نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

مهارت هاي ارتباطي كودكان و ارتباط موثر كودك با اطرافيان مي‌تواند بر ساير مهارت‌هاي كودك نظير تقويت روحيه مشاركت با ديگران، همكاري و اعتماد و… نقش داشته باشد. مهارت هاي ارتباطي كودكان همچنين مي‌تواند بر روابط دوستانه با ديگر كودكان تاثير مثبتي بگذارد. يكي از مواردي كه هر والدي بايد به فرزند خودش آموزش بدهد همين مسئله است، زيرا مهارت‌هاي ارتباطي مي‌تواند بر سلامتي رواني فرد و اجتماع، روابط گرم والد و فرزند، قطع روابط اجتماعي ناسالم و… نقش موثري داشته باشد.

همچنين آموزش صحيح اين موضوع باعث مي‌شود تا كودك بتواند بدون پرخاشگري نسبت به خواسته‌‌هاي خود اقدام كند. در نتيجه مي‌توان گفت كه يكي از عوامل موفق شدن و موثر واقع شدن كودك در آينده آشنايي با همين مسئله است، از اين جهت آشنايي با مهارت‌هاي ارتباطي موثر و راهكارهاي افزايش اين موضوع براي والدين حائز اهميت است.

منبع:‌ مهارت هاي ارتباطي كودكان و تقويت آن با 11 روش

مهارت هاي ارتباطي كودكان

انسان موجودي اجتماعي است و به واسطه همين ارتباطات و تعامل زندگي خود را گسترش داده است. از اين جهت بهتراست از همان دوران كودكي به مهارت هاي ارتباطي كودكان توجه داشت. مهارت ارتباطي خوب در دوران كودكي مي‌تواند باعث افزايش تعاملات و دوستان همسال كودك شود. كودكاني كه مهارت ارتباطي بهتري دارند، بيشتر مورد پذيرش همسالان‌شان قرار مي‌گيرند و اعتماد به نفس و عزت نفس بالاتري دارند.

كسب اين مهارت‌ها در دوران كودكي باعث مي‌شود تا فرد در سنين بالاتر بتواند موقعيت‌هاي اجتماعي را بهتر درك كند و به سخنان افراد به طور فعالانه گوش كند و نسبت به درك هيجانات خود و ديگران آگاه‌تر شود. همچنين كودكاني كه مهارت ارتباطي بهتري دارند نسبت به ساير همسالان بهتر مي‌توانند عقايد، باورها و خواسته‌هاي خود را بيان كنند. در نتيجه آموزش مهارت‌هاي ارتباطي موثر مي‌تواند هم در كودكي و هم در سال‌هاي بعد زندگي فرد تاثير مفيدي داشته باشد. براي آشنايي با ساير انواع مسائل مورد نياز براي آموزش به كودكان كليك كنيد.

روش هايي براي تقويت مهارت هاي ارتباطي كودكان

1- فرصت دادن به كودك براي بيان جملات

كودكان براي اينكه بتوانند بهتر صحبت كنند نياز دارند تا كمي به آن‌ها فرصت داده شود. يكي از اشتباهات رايجي كه والدين انجام مي‌دهند اين است كه قبل از تمام شدن حرف كودك، جملات او را تكميل مي‌كنند و اجازه نمي‌دهند كودك صحبت خودش را تكميل كند. كودكان براي توضيح دادن مسائل مختلف و پاسخ به سوالات به زمان نياز دارند.

يكي از راهكارهاي مفيد براي انجام اين مسئله استفاده از تكنيك 5 ثانيه صبر است. والدين مي‌توانند قبل از تكميل جملات كودك، به طور ميانگين بين 5 تا 10 ثانيه به او فرصت دهند و اگر كودك نتوانست صحبت خود را كامل كند، والدين به او كمك كنند. براي آشنايي با بهترين روش هاي آموزش حرف زدن به كودكان كليك كنيد.

2- افزايش مهارت هاي ارتباطي كودكان با هم صحبتي

كودكان بسياري از فعاليت‌ها و مسائل را از طريق الگوبرداي والدين ياد مي‌گيرند. يكي از كارهايي كه مي‌تواند باعث تقويت مهارت هاي ارتباطي كودكان شود، هم صحبتي با او است. اگر والدين مهارت‌هاي ارتباطي خوبي داشته باشند، كودك هم به مراتب اين مهارت‌هاي ارتباطي را از والدين خود ياد مي‌گيرد.

برقراري ارتباط چشمي و گفتگو با كودك به طوري كه هر دو نفر در اين گفتگو فعال باشند مي‌تواند براي تقويت مهارت‌هاي ارتباطي مفيد باشد. كودك در چنين مواقعي ارتباط چشمي، رعايت نوبت براي صحبت، تقويت دايره واژگان، توانايي استدلال و… خود را مي‌تواند به طور مستقيم و غيرمستقيم تقويت كند. گاه در هنگام گفتگو كودك ممكن است بخواهد صحبتي را بيان كند اما نمي‌تواند كامل آن را توضيح دهد، در اين شرايط والدين مي‌توانند از طريق حدس زدن، كمي آن مسئله را توضيح دهند تا كودك راحت‌تر بتواند صحبت كند.

3- ايفاي نقش

يكي از راهكارهايي كه مي‌تواند سبب تقويت مهارت ارتباطي كودكان شود نقش بازي كردن و يا مشاهده‌گر ايفاي نقش توسط ديگران است. در چنين شرايطي كودك ياد مي‌گيرد خودش را كاملا با آن نقش سازگار كند و تمام ويژگي‌هاي شخصيتي و رفتاري و شناختي آن نقش را بازي كند. ايفاي نقش در واقع نوعي تمرين آن شرايط است. به عنوان مثال مي‌توان از كودك خواست نقشي را بازي و تمرين كند كه كه برقراري ارتباط در آن موقعيت موثر دشوار است. نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه ايفاي نقش بهتر است در حضور يك مربي كودك يا روانشناس انجام شود تا تاثير مطلوب‌تري داشته باشد.

4- مهارت هاي ارتباطي كودكان با خواندن مطالب مختلف

خواندن مطالب مختلف و يا گوش دادن به مطالب صوتي باعث مي‌شود تا كودك هر چه بيشتر با ساختارهاي زبان آشنايي پيدا كند و دايره واژگان و سلامت كلامش بيشتر شود. جذاب كردن فرايند مطالعه براي كودكان و توضيح دادن عكس‌ها و تصاويركتاب باعث مي‌شود تا كودك به صحبت كردن تشويق شود. همچنين مي‌توانيد نظر كودك را در ارتباط با داستان يا عكس‌ كتاب‌ها جويا شويد. اين هم صحبتي در ارتباط با يك موضوع مشخص باعث مي‌شود تا كودك بتواند توانايي گفتگو در ارتباط با يك موضوع مشخص را به طور متمركز تقويت كند.

5- مديريت هيجانات

شناسايي هيجانات و مديريت هيجانات باعث مي‌شود تا كودك به طور لجبازانه و پرخاشگرانه صحبت نكند. به طور طبيعي شناسايي و مديريت هيجانات براي كودكان امري ساده نيست و همچنين توانايي درك هيجانات و احساسات طرف مقابل امري دشوار‌تر است. كودكان معمولاً به هيجانات و خواسته‌هاي خودشان اهميت بيشتري مي‌دهند. با آموزش دادن اين مسائل و نكات ريز مي‌توان به طور مستقيم مهارت ارتباطي كودكان را هم به طور موثري افزايش داد. پيشنهاد مي‌شود مقاله آموزش مهارت هاي زندگي به كودكان را هم بخوانيد.

6- مطرح كردن پرسش‌هايي با پايان باز

سوال‌هايي با پايان باز، يا باز پاسخ نوعي از سوال‌ها هستند كه پاسخ بلندي دارند و فقط به كلمات بله يا خير محدود نمي‌شوند. پرسش‌هاي باز پاسخ باعث مي‌شود تا مهارت فكر كردن، استدلال كردن و… در كودك تقويت شود. زيرا كودك براي پاسخ دادن به اين سوال‌ها نياز به تمركز بيشتر، استدلال، و مهارت كلامي بيشتري دارد.

ممكن است در ابتداي اين كار كودك نتواند خيلي زياد صحبت كند، اما هرچقدر كه اين پرسش‌ها در شرايط مختلف بيشتر تكرار شود، كودك مهارت بيشتري پيدا مي‌كند. يكي از بهترين سوال‌هايي كه مي‌توان از كودك پرسيد اين است كه نظرش را در ارتباط با موضوعات مختلف جويا شويد.

7- تقويت مهارت ابراز وجود

برخي از كودكان به دليل نداشتن مهارت ابراز وجود در بيان عقايد، خواسته و تمايلات خود مشكل دارند. اين كودكان معمولاً نمي‌توانند به طور جرات‌مندانه درخواست خود را بيان كنند. مهارت ابراز وجود يكي از مهم ترين مهارت هاي ارتباطي كودكان است. مهارت ابراز وجود باعث مي‌شود تا كودك بدون پرخاشگري، لج‌بازي و با رعايت احترام به بزرگ‌ترها بتواند حرف خود را بيان كند.

8- مهارت هاي ارتباطي كودكان با افزايش اعتماد به نفس

در برخي مواقع كودك قدرت استدلال، دايره واژگان، توانايي درك مطلب و… خوبي دارد اما اعتماد بنفس و عزت نفس خوبي براي بيان عقايد و درخواست‌هاي خود ندارد. اين كودكان معمولاً در خانواده فرصت گفتگو نداشته‌اند و درگير مشكلات خانوادگي و روانشناختي هستند. برطرف كردن اين مسائل به كمك يك روانشناس مي‌تواند باعث تقويت مهارت هاي ارتباطي كودكان بشود. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

9-كودك را عادت به گفتگوي رفت و برگشتي كنيد

هر مكالمه حداقل دو سر دارد. طبق آداب ارتباطي وقتي متكلم وحده مي شود، فرصت بيان نظر را به طرف مقابل نمي دهند. در چنين مكالمه طرفي كه اجازه حرف زدن پيدا نمي كند خسته شده و تمايلي به ادامه مكالمه نخواهد داشت. پس در آموزش مهارت هاي ارتباطي كودكان بايد تمريناتي براي گفتگوي رفت و برگشتي ايجاد كرد. براي مثال در فاصله اي دو تا سه متري از كودك بنشينيد. با هر بار پرتاب توپ يك سوال بپرسيد.

وقتي كودك تان توپ را گرفت به سوال پاسخ مي دهد و قبل از پرتاب مجدد يك سوال از شما بپرسد.

10- براي تقويت مهارت هاي ارتباطي كودكان از او نظر بخواهيد

شما بايد تمامي آن چه كودك تان در بزرگسالي در ارتباط با ديگران نياز دارد را به او بياموزيد. بيان نظرات و پيشنهاد نيز جزئي از همين مهارت هاي ارتباطي مهم براي كودكان است كه بايد آموزش داده شود. پس تا حد امكان در مورد امور مختلف از فرزندتان نظرش را بپرسيد. به خصوص در مورد لوازم و وسايلي كه مربوط به خود اوست.

11- تشويق به استفاده از دفترچه خاطر

ثبت خاطرات روزانه به كودك كمك مي كند تا بتواند رويدادها را به نحوي مرتبط و منسجم نقل كند. او با نوشتن خاطرات به نوعي بازگويي وقايع را مي آموزد. به مرور متوجه تقويت مهارت هاي ارتباطي كودكان خود در مورد وقايع روزانه خواهيد بود.

براي دريافت مشاوره در زمينه مهارت هاي ارتباطي كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد

سوالات متداول

آيا بازي كردن مي‌تواند مهارت ارتباطي كودك را افزايش دهد؟

به طور كلي حضور در جمع و بازي كردن به شيوه گروهي و دوستانه اگر شكل خصمانه و لجبازي پيدا نكند مي‌تواند باعث افزايش مهارت‌هاي ارتباطي كودك شود. بازي‌هاي مختلفي هم وجود دارد كه به طور تخصصي براي افزايش مهارت‌هاي ارتباطي كودكان طراحي شد است. براي آشنايي بيشتر با اين مسائل مي‌توانيد از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع:‌ مهارت هاي ارتباطي كودكان و تقويت آن با 11 روش


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۰۹:۲۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تغيير خلق و خو زن باردار در ماه هاي اولبارداري رخ مي‌دهد و يك امر طبيعي است. اين اتفاق از جمله مسائلي است كه مشكلات زيادي ايجاد مي‌كند. به خصوص زوج‌هايي كه از قبل با هم مشكل داشتند و يا آگاهي كمي نسبت به اين تغييرات نرمال در زنان دارند. اما اگر اطرافيان يا حتي خود خانم درك درستي از شرايط نداشته باشد احتمال بروز مشكلات جدي افزايش پيدا خواهد كرد.

به همين خاطر بايد اطلاعات خود را راجع به اين موضوع و همين‌طور راهكارهايي براي جلوگيري از آن افزايش دهيد. درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد شرايط به‌گونه‌اي است كه كنترل آن را در دست نداريد. بهتر است مشاوره بارداري دريافت نماييد.

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو ديدن نماييد.

منبع: تغيير خلق و خو زن باردار | تغييرات روحي بارداري

تغيير خلق و خو زن باردار

خانم ها لحظه اي كه از بارداري خود با خبر مي‌شوند، هيجانات خود را بروز مي‌دهند. در برخي از مادران اين هيجانات كم كم به تغيير خلق و خو زن باردار تبديل مي‌شود. اين تغييرات به عوامل مختلفي بستگي دارد، مثلا در اوايل بارداري به دليل تغييرات ناگهاني هورمون ها، تغيير‌خلق و خو زن باردار نيز پديد مي‌آيد.

اما پس از خو گيري با تغييرات هورموني، مادران نگران سلامتي بچه و عواملي است كه شايد بارداري او را تهديد به خطر كند. بنابراين در دوره هاي مختلف بارداري، دلايل اين تغييرات خلق و خويي نيز متفاوت مي‌شود. با تمام تغييراتي خلقي خانم هاي باردار و دلايل مختلف آن، همسران بايد خانم ها را درك كنند و براي سلامت همسر و فرزند، شرايط را براي آنها آرام سازند.

 

دلايل تغيير خلق و خو و رفتار زن باردار

از دلايل تغيير‌خلق و خو زن باردار مي‌توان به مسائل زير اشاره كرد.

1. تغييرات هورموني و شرايط بارداري

تغييرات هورموني يكي از اصلي‌ترين دلايل تغيير خلق و خو زن باردار است. اين موضوع باعث مي‌شود كه زنان حساس و زودرنج باشند. براي مثال: به‌راحتي با يك آهنگ يا حتي يك عكس به گريه مي‌افتند. همچنين ممكن است ببينيد كه همسر شما دائماً در حال تغيير احساسات است.

براي مثال: درحالي‌كه تا چند لحظه پيش در حال خنديدن بود ناگهان به گريه افتاده است. اين شرايط مي‌تواند تا حد زيادي تحت‌تأثير تغييرات هورموني و همين‌طور مشكلاتي مثل ويارهاي دوران بارداري باشد. مهم‌ترين نكته اين است كه بدانيد اين تغييرات رفتاري در همسر شما عمدي نيستند. و بايد همسرتان را به‌خاطر اين شرايط درك كنيد. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد.

2. تغيير‌خلق و خو زن باردار به دليل فشار رواني

دومين دليل تغيير خلق و خو زن باردار، فشار رواني است. مادر شدن مسئوليت بسيار بزرگي است. اين موضوع مي‌تواند فشار رواني زيادي را روي دوش همسر شما بگذارد. تلاش براي نگهداري صحيح از فرزندي كه در شكم دارند، ترس از سلامت جنين و همين‌طور آماده‌شدن براي ورود به مرحله جديدي از زندگي همگي از شرايطي هستند كه باعث مي‌شود مادران نگراني‌هاي بسياري را تجربه كنند. به همين خاطر آن‌ها ممكن است تا حدودي مضطرب يا حتي تحريك‌پذير و بداخلاق به نظر برسند. براي آشنايي بيشتر با نيازهاي عاطفي زنان باردار كليك كنيد.

3. تغييرات جسماني

تغييرات جسماني يكي از دلايل تغيير خلق و خو زن باردار است. احساس زيبايي جسماني براي زنان موضوع بسيار مهمي است. اما بارداري و به‌خصوص ماه‌هاي آخر مي‌تواند اين زيبايي را تا حدودي به هم بريزد. به همين خاطر اين موضوع تا حدودي نگراني‌هايي را براي زنان و مشكلاتي در روحيه آن‌ها ايجاد مي‌كند.

4. تغيير‌خلق و خو زن باردار به دليل بيماري‌هاي روحي

بارداري و به‌دنيا آوردن فرزند يكي از علل تغيير خلق و خو زن باردار است. اما بايد اين را بدانيد كه شروع بيماري‌هاي رواني در كساني كه زمينه لازم را داشته باشند معمولاً در چنين زمان‌هايي اتفاق مي‌افتد. يكي از اين بيماري‌ها كه شيوع بالايي در ميان زنان باردار دارد افسردگي است. اگر نشانه‌هاي افسردگي بارداري را در همسرتان مي‌بينيد بهتر است هرچه سريع‌تر راجع به اين موضوع از يك متخصص روان‌شناسي كمك بگيريد.

5. ترس از زايمان

پنجمين علل نام برده تغيير خلق و خو زن باردار، زايمان است. زايمان و جراحي مي‌توانند حتي در كلام هم ترسناك به نظر مي‌رسد. به همين خاطر بعضي از زنان و به‌خصوص در سه‌ماهه آخر بارداري از اين موضوع مي‌ترسند. اين ترس گاهي اوقات باعث مي‌شود كه رفتار آن‌ها نيز تغيير كند و هرچه به زمان زايمان نزديك‌تر مي‌شويم اين ترس بيشتر مي‌شود.

 

[box type=”shadow”]بيشتر بخوانيد : نزديكي در بارداري [/box]

برخورد با تغييرات خلق و خو زن هاي باردار

تغيير رفتار زنان در دوران بارداري مي‌تواند مشكلات بسياري را بين آن‌ها و اطرافيان ايجاد كند. به همين خاطر بايد در برخورد با خانم‌هاي باردار به نكات خاصي توجه داشته باشيم. از جمله اين نكات در رابطه با تغيير خلق و خو زن باردار مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. حساسيت نشان ندهيد

در اولين مرحله اول برخورد با تغيير خلق و خو زن باردار، نشان ندادن حساسيت است. وقتي مي‌بينيد رفتار خانم باردارتان تغيير كرده است در مقابل اين رفتار حساسيت نشان ندهيد. به‌خاطر داشته باشيد كه اين تغييرات رفتاري عمداً اتفاق نمي‌افتند. بنابراين بهتر است به‌جاي اينكه شما هم با جواب دادن به رفتار او شرايط را بدتر كنيد با سكوت يا دعوت وي به آرامش سعي در بهتر كردن شرايط داشته باشيد.

2. ترس‌ها را كم كنيد

يكي از روش هاي برخورد با تغيير خلق و خو زن باردار، كم كردن ترس ها است. همان‌طور كه گفتيم بسياري از زنان از زايمان، بيماري‌هايي كه ممكن است فرزندشان داشته باشد يا حتي مسئوليت‌هاي مادر شدن مي‌ترسند. در چنين شرايطي وقتي با يك مادر روبه‌رو مي‌شويد بهترين كار اين است كه به او آرامش بدهيد. به آن‌ها يادآوري كنيد كه مادران بسياري فرزند خود را بدون هيچ خطري به دنيا آورده و بزرگ كرده‌اند؛ اين موضوع مي‌تواند ترس آن‌ها را تا حد زيادي كاهش دهد.

3. به او بگوييد هنوز هم زيباست

سومين روش برخورد با تغيير خلق و خو زن باردار، ابراز علاقه به اوست. نارضايتي از ظاهر يكي از بزرگ‌ترين مشكلاتي است كه زنان باردار با آن درگير مي‌شوند. به همين خاطر سعي كنيد به آن‌ها بگوييد هنوز هم زيبا هستند. يا حتي بگوييد اكنون حالتي مادرانه و دلنشين‌تر پيدا كرده‌اند.

4. به زنان باردار كمك كنيد

يكي از راه هاي برخورد با تغيير خلق و خو زن باردار، كمك كردن است. بالا رفتن وزن بدن و شرايط جسمي زنان باردار باعث مي‌شود كه آن‌ها زودتر از قبل خسته بشوند. به همين خاطر معمولاً انجام كارهاي خانه به‌ويژه در ماه‌هاي آخر براي‌شان سخت مي‌شود. اين موضوع مي‌تواند يكي از دلايلي باشد كه باعث ناراحتي و تغيير رفتار آن‌ها شود. در چنين شرايطي بهتر است هميشه آماده كمك‌ به اين خانم‌ها باشيد.

5.تشويق به ورزش كردن

مهم ترين راه برخورد با خلق و خو زن باردار، تشويق به ورزش است. همسران باردار خود را به ورزش مانند يوگا، ورزش هاي بارداري و پياده روي تشويق كنيد. ال هم روحياتش شاد شود و هم براي سلامت خود و فرزند تلاش كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ورزش در بارداري كليك كنيد.

 

چه زماني از يك مشاور كمك بگيريم؟

تغيير خلق و خو زن باردار هميشه هم مسئله ساده‌اي نيست. همان‌طور كه گفتيم اين تغيير رفتار مي‌تواند همراه با بيماري‌هاي رواني باشد. اين بيماري‌ها ممكن است از يك افسردگي ساده تا افكاري مثل آسيب‌زدن به كودك ادامه داشته باشد. به همين خاطر درصورتي‌كه نشانه‌هاي مشكوكي را در رفتار همسرتان احساس مي‌كنيد بهتر است هرچه سريع‌تر راجع به اين موضوع با يك روان‌شناس صحبت كنيد.

يكي از رايج‌ترين مشكلات تغيير خلق و خو زن باردار اين است كه اطرافيان آن‌ها را درك نمي‌كنند. اين شرايط مي‌تواند اختلاف‌هاي بسياري را ميان شما و همسرتان يا حتي بين شما و خانواده‌ها ايجاد كند. به همين خاطر مشاورين توصيه مي‌كنند پيش از اينكه براي بارداري و داشتن فرزند اقدام كنيد راجع به اهميت اين دوران و راهكارهايي براي بهتر گذراندن آن از متخصصين كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

كلام آخر

مطمئن باشيد كه تغيير خلق و خو زن باردار خود او را نيز اذيت مي‌كند. آگاه باشيد كه استرس هاي ناشي از تغييرات خلق و خو باعث بهم ريختن سيستم اعصاب جنين نيز مي‌شود. براي رهايي از اين اتفاق و كنترل استرس نياز به كمك روانشناس و مشاورين داريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تغيير‌خلق و خو زن باردار مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

چرا رفتار همسرم در زمان بارداري تغيير كرده است؟

تغييرات هورموني و همين‌طور فشار رواني ناشي از مسئوليت‌هاي جديد زندگي باعث تغيير رفتار بسياري از خانم‌ها در دوران بارداري مي‌شود.

آيا لازم است براي تغيير رفتار همسرم از يك مشاور كمك بگيريم؟

به‌طوركلي براي اينكه اين دوره را با بهداشت و آرامش رواني بيشتر بگذرانيد بهتر است راجع به آن با يك متخصص روان‌شناسي صحبت كنيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تغيير خلق و خو زن باردار | تغييرات روحي بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۲۲:۵۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

شير خشك از شير گاو به صورت پودري يا مايع تشكيل شده است. به عنوان كمك كننده مواد غذايي براي رشد، نمو و وزن گيري كودك استفاده مي‌شود. اما بهترين غذا در 6 ماه اول زندگي نوزاد، شير‌مادر است. تا به امروز هيچ ماده اي يافت نشده كه هم تراز شير‌مادر مواد غذايي مغذي داشته باشد. بسياري از مادران بدليل مشغله شغلي، مسئوليت هاي سنگين و فعاليت هاي شلوغ شير‌خشك را به شير‌خود ترجيح مي‌دهند.

اما شير خشك به دليل مواد نگهدارنده و مقدار لاكتوزي كه دارد براي برخي از گروه هاي حساس از نوزادان مفيد نيست. برخي از كودكان به شير‌گاو، شير‌سويا و مواد داخل شير‌خشك حساسيت نشان مي‌دهند. اما شير‌خشك هاي مخصوص اين نوزادان نيز تهيه شده‌است. براي كسب اطلاعات از فوايد شير‌مادر و شير‌خشك مي‌توانيد از روانشناسان و مشاورين كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو ديدن نماييد.

منبع: شير خشك | انتخاب بهترين شير خشك براي نوزاد

شير خشك

نوزادان براي رشد و نمو نياز به مواد مغذي و ويتامين دارند. شير‌مادر علاوه بر اينكه باعث رشد نوزاد مي‌شود، به وزن گيري او نيز كمك مي‌كند. اما برخي از مادران از شير‌خشك به عنوان كمك غذايي استفاده مي‌كنند. شير‌خشك از شير گاو به صورت پودر خشك تشكيل مي‌شود.

شير‌خشك به عنوان شير‌كمكي براي تقويت كودك است. اين ماده به شير‌مادر نزديك است و مواد مناسب رشد كودك را فراهم مي‌كند. اما هيچ وقت اين شير جايگزين شير‌مادر نخواهد شد. مواد مغذي و رشد كودك را دارد اما هرگز به عنوان جايگزين شير‌مادر استفاده نكنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه فوايد شير مادر كليك كنيد.

انواع شير خشك

شير خشك ها به طور كلي به سه نوع وجود دارند. كه عبارتند از.

1. شير خشك‌پودري

شير خشك پودري از اولين و شناخته ترين نوع شير‌خشك است. هزينه اين نوع ارزان تر است. براي مصرف لازم است تا با آب ولرم مخلوط شود.

2. شير خشك‌مايع

دومين نوع شير خشك، شير‌خشك مايع غليظ است كه نياز به مخلوط شدن با آب دارد. هزينه كمتري نسبت به شير‌خشك آماده و هزينه بيشتري نسبت به شير‌خشك پودري دارد.

3. شير خشك‌آماده مصرف

آخرين نوع شير‌خشك، شير خشك آماده مصرف است. آسان ترين و راحت ترين روش مصرف را دارد. نيازي به مخلوط شدن با آب ندارد. و كاملا آماده براي مصرف كودك است. در بيمارستان ها، مراكز بهداشتي و مواقعي كه آب در دسترس نيست اين نوع شير‌خشك بهترين گزينه براي انتخاب است.

چگونه بهترين شير خشك براي نوزاد انتخاب كنيم؟

سير خشك ها حاوي مواد متفاوت از يكديگر و نگهدارنده هستند. بهترين شير‌خشك براي نوزادان توسط پزشك انتخاب مي‌شود. گاهي نوزاد و كودك به موادي كه داخل شير خشك وجود دارد حساسيت دارند. به دليل سيستم ايمني ضعيف نوزادان در ابتداي تولد احتمال دارد با درصد بالايي به مواد داخل شير‌خشك حساسيت نشان دهند. در ادامه به جايگزين هاي شير‌خشك تهيه شده از گاو اشاره كرده‌ايم.

  • گاهي برخي از نوزادان به شير‌حساسيت دارند. بنابراين بايد از شير‌خشك تهيه شده با شير‌سويا استفاده كرد.
  • اگر نوزاد به شير‌سويا و شير‌خشك حساسيت داشته باشد. از شيرهاي خشك هاي هيدروليز شده و آمينو اسيد با نام شير‌خشك نوتراميژن استفاده مي‌كنند. به دليل پروتئين هاي شكسته شده در ساختار اين شير‌خشك ها حساسيت نوزاد از بين خواهد برد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تاثير شير مادر كليك كنيد.

شير خشك مصرفي كودكان با رفلاكس

اكثر مواقع نوزادان عمل رفلاكس را انجام مي‌دهند. امابرخي با اين مشكلات دست و پنجه نرم مي‌كنند و مادران اين نوزادان براي انتخاب كمك غذايي مناسب دچار سردرگمي مي‌شوند. اما نگران نباشيد! براي كودكاني كه رفلاكس دارند بايد از شير‌خشك هاي ضد رفلاكس استفاده كرد. به اين منظور كه اين شير‌خشك ها لاكتوز ندارند يا كم لاكتوز هستند. كه اين نوع شير خشك ها باعث كاهش گاز معده و علائم كوليك مي‌شود.

شير خشك مصرفي نوزادان نارس

نوزادان نارس به كالري بيشتري نسبت به ما بقي نوزادان نياز دارند. بنابراين براي اين نوع نوزادان نيز شير خشك هايي با كالري بالا تهيه شده‌است. شير‌خشك هاي اين نوزادان حاوي مقدار زيادي آهن، كلسيم، فسفر، پروتئين، روي، مس، پتاسيم، سديم و ساير مواد مغذي نيازمند نوزاد نارس است.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه افزايش شير مادر كليك كنيد.

به نوزادان كوچكتر از 1 سال شير گاو ندهيد!

نوزادان قبل از 1 سالگي توانايي هضم شير‌گاو را به دليل تحريك دستگاه گوارش ندارند. شير‌گاو به دليل مقداري آهن، ويتامين C، ويتامين E و اسيد لينولئيك و مقدار بيش از حد سديم، پروتئين و پتاسيم باعث مي‌شود كه نوزاد آن را هضم نكند. اين مواد مغذي در شير‌سويا نيز وجود دارد. بنابراين به نوزادان قبل از 1 سالگي شير‌گاو ندهيد.

راهنماي مصرف شير خشك

  • از قرار دادن شيشه در معرض آفتاب جلوگيري كنيد.
  • به همراه شير‌خشك بايد صبح و شب آب جوشيده خنك در اختيار داشته‌داشيد.
  • محل آرامي براي شيردهي به كودك در نظر بگيريد.
  • در بطري شير‌آماده را ببنديد تا حشرات وارد نشود.
  • پس از باز كردن ظرف شير خشك، طي 3 تا 4 هفته مصرف شود.
  • هر بطري شير‌آماده تا 2 ساعت قابل نگهداري است.
  • براي آماده سازي شير‌خشك حتما از آب جوشيده اي كه سرد شده استفاده كنيد.
  • شيشه را به گونه اي داخل دهان كودك قرار دهيد كه هوا وارد آن نشود.

كلام آخر

با وجود آنكه شير خشك حاوي مواد مغذي است و به عنوان كمكي براي رشد، نمو و وزن گيري كودك استفاده مي‌شود. اما هرگز جايگزين كاملي براي شير‌مادر نمي‌شود. براي رشد هرچه بهتر نوزاد خود او را از شير‌خود محروم نكنيد. بهتر است تا از شير‌خشك به عنوان كمكي و مصرف مواد مغذي داخل آن براي نوزاد استفاده كنيد. اما تمامي شير‌خشك ها براي كودكان مناسب نيست. بسته به خصوصيات و ويژگي هاي بدني نوزاد بايد از شير‌خشك هاي مخصوص و مناسب استفاده كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شير‌خشك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: شير خشك | انتخاب بهترين شير خشك براي نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۱۹:۰۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

عوارض بعد زايمان معمولا تا شش هفته پس از وضع حمل در مادر وجود دارد و او عوارض مختلفي را همچون خونريزي و يا درد در ناحيه‌هاي مختلف بدن تجربه مي‌كند. معمولا متخصصان و پزشكان اين شش هفته را دوران بهبودي مي‌نامند؛ به اين معني كه بدن پس از به دنيا آوردن فرزند در حال گذراندن دوره بهبودي است. برخي از عوارض پس از زايمان‌هاي طبيعي و سزارين شايع است اما برخي ديگر چندان شايع نيست و براي بهبودي نيازمند دريافت مراقبت‌هاي پزشكي مي‌باشد. در ادامه قصد داريم به عوارض پس از زايمان و راهكارهايي براي مديريت آن‌ها بپردازيم. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: عوارض بعد زايمان

عوارض بعد زايمان

زايمان كردن به هر دو روش زايمان طبيعي و يا زايمان سزارين، داراي برخي عوارض است كه در ميان تمامي زنان شايع مي‌باشد و در صورتي كه مراقبت‌هاي لازم انجام شود به مرور و طي يك مدت زمان كوتاه بهبود مي‌يابد.

برخي از اين عوارض بعد از زايمان همچون درد پرينه، درد نوك سينه، كمر درد و … با كمي استراحت بهبود پيدا مي‌كند؛ اما برخي ديگر همچون خروج غيرارادي شير از سينه ممكن است تا چند هفته ادامه داشته باشد.

اين موضوع بسيار مهم است كه زنان پس از زايمان كردن، ضمن رسيدگي و توجه به نوزاد خود، از سلامت خودشان نيز غافل نشوند. در واقع مادري توانايي مراقبت صحيح از فرزندش را خواهد داشت كه ابتدا خودش از نظر جسماني و رواني سالم باشد.

عوارض پس از زايمان وابسته به نوع زايمان و ديگر فاكتورها همچون زايمان اول و … مي‌تواند با يكديگر فرق داشته باشد. در ادامه به شايع‌ترين عوارض پس از زايمان اشاره كرده‌ايم. جهت مقايشه معايب و مزاياي انواع زايمان كليك كنيد.

1.خونريزي واژن

مهم‌ترين عوارض پس از زايمان كه تقريبا تمامي خانم‌ها آن را تجربه مي‌كنند، خونريزي واژن است و طبيعي نيز مي‌باشد. معمولا خونريزي واژن پس از زايمان به مدت شش هفته ادامه دارد؛ البته لازم است اشاره كنيم كه اين خونريزي گاهي منقطع است.

توصيه مي‌شود با قرار گرفتن در چنين شرايطي از پدها و نواربهداشتي‌هاي بزرگ استفاده كنيد و سعي كنيد پس از زايمان از مصرف تامپون خودداري نماييد. در صورتي كه احساس مي‌كنيد موارد غير طبيعي در خونريزي واژن شما وجود دارد و يا به طور ناگهاني زياد شده است؛ حتما به پزشك مراجعه كنيد. براي آشنايي با راه هاي جلوگيري از خونريزي بعد زايمان كليك كنيد.

2.درد شكم به علت انقباض رحم | عوارض بعد زايمان

پس از زايمان، رحم كوچك مي‌شود و به حالت و اندازه قبلي خود برمي‌گردد. اين تغيير اندازه و بازگشت به سايز قبلي ممكن است براي فرد درد آور باشد.

معمولا دوره بهبود دردهاي ناشي از انقباض رحم، معمولا تا شش هفته به طول مي‌انجامد. مي‌توانيد براي تسكين درد آن، استامينوفن معمولي استفاده كنيد.

3. درد در ناحيه پرينه از عوارض بعد زايمان

يكي از عوارض پس از زايمان به خصوص پس از زايمان طبيعي، احساس درد در ناحيه پرينه است. ناحيه پرينه يك بافت نرم بين واژن و مقعد مي‌باشد كه در طول زايمان فشار زيادي را متحمل مي‌شود و حتي ممكن است كشيده شود تا فضا براي تولد نوزاد فراهم گردد.

براي تسكين درد اين قسمت مي‌توانيد در يك لگن آب گرم تميز بنشينيد. خوابيدن به پهلو، پوشيدن لباس گشاد، انجام تمرينات كگل، مصرف استامينوفن با تاييد پزشك و … مي‌تواند از ميزان درد در ناحيه پرينه بكاهد.

4.درد و بي‌حسي در اطراف زخم سزارين | عوارض بعد زايمان

زناني كه به روش سزارين فرزند خود را به دنيا مي‌آورند، ممكن است تا چند هفته در اطراف زخم سزارين احساس درد داشته باشند. براي تسكين درد زخم سزارين مي‌توانيد با تاييد پزشك، از داروهاي مسكن مصرف كنيد. توصيه مي‌شود در چند هفته اول پس از زايمان از بلند كردن اجسام سنگين جدا خودداري كنيد تا به مرور زخم شما بهبود پيدا كند.

5.مشكل دفع ادرار از عوارض بعد زايمان

از ديگر عوارض شايع در ميان زناني كه زايمان انجام داده‌اند، مشكل در دفع ادرار مي‌باشد. در صورتي كه شما نيز پس از زايمان در دفع ادرار مشكل داريد، سعي كنيد مايعات فراوان بنوشيد و ورزش‌هاي سبك همچون پياده‌روي را انجام دهيد. نشستن در لگن آب گرم نيز مي‌تواند به شما كمك كند تا احساس دفع ادرار داشته باشيد.

6.يبوست

اولين مدفوع پس از زايمان كمي كند اتفاق مي‌افتد و دليل اين موضوع نيز اين است كه احتمالا چيزي درون روده‌ها وجود ندارد. بنابراين براي اجابت مزاج به خود فشار نياوريد. چند روزي غذاهاي سالم و منابع حاوي فيبر، سبزيجات، ميوه و غلات كامل را مصرف كنيد، مايعات فراوان بنوشيد و همينطور پياده‌روي داشته باشيد. در صورتي كه يبوست شما با اين راهكارها برطرف نشد، با تاييد پزشك ملين مصرف كنيد.

پيشنهاد مي‌شود مقاله كاهش وزن بعد از زايمان را بخوانيد.

7.بواسير يا هموروئيد | عوارض بعد زايمان

يكي ديگر از عوارض زايمان طبيعي بواسير و يا هموروئيد مي‌باشد. دليل اصلي اين موضوع زور زدن زياد در هنگام زايمان است. مي‌توانيد براي رفع اين مشكل در هنگام دستشويي از آب ولرم تا گرم استفاده كنيد. نشستن در لگن آب گرم نيز مي‌تواند در كاهش درد ناشي از بواسير به شما كمك كند.

در صورتي كه احساس درد زيادي ناشي از بواسير داريد به پزشك مراجعه كنيد و مطابق با دستور او از بي‌حس كننده‌هاي موضعي، شياف، كمپرس آب سرد و گرم استفاده نماييد.

8.خستگي از عوارض بعد زايمان

سعي كنيد براي رفع خستگي پس از زايمان استراحت كنيد. از همسر، خانواده، دوستان و يا يك پرستار كمك بگيريد تا در نگهداري از نوزاد تازه متولد شده و انجام كارهاي روزمره به شما كمك كنند.

بهتر است روي سلامتي خودتان تمركز بيشتري داشته باشيد و تميزكاري خانه، خريد كردن، آشپزي و … را به زمان ديگري موكول كنيد. در زماني كه نوزاد مي‌خوابد، شما نيز بايد استراحت كنيد و در طول روز رژيم غذايي سالم و مقوي داشته باشيد.

9.درد عمومي | عوارض بعد زايمان

بسياري از خانم‌ها پس از زايمان يك درد عمومي را در بدنشان تجربه مي‌كنند. حمام آب گرم مي‌تواند در كاهش اين نوع از دردها به شما كمك كند.

همينطور مي‌توانيد با اجازه پزشك خود، استامينوفن مصرف نماييد. توصيه مي‌شود براي تسكين دردهاي عضلات‌تان، ماساژ را امتحان كنيد.

10.قرمزي يا پف چشم‌ها

زور زدن در هنگام زايمان مي‌تواند سبب قرمزي و يا پف كردن چشم‌ها شود. كمپرس آب سرد بر روي چشمان مي‌تواند قرمزي و پف آن‌ها را كم كند.

11.تعرق شبانه از عوارض بعد زايمان

ميزان تعرق پس از زايمان ممكن است افزايش پيدا كنيد. سعي كنيد آبي را كه از طريق عرق كردن از دست مي‌دهيد، با مصرف مايعات جبران كنيد.

12.ناراحتي در سينه | عوارض بعد زايمان

احساس درد در نوك سينه از ديگر عوارض پس از زايمان است. براي تسكين اين درد سعي كنيد از يك حوله نرم و مرطوب شده با آب گرم در اين ناحيه استفاده كنيد. از پوشيدن سوتين‌هاي تنگ در اين زمان خودداري كنيد و سوتين‌هاي شيردهي را جايگزين آن‌ها نماييد. در صورتي كه در ناحيه نوك سينه احساس درد و سوزش زيادي داريد به تاييد پزشك از پمادهاي مخصوص استفاده نماييد.

13.گرفتگي خلق و افسردگي

همانطور كه اطلاع داريد بسياري از زنان پس از زايمان دچار افسردگي مي‌شوند. علائم افسردگي پس از زايمان معمولا چند روز پس از زايمان شروع مي‌شود و چند هفته ديگر بهبود پيدا مي‌كند. در صورتي كه احساس مي‌كنيد اين علائم در شما به مدت طولاني‌تري ادامه پيدا كرده است، حتما به پزشك مراجعه كنيد.

14.ورم كردن پاها از عوارض بعد زايمان

معمولا زنان پس از زايمان سزارين خارش و ورم پاها را تجربه مي‌كنند. دليل اين موضوع شايد تزريق مايعات به بدن مادر براي آماده شدن جهت سزارين باشد. ورم پاها و يا بدن طي يك هفته تا ده روز از بين خواهد رفت. شما در هر جايي كه هستيد مي توانيد از خدمات مشاوره كودك ني ني مايند بهرمند شويد.

15.ريزش مو | عوارض بعد زايمان

از ديگر عوارض زايمان، ريزش مو مي‌باشد كه به دليل كاهش ميزان هورمون استروژن پس از زايمان اتفاق مي‌افتد.

16.بزرگ شدن شكم

بزرگ شدن و بزرگ ماندن شكم پس از بارداري نيز از عوارض زايمان كردن است. براي اينكه بتوانيد شكم خود را به حالت اوليه برگردانيد، بايد كمي صبور باشيد. سعي كنيد ورزش كنيد و به ماهيچه‌ها كمك كنيد كه همانند قبل سفت و محكم شوند.

17.عفونت رحم

عفونت رحم پس از زايمان به روش سزارين تقريبا شايع مي‌باشد. از دلايل اصلي اين موضوع اين است كه در روش سزارين، جفت با دست خارج مي‌گردد و احتمال عوفت افزايش مي‌يابد. براي آشنايي با علل سرد شدن رابطه بعد از زايمان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عوارض بعد زايمان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: عوارض بعد زايمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عوارض بعد زايمان،
موضوع:
[ ۳۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۰۳:۰۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

لانه گزيني همراه خونريزي اوايل بارداري بسيار شايع است. زماني كه اسپرم به سمت تخمك حركت مي‌كند و تخمك را بارور مي‌كند، به ديواره رحم مي‌چسبد؛ به اين فرايند لانه گزيني مي گويند. چون اين ديواره هاي رحم پر از خون است، با اتصال به ديواره رحم خوني، خون از دهانه رحم خارج مي‌شود. اين‌خونريزي به طور كلي 1 الي 2 روز زمان مي‌برد. اما حدودا يك سوم از خانم ها اين فرايند را تجربه خواهند كرد. اين‌خونريزي ها جزو اولين علائم بارداري به شمار مي‌رود. از علائم لانه‌گزيني مي‌توان به درد سينه، گرفتگي عضلات، گر گرفتگي،‌ خونريزي‌و … اشاره كرد. براي كسب اطلاعات در رابطه با كيت تخمك گذاري كليك كنيد.

منبع: لانه گزيني | علائم و مراقبت هاي زمان لانه گزيني

لانه گزيني

در بسياري از موارد، لانه گزيني نشان از اولين علائم بارداري و تشكيل جنين است. خونريزي در اين ايام بسيار شايع است كه 25 درصد از جمعيت خانم ها به آن مبتلا مي‌شوند. معمولا خون ريزي لانه‌گزيني چند روز پس از لقاح اتفاق مي‌افتد. دقيقا زماني كه جنين به پوشش رحم مي رسد اين اتفاق رخ خواهد داد. لانه‌گزيني سبك تر از قاعدگي و زودتر از چرخه هميشگي افراد رخ مي‌دهد. لانه‌گزيني بين 7 تا 14 روز بعد از لقاح اتفاق مي‌افتد.

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو ديدن نماييد.

علائم لانه گزيني

از علائم لانه‌گزيني مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با مراحل تشكيل جنين كليك كنيد.

1. گرفتگي عضلات در لانه‌گزيني

در فرايند لانه گزيني گرفتگي عضلات در زير شكم طبيعي است. اين دردها از دردهاي قاعدگي كمتر است و اين گرفتگي ها به دليل تغييرات هورموني است كه در بدن مادر رخ مي‌دهد.

2. درد سينه

پس از عمل لانه گزيني، هورمون ها پيام هاي شيميايي به بدن ارسال مي‌كند. اين پيام ها حاوي آمادگي براي حاملگي است. سينه ها با دريافت اين پيام ها متورم و حساس مي‌شوند. در نهايت درد در سينه ها اتفاق مي‌افتد.

3. افزايش دماي بدن در لانه‌گزيني

در عمل لانه گزيني به دليل افزايش سطح پروژسترون دماي بدن بالا مي‌رود. در اين عمل حدودا 1 روز افت دما وجود دارد، سپس دماي بدن به مقدار قابل توجهي افزايش مي‌يابد.

4. خونريزي

خونريزي اصلي ترين راه تشخيص و علائم لانه گزيني است. خونريزي در اين عمل كوتاه و سبك است. و دردهاي پريودي وجود ندارد. اما لكه بيني شايد به دليل مقاربت جنسي و حساسيت دهانه رحم نيز رخ دهد.

5. تكرر ادرار در لانه‌گزيني

در عمل لانه گزيني، تخمك بارور شده به جداره رحم متصل مي‌شود كه باعث افزايش جريان خون لگن مي‌شود. سپس باعث فشار به مثانه و تكرر ادرار مي‌شود. اين وضعيت نياز مادر به دفع ادرار را بيشتر مي كند.

6. گر گرفتگي

يكي از علائم لانه گزيني، گر گرفتگي است. كه به دليل تغييرات هورموني و اتصال تخمك به رحم، گر گرفتگي حاصل مي‌شود.

7. هوس غذاهاي مختلف در لانه‌گزيني

به دليل بالا رفتن سطخ هورمون ها در فرايند لانه گزيني، مادران غذاهاي مختلفي هوس مي‌كنند. يا شايد از غذاهايي به شدت بيزار باشند و بدشان بيايد كه قبلا علاقه داشته اند.

8. كمر در

در فرايند لانه گزيني درد كمي در قسمت پاييني كمر و لگن احساس خواهيد كرد. اما اين دردها بيش از 3 روز طول نخواهد كشيد.

9. نوسانات خلقي در لانه‌گزيني

در فرايند لانه گزيني ممكن است مادر گاهي احساس خوشحالي و گاهي احساس غم كند. همه اين عوامل به دليل تغييرات ناگهاني هورمون هايي است كه طي اين فرايند اتفاق مي‌افتد.

10.افزايش مخاط دهانه رحم

به دليل افزايش هورموني در فرايند لانه گزيني، دهانه رحم خانم ها تحريك مي‌شود. و باعث افزايش قابل توجه ترشحات دهانه رحم خواهد شد.

علت لانه گزيني

علت لانه گزيني چيست؟ پس از باروري تخمك توسط اسپرم، تخمك بارور يا نطفه به سوي رحم حركت و در نهايت به ديواره داخلي رحم مي‌چسبد. و به دليل اتصال جنين به بافت پر از خون رحم، خونريزي اتفاق مي‌افتد. اما اين خونريزي كاملا طبيعي است و خللي در روند بارداري ايجاد نمي‌كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه دوران بارداري كليك كنيد.

زمان خونريزي لانه گزيني

زمان لانه گزيني معمولا بين 6 تا 12 روز بعد از تخمك گذاري اتفاق مي‌افتد. به طور كلي عبور تخمك بارور از لوله هاي فالوپ، و رسيدن به رحم و متصل شدن به آن، حدود 6 تا 12 روز زمان مي‌برد. و طول خونريزي لانه‌گزيني، 1 الي 2 روز است.

تفاوت بين لانه گزيني و قاعدگي

برخي از علائم لانه‌گزيني با قاعدگي مشترك هستند. اما در اينجا در رابطه با تفاوت هاي لانه‌گزيني و قاعدگي اشاره كرده ايم.

  1. خونريزي‌لانه‌گزيني صورتي يا قهوه اي است. اما‌خونريزي قاعدگي قرمز است.
  2. مدت خونريزي لانه‌گزيني 1 الي 2 روز است. اما چرخه قاعدگي بيت 2 تا 7 روز زمان مي‌برد.
  3. ترشحات لانه‌گزيني بسيار چسبان است. اما ترشحات قاعدگي با تخمك گذاري تغيير مي‌كند.
  4. دردهاي عضلاني نسبت به دردهاي چرخه قاعدگي كمتر است.
  5. حجم‌خونريزي لانه‌گزيني بسيار كمتر و جزئي تر از قاعدگي است.

با روش هاي زير شانس لانه گزيني جنين را چند برابر كنيد

با روش هايي كه در ادامه اشاره كرده ايم، مي‌توانيد شانس خود براي لانه‌گزيني را افزايش دهيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تغذيه دوران بارداري كليك كنيد.

  • برخي از گياهان دارويي با تقويت عضلات رحم و كاهش گرفتگي آنها به سيستم باروري كمك مي‌كند. آويشن، رازيانه و بومادران از جمله گياهان دارويي براي تقويت عضلات رحم است. كه طبق تجويز پزشك بايد مصرف شود.
  • مواد غذايي غني از فيبر را در وعده هاي غذايي خود قرار دهيد. مانند: سبزيجات برگ دار
  • مواد غذايي سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 را در وعده غذايي قرار دهيد. مانند: ماهي سالمون و خال مخالي
  • از مصرف زنواستروژن ها اجتناب كنيد.
  • از موقعيت هاي استرس زا دوري كنيد. زيرا استرس مانع تخمك گذاري، لانه‌گزيني و لقاح موفق مي‌شود.

هشدار

هشدارهايي براي لانه گزيني وجود دارد كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده ايم.

  1. اگر علائمي مانند: سرگيجه، ضعف، تب و ناتواني در نگه داشتن مايعات داشتيد حتما به پزشك مراجعه كنيد.
  2. اگر خونريزي واژينال قرمز رنگ روشن باشد و خون ريزي با لخته همراه باشد، بايد فورا به پزشك مراجعه كند.
  3. اگر فشارهاي مقعدي و درد در ناحيه كمر، لگن و شانه را تجربه كرديد حتما به پزشك مراجعه كنيد.

كلام آخر

لانه گزيني در واقع شروع تشكيل جنين است. زماني كه تخمك توسط اسپرم باردار مي‌شود و به ديواره رحم مي‌چسبد، شروع به خونريزي مي‌كند. اين خونريزي ها 1 الي 2 روز زمان مي‌برد و نسبت به قاعدگي دردهاي كمتري دارد. اين‌خونريزي‌قبل از چرخه عادت ماهانه اتفاق مي‌افتد و جز علائم اوليه بارداري محسوب مي‌شود. علائم مختلفي نيز در لانه‌گزيني وجود دارد كه به آن اشاره كرده ايم. براي اطلاع بيشتر از لانه‌گزيني از مشاورين متخصص در اين حوزه كمك بگيريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در لانه‌گزيني مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: لانه گزيني | علائم و مراقبت هاي زمان لانه گزيني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۰۰:۱۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد بسيار نادر است. اما برخي مادران هنگام شيردادن احساس انزجار دارند. شير مادر مهم ترين غذايي است كه كودك بايد در دو سال اول زندگي خود دريافت كند. شير مادر از نوزاد در مقابل بيماري ها، عفونت، چاقي و مشكلات روحي محافظت مي كند به همين دليل همواره مورد توصيه متخصصان است. البته تمام نوزادان به راحتي سينه مادر را نمي گيرند برخي از خوردن شير مادر امتناع مي كنند يا به بيان ديگر از مكيدن سينه مادر تنفر دارند. اين موضوع مي تواند تاثيرات منفي زيادي بر روحيه مادر داشته باشد و حتي او را افسرده كند.

برخي مادران در چنين شرايطي اقدام به حذف كامل شير مادر مي كنند در حالي كه اين كار مي تواند آسيب رسان باشد. اگر كودك شما هم به تنفر از مكيدن سينه مادر مبتلاست بايد علل اين عارضه را بشناسيد و راهكارهاي مربوط به درمان آن را ياد بگيريد. در بسياري از موارد تنفر از مكيدن سينه مادر زنگ خطر يك بيماري ست. مادران بايد از اين موضوع آگاه باشند و در صورت لزوم براي درمان كودك خود اقدام نمايند. براي دريافت راهنماي شير دادن به نوزاد كليك كنيد.

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو ديدن نماييد.

منبع: تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد | علل و راهكارها

علل تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد

برخي از علل تنفر از مكيدن سينه مربوط مشكلات جسمي يا رفتارهاي واكنشي مادر است، برخي مربوط به خود نوزاد است و در نهايت برخي ديگر هم به محيط ربط دارد. شناخت دليل مشكل نوزاد از آن جهت اهميت دارد كه مي تواند شما را به سمت راهكار درست حل اين مشكل راهنمايي كند.

براي آشايي با تغذيه نوزاد تا شش ماهگي كليك كنيد.

1- عوض شدن بو و طعم شير سينه

اگر نوزاد شما قبلا خوب شير مي خورده اما حالا به طور ناگهاني از خوردن شير مادر امتناع مي كند، ممكن است بوي مادر يا طعم شير او تغيير كرده باشد. مصرف سيگار، استفاده از عطر، مواد آرايشي و بهراشتي معطر و بوي كلر مانده روي بدن مادر مي تواند سبب تغيير بوي سينه شود و نوزاد را از خوردن شير منصرف كند. مصرف داروهاي شيميايي، قهوه و يا چاي بيش از حد، غذاهاي پر ادويه و حتي ورزش كردن بيش از حد مادر نيز مي تواند سبب تغيير ناگهاني مزه شير شود.

2- تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد | مشكلات مربوط به نوزاد

نوزادي كه گرفتگي بيني داشته باشد به احتمال زياد از خوردن شير امتناع مي كند. چرا كه تنها راه تنفسي مانده براي او دهانش است. علاوه بر اين مشكلات رشدي مانند دندان در آوردن و التهاب لثه نيز مي تواند سبب تنفر از مكيدن سينه شود. بيماري هاي ديگري كه سبب تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد مي شوند: ضعف در شير خوردن، مشكلات مادرزادي، كوليك، رفلاكس، آسيب مغزي، برفك، عفونت گلو و گوش، مشكلات تنفسي، حساسيت به ماده موجود در شير و … است.

3- خوردن شيشه شير

اگر كودك به خوردن شيشه شير عادت كند ديگر سينه مادر را نمي گيرد. چرا كه مكيدن سر شيشه زحمت كمتري برايش دارد. علاوه بر اين هرگونه تغييري براي نوزاد ناخوشايند است، تغيير شير خوردن از سرشيشه به پستان مادر نيز فرزند شما را آزرده مي كند و براي او يك نوع سردرگمي به وجود مي آورد. اگر مي خواهيد از اين مشكل جلوگيري كند حداقل تا 1 ماهگي به كودك خود شيشه شير ندهيد. براي آشنايي با نحوه انتخاب بهترين شير خشك كليك كنيد.

4- تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد | مشكلات روحي و واكنش هاي غلط مادر

آيا تا به حال وقتي فرزندتان سينه شما را گاز گرفته سر او داد زده ايد؟ يا او را ترسانده ايد؟ اگر اين طور باشد تا مدتي نوزاد بر اثر ترس سينه شما را قبول نمي كند. علاوه بر اين اگر مادر به دليل قرار گرفتن در معرض فشار هاي رواني، اضطراب داشته باشد كيفيت شير و شيردهي او به هم مي ريزد و استرس خود را به وسيله شيردهي به كودك منتقل مي كند. كودكي كه به جاي آرامش از فرايند شير خوردن اضطراب دريافت كند ديگر تمايلي به گرفتن سينه مادر پيدا نمي كند.

5- قهر نوزاد

شايد فكر كنيد نوزادان قهر كردن بلد نيستند. اما اين گونه نيست. نوزادان بيشتر از من و شما حساسيت روحي دارند و زود قهر مي كنند. اگر مادر به كودك ديگري شير بدهد، براي مدت طولاني از فرزندش دور بماند، به گريه طولاني مدت كودك توجه نكند و با خشونت نوزاد را بغل بگيرد نوزاد قهر مي كند و ديگر سينه مادر را به دهان نمي گيرد. علاوه بر اين هرگونه تغيير در زندگي روزمره مي تواند نوزاد را ناراحت كند و به قهر او بيانجامد!

6- تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد | شير دادن در محيط نامناسب

اگر در هواي خيلي سرد يا خيلي گرم اقدام به شيردهي كنيد نوزاد از گرفتن سينه شما امتناع مي كند. چرا كه دماي بدني او به هم خورده. يا حتي اگر در فضايي به نوزادتان شير بدهيد كه پرنور يا پر سر و صداست نوزاد دچار حواس پرتي مي شود و از شير خوردن امتناع مي كند. البته اين نوع امتناع ظاهري است و با امتناع واقعي تفاوت دارد.

7- مشكلات مربوط به شير دهي

گاهي اوقات مشكلات مربوط به سينه، شيردهي يا شير خوردن مي تواند سبب تنفر نوزاد از مكيدن سينه شود. مثلا اگر نوك سينه شما تو رفته باشد، عفونت و زخم داشته باشد، شير شما كم باشد، سوراخ نوك سينه به شكلي باشد كه شير را يك باره وارد دهان نوزاد كند و وضعيت شيردهي غلط باشد كودك دچار تنفر از مكيدن مي شود.

8- تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد | تغييرات هورموني مادر

برخي تغييرات در بدن مادر مي تواند هورمون هاي زنانه را بهم ريخته و سبب مشكل در شير دهي شود. مثلا استفاده از قرص هاي ضد بارداري، قاعدگي، تخمك گذاري و بارداري مجدد در زمان شير دهي سبب امتناع كودك از شير خوردن مي شود. براي رفع اين مشكل لازم است با يك متخصص مشورت نماييد.

دليل تنفر از مكيدن سينه مادر با توجه به سن

به تناسب رشد كودك مشكلات او در غذا خوردن تغيير مي كند. بهتر است با اين تغييرات آشنا شويد تا مشكل كودك خود را بهتر درك كنيد.

_در روز اول پس از تولد كودك بيش از حد حساس است و اگر او را بي ملاحاظه جا به جا كنيد در شير خوردنش اختلال به وجود مي آيد.

اتفاق ديگري كه در روز اول مي افتد اين است كه مادر ضعيف شده و تحت تاثير داروهاي بيهوشي است به همين دليل نمي تواند به خوبي به كودك تازه متولد شده اش شير بدهد و در فرايند شير دهي اختلال ايجاد مي شود.

_در روز دوم تا چهارم نيز هنوز نوك سينه مادر كامل بيرون نيامده و جمع شدن شير در سينه او باعث مي شود رفلاكس قوي يا ضعيف شير از سينه به وجود بيايد.

_در هفته اول تا يك ماهگي نيز ممكن است مشكلاتي نظير عفونت و برفك براي كودك پيش بيايد و براي مادر نيز زخم و عفونت در نوك سينه ايجاد شود به همين دليل فرايند شيردهي با مشكل مواجه شود.

_از سه ماهگي به بعد اگر تنفر به مكيدن سينه پيش بيايد مربوط به يكي از اين دلايل است: شروع پيش از موعد غذاي جامد، حساسيت روحي و قهر نوزاد، عوض شدن مراقب، شفتگي يا همان آشفتگي نوزاد و …

براي دريافت اطلاعات درباره شير نخوردن نوزاد كليك كنيد.

راهكارهايي براي رفع مشكل تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد

1_ علت بروز تنفر از مكيدن سينه را پيدا كنيد و با رفع اين علت به نوزاد خود در جهت شير خوردن كمك نماييد.

2_ شرايط روحي خود را بهبود ببخشيد. يعني از ترس، اضطراب و نگراني دور بمانيد.

3_ نحوه درست شير دهي را بياموزيد.

4_ راه هاي جديد شير دهي را امتحان كنيد يعني اگر پيش از اين نشسته با نوزاد شير مي داديد،اين بار راه رفتن را امتحان كنيد.

5_ مكاني آرام، با نور و دماي مناسب براي شيردهي انتخاب كنيد.

6_ قبل از شير خوردن نوزاد را نوازش كنيد يا ماساژ بدهيد. اگر مي توانيد برايش شعر بخوانيد.

7_ به هنگام شير دادن لباس هاي خود را در بياوريد تا نوزاد با شما تماس پوستي پيدا كند. توجه كنيد كه قبل از شير دادن نبايد از عطر و ادكلن استفاده كرد چرا كه سبب بيزاري و آلرژي نوزاد مي شود.

8_ اگر نوزاد شما به خوردن شيشه شير عادت كرده قبل از شيردهي كمي از شير خود را بدوشيد تا موقع مكيدن نوزاد شير راحت تر بيرون بيايد.

9_ مي توانيد قبل از شير دادن چند قطره از شير خود را در دهانش بچكانيد تا به خوردن سينه ترغيب شود.

10_ شير دادن قبل خواب و بعد خواب را امتحان كنيد. نوزادان در اين شرايط بهتر شير مي خورند.

11_ در تمام اين مراحل لازم است صبور باشيد و انتظار نتيجه سريع نداشته باشيد. اگر هيچ كدام از راهكار ها هم جواب نداد اميد خود را از دست ندهيد و از يك متخصص مشاوره دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

امتناع واقعي از گرفتن سينه مادر با امتناع ظاهري چه تفاوتي دارد؟

در امتناع واقعي كودك به دليل وجود يك مشكل سينه مادر را نمي گيرد و شير نمي خورد اما در امتناع ظاهري كودك به دليل حواسپرتي يا گم كردن سينه مادر پستان را به دهان نمي گيرد. براي فهم تفاوت اين دو بهتر است پوشك نوزادتان را بررسي كنيد. اگر به اندازه كافي ادرار مي كند پس اين يعني شير كافي ديافت كرده و امتناع واقعي از شير خوردن نشان نداده.

آيا مي توان براي گرفتن سينه مادر نوزاد را گرسنه نگه داشت؟

خير اين كار از اساس غلط است چرا كه انرژي نوزاد براي خوردن شير از دست مي رود.

اگر نوزاد فقط از شير خوردن از يك سينه امتناع مي ورزد چه مشكلي وجود دارد؟

احتمالا در سينه اي كه از آن شير مي خورد شير بيشتري وجود دارد و نوك آن سينه نيز بيرون آمدت تر و بزرگ تر است به همين دليل فقط يك طرف از سينه را مك مي زند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد | علل و راهكارها


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۱۳:۵۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

ترس كودك به طور طبيعي وجود دارد، ترس‌ها به وجود ميان و از بين ميرن اما گاهي مسائلي باعث تشديد و ماندن برخي ترس‌ها در وجود بچه‌ها مي‌شود كه نبايد از آن‌ها ساده گذشت. اگر فرزندتان از چيزي مي‌ترسد نگوييد “اينكه ترس نداره يا ببين اون ني ني نمي ترسه”، اين واكنش‌ها نه تنها كمكي به از بين رفتن ترس او نمي‌كند بلكه باعث از بين رفتن اعتمادبه نفسش هم مي‌‍شود. پس چه بايد كرد؟ بهتر است ابتدا علت و شدت ترس را مشخص كنيد، سپس بر آن اساس برخورد و روش مناسب پيش بگيريد.

منبع: ترس كودك و انواع فوبيا در كودكان

ترس و فوبيا در كودك

برخي براين باورند كه كودكان دچار اختلالاتي چون اضطراب و فوبيا نمي‌شوند. اما كودكان نيز به فوبيا و يا انواع ترس هاي مرضي دچار مي‌شوند. ولي به دليل عدم رشد شناختي علل و نشانه هاي متفاوتي را تجربه مي‌كنند. مقابله با ترس هاي كودكان از اهميت بالايي برخوردار است. چرا كه مي‌تواند بزرگسالي و شخصيت كودك را نيز تحت الشعاع قرار دهد. براي آشنايي با انواع اختلالات رواني در كودكان كليك كنيد.

نشانه ها و علائم ترس كودك

ترس يكي از احساسات طبيعي و ذاتي در همه ما است كه باعث مي‌شود خودمان را از يك خطر واقعي دور كنيم، اما گاهي اوقات آدم‌ها و به‌خصوص كودكان از چيزهايي مي‌ترسند كه دليلي براي نگراني راجع به آن‌ها وجود ندارد. خيلي اوقات اين ترس‌ها در كودكان به دليل تجربه كم و ناتواني آن‌هاست و به‌مرورزمان و خودبه‌خود از بين مي‌روند. چيزي كه والدين بايد به آن دقت داشته باشند اين است كه نشانه‌هاي ترس در همه كودكان يكسان نيست. حتي شايد بعضي‌اوقات بچه‌ها مستقيماً از ترس‌هاي خود صحبت نكند. پس شناخت نشانه‌هاي ترس كودك موجب واكنش سريع و به موقع شما مي‌شود. از مهم‌ترين نشانه‌هاي ترس كودك عبارتند از:

  • احساس اضطراب و نگراني
  • چسبيدن به والدين
  • ساكت شدن
  • گريه و بي‌قراري
  • جويدن ناخن‌ها
  • دست‌وپاها را تكان مي دهد
  • خيره ماندن به يك‌چيز

انواع ترس و فوبيا در كودك

زماني كه ترس‌ها شدت پيدا كنند، تبديل به اختلال مي‌شوند. براي مثال كودكي كه فوبياي تاريكي دارد، بدون اينكه چراغ روشن باشد در اتاق نمي‌ماند و اگر مجبور شود با گريه و زاري براي فرار تلاش خواهد كرد. تشخيص فوبيا از ترس واقعي تنها بر عهده متخصص كودك است. براي آشنايي با هر كدام از ترس ها و نشانه هاي اضطراب در كودك‌تان كليك كنيد.

اضطراب اجتماعي كودكان

اضطراب جدايي كودكان

ترس كودك از غريبه ها

ترس از تاريكي در كودكان

اختلال اضطراب فراگير كودكان

اختلال استرس پس از سانحه در كودكان

ترس از معلم

علت و دلايل ترس كودك

بخشي از رشد طبيعي

ترس از پديده‌هاي مختلف روند طبيعي رشد است. كودكان در سنين مختلف از چيزهاي متفاوتي مي‌ترسند، براي مثال در يك يا دوسالگي آن‌ها از غريبه‌ها و در پنج يا شش‌سالگي از تاريكي مي‌ترسند. اين ترس‌ها همان‌طور كه خود‌به‌خود به‌وجود آمده‌اند. خودشان هم به‌تدريج از بين مي‌روند.

اتفاقات ناگوار | ترس كودك

همراه شدن موضوعات ساده با اتفاقات ترسناك باعث مي‌شود كودك از مسائل ساده هم دچار ترس شود. براي مثال اگر كودك زماني كه در پارك بازي مي‌كند به يك تاب بخورد ممكن است ديگر از همه تاب‌ها يا حتي بازي كردن در پارك بترسد.

مشاهده ترس اطرافيان

گاهي اوقات ترس‌ها به دليل مشاهده و تقليد از ترس‌هاي اطرافيان و به‌خصوص والدين نشات مي‌گيريد. مثلاً كودكي كه مي‌بيند مادرش از حيوانات مي‌ترسد ياد مي‌گيرد كه بايد از حيوانات بترسد. براي پيدا كردن علت دقيق استرس در كودكان كليك كنيد.

راه هاي از بين بردن ترس كودك

برخوردتان با ترس كودك تأثير بسياري در شرايط روحي او دارد. مي‌توانيد كاري كنيد كه فرزندتان احساس كند دليلي براي ترسيدن وجود ندارد و همين‌طور مي‌توانيد باعث شويد ترس‌هاي كودك براي هميشه با او باقي بمانند. به همين خاطر حتما به اين مسائل توجه كنيد و در صورت حل نشدن مساله براي درمان به متخصص كودك مراجعه كنيد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

1- احساسات كودك را مسخره نكنيد

هرگز كودكتان را به دليل ترس‌هايش مسخره نكنيد يا به آن‌ها نگوييد كه دليلي براي ترسيدن وجود ندارد. اين كار شما نه‌تنها ترس آن‌ها را از بين نمي‌برد بلكه باعث مي‌شود اعتمادبه‌نفس‌شان را هم از دست بدهند و احساس كنند ضعيف هستند كه از چنين چيزي مي‌ترسند.

2- با كودك صحبت كنيد | ترس كودك

وقتي متوجه مي‌شويد كودك از چيزي مي‌ترسد اولين سؤال و برخورد شما بايد اين باشد كه احساسات او را درك كنيد و بپرسيد از چه چيزي در اين موضوع مي‌ترسد. مثلاً اگر فرزندتان از تاريكي مي‌ترسد. به‌جاي اينكه به او بگوييد تاريكي ترس ندارد، اول بپرسيد كه از چه چيزي در تاريكي مي‌ترسد. ممكن است احساس كند در تاريكي كسي قصد آسيب زدن به او را دارد يا به‌طوركلي از اينكه چيزي را نمي‌بيند ترسيده باشد. در اين شرايط سعي كنيد در حد فهم كودك مسائل را برايش توضيح دهيد و او را از اينكه اتفاقي برايش نمي‌افتد مطمئن كنيد.

براي مثال مي‌توانيد مسئوليت قفل‌كردن درها را به او بدهيد يا اطمينان بدهيد كه شما كنارش هستيد و اگر اتفاقي بيفتد از او مراقبت مي‌كنيد. اين ترس‌ها معمولاً پس از مدتي از بين مي‌روند اما اگر ترس‌هاي فرزندتان با او باقي مانده يا در حال شديدتر شدن هستند بهتر است هر چه زودتر با مشاور كودك صحبت كنيد.

3- كودك را با ترس‌هايش روبه‌رو كنيد

براي درمان ترس‌هاي كودك بايد او را آرام‌آرام با موضوعي كه از آن مي‌ترسد مواجه كنيد. در همان مثال بالا كه كودك از تاريكي مي‌ترسيد بهتر است دلايل تاريكي شب را براي او توضيح دهيد. در مرحله بعد همراه كودك و در اتاق او بخوابيد. سپس سعي كنيد هر بار مدت‌زمان ماندن‌تان در اتاق را كمتر كنيد. به‌اين‌ترتيب فرزندتان كم‌كم متوجه مي‌شود كه در اتاق تنها مانده و مشكلي او را تهديد نكرده است.

4- همراهي با يك پديده خوشايند

يكي از چيزهايي كه كودك دوست دارد را با ترس او همراه كنيد. اين موضوع باعث مي‌شود به‌تدريج ترسش از بين برود. براي مثال در تاريكي برايش داستان بخوانيد يا با او بازي كنيد و يا با كمك هم به حيوانات غذا بدهيد. اما توجه داشته باشيد اين كارها را زماني مي‌توانيد انجام دهيد كه ترس كودك خيلي شديد نباشد وگرنه باعث مي‌شويد او از چيزهايي كه دوست داشته هم بترسد.

چه زماني براي ترس كودك به روانشناس مراجعه كنيم؟

همان‌طور كه گفتيم ترس‌ها بخش عادي از جريان رشد كودك هستند و به‌صورت خودبه‌خودي نيز از بين مي‌روند، اما گاهي اوقات اين ترس‌ها ممكن است براي مدت بيشتري با كودك باقي بمانند. به‌خصوص ترس‌هايي كه به دليل يك خاطره بد مثل تصادف شكل گرفته باشند احتمالاً به اين سادگي‌ها از بين نمي‌روند و شما بايد براي درمان آن‌ها از يك متخصص كمك بگيريد. باقي ماندن اين دسته از ترس‌ها و فوبياها در كودك باعث مي‌شود كه آن‌ها تا بزرگ‌سالي با وي باقي بمانند و يا دائماً شدت بيشتري پيدا كنند.

بيشتر بخوانيد : درمان فوبي كودكان

درصورت وجود هركدام از نشانه‌هاي زير بهتر است راجع به آن با يك مشاور كودك صحبت كنيد:

  • ترس براي مدت طولاني در كودك (حداقل 6 ماه) باقي مانده است.
  • شدت ترس در حال بيشتر شدن است تا جايي كه احساس مي‌كنيد كودك از اين ترس‌ها آسيب مي‌بيند.
  • ترس‌ها در حال گسترش پيدا كردن هستند. براي مثال كودك ابتدا فقط از حيوانات مي‌ترسيده حالا حتي از تصوير يا اسم آن‌ها هم دچار ترس مي‌شود
  • به هر دليلي احساس مي‌كنيد ترس‌ها جريان عادي زندگي را با مشكل مواجه كرده است
  • ترس‌ها به دليل تجربيات ناخوشايند شكل گرفته باشند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول در مورد ترس كودك

بهترين روش براي برخورد با ترس كودك چيست؟

بهتر است آن‌ها را به دليل ترس‌هايشان مسخره نكنيد. با كودك همدلي كنيد و از او بپرسيد چه چيزي باعث ترس او شده، سپس سعي كنيد با توضيحاتي در حد فهم كودك و همين‌طور مواجهI مرحله‌به‌مرحله او با موضوع ترس‌هاي وي را از بين ببريد.

چه زماني براي ترس كودك بايد با روانشناس صحبت كنيم؟

اگر ترس براي مدتي بيش‌تر از 6 ماه طول كشيده، شديدتر شده و به هر شكلي جريان معمولي زندگي كودك را با مشكل مواجه كرده يا اگر احساس مي‌كنيد ترس‌هاي وي در حال بيشتر شدن هستند با يك مشاور كودك صحبت كنيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترس كودك و انواع فوبيا در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۰۱:۳۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

مايع آمنيوتيك به مايع درون رحم مادر مي‌گويند. در اين كيسه مايع آمنيوتيك جريان دارد كه دورتادور جنين را پوشش مي‌دهد. مايع‌آمنيوتيك فوايد زيادي براي جنين دارد و از فرزند شما در رحم محافظت مي كند. زياد شدن يا كاهش يافتن مايع‌آمنيوتيك مي تواند مشكلاتي را براي مادر و جنين ايجاد كند. مايع آمنيوتيك با رشد جنين زياد مي‌شود و در جايي كه جنين آماده تولد باشد، كاهش يافته و از دهانه رحم بيرون مي‌آيد. وجود مشكلاتي در دوران بارداري مي‌تواند سبب پاره شدن كيسه آب يا همان كيسه آمنيوتيك شود. بسياري از مادران به دليل ناآگاهي در دوران بارداري دچار مشكل مي‌شوند به همين دليل متخصصان همواره توصيه مي‌كنند اطلاعات خود را درباره سطوح مختلف بارداري بالا ببريد. براي كسب اطلاعات بيشتر مشاوره بارداري دريافت نماييد.

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو ديدن نماييد.

منبع: مايع آمنيوتيك چيست | فوايد مايع آمنيوتيك

مايع آمنيوتيك چيست؟

همانطور كه گفته شد كيسه‌اي درون رحم مادر وجود دارد كه محل رشد جنين است. ديواره اين كيسه از دو غشاء تشكيل شده كه كمك مي‌كنند، جنين سفت و محكم درون كيسه قرار بگيرد، زماني كه موعد تولد بچه فرا مي‌رسد اين غشاها پاره مي‌شوند و بچه به همراه مايعي بيرون مي‌آيد؛ نام اين مايع‌ آمنيوتيك است. آمنيوتيك مايعي است كه تا زمان تولد جنين دورتادور بچه را احاطه كرده. اين مايع از آب بدن مادر و برخي پروتئين ها، الكترود ها و آنتي بادي ها ساخته مي شود.

درست 12 روز پس از لقاح مايع آمنيوتيك شكل مي گيرد. و تا هفته 38 بارداري افزايش پيدا مي كند، پس از اين مدت مايع شروع به كاهش مي كند تا زماني كه جنين متولد شود. شايد جالب باشد كه بدانيد مايع‌آمنيوتيك فقط از تركيبات مهم مغذي و آب تشكيل نشده؛ زماني كه جنين كمي بزرگ مي‌شود اين مايع را مي‌بلعد و به صورت اوره ادرار مي‌كند. اين ادرار در ماه‌هاي آخر زياد مي‌شود و تا زمان خالي شدن مايع‌آمنيوتيك در كيسه آب باقي مي‌ماند. پيشنهاد مي‌شود درباره انواع زايمان نيز بخوانيد.

 

فوايد مايع آمنيوتيك براي جنين چيست ؟

محافظت از جنين: اگر ضربه‌اي به شكم شما وارد شود، مايع‌ آمنيوتيك مانند ضربه گير عمل كرده و جنين را از آسيب حفظ مي‌كند. در واقع كيسه آب شبيه به يك بالشت نرم است كه جنين درون آن قرار دارد.

پيشگيري از عفونت: گفتيم كه مايع‌ آمنيوتيك سرشار از آنتي بادي‌هاست. پادتن يا آنتي بادي ماده‌اي است كه از انسان در برابر عفونت و بيماري محافظت مي‌كند.

تنظيم دما: مايع‌ آمنيوتيك دماي كيسه آب را گرم نگه مي‌دارد. بدين ترتيب جنين در دماي مناسب و ثابت قرار مي‌گيرد.

رشد استخوان و عضلات: يكي از فوايد مايع آمنيوتيك، رشد استخوان ها است. جنين مانند يك ماهي درون كيسه آب شناور است و مي‌تواند در اين كيسه حركت كند. اين حركات اولين تجربه حركتي نوزاد خواهند بود و به رشد عضله و استخوان‌هاي بچه كمك مي‌كنند.

كمك به دستگاه گوارش: شايد اولين بار كه متوجه شديد كودك مايع‌ آمنيوتيك را مي‌بلعد كمي نگران شده باشيد. اما بايد به شما بگويم بلعيدن اين ماده نه تنها خطرناك نيست بلكه حتي تمريني براي بلع و سيستم گوارش است.

كمك به دستگاه تنفسي: نفس كشيدن در مايع آمنيوتيك به دستگاه تنفسي انسان كمك نمايد.

حفظ بند ناف: فشردگي و له شدن بند ناف جنين را خفه مي‌كند، اما مايع‌ آمنيوتيك جلوي اين اتفاق را مي‎گيرد.

رشد اندام‌هاي كوچك: اگر محيط نگهداري جنين خشك باشد به انگشتان و ديگر اعضاي كوچك‌تر او آسيب وارد مي‌شود. اما چون جنين در مايع آمنيوتيك قرار دارد اين مشكل پيش نمي‌آيد.

كاهش يافتن مايع آمنيوتيك

اگر شكم مادر خيلي كوچك باشد و در سونوگرافي مشخص شود كه جنين نيز بسيار كوچك است، پس احتمالا مايع آمنيوتيك كمتر از حد استاندارد وجود دارد. متخصصان به اين عارضه اليگوهيدرامنيوس مي‌گويند. حدودا 4درصد مادران باردار دچار كمبود مايع آمنيوتيك مي‌شوند. اگر اين اتفاق در 6 ماهه اول بارداري رخ دهد بسيار خطرناك است و حتي احتمال سقط جنين وجود دارد. اما اگر در 3 ماه آخر اتفاق بيفتد زياد خطرناك نيست. و احتمال زايمان زودرس وجود دارد. براي آشنايي با نحوه تعيين زمان زايمان كليك كنيد.

عواملي كه سبب كمبود مايع آمنيوتيك مي‌شوند ؟

عواملي كه سبب كمبود مايع آمنيوتيك عبارتند از.

  1. سابقه به دنيا آوردن نوزاد كوچك
  2. مسموميت حاملگي
  3. فشار خون بالا
  4. پارگي جفت
  5. لوپوس
  6. چند قلو
  7. زايمان ديرهنگام

 

افزايش يافتن مايع آمنيوتيك

بالا بودن سطح مايع آمنيوتيك را پلي­ هيدرامينوس مي‌نامند. اگر جنين بيش از حد رشد كرده باشد، احتمال دارد به پلي هيدراميتوس مبتلا شده باشيد. اين عارضه فقط 1درصد مادران باردار را درگير مي‌كند. اگر به صورت خفيف رخ دهد خود به خود حل خواهد شد، اما اگر به صورت شديد و جدي باشد، با دارو مي‌توان مايع آمنيوتيك را كم كرد. عواملي كه سبب افزايش مايع آمنيوتيك مي‌شوند عبارتند از.

  • اختلال در عملكرد دستگاه گوارش
  • ديابت
  • عفونت
  • اختلال در سيستم عصبي
  • اختلالات قلبي عروقي
  • وجود مشكل در ريه جنين
  • اختلال رشد مادرزادي
  • خيز جنيني (تجمع مايع در اندام‌هاي جنين)
  • چند قلو و اختلال انتقال خون قل به قل
  • عدم تطابق خون مادر و جنين

پارگي كيسه و بيرون آمدن مايع آمنيوتيك

كيسه آمنيوتيك (مايع آمنيوتيك) بايد در مرحله اول زايمان باز شود تا جنين بيرون بيايد. اما گاهي اوقات كيسه آمنيوتيك زودتر از موعد پاره مي‌شود. معمولا به اين عارضه پارگي كيسه آب مي‌گويند. اگر قبل از هفته 37 بارداري غشاهاي كيسه آب پاره شوند پارگي زودرس كيسه آمنيوتيك اتفاق مي‌افتد. كه با خطر جدي براي مادر و كودك همراه است. براي آشنايي با علائم زايمان كليك كنيد.

عواملي كه سبب پارگي كيسه آب مي شود

عواملي كه سبب پارگي كيسه آب مي‌شود عبارتند از.

  • فشار زياد به كيسه بر اثر انقباض
  • سوراخ شدن كيسه
  • عفونت مادر
  • بيماري‌هاي ريوي
  • مصرف الكل يا دخانيات
  • كم يا زياد بودن مايع آمنيوتيك
  • جدايي جفت و جنين

بيماري هايي در مادران كه مايع آمونيتيك كمي در جنين آنها وجود دارد

  • ديابت
  • پره اكلامپسي
  • بارداري قبلي با محدوديت رشد
  • فشار خون بالا
  • بروز مشكلات جدي در جفت
  • اختلال لوپوس در سيستم ايمني
  • بارداري چند قلويي
  • اختلالات كليوي
  • زايمان دير هنگام

 

كلام آخر

مايع آمونيتيك داخل كيسه اي كه جنين قرار دارد با عوارض مختلفي كاهش مي‌يابد. اين عوارض عبارتند از: اختلالات كروموزومي، ناهنجاري هاي جنيني، محدوديت رشد جنين داخل رحم، حاملگي طول كشيده، نارسايي جفت و … . براي بررسي اين موضوعات بايد با پزشك و متخصصين مشورت كرد. گاهي مادران با استرسي مواجهه مي‌شوند كه تنها به دست روانشناس و مشاورين در اين حوزه بر طرف مي‌شود. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. شما عزيزان مي‌توانيد در اين راستا از مشاوران و روانشناسان مركز مشاوره ني ني مايند مشاوره دريافت كنيد. و از تكنيك‌هاي غلبه بر استرس و اضطراب مطلع شويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مايع آمنيوتيك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

چطور مي توان مايع آمنيوتيك را اندازه گيري كرد؟

اين كار توسط پزشك با آزمايش‌هايي نظير MVP و MFI صورت مي‌گيرد.

مشخصات مايع‌آمنيوتيك چيست؟

اين مايع بي‌بو است و رنگي متمايل به زرد ليمويي دارد. بدون اختيار از واژن خارج مي‌شود و ممكن است همراه با لخته‌هاي خون باشد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مايع آمنيوتيك چيست | فوايد مايع آمنيوتيك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۰۳:۴۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

هفته سي ام بارداري با تغييرات جسماني بسياري براي مادر همراه است و از طرفي حركات جنين نيز طي اين هفته بيشتر مي‌شود. تمامي اين موارد در كنار هم سبب ايجاد مشكلاتي در خواب، تنفس و… مادر مي‌گردد. با اينكه مادر طي هفته سي ام بارداري از نظر جسماني تغييرات بسياري دارد؛ به طوري كه در كيفيت فعاليت‌‌هاي روزانه او تاثير گذار است، اما اغلب بانوان باردار در اين هفته‌ها ارتباط بهتري با جنين برقرار مي‌كنند. در ادامه قصد داريم به بايدها و نبايدهاي هفته سي‌ام بارداري بپردازيم. همچنين مي‌توانيد مشاوره بارداري دريافت نماييد.

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو ديدن نماييد.

منبع: هفته سي ام بارداري | نكات هفته 30 ام بارداري

هفته سي ام بارداري

در هفته سي ام بارداري اضافه وزن قابل توجهي را تجربه خواهيد كرد. كه اين اضافه وزن به دليل وزن جنين، بزرگي رحم، بزرگي كيسه آب و جفت است. در 3 ماه آخر بارداري و هفته سي ام، تغييرات خلق و خو شايعي كه طبيعي است وجود دارد. دلهره در رابطه با زايمان و بيش از حد استرسي شدن را مي‌توان از نگراني هاي اين دوره به شمار آورد.

با توجه به تغييرات هورموني كه در هفته سي ام بارداري رخ مي‌دهد، اختلالات خواب و عدم فعاليت هاي روزانه، تكرر ادرار و خرناس هنگام خواب اتفاق خواهد افتاد. از عوارض شايع اين هفته از بارداري مي‌توان به كمر درد، سر درد، تنگي نفس، تغييرات خلق و خو و … اشاره كرد.

 

علائم مادر در هفته سي ام بارداري

همانطور كه اشاره كوتاهي كرديم تغييرات جسماني و روحي مادر در هفته سي ام بارداري سبب ايجاد مشكلاتي در خواب او مي‌شود. به طوري كه اغلب زنان باردار طي اين هفته دچار بي‌خوابي مي‌شوند و يا كابوس‌هاي شبانه را تجربه مي‌كنند. دليل اصلي اين موضوع اين است كه جنين در هفته سي ام بارداري حركت‌هاي بيشتري دارد و داشتن يك خواب راحت را براي مادر تبديل به يك دغدغه مي‌كند. البته نوسانات هورموني و استرس‌هاي دوران بارداري نيز در اين موضوع دخيل هستند. در ادامه به ديگر علائم مادر در هفته سي‌ام بارداري اشاره كرده‌ايم.

1.سوزش معده

معمولا اغلب مادران در هفته سي ام بارداري دچار سوزش معده مي‌شوند. براي كاهش سوزش معده بهتر است به تغديه در اين دوران توجه بيشتري شود. به طوري كه از مصرف غذاهاي چرب، تند و اسيدي كه باعث تحريك بيشتر معده مي‌‌شود؛ جلوگيري گردد.

2.ورم بدن

ورم و پف بدن از هفته سي ام بارداري شروع مي‌شود و تا حدي طبيعي مي‌باشد. اما نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه معمولا ورم و پف بدن در دوران بارداري به تدريج شروع مي‌شود و كم كم زياد مي‌گردد. بنابراين اگر مادر دچار ورم و پف ناگهاني شود، بايد براي جلوگيري از بروز خطرات دوران بارداري به متخصص مراجعه كند.

3.احساس ناراحتي عمومي

اغلب زنان باردار در هفته سي ام بارداري ، دردهاي پراكنده‌اي را در نقاط مختلف بدن خود احساس مي‌كنند. اغلب اين دردها در قسمت كمر، باسن و پاها متمركز هستند. براي دريافت مشاوره بارداري تلفني اقدام كنيد.

4.كوتاه شدن تنفس

با نزديك شدن به هفته سي ام بارداري ، جنين بسيار نزديك به قفسه سينه مادر مي‌شود. به اين معني كه ريه‌ها و ديافراگم فضاي كافي براي عملكرد طبيعي نخواهند داشت. همين موضوع سبب مي‌شود كه مادران باردار در اين دوران احساس تنگي نفس داشته باشند و يا سخت نفس بكشند.

لازم است اشاره كنيم كه مشكلات تنفس در بارداري دو قلو و يا چند قلو شدت بيشتري دارد. مادران بايد در نظر داشته باشند كه با گذشت زمان و ورود به هفته‌هاي بعدي حاملگي، جنين به سمت پايين رحم حركت مي‌كند. و علائم كوتاه شدن تنفس كم كم بهبود پيدا مي‌كند.

5.انقباضات رحمي

هر چه زمان بيشتري بگذرد، رحم نيز براي زايمان آماده‌تر مي‌شود؛ به همين دليل ممكن است مادران باردار در هفته سي ام بارداري برخي انقباضات رحمي را تجربه كنند. البته لازم است اشاره كنيم كه اين انقباضات با تغيير وضعيت و پس از يك مدت زمان كوتاه بهبود پيدا مي‌كنند. اما اگر علائم شما به طور مداوم ادامه داشت و بهبود نيافت؛ ممكن است نشانه زايمان زودرس باشد كه بهتر است به متخصص مراجعه كنيد.

از ديگر عوارض و علائم هفته سي ام بارداري مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • يبوست
  • تكرر ادار
  • تورم در پاها
  • ترشحات پستان
  • تنگي نفس
  • تغييرات خلق و خو
  • انقباضات بدون درد رحم

تغييرات جنين در هفته سي ام بارداري

جنين تا هفته سي ام بارداري ، به اندازه كافي چربي ذخيره مي‌كند. اين موضوع سبب مي‌شود كه چين و چروك‌هايي كه بر روي بدن او وجود داشت از بين برود و پوست او صاف و نرم شود.

از ديگر تغييرات جنين در هفته سي‌ام بارداري اين است كه موهاي ريز سراسر بدن او به مرور مي‌ريزند و از بين مي‌روند. البته ريزش اين موها به طور كامل انجام نمي‌شود و به همين دليل است كه برخي از نوزادان در زمان تولد در پشت گوش و يا روي شانه‌هاي خود موهاي ريزي دارند.

از هفته سي ام بارداري موهاي سر نوزاد نيز كم كم شروع به رشد مي‌كنند و ضخامتي بيشتر از قبل به دست مي‌آورند. ميزان رشد موها و پرپشت بودنشان تا حد زيادي وابسته به ژنتيك است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مراحل رشد جنين كليك كنيد.

 

بايدهاي هفته سي ام بارداري

  • براي اينكه بتوانيد از فشار به ديافراگم خود بكاهيد و راحت ‌تر نفس بكشيد، يك بالشت زير كتف خود بگذاريد و سعي كنيد به صورت نيمه نشسته بخوابيد.
  • با بزرگ‌تر شدن شكم‌تان در هفته سي ام بارداري، پوست شكم دچار خارش و كشيدگي مي‌شود. بهتر است شب‌ها قبل از خواب با مرطوب كننده و يا روغن‌هاي گياهي شكم خود را ماساژ دهيد.
  • در صورتي كه دچار دردهاي شكمي همچون دردهاي دوران قاعدگي، احساس فشار در داخل لگن، معده و يا روده، پارگي كيسه‌ آب، ديدن لكه‌ بيني و يا خونريزي واژن، تاري ديد و … شديد؛ حتما به متخصص مراجعه كنيد.
  • ورزش كردن در دوران بارداري، باعث كاهش دردهايي همچون كمردرد مي‌گردد. بنابراين بهتر است مادران باردار ورزش‌هاي سبكي همچون يوگا، شنا، پياده‌روي و تمرينات كششي را در برنامه روزانه خود قرار دهند.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه سه ماه سوم بارداري كليك كنيد.

نبايدهاي هفته سي ام بارداري

در هفته‌هاي آخر و با شروع هفته سي ام بارداري، جنين نيز به سرعت وزن مي‌گيرد و به مواد معدني و مغذي بيشتري نياز دارد. بنابراين بسيار اهميت دارد كه مادر باردار به تغذيه خود اهميت دهد. اهميت دادن به تغذيه به معناي خوردن غذاهاي سالم در حد اعتدال مي‌باشد. در واقع مادر باردار نبايد براي جلوگيري از افزايش وزن از خوردن غذا اجتناب نمايد. در صورتي كه مادر در زمان بارداري به اندازه كافي غذا نخورد؛ بدن او ماده‌اي به نام اجسام كتوني آزاد مي‌كند كه اين ماده مي‌تواند سلامت جنين را به خطر بيندازد.

برخي از عوامل پرهيز در هفته سي ام بارداري همچون مصرف سيگار، الكل و مواد مخدر مي‌تواند سبب زايمان زودرس شود كه بهتر است مادران باردار از آن‌ها بپرهيزند. البته ديگر عوامل شامل جراحي و مشكلات رحمي در گذشته، مقدار بيش از حد مايع آمونيوك، پارگي جفت، داشتن سابقه زايمان زودرس از قبل، خونريزي رحم، عفونت مجاري ادراري، بارداري دوقلو يا سه قلو نيز مي‌تواند باعث زايمان زودرس شود. بهتر است بانوان باردار، در اين دوران از پوشيدن لباس‌هاي تنگ و كفش‌هاي پاشنه بلند نيز جلوگيري كنند.

 

تغذيه در هفته سي ام بارداري

در هفته سي ام بارداري سعي كنيد تا از پروبيوتيك ها مانند ماست و محصولات غني براي هضم غذا استفاده كنيد. مصرف پروبيوتيك ها براي رشد جنين و سيستم ايمني مفيد هستند. و فرزندانشان با احتمال 50 درصد كمتر به اگزما، حساسيت هاي پوستي و آسم مبتلا مي‌شوند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تغذيه دوران بارداري كليك كنيد.

موارد خطر در هفته سي ام بارداري

در صورتي كه موارد زير را در هفته سي ام بارداري تجربه كرديد، لازم است تا فورا پزشك را در جريان بگذاريد.

  1. انقباضات دردناك رحم
  2. لكه بيني
  3. خونريزي واژينال
  4. فشار غير معمولي در كمر و لگم
  5. دردهاي مشابه درد قاعدگي
  6. بيشتر شدن ترشحات واژن
  7. تغيير رنگ در ترشحات واژن

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه نزديكي در بارداري كليك كنيد.

سخن پاياني

در اين مقاله در رابطه با هفته سي ام بارداري صحبت كرده ايم. اما به طور كلي دوران بارداري با سختي‌ها و حساسيت‌هاي بسياري براي مادران باردار همراه است. چراكه هر گونه تغييرات جسماني در اين دوران سبب بروز تنش‌هاي رواني مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد. به همين دليل لازم است اطرافيان مادر باردار بيش از گذشته به او توجه داشته باشند و نيازهاي عاطفي او را برآورده كنند. در صورتي كه احساس مي‌كنيد در اين زمينه به راهنمايي‌هاي بيشتري نياز داريد؛ مي‌توانيد از روانشناسان مركز مشاوره ني ني مايند كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هفته سي ام بارداري مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

قد و وزن جنين در هفته سي‌ام بارداري تا چه اندازه زياد مي‌شود؟

معمولا قد جنين در هفته سي‌ام بارداري تا 39 سانتي متر و وزن او تا يك كيلو 200 گرم افزايش پيدا مي‌كند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: هفته سي ام بارداري | نكات هفته 30 ام بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۵۷:۴۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تغييرات پوستي در بارداري يكي از علائم رايجي است كه بسياري از بانوان با شروع حاملگي آن را تجربه مي‌كنند. در برخي موارد اين تغييرات مي‌توانند مثبت باشند و براي مثال منجر به درخشان‌تر شدن پوست شما گردند. اما در بسياري از موارد تغييرات در قالب مشكلات پوستي نمايان مي‌شوند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به ايجاد ترك‌هاي پوستي و بروز تيرگي در قسمت‌هاي مختلف بدن اشاره كرد. در ادامه در مورد انواع مشكلات پوستي در دوران بارداري و راهكارهاي مقابله با آن‌ها توضيحات بيشتري را ارائه كرده‌ايم، در صورت هر نوع سوال مي‌توانيد مشاوره بارداري دريافت نماييد.

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو ديدن نماييد.

منبع: تغييرات پوستي در بارداري

زمان شروع تغييرات پوستي در بارداري

زمان شروع تغييرات پوست در بارداري مي‌تواند از فردي به فرد ديگر متفاوت باشد. براي مثال برخي از بانوان در همان سه ماه اول بارداري با تغييراتي نظير قرمزي پوست، بروز آكنه و ايجاد تيرگي در قسمت‌هاي مختلف بدن نظير كشاله ران يا زير بغل مواجه مي‌شوند اما برخي ديگر تا سه ماه دوم هيچ گونه تغييري را مشاهده نمي‌كنند. با اين حال بسيار بعيد خواهد بود كه تا انتهاي بارداري هيچ تغيير پوستي اتفاق نيافتد. البته در نظر داشته باشيد كه پس از زايمان به مرور بسياري از مشكلات پوستي برطرف مي‌شوند. در نتيجه فقط كافي است اندكي صبور باشيد و اجازه دهيد فرايند بارداري با آرامش سپري شود.

علل بروز تغييرات پوستي در بارداري

علل مختلفي در بروز تغييرات پوستي در بارداري نقش دارند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها بايد به نوسانات هورموني، كشيده شدن رگ‌هاي خوني و سركوب دستگاه ايمني بدن مادر براي محافظت بيشتر از جنين اشاره كرد. اين تغييرات، بدن را در برابر بروز انواع بثورات ناشي از گرما، تغيير رنگ صورت، پاها و كف دست آسيب پذير مي‌كند و در نتيجه اين مشكلات در دوران بارداري بيش از هر زمان ديگري اتفاق مي‌افتند.

انواع تغييرات پوستي در بارداري

تغييرات پوستي كه در دوران بارداري اتفاق مي‌افتند مي‌توانند در اشكال مختلفي خود را نشان دهند. از جمله رايج‌ترين آن‌ها مي‌توان به ايجاد آكنه، چرب شدن پوست، خشكي پوست، بروز ترك‌هاي پوستي به خصوص در زير بغل، قرمزي كف دست‌ها، متورم شدن رگ‌هاي خوني كه تحت عنوان “رگ‌هاي عنكبوتي” شناخته مي‌شوند و بروز تيرگي پوست در برخي نواحي نظير كشاله ران اشاره كرد.

تغييرات پوستي در بارداري | توصيه هايي براي مادران در دوران حاملگي

بروز تغييرات پوستي در بارداري براي اكثر مادران ناخوشايند است. در نتيجه ممكن است نگران باشيد بعد از بارداري پوست شما به حالت عادي بر نگردد يا شدت مشكلات بيشتر شود. ما در ادامه به ارائه چند راهكار پرداخته‌ايم كه به شما كمك مي‌كنند تغييرات پوستي مرتبط با دوران بارداري را بهتر مديريت كنيد.

1- رژيم غذايي مناسبي را دنبال كنيد

نوع رژيم غذايي مي‌تواند تا حد زيادي در تغييرات پوستي در بارداري نقش داشته باشد. از همين رو سعي كنيد نوعي تعادل و توازن را در برنامه غذايي خود ايجاد كرده و انواع مواد مورد نياز بدنتان را در آن بگنجانيد. توجه داشته باشيد كه پيروي از رژيم غذايي سالم يكي از رموز داشتن پوستي درخشان و زيبا است.

2- به اندازه كافي آب و مايعات بنوشيد

خشكي پوست يكي از مشكلات بسيار رايجي است كه در پي نوسانات هورموني در دوران بارداري اتفاق مي‌افتد. براي پيشگيري از اين مشكل لازم است كه در اين دوران آب و مايعات بيشتري بنوشيد و همواره بدن خود را هيدراته نگه داريد. اين كار به حفظ رطوبت در پوست كمك مي‌كند و مي‌تواند باعث طراوت هرچه بيشتر آن شود.

3- روزي دو الي سه بار صورت خود را بشوييد

اگر جوش زدن صورت در دوران بارداري شما را مي‌آزارد لازم است روزانه دو الي سه بار پوست خود را با يك شوينده ملايم شست و شو دهيد. توجه داشته باشيد كه شوينده‌هاي قوي مي‌توانند باعث تحريك هرچه بيشتر پوست شده و در نهايت به بروز جوش بيشتر بيانجامند. در نتيجه در انتخاب شوينده‌ها دقت بيشتري به خرج دهيد. همچنين استفاده از كرم‌هاي مرطوب كننده با ميزان چربي معتدل مي‌تواند به زيبايي و طراوت پوست صورت شما كمك كند و تغييرات پوستي در دوران بارداري كمتر شما را آزرده خاطر كند.

4- در انتخاب داروهاي پوستي دقت كنيد

اگر براي درمان مشكلات پوستي به متخصص مراجعه مي‌كنيد در مورد بارداري خود حتما به او اطلاع دهيد چرا كه بسياري از داروهايي كه در درمان مشكلات پوستي به كار مي‌روند نظير ايزوتيروتينوئين در دوران بارداري نبايد استفاده شوند. اين داروها مي‌توانند به سلامت جنين آسيب بزنند. در نتيجه در انتخاب داروها دقت بيشتري به خرج دهيد و هرگز به طور خودسرانه دارويي را براي بهبود مشكلات پوستي استفاده نكنيد.

5- هنگام استحمام از آب ولرم استفاده كنيد

بهتر است در دوران بارداري حمام‌هاي شما به صورت دوش‌هاي كوتاه مدت و با درجه حرارت معتدل باشد. استفاده از آب بسيار گرم باعث خشك شدن بيش از حد پوست مي‌شود و در نتيجه خشكي پوست مرتبط با دوران بارداري را تشديد مي‌كند. همچنين استفاده از بخور آب گرم و كمك گرفتن از مرطوب كننده‌ها پس از استحمام براي مادراني كه پوست بسيار خشكي دارند توصيه مي‌شود.

سخن آخر

تغييرات پوستي دوران بارداري براي بسياري از زنان غيرقابل تحمل است. آن ها نگرانند كه مبادا بعد از زايمان نيز اين عوراض براي آن ها باقي بماند. اما بايد بدانيد كه اين وضعيت به دليل تغييرات هورموني شماست. اما براي كاهش عوارض و بازگشت به حالت قبل بايد مراقبت ها و نكات ذكر شده را رعايت كنيد. با دريافت خدمات مشاوره مي توانيد بدون نگراني اين دوران را پشت سر بگذاريد. پس همين حالا براي دريافت خدمات مشاوره بارداري با شماره هاي درج شده تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تغييرات پوستي در بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا تغييرات پوستي در دوران بارداري قابل پيشگيري هستند؟

تغييرات پوستي به طور اجتناب ناپذير در پي تغييرات هورموني در بارداري اتفاق مي‌افتند با اين حال شما مي‌توانيد با استفاده از برخي راهكارها شدت اين تغييرات را تا حدي مديريت نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تغييرات پوستي در بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۴۱:۲۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی