نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

بيماري هانتينگتون يكي از اختلالت ژنتيكي است كه ناخواسته از والدين به كودك انتقال داده مي‌شود. با وجود پيشرفت هاي پزشكي، هنوز هم كودكاني با اين سندرم به دنيا مي‌آيند. تاكنون روشي براي درمان قطعي ارائه نشده است. اما استفاده از آزمايشات مختلف مي‌تواند از تولد اين كودكان جلوگيري نمود. با اين حال داروهايي جهت كاهش عوارض ناشي از اين اختلال ارائه شده است. در ادامه با علل و علائم بيماري هانتينگتون بيشتر آشنا شده و مي‌توانيد درباره آموزش و نگهداري از فرزندتان با متخصصين مجموعه ني ني مايند مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: بيماري هانتينگتون

بيماري هانتينگتون

بيماري هانتينگتون يكي ديگر از بيماري‌ها وراثتي است كه در نتيجه به ارث بردن ژن بيمار ايجاد مي‌شود. اين بيماري اتوزوم غالب است؛ يعني اگر فقط يكي از والدين ژن بيمار را به فرزند منتقل كند، احتمال تولد فرزند بيمار به ۵۰٪ افزايش مي‌يابد. سيستم عصبي در بيماري هانتينگتون دچار مشكل مي‌شود، سلول‌ها مغزي در قسمت‌ها خاصي از بين مي‌روند. و به دنبال مرگ سلول‌ها مغزي و ناحيه‌اي كه مرگ سلولي رخ داده، عملكرد عاطفي، شناختي و فيزيكي فرد با مشكل مواجه مي‌گردد. علائم و شدت هانتينگتون به مرور زمان بيشتر مي‌شود. درمان‌ها موجود تنها به كنترل علائم كمك مي‌كنند و تاكنون درمان قطعي بيماري شناخته نشده است. در صورتي كه فرزندتان دچار اين اختلال شده، حتما براي مديريت اوضاع خدمات مشاوره كودك دريافت كنيد.

آزمايش ژنتيك و غربالگري‌ها پيش از تولد مي‌تواند به پيشگيري از تولد فرد مبتلا به بيماري هانتينگتون كمك كند.

علت ابتلا به هانتينگتون

بيماري‌هاي وراثتي به دنبال تغييرات ايجاد شده در ژن‌ها و از پدر و مادر به فرزند منتقل مي‌شود. در صورت انتقال ژن بيمار حتي از يك والد به فرزند، احتمال بروز بيماري هانتينگتون تا ۵۰٪ بالا مي‌رود.

از آنجا كه هانتينگتون يك بيماري اتوزوم غالب است؛ تنها با ارث بردن يك ژن بيمار از يك والد، ممكن است فرد به بيماري مبتلا گردد.

سلول‌هاي عصبي به دليل افزايش تكرار يك ژن در بدن فرد آسيب ديده و از بين مي‌روند. هرچه تكرار ژن بيشتر باشد، احتمال بروز بيماري نيز بالاتر مي‌رود.

براي آشنايي بيشتر درباره بيماري هاي ژنتيكي در كودكان كليك كنيد.

علائم بيماري هانتينگتون

همان‌طور كه در ابتدا اشاره كرديم علائم بيماري هانتينگتون را به سه دسته شناختي، فيزيكي و عاطفي تقسيم مي‌كنند. برخي علائم در طول دوره بيماري بيشتر بروز مي‌كند و اثر بيشتري بر توانايي‌هاي فرد مي‌گذارند.

اولين علائم و نشانه‌ها معمولا در سنين ۴۰ تا ۵۰ سال ايجاد مي‌شوند. ممكن است پس از بروز اولين علائم، فرد بتواند ۱۵ تا ۲۵ سال ديگر به زندگي خود ادامه دهد.

اگر بيماري هانتينگتون در افراد زير ۲۰ سال رخ دهد، به آن هانتينگتون جواني گفته مي‌شود. ممكن است در اين افراد تشنج بروز كند.

علائم شناختي

_ از دست دادن توانايي تمركز بر كارها
_ ناتواني در برنامه‌ريزي و سازمان‌دهي كارها
_ عدم توانايي در برقراري ارتباط براي شروع گفت‌وگو
_ بدون فكر كردن، عمل مي‌كنند كه به دنبال آن ناهنجاري‌هاي اخلاقي و رفتاري اتفاق مي‌افتد.
_ دشواري در ياد گرفتن مطالب جديد

علائم عاطفي

_ افسردگي؛ شايع‌ترين علامت بيماري هانتينگتون كه در ميان بسياري از افراد ديده مي‌شود.
_ غم و اندوه فراوان
_ احساس بي‌ارزشي و پوچ بودن در زندگي
_ داشتن افكار خودكشي
_ نداشتن انگيزه براي انجام كارها و ادامه زندگي
_ تغيير در اشتها
_ به هم خوردن روند خواب و خوابيدن كمتر يا بيشتر از مقدار طبيعي
_ وسواس در كارها و وسواس فكري
_ استرس
_ تغييرات رفتاري

علائم فيزيكي

_ گرفتگي و سفت شدن عضلات
_ حركات سريع و ناهماهنگ عضلات
_ حركات غيرطبيعي چشم‌ها
_ از دست دادن تعادل بدن
_ مشكل در بلع غذا
_ ناتواني در صحبت كردن
_ انقباض انگشتان دست و پا
كوريا: به حركات سريع و رقص مانند عضلات دست و پا گفته مي‌شود كه معمولا با انقباض خفيف شروع شده و به تدريج و طي سال‌ها شدت آن افزايش مي‌يابد.

براي آشنايي با نشانه هاي كودكان استثنايي كليك كنيد.

روش‌هاي تشخيصي بيماري هانتينگتون

متخصص مغز و اعصاب با انجام تست‌هاي استاندارد به بررسي مواردي مانند حافظه، استدلال، عملكرد زباني، استدلال فضايي و زيركي مي‌پردازد.

هم‌چنين تغييرات رفتاري فرد، احساسات، قدرت قضاوت، توانايي مديريت و به طور كلي وضعيت رواني فرد توسط روان‌پزشك بررسي خواهد شد.

روش‌هاي تصويربرداري مانند MRI و CT scan مي‌تواند تغييرات ساختاري ايجاد شده در مغز ناشي از بيماري را نشان دهد.

اگر اقدامات فوق احتمال بيماري هانتينگتون را مطرح كند، پزشك با انجام تست ژنتيك به بررسي ژن معيوب مي‌پردازد. تست ژنتيك تنها وجود بيماري هانتينگتون را تاييد مي‌كند و به درمان فرد هيچ ارتباطي ندارد.

درمان هانتينگتون

هيچ درمان قطعي براي بهبود كامل بيماري تاكنون يافت نشده است. اما درمان‌ها موجود تا حدي به كنترل علائم بيماري كمك مي‌كنند. البته تجويز داروها بايد تحت نظر پزشك متخصص مغز و اعصاب انجام شود.

نوع و دوز داروها با توجه به وضعيت هر بيمار مشخص مي‌شود. مصرف داروها به بهبود افسردگي، انقباض عضلات و تسكين خلق كمك مي‌كند.

ديازپام به انقباض ناخواسته عضلات كمك مي‌كند. داروها ضد افسردگي نيز علاوه بر بهبود افسردگي به تسكين خلق فرد نيز كمك مي‌كنند.

فيزيوتراپي نيز به بالا بردن تعادل و هماهنگ كردن حركات عضلات نيز كمك مي‌كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: بيماري هانتينگتون


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بيماري هانتينگتون،
موضوع:
[ ۲۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۱۹:۲۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

يكي از چالش‌هايي كه مادران در دو سال اول زندگي نوزاد خود تجربه مي‌كنند مشكلات شيردهي است. اين مسئله مي‌تواند بر تغذيه مناسب نوزاد تاثير منفي بگذارد و از طرفي مادر را نيز با استرس و اضطراب مواجه كند. مشكلات شيردهي مي‌تواند از جانب نوزاد و يا مادر باشيد با اين حال عمدتا به دليل عدم آگاهي از شيوه صحيح شير دادن و يا بروز مشكلات جسمي و رواني رخ مي‌دهد. مادران بايد از اين مشكلات و راهكارهاي رفع آن آگاهي و اطلاعات داشته باشند تا بتوانند از بروز مشكلات بيشتر پيشگيري كنند. از اين جهت آشنايي با مشكلات و عوارض دوران شيردهي و رفع مشكلات مي‌تواند براي سلامت نوزاد و مادر بسيار حائز اهميت باشد كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد.

منبع: مشكلات شيردهي

مشكلات شيردهي مرتبط با مادر

حساسيت و درد نوك پستان

در روزهاي اول شيردهي ممكن است پستان مادر كمي حساس باشد و دچار درد شود. يكي از راهكارهايي كه باعث مي‌شود تا درد كمتري را حس كنيد اين است كه اطمينان حاصل نماييد كه نوزاد را در وضعيت صحيح در آغوش گرفته‌ايد و به درستي به شما چسبيده است، سپس بعد از هر بار شيردادن به نوزاد مي‌توانيد از انگشت خود جهت جدا كردن دهان نوزاد از سينه استفاده كنيد. عوامل مختلفي مي‌توانند باعث درد نوك پستان شوند، به عنوان مثال ممكن است نوزاد، نوك پستان مادر را گاز بگيرد. علت درد هرچه كه باشد مي‌توان با قرار دادن كيسه يخ يا هر مواد يخ زده ديگر روي نوك سينه، درد و ناراحتي را به طور موقت كاهش داد. همچنين بهتر است بعد از هربار شيردهي نوك سينه را خشك نگه داريد.

بيشتر بخوانيد: شير دادن به نوزاد

احتقان پستان | مشكلات شيردهي

هنگامي كه نوزاد به هر دليلي از پستان مادر تغذيه نمي‌كند شير در پستان مادر جمع مي‌شود و ممكن است احتقان پيدا كند. منظور از احتقان، متورم شدن، سفت و دردناك شدن سينه است. در اين حالت نوزاد نمي‌تواند نوك پستان را بگيرد چراكه در اين حالت نوك پستان ممكن است محو يا صاف شده باشد. براي جلوگيري از احتقان شير مي‌توانيد شير را با استفاده از شيردوش بدوشيد و آن را درون شيشه مخصوص نگه‌داري كنيد.

شير دوشيده شده مي‌تواند به مدت دو روز در يخچال و حدودا 6 ماه به صورت فريز شده نگه‌داري شود. اگر شير از پستان مادر تخليه شده ولي باز هم دچار احتفان پستان مي‌شويد به اين معني است كه مادر به درستي نوزاد را در آغوش نمي‌گيرد. احتقان پستان همچنين مي‌تواند به دليل شرايط جسمي مادر رخ دهد. به عنوان مثال ممكن است به دنبال عفونت، ويروس، آبسه كردن و… پستان دچار احتقان شود. براي كاهش درد ناشي از احتقان پستان مي‌توان از كمپرس سرد استفاده كرد.

مشكلات شيردهي | مسدود شدن مجاري پستان

مسدود شدن مجاري شير منجر به التهاب، درد، حساس شدن و متورم شدن پستان مي‌شود. مسدود شدن مجاري پستان مي‌تواند به علت خارج نشدن شير از پستان و مكيدن ناصحيح نوزاد، خوابيدن ناصحيح مادر بر يك طرف بدن، فشار به سينه، پوشيدن لباس زير تنگ و خوردن چربي‌ها رخ دهد. استفاده از كمپرس سرد و گرم در كنار ماساژ مي‌تواند براي رفع انسداد مجاري پستان موثر واقع شود. همچنين شيردهي هم مي‌تواند براي رفع باز كردن مجاري بسته شده مفيد باشد.

زخم نوك پستان

در روز‌هاي اول شيردهي ممكن است زخمي روي نوك پستان ايجاد شود. اين زخم معمولا با دردي خفيف و ملايم همراه است اما در برخي موارد ممكن است زخم شدت يابد و نوك پستان دچار ترك شود. اين مسئله معمولا به دليل بي‌توجهي به وضعيت شيردهي رخ مي‌دهد. در چنين شرايطي بهتر است اطمينان حاصل كنيد كه نوزاد نوك پستان را به طور كامل مي‌مكد، همچنين تعداد دفعات شيردهي را افزايش دهيد ولي به مقدار كمتري به نوزاد شير دهيد زيرا اگر كودك گرسنه باشد پستان را با شدت بيشتري مي‌مكد و منجر به درد بيشتر مادر مي‌شود.

توجه داشته باشيد كه حتي اگر نوك پستان هم زخم شده باشد بهتر است به همان صورت پستان را درون دهان نوزاد قرار دهيد اما از هركاري كه باعث شدت زخم مي‌شود اجتناب كنيد. هميشه پستان را مرطوب نگه داريد و از خشك كردن پستان بعد از شير دادن پرهيز كنيد و همچنين در اين دوران بهتر است از صابون براي شستشوي پستان استفاده نكنيد.

عفونت پستان

عفونت پستان يا ماستيت در حالتي رخ مي‌دهد كه باكتري‌ها از طريق نوك پستان وارد پستان شوند. عفونت باعث مي‌شود كه ناحيه‌اي از پستان دچار تورم، قرمزي و درد شود. اگر علاوه بر اين مسائل علائمي مانند آنفولانزا را هم تجربه كرديد حتما به پزشك مراجعه كنيد. براي كم كردن درد ناشي از عفونت مي‌توانيد از از يك حوله گرم استفاده كنيد.

مشكلات شيردهي | برفك نوك پستان

برفك پستان معمولا 10 الي 15 دقيقه بعد از پايان شيردهي رخ مي‌دهد. برفك معمولاً به صورت درد سوزشي و داغ بروز پيدا مي‌كند. برفك پستان مي‌تواند به دهان نوزاد هم منتقل شود. براي مبتلا نشدن به برفك پستان بهتر است هميشه بهداشت شخصي خود را رعايت نماييد.

استرس و اضطراب

علاوه بر مشكلات و مسائل جسماني، مسائل روانشناختي هم مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي در شيردهي شود. استرس و اضطراب مي‌تواند بر فرايند توليد و ترشح شير اثر منفي بگذارند. در طي دوران شيردهي بهتر است هميشه آرام باشيد و استرس نداشته باشيد زيرا استرس و اضطراب مادر به راحتي مي‌تواند از طريق شير به نوزاد منتقل شود. براي آشنايي با راه هاي افزايش شير مادر كليك كنيد.

مشكلات شيردهي مرتبط با نوزاد

سخت گرفتن سينه

نوزاد تازه متولد شده ممكن است نتواند به درستي سينه مادر را بگيرد و بمكد. در اغلب موارد پس از گذشت چندروز مشكل مكيدن برطرف مي‌شود، با اين‌حال عمدتا سخت گرفتن سينه به دليل اين است كه مادر به درستي نوزاد را در آغوش نگرفته است. اگر پس از گذشت چند روز همچنان اين مسئله وجود داشت مي‌توان احتمال احتقان بيني و يا شكاف كام را در نوزاد در نظر گرفت. براي اطلاع بيشتر درباره نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

مشكلات گوارشي نوزاد | مشكلات شيردهي

در صورتيكه كودك دچار مشكلات گوارشي نظير اسهال شد نبايد شيردهي را قطع كرد. با اين حال اگر براي مدت طولاني اين مسئله وجود داشت بهتر است به پزشك مراجعه نماييد. استفاده از محلول‌هاي خوراكي در فواصل شيردهي مي‌تواند سبب بهبود مشكلات گوارشي شود. همچنين در برخي موارد، نوزاد به شير مادر حساسيت دارد در چنين حالتي بهتر است از شيرخشك جهت تغذيه كودك استفاده شود.

سير نشدن نوزاد با شير مادر

در مواردي ممكن است توليد شير مادر براي نوزاد كافي نباشد و نوزاد در فواصل زماني كوتاه گرسنه شود. نوزاداني كه از شير مادر تغذيه مي‌كنند به نسبت نوزاداني كه از شير خشك استفاده مي‌كنند در فواصل كوتاه‌تري گرسنه مي‌شوند و كمتر وزن اضافه مي‌كنند. اگر نوزادتان به طور طبيعي وزن اضافه مي‌كند هيچگونه علتي براي نگراني وجود ندارد. پيشنهاد مي‌شود مقاله علل كم بودن شير مادر را نيز بخوانيد.

راهكارهايي براي رفع مشكلات شيردهي

مشكلات شيردهي در ابتداي روزهاي تولد نوزاد يك مسئله رايج و طبيعي است. بهتر است به عنوان يك مادر سعي كنيد در دوران شيردهي استرس و اضطراب خود را مديريت كنيد چراكه استرس و اضطراب منجر به توليد ترشح هورمون‌هايي در بدن مادر مي‌شود كه به راحتي از طريق شير دادن به بدن نوزاد منتقل مي‌گردد.

نكات و مسائل كوچكي وجود دارد كه با رعايت كردن همين نكات ساده مي‌توان بسياري از مشكلات مربوط به دوران شيردهي را كاهش داد به عنوان مثال نوشيدن مايعات، رعايت بهداشت شخصي، خوردن غذاي سالم و خواب كافي را فراموش نكنيد چراكه اين كارها مي‌تواند باعث تقويت سيستم ايمني بدن شود. براي اينكه بتوانيد شير بيشتري توليد كنيد از خوردن غذاي بيش از حد و پر چرب نيز پرهيز كنيد. علاوه بر اين هميشه با نوزادتان با آرامش و مهرباني رفتار كنيد زيرا دريافت محبت و نوازش از طريق نوزاد مي‌تواند بسياري از لج‌بازي‌ها و مشكلات نوزاد را كاهش دهد. بهره بردن از مشاوره كودك نيز به شما كمك مي‌‌كند تا بتوانيد مشكلات شيردهي خود را كاهش دهيد و در راستاي تربيت كودك خود گام برداريد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا استرس و اضطراب مادر بر روي نوزاد تاثير مي‌گذارد؟

مشكلات روانشناختي نظير استرس و اضطراب مادر مي‌تواند بر وضعيت توليد شير و هورمون‌هاي مادر تاثير بگذارد. از اين جهت اين استرس و اضطراب به واسطه خوردن شير براحتي مي‌تواند به نوزاد منتقل شود.

منبع: مشكلات شيردهي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشكلات شيردهي،
موضوع:
[ ۲۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۱۱:۳۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

خستگي از بچه داري ممكن است در هفته‌هاي اول بعد از تولد فرزند سراغ والدين به خصوص مادرها آيد. تولد يك كودك قطعا يك معجزه محسوب مي‌شود و زندگي يك زوج را تغيير مي دهد اما نبايد ناديده هم بگيريم كه با به دنيا آمدن بچه، زندگي دستخوش تغيير بزرگي مي‌شود و حالا والدين يك شغل تمام وقت دارند كه به همان اندازه كه موجب شادي است، گاهي خسته كننده نيز مي‌شود. در هفته‌هاي اول تولد فرزند خستگي دائمي، كمبود خواب و استراحت، نرسيدن به برنامه ريزي‌ها و … مي‌تواند باعث خستگي مادر از بچه داري شود. اگر شما نيز از اين دسته از مادران هستيد مي‌توانيد براي لذت بردن از حضور فرزندتان و كم كردن خستگي‌هاي خود به نكات و راهكارهايي كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده‌ايم، توجه كنيد.

منبع: خستگي از بچه داري

خستگي از بچه داري

وقتي كودكي در يك خانواده متولد مي شود، چالش‌هايي را براي مادر ايجاد مي‌كند، به طوري كه او احساس مي‌كند كنترل زندگي را از دست داده است. مخصوصا اگر كودك متولد شده فرزند اول باشد و مادر براي اولين بار بچه داري را تجربه كند.

بي خوابي و كمبود خواب براي نگهداري از بچه تازه متولد شده به مرور پدر و مادر به خصوص مادر را خسته و ناتوان مي‌كند و حتي مي‌تواند باعث ايجاد مشكلات عصبي، مشكلات عاطفي و … نيز شود. براي مقابله با سختي هاي بچه داري كليك كنيد.

چطور خستگي ناشي از بچه داري را از بين ببريم؟

تولد يك فرزند در يك خانواده بي شك باعث خوشحالي والدين مي‌شود، اما كمتر پدر و مادري هستند كه در اين رابطه اظهار خستگي و ناتواني نكنند. در ادامه به برخي نكات اشاره كرده‌ايم كه با رعايت آن‌ها مي‌توانيد تا حدي با خستگي خود از بچه داري كنار آييد. براي كاهش خستگي حتما مقاله آموزش بچه داري را بخوانيد.

1- روز خود را با انرژي آغاز كنيد

شايد اگر به مادري كه تا صبح از نوزاد خود مراقبت كرده است و ساعت‌ها شب بيداري داشته است، بگوييم “روز خود را با انرژي شروع كن” به نظرش عجيب و غير ممكن باشد.

اما بهتر است حتي با وجود شب بيداري و خستگي ناشي از كمبود خواب، صبح‌ها كه از خواب بيدار مي‌شويد دوش بگيريد. دوش گرفتن پس از بيدار شدن باعث آرامش و كم شدن خستگي شما مي‌شود. همين يك كار ساده مي‌تواند تا حد زيادي انرژي شما را براي شروع روز بيشتر كند.

2- براي كاهش خستگي از بچه داري خودت را آرام كن

سعي كنيد در تمام مدتي كه فرزندتان به دنيا آمده و شما از او مراقبت مي‌كنيد، هميشه به اين نكته توجه داشته باشيد كه شما بايد سالم و پرانرژي باشيد تا بتوانيد از فرزندتان مراقبت كنيد.

بنابراين حتي در زمان‌هايي كه ناراحت و خسته‌ايد، به اين موضوع باور داشته باشيد كه روزهاي خوب مي‌آيند. براي اينكار بايد به خودتان آرامش دهيد و همان گونه كه از فرزندتان مراقبت مي‌كنيد از خودتان هم مراقبت كنيد.

3- ديدارها را محدود كنيد | خستگي از بچه داري

وقتي فرزندي در خانواده‌اي متولد مي‌شود، اطرافيان هم خوشحال هستند و تمايل دارند در مهماني‌ها و ديدارهاي مختلف كودك را ببينند.

اگر نگهداري از كودك‌تان به اندازه كافي انرژي شما را مي‌گيرد، مي‌توانيد ديدارهاي خود را با اطرافيان محدود كنيد تا بتوانيد زمان بيشتري را براي استراحت و خواب خود اختصاص دهيد.

براي اين منظور با اطرافيان و دوستان‌تان تعارف نكنيد، بدون هيچ مشكلي بگوييد كه خسته هستيد و انرژي كافي براي مهماني و پذيرايي و يا حاضر شدن در جمع‌هاي مختلف را نداريد.

4- درخواست كمك از ديگران

بسياري از آدم‌ها به خصوص كساني كه از ابتدا زندگي مستقلي داشته‌اند، سعي مي‌كنند تمام مشكلات بچه داري را خودشان به تنهايي برطرف كنند و به هيچ وجه از ديگران درخواست كمك نمي‌كنند.

بهتر است در نظر داشته باشيد كه خستگي و فشارهاي بچه داري به مرور كم رنگ مي‌شود و شما به روال زندگي عادي خود برمي‌گرديد. بنابراين بهتر است اگر احساس مي‌كنيد كسي از اطرافيان، دوستان و خانواده‌تان مي‌تواند به شما كمك كند، از او درخواست كمك كنيد.

كمك‌هاي ساده و كوتاه ديگران مي‌تواند فرصت كوتاهي براي خوابيدن، استراحت، دوش گرفتن و كارهاي شخصي‌تان را براي شما فراهم كند.

البته سعي كنيد از كسي كمك بگيريد كه با او راحت هستيد چراكه ممكن است علاوه بر نگهداري فرزند، وظيفه پذيرايي از او نيز بر عهده شما باشد.

[box type=”shadow”]بيشتر بخوانيد : پدر و مادر چه چيزهايي بايد ياد بگيرند [/box]

5- همكاري پدر خانواده | خستگي از بچه داري

زني كه زايمان مي كند به اندازه نوزاد متولد شده به مراقبت و پرستاري نياز دارد. حتي با گذشت ماه‌ها نيز پدر خانواده بايد براي نگهداري از فرزند و كودك خود به همسرش كمك كند.

اينكه وظيفه نگهداري از فرزند را هر دو نفر بر عهده بگيرند، باعث مي‌شود مادر نيز از بودن در كنار فرزند خود لذت ببرد. براي اينكار مي‌توانيد كارهاي مربوط به نگهداري فرزند را بين خود تقسيم كنيد. در واقع زوجين بايد در زندگي زناشويي ياد بگيرند كه بدون انتقاد نسبت به يكديگر حامي و همراه هم باشند.

6- خوابتان را با خواب كودك هماهنگ كنيد

هيچ نوزاد و كودكي نيست كه در طول شبانه روز بيدار باشد. شما مي‌توانيد خواب خود را با خواب نوزاد هماهنگ كنيد. اگر شب بيداري داشته‌ايد مي توانيد زماني كه در طول روز كودك مي‌خوابد، شما نيز استراحت داشته باشيد تا بتوانيد با انرژي بيشتري به كارهاي ديگر برسيد.

7- ايده‌آل را رها كنيد

اگر كسي بوده‌ايد كه هميشه زندگي‌تان بر پايه برنامه ريزي و قاعده خاصي پيش مي‌رفته است و هميشه بين كارهايتان تعادل وجود داشته است اما حالا خبري از آن نظم نيست، نيازي به نگراني نيست چراكه حالا زندگي‌تان با آمدن يك فرزند تغيير كرده و به مرور همه چيز نظمي جديد پيدا مي‌كنند.

تنها چيزي كه شما بايد به آن فكر كنيد اين است كه فقط از كودك‌تان كه تمامي خواسته‌هايش را از شما دارد، مراقبت كنيد. اشكالي ندارد اگر خانه را هر دو هفته يكبار تميز كنيد و يا گاهي حوصله آشپزي نداشته باشيد و براي مدتي از بيرون غذا تهيه كنيد. فقط سعي كنيد از حضور فرزندتان در كنارتان لذت ببريد و از ايده آل‌هاي خود كم كنيد تا اين دوران كوتاه سپري شود. مطمئنا همه چيز به حالت عادي باز مي‌گردد.

8- منبع انرژي پيدا كنيد | خستگي از بچه داري

ممكن است زمان‌هايي كه شب بيداري‌هاي طولاني داشته‌ايد و يا انرژي زيادي براي نگهداري از كودكتان صرف كرده‌ايد، ديگر انرژي و توان لازم را نداشته باشيد. خستگي از بچه داري امري است كه در چنين مواردي در خود احساس مي كنيد.

سعي كنيد در اين زمان‌ها منبع انرژي را پيدا كنيد و انرژي از دست رفته خود را جبران كنيد. براي اينكار مي‌توانيد نگهداري از كودك‌تان را به خانواده و دوستان‌تان بسپاريد و براي زمان كوتاهي به تنهايي به خريد برويد و يا همراه همسرتان شام را بيرون از خانه بخوريد. لازم است در نظر داشته باشيد كه يك كودك بيش از هر چيزي به يك مادر شاد و پرانرژي نياز دارد. مادراني كه هيچ راهي براي پيدا كردن انرژي از دست رفته خود پيدا نمي‌كنند و بچه داري آن‌ها را ناتوان و خسته كرده است، بهتر است به يك درمانگر مراجعه كنند و درباره فرزندپروري خود حتما مشاوره كودك دريافت نمايند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: خستگي از بچه داري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خستگي از بچه داري،
موضوع:
[ ۲۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۵۸:۰۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

گفتار درماني يكي از شاخه‌هاي علوم توانبخشيست و با هدف رفع مشكلاتي كه در صحبت كردن فرد ديده مي‌شود به وجود آمده است. با توجه به اينكه گفتار يا صحبت كردن تنها وسيله ارتباط ما با جهان اطرافمان است ناتواني در اين زمينه مي‌تواند مشكلات بسياري را براي فرد ايجاد نمايد و به همين خاطر مي‌بايست نسبت به درمان اين مشكلات توجه جدي داشت. اختلالات گفتاري در هر سن و شرايطي ممكن است ايجاد شوند؛ بااين‌حال با توجه به انعطاف‌پذيري بيشتري كه عضلات و همين‌طور توانايي‌هاي ذهني فرد در دوران كودكي دارند بهتر است در صورت وجود مشكل از سنين پايين‌تر براي گفتار درماني اقدام نماييد. در ادامه به طور كامل درباره اهميت گفتار درماني و ضرورت انجام آن صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع: گفتار درماني براي كودكان

گفتار درماني چيست

به‌طوركلي صحبت كردن شامل دو بخش است. در بخش اول فرد مي‌بايست افكارش را در قالب كلمات درآورده و آن‌ها را با قواعد دستوري زبان خود مرتب كند؛ پس از آن‌كه افكار فرد به كلمات تبديل شد وي با كمك اندام‌هايي مانند حنجره، زبان و دهان آن‌ها را بيان خواهد كرد. اختلالاتي كه در گفتار فرد ايجاد مي‌شود مي‌تواند هر يك از اين بخش‌ها را درگير خود كند. براي مثال برخي افراد نمي‌توانند كلمات مناسب را در ذهن خود پيدا كنند و يا گروهي ديگر به دليل ضعف عضلات دهان و زبان نمي‌توانند كلمات را به‌درستي بيان كنند. گفتار درماني شاخه‌اي از علوم توان‌بخشي است كه نوعي روان درماني نيز محسوب مي‌شود و تلاش مي‌كند تا مشكلات پيش‌آمده در هر دو زمينه را موردبررسي قرار داده و براي درمان آن‌ها برنامه‌ريزي كنند.

بيشتر بخوانيد : اختلالات عصبي رشدي

حيطه فعاليت گفتار درماني

به‌طوركلي هر مشكلي كه توانايي صحبت كردن روان و مطلوب فرد با ديگران را مختل كند مي‌تواند در دايره فعاليت‌هاي گفتار درماني قرار بگيرد. مراجعين گفتار درماني از كودكاني كه به دليل دير زبان ‌باز كردن به اين مراكز ارجاع مي‌شوند تا سالمنداني كه به دليل مشكلاتي نظير سكته مغزي توانايي صحبت كردن را از دست ‌داده‌اند شامل مي‌شود. بااين‌حال معمولاً توصيه مي‌شود كه در صورت وجود مشكل هرچه سريع‌تر و در سنين پايين‌تر درمان را شروع كنيد. علاوه بر اينكه انعطاف و پاسخگويي به درمان در سنين پايين‌تر به‌مراتب بالاتر است برطرف كردن مشكلات گفتاري در كودكي باعث خواهد شد تا فرد كمتر اضطراب و ساير مشكلاتي كه به دليل ناتواني در صحبت كردن روان ايجاد مي‌شود را تجربه نمايد.

نشانه‌هاي نياز كودك به استفاده از گفتار درماني

چطور متوجه اين موضوع بشويم كه كودك نياز به استفاده از گفتار درماني دارد؟ در پاسخ به اين سؤال بايد گفت درصورتي‌كه متوجه هرگونه مشكل ارتباطي در كودك خود شديد بهتر است ابتدا از يك مشاور كودك كمك بگيريد. گاهي اوقات بي‌ميلي به صحبت كردن نه به دليل ناتواني در گفتار بلكه به دليل مشكلاتي مثل اضطراب، افسردگي يا حتي لالي انتخابي ايجاد مي‌شوند. اگرچه اين كودكان نيز به گفتار درماني نياز دارند بااين‌حال بخش اصلي درمان اين اختلالات مي‌بايست زير نظر متخصصين روانشناسي كودك صورت بگيرد. براي آشنايي با انواع اختلال زبان در كودكان كليك كنيد.

برخي از نشانه‌هاي رفتاري در كودك مي‌تواند زنگ خطري باشد كه به شما نسبت به استفاده از گفتار درماني هشدار مي‌دهند. درصورتي‌كه هر يك از اين نشانه‌ها را در كودك خود مشاهده كرديد بهتر است از يك گفتار درمانگر كمك بگيريد.

ناتواني‌هاي ارتباطي

اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان نسبت به ارتباط برقرار كردن با ديگران تمايلي ندارد و اين بي‌ميلي به اين خاطر است كه توانايي صحبت كردن يا برقراري ارتباط با سايرين را ندارد مي‌توانيد از مشاورين كودك و همين‌طور گفتار درماني كمك بگيريد. گفتار درماني به فرزند شما كمك خواهد كرد تا دايره واژگان خود را افزايش داده و افكار و خواسته‌هاي خود را در قالب گفتار بيان كند. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

اختلالات عصبي-رشدي

كودكاني كه دچار اختلالاتي نظير عقب‌ماندگي‌هاي ذهني، اوتيسم يا بيش فعالي هستند معمولاً مشكلاتي را نيز در برقراري ارتباط با ديگران تجربه مي‌كنند. استفاده از جلسات گفتار درماني و تمرين با اين كودكان باعث خواهد شد تا توانايي‌هاي آن‌ها پيشرفت بيشتري داشته باشد و درنتيجه مشكلات ناشي از اختلال كمتر آن‌ها را درگير خواهد كرد.

ناتواني در گفتار يا شنيدار

تمامي مشكلاتي كه فصاحت گفتار فرزند شما را تحت تأثير قرار مي‌دهند مي‌توانند نشانه‌اي براي نياز به استفاده از خدمات گفتار درماني باشند. لكنت زبان، صحبت كردن با تأخير، ضعف شنوايي و بسياري از مشكلات ديگري كه فرزند شما را از صحبت كردن مطلوب دور مي‌كنند از جمله همين نشانه‌هاست. همچنين برخي از كودكاني كه دچار لكنت هستند معمولاً براي اجتناب از بيان كلمات دشوار منظور خود را با ساير كلمات بيان مي‌كنند و اين باعث طولاني شدن صحبت‌هاي آن‌ها خواهد شد؛ اگر فرزند شما نيز در صحبت كردن خود چنين رفتاري دارد بهتر است نسبت به آن توجه كافي داشته باشيد. براي آشنايي با نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان كليك كنيد.

اهميت گفتار درماني و پيامدهاي بي توجهي به آن

ناتواني در تمامي زمينه‌هاي وابسته به كلام

صحبت كردن تنها وسيله برقراري ارتباط ميان انسان‌هاست و درصورتي‌كه شما نتوانيد به‌راحتي با ديگران ارتباط داشته و خواسته‌هاي خود را بيان كنيد احتمالاً مشكلات بسياري را تجربه خواهيد كرد. اين موضوع علاوه بر اينكه باعث ناتواني در بيان خواسته‌ها مي‌شود مشكلاتي را در ساير زمينه‌هاي وابسته به كلام نظير تحصيل در مدرسه نيز ايجاد خواهد كرد. به همين خاطر لازم است تا براي برطرف كردن مشكلات كلامي كودك هرچه سريع‌تر اقدام شود.

بيماري‌هاي روحي

برقراري ارتباط با ديگران يكي از نيازهاي فطري هر انساني است و ناتواني از اين موضوع مي‌تواند مشكلاتي را براي فرد ايجاد كند. كودكاني كه نمي‌توانند به‌درستي صحبت كنند معمولاً از جانب همسالان و اطرافيان نيز طرد مي‌شوند و اين موضوع باعث گرايش آن‌ها به‌تنهايي و انزوا مي‌شود كه مي‌تواند زمينه را براي بروز اختلال افسردگي آماده كند. همچنين ناتواني در صحبت كردن مي‌تواند باعث بروز اضطراب در شرايطي باشد كه فرد مجبور است راجع به موضوعي با ديگران صحبت كند. به همين خاطر استفاده از گفتار درماني و برطرف كردن مشكلاتي كه فرد در صحبت كردن دارد تا حد زيادي باعث بهبود وضعيت سلامت روان وي خواهد شد.

كاهش دشواري‌ها

اختلالات عصبي-رشدي نظير سندروم داون مشكلات بسياري را براي كودك و خانواده وي ايجاد خواهد كرد. به ميزاني كه والدين و درمانگران بتوانند توانايي‌هاي هرچند ضعيف اين كودكان را بهبود ببخشند مشكلات آن‌ها كاهش يافته و توانايي زندگي سازگارانه تري را پيدا مي‌كنند. درنتيجه گفتار درماني يكي از بخش‌هاي جدي درمان براي اين كودكان است كه به آن‌ها در پرورش توانايي‌ها و كاهش مشكلاتي كه به دنبال بيماري برايشان ايجاد مي‌شود كمك خواهد كرد.

گفتار درماني | نقش والدين

نحوه برخورد والدين با كودكي كه دچار نارسايي‌هاي ارتباطي است تأثير بسياري در موفقيت گفتار درماني خواهد داشت. به ميزاني كه والدين تمرين‌هاي گفتاري با كودك را در خانه ادامه بدهند و با صبر و حوصله فرزندشان را به صحبت تشويق نمايند مشكلات گفتاري كودك سريع‌تر بهبود پيدا مي‌كند. به همين خاطر بهتر است در كنار جلسات گفتار درماني به نكات زير توجه داشته باشيد.

افزايش محرك‌هاي كلامي

تا جايي كه مي‌توانيد سعي كنيد اطراف كودك را از محرك‌هاي كلامي پر كنيد و يا پديده‌هاي اطراف خود را تبديل به موضوعي براي صحبت نماييد. اما توجه داشته باشيد محرك‌ها مي‌بايست به‌نوعي انتخاب شوند كه فرزند شما آن‌ها را دوست داشته باشد. براي مثال باهم كتاب بخوانيد و خود را جاي شخصيت‌هاي داستاني قرار دهيد و يا چند عكس را كنار هم بچينيد و با كمك هم براي آن‌ها داستاني طراحي كنيد. يكي ديگر از تمرين‌هايي كه تا حد زيادي كمك‌كننده خواهد بود اين است كه از كودك بخواهيد موضوعي را برايتان تعريف كند و سعي كنيد با پرسيدن سؤال در مورد جزئيات موضوع او را به صحبت هرچه بيشتر تشويق نماييد.

مهارت گوش دادن را در خود تقويت كنيد

علاوه بر اينكه مي‌بايست فرزندتان را به صحبت كردن تشويق كنيد لازم است توانايي‌هاي خود را در جهت گوش دادن به صحبت‌هاي او نيز افزايش دهيد. هرگز سعي نكنيد جملات كودك را تمام كرده و يا به‌جاي او منظورش را بيان كنيد. اگر فرزندتان كلمه‌اي را به‌غلط بيان مي‌كند به‌جاي بيان حالت درست آن از وي بخواهيد توضيح بيشتري راجع به آنچه در ذهن دارد برايتان بدهد و همچنين به خاطر داشته باشيد كه جريان پيشرفت كودك معمولاً جرياني بسيار آهسته است و شما مي‌بايست بدون دلسرد شدن در اين مسير تلاش كنيد.

صحبت كردن را تشويق كنيد

هر تلاشي كه فرزندتان براي صحبت كردن انجام مي‌دهد را تشويق كنيد. يك قانون مهم در روانشناسي تربيتي معتقد است رفتارهايي كه پيامد خوشايندي را براي فرد به همراه دارند با احتمال بيشتري در آينده تكرار مي‌شوند. كودكان داراي اختلالات گفتاري معمولاً تصور مي‌كنند كه ديگران تمايلي به صحبت با آن‌ها ندارند و شيوه گفتار آن‌ها براي ديگران خسته‌كننده است. درنتيجه اگر شما صحبت كردن را در فرزند خود تقويت كنيد علاوه بر اينكه او را به تكرار اين رفتار تشويق مي‌كنيد باعث از بين رفتن اين ذهنيت منفي در وي شده و به شكل‌گيري اعتمادبه‌نفس او كمك خواهيد كرد. براي آشنايي بيشتر با ويژگي هاي كودكان استثنايي كليك كنيد.

پكيج هاي گفتار درماني

از آن جا گفتار درماني كودك در يك جلسه اتفاق نمي‌افتد، كلينيك ني ني مايند براي ارائه خدمات گفتار درماني پكيج هايي را طراحي كرده است كه با قيمت هاي به صرفه مي‌توانيد آن‌ها را تهيه كرده و دوره هاي درماني را به طور كامل براي فرزندتان خريداري نماييد. با تخفيف هايي كه در اين پكيج ها در نظر گرفته شده، والدين مي‌توانند از خدمات درماني به بهترين نحو استفاده نمايند. براي اطلاع از شرايط و نحوه خريداري پكيج ها با شماره هاي درج شده تماس بگيريد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

گفتار درمانگران در چه حيطه‌هايي فعاليت مي‌كنند؟

تمامي مشكلاتي كه باعث مي‌شود فرزند شما نتواند به‌راحتي صحبت كند و يا ميلي به صحبت نداشته باشد را مي‌توان با استفاده از جلسات گفتار درماني برطرف كرد. ازجمله مشكلاتي كه نياز به گفتار درماني دارند مي‌توان به لكنت، اختلالات عصبي-رشدي مانند اوتيسم يا عقب‌ماندگي‌هاي ذهني و همين‌طور مشكلات بلع دانست.

از كجا بفهميم كه فرزندمان نياز به گفتار درماني دارد؟

هر نشانه‌اي كه بيانگر ناتواني فرزند شما در صحبت كردن است نشان‌دهنده نياز آن‌ها به استفاده از گفتار درماني است. بي‌ميلي به صحبت كردن، اجتناب از بيان برخي كلمات، دشواري در تلفظ برخي واژه‌ها و همين‌طور لكنت يا مشكلات بلع از اين دسته نشانه‌ها هستند.

منبع: گفتار درماني براي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۴:۲۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آيا از فوايد شير مادر اطلاع داريد؟ شير مادر يك ماده غذايي مهم براي تغذيه نوزاد خصوصاً در ماه‌هاي اول زندگي او محسوب مي‌شود. علاوه بر وجود ويتامين‌ها و مواد مغذي در شير مادر، خوردن آن توسط نوزاد مي‌تواند او را در برابر بسياري از بيماري‌ها و عفونت‎ها ايمن نگه دارد. متخصصين حوزه رشد كودك بر اين باورند كه مهم‌ترين تغذيه‌اي كه نوزاد بايد در 6 ماه سال اول زندگي حتماً مصرف كند شير مادر است. شير دادن به نوزاد علاوه بر تاثيرات جسماني مي‌تواند از نظر رواني نيز بر مادر و نوزاد تاثير داشته باشد. از اين جهت آشنايي با فوايد متعدد شير مادر مي‌تواند حائز اهميت باشد.

منبع: فوايد شير مادر

فوايد شير مادر

شير مادر بهترين منبع تغذيه براي نوزاد است. برخي از فوايد شير مادر به شرح زير هستند:

1. محافظت در برابر بيماري‌ها

خوردن شير مادر در دوران نوزادي باعث مي‌شود تا بدن نوزاد در برابر بيماري‌هاي مختلفي نظير مسموميت غذايي، عفونت معده، اسهال، حساسيت و آلرژي، آسيب بافت روده، سندرم مرگ ناگهاني نوزاد، بيماري التهابي روده و… مقاوم‌تر شود، زيرا مواد مغذي موجود در شير مادر خاصيت ضد ميكروبي دارد و از اين جهت مي‌تواند باعث پيشگيري و كاهش اين مشكلات در كودك شود.

2. تأمين مايعات بدن

در چندماه اول زندگي بهترين تغذيه براي نوزاد، خوردن شير مادر است. نوزاداني كه از شير مادر تغذيه مي‌كنند به نسبت ساير كودكاني كه از شير مادر تغذيه نمي‌كنند كمتر نياز به خوردن آب اضافي دارند؛ همين مسئله به تنهايي مي‌تواند باعث كاهش بيماري‌هاي گوارشي نوزاد شود.

3. فوايد شير مادر | افزايش هوش

وجود مواد مغذي در داخل شير مادر مي‌تواند بر وضعيت هوشبهر نوزاد هم موثر باشد چراكه خوردن شير مادر مي‌تواند به رشد بهتر مغز كمك كند و از اين جهت مشكلات مربوط به يادگيري در كودكاني كه از شير مادر تغذيه كرده‌اند كمتر است.

4. تأمين مواد مغذي

بهترين منبع مواد مغذي براي نوزادان خوردن شير مادر است، زيرا شير مادر سرشار از ويتامين‌، پروتئين، املاح معدني، چربي و كربوهيدارت است كه براي رشد و سلامت نوزاد ضروري هستند. همچنين وجود آنتي بادي‌هايي كه در شير مادر وجود دارد باعث مي‌شود تا نوزاد در برابر بسياري از بيماري‌ها مقاوم شود. يكي از پروتئين‌هاي موثر در شير مادر لاكتوفرين است كه باعث محافظت دستگاه گوارش در برابر باكتري‌ها مي‌شود.

5. سلامت دهان و دندان

نوزاداني كه از شير مادر تغذيه كرده‌اند در سال‌هاي بعد دندان‌هاي سالم‌تري دارند، چراكه به دليل عدم استفاده از پستانك، شيشه شير و… دچار عفونت‌هاي كمتر لثه و دندان مي‌شوند. همچنين مكيدن از پستان مادر باعث تقويت عضلات فك و دندان‌هاي او مي‌شود.

6. پيشگيري از چاقي كودك

شير مادر بسته به دوران رشدي كه نوزاد در آن قرار دارد فوايد متفاوتي است. به دليل وجود مواد مغذي، شير مادر باعث مي‌شود تا كودك ميل به پرخوري نداشته باشد. همين مسئله مي‌تواند از چاق شدن افراطي كودك جلوگيري كند.

7. فوايد شير مادر | افزايش دلبستگي

علاوه بر تاثيرات جسماني، خوردن شير مادر مي‌تواند بر ويژگي‌هاي شخصيتي و رفتاري نوزاد هم تاثير بگذارد. خوردن شير مادر باعث مي‌شود تا نوزاد و مادر به طور مرتب با يكدگير در ارتباط باشند و اين مسئله بر شكل گيري احساس دلبستگي ايمن و افزايش حس اعتماد در نوزاد تاثيرگذار است. براي كسب اطلاع در زمينه نيازهاي اساسي كودكان كليك كنيد.

اين ارتباط عميق و عاطفي بين مادر و نوزاد باعث مي‌شود تا در سال‌هاي بعدي كودك ثبات عاطفي بيشتري داشته باشد. هرچقدر اين احساس دلبستگي و امنيت در نوزاد بيشتر شكل بگيرد، در سال‌هاي آتي كودك احساس خودارزشمندي و اعتماد بنفس بيشتري پيدا مي‌كند. براي ايجاد دلبستگي بهتر ميان مادر و نوزاد مي‌توانيد از يك روانشناس كمك بگيريد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

 

فوايد شير دادن براي مادر

شير دادن به نوزاد براي مادر هم تاثيرات مثبتي به همراه دارد. به اين صورت كه شير دادن توسط مادر مي‌تواند باعث كاهش وزن مادر، برگشت وضعيت طبيعي رحم، جلوگيري از افسردگي، كاهش سرطان رحم و سينه شود. همچنين شير دادن توسط مادر مي‌تواند احتمال بارداري مجدد در اين دوران را كاهش دهد چراكه شير دادن باعث مي‌شود تا تخمك گذاري و عادت ماهانه براي مدتي به تعويق بيافتد. با اين حال پيشگيري از بارداري با استفاده از روش شير دادن به نوزاد يك روش قابل اطمينان نيست و توصيه مي‌شود كه از روش‌هاي جلوگيري از بارداري استفاده نماييد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

بهترين سن گرفتن شير از كودك چه زماني است؟

متخصصين حوزه رشد كودك بر اين باورند كه در شرايط عادي بهتر است تا پايان دوسالگي كودك از شير مادر تغذيه كند. اما نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه براي گرفتن شير از كودك بايد عواملي و شرايط مختلفي را در نظر گرفت. به عنوان مثال ممكن است مادر شير كافي نداشته باشد و يا كودك نسبت به شير مادر حساسيت و آلرژي داشته باشد. از اين جهت بهتر است براي ارزيابي و بررسي دقيق‌تر به يك متخصص مراجعه كنيد.

چه تفاوتي بين شير مادر و شير خشك وجود دارد؟

شير مادر به طور طبيعي داراي درجه حرارت مناسب و بدون خطر مسموميت است. چربي و پروتئين موجود در شير مادر نسبت به شير خشك راحت‌تر و بهتر هضم مي‌شود؛ از اين جهت نوزاداني كه با شير مادر تغذيه مي‌شوند كمتر دچار مشكلات گوارشي خواهند شد. همچنين جذب كلسيم توسط شير مادر بهتر صورت مي‌گيرد.

منبع: فوايد شير مادر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: فوايد شير مادر،
موضوع:
[ ۲۴ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۹:۳۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

خلاقيت در كودكان قابل پرورش و رشد است. خيلي از ما در كودكي به واسطه روش هاي غلط آموزشي و تربيتي خلاقيت مان را از دست داده‌ايم. خلاقيت در كارآمدي و موفقيت مان مي‌تواند تاثير زيادي داشته باشد، بنابراين بايد به دنبال روش هايي براي رشد آن ها در فرزندانمان باشيم. مهم ترين عامل در حفظ و بالا بردن خلاقيت هر كودك ، پدر و مادر او هستند. بنابراين در قدم اول والدين بايد با روش هاي آموزشي و تربيتي كودكان آشنايي كامل پيدا كنند.در ادامه به اهميت و روش هاي تقويت خلاقيت در كودكان پرداخته‌ايم. براي آشنايي بيشتر با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

منبع: خلاقيت كودكان

خلاقيت كودكان

كودكي، دوراني پر از ايده‌هاي جالب و تصورات تازه از جهان پيرامون است. كودكان برحسب تجارب خود از دنياي اطراف، گاه ديدگاه جديدي از رويدادها را بيان مي‌كنند كه افراد بزرگ‌سال هرگز به آن توجه توجهي نداشتند. اين موضوع تقريباً در مورد همه بچه‌ها صادق است و تمام كودكان داراي درجاتي از خلاقيت هستند. در حقيقت منظور از خلاقيت در دوران كودكي، توانايي فطري در تمام افراد است كه هر كس بنا بر وراثت و سبك تربيتي خانواده خود، سطوحي از آن را دارا است. اين توانايي مي‌تواند شامل فعاليت‌هاي هنري، فني، انتزاعي و ادبي و حتي علمي‌شود.

اهميت رشد خلاقيت در كودكان

مهم‌ترين نهادي كه وظيفه تقويت خلاقيت در كودكان را بر عهده دارد، در ابتدا خانواده و سپس آموزش‌وپرورش است. ازآنجايي‌كه خلاقيت‌هاي كودكان، وجوهي از برتري هوشي آن‌ها در زمينه‌هاي خاص را نشان مي‌دهد، بسيار مهم است كه شرايط لازم براي پرورش هر چه‌بهتر آن مهيا گردد. بااين‌حال، در سنين بالاتر، نمي‌توان همه افراد را داراي خلاقيت در نظر گرفت؛ زيرا با بي‌توجهي‌هاي صورت گرفته، اين ويژگي در بسياري از كودكان كم‌رنگ شده يا از بين مي‌رود. درنتيجه حجم زيادي از استعدادهاي افراد جامعه به دليل سهل‌انگاري، تخريب و از امكان پيشرفت آن كم مي‌شود.

براي آشنايي با روش هاي برآورد هوش كودك كليك كنيد.

روش‌هايي براي تقويت خلاقيت در كودكان

فراهم كردن شرايط براي ارضاء كنجكاوي فرزندان

تقريباً همه بچه‌ها در سال‌هاي اوليه تولد خود، اشتهايي سيري‌ناپذير براي كشف محيط پيرامون دارند. آن‌ها به‌طور مداوم مكان اطراف خود را جست‌وجو مي‌كنند و با مشاهده هر شي‌ء تازه‌اي، كنجكاو مي‌شوند. همين موضوع يكي از نگراني‌هاي مهم والدين به شمار مي‌رود زيرا احتمال رخ داد خطرات محيطي در اين دوران براي كودكان بسيار بالا مي‌رود. گروهي از والدين براي در امان نگه‌داشتن فرزند خود، اقدام به محدود كردن او و ممانعت از جست‌وخيز كودك مي‌كنند. درواقع، آن‌ها به‌جاي آنكه محيط را براي كودك ايمن كنند، سعي مي‌كنند او را از وسايل و بخش‌هاي خطرناك دورنگه دارند. بااين‌حال، مسئله‌اي كه به وجود مي‌آيد كاهش چشمگير محرك‌هاي جديد براي كودك است.

از اين‌سو توصيه مي‌شود والدين به‌جاي مراقبت افراطي از فرزندان و جلوگيري از جست‌وجوگري آن‌ها، از روش‌هاي زير براي كاهش خطرات استفاده كنند:

  • استفاده از درپوش‌هاي محكم براي پريزهاي برق
  • قرار دادن پوشش‌هاي محافظ براي گوشه‌هاي تيز اشياء منزل
  • پوشاندن كف خانه با موكت يا فرش
  • خارج‌سازي وسايل زينتي و خطرناك از محيط خانه

مهياسازي امكانات و ابزارهاي مختلف براي خلق تجارب تازه در كودكان

يكي از راه‌هاي پرورش و حفظ خلاقيت در كودكان ، فراهم كردن وسايلي براي كندوكاو آن‌ها است. ازاين‌رو، پيشنهاد مي‌شود والدين در تهيه وسايل بازي، اشيائي را انتخاب كنند كه موجب تحريك قوه تخيل و استفاده از قواي مختلف عقلاني در آن‌ها مي‌شود.

امروزه مؤسسات متنوعي در تلاش براي توليد بازي‌هاي فكري در سنين مختلف هستند. علاوه بر اين، مي‌توان از وسايل فني و حقيقي ديگر نيز براي آموزش برخي مهارت‌ها به كودكان سنين بيشتر استفاده كرد؛ منوط بر اينكه روش‌هاي محافظتي براي ايمني كودكان توسط والدينشان رعايت شود.

پرهيز از مقايسه كودك با ديگر همسالان

همه كودكان ازنظر ويژگي‌هاي شخصيتي، خلق‌وخو و ابعاد هوشي با يكديگر متفاوت‌اند. برخي از آن‌ها داراي توانمندي در زمينه‌هايي هستند كه در كوتاه‌مدت جلوه كرده و موجب خشنودي و افتخار بزرگ‌سالان مي‌شود. بااين‌وجود، گروهي از كودكان نيز براي نشان دادن پتانسيل‌هاي خود نيازمند صرف زمان، پشتيباني والدين و داشتن امكاناتي خاص هستند. بر اين اساس، مقايسه كودكان با يكديگر نه‌تنها بي‌فايده، بلكه آسيب‌رسان به شمار مي‌رود.

ازجمله نتايجي كه مقايسه كودكان با ديگران به همراه دارد، مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • گوشه‌گيري و تمايل به انزواي اجتماعي در كودك
  • خاموش شدن شعله‌هاي خلاقيت
  • جهت‌گيري فعاليت‌هاي كودك به سمت كارهايي كه ميزان مقايسه را كم كند
  • به وجود آمدن احساس خشم و عصبانيت در كودك
  • تحريك حسادت كودك نسبت به همسالان خود
  • تخريب حس اعتمادبه‌نفس كودك
  • افزايش احتمال ابتلاي كودكان به اختلالات اضطرابي يا افسردگي

عدم سرزنش و قضاوت رفتارهاي كودك به‌صورت افراطي

هنگامي‌كه كودكان دست به انجام كارهايي جديد يا خلاقانه مي‌زنند، همواره دو نتيجه مورد انتظار است. فعاليت آن‌ها يا موفقيت‌آميز بوده و نتيجه مورد تائيد اطرافيان قرار مي‌گيرد و يا شكست مي‌خورد. درصورتي‌كه موفق نبودن كودك با سرزنش و تمسخر اطرافيان همراه گردد، باعث مي‌شود وي نسبت به تكرار كار خود و عيب‌يابي آن بي‌علاقه مي‌شود.

همچنين كودك احساس شرمندگي و حقارت مي‌كند. در اين شرايط، او احساس مي‌كند پشتوانه حمايتي خود را ازدست‌داده و در برابر خطاهايش، پشتيبان ندارد. لذا حجم زيادي از انرژي رواني خود را صرف به كار بردن راهبردهاي مقابله‌اي براي روبه‌رو نشدن دوباره با اين هيجانات منفي مي‌كند. درنتيجه، فرصت‌هاي وي براي پرورش خلاقيت و نوآوري خويش را به ميزان چشم‌گيري از دست مي‌دهد.

احترام گذاشتن به شخصيت منحصربه‌فرد كودك

برخي از كودكان نيازمند صرف زمان بيشتري به‌صورت تنهايي هستند. آن‌ها در خلوت خود مي‌توانند روي تصورات نوآورانه يا ايده‌هاي جديدشان كار كنند. عده‌اي ديگر از كودكان، براي داشتن بهترين عملكرد خود، به همكاري اطرافيان و يا همراهاني نياز دارد. علاوه بر اين، ميزان حساسيت خلقي كودكان نيز متفاوت است. درنتيجه، حوادث كوچكي مي‌تواند روحيه آن‌ها را براي رشد خلاقيت‌شان تخريب كند.

به‌طوركلي بايد در نظر داشت كه توجه به مشخصه‌هاي خاص هر كودك، لازمه پرورش صحيح آن‌ها و تقويت استعدادهاي مختلفشان است.

ابراز محبت بي‌قيدوشرط نسبت به كودك

ازجمله حقوق هر كودكي، بهره‌مندي از محبت و عشق حقيقي از جانب خانواده خود است. اين موضوع يكي از نيازهاي اساسي انسان‌ها به شمار مي‌رود كه ارضاي مناسب آن، شخص را از ناراحتي‌هاي رواني بسياري مصون مي‌دارد. درنتيجه كودك مي‌تواند با رواني سالم، به سمت پرورش مهارت‌ها، توانايي‌ها و خلاقيت خود گام بردارد.

اين در حالي است كه اكثر والدين، باآنكه در حقيقت فرزند خود بسيار دوست دارند، اما اين علاقه را به انجام كارهايي از سوي كودك مشروط مي‌كنند. درنتيجه بچه‌ها به‌جاي آنكه در تلاش براي تجلي هويت و توانايي‌هاي خود باشند، به دنبال انجام اموري هستند كه خشنودي و ابراز محبت والدينشان را به همراه خواهد داشت. اين امر باعث مي‌شود تا كودكان تبديل به فردي وابسته شوند و هويت مستقلي از خود را شكل ندهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: خلاقيت كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خلاقيت كودكان،
موضوع:
[ ۲۴ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۶:۳۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

رفتار مادر با پسر چگونه بايد باشد؟ مادراني كه فرزند پسر دارند، مي‌توانند نقش بسيار موثر و بارزي در تربيت و شكل گيري شخصيت و رفتارهاي فرزند خود ايفا كنند. بيشتر فرزندان پسر وابستگي و علاقه زيادي به مادران خود دارند و همين عامل باعث مي‌شود كه آن‌ها اغلب مادران خود را به عنوان الگوي زندگيشان قرار دهند و در تصميم گيري‌ها همچون مادرانشان عمل كنند. شجاع، بي باك و مستقل بار آمدن فرزند پسر در خانواده يا در مقابل، وابسته و آسيب پذير و گوشه گير بودن او به مقدار زيادي به نوع تربيت مادر و رفتار او با فرزند خود بر مي‌گردد. با آگاهي از نحوه صحيح رفتار مادر با پسر و كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد به بهترين نحو فرزند خود را تربيت نماييد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: رفتار مادر با پسر

3 نكته مهم در برخورد و رفتار صحيح مادر با پسر

مادران بايد با شناخت كامل مراحل رشد جسمي، رواني و اجتماعي فرزند خود، مهارت‌هاي لازم جهت داشتن يك رابطه سالم و محبت آميز با او را فرا گرفته و بتوانند با تقويت ويژگي‌هاي شخصيتي مثبت و تلاش براي از بين بردن يا كاهش شاخصه‌هاي منفي رفتاري در كودك خود، رفتاري درست و آموزنده با او داشته باشند تا بتوانند فرزند خود را به بهترين نحو تربيت كنند. براي آشنايي با روش هاي تربيتي مقاله آموزش پدر و مادر را مطالعه نماييد. در ادامه به بررسي چند مورد از ويژگي‌هاي رفتاري مادران كه در برخورد با پسرانشان بايد از آن‌ها استفاده كنند اشاره مي‌كنيم:

1. رفتار مادر با پسر | در برخورد با پسران خود با محبت و مهربان باشيد

مادران به عنوان كانون مهر و محبت و ستون اصلي يك خانواده در امور عاطفي به شمار مي‌آيند و اين رفتارهاي محبت آميز توسط فرزندان هم تقليد مي‌شود. پسران در كنار مرد بودن و داشتن رفتارها و گرايشات زمخت و استوار مردانه، مهرباني و از خود گذشتگي را از مادران خود مي‌آموزند. مادران به عنوان الگويي براي فرزندانشان نبايد هيچ گاه رفتارها و برخوردهاي سرشار از محبت خود را از آنان دريغ كنند و بايد با آن‌ها با محبت و مهرباني رفتار كرده و به آن‌ها علاقه نشان دهند تا كودكان بتوانند اين گونه رفتارها را ياد بگيرند.

در واقع مادران با رفتاري كه در مقابل پسرشان انجام مي‌دهند، بستري براي ارتباطات كودك در آينده شكل مي‌دهند و اين آموزش‌ها در نهايت نحوه رفتار او با همسر آينده خود را تعيين مي‌كند. آموزه‌هايي كه اين رفتارهاي پر مهر مادري به فرزند پسر منتقل مي‌كند، تاثير قابل توجهي بر تكامل رفتاري و برقراري ارتباط سالم و موثر با ديگران بر جاي خواهد گذاشت.

2. مسئوليت پذيري، از خصوصيات مهمي كه بايد به پسران خود بياموزيد

علاقه و محبت بيش از اندازه به فرزندان گاه موجب مي‌شود كه مادران اشتباهات فرزندان خود را ناديده گرفته و از كنار آن‌ها به سادگي بگذرند. اگر مادران به موقع جهت اصلاح اين رفتارها اقدام نكرده و به فرزندان خود در مورد تكرار اين اشتباهات هشدار ندهند، ممكن است در آينده باعث بروز خصوصيات نامطلوب و رفتارهاي نامناسبي شود كه يكي از اين ويژگي‌هاي ناپسند، عدم احساس مسئوليت پذيري مي‌باشد. از دلايل عمده بروز آن در ميان مردان در سنين بالاتر مي‌توان به عدم تربيت درست و مناسب آن‌ها در سنين پايين‌تر نظير كودكي و نوجواني اشاره كرد.

چگونه مادران مسئوليت پذيري را در پسران پرورش دهند؟

براي اين كه بتوانيد اين خصيصه پسنديده و مهم را در فرزند خود به وجود آوريد، بايد بعد از هر دفعه كه كودك شما مرتكب خطا و اشتباهي در انجام رفتار مي‌شود، به سادگي از كنار آن عبور نكرده و يا آن‌ها را به بهانه‌هاي مختلف تبرئه نكنيد. به عنوان يك مادر شما بايد زمان كافي در اختيار كودك بگذاريد تا بتواند عواقب عمل ناصحيح و مخرب خود را ببيند و به اشتباهش پي ببرد.

با پذيرفتن مسئوليت كار اشتباهي كه مرتكب شده، كودك شما ياد خواهد گرفت كه هر تصميمي، عواقبي با خود به همراه خواهد داشت كه تمامي آن‌ها بر عهده خود اوست. به همين دليل بايد همواره پيش از عمل كردن بينديشد و بهترين تصميم را بگيرد. البته لازم به ذكر است كه اين انتقاد و آموزش مسئوليت پذيري به كودك بايد كاملا از جايگاه مادري و از روي علاقه و محبت به كودك صورت گرفته باشد و نه با تحقير و كوچك كردن شخصيت او.

3. رفتار مادر با پسر | با فرزند خود مانند يك دوست رفتار كنيد

بسياري از مادران تصور مي‌كنند از آنجايي كه پسران در آينده قرار است به مرداني قدرتمند و منضبط تبديل شوند تا بتوانند اداره يك اجتماع يا خانواده را بر عهده بگيرند، بايد در روش‌هاي تربيتي آن‌ها از اصول سرسختانه و خشن استفاده شود تا به دنبال آن، فرزندان پسران در آينده به عنوان عضوي تابع مقررات و مفيد در جامعه بدل شوند.

حال آنكه اين ديدگاه صحيح نيست؛ روابط والدين با فرزندان پسر و به خصوص با مادران بايد رابطه‌اي دو طرفه و صميمانه باشد و مادر به عنوان يك دوست صميمي و همراه هميشگي براي پسر به شمار آيد. اين روابط بايد به قدري صميمانه و گرم باشد تا فرزندان پسر در حضور مادران خود احساس آرامش و راحتي كرده و بتوانند به راحتي در مورد مشكلات و احتياجات خود به اظهار نظر پرداخته و درخواست كمك و راهنمايي كنند.

 

دليل تاثير پذيري پسر از مادر

علت اين تاثير پذيري شديد و وابستگي پسران به مادران خود از ويژگي‌هاي ذاتي و دروني آن‌ها منشا مي‌گيرد. پسران عمدتا جاه طلب و سرسخت و مغرورتر از دختران هستند و در مواقعي كه نياز به ابراز احساسات و نشان دادن آن‌ها داشته باشند، به شخصي نياز دارند كه به آن‌ها محبت نشان داده و حالات و احساسات‌شان را درك نمايد. از آنجايي كه پدران معمولا قادر نيستند كه اين محبت را علنا و به صورت ملموسي به فرزندان خود انتقال دهند، نزديك‌ترين فردي كه مي‌تواند اين حس را به آن‌ها انتقال دهد مادر مي‌باشد. به همين دليل است كه پسران اغلب تمايل بيشتري به مادران خود پيدا كرده و شديدا تحت تاثير برخوردها و رفتارهاي آنان قرار مي‌گيرند.

 

نتيجه رفتار صحيح مادر با پسر چيست؟

چنين پسراني اكثرا بچه‌هايي حرف شنو و مطيع خواهند بود و خانواده را به عنوان كانوني براي رفع اضطراب‌ها و يافتن آرامش خود خواهند يافت. هر چه اين فرزندان بزرگ‌تر مي‌شوند، رابطه مادر-پسري هم بايد همگام با آن صميمانه و دوستانه‌تر گردد و مادران نبايد اجازه دهند كه گذر زمان، بهانه‌اي براي كم رنگ شدن رابطه و كاهش صميميت آن‌ها شود. شناخت رفتار صحيح مادر با فرزند پسر جزئيات و مراحل متعددي دارد كه كمك گرفتن از يك مشاور در اين زمينه مي‌تواند در تربيت تمام و كمال فرزند تاثير بسزايي داشته باشد و رابطه مادر و پسر را به بهترين نحو شكل دهد.

رابطه مادر با فرزند پسر چقدر بايد نزديك باشد؟

دوري بيش از حد مادر به پسر منجر به فقدان محبت و خلا عاطفي و نزديكي بيش از حد موجب وابستگي (اصطلاحا بچه ننه شدن) فرزند پسر مي‌شود. پسران نيز نياز به توجه، محبت، آموزش و تربيت دارند. به عنوان مادر بايد رابطه خود را بر اساس سن او مشخص كنيد، مسلما فرزند خردسال شما نياز بيشتري به حضور و مراقبت شما دارد، با بزرگ شدن او فضاي شخصي و خصوصي او از شما بايد جدا شود. فراموش نكنيد كه او هر چقدر هم مستقل شود، رابطه شما مادام العمر است و نيازي به نگراني درباره گسسته شدن اين ارتباط وجود ندارد. دو نوع ارتباطي كه مادر در مورد آن بايد تمايز قائل شوند، به شرح زير است:

ارتباط فيزيكي مادر با پسر

تماس فيزيكي مادر با فرزند پسر در سنين پايين طبيعي و ضروري است. براي مثال تماس فيزيكي با كودك هنگام شيردهي ضروري است. اما به مرور اين ارتباط كم و در نهايت قطع شده و محدود به نوازش و به آغوش گرفتن او مي‌شود. با رسيدن به دوران نوجواني معمولا رابطه فيزيكي به كمترين حد خودش مي‌رسد.

ارتباط عاطفي

برخلاف رابطه فيزيكي، ارتباط عاطفي پيوندي هميشگي است كه وجود آن موجب سلامت مادر و فرزند در تمام سنين خواهد شد. ارتباط عاطفي با وابستگي و يا بها دادن‌هاي بيمارگون مادرانه تفاوت دارد. ارتباط عاطفي سالم منجر به موفقيت و استقلال هر دو شده و آرامش روحي را براي آن‌ها به همراه دارد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

علت تاثير پذيري شديد و وابستگي پسران به مادرانشان چيست؟

پسران عمدتا جاه طلب و سرسخت‌تر از دختران هستند و در مواقعي كه نياز به ابراز احساسات داشته باشند، به شخصي نياز دارند كه به آن‌ها محبت نشان داده و حالات و احساسات‌شان را درك نمايد. از آنجايي كه پدران معمولا اين محبت را علنا نشان نمي‌دهند، نقش مادر بسيار پررنگ مي‌شود. در نتيجه رفتارهاي پسران تا حد زيادي تحت تاثير رفتار مادرشان مي‌باشد.

مادران چطور مي‌توانند در رفتار آينده پسران خود با همسران‌شان موثر باشند؟

مادران با رفتاري كه در مقابل پسرشان دارند و ميزان مهر و محبتي كه به آنان نشان مي‌دهند، بستري براي ارتباطات كودك در آينده را فراهم مي‌سازند و اين آموزش‌ها در نهايت نحوه رفتار او با همسر آينده خود را شكل مي‌دهد.

منبع: رفتار مادر با پسر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: رفتار مادر با پسر،
موضوع:
[ ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۵۰:۰۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بارداري پوچ ممكن است براي هر خانمي پيش بيايد. بارداري دوره‌اي شيرين و پر فراز نشيبي براي مادران محسوب مي‌شود، هر برهه از بارداري مراقبت‌ها و توجهات زيادي را مي‌طلبد، ممكن است مادران مراقبت‌ها و حساسيت‌هاي لازم را رعايت بكنند اما گاهي در سه ماهه اول بارداري، دردها و خونريزي‌هايي را هم داشته باشند و زماني كه به پزشك مراجعه مي‎كنند، خبر بارداري پوچ را از پزشك بشنوند. با كسب اطلاع در مورد اين نوع بارداري نگراني‌هاي خود را كاهش داده و اقدامات لازم را انجام دهيد. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: بارداري پوچ

بارداري پوچ به چه معناست؟

حتي يك اسپرم براي بارور كردن تخمك كافي است و زماني كه اسپرم وارد تخمك مي‌شود، لقاح تشكيل مي‌شود و سپس به پرزهاي ديواره رحم مي‌چسبد و تغذيه مي‌كند تا بتواند تقسيم بشود و رشد بكند. بارداري پوچ زماني اتفاق مي‌افتد كه لقاح به درستي تشكيل نشده باشد و يا به شكل توده‌اي از سلول خارج از كيسه حاملگي رشد بكند. براي آشنايي با علائم بارداري كليك كنيد.

انواع بارداري پوچ

بارداري پوچ كامل

زماني اتفاق مي‌افتد كه دو اسپرم وارد يك سلول تخمك بشوند كه دراين صورت DNA سلول تخم از بين مي‌رود و لقاح فقط شامل كروموزم‌هاي پدر است كه به صورت يك توده‌اي از سلول خارج از كيسه جنين رشد مي‌كند.

بارداري پوچ ناقص

سلول رويان تشكيل شده هم كروموزم‌هاي مادر را دارند و هم كروموزم‌هاي پدر را با اين حال تعداد كرومزوم‌ها بيشتر از 46 تا است و بافت جفت غيرطبيعي است، پس جنين طبيعي نمي‌تواند شكل بگيرد و در اوايل بارداري سقط مي‌شود.

چرا بارداري پوچ اتفاق مي افتد ؟

عامل خطر مستقيم اين اختلال ناشناخته است اما تعدادي از عوامل خطر احتمالي براي بارداري‌پوچ در نظر گرفته شده است كه عبارتند از:

بالا بدون سن مادر: زنان با تعداد مشخصي از تخمك نابالغ به دنيا مي‌آيند و با رسيدن به بلوغ هر ماه يك تخمك بالغ مي‌شود تا فرصت بارداري رخ بدهد و لقاح تشكيل شود، با بالا رفتن سن مادر، تخمك‌هاي مادر در معرض اشعه و داروهاي مختلفي قرار گرفته و آسيب ديده و با تشكيل لقاح تقسيم سلولي به درستي انجام نمي‌شود.

اشكال در تقسيم سلولي: عواملي مثل لقاح مصنوعي، كامل نبودن سيكل باروري تخمك، بودن در معرض اشعه‌ها و پرتوها، ناهنجاري‌هاي ساختاري رحمي و … باعث اختلال در فرآيند تقسيم سلولي مي‌شود.

عفونت‌هاي دوران بارداري: ممكن است مادر قبل از حاملگي دچار عفونت‌هاي شديد مثل سرخجه، سيفليس، كلاميديا، تبخال تناسلي و… شده باشد كه باعث آسيب رسيدن به لقاح مي‌شود. دقت داشته باشيد حتما آزمايشات قبل ازبارداري را انجام بدهيد و از سلامت جسمي خود و همسرتان مطمئن باشيد و بعد اقدام به بارداري بكنيد. براي آشنايي بيشتر با نكات دوران بارداري كليك كنيد.

علائم بارداري پوچ چيست؟

در آزمايشات بارداري مثل استفاده از تست‌هاي حاملگي فوري و آزمايش خون، بارداري‌پوچ تشخيص داده نمي‌شود و نتيجه اين تست‌ها تنها باردار بودن را مشخص مي‌كند. فقط از طريق سونوگرافي مشخص مي‌شود كه بارداري‌پوچ است يا طبيعي! براي آشنايي بيشتر با ميزان اعتبار تست بارداري كليك كنيد.

اما معمولا مادر با داشتن علائمي مثل خونريزي يا لكه بيني، درد و انقباض در ناحيه شكمي، قاعدگي با خونريزي شديد و درد شديد در سينه‌ها به پزشك مراجعه مي‌كند و با انجام سونوگرافي بارداري‌پوچ تشخيص داده مي شود.

بارداري پوچ چگونه درمان مي شود ؟

درمان بارداري پوچ به اين معنا نيست كه لقاح تشكيل شده اصلاح بشود و بارداري ادامه بيابد، در بارداري‌پوچ لقاح حتما سقط خواهد شد يا به صورت طبيعي و يا با مداخلات پزشكي!

سقط به صورت طبيعي

در اكثر موارد سقط خود به خودي در بارداري‌پوچ اتفاق مي‌افتد. مكانيسم طبيعي بدن مادر به بارداري‌پوچ واكنش نشان مي‌دهد و با ترشح هورمون‌هاي مختلف سعي در سقط لقاح تشكيل شده دارد. اين اتفاق معمولا در سه ماه اول بارداري رخ مي‌دهد.

سقط با مداخلات پزشكي

متخصص زنان و زايمان با توجه به شرايط پزشكي مادر روش مناسب سقط جنين را تجويز مي‌كند. در ادامه خلاصه اي از روش‌هاي سقط را شرح داده‌ايم. براي آشنايي با انواع روش‌هاي سقط جنين كليك كنيد.

استفاده از دارو

وقتي سقط در زمان مورد انتظار رخ نداد، پزشك با تجويز دارو ديواره‌هاي رحم را براي سقط تحريك مي‌كند، اين روش دو تا سه روز زمان مي‌برد و خونريزي همزمان با حالت تهوع عارض مي‌شود. عوارض ناشي از آن شديدتر از كورتاژ است و حتما بايد تحت نظر متخصص انجام بگيرد.

جراحي و كورتاژ

زماني كه براي سقط از طريق دارو دير شده باشد، توده سلولي بسيار رشد كرده و فقط از طريق جراحي مي‌توان به آن خاتمه داد. دوره نقاه اين روش بين شش ماه تا يكسال طول مي‌كشد و توصيه مي‌شود در اين مدت بارداري اتفاق نيوفتد.

شيمي درماني

اگر توده سلولي بافت رحم را درگير كرده باشد، بعد از عمل جراحي ممكن است لازم باشد فرد براي مدتي تحت شيمي درماني قرار بگيرد. بعد از پايان دوره درمان بارداري مجدد امكان پذير است.

خارج كردن رحم

اگر توده سلولي بافت رحم را درگير كرده باشد و فرد قصد بارداري نداشته باشد يا سابقه بارداري پوچ مكرر داشته باشد مي‌توان رحم را خارج كرد تا شرايط مادر وخيم‌تر نشود و سلامتي اش حفظ شود.

آيا مي‌توان از بارداري پوچ جلوگيري كرد؟

از همان ابتداي تشكيل لقاح، مشخص است كه بارداري‌پوچ است يا طبيعي، اما چند هفته طول مي‌كشد تا مادران متوجه علائم بارداري بشوند. اينكه لقاح سالم باشد يا دچار مشكلات كروموزمي؛ مسئله ايست كه خارج از دسترس و كنترل است و يك رخداد طبيعي به حساب مي‌آيد؛ از اين رو بارداري‌پوچ قابل پيشگيري نيست.

آيا بعد از بارداري پوچ امكان بارداري مجدد وجود دارد؟

وقتي كه مادر با هر يك از روش‌هاي ذكر شده به باردار‌ پوچ خود خاتمه دهد و سيكل قاعدگي مجددا شروع شود، مي‌تواند زير نظر متخصص براي بارداري مجدد اقدام كند. فردبعد از خاتمه دادن به بارداري‌پوچ، بايد حداقل سه دوره قاعدگي كامل را سپري بكند تا آماده براي بارداري باشد.

داشتن سابقه بارداري‌پوچ به اين معني نيست كه مادر نمي‌تواند جنين سالم پرورش بدهد يا اينكه بارداري‌هاي بعدي هم قرار است پوچ باشد، اكثر مادراني كه تجربه بارداري پوچ داشته‌اند قبل و بعد از آن، بارداري موفقيت آميز داشته‌اند. داشتن تجربه بارداري پوچ تاثيري در ميزان باروري ندارد.

سخن آخر

بارداري پوچ رخداد طبيعي است كه براي 50 درصد مادران اتفاق افتاده و به ندرت بيش از يكبار براي زنان بيش مي‌آيد. اگرچه بارداري پوچ، سقط و مراقبت‌هاي بعد از آن تجربه ناخوشايندي براي زنان به حساب مي‌آيد اما به معني وجود مشكل ژنتيكي به خصوصي در زنان يا مردان نيست و اكثر زناني كه بارداري‌پوچ داشته‌اند موفق به داشتن بارداري طبيعي بوده‌اند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: بارداري پوچ


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بارداري پوچ،
موضوع:
[ ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۴۷:۰۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

ميكروسفالي نام بيماري است كه در آن جمجمه فرد به‌اندازه كافي رشد نمي‌كند. در نتيجه اندازه سر يا مغز كودك نسبت به همسالانش كوچك‌تر است. كوچك‌تر بودن اندازه سر در اين كودكان به اين معناست كه مغز نمي‌تواند رشد طبيعي داشته باشد. در نتيجه مي‌توان گفت كه اولين پيامد ميكروسفالي ناتواني يا عقب‌ماندگي ذهني است. ميكروسفالي مي‌تواند به دلايل مختلفي ايجاد شود كه ژنتيك، استفاده از مواد مخدر و درگيري با بعضي از بيماري‌هاي عفوني از جمله سرخجه دلايل آن هستند. باتوجه‌به اينكه اين بيماري درماني نداشته و مي‌تواند مشكلات بسياري را براي خود كودك و همين‌طور خانواده او به همراه داشته باشد بهتر است براي پيشگيري از اين بيماري اقدام كنيد. به‌علاوه اگر شما يا هر يك از نزديكان‌تان درگير اين بيماري شده بهتر است براي كم‌كردن مشكلات از يك مشاور متخصص كمك بگيريد.

منبع: ميكروسفالي

ميكروسفالي

به‌طوركلي رشد مغز تا بعد از تولد نيز ادامه دارد. در طول اين مدت به همان اندازه كه مغز در حال رشد است جمجمه و سر كودك نيز رشد مي‌كند؛ تا مغز فضاي كافي براي بزرگ‌تر شدن داشته باشد. در كساني كه درگير ميكروسفالي مي‌شوند به هر دليلي مرزهاي جمجمه زودتر از زماني كه بايد بسته مي‌شود. اين موضوع باعث مي‌شود كه اولاً سر اين كودكان نسبت به همسالان‌شان بسيار كوچك‌تر باشد. ثانياً بسته‌شدن مرزهاي جمجمه اجازه رشد كافي را از مغز مي‌گيرد. و به همين خاطر يكي ديگر از نشانه‌هاي ميكروسفالي عقب‌ماندگي‌هاي ذهني هستند.

علائم ميكروسفالي

همان‌طور كه گفتيم كوچك بودن اندازه دور سر مهم‌ترين و بارزترين علامت ميكروسفالي است. علاوه بر اين ساير علائم ميكروسفالي باتوجه‌به شدت اين بيماري عبارت‌اند از:

  • ناتواني‌ در عملكردهاي ذهني
  • ناتواني ذهني
  • تأخير در رشد حركتي
  • تأخير در رشد گفتاري
  • جمجمه دفورمه شده
  • ناهماهنگي در حفظ تعادل
  • اختلال در حس‌هاي فيزيولوژيك مانند شنوايي و بينايي
  • اختلال در بلع و غذا خوردن كودك
  • گرفتگي يا اسپاسم عضلاني
  • تشنج
  • ناتواني در حفظ هماهنگي حركتي

تشخيص ميكروسفالي

تشخيص ميكروسفالي حتماً بايد زير نظر يك متخصص صورت بگيرد. به‌طوركلي دو راه براي تشخيص اين بيماري وجود دارد. يكي از آن‌ها مربوط به دوران بارداري و ديگري مربوط به پس از تولد نوزاد است.

تشخيص ميكروسفالي در حين بارداري

تشخيص‌ميكروسفالي در حين بارداري در سه‌ماهه آخر و توسط دستگاه سونوگرافي انجام مي‌شود. در اين روش اندازه دور سر نوزاد با استفاده از دستگاه گرفته مي‌شود. و اگر مشكلي وجود داشته باشد مشخص خواهد شد. بااين‌حال دقت داشته باشيد كه قبل از سه‌ماهه آخر دوران بارداري، احتمال خطا در تشخيص ميكروسفالي بسيار بيشتر مي‌شود.

تشخيص ميكروسفالي پس از دوران بارداري

تشخيص‌ميكروسفالي پس از تولد از طريق جدول‌هاي استاندارد رشدي بر اساس سن و جنس انجام مي‌شود. متخصص كودك اندازه دور سر نوزاد را باتوجه‌به اين جدول‌ها بررسي مي‌كند؛ و درصورتي‌كه اندازه سر نوزاد حدود دو انحراف معيار نسبت به همسالانش كم‌تر باشد، مي‌توان نوزاد را مبتلا به ميكروسفالي در نظر گرفت. علاوه بر اين مي‌توان از دستگاه‌هاي تصويربرداري مغز مانند MRI براي تشخيص ميكروسفالي استفاده كرد.

علل ميكروسفالي

تا كنون هيچ دليل واضح و مشخصي براي ابتلا به ميكروسفالي مشخص نشده است. در مجموع اختلال ميكروسفالي مي‌تواند داراي سه دسته علت باشد كه شامل اختلالات كروموزومي، رخدادهاي دوران جنيني و اتفاقات دوران پس از تولد است:

اختلالات كروموزومي

از جمله اختلالات كروموزومي كه با ميكروسفالي در ارتباط هستند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • سندرم ادوارد يا تريزومي ۱۸
  • سندرم جيغ گربه
  • روبنشتاين تايبي
  • اسميت لملي اوپيتز
  • سندرم سكل
  • سندرم كري دو چت
  • سندرم جنين الكلي

اتفاقات دوران جنيني

مهم‌ترين عواملي كه مي‌تواند باعث ابتلا به‌ميكروسفالي شود مربوط به اتفاقات دوران جنيني است. از جمله اين اتفاقات مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • ابتلا مادر به عفونت‌هايي مانند سرخجه، توكسوپلازموز و سايتومگالوويروس
  • نرسيدن خون به مغز جنين
  • عدم تغذيه مناسب مادر
  • قرارگيري مادر در معرض اشعه‌هاي خطرناك
  • مصرف مواد مخدر يا مشروبات الكلي مادر
  • ابتلا مادر به ويروس زيكا
  • ابتلا مادر به فنيل كتونوري (PKU)

اتفاقات پس از تولد

ميكروسفالي مي‌تواند حتي پس از تولد هم رخ دهد. در چنين حالتي بنا به علت‌هاي مختلف، مرزهاي جمجمه زودتر از آنچه كه بايد بسته مي‌شود. در نتيجه رشد مغز نيز متوقف شده و كودك دچار ميكروسفالي مي‌شود. يكي ديگر از دلايل درگيري با اين بيماري پس از تولد نيز اين است كه درست پس از زايمان اكسيژن كافي به مغز نوزاد نرسد. اين شرايط باعث مي‌شود نوزادي كه تا مرحله‌اي پس از تولد رشد طبيعي داشته نيز ناگهان درگير اين بيماري شود.

درمان ميكروسفالي

متأسفانه تاكنون هيچ درمان قطعي براي درمان‌ميكروسفالي پيدا نشده است. تنها راه درمان اين بيماري درمان علامتي مي‌باشد، يعني براي كاهش مشكلات اين افراد مي‌توان تا حدودي علائم آن‌ها را مورد بهبود قرار داد. از جمله درمان‌هاي معمول براي كاهش علائم ميكروسفالي مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

دارودرماني

داروها يكي از درمان‌هايي هستند كه اغلب اوقات براي بيماران درگير با ميكروسفالي تجويز مي‌شوند. اين داروها اگرچه نمي‌توانندميكروسفالي را درمان كنند اما براي كنترل بعضي از علائم مثل تشنج و يا بيش‌فعالي بسيار مفيد هستند.

جراحي

اقدام اصلي كه در جراحي انجام مي‌شود اين است كه درزهاي جمجمه را باز مي‌كنند تا از شدت پيدا كردن علائم جلوگيري شود. بااين‌حال اين روش براي همه بيماران ميكروسفالي توصيه نمي‌شود.

توان‌بخشي

توان‌بخشي‌ها يكي از بهترين درمان‌ها براي بيماران‌ميكروسفال هستند. در اين درمان به بيمار كمك مي‌كنند تا بتواند از همان مقدار توانايي ذهني كه دارد به بهترين شكل استفاده كند. بعضي از روش‌هايي كه در توان‌بخشي استفاده مي‌شوند عبارتند از:

گفتاردرماني

كودكان مبتلا به ميكروسفالي مشكلات بسياري را در صحبت‌كردن، ارتباط برقرار كردن با ديگران و همين‌طور بلع دارند. در جلسات گفتاردرماني به كودك كمك مي‌شود تا حدودي اين مشكلات را كنار گذاشته و توانايي‌هاي خود را در اين زمينه‌ها بيشتر كند.

كاردرماني

يكي ديگر از مشكلات همراه باميكروسفالي ناتواني‌هاي حسي و حركتي هستند. يعني اين كودكان در احساس‌كردن محيط خود و همين‌طور انجام رفتارهاي مختلف با مشكل مواجه هستند. در جلسات كاردرماني بر روي مهارت‌هاي حسي و حركتي آنها تمركز مي‌شود.

فيزيوتراپي

تمرين‌هاي فيزيوتراپي براي بيماران ميكروسفال به آنها كمك مي‌كند تا عضلات بدنشان را تقويت كرده و تا حدودي بهتر بتوانند حركت كنند.

پيشگيري از ميكروسفالي

درست است كه راه درماني براي‌ميكروسفالي وجود ندارد بااين‌حال شما مي‌توانيد با استفاده از برخي راهكارها احتمال تولد نوزادي با اين بيماري را كم كنيد. بعضي از راهكارهايي كه مي‌تواند براي پيشگيري از ميكروسفالي به شما كمك كند عبارتند از:

مشاوره‌هاي ژنتيكي را جدي بگيريد

پيش از اينكه براي بارداري اقدام كنيد و به‌خصوص اگر در خانواده شما يا همسرتان سابقه ميكروسفالي وجود دارد از مشاوره ژنتيكي استفاده كنيد. انجام اين مشاوره‌ها بهترين راهكار براي كنترل اين بيماري است. مشاورين به شما كمك مي‌كنند تا از سلامتي خود، همسرتان و همين‌طور فرزندي كه به دنيا مي‌آوريد اطمينان بيشتري داشته باشيد.

از مواد مخدر دوري كنيد

همان‌طور كه گفتيم استفاده از مخدرهايي مثل الكل احتمال بروز اين بيماري را افزايش مي‌دهد. پس يكي از ساده‌ترين كارهايي كه براي جلوگيري از اين بيماري مي‌توان انجام داد اين است كه قبل از بارداري و در حين آن از مصرف مخدرها يا قرارگرفتن در معرض دود آن‌ها خودداري كنيد.

مبارزه با عفونت‌ها

بيماري‌هاي عفوني مثل سرخجه يا توكسوپلاسموزيس از جمله عواملي هستند كه با ميكروسفالي ارتباط مستقيمي دارند. پس اگر در زمان بارداري يا پيش از آن درگير هر نوع عفونتي شده‌ايد بهتر است اين موضوع را با يك متخصص در ميان بگذاريد.

ميكروسفالي و اهميت مشاوره

اگر شما نيز درگير بيماري ميكروسفالي براي فرزند يا يكي از آشنايان‌تان شده‌ايد احتمالاً روزهاي سختي را مي‌گذرانيد. يكي از مشكلات جدي ميكروسفالي فشار رواني و بيماري‌هاي روحي است كه براي والدين و ساير اطرافيان به همراه دارد. در چنين شرايطي كمك‌گرفتن از يك روان‌شناس متخصص مي‌تواند كمك‌كننده باشد. مشاورين علاوه بر اينكه با انجام جلسات توان‌بخشي مي‌توانند به فرزند شما كمك كنند جلساتي را نيز براي كمك به خود شما برگزار مي‌كنند. در اين جلسات به شما كمك مي‌شود تا با اين شرايط كنار آمده و سلامت روان خود را حفظ كنيد. به‌علاوه اطلاعات مفيدي نيز راجع به اين بيماري و نحوه برخورد با كودك ميكروسفال آموزش خواهيد ديد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

آيا سن بالاي مادر با افزايش احتمال ابتلا به ميكروسفالي ارتباط دارد؟

ميكروسفالي اختلالي است كه‌ به‌ دليل‌ عوامل مختلفي رخ مي‌دهد. اما به‌طوركلي مطالعات انجام شده ارتباط معناداري بين سن بالاي مادر با ابتلا به ميكروسفالي را نشان نداده‌اند. سن بالاي مادر بيشتر با سندرم داون ارتباط دارد.

منبع: ميكروسفالي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ميكروسفالي،
موضوع:
[ ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۴۳:۱۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

از آن جا كه كودك باهوش نياز به دريافت آموزش‌هاي متفاوتي دارند، بسياري از پدر و مادرها به دنبال شناسايي و يا گاه اعمال آموزش‌هاي خاص هستند. رفتارهاي طبيعي هر كودكي با توجه به ويژگي‌هاي سني و شخصيت و رشد شناختي، عاطفي و جسماني در نظر گرفته مي‌شود. در اين بين برخي از كودكان به طور كلي نسبت به ساير همسالان خود رشد بيشتري در زمينه هوشي دارند. كودكان باهوش نسبت به همسالان خود مسائل و چالش‌ها را به شكل متفاوت‌تري حل مي‌كنند. هر والدي دوست دارد فرزند باهوشي داشته باشد. يك كودك باهوش معمولاً نشانه‌هايي قبل از ورود به دوران مدرسه از خودش نشان مي‌دهد كه شناخت اين ويژگي‌ها كليد اساسي در جهت توسعه و پيشرفت كودك محسوب مي‌شود. از اين جهت آشنايي با نشانه‌هاي شناسايي و ويژگي‌هاي يك كودك باهوش براي خانواده‌ها ضروري به نظر مي‌رسد. براي شناسايي و استعداديابي كودك خود كليك كنيد.

منبع: كودك باهوش را چطور شناسايي كنيم

كودك و بچه هاي باهوش را چطور بشناسيم؟

تاكنون روانشناسان به تعريف واحد و مشخصي در ارتباط با هوش دست پيدا نكرده‌اند و هر روانشناسي با توجه رويكرد و نظري كه دارد تعريف متفاوتي را بيان كرده است. با اين حال جامع‌ترين تعريفي كه اكثر متخصصين با آن موافق هستند توانايي سازگاري فرد با محيط است. به عبارتي كودك هرچقدر بيشتر بتواند با محيطش سازگار شود از هوش بيشتري برخوردار است.

برخي ديگر از روانشناسان به مجموعه توانايي‌ها و مهارت كودك باهوش توجه دارند. از اين جهت يك نمره هوش كلي يا همان IQ را براي كودك در نظر مي‌گيرند و براي ساير مهارت‌ها و توانايي‌هاي كودك نمره جداگانه در نظر مي‌گيرند. بنابراين به طور كلي مي‌توان گفت نمره هوش آن چيزي است كه يك آزمون معتبر هوش اندازه مي‌گيرد. از جمله معتبرترين آزمون‌هاي هوش مي‌توان به آزمون هوش وكسلر يا آزمون گاردنر اشاره كرد. نمره هوش كودك مي‌تواند امكان موفقيت‌هاي بعدي فرد در زندگي را پيش بيني كند. بيشترين و موفق‌ترين پيش‌بين آزمون‌هاي هوش در ارتباط با پيشرفت تحصيلي است. به طور كلي مي‌توان گفت كساني كه نمره هوشي بالاتري دارند موفقيت تحصيلي بيشتري به دست مي‌آورند.

نمره هوشي مي‌تواند راهي براي شناسايي و تمايز بين كودك باهوش، كودك عادي و كودك با هوش كم باشد. به عنوان مثال كودكان عادي هوشبهري بين 90 تا 109 دارند، كودكان با بهره هوشي بالا نمره‌اي بيش از 110 و كودكان با توانايي هوشي كم نمره پايين 79 مي‌گيرند. پيشنهاد مي‌شود مقاله هوش كودك را هم بخوانيد.

ويژگي ها و نشانه هاي كودك باهوش

كودكان باهوش نسبت به ساير همسالان خود توانايي‌ها و ويژگي‌هايي دارند كه آن‌ها را از ساير كودكان متمايز مي‌كند. از جمله اين ويژگي‌ها مي‌توان به حافظه قوي، مهارت كلامي بالا، استدلال رياضي بالا، كنجكاو بودن، خلاقيت بالا، حل مسئله خوب، فهم مطالب پيچيده و… اشاره كرد. براي كشف استعداد كودكان كليك كنيد.

حافظه قوي | كودك باهوش

يكي از ويژگي‌هاي اصلي كودكان تيزهوش حافظه قوي آن‌هاست. حافظه تنها به حفظ مطالب و يادآوردي اطلاعات گذشته محدود نمي‌شود. حافظه كاركردها و انواع مختلفي دارد كه مي‌تواند در يادگيري و حل مسائل مختلف به كودك كمك كند. از جمله حافظه‌هاي مختلف مي‌توان به حافظه فضايي، حافظه رياضي، حافظه كوتاه مدت، حافظه بلند مدت و… اشاره كرد. به عبارتي مي‌توان گفت تمام آموزش‌ها و كاربرد آن‌ها در زندگي و شيوه رفتار فرد در محيط‌هاي مختلف و… تحت تاثير حافظه قرار دارد.

مهارت‌هاي كلامي بالا

اين كودكان به دليل حافظه قوي و ساير كاركردهاي شناختي مهارت ارتباطي و كلامي بالايي دارند. زبان تحت تاثير چهار كاركرد اصلي گفتن، شنيدن، خواندن و نوشتن قرار دارد، اين كودكان معمولاً اين فرايند‌ها و كاركردها را سريع‌تر از همسالان خود ياد مي‌گيرند و در نتيجه بهتر مي‌توانند با افراد ديگر ارتباط برقرار كنند. در نتيجه مهارت‌هاي كلامي بالا و درك ديدگاه‌هاي طرف مقابل باعث مي‌شود تا به نسبت ساير همسالان راحت‌تر بتواند با بزرگسال‌ها صحبت و معاشرت داشته باشد.

كنجكاوي و خلاقيت بالا

كنجكاو بودن و خلاقيت بالا از ديگر ويژگي‌هايي است كه مي‌توان كودك باهوش را با آن‌ها شناسايي كرد. اما داشتن هوش بالا لزوماً به معني خلاق بودن فرد نيست. خلاقيت تحت تاثير عوامل مختلفي قرار دارد كه يكي از تاثيرگذارترين اين عوامل، هوش بالا است. كنجكاو بودن كودك نشان دهنده اهميت فرد به يادگيري مطالب مختلف است و اين مسئله باعث مي‌شود تا كودك به طور مداوم به يادگيري علاقه داشته باشد.

استدلال رياضي بالا

عمدتاً كودكان باهوش مهارت‌هاي رياضي بالايي دارند و نسبت به ساير همسالان سرعت محاسبه و هوش رياضي بيشتري دارند.

حل مسئله | كودك باهوش

ويژگي منحصر به فرد ديگر كودكان باهوش توانايي آن‌ها در حل مسائل و پيدا كردن راه حل است. كودك باهوش نسبت به ساير كودكان مهارت‌هاي بالاتري براي حل مسائل در هنگام مواجهه با مشكلات مختلف دارد. به عبارتي كودكان باهوش زودتر مي‌توانند با محيط سازگار شوند و توانايي بيشتري براي حل مشكل دارند.

مشكلات كودك و بچه هاي باهوش

هر ويژگي و توانمندي علاوه بر مزايايي كه دارد آسيب‌ها و مشكلاتي را هم به همراه دارد. به دلايل مختلفي ممكن است اين كودكان در تعاملات خود مشكلاتي را تجربه كنند، درست است كه كودكان باهوش مي‌توان معاشرت بهتري داشته باشند، اما اگر انتظارات اطرافيان و فشارهاي والدين متناسب با توانمندي‌ها و ويژگي‌‌هاي نباشد مي‌تواند براي آن‌ها مشكلاتي را به وجود بيارود.

معمولاً والدين با فهميدن اينكه كودك باهوشي دارند، براي اينكه پيشرفت و توسعه بيشتري در اين ويژگي كودك خود به وجود بياورند فشارهاي مضاعفي بر آن‌ها اعمال مي‌كنند. زيرا كه انتظار دارند تا كودك‌شان هميشه بهترين باشد و همه شرايط بهترين عملكرد را نشان دهد. اين مسئله باعث ايجاد فشار زيادي بر روي كودك و مشكلات روانشناختي مي‌‎شود. از اين جهت اين مشكلات مي‌تواند مانع پيشرفت كودك شوند و عملكرد كودك كاهش پيدا كند.

يكي ديگر از مشكلاتي كه براي اين كودكان به وجود مي‌آيد اين است كه ممكن است توسط همسالان خود مورد پذيرش قرار نگيرند زيرا كودكان باهوش هميشه مورد تحسين و تشويق معلمان و مسئولان مدرسه قرار دارند و اين مسئله ممكن است باعث شود تا در بين دوستانشان محبوبيت لازم را نداشته باشند در نتيجه احساس تنهايي كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك باهوش مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا نمره هوشي كودك هميشه ثابت است؟

در مجموع نمره هوشي كه كودك دريافت مي‌كند تا حدي به نوع آزمون انجام شده و ارزيابي روانشناس بستگي دارد. با اين حال ممكن است در طول زمان تغييرات اندكي در هوش بهر كودك به وجود بيايد اما اين تغييرات به ميزان زياد نيست.

منبع: كودك باهوش را چطور شناسايي كنيم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۳۷:۱۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی