نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

كتاب هاي روانشناسي كودك بهترين هديه براي درك بهتر كودكان‌مان به عنوان والدين يا معلم است. روانشناسي‌كودك پيچيده‌تر از آن چيزي است كه به نظر مي‌رسد. به همين دليل درك نيازهايي كه در پشت برخي از رفتارها پنهان مي‌شوند، نحوه عملكرد احساسات و چگونگي بلوغ مغز كودكان در هر مرحله از رشد ضروري است. ما آدم‌ها فطرتا شايد بتوانيم نيازهاي اوليه فرزندان‌مان را برطرف كنيم. اما مهارت هاي تربيت و درك كودكان را بايد ياد بگيريم. هر كودكي منحصر به فرد است و هر روز چالش‌هاي جديدي به همراه دارد. كتاب هاي روانشناسي به شناخت هر چه بهتر كودك كمك مي‌كنند. اگر وقت مطالعه نداريد، حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: كتاب روانشناسي كودك | بهترين و پرفروش ترين كتاب روانشناسي كودكان

كتاب روانشناسي كودك

كودكان در طول تاريخ به عنوان بزرگسالان كوچك شناخته مي‌شدند. با مطالعه كتاب هاي روانشناسي كودك درمي‌يابيد كه كودكان و بزرگسالان متفاوت از يكديگر فكر مي‌كنند. آن‌ها در طول دوران كودكي خود مراحل مشخصي از رشد عاطفي و ذهني را پشت سر مي‌گذارند. اين مراحل و رويدادهاي زندگي تأثير مستقيمي براحساس و رفتار كودك در بزرگسالي دارد.

كتاب هاي روانشناسي كودك در دسته بندي‌هاي متنوعي موجود است. شما با توجه به نياز خود آن‌ها را انتخاب مي‌كنيد. اين نوع كتاب ها راه حل‌هاي مناسبي در مقابل چالش هاي تربيتي كودكان ارائه مي‌دهند.

براي آشنايي با نحوه كتاب خواني براي كودكان كليك كنيد.

معرفي بهترين كتاب هاي روانشناسي كودك

ويژگي هاي زيادي وجود دارد كه هر كتاب را در هرزمينه موضوعي به بهترين انتخاب تبديل مي‌كند. ويژگي‌هايي خوانايي، قالب، قابليت ارتباط، اعتبار نويسنده، پوشش كامل موضوع، جوايز و بسياري از موارد ديگر، همگي مي توانند ارزش واقعي يك كتاب را از هر نوعي نشان بدهد. درحال حاضر كتاب هاي زيادي در زمينه روانشناسي كودك وجود دارد. در ادامه تعدادي از بهترين كتاب هاي روانشناسي كودك را معرفي كرده‌ايم.

practices to cultivate inner resilience in children (شيوه هايي براي پرورش تاب آوري دروني در كودكان)

نويسنده كتاب: ليندا لانتيري و دانيل گولمن

اين كتاب مربوط به هوش هيجاني كودكان است. امروزه بسياري از ما مي‌دانيم كه هوش هيجاني، كليد سلامت و شادي است. اين نوع هوش همچنين چارچوبي بينظير براي تربيت فرزندانمان مي‌باشد. در اين كتاب چگونگس ادغام برخي دستورالعمل ها، مهارت‌ها و توانايي ها براساس درك و مديريت عاطفي، كودكان را مي‌خوانيد. در نتيجه كودكان در حال و آينده بهتر با ديگران ارتباط برقرار مي‌كنند.

Ugly duckligns (جوجه اردك زشت) | كتاب روانشناسي كودك

نويسنده كتاب: بوريس سيرولنيك

بوريس سيرولنيك، عصب شناس، روانپزشك، روانكاو و قوم شناس مشهور فرانسوي است. وي در اين كتاب، ديد بسيار جالبي از آسيب هاي رواني كودك ارائه مي‌دهد. همچنين در اين كتاب مي‌خوانيد كه چگونه نقش ونگارهاي روابط، كودكان را قادر به بيان احساسات خود مي‌كند. او مي‌آموزد چگونه نوعي ذخيره زيستي رواني را فعال كنيد كه در ادامه راه و مسير زندگي به شما كمك زيادي بكند.

The whole- brain child: 12 proven strategies to nurture your childs developing mind ( كودك تمام مغز: 12 استراتژي اثبات شده براي پرورش ذهن در حال رشد كودك شما)

نويسنده كتاب: دانيل جي سيگل و تينا پين برايسون

اين كتاب، مرجع فوق العاده‌اي در زمينه عصب روانشناسي كودك است و شما را به سفري هيجان انگيز در مغز كودكان مي‌برد. مطالعه اين كتاب آسان، لذت بخش و جالب است. خوشبختانه راهبردهاي بسيار كاربردي و مفيدي براي حمايت از رشد عاطفي و فكري كودكان ارائه مي دهد. اين كتاب، يك راهنماي كامل روانشناسي كودك است. كتاب كودك تمام مغز، واكنش‌ها، رفتارها و نيازهاي خاص كودكانتان را ياد مي‌دهد.

What to do when you’re scared and worried: a guide for kids ( وقتي مي ترسيد يا نگران هستيد چه كاري انجام دهيد: راهنماي بچه ها)

نويسنده كتاب: جيمز جي كريست

اين كتاب يكي از بهترين كتاب هاي روانشناسي نام برده مي‌شود. چرا كه هم بزرگسالان و هم كودكان را هدف قرار داده است. مهم‌تر از همه، هدف اين كتاب، پوشش تمامي ترس‌ها، نگراني ها و اضطراب‌هاي رايج در ذهن كودك است. دكتر كريست به عنوان يك روانشناس با تجربه در زمينه درمان فوبيا و استرس كودكان، توضيحات و راهكارهاي ساده‌اي ارائه مي‌دهد.

How to talk so kids will listen and listen so kids will talk ( چگونه صحبت كنيم تا بچه ها گوش دهند و گوش كنيم تا بچه ها صحبت كنند)

نويسنده كتاب: ادل فابر و الين مازليش

اين كتاب از زماني كه در پايان دهه 90 منتشر شد، پر فروش‌ترين كتاب روانشناسي كودك بوده است. از آن زمان خيلي چيزها تغيير كرده اما حقايق اين كتاب هرگز قديمي يا كهنه نمي‌شوند. در واقع مطالب اين كتاب، جنبه‌هاي اساسي و جاودانه تربيت و آموزش كودكان و نوجوانان را در بر مي‌گيرد. در اين كتاب، روش هاي ارتباطي، استراتژي هاي نوآورانه حل مسئله، تكنيك هاي خوب براي تعيين مرزها، مديريت احساسات و انضباط از طريق يك رويكرد عملي آموزش داده مي‌شود.

براي آشنايي با فوايد قصه گويي براي كودكان كليك كنيد.

Far from the tree: parents، children and the search for identity (دور از درخت: والدين، فرزندان و جستجوي هويت)

نويسنده كتاب: اندرو سولومون

اين كتاب، ميليون‌ها نفر را مجذوب خود كرده است و عميقا به روابط والدين و كودكان داراي معلوليت مانند سندرم داون يا اختلالات در طيف اوتيسم مي‌پردازد. در صفحات اين كتاب، شاهد شهادت بيش از 300 خانواده خواهيد بود كه حتي سخت‌ترين قلب ها را نيز متأثر مي‌كند.

Key to parenting you’re 3 year old (كليدهاي رفتار با كودك سه ساله )

نويسنده كتاب:سوزان گاتليب

اين كتاب با هدف ايجاد بينشي جامع، نگاهي دقيق به دنياي كودك سه ساله مي‌اندازد. كودك به عنوان فردي مستقل، عضوي از خانواده و بخشي از اجتماع در نظر گرفته مي‌شود. اين اثر همچنين براي پيش از دبستان برنامه‌هايي پيشنهاد مي‌كند و به والدين نحوه تربيت كودكي با اعتماد به نفس بيشتر را آموزش مي‌دهد.

The psychology of the child ( روانشناسي كودك)

نويسنده كتاب: ژان پياژه

غير ممكن است كه فهرست كتاب هاي روانشناسي كودك را بدون معرفي و صحبت در باره ژان پياژه به پايان رساند. اگرچه مطالعه اين كتاب خيلي سرگرم كننده نيست. اما اگر قصد كسب اطلاعاتي مانند هوش، ساخت واقعيت، دسته بندي‌هاي فكر، ظرفيت هاي بازنمايي، عمليات مشخص، عمليات رسمي، قضاوت اخلاقي و احساسي غوطه ور را داريد، خواندن اين كتاب توصيه مي‎‌شود. در كتاب پياژه حوزه‌هاي كاملا درك نشده مورد بررسي قرار مي‌گيرند.

براي كسب اطلاع درباره روانشناسي كودك كليك كنيد.

دست نامه مادر و نوزاد | كتاب روانشناسي كودك

نويسنده كتاب: زهره قاييني

اين كتاب مناسب خانم‌هاي باردار و تازه مادران است. در اين دست نامه، مهم ترين اطلاعاتي كه مادران جوان تا 1 سالگي فرزندانشان به آن نياز دارند، از جدول واكسيناسيون تا نكات نگهداري كودك گنجانده شده است. همچنين در اين دست نامه ياد مي‌گيريد كه چگونه با انجام فعاليت‌هاي گوناگون از جمله كتاب خواني، رشد شناختي كودك خود را تقويت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كتاب روانشناسي كودكان در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: كتاب روانشناسي كودك | بهترين و پرفروش ترين كتاب روانشناسي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۳۳:۱۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

عوامل استرس زا در كودكان شايد در نظر بزرگ‌ترها غير قابل باور باشد. اگرچه كودكان متوجه بسياري از مسائل و تنش‌ها نمي‌شوند اما به اين معني نيست كه استرسي حس نكنند. موضوعات و ماهيت عوامل استرس زا براي كودكان متفاوت است و خيلي اوقات تاثيرات پايدار و مخرب‌تري را به دنبال دارد. بنابراين شناخت عوامل استرس در كودكان بسيار اهميت دارد، زيرا اغلب كودك نمي‌تواند مستقيما مشكل خود را بيان كند. در نتيجه والدين و مراقبين اصلي كودك بايد توجه خود را به او خفظ كنند و مشكل او را به كمك متخصصين حوزه كودك ريشه‌يابي نمايند. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد و براي آشنايي با عوامل استرس زا در ادامه مطلب با ما همراه باشيد.

منبع: عوامل استرس زا در كودكان | بررسي مهمترين علت هاي بروز استرس در كودك

عوامل استرس زا در كودك چگونه تاثيراتش بروز مي‌يابد؟

نشانه‌هاي استرس در كودكان بسيار گسترده است و گاهي كودكان درونگرا ممكن است نشانه‌اي را بروز نداده و فقط يك روانكاو بتواند وجود استرس را در كودك شما تشخيص بدهد. ولي به طور كلي تاثير عوامل استرس زا در كودكان به شكل زير آشكار مي‌شود. براي آشنايي با نشانه هاي استرس در كودكان كليك كنيد.

  • سردرد و سرگيجه
  • از خواب پريدن‌هاي شبانه و كابوس ديدن
  • بي خوابي
  • كاهش اشتها
  • بي قراري
  • رفتارهاي پرخاشگرانه
  • رفتارهاي بچگانه‌تر از سن كودك
  • عدم علاقمندي به حضور در اجتماع به ويژه در گروه‌هاي مدرسه

عوامل استرس زا در كودكان

گاهي استرس به دليل عوامل ژنتيكي و يا شرايط روحي مادر قبل از زايمان براي كودك اتفاق مي‌افتند و كودك با وجود زندگي در محيطي آرام دچار استرس است و گاهي نيز عوامل نامبرده در ادامه عامل استرس زا در كودكان هستند. براي كسب اطلاعات بيشتر مقاله تشخيص استرس در كودكان را مطالعه نماييد.

از دست دادن والدين يا يكي از آن‌ها

پدر و مادر به دليل ارتباط عاطفي كه با كودك خود دارند، منبع آرامش روحي و رواني براي كودك هستند. به دليل نقش حمايتي والدين در صورتي كه كودك فقدان هر دو يا يكي از آن‌ها را تجربه كند به ويژه اگر رابطه دلبستگي شديد برقرار باشد، استرس زيادي را متحمل خواهد شد. تا جايي كه عملكرد روزمره او را هم تحت الشعاع قرار مي‌دهد. كودكاني كه چنين شرايطي براي‌شان پيش آمده است نياز مبرم دارند كه تحت درمان قرار بگيرند و مشاوره‌هاي مستمر با روانشناس كودكان انجام بگيرد.

عوامل استرس زا در كودكان | تصور ذهني منفي از خود

به دلايل مختلفي كودك مي‌تواند تصويرسازي ذهني منفي در خود شكل بدهد. “تو احمق هستي؛ تنبل و تن پرور هستي، دست و پا چلفتي هستي و از پس هيچ كاري بر نميايي” نمونه‌هاي بارزي از عبارات منفي هستند كه در نتيجه عدم عملكرد موفقيت آميز كودك خطاب به وي استفاده مي‌شود. اين برچسب‌هاي منفي به قدري خطرناك و مخرب‌اند كه شخصيت كودك را له كرده و وجود او را سرشار از استرس خواهد كرد. كودك به دنبال اين نوع برخوردهاي منفي از طرف والدين يا نزديكان به اين نتيجه مي‌رسد كه قادر به انجام هيچ كاري نيست و در صورتي كه وظيفه‌اي هر چند ساده به او محول شود به شدت مضطرب مي‌گردد.

مشكلات مالي و فقر

مسائل مالي يكي از موضوعات استرس‌زاي زندگي امروز است. والدين به دليل مشكلات اقتصادي ممكن است بسيار تحريك پذير باشند و با كوچك‌ترين تلنگري بهم بريزند. در اين شرايط اگر كودك نياز مالي داشته باشد، به طور مثال اگر مدرسه درخواست هزينه‌اي كرده باشد، براي كودك بسيار استرس زا خواهد بود كه در اين باب با پدر و مادر صحبت كند، زيرا مي‌داند كه با واكنش تندي از طرف آن‌ها روبه رو خواهد شد. توصيه مي كنيم مقاله كاهش استرس در مدرسه كودك را مطالعه نماييد.

عوامل استرس زا در كودكان | اعتياد والدين يا يكي از اعضاي خانواده

اعتياد و مصرف مواد مخدر به دليل تاثيرات عميقي كه بر سيستم مغزي مي‌گذارد، با مرور زمان سبب نوسانات خلقي و واكنش‌هاي عصبي خواهد شد. در چنين محيطي كودك هر لحظه دلواپس اين است كه نكند حركتي انجام دهد كه با برخورد پرخاشگرانه والد معتاد رو به رو شود. همچنين درگيري‌هاي بين پدر و مادر به دليل مصرف مواد مخدر مي‌تواند وجود كودك را آميخته از نگراني و استرس نمايد. براي برخورد با اعتياد پدر و مادر كليك كنيد. ساير عوامل استرس زا در كودكان به شرح زير است.

  • طلاق و جدايي والدين
  • تنها ماندن كودك
  • تغذيه نامناسب
  • در آغوش نگرفتن كودك
  • صحبت نكردن با كودك
  • بيماري خود كودك يا يكي از نزديكان
  • ترس از اينكه نمرات پايين خود را به والدين نشان دهد.
  • جابجايي منزل يا مدرسه

والدين چگونه تاثير عوامل استرس زا در كودكان را از بين ببرند؟

نقش والدين در كاهش استرس كودكان اهميت بسزايي دارد. در كنار رفتار مناسب والدين كودكاني كه دچار استرس هستند بايد تحت درمان قرار بگيرند مشاوره‌هاي درماني هم براي كودك و هم براي والدين جهت آموختن نحوه رفتار با كودك اهميت بسزايي دارد. براي آشنايي با تاثير استرس والدين بر كودكان كليك كنيد.

به احساسات كودك خود اهميت دهيد

كودكان در هنگام تجربه استرس به صورت‌هاي مختلف واكنش نشان مي‌دهند. برخي از كودكان نياز دارند درباره احساس خود صحبت كنند. شايد آن‌ها نتوانند دقيقا منظور خود را بيان نمايند، ولي به هر طريقي احتياج به شنيدن دارند. پدر و مادرها بايد حرف‌هاي كودك خود را بشنوند و به احساسي كه دارد اهميت بدهند. تمسخر و عدم توجه به استرس كودك باعث سركوب احساس استرس در او مي‌شود.

عوامل استرس زا كودكان را از بين ببريد

دلايل ايجاد كننده استرس مي‌تواند مربوط به محيط منزل يا مدرسه باشد. بهتر است با دقت علل مختلف را شناسايي كرده و تا حد ممكن آن‌ها را به حداقل برسانيد. در صورتي كه اين عوامل استرس زا مربوط به محيط مدرسه كودكان باشد، مي‌توانيد از اولياي مدرسه كمك بگيريد، گاهي تشخيص عوامل استرس زا براي والدين ممكن نيست در اين شرايط مشاوري با تجربه طي سوالاتي كه از كودك شما به عمل مي‌آورد و با برسي رفتارهاي كودكتان مي‌تواند شما را در شناخت عوامل استرس زا ياري رساند.

كودك خود را تشويق كنيد و او را مورد حمايت قرار دهيد

تشويق كردن كودك در امور مختلف سبب مي‌شود كه اعتماد به نفس بيشتري پيدا كند از لحاظ رواني در وضعيت مطلوب‌تري قرار بگيرد. تمركز بر نقاط قوت كودك و مورد حمايت قرار دادن او باعث رشد و بالندگي او خواهد شد. توجه نماييد اين تشويق نيز بايد به حد اعتدال انجام شود.

دريافت مشاوره از يك متخصص روانشناس

استرس به عنوان يكي از اختلالات رواني مي‌تواند تاثيرات مخربي بر زندگي حال و آينده كودكان باقي بگذارد پس در اين شرايط كمك گرفتن از يك روانشناس براي درمان اين اختلال اهميت بسزايي دارد، دوره‌هاي مشاوره براي كودك و والدين آن چنان موثر است كه شما بعد از آن به وضوح تغييرات رفتاري در كودك خود را احساس خواهيد كرد. براي آشنايي با روش‌هاي درمان استرس در كودكان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عوامل استرس زا در كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا جابجايي و نقل و انتقالات مكان از عوامل استرس زا براي كودكان است؟

كودك در گذر زمان به محيط مدرسه و منزل خود عادت مي كند. دوستان، مسير هاي رفت و آمد، همسايه ها، معلم ها و در و ديوار هاي مدرسه؛ همگي براي كودك ايجاد امنيت رواني مي كنند. در صورتي كه اين محيط هاي آشنا تغيير پيدا كنند و كودك وارد محيط جديد شود دچار استرس خواهد شد.

منبع: عوامل استرس زا در كودكان | بررسي مهمترين علت هاي بروز استرس در كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۳۱:۱۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سه ماه دوم بارداري از هفته چهاردهم به بعد حاملگي آغاز مي گردد. در اين دوره ازبارداري رشد رويان محسوس‌تر است و مي توان آن را جنين ناميد. مادر نيز از نظر فيزيكي و روحي تغييرات بيشتري را احساس مي كند. اين دوره را مي‌توان لذت بخش‌ترين دوره‌بارداري به شمار آورد چراكه ضمن قوي‌تر شدن احساس‌بارداري، عوارض صبحگاهي نيز از بين مي رود و جنين به اندازه اي بزرگ نشده است كه باعث ايجاد عوارض جديد شود و فقط با سرعت ثابتي رشد مي‌كند. در ادامه مواردي از سه ماهه دوم‌بارداري كه در هفته‌هاي 14 تا 27 حاملگي اتفاق مي‌افتد را بررسي كنيم. در صورتي كه نمي‌دانيد چه چيزهايي در اين سه ماه ضروري است، حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده كنيد.

منبع: سه ماه دوم بارداري | مراقبت هاي ماه چهارم تا ششم حاملگي

سه ماه دوم بارداري

از هفته 14 دهم ديگر شما وارد سه ماه دوم بارداري تان شده‌ايد. علائم آزاردهنده اوليه‌بارداري مثل حالت تهوع كم كم از بين مي‌رود. انرژي تان بيشتر مي‌شود. جنين نيز قوي‌تر و بزرگ‌تر مي‌گردد. مادر در اواسط اين دوران، حركات جنين را حس خواهد كرد. و با مشكلاتي مثل هموروئيد و درد در ناحيه مفاصل مواجه مي‌شود.

وضعيت جسمي مادر در سه‌ ماهه دوم بارداري

در سه ماه دوم بارداري مادر از نظر فيزيكي تغييرات بسياري را تجربه مي‌كند و شكم او كم كم رو به سمت جلو مي‌آيد. با ورود به سه ماهه دوم‌بارداري، بدن با تغييرات فيزيولوژيكي و هورموني كنار مي‌آيد و در نتيجه تهوع‌هاي سه ماهه اول‌بارداري ديگر از بين مي‌رود.

بدن مادر در اين دوره بايد مواد غذايي مورد نياز جنين را تامين كند، به همين دليل تهوع‌هاي صبحگاهي با گرسنگي و ويار جايگزين مي‌شوند.

حجم خون مادر در اين دوره افزايش مي‌يابد، به همين دليل زنان باردار به آهن بيشتري نياز دارند كه مي‌توانند در سه ماهه دوم‌بارداري علاوه بر استفاده از مكمل‌هاي قرص آهن از مواد غذايي حاوي آهن نيز شامل اسفناج، گوشت قرمز بدون چربي، سبزي‌هايي با برگ سبز، نان با غلات كامل، ميوه‌‌هاي خشك، حبوبات و … استفاده كنند. براي آشنايي با بايدها و نبايدهاي دوران بارداري كليك كنيد.

مسائل شايع در سه ‌ماهه دوم

بر خلاف سه ماهه اول‌بارداري، در سه ماه دوم بارداري از ميزان فشار بر روي مثانه مادر كم مي‌شود و در پي آن تكرر ادرار نيز از بين مي‌رود. البته لازم است اشاره كنيم كه حالت فشار بر روي مثانه و تكرر ادرار در اواخربارداري مجدد باز مي‌گردد.

برخي دردها و نشانه‌ها در سه ماهه دوم بارداري از علائم شايعي است كه در ادامه آن‌ها را به صورت موردي ارائه كرده‌ايم:

  • كمر درد
  • درد شكم
  • ايجاد ترك‌ و لك‌ روي پوست
  • ايجاد ورم در مچ پا
  • درد در كشاله ران
  • گرفتگي عضلات پا
  • تيره شدن قسمت رنگي سينه‌ها
  • شكل گيري يك خط تيره روي شكم
  • يبوست
  • التهاب لثه‌ها
  • سرگيجه (ناشي از فشار خون پايين)

تغييرات حالت‌هاي روحي و رواني مادر در سه ماهه دوم

همانطور كه اشاره كرديم در سه ماهه دوم بارداري بدن مادر با ترشح هورمون‌ها كنار مي‌آيد، اما به طور كلي تغييراتي كه در طول دوران‌بارداري و هورمون‌هايي كه ترشح مي‌گردد، باعث تغييرات حالت‌هاي روحي و رواني مادر باردار مي‌شود.

در سه ماهه دوم بارداري كمي از خستگي، احساسات منفي، بيماري‌هاي صبحگاهي، تغييرات خلق و خو و … مادر باردار كم مي‌شود، اما به دليل تغييرات اين دوره فراموش كاري و بي نظمي در اين دوره بيشتر مي‌شود. احساس سنگيني نيز به دليل رشد كودك در اين دوره طبيعي است.

وضعيت جنين در سه ‌ماهه دوم بارداري

سه ماهه دوم بارداري از هفته چهاردهم تا هفته بيست و هفتم مي‌باشد. در طي اين چهارده هفته، جنين تغييرات زيادي مي‌كند كه در ادامه به مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم (با كليك بر هر هفته مي‌توانيد مقاله مربوطه را نيز مطالعه كنيد).

بيشتر بخوانيد: مراحل رشد جنين

تغييرات هفته به هفته ماه چهارم تا ششم بارداري

  • هفته چهاردهم بارداري : كم‌شدن حالت تهوع مادر، شكل‌گيري چهره منحصر به فرد جنين
  • هفته پانزدهم بارداري : حس كردن نور توسط جنين، ايجاد حس چشايي درجنين، مكيدن انگشتان دست و تمريني براي مكيدن سينه مادر و شيرخوردن
  • هفته شانزدهم بارداري : جهش رشد جنين و دو برابر شدن وزن او، افزايش قد و محكم شدن استخوان‌هاي جنين، احساس حركت‌هاي او در داخل رحم
  • هفته هفدهم بارداري: تبديل اسكلت غضروفي جنين به اسكلت استخواني، محكم و ضخيم شدن بند ناف، افزايش ميزان خون پمپاژ شده توسط قلب جنين
  • هفته هجدهم بارداري : افزايش رشد اندام تناسلي نوزاد و مشخص شدن در سونوگرافي، شروع رشد غده پروستات در پسران، توليد مكونيوم (مدفوع اول نوزاد)
  • هفته نوزدهم بارداري : شنيدان صدا توسط جنين، رشد پوشش نازكي به نام ورنيكس دور كودك و حفاظت از او در برابر مايع آميونتيك
  • هفته بيستم بارداري : رسيدن به نصف‌بارداري، افزايش وزن جنين تا نيم كيلوگرم
  • هفته بيست و يكم بارداري : تبديل احساس حركت جنين به لگدهاي محكم در شكم مادر، ايجاد تغييرات بيشتر در چهره جنين، تمركز رشد جنين بر روي اندام‌هاي داخلي و افزايش وزن، توانايي سكسكه و يا خميازه كشيدن
  • هفته بيست و دوم بارداري : تكميل حواس پنجگانه نوزاد
  • هفته بيست و سوم بارداري : تعيين چرخه‌خواب و بيداري نوزاد در ساعات مخصوص، رسيدن به سطحي ازرشد كه حتي در زايمان زودرس نيز بتواند زنده بماند.
  • هفته بيست و چهارم بارداري : افزايش وزن جنين با رشد ماهيچه‌ها، استخوان‎‌ها و اندام‌هاي داخلي، زنده ماندن در اين سن ازبارداري در اثر زايمان زودرس
  • هفته بيست و پنجم بارداري : افزايش موها و چربي‌هاي بدن جنين، شكل‌گيري ستون فقزات نوزاد
  • هفته بيست و ششم بارداري : دم و بازدم در مايع آميونتيك اطراف، رسيدن به وزن در حدود يك كيلوگرم، رشد كيسه‌هاي هوا در ريه جنين
  • هفته بيست و هفتم بارداري : رشد شبكيه چشم جنين و باز كردن پلك‌ها درون رحم

استرس مادران در سه ماهه دوم باردار

تغييرات در سه ماه دوم بارداري با توجه به دلايل مختلفي مثل تغيير شرايط جسمي، نگراني هاي اين دوره و … مي تواند براي مادر استرس و اضطراب آور باشد.

استرس داشتن در دوران‌بارداري مي تواند به سلامتي مادر آسيب بزند. همينطور استرس مي تواند باعث افزايش فشار خون و يا تولد زودرس نوزاد نيز شود. سعي كنيد اگر به دلايل مختلفي همچون اتفاقات منفي در زندگي مثل طلاق، بيماري جدي، از دست دادن اعضاي خانواده، بلاياي طبيعي، مشكلات مادي، افسردگي و اضطراب، استرس مرتبط بابارداري همچون نگراني از ريزش بارداري، سلامت كودك، نتايج احتمالي غربالگري و نحوه برخورد با زايمان و … استرس داريد، حتما از دكتر متخصص زنان كمك بگيريد تا به آرامش برسيد.

آرامش داشتن در دوران‌بارداري بسيار مهم است كه در ادامه به فوايد كاهش استرس و داشتن آرامش در مادر باردار اشاره كرده ايم :

  • كاهش عوارض بعد از زايمان
  • كم شدن نياز به زايمان سزارين
  • نداشتن زايمان زود هنگام
  • كم شدن مدت زمان بستري در بيمارستان
  • نداشتن مشكلات فيزيولوژيكي و غدد درون ريز
  • تنظيم ضربان قلب و فعاليت حركتي جنين
  • زياد شدن وزن نوزاد

افزايش وزن در سه‌ ماهه دوم بارداري

مادران در سه ماه‌اول‌بارداري فقط يك كيلو افزايش دارند اما تغييرات وزن با ورود به سه ماهه دوم بارداري بيشتر مي‌شود و تقريبا مادر باردار 5 كيلوگرم افزايش وزن خواهد داشت. به طور كلي افزايش 10 تا 12 كيلوگرم در دوران‌بارداري طبيعي است. براي جلوگيري از چاقي بيش از حد در بارداري كليك كنيد.

تغذيه در سه ‌ماه دوم بارداري

طي سه ماهه دوم بارداري استخوان‌هاي جنين رشد بيشتري دارد، به همين دليل به كلسيم بيشتري در اين دوره نياز مي‌باشد. در صورتي كه مادر در دوران‌بارداري كلسيم كافي مصرف نكند، جنين اين كلسيم را از استخوان مادر مي‌گيرد. در ادامه توصيه‌هايي در جهت تغذيه مادران باردار ارائه كرده‌ايم :

  • استفاده از گوشت قرمز، مرغ و ماهي براي تأمين آهن
  • مصرف غذاهاي حاوي ويتامين C براي جذب بهتر آهن
  • عدم استفاده از مواد غذايي نفخ دار، پرچرب
  • آب كافي و مايعات زياد بنوشيد
  • مصرف ميوه‌ها و سبزيجات براي كاهش يبوست
  • استفاده از انواع ويتامين، مواد معدني، پروتئين، چربي و كربوهيدارت در رژيم غذايي
  • مصرف روزانه ويتامين D
  • استفاده روزانه از مكمل‌هاي فولات يا فوليك اسيد
  • عدم استفاده از كافئين
  • مصرف روزانه امگا 3
  • عدم استفاده از مواد غذايي خام و لبنيات پاستوريزه نشده

چكاپ‌هاي سه‌ ماهه دوم بارداري

در سه ماه دوم بارداري برخي چكاپ‌ها براي اطمينان از سلامتي مادر و نوزاد و طبيعي بودن شرايط لازم است كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده‌ايم :

  • ثبت كردن وزن و بررسي وزن‌‌ گيري
  • اندازه‌‌ گيري فشارخون
  • گوش‌ دادن به ضربان قلب جنين
  • اندازه‌‌ گيري ارتفاع رحم و بررسي رشد جنين

آزمايش‌ها و غربالگري سه‌ ماهه دوم بارداري

  • سونوگرافي: اسكن از رحم و جنين در شكم در ميان هفته‌هاي 18 تا 22بارداري
  • سونوگرافي آنومالي در سه ماهه دوم : بررسي وضعيت جفت و بند ناف در هفته‌هاي 18 تا 22
  • تست كومبس غيرمستقيم در مادران Rh منفي : بررسي آزمايش‌هاي خون و ادرار در هفته‌هاي 28 تا 32 براي بررسي عفونت ادراري و كم‌‌ خوني
  • آزمايش غربالگري ديابت : بررسي ديابت مادر در هفته‌هاي 24 تا 28بارداري
  • آزمايش آمنيوسنتز : بررسي مايع‌ آمنيوتيك از نظر ناهنجاري‌‌هاي كرومزومي و مشكلات ژنتيكي در هفته‌هاي 16 تا 18بارداري

چند توصيه

  • انجام مرتب آزمايش قندخون براي تشخيص ديابت‌بارداري
  • تزريق واكسن آنفولانزا با دستور پزشك
  • انجام فعاليت فيزيكي روزانه در صورت نداشتن‌بارداري پر ريسك
  • افزايش وعده هاي غذايي و كم كردن حجم آن ها براي كاهش سوز دل
  • خوابيدن به پهلوي چپ براي رسيدن خون به رحم
  • عدم بلند كردن وزنه سنگين
  • نوشيدن آب و انجام ورزش كافي براي جلوگيري از گرفتگي پا
  • مراجعه به پزشك با افزايش وزن سريع و يا كاهش وزن
  • عدم استفاده از دخانيات و الكل
  • جدي گرفتن هر گونه خونريزي شديد در واژن، درد شكم و تب بالا

براي دريافت مشاوره در زمينه سه ماه دوم بارداري مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: سه ماه دوم بارداري | مراقبت هاي ماه چهارم تا ششم حاملگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۲۸:۲۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

هفته بيست و چهارم بارداري با تغييرات زيادي براي مادر و جنين همراه است. جنين همانند هفته‌هاي گذشته وزن رو به افزايش دارد به طوري كه در هفته بيست و چهارم بارداري اندام‌‌ها، ماهيچه‌ها و استخوان‌ها و مغز جنين بيشتر رشد پيدا مي‌كند. در اين هفته شكم مادر بزرگ‌تر مي‌شود و رحم بالاتر از ناف قرار مي‌گيرد كه اين مسئله مي‌تواند مشكلات گوارشي را براي مادر به وجود بياورد. به طور كلي هفته بيست و چهارم بارداري با عوارض و آسيب‌هاي زيادي براي مادر همراه نيست با اين حال ممكن است برخي از مادران عوارض ناخوشايندي را تجربه كنند. از اين جهت آگاهي از رشد و تغييرات جنين و عوارض احتمالي و راهكارهاي خودمراقبتي مي‌تواند به كاهش اضطراب و افزايش سلامت مادر و جنين كمك كند. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: هفته بيست و چهارم بارداري

وضعيت جنين در هفته بيست و چهارم بارداري

جنين همانند هفته‌هاي گذشته روند افزايش وزن خود را حفظ مي‌كند و تاكنون حدوداً به 30 سانتي‌متر قد و حدود 600 گرم وزن مي‌رسد. هرچه كه از مدت زمان دوران بارداري بيشتر مي‌گذرد، افزايش وزن جنين هم بيشتر مي‌شود. اين افزايش وزن عمدتا به دليل رشد اندام‌ها، استخوان‌ها، ماهيچه‌ها و مغز روي مي‌دهد. در اين هفته چين خوردگي‌هاي مغز تكامل پيدا مي‌كند و مغز شروع به فعاليت مي‌كند. جوانه‌هاي چشايي روي زبان جنين در اين هفته بيشتر تكامل پيدا مي‌كند و قادر به تشخيص طعم مايع آمنيوتيك مي‌شود زيرا تغيير طعم مايع آمنيوتيك باعث تغيير حالت چهره جنين مي‌شود.

بيشتر بخوانيد: مراحل رشد جنين

وضعيت ريه جنين رشد بيشتري پيدا مي‌كند به طوري كه امكان تبادل اكسيژن و دي‌اكسيد كربن در ريه او به وجود مي‌آيد. اين مسئله باعث مي‌شود كه جنين امكان تنفس كردن از طريق ريه را بهتر داشته باشد، هرچقدر كه ريه جنين تكامل يافته‌تر باشد امكان زندگي خارج از رحم برايش بيشتر فراهم مي‎شود. جنين به صورت خميده در رحم قرار گرفته است زيرا كه افزايش وزن و بزرگ‌تر شدنش باعث كمبود فضا براي او مي‌شود همچنين در اين هفته و هفته‌هاي آينده حركات جنين به مراتب بيشتر مي‌شود و چرخش‌هاي او در رحم افزايش پيدا مي‌كند. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد.

وضعيت مادر در هفته بيست و چهارم بارداري

همانند هفته‌هاي گذشته وزن مادر رو به افزايش است و همين مسئله باعث افزايش شكم و بالاتر قرار گرفتن رحم مي‌شود. برخي از مادران دچار تغييرات حالات و تجربه علائم خفيفي مانند احساس گرم شدن زياد و گرفتگي عضلات پا و درد كمر مي‌شوند. همچنين بالاتر قرار گرفتن رحم باعث مي‌شود تا فشار بيشتري به ريه و دستگاه گوارش مادر ايجاد شود. همچنين ممكن است برخي از مادران دچار خستگي مفرط و تغيير در اشتها باشند به همين دليل ممكن است مادران در اين هفته ميل بيشتري به خوردن غذا داشته باشند.

براي آشنايي با مراقبت هاي لازم در سه ماه دوم بارداري كليك كنيد.

عوارض شايع در هفته 24 بارداري براي مادر

بيشتر مادران در سه ماهه دوم بارداري عوارض ناخوشايندي راتجربه نمي‌كنند و اين دوران بهترين دوران بارداري‌شان محسوب مي‌شود. با اين حال عوارض احتمالي كه ممكن است در اين هفته برخي از مادران دچار آن شوند به طور كلي شامل يبوست، درد كمر، گرفتگي عضلات پا، خشكي چشم، سوء هاضمه و سوزش دل مي‌باشد. برخي از مادران ممكن است احساس درد و بي‌حسي در ناحيه مچ دست و پا داشته باشند و به دليل تغيير وضعيت آب بدن، اندام‌هايشان دچار ورم شود، اين مسئله در اصطلاح، سندرم تونل كارپ نام دارد. همچنين تغييرات هورموني در اين هفته مي‌تواند باعث خشكي چشم و تاري ديد شود.

خودمراقبتي‌ها در هفته 24بارداري

از هفته بيست و چهارم به بعد بهتر است مادران آزمايش غربالگري براي تشخيص ديابت را انجام دهند. آزمايشات ديابت صرفا براي ارزيابي سلامت مادر انجام مي‌شود. چرا كه احتمال شيوع ديابت دربارداري افزايش مي‌يابد. پس همه مادران اين آزمايش را انجام مي‌دهند تا از سلامت خود و جنين‌شان اطمينان حاصل كنند يا در صورت بروز مشكل اقدامات به موقع انجام دهند.

مصرف مايعات به اندازه كافي، ميوه و سبزيجات و غذاهاي فيبردار منجر به كاهش يبوست مي‌شود. همچنين ورزش منظم و سبك اگر تحت نظارت پزشك باشد، به افزايش سلامت مادر و جنين كمك مي‌كند. وعده‌هاي غذايي كم حجم‌تر و اجتناب از مصرف نوشيدني‌هاي گازدار، ادويه‌دار و محرك باعث رفع مشكل سوزش سر دل مي‌شود. به طور كلي بهتر است تعداد وعده‌هاي غذايي افزايش و حجم هر وعده غذا كاهش پيدا كند.

راه‌هاي كاهش عوارض بارداري

جهت بهبود درد كمر، گرفتگي عضلات پا و اندام‌هاي بدن تحت نظارت پزشك تمرين‌هاي ساده و اصولي را انجام دهيد. شيوه خوابيدن تان نيز بر روي درد كمر تاثير دارد. بهترين شيوه خوابيدن در اين دوران خوابيدن به پهلو خصوصا به پهلوي سمت چپ است.

در هفته بيست و چهارم بارداري شايد دچار افزايش ميل جنسي شويد، اگر ممنوعيت پزشكي نداريد ، رابطه جنسي مشكلي ايجاد نمي‌كند. با رعايت نكات ساده و انجام پوزيشن‌هاي مناسب مخصوص بارداري مي‌توانيد با همسرتان روابط پرمهرتان را حفظ كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هفته بيست و چهارم بارداري مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره كودك تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا رابطه جنسي در هفته 24 بارداري خطرناك است؟

به طور كلي اگر شرايط و مشكلات پزشكي نداشته باشيد انجام رابطه جنسي مشكلي را براي سلامت مادر و جنين به وجود نمي‌آورد. اما اگر دچار خونريزي و يا درد شديد هستيد بهتر است در اين مدت رابطه جنسي نداشته باشيد.

منبع: هفته بيست و چهارم بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۹:۰۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تقويت و تشويق كودكان در زمان و مكان مناسب يكي از بهترين روش‌هاي تربيتي براي ايجاد و تغيير رفتار در كودكان است. متاسفانه در فرهنگ‌هاي مختلف به طور سنتي از تنبيه به صورت هاي مختلف در مقابل رفتارهاي نامطلوب كودكان استفاده مي‌شود. اين درحالي است كه از تشويق به طور محدود و معدود استفاده مي‌شود. وقتي از والدين در مورد تشويق نكردن كودكان پرسيده شد. بيشتر آن‌ها اصطلاحا پررو شدن و زياده خواه شدن كودك را بهانه‌اي براي عدم ارائه تشويق مي‌دانستند. تبعات منفي و آسيب‌هايي كه كودكان اين خانواده‌ها در بزرگسالي نشان داده‌اند، اهميت موضوع را دو چندان مي‌كند. در ادامه انواع روش‌هاي تشويق را در زمان مناسب ارائه داده‌ايم.

منبع: تشويق كودكان | انواع تشويق هاي صحيح براي كودكان

تشويق كودكان در مقايسه با ساير روش هاي تربيتي

تنبيه و تشويق كودكان دو روش متضاد براي تغيير يا ايجاد يك رفتار در كودك هستند. معمولا والدين براي كاهش رفتار ناسازگار از تنبيه استفاده مي‌كنند، در حالي كه تنبيه كودك تنها در كوتاه مدت موثر بوده و در بلند مدت حتي تاثير عكس مي‌تواند داشته باشد. براي جلوگيري از تكرار رفتار نامطلوب شما مي‌توانيد هم از تشويق و هم از تنبيه استفاده كنيد. در صورتي كه به درستي و به جا اين دو روش را به كارگيريد، مسلما به نتيجه مطلوب خواهيد رسيد. براي آشنايي با روش هاي تنبيه كودكان كليك كنيد.

انواع پاداش و تشويق براي كودكان

بر اساس موقعيت و ويژگي‌هاي كودك مي‌توان از 4 شيوه تقويت و تشويق استفاده كرد. به طور كلي بهتر است براي تقويت رفتار مطلوب كودك بر اساس نوع موقعيت از تمام روش‌هاي تقويت و تشويق همراه با سبك فرزندپروري مقتدرانه استفاده كنيد. در صورت موثر نبودن روش‌هاي زير حتما مشاوره كودك دريافت كنيد.

1- پاداش و تشويق احساسي

ديده شدن و محبت ديدن از مهم‌ترين نيازهاي كودك هستند. بغل كردن، لبخند زدن، تاييد رفتار كودك با حركات سر، تماس چشمي، نوازش كردن و… همگي نوعي تقويت و تشويق كودك محسوب مي‌شوند. والدين به كمك اين نوع تشويق‌ها عزت نفس و اعتماد به نفس در كودك خود را افزايش مي‌دهند. اينگونه كودك را براي زندگي در اجتماعي بزرگتر (خارج از خانواده) آماده مي‌كنند. توجه داشته باشيد كه تشويق‌ها بايد بلافاصله و يا با فاصله زماني كوتاه با رفتار مطلوب اتفاق بيافتند، به طوري كه كودك متوجه علت دريافت تشويق شود، اگر برعكس در زمان انجام رفتارهاي ناسازگار، او را حتي به صورت نمايشي و دروغين مورد تشويق و تاييد قرار دهيد، كودك رفتار نامطلوبش را افزايش مي‌دهد، زيرا ياد مي‌گيرد كه انجام اينگونه رفتارها نيز باعث افزايش توجه والدين مي‌شود.

در نتيجه به جاي تلاش و سعي در كاهش كاهش رفتارهاي نامطلوب، در صدد افزايش رفتارهاي مناسب كودك باشيد، زيرا در اين شرايط كودك متوجه مي‌شود كه براي دريافت پاداش و جلب توجه والدين بايد رفتار مطلوبي از خودش نشان دهد و با رفتار نامطلوب توجه لازم را دريافت نمي‌كند.

2- پاداش و تشويق كلامي | تشويق كودكان

بكارگيري كلمات و جملات نيز يكي از ديگر از راه هاي تشويق كودك هست. هر كسي تاييد و تمجيد را دوست دارد، تجربه اين لذت از جانب والدين موجب قوي شدن شخصيت كودك و بي‌نياز شدن او از توجه كاذب در بزرگسالي خواهد شد؛ زيرا تشويق كلامي باعث افزايش احساس ارزشمندي كودك مي‌شود. براي اجراي تقويت و پاداش به شيوه كلامي بهتر است نوع رفتاري كه باعث شده كودك را تشويق كنيد در ابتدا كامل توضيح دهد و بعد از آن كودك را مورد تاييد و تمجيد خود قرار دهيد. در چنين شرايطي كودك ياد مي‌گيرد كه براي دريافت پاداش و تشويق كلامي بايد رفتارهايي از آن دست نشان دهد.

3- پاداش و تشويق مادي

يك نوع ديگر از پاداش‌هايي كه مي‌توان براي تقويت رفتار كودكان در نظر گرفت پاداش و تشويق مادي است. برخي از كودكان از پاداش و تشويق‌هاي مادي لذت زيادي مي‌برند. اين دسته از پاداش‌ها شامل لوازمي مي‌شود كه كودك به داشتن آن‌ها علاقه دارد. از جمله اين لوازم مي‌توان به اسباب‌بازي، لباس، پول و… اشاره كرد. توجه داشته باشيد كه استفاده فقط از اين روش تشويقي به بعد احساسي كودك صدمه خواهد زد.

4- پاداش و تشويق مبتني بر انجام يك فعاليت يا تفريح

علاوه بر موارد فوق تفريحات و فعاليت‌هاي لذت بخش براي كودك هم مي‌تواند به عنوان پاداش و تشويق در نظر گرفته شود. مهمترين نكته در ارتباط با اين نوع از پاداش اين است كه تفريح و فعاليت بايد از نظر كودك خوشايند و لذت بخش باشد نه از نظر والدين. رفتن به پارك، وقت گذراني در موزه‌هاي علمي، آشپزي كردن با كودك، دعوت كردن دوستان فرزندتان و… همگي مي‌توانند موجب تشويق كودك‌تان براي انجام رفتارهاي مطلوب شوند.

كاهش رفتار نامطلوب از طريق تشويق كودك

رفتارهاي نامطلوب و ناسازگار كودك با توجه به فرهنگ، خانواده، اجتماع، خلقيات كودك و … متفاوت است. هر كودكي در هر جايگاه و موقعيتي رفتارهاي نامطلوبي خواهد داشت كه با اتخاذ روش‌هاي تربيتي مناسب مي‌توانيد آن ها را متوقف كنيد. همانطور كه گفتيم تنبيه به عنوان روشي بلند مدت موثر نيست؛ پس بايد تا حد امكان به طور محدود از آن استفاده كرد. در بلند مدت با برقراري ارتباط صميمانه با كودك خود مي‌توانيد تاثير بيشتري بر روي او بگذاريد. با ناديده‌گرفتن رفتارهاي ناخوشايند كودك و را از توجه خود محروم كنيد، اين موضوع براي كودك اهميت زيادي دارد، پس نيازي به داد زدن و تنبيه بدني نيست، عشق او به شما موجب حرف شنوي‌اش خواهد شد، پس با تنبيه ميان خودتان شكاف ايجاد نكنيد.ا

توجه داشته باشيد كه الگوي اصلي كودك، خود شما هستيد، اگر رفتاري نامناسب دائم از طرف او تكرار مي‌شود، بهتر است براي يكبار هم شده به الگويي كه براي او ساختيد نگاه كنيد و ايراد را در خودتان جويا شويد.

براي اتخاذ بهترين سبك فرزند پروري كليك كنيد.

تقويت رفتار كودك با استفاده از روش جدول ستاره

يكي از روش‌هاي مناسب تقويت رفتار انجام آن از طريق روش جدول ستاره است. ابزارهاي لازم براي اجراي اين روش شامل يك تخته و ستاره برچسب‌دار مي‌باشد، در صورت نبود اين ابزار مي‌توان از يك تخته و ماژيك براي كشيدن ستاره استفاده كرد.

در اين روش روزهاي هفته را در يك طرف جدول مي‌كشند و براي هر كار مطلوب كودك يك ستاره در نظر مي‌گيرند. سپس براي استفاده از اين ستاره‌ها بايد قوانيني مشخص كرد. اين قوانين مي‌تواند به صورت قرار دادي با كودك بسته شود، براي مثال با كودك قرار بگذاريد كه پس از هر 5 يا 10 ستاره مي‌تواند پاداشي داشته باشد. نكته‌اي كه بايد در نظر گرفت اين است كودك با انجام رفتار اشتباه يك ستاره از دست مي‌دهد، در نتيجه كودك براي بدست آوردن پاداش بايد رفتار مطلوب انجام دهد.

والدين در ارتباط با شيوه اجراي اين روش بايد كاملاً مقتدرانه و قاطعانه عمل كنند، قاطعانه رفتار كردن والدين به منظور تهديد كردن يا تنبيه كردن كودك نيست، بلكه به معناي آن است كه نبايد رفتار نامطلوب كودك بدون از دست دادن ستاره بخشيده شود، يا اينكه بر عكس بابت هر رفتاري كودك ستاره‌هايش را از دست دهد. اين كار نبايد منجر به كاهش اعتماد بنفس و عزت نفس و تحقير كودك شود. از طرفي جدول ستاره به عنوان باجگيري از كودك يا رسيدن به خواسته هاي شخصي خودتان استفاده شود.

عوامل موثر بر تشويق كودكان

عواملي وجود دارد كه مي‌تواند بر ميزان اثرگذاري تشويق كودكان نقش داشته باشد از جمله اين عوامل مي‌توان به شيوه فرزندپروري صحيح و يكسان بين والدين، پايبندي به سيستم پاداش و توضيح شرايط به كودك و… اشاره كرد. براي اينكه سيستم پاداش‌دهي و تقويت كودكان موثر واقع شود بهتر است بين شيوه فرزندپروري والدين تفاهم وجود داشته باشد.

روش‌هاي متفاوت رفتار پدر و مادر با كودك باعث سردرگمي او مي‌شود و ممكن است بر اثربخشي سيستم پاداش‌دهي تاثير منفي بگذارد. زماني تشويق كودكان موثر واقع مي‌شود كه بين رفتارهاي والدين همسويي وجود داشته باشد و به انجام آن متعهد و پايبند باشند. به عنوان مثال ممكن است يك رفتار از نظر مادر مطلوب و از نظر پدر نامطلوب باشد، اين مسئله باعث مي‌شود كه كودك پيام‌ها متنقاض دريافت كند و به سيستم پاداش‌دهي توجهي نكند. براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تشويق كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا تشويق كردن كودك مي‌تواند باعث كاهش رفتار نامطلوب او شود؟

يكي از روش‌هاي صحيح فرزندپروري اين است كه والدين به واسطه تقويت و تشويق كودكان، رفتار نامطلوب كودك را كاهش دهند. براي انجام اين كار مي‌توان از روش جدول ستاره استفاده كرد.

منبع: تشويق كودكان | انواع تشويق هاي صحيح براي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۶:۲۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بد غذايي كودك يكي از مشكلاتي است كه دغدغه زيادي براي مادران ايجاد مي‌كند. سختي بچه‌داري و رسيدگي به ساير امور خانه داري از يك طرف، لجبازي و دردسرهاي غذا نخوردن‌هاي كودك از طرف ديگر شرايط را براي مادر يا مراقبان دشوار مي‌كند. اهميت تغذيه و رشد كودك موجب نگراني و بروز واكنش‌هايي مي‌گردد كه ممكن است موجب بدتر شدن اوضاع شود. اگر كودك‌تان دائم در وقت غذا موجب خشم و نگراني شما مي‌شود، حتما تا انتهاي مقاله با ما همراه باشيد، در صورت موثر نبودن اين مقاله مشاوره كودك دريافت كنيد.

منبع: بد غذايي كودك در سنين پايين

بد غذايي كودك | چرا كودك من بدغذا است؟

بعضي از بچه ها از همان دوران كودكي بدغذا هستند، يعني هر غذايي را نمي‌خورند و اشتهاي چنداني از خود نشان نمي‌دهند. در حقيقت آن‌ها سليقه غذايي محدودي دارند كه اين مسئله كار را براي مادر و ساير مراقبين دشوار مي‌سازد. عوامل زير از جمله مواردي هستند كه در بد غذا شدن كودك تاثير دارند.

1- علل پزشكي بد غذايي كودك

بيماري يا وجود مشكلات پزشكي اولين مسئله ايست كه هنگام مشاهده بد غذايي كودك بايد مورد توجه قرار بگيرد. چرا كه بسياري از بيماري‌هاي دوران كودكي با بي اشتهايي و بدغذايي خود را نشان مي‌دهند. از جمله رايج‌ترين مشكلاتي كه مي‌توانند با بدغذايي و بي‌اشتهايي بچه‌ها در ارتباط باشند بايد به رفلاكس معده و يبوست اشاره كرد. اگرچه رفلاكس در نوزادان بيشتر ديده مي‌شود، اما اين مشكل در برخي از بچه‌ها تا سال هاي بعد نيز ادامه پيدا مي‌كند.

در همين راستا از آنجايي كه كودكان قادر به توضيح درد و مشكل معده خود نيستند، اين مسئله را با بدغذايي و بي اشتهايي ابراز مي‌كنند. در نتيجه اگر مي‌بينيد فرزندتان تمايل چنداني به غذا خوردن از خود نشان نمي دهد پيش از هرچيزي در مورد نبود ناراحتي‌هاي جسماني اطمينان خاطر كسب كنيد و براي اينكار از يك متخصص كمك بگيريد. براي آشنايي با علل بي اشتهايي كودكان كليك كنيد.

2- علل روانشناختي و رفتاري

بد غذايي كودك در بسياري از موارد مي‌تواند علل روانشناختي داشته باشد. براي مثال كودكاني كه در زندگي تنش بالايي را تجربه مي‌كنند يا دچار اختلالاتي نظير افسردگي دوران كودكي هستند، اغلب علائمي نظير كاهش اشتها و مشكلات خواب را از خود بروز مي‌دهند.

هم‌چنين نكته حائز اهميت اينجاست كه بچه‌ها به مرور زمان درمي‌يابند كه والدين به غذا خوردن آن‌ها توجه مي‌كنند؛ در نتيجه ممكن است از آن به عنوان ابزار قدرت نمايي و كنترل‌گري استفاده كنند. براي مثال كودك با امتناع از غذا خوردن توجه بيشتري از جانب والدين دريافت مي‌كند و يا آن‌ها را وا مي‌دارد تا در برابر لجبازي‌هاي او تسليم شده و گوش به فرمان فرزند خود باشند. در اين شرايط براي اينكه بتوانيد كنترل اوضاع را به دست بگيريد و ارزيابي دقيقي از وضعيت روانشناختي فرزندتان به عمل بياوريد، بايد به يك روانشناس كودك و نوجوان مراجعه نماييد.

3- علل حسي

برخي از كودكان از نظر حسي، حساسيت بالايي نسبت به سايرين دارند. در واقع آن‌ها نسبت به بوها، مزه‌ها و ساير محرك‌هاي محيطي واكنش بيشتري نشان مي‌دهند. اين بچه‌ها از مزه‌هاي جديد استقبال نمي‌كنند. و هنگام به دهان‌بردن هر غذا به بافت، رنگ، طعم و بوي آن بيش از سايرين توجه مي‌كنند. همين مسئله باعث مي‌شود كه از هر غذايي خوششان نيايد و سليقه غذايي محدودي داشته باشند.

4- تغذيه مادر در دوران بارداري و شيردهي

نوع رژيم غذايي مادر در دوران شيردهي و بارداري مي‌تواند در ترجيحات غذايي كودك تاثير بگذارد. براي مثال تغذيه شما در طول شيردهي در طعم و بوي شيرتان تفاوت ايجاد مي‌كند و همين مسئله بر ذائقه فرزندتان تاثير مي‌گذارد. پس در اين زمان در رژيم غذايي خود گستره متنوعي از خوراكي‌ها را بگنجانيد. اينگونه علايق غذايي كودك بعدها نيز با خانواده يكسان خواهد بود. شما درباره هر كدام از اين مسائل، مي‌توانيدبا متخصصان كودك ني ني مايند براي دريافت مشاوره در مورد بد غذايي كودك تماس بگيريد.

مطالعه كنيد: نيازهاي اوليه و اساسي كودكان

روش هاي مقابله با بد غذايي كودك

براي آنكه بتوانيد عادت بدغذايي را از سر كودك بياندازيد توجه به برخي نكات مي‌تواند تا حد زيادي موثر باشد. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- از نبود مشكلات پزشكي اطمينان حاصل كنيد

قبل از هر راهكار روانشناختي، اطمينان حاصل نماييد كه فرزندتان دچار ناراحتي جسماني خاصي نيست. وجود برخي علائم پزشكي نظير تب، گلو درد و مشكلات گوارشي از جمله مسائلي هستند كه حتما بايد هنگام بد غذايي كودك مورد بررسي قرار بگيرند. اگر فرزندتان در كنار بدغذايي علائمي از بيماري نيز دارد حتما با يك متخصص اطفال در اين باره مشورت نماييد.

2- غذا خوردن را به ابزاري براي قدرت نمايي كودك تبديل نكنيد

در ازاي غذاخوردن فرزندتان هرگز نبايد به او باج بدهيد. در واقع نبايد به خاطر اينكه كودك غذا بخورد هر خواسته‌اي را برآورده كنيد. اينكار باعث مي‌شود كه كودك از غذا نخوردن به عنوان سلاحي در برابر شما استفاده نمايد. در اين شرايط بد غذايي كودك حاصل روش تربيتي خود شماست.

3- تنش هاي محيطي را كاهش دهيد

غذا نخوردن كودك بازتابي از نارضايتي يا نگراني او در مورد تنش‌هاي موجود در محيط نيز مي‌تواند باشد. سعي كنيد فضاي خانه را آرام نگه داشته و استرس‌هاي پيراموني را كم نماييد. اگر علائم اضطرابي نظير كابوس‌هاي شبانه و دل دردهاي مكرر را در فرزندتان مشاهده مي‌كنيد، بهتر است براي بهبود اوضاع از يك روانشناس متخصص در حوزه كودك و نوجوان كمك بگيريد. در اين شرايط بد غذايي كودك خود را به كمك متخصصين كودك از بين ببريد.

4- الگوي خوبي براي فرزندتان باشيد

كودكان بسياري از رفتارهاي خود را از طريق مشاهده رفتارهاي والدين ياد مي‌گيرند. در حقيقت كارهايي كه آن‌ها انجام مي‌دهند تا حد زيادي تقليدي از كردار بزرگسالان است. اگر فرد بد غذايي بوديد و يا عادات غذايي ناسالمي داشته باشيد، احتمال اينكه فرزندتان نيز همين ويژگي‌ها را از خود نشان دهد بيشتر خواهد شد. براي آشنايي با رژيم مناسب و تغذيه سالم كودكان كليك كنيد.

5- در كنار هم غذا بخوريد

فضايي كه كودك در آن غذا مي‌خورد تاثير بسزايي در رفتار و اشتهاي او دارد. پس حداقل يك وعده از روز همه اعضاي خانواده در كنار هم و در يك فضاي صميمانه غذا بخوريد. اين كار تا حد زيادي حس تعلق و امنيت خاطر را در كودك تقويت كرده و به بهبود بدغذايي او نيز كمك مي‌كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه بد غذايي كودك و نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا تغذيه مادر در دوران شيردهي مي تواند بر ذائقه و بد غذايي كودك تاثير بگذارد؟

بله، رژيم غذايي مادر در طعم و بوي شير او تاثير مي گذارد. در اين شرايط اگر شما از انواع محدودي غذا استفاده كنيد احتمال دارد فرزندتان نسبت به ساير مزه ها از خود واكنش منفي نشان داده و بد غذا شود.

منبع: بد غذايي كودك در سنين پايين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۱:۳۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

ماساژ كودك راهكاري است كه مي‌تواند تا حد زيادي باعث بهبود ارتباط ميان شما و فرزندتان شده و درعين‌حال فوايد جسمي و رواني بسياري را نيز براي وي به همراه داشته باشد. ازجمله اينكه توجه به ماساژ كودك باعث خواهد شد تا فرزند شما احساس كند موردتوجه و محبت قرار داشته و والدين به‌خوبي از او مراقبت مي‌كنند. اين موضوع مي‌تواند تا حد زيادي باعث شكل‌گيري سبك دل‌بستگي ايمن يا اعتماد مطلوب به جهان اطراف باشد و بسياري از تنش‌ها را از فرزند شما دور نگه دارد. علاوه بر اين و به‌ويژه در سنين اوليه پس از تولد، كودكان از طريق حس لامسه با محيط ارتباط برقرار مي‌كنند و ماساژ كودك مي‌تواند مقدار مناسبي از محرك را براي برقراري ارتباط با محيط در اختيار نوزاد قرار داده و از اين طريق مهارت‌هايي نظير توجه را نيز در وي بهبود ببخشد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: ماساژ كودك

ماساژ كودك و مزاياي آن

ماساژ كودك راهكاريست كه از گذشته و توسط بسياري از والدين موردتوجه قرار مي‌گرفته. بزرگان ما بيشتر به فوايد جسمي مانند بهبود دل‌درد يا بدكاري‌هاي دستگاه گوارش ماساژ توجه مي‌كرده‌اند. امروزه روانشناسان كودك معتقدند ماساژ كودكان به بهبود رابطه شما و فرزندتان كمك مي‌كند. شما از اين طريق به او در ايجاد دل‌بستگي ايمن و شكل‌دهي به اين باور كه جهان پيرامون محيط امني براي زندگي است كمك كنيد.

بيشتر بخوانيد: اختلالات رواني كودكان

اگر حين ماساژ فرزند خود و يا در هر شرايط ديگري متوجه عدم تمايل فرزندتان تمايلي به برقراري ارتباط ندارد. و تماس پوستي او را ناراحت مي‌كند، حتما در اين باره با روانشناس كودك صحبت نماييد. بي‌ميلي به برقراري ارتباط با مراقبين و همين‌طور اجتناب از تماس پوستي ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند نشانه‌اي از وجود اختلال (مثل اوتيسم) در فرزند شما باشند. از مهم‌ترين مزاياي ماساژ كودكان مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

برقراري ارتباط با كودك

لامسه قوي‌ترين حس كودكان در سنين پايين است كه به‌وسيله آن با محيط اطراف خود آشنا مي‌شوند. به همين خاطر ماساژ مي‌تواند تا حد زيادي به شما در برقراري ارتباط با فرزندتان كمك كند. ماساژ كودك و صحبت كردن با او مي‌تواند در كنار احساس آرامش و امنيتي كه براي وي به همراه مي‌آورد اين باور را نيز در ذهن كودك ايجاد كند كه والدين به او و نيازهايش توجه دارند. به ميزاني كه شما بتوانيد ارتباط باكيفيت‌تري با فرزندتان برقرار كنيد اين باور در وي محكم‌تر مي‌شود و وي در آينده از سلامت روان بيشتري برخوردار خواهد بود.

بهبود شرايط جسمي از مزاياي ماساژ كودك

يكي از فوايد ماساژ كودك كه از ديرباز به آن اشاره مي‌شده كمك به بهبود شرايط دستگاه گوارش كودك است. ماساژ باعث خواهد شد تا مراحل هضم تا دفع غذا با شرايط بهتري صورت بگيرد و به همين خاطر بسياري از مشكلات مانند يبوست يا اسهال كاهش پيدا مي‌كند. از سوي ديگر ماساژ باعث بهبود گردش خون در بدن نوزاد مي‌شود. ماساژ كودك علاوه بر رفع خستگي‌ها و دردهاي مزمن، شادابي پوست كودكان را نيز افزايش مي‌دهد.

ماساژ كودك به بهبود وضعيت روحي و ارتباطش با والدين نيز كمك مي‌كند. والديني كودكشان دچار رخوت هستند، حتما درباره افسردگي در كودكان بخوانند.

شرايط ماساژ كودك

براي اينكه از ماساژ فرزند خود نتيجه بهتري بگيريد مي‌بايست برخي نكات را در اين زمينه موردتوجه قرار دهيد كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد. براي اشنايي با مراقبت هاي مربوط به نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

استفاده از ابزار مناسب

براي ماساژ كودك مي‌بايست از روغن و حوله مناسب استفاده نماييد. سعي كنيد جنس حوله انتخابي به‌گونه‌اي باشد كه تماس پوست نوزاد با آن براي وي احساس آرامش را به همراه داشته باشد. در ارتباط با روغن‌هاي مناسب براي ماساژ كودك نيز مي‌توانيد از روغن‌هاي طبيعي و داراي ويتامين مانند روغن آفتابگردان، زيتون يا نارگيل استفاده كنيد. ويتامين اين روغن‌ها جذب پوست كودك و باعث شادابي آن مي‌شوند.

انتخاب زمان و مكان مناسب

زمان و مكان مناسب يكي از اولين شروط براي انجام هر كاري است. در ارتباط با ماساژ كودك نيز شرايطي را در نظر بگيريد كه براي شما و فرزندتان لذت‌بخش باشد. براي رسيدن به چنين شرايطي شما مي‌بايست در درجه اول دماي محيط را به‌گونه‌اي تنظيم كنيد كه خيلي سرد يا خيلي گرم نباشد. علاوه بر اين محيط مي‌بايست از سكوت كافي برخوردار باشد. قرارگرفتن در شرايطي كه شما يا نوزادتان را عصبي مي‌كند قطعاً نمي‌تواند وضعيت مطلوبي براي ماساژ باشد. تمامي فعاليت‌هاي مربوط به ماساژ كودك مي‌بايست پشت‌هم اتفاق بيفتند درنتيجه زماني را براي اين كار انتخاب كنيد كه از ساير مسائل فارغ شده باشيد.

بهترين زمان براي ماساژ كودك زماني است كه فرزند شما گرسنه نباشد و درعين‌حال به‌تازگي نيز غذا نخورده باشد. ساعت‌هايي كه نوزاد خواب‌آلوده است يا به‌تازگي از خواب بيدار شده نيز به اين خاطر كه احتمالاً تا حدي كسل است زمان مناسبي براي ماساژ نيستند.

روش ماساژ كودك

ماساژ كودك مي‌تواند براي بخش‌هاي مختلف بدن وي مورداستفاده قرار بگيرد. صرف‌نظر از اينكه ماساژ هر بخش از بدن كودك مزاياي خاص خود را دارد روش‌هايي نيز براي لمس هر قسمت موجود است كه بهتر است به آن‌ها توجه داشته باشيد.

ماساژ شكم

ماساژ شكم كودك تا حد زيادي به بهبود هضم و دفع غذا كمك مي‌كند بااين‌حال دقت داشته باشيد درصورتي‌كه در محل بند ناف آسيبي وجود دارد از تحريك اين منطقه خودداري كنيد. يك دست خود را زير ققسه سين او قرار دهيد و به آرامي تا پايين شكم بكشيد. اين كار را دست ديگر هم تكرار كنيد. چنين حركاتي مناسب براي ماساژشكم كودك هستند.

در شيوه ديگري از اين تمرين، دستان خود را در دو طرف شكم كودك و زير قفسه سينه قرار داده و هم‌زمان آن‌ها را از هر دو طرف پايين بياوريد. يكي ديگر از تكنيك‌هاي ماساژ شكم كودك اين است كه پاهاي كودك را به هم بچسبانيد و به‌آرامي به سمت داخل يا شكم كودك حركت بدهيد، سپس كمي به راست بپيچانيد. اين كار باعث خروج گازهاي شكم كودك مي‌شود. ماساژ شكم كودك مشكلاتي مانند دل‌درد يا نفخ كودك را كاهش مي‌دهد.

ماساژ دست‌وپاي كودك

دست و پاهاي كودك در طي روز خسته مي‌شوند. ماساژ دست و پاي كودك باعث خواهد شد تا عضلات وي قدرت بيشتري پيدا كنند و با توجه به نيازي كه فرزند شما به اين اندام‌ها براي حركت و كشف محيط اطراف دارد بهتر است ماساژ اين بخش‌ها يا تقويت آن‌ها با هر شيوه ديگري را جدي بگيريد. براي ماساژ دست و پاي كودك به اين روش‌ها توجه داشته باشيد.

  • مچ دست نوزاد را بلند كرده و با دست ديگر به‌آرامي به بازوي او ضربه بزنيد.
  • بازوي كودك را ميان دو كف دست خود قرارداده و به‌آرامي بغلطانيد.
  • مچ دست كودك را با يك دست بگيريد و دست ديگر را دور بازوي او حلقه كرده و به‌آرامي تا مچ بكشيد.
  • با انگشت شست خود كف پاي كودك را از پايين به سمت انگشتان ماساژ دهيد.
  • پاي كودك را از مچ بلند كرده و دست ديگر خود را از بالا دور پاي او حلقه كنيد و به سمت پايين بكشيد.
  • پاي كودك را بين دو كف دست خود قرارداده و به‌آرامي بغلطانيد.

ماساژ پشت و كمر

توجه داشته باشيد كه در حين ماساژ كمر كودك، از ايجاد فشار بر ستون فقرات و نخاع او جدا اجتناب كنيد. براي ماساژاين قسمت از بدن كودك كف دستان خود را بر زير گردن كودك قرارداده و به‌آرامي تا بالاي باسن كودك بكشيد. شما مي‌توانيد شانه‌هاي كودك را با ايجاد دايره‌هاي كوچك ماساژ دهيد. از روش ايجاد دايره‌هاي كوچك مي‌توانيد در اطراف نخاع كودك نيز استفاده كنيد. به اين شكل كه از بالاي گردن و دو طرف كمر كودك شروع كرده به‌آرامي و با ايجاد دايره‌هاي كوچك به سمت باسن حركت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ماساژ كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

ماساژ كودكان چه فوايدي دارد؟

ماساژ كودكان فوايد جسمي بسياري براي آنان خواهد داشت براي مثال باعث بهبود گردش خون و عملكرد دستگاه گوارش مي‌شود. اما در كنار فوايد جسماني، ماساژ باعث بهبود ارتباط ميان نوزاد با مراقب خود شده و به ايجاد سبك دل‌بستگي ايمن در وي كمك مي‌كند.

درصورتي‌كه فرزندم در حين انجام ماساژ بي‌قراري مي‌كند بايد چه‌كاري انجام دهم؟

بي‌قراري كودك مي‌تواند دلايل متفاوتي داشته باشد. در درجه اول مطمئن شويد كه فرزند شما در شرايط محيطي مناسبي قرار دارد و خسته يا گرسنه نيست. احتمال دارد بي‌قراري وي به دليل انجام نامناسب حركات ماساژ باشد كه باعث درد و ناراحتي وي مي‌شود. در غير اين صورت اين موضوع را با يك متخصص كودك در ميان بگذاريد.

منبع: ماساژ كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ماساژ كودك،
موضوع:
[ ۱۰ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۲:۳۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

افزايش وزن و چاقي در دوران بارداري يك امر عادي و بسيار طبيعي است. در واقع اين مسئله نشان دهنده رشد و سلامت جنين است و منجر به كاهش مشكلات مادر و جنين خواهد شد. اما برخي از خانم‌ها در دوران بارداري به دلايل مختلفي چاقي بيش از حد را تجربه مي‌كنند كه اين مسئله آسيب‌هاي زيادي را به كودك و جنين وارد مي‌كند و حتي در مواردي منجر به زايمان زودرس و مرگ نوزاد مي‌شود. همچنين چاقي مي‌تواند در بعد از زايمان نيز ادامه يابد و كاهش وزن به سختي صورت گيرد. لازم است در طول دوران بارداري زير نظر يك متخصص برنامه غذايي مناسبي داشته باشيد و مواد مفيد را مصرف كنيد. در ادامه به بررسي بيشتر اين موضوع خواهيم پرداخت پس همراه ما باشيد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: چاقي بيش از حد در بارداري

چاقي بيش از حد در دوران بارداري

هر زوجي قبل از اينكه تصميم به بدنيا آوردن بچه بگيرند بايد آمادگي رواني و جسماني داشته باشند و آموزش‌هاي صحيحي در ارتباط با رشد نوزاد و تغييراتي كه ممكن است براي بدنشان رخ دهد ببينند. افزايش وزن در دوران بارداري يك فرايند طبيعي است اما بسياري از خانم‌ها از ابتدا بسيار چاق هستند و براي بارداري بايد تحت نظارت متخصص باشند. پيشگيري از چاقي زياد و افزايش وزن بيش از حد در دوران بارداري مي‌تواند مانع بروز بسياري از ناهنجاري‌هاي مرتبط با جنين شود.

در واقع مي‌توان گفت اگر خانمي از ابتدا تناسب اندام داشته باشد دوران بارداري راحت‌تري را پشت سر خواهد گذاشت. تناسب اندام مي‌تواند به سلامت بيشتر نوزاد كمك كند و از بروز برخي مشكلات در دوران بارداري پيشگيري نمايد. به همين دليل توصيه مي‌شود قبل از تصميم براي بارداري تلاش كنيد تا با رژيم غذايي مناسب، ورزش كافي و مشورت با يك متخصص تغذيه، تناسب اندام و وزن مناسب براي بارداري را بدست آوريد. براي آشنايي با بايدها و نبايدهاي دوران بارداري كليك كنيد.

خوردن غذاي زياد و چاقي بيش از حد در دوران بارداري

بسياري از خانم‌ها در دوران بارداري به دليل خورن غذاي زياد و ويار چاقي بيش از حد را تجربه مي‌كنند. در اكثر مواقع يك باور غلط وجود دارد كه باعث اين اتفاق مي‌شود. خانم‌ها باور دارند كه چون باردار هستند پس تا جايي كه مي‌توانند بايد غذا خورده و به عبارتي بايد بجاي دو نفر غذا بخورند. طبيعي است كه خوردن بيش از حد غذا و ويتامين‌ها و مكمل‌ها نتيجه‌اي جز چاقي بيش از حد به همراه ندارد و نوزاد و مادر را با مشكلات زيادي مواجه مي‌كند. توصيه مي كنيم مقاله برنامه غذايي براي زنان باردار را مطالعه نماييد.

جنين در شكم مادر نياز به حجم غذاي زيادي ندارد. در واقع در دوران بارداري تنظيمات ميزان جذب مواد غذايي متفاوت مي‌شود و همان مقدار غذاي هميشگي كه مادر مصرف مي‌كند در بيشترين مقدار ممكن جذب مي‌گردد. پس خوردن بيش از حد غذا نه تنها كمكي به جنين نمي‌كند بلكه براي سلامتي مادر و جنين مضر هم هست.

اگر مادر سوء تغذيه نداشته و تناسب اندام داشته باشد در سه ماهه اول بارداري بدنش نيازي به افزايش حجم غذا ندارد، با اين حال در سه ماه دوم بايد 340 كالري و در سه ماه سوم 450 كالري بيشتر در روز مصرف كند. اما به ياد داشته باشيد كه تحت هيچ شرايطي خود سرانه عمل نكنيد و حتما تحت نظارت يك متخصص تغذيه باشيد.

پيامد‌هاي چاقي بيش از حد در دوران بارداري

چاقي بيش از حد مسئله‌اي است كه هم براي افراد باردار هم براي افراد غير باردار امتياز مثبت محسوب نمي‌شود. طبيعي است كه اين افزايش وزن بيش از حد مي‌تواند تاثير منفي و مستقيمي بر مادر و جنين بگذارد كه موارد زير را شامل مي‌شود.

نوزاد نارس

بسياري از مادران در دوران بارداري معمولاً دچار ديابت و فشار خون مي‌شوند. افزايش وزن بيش از حد به همراه ديابت مي‌تواند فرآيند خو‌ن‌رساني به جفت را دچار مشكلاتي كند كه اين مسئله منجر به تولد نوزاد نارس مي‌شود.

زايمان زودرس

چاقي بيش از حد مي‌تواند با افزايش ميزان كلسترول و فشار خون مادر منجر به جدا شدگي جفت و در نهايت مرگ جنين شود. زايمان زودرس اگر قبل از 7 ماهگي باشد مي‌تواند باعث مرگ نوزاد شود. همچنين اگر نوزاد زنده بماند معمولاً با اندام‌هاي نارس بدنيا مي‌آيد كه ممكن است در ادامه سال‌هاي زندگي براي نوزاد مشكلاتي را به وجود بياورد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد زايمان زودرس كليك كنيد.

كاهش اعتماد به نفس

امروزه تناسب اندام براي بسياري از خانم‌ها يك اولويت محسوب مي‌شود و اين چاقي بيش از حد در دوران بارداري مي‌تواند بر ميزان اعتماد به نفس و عزت نفس مادر تاثير منفي بگذارد و در شديد‌ترين حالت ممكن به افسردگي تبديل شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد علائم افسردگي كليك كنيد.

ثابت ماندن وزن

برخي از خانم‌ها بعد از زايمان، موفق به كاهش وزن خود نمي‌شوند و رسيدن به وزن قبلي برايشان دشوار مي‌شود. اين مسئله باعث آسيب‌هاي جسمي در دراز مدت مي‌شود.

ترك خوردن پوست

يكي ديگر از پيامد‌هاي شايع كه به علت چاقي بيش از حد در دوران بارداري رخ مي‌دهد ترك خوردن پوست در نواحي مختلف بدن است. اين ترك‌ها حتي پس از بارداري و كاهش وزن هم از بين نمي‌روند و همچنان باقي مي‌مانند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

بهترين راه كاهش وزن و تناسب اندام در دوران بارداري چيست؟

همانند تمام دوران‌هاي زندگي بهترين راه براي كاهش وزن و تناسب اندام ورزش صحيح و تغذيه سالم است اما شيوه ورزش صحيح و تغذيه مناسب براي دوران بارداري كمي متفاوت مي‌باشد. از اين جهت براي داشتن يك رژيم سالم و برنامه ورزشي صحيح حتما با يك متخصص مشورت كنيد.

منبع: چاقي بيش از حد در بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۰:۱۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سوراخ كردن گوش كودك و نوزاد دختر در چه زماني مناسب است؟ بسياري از والدين دوست دارند گوش نوزادشان را سوراخ كنند و گوشواره‌اي جهت زيبايي بيندازند. والديني ازسوي ديگر مخالف اين امرند و از سوراخ كردن گوش نوزاد وحشت دارند. سوراخ كردن گوش كودك در بسياري از فرهنگ‌هاي ديگر هم رايج است. اين يك مسأله و انتخاب شخصي است. ولي والديني كه گوش نوزادشان را سوراخ مي‌كنند بايد قبل و بعد از آن نكات و مراقبت‌هايي را رعايت كنند تا سلامت نوزاد حفظ شود. شايد شما به عنوان والدين كودك، مطمئن نيستيد كه آيا گوش كودك را سوراخ كنيد يا خير؟ آيا اين كار بي خطر است؟ زمان مناسب آن چه سني است؟ عوارضي هم دارد؟ و خيلي سوالات ديگر. در ادامه به تمام اين سوالات پاسخ داده‌ايم. اما مي‌توانيد از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: سوراخ كردن گوش كودك | عوارض و بهترين زمان سوراخ كردن گوش نوزاد

زمان مناسب سوراخ كردن گوش كودكان

در مورد زمان مناسب براي سوراخ كردن گوش كودك، نظرات متفاوتي وجود دارد. عده‌اي مي‌گويند نمي‌توان براي آن سن مشخصي تعيين كرد، ولي پزشكان و روانشناسان نيز نظرات متفاوتي دارند.

بيشتر بخوانيد: تربيت كودك

نظر پزشكان

پزشكان معتقدند قبل از 6 ماهگي نبايد گوش نوزاد را سوراخ كرد. زيرا در اين دوران گوش درد نوزاد زياد اتفاق مي‌افتد و سوراخ كردن ممكن است آن را تشديد كند. از سويي هم به اعتقاد متخصصان، قبل از 6 ماهگي هنوز سيستم ايمني بدن نوزاد تكميل نشده است. اگر به دنبال سوراخ كردن گوش عفونتي اتفاق افتد، نوزاد قادر به مقاومت كافي نيست. به نظر مي‌رسد به اعتقاد پزشكان سنين 6 يا 7 سالگي بهترين زمان براي انجام اين كار است. اگر كودك خودش از شما بخواهد كه خيلي بهتر است.

بيشتر بخوانيد: عطر زدن به كودك

نظر روانشناسان

نظر روانشناسان نيز همچون پزشكان است. آن‌ها هم با انجام اين كار در ماه­‌هاي اول شديدا مخالفند و مي‌گويند بايد وقتي كه كودك خودش بخواهد گوشش را سوراخ كنيد. البته از قبل بايد درباره دردناك بودنش به او بگوييد، تا كودك آگاهانه انتخاب كند. كودك با سوراخ كردن گوش در ماه­‌هاي نخست تولد، شايد دردي را نشان ندهد، اما به اين معني نيست كه درد نمي‌كشد، او در اين دوران آنقدر كوچك است كه نمي‌تواند بگويد درد دارد.

مهم‌ترين دليل براي انجام ندادن اين كار در ماه­‌هاي اول، امكان آسيب به روحيه كودك است. شايد دردي كه والدين و پزشك به او وارد كردند در ناخودآگاه ذهنش بماند، چون كودك هنوز توانايي درك اين كار آن‌ها را ندارد.

به طور كلي بهتر است هنگامي گوش كودك سوراخ شود كه خودش كاملا به اين كار آگاه باشد و با شوق از شما بخواهد. اينگونه مي‌تواند به آن دست نزند و از روي ناآگاهي مشكلي پيش نياورد و خودش مراقبت كند. هم اينكه در اين زمان، وجود اندكي درد ناشي از آن را خودش قبول مي­‌كند. توجه كنيد كه به خاطر زيبايي يا سنت دست به كودك آزاري نزنيد.

براي آشنايي با اشتباهات تربيتي والدين كليك كنيد.

بهترين فلز براي گوشواره كودك

بي‌شك بهترين فلز قيمتي براي گوشواره كودك، طلاي زرد ۱۸ عيار است. زيرا طلا حساسيت و خطر عفونت كمتري به‌دنبال دارد. فلزاتي مانند نيكل و كبالت آلرژي‌زا مي‌باشند و بسياري از كودكان به اين فلزات حساسيت نشان مي‌دهند. براي همين كارشناسان معتقدند نبايد از طلاي سفيد براي گوش كودكان استفاده كنيد، چونكه طلاي سفيد نيكل دارد و بدن كودك به آن حساس خواهد بود.

فلز ديگري كه مناسب گوشواره كودك است، استيل‌ ضد زنگ مي‌باشد. در ساخت اين نوع استيل هيچ‌گونه نيكل يا فلز ديگري به كار نرفته است، در نتيجه بدن كودك هم به آن حساسيت نشان نخواهد داد. بعد از استيل ضد زنگ هم به ترتيب، نقره استرلينگ، پلاتين و تيتانيوم گزينه‌هاي خوبي براي گوشواره‌ي كودكان مي‌باشند.

مراحل سوراخ كردن گوش كودكان

سوراخ كردن گوش كودكان هم مشابه بزرگسالان است و مراحل زير را دارد.

مرحله اول: ضد عفوني كردن محل سوراخ با الكل يا هر ماده ضدعفوني‌كننده ديگر توسط تكنيسين يا پزشك مربوطه.

مرحله دوم: ايجاد سوراخ با پانچ‌هاي سوزني يا هر وسيله‌اي كه والدين ترجيح مي‌دهند يا متخصص توصيه‌ دارد. در تمام روش‌ها به دليل طول كشيدن چند دقيقه‌اي، مقداري درد وجود خواهد داشت.

مرحله سوم: فلز انتخابي براي پر كردن سوراخ‌ها طلاست. گوشواره طلا جهت جلوگيري از بسته شدن سوراخ مناسب است. چرا كه با طلا عفونت و واكنش‌هاي آلرژيك احتمال كمتري دارد.

مرحله چهارم: ادامه ضدعفوني كردن محل سوراخ در منزل به مدت يك هفته. محل ايده‌آل براي سوراخ كردن نيز پايين لاله گوش است.

عوارض سوراخ كردن گوش

عفونت شايع‌ترين عارضه سوراخ كردن گوش است، كه مي‌تواند عفونتي ساده و جزئي باشد يا عفونت‌هاي مهم مانند سل و هپاتيت. از ديگر عوارض سوراخ كردن گوش درماتيت تماسي يا به عبارتي حساسيت به گوشواره مي‌باشد. برخي از كودكان هم به بعد از سوراخ كردن گوش دچار عارضه كلوييد يا گوشت اضافي مي‌شوند كه موجب خارش و سوزش گوش مي‌شود. براي جلوگيري از اين عارضه مي‌توان پماد‌هايي چون تتراسايكلين در ۲۴ الي ۴۸ ساعت اول و حداقل ۳ بار در روز توصيه كرد. نكته مهم اين است كه اگر كودك شما به بيماري دريچه‌ قلب يا نقص ايمني مبتلاست، سوراخ كردن گوش ممنوع است.

نشانه‌هاي عفونت سوراخ گوش كودكان

بعد از سوراخ كردن گوش اگر هرگونه قرمزي، تورم يا آب‌دادن، خارش، درد يا حساس شدن گوش را مشاهده كرديد، نشانه عفونت است و بايد هر چه سريعتر كودك را نزد پزشك ببريد. شايد گوش كودك به فلز گوشواره حساسيت نشان داده است، در اين صورت پزشك با عوض كردن گوشواره مشكل را حل مي‌كند. ولي اگر عفونت كرده باشد، پزشك آنتي‌بيوتيك تجويز مي‌كند. اگر با اين كارها عفونت رفع نشد، بايد گوشواره‌ها را درآورد و حداقل ۶ ماه صبر كرد. بعد از آن مي‌توانيد دوباره اقدام به سوراخ كردن گوش كودك كنيد، البته نزد متخصص اين كار.

حتما دقت كنيد كه اگر عفونت در سوراخ گوش اتفاق افتد، ايجاد گوشت اضافه روي پوست بيشتر احتمال خواهد داشت. از اين جهت بيشتر مراقب كودك باشيد و با مشاهده هر نشانه‌اي از عفونت فورا آن را بررسي كنيد.

مراقبت‌هاي لازم بعد از سوراخ كردن گوش كودك

بهبود زخم سوراخ كردن گوش، حتي اگر در بهترين كلينيك زيبايي انجام شود، ممكن است طول بكشد. ايمني كودك و نيز مراقبت از گوش‌هاي سوراخ شده، عواملي تاثيرگذار در بهبود ان است. روز اول سوراخ كردن گوش، حتما زخم‌ها را تا 7 روز با محلولي چون پراكسيد هيدروژن رقيق شده ضدعفوني كنيد. مراقب باشيد در اين مدت گوش كودك را خيس نكنيد. اگر ديديد گوش نوزاد تورم دارد يا چركي شدند، بهتر است با محلول ضعيف پرمنگنات پتاسيم شستشو دهيد تا ورم بخوابد.

گوشواره‌ها را نيز در يك ماه اول بعد از سوراخ كردن، از گوش در نياوريد. اگر خواستيد گوشواره را تعويض كنيد، حتما با دستان استريل و با دقت انجام دهيد. تا بهبودي كامل گوش‌ها، يعني تقريبا يك و نيم تا دو ماه، با كودك به استخر نرويد و موهاي بچه را قشنگ جمع نماييد تا به گوشواره‌ها نچسبد و گير نكند.

سخن پاياني

سعي كرديم در اين مطلب تمام اطلاعات لازم در مورد سراخ كردن گوش كودك را به شما شرح دهيم. لازم است توصيه ­‌كنيم هرگز گوش كودك خود را در منزل سوراخ نكنيد. زيرا اگر اين كار به درستي انجام نشود امكان دچار شدن به عوارض و مشكلات عفونتي بيشتر است. حتما براي اين كار به كلينيك‌ها يا درمانگاه و پيش افراد متخصص مراجعه كنيد. بعد از بهبودي كامل محل سوراخ گوش بهتر است گوشواره‌هاي طلا بيندازيد. زيرا در طلا احتمال ايجاد عفونت و حساسيت از فلزات ديگر كمتر است.

براي دريافت مشاوره در زمينه سوراخ كردن كودك و نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: سوراخ كردن گوش كودك | عوارض و بهترين زمان سوراخ كردن گوش نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۲۶:۳۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

ماكروسفالي يكي از اختلالات رشدي است كه به بزرگي سر منجر مي‌شود. كودكان مبتلا به اين اختلال سري بزرگ‌تر نسبت به ساير كودكان هم سن و سال خود دارند. ماكروسفالي به دلايل متعددي ايجاد مي‌شود؛ تشخيص دليل بروز آن به روش و روند درمان كمك مي‌كند. توجه داشته باشيد كه بزرگي سر صرفا به معني ماكروسفالي نيست و تشخيص آن بايد توسط پزشك متخصص صورت گيرد. در ادامه مقاله به بررسي كامل ماكروسفالي مي‌پردازيم. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: ماكروسفالي

ماكروسفالي

متوسط اندازه دور سر نوزاد در ابتداي تولد حدود 33 تا 35 سانتي متر است. همزمان با رشد طبيعي نوزادان اندازه دور سر آن‌ها هر ماه 2 سانتي متر بزرگتر مي‌شود. اين در حاليست كه اندازه دور سر برخي كودكان به طور غير عادي بزرگ است. بزرگي اندازه سر يا ماكروسفالي، نوعي اختلال مرتبط با جمجمه است كه با بيماري‌هاي ژنتيكي ارتباط دارد. رشد بيش از حد بافت‌هاي مغز به ويژه مايع سفيد سبب شكل گيري جمجه‌ها به اندازه غير طبيعي مي‌شود.

به دليل اينكه تا شش ماهگي هنوز استخوان‌هاي جمجمه جوش نخورده‌اند، عدم چين و شكن‌هاي طبيعي مغز به جمجه فشار مي‌آورد و آن را بيش از حد معمول بزرگ نشان مي‌دهد. بزرگي سر در ماكروسفال‌ها به اشكال مختلف بروز مي كند كه شامل موارد زير است:

-سر قوزي
-ناموزوني
-دو كله
-جلوآمدگي پيشاني

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد بيماري ژنيتكي در كودكان كليك كنيد.

علائم ماكروسفالي

ماكروسفالي به صورت خوش خيم و يا تاخير در رشد بروز مي‌كند. در نوع خوش خيم بزرگي دور سر تنها بر وجود اين اختلال دلالت دارد اما در نوع دوم، كودكان تاخير در رشد يا تاخير در يادگيري را تجربه مي‌كنند. وقتي ماكروسفالي به شكل تاخير بروز مي‌كند داراي علائم زير مي‌باشد:

-روند رو به كاهش رشد بدن
-ناتواني ذهني
-روند رشد سريع سر

نكته: وجود برخي علائم در كودك مانند استفراغ، سردرد و افزايش تحريك پذيري مي‌تواند نشانه ايجاد فشار بر روي مغز باشد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد عقب ماندگي ذهني كودكان كليك كنيد.

علت ماكروسفالي

علت بروز اين اختلال را مي‌توان در موارد زير جستجو كرد:

ژن : ژن‌ها نقش بسيار مهمي در ايجاد ماكروسفالي دارند. به همين دليل است كه وقتي يك نفر داراي سر بزرگ و غير عادي باشد، اندازه دور سر خانواده او را مورد ارزيابي قرار مي‌دهند. ماكروسفالي خوش خيم خانوادگي تعريفي است كه پزشكان از تاثير ژن‌ها در بزرگي اندازه سر ارائه مي‌دهند.

مايعات مغزي: مايعات مغزي اضافي يا به اصطلاح هيدروسفالي، يكي ديگر از علل ايجاد اين اختلال است. اندازه بزرگي سر بستگي به ميزان مايع موجود دارد.

اوتيسم: بروز ماكروسفالي در كودكان طيف اوتيسم شيوع بسيار زيادي دارد و به طور تقريبي 15 تا 35 درصد جمعيت اوتيسم داراي اندازه سربزرگ و غير طبيعي هستند.

ساير عوامل موثر در بروز ماكرو‌سفالي

-خونريزي جمجمه
-سندروم گريگ سفالوپليسيتد اسيلي
-سندروم‌هاي ژنتيكي
-عفونت‌هاي مختلف (مننژيت، سيفيليس)
-اختلالات كروموزمي
-اشعه ايكس
-هماتوم مزمن
-سندروم سوتوس

نكته: در رابطه با نقش جنسيت در اين بيماري نمي‌توان با قطعيت صحبت كرد. هيچ تحقيق پزشكي با قاطعيت نقش جنسيت را در بروز اين مشكل ثابت نكرده است. براي كسب اطلاعات در زمينه بيماري‌هاي ژنتيكي كليك كنيد.

 

عوارض ماكروسفالي

-عقب ماندگي ذهني
-اختلالات رفتاري
-ناهنجاري حسي-حركتي
-هيدروسفالي
-اختلالات نورولوژيك
-اختلالات گفتاري

نكته: به ويژه در ماكروسفالي‌هاي ناشي از مشكلات ژنتيكي، اختلالات گفتار و زبان بسيار شايع است. به همين دليل گفتار درماني مي‌تواند بسيار كاربردي و مفيد باشد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

 

تشخيص ماكروسفالي

نمودار رشد كودك نشانه‌هاي اوليه بروز ماكروسفالي را گزارش مي‌كند. روند رشد سريع اندازه سر، پزشكان را به تجويز آزمايشات جانبي و اسكن سونوگرافي هدايت مي‌كند. علاوه بر اين اقدامات، انجام MRI و يا آزمايش راديولوژيك براي ارزيابي مغز نيز توسط جراح مغز و اعصاب تجويز مي‌شود. برخي كودكان نشانه‌هايي همچون مشكلات بينايي، نقطه بالا آمده در بالاي سر و رگ برجسته را نشان مي‌دهند كه پزشك را به تشخيص ماكروسفالي سوق مي‌دهد. نمونه برداري از مايع مغزي نيز از ديگر روش‌‌هاي تشخيص اين اختلال است.

 

درمان ماكروسفالي

درمان بزرگي جمجه بستگي به تشخيص پزشك دارد. بسته به علت بروز اين عارضه، روش‌هاي درماني متفاوت خواهند بود. به طور مثال در كودكاني كه به علت تومور مغزي يا ژنتيك دچار بزرگي جمجه هستند، نوع درمان بسيار حساس‌تر مي‌باشد و بايد به روش‌هاي درماني بسيار حرفه‌اي مورد معالجه قرار بگيرند. معمولا روش‌هاي درماني زير در اين مورد نتيجه بخش خواهند بود.

-فيزوتراپي
-كاردرماني
-گفتار درماني
-رفتار درماني
-راديوتراپي
-عمل جراحي
-شيمي درماني
-دارودرماني

اگر علت بروز ماكروسفالي تجمع مايع يا خونريزي در مغز باشد، تنها راه درمان براي جلوگيري از عارضه‌هاي بعدي، عمل جراحي خواهد بود.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا نژاد و مليت در ايجاد ماكروسفالي تاثير گذار است؟

خير، خطر بروز ماكروسفالي يا بزرگي غير عادي اندازه دور سر براي همه نژادها و مليت‌ها به يك اندازه است و به نژاد خاصي محدود نمي‌شود.

آيا ماكروسفالي درمان مي‌شود؟

با توجه به علت بروز، نتيجه بخشي درمان نيز متفاوت خواهد بود. در برخي مواقع درمان به طور قطع انجام مي‌گيرد و در برخي مواقع تنها مي‌توان مشكلات ناشي از آن را كنترل كرد.

منبع: ماكروسفالي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ماكروسفالي،
موضوع:
[ ۹ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۵:۲۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی