نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

گرفتن پستانك از نوزاد و كودك براي بسياري از والدين دردسرساز مي‌شود. پستانك، وسيله‌اي كمكي براي آرام كردن نوزادان به‌حساب مي‌آيد. مادران زيادي از اين وسيله براي كنترل تنش فرزندان خود استفاده مي‌كنند؛ اما گاهي ميزان وابستگي كودك به اين وسيله چنان زياد مي‌شود كه جدا كردن بچه از آن با مشكلات فراواني همراه مي‌گردد؛ بنابراين اكثر مادران ترجيح مي‌دهند زمان و روش مناسب براي ترك به‌موقع فرزند خود از پستانك را بدانند. اين تصميم براي جلوگيري از مشكلات آتي كودك و به‌طوركلي خانواده ضروري در نظر گرفته مي‌شود. در صورتي كه در اين زمينه با مشكل روبه رو شده‌ايد، حتما از مشاوره كودك استفاده نماييد.

گرفتن پستانك از نوزاد و كودك

گرفتن پستانك از نوزاد و كودك با روش هاي مختلفي مانند بد طعم كردن پستانك، پنهان كاري و … وجود دارد. گرفتن پستانك از نوزاد و كودك زمان و سن مشخص به خود را دارد. اما به طور كل تا 1 سالگي استفاده از پستانك جايز است و بيشتر از اين به دهان، دندان و لثه كودك آسيب وارد مي‌شود. سعي كنيد با روش هايي مانند تشويق و هديه كودك را به ترك پستانك مشتاق كنيد. در ادامه در رابطه با روش ها و پيامدهاي پستانك صحبت كرده‌ايم.

آنچه كه بايد درباره گرفتن پستانك از كودك بدانيد

براي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك بايد برخي از نكات را به خاطر داشته باشيد. پستانك به كودكان كمك مي‌كند تا استرس روزانه و تنش‌هاي خود را كنترل كنند. مكيدن پستانك براي آن‌ها بسيار دل‌نشين و آرامش‌بخش است. همين امر مي‌تواند باعث شود كه كودكان به پستانك‌هاي خود به‌شدت وابسته شوند. حتي گاهي مشاهده‌شده است كه بچه پستانك خود را به‌عنوان دوست خود خطاب كرده و آن را همه‌جا با خود به همراه مي‌برد.

در كنار اين مسائل، بايد خاطرنشان كرد كه استفاده بيش‌ازاندازه پستانك معايبي را نيز به همراه دارد. براي مثال ممكن است كودك با مشكلاتي در حوزه دندان و لثه روبرو شود. همچنين جدا نشدن كودك از پستانك تا سال‌هاي دبستان مي‌تواند در نحوه برخورد همسالان با وي تأثير گذاشته و باعث مسخره كردن و طرد فرزند شود. به‌علاوه، بر طبق ديدگاه‌هاي روانكاوي، استفاده بيش‌ازحد از پستانك به معني تثبيت وضعيت رواني كودك در مرحله دهاني فرويد است. افرادي كه دچار اين تثبيت‌شده‌اند، مي‌توانند مشكلات رواني و شخصيتي زيادي را از خود در بزرگ‌سالي نشان دهند. بنابراين گرفتن پستانك از نوزاد و كودك بايد در دوره سني مشخصي انجام شود.

بنابراين عده‌اي والدين در خصوص آمادگي فرزندشان در كنار گذاشتن پستانك نگران هستند. به‌طور كلي توصيه مي‌شود كه تحت تأثير واكنش اطرافيان در مورد ترك و گرفتن گرفتن پستانك از نوزاد و كودك عجله بي‌جا نكرده و كودك را تحت‌ فشار ناگهاني قرار ندهيد. اكثر كودكان نمي‌توانند به‌يك‌باره پستانك را از خود جدا كنند؛ بنابراين درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد زمان مناسب براي خداحافظي با پستانك فرارسيده است، بهتر است يك رويكرد تدريجي و قاعده‌مند را پيش بگيريد. براي اين كار توصيه مي‌شود از راهنمايي‌هاي مشاورين و روانش شناسان حوزه كودك بهره‌مند شويد.

سن مناسب از پستانك گرفتن كودك چقدر است؟

بهترين سن براي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك، سن زير يك سال است، پستانك وسيله خوبي براي سرگرمي كودكان است اما متخصصان معتقدند كه از ۶ماهگي تايك سالگي خوب است كه پستانك را براي هميشه از كودك بگيريد و لذا اين امر باعث‌ مي‌شود كه احتمال عفونت گوش به حداقل ممكن برسد.

راهكار مناسب براي گرفتن پستانك از كودك

راهكارهاي مناسبي براي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك وجود دارد كه والدين بايد با تمام دقت به آن توجه داشته باشند. در ادامه در رابطه با اين راهكارها توضيحات مفيدي صورت گرفته است.

مرحله آمادگي

پيش از اقدام به گرفتن پستانك از نوزاد و كودك بايد اقداماتي را انجام دهيد تا فشار رواني كمتري به خود و فرزندتان وارد شود. از جمله اين اقدامات به شرح زير است:

  • به خود يادآوري كنيد كه حتي اگر كودك‌تان در جدا شدن از پستانك خود تأخير هم كرده باشد، هرگز قرار نيست اين رفتار را به‌صورت مادام‌العمر به همراه داشته باشد. اين موضوع باعث مي‌شود قدري از نگراني و اضطراب شما كاسته شود.
  • يك برنامه زماني مناسب براي ترك كردن پستانك انتخاب كنيد. به ياد داشته باشيد جدا شدن كودك از وسيله‌اي كه باعث آرامش او بوده و به آن دل‌بستگي دارد، زمان‌بر و گاهي پراسترس خواهد بود؛ بنابراين زماني را براي اين كار انتخاب كنيد كه كودك و خانواده تحت‌فشار موضوع تنش‌زاي ديگري نباشند.
  • اگر فرزندتان ازنظر سني و عقلي به‌قدري بزرگ ‌شده است كه بتواند درك كند، در مورد اهميت كنار گذاشتن پستانك با او صحبت كنيد.

مرحله اقدام

پس از كسب آمادگي‌هاي پيش از گرفتن پستانك از نوزاد و كودك اقدامات زير را امتحان كنيد:

  • استفاده از پستانك را براي كودك محدود به بعضي مكان و زمان‌هاي خاص كنيد. براي مثال فرزندتان حق دارد فقط به‌عنوان بخشي از روتين خواب شب از پستانك استفاده كند.
  • در مورد موقعيت‌هايي كه كودك را مجبور به ترك پستانك كرده‌ايد، روشي جايگزين براي كاهش تنش و استرس او معرفي كنيد. براي مثال اگر فرزندتان هنوز خردسال است، مي‌تواند عروسك موردعلاقه خود را بغل كند. همچنين در مورد فرزندان بزرگ‌تر توصيه مي‌شود مهارت‌هاي حل مسئله و كنترل استرس را آموزش ببيند.
  • به‌تدريج بين همان زمان‌ها و مكان‌هاي مورد تأييد خود نيز بكاهيد. مثلاً بعد از چند روز از فرزند خود بخواهيد هر سه شب يك‌بار از پستانك خود براي روتين خواب خود استفاده كند. سپس به‌مرور بر فاصله بين اين روزها بي افزاييد.

مرحله پاياني

در آخرين مرحله از گرفتن پستانك از نوزاد و كودك، هنگامي‌كه فرزندتان توانست طبق روال و برنامه تنظيم‌شده پيش برود و شما روند دل كندن او از پستانك را مشاهده كرديد، لازم است براي تثبيت اين رفتارها و جلوگيري از بازگشت عادت‌هاي قبلي دست به اقداماتي بزنيد:

  • يك جشن كوچك و خانوادگي به مناسبت خداحافظي با پستانك ترتيب ببينيد. لازم است توجه كنيد كه هدف اين جشن تشويق كودك و افزايش اعتمادبه‌نفس او است. اين مهماني بايد فقط شامل اعضايي از خانواده شود كه براي كودك مهم‌اند. درصورتي‌كه تعداد مهمانان زياد شده و افراد غريبه براي كودك را هم شامل شود، ممكن است باعث احساس حقارت كودك شود.
  • يك هديه كوچك براي فرزند خود در نظر بگيريد. توجه كنيد كه ارزش هديه بايد برابر باارزش كار و موفقيت كودك باشد. درنتيجه از تهيه كادوهاي بيش‌ازحد پرارزش خودداري كنيد.
  • حتماً از خانه را از تمام پستانك‌هاي فرزند خود تخليه كنيد. ممكن است كودك‌تان بعد از مدتي يكي از آن‌ها را پيدا كرده و دور از چشم شما به عادت قبلي خود برگردد. در اين حالت گرفتن مجدد از پستانك كودك از سري قبل نيز سخت‌تر خواهد گشت. پ

پيامدهاي نگرفتن پستانك از نوزاد و كودك

  • كودكان 6 تا 12 ماهه مستعد عفونت گوش هستند و اگر مكيدن پستانك در اين دوران ادامه داشته باشد باعث تجمع عفونت و مايعات در گوش مي‌شود.
  • بروز مشكلات دهان، دندان و لثه
  • بروز مشكلات زباني و گفتاري

بهترين راه هاي از پستانك گرفتن كودك چيست؟

روش هاي گوناگوني براي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك وجود دارد كه بسته به شرايط مادر و كودك دارد. اما به طور كلي براي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك بايد اصولي را پيش برد و به نكات زير توجه كرد.

1. زمان مناسب را در نظر بگيريد

اولين قدم براي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك، انتخاب زمان مناسب است. بهتر است حداكثر تا قبل از دوسالگي پستانك را از كودك خود بگيريد تا از مشكلات دهان و دندان جلوگيري شود. زمان بندي دقيق مي‌تواند باعث جلوگيري از مشكلات كودك شود. اگر كودك مدت زيادي از پستانك استفاده كند در طول رشد دندان‌ها مي‌تواند مسير كج شدن را در پي داشته باشند.

2. به مرور زمان پستانك را از كودك خود بگيريد

براي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك، بايد به تدريج اين كار را انجام دهيد. از نوزادي تا كودكي پستانك همراه كودك بوده است بنابراين نمي‌توانيد يك دفعه از كودك پستانك را بگيريد‌. هنگامي كه كودك از شما پستانك خواست حواس او را به محرك ديگري پرت كنيد تا پستانك را فراموش كند. مي‌توانيد فقط در زمان استراحت پستانك را به كودك بدهيد و بعد از مدتي حتي در زمان استراحت پستانك را حذف كنيد.

3. پستانك را از كودك دور كنيد

سعي كنيد تا براي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك، پستانك را از كودك دور كنيد. مي‌توانيد پستانك را دور بيندازيد يا اگر از خويشاوندان تان نوزادي دارد يك پستانك براي او تهيه كنيد و هنگامي كه پستانك را مي‌دهيد بگوييد پستانك براي نوزادان است. اين تصور را به كودك بدهيد كه او ديگر بزرگ شده و نمي‌تواند پستانك همانند نوزادن استفاده كند.

4. مزه پستانك را عوض كنيد

يكي از روش هاي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك، تعويض مزه پستانك است. مي‌توانيد با عوض كردن مزه پستانك آن را بد طعم كنيد و هنگامي كه كودك پستانك را در دهان خود ببرد متوجه مزه بد آن خواهد شد و با تكرار اين كار و يادآوري مزه بد آن ديگر از شما درخواست پستانك نخواهد كرد. همچنين مي‌توانيد با تهيه مواد مخصوص از داروخانه اين كار را انجام دهيد.

5. پاداش را فراموش نكنيد

براي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك، پاداش و تشويق كودك را فراموش نكنيد. به كودك بگوييد كه اگر او پستانك را در دفعات كمي از شما بخواهد به او پاداش هاي كوچكي مي‌دهيد. با اين كار كودك براي گرفتن پاداش‌هاي بيشتر دفعات گرفتن پستانك را كم مي‌كند و بعد از مدتي پستانك را فراموش خواهد كرد‌.

6. اسباب بازي را جايگزين پستانك كنيد

يكي از روش هاي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك، جايگزيني اسباب بازي است. براي انجام اين كار مي‌توانيد يكي از راه‌ها را انجام دهيد. مي‌توانيد پستانك را از كودك خود بگيريد و آن را با دادن يك اسباب بازي مورد علاقه عوض كنيد. راه ديگر آن اين است كه مي‌توانيد به همراه كودك تمام پستانك‌ها را جمع كنيد و آن را به فروشگاه اسباب بازي ببريد و به او بگوييد اگر پستانك‌هاي خود را به فروشنده بدهي ميتواني يكي از اسباب بازي‌هاي مورد علاقه‌ات را بخري‌.

7. داستان سازي كنيد

براي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك، به كودك توضيح دهيد كه براي هر چيزي فرشته‌اي وجود دارد. مثلا براي دندان درآوردن يه فرشته مهربون است و براي پستانك هم يك فرشته كه پستانك را همراه خودش مي‌برد زيرا مي‌داند تو بزرگ شدي. علاوه بر اين مي‌توانيد پستانك را به بادكنك ببنديد و رها كنيد و بگوييد اين بادكنك پستانك را به فرشته مي‌رساند.

8. جايگزين شي براي تسكين درد

يكي از روش هاي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك، جايگزيني است. كودكان معمولا در سنين بالاي 1 سال براي تسكين دردهاي خود از پستانك استفاده مي‌كنند. از روش ها و وسايل ديگري براي كاهش و تسكين درد استفاده كنيد اما هرگز اجازه استفاده از پستانك ندهيد.

9. پستانك را گم كنيد

از موثر ترين روش ها براي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك، گم كردن آن است. زماني كه به صورت يهويي پستانك را گم كنيد و از دسترس كودك دور شود، به تدريج به نبود پستانك عادت مي‌كند و سراغي از آن نخواهد گرفت. اين روش ها بارها و بارها امتحان كنيد تا به جواب مناسبي برسيد.

كلام آخر

روش هاي متفاوتي براي گرفتن پستانك از نوزاد و كودك وجود دارد كه بنا به خواست والدين انتخاب مي‌شود. اما معمولا والدين با گريه هاي كودك از گرفتن پستانك پشيمان مي‌شوند و دوباره به او پستانك را باز مي‌گردانند. براي سلامتي فرزند خود بايد اين روش ها را با استواري ادامه دهيد تا سلامت كودكتان به خطر نيوفتد. گرفتن پستانك از نوزاد و كودك نيازمند صبر و حوصله فراواني است كه با كمك روانشناس بيشتر هم مي‌شود. روانشناسان با ارائه راهكارها و روش هاي مناسب به والدين در اين زمينه كمك خواهند كرد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه گرفتن پستانك از نوزاد و كودك مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره كودك تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: گرفتن پستانك از نوزاد و كودك | زمان گرفتن پستانك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۶:۱۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

اختلال نشخوار نوزاد و كودك يكي ديگر از انواع اختلال‌هاي خوردن است كه ممكن است در دوران نوزادي يا كودكي رخ دهد. اختلالات خوردن و خصوصاً اختلال نشخوار يك مسئله شايع نيست. با اين حال از جمله مسائلي است كه مي‌تواند به يك موضوع نگران كننده براي والدين تبديل شود.

تغذيه مناسب براي رشد كودكان امري ضروري و حائز اهميت محسوب مي‌شود و عادات غذايي بد هم به همان اندازه براي رشد و سلامت كودك مضر هستند. كودك مبتلا به اختلال نشخوار معمولاً غذاي خورده شده را به دهانش باز مي‌گرداند و دوباره آن را مي‌جود و قورت مي‌دهد. از آنجايي كه اين كار مي‌تواند سلامت كودك را به خطر بياندازد بررسي علل و راهكارهاي درماني اين مسئله براي والدين ضروري مي‌باشد.

منبع: اختلال نشخوار نوزاد و كودك

نشخوار كردن غذا در نوزاد و كودك

اختلال نشخوار نوزاد و كودك يكي از انواع اختلالات مرتبط با خوردن است كه عمدتاً در نوزادي و كودكي رخ مي‌دهد. همانطور كه از اسم اين اختلال مشخص است كودك غذاي خورده شده را به دهان باز مي‌گرداند و دوباره آن را مي‌خورد، در مواردي هم غذا را به بيرون پس مي‌زند.

زماني مي‌توان كودك را مبتلا به اختلال نشخوار تشخيص داد كه پيش از آن به صورت عادي غذا مي‌خورده، ولي حداقل يك ماه است كه اين رفتار در او تكرار مي‌شود. نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه نشخوار كردن ممكن است در هنگام غذا خوردن و يا بعد از خوردن غذا رخ دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اختلالات تغذيه اي در كودكان كليك كنيد.

نشانه هاي اختلال نشخوار نوزاد و كودك

اختلال نشخوار نوزاد و كودك بايد در مدت 1 ماه به طور مكرر ادامه پيدا كند. علائم ديگري در نشخوار كوكان وجود دارد. از جمله نشانه‌هاي اختلال نشخوار نوزاد و كودك مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • استفراغ مكرر
  • جويدن دوباره غذا
  • كاهش وزن
  • خراب شدن دندان‌ها
  • مشكلات تنفسي
  • سوءهاضمه
  • لب‌هاي خشكيده
  • دل درد مكرر
  • پرتاب غذا به بيرون
  • بوي بد دهان
  • مشكلات گوارشي
  • معده درد
  • همچنين برخي كودكان به دليل تلاش براي بالا آوردن غذاي خورده شده حركات عجيب و غريب مانند عقب نگه داشتن سر، پيچ و قوس خوردن زياد، منقبض كردن عضلات شكم و… را انجام مي‌دهند.

تشخيص اختلال نشخوار نوزاد

قبل از هرچيزي بايد از عدم وجود يك مشكل پزشكي و يا زيستي در كودك مطمئن شد. در بسياري از موارد مشكلات مرتبط با تغذيه كودك با بيماري‌هاي گوارشي و جسمي ارتباط دارد. براي اطمينان از عدم وجود مشكل پزشكي مي‌توان به پزشك متخصص مراجعه كرد و آزمايش‌هاي مربوطه را انجام داد.

پس از اطمينان حاصل كردن از عدم وجود مشكل پزشكي مي‌توان با دقت و اطمينان بيشتري نشخوار كردن را به اختلالات خوردن نسبت داد. در چنين حالتي براي تشخيص اختلال نشخوار نوزاد و كودك، از يك روانشناس يا روانپزشك كودك كمك بخواهيد.

ملاك هاي تشخيصي اختلال نشخوار

بر اساس DSM-5 ملاك هايي براي تشخيص اختلال نشخوار وجود دارد كه در ادامه توضيح داده‌ايم.

  1. عمل نشخوار حداقل به مدت 1 ماه بايد ادامه داشته باشد.
  2. غذاي نشخوار دوباره بلعيده،جويده و تف مي‌شود.
  3. نشخوار مكرر ناشي از بيماري هاي معده-روده اي يا بيماري جسماني نيست. (مانند برگرداندن معدي-مروي يا تنگي مجراي باب المعده)
  4. اين اختلال در طول پر خوري عصبي، بي اشتهايي عصبي و اختلال غذاي دوري جو رخ نمي‌دهد.
  5. اگر نشانه ها در زمينه هاي اختلال روانشناختي مانند ناتواني عقلاني، اختلال عقلاني رشدي، اختلال عصبي-رشدي و … روي دهد، نشان از شدت اختلال است.

علت اختلال نشخوار در نوزادان و كودكان

اختلال نشخوار نوزاد و كودك از جمله مسائلي است كه علت آن به درستي شناخته نشده است، با اين حال مي‌توان مجموع عوامل زيستي، رواني، اجتماعي را در شكل گيري اين اختلال موثر دانست. برخي از شرايط وجود دارد كه ارتباط زيادي با اختلال نشخوار غذا دارد كه در ادامه به اين موارد اشاره مي‌شود.

  • وجود بيماري‌هاي جسماني
  • استرس و اضطراب شديد
  • رابطه نامطلوب و فقدان صميميت بين مادر و كودك
  • تمارض و يا راهي براي جلب توجه
  • موقعيت‌هاي استرس‌زاي زندگي
  • عدم توجه به نيازهاي كودك
  • افسردگي
  • بيماري طولاني مدت
  • دلايل روانشناختي
  • و…

شيوع اختلال نشخوار

به گزارش پنجمين ويراست راهنماي آماري و تشخيصي اختلالات رواني، شيوع اختلال نشخوار نوزاد و كودك به طور دقيق مشخص نيست با اين حال اين وضعيت با معلوليت ذهني ارتباط نزديكي دارد. به طوري كه نرخ شيوع آن با افزايش معلوليت ذهني رابطه مستقيم دارد. همچنين ميزان شيوع اين اختلال در مردان بيشتر از زنان است. اين اختلال عمدتا در نوزادان و كودكان بين 3 ماهه تا يك ساله ديده مي‌شود در موارد اندكي امكان دارد در دوران نوجواني و يا بزرگسالي مشاهده شود.

عوارض اختلال نشخوار نوزاد و كودك

اختلال نشخوار نوزاد و كودك اگر درمان نشود به لوله بين دهان و مري آسيب وارد مي‌كند. هم چنين اين اختلال باعث بروز عوارض زير مي‌شود.

  • انزواي اجتماعي
  • بوي بد دهان
  • سوء تغذيه
  • فرسايش دندان ها
  • كاهش وزن ناسالم

تفاوت اختلال نشخوار در كودكان با ريفلاكس

  • در ريفلاكس اسيدي كه براي تجزيه غذا استفاده مي‌شود و به مري وارد مي‌شود، باعث بروز سوزش قفسه سينه و احساس طعم ترش در دهان و گلو مي‌شود.
  • در رفلاكس گاهي غذا به بيرون باز مي‌گردد اما مزه‌ي تلخ و ترش با بازگشت غذا به دهان در اختلال نشخوار نوزاد و كودك وجود ندارد.
  • رفلاكس در بزرگسالان شب هنگام رخ مي‌دهد. زيرا با دراز كشيدن و بازگشت محتويات معده به مري اين اتفاق رخ مي‌دهد. اختلال نشخوار بلافاصله پس از مصرف غذا اتفاق مي‌افتد.
  • علائم اختلال نشخوار به درمان رفلاكس معده پاسخ نمي‌دهد.

عوامل خطر اختلال نشخوار نوزاد و كودك

اختلال نشخوار نوزاد و كودك در معلولين ذهني بيشتر مشاهده مي‌شود. اما عواملي وجود دارد كه خطر ابتلا به اين اختلال را افزايش مي‌دهد. در ادامه به عوامل خطر اشاره كرده‌ايم.

  • سابقه بيماري هاي حاد
  • سابقه تجربه هاي استرس زا
  • بروز اختلالات روانپزشكي
  • تحت عمل جراحي ريسكي قرار گرفتن
  • سابقه بيماري هاي رواني

درمان اختلال نشخوار نوزاد

تشخيص علت اختلال نشخوار نوزاد و كودك در شيوه درمان آن بسيار اهميت دارد، به عبارتي كودكاني كه مشكل پزشكي و يا زيستي دارند تا آن مشكل‌شان برطرف نشود، اختلال نشخوارشان هم بهبود نمي‌يابد. به طور كلي براي درمان اختلال نشخوار عمدتا از دارو درماني استفاده نمي‌شود از اين جهت راهكارهاي بهبود وضعيت و شيوه درمان اختلال نشخوار عمدتاً بر تغيير رفتار كودك تمركز دارد. از جمله راهكارهايي كه مي‌تواند براي بهبود وضعيت اين كودكان به آن اشاره كرد عبارتند از؛ تغيير شيوه نشستن كودك در هنگام غذا خوردن، تغيير توجه و تمركز كودك در هنگام خورد غذا، بهبود رابطه بين مادر و فرزند، پرت كردن حواس كودك.

همچنين يكي ديگر از روش‌هايي كه مي‌تواند براي درمان اختلال نشخوار نوزاد و كودك استفاده كرد، تكنيك شرطي سازي بيزاي آور است، به طوري كه هر زمان كه كودك مي‌خواهد غذا را بالا بياورد، مواد شور و يا تندي را بر روي زبان او قرار مي‌دهند. در موارد زيادي اختلال نشخوار به خودي خود از بين مي‌رود و نياز به ارائه راهكارها و مراقبت‌هاي درماني ندارد. به طور كلي درمان‌هاي روانشناختي مبتني بر بهبود روابط مي‌تواند براي درمان اين كودكان و كاهش علائم آن‌ها موثر واقع شود.

كلام آخر

همانطور كه گفته شد، اختلال نشخوار نوزاد و كودك به دليل شرايط استرسي بروز پيدا مي‌كند. روان درماني يكي از بهترين راه ها براي درمان اين اختلال است. والدين با كمك از روانشناس و مشاورين كودك مي‌توانند به درمان و كنترل اين استرس ها بپردازند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال نشخوار نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا اختلال نشخوار كودك تا بزرگسالي هم ادامه مي‌يابد؟

اختلال نشخوار از آن دسته اختلالاتي است كه عمدتاً در دوران نوزادي و يا كودكي رخ مي‌دهد و در اكثر مواقع به طور خود به خودي بهبود پيدا مي‌كند. با اين حال در موارد اندكي ممكن است در دوران نوجواني و بزرگسالي هم رخ دهد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اختلال نشخوار نوزاد و كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۱:۵۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تقليد كودك از فيلم ها و شخصيت هاي آن ها موضوعي اجتناب ناپذير است. اما در سال‌هاي اخير محتواي فيلم‌ها و بازي‌هاي كامپيوتري روزبه‌روز خشن‌تر مي‌شود و در نتيجه بسياري از پدر و مادرها حق دارند نگران اين موضوع باشند كه فرزندشان از اين فيلم‌ها و شخصيت‌هاي كارتوني الگوبرداري كند. تقليد كودك از شخصيت‌ فيلم‌ها بيشتر به معني تقليد از خشونت است، اما اين تقليد مي‌تواند مربوط به هر رفتاري باشد كه شامل آسيب به رشد، آسيب به فرايند يادگيري و حتي سلامت كودك است. براي جلوگيري از اين تقليدها والدين مي‌توانند اقداماتي كنند كه در ادامه شرح داده‌ايم.

منبع: تقليد كودك از فيلم ها چه تبعاتي دارد

چرا بايد به تقليد كودك از شخصيت فيلم ها توجه داشته باشيم؟

همه در كودكي بازي‌هاي خيالي يا الگو گرفتن از شخصيت‌هاي كارتوني را تجربه كرده‌ايم و در بزرگ‌سالي هم مشكلي نداشته‌ايم. درنتيجه بسياري از والدين از روانشناسان كودك مي‌پرسند كه اصلاً چرا بايد به اين تقليدها توجه داشته باشيم؟

بازي‌هاي خيالي بخشي از جريان رشد كودك هستند و لازم نيست نگران همه آن‌ها باشيم، اما واقعيت اين است كه در سال‌هاي اخير ميزان خشونت در برنامه‌هاي تلويزيوني افزايش بسياري پيدا كرده است. ويژگي‌هاي اخلاقي شخصيت‌هاي كارتوني به‌شدت تغيير كرده و همين موضوع است كه تقليد كودكان از اين شخصيت‌ها را تبديل به يك موضوع نگران‌كننده مي‌كند. ازجمله پيامدهاي منفي تقليد كودكان از شخصيت‌هاي فيلم‌ها به شرح زير است.

ناتواني از تفكيك خيال و واقعيت

بچه‌ها به‌خصوص در سنين پايين‌تر قدرت تشخيص واقعيت از خيال را ندارند. براي مثال ممكن است كودكي بخواهد از يك بلندي بپرد، زيرا فكر مي‌كند مانند مرد عنكبوتي آسيبي به او نمي‌رسد. اين رفتارها خطرات بسياري را براي كودك يا حتي دوستان و اطرافيان او ايجاد مي‌كند.

تقليد كودك از فيلم ها و يادگيري خشونت

طبق تحقيقات روانشناسان كودكان آمادگي بالايي براي يادگيري رفتار از راه مشاهده دارند. اين يعني آن‌ها هر رفتاري كه از ديگران مي‌بينند را ياد گرفته و تكرار مي‌كنند. تماشاي برنامه‌هاي خشن تلويزيوني باعث مي‌شود كودك به دنبال تقليد از قهرمان‌هاي اين فيلم‌ها دست به خشونت بزند و به‌مرور زمان رفتار خشن با ديگران براي كودك تبديل به يك موضوع عادي مي‌شود.

ماندگاري در شخصيت

يادگيري‌هاي كودكي براي مدت طولاني در ذهن و رفتار هر فرد باقي مي‌مانند و حتي شايد تا بزرگ‌سالي هم ادامه پيدا كنند. تماشاي فيلم‌هاي خشن باعث مي‌شود تا خشونت در شخصيت كودك ريشه بگيرد و حتي تا بزرگ‌سالي و به‌خصوص نوجواني هم ادامه پيدا كند.

نكات مثبت تقليد كودك از شخصيت‌هاي فيلم ها

تقليد هميشه هم چيز بدي نيست و گاهي اوقات ويژگي‌هاي مثبتي هم دارد كه مي‌توان از آن‌ها استفاده كرد. براي مثال اگر فرزندتان محتواهاي مناسبي ببيند و محبت را از شخصيت‌هاي تلويزيوني ياد بگيرد يا با مشاهده برنامه‌هاي مناسب مهارت‌هايي مثل حل مسئله و تصميم‌گيري را ياد بگيرد؛ مهارت‌هاي مفيدي براي رشد شخصيت او به حساب مي‌آيند. گاهي اوقات حتي تقليد از شخصيت‌هاي فيلم‌هاي ترسناك به اين معني است كه كودك دارد تلاش مي‌كند تا بر ترس‌هاي خود غلبه كند.

چطور با تقليد كودك از شخصيت‌هاي فيلم ها برخورد كنيم

براي فيلم ديدن كودك برنامه‌ريزي كنيد

اولين و بهترين راهكار براي ممانعت از تقليد كودك از فيلم ها اين است كه زمان تماشاي تلويزيون را كم كنيد. براي طول روز فرزندتان برنامه‌ريزي كنيد و تنها يك بخش از اين برنامه را براي تماشاي تلويزيون در نظر بگيريد. هرچقدر بتوانيد زمان مواجهه كودك با برنامه‌هاي خشن را كم كنيد، مي‌توانيد مقدار تقليد از خشونت را هم كاهش دهيد.

اگر فرزندتان به فيلم‌هاي خشن يا ترسناك علاقه دارد، سعي كنيد در برنامه روزانه او زمان‌هايي را هم براي آشنايي با رفتارهاي ديگر مثل كمك كردن به ديگران يا فعاليت‌هاي هنري در نظر بگيريد تا بين برنامه‌هاي تلويزيوني خشن و ساير برنامه‌ها تعادل برقرار شود.

محتواهاي مناسب انتخاب كنيد

براي ممانعت از تقليد كودك از فيلم ها با محتواي نادرست، روي تماشاي فيلم، موسيقي يا حتي بازي‌هاي كامپيوتري نظارت داشته باشيد. تا جاي ممكن برنامه‌هايي را براي كودك انتخاب كنيد كه در آن‌ها خشونت و يا انحرافات اخلاقي وجود ندارد. براي مثال اگر با فرزندتان براي خريد فيلم‌هاي كارتوني مي‌رويد و او قرار است چند فيلم انتخاب كند صرفاً اجازه بدهيد فقط يكي از اين فيلم‌ها با موضوعاتي مثل خشونت يا جنگ رابطه داشته باشد.

با كودك صحبت كنيد

زمان‌هايي را براي صحبت با فرزندتان در نظر بگيريد. اين كار تقليد كودك از فيلم ها به صورت كوركورانه را كاهش مي دهد. به او توضيح بدهيد كه فيلم‌ها واقعيت ندارند و خشونتي كه در اين برنامه‌ها مي‌بيند نبايد در دنياي واقعي اتفاق بيفتد. به‌علاوه راجع به بدي‌هاي خشونت با ديگران و همين‌طور اهميت محبت و كمك با آن‌ها صحبت كنيد تا در كنار تأثيري كه از فيلم‌ها و برنامه‌هاي نامناسب مي‌گيرند از طريق صحبت كردن با شما با ساير موضوعات هم آشنا شوند.

از مشاور كمك بگيريد

همان‌طور كه گفتيم محتواهايي كه فرزندتان براي تماشا يا بازي انتخاب مي‌كند مي‌تواند اثر بسياري روي شخصيت و روحيات او حتي تا بزرگ‌سالي داشته باشد. به همين خاطر بهتر است كه راجع به تقليد كودك از فيلم ها و برنامه‌هاي مناسب براي كودك از يك مشاور كمك بگيريد. مشاور كودك محتواهاي مناسب كودكان را به شما معرفي مي‌كند و راجع به چگونگي در برنامه ريزي براي تماشاي اين محتواها و باقي ساعات روز كودك به شما كمك مي‌كند.

اگر احساس مي‌كنيد تقليد كودك از شخصيت‌هاي فيلم‌ها به جايي رسيده كه او ممكن است به خود يا ديگران آسيب بزند و يا از اين برنامه‌ها ترسيده و يا سوالات جنسي (يا رفتارهاي جنسي) دارد كه مربوط به سنش نيست، بهتر است هر چه زودتر به متخصص كودك مراجعه كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تقليد كودك از فيلم ها مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

چطور مي‌توانم جلوي تقليد فرزندم از رفتارهاي خشن فيلم‌ها را بگيرم؟

بهتر است روي برنامه‌هايي كه فرزندتان تماشا مي‌كند نظارت داشته باشيد و اجازه ندهيد بيش‌ازحد به تماشاي برنامه‌هاي خشن بنشينند. مي‌توانيد در طول روز برنامه‌هايي به‌غيراز تماشاي فيلم يا كارتون براي او در نظر بگيريد.

تقليد كودك از فيلم ها و شخصيت هاي آن چه مشكلاتي ايجاد مي‌كند؟

تماشاي خشونت باعث مي‌شود كه كودك احساس كند پرخاشگري خيلي هم چيز بدي نيست و حتي اين احساسات تا بزرگ‌سالي در او باقي بماند. تقليد كودك از فيلم ها و شخصيت هاي خشن روحيه كودك را متاثر مي كند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تقليد كودك از فيلم ها چه تبعاتي دارد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۱۵:۵۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

استعداديابي كودكان يكي از دغدغه‌هايي است كه با گسترش دانش پدر و مادران بيشتري را به خود جلب كرده است. پدر و مادرها به دنبال اين هستند كه توانمندي‌هاي خاص فرزند خود را كشف كرده و از اين طريق بتوانند او را در مسير درستي هدايت كنند. استعداديابي به موقع و با روش‌هاي درست كمك مي‌كند تا شانس بيشتري براي موفقيت تحصيلي و شغلي داشته باشند. روانشناسان باليني از جمله متخصصيني هستند كه با استفاده از تست‌هاي هوش مي‌توانند در اين زمينه كمك كنند. كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند با تجربه چندين ساله در زمينه استعداديابي، با روش‌هاي مختلف شما پدر و مادرهاي عزيز را در اين زمينه راهنمايي مي‌كند.

منبع: استعداديابي كودكان چه اهميتي دارد

استعداديابي كودكان

بيشتر پدر و مادرها به اين نتيجه رسيده اند كه اگر فرزندشان دكتر و مهندس نشود، ايرادي ندارد. آن ها ديگر مي دانند كه اين باوري غلط است كه براي موفق شدن فقط بايد دكتر، مهندس يا وكيل بود. در دنياي امروزي ما نياز به سرآشپز، خلبان، هنرمند، طراح لباس، تاجر، مدير و…. نيز داريم. هر كدام از فرزندان ما مي تواند در زمينه استعدادهاي بالقوه خود رشد كنند. پس اگر آموزش ها به نحوي باشد كه موجب تبلور استعدادهاي ذاتي كودك باشد، آن وقت شاهد موفقيت هاي بيشتري خواهيم بود.

همانطور كه داوينچي، مسي، چارلي چاپلين و … در حوزه كاري خودشان بهترين بودند و هستند. استعداديابي كودكان براي والدين به مانند يك نقشه راه كمك خواهد كرد.

اهميت استعداديابي كودكان

استعداد به هرگونه توانايي ذاتي گفته مي‌شود كه به طور بالقوه در انسان وجود دارد. با اين حال استعدادها براي شكوفايي به زمينه مناسب و فراهم بودن شرايط محيطي نياز دارند. والديني كه استعدادهاي فرزندشان را نمي‌شناسند ممكن است از روي عدم آگاهي او را در مسيري قرار دهند كه بازدهي چنداني در آن نداشته باشد.

اين مسئله پيامدهاي بلند مدتي به همراه دارد. چرا كه در اين شرايط شانس موفقيت‌هاي تحصيلي و شغلي تا حد زيادي كاهش مي‌يابند. از همين رو متخصصان والدين را تشويق مي‌كنند كه از همان دوران كودكي براي كشف استعدادهاي فرزندشان اقدام كرده و با راهنمايي‌هايي كه دريافت مي‌كنند، او را در مسيري هدايت كنند كه احتمال بازدهي در آن بيش از همه وجود داشته باشد.

بهترين زمان و سن براي استعداديابي كودكان

بسياري از پدر و مادرها نمي‌دانند كه دقيقا چه زماني بايد براي استعداديابي كودك خود اقدام نمايند. طبق نظر متخصصان سنين پيش دبستاني (3 تا 6 سال) بهترين زمان براي كشف استعدادهاي كودكان است. چرا كه در اين دوره سني هنوز آموزش‌هاي رسمي ارائه نشده، در نتيجه سوگيري ذهني كمتري وجود دارد. اين امر به متخصصان كمك مي‌كند تا راحت‌تر بتوانند توانمندي‌هاي ذاتي را از توانمندي‌هاي اكتسابي تشخيص دهند. با اين حال در نظر داشته باشيد كه استعداديابي تنها به اين سنين محدود نمي‌شود؛ در نتيجه كودكان بزرگ‌تر، نوجوانان و بزرگسالان نيز مي‌توانند از خدمات مشاوره در زمينه استعداديابي بهره‌مند شوند.

روش هاي استعداديابي كودكان

براي اينكه بتوانيد استعدادهاي فرزند خود را كشف كنيد، حرفه‌اي‌ترين اقدام اين است كه به يك روانشناس باليني مراجعه نماييد. روانشناس با استفاده از آزمون‌هاي هوشي نظير تست هوش وكسلر، تست هوش ريون يا تست هوش چندگانه گاردنر مي‌تواند در مورد توانايي‌ها و استعدادهاي خاص فرزندتان در حوزه‌هاي مختلف به شما اطلاعات بدهند. علاوه بر روش‌هاي تخصصي از طريق مشاهده دقيق رفتارهاي كودك، توجه به علاقه مندي‌هاي خاص او و گرايش‌هاي خاصي كه به موضوعات مختلف دارد، مي‌توانيد در مورد استعدادهاي ذاتي او اطلاعات بيشتري به دست بياوريد.

تست هاي استعداديابي كودكان

يكي از ابزارهاي موثق براي استعداديابي كودكان تست ها هستند. براي ارزيابي هوش و توانايي كودك از انواع تست هاي روانشناسي استفاده مي شود. با توجه به سطح هوش، سن، توانايي ها، قوميت و … تست مناسب توسط متخصص انتخاب مي شود. اغلب تست هاي مربوط به استعداديابي هوش و شخصيت كودك را مي سنجند. نتايج اين تست ها به همراه مصاحبه تشخيصي و نظر متخصص بستر اصلي استعداديابي كودكان را شكل مي دهد.

استعداديابي بر اساس انواع هوش

در گذشته متخصصان براي ارزيابي استعداد از آزمون‌هايي استفاده مي‌كردند كه يك نمره كل را در اختيار متخصصين قرار مي‌داد. اين نمره كل تحت عنوان ضريب هوشي يا IQ شناخته مي‌شد. اما به مرور متخصصان روانسنجي رويكرد خود را تغيير دادند. نظريه پردازاني نظير هوارد گاردنر بر اين باور بودند كه هوش جنبه‌هاي مختلفي دارد كه هريك از اين جنبه ها بايد به طور جداگانه ارزيابي شود. گاردنر در نظريه خود 8 نوع هوش مختلف را معرفي كرد كه هوش‌هاي كلامي، منطقي و رياضي، بصري و فضايي، موسيقيايي، بدني و جنبشي، هوش درون فردي، برون فردي و طبيعت گرايي را شامل مي‌شوند.

طبق اين رويكرد افراد ممكن است در يك بعد نمره پاييني دريافت كنند اما در بعد ديگري عملكرد بالايي داشته باشند. در نتيجه نمي توان گفت كه يك فرد كاملا بي استعداد يا با استعداد است بلكه هركسي در جنبه‌هاي خاصي استعداد دارد كه بايد با ارزيابي‌هاي تخصصي كشف شود.

تفاوت استعداديابي كودكان و بزرگسالان

ابزارهاي استعداديابي كودكان و بزرگسالان متفاوت هستند، اما از آنجايي كه استعدادهاي انسان ذاتي هستند، نتايج استعداديابي در سنين كودكي و بزرگسالي مشابه هم خواهد بود. در اين جا اين سوال مطرح مي‌شود كه چرا متخصصين تاكيد دارند كه استعداديابي را در سنين پايين انجام دهيم؟ در پاسخ به اين پرسش بايد گفت كه هرچقدر سن فرد موقع كشف توانمندي‌ها پايين‌تر باشد فرصت‌هاي بيشتري براي قرار گرفتن در محيط‌هاي مناسب با استعدادهايش در اختيار او قرار دارند؛ در نتيجه احتمال دست‌يابي به موفقيت هاي شغلي و تحصيلي نيز بالاتر خواهد بود.

هزينه هاي استعداديابي كودكان

در نگاه اول شايد هزينه تست ها و مصاحبه هاي مربوط به استعداديابي كودكان زياد باشد. اما وقتي متوجه بشويد كه با يك بار استعداديابي چقدر از هزينه هاي شما جهت آموزش ها و كلاس ها كم شده است، آن وقت تنها كيفيت استعداديابي براي تان مهم مي شود. استعداديابي كودكان از جمله خدمات تخصصي است كه ميتوانيد از متخصصان كودك و نوجوان ني ني مايند دريافت كنيد. ما به صورت تلفني، آنلاين و حضوري به طور دقيق نتيجه استعداديابي را ارائه مي دهيم.

آيا مراكز به خصوصي براي استعداديابي كودكان وجود دارد؟

امروزه مراكز به خصوصي براي انجام استعداديابي جامع كودكان به وجود آمده است. استعداديابي موضوع گسترده اي است كه مي تواند در حوزه هاي مختلف آموزشي صورت بگيرد. شايد در آموزشگاه موسيقي فرزندتان با واژه استعداديابي مواجه شده باشيد. چنين مراكزي تنها استعداد كودك در زمينه موسيقي را مي سنجد. آن ها توجهي به ساير هوش هاي كودك نمي كنند. اگر به دنبال يك نتيجه درست و جامع هستيد حتما به موسسات معتبر مراجعه كنيد. موسسه نيني مايند در اين خصوص به صورت تلفني، آنلاين و حضوري خدمات ارائه مي دهد.

سخن آخر

استعداديابي كودكان از جمله خدمات نويني است كه توسط متخصصان روانشناسي كودك و نوجوان ارائه مي شود. به واسطه استعداديابي شما مي توانيد به راحتي آينده فرزندتان را در جهت سعادت و آرامش رقم بزنيد. خدمات استعداديابي اين روزها توسط مراكز متعددي ارائه مي شود. اما بهتر است در اين باره اطلاعات كافي به دست بياوريد. چرا كه بسياري از مراكز بدون داشتن صلاحيت لازم از ناآگاهي شما سوء استفاده مي كنند.

موسسه نيني مايند به طور حرفه اي خدمات مربوط به استعداديابي كودكان را به شما عزيزان در هر شهر و ناحيه اي ارائه مي دهد. براي بهره مندي از اين خدمات كافي است با شماره هاي درج شده تماس گرفته و در اين جلسات شركت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استعداديابي كودكان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متداول

رواشناسان چگونه مي توانند به استعداديابي كودكان كمك كنند؟

روانشناسان با استفاده از آزمون‌هاي هوشي نظير تست وكسلر يا تست گاردنر جنبه‌هاي مختلف هوشي كودكان را مورد ارزيابي قرار مي‌دهند و در مورد استعدادهاي خاص كودك به والدين او بازخورد مي‌دهند. همچنين آن‌ها از طريق مصاحبه روانشناختي و مشاهده دقيق رفتارهاي كودك در جريان مشاوره يا بازي درماني نيز مي‌توانند به كشف استعدادها كمك كنند.

بهترين مركز براي استعداديابي كودكان كدام است؟

تعداد مراكزي كه بتوانند استعداديابي كودكان را به درستي انجام دهند زياد نيست. شما بايد براي انجام اين كار از تخصص و تجربه موسسه مورد نظر اطمينان پيدا كنيد.

هزينه استعداديابي كودكان چقدر است؟

هزينه ها و تعرفه ها در هر موسسه اي متفاوت است. اما شما مي توانيد با تعرفه اي كاملا به صرفه و با اطمينان از اعتبار نتيجه استعداديابي كودك خود را در موسسه ني ني مايند انجام دهيد.

آيا استعداديابي كودكان واجب است؟

استعداديابي كودكان در حال تبديل شدن به يك نياز اساسي است. كودكان در پروتكل هاي آموزشي اگر در مسير درست قرار بگيرند دچار مشكلات كمتري خواهند شد. با وجود محرز شدن ضرورت استعداديابي متاسفانه هنوز به صورت گسترده در مدارس و ساير موسسات از اين خدمات استفاده نمي شود. اميد بر آن است كه در طي سال هاي آتي بتوان از استعداديابي براي بهبود عملكرد و سلامت كودكان استفاده كرد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: استعداديابي كودكان چه اهميتي دارد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۱۰:۵۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

قرص ال دي بيشتر براي جلوگيري از حاملگي استفاده مي شود. زوجيني كه براي برقراري رابطه جنسي تمايلي به استفاده از كاندوم ندارند مي‌توانند از قرص‌هاي جلوگيري از بارداري استفاده كنند. قرص ال دي يكي از انواع قرص‌هايي است كه با ايجاد تغييرات هورموني در بدن زنان باعث جلوگيري از بارداري و يا تخمك‌گذاري و آزاد شدن تخمك از تخمدان مي‌شود.قرص‌هاي ال دي تركيبي از هورمون استروژن و پروژسترون با دوز پايين است؛ از اين جهت نسبت به بسياري از قرص‌هاي ديگر عوارض جانبي كمتري دارد. با اين حال در ارتباط با مصرف قرص ال دي بايد مواردي از جمله عوارض، شيوه صحيح مصرف و موارد منع مصرف آن را در نظر گرفت كه دانستن اين موارد مي‌تواند به تاثير بيشتر دارو كمك كند. در ادامه بيشتر درباره قرص ال دي صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع: قرص ال دي چه فوايد و عوارضي دارد

قرص ال دي چيست؟

قرص ال دي يكي از انواع مخلتف قرص‌هاي پيشگيري از بارداري است كه بعد از رابطه جنسي محافظت نشده توسط خانم مصرف مي‌شود. تركيبات هورمون‌هاي مختلف موجود در اين قرص باعث جلوگيري از بارداري مي‌شود. تركيبات هر قرص شامل استروژن، نورژسترل و پروژسترون مي‌باشد. اين تركيبات چرخه عادت ماهانه را تنظيم كرده و از بارداري جلوگيري مي‌كنند. با اين حال تنها عملكرد و اثربخشي قرص ال دي براي جلوگيري از بارداري نيست، در برخي موارد براي درمان بيماري‌هاي مرتبط با زنان هم از اين قرص استفاده مي‌شود.

شيوه مصرف ال دي

اولين مسئله‌اي كه در ارتباط با انواع مختلف قرص‌هاي بارداري بايد در نظر گرفت اين است كه اين قرص‌ها را بدون تجويز و نظارت پزشك مصرف نكنيد. قرص‌هاي ال دي در دو حالت 21 روزه يا 28 روزه مصرف مي‌شوند. قرص ال دي 21 روزه شامل 21 عدد قرص فعال و قرص ال دي 28 روزه حاوي 21 قرص فعال و هفت قرص دارونما است. علت وجود قرص‌هاي دارونما اين است كه به فرد يادآوري كند كه بايد پس از 28 روز بسته قرص جديد را مصرف كند. در صورت مصرف قرص‌هاي 21 روزه، بايد يك هفته صبر كرده و پس از يك هفته دوباره بسته جديد مصرف كنيد.

مهمترين نكته در شيوه مصرف قرص‌هاي ال دي اين است كه بايد همه قرص‌ها در زمان صحيح مصرف شود تا از بارداري ناخواسته جلوگيري شود. با اين‌حال اگر يك نوبت را فراموش كرديد، در نوبت بعدي دو قرص را همزمان مصرف كنيد و پس از آن به همان شيوه قبلي يعني شبي يك عدد، ادامه دهيد. اگر دو نوبت را فراموش كرديد، بايد در دو شب بعدي، هر دفعه دو قرص مصرف كنيد، به عبارتي هر شب بايد دو قرص مصرف كنيد.

به ياد داشته باشيد كه براي اينكه شانس جلوگيري از بارداري را افزايش دهيد بهتر است قرص‌ها را در زمان و روز مشخص خود مصرف كنيد. هر تغيير ايجاد شده مي‌تواند احتمال بارداري را افزايش دهد. بهتر است هر قرص را در هنگام شب و قبل از خواب مصرف كنيد.

عوارض قرص ال دي

مصرف قرص‌هاي ال دي باعث ايجاد تغييرات هورموني در بدن مي‌شود و در نتيجه با توجه به تغييرات ايجاد شده هيچ تخمكي توليد نمي‌شود تا توسط اسپرم بارور شود. اين مسئله مي‌تواند عوارضي هم در پي داشته باشد. از جمله اين عوارض مي‌توان به احساس حالت تهوع، لكه‌بيني، حساس شدن پستان، سردرد، چاقي و افزايش وزن، تغييرات روحي و خلقي، گرگرفتگي، رشد موهاي زائد، ايجاد لكه‌هاي قهوه‌اي روي پوست، تغيير در ميزان ترشح واژن، تحريك‌پذيري پايين و كاهش ميل جنسي اشاره كرد.

برخي مطالعات نشان داده است كه در برخي موارد اگر فرد پس از مصرف قرص ال دي به اندازه كافي مايعات مصرف نكند، خطر سكته مغزي افزايش پيدا مي‌كند. از اين جهت بايد توجه داشت كه نوشيدن مايعات پس از مصرف اين قرص يك مسئله مهم است. براي اطلاع از ديگر قرص هاي ضد بارداري كليك كنيد.

فوايد مصرف قرص ال دي

مصرف قرص ال دي علاوه بر جلوگيري از بارداري ناخواسته فوايد و كاربردهاي ديگري هم دارد كه در صورت مصرف به شيوه صحيح مي‌توان به كاهش احتمال ابتلا به سرطان، كاهش درد كمر، افزايش خلق، تقويت بافت و رباط زانو، تجربه درد كمتر در حين رابطه جنسي ، درمان قاعدگي دردناك، كاهش خونريزي زياد، بهبود كيست تخمدان و كاهش التهاب لگن اشاره كرد.

تداخل دارويي قرص ال دي

مانند هر داروي ديگر، قرص ال دي هم با برخي از مواد و داروها تداخل دارد كه مي‌توان به مصرف همزمان با آنتي‌بيوتيك‌ها، داروهاي ضد انعقاد خون، آمپي‌سيلين، ريفامپين و داروهاي ضد صرع و سل اشاره كرد. با اين‌حال بهتر است فهرست تمام داروهاي گياهي و شيميايي كه مصرف مي‌كنيد را در اختيار پزشكتان قرار دهيد.

موارد منع مصرف قرص ال دي

در شرايطي مصرف قرص ال دي به هيچ عنوان توصيه نمي‌شود چراكه مي‌تواند مشكلات زيادي را براي فرد ايجاد نمايد. در ادامه به مواردي كه نبايد اين قرص را استفاده كنيد اشاره كرده‌ايم.

  • مصرف قرص ال دي در حين بارداري
  • افراد با اضافه وزن زياد
  • افراد سيگاري با سن بالاي 35 سال
  • افرادي كه علائمي از لخته شدن خون دارند
  • بيماران مبتلا به مشكلات قلبي، سكته مغزي و ترومبوز
  • افراد مبتلا به ميگرن
  • سرطان

در چنين شرايطي بهتر است از روش‌هاي ديگري براي جلوگيري از بارداري استفاده كنيد. به ياد داشته باشيد كه مصرف قرص‌هاي ال دي فقط يك راه براي جلوگيري از بارداري است. استفاده از كاندوم‌هاي زنانه يا مردانه و استفاده از ابزارهايي مانند IUD مي‌تواند گزينه‌هاي پيشنهادي ديگر باشد. در همين راستا بهره بردن از مشاوره جنسي كمك مي‌كند تا با توجه به شرايط فردي، بهترين شيوه جلوگيري از بارداري را اتخاذ نماييد.

سخن آخر

قرص ال دي به طور عمده براي جلوگيري از حاملگي مصرف مي شود. اما ممكن است كه متخصص براي اهداف ديگري نيز اين دارو تجويز كند. ال دي ها بر روي هورمون ها تاثير مي گذارند. بنابراين عوارض ناخواسته زيادي مي توانند داشته باشند. مصرف طبق دستور پزشك بسيار اهميت دارد. هرگز خودسرانه از قرص ال دي استفاده نكنيد. اگر در مورد روش هاي جلوگيري سوالي داريد مي تواني با شماره هاي درج شده جهت دريافت خدمات مشاوره تلفني زنان تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص ال دي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا شانس بارداري در هنگام مصرف قرص ال دي كاملا از بين مي‌رود؟

بايد توجه داشت كه داروهاي ضدبارداري مانند قرص ال دي، احتمال بارداري را بسيار كم ‎مي‌كنند اما اين به آن معنا نيست كه احتمال بارداري تحت هيچ شرايطي وجود ندارد. در هر صورت اگر خيلي نگران هستيد مي‌توانيد علاوه بر مصرف قرص ال دي از كاندوم يا ابزارهايي مانند IUD هم استفاده كنيد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: قرص ال دي چه فوايد و عوارضي دارد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۲۶:۰۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

قرص ميزوپروستول يا سايتوتك يكي از قرص‌هايي است كه عمدتا براي سقط جنين و پايان دادن به حاملگي در سه ماه نخست بارداري استفاده مي‌شود. علاوه بر اين از قرص ميزوپروستال براي كاهش خط ابتلا به بيماري زخم معده هم استفاده مي‌شود. مصرف نادرست اين قرص مي‌تواند باعث ايجاد عوارضي مانند آسيب رساندن به رحم، سقط ناقص و… شود. از اين جهت عدم آشنايي با علائم و مصرف خودسرانه اين دارو مي‌تواند پيامد‌هاي منفي جبران ناپذيري را به وجود بياريد. در ادامه به بررسي كامل قرص ميزوپروستول و نحوه مصرف آن مي‌پردازيم.

منبع: قرص ميزوپروستول | تاثير ، عوارض و روش استفاده

قرص ميزوپروستول

ميزوپروستول علاوه بر تاثيري كه براي درمان مشكلات ناشي از زخم معده دارد، مي‌تواند براي انجام زايمان زودرس و سقط خود به خودي استفاده شود اما عمدتا براي سقط جنين و پايان دادن به حاملگي خصوصا در سه ماه نخست بارداري استفاده مي‌شود. با اين حال بهترين مدت زمان اثربخشي آن در هفته 4 تا 8 بارداري است. يكي از ويژگي‌هاي مطلوب ميزوپروستول نسبت به ساير داروهاي سقط جنين اين است كه عوارض جانبي و دوره نقاهت كمتري دارد.

درست است كه عوارض جانبي ميزوپروستول كمتر است اما بايد توجه داشت كه پس از مصرف آن حتما بايد استراحت كافي داشته باشيد و مايعات زياد و غذاي مقوي و سالم بخوريد. دوره نقاهت آن پس از مصرف معمولا حدود 24 ساعت است و پس از آن افراد كم كم به حالت قبلي خود برمي‌گردند. زماني كه ميزوپروستال براي سقط جنين و پايان دادن به حاملگي مصرف شود با درد شديدي همراه مي‌شود؛ در اين حالت بهتر است همراه با دارو‌هاي مسكن مصرف شود. در برخي موارد پس از مصرف ميزوپروستول، سقط به صورت ناقص اتفاق مي‌افتد، در چنين شرايطي بهتر است فوراً به پزشك مراجعه كنيد.

ميزان مصرف ميزوپرستول

دوز مصرفي ميزوپرستول با توجه به نوع كاركرد آن متفاوت است. براي درمان علائم زخم معده معمولا دوز 200 ميلي‌گرم به تعداد چهار بار در روز همراه با غذا مي‌باشد. در صورتيكه دوز مصرفي دچار عوارض جانبي زيادي براي فرد شد، بهتر است اين مسئله را با پزشك در ميان بگذاريد تا دوز مصرفي را كاهش دهد. مهم‌ترين نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه تحت هيچ شرايطي نبايد از ميزوپروستول به صورت خودسرانه استفاده كرد چراكه مصرف دوز اشتباهي اين دارو مي‌تواند عوارض جبران ناپذيري را به وجود بياورد.

روش استفاده از قرص ميزوپروستول

شيوه مصرف ميزوپروستال براي سقط جنين نسبت به ساير كاربردهاي آن متفاوت است. به طور كلي دو روش براي مصرف ميزوپروستول وجود دارد. روش اول آن خوردن قرص است. براي انجام سقط جنين توسط اين دارو ابتدا بايد دهان خود را خيس كنيد و 4 عدد قرص را همزمان در داخل دهان خود به مدت 30 دقيقه نگه داريد. در اين مدت قرص‌ها ممكن است در دهانتان حل شوند و دهانتان خشك شود.

توجه داشته باشيد كه تحت هيچ شرايطي در اين زمان نوشيدني ديگري مصرف نكنيد. پس از 30 دقيقه هر مقدار از قرص كه در دهانتان حل نشده بود را قورت دهيد و سپس دهان خود را به خوبي با آب بشوييد. پس از گذشت 3 الي 4 ساعت يك بار ديگر اين فرايند را از اول انجام دهيد. به طور كلي در يك شبانه روز بايد 3 بار اين كار را انجام دهيد. در واقع براي اينكه ميزوپروستول بتواند موثر واقع شود بايد 12 عدد قرص در يك روز مصرف شود.

روش ديگر براي مصرف ميزوپروستول قرار دادن 4 عدد قرص در داخل واژن است. پس از اينكه قرص‌ها را درون واژن قرار داديد حدود 30 دقيقه دراز بكشيد تا قرص‌ها وارد بدن شوند. مهم‌ترين نكته‌اي كه در ارتباط با اين روش وجود دارد اين است كه اگر سابقه انجام سزارين، يا جراحي رحم و تجربه بارداري طبيعي را داشته‌ايد بهتر است از اين روش استفاده نكنيد چراكه امكان دارد منجر به آسيب رساندن و پارگي رحم شود.

عوارض جانبي ميزوپروستول چيست ؟

ميزوپروستول به نسبت ساير داروهاي سقط جنين عوارض جانبي كمتري دارد. با اين حال پس از مصرف آن برخي از عوارض جانبي ممكن است براي فرد مصرف كننده رخ دهد كه عبارت‌اند از:

-سردرد و سرگيجه
-مسموميت دارويي
-خونريزي شديد
-درد شكمي
-احساس تشنگي زياد
-لكه بيني
-گرفتگي عضلات
-تاثير بر توانايي جنسي
-استفراغ و حالت تهوع
-تب و لرز
-اضطراب و پريشاني‌هاي رواني
-كاهش و افزايش وزن
– اختلال در پريود وقاعدگي
– بروز نشانه هاي افسردگي
– مشكلات جنسي
– مشكلات تنفسي
– مشكلات گوارشي
– خستگي و بي حالي
– كاهش شديد آب بدن
– درد و گرفتگي شكم و كمر

اگر پس از گذشت مدت زماني عوارض جانبي برطرف نشد حتما با پزشك مشورت كنيد.

موارد منع مصرف ميزوپروستول

همانند هر داروي ديگر ميزوپروستول هم موارد منع مصرف دارد كه عبارت‌اند از:

مصرف در دوران بارداري به دلايلي غير از سقط جنين
استفاده همزمان با اكسي توسين
حساسيت به دارو
مصرف در دوران شيردهي
تمام شدن تاريخ انقضاي دارو
عدم تاييد متخصص
مصرف بيش از 4 عدد در روز براي كاهش علائم زخم معده
مصرف در هنگام استفاده از IUD

تداخلات دارويي با قرص ميزوپروستول

هر دارويي ممكن است تحت تاثير داروهاي ديگر تاثيرات منفي بر روي بدن شما بگذارد. بنابراين بايد هنگام مصرف داروهايي مثل ميزوپروستول توجه زيادي به تداخلات دارويي بكنيد. متخصص بايد داروهاي شما را بررسي كند. داروهاي زير احتمال بروز تداخلات دارويي خطرناكي دارند.

  • آنتي اسيد هاي حاوي منيزيوم
  • اكسي توسين
  • آلكالوئيدهاي وينكا
  • ضدالتهاب غيراستروئيدي
  • داروهاي نئوپلاسم
  • كاربتوسين

چه مواردي بايد به پزشك گزارش شود؟

شما موظف هستيد كه در صورت وجود شرايط خاص آن را به متخصص اطلاع دهيد. بنابراين حتما موارد زير را هنگام دريافت نسخه به پزشك يادآور بشويد.

  1. حساسيت هاي دارويي
  2. شيردهي
  3. اختلالات كليوي
  4. بارداري يا قصد باردار شدن
  5. مشكلات تيروئيدي
  6. سابقه عمل يا مشكلات قلبي
  7. اختلالات كبدي
  8. مشكلات گوارشي
  9. فشار خون
  10. كمبود كلسيم و ذخيره مغز استخوان
  11. ديابت
  12. ناباروري
  13. مشكلات ريوي
  14. بيماري هاي عفوني

توجهات باليني جهت مصرف قرص ميزوپروستول

1. در صورتيكه از ميزوپروستال براي كاهش علائم زخم معده استفاده مي‌كنيد بهتر است بيش از 4 عدد قرص در روز مصرف نكنيد.

2. بهتر است هميشه در يك زمان و ساعت مشخص دارو را مصرف نماييد.

3. از مصرف همزمان ميزوپروستول با داروهاي آنتي اسيد حاوي منيزيم خودداري كنيد.

4. در هنگام دوره درماني توسط ميزوپروستول از مصرف الكل اجتناب نماييد.

5. اگر ميزوپروستول براي سقط جنين بعد از هفته نهم بارداري مصرف شود ديگر تاثيري ندارد و مي‌تواند مشكلات جدي‌تري به وجود بياورد.

6. در صورتيكه دچار بارداري خارج رحم شديد، تحت هيچ شرايطي از ميزوپروستول استفاده نكنيد.

7. در صورت بروز خونريزي و درد شديد حتما به پزشك مراجعه كنيد.

8. اگر در سنين بارداري هستيد، پس از يك ماه (يا يك دوره كامل پريود) براي پيشگيري از بارداري بايد از قرص يا كاندوم استفاده نماييد. اگر احتمال بارداري مي دهيد، حتما به متخصص مراجعه نماييد.

9. در صورت مصرف بيش از حد ميزوپروستول احتمال مسموميت وجود دارد. پس با مشاهده علائمي مثل سرگيجه، حالت تهوع، ضربان قلب نامنظم، خواب آلودگي و… سريعا به اورژانس مراجعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بارداري و تصميمگيري درباره آن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا مصرف ميزوپروستول در دوران شيردهي براي درمان زخم معده مضر است؟

به طور كلي مصرف ميزوپروستول براي سقط جنين استفاده مي‌شود اما با اين حال در مواردي براي درمان زخم معده هم مورد استفاده قرار مي‌گيرد. مصرف ميزوپروستول در دوران شيردهي ممنوع است چراكه اثرات منفي براي نوزاد و مادر برجا مي‌گذارد و مشكلات جدي‌تري را به وجود مي‌آورد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: قرص ميزوپروستول | تاثير ، عوارض و روش استفاده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۲۳:۱۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

هفته چهلم بارداري جنين به طور كامل رشد كرده و قد و وزن او در شرايط مطلوبي قرار دارد و احتمالا در همين روزها به دنيا مي‌آيد. بنابراين مادر بايد آمادگي كافي براي تولد فرزندش داشته باشد. استراحت و تغذيه ضمن اينكه توانايي مادر را براي زايمان افزايش مي‌دهد، باعث توليد شير بيشتر براي نوزاد نيز مي‌گردد. علائم و نشانه‌هايي كه مادر تجربه مي‌كند، مي‌تواند نشان دهنده فرارسيدن زمان زايمان باشد كه اطلاع از اين تغييرات و علائم مادر و جنين در نهايت سبب حفظ سلامتي مادر و فرزند مي‌شود. براي اينكه بتوانيد اطلاعات كافي جهت زايمان فرزند خود در هفته چهلم بارداري كسب كنيد؛

منبع: هفته چهلم بارداري | درد هاي هفته 40 ام حاملگي

هفته چهلم بارداري

در هفته چهلم بارداري جنين حدودا 52 سانتي متر قد و 3 كيلو و 300 گرم وزن دارد. در اين هفته ناخن ها و موهاي جنين در حال رشد است و تمامي استخوان هاي او سفت شده است. اما استخوان هاي جمجمه جنين هنوز در اين هفته از بارداري جدا از يكديگر است. به اين دليل كه هنگام زايمان جنين به راحتي عبور كند. موهاي كركي بدن جنين را كمتر پوشانده است و پوست نوزاد بسيار نرم و صاف مي‌باشد.

هنگام تولد در هفته چهلم بارداري شايد جنين به رنگ آبي باشد كه جاي نگراني نيست و به تدريج درست مي‌شود. بينايي نوزاد در اين هفته تكامل يافته است و قادر به ديد تا 3 سانتي متري خود مي‌باشد.

عوارض هفته چهلم بارداري

تمامي خانم ها در ماه هاي مختلف بارداري با عوارضي روبرو خواهند شد كه شبيه به يكديگر نيستند. اما به طور معمول عوارض در هفته چهلم بارداري شامل موارد زير مي‌شود.

  • انقباضات رحمي
  • تغييرات خلق و خو
  • اختلالات خواب
  • ترشح پستان ها
  • گرفتگي عضلات پا
  • تورم پا
  • تكرر ادرار
  • نفخ
  • خستگي
  • كمر درد

وضعيت بدن مادر در هفته چهلم بارداري

پس از هفته سي وهشتم‌بارداري، پزشك زمان احتمالي زايمان را مشخص مي‌كند اما تعداد كمي از نوزادان در بازه زماني تعيين شده متولد مي‌شوند و احتمال دارد زودتر و يا ديرتر از تاريخ تعيين شده فرآيند زايمان اتفاق بيفتد. بسياري از زنان با ورود به هفته چهلم بارداري و نداشتن نشانه‌هاي زايمان نگران مي‌شوند و دچار تنش‌هاي رواني همچون استرس مي‌گردند.

در صورتي كه جاي نگراني نيست و زايمان كردن تا دو هفته بعد نيز طبيعي است. ممكن است طي اين هفته پزشك تصميمات جديد اتخاذ كند و زايمان به روش‌هاي ديگري همچون سزارين و يا القاي درد انجام شود.

نشانه‌هاي زايمان در هفته چهلم بارداري

با ورود به هفته چهلم بارداري هر لحظه امكان دارد دردهاي زايمان شروع شده و جنين به دنيا آيد. در ادامه به منظور راهنمايي بانوان باردار به نشانه‌هاي زايمان در هفته چهلم بارداري اشاره كرده‌ايم.

1.ورود جنين به منطقه لگن

طي هفته چهلم بارداري، جنين به سمت پايين رحم حركت كرده و وارد قسمت لگن مادر مي‌شود تا بتواند به راحتي وارد كانال زايمان شود. طبيعي است وارد شدن جنين به اين قسمت سبب ايجاد درد در ناحيه لگن، پايين شكم، كمر و پاها شود. در صورتي كه جنين سر خود را در اين ناحيه تكان دهد باعث ايجاد دردهاي سريع و تيز در لگن مادر خواهد شد.

2.افزايش انقباض‌ها

اولين نشانه شروع زايمان، انقباض‌هاي شديد در ناحيه رحم است كه در صورت مداوم و شديد بودن به معناي شروع زايمان مي‌باشد. درصورتي كه انقباض‌ها و دردهايي طولاني را در هفته چهلم بارداري تجربه مي‌كنيد بهتر است ضمن تماس با پزشك، سريعا به بيمارستان مراجعه نماييد.

3.ترشحات واژن

مادر در اين هفته چهلم بارداري انقباض‌هاي شديد رحمي را همراه با پاره شدن كيسه‌ي آب تجربه مي‌كند. همين موضوع سبب افزايش ترشحات واژن مي‌شود كه معمولا اين ترشحات آبكي و رقيق هستند و حالت چسبنده دارند. در صورتي كه خونريزي و يا ترشحات حاوي خون را تجربه مي‌كنيد بهتر است با پزشك خود صحبت كنيد.

4.پاره شدن كيسه آب‎

حدود 15 درصد از زنان به عنوان شروع فرآيند زايمان، پاره شدن كيسه‌ي آب در هفته چهلم بارداري را تجربه مي‌كنند. حتي ممكن است اين شرايط در حالتي ايجاد شود كه مادر هيچ گونه درد و انقباض در ناحيه رحم نداشته باشد. به هرحال اين مورد نيز از نشانه‌هاي زايمان است و مادر سريعا بايد به پزشك مراجعه كند.

پاره شدن كيسه‌ي آب كه با ترشحات رقيق واژن همراه است در واقع به معناي پاره شدن كيسه آمنيوتيك مي‌باشد كه جنين به مدت سن بارداري در آن قرار داشته است. پس از اين فرآيند جنين كم كم وارد كانال زايمان مي‌شود، اما نگران نباشيد به اين زودي به دنيا نمي‌آيد و شما مي‌توانيد سريعا به بيمارستان مراجعه كنيد.

وضعيت جنين در هفته چهلم بارداري

جنين طي هفته چهلم بارداري رشد خود را كامل كرده است و با جذب چربي، حالا وزن او حدودا به سه كيلو و پانصد گرم رسيده است. همينطور قد او نيز بين 50 تا 60 سانتي‌متر رشد كرده است.

موها و ناخن‌هاي جنين نيز در هفته چهلم بارداري به رشد خود ادامه مي‌دهند و استخوان‌هاي او تا حدي سفت شده‌اند. استخوان جمجمه براي اين اينكه بتواند از كانال زايمان عبور كند به طور كامل محكم نشده است و اين نرمي پس از تولد نيز باقي مي‌ماند و به تدريج سفت مي‌شود. وضعيت ضربان قلب و سلامتي جنين طي اين هفته مرتبا توسط پزشك بررسي مي‌گردد.

درصورتي كه مادر طي هفته چهلم بارداري زايمان نكند، پزشك جهت بررسي سلامتي جنين انجام يك آزمايش را براي او تجويز مي‌كند كه حركات، تنفس، تون عضلات جنين و حجم مايع آمنيوتيك را بررسي مي‌نمايد. پس از اين هفته مادر براي زايمان كردن دو هفته ديگر فرصت دارد.

تغذيه مادر در هفته چهلم بارداري

براي كسب انرژي كافي جهت زايمان در هفته چهلم بارداري و همينطور شيردهي به نوزاد تازه متولد شده، بايد تغذيه مناسبي داشته باشيد. سعي كنيد در اين دوران از سبزيجات و ميوه‌هاي تازه به اندازه كافي مصرف نماييد و موادغذايي سالم و انرژي‌زا را در رژيم غذايي خود بگنجانيد.

بايدها در هفته چهلم بارداري

  1. در هفته چهلم بارداري استراحت بايد اولويت مادر باشد.
  2. مايعات فراوان بخوريد.
  3. در اين هفته مرخصي شغلي داشته باشيد و در خانه استراحت كنيد تا انرژي براي روز زايمان را داشته باشيد.
  4. به مشاهده فيلم هاي مورد علاقه خود بپردازيد. مطالعه رمان و مجله را فراموش نكنيد.
  5. در هفته چهلم بارداري كه نزديك به زايمان هستيد از مادران با شيردهي موفق راهنمايي بگيريد.
  6. براي زايمان راحت پياده روي كنيد. مسير پياده روي را كوتاه در نظر بگيريد.
  7. براي زايمان لباس هاي نوزاد خود را آماده كنيد.

نبايدها در هفته چهلم بارداري

  1. از انجام فعاليت هاي سنگين اجتناب كنيد.
  2. پس از زايمان به فكر كاهش وزن نباشيد و در رابطه با اين موضوع حتما با پزشك مشورت كنيد.

علائم هشدار در هفته چهلم بارداري

در هفته چهلم بارداري بيش از زمان‌هاي ديگر، مادر بايد به تكان خوردن‌هاي جنين در داخل شكمش توجه داشته باشد و هرگونه فعاليت‌هاي كم و يا بيش از اندازه او را به پزشك گزارش دهد. علاوه بر اين برخي ديگر از علائم در اين هفته از بارداري خطرناك محسوب مي‌شوند و ممكن است سلامتي مادر و جنين را به خطر بياندازند. توجه به اين علائم بسيار مهم است كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده‌ايم :

  • حالت تهوع و استفراغ
  • سردردهاي مداوم و شديد
  • تغييراتي در بينايي
  • تار شدن ديد و يا ديدن جرقه‌هاي روشن
  • احساس درد در ناحيه بالاي شكم
  • تورم ناگهاني بدن

اقدامات لازم در هفته چهلم بارداري

برخي از زنان باردار با وجود گذراندن هفته چهلم بارداري، علائم زايمان را تجربه نمي‌كنند. در واقع به دنيا آمدن جنين طي هفته سي‌وهفتم‌بارداري تا چهل و دوم طبيعي است؛ اما اغلب نوزادان در هفته چهلم به دنيا مي‌آيند. انجام برخي اقدامات مي‌تواند روند شروع نشانه‌هاي زايمان را سرعت ببخشد كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده‌ايم:

  • تحريك نوك سينه : با تحريك نوك سينه در بدن زنان باردار، اكسي توسين آزاد مي‌شود كه سبب انقباضات بدن مي‌گردد و فعاليت‌هاي رحم را تحت تاثير قرار مي‌دهد. بهتر است اگر براي زايمان تحت نظر هستيد اقدام به اينكار كنيد.
  • رابطه جنسي : شايد هفته چهلم بارداري برقراري رابطه جنسي سخت به نظر برسد، اما ارضا شدن به عنوان محرك انقباضات رحمي عمل مي‌كند. همينطور مني نيز حاوي پروستاگلاندين است كه مي‌تواند بدن مادر را براي زايمان آماده كند.
  • پياده‌روي سبك : برخي متخصصان معتقد هستند كه انجام پياده‌روي‌هاي سبك و خوردن چاي برگ تمشك نيز مي‌تواند به عنوان محركي براي شروع زايمان باشد.

تاريخ زايمان در هفته چهلم بارداري

9 ماه حاملگي و رسيدن به هفته چهلم بارداري خسته نباشيد دارد. در اين هفته احتمالا 11 تا 15 كيلو اضافه وزن را تحمل كرده ايد و كاملا براي در آغوش كشيدن فرزند خود آماده هستيد. دردهاي زايمان گاهي طبيعي و برخي اوقات از طريق مصنوعي احساس مي‌شود. اما به طور كل درد زايمان دست خود افراد نيست!

در هفته چهلم بارداري اگر مشكلاتي نداشته باشيد، با تشخيص پزشك ين هفته ديگر منتظر فرزند خواهيد ماند. تاريخ زايمان و تولد فرزند تخميني و متغير است. معمولا پزشكان اجازه گذشت بيش از يك هفته از تاريخ تولد نمي‌دهند. صبور باشيد و به تشخيص پزشك اعتماد كنيد.

سخن آخر

اولين نكته‌اي كه در هفته چهلم بارداري بسيار مطرح است، حفظ آرامش مادر مي‌باشد. چراكه در صورتي كه تحت تاثير عوامل بيروني و يا داخلي تنش‌هاي رواني مادر افزايش پيدا كند؛ مي‌تواند سبب بروز افسردگي يا تاثيرات منفي بر روي جنين شود. نقش همسر در كاهش استرس و افزايش آرامش بانوان باردار بسيار مهم مي‌باشد كه مي‌توانند در اين زمينه از مشاوره‌هاي تخصصي مركز ني ني مايند استفاده كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه هفته چهلم بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: هفته چهلم بارداري | درد هاي هفته 40 ام حاملگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۲۶:۳۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

حواس پنجگانه نقش اصلي و اساسي در زندگي همه افراد دارد. حواس پنجگانه بايد به كودكان آموزش داده شود. زيرا تاثير اين حواس بر رشد كودك و شكوفايي آن نقش مهمي را ايفا مي‌كند. حواس‌پنجگانه شامل حس بويايي، بينايي، لامسه، چشايي و شنوايي است. كودكان از بدو تولد حواس پنجگانه به همراه دارند اما متوجه طريقه استفاده از آن نيستند. حتي بلد نيستند تا دريافتي ها محيط كه غير ضروري هستند را از بين ببرند. كودكان در سنين كم به همه چيز علاقه دارند و نسبت به تمام عكس العمل ها واكنش نشان مي‌دهند. براي آشنا كردن كودك با بوي بد، طعم بد و … بايد آموزش هايي صورت بگيرد كه در ادامه شرح داده‌ايم.

منبع: حواس پنجگانه كودكان | رشد حواس كودك

حواس پنجگانه

همه افراد سالم داراي حواس پنجگانه هستند كه شامل حس بويايي، شنوايي، چشايي، بينايي و لامسه است. افراد از طريق رشد حواس پنجگانه با محيط پيرامون خود ارتباط برقرار مي‌كنند. از بدو تولد كودكان در جستجوي ارتباط با محيط هستند. ارتباط با محيط باعث مي‌شود نسبت به موقعيت ها پاسخ مناسب دهيم. از حس چشايي براي طعم غذاها استفاده مي‌كنيم. از حس بويايي براي بوييدن استفاده مي‌كنيم و … .

تمام حواس ما براي درك محيط لازم و ضروري هستند. زماني كه حسي را درك نمي‌كنيم در واقع توانايي تجزيه و تحليل را نيز نداريم. هرچقدر كه حس هاي ما قوي تر باشند، نسبت به موقعيت ها و رويارويي با حوادث سريع تر پاسخ خواهيم داد. بنابراين آموزش و رشد حواس كودك بايد حائز اهميت باشد. كودكان در بدو تولد از تمام حواس‌پنجگانه برخوردارند اما طريقه استفاده از حواس را بلد نيستند. براي دريافت اطلاعات كودكان نياز به آموزش طريقه استفاده از حواس پنجگانه دارند. در ادامه در رابطه با آموزش حواس پنجگانه توضيح داده ايم.

آموزش حواس پنجگانه

براي آموزش حواس پنجگانه به كودك بايد با آگاهي كودك از اعضاي بدن آغاز كنيد. و سپس با درگيري حواس او را بهتر متوجه حواس‌پنجگانه اش كنيد. در ادامه در رابطه با آموزش حواس پنجگانه توضيح داده ايم.

1. كودك را با اعضاي بدنش آشنا كنيد

براي آشناييت كودك با حواس پنجگانه ابتدا بايد به او در رابطه با اعضاي بدن توضيح دهيد. مثلا به كودك بگوييد كه گوش براي شنيدن، زبان براي چشيدن طعم و دست براي لمس كردن است. كودك را از تمام اعضاي بدنش آگاه سازيد و از او بخواهيد تا بگويد كه با گوش چه كاري انجام مي‌شود يا با بيني چه چيزي حس مي‌كنيم. با بازي و نمايش نيز مي‌توانيد كودك را با اعضاي بدنش آشنا كنيد.

2. حواس پنجگانه كودك را درگير كنيد

براي آشنايي كودك با حواس پنجگانه موقعيت هاي خطرساز را به او آموزش دهيد. مثلا به او بگوييد كه اجاق گاز خطرناك است. شايد لازم باشد دست خود را به فاصله از اجاق قرار دهيد و نمايش سوختن و گرم شدن را به كودك آموزش دهيد.

3. با سوال و جواب كودك را از حواس پنجگانه آگاه سازيد

براي آموزش حواس پنجگانه به كودك بايد از كلمات توصيفي استفاده كنيد. براي مثال از سوالات زير استفاده كنيد.

1. كلمات توصيفي حس شنواي

از كودك سوال كنيد كه چه چيزي مي‌شنوي؟

  • زيبا يا گوش خراش؟
  • بلند، ملايم يا آهسته؟

2. كلمات توصيفي بينايي

براي آموزش حس بينايي به كودك بگوييد كه چه چيزي مي‌بيني؟

  • زشت يا زيباست؟
  • كثيف يا تميز است؟
  • دور يا نزديك است؟
  • بزرگ يا كوچك است؟
  • چه رنگي است؟
  • چند عدد است؟
  • به چه شكلي ظاهر شده است؟ (اشكال هندسي)

3. كلمات توصيفي بويايي

براي اينكه حس بويايي را در كودك تقويت كنيد از او سوال كنيد كه غذا يا هر چيزي چه بويي مي‌دهد؟

  • خوش بو است يا بد بو؟

4. كلمات توصيفي چشايي

براي حس چشايي از كودك بپرسيد كه چه طعم را احساس مي‌كند؟

  • خوشمزه يا بد مزه؟
  • شيرين، شور، تلخ يا شيرين؟

5. كلمات توصيفي لامسه

براي آموزش حس لامسه از كودك سوال كنيد كه چه چيزي حس مي‌كند؟

  • خشك يا مرطوب است؟
  • نرم يا سفت؟
  • داغ، گرم يا سرد؟
  • صاف يا زبر است؟

4. از خمير بازي براي آموزش حواس پنجگانه استفاده كنيد

بازي با خمير بازي براي آموزش حواس پنجگانه بسيار كاربردي است. كودكان با خمير بازي حواس پنجگانه خود را درگير مي‌كنند. كودكان با لمس خمير، رنگ و اشكال مختلف، بافت و جنس خمير را احساس مي‌كنند. زماني كه كودكان در مهد با خمير بازي مي‌كنند صداي مربي را نيز مي‌شنوند. با استفاده از قالب هاي اشكال هندسي در خمير بازي كودك با اشكال هندسي نيز آشنا مي‌شوند. با خمير بازي حواس پنجگانه كودك درگير مي‌شود.

راهكار براي تقويت حواس پنجگانه

براي تقويت حواس پنجگانه بايد راهكارهايي را انجام داد كه در ادامه براي كمك رساني به شما ارائه داده‌ايم.

  • براي تقويت حس بينايي رنگ اتاق كودك را با رنگ هاي روشن تزئين كنيد. با اين كار به كودك كمك مي‌كنيد تا از زواياي ديگري به محيط نگاه كند. حتي مي‌توانيد از بازي “دالي” براي تقويت حس بينايي كودك استفاده كنيد.
  • براي تقويت حس شنوايي براي كودك كتاب بخوانيد يا آواز بخوانيد. گاهي با پخش موزيكي كه كودك را آزار ندهد مي‌توانيد به تقويت حس شنوايي كودك كمك كنيد. سعي كنيد از آهنگ هاي ريتميك استفاده كنيد.
  • براي تقويت حس لامسه كودك او را در آغوش بگيريد و تماس پوست به پوست را انجام دهيد. محققان بر اين باورند كه تماس پوست به پوست باعث آرامش و رشد سيناپس هاي مغزي كودك مي‌شود.
  • براي تقويت حس بويايي سعي كنيد از محصولات با بوي يكسان استفاده كنيد. اما سعي كنيد از شوينده هاي عطري تند استفاده نكنيد و از مواد شوينده و عطري با رايحه ملايم استفاده كنيد.
  • تقويت حس چشايي سعي كنيد از 6 ماهگي كودك را با طعم هاي مختلف آشنا كنيد. با اين روش به رشد حس چشايي كودك كمك مي‌كنيد و او را با تمام مزه ها آشنا مي‌كنيد.

بازي هايي براي رشد حواس پنجگانه

زماني كه كودكان سالم به دنيا مي‌آيند حواس پنجگانه دارندو اما نياز به تقويت و رشد اين حواس است. والدين با بازي و فعاليت هاي متفاوت مي‌توانند حواس‌پنجگانه كودك را تقويت كنند. در ادامه روش هايي را براي رشد حواس پنجگانه ارائه داده ايم.

1. بازي براي رشد حس بينايي

براي تقويت حس بينايي از عروسك ها كمك بگيريد. حركت عروسك ها حين بازي به كودك كمك مي‌كند تا دست و چشم هايش را همزمان تكان دهد. سعي كنيد به گونه اي باشيد كه كودك صورت شما را كاملا ببيند و حركت دست ها را نيز زير نظر داشته باشد.

2. بازي براي رشد حس لامسه

كودك مي‌تواند با برداشتن اشياء حس لامسه خود را تقويت كنيد. سعي كنيد وسايلي را در دسترس كودك قرار دهيد كه بي خطر باشد اما زبر، نرم و … باشد. كودك با لمس اشياء مختلف به مرور با تمام اشياء آشنا مي‌شود.

3. بازي براي رشد حس شنوايي

براي تقويت حس شنوايي از حواس پنجگانه كودك، زماني كه براي كودك آواز مي‌خوانيد يا صحبت مي‌كنيد، صبر كنيد تا كودك با سر و صدا از خود پاسخي نشان دهد. سپس شما نيز به او واكنش نشان دهيد. كتاب خواندن، موسيقي و آواز بازي براي تقويت حس شنوايي كودك است.

4. بازي براي رشد حس بويايي

براي رشد حس بويايي از حواس پنجگانه از رايحه هاي ملايم و آرام استفاده كنيد. كودك با بوييدن رايحه هاي متفاوت به مرور با تمامي بوها آشنا مي‌شود. به مرور زمان از بوهاي مختلف استفاده كنيد و در رابطه با همه بوها به او توضيح دهيد.

5. بازي براي رشد حس چشايي

بهترين راه براي تقويت حس چشايي از حواس پنجگانه اين است كه كودك را از 6 ماهگي با طعم هاي مختلف آشنا كنيد. با بازي هاي مختلف ميوه هاي متفاوت را به كودك بدهيد و بگوييد طعم آن را شرح دهد.

رشد حواس كودك در زمينه هاي مختلف‌

  1. رشد حواس پنجگانه كودك در پيوند عاطفي حائز اهميت است. حس لامسه به پيوند عاطفي كودكتان كمك مي‌كند. احتمالا مشاهده كرده‌ايد زماني كه كودك به دنيا مي‌آيد او را فورا در بغل مادر قرار مي‌دهند. در واقع تماس پوست به پوست باعث ايجاد پيوند عاطفي در كودك مي‌شود. با اين روش كودك آرام مي‌شود و ضربان قلبش به تثبيت خواهد رسيد.
  2. براي رشد فيزيكي و جسمي كودك حواس پنجگانه بسيار مهم است. زماني كه كودك با دستانش محيط پيرامون را لمس مي‌كند و با وسايل آشنا مي‌شود. با كسب تجربه هاي جديد كودك به رشد فيزيكي و جسمي دست مي‌يابد.
  3. با شنيدن صداهاي مختلف كودك به مهارت هاي ارتباطي دست مي‌يابد. با شنيدن صداي اطرافيان واكنش نشان مي‌دهد و نسبت به محيط و صحبت ها به رشد مي‌رسد.

فرض كنيد كودك با نقص يكي از حواس پنجگانه به دنيا بيايد. اگر با نقص حواس بويايي به دنيا بيايد توانايي بوييدن را نخواهد داشت. و حتما در طول زندگي با مشكلاتي روبرو خواهد شد كه بسيار آسيب پذير هستند.

كلام آخر

روانشناسان هميشه كمك كننده ترين اشخاص براي آموزش به كودك هستند. كودكان براي تقويت حواس پنجگانه نياز به آموزش دارند. براي آموزش هرچه بهتري حواس به كودك نياز به روانشناس و مشاورين كودك داريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه حواس پنجگانه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: حواس پنجگانه كودكان | رشد حواس كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۲۲:۳۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بدگويي از همسر جلوي فرزندان شايد باعث تخليه عصبانيت شما شود، اما بار رواني زيادي را به فرزندان وارد مي‌كند. تاثيراتي كه اين رفتار اشتباه در روابط والد فرزندي دارد كاملا مشهود و قابل بررسي است. اگر والدين سعي نكنند تا رفتار نادرست خود را اصلاح كنند، كودكاني عصبي، بي شخصيت و با آسيب هاي رواني پرورش مي‌دهند. براي ترك بدگويي از همسر جلوي فرزندان بايد از روانشناس و مشاورين مجرب كمك بگيريد تا نحوه صحيح رفتار با همسر و تربيت كودك را آموزش بينيد.

منبع: بدگويي از همسر جلوي فرزندان چه پيامدي دارد؟

بدگويي از همسر جلوي فرزندان

بدگويي از همسر جلوي فرزندان هميشه و در هر صورت كار اشتباه و نادرستي است كه پيامدهاي جبران ناپذيري را به دنبال دارد. با بدگويي از همسر جلوي فرزندان احترام و آرامشي كه بايد در روابط خانوادگي ايجاد كنيد برهم مي‌زنيد. در اين شرايط كودكان نسبت به والد خود بي احترامي مي‌كنند و محيط ناامني براي آنها ايجاد مي‌شود. در اين شرايط فرزندان علاقه اي به محيط خانه ندارند و به دنبال پناه به ديگران هستند. والدين اولين كساني هستند كه كودكان آنها را الگو قرار مي‌دهند. بنابراين بايد در رفتارهاي خود دقت داشته باشيد و تربيت سالمي را براي فرزندان استفاده كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تربيت كودك كليك كنيد.

اثرات بدگويي از همسر جلوي فرزندان

بدگويي از همسر جلوي فرزندان اثرات جبران ناپذيري را به دنبال دارد و زندگي فرزندان را از جهات اجتماع، رواني و فرهنگي تحت تاثير مي‌گذارد. كودكان در چنين شرايطي آرامش رواني و امنيت نخواهند داشت. شايد شما نيز تحت تاثير آسيب هاي دوران كودكي خود قرار داشته باشيد. اما چه خوب اگر با كسب آگاهي در اين زمينه باعث قطع اين زنجيره معيوب بشويد. در ادامه به اثرات بدگويي از همسر جلوي فرزندان اشاره كرده ايم.

1. عدم صميميت والد فرزندي

يكي از مهم‌ترين اثرات بدگويي از همسر جلوي فرزندان، نابودي صميمت و رابطه والد فرزندي است. خانواده و والدين بايد براي فرزندان ارزش و احترام داشته باشند. زماني كه اين احترام وجود داشته باشد صميميت نيز تشكيل مي‌شود. در واقع والدين با توجه به نقش اساسي كه دارند براي فرزندان الگو هستند. با بدگويي از همسر، احترام و ارزش را از بين خواهيد برد و باعث عدم صميميت و دوري فرزند از والد ديگر و حتي هر دو مي‌شوند. تا حدي كه اين احساس فرزندان به نفرت نيز تبديل خواهد شد.

2. آشفتگي روان و ذهن فرزندان

زماني كه بدگويي از همسر جلوي فرزندان صورت مي‌گيرد يا والدين در حضور فرزندان شروع به بحث وجدال مي‌كنند به طور ناخواسته اي كودكان را درگير بحث هاي خود مي‌كنند. هرچقدرفرزندان بيشتر درگيري هاي خانواده و والدين را ببينند روان و روح ناسالم تري را به همراه خواهند داشت. البته زماني كه فرزند سن كمتري داشته باشد، ترس بيشتري را تحمل خواهد كرد. والدين با اين رفتار اشتباه كودك را به سمت افسردگي، اضطراب و استرس هاي متفاوتي سوق مي‌دهند. و در نهايت سلامت رواني كودك آشفته مي‌شود.

3. عدم احترام والد و فرزندي

كودكان تربيت و احترام را از خانواده آموزش مي‌بينند. زماني كه بدگويي از همسر جلوي فرزندان صورت مي‌گيرد، فرزندان ياد مي‌گيرند كه به والد خود احترام نگذارند و به آنها اهميتي ندهند. در اين شرايط كودك از والد خود احساس امنيت كسب نمي‌كند. نسبت به مادر يا پدر خود متنفر مي‌شود و دلسردي عميقي بين والد و فرزند شكل مي‌گيرد. بنابراين در اين موقعيت توقع احترام و صميميت از فرزندان خود نداشته باشيد.

4. عدم اعتماد به نفس والدين

بدگويي از همسر جلوي فرزندان در نهايت موجب كاهش اعتماد به نفس والدين مي‌شود. والدين علاقه دارند تا فرزندان نسبت به آنها توجه داشته باشند و آنها را الگو قرار دهند. زماني كه اين اتفاق رخ ندهد، والد دچار كمبود اعتماد به نفس خواهد شد. اين اتفاق روي كودكان نيز تاثيرات مخربي مي‌گذارد و بي احترامي نسبت به خانواده ها را نمايان مي‌كند. در صورتي كه يكي از والدين نسبت به همسر خود بدگويي كند اعتماد به نفس همسرش را خدشه دار مي‌كنند و شخصيت او را زير سوال مي‌برند. كه ظاهر زيبايي در مقابل فرزندانتان نخواهد داشت.

راه هاي جلوگيري در بدگويي از همسر جلوي فرزندان

با توجه به اينكه در رابطه با تاثيرات بدگويي از همسر جلوي فرزندان صحبت كرده‌ايم. ترك بدگويي را در وهله اول قرار مي‌دهيم. حتي اگر سال ها با اين مساله درگير بوده ايد ايراد ندارد، همين حالا براي جلوگيري از اين موضوع اقدام كنيد. والدين بايد سعي كنند تا الگوي مناسبي براي فرزندان باشند و احترام يكديگر را در مقابل كودكان خود حفظ كنند. در ادامه در رابطه با ترك بدگويي از همسر جلوي فرزندان اشاره كرده‌ايم.

1. توجه اساسي به تربيت فرزندان

زماني كه تربيت فرزندان براي شما حائز اهميت باشد در رفتار خود دقت مي‌كنيد و تلاش براي ترك بدگويي از همسر جلوي فرزندان را دربرنامه زندگي خود قرار مي‌دهيد. زماني كه تصميم به صحبت با فرزندان داريد بايد محتاطانه و با دقت بالايي به مكالمه بپردازيد. والدين اولين و مهم ترين الگوي بچه ها هستند و رفتار درست و نادرست را به واسطه والدين ياد مي‌گيرند.

2. يكديگر را درك كنيد

براي ترك بدگويي از همسر جلوي فرزندان بايد سعي كنيد تا يكديگر را درك كنيد. خانم ها و آقايان از تفاوت هايي برخوردار هستند كه بايد به درك اين موضوع بپردازند. اگر اين تفاوت ها درك شوند علاوه بر اينكه مشكلات راحت تر حل مي‌شوند، زندگي از خشونت، تحقير و بدگويي به دور مي‌شود. درك اين موضوع كه انسان ها از تفاوت هاي زيادي برخوردارند، زندگي ها را سرشار از آرامش خواهد كرد.

3. از خطاهاي جزئي چشم پوشي كنيد

همه انسان ها خطاهاي مخصوص به خود را دارند و شايد در زندگي زناشويي نيز اين خطاها اتفاق بيوفتد، بنابراين براي ترك بدگويي از همسر جلوي فرزندان بايد سعي كنيد تا از خطاهاي جزئي يكديگر چشم پوشي كنيد. زماني كه اين خطاها چشم پوشي شود فرزندان ياد مي‌گيرند كه بخشش باعث آرامش در زندگي مي‌شود. با درك و بخشش مسائل يكديگر، زندگي را به كام خود و فرزندان شيرين كنيد.

4. درصورت مشكلات بدون حضور فرزندان مكالمه كنيد

زماني كه در حضور فرزندان به مجادله مي‌پردازيد، باعث برهم ريختن روان او خواهيد شد. بدگويي از همسر جلوي فرزندان باعث بي احترامي و دعوت فرزند به بحث هاي زناشويي است. براي جلوگيري از اين اتفاق بايد در صورتي كه با مشكلات روبرو هستيد در خفا به مجادله و مكالمه بپردازيد و فرزندان را از اين موضوع مطلع نكنيد. زيرا دعواي والدين بار رواني بر كودكان وارد مي‌كند.

5. هنگام عصبانيت سكوت را انتخاب كنيد

سكوت پس از عصبانيت باعث تفكر درست و آرامش فرزندان مي‌شود. زماني كه بدگويي از همسر جلوي فرزندان پس از مشاجره با همسر آغاز مي‌شود. ريشه بي احترامي و خشم را در فرزندان خود پرورش مي‌دهيد. براي جلوگيري از اين اتفاق ناخوشايند بايد سعي داشته باشيد تا پس از مشاجره و دعوا سكوت را انتخاب كنيد تا رفتار درست را به فرزندان خود آموزش دهيد. در نهايت بدون حضور فرزندان به مكالمه و صحبت در رابطه با مشكلات بپردازيد.

6. همسرتان را در حضور فرزندان تحسين كنيد

زماني كه بدگويي از همسر جلوي فرزندان اتفاق مي‌افتد، احترام و جايگاه والدين خدشه دار مي‌شود. كودكان نسبت به والد بي اهميت و بي توجه مي‌شود و نسبت به خواسته هاي والدين پاسخي نمي‌دهند. بايد سعي داشته باشيد تا در حضور فرزندان همسر خود را تحسين كنيد تا فرزندان نسبت به والد خود احترام بگذارند و از جايگاه و نقش مهمي كه والدين دارند مطلع شوند.

7. از مشاورين و روانشناسان كمك بگيريد

براي ترك بدگويي از همسر جلوي فرزندان حتما از روانشناسان و مشاورين كمك بگيريد. روانشناسان به شما آموزش مي‌دهند تا نسبت به مسائل چگونه برخورد كنيد و چه تلاش هايي را در رابطه با ترك بدگويي از همسر جلوي فرزندان انجام دهيد. با كمك روانشناس هم تربيت درستي صورت مي‌گيرد و هم راهكارهاي مناسبي من باب ترك اين رفتار ارائه مي‌شود.

كلام آخر

كودكاني كه تحت فشار بدگويي هاي والدين از هم قرار دارند احساس امنيت نسبت به والدين و خانه را از دست مي‌دهند. اگر اين رفتار ها در سنين كودكي رخ دهد فشارهاي رواني زيادي را به كودك وارد مي‌كند و باعث بروز اضطراب و افسردگي در آنها مي‌شود. براي جلوگيري از اين اتفاق از روانشناس و مشاورين خدمات دريافت كنيد.

متخصصين روانشناسي در حوزه كودك و خانواده مي توانند راه هاي جلوگيري از بدگويي از همسر جلوي فرزندان را به شما ياد بدهند. مسلما اقدامات زودهنگام شما منجر به نتيجه بهتري خواهد شد. مركز مشاوره نيني مايند به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات روانشناختي ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بدگويي از همسر جلوي فرزندان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: بدگويي از همسر جلوي فرزندان چه پيامدي دارد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۱۳:۵۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

زردي نوزاد يكي از شايع‌ترين عارضه‌هايي است كه در زمان تولد رخ مي‌دهد و باعث نگراني خانواده‌ها مي‌شود. اين بيماري در اكثر نوزادان و به خصوص نوزادان نارس اتفاق مي‌افتد. اين عارضه در مراحل اوليه كم خطر و حتي بدون نياز به پزشك در منزل نيز قابل درمان است. خوشبختانه امروزه در بيمارستان و به هنگام زايمان تدابير مراقبتي به والدين آموزش داده مي‌شود. و تمامي چكاپ‌ها به طور معمول انجام مي‌شود. به اين ترتيب زردي نوزاد تقريبا در تمامي موارد شناسايي و درمان مي‌شود. در ادامه به نشانه‌ها، درمان و خطرات اين بيماري پرداخته‌ايم.

منبع: زردي نوزاد چقدر طول مي كشد ؟

زردي نوزاد

زردي نوزاد يا يرقان به منظور زرد شدن چشم و پوست نوزادان تازه متولد شده‌است. علت اين عارضه زياد بودن سطح بيلي روبين است. بيلي روبين ماده رنگي گلبول هاي قرمز در خون نوزادان است. برخي از نوزاداني كه از شير مادر مصرف مي‌كنند و نوزاداني كه در هفته 38 بارداري به دنيا آمده‌اند، ممكن است تا به زردي مبتلا شوند.

زماني كه نوزاد بالغ نشده باشد و توانايي تصفيه بيلي روبين را در خون نداشته باشد احتمالا به زردي نوزاد مبتلا خواهد شد. ناگفته نماند، نوزاداني كه درهفته 35 تا 40 بارداري به دنيا آمده اند، براي درمان زردي به درمان هاي خاص احتياج ندارند.

نشانه هاي زردي در نوزاد

سطح بالاي رنگدانه بيلي روبين در خون باعث ايجاد زردي نوزاد مي‌شود. بيلي روبين يكي از موادي است كه از شكستن گلبول‌هاي قرمز حاصل مي‌شود. و كبد به طور طبيعي بيلي روبين را پردازش كرده و پس از خارج كردن از خون از طريق مدفوع دفع مي‌كند.

همچنين در مدت زمان بارداري، كبد مادر بيلي روبين بدن جنين را دفع مي‌كند. پس از تولد تا مدتي به دليل عدم توانايي كبد نوزادان در پردازش بيلي روبين موجود در خون، اين رنگدانه دفع نشده و در زير پوست تجمع پيدا كرده و در نتيجه باعث زردي در پوست صورت و بدن و سفيدي چشم مي‌شود. اين نوع زردي كه زردي فيزيولوژيك نام دارد كه در روز دوم يا سوم پس از تولد نوزاد در روي پوست ظاهر شده و در مدت زمان دو هفته هم از بين خواهد رفت.

ولي در نوزادان زودرس، زردي نوزاد در روزهاي پنجم تا هفتم به اوج رسيده. و برطرف شدن آن حتي دوماه نيز طول خواهد كشيد. در اين حالت زردي ابتدا در چهره نوزاد پديد مي‌آيد و به سمت پايين حركت كرده و به گردن و قفسه سينه هم مي‌رسد. حتي در مواردي نيز تا انگشتان پا ادامه پيدا كرده است.

علت زردي نوزاد

بالا بودن سطح بيلي روبين در خون نوزاد يكي از اصلي ترين عوامل در زردي نوزاد است. بيلي روبين رنگدانه طبيعي در گلبول هاي قرمز خون نوزاد است كه پس از تجزيه گلبول هاي قرمز كار كرده در خون آزاد مي‌شود. اندازه توليد اين ماده در نوزادان بيش از بزرگسالان است. كبد بيلي روبين را از خون جمع آوري مي‌كند و سپس آن را وارد دستگاه گوارش مي‌كند.

نوزادان كبد نابالغي دارند كه قادر به تصفيه اين ماده از خون نيستند و مقدار بيلي روبين در خون زياد تر خواهد شد. زردي نوزاد در اين حالت به عنوان زردي فيزيولوژيك شناخته شده است كه در روز دوم يا سوم پس از تولد رخ مي‌دهد. در ادامه در رابطه با ديگر علل زردي نوزاد اشاره كرده‌ايم.

  • خونريزي داخلي
  • عفونت در خون نوزاد
  • گند خوني نوزاد
  • ناسازگاري خون نوزاد و مادر
  • انسداد مجاري صفراوي
  • نقص آنزيمي
  • اختلال غير طبيعي در گلبول هاي قرمز كه باعث تجزيه سريع آنها مي‌شود.
  • نارسايي كبد

ارتباط شيردهي با زردي در نوزاد

كم آبي بدن و نبود مايع كافي باعث بالارفتن غلظت بيلي روبين در خون شده و اگر نوزاد شير كافي و مناسبي دريافت نكند، احتمالا ابتلا به زردي بالاتر مي‌رود. به عقيده كارشناسان تغذيه در هفته اول نوزاد حداقل به 8 تا 12 نوبت شيردهي در شبانه روز نيازمند است. برخي از نوزادان نيز دچار عارضه زردي ناشي از شير مادر شده. كه به طور معمول در 7 تا 11 روزگي رخ داده و اگر در كنار زردي نوزاد فيزيولوژيك ايجاد شود ممكن است تا مدت‌ها ادامه پيدا كند.

ولي به طور كلي زردي ناشي از شير مادر معمولا بي خطر بوده و نگران كننده نيست و تنها در صورتي كه سطح بيلي روبين به ميزان قابل توجهي افزايش پيدا كند مي‌تواند باعث آسيب دائمي به سيستم عصبي شود.

عوامل افزايش دهنده زردي در نوزادان

به طور معمول برخي از نوزادان استعداد بيشتري براي ابتلا به زردي دارند ولي دلايل زير نيز در افزايش ابتلا به زردي نوزاد دخيل هستند.

  • زودرس بودن نوزاد كه به دليل كبد نابالغ قادر به كنترل سطج بيلي روبين نيست
  • كبودي نوزاد در زمان تولد
  • خواهر و برادر نوزاد با سابقه زردي
  • نوزاد مبتلا به اختلال ژنتيكي خاص باشد
  • ناسازگاري RH خون جنين و مادر
  • تشخيص زردي در نوزادان

معمولا پزشك در روز زايمان نوزاد را براي تشخيص وجود زردي معاينه خواهد كرد. پس از تولد در صورت نگراني پزشك در مورد ناسازگاري گروه خوني، نمونه خون نوزاد گرفته‌خواهد شد. همچنين در اولين مراقبت نوزاد در بين روزهاي سوم تا پنجم يعني زماني كه بيلي روبين به بالاترين ميزان خود در خون مي‌رسد؛ پزشك نوزاد را معاينه خواهد كرد و در صورت نياز آزمايش‌هايي انجام خواهد شد.

اگر در خانه به دنبال تشخيص زردي نوزاد خود هستيد مي‌توانيد نوزاد را به اتاقي با نورطبيعي ببريد و انگشت خود را با فشار بسيار كم به پيشامي يا بيني نوزاد فشار دهيد و با برداشتن انگشت اگر ته رنگ زرد روي پوست ظاهر شود نشانه زردي است. اگر پوست نوزاد تيره است با بررسي لثه‌ها و يا سفيدي چشم مي‌توان زردي را تشخيص داد.

عوامل خطر ساز زردي نوزاد

عوامل خطر سازي نيز در بروز زردي نوزاد نقش دارد كه در نهايت موجب بروز مشكلات جدي خواهد شد. در ادامه به اين عوامل خطر ساز اشاره كرده ايم.

1. گروه خوني

زماني كه گروه خوني مادر با گروه خوني كودكش متفاوت باشد، زردي نوزاد رخ خواهد داد. نوزاد از طريق جفت آنتي بادي هاي را دريافت مي‌كند كه باعث تجزيه با سرعت بالا گلبول هاي قرمز مي‌شود.

2. تولد پيش از زمان مقرر

يكي از دلايل زردي نوزاد، تولد در هفته سي و هشتم بارداري است. به دليل اينكه نوزاد قادر به تصفيه بيلي روبين نيست، به زردي مبتلا مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه زايمان زودرس كليك كنيد.

3. كبودي هنگام تولد

نوزاداني كه در هنگام تولد به كبودي دچار مي‌شوند، به دليل تجزيه مقدار زياد گلبول هاي قرمز، سطح بيلي روبين بالا مي‌رود و باعث زردي نوزاد مي‌شود.

4. نژاد

طبق بررسي هاي انجام شده، در آسياي شرقي زردي نوزاد بيش از ديگر مناطق است.

5. تغذيه شير مادر

نوزاداني كه از شير ماردان تغذيه مي‌كنند، با نوزاداني كه مواد مغذي را از طريق ديگر بدست مي‌آورند، بيشتر در معرض زردي نوزاد قرار مي‌گيرند.

6. دهيدراته شدن

يكي از عوامل خطر ساز زردي نوزاد، دهيدراته شدن نوزاد استو دهيدراته يعني كمبود آب كافي و كالري دريافتي. مادران بايد اطمينان داشته باشند كه نوزاد به حد كافي تغذيه كرده است و آب كافي مورد نياز خود را دريافت كرده است.

درمان زردي نوزاد

پيچيدن نوزاد در يك پتوي فيبر نوري به نام بيلي بلنكت (بيلي پد) يكي از راه‌هاي درمان زردي نوزاد است. همچنين با نظر پزشك مي‌توان نوزاد را به صورت برهنه و با چشمان بسته در زير نور آبي بيلي لايت قرار داد كه در اين روش اشعه فرابنفش موجود در اين نور، باعث تغيير شكل بيلي روبين و دفع آن از طريق مدفوع مي‌شود.

در صورتي كه زردي شديد باشد با نظر پزشك متخصص مي‌توان براي تعويض خون اقدام كرد كه در اين روش خون داراي سطح بيلي روبين بالا را با خون نرمال اهدايي تعويض مي‌كنند. هم‌چنين در مواردي نيز افزايش دفعات شيردهي نيز موثر خواهد بود.

در چه مواردي زردي نياز به تماس فوري با پزشك دارد؟

زردي نوزاد درمواقع نادر بسيار خطرناك است. در اين شراط بايد فورا نوزاد را نزد پزشك برده. موارد خطرناك زردي نوزاد كه به مداخله پزشك نياز دارد در ادامه اشاره كرده‌ايم.

  • اگر زردي پوست صورت نوزاد ادامه پيدا كند. و زرد تر شود.
  • سفيدي چشم‌ها و پوست شكم و دست و پاها نيز زرد شود.
  • نوزاد به سختي از خواب بلند شود.
  • نوزاد بهانه گير است و در مقابل شير خوردن مقاومت مي‌كند.
  • نوزاد مداوم بي حال، خسته و بيمار باشد.
  • نوزاد به خوبي غذا نخورد.
  • نوزاد وزن گيري مناسب نداشته باشد.
  • گريه هاي نوزاد زياد و گوش خراش باشد.
  • و تمام علائمي كه باعث نگراني والدين مي‌شود.

جمع بندي

زردي نوزاد در حالت طبيعي عارضه‌اي است كه خطر چنداني نداشته و درماني ساده حتي در منزل خواهد داشت. البته اگر زردي وارد مراحل پيشرفته شده و درمان نشود مي‌تواند عارضه هايي مانند اختلالات كبد روده و مثانه، عفونت، تروماي شديد، ناشنوايي، فلج مغزي و برخي بيماري‌هاي خاص را ايجاد كند.

انجام معاينات و آزمايشات اوليه و مشورت با پزشك متخصص كمك شاياني به درمان عارضه زردي نوزادان خواهد كرد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه زردي نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: زردي نوزاد چقدر طول مي كشد ؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۰۷:۰۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی