتي است، احتمال زايمان زودرس، افزايش بروز سندروم RDS در نوزادان ديابتيك، بروز اختلالات مكانيكي از جمله هيپوگليسمي و هيپوكلسمي نوزاد، جنين ماكروزوم، افزايش عوارض قلبي در نوزادان، هيپربيلي‌روبينمي، پلي‌سايتمي، كاهش رشد داخل رحمي از جمله تاثيرات ديابت بارداري بر جنين و نوزادان است.

برنامه مراقبتي از مادران ديابتي

با اينكه بيشتر اين بيماران به‌طور سرپايي درمان مي‌شوند، اما برنامه مراقبتي ارائه‌شده براي آموزش و كنترل قندخون آنان، شامل موارد زير است:

ويزيت كه در سه‌ماهه اول و دوم هر دو هفته و در سه‌ماهه سوم هر هفته ويزيت شده و هربار غلظت گلوكز خون، وزن، فشارخون و پروتئينوري بررسي مي‌شود. جهت تشخيص آنومالي‌ها و پلي‌هيدر‌آمنيوس هر ۴ تا ۶ هفته سونوگرافي انجام مي‌شود. NST از هفته ۳۲بارداري، دوبار در هفته انجام مي‌شود. شمارش حركات جنين بعد از صرف غذا توسط مادر كه به‌طور طبيعي در يك ساعت حداقل ۴ حركت دارد.

هم‌چنين به عنوان يكي از برنامه‌هاي مراقبتي به دليل خطر نقايص لوله عصبي در هفته ۱۶ تا ۱۸ بارداري، غربالگري آلفافتوپروتئين سرم انجام مي‌شود. در آخر، رژيم غذايي مناسب اساس درمان ديابت بارداري است و هم‌چنين ورزش‌هاي هوازي منظم در كاهش هيپرگليسمي در حالت ناشتا و بعد از غذا موثر است.

زايمان و مراقبت‌هاي مادران ديابتي

در صورت كنترل پيوسته قندخون و سير عادي بارداري، مي‌توان زايمان را تا آهر دوره به تعويق انداخت، اما در صورت بروز مشكلات پره‌اكلمپسي، اكلمپسي، هيدرآمنيوس، كتواسيدوز، ماكروزومي و كاهش رشد داخل رحمي، ختم بارداري پس از اطمينان از بلوغ ريه‌ها جنين صورت مي‌گيرد.

سطح گلوكز خون بين ۸۰_۱۰۰ mg/dl طي زايمان حفظ شده و از هيپوگليسمي نوزاد جلوگيري مي‌شود. هم‌چنين حضور متخصص نوزادان در اتاق زايمان ضروري است.

توجه داشته باشيد حدود ۶ تا ۸ هفته بعد از زايمان تست تحمل گلوكز خوراكي ۲ساعته (2h_OGTT) با ۷۵گرم گلوكز انجام مي‌شود و در صورت طبيعي بودن، حداقل يك‌بار در سال قندخون ناشتا (FBS) كنترل مي‌شود.

جلوگيري از بارداري بعد از زايمان

قرص‌ها جلوگيري از بارداري يا OCP باعث تشديد ديابت قبلي يا ايجاد ديابت در زناني كه سابقه ديابت بارداري داشته‌اند، مي‌شود. استفاده از وسيله داخل رحمي يا IUD خطر عفونت را بالا برده و از طرفي عفونت، مادر را در معرض سپسيس و كتواسيدوز قرار مي‌دهد؛ بنابراين در افرادي كه خطر بيماري‌ها آميزشي كم باشد، مي‌توان از IUD استفاده كرد. بهترين روش موقت جلوگيري از بارداري استفاده از روش‌ها سدكننده مانند كاندوم و ديافراگم است و بهترين روش دائمي جلوگيري از بارداري بستن لوله‌هاست. براي آشنايي با ساير خطرات بارداري كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ديابت بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: ديابت بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ديابت بارداري،
موضوع:
[ ۷ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۲۳:۴۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

ديدن رابطه جنسي پدر و مادر چه تاثيرات رواني روي ذهن كودكان مي‌گذارد؟ در اين شرايط بهترين برخورد از جانب والدين چه مي‌تواند باشد؟ ديدن رابطه جنسي پدر و مادر به خصوص براي بچه‌هاي كوچكتر كه هيچ گونه دركي از موضوعات جنسي ندارند مي‌تواند شوكه كننده باشد و احساسات ناخوشايند زيادي را در درون آن‌ها ايجاد نمايد. احساس ترس و اضطراب از جمله رايج‌ترين واكنش‌هاي رواني هستند كه كودكان در پي ديدن رابطه پدر و مادر خود تجربه مي‌كنند. با اين حال در صورتي كه فرزندتان رابطه جنسي شما را مشاهده كرد يا متوجه موضوعاتي در اين زمينه شد لازم است كه با انجام رفتارها و توصيه‌هايي كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد از بروز مشكلات بيشتر بپرهيزيد و براي سلامت روان فرزندتان ارزش قائل شويد.

منبع: ديدن رابطه پدر و مادر

ديدن رابطه پدر و مادر

زندگي در خانه هاي آپارتماني و كوچك امروزي باعث شده تا احتمال ديدن يا شنيدن رابطه پدر و مادر بيشتر شود. كنجكاوي هاي جنسي كودكان هم به اين مساله دامن زده و والدين بايد ملاحظات لازم را انجام دهند تا سلامت رواني كودك به خطر نيافتد. همچنين خيلي اوقات مي‌بينيم كه والدين متوجه اين مساله هستند و حتي رفتارها و سوالات فرزندشان را درباره مسائل جنسي مي‌بينند، اما با پشت گوش انداختن و فرار از پاسخ دادن سعي در سرپوش گذاشتن بر اين مساله دارند. در حالي كه كودك بعد از ديدن رابطه پدر و مادر دچار سردرگمي و كنجكاوي هاي فراواني شده كه بهتر است خود والدين پيش از هر كس ديگري به آن‌ها رسيدگي كنند.

آثار رواني ديدن رابطه پدر و مادر بر كودك

ديدن رابطه جنسي پدر و مادر مي‌تواند تاثيرات منفي متعددي بر ذهن كودكان داشته باشد. از همين رو متخصصان همواره بر اين موضوع تاكيد مي‌كنند كه حتي زماني كه فرزندتان بسيار كوچك است از داشتن رابطه جنسي با همسر خود در مقابل او پرهيز كنيد و اجازه ندهيد كودك در حريم خصوصي شما حضور داشته باشد. ما در ادامه به مهم‌ترين پيامدهاي منفي ديدن رابطه پدر و مادر در دوران كودكي اشاره كرده‌ايم.

1- درگيري ذهني با موضوعات جنسي

در اكثر موارد كودكان آنچه ديده‌اند را با والدين خود در ميان نمي‌گذارند. همچنين از افكار، احساسات و سوال‌هاي خود صحبت نمي‌كنند. همين امر باعث مي‌شود كه به طور زودهنگام با موضوعات جنسي دغدغه فكري پيدا كنند. اگر آن‌ها با والدين خود راحت نباشند و آن‌ها را منابع امني براي دريافت اطلاعات ندانند ممكن است از طريق منابع ناآگاه نظير همسالان به دنبال كشف موضوعات جنسي بروند. والدين بايد به تربيت جنسي كودكان خود اهميت بدهند و موضوعاتي كه نياز است را در حد درك و فهم كودك با او مطرح نمايند. با اين حال از دادن اطلاعات زياد و نامتناسب با سن كودك بپرهيزيد. براي شناخت بيشتر درباره تربيت جنسي كودكان كليك كنيد.

2- تجربه ترس و اضطراب

كودكان به خصوص در سنين بسيار پايين هيچ گونه دركي از موضوعات جنسي ندارند. آن‌ها در اكثر موارد هنگام ديدن رابطه پدر و مادر خود شوكه مي‌شوند. در اين شرايط اكثر بچه‌ها فكر مي‌كنند نوعي خشونت بين پدر و مادر جريان دارد و يا براي مثال پدر به مادر آسيب مي‌رساند. اين موضوع احساس وحشت را در آن‌ها بر مي‌انگيزد و منجر به تجربه ترس و اضطراب زياد مي‌شود. كودكان معمولا علائم اضطرابي خود را در قالب تغييرات بدني نظير دل درد و شب ادراري نشان مي‌دهند. همچنين بروز مشكلات خواب نظير بي‌خوابي و كابوس‌هاي شبانه در اين شرايط تا حد زيادي رايج هستند.

3- تقليد رفتارهاي جنسي

كودكاني كه زياد در معرض صحنه‌هاي جنسي قرار مي‌گيرند ممكن است بدون اينكه ميل جنسي را تجربه كنند صرفا براي تقليد عمل بزرگسالان سعي كنند با فرد ديگري اين كار را امتحان كنند. در اين شرايط ممكن است به بازي‌هاي جنسي با افرادي از جنس مخالف يا موافق خود روي بياورند. اگر اين رفتارها را در فرزند خود ديديد لازم است كه بر افكار و احساسات خود مسلط شده و پيش از هرچيز از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

ديدن رابطه پدر و مادر | توصيه‌هايي براي والدين

اگر متوجه شديد كه فرزند شما رابطه جنسي ميان شما و همسرتان را ديده است بسيار اهميت دارد كه اين موضوع را ناديده نگيريد يا واكنش بدي از خود نشان ندهيد. براي داشتن بهترين رفتار در اين شرايط در نظر گرفتن توصيه‌هاي زير مي‌تواند تا حد زيادي كمك كننده باشد.

1- به كودك بگوييد كه پاسخگوي سوالات او هستيد

بسيار اهميت دارد كه فرزند شما آموزش ها و اطلاعات جنسي خود را از چه منبعي دريافت كند. بسياري از بچه‌ها به دليل احساس شرم و خجالت از والدين خود اين موضوعات را از دوستان خود مي‌پرسند. اين در حالي است كه دوستان و همسالان منابع معتبر و آگاهي نيستند و مي‌توانند با ارائه اطلاعات غلط منجر به تشديد اثرات منفي شوند. در نتيجه به فرزندتان اطمينان دهيد كه مي‌تواند سوالات خود را در مورد هرگونه مسئله خصوصي با شما در ميان بگذارد و شما به خاطر اين سوال‌ها او را تنبيه يا سرزنش نخواهيد كرد. براي آگاهي بيشتر در زمينه نحوه توضيح بچه دار شدن براي كودكان كليك كنيد.

2- به كودك در مورد حريم خصوصي آموزش دهيد

لازم است كه به مرور پس از گذر كودك از دوران نوزادي او را عادت بدهيد تا به طور مستقل و در فضايي جدا از اتاق خواب شما بخوابد. براي او توضيح دهيد كه حتي زماني كه در كنارش نيستيد مراقبش هستيد و هرگاه به شما احتياج پيدا كند مي‌توانيد در كنارش باشيد. به او آموزش دهيد كه اگر نيمه شب احساس ترس يا اضطراب كرد يا به هر دليلي به شما نياز داشت ابتدا شما را صدا زده و قبل از ورود به اتاق خوابتان در بزند. در حقيقت لازم است كودك بداند كه مادر و پدر نوعي حريم خصوصي ميان خود دارند و او براي وارد شدن به اين حريم نياز به كسب اجازه دارد.

3- ديدن رابطه پدر و مادر | از برخورد تند و خشن بپرهيزيد

درست است كه وارد شدن كودك ميان رابطه جنسي ممكن است باعث برانگيختن عصبانيت در شما شود اما بسيار اهميت دارد كه بتوانيد واكنش‌هاي خود را كنترل كرده و برخورد تند و خشني با او نداشته باشيد. در اين شرايط از كودك بخواهيد از اتاق بيرون برود و در اسرع وقت نزد او برويد. سعي كنيد كمي كنارش باشيد و اجازه دهيد او با شما صحبت كرده و اگر نگراني يا سوالي دارد با خود شما در ميان بگذارد.

4- در مورد نبود ماجراي خشونت آميز به كودك اطمينان بدهيد

همان طور كه گفته شد بسياري از كودكان ممكن است فكر كنند رابطه جنسي عملي خشونت آميز است كه طي آن پدر به مادر آسيب وارد مي‌كند. همين موضوع مي‌تواند ترس و نگراني زيادي را در فرزند شما ايجاد نمايد. اگر مي‌بينيد فرزندتان ترسيده و در مورد اين موضوع نگران است لازم است به او بگوييد اوضاع تحت كنترل مي‌باشد و در مورد نبود خشونت به او اطمينان بدهيد.

5- از يك روانشناس كودك كمك بگيريد

براي اينكه بتوانيد در مورد مسائل جنسي با فرزند خود صحبت كنيد لازم است كه آموزش‌هاي لازم در اين زمينه را دريافت كنيد. براي مثال شما نبايد بيش از آنچه كودك نياز دارد به او اطلاعات بدهيد چرا كه بسياري از مسائل براي كودك قابل درك نيستند و مي‌توانند منجر به سردرگمي بيشتر او شوند. از همين رو سعي كنيد براي پاسخگويي درست به كودك با توجه به سن او از يك روانشناس اطلاعات كسب كرده و از او براي مديريت بهتر اوضاع كمك بگيريد. در صورتي كه ديدن رابطه پدر و مادر منجر به آسيب خاصي در فرزندتان شده باشد درمانگر مي‌تواند جلسات مشاوره را به طور اختصاصي با كودك برگزار نمايد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

اهميت توضيحات والدين درباره وضعيت پيش آمده

بيشتر كودكان با ديدن رابطه پدر و مادر دچار ترس و وحشت مي‌شوند. گاه آنان فكر مي‌كنند اين رفتار نوعي خشونت بوده و از والدين شان مي‌ترسند. بعضي از كودكان هم دچار شرم و خجالت شده ونمي‌توانند وضعيت پيش آمده را هضم كنند. بعد از مدتي كودك ممكن است با سوالاتي درباره رفتار جنسي والدينش برايش پيش بيايد كه طبيعتا نياز نيست كه همه جزئيات را توضيح دهيد اما با كمك مشاور مي‌توانيد پاسخ هايي به او بدهيد كه عطش كنجكاوي او را خاموش نمايد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول درباره ديدن رابطه پدر و مادر

آيا ديدن رابطه پدر و مادر مي‌تواند باعث بلوغ زودرس شود؟

ديدن رابطه جنسي پدر و مادر در كودكان مختلف مي‌تواند آثار متفاوتي داشته باشد. برخي كودكان كه تلاش مي‌كنند عمل جسي بزرگسالان را تقليد كنند ممكن است با مسائلي نظير بلوغ زودرس نيز مواجه شوند.

منبع: ديدن رابطه پدر و مادر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ديدن رابطه پدر و مادر،
موضوع:
[ ۷ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۲۱:۲۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

درس نخواندن بچه مخصوصا در سنين ابتدايي براي والدين دشواري زيادي ايجاد مي‌كند. چرا كه كودكان هنوز معناي مسئوليت را درك نكرده و والدين خود را در قبال تربيت آن‌ها مسئول مي‌دانند. براي حل مساله به اين نكته نيز توجه كنيد كه علت تاكيد شما بر درس خواندن چيست؟ تنها فايده درس خواندن براي كودك‌تان پيدا كردن شغل و جايگاهي در آينده نيست، بلكه كودك براي برقراري ارتباط و همين‌طور حل مسائل زندگي خود نياز دارد كه تجربيات مختلفي را ياد بگيرد. به همين خاطر مي‌توان گفت درس نخواندن بچه ازجمله مشكلاتي است كه بايد به آن توجه كافي داشته باشيد. اگر احساس مي‌كنيد به‌تنهايي نمي‌توانيد اين مشكل را حل كنيد بهتر است از يك مشاور متخصص در اين زمينه كمك بگيريد.

منبع: درس نخواندن بچه

درس نخواندن بچه

خيلي از بچه ها علاقه اي به درس‌خواندن ندارند و از آن فراري هستند. در اين موارد اصولا خانواده ها سعي دارند با سخت گيري و سرزنش بچه‌ها، آن‌ها را به سمت درس‌خواندن سوق دهند. اما اين روش اصلا درست است؟ والدين مي‌توانند با درك علت درس نخواندن بچه ها و استفاده از راهكارهايي كه در ادامه به آن ها اشاره مي‌كنيم، بچه ها را به‌درس علاقه مند سازند. پيشنهاد مي‌شود حتما مقاله روانشناسي كودكان ابتدايي را هم بخوانيد.

علت درس نخواندن بچه

بسياري از والدين با فرزندانشان به خصوص در دوره ابتدايي در مورد درس نخواندن او دچار مشكل هستند. عموما كودك ترجيح مي‌دهد به جاي درس‌خواندن، با هم سالان خود بازي كند، بازي‌هاي كامپيوتري انجام دهند يا تلويزيون ببيند. والدين اين كودكان با درك علت درس نخواندن بچه ها مي‌توانند راهكاري مناسب براي تشويق آن‌ها براي جلوگيري از درس نخواندن آن ها پيدا كنند. براي آشنايي با راه هاي مقابله با مشكلات دانش آموزان ابتدايي كليك كنيد.

مشكلات جسماني يا ناتواني‌هاي ذهني

پيش از اينكه به دنبال هر دليلي در رفتار فرزندتان براي درس نخواندن بگرديد، ابتدا از اين موضوع مطمئن شويد كه او دچار مشكل جسماني يا روحي خاصي نباشد. برخي مشكلات مانند ضعف در بينايي، شنوايي يا صحبت كردن و همين‌طور مشكلاتي مانند ناتواني‌هاي ذهني خفيف گاهي اوقات تا پيش از رسيدن كودك به سنين مدرسه قابل‌شناسايي نيستند. به همين خاطر بهتر است ابتدا با كمك گرفتن از يك روانشناس كودك و استفاده از تست هوش سطح توانايي‌هاي فرزندتان را بررسي كنيد.

درس نخواندن بچه و احتمال اختلالات عصبي-رشدي

اختلالات عصبي-رشدي مجموعه‌اي از مشكلات مانند بيش فعالي يا اختلالات يادگيري هستند كه از بدو تولد در كودك وجود دارند و به برخي نارسايي‌ها در شرايط مغزي مربوط هستند. اين اختلالات نيز ممكن است در فرايند تحصيل فرزند شما مشكل ايجاد كنند. اگر چنين مشكلاتي وجود داشته باشد، به‌راحتي مي‌توانيد با كمك گرفتن از متخصصين روانشناسي و درمان‌هاي لازم از شديدتر شدن مشكل فرزندتان جلوگيري كرده و به او براي بهبود شرايط كمك كنيد. به همين خاطر تشخيص اين دسته از مشكلات نيز موضوع ديگري است كه بايد به آن توجه كافي داشته باشيد.

تأخيرهاي رشدي

براي اينكه كودك بتواند به‌خوبي مطالب آموزشي را متوجه شود، بايد به سطح مشخصي از توانايي‌هاي ذهني رسيده باشد. تمركز كردن و بي‌توجهي به محرك‌هاي مزاحم، حجم مشخصي از حافظه، فهم كلام و دايره واژگان مناسب ازجمله اين توانايي‌ها هستند، بااين‌حال برخي كودكان با دلايل مختلفي به‌خصوص محيط نامناسب در اين توانايي‌ها ضعيف هستند و اين مي‌تواند درس خواندن را براي آن‌ها تبديل به كاري سخت يا پر از شكست كند و به همين خاطر آن‌ها از اين موضوع فرار مي‌كنند. در شرايطي كه فرزندتان دچار اين مشكلات باشد بايد با استفاده از يك برنامه دقيق و مشخص براي برطرف كردن ناتواني‌ها به وي كمك كنيد.

درس نخواندن بچه و بيماري‌هاي روحي

يكي از مهم‌ترين تأثيرات بيماري‌هاي روحي در كودكان اين است كه توانايي آن‌ها براي تحصيل كم مي‌شود. افسردگي و به‌خصوص اضطراب بيماري‌هايي هستند كه ممكن است در كودكان ديده شود. كمال‌گرايي والدين، ترس كودك از شكست خوردن، اضطراب جدايي و بسياري از مشكلات روحي ديگر مي‌توانند توانايي‌هاي تحصيلي كودك را تحت تأثير خود قرار دهند.

ناراحتي از شرايط تحصيل

گاهي اوقات نيز بي‌ميلي كودك نسبت به درس خواندن واكنشي است كه آن‌ها به يك شرايط آزاردهنده نشان مي‌دهند. بدرفتاري معلم يا همكلاسي‌ها، احساس اضطراب در مدرسه و يا هر شرايط منفي ديگري مي‌تواند مدرسه و درس خواندن را براي فرزندتان تبديل به موضوعي كند كه او دوست دارد از آن‌ها فرار كند.

درس نخواندن بچه و رفتار والدين

بزرگ‌ترها و به‌خصوص والدين الگوهايي هستند كه كودك بر اساس رفتار آن‌ها عمل مي‌كند. اگر شما يا خواهر و برادرهاي بزرگ‌تر كودك برخلاف گفته‌هايتان عادت‌هايي مثل درس خواندن يا مطالعه نداشته باشيد فرزندان شما نيز به اين مسائل توجهي نمي‌كنند.

بي‌نظمي در رفتار

شايع‌ترين دليل درس نخواندن بچه‌ها بي‌نظمي در رفتار است. بعضي از كودكان نمي‌توانند زمان‌هاي خود را مديريت كنند و بين كارهايي مثل درس خواندن، فعاليت‌هاي فوق‌برنامه و همين‌طور تفريح به‌درستي اولويت‌بندي نمي‌كنند. در اين شرايط شما مي‌بايست با استفاده از روش‌هاي مختلف به كودك كمك كنيد تا اين مشكلات را برطرف كند.

راهكارهاي مقابله اي با درس نخواندن بچه

1- دلايل را پيدا كنيد

در نخستين قدم دلايل درس نخواندن فرزندتان را پيدا كنيد و همان‌طور كه گفته شد در ابتدا از نبود بيماري‌هاي جسمي و رشدي مطمئن شويد. همچنين مي‌توانيد به روزهايي كه فرزندتان آسان‌تر سراغ درس‌هايش مي‌رود و روزهايي كه به‌سختي تكاليفش را انجام مي‌دهد توجه كنيد تا به اين نتيجه برسيد كه چه شرايطي خلقيات او را تحت تأثير قرار مي‌دهد.

2- اجازه بدهيد فرزندتان تصميم بگيرد

گاهي اوقات بي‌ميلي كودكان به درس خواندن به دليل جلب‌توجه والدين يا لجبازي با آن‌ها صورت مي‌گيرد. اين شرايط به‌خصوص زماني اتفاق مي‌افتد كه والدين با رفتارهاي اضطرابي دائماً درس خواندن فرزندشان را بررسي مي‌كنند. در اين حالت شما بدون اينكه متوجه باشيد استرس خود را به كودك منتقل مي‌كنيد. يكي از راهكارهايي كه در اين شرايط مي‌توانيد امتحان كنيد اين است كه به‌جاي بحث كردن با كودك به او اجازه دهيد خودش براي زمان مطالعه درس‌ها برنامه‌ريزي كند و همين‌طور هنگامي‌كه تكاليفش را انجام نمي‌دهد با پيامدهاي آن مواجه شود. از اين طريق شما بدون ايجاد درگيري با كودك دلايل اهميت توجه به تكاليفش را به وي نشان مي‌دهيد.

3- اوج انرژي فرزندتان را پيدا كنيد

هريك از ما سيستم ذهني و انرژي خاص خود را داريم. بعضي‌ها اوايل صبح و بعضي‌ها غروب انرژي بيشتري داريم. بعضي از كودكان مي‌بايست پيش از شروع بازي و تفريح تكاليف خود را تمام كنند، اما برخي ديگر پس از پايان تفريح با تمركز بيشتري به سراغ فعاليت‌ها مي‌روند. به همين خاطر يكي از دلايلي كه باعث درس نخواندن كودك مي‌شود اين است كه والدين اين زمان‌ها را نمي‌شناسند و سعي مي‌كنند كودك را با شرايط خودشان هماهنگ كنند. براي آشنايي با روش هاي افزايش تمركز در كودكان كليك كنيد.

4- انگيزه ايجاد كنيد

اگر مي‌خواهيد درس خواندن در فرزندتان تبديل به فعاليتي خودكار شود و او خود به اين موضوع علاقه‌مند باشد، ابتدا بايد با استفاده از انگيزه‌هاي بيروني كودك را به تحصيل تشويق كنيد، پس از مدتي خود فرايند درس خواندن و موفقيت‌هايي كه كودك در اين راه به دست مي‌آورد تبديل به انگيزه‌اي براي فعاليت تحصيلي او مي‌شوند. براي اينكه بتوانيد فرزندتان را به درس خواندن تشويق كنيد بهتر است رفتارهاي صحيح او را مورد تشويق قرار دهيد و همين‌طور به‌جاي تمركز بر انجام تمام و كمال كارها هرگونه پيشرفت فرزندتان را تشويق كنيد.

موضوعي كه در تشويق كودك بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه تشويق‌ها نبايد مانند باج دادن به كودك باشد. گاهي بيان يك جمله تحسين‌آميز، تعريف كردن از كودك در حضور بقيه و يا حتي تهيه غذاي موردعلاقه كودك نيز مي‌توانند به‌عنوان پاداش در نظر گرفته شوند.

5- استراحت در كنار فعاليت

بعضي مواقع از فرزندمان انتظار داريم بي‌وقفه تمام فعاليت‌هاي درسي‌اش را انجام دهد و استراحت كردن‌هاي او را دليلي بر درس نخواندن مي‌دانيم. روانشناسان معتقدند در ازاي هر نيم ساعت تا چهل‌وپنج دقيقه مطالعه كودك به يك‌ربع استراحت نياز دارد. البته اين زمان‌بندي مي‌تواند با توجه به توانايي‌هاي فرزندتان متفاوت باشد، اما آنچه اهميت دارد اين است كه بدانيد كودك مي‌بايست مابين زمان‌هايي كه درس مي‌خواند استراحت كند اين كار بهره‌وري وي براي ادامه مطالعه را نيز افزايش مي‌دهد.

6- الگوي مناسبي باشيد

فرزندان‌تان بيش از هر چيز از رفتارهاي شما الگوبرداري مي‌كنند. به همين خاطر اگر مي‌خواهيد آن‌ها چيزي را ياد بگيرند، بهتر است در درجه اول خودتان آن را انجام دهيد يا در رفتارتان نشان بدهيد كه براي آن ارزش قائل هستيد. اگر فرزندتان يك‌بار كتاب يا مجله‌اي را دست شما ببيند اثر تربيتي آن صدها برابر بيش از آن است كه شما او را براي درس خواندن نصيحت‌كنيد.

7- كمال‌گرا نباشيد

با خودتان به اين سؤال پاسخ دهيد كه آيا واقعاً فرزندتان درس نمي‌خواند يا اين انتظارات شماست كه كمي غيرمنطقي است؟ آيا شما به‌اندازه توانايي‌هاي كودك از او انتظار داريد و تلاش‌هايش را مي‌بينيد يا همواره از وضعيت درس خواندنش گلايه داريد؟ گاهي اوقات اضطراب والدين از اينكه مبادا ديگران راجع به آن‌ها يا فرزندشان قضاوت بدي داشته باشند و همين‌طور كمال‌گرايي‌ها و انتظارات نامعمول باعث مي‌شود بيش‌ازحد به فرزندتان سخت بگيريد و اين كار باعث بروز مشكلات بسياري ازجمله آسيب ديدن رابطه شما و كودك خواهد شد.

اهميت مشاوره درباره درس نخواندن بچه

موضوع تحصيل براي كودكان از آن دسته مسائلي است كه نبايد اهميت آن را فراموش كرده يا به حال خود رها كنيد. بسياري از مواقع درس نخواندن در سنين پايين باعث مي‌شود فرزندتان در برخي مهارت‌هاي پايه از همسالان خود عقب بيافتد و جبران كردن اين فاصله در آينده بسيار سخت خواهد بود.

علاوه بر اين گاهي خاطرات تلخ و ناراحتي‌هايي كه با درس خواندن پيوند مي‌خورند، باعث خواهد شد تا فرزندتان به‌طوركلي از اين موضوع گريزان شود به همين خاطر اگر احساس مي‌كنيد مشكل درس نخواندن فرزند شما جدي‌تر از آن شده كه بتوانيد از پس آن بربياييد، بهتر است از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد. مشاورين با توجه به شناختي كه از اصول برنامه‌ريزي تحصيلي دارند و همين‌طور شناخت شخصيت و روحيات كودكان مي‌توانند براي برطرف كردن اين مشكل به شما كمك كنند. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

چطور فرزندم را به درس خواندن تشويق كنم؟

تشويق كردن پيشرفت‌ها و زمان‌هايي كه فرزندتان درس مي‌خواند، اهميت دادن به استراحت و تفريح در كنار فعاليت و همين‌طور پرهيز از كمال‌گرايي ازجمله راهكارهايي هستند كه بهتر است امتحان كنيد.

چرا بعضي از بچه‌ها علاقه‌اي به درس خواندن ندارند؟

وجود مشكلات جسمي، روحي و يا عقب مانگي‌هاي رشدي در كنار موضوعاتي كه ممكن است در مدرسه باعث آزار آن‌ها شده باشد ازجمله دلايل بي‌علاقگي به درس خواندن هستند.

منبع: درس نخواندن بچه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درس نخواندن بچه،
موضوع:
[ ۶ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۵۰:۳۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

چه زماني تشخيص زايمان ديرتر از موعد داده مي‌شود؟ مادران از ابتدا تشخيص بارداري براي در آغوش گرفتن فرزند دلبندشان لحظه‌شماري مي‌كنند و اين موضوع كه فرزند چندم آن‌هاست، اهميتي ندارد. به طور معمول، طول بارداري بين ۳۷ تا ۴۰ هفته است؛ البته زايمان ممكن است زودتر يا ديرتر از اين هفته‌ها رخ دهد. طولاني شدن زمان بارداري علل متفاوتي دارد كه البته علت اصلي آن مشخص نيست. هم‌چنين ادامه‌دار شدن بارداري مي‌تواند خطراتي براي سلامتي مادر و جنين و نوزاد به همراه داشته باشد. در ادامه به طور كامل درباره زايمان ديرتر از موعد و عوارض آن پرداخته ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: زايمان ديرتر از موعد

زايمان ديرتر از موعد

زايمان ديرتر از موعد با نام‌ها زايمان ديرهنگام، زايمان با تاخير، زايمان post term و يا زايمان طولاني‌مدت نيز شناخته مي‌شود. معمولا بيشتر زايمان‌ها در هفته ۳۹ يا ۴۰ به وقوع مي‌پيوندد. اگر بارداري بين ۴۱ هفته تا ۴۱ هفته و ۶ روز طولاني شود، زايمان با تاخير و اگر ۴۲ هفته يا بيشتر ادامه يابد، زايمان ديرتر از موعد ناميده مي‌شود.
اگر بارداري كه بيش از ۴۲ هفته يا ۲۹۴ روز از اولين روز آخرين قاعدگي طول بكشد، احتمال بروز دو حالت براي جفت و جنين به وجود مي‌آيد.

چه اتفاقي براي جفت و جنين در بارداري پس از موعد رخ مي‌دهد؟

۱) در حالت اول كه حدود ۷۰ تا ۹۰٪ موارد را شامل مي‌شود، جفت عملكرد طبيعي خود را حفظ كرده و در نتيجه منجر به تداوم رشد جنين، ماكروزومي و در نهايت ديستوشي شانه مي‌شود.
۲) در حالت دوم با طولاني شدن بارداري، جفت عملكرد خود را از دست داده و در رساندن غذا و اكسيژن به جنين نارسا عمل مي‌كند در نتيجه باعث بروز سوءتغذيه و كاهش اكسيژن‌رساني به جنين شده كه به آن سندرم ديررسي گفته مي‌شود. در اين شرايط جنين از ذخاير چربي و گليكوژن بدن خود استفاده مي‌كند كه علائمي چون از بين رفتن چربي زير پوست، پوست خشك و چروكيده، ناخن بلند، هوشياري بالا و غيرعادي، سبز يا زرد شدن پوست و… ديده مي‌شود.

علت و عوامل خطرساز زايمان ديرتر از موعد

معمولا شايع‌ترين علل بارداري ديرتر از موعد تخمين نادرست سن بارداري است، اين اتفاق بيشتر در خانم‌هايي كه قاعدگي نامنظم دارند يا تاريخ آخرين قاعدگي خود را به خاطر نمي‌آورند يا حين مصرف قرص‌ها ضد بارداري خوراكي باردار شده‌اند، ديده مي‌شود.
يكي ديگر از علل بارداري طولاني، كمبود سولفاتاز جفتي است كه يك اختلال ژنتيكي مغلوب وابسته به كروموزوم x بوده و سبب پاسخ ضعيف به آماده شدن گردن رحم و القا زايمان مي‌شود.

از ديگر علل زايمان ديرتر از موعد مي‌توان به اولين بارداري، سن كم مادر، سابقه زايمان ديرتر از موعد، سابقه خانوادگي زايمان ديرتر از موعد، جنين پسر، اولين بارداري در سن بالا مادر، برخي ناهنجاري‌ها جنيني مانند عدم وجود هيپوفيز، آنانسفالي، هايپوپلازي آدرنال كه منجر به اختلال در محور هيپوتالاموس_هيپوفيز_آدرنال مي‌شود، BMI بالاتر از ۳۰ در مادر (چاقي مفرط) اشاره كرد. هم‌چنين مادراني كه خود پس از موعد به دنيا آمده‌اند، احتمال زايمان پس از موعد در آن‌ها مطرح است.

بيشتر بخوانيد: علائم زايمان

مشكلات ناشي از زايمان ديرتر از موعد

طولاني شدن زمان بارداري، عوارض و مشكلاتي را براي مادر، جنين و نوزاد به وجود مي‌آورد كه برخي از آن‌ها نگران‌كننده است. در اينجا به برخي از مهم‌ترين و شايع‌ترين عوارض اشاره مي‌كنيم.

عوارض مادري

اگر بارداري بيشتر از دو هفته از تاريخ مقرر زايمان بگذرد، مشكلاتي را حين و پس از زايمان براي مادر به همراه دارد، به عنوان مثال مي‌توانيم از پارگي شديد واژينال، زايمان سخت، عفونت، خونريزي پس از زايمان نام ببريم. بهتر است بدانيد احتمال سزارين با طولاني‌تر شدن زمان زايمان نيز تا دو برابر افزايش مي‌يابد. براي آشنايي با چگونگي زايمان سزارين كليك كنيد.

عوارض جنيني و نوزادي

كاهش مايع آمنيوتيك يا اليگوهيدرآمنيوس كه خود بر ضربان قلب جنين موثر بوده و منجر به ناهنجاري در ضربان قلب جنين مي‌شود. با ادامه يافتن بارداري، رشد جنين نيز ادامه مي‌يابد و سبب ماكروزومي و بزرگ شدن جنين مي‌شود كه همين امر، احتمال ديستوشي شانه و گير كردن شانه در كانال زايمان را ايجاد مي‌كند.

مشكلات مربوط به بند ناف

يكي ديگر از عوارض جنيني، مشكلات مربوط به بند ناف است. طولاني شدن زايمان مي‌تواند منجر به پيچيده شدن و گره خوردن بند ناف اطراف جنين شود و از طرفي اكسيژن‌رساني و تغذيه جنين به خوبي صورت نمي‌گيرد و زجر جنيني رخ مي‌دهد.
با انجام اولين حركات روده‌اي و دفع مكونيوم (اولين مدفوع) احتمال ورود آن به مسير تنفسي وجود دارد كه مشكلاتي از قبيل سندرم زجر تنفسي را براي جنين و نوزاد ايجاد مي‌كند.
احتمال مرده‌زايي و يا مرگ جنين حين زايمان افزايش مي‌يابد.

بيشتر بخوانيد: انواع زايمان

تدابير درماني براي كساني كه از تاريخ زايمان شان گذشته

طبيعي است كه مادران با طولاني شدن زمان بارداري نگران و خسته و مضطرب شوند، اما بدانيد تا زماني كه از نظر پزشك خطري شما و فرزندتان را تهديد نكند، ختم بارداري صورت نمي‌گيرد.
انجام تست غربالگري جهت بررسي سلامت جنين با پايان يافتن هفته ۴۱ بارداري توسط پزشك درخواست مي‌شود. در اين غربالگري با انجام سونوگرافي حركات جنين و حجم مايع آمنيوتيك بررسي مي‌شود. هم‌چنين سونوگرافي در تعيين دقيق سن بارداري، تخمين وزن جنين، وضعيت قرارگيري جنين كمك‌كننده است.

در ادامه روند درمان تست‌هايي چون تست بدون استرس (NST)، نمودار بيوفيزيكي (BPP)، تست استرس انقباضي (CST) انجام مي‌شود. اين تست‌ها از دسته درمان انتظاري به شمار مي‌رود كه بعد از هفته ۴۱، دوبار در هفته انجام مي‌شود.
با انجام NST تپش قلب جنين در مدت ۲۰ دقيقه اندازه گرفته مي‌شود. براي تشخيص سندروم ديسترس جنيني تست CST انجام مي‌شود. آزمايش BPP نيز تركيبي از مراقبت از قلب جنين حين حركت وي و سونوگرافي است.
در شرايط ديسترس جنيني و اليگوهيدرآمنيوس ختم بارداري ضروري است، در صورت عدم آمادگي سرويكس و عدم انقباضات رحمي القا زايمان انجام مي‌شود.

القا زايمان

القا زايمان به تصميم پزشك، برنامه بيمارستان، وضعيت سلامت مادر و جنين، سن بارداري بستگي دارد. به طور معمول اين روش بعد از هفته ۴۱ انجام مي‌شود.
هنگامي كه انقباضات رحمي با گذشت ۴۱ هفته از آغاز بارداري شروع نمي‌شوند، القا زايمان با تجويز هورمون و داروها انجام شده كه به شروع انقباضات و در نهايت ختم بارداري منجر مي‌شود. براي اشنايي بيشتر با روش القاي زايمان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: زايمان ديرتر از موعد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: زايمان ديرتر از موعد،
موضوع:
[ ۶ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۸:۴۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

خواب زياد نوزاد در سال‌هاي ابتدايي تولد طبيعي است و به مرور از ميزان خواب كودك كاسته مي‌شود. در واقع هرچه سن نوزاد بيشتر مي‌شود، وضعيت الگوي خواب او بيشتر به بزرگسالان شبيه مي‌گردد. نوزاد با توجه به دوره رشدي كه در آن قرار دارد وضعيت خواب متفاوتي را تجربه مي‌كند با اين حال خوابيدن نوزاد براي رشد و عملكرد مغز او ضروري است و باعث خلق و خوي بهتر آن‌ها مي‌شود. اما گاهي ممكن است نوزاد در هنگام شير خوردن يا تعويض پوشك نيز از خواب بيدار نشود كه در اين صورت لازم است بررسي‌هاي بيشتر توسط متخصص صورت گيرد. در ادامه به بررسي بيشتر الگوي خواب و فوايد خواب زياد نوزاد اشاره خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع: خواب زياد نوزاد

خواب زياد نوزاد

به طور طبيعي يك نوزاد سالم 80 تا 85 درصد از شبانه روز را بايد بخوابد. خواب زياد و متعادل نوزاد باعث بهبود عملكردهاي جسماني، رواني و عصبي مي‌شود. بايد توجه كرد كه زمان‌بندي خواب هر نوزاد با نوزاد ديگر متفاوت است و نبايد نوزادان را با يكدگير مقايسه كرد. ممكن است يك نوزاد بين 14 تا 17 ساعت بخوابد و نوزاد ديگر به 19 ساعت خواب نياز داشته باشد. هرچه نوزاد بزرگ‌تر مي‌شود به ميزان كمتري به خوابيدن نياز دارد. با اين حال اگر نوزاد در هنگام شير خوردن يا تعويض پوشك هم بيدار نشد بهتر است براي بررسي نشانه هاي سلامت نوزاد او را نزد يك متخصص و روانشناس ببريد. 

براي آگاهي بيشتر درباره نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد.

زمان‌بندي خواب نوزاد

به طور دقيق هر نوزادي زمان‌بندي مخصوص به خودش را دارد اما مي‌توان زمان‌بندي خواب‌نوزاد را در دوران‌هاي مختلف رشدي به اين صورت در نظر گرفت. با اين حال اين زمان مي‌‌تواند با يكي دو ساعت كمتر يا بيشتر ميان نوزادان متفاوت باشد. 

_ 14 تا 17 ساعت خواب براي نوزادان يك روزه تا سه ماهه

_ 12 تا 16 ساعت خواب براي نوزادان چهار تا يازده ماهه

_ 11 تا 14 ساعت خواب براي نوزادان دوازده تا سي‌و‌پنج ماهه 

براي آشنايي بيشتر با ميزان طبيعي و نياز به اطلاع درباره نكاتي از خواب نوزاد كليك كنيد.

فوايد خوابيدن زياد نوزاد

افزايش رشد جسماني

هورمون‌هاي مخصوص رشد جسماني در اوايل شب و در زمان خواب عميق ترشح مي‌شوند، در نتيجه خواب زياد نوزاد مي‌تواند با ترشح هورمون رشد و افزايش رشد جسماني و قد ارتباط داشته باشد. هر چه از ميزان خواب عميق كمتر شود و بيشتر به طرف صبح پيش‌برود هورمون كوتيزول جاي هورمون رشد را مي‌گيرد. مطالعات نشان داده‌اند كه در دوره‌هايي كه نوزادان بيشتر مي‌خوابند وزن بيشتري كسب مي‌كنند. علاوه بر اين كم خوابي مي‌تواند ترشح هورمون لپتين را دچار اختلال كند، هرگونه اختلال در ميزان ترشح هورمون باعث مي‌شود تا فرد به اندازه كافي غذا نخورد.

تاثير بر عملكرد مغز

خواب مناسب براي رشد ذهني و مغز نوزاد ضروري است. مغز يكي از اندام‌هاي بدن است كه در سال‌هاي اوليه تولد به سرعت در حال پيشرفت و بهبود عملكرد است. خوابيدن باعث بهبود عملكرد مغز مي‎شود و محروميت از خواب مي‌تواند مشكلاتي را براي فرد ايجاد كند.

تحكيم حافظه و يادگيري

يكي ديگر از فوايد خوابيدن تحكيم حافظه و يادگيري است. محرك‌هايي كه نوزاد در هنگام بيداري با آن‌ها مواجهه مي‌شود در حين خواب پردازش خواهد شد، اين كار مسيرهاي عصبي جديدي در مغز نوزاد به وجود مي‌آورد كه منجر به تحكيم حافظه و يادگيري بيشتر مي‌شود. همچنين نوزادان و كودكاني كه كم خوابي دارند در تمركز كردن و توجه كردن مشكلات بيشتري را تجربه مي‌كنند.

تاثير بر سيستم ايمني بدن از فوايد خواب زياد نوزاد

خواب همچنين بر وضعيت سيستم ايمني بدن هم نقش دارد. خواب ناكافي مي‌تواند باعث تضعيف سيستم ايمني بدن نوزاد شود. يكي از راه‌هايي كه خواب مناسب به سيستم ايمني بدن كمك مي‌كند اين است كه خواب كافي باعث افزايش توليد سلول‌هاي T مي‌شود. سلول‌هاي T نقش مهمي در پاسخ سيستم ايمني بدن به ويروس‌ها و عفونت‌ها دارد و بدن را براي مقابله با بيماري‌هاي مختلف آماده مي‌كند.

تاثير بر خلق و خو

همانند بزرگسالان، نوزادان هم با خوابيدن مناسب خلق و خوي بهتري پيدا مي‌كنند. به همين ترتيب نوزاداني كه خواب كمتري دارند داراي خلق و خوي دشوار هستند. همچنين مطالعات نشان داده‌اند نوزاداني كه خواب كمتري دارند به ميزان بيشتري پرخاشگر‌ي نشان مي‌دهند كه در اين شرايط لازم است براي بررسي‌هاي بيشتر از يك مشاوره كودك كمك بگيريد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

نگراني درباره خواب زياد نوزاد

اگر نوزاد شما در طول روز زياد مي‌خوابد به طوري كه حتي براي غذا هم بايد او را بيدار كنيد و يا به طور ناگهاني خواب او زياد شده است، حتما بايد براي بررسي هاي بيشتر او را نزد متخصص اطفال ببريد. به ياد داشته باشيد كه با رشد هر چه بيشتر او، خواب فرزندتان نيز كاهش مي‌يابد و او در اوقات بيداري فرصت بيشتري براي يادگيري مهارت هاي خزيدن، نشستن و راه رفتن پيدا مي‌كند. پس اگر اين سير دچار مشكل شد حتما بايد اقدامات لازم درماني انجام دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چه زماني براي خوابيدن زياد نوزاد بايد به پزشك مراجعه كرد؟

اگر كودكتان در تمام طول شبانه روز خواب است و حتي براي خوردن شير و يا تعويض پوشك هم بيدار نمي‌شود بهتر است به يك پزشك متخصص مراجعه كنيد تا وضعيت سلامت كودكتان را مورد ارزيابي قرار دهد. همچنين اگر به طور ناگهاني وضعيت خواب نوزادتان تغيير پيدا كرد بهتر است تا سلامت نوزاد مورد بررسي قرار بگيرد.

آيا خواب زياد نوزاد مي‌تواند نشانه زردي باشد؟

زياد خوابيدن دليل بر اين نيست كه كودك دچار بيماري زردي شده است. اما اگر ساير علائم بيماري زردي به همراه خواب زياد وجود داشت سريعاً به بيمارستان يا مراكز درماني مراجعه كنيد. 

منبع: خواب زياد نوزاد

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خواب زياد نوزاد،
موضوع:
[ ۶ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۶:۵۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آيا قطره آهن براي نوزاد و كودك ضروري است؟ معمولا نوزادان در ماه هاي اوليه پس از تولد، آهن مورد نياز بدن خود را از شير مادر يا شير خشك‌هاي معمولي دريافت مي‌كنند، اما پس از گذشتن از 4 ماهگي ديگر شير مصرفي جوابگوي نياز بدن آن‌ها به آهن نيست؛ به همين دليل متخصصان براي كودكان سالم بالاتر از 4 ماه مكمل آهن تجويز مي‌كنند. علاوه بر اين نوزاداني كه به صورت نارس به دنيا مي‌آيند زودتر از باقي بچه‌ها نياز به مصرف آهن پيدا مي‌كنند. آهن يك ماده معدني مهم و ضروري است كه نبود آن در بدن نوزاد سبب مشكلاتي چون كم خوني، بي اشتهايي، پايين آمدن بهره هوشي و فعاليت هاي مغزي مي‌شود. لازم است تمام والدين درباره قطره آهن اطلاعات كافي كسب كنند تا بتوانند فرزندان‌شان را در سلامت كامل نگه دارند. اگر سوالي داريد حتما براي مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: قطره آهن براي نوزاد و كودك

استفاده از قطره آهن براي نوزاد

آهن يك ماده معدني مهم براي ساخت هموگلوبين در بدن است. هموگلوبين ها سبب مي‌شوند تا گلبول هاي قرمز بتوانند اكسيژن را به تمامي اندام‌هاي بدن برسانند. اگر آهن كافي براي ساخت هموگلوبين در بدن وجود نداشته باشد، گلبول‌هاي قرمز كم رنگ و كوچك مي‌شوند و ديگر نمي‌توانند اكسيژن را به اندام هاي ضروري برسانند. در نتيجه اين فرايند بدن دچار كم خوني مي‌شود.

كم خوني بر اثر كمبود آهن يكي از رايج ترين انواع كم خوني ميان كودكان است. كمبود آهن و كم خوني در بدن كودكان سبب عوارضي مانند كاهش هوش، كاهش يادگيري و تمركز، كاهش توان بدن در مقابل بيماري ها، متوقف شدن رشد، خستگي و ضعف، كم اشتهايي و … مي شود.

با استفاده درست از مكمل آهن مي‌توان كم خوني و اثرات سو آن را از بين برد.

نحوه استفاده از آهن براي كودك

مصرف قطره آهن توسط كودك بايد از 6 ماهگي شروع شود و تا 2 سالگي ادامه پيدا كند. اكثر كودكان احتياج دارند همان زماني كه شروع به مصرف غذاي كمكي مي‌كنند، مكمل آهن را نيز مصرف كنند؛ چرا كه در اين زمان نياز بدن بچه براي دريافت مواد مغذي و معدني بيشتر شده است.

بهترين زمان دادن قطره آهن به كودك ، 2 ساعت بعد و 1 ساعت قبل غذاست يعني بين دو وعده غذايي يا شيردهي. به ياد داشته باشيد كه هرگز نبايد زمان شير خوردن كودك با زمان مصرف قطره تداخل پيدا كند چرا كه شير اثر آهن را خنثي مي‌كند.

اصلا نگران اين نباشيد كه فرزندتان زمان مصرف قطره آهن بهانه گيري كند، چرا كه اكثر قطره هاي آهن موجود در بازار طعم دار هستند و كودكان از خوردن آن‌ها اذيت نمي‌شوند.

نكته اي كه لازم است حتما به آن توجه كنيد اين است كه هرگز نبايد بدون مشورت با متخصص به كودك تان قطره آهن بدهيد. پژوهش ها نشان داده همانقدر كه كمبود آهن براي بدن مضر است، مصرف زياد آهن نيز مي‌تواند آسيب زننده باشد. نياز كودكان با هم متفاوت است و نبايد به تجربه خود يا نزديكان‌تان در اين باره اكتفا نماييد.

براي آشنايي با نشانه هاي فقر آهن در كودكان كليك كنيد.

آهن براي كودكان مختلف

كودكان مختلف بسته به اين كه چه نوع شيري مصرف مي كنند يا اين كه چه زماني به دنيا آمده‌اند، نياز به مقدار و نوع آهن متفاوتي دارند.

قطره آهن براي نوزاداني كه از شير مادر تغذيه مي كنند

گرچه شير مادر خطر كمبود آهن را در بدن كودك كاهش مي‌دهد، اما در واقع مقدار آهن در شير مادر بسيار كم است. كودكاني كه منبع اصلي غذايي آن ها بعد از تولد، شير مادر بوده، معمولا پس از 4 ماهگي نياز به مصرف آهن پيدا مي‌كنند. البته در خصوص مصرف آهن پيش از 6 ماهگي حتما بايد با پزشك متخصص مشورت كرد.

قطره آهن براي نوزاداني كه از شير خشك تغذيه مي كنند

بهتر است نوزاداني كه منبع تغذيه آن ها شير مادر نيست، از بدو تولد تا 12 ماهگي شير خشك غني شده با آهن مصرف كنند. شير خشك هايي كه داراي 4 تا 12 ميلي گرم آهن هستند پاسخگوي نياز كودكان به آهن مي‌باشند. اما بهتر است به متخصص نيز مراجعه كنيد چرا كه بدن برخي كودكان نياز به آهن بيشتري دارد و آهن موجود در شير خشك براي آن‌ها كافي نيست.

قطره آهن براي نوزادان نارس

در سه ماهه آخر بارداري ذخيره آهن جنين تامين مي‌شود. نوزاداني كه زودتر از موعد به دنيا مي‌آيند معمولا اين ذخيره آهن را در رحم دريافت نكرده‌اند؛ به همين دليل بايد زودتر از ديگر كودكان به مصرف آهن روي بياورند. در اين باره حتما به متخصص مراجعه نماييد، تا مقدار مناسب آهن را براي كودك شما مشخص كند.

براي آشنايي با بهترين غذاي كمكي كودك كليك كنيد.

آيا آهن سبب پوسيدگي دندان هاي شيري مي شود؟

مصرف قطره آهن مي‌تواند دندان هاي كودكان را كمي سياه كند، اما هرگز سبب پوسيدگي دندان نمي‌شود. كودكاني كه از چيپس و پفك و شكلات و ديگر ميان وعده هاي ناسالم استفاده مي‌كنند و دندان هاي آن‌ها توسط والدينشان تميز نمي‌شود اغلب دچار پوسيدگي دندان مي شوند و خراب شدن دندان هاي اين بچه ها ربطي به قطره آهن ندارد.

براي اين كه پس از مصرف آهن دندان هاي كوچك و مرواريدي فرزندتان سالم بماند، بهتر است قطره آهن را به وسيله قاشق يا قطره چكان در انتهاي دهان كودك بريزيد تا كمترين تماس را با دندان هاي كودك پيدا كند. بعد از دادن قطره يا هر خوراكي رنگي ديگري به كودك بايد كمي به او آب بدهيد و سپس دندان هايش را با يك پارچه يا مسواك انگشتي تميز كنيد. بدين نحو دندان هاي شيري كودك نه سياه مي شوند نه پوسيدگي پيدا مي كنند.

مشكلات گوارشي حاصل از مصرف آهن

مصرف قطره آهن ممكن است سبب برخي مشكلات گوارشي در كودكان شود. اين مشكلات معمولا شامل اين موارد مي شود:

_ يبوست يا اسهال

_ تيره شدن رنگ مدفوع

_ تهوع و استفراغ

_ دل درد و سوزش سر دل

براي رفع اين مشكلات هرگز قطره آهن را قطع نكنيد. به كودك خود مايعات، ميوه و سبزيجات بدهيد تا مشكلات گوارشي اش حل شود. اگر كودك شما مبتلا به يبوست شديد شده و چند روزي است كه مدفوع نكرده با مشورت دكتر به او شربت ملين بدهيد.

توصيه آخر اين كه اگر كودك شما پس از چند هفته مصرف قطره آهن هنوز دچار دل درد مي‌شود، قطره را با غذا به او بدهيد تا دل درد او رفع شود.

مواد غذايي حاوي آهن طبيعي

احتمالا تا اينجاي مطلب با ضرورت و فوايد استفاده از آهن آشنا شده ايد. بايد به شما بگويم تنها منبع كودكان براي جذب آهن مكمل و قطره آهن نيست. شما مي‌توانيد با دادن غذاهاي سرشار از آهن به كودك‌تان نياز بدن او را در جهت جذب آهن تامين نماييد. مواد غذايي سرشار از آهن:

_ گوشت (گوشت مرغ- گوشفند- گاو- بوقلمون- جگر)

_ حبوبات(عدس- نخود- لوبيا- ماش- لپه)

_ غلات ( ماكاروني- برنج)

_ مغز ها (پسته- بادام)

_ سبزيجات

_ تخم مرغ

_ماهي

_ برخي ميوه ها مثل زردالو

براي آشنايي بيشتر با وعده ها و تغذيه سالم كودكان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

 

چه موادي آهن را خنثي مي كنند؟

شير به خصوص شير گاو، مواد كافئين دار مانند چاي، شربت آنتي اسيد

چطور مي توان به جذب بهتر آهن كمك كرد؟

_آهن را با منابع ويتامين ث مخلوط كنيد. مثلا شمات مي توانيد همراه با آهن به كودكتان آب پرتقال، آب سيب، كيوي، گوجه و … را بدهيد. اين كار علاوه بر اين كه به جذب بهتر آهن در بدن كودكان كمك مي كند، سبب مي شود دندان كودكان سفيد و سالم بماند و ديگر سياه نشود.

دلايل كمبو آهن در كودكان چيست؟

رژيم غذايي نامناسب- از دست دادن خون- ناتواني در جذب آهن- تغذيه با شير خشك

منبع: قطره آهن براي نوزاد و كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۲۶:۳۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد كم بودن شير مادر چه دلايلي دارد و چگونه مي‌توان آن را افزايش داد؟ از آنجا كه تا سن 6 ماهگي كودك، تنها غذاي اصلي او شير مادر است و در ماه‌هاي بعد نيز به عنوان مهم‌ترين غذاي او محسوب مي‌شود، ممكن است كم بودن شير مادر كودك را دچار سو هاضمه كند. عوامل مختلفي باعث كاهش شير مادر و كم‌شدن آن مي‌شود كه از آن‌ها مي‌توان به استرس و تغذيه نامناسب اشاره كرد. با آگاهي كامل از دلايل كمبود شير مادر و راه‌هاي افزايش آن مي‌توانيد شير خود را افزايش دهيد.

منبع: كم بودن شير مادر

كم بودن شير مادر

شير مادر غني ترين منبع غذايي است كه تمامي ويتامين‌ها و مواد معدني مورد نياز براي رشد نوزاد را در برمي‌گيرد. كم بودن اين منبع غذايي روند رشد نوزاد را دچار مشكل كرده و او را در برابر ابتلا به بيماري هاي مختلف آسيب پذير خواهد كرد. بنابراين والدين براي جلوگيري از سوء تغذيه فرزندشان بايد به ميزان شيردهي و كامل بودن منابع غذايي او توجه نمايند. نشانه ها و علت هاي كم بودن شير مادر را در ادامه شرح داده‌ايم. اما اگر نوزاد شما تمايلي به شيرخوردن ندارد، حتما مقاله شير نخوردن نوزاد را هم بخوانيد.

علت كم بودن شير مادر

بسياري از نيازهاي جسماني كودكان از طريق شير و آغوش مادر برآورده مي‌شود، براي آشنايي با نيازهاي اوليه كودكان و نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد. در صورت كم بودن و يا فقدان شير مادر بايد عواملي را در نظر بگيريد كه برخي از آن‌ها عبارتند از:

1. مشكلات هورموني

عواملي چون كم كار بودن غده تيروئيد يا پر كاري آن، ديابت و فشار خون و سندروم تخمدان پلي كيستيك از جمله مهم‌ترين مشكلات هورموني هستند كه سبب‌كاهش و كم بودن شير مادر مي‌گردند.

2. كم بودن شير مادر | جراحي سينه

جراحي سينه چه به علت پزشكي انجام گيرد و چه به علت زيبايي، مي‌تواند به نوك پستان و مجراي شيردهي سينه آسيب برساند. در نتيجه شيرمادر كاهش‌مي‌يابد.

3. عدم رشد غدد شيردهي

در برخي موارد سينه مادر به اندازه كافي رشد نمي‌كند و مجراي شير دهي نمي‌تواند مقدار شير لازم براي رشد كودك را تامين كند.

4. كم بودن شير مادر | قرص‌هاي ضد بارداري

يكي ديگر از عوامل كاهش‌دهنده شير مادر مصرف قرص‌هاي ضد بارداري است. اين قرص‌ها سبب ايجاد تغييرات هورموني در بدن مادر شده و ميزان شير دهي او را به شدت كاهش‌مي‌دهد.

5. عدم توانايي كودك در مكيدن سينه مادر

گاهي به اشتباه تصور مي‌شود كه مادر از شير كافي برخوردار نيست و كودك گرسنه مي‌ماند. در حالي كه عدم توانايي كودك در مكيدن سينه مادر موجب گرسنه ماندن او مي‌شود. وجود مشكلات در لب يا شكاف كام از مهم‌ترين عللي هستند كه باعث ايجاد مشكل در مكيدن سينه مادر مي‌شوند.

6. مصرف دارو هاي گياهي

مصرف برخي گياهان دارويي مانند مريم گلي، جعفري و نعناع در كاهش‌ميزان شير دهي مادر بسيار موثر هستند.

7. استفاده بيش از اندازه از پستانك

وقتي كودك سينه مادر را مي‌مكد، غدد موجود در سينه‌ها شير بيشتري توليد مي‌كند ولي زماني كه كودك به مكيدن پستانك براي طولاني مدت عادت داشته باشد، جريان توليد شير در سينه مادر كاهش‌مي‌يابد. به همين دليل اكيدا توصيه مي‌شود كودك به طور مكرر و در فاصله‌هاي زماني كوتاه از شير مادر تغذيه نمايد.

8. عدم تغذيه مناسب

زنان در زمان زايمان بخش عمده‌اي از املاح معدني و ويتامين‌هاي بدن خود را از دست مي‌دهند و اگر برنامه غذايي مناسبي را رعايت نكنند، دچار سو هاضمه شده و ميزان توليد شير در آن‌ها به شدت كاهش‌مي‌يابد.

9. كم بودن شير مادر | استرس

اختلالات رواني و داشتن استرس زياد ميزان توليد شير مادر را تا حد زيادي كاهش‌مي‌دهد. برخي مادران از اينكه هنگام شير دادن به كودك خود در معرض ديده شدن ديگران قرار بگيرد، احساس شرم و حيا مي‌كنند. اين احساس منفي با توليد شير مادر تداخل پيدا كرده و ميزان شير دهي را كاهش‌مي‌دهد. براي رفع انواع مشكلات شيردهي كليك كنيد.

 

چگونه مي‌توان فهميد كودك به ميزان كافي از شير مادر تغذيه نمي‌كند؟

به دليل اينكه نمي‌توان در زمان تغذيه كودك با شير مادر، ميزان شير خورده شده توسط نوزاد را اندازه گرفت، بهتر است با توجه به علائم و نشانه‌هايي كه در زير به آن‌ها اشاره مي‌شود، به كم بودن شير مادر و ناكافي بودن آن پي برد:

  • نرم بودن سينه مادر
  • عدم افزايش وزن كودك
  • تعداد دفعات ادرار
  • شل نبودن مدفوع كودك

حتما بخوانيد: نحوه شير دادن به نوزاد

غذا هاي مناسب براي افزايش ميزان شير مادر

  • بلغور جو دو سر
  • ماهي قزل آلا
  • برگ ريحان، اسفناج و شويد
  • هويج
  • مار چوبه
  • دانه شنبليله و رازيانه
  • جو و سير
  • نخود
  • برنج قهوه اي
  • سيب زميني شيرين
  • شير گاو
  • بادام

درمان كم بودن شير مادر

براي جلوگيري و درمان كم بودن شير مادر راهكارهاي متعددي خانگي وجود دارد دارد كه بسيار موثر هستند. شايد اگربا فوائد شير مادر آشنايي داشته باشيد، علت اين همه اصرار براي تغذيه كودك از سينه مادر را متوجه شويد، مقاله فوائد شير مادر را مطالعه نماييد. در ادامه به برخي از راهكارهايي براي درمان كم بودن شيرمادر اشاره كرده‌ايم.

1. كم بودن شير مادر | خالي كردن سينه

تا جايي كه امكان دارد بايد سينه را دوشيد و شير آن را خالي كرد تا ميزان بيشتري شير توليد شود. اگر نوزاد از شير مادر تغذيه نموده و هنوز سينه مادر پر از شير است، بايد تا حد امكان آن را فشار داد تا شير جمع شده در آن تخليه گردد.

2. شير دهي كودك در فواصل زماني مناسب

بهترين روش خانگي براي افزايش ميزان شير مادر اين است كه به فاصله زماني 2 تا 3 ساعت به صورت منظم به نوزاد شير داده شود. روند شير دادن به نوزاد بايد با هر دو سينه انجام گيرد.

3. كم بودن شير مادر | حفظ آرامش

زنان شير ده بايد در فضاي آرام و بدون درگيري به كودك خود شير بدهند. حفظ آرامش و داشتن حالت روحي مساعد در افزايش توليد شير مادر بسيار موثر خواهد بود.

4. مكمل هاي غذايي

از مهم‌ترين مكمل‌هاي غذايي براي افزايش شير مادر استفاده از شنبليه است. بهترين زمان براي مصرف اين مكمل استفاده از آن در سه وعده اصلي صبحانه، ناهار و شام مي‌باشد. همچنين در صورت عدم افزايش مي‌توانيد با يك فرد متخصص مشورت كرده و با تجويز او مكمل‌هاي دارويي استفاده نماييد.

5. كمك گرفتن از متخصص

در صورتي كه با انجام راهكارهاي فوق همچنان شيرتان افزايش پيدا نكرد، ضروري است كه از يك فرد متخصص كمك بگيريد تا در صورت لزوم براي شما دارو و مكمل‌هاي مختلف را تجويز نمايد. همچنين با كمك گرفتن از مشاوره كودك مي‌توانيد ارتباط خود را با فرزندتان تقويت نماييد تا در صورت عدم شيردهي احساس امنيت و دلبستگي را به بهترين شكل به كودك خود منتقل كنيد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كم‌بودن شيرمادر مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

راهكار مناسب براي درمان كم بودن شير مادر به دليل مصرف قرص هاي ضد بارداري چيست؟

براي حل مشكل كم بودن شير مادر به دليل مصرف قرص‌هاي ضد بارداري بهتر است از روش‌هاي جايگزين براي جلوگيري از بارداري استفاده شود.

منبع: كم بودن شير مادر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كم بودن شير مادر،
موضوع:
[ ۵ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۵۶:۲۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

ضربه به سر نوزاد يكي از نگران‌كننده‌ترين اتفاقات براي والدين است كه در صورت غفلت يا علت‌هاي ديگر ممكن است اتفاق بيفتد. با توجه به ضعيف بودن جمجمه نوزادان و آسيب‌پذير بودن بسيار زياد، هرگونه ضربه كوچك يا بزرگي مي‌تواند به استخوان جمجمه آسيب برساند. در برخي مواقع ممكن است ضربه مشكلات بسيار جدي را با خود به همراه داشته باشد كه در صورت عدم درمان به موقع، اين مشكلات جدي‌تر نيز خواهند شد. به همين دليل ضروري است كه والدين از علائم ضربه به سر نوزاد آگاهي داشته باشند تا در صورت مشاهده، هرچه‌ سريع‌تر براي درمان اقدام نمايند.

منبع: ضربه به سر نوزاد

ضربه به سر نوزاد

يكي از حساس ترين نقاط سر نوزاد مي‌باشد. هر گونه آسيب و ضربه به اين ناحيه مي‌تواند منجر به انواع اختلالات مثل يادگيري، حركتي، گفتاري، فكري، رشد جسمي و… شود. بنابراين شما هنگام بلند كردن و در آغوش گرفتن نوزاد بايد به عوامل مختلف توجه كرده و عوامل خطر را از بين ببريد. چه بسا اتفاق خبر نمي‌كند و ممكن است ناخواسته به سر نوزاد شما ضربه اي وارد شود. در چنين مواردي نيز براي نگران شدن بايد به علائم ضربه و شدت آن توجه كنيد و در صورت وجود هر نوع عارضه اي اقدامات لازم را صورت دهيد.

علائم ضربه به سر نوزاد

برخي علائم پس از ضربه خوردن به سر نوزاد نشان‌دهنده مشكل جدي هستند و لازم است كه با ديدن آن‌ها هرچه سريع‌تر به پزشك مراجعه نماييد. اين علائم عبارتند از:

1. تغيير الگوي خواب

زماني كه سر نوزاد به هر دليلي ضربه مي‌خورد، به عنوان يك والد بهتر است بيست و چهار ساعت اول را كاملا به علائم و رفتارهاي نوزادتان توجه كنيد. اولين مسئله‌اي كه پيش مي‌آيد اين است كه نوزاد ميل زيادي به خوابيدن پيدا كند. به طور كلي نوازادن 85 درصد از زمان شبانه روز را مي‌خوابند، اما اگر الگوي خواب نوزاد بعد از ضربه تغيير پيدا كرد حتما براي بررسي‌هاي بيشتر و دقيق‌تر به بيمارستان مراجعه كنيد.

2. ضربه به سر نوزاد | بيهوش شدن نوزاد

ضربه به سر چه براي نوزاد و چه براي بزرگسالان با خطراتي همراه است. بيهوش شدن نوزاد پس از ضربه، نشان دهنده مسئله مهمي است. در مواردي ممكن است نوزاد ابتدا شديدا گريه كند و سپس بيهوش شود. به طور كلي هرقدر كه نوزاد ديرتر به هوش بيايد خطرناك‌تر است. در مواردي بيهوشي تا يك الي دو دقيقه مي‌تواند امري طبيعي باشد اما اگر بيهوشي بيشتر از اين زمان طول كشيد فوراً به بيمارستان مراجعه كنيد.

3. تشنج نوزاد

در مواردي ضربه به سر نوزاد مي‌تواند باعث تشنج شود. تشنج كردن نشانه‌هاي مختلفي دارد اما مهم‌ترين نشانه براي تشخيص تشنج قفل شدن دهان و لرزش دست و پا و يا كل بدن نوزاد است. مهمترين نكته‌اي كه در ارتباط با تشنج وجود دارد اين است كه امكان دارد در 24 ساعت اول و يا حتي در طول هفته اول يا هر زمان ديگر رخ دهد. گاهي ممكن است علت تشنج در دوسالگي به دليل ضربه‌اي بوده باشد كه در هنگام نوزادي به سر وارد شده است.

4. حالت تهوع

يكي از نشانه‌هايي كه بعد از وارد شدن ضربه به سر براي نوزادان پيش مي‌آيد، حالت تهوع و استفراغ است. اگر اين حالت تهوع و استفراغ به صورت مكرر انجام شود، نشان دهنده يك مسئله خطرناك مانند افزايش فشار داخل جمجمه است كه نياز سريع به اقدامات پزشكي دارد.

5. ضربه به سر نوزاد | انحراف چشم نوزاد

اگر پس از ضربه نوزاد دچار انحراف چشم يا هرگونه تغييرات جسماني ديگر شود، نشان دهنده وجود يك مشكل جدي مي‌باشد كه در اين وضعيت بايد سريع به پزشك مراجعه نماييد تا وضعيت را به طور دقيق بررسي نمايد.

6. خروج مايع مغزي نخاعي از گوش و بيني نوزاد

ممكن است پس از وارد شدن ضربه به سر نوزاد مايع مغزي نخاعي كه به صورت آبكي است، از گوش و يا بيني نوزاد خارج شود. اين مسئله نشان دهنده يك موضوع جدي است و امكان مبتلا شدن به عفونت و يا مننژيت مغزي وجود دارد. چراكه وظيفه مايع مغزي نخاعي محافظت از مغز است و در صورت خروج اين مايع اتفاقات ناخوشايندي رخ مي‌دهد.

7. كبودي در نواحي بدن

اگر ضربه وارد شده به سر نوزاد شديد باشد ممكن است برخي از نواحي بدن نوزاد مانند پشت گوش يا پشت چشم كبود شود، اين كبودي مي‌تواند نشان دهنده خونريزي داخلي و شكستگي جمجمه باشد.

بيشتر بخوانيد : نوزاد تازه متولد شده

چه زماني بايد براي ضربه به سر نوزاد به اورژانس مراجعه كرد؟

به طور كلي پس از وارد شدن يك ضربه سنگين و يا سبك به سر نوزاد بهتر است به پزشك مراجعه كنيد. اما مواردي وجود دارد كه مراجعه به بيمارستان يا پزشك را ضروري مي‌كند؛ هنگامي كه نوزاد دچار خونريزي، تشنج، حالت تهوع مكرر، شكستگي استخوان، عدم پاسخگويي به محرك‌ها و بيهوشي شد، بهتر است هرچه سريع‌تر به اورژانس بيمارستان مراجعه نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

 

مراقبت و راه‌هاي پيشگيرانه از ضربه سر به نوزاد

راهكارهايي وجود دارد كه به شما كمك مي‌كند از ضربه خوردن سر نوزاد پيشگيري نماييد و يا در صورت اين اتفاق بهترين مراقبت را در پيش بگيريد. اين راهكارها عبارتند از:

1. كاهش تورم سر پس از وارد شدن ضربه به سر

وارد شدن ضربه به سر نوزاد يك اتفاق دلهره‌آور و اضطراب آور است اما هميشه نشان دهنده يك آسيب جدي و غير قابل جبران نيست. در برخي موارد پس از وارد شدن ضربه فقط قسمت بيروني سر و جمجمه آسيب مي‌بيند. در چنين شرايطي ممكن است همان ناحيه از سر كه ضربه خورده است متورم شود.

براي كاهش ورم سر پس از ضربه، مي‌توان از يك تكه يخ و پارچه يا حوله استفاده كرد. بهتر است يخ را درون حوله و يا پارچه نازك قرار دهيد و به مدت 2 الي 5 دقيقه روي ناحيه مورد نظر بگذاريد. در اين وضعيت حواس كودك يا نوزاد را پرت كنيد؛ مي‌توانيد كارتون مورد علاقه‌اش را پخش نماييد، تلفن همراه در اختيارش بگذاريد، برايش كتاب يا قصه بخوانيد و… تا به درد ناشي از ضربه توجه كمتري داشته باشد. همچنين براي تسكين درد مي‌توانيد از مسكن‌هاي مختلف مخصوص دوره سني نوزاد يا كودكتان استفاده كنيد.

2. شكستگي سر و استخوان جمجمه

اگر سر نوزاد يا كودكتان دچار شكستگي و خونريزي شد، وقت را هدر ندهيد و در اولين فرصت به بيمارستان مراجعه كنيد.

3. ضربه به سر نوزاد | ايمن سازي محيط

بهترين كار اين است كه اقدامات پيشگيرانه را هميشه در نظر بگيريد. وسايلي كه روي بلندي و ارتفاع قرار دارد را در نزديكي نوزاد يا كودك قرار ندهيد. هميشه براي بازي كردن كودك مكان جدا و ايمني را در نظر بگيريد كه امكان دسترسي به اشياي مختلف در آن وجود نداشته باشد. همچنين بهتر است در هنگام رانندگي حتما از صندلي و كمربند مخصوص نوزاد استفاده كنيد. توصيه مي‌شود تمام محيط خانه فرش يا موكت باشد كه اگر نوزاد و يا كودك به هر دليلي به زمين خورد سرش آسيب جدي نبيند. پوشاندن وسايل و اشياهاي نوك تيز با ابر يا پنبه و… در هنگام برخورد به سر مي‌تواند باعث كاهش آسيب به سر نوزاد شود. براي جلوگيري از حوادث مقاله مراقبت از نوزاد را مطالعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا ضربه به سر نوزاد هميشه باعث وجود يك مشكل جدي مي‌شود؟

در عمده موارد آسيب به سر نوزاد منجر به آسيب ديدگي بيروني جمجمه و نهايتا تورم سر مي‌شود. با اين حال اگر ضربه وارد شده به سر سنگين باشد و يا ناحيه خاصي از سر ضربه بخورد، امكان وجود يك آسيب جدي وجود دارد. پيشنهاد مي‌شود براي كسب اطمينان بيشتر پس از وارد شدن ضربه به سر نوزاد، در اولين فرصت به پزشك مراجعه كنيد.

منبع: ضربه به سر نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ضربه به سر نوزاد،
موضوع:
[ ۵ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۵۲:۱۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی