نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

بهترين شيوه برخورد با بچه هاي شيطون چيست؟ كودك با بازي كردن زنده است و تمام دغدغه آن بازيگوشي و شيطنت مي‌باشد چراكه كودك دنياي اطرافش را با بازي كردن مي‌شناسد. با اين حال در برخي موارد اين بي قراري و پر جنب و جوشي مي‌تواند باعث ايجاد مشكلاتي شود. عمده والدين از شيطنت كردن زياد كودك خود شكايت دارند و اين مسئله باعث مي‌شود كه تحمل و صبرشان تمام شود و شروع به تنبيه كردن كودك كنند. والدين بايد بدانند بازي و شيطنت كردن جزئي از ويژگي‌هاي ذاتي كودكان است و انجام رفتارهاي غلط جهت آرام كردن و تربيت كودك مي‌تواند آسيب‌هايي را براي او به وجود بياورد. از اين جهت آشنايي با شيوه صحيح برخورد با شيطنت كودك حائز اهميت به نظر مي‌رسد كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد. توصيه مي كنيم مقاله بهترين سن استعداديابي كودك را مطالعه نماييد.

منبع: بچه هاي شيطون

شيوه صحيح رفتار با بچه هاي شيطون

همانطور كه تغيير دادن ويژگي‌هاي بزرگ‌سالان دشوار است تغيير دادن ويژگي‌ها و فعاليت‌هاي كودكان هم سخت به نظر مي‎رسد. اما اين مسئله با انجام روش‌هاي صحيح فرزندپروري قابل مديريت كردن است. اصلاح شيوه‌هاي فرزندپروي مي‌تواند شيطنت و جنب و جوش كودك را به مسير و هدف درستي هدايت كند كه منجر به رشد مثبت كودك گردد. در ادامه بيشتر درباره انواع مختلف رفتارهايي كه مي‌توانيد هنگام شيطتنت بچه‌ها انجام دهيد صحبت خواهيم كرد. براي آگاهي بيشتر درباره سبك هاي فرزند پروري كليك كنيد.

مناسب كردن خانه براي بازي كردن كودك

زماني كه والدين تصميم مي‌گيرند تا بچه دار شوند بايد سبك زندگي خود را هم متناسب با سن و رشد كودك سازگار كنند و تغيير دهند. يكي از مسائلي كه نياز به مديريت كردن والدين دارد اين است كه محيط خانه‌اي كه در آن بچه هاي شيطون وجود دارد بهتر است تا ايمن باشد و وسايل تزييني، گران قيمت و خطرناك در دسترس او قرار نگيرد. به طور كلي بهتر است يك اتاق يا مكان مشخص براي بازي و شيطنت كودك در نظر گرفته شود تا كودك هركاري كه مي‌خواهد در آن منطقه انجام دهد.

در اختيار گذاشتن آزادي عمل براي كودك

آزادي عمل باعث مي‌شود تا كودك اضطراب و تنش كمتري را تجربه كند و به دور از چشم پدر و مادرش دست به كارهاي خطرناك نزد. همچنين زماني كه كودكان آزادي عمل داشته باشند ممكن است كار اشتباهي انجام دهند، در اين شرايط بهتر است والدين بجاي دعوا كردن كودك با او گفتگو كنند تا از اشتباهاتش نكاتي را بياموزد.

براي آگاهي بيشتر درباره روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

ثبت نام بچه هاي شيطون در باشگاه‌هاي ورزشي

ثبت نام كردن در باشگاه‌هاي ورزشي و انجام فعاليت‌هاي ورزشي بيرون از خانه مي‌تواند باعث تخليه انرژي كودك شود و در طول روز او را خسته كند. كودكي كه انرژي‌اش را تخليه كرده و خسته شده باشد ديگر در خانه شروع به بازيگوشي و شيطنت نمي‌كند.

مشخص كردن قوانين و محدوديت‎‌هاي منصفانه

قوانين و محدوديت‌هاي سفت و سخت باعث مي‌شود تا كودكان بيشتر لجبازي كنند، همچنين برخي از كودكان دچار افسردگي و گوشه نشيني مي‌شوند. قوانين و محدوديت‌ها بايد منصفانه و همراه با شيوه‌هاي تربيتي استاندارد باشد. به ياد داشته باشيد كه تنبيه كردن هميشه نتيجه معكوس مي‌دهد، ممكن است تنبيه كردن در كوتاه مدت موثر واقع شود اما در بلند مدت هميشه نتيجه منفي به همراه دارد. اگر براي مشخص كردن قوانين و محدوديت‌هاي منصفانه متناسب با سن كودكان سوال‌ها و نگراني‌هايي داريد بهتر است با يك روانشناس گفتگو كنيد.

براي آشنايي بيشتر درباره آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

بازي كردن در مكان‌هاي عمومي

بازي كردن در محيط‌هاي عمومي و همراه با ديگر كودكان باعث مي‌شود كه كودك هيجان بيشتري داشته باشد و بيشتر خسته شود و زماني كه به خانه بر مي‌گردد ديگر انرژي شيطنت كردن نداشته باشد. يكي از بهترين‌ كارهايي كه مي‌تواند باعث تخليه انرژي كودكان و آرامش اعصاب والدين شود بازي كردن در محيط‌هاي عمومي با همسالان كودك است.

با بچه هاي شيطون بازي كنيد

برخي از والدين تمام وقت خود و كودك را به انجام دادن تكاليف و نوشتن تمرين‌هاي درسي محدود مي‌كنند. براي اينكه بتوانيد هيجان و شيطنت كودك خود را مديريت كنيد بهتر است هر شب زماني را براي بازي كردن با او در نظر بگيريد.

تفاوت شيطوني كردن كودك با بيش فعالي چيست ؟

براي از والدين كه كودكان شيطون و با انرژي دارند را با كودكاني كه دچار بيش فعالي و اختلال عدم توجه هستند اشتباه مي گيرند. قبل از هر قضاوتي در مورد فرزندتان بهتر است با بيش فعالي بيشتر آشنا شويد. نشانه اصلي بيش فعالي كودك در اصل مشكل در تمركز و توجه كودك است و با شيطنت كودك متفاوت است. توصيه مي كنيم مقاله بيش فعالي كودك را مطالعه نماييد.

مراجعه به روانشناس

در مواردي برخي از كودكان لجبازي و شيطنت زيادي انجام مي‌دهند. ممكن است والدين هركاري كنند اما شيطنت و لجبازي كودك كم نشود. در اين شرايط بهتر است براي ارزيابي و بررسي دقيق شرايط كودك به روانشناس مراجعه كنيد تا با آموزش شيوه صحيح فرزندپروري به والدين و انجام بازي درماني با كودك اين مسئله را برطرف كنيد. براي شناخت بيشتر درباره روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا شيطنت كردن زياد بچه نشان دهنده بيش فعالي كودك است؟

يكي از نشانه‌هاي رايج كودكان بيش فعال، شيطنت كردن و بازيگوشي زياد است اما صرفاً شيطنت كردن نشان دهنده بيش فعالي كودك نيست. بيش فعالي داراي علائم و نشانه‌هايي است كه تشخيص آن بايد توسط روانشناس يا روانپزشك كودك انجام شود، هيچگاه بدون تشخيص قطعي توسط متخصص به كودك خود برچسب نزنيد.

منبع: بچه هاي شيطون


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بچه هاي شيطون،
موضوع:
[ ۱۵ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۱۱:۰۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

شناسايي علائم نيش پشه در كودكان به مادر كمك مي‌كند تا خطر گزيدگي ناشي از ساير حشرات را از بين ببرد. كودكان بهترين طعمه براي نيش پشه هستند، چرا كه توانايي كشتن و راندن آن‌ها را ندارند. اگر كودك شما هم به تازگي مورد حمله پشه ها قرار گرفته بايد نحوه درمان خانگي نيش پشه را بياموزيد و براي جلوگيري از پيش آمدن اين موضوع اقدامات لازم را انجام دهيد. اگرچه براي بزرگسالان نيش پشه مسئله بزرگي نيست اما متاسفانه برخي كودكان به اين موضوع آلرژي دارند و پس از نيش خوردن ممكن است علائم آلرژيك از خود نشان دهند، والدين بايد با اين نوع علائم آشنا باشند تا در صورت مشاهده سريعا كودك خود را به اورژانس برسانند. براي دريافت خدمات مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: نيش پشه در كودكان

علائم نيش پشه در كودكان

بعد از اين كه پشه خون مورد نياز خود را از بدن انسان گرفت بزاق دهانش را وارد پوست مي‌كند. مواد و آنزيم هاي موجود در بزاق پشه بعد از ورود به بدن انسان سبب نشانه‌ها و علائم گزيدگي مي‌شوند.

كودكان ممكن است علائمي مشابه يا متفاوت با بزرگسالان در پشه گزيدگي نشان دهند. علائم پشه گزيدگي در كودكان معمولا به شرح زير است.

_ تنها چند دقيقه پس از گزيدگي، يك التهاب قرمز جوش مانند روي بدن پديدار مي‌شود كه سفت است و مي‌تواند سفيد يا قرمز باشد.

_ پس از 24 ساعت جاي نيش پشه قرمز و يا قهوه اي مي‌شود.

_ كودك احساس سوزش و خارش مداوم در ناحيه گزيدگي پيدا مي‌كند.

_گاهي به جاي برآمدگي تاول هاي كوچكي روي سطح پوست مشاهده مي شوند.

_ گاهي اوقات هم محل گزيدگي تيره و كبود مي‌شود.

اگر كودك براي اولين بار نيش خورده باشد، ممكن است اين علائمي مثل تب، كهير، تورم غده هاي لنفاوي و سرخ شدن و التهاب قسمت زيادي از پوست را داشته باشد.

براي آشنايي بيشتر با نحوه نگهداري از نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

پيشگيري از نيش پشه

از قديم گفته اند كه پيشگيري بهتر از درمان است. اگر شما هم از نيش خوردن كودك خود توسط پشه هاي تابستاني هراس داريد بهتر است تكنيك هاي زير را اجرا نماييد.

1_ پنجره هايي كه در طول تابستان باز مي‌گذاريد را با توري ريز بپوشانيد تا حشرات توانايي ورود به خانه را پيدا نكنند.

2_ از تورهاي پشه گير مخصوص روي كالسكه يا تخت كودك استفاده كنيد.

3_ در طول شب نوزاد خود را با لباس هاي كامل بپوشانيد. از پوشاندن جوراب، دستكش و كلاه نخي نازك غفلت نكنيد.

4_ اگر كودك شما دوست دارد درون باغي كه پر از پشه است بازي كند بايد به او لباس آستين بلند و كامل بپوشانيد تا قسمت هاي كمتري از پوست مورد حمله پشه ها قرار گيرند.

5_ محل زندگي پشه ها در آب هاي راكد اطراف خانه شماست. پس اگر كمي در گلدان ها يا استخرتان جمع شده آن را خالي كنيد تا پشه ها كنار شما زندگي نكنند.

6_ برخي صابون ها و كرم هاي معطر بوي خوشي براي پشه ها دارند. پس حدالامكان از وسايل بهداشتي بي بو براي كودك خود استفاده كنيد.

7_ از كاغذ ديواري هاي گلدار در محل خواب كودك استفاده نكنيد چرا كه سبب جذب حشرات مي‌شوند.

بيشتر بخوانيد: احساس امنيت نوزاد

درمان خانگي جاي نيش پشه

اگر مي خواهيد بدون استفاده از قرص و دارو و پماد جاي نيش پشه را درمان كنيد، راهكارهاي زير مخصوص شماست.

1- درمان پشه گزيدگي با كمپرس يخ

درمان نيش پشه با استفاده از كمپرس يخ بايد بلافاصله پس از گزيدگي انجام گيرد. سرد شدن دماي پوست به كاهش التهاب و بي حسي كمك مي‌كند. اگر كودك شما هنوز كوچك است بهتر است يخ را درون يك حوله يا پارچه قرار دهيد سپس آن را روي محل گزيدگي بگذاريد. همچنين مي‌توانيد از آب سرد به جاي يخ نيز كمك بگيريد.

2- درمان پشه گزيدگي با جوش شيرين

جوش شيرين به دليل داشتن خاصيت قليايي، مي تواند خارش پوست را بهبود ببخشد. براي درمان پشه گزيدگي با جوش شيريني مي‌بايست يك قاشق چاي خوري جوش شيرين را با يك ليوان آب جوش سرد شده مخلوط نماييد. سپس به كمك يك حوله يا پارچه تميز از اين محلول به پوست كودك بزنيد و حدودا 15 دقيقه روي پوست نگه داريد.

3- درمان پشه گزيدگي با سركه و ليمو

آب ليمو و سركه هر دو اسيدي هستند به همين دليل مي‌توانند محل گزيدگي را ضد عفوني نمايند. علاوه بر اين خاصيت ضد التهاب نيز دارند. كمي سركه را به پنبه آغشته كرده و به مدت 10 دقيق روي محل گزيدگي قرار دهيد. براي درمان گزديگي با ليمو نيز مي توانيد يك برش از ليمو را روي محل گزيدگي ماساژ دهيد.

4- درمان پشه گزيدگي با آلوئه ورا

آلوئه ورا خواص زيادي براي پوست دارد. اين ماده يك ضد عفوني كننده طبيعي است و مي‌تواند بهبودي مشكلات پوستي را تسريع كند. برگ آلوئه ورا را از وسط به دو نيم تقسيم كنيد، سپس به كمك يك قاشق ژل درون آن را دربياوريد و روي پوست كودك قرار دهيد. مزيت اين روش اين است كه كودك هيچ گونه درد و سوزشي را هنگام درمان حس نمي‎كند.

براي آشنايي با روش هاي تقويت سيستم ايمني نوزاد كليك كنيد.

واكنش هاي آلرژيك و مراجعه به پزشك

در صورت مشاهده علائم زير در كودك خود پس از پشه گزيدگي، فورا به پزشك مراجعه نماييد:

1_تب و درجه حرارت بالاي بدن كودك

2_ خس خس سينه

3_ گرفتگي گلو

4_بي حالي و سستي

5_ سردرد و بدن درد

6_علائم عفونت

براي دريافت مشاوره در زمينه نيش پشه در كودكان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداو

نيش پشه چه عوارض جانبي خطرناكي دارد؟

عفونت و در موارد خاص انتقال بيماري هاي خطرناكي مانند مالاريا.

اگر نيش پشه روي پوست كودك باشد چطور بايد آن را خارج كرد؟

ممكن است پس از نيش خوردن نيش پشه روي پوست باقي بماند. اگر نيش پشه را در محل گزدگي مشاهده كرديد با ناخن‌هاي خود آن را برداريد. هرگز در اين مورد از موچين استفاده نكنيد چرا كه سبب عفونت در بدن كودك مي شود.

چه پمادهايي براي نيش پشه مفيدند؟

پماد كالامين و كرم‌هاي هيدروكورتيزون

منبع: نيش پشه در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نيش پشه در كودكان،
موضوع:
[ ۱۵ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۰۵:۵۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

اختلال هماهنگي رشدي يكي از اختلالات عصبي-رشدي است كه باعث ايجاد ناهماهنگي‌هايي در حركات كودك مي‌شود. مبتلايان به اختلال هماهنگي رشدي معمولاً در تمامي حركات درشت، ظريف و حتي گاهي در گفتار خود ضعف دارند. اين ناتواني‌ها باعث مي‌شود تا كودك در بسياري از زمينه‌ها از همسالان خود عقب‌تر باشد. عقب ماندن از گروه همسالان و همين‌طور مشكلاتي كه كودك در جريان تحصيل و انجام فعاليت‌هاي مختلف با آن مواجه مي‌شود، باعث خواهد شد تا آن‌ها به‌تدريج مشكلات روحي مانند از دست دادن اعتمادبه‌نفس و احساس افسردگي را تجربه كنند. به همين خاطر لازم است تا در كنار درمان اختلال هماهنگي رشدي با يك روانشناس راجع به راهكارهايي براي حفظ سلامت روان كودك نيز مشورت كنيد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: اختلال هماهنگي رشدي

اختلال هماهنگي رشدي

اختلال هماهنگي رشدي يكي از انواع اختلالات عصبي-رشدي است كه باعث بروز ناهماهنگي‌هايي در حركات كودك مي‌شود. مبتلايان به اين اختلال در دريافت اطلاعات از محيط و همين‌طور توالي حركات ضعيف هستند و به همين خاطر معمولاً در انجام حركاتي كه نياز به هماهنگي بيشتري دارد ضعيف‌تر عمل مي‌كنند. آن‌ها ممكن است در هنگام راه رفتن با هر مانعي برخورد كنند و يا بازي‌هايي مانند دوچرخه‌سواري كه نياز به هماهنگي هر دو بخش از بدن دارد را به‌سختي ياد خواهند گرفت. اختلال هماهنگي رشدي از ابتداي تولد در كودك وجود دارد، بااين‌حال معمولاً تا پيش از سنين 3 يا 4 سالگي كه لازم است كودك برخي مهارت‌هاي حركتي ظريف و پيچيده را از خود نشان دهد تشخيص داده نمي‌شود. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه اختلالات عصبي رشدي كليك كنيد.

نشانه‌هاي اختلال هماهنگي رشدي

به‌طوركلي هرگونه حركتي در كودكان مبتلا به اختلال هماهنگي رشدي با دشواري مواجه است. اين حركات مي‌تواند كارهاي ساده‌اي مثل راه رفتن يا حركات ظريف‌تري مانند بستن بند كفش يا حتي صحبت كردن را دربر بگيرد. به همين خاطر بهتر است در صورت مشاهده هريك از نشانه‌هاي زير يا هر مشكل ديگري كه نشان‌دهنده ناتواني كودك در انجام برخي حركات است با يك روانشناس كودك دراين‌باره صحبت كنيد.

_اين كودكان توانايي‌هاي حركتي مانند سينه‌خيز رفتن، حركت چهار دست‌وپا و همين‌طور راه رفتن را ديرتر از ساير همسالان ياد مي‌گيرند.

_راه رفتن در اين كودكان با مشكلاتي مانند زمين خوردن يا برخورد با موانعي مثل در يا ديوار همراه است. به عبارتي آن‌ها نمي‌توانند موانع را از مسير اصلي تميز دهند.

_ناتواني در انجام برخي حركات ظريف مانند قيچي كردن كاغذ، نخ كردن سوزن يا بستن بند كفش

_برخي از كودكان ناتواني‌هايي را در گفتار نشان مي‌دهند كه مي‌تواند به دليل مشكلاتي در حركت دادن زبان و لب‌ها باشد و يا خود را به‌صورت ناتواني در تنظيم شدت صدا نشان مي‌دهد. آن‌ها يا بسيار بلند يا بسيار آهسته صحبت مي‌كنند.

_ناتواني‌هاي اين كودكان باعث وابستگي بيش‌ازحد به اطرافيان مي‌شود و آن‌ها معمولاً براي انجام تمامي كارهايشان به ديگران نياز دارند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه كودكان استثنايي كليك كنيد.

پيامدهاي اختلال هماهنگي رشدي

اختلال هماهنگي رشدي پيامدهايي را براي كودك به همراه دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. ناتواني در انجام فعاليت‌هاي مربوط به سن

اختلال هماهنگي رشدي باعث مي‌شود تا كودكان مهارت‌هايي مانند دويدن، دوچرخه‌سواري و بازي با دوستانشان را نداشته باشند. اين موضوع باعث عقب ماندن آن‌ها از گروه همسالان شده و به همين خاطر ميل به برقراري ارتباط در كودك تا حدودي از بين مي‌رود. اين بي‌ميلي به برقراري ارتباط مي‌تواند مشكلاتي مانند افسردگي يا ابتلا به هراس‌هاي اجتماعي را در كودك ايجاد كند. به همين خاطر بهتر است در كنار اقداماتي كه براي درمان اين اختلال انجام مي‌دهيد به سلامت روان كودك و جلوگيري از بروز بيماري‌هاي روحي در وي نيز توجه داشته باشيد.

2. ضعف اعتمادبه‌نفس

ناتواني و همين‌طور وابستگي به ديگران در انجام كارهاي ساده‌اي كه ساير همسالان كودك به‌تنهايي انجام مي‌دهند باعث خواهد شد تا آن‌ها خود را به‌عنوان فردي ناتوان در نظر بگيرند كه توانايي انجام هيچ كاري را ندارد. اين موضوع باعث بروز مشكلاتي در اعتمادبه‌نفس كودك مي‌شود. با توجه به اينكه ضعف اعتمادبه‌نفس مي‌تواند در يادگيري و درمان كودك نيز مشكلاتي را ايجاد نمايد، بهتر است نسبت به آن توجه كافي داشته باشيد.

3. بروز مشكلات تحصيلي

ناتواني‌هاي حركتي در كودكان مبتلا به اختلال هماهنگي رشدي، توانايي‌هاي تحصيلي آن‌ها نظير مداد دست گرفتن و نوشتن يا انجام برخي فعاليت‌هاي عملي را نيز تحت تأثير قرار مي‌دهد و به همين خاطر اين كودكان مشكلاتي را در توانايي‌هاي تحصيلي خود تجربه مي‌كنند. از سوي ديگر مقايسه خود با ساير دانش آموزان باعث ضعف اعتمادبه‌نفس و احساس حقارت يا افسردگي در كودك مي‌شود و اين موضوع نيز به‌نوبه خود بر مهارت‌هاي تحصيلي و ميل به يادگيري در اين كودكان اثر مي‌گذارد. مجموع اين دلايل باعث خواهد شد تا بسياري از كودكان مبتلا به اين اختلال تصميم به ترك تحصيل بگيرند.

4. آسيب ديدن ساير اعضاي خانواده

اختلال هماهنگي رشدي باعث مي‌شود تا كودكان براي تمامي فعاليت‌هاي خود نياز به يك مراقب كه معمولاً مادر است داشته باشند. اين موضوع علاوه بر اينكه باعث فشار روحي و خستگي مادر مي‌شود، مي‌تواند باعث ناراحتي خواهر و برادر اين كودكان نيز باشد. زيرا آن‌ها مي‌بينند كه مادرشان بيشتر ساعات روز را به فرزند ديگرش رسيدگي مي‌كند و اين مي‌تواند باعث حسادت اين كودكان شود. خستگي مادر و فشاري كه او براي پرستاري از فرزند بيمار خود تحمل مي‌كند، گاهي مي‌تواند كيفيت رابطه ميان والدين را نيز تحت تأثير قرار دهد. به همين خاطر در اين شرايط معمولاً توصيه مي‌شود كه از مشاوره‌هاي خانواده‌درماني براي جلوگيري از بروز مشكل در خانواده كمك بگيريد.

علل اختلال هماهنگي رشدي

اختلال هماهنگي رشدي به علل بسياري بستگي دارد كه يكي از مهم‌ترين آن‌ها آسيب در بخش‌هايي از مغز است كه انجام مهارت‌هاي حركتي را مديريت مي‌كنند. مخچه كه مسئوليت ايجاد هماهنگي ميان بخش‌هاي مختلف بدن را بر عهده دارد، يكي از مناطق مغزي است كه در اين كودكان دچار آسيب شده است. همچنين آمارها نشان مي‌دهد احتمال بروز اين اختلال در كودكاني كه زودتر از 32 هفته متولد مي‌شوند نيز افزايش پيدا مي‌كند. در كنار تمامي اين دلايل وجود زمينه ژنتيكي يكي از اصلي‌ترين موضوعاتي است كه بايد به آن توجه داشت. براي كسب اطلاعات در زمينه سندرم توره كودكان و درمان تيك عصبي كليك كنيد.

تشخيص و درمان اختلال هماهنگي رشدي

تشخيص گذاري اختلال هماهنگي رشدي بايد زير نظر متخصصين روانشناسي كودكان استثنايي صورت بگيرد. درصورتي‌كه نشانه‌هاي اين اختلال را در فرزند خود مشاهده مي‌كنيد، بهتر است به يك روانشناس كودك مراجعه نماييد. روانشناسان با استفاده از آزمون‌هايي نظير آزمون بندر-گشتالت مهارت‌هاي كودك را بررسي كرده و درصورتي‌كه تشخيص دهند كودك به اين اختلال مبتلاست، اقدامات لازم براي درمان را شروع مي‌كنند.

كاردرماني يكي از گزينه‌هاي مهم در درمان اين كودكان است كه انجام حركت‌هاي مختلف را به كودك آموزش مي‌دهد. همچنين در شرايطي كه فرزندتان به دليل اين مشكلات دچار اضطراب، افسردگي يا هر مشكل ديگري شده، بهتر است در اين زمينه نيز با متخصصين روانشناسي كودك صحبت كنيد. ازجمله اقداماتي كه در جلسات كاردرماني براي كودكان مبتلا به اختلال هماهنگي رشدي مورداستفاده قرار مي‌گيرد عبارتند از:

1. ادغام اطلاعات حسي

انجام صحيح حركات تا حدودي بستگي به دريافت اطلاعات از محيط دارد. براي مثال هنگامي‌كه مي‌خواهيد يك كاغذ را ببريد بايد كاغذ و قيچي را ببينيد، فاصله ميان آن‌ها را در ذهنتان تخمين بزنيد و همين‌طور زماني كه بريدن را شروع مي‌كنيد، با مشاهده نتيجه راجع به ادامه دادن يا ندادن كارتان تصميم بگيريد. مبتلايان به اختلال هماهنگي رشدي در اين مهارت ضعيف هستند؛ به همين خاطر است كه در راه رفتن معمولاً به موانع برخورد مي‌كنند و اين احساس را در ديگران ايجاد مي‌كنند كه آن‌ها مانع را نديده‌اند. در طي جلسات كاردرماني به كودك كمك مي‌شود تا اطلاعاتي را كه از محيط اطراف دريافت مي‌كند با يكديگر تركيب كرده و بر اساس آن‌ها به رفتار خود شكل دهد.

2. تكليف محور

در طي درمان‌هاي تكليف محور صرفاً بر روي يك تكليف تمركز مي‌شود. اين تكليف با توجه به نيازهاي كودك و همين‌طور ميزان ناتواني در انجام آن مشخص مي‌شود و سپس از طريق تمرين و تكرار تلاش مي‌شود تا كودك اين مهارت را ياد بگيرد. براي مثال ممكن است درمانگر رفتارهاي ساده‌اي مانند غذا خوردن يا بستن دكمه‌هاي لباس را براي آموزش انتخاب كند تا مقداري از وابستگي كودك به ديگران در كارهاي ساده را كاهش دهد.

بيشتر بخوانيد: تيك عصبي كودكان

اختلال هماهنگي رشدي | نقش خانواده

درصورتي‌كه در فواصل ميان جلسات كاردرماني اعضاي خانواده با كودك تمرين داشته باشند، يادگيري و پيشرفت وي روند سريع‌تري را پشت سر خواهد گذاشت. اگرچه اين ناتواني در فرزند شما فشار و ناراحتي بسياري را برايتان ايجاد كرده و گاهي از پيشرفت‌هاي كند وي در يادگيري مهارت‌ها خسته مي‌شويد اما بااين‌حال به خاطر داشته باشيد كه تلاش‌هاي شما تأثير بسياري در وضعيت كودك دارد كه شايد اثر آن را در كوتاه‌مدت متوجه نشويد. بااين‌حال لازم است كه برخي نكات را در ارتباط با كودك موردنظر قرار دهيد كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. رفتارها را خرد كنيد

براي آموزش موضوعات مختلف به كودك بايد تا حد امكان آن‌ها را به رفتارهاي ساده‌تر خرد كنيد و تا پيش از رسيدن كودك به تسلط در اين توانايي هرگز قدم بعدي را شروع نكنيد. براي مثال شايد لازم باشد براي غذا خوردن ابتدا نگه‌داشتن صحيح قاشق و چنگال را به كودك آموزش دهيد. درنتيجه هرگز هدف اول خود را آموزش غذا خوردن مستقلانه قرار ندهيد. اين كار باعث شكست در آموزش شده و به‌تبع آن علاوه بر اينكه شما احساس نااميدي مي‌كنيد فرزندتان نيز دچار سرخوردگي خواهد شد.

2. موفقيت‌ها را تشويق كنيد

هنگامي‌كه فرزندتان موفق به انجام رفتاري هرچند ساده مي‌شود اين موفقيت را در او تشويق كنيد و با ارائه بازخوردهاي مثبت به او در شكل دادن اعتمادبه‌نفسي سالم‌تر كمك كنيد. در ارتباط با موفقيت‌ها به اين موضوع توجه داشته باشيد كه موفقيت صرفاً به معناي يادگيري رفتار موردنظر نيست. بلكه شما بايد هر پيشرفتي در يادگيري را موردتوجه قرار دهيد.

3. خودداري از سرزنش كردن

به همان ميزان كه تشويق موفقيت‌هاي كودك اهميت دارد بازخوردهاي منفي، سرزنش يا تحقير كودك نيز باعث آسيب ديدن وي يا حتي روند معكوس در يادگيري مي‌شود. در ارتباط با كودك خود هرگز از اصطلاحاتي مانند دست‌وپا چلفتي يا بي‌عرضه استفاده نكنيد و در مقابل چنين رفتاري از سمت ديگران نيز مقاومت نماييد.

4. اهميت تمرين و تكرار

يكي از مهم‌ترين موضوعاتي كه براي يادگيري مهارت‌هاي مختلف به كودكان مبتلا به اختلال هماهنگي رشدي بايد به آن توجه داشته باشيد تكرار است. اگرچه ممكن است پيشرفت كودك در برخي از مهارت‌ها بسيار كند باشد يا گاهي احساس كنيد او هيچ پيشرفتي نداشته اما بااين‌حال تمرين مهارت‌ها را ادامه دهيد. موضوع مهم ديگر اين است كه تمرين‌ها را در يك موقعيت مشابه و با يك دستورالعمل مشابه براي وي انجام دهيد. اين موضوع باعث يادگيري سريع‌تر كودك خواهد شد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال هماهنگي رشدي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

اختلال هماهنگي رشدي چه دلايلي دارد؟

وجود نقص‌هايي در مغز و به‌ويژه مخچه، تولد زودهنگام و همين‌طور آمادگي ژنتيكي ازجمله دلايل اختلال هماهنگي رشدي هستند.

نشانه‌هاي اختلال هماهنگي رشدي چيست؟

رسيدن به مهارت‌هايي نظير راه رفتن يا دويدن در اين كودكان ديرتر از همسالانشان ايجاد مي‌شود. آن‌ها معمولاً در هر مهارت حركتي مثل راه رفتن، غذا خوردن يا بستن بند كفش ناتوان هستند. گاهي اوقات در كنار اين نشانه‌ها ناتواني‌هاي كلامي نيز بروز پيدا مي‌كند.

منبع: اختلال هماهنگي رشدي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلال هماهنگي رشدي،
موضوع:
[ ۱۵ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۰۱:۵۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

علت بي خوابي نوزاد چيست؟ كم‌خوابي و بي‌خوابي نوزاد از مشكلاتي است كه اغلب والدين با آن مواجه مي‌شوند. به دليل بي خوابي نوزاد، پدر و مادرها نيز با كمبود خواب و در نتيجه افت انرژي در طول روز مواجه مي‌شوند و نمي‌توانند به خوبي از فرزند خود نگهداري كنند. بي‌خوابي نوزاد مي‌تواند دلايل متعددي داشته باشد كه والدين مي‌توانند با آگاهي از اين عوامل و انجام تكنيك‌ها و راهكارهاي مناسب، فرزند خود را به راحتي بخوابانند. در ادامه با ما همراه باشيد تا علت هاي متعدد بي خوابي و كم خوابي نوزاد را همراه با راه‌هاي حل آن برايتان شرح دهيم. همچنين كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد كيفيت خواب نوزاد خود را افزايش دهيد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: علت بي خوابي نوزاد

علت بي خوابي نوزاد

به طور طبيعي نوزاد بيشتر ساعات روز را در خواب به سر مي‌برد، بي‌خوابي هاي دوران نوزاد بر روي رشد و سلامت او تاثير گذاشته و والدين بايد هر چه زودتر علت بي خوابي هاي نوزاد را پيدا كنند. در ادامه به مهم‌ترين علت هاي بي خوابي نوزاد پرداخته‌ايم. براي آشنايي با ميزان نياز به خواب نوزاد كليك كنيد.

1. تشنگي و گرسنگي

تغذيه نوزاد بايد هر چند ساعت يكبار تمديد شود، چرا كه شير مادر به سرعت هضم شده و نوزاد مجددا گرسنه مي‌شود. حتي در شرايطي كه نوزاد به صورت مرتب به وسيله شير مادر تغذيه شود نيز ممكن است در طول شب احساس گرسنگي كند. همچنين در نوزاداني كه از غذاهاي كمكي استفاده نمي‌كنند يا در حال رشد هستند، ممكن است در طول شب بارها و بارها در اثر گرسنگي بيدار شوند. اين علت بي خوابي نوزاد با تنظيم برنامه غذايي رفع خواهد شد.

رشد ناگهاني كودك به طور معمول در طي دوره‌هاي ۷ روزگي،۶ هفتگي، ۳ ماهگي، ۶ ماهگي و ۹ ماهگي اتفاق مي‌افتد. بنابراين اگر در اين سنين كودك شما بيش از حد بي قرار است و دائماً گريه مي‌كند، احتمالا گرسنه است. اگر كودك شما به وسيله شير خشك تغذيه مي‌شود، بهتر است مقدار مصرف آن را افزايش دهيد و اگر كودك از شير مادر تغذيه مي‌شود نيز بايد ميزان آن به اندازه كافي باشد. اگر نوزاد شما بالاي ۶ ماه دارد، بهتر است در طول روز مقداري آب جهت تامين آب مورد نياز بدن و رفع تشنگي به او بدهيد. البته جهت خوراندن آب به نوزاد كمتر از ۶ ماه حتماً با پزشك مربوطه مشورت نماييد.

2. علت بي خوابي نوزاد | وجود بيماري

بروز برخي از مشكلات و بيماري‌هاي جسمي باعث بد خواب شدن نوزاد مي‌گردد. در بسياري از موارد بيماري‌هايي نظير سرماخوردگي، سرفه، معده درد و… باعث مي‌شوند نوزاد نتواند به راحتي بخوابد. علاوه بر بيماري‌هاي ذكر شده، مشكلاتي نظير بيماري كوليك و دندان درد نيز از علت هاي مهم بي خوابي نوزاد به شمار مي‌رود.

3. اضطراب جدايي

نوزاداني كه در سنين ۶ الي ۸ ماهگي هستند، معمولا اضطراب جدايي از پدر و مادر را تجربه مي‌كنند و در بسياري از موارد اين اضطراب تا سن ۵ سالگي نيز با كودك همراه است. بنابراين توصيه مي‌شود كه در اين سن نوزاد را بيشتر به خود نزديك كرده و تا هنگام خواب، اتاق او را ترك نكنيد تا نوزاد احساس امنيت كند.

4. سن كم

نوزاداني كه در حال سپري كردن دوماهه اول زندگي خود هستند، معمولا در طول شبانه روز حدود ۱۲ الي ۱۸ ساعت مي‌خوابند. اما به اين نكته توجه داشته باشيد كه اين ساعات به صورت منقطع بوده و هر بار نوزاد تنها ۵ الي ۶ ساعت مي‌خوابد. بنابراين اگر شما نيز در طول شب با بيداري‌هاي گاه و گاه نوزاد مواجه هستيد، به هيچ عنوان نگران نباشيد چرا كه اين روند كاملا طبيعي است. در ۹ ماهگي نوزاد تمام طول شب را به راحتي مي‌خوابد.

5. علت بي خوابي نوزاد | تغيير در برنامه خواب

نوزاد تازه متولد شده از الگوي چرخه شب و روز پيروي نمي‌كند. در واقع ساعت زيستي داخلي بدن نوزاد در حال شكل گيري است. بنابراين نوزاد احتياج دارد كه در طول روز ۲ الي ۳ بار چرت روزانه را تجربه كند. عدم خواب كافي در طول روز باعث خستگي بيش از حد نوزاد شده و پيامدهايي همچون بي‌خوابي و كم خوابي در طول شب را به دنبال دارد.

6. بي خوابي در اثر ترس از تاريكي

بسياري از كودكان و نوزادان از تاريكي وحشت دارند و نمي‌توانند به راحتي بخوابند. در چنين شرايطي بهتر است كه اتاق نوزاد حتي هنگام خواب نيز روشنايي داشته باشد.

7. ساير عوامل بي‌خوابي نوزاد

از ديگر عوامل بي‌خوابي نوزاد مي‌توان به موارد زير اشاره نمود:

-سرو صداي محيط و آشفتگي محل خواب نوزاد
-كثيف بودن پوشك و مرطوب بودن آن
-هيجان و خستگي زياد
-عدم داشتن خواب عميق
-داشتن مشكلاتي نظير آپنه و انسداد تنفسي در هنگام خواب
-آلرژي، آسم و…
-بي خوابي در اثر مصرف داروهاي خاص

براي آگاهي بيشتر درباره نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد.

راهكارهاي مناسب جهت رفع مشكل بي خوابي نوزاد

جهت رفع مشكل بي‌خوابي نوزاد بهتر است در وهله اول ريشه مشكل را پيدا كرده و سپس در جهت رفع آن اقدام نماييد. پيدا كردن نوع مشكل نوزاد به شما كمك مي‌كند كه در درمان بي خوابي نوزاد نتيجه رضايت بخشي را كسب كنيد. مواردي كه در ادامه به آن مي‌پردازيم از جمله راهكارهاي معمول براي رفع بي خوابي محسوب مي‌شوند:

1. برطرف كردن سرماخوردگي

در صورتي كه نوزاد سرما خورده و عفونت تنفسي دارد، ممكن است در اثر سرفه يا احتقان بيدار شود. بنابراين جهت بهبود چنين وضعيتي، توصيه مي‌شود يك مرطوب كننده هوا مانند بخور در اتاق كودك نصب نماييد.

2. علت بي خوابي نوزاد | رفع درد معده

در شرايطي كه نوزاد در اثر نفخ يا ساير موارد دچار درد معده شده است، ماليدن آب گياه آنغوزه مي‌تواند كارگشا باشد. در صورتي كه معده درد نوزاد طولاني شد، حتما به يك متخصص مراجعه نماييد.

بيشتر بخوانيد : از خواب پريدن نوزاد

3. عدم چرت روزانه

نوزاد نياز دارد در طول روز كمي بخوابد و نداشتن چرت روزانه از عوامل مهم بي‌خوابي مي‌باشد. بنابراين سعي كنيد با در آغوش گرفتن و بغل كردن كودك كاري كنيد كه نوزاد به مدت يك الي دو ساعت در طول روز بخوابد.

4. رفع اضطراب جدايي

همان طور كه اشاره شد، استرس و اضطراب ناشي از جدايي نيز ممكن است باعث بي‌خوابي كودك در طول شب شود. شما مي‌توانيد با انجام رفتارهاي مناسب سن و شخصيت كودك، به او كمك كنيد تا ميزان استرس و اضطراب خود را كاهش دهد. نوازش كردن و صحبت كردن با كودك به صورت بسيار آرام و دلنشين، به كودك اين اطمينان را مي‌دهد كه او را ترك نمي‌كنيد. همچنين توصيه مي‌شود تا زماني كه نوزاد به طور كامل نخوابيده، اتاقش را ترك نكنيد. براي حل اضطراب جدايي كودك مي‌توانيد از كمك يك فرد متخصص بهره‌مند شويد.

5. علت بي خوابي نوزاد | رفع ترس از تاريكي

در بسياري از موارد تاريكي و ترس ناشي از آن باعث بد خوابي و بي خوابي كودك مي‌گردد. در چنين شرايطي بهتر است يك چراغ خواب ملايم در اتاق او بگذاريد. براي آشنايي با بهترين روش هاي درمان بي خوابي نوزادان كليك كنيد.

ساير مواردي كه به شما كمك مي‌كند كودك خود را بهتر بخوابانيد به شرح زير هستند:

1. قبل از خواب به خوبي نوزاد را تغذيه نموده تا كاملا سير شود.
2. ارتباط چشمي با كودك نداشته باشيد. چراكه ارتباط چشمي باعث هيجان كودك شده و بي‌خوابي را به دنبال دارد.
3. تخت كودك را از وجود اسباب بازي‌ها و وسايل دست و پاگير مانند ملحفه اضافي، اسباب بازي نوك تيز و پنبه‌اي پاكسازي نماييد. چرا كه اين وسايل ممكن است باعث اختلال در تنفس نوزاد شود.
4. حمام كودك به وسيله آب گرم
5. استفاده از روغن‌هاي خوشبو كننده طبيعي مانند گلاب باعث افزايش آرامش اتاق كودك مي‌شود.
6. نوازش كودك قبل از خواب

براي دريافت مشاوره در زمينه علت بي خوابي نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

مهم‌ترين عوامل بي خوابي نوزاد چيست؟

از مهم‌ترين عوامل بي خوابي نوزاد مي‌توان به گرسنگي و تشنگي، تغيير در برنامه خواب، ترس از تاريكي، دل درد و يا بيماري ديگري مانند سرماخوردگي اشاره كرد.

چگونه بي خوابي نوزاد برطرف مي‌شود؟

براي اين كار بايد ريشه بي‌خوابي را پيدا كرده و سعي در برطرف كردن آن نماييد. هميشه نوزادتان را سير كنيد و يك چراغ خواب با نور ملايم در اتاق بگذاريد تا از تاريكي نترسد. اگر دل درد دارد آن را برطرف نماييد؛ توجه كنيد پرخوري بيش از حد نيز مي‌تواند باعث دل درد و بي خوابي نوزاد شود.

منبع: علت بي خوابي نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: علت بي خوابي نوزاد،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۱۵:۲۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آيا مواد غذايي سرشار از آهن را مي‌شناسيد؟ آهن ماده‌اي ضروري براي بدن انسان است كه بايد توسط تغذيه سالم تامين شود. هموگلوبين‌هاي خون كه وظيفه اكسيژن رساني به اندام‌هاي ضروري بدن را به عهده دارند، توسط آهن ساخته مي‌شوند. كمبود آهن در بدن مشكلات زيادي همچون خستگي، كم خوني، رنگ پريدگي، عفونت، تپش قلب، سردرد، سرگيجه و… را به وجود مي‌آورد. زنان بيشتر از باقي گروه‌ها به آهن نياز دارند چراكه در دوران بارداري و قاعدگي، خون زيادي را از دست مي‌دهند. كودكان نيز به دليل سرعت رشد بالا به مقادير مناسبي از آهن نيازمندند. امروزه قرص‌ها و شربت‌هاي حاوي آهن به بازار آمده‌اند كه در شرايط حاد كمبود آهن مي‌توانند به شما كمك كنند. اما هيچ محلول شيميايي نمي‌تواند جايگزين مواد طبيعي و تغذيه سالم باشد. متخصصان همواره توصيه مي‌كنند كه مردم مواد غذايي آهن را بشناسند و در رژيم كودك آن‌ها را قرار دهند.

منبع: مواد غذايي سرشار از آهن

حبوبات سرشار از آهن

حبوبات منابعي سرشار از مواد مغذي هستند و آهن در بسياري از حبوبات وجود دارد. حبوبات منابع خوبي از آهن براي گياهخواران مي‌باشد. براي آشنايي با بهترين غذاي كمكي براي كودك كليك كنيد.

1. عدس

عدس يكي از منابع گياهي سرشار از آهن است. تنها در يك پيمانه عدس چيزي حدود 6 ميلي گرم آهن وجود دارد. عدس علاوه بر آهن مواد ضروري ديگري را نيز شامل مي‌شود كه از آن‌ها مي‌توان به پروتئين، ويتامين ب، منيزيم و روي اشاره كرد. شما با پختن يك عدسي خوشمزه و سرو آن به همراه ليمو مي‌توانيد يك صبحانه سالم براي خانواده تدارك ببينيد. علاوه بر اين با افزودن كمي عدس به برنج مي‌توانيد ارزش غذايي پلوي خود را بالا بريد.

2. مواد غذايي سرشار از آهن | لوبيا

لوبيا به خصوص لوبياي سفيد يك منبع غذايي سرشار از آهن است. در لوبياي سفيد هم به اندازه عدس آهن وجود دارد يعني چيزي حدود 6 ميلي گرم در يك پيمانه. علاوه بر اين لوبيا سرشار از فيبر است كه به رژيم لاغري كمك فراواني مي‌كند. از ديگر مواد مفيد موجود در لوبياي سفيد مي‌توان به پروتئين، كلسيم، ويتامين ب و آنتي اكسيدان اشاره كرد.

3. نخود

نخود يك ماده گياهي خوشمزه و بسيار مفيد است. در نصف يك پيمانه نخود چيزي بيشتر از 3 ميلي گرم آهن وجود دارد. نخود هم مانند لوبيا سرشار از فيبر است و علي رغم كالري پاييني كه دارد خاصيت سيركنندگي آن بالاست. همانطور كه متوجه شديد عدس، لوبيا و نخود بهترين منابع حبوبات براي جذب آهن مي‌باشند. يعني آش رشته كه يك غذاي سنتي ايراني است مقادير بالايي از آهن را داراست.

بيشتر بخوانيد: تغذيه سالم كودكان

سبزيجات سرشار آهن

يك رژيم غذايي سالم داراي مقادير زيادي از سبزيجات خوشمزه است چرا كه سبزيجات سرشار از ويتامين و آهن مي‌باشند.

1. سيب زميني

پوست سيب زميني را نگيريد، فقط آن را كامل و تميز بشوييد سپس آن را در فر، ماكروفر، روي سنگ و يا آتش بپزيد و به همراه پوست ميل كنيد. سيب زميني با پوست يك منبع عالي براي دريافت آهن است. اين منبع علاوه بر اينكه شامل آهن و ويتامين ب مي‌باشد، ويتامين ث نيز دارد؛ به همين دليل است كه آهن موجود در آن بهتر جذب بدن مي‌شود. سيب‌زميني يكي از غذاهاي محبوب كودكان است كه مي‌تواند از فقر آهن در آنان پيشگيري كند. براي كسب اطلاع در زمينه فقر آهن در كودكان كليك كنيد.

2. مواد غذايي سرشار از آهن | گوجه فرنگي

آب گوجه را بگيريد و در سوپ و خورشت از آن استفاده كنيد. آب گوجه علاوه بر اين كه رنگ و بوي خوبي دارد، جايگزين بسيار مناسبي براي رب‌هاي صنعتي مي‌باشد. آب گوجه داراي مقادير بالاي آهن است و آنتي اكسيداني قوي به نام ليكوپن هم دارد. لازم به ذكر است كه آب گوجه مانند باقي منابع آهن ويتامين ب نيز دارد.

3. سبزي ها

اسفناج، جعفري و آويشن سبزي‌هايي سرشار از ويتامين و آهن هستند. آويشن را به شكل پودري تهيه كنيد و روي غذاهاي مختلف از آن استفاده نماييد. اسفناج را با ماست ميل كنيد تا علاوه بر خوشمزگي ارزش غذايي‌اش نيز بالا برود. جعفري را هم به صورت سبزي تازه خشك شده در غذاهاي خود استفاده كنيد.

4. بروكلي

بروكلي معمولا در سالادها به كار مي‌رود. برخي نيز آن را به صورت آب پز يا سرخ شده مصرف مي‌كنند. شايد شما هم مثل بسياري از افراد زياد طعم بروكلي را دوست نداشته باشيد اما اگر اين ماده را با سس‌هاي مخصوص و ادويه‌هاي خوشمزه تركيب كنيد فوق العاده خوش طعم خواهد شد. بروكلي يك ماده سرشار از آهن، ويتامين و آنتي اكسيدان است. مصرف بروكلي مي‌تواند از بدن شما در برابر بسياري از بيماري‌ها محافظت نمايد.

بيشتر بخوانيد: غذاي كودك زير يك سال

مواد غذايي حيواني سرشار از آهن

دو نوع آهن وجود دارد آهن هِم و آهن غير هِم. آهن هِم آهن وجود در منابع حيواني مانند گوشت و جگر است. آهن غير هِم نيز آهن موجود در منابع گياهي مانند سبزيجات و حبوبات مي‌باشد. آهن هِم كه در پروتئين‌هاي حيواني يافت مي‌شود بهتر جذب بدن انسان مي‌گردد. بنابراين اگر كم خوني جدي داريد، حتما منابع حيواني سرشار از آهن را مصرف نماييد.

1. گوشت قرمز

گوشت قرمز به خصوص گوشت گاو منبع فوق العاده‌اي از آهن است. روي، پتاسيم، چربي اشباع و مواد معدني نيز در گوشت گاو وجود دارد. گرچه كه گوشت گاو يك ماده خوشمزه، مقوي و مفيد است اما مصرف زياد آن نيز مي‌تواند آسيب‌زا باشد. توصيه مي‌شود كه گوشت گاو را به همراه مقادير ويتامين ث مثل گوجه ميل كنيد تا آهن موجود در آن بهتر جذب شود.

2. مواد غذايي سرشار از آهن | جگر

جگر يك غذاي خوشمزه و مقوي است. حتما از كودكي ديده‌ايد كه براي بيماري كه خون زيادي از دست مي‌دهد، جگر مي‌آورند تا تقويت شود. دليل اين كه جگر به رفع كم خوني كمك مي‌كند، آهن موجود در آن است. جگر سرشار از انواع ويتامين‌هاست؛ ويتامين‌هايي مانند ويتامين د، ويتامين آ و ويتامين ب در جگر فراوانند. جگر را به صورت كبابي يا خوراك مي‌توانيد مصرف كنيد. براي كسب اطلاعات در زمينه كمبود آهن كليك كنيد.

3. تخم مرغ

تخم مرغ اغلب جايگاه خوبي در صبحانه اكثر مردم جهان دارد. اين ماده سير كنندگي فراواني دارد، پروتئين آن براي ساخت عضله مفيد است و ورزشكاران از نوع آب پز آن استفاده مي‌كنند. اين ماده غذايي خوشمزه كه در اكثر كيك‌ها و دسرها و غذاها به كار مي‌رود، حاوي مقادير بالايي از آهن مي‌باشد.

4. مواد غذايي سرشار از آهن | ماهي

ماهي سالمون و قزل علاوه بر داشتن امگا 3 يكي از منابع مهم آهن به شمار مي‌روند. تن ماهي نيز مي‌تواند به نياز بدن براي دريافت آهن كمك كند. سعي كنيد از تن ماهي‌هايي استفاده كنيد كه در آب و نمك قرار دارند نه تن‎هايي كه در روغن غوطه ور هستند. بدين صورت كالري مصرفي خود را پايين مي‌آوريد و ارزش غذايي خود را بالا مي‌بريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مواد غذايي سرشار از آهن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

چه تنقلات و ميان وعده هايي داراي آهن هستند؟

تنقلاتي مانند شكلات و برگه زرد آلو سرشار از آهن هستند و براي ميان وعده مناسب‌اند. البته به هيچ وجه نبايد شكلات را بيش از حد مصرف كنيد چرا كه ضرر آن از سودش بيشتر است.

چه موادي آهن را خنثي مي‌كنند؟

نوشيدني‌هاي داراي كافئين مانند چاي و قهوه جذب آهن را تا حد زيادي كاهش مي‌دهند.

چه موادي به جذب بهتر آهن كمك مي كنند؟

موادي كه سرشار از ويتامين ث باشند مانند پرتقال، كيوي، طالبي،فلفل دلمه‌اي، گوجه، توت فرنگي و… به جذب بهتر آهن كمك مي‌كنند.

منبع: مواد غذايي سرشار از آهن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مواد غذايي سرشار از آهن،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۱۲:۲۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

مرگ در زايمان سزارين شايد دور از انتظار باشد، اما يكي از اساسي‌ترين موضوعات در زمينه بهداشتي و درماني در سراسر دنيا، مرگ و مير مادران باردار طي زايمان است. با وجود پيشرفت‌ها شگرف و بزرگ در زمينه پزشكي توقع شنيدن مرگ و مير مادران باردار در اثر زايمان وجود ندارد، با اين حال، جالب است بدانيد ميزان مرگ در زايمان سزارين تا ده برابر بيشتر از زايمان واژينال (طبيعي) است. چند سالي است زايمان به روش سزارين در بين مادران باردار محبوبيت زيادي پيدا كرده كه علل متفاوتي وجود دارد، هم‌چنين عوارض سزارين بسيار بيشتر از زايمان واژينال است و خطرات و عوارضي براي مادر، جنين و نوزاد به دنبال دارد. در صورتي كه در مورد انتخاب روش زايمان شك داريد، مي‌توانيد از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: مرگ در زايمان سزارين

بررسي آماري ميزان مرگ و مير مادران طي زايمان

بررسي‌ها و گزارشات سالانه جهاني نشان مي‌دهد حدود ۳۰۳۰۰۰ مادر طي زايمان جان خود را از دست مي‌دهند. به عبارت ديگر، روزانه تقريبا ۸۳۰ مادر يا هر دو دقيقه يك مادر در اثر زايمان جان خود را از دست مي‌دهد.

عوامل متفاوتي از قبيل عفونت‌ها، خونريزي شديد زايماني، كمبود امكانات و … در اين مرگ‌ دخيلند. در ادامه مقاله به معرفي زايمان سزارين، عوارض، انواع برش‌ها در سزارين و شرايط موثر در مرگ مادران مي‌پردازيم. براي غلبه بر ترس از زايمان كليك كنيد.

علل مرگ در زايمان سزارين

از جمله مهمترين علل مرگ در زايمان سزارين مي توان به موارد زير اشاره داشت :

آندومتريت

پس از پاره شدن غشاها، رحم مادر در معرض عفونت قرار مي گيرد. براي آگاهي بيشتر بهتر است مقاله آندومتريت را مطالعه نماييد يا با يك پزشك مشورت كنيد.

عفونت زخم

بع از سزارين در بعضي از زنان لايه خارجي پوست دچار عفوت مي شود. كه عفونت زخم پس از سزارين ناميده مي شود. عفونت زخم اغلب با تب و درد شكم همراه است. عفونت پوست يا هر لايه بافتي معمولا با آنتي بيوتيك و مراقبت قابل درمان است ولي در صورت جدي گرفته نشدن اين عفونت مي تواند به اندام هاي ديگر نيز سرايت كند.

تب نفاس | تب بعد از زايمان

عفونت بعد از زايمان خطرناك ترين عامل بعد از زايمان سزارين است. كه اگر اين عفونت در بدن پخش شود به آن سپسيس گفته مي شود. در اكثر مواقع اين عفونت زود تشخيص داده شده و با آنتي بيوتيك درمان مي شود. در موارد كمي تب بعد از زايمان مرگبار است.

خون ريزي

ميانگين خونريزي در زايمان طبيعي نيم ليتر است كه در عمل سزارين حدود دو برابر مي شود. اكثر زنان مي توانند اين ميزان خونريزي را تحمل كنند ولي در مواردي نيز همين خون ريزي براي مادر مشكل ايجاد مي نمايد و مي تواند براي او خطرناك باشد.

فشار بالاي خون و آمبولي ريه

چهارده درصد مرگ عمل سزارين به دليل فشار بالاي خون مادر بوده است. به همين دليل بهتر است در طي دوران بارداري تحت نظر پزشك باشيد و ملاقات هاي مداومي با او داشته باشيد تا فشار خون بالا كنترل و تحت درمان قرار گيرد.

آمبولي ريه يك لخته ي خون در ريه است كه در مادراني كه عمل سزارين داشته اند بيشتر ديده شده است.

 

خطرات مرگ در زايمان سزارين

ايجاد برش روي شكم و رحم و سپس خارج كردن جنين را به روش سزارين مي‌نامند. امروزه بيشتر مادران و پزشكان طرفدار روش سزارين هستند، اين امر ممكن است به دليل ترس مادران از زايمان واژينال و درد ناشي از آن، كمبود امكانات براي زايمان واژينال، نبود محيط امن و آرام جهت زايمان واژينال باشد.

البته زايمان سزارين ممنوعيت مطلق ندارد و در مواردي كه زايمان واژينال با خطر همراه باشد، انجام مي‌شود. زايمان به روش سزارين در مواردي مانند جفت سرراهي مركزي، خونريزي از جفت سرراهي، سابقه ترميم رحم، سابقه قبلي سزارين با برش كلاسيك، هيدروسفال و مننگوميلوسل بودن جنين، اختلال در ضربان قلب جنين، عدم پيشرفت زايمان، عدم موفقيت القا زايمان، هرپس تناسلي فعال مادر، زايمان سخت مانند ديستوشي شانه و مرگ قريب‌الوقوع مادر به زايمان واژينال ترجيح داده مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با زايمان سزارين كليك كنيد.

عوارض سزارين

علي‌رغم اينكه زايمان به روش سزارين در برخي موارد اورژانسي است، عوارض و پيامدهاي نامطلوبي براي مادر و جنين به ارمغان مي‌آورد.

عوارض مادري به دو دسته عوارض زودرس و عوارض ديررس دسته‌بندي مي‌شوند. عوارض زودرس مانند تب با منشا نامشخص، اندومتريت، عفونت ادراري، عفونت زخم جراحي، خونريزي، آمبولي ريوي و عوارض ديررس شامل انسداد روده به دليل چسبندگي، باز شدن بخيه رحم، خونريزي شديد و غيرقابل كنترل است.

سزارين موجب افزايش مرگ مادران نيز مي‌شود كه علت اصلي آن عفونت نفاسي، خونريزي، ايجاد لخته در عروق و بروز ترومبوآمبوليسم است‌. در نظر داشته باشيد ميزان مرگ در زايمان سزارين در مادران چاق بيشتر است. پارگي مثانه از ديگر عوارض است. بروز عفونت رحم پس از سزارين به علت خارج كردن جفت با دست و يا خروج خودبه‌خودي جفت با افزايش زمان سزارين شايع است. عفونت زخم و باز شدن بخيه‌ها آن منجر به بستري شدن مجدد، تخليه ترشحات و ترميم زخم شده و از شايع‌ترين علل مرگ در زايمان سزارين است.

از شكايات شايع مادران بعد از سزارين درد شديدي است كه محدوديت‌هايي در فعاليت روزانه ايجاد مي‌كند و براي تسكين درد، مسكن تجويز مي‌شود. مصرف غذا پس از سزارين با تهوع و استفراغ همراه است كه اين امر منجر به تاخير در شروع تغذيه شده و مشكلاتي را براي مادر به وجود مي‌آورد.
هم‌چنين دوره نقاهت طولاني‌تر، خونريزي پس از زايمان و چسبندگي رحم پس از سزارين و احتمال بستري مجدد به دليل بروز مشكلات ناشي از سزارين بيشتر است.

دسته ديگر عوارض ناشي از زايمان مربوط به عوارض جنيني است. مطالعات و بررسي‌ها وقوع فلج، شكستگي جمجمه و ساير استخوان‌ها، آسپيراسيون مايع آمنيوتيك، دپرسيون تنفسي به دليل بيهوشي، زخمي شدن تصادفي جنين، كم‌خوني در بدو تولد و كم‌خوني فقرآهن در آينده، ديابت، زايمان قبل از موعد را نشان مي‌دهد.

انواع برش هاي سزارين

برش‌ها سزارين روي شكم و روي رحم ايجاد مي‌شود. برش‌ها شكمي به صورت برش عمودي و افقي، و برش‌ها روي رحم به سه شكل كلاسيك، طولي پايين (برش روي سگمان تحتاني رحم) و برش عرضي ديده مي‌شود.

پيشنهاد مي‌شود مقاله بايدها و نبايدهاي دوران بارداري را بخوانيد.

شرايط موثر در مرگ مادران در روش زايمان سزارين

مشكلات اقتصادي_اجتماعي و دسترسي محدود به خدمات پزشكي و متخصصين، دسترسي كم‌تر به مراكز بهداشتي باعث مي‌شود مادر باردار به طور منظم معاينه نشده و با مشكلات جدي و حتي مرگ طي زايمان رو‌به‌رو شود. رده سني ۱۵ تا ۱۸ سال يكي از علل مرگ در زايمان سزارين است چراكه در اين سن به علت عدم رشد كامل لگن، امكان سزارين افزايش مي‌يابد. مادران اول‌زا نيز با خطر بيشتري براي رو‌به‌رو شدن با مرگ مواجه‌اند، البته از زايمان پنجم به بعد نيز احتمال مرگ در زايمان سزارين بيشتر است.

ساير علل پزشكي موثر در مرگ مادر كه توسط متخصصين قابل پيشگيري هستند، شامل خونريزي شديد پس از زايمان و جمع نشدن رحم، افزايش فشارخون، بالا بودن ميزان پروتئين در ادرار، عفونت، سقط ناامن جنين، زايمان طولاني و غيربهداشتي، آمبولي ريه، گذشتن از موعد مقرر زايمان، كوتاهي كادر درمان، خونريزي داخل رحمي است. براي آشنايي بيشتر با خطرات بارداري كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مرگ در زايمان سزارين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مرگ در زايمان سزارين،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۳:۵۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

با وجود پيشرفت‌هاي روز افزون در علم پزشكي، هنوز درمان اوتيسم به طور قطعي پيدا نشده است. با اين حال فعاليت‌هاي آموزشي و درمان‌هاي رفتاري تا حد زيادي به بهبود علائم اختلال اوتيسم و جلوگيري از پيشروي اين بيماري كمك مي‌كند. آنچه كه اهميت دارد تشخيص زود هنگام اوتيسم و بالا رفتن سطح آگاهي والدين كودك نسبت به اين اختلال است. به خصوص اگر اوتيسم زير سه سالگي تشخيص داده شود، در روند بهبود بيماري تأثير بسزايي خواهد داشت. نحوه‌ي برخورد والدين با كودك اوتيستيك اهميت بسياري دارد؛ بنابراين لازم است والدين نيز آموزش ببينند و با مشاور كودك و روانشناس در ارتباط باشند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: درمان اوتيسم

آيا اوتيسم درمان دارد؟

اوتيسم طيف وسيعي از اختلالات رشدي را در بر مي‌گيرد و با نقص در عملكرد اجتماعي و ارتباطي همراه است. فرد مبتلا به اين اختلال دايره‌ي علايق و فعاليت‌هاي محدودي دارد و اغلب رفتارهاي كليشه‌اي و تكراري، اختلال در زبان و گفتار را از خود بروز مي‌دهد. اگر چه درمان‌هاي رفتاري تا حد زيادي به پيشرفت فرد در زمينه‌هاي اجتماعي و رفتاري كمك زيادي مي‌كنند اما هيچ دارو و معالجه‌ي قطعي براي اين اختلال وجود ندارد و تنها مي‌توان با استفاده از روش‌هايي كه در ادامه ذكر مي‌كنيم به كنترل بيماري و كاهش علائم اميدوار بود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اختلالات طيف اوتيسم كليك كنيد.

درمان اوتيسم با روش يكپارچگي شنيداري

در درمان يكپارچگي شنيداري گفته مي‌شود كه حساسيت‌هاي كودك به صداها يكي از علل اصلي بروز رفتارهاي ناسازگارانه در اوست. در اين روش فرد را در معرض طيف تصادفي از صداها قرار مي‌دهند تا به ورودي‌هاي مختلف شنوايي عادت كرده و آن‌ها را طبيعي ارزيابي كند. اين روش درماني در جلسات نيم ساعته و در طول هفته برقرار مي‌شود. از فوايد اين روش كاهش و بهبود رفتارهاي نابهنجار و افزايش شناخت، حافظه و رفتارهاي اجتماعي است.

 

روش teach در درمان اوتيسم

اين روش در حال حاضر بسيار پر طرفدار بوده و از انتخاب‌هاي اصلي در درمان اوتيسم به شمار مي‌رود. اين روش درماني روشي ساختمند است كه بر رشد فردي و استقلال فرد مبتلا به اوتيسم تأكيد دارد. روش teach در تمام ابعاد ساختاري كودك اوتيستيك مداخله مي‌كند به همين سبب آن را يك مدل كل‌نگر در درمان ا‌وتيسم در نظر مي‌گيرند. در اين روش به كودك آموزش داده مي‌شود تا چطور به درك بهتر محيط اطراف و رفتارهاي اطرافيانش بپردازد. براي مثال كودك ياد مي‌گيرد وقتي دچار درد در ناحيه‌اي از بدنش مي‌شود، به جاي جيغ و فرياد زدن احساس خود را به والدينش بگويد.

 

روش تحليل رفتار كاربردي در درمان اوتيسم

روش تحليل رفتار كاربردي موفق‌ترين روش درمان اوتيسم شناخته شده‌است. در اين روش رفتارهاي مثبت كودك به واسطه‌ي پاداش‌ها تقويت و رفتارهاي منفي او كاهش مي‌يابد. همچنين با استفاده از روش‌هاي زنجيره سازي و شكل دهي رفتار مي‌توان مهارت‌ها و توانايي‌هاي جديدي را در كودك مبتلا به وجود آورد.

 

برخي ديگر از روش‌هاي رفتار درماني

از انواع روش‌هاي درماني رفتاردرماني مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. روش ارتباط با تبادل تصوير

اين روش براي كودكان اوتيسمي به كار مي‌رود كه در زبان و گفتار اختلال دارند. به كودك آموزش داده مي‌شود تا با استفاده از تصاوير، احساسات و نيازهاي خود را به اطرافيان منتقل كند.

2. روش فلور تايم

در اين روش بيشتر از بازي درماني استفاده مي‌كنند و به كودك مبتلا به اوتيسم كمك مي‌شود تا در طي مجموعه‌اي از بازي‌هاي مرحله‌اي، ارتباطات خود را با ديگران بيشتر كند.

3. داستان‌هاي اجتماعي

داستان‌هاي اجتماعي به كودك كمك مي‌كند تا ياد بگيرد چگونه احساسات و منظور ديگران را درك كند. از طريق گوش كردن به اين داستان‌ها مي‌فهمد چه جواب يا عكس العملي مناسب است.

4. درك مجموعه حواس

اين روش باعث مي‌شود تا كودك داراي اوتيسم بيشتر از حواس پنج گانه‌ي خود بهره ببرد. براي مثال كودكي كه در حس لامسه‌اش دچار مشكل است، اشياء متفاوت با جنس‌هاي مختلف را لمس و با آن‌ها كار مي‌كند.

براي كسب اطلاعات بيشتر درباره جديدترين روش‌هاي درماني براي اختلالات عصبي رشدي كليك كنيد.

درمان اوتيسم با موسيقي

درمان با استفاده از موسيقي يكي از روش‌هاي مؤثر و جديد جهت بهبود و كاهش علائم‌اوتيسم در كودكان است. در اين نوع درمان، درمانگر از روش‌هايي مانند بداهه نوازي، خواندن شعرهاي ريتميك و گوش دادن به موسيقي تعاملات مثبتي را با كودك اوتيستيك برقرار مي‌كند. از آنجايي كه ناتواني در برقراري ارتباط مشخصه‌ي اصلي اوتيسم است، درمانگر در موسيقي درماني تلاش مي‌كند تا با تمركز بر ارتباط و به خصوص ارتباط غيركلامي، تجربه‌‌ي هيجانات سالم را به كودك مبتلا هديه دهد. موسيقي درماني اغلب در روند درمان‌هاي شناختي رفتاري و يا گفتار درماني توسط روانشناس و كاردرمانگر، به عنوان يك درمان كمكي انجام مي‌شود.

 

بازي درماني از روش‌هاي مؤثر در درمان اوتيسم

بازي درماني از جمله مؤثرترين روش‌ها براي درمان انواع اختلالات كودكان به شمار مي‌رود و درمانگران آن را به شدت توصيه مي‌كنند. هدف از بازي درماني اين است كه كودك در فرآيند بازي كردن، بتواند احساسات و هيجانات مختلف را تجربه كرده و ابراز نمايد. اغلب كودكان مبتلا به اوتيسم نمي‌توانند احساسات ديگران را تشخيص دهند و همچنين در بروز احساسات و هيجانات خود مشكل دارند؛ بازي درماني اين امكان را به آن‌ها مي‌دهد تا در فضايي شاد و بدون تنش چنين موضوعاتي را فرا بگيرند و تمرين كنند.

براي آشنايي با نحوه آموزش و رفتار با كودكان استثنايي كليك كنيد.

رژيم غذايي براي درمان اختلال طيف اوتيسم

اغلب بدن كودكان مبتلا به اوتيسم نسبت به مواد غذايي حاوي گلوتن و كازيين واكنش منفي مي‌دهد. اين پروتئين‌ها كه در موادي همچون گندم و لبنيات وجود دارند، علائم بيماري و پرخاشگري‌هاي كودك را افزايش مي‌دهند. رژيم غذايي بدون گلوتن و كازيين مي‌تواند جهت جلوگيري از افزايش علائم مؤثر باشد. بهتر است مواد غذايي مانند گندم، محصولات حاصل از آن و لبنيات از برنامه غذايي كودك مبتلا به اوتيسم حذف شود و يا بسيار محدود باشد.

در برخي موارد گزارش شده كه مهارت‌هاي اجتماعي و تكلم كودكان مبتلا به اوتيسم با رعايت اين رژيم غذايي به ميزان زيادي بهبود يافته است. مصرف مواد غذايي همچون ميوه‌جات و سبزيجات تازه، قرص اُمگا سه، گوشت قرمز و سفيد، ويتامين ب، ويتامين د، قرص كلسيم و آب زياد به درمان ناهنجاري‌هاي ناشي از اوتيسم كمك شاياني مي‌كند. شير شتر يكي ديگر از مواردي است كه به دليل پروتيين‌هاي محافظ و آنزيم‌هاي ضد باكتريايي كه دارد، تأثير بسزايي در كاهش علائم دارد.

 

دارو درماني

داروها جهت كاهش علائم رفتاري اختلالات طيف اوتيسم مانند تحريك پذيري، پرخاشگري، خودآزاري و رفتارهاي آسيب‌زننده ديگر مورد استفاده قرار مي‌گيرند و تأثيرات مثبتي هم دارند. علاوه بر اين داروها با كاهش رفتارهاي مداخله كننده به پيشرفت و اثربخشي بيشتر روش‌هاي رفتار درماني مانند روش تحليل رفتار كاربردي كمك مي‌كنند. ريسپريدون اولين داروي تأييد شده در درمان اوتيسم است و در كاهش رفتارهاي پرخاشگرانه و خودآزاري تأثير بسزايي دارد اما متاسفانه عوارضي همچون سرگيجه، خشكي دهان و افزايش اشتها را براي كودك به همراه دارد.

از ديگر داروهاي مؤثر در بهبود علائم اوتيسم آرپيرازول است كه مي‌تواند بر بيش فعالي و افزايش كيفيت زندگي كودكان مبتلا به اوتيسم هم مؤثر باشد. كلوزاپين نيز از جمله داروهايي است كه به ميزان زيادي پرخاشگري در كودكان اوتيسم را كاهش مي‌دهد اما عوارض جانبي سنگيني مانند افزايش وزن و سندروم متابوليك را به همراه دارد به همين دليل به ندرت در ميان داروهاي تجويزي اختلال اوتيسم قرار مي‌گيرد.

داروي بعدي هالوپريدول يا هالدول نام دارد كه بيشتر جهت درمان اسكيزوفرني، سندروم تورت و توهم مورد تجويز قرار مي‌گيرد اما مي‌تواند علائم بيش فعالي و نقايص اجتماعي ناشي از اوتيسم را بهبود بخشد. مصرف طولاني مدت اين دارو منجر به حركات غير ارادي عضلات مي‌شود. هيچ كدام از داروهاي ذكر شده را خودسرانه و بدون مشورت پزشك به كودك اوتيستيك ندهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان اوتيسم كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

جديدترين روش درمان اوتيسم كدام است؟

امروزه بيشتر از درمان‌هاي رفتاري مانند روش تحليل رفتار كاربردي، روش تيچ و موسيقي درماني و بازي درماني براي كاهش علائم و كنترل اختلال اوتيسم بهره مي‌گيرند و تمام اين درمان‌ها لازم است زير نظر مشاور كودك انجام گيرد.

درمان اوتيسم با طب سنتي چگونه است؟

طب سنتي و غذاها و داروهايي كه براي درمان مطرح مي‌شوند تنها مكمل روش‌هاي رفتاري و رواني هستند و نمي‌توان به آن‌ها تكيه كرد. از جمله مواد غذايي مؤثر در درمان اوتيسم مي‌توان به گياه جينكوبيلوبا انگور، كنگر مخلوط عسل و آويشن در آب و آب شلغم به همراه عسل اشاره كرد.

منبع: درمان اوتيسم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درمان اوتيسم،
موضوع:
[ ۱۲ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۲۶:۰۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

كمبود ويتامين آ در كودكان يكي از شايع ترين مشكلات تغذيه‌اي در كشورهاي در حال توسعه مانند ايران است. ويتامين آ براي بدن انسان ضروري مي‌باشد. ويتامينa در سلامتي چشم ها، پوست و سيستم ايمني بدن نقش اساسي دارد. كودكان، بيشتر از باقي افراد به اين نوع ويتامين نياز دارند چرا كه در حال رشد هستند و بيشتر در معرض عفونت قرار مي‌گيرند. كمبود ويتامين آ مشكلات زيادي را در بدن انسان به وجود مي آورد كه وحشتناك ترين آن كوري مطلق است. آمارها نشان داده سالانه 500 كودك زير 5 سال بر اثر كمبود ويتامين آ در خطر كوري قرار مي گيرند. با مطالعه و كسب اطلاعات درباره عارضه كمبود ويتامين آ در كودكان مي‌توانيد از فرزندتان در مقابل اين خطر حفاظت كنيد. در اين باره مي‌توانيد از خدمات مشاوره كودك نيز استفاده كنيد.

منبع: كمبود ويتامين آ در كودكان

فوايد ويتامين آ (a) براي كودكان

ويتامين آ يكي از ويتامين هاي محلول در چربي است و نقش زيادي در سلامت و رشد انسان دارد.

امروزه در كشورهاي توسعه يافته مانند آمريكا، انگلستان، سوئيس و … كمبود ويتامين آ ريشه كن شده اما در كشورهاي در حال توسعه مانند كشور خودمان اين عارضه به وفور در كودكان و بزرگسالان ديده مي‌شود.

برخي گروه هاي خاص مانند زنان باردار، زنان شيرده، افراد مبتلا به اسهال، افراد مبتلا به فيبروز كيستيك، نوزادان و كودكان بيشتر از ديگران در خطر كمبود ويتامين آ قرار دارند.

ويتامين آ فوايد زيادي براي بدن انسان دارد از جمله: كمك به سلامت پوست و مو و ناخن، پيشگيري از عفونت، كمك به بهبود زخم ها و جراحات، بهبود سيستم ايمني بدن، خونسازي، تامين سلامت بافت‌هاي مخاطي دهان، كمك به رشد استخوان ها و …

علاوه بر تمام اين ها نقش ويتامين آ در سلامت بينايي غير قابل انكار است. ويتامين به بينايي و ديد در شب كمك مي كند.

 

مشكلاتي كه كمبود ويتامين آ در كودكان ايجاد مي كند

_ افزايش ريسك مرگ و مير كودكان

_افزايش خطر ابتلا به انواع عفونت ها

_ ايجاد اختلال در رشد استخوان ها

_ ايجاد اختلال در سيستم خونسازي

_ ايجاد نقايص بينايي و به طور ويژه شب كوري

_ اختلال در رشد كودك (وزن گيري، بلند شدن قد، سلامت بافت هاي بدن)

_ ضعف سيستم ايمني

_ طولاني‌تر شدن دوره نقاهت بيماري ها

توجه داشته باشيد اين مشكلات علاوه بر اين كه كودكان را درگير مي‌كند، خطراتي براي بزرگسالان نيز پيش مي‌آورد. پس اگر متوجه كمبود ويتامين آ در بدن خودتان هم شده‌ايد بايد سريع‌تر تحت درمان قرار بگيريد. حتما درباره تغذيه سالم كودكان بخوانيد.

 

نشانه هاي كمبود ويتامين آ در كودكان

1.خشكي پوست: كمبود ويتامين آ در بدن مي تواند به خشكي پوست بيانجامد. اين مشكل حتي سبب ايجاد اگزما و ساير مشكلات پوستي مي‌شود.

2.خشكي چشم: خشك شدن چشم و نداشتن اشك يكي از علائمي است كه از كمبود ويتامين آ خبر مي‌دهد. خشكي چشم مشكلاتي مربوط به قرنيه ايجاد مي‌كند.

3.شب كوري: كودكاني كه در تاريكي نمي‌توانند چشم‌هاي خود را با محيط سازگار كنند يا در تاريكي كم چيزي نمي‌بينند احتمالا دچار كمبود ويتامين آ هستند.

4.كند شدن رشد: كودكان مبتلا به كمبود ويتامين آ كمتر از همسالان‌شان قد مي‌كشند، كمتر وزن مي‌گيرند و به طور كلي رشد مي‌كنند.

5.ابتلا به عفونت: كمبود ويتامين آ در بدن كودكان و بزرگسالان مي‌تواند مقدمه‌اي بر ابتلا به انواع عفونت به خصوص عفونت گلو و سينه شود.

6.التيام نيافتن زخم ها: كودكاني كه ويتامين آ در بدن آن ها كم است در فرايند كلاژن سازي به مشكل بر مي‌خورند. به همين دليل زخم هاي آن ها ديرتر از ديگران خوب مي‌شود.

7.آكنه: همانطور كه متوجه شديد كمبود ويتامين آ بيشتر در مشكلات پوستي خودش را نشان مي دهد، آكنه و جوش صورت نيز از نشانه هاي كمبود اين ويتامين هستند.

8.نقص ايمني: همانطور كه قبل‌تر گفتيم ويتامين آ به بهبود سيستم ايمني بدن كمك مي‌كند و نبود آن طبيعتا سبب ضعيف شدن اين سيستم مي شود. نقص ايمني در كودكاني كه مبتلا به كمبود ويتامين آ هستند، به صورت مشكلات گوارشي و تنفسي ديده مي شود.

 

منابع غني ويتامين آ براي كودكان

حال كه متوجه اهميت مصرف ويتامين آ شديد و نشانه هاي كمبود اين ويتامين را ياد گرفتيد، لازم است منابع غني ويتامين آ را بشناسيد. گرچه كه با مراجعه به متخصص مي توانيد شربت يا قرص اين ويتامين را تهيه كنيد اما هميشه منابع طبيعي انتخاب بهتري هستند.

براي آشنايي با ميان وعده سالم براي كودكان كليك كنيد.

منابع حيواني سرشار از ويتامين آ

_جگر و قلوه

_ تخم مرغ

_ لبنيات پرچرب

_كره

_ ماهي به خصوص ماهي سالمون

_ گوشت

منابع گياهي سرشار از ويتامين آ

_ سبزي هايي كه برگ سبز دارند مانند كاهو، جعفري، اسفناج

_ هويج

_ كلم

_ كدو حلوايي

_ ميوه هاي زرد مانند انبه، پاپايا، زردآلو، هلو، موز، طالبي، انگور، نارنگي، پرتقال

_ برگه خشك هلو و زردآلو

_ سيب زميني شيرين

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي جبران كمبود ويتامين آ در كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

علت بروز عارضه كمبود ويتامين آ در كودكان چيست؟

تغذيه با شير خشك به خصوص شير خشك هاي رقيق شده در دو سال اول زندگي، سوء تغذيه، از دست دادن مواد مغذي به دليل ابتلا به بيماري هايي نظير اسهال و عفونت، رژيم غذايي فاقد چربي.

آيا مصرف زياد از حد ويتامين آ مي تواند مشكل ساز باشد؟

بله. همانقدر كه مصرف كم ويتامين آ مشكل ساز است مصرف زياد اين ماده نيز خطر دارد. ويتامين آ اگر زياد مصرف شود در كبد ذخيره شده و سبب مسموميت و برخي مشكلات مانند گيجي مي شود.

مقدار نياز بدن كودكان به ويتامين آ چقدر است؟

كودكان با توجه به سن به 300 تا 600 ميكروگرم ويتامين آ احتياج دارند. اين مقدار براي بزرگسالان 800 تا 900 گرم مي باشد.

ويتامين آ چه انواعي دارد؟

به طور كلي دو نوع ويتامين آ در طبيعت وجود دارد: ويتامين از پيش ساخته شده– پرو ويتامين

منبع: كمبود ويتامين آ در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۲۱:۴۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

دعواي بين بچه ها يكي از مسائلي است كه همه ما در خانواده تجربه مي‌كنيم. اگر شما بيشتر از يك فرزند داشته باشيد دير يا زود با اختلاف‌هاي ميان آن‌ها روبه‌رو مي‌شويد. بااين‌حال بسياري از والدين نمي‌دانند كه در مقابل اين شرايط چطور رفتار كنند. دعواي بين بچه ها به همان اندازه كه موضوع ساده‌اي است اگر به‌درستي مديريت نشود مي‌تواند مشكلات بسياري را به همراه داشته باشد. ازيك‌طرف اگر در اين دعواها دخالتي نداشته باشيد ممكن است يكي از فرزندانتان از اين شرايط آسيب ببيند. از طرف ديگر دخالت شما مي‌تواند باعث شود فرزندانتان احساس كنند شما در حال طرفداري از يكي از آن‌ها هستيد. به همين خاطر والدين معمولاً در اين موقعيت‌ها دچار احساس تعارض و درماندگي مي‌شوند. در صورتي كه در اين زمينه در خانواده تان دچار مشكل شده‌ايد، از مشاوره كودك استفاده بفرماييد.

منبع: دعواي بين بچه ها

دعواي بين بچه ها

تحمل دعوا و مرافه بين بچه ها در كنار احساس مادرانه در جهت حفظ آرامش و عدالت، كار آساني نيست. كودكان ممكن است در هر سني با يكديگر دعوا كنند و گاه مي‌بينيم كه آسيب هاي جدي وارد مي‌كنند. پدر و مادر اگر در اين بين طرف كشي كنند و يا بخواهند جانب دارانه رفتار كنند، شايد موفق شوند در كوتاه مدت به اختلافات پايان دهند؛ اما در بلند مدت متوجه آسيب هاي رواني فرزاندشان خواهند شد.

دلايل دعواي بين بچه ها

جلب‌توجه والدين

روانشناسان معتقدند يكي از مهم‌ترين دلايل اختلاف و دعواي بين بچه ها انحصارطلبي است. كودكان معمولاً دوست دارند تمام توجه و محبت والدين را براي خودشان داشته باشند و اين باعث مي‌شود بسياري از مواقع با يكديگر درگير شوند. به همين خاطر معمولاً تولد فرزند كوچك‌تر باعث مي‌شود كه بزرگ‌ترها احساس خطر كنند و رابطه خوبي با خواهر يا برادر كوچك‌ترشان نداشته باشند. درنتيجه اگر مي‌خواهيد رابطه ميان فرزندانتان را مديريت كنيد سعي كنيد شرايط مساوي براي همه آن‌ها در نظر بگيريد.

مسير طبيعي رشد

اختلاف ميان بچه‌ها در كنار مشكلاتي كه دارد تا حد زيادي به رشد آن‌ها هم كمك مي‌كند. اين اختلاف‌ها يك واكنش طبيعي هستند كه باعث مي‌شود فرزندانتان روش‌هاي حل مسئله و همين‌طور دفاع كردن از حقوق خود را ياد بگيرند. به همين خاطر بسياري از روانشناسان معتقدند كه خيلي اوقات لازم نيست شما در دعواي ميان فرزندانتان دخالت كنيد. بلكه با كمي صبوري به آن‌ها اجازه بدهيد كه خودشان مشكلات پيش‌آمده را به شكلي حل كنند. پيشنهاد مي‌شود حتما مقاله دخالت والدين در دعواي بچه ها را نيز بخوانيد.

نقش والدين در دعواي بين بچه ها

همان‌طور كه گفتيم اختلاف و دعواي بين ميان بچه ها گاهي اوقات والدين را در يك دوراهي قرار مي‌دهد. ترس از آسيب ديدن فرزندان يا نكات تربيتي كه مي‌خواهيم به آن‌ها آموزش بدهيم باعث مي‌شود در دعواها مداخله كنيم. بااين‌حال دخالت مستقيم شما مي‌تواند پيامدهاي منفي بسياري داشته باشد. همان‌طور كه گفتيم اختلاف ميان فرزندان معمولاً به اين خاطر است كه آن‌ها تمام توجه شما را براي خودشان مي‌خواهند.

اين درحاليست كه دخالت شما در دعواي آن‌ها باعث مي‌شود احساس كنند، شما در حال جانب‌داري كردن از ديگري هستيد؛ و اين موضوع مي‌تواند خشم و ناراحتي آن‌ها را چندين برابر كند. مشاورين كودك معتقدند بهترين راه‌حل براي كاهش دعوا ميان فرزندانتان اين است كه از روش‌هاي غيرمستقيم استفاده كنيد. براي مثال از طريق آموزش همدلي يا راه‌هاي حل مسئله به آن‌ها دلايل اصلي اختلافات را از بين ببريد.

بيشتر بخوانيد : سختي هاي بچه داري

دعواي بين بچه ها | دعوا با فرزندان خانواده‌هاي ديگر

سخت‌تر از دعوا ميان فرزندانتان اين است كه ببينيد آن‌ها با ساير كودكان دچار اختلاف شده‌اند. اين شرايط گاهي باعث مي‌شود شما از رفتار دختر يا پسرتان خجالت بكشيد؛ گاهي اوقات هم به خاطر زورگويي يا بدرفتاري بچه‌هاي ديگر با فرزندتان دچار استرس مي‌شويد. بااين‌حال بسياري از ما در اين شرايط نمي‌توانيم واكنش درستي داشته باشيم. ممكن است بيش‌ازحد از ديگران عذرخواهي كنيد. بعضي وقت‌ها هم ما علي‌رغم اينكه عصباني هستيم اما از ساير پدر و مادرها خجالت مي‌كشيم و رفتار اشتباه فرزندانشان را به آن‌ها يادآوري نمي‌كنيم. سؤال اينجاست كه در اين شرايط چه بايد كرد؟

روانشناسان كودك معتقدند دعواي فرزند شما با ساير كودكان نيز درست مانند دعواي آن‌ها با خواهر و برادرها بخش طبيعي از فرايند رشد است و بهتر است تا جاي ممكن در آن مداخله نكنيد. اما اگر احساس مي‌كنيد شرايط به شكلي است كه كنترل اوضاع دارد از دستتان خارج مي‌شود و ممكن است به هم آسيب برسانند بهتر است با والدين كودك ديگر صحبت كنيد. اينكه شما از آن‌ها بخواهيد رفتار كودكشان را كنترل كنند يا به او تذكر بدهند موضوعي نيست كه بخواهيد از آن خجالت بكشيد. سعي كنيد با يك بيان مناسب و بدون اينكه تنشي ايجاد كنيد از آن‌ها بخواهيد به فرزندشان تذكر بدهند.

هرگز فرزندتان را تشويق نكنيد كه در اين شرايط درست مانند كودك ديگر رفتار پرخاشگرانه داشته باشد. اين كار شما باعث مي‌شود كودك از همين سنين ياد بگيرد كه پرخاش كردن به ديگران كار اشتباهي نيست و اين موضوع احتمالا تا بزرگسالي در شخصيت او باقي خواهد ماند.

[box type=”shadow”]بيشتر بخوانيد : آموزش پدر و مادر [/box]

چه زماني به خاطر دعواي بين بچه ها از مشاور كمك بگيرم؟

دعواي بين فرزندان بسياري از مواقع براي والدين تبديل به يك موضوع ترسناك مي‌شود. آن‌ها نگران اين هستند كه شايد فرزندشان بيش‌ازحد پرخاشگر است يا شايد هرگز قرار نباشد كه اين دعواها تمام بشوند. به همين خاطر يك سؤال رايج در ميان اين والدين اين است كه چه زماني از يك روانشناس كمك بگيرند؟ همان‌طور كه گفتيم اين دعواها بسياري از مواقع بخشي از فرايند رشد فرزند شما هستند و دير يا زود تمام خواهند شد. بااين‌حال شما مي‌توانيد در هر يك از شرايط زير از يك مشاور كودك يا خانواده كمك بگيريد:

پرخاشگري‌هاي بيش‌ازحد

اگر احساس مي‌كنيد در دعواي بين بچه ها يتان شدت پرخاشگري در يكي از آن‌ها بيش‌تر ازحد كنترل رسيده، بهتر است راجع به اين موضوع از مشاوره بگيريد. رفتارهايي كه بيش‌ازحد پرخاشگرانه هستند مي‌توانند نشانه‌هايي از بيماري‌هاي روحي مختلف مانند افسردگي يا اختلال سلوك باشند.

پرخاشگري در محيط‌هاي مختلف

اگر فرزند شما به‌جز دعوا و اختلاف با خواهر و برادر خود در محيط‌هاي ديگر نيز از خودش پرخاشگري نشان مي‌دهد يا احساس مي‌كنيد آستانه تحمل پاييني دارد بهتر است راجع به اين موضوع از يك مشاور كمك بگيريد.

بهبود رابطه ميان اعضاي خانواده

مشاورين تنها در شرايطي كه شما در يك بحران قرار مي‌گيريد براي كمك حاضر نمي‌شوند. بسياري از مواقع كمك گرفتن از يك مشاور به شما كمك مي‌كند تا از حوادث ناشي از دعواي بين بچه ها پيشگيري كنيد. به همين خاطر اگر مي‌خواهيد رابطه ميان اعضاي خانواده خود به‌خصوص فرزندانتان را بهتر كنيد نيز مي‌توانيد از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين به‌خوبي مي‌توانند به شما كمك كنند تا روش‌هاي حل مسئله و از بين بردن اختلافات را به فرزندانتان آموزش بدهيد و از پرخاشگري‌هاي ميان آن‌ها جلوگيري كنيد. در صورتي كه اين شرايط موجب خستگي شما شده، پيشنهاد مي‌شود كه مقاله خستگي از بچه داري نيز بخوانيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دعواي بين بچه ها مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

چطور به دعواي بين فرزندانم خاتمه بدهم؟

تا جاي ممكن سعي كنيد به‌صورت مستقيم در اين دعواها دخالت نكنيد. زيرا اين كار شما باعث مي‌شود كه فرزندانتان احساس كنند شما در حال جانب‌داري از يكي از آن‌ها هستيد. بهتر است از رفتارهايي مثل آموزش حل مسئله يا ايجاد احساس همدلي در آن‌ها استفاده كنيد.

منبع: دعواي بين بچه ها


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دعواي بين بچه ها،
موضوع:
[ ۱۲ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۱۶:۱۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

نحوه درمان ترس از تاريكي كودكان براي بسياري از والدين تبديل به يك سؤال شده است. ترس از تاريكي يكي از ترس‌هاي رايج در ميان كودكان است و اين موضوع به‌ويژه در شرايطي كه والدين مي‌خواهند تنها در اتاق خوابيدن را به كودك آموزش دهند دشواري‌هاي بسياري را ايجاد خواهد كرد. براي درمان ترس از تاريكي راهكارهاي مختلفي وجود دارد كه شما مي‌توانيد با استفاده از آن‌ها اين مشكل را حل كنيد. بااين‌حال در شرايطي كه ترس كودك بيش‌ازحد است يا احساس مي‌كنيد روش‌هاي مورداستفاده جواب نمي‌دهند، بهتر است از يك مشاوره كودك كمك بگيريد.

 منبع: درمان ترس از تاريكي كودكان

ترس از تاريكي در كودكان

دوران كودكي معمولاً با ترس‌هاي بسياري همراه است كه با بالاتر رفتن سن بسياري از آن‌ها ناپديد مي‌شوند. ترس از تاريكي و به‌خصوص تنها ماندن در تاريكي نيز يكي از رايج‌ترين انواع ترس است كه معمولاً در ميان كودكان 2 تا 6 سال ديده مي‌شود. اين موضوع مي‌تواند دلايل بسياري داشته و به همين ميزان راه‌هاي مختلفي نيز براي درمان آن وجود دارد. بااين‌حال در شرايطي كه احساس مي‌كنيد شدت ترس‌ها بيش‌ازحد معمول است و يا كودك ناراحتي‌هايي را به خاطر اين ترس تجربه مي‌كند، بهتر است از يك روانشناس كودك در اين زمينه مشورت بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر درباره نشانه هاي ترس از تاريكي در كودكان كليك كنيد. 

 

براي درمان ترس از تاريكي در كودكان چه عواملي بررسي مي شود؟

ترس از تاريكي در كودكان به دلايل متعددي ايجاد مي‌شود كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. دوره طبيعي از رشد

همان‌طور كه گفته شد ترس‌ها يكي از موضوعاتي هستند كه در طول دوران كودكي شيوع بيشتري پيدا مي‌كنند و به‌تدريج و با بالاتر رفتن سن نيز ناپديد خواهند شد. ترس از تاريكي نيز مي‌تواند يكي از اين ترس‌ها باشد كه در ذهن كودك ايجاد شده و پس از مدتي نيز خودبه‌خود از بين خواهد رفت.

2. درمان ترس از تاريكي كودكان | فيلم‌ها يا كتاب‌هاي ترسناك

محتواهاي ترسناك معمولا باعث اضطراب كودكان خواهد شد. گاهي اوقات تمايز بخشيدن ميان خيال و واقعيت براي كودكان دشوار مي‌شود. آن‌ها تصور مي‌كنند غول‌ها يا هيولاها واقعاً وجود دارند و به همين خاطر ممكن است دچار ترس بشوند؛ اين موضوع به‌ويژه در شرايطي كه كودك از كتاب‌ها يا فيلم‌هايي با اين قبيل محتواها استفاده مي‌كند شدت بيشتري پيدا خواهد كرد.

3. خاطرات ناخوشايند

خاطرات ناخوشايند يكي از اصلي‌ترين دلايلي است كه به‌ويژه باعث بروز ترس‌هاي فوبيك مي‌شود. اگر فرزند شما تجربيات اضطراب‌آوري مانند دزدي يا مورد آزار قرار گرفتن را در تاريكي تجربه كرده باشد اين موضوع مي‌تواند باعث ترس وي از تاريكي شود. در چنين شرايطي بهتر است براي جلوگيري از آسيب ديدن كودك و درمان ترس از تاريكي از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

4. تنش و نگراني در محيط اطراف كودك

كودكان معمولاً در شناخت احساسات خود و همين‌طور دليل بروز آن‌ها ضعيف‌تر از بزرگسالان عمل مي‌كنند. اين موضوع گاهي باعث مي‌شود كه آن‌ها اضطراب يا ناراحتي خود از يك موضوع را در ساير شرايط نشان دهند. ترس از تاريكي نيز مي‌تواند واكنشي به شرايط اضطراب‌آميز داخل خانه يا ساير محيط‌هاي اجتماعي باشد. اگر ترس‌هاي فرزندتان از زمان شروع يك بحران در محيط خانواده شروع ‌شده، بهتر است براي پيشگيري از بروز مشكلات جدي‌تر با يك متخصص كودك صحبت كنيد.
براي آشنايي بيشتر با راه هاي كاهش استرس در كودكان كليك كنيد.

5. درمان ترس از تاريكي كودكان | جدا خوابيدن كودك

هنگامي‌كه مي‌خواهيد به كودكتان تنها خوابيدن در اتاقش را آموزش دهيد احتمالاً با مشكل ترس از تاريكي مواجه خواهيد شد. البته اين موضوع مي‌تواند تا حدي ترس كودك از تنهايي يا مخالفت وي با شرايط جديد باشد كه خود را در قالب ترس از تاريكي نشان مي‌دهد. بااين‌حال اين تجربه جديد مي‌تواند تبديل به دليلي براي ترس كودك از تاريكي شود. تا پيش‌ازاين حضور والدين باعث احساس امنيتي در كودك مي‌شد كه او را نسبت به تاريكي بي‌توجه مي‌كرد اما تنهايي مي‌تواند باعث ترسناك شدن تاريكي شده و مشكلاتي را براي كودك ايجاد نمايد.

بيشتر بخوانيد: اختلالات رواني كودكان

درمان ترس از تاريكي در كودكان

براي درمان ترس از تاريكي در كودكان راهكارهاي بسياري وجود دارد كه مي‌توانيد از آن‌ها در خانه استفاده كنيد اما به خاطر داشته باشيد در مواقعي كه شدت ترس بيش‌ازحد شده يا براي مدت طولاني باقي بماند، بهتر است از يك متخصص كودك براي درمان كمك بگيريد. ترس‌ها اگرچه در بسياري از مواقع موضوعي عادي هستند اما بااين‌حال بي‌توجهي به ترس‌هاي مرضي نيز باعث گسترش يافتن آن‌ها و بروز مشكلاتي براي كودك خواهد شد. براي اشنايي با كليات درمان فوبي كودكان كليك كنيد.

1. همدلي كنيد

هنگامي‌كه كودك از ترس‌هايش با شما صحبت مي‌كند با محبت و همدلي با او برخورد كنيد. استفاده از جملاتي مانند اينكه چيزي براي ترسيدن وجود ندارد و يا تحقير كودك به سبب ترس‌ها و افكاري كه در ذهن دارد صرفاً باعث بدتر شدن شرايط خواهد شد. فرزند شما به لحاظ توانايي ذهني براي تشخيص تصورات ذهني و غيرممكن خود از مسائل واقعي ضعيف‌تر از شما عمل مي‌كند و نبايد از او انتظار داشت مانند بزرگ‌سالان منطقي فكر كند.

2. تدريجاً اضطراب را كاهش دهيد

براي درمان ترس از تاريكي در كودكان يا هرگونه ترس ديگر شما بايد يك برنامه چندمرحله‌اي داشته باشيد و قدم‌به‌قدم ترس‌هاي كودك را كاهش دهيد. به‌طوركلي كودكاني كه از تاريكي مي‌ترسند، تصور مي‌كنند تاريكي توانايي آسيب رساندن به آن‌ها را دارد و شما بايد از طريق آزمودن باور آن‌ها در كاهش ترس به فرزندتان كمك كنيد. براي مثال اگر فرزندتان به دليل ترس از تاريكي از شما مي‌خواهد كه كنارش بخوابيد، به‌تدريج فاصله خود از تخت خواب كودك را بيشتر كنيد و همچنين مدت‌زمان كنار او بودن را كاهش دهيد. اين موضوع باعث خواهد شد كودك به‌تدريج متوجه اين موضوع شود كه تاريكي ترسناك نيست و او مي‌تواند بدون كمك گرفتن از ديگران خود را در اين شرايط مديريت كند.

بيشتر بخوانيد : كابوس هاي شبانه كودكان

3. از مشاور كمك بگيريد

مشاورين كودك با استفاده از تكنيك‌هايي نظير مصاحبه، تفسير نقاشي و يا توجه به بازي‌هاي كودك دلايل ترس و اضطراب وي را پيدا كرده و راهكارهايي را براي كاهش اين اضطراب به شما آموزش خواهند داد. به‌ويژه در شرايطي كه ترس كودك پس از يك بحران يا حادثه ناگوار شروع شده، بهتر است براي درمان از يك مشاور كمك بگيريد. همچنين در شرايطي كه احساس مي‌كنيد راهكارهاي شما براي كاهش ترس كودك چندان‌كه بايد نتيجه‌اي نداشته و يا شدت و مدت ترس بيش‌ازحد معمول است، دراين‌باره با يك روانشناس كودك مشورت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان ترس از تاريكي در كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

چه دلايلي براي ترس كودك از تاريكي وجود دارد؟ترس از تاريكي در كودكان چه زماني غيرطبيعي خواهد بود؟چه دلايلي براي ترس كودك از تاريكي وجود دارد؟

ترس مي‌تواند بخشي طبيعي از رشد كودك باشد و يا به دلايلي نظير تجربيات ناگوار در تاريكي، تخيلات كودك، يا وجود تنش‌هايي در محيط خانه ايجاد شده باشد.

در مقابل ترس كودك از تاريكي چگونه رفتار كنيم؟

بهتر است هرگز ترس او را مسخره نكنيد و با او همدلي داشته باشيد. در كنار اين شرايط برنامه‌اي را براي كاهش تدريجي ترس طراحي نماييد و در شرايطي كه احساس مي‌كنيد راهكارهاي شما فايده چنداني نداشته يا ترس شديدتر از حالت منطقي است از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

ترس از تاريكي در كودكان چه زماني غيرطبيعي خواهد بود؟

هنگامي‌كه شدت ترس بيش‌ازحد باشد و باعث ناراحتي كودك شود و يا در شرايطي كه ترس براي مدت طولاني ادامه پيدا كرده، ممكن است با يك ترس بيمارگونه مواجه باشيم.

منبع: درمان ترس از تاريكي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۱۰:۵۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی