نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

چگونه مي‌توان با دخالت ديگران در بچه داري مقابله كرد؟ يكي از مسائل چالش برانگيز در تربيت فرزند اين است كه پدر و مادر هرقدر هم اصول تربيتي صحيح را به كار گيرند و سبك فرزند پروري درستي را اعمال نمايند، در مسير تربيت فرزند خود با فراز و نشيب‌هايي چون دخالت اطرافيان رو به رو هستند. اين موضوع وقتي شدت بيشتري مي‌يابد كه از لحاظ مكاني فاصله چنداني با منزل شخص مداخله‌گر نداشته باشد. چند تربيتي، كودك را دچار سردرگمي كرده و او را از مسير اصلي منحرف مي‌سازد. با توجه به اينكه هر دو نفر(والد- مداخله گر) به خير و صلاح كودك فكر مي‌كنند. و بر درستي نظر خود اصرار دارند، هر گونه مخالفت از سمت ديگري مي‌تواند موجب ايجاد دلخوري و ناراحتي گردد. با آگاهي از روش صحيح برخورد با دخالت اطرافيان، مي‌توانيد در نهايت احترام و بدون كمترين دلخوري از دخالت‌ها جلوگيري كنيد.

منبع: دخالت ديگران در بچه داري

تاثير دخالت ديگران در بچه داري

دخالت اطرافيان در در تربيت فرزند از دو جهت ايجاد نگراني خواهد كرد و پيامدهاي منفي زير را به همراه خواهد داشت. براي آنكه بتوانيد در مقابل اين تاثيرات بايستيد، حتما مقاله آموزش بچه داري را بخوانيد.

1. درگيري و اختلاف بين زوجين

اگر شخص دخالت كننده در بچه داري يكي از اعضاي خانواده همسر باشد. به طور مثال مادر شوهر يا خواهر شوهر به طور مكرر عادت داشته باشند مادر را به خاطر سبك فرزند پروري‌اش سرزنش كنند، اين مسئله باعث درگيري بين زن و شوهر مي‌شود. چرا كه به علت خجالت و ملاحظه احتمالا به آن‌ها نمي‌گويد كه دخالت نكنند. و در پيش شوهر خود از دخالت‌هاي خانواد‌اش شكايت كند. اين مسئله زماني به يك چالش بزرگ تبديل مي‌شود كه مرد به صحبت‌هاي همسر خود توجه نكرده و رفتارهاي مداخله گرانه خانواده‌اش را تاييد نمايد.

بيشتر بخوانيد: آموزش پدر و مادر

2. آسيب مستقيم به كودك

اگر كودك ببينيد كه حرف‌هاي والد با مخالفت ديگران رو به روست و اطرافيان سعي دارند به گونه‌اي ديگر نكات تربيتي را اجرا نموده و با وي به شكلي متفاوت رفتار نمايند، دچار سردرگمي مي‌شود. بعد از دخالت ديگران در بچه داري كودك نمي‌داند حرف‌هاي والد را بپذيرد و آنگونه كه او مي‌خواهد عمل نمايد يا به شكلي كه ديگران مي‌گويند رفتار كند. نكته ديگر اين كه اگر تاثير سخن ديگران بيشتر از تاثير حرف‌هاي والدين باشد، كودك نسبت به جايگاه قدرت پدر و مادر ديدگاه متفاوتي پيدا مي‌كند. و بيش‌ترين ميزان حرف شنوي او از شخصي خواهد بود كه در حرف آخر را مي‌زند.

 

چگونه مي‌توان با دخالت ديگران در زمينه فرزندپروري مقابله كرد؟

براي تربيت فرزند خود لازم است كه ابتدا خود آموزش ببينيد و مهارت‌هاي والدگري را به خوبي فرا بگيريد. تا زماني كه پدر و مادر به يك شخص بالغ تبديل نشده باشند و نتوانند كودك درون خود را به خوبي پرورش دهند، نمي‌توانند به طور مستقل و بدون دخالت ديگران به تربيت فرزند خود بپردازند. ديگران بايد بدانند شما توانايي تربيت فرزندانتان را به بهترين نحو داريد و نيازي به دخالت ديگران در تربيت فرزند نيست. راهكارهاي زير مي‌تواند در اين زمينه به شما كمك كند.

1. دخالت ديگران در بچه داري | كاهش حساسيت هاي مادرانه

زنان در دوران بارداري و اندكي پس از زايمان به شدت حساس و تحريك پذير مي‌شوند تا جايي كه كوچك‌ترين نصحيت‌هاي دلسوزانه ديگران را به عنوان دخالت تلقي كرده و آزرده خاطر مي‌شوند. بهتر است تا جايي كه مي‌توانيد از لحاظ جسمي و رواني خود را تقويت كنيد. و با رفتار مناسب و همراه با احترام، با دخالت‌هاي ديگران برخورد نماييد.

2. تقويت اعتماد به نفس

اگر پدر و مادر از كارآمدي و اعتماد به نفس خوبي برخوردار باشند، ديگران كمتر به خود اجازه مي‌دهند كه در روش تربيتي آن‌ها دخالت كنند. شركت در كلاس‌هاي مرتبط با مهارت والدگري و جرات‌مندي باعث مي‌شود كه آن‌ها بتوانند محكم و با صلابت اصول تربيتي صحيح را به كار گيرند و توانايي نه گفتن به دخالت‌هاي ديگران در بچه داري را داشته باشند.

3. به يك منوال رفتار كنيد

مادراني كه هميشه يك متد تربيتي و رفتاري را پيش مي‌گيرند، به مرور به اطرافيان نشان مي‌دهند كه تحت هر شرايطي فرزندشان بايد پايبند به قوانين آن‌ها باشد. پس هرگز (حداقل تا حد امكان) از روش تربيتي خود كوتاه نياييد. انعطاف پذير باشيد. با احترام برخورد كنيد. مهربان باشيد. اما به خاطر رودربايستي و يا خستگي به كل بي خيال كودك نشويد. اين گونه اطرافيان اهميت فرزندتان براي شما را درك كرده و از بابت صلابت تان دلخور نخواهند شد.

حتما مقاله خستگي از بچه داري را هم بخوانيد.

4. دخالت ديگران در بچه داري | حفظ فاصله مكاني با خانواده همسر

نزديكي به منزل پدري همسر مسئله‌ايست كه خواسته و يا ناخواسته زمينه دخالت خانواده را در تربيت فرزند فراهم مي‌كند. به علت رودربايستي نمي‌توان مستقيما به آن‌ها گفت كه دست از مخالفت خود بردارند زيرا ممكن است حرف شما را طور ديگري برداشت نمايند و دلخوري‌هاي بزرگ ايجاد شود. بهتر است زن و شوهر با حفظ رفت و آمدهاي خانوادگي، در فاصله‌اي دورتر از منزل همسر ساكن شوند و زندگي مستقلي داشته باشند. براي جلوگيري اينگونه مسائل مي‌توانيد از مشاوره خانواده كمك بگيريد.

5. مشخص كردن حد و مرزها

شما بايد با رفتارهاي خود مرزهايتان را براي اطرافيان مشخص كنيد. وقتي در ساير زمينه‌ها تمام مسائل و مشكلات شخصي‌تان را براي ديگر بازگو كنيد، آن‌ها نيز به خود اجازه مي‎دهند در زمينه‌هاي ديگر در زندگي شما دخالت كنند. پس مرزهاي خود را مشخص كنيد تا از دخالت اطرافيان در بچه داري پيشگيري نماييد. براي مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دخالت ديگران در بچه داري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چگونه مي‌توان با دخالت خانواده شوهر در بچه داري مقابله كرد؟

ضمن توجه به اينكه حرف‌هاي ديگران هميشه هم غلط نيست و گاهي از سر عشق و علاقه در تربيت فرزند دخالت مي‌كنند، بايد گفت بهتر است كمي منطقي باشيد. اگر احساس مي‌كنيد حرف‌هايشان چندان هم بد به نظر نمي‌رسد، آن‌ها را بپذيريد و اعمال نماييد. اما اگر فكر مي‌كنيد دخالت آنان به سلامت روان شما و فرزندتان آسيب مي‌زند، مهارت جرات مندي را در خود تقويت كرده و در نهايت احترام به آن‌ها بگوييد كه نبايد در تربيت فرزند شما دخالت كنند.

منبع: دخالت ديگران در بچه داري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۱:۳۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تربيت كودك 2 تا 3 ساله از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. سنين دو تا سه سالگي در كودكان از جمله دوره‌هاي مهم رشد و تكامل هر فرد به شمار مي‌آيد كه لازم است والدين در زمينه تربيت كودك در اين دوران تمام نكات و چالش‌هاي موجود را فرا بگيرند تا فرزند بتواند به سلامت از اين مرحله از رشد فكري و جسمي خود عبور كند. از يك فرد متخصص اصول صحيح تربيت فرزند را بياموزيد. از اين آموزه ها در جهت تربيت هرچه بهتر فرزند خود استفاده نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: تربيت كودك دو ساله

اهميت دوره 2 تا 3 سالگي كودك

با ورود به سن دو سالگي، كودك از دوره نوزادي بيرون مي آيد. پا به مرحله‌اي جديد از زندگي مي‌گذارد؛ به همين دليل اين دوره يكي از مقاطع مهم زماني از نظر شكل گيري شخصيت و ذهنيت كودك نسبت به خود و دنياي اطرافش محسوب مي‌شود. با شروع دو سالگي، كودكان جنب و جوش بيشتري پيدا مي‌كنند و نسبت به اتفاقات و اشيا اطراف خود توجه بيشتري نشان مي‌دهند و تمايل به شناخت بهتر و كامل‌تر محيط اطراف خود دارند.

كودك در اين سنين هنوز قادر به تفاوت قائل شدن ميان كارهاي درست و غلط يا خوب و بد نيست و كارهايي خارج از انتظار انجام مي‌دهد. بنابراين والدين كودك را در جهت تكامل شناختي و رشد ذهني ياري كنند. با رفتار مناسب و عاري از هر گونه سرزنش و تنبيه، به كودك خود راه درست را از نادرست نشان دهند. براي آشنايي با جديدترين روش‌هاي تربيت كودك كليك كنيد.

 

تربيت كودك دو ساله | تاثير خانواده بر رفتار كودك

در هر خانواده‌اي بسته به محيط رشد و پرورش، ميزان تحصيلات و سطح سواد والدين، شرايط مختلف اقتصادي، فرهنگي، سياسي، اجتماعي و باورهاي رايج و مرسوم در خانواده، كودكان تحت شرايط متفاوتي رشد پيدا مي‌كنند. بنابراين هر دو كودك از جنبه‌هاي رفتاري و تكاملي تفاوت‌هاي زيادي با هم دارند. كودكان نوپا در سنين دو تا سه سالگي هم از اين قاعده مستثني نيستند.

مشخصه‌هاي بارزي در ميان كودكان در اين بازه سني ديده مي‌شود. والدين اين مسائل را مد نظر بگيرند. و در فرايند رشد فرزندشان از اين توصيه‌ها پيروي كنند.

1. شكوفايي و بروز احساسات

يكي از دلايلي كه سنين دو تا سه سالگي را به دوراني مهم از نظر رشد ذهني و رواني تبديل مي‌كند، شكل گيري عواطف و احساسات در اين سال‌هاست. كودك با مشاهده اطرافيان خود و در تلاش براي پيروي از الگوهاي رفتاري آنان، با احساسات و رفتارهاي احساسي آن‌ها آشنا مي‌شود و به دنبال آن سعي در تطابق با اين واكنش‌ها دارد.

از آنجا كه اين دوره آغاز شكل گيري احساسات و رفتارهاي عاطفي كودك مي‌باشد، وي هنوز دركي از نحوه بروز احساسات از طريق واكنش رفتاري ندارد. از اين رو والدين لجبازي‌ها و بد اخلاقي‌هاي زيادي را در كودك رو به رشد خود شاهد خواهند بود. والدين با لحني ملايم و به دور از خصومت و عصبانيت در مورد احساس كودك نسبت به موضوعي مشخص يا رخدادي كه موجب آزردگي و بد رفتاري او صحبت كنند.

2. تربيت كودك 2 تا 3 ساله | قوه ادراك و انديشيدن

قدرت تفكر و تمايز قائل شدن ميان مفاهيم مختلف در كودكان بعد از دو سالگي شروع به رشد و تكامل مي‌كند. فرزند شما در اين دوره با تاثيرپذيري از محيط اطراف، به گسترش قوه درك و تفكر خود مي‌پردازد و هر چه بيشتر در تعامل با پيرامون خود و افراد اطرافش قرار گيرد، محركات محيطي بيشتري دريافت كرده و در نتيجه ابعاد رشد و تكامل ذهني و فكري او گسترده‌تر از كودكي خواهد بود كه كمتر به معاشرت با ديگران مي پردازد يا در محيط هاي فاقد تحرك و تعامل متقابل افكار و احساسات قرار دارد.

چگونگي بروز قوه درك كودك

_كودك در اين دوره قادر است تا مسائل مختلف را طبقه بندي كرده و ويژگي‌هاي گروهي از موضوعات مشخص را به خاطر بسپارد.
_ با بيان مواردي مخالف خواسته كودك كه او را ناخشنود مي‌كند. اين مسائل را ريشه يابي كنيد. تا راهكارهاي مناسبي براي كودك در چنين شرايطي بيابيد.

 

رفتار والدين براي شكوفايي استعداد كودك

والدين بايد در اين دوره براي آموزش و تقويت ابعاد شناختي مختلف كودك اقدام كرده و در زمينه‌هاي مختلف به پرورش و تثبيت يادگيري‌هاي او بپردازند. خواندن داستان‌هاي مختلف و آموزنده براي كودك، ياد دادن شعر يا آوازي زيبا و با مفهوم، نقاشي كردن و تقويت قوه خلاقيت، تمرين اشكال و رنگ‌ها و ساير مفاهيم روزمره با كودك، مقايسه رويدادهاي گذشته و حال، بازي كردن با كودك يا شركت دادن او در جمع دوستان هم سن و تشويق كودك به بازي كردن با آن‌ها مي‌تواند از اقدامات سودمند تربيتي براي والدين به شمار رود.

 

تربيت كودك 2 تا 3 ساله | آموزش استقلال و اعتماد به نفس

يكي از راهبردهاي تربيتي مهم و در عين حال حياتي براي والديني كه كودكان 2 تا 3 ساله دارند، تشويق آن‌ها به حضور در اجتماعات گوناگون و تبادل نظر و مشاركت با هم سن و سالان جهت رشد و تكامل قابليت‌هاي ذهني كودكان و افزايش استقلال و اعتماد به نفس آن‌ها مي‌باشد. هر كودكي در اين سن به اظهار وجود كردن و ديدن رفتارهاي ساير بچه‌هاي همانند خود نياز دارد تا از اين طريق بتواند نحوه برقراري ارتباط و تمرين فعاليت‌هاي جمعي با ساير اعضاي تشكيل دهنده يك گروه را تمرين كند.

شايد به نظرتان احمقانه برسد، اما بر اساس نظريه‌هاي روانشناسي رفتار كودك در بزرگسالي به طور مستقيم به چگونگي از پوشك گرفتنشان مربوط مي‌شود. به همين جهت حتما براي اينكار مقاله نحوه صحيح از پوشك گرفتن كودك را بخوانيد.

 

رفتار والدين با كودكاني كه در ارتباط با هم سالان خود دچار مشكل هستند

والدين بايد فرصت حضور كودك خود در جمع همسالانش را بدهند و تكامل رفتارها و طرز برخورد كودك را با سايرين مورد بررسي و تحليل قرار دهند. اگر كودكي در يك جمع توانايي خوبي در اعلام حضور خود را نداشت. در برقراري ارتباط با بقيه كودكان هم سن خود دچار مشكل شد؛ مشكل كودك را با مشورت يك مشاور شناسايي كنيد. سپس با به كارگيري توصيه‌هاي مشاور در اين زمينه كودك را در جهت بهبود روابط و تكامل ابعاد ذهني و اجتماعي ياري نماييد. اينگونه كودك در آينده با مشكلات ناشي از عدم رشد شخصيتي روبرو نمي شود. كودكان با آزادي اتفاقات مشخصي را تجربه مي كنند. تعارضات موجود را درك مي نمايند تا در مواجهه با مسائل و مشكلات گوناگون، به راهكار مناسبي براي برطرف كردن آن برسند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چرا سن 2 تا 3 سالگي از دوره‌هاي مهم و حياتي رشد كودكان به شمار مي‌رود؟

با ورود به سن دو سالگي، كودك از دوره نوزادي بيرون آمده و پا به مرحله‌اي جديد از زندگي مي‌گذارد؛ به همين دليل اين دوره يكي از مقاطع مهم زماني از نظر شكل گيري شخصيت و ذهنيت كودك نسبت به خود و دنياي اطرافش محسوب مي‌شود.

چگونه بايد با يك كودك لجباز برخورد كنيم؟

در اين شرايط لازم است تا والدين با همدردي كردن با كودك، او را آرام كرده و با لحني ملايم و به دور از خصومت و عصبانيت، در مورد مساله‌اي كه باعث نارضايتي كودك شده صحبت كنند.

چرا بايد كودك را به حضور در اجتماعات دوستانه تشويق كرد؟

مشاركت با هم سن و سالان جهت رشد و تكامل قابليت‌هاي ذهني كودكان و افزايش استقلال و اعتماد به نفس آن‌ها ضروري است. كودك از اين طريق مي‌تواند نحوه برقراري ارتباط و تمرين فعاليت‌هاي جمعي با اعضاي يك گروه را تمرين كند.

منبع: تربيت كودك دو ساله


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تربيت كودك دو ساله،
موضوع:
[ ۹ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۳۹:۲۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تغذيه كودك يك تا دو ساله چگونه بايد باشد؟ زماني كه كودكتان يك ساله شد مي‌تواند بيشتر غذاهاي بزرگسالان را در كنار شير مادر مصرف كند. والدين بايد در اين دوران حساس، غذاهايي با ارزش غذايي بالا و طعم مطلوب براي فرزند كوچك خود فراهم كنند چراكه معده كودك تا سن دو سالگي بسيار كوچك است بنابراين غذاهاي مصرفي بايد در عين كم حجم بودن، تمام مواد مورد نياز بدن او را فراهم كند. همچنين كودك در يك تا دو سالگي بايد سه وعده كامل غذا و دو ميان وعده در روز مصرف كند. توجه داشته باشيد كه در اين دوران شير طبيعي و مصرف آهن در رشد و سلامتي كودك اهميت بسيار زيادي دارد. همچنين با رعايت يكسري نكات رفتاري به راحتي مي‌توانيد به بهبود تغذيه و رشد فرزند خود كمك كنيد كه در ادامه به بررسي آن خواهيم پرداخت. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد فوايد شير مادر كليك كنيد.

منبع: تغذيه كودك يك تا دو ساله

ميزان و برنامه تغذيه براي كودك يك تا دو ساله

در اين سن بهتر است يك برنامه غذايي سالم و روزانه براي كودك خود فراهم كنيد. ايجاد برنامه غذايي براي كودك كمك مي‌كند تا عادت‌هاي غذايي از همان ابتداي خردسالي در او ايجاد شود. كودك در يك تا دو سالگي بايد سه وعده كامل غذا و دو ميان وعده در روز مصرف كند. انرژي مورد نياز بدن كودك 100 كيلوكالري به ازاي هر كيلوگرم وزن است. همچنين غذاي كودك بايد تنوع داشته باشد. بهترين برنامه غذايي براي كودك يك تا دو ساله بايد شامل كليه مواد مغذي، نشاسته‌اي، پروتئيني و چربي، به نسبت‌هاي متعادل و مقادير كافي از ويتامين‌ها و املاح باشد. براي اطلاع والدين يك نمونه از بهترين برنامه غذايي در زير آورده شده است. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد غذاي كمكي كودكان كليك كنيد.

صبحانه: نان (1 تا 2 تكه از نان‌هاي معمولي و سنتي) همراه با كره، مربا يا عسل، پنير كم نمك و چاي كم رنگ به علاوه يك گوجه فرنگي متوسط.

ميان وعده ظهر: يك تكه نان تست، كلوچه و يا بيسكوييت كه حاوي گندم سبوس دار است. به علاوه پنير خامه‌اي يا كره بادام زميني و يا يك تكه نان يا كيك خانگي به علاوه نصف يك موز.

نهار: ساندويچ قطعه قطعه با گوشت مرغ و يا گوشت بوقلمون و يا عدس پلو يا لوبيا پلو با يكي از انواع لوبياها مانند چيتي يا چشم بلبلي.

ميان وعده عصر: نصف فنجان ماست با دو عدد خرما.

شام: سبزي پلو با ماهي يا ماكاراني و سيب زميني پخته و يا 60 الي 90 گرم گوشت پخته شده است.

توجه داشته باشيد كه در تغذيه كودك يك تا دو ساله حداقل هفته‌اي يك بار جگر گوسفند يا جگر مرغ وجود داشته باشد چراكه اين دو ماده غذايي، پروتئين، بخشي از آهن و كل ويتامين A مورد نياز كودك را برآورده مي‌كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد غذاهاي سرشار از آهن كليك كنيد.

 

اهميت شير در رژيم غذايي كودك يك تا دو ساله

مصرف شير گاو براي كودكان تا زير يك سالگي توصيه نمي‌شود چراكه ممكن است براي معده‌اش سنگين باشد اما شير مهم‌ترين بخش تغذيه كودك 1 تا 2 ساله است. شير گاو به دليل دارا بودن مقدار زيادي كلسيم و ويتامين D در رشد استخوان‌ها و حفظ سلامتي كودك موثر است. همچنين شير كمك مي‌كند تا چربي لازم براي رشد مغز كودك زير دو سال فراهم شود. برخي از كودكان از مزه و بوي شير گاو خوششان نمي‌آيد چرا كه طعم آن‌را متفاوت از طعم شير مادر يا شير خشك مي‌بينند. مي‌توانيد در ابتدا شير گاو را با شير خشك و يا شير خودتان مخلوط كنيد و كم كم از يك سال و نيم به بعد شيرتان را حذف كنيد. براي اطلاع از نيازهاي اوليه و اساسي كودك كليك كنيد.

اهميت آهن در رژيم غذايي كودك يك تا دو ساله

بعد از 12 ماهگي اهميت مصرف مواد غذايي سرشار از آهن در كودك افزايش مي‌يابد. مواد غذايي از جمله گوشت، مرغ، ماهي، زرده تخم‌مرغ و سبزي‌هايي با برگ پهن و رنگ تيره بايد بيش از قبل در برنامه غذايي كودك 1 ساله گنجانده شود. مواد غذايي غني از آهن در اين سن رشد جسمي، رواني و رفتاري كودك را سرعت مي‌بخشد و از فقر آهن و كم خوني پيشگيري مي‌كند. مي‌توانيد از قطره‌هاي آهن تحت نظر پزشك براي كودك خود استفاده كنيد. همچنين استفاده از آب هويج، عسل و سبزيجات براي كودكان 1 ساله بسيار مفيد است.

نكات مهم تغذيه كودك 1 تا 2 سال

1. بعد از يك سالگي شير مادر همچنان منبع عمده تامين انرژي و مواد مورد نياز بدن كودك است. اما در اين سن شير مادر بايد بعد از صرف وعده‌هاي غذايي به كودك داده شود.

2. كودك بعد از يك سالگي از غذاهاي ديگر اعضاي خانواده استفاده كند اما همچنان بايد غذاها را به صورت له شده و نرم شده و برنج را به صورت كته در اختيار او قرار داد. در اين سن نيز مصرف قطره‌هاي مولتي ويتامين و آهن بايد ادامه داشته باشد.

3. كودكان در اين سن به دليل معده كوچكشان سريع سير مي‌شوند و از آن طرف چون تحرك و فعاليت زيادي دارند سريع گرسنه مي‌شوند. در نتيجه قرار دادن ميان وعده در برنامه غذايي كودك از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

4. اشتهاي كودك بعد از يك سالگي بسيار متغير مي‌شود. مثلا ممكن است زمان‌هايي بسيار كم اشتها باشد. در اين مواقع مادران بايد از اجبار و زور به فرزند خود خودداري كنند. اما توجه داشته باشيد در صورت طولاني مدت بودن كم اشتهايي كودكان و يا پرخوري بيش از حد با پزشك كودك مشورت كنيد.

5. در تغذيه كودك يك تا دو ساله بايد حواستان به ميزان نمكي كه به غذا اضافه مي‌كنيد باشد. سعي كنيد مصرف نمك را در غذاي كودك محدود كنيد. به اين صورت از همان كودكي به غذاي كم نمك عادت مي‌كند و در بزرگسالي نيز خطرات فشارخون بالا او را تهديد نمي‌كند.

نكات مهم رفتاري در تغذيه‌كودك 1 تا 2 سال

1. غذاهاي تكراري و يكنواخت سبب بي‌علاقگي كودك به غذا مي‌شود. استفاده از غذاهايي با رنگ‌هاي متفاوت و همچنين استفاده از ظرف غذاهايي با رنگ‌هاي خاص در اشتها و علاقه مندي كودك نسبت به غذا بسيار تاثير دارد. براي مثال مي‌توان براي تزئين غذاي كودك از سبزي‌هايي با برگ سبز و يا هويج و گوجه استفاده كرد يا مي‌توان غذاي كودك را به شكل حيوانات مختلف تزئين كرد.

2. سعي كنيد هر روز در ساعت مشخصي به كودك خود غذا دهيد. اين كار سبب تحريك اشتهاي او مي‌شود.

3. در زمان غذا به كودك زمان لازم را بدهيد. هرگز كودك را به خاطر غذا نخوردن دعوا نكنيد و به زور به او غذا ندهيد. عصبانيت و اجبار سبب مي‌شود كودك علاوه بر بيزاري نسبت به غذا، استرس و تنش نيز در او افزايش يابد.

4. خستگي در كودكان برعكس بزرگسالان سبب بي اشتهايي آنان مي‌شود. بنابراين سعي كنيد بعد از زمان استراحت به او غذا بدهيد. براي آگاهي بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

از آن جايي كه بين يك تا دوسالگي زمان دندان در آوردن كودك است، به چه نكاتي بايد در مورد تغذيه او توجه كرد؟

همزمان با رشد و زياد شدن دندان‌ها لازم است تا غلظت و سفتي غذاها نيز بيشتر شود تا به تقويت جويدن كودك كمك گردد. همچنين اگر هنگام دندان در آوردن كودك، از بي حسي‌هاي موضعي براي لثه استفاده مي‌كنيد، سعي كنيد كه زمان غذا خوردن كودك نباشد چون اين كار ماهيچه‌هاي گلو را بي حس كرده و كودك در بلع غذا دچار مشكل مي‌شود.

منبع: تغذيه كودك يك تا دو ساله


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۲:۰۲:۱۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

دوران بارداري از ويژه‌ترين زمان‌هاي زندگي زنان محسوب مي‌گردد. تغييرات جسمي و رواني اين دوران در افراد مختلف، متفاوت است. اين تغييرات مي‌تواند در كنار برخي ويژگي‌ها و مشكلات زمينه‌اي مادران، منجر به بارداري‌هاي خطرناك و حتي سقط‌جنين گردد. لذا آگاهي از ويژگي‌هاي اين دوره و آموزش مهارت‌هاي لازم در اين دوران، براي داشتن زايماني بي‌خطر و نيز تولد فرزنداني سالم بسيار اهميت دارد.

منبع: دوران بارداري به چه نكاتي بايد توجه كرد

دوران بارداري

يكي از خاص‌ترين برهه‌هاي زندگي زنان دوران‎‌بارداري آن‌ها است. در اين دوره، مادران دچار تغييرات جسمي و رواني مختلفي مي‌گردند. براي مادراني كه در انتظار تولد فرزند خود هستند، آگاهي از ويژگي‌هاي مربوط به هر دوره رشد جنين اهميت دارد تا بتوانند وضعيت خود را درك كنند و بهتر با عوارض بارداري كنار بيايند. همچنين، در اين زمان 9 ماهه ارتباط و پيوستگي زيادي بين مادر و جنين وجود دارد؛ بنابراين براي داشتن فرزندي سالم، لازم است به شرايط مادر، مشكلات او و حالاتي كه تجربه مي‌كند توجه زيادي داشت. در صورتي كه در اين دوران با مسائلي روبه‌رو شده‌ايد، حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده كنيد.

تغييرات جسمي در دوران بارداري

آشكارترين تغيير جسمي، بزرگ‌تر شدن شكم است كه درنتيجه رشد جنين رخ مي‌دهد. به‌مرور اندازه شكم بيشتر مي‌گردد تا جايي كه انجام دادن برخي از فعاليت‌ها براي مادر تقريباً غيرممكن مي‌شود؛ ازجمله: خم شدن، برداشتن چيزي از روي زمين، برخي حركات نماز همچون سجده و ركوع و… .

اين دوران به دليل تغييرات هورموني شديدي كه در بدن مادر بروز مي‌كند، ممكن است شاهد برخي مشكلات ازجمله درد و سوزش در معده، كم‌كاري روده‌ها و نيز يبوست دوران بارداري باشيم. از طرف ديگر افزايش وزني كه ناشي از حمل جنين است، باعث مي‌شود فشار زيادي به كمر، ستون فقرات و پاهاي مادران وارد شود؛ درنتيجه گاهي ممكن است شاهد ورم كردن اندام‌هاي نيم‌تنه پاييني اين بانوان باشيم.

ويارهاي دوران بارداري يكي ديگر از معروف‌ترين ويژگي‌هاي اين دوران است. علاوه بر آن در عده‌اي از بانوان حالت تهوع، حساسيت به بوهاي مختلف ازجمله غذا و نيز تغييرات پوستي و ريزش شديد مو ديده مي‌شود.

بيشتر بخوانيد: مراحل رشد جنين

تغييرات رواني در دوران بارداري

اطلاع از خبر مادر شدن درعين‌حال كه بسيار خوش‌حال كننده و شادي‌آور است، نگراني‌هاي زيادي را نيز به همراه دارد. اين نگراني‌ها همراه با حساسيت‌هاي عاطفي كه ناشي از تغييرات هورموني زنان است، فشار رواني زيادي را به مادر و متعاقب آن، به جنين وارد مي‌كند. موج پر نوساني از احساسات مختلف و تغييرات خلقي ممكن است در مدت كوتاهي در مادر نمايان شود كه ازجمله آن‌ها احساسات غم و ناراحتي است. لذا اين دوره نيازمند توجه بسيار زياد اطرافيان به نيازهاي عاطفي بانوان باردار است.

عوارض شايع بارداري

همان‌طور كه گفته شد، تغييرات خلقي و مشكلات رواني از اتفاقات معمول در دوران بارداري محسوب مي‌گردد؛ اما زماني كه شدت اين حالات چشمگير شده و در زندگي اعضاي خانواده و به‌خصوص مادر خللي ايجاد كنند، نيازمند تشخيص گذاري ازنظر باليني خواهند گرديد. ازجمله عوارض شايع دوران‌بارداري اختلالات افسردگي، اضطرابي و نيز اختلالات خواب است كه بايد هر چه سريع‌تر براي بهبود آن‌ها اقدام كرد.

آيا بارداري مخاطراتي هم دارد؟

مشكلات قبلي مادر به همراه برخي عوارض دوران بارداري مي‌تواند زمينه‌ساز حاملگي‌هاي پرخطر و حتي سقط‌جنين و يا زايمان زودرس گردد. براي مثال فشارخون بالا در اين دوران، خونريزي‌هاي دوران‌بارداري و همچنين برخي مشكلات زمينه‌اي همچون ديابت يا مشكلات تيروئيدي بايد جدي گرفته شود.

مراقبت‌هاي دوران بارداري

مراقبت‌هاي دوران بارداري تضمين‌كننده وضعيت سلامتي مادر و جنين در اين برهه است. انجام دادن آزمايش‌ها و معاينات لازم كه بنا بر توصيه پزشك متخصص صورت مي‌گيرد، نبايد پشت گوش انداخته شود. بايد آگاهي‌هاي لازم مربوط به خود مراقبتي مادران باردار به نحو احسن انجام گيرد تا از بروز هر خطري جلوگيري كرد. همچنين، توجه به وزن گيري مادر بسيار اهميت دارد، زيرا وزن‌هاي مورد انتظار در هر دوره‌اي از حاملگي نشان‌دهنده رشد مناسب و طبيعي جنين است.

حتما براي تغذيه دوران بارداري ماه به ماه كليك كنيد.

اهميت آگاهي از دوره هاي سه‌گانه بارداري

يكي از آموزش‌هايي كه براي مادران باردار بسيار كمك‌كننده محسوب مي‌گردد، آگاه شدن نسبت به ويژگي‌هاي دوره‌هاي سه‌گانه بارداري است. بر اين اساس، دوران بارداري به سه دسته سه‌ماهه اول، دوم و سوم بارداري تقسيم مي‌گردد. در هركدام از اين دسته‌ها، ويژگي‌هاي رشدي خاصي از فرزند شكل مي‌گيرد.

بااطلاع از اين ويژگي‌ها، مادران به‌خوبي از دوره‌هاي حساس رشدي فرزند خود و زمان شكل‌گيري اندام‌هاي مهم و حياتي اطلاع مي‌يابند. اين امر موجب مي‌شود تا مادران در اين دوران مراقبت بيشتري از خود داشته و عوامل خطرسازي كه مي‌تواند باعث جهش و آسيب به رشد جنين گردد، دور بمانند.

در دوران بارداري چه چيزهايي بايد خورد؟

از مهم‌ترين بخش‌هاي سبك زندگي سالم در دوران بارداري، همراهي مناسب تغذيه و ورزش مادران در اين زمان است. با برخورداري از توصيه‌هاي متخصص مي‌توان از مواد غذايي مختلفي موردنياز مادر و فرزند اطلاع پيدا كرد، در صورت نياز از مكمل‌هاي دوران بهره گرفت؛ به‌علاوه، مي‌توان از پرهيزهاي دوران بارداري نيز آگاهي پيدا كرد.

براي اطلاع از مناسب ترين ورزش در بارداري كليك كنيد.

وضعيت شغلي در دوران بارداري

همان‌طور كه ذكر شد، بروز مشكلات جسمي و رواني دوران بارداري مي‌تواند باعث ايجاد خستگي‌هاي سريع و نيز حساسيت‌هاي بيشتري در بانوان گردد. درصورتي‌كه مادر شاغل باشد، اين اتفاقات مي‌تواند باعث مشكلات زيادي در محيط كار و وضعيت شغلي آن‌ها گردد. آگاهي از قوانين مربوط به دوران بارداري ازجمله مرخصي زايمان و شرايط آن در داشتن محيط كاري مناسب‌تر در اين دوران بسيار اثربخش مي‌باشد.

به‌علاوه، آموزش مهارت‌هاي لازم براي مديريت سختي‌هاي محيط كار منجر به بهبود شرايط مادر و جنين و نيز ايجاد حسي بهتر در محل كار مي‌گردد.

تغيير نحوه رابطه زناشويي در دوران بارداري

از نيازهاي عاطفي و اساسي مادران باردار كه در حفظ صميميت بين زوجين نيز بسيار تأثيرگذار است، داشتن رابطه جنسي است. در دوران بارداري زندگي جنسي ممكن است تغييراتي داشته باشد، اما هرگز حذف نخواهد شد. با افزايش آگاهي در مورد نحوه داشتن رابطه جنسي در دوران بارداري و نيز موارد منع رابطه جنسي در اين دوران مي‌توان نگراني‌هاي مربوط به اين بعد از زندگي زناشويي را رفع كرد. براي اطلاع از نحوه نزديكي در بارداري كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دوران بارداري مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: دوران بارداري به چه نكاتي بايد توجه كرد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۲:۰۰:۴۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

علائم زايمان و نشانه هاي وقت زايمان در هر خانمي داراي تفاوت‌هايي است. اطلاع از علائم زايمان به شما كمك مي‌كند در موعد زماني مناسب با پزشك خود تماس گرفته و به بيمارستان مراجعه نماييد. و تجربه خوشايندي از بارداري داشته باشيد. هر چه به زمان تعيين شده نزديك‌تر مي‌شويد، بهتر است توجه بيشتري به علائم خود داشته باشيد. چرا كه روزهاي پاياني غير قابل پيش بيني بوده و ممكن از نوزادتان زودتر از موعدي كه پزشك تعيين كرده به دنيا بيايد. اگر در مورد نشانه‌ها سوالي داريد، مي‌توانيد از خدمات مشاوره بارداري و مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: علائم زايمان چيست؟

علائم زايمان

با توجه به تحقيقات و تجربيات مادران باردار نشانه‌هايي وجود دارد كه به علائم زايمان اشاره مي‌كند. دانستن اين نشانه‌ها باعث مي‌شود اقدامات لازم را در زمان درست انجام بدهيد و نگراني بي دليل را كنار بگذاريد. براي آشنايي با نحوه و معيارهاي تعيين زمان زايمان كليك كنيد.

1- پايين افتادن جنين در لگن مادر

با نزديك شدن به موعد زايمان، جنين به طور طبيعي وارد لگن مي‌شود. قرارگرفتن جنين در لگن مادر به مثانه فشار مي‌آورد. و احساس فوريت در دفع ادرار را در مادر باردار به وجود مي‌آورد.

2- علائم زايمان | باز شدن و نازك شدن دهانه رحم

با نزديك شدن به تاريخ زايمان، دهانه رحم شروع به باز شدن و نازك شدن مي‌كند. اين امر موجب كمك و آسان شدن زايمان مي‌گردد.

3- افزايش كمردرد و سستي مفاصل

با پيشرفت مراحل بارداري احساس‌ گرفتگي و درد در كمر و هم‌چنين كشاله ران، لگن و مقعد شده بيشتر مي‎‌شود. اين نشانه ها به معناي ورود به فاز اول زايمان است.

تحت تاثير هورمون‌ها، مفاصل و رباط‌ها بدن مادر باردار شل مي‌شود كه اين امر به باز شدن راحت‌تر لگن جهت تولد جنين كمك مي‌كند. براي اطلاع از ميزان و نحوه كاهش درد زايمان كليك كنيد.

4- علائم زايمان | اسهال

در روزها و هفته‌ها آخر بارداري عضلات بدن مادر از جمله عضلات رحم و عضلات مقعد در حالت استراحت به سر مي‌برند. استراحت عضلات مقعد موجب اسهال مي‌شود. كه از نشانه هاي زايمان به شمار مي‌رود.

5- توقف يا كندشدن روند افزايش وزن بدن

توقف يا كندي روند افزايش وزن نگران‌كننده نيست. در اواخر بارداري فعاليت بيشتر، اسهال و دفع بيشتر و هم‌چنين كاهش تدريجي مايع آمنيوتيك باعث توقف يا كندي روند افزايش وزن در مادر مي‌شود، در حالي كه جنين هم‌چنان در حال وزن گرفتن مي‌باشد.

6- خروج ترشحات واژينال از نشانه هاي زايمان

طي دوران بارداري به علت بسته بودن دهانه رحم ترشحي وجود ندارد. اما به مرور با نزديك شدن به وقت زايمان، ترشحات مخاطي و چسبنده صورتي‌رنگ خارج مي‌گردد.

بيشتر بخوانيد: انواع زايمان

7- افزايش انقباضات

انقباضات رحمي حدودا از ماه چهارم آغاز مي‌گردد. توجه داشته باشيد اين انقباضات بدون درد و نامنظم بوده و در ناحيه شكم يا لگن احساس مي‌شود كه به آن‌ها انقباضات براكستون هيكس يا انقباضات كاذب مي‌گويند.

در مقابل انقباضات كاذب يا براكستون هيكس، انقباضات حقيقي زايمان وجود دارد. انقباضات حقيقي منظم بوده، فواصل بين آن‌ها كوتاه و شدت آن‌ها به تدريج زياد مي‌شود. اين انقباضات معمولا با كمردرد، ترشحات واژينال غليظ و پارگي كيسه آب همراه است.

8- پاره شدن كيسه آب و فرارسيدن وقت زايمان

پارگي كيسه آب يكي از نشانه هاي علائم زايمان است. كيسه آب حاوي مايع آمنيوتيك و جنين بوده و از جنين در برابر عفونت و خطرات محافظت مي‌كند. با پاره شدن كيسه آب، ترشحات بدون بو و رنگي نشت مي‌كند.

در صورت كامل بودن سن بارداري پس از پاره شدن كيسه آب، زايمان حداكثر طي ۱۲ ساعت بعد صورت مي‌گيرد، اگر سن بارداري كامل نبوده و مادر آماده زايمان نباشد، جهت جلوگيري از عفونت القا زايمان انجام مي‌شود. براي آشنايي با اقدامات لازم در زايمان زودرس كليك كنيد.

آيا علائم كاذب زايمان هم وجود دارد؟

انقباضات زايمان از ماه هاي چهارم شروع مي‌شود. اما در ماه‌هاي آخر نيز احتمالا انقباضات را احساس مي‌كنيد. اما زايمان اتفاق نيافتد. در صورتي كه از زمان تعيين‌شده براي زايمان، هنوز نوزادتان متولد نشده باشد، بايد وضعيت مادر مورد ارزيابي قرار بگيرد. براي آشنايي با علت زايمان ديرتر از موعد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دوران بارداري مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: علائم زايمان چيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: علائم زايمان چيست؟،
موضوع:
[ ۸ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۵۸:۵۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

نقش بازي در رشد كودكان چيست ؟ همانطور كه كودك شما رشد مي كند، دامنه توجه و مهارت هاي فيزيكي او هم رشد مي كند. كودك شما خلاق تر شده و بيشتر با اسباب بازي ها سرگرم مي شود و ايده هاي جديدي را آزمايش مي كند. به اين معنا كه او، به فضا و زمان بيشتري براي بازي نياز دارد. كودكان از طريق بازي با جهان اطراف و درون خودشان آشنا مي شوند. همچنين مهارت هاي مورد نياز مثل: اعتماد به نفس، اثر متقابل، استقلال، كنجكاوي و… را، براي مطالعه، كار و روابط ياد مي گيرند. كودكان از طريق بازي خود را آزمايش مي كنند و محدوديت هاي خود را مي يابند. آن ها ياد مي گيرند كه چگونه از طريق بازي، با ريسك كنار بيايند و مي توانند بعدها در زندگي از همين مهارت ها استفاده كنند. در ادامه به نقش بازي در رشد كودكان و تأثيرات آن بيشتر پرداخته ايم. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: نقش بازي در رشد كودكان

نقش بازي در رشد كودكان

بازي با كودكان نقش مهمي در رشد آن ها از نظر جسمي، اجتماعي و عاطفي دارد. از طريق بازي، والدين مي توانند به طور كامل با فرزندان خود ارتباط برقرار كنند. آن ها بايد در بازي هاي كودك خود مشاركت و از آن ها حمايت بكنند. اما به هيچ عنوان نبايد خودشان بازي را هدايت كنند. مهم است كه به كودك، زمان، آزادي و انتخاب براي بازي داده شود. براي كودكان مهم است كه انواع مختلفي از بازي ها را تجربه كنند. اين شامل بازي هاي بدون ساختار و ساختارمند، بازي در فضاي باز يا بسته، بازي انفرادي و گروهي، بازي كاردستي و خلاقانه و… مي باشد. تنوع در بازي كودكان، براي تمام جنبه هاي يادگيري و رشد آن ها خوب است. در ادامه مي خوانيد كه بازي چگونه به رشد و يادگيري كودكان كمك مي كند:

توصيه مي كنيم مقاله استعداديابي كودك را مطالعه نماييد.

رشد جسماني | نقش بازي در رشد كودكان

بازي هايي مانند دويدن، بازي با توپ، پريدن، رقصيدن و… كه به نوعي فعال هستند، تمامي عضلات بزرگ و كوچك كودكان را سالم و قوي نگه مي دارند و ماهيچه هاي آن ها را تقويت مي كنند. اين نوع بازي ها موجب مي شوند كودك به توانايي هاي جسمي خود پي ببرد و انرژي كه بايد تخليه شود به بهترين نحو انجام مي شود. همينطور باعث رشد هماهنگ دستگاه ها و اعضاي بدن مي شوند و از اين طريق كودكان سبك زندگي سالمي را دنبال مي كنند.

رشد اجتماعي و عاطفي

بازي هاي دراماتيك و تخيلي كه شامل لباس پوشيدن، ايفاي نقش و… مي شود، مي تواند مهارت ها و ارزش هاي اجتماعي و عاطفي مثبت را توسعه دهد. اين بازي ها فرصت هايي را براي كودكان فراهم مي كنند كه در ادامه مي خوانيد:

نحوه كار با كودكان ديگر، مذاكره درباره ايده ها و تصميم گيري را ياد مي گيرند

ياد مي گيرند احساسات خود را كنترل كنند و رفتارهاي تكانشي را كاهش دهند

با يادگيري بازي در كنار كودكان ديگر، همدلي و انصاف را توسعه مي دهند

با تجربه چالش ها و موفقيت ها اعتماد به نفس خود را تقويت مي كنند.

توصيه مي كنيم مقاله بازي فكري كودك را مطالعه نماييد.

رشد شناختي | نقش بازي در رشد كودكان

زماني كه كودك شما چه فردي چه گروهي بازي مي كند، مهارت هاي شناختي او مانند تفكر، به خاطرسپردن، يادگيري و توجه همگي در مسير رشد قرار مي گيرند. كودكان از طريق بازي، مهارت هاي شناختي زير را پرورش مي دهند:

حل مشكل، نقاط قوت مانند تمركز، پشتكار و انعطاف پذيري

قدرت تخيل و خلاقيت

مفاهيمي مانند اشكال، رنگ ها، اندازه گيري، شمارش و تشخيص حروف

افزايش درك كلمات و استفاده از آن ها

مهارت هاي شنيداري، گفتاري، نوشتاري از طريق خط خطي كردن، نقاشي يا طراحي

توصيه مي كنيم مقاله رشد شناختي كودك را مطالعه نماييد.

كودكان از طريق بازي چه چيزي ياد مي گيرند

بازي به قدري مهم است كه كميسيون عالي حقوق بشر سازمان ملل، آن را حق اساسي هر كودك اعلام كرده و جزء اصلي در عملكرد مناسب رشد ناميده است. هنگامي كه كودكان از فرصت هاي بازي محروم مي شوند، رشد آن ها به طور قابل توجهي مختل مي شود. در ادامه تنها برخي از مواردي كه كودكان از طريق بازي ياد مي گيرند را شرح داده ايم:

بازي به كودكان اجازه مي دهد تا ايده هاي جديد را آزمايش كنند و بين تجربيات قبلي خود و تحقيقات فعالي كه دارند ارتباط برقرار كنند

آن ها حين بازي شروع به ايجاد ارتباط با ديگران يا با خود مي كنند

ياد مي گيرند احساسات خود را كنترل كنند، با ديگران مذاكره كنند و ذهنشان را توسعه دهند

آن ها با بازي كردن ياد مي گيرند چگونه باعث رشد مهارت هاي اجتماعي خود شوند و اعتماد به نفس خود را افزايش دهند.

مقاله تاخير در رشد كودك را مطالعه نماييد.

چگونه از طريق بازي موجب يادگيري كودك شويم | نقش بازي در رشد كودكان

موفقيت كودكان به عنوان ياد گيرنده، به پايه هاي محكمي بستگي دارد كه از دوران كودكي ايجاد مي شود. يادگيري مبتني بر بازي، مهارت ها و تمايلات حياتي را تقويت مي كند كه براي يادگيري و رفاه كودك شما ضروري است. شما مي توانيد از طريق روش هاي زير به يادگيري كودك خود كمك كنيد:

اطلاعات مربوط به علايق و توانايي هاي فرزندتان را با مربيان به اشتراك بگذاريد تا آن ها بتوانند بر اين اساس، تجربه بازي را براي او برنامه ريزي كنند.

بسياري از وسايل بازي مختلف مانند خاك رس، كاغذ، رنگ، مواد طبيعي، عروسك و… را براي كودك تهيه كنيد

كودك خود را در بحث ها و فعاليت هاي گروهي متناسب با سنش شركت دهيد

بازي ها را تكرار كنيد تا مواردي كه حين بازي ياد گرفته برايش تكرار شود

كودك خود را براي بازي، در محيط خارج از خانه ببريد تا با عناصر مختلف آشنا شود.

توصيه مي كنيم مقاله آموزش به كودكان را مطالعه نماييد.

نكاتي كه والدين بايد هنگام بازي با كودك بدانند

1_ با علايق فرزندتان درگير شويد. اين به آن ها نشان مي دهد كه تا چه اندازه برايتان مهم هستند.

2_ نحوه بازي آن ها را كپي كنيد. براي مثال اگر آن ها يك جغجغه را تكان مي دهند شما نيز آين كار را انجام دهيد

3_ در مورد كاري كه انجام مي دهند يا بازي كه مي كنند با آن ها صحبت كنيد.

4_ به آن ها گوش دهيد. بايد بدانند كه شما به ايده ها، افكار و احساسات آن ها علاقه مند هستيد.

5_ مغز كودك شما براي يادگيري مهارت هاي جديد به زمان نياز دارد. بنابراين نكاتي كه حين بازي مي گوييد را آهسته تر بگوييد و در صورت لزوم تكرار كنيد

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: نقش بازي در رشد كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نقش بازي در رشد كودكان،
موضوع:
[ ۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۵۴:۲۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بي بي چك در واقع نوعي تست بارداري است. خانم ها در هر زمان و مكاني به واسطه تست هاي خانگي امكان اطلاع از وضعيت بارداري شان را دارند. تست‌هاي ادرار خانگي متناسب با سطح هورمون‌هاي ادرار خانم‌هاي باردار طراحي شده‌اند. و بر اساس آن وضعيت بارداري يا عدم بارداري را مشخص مي‌كنند. دقت بالاي بي بي چك كاربرد و محبوبيت زيادي ميان خانم‌ها يافته است. با اين حال در برخي موارد ممكن است نتيجه تست درست نباشد و براي اطمينان نياز به انجام ساير تست‌ها ضرورت پيدا كند. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: بي بي چك چقدر دقيق است؟

بي بي چك چيست؟

يكي از تست‌هاي بارداري بي‌بي‌چك مي‌باشد. اگر رابطه محافظت نشده داشته ايد. و يا سيكل قاعدگي‌تان بهم ريخته. با تهيه بي بي چك از داروخانه به راحتي در منزل از وضعيت بارداري و يا عدم بارداري خود مطلع شويد.

كارايي تست بارداري به اين صورت است كه با توجه به ميزان هورمون بارداري “HCG” در ادرار، بارداري و يا عدم بارداري را مشخص مي‌كند. براي اين كار ادرار بايد در مسير نوار درجه بندي شده بي بي چك قرار بگيرد. در صورتي كه ميزان هورمون HCG در ادرار افزايش پيدا كند، به معناي بارداري است. براي آشنايي با علائم اوليه بارداري كليك كنيد.

نحوه استفاده از بي بي چك

استفاده از بي‌بي‌چك بسيار آسان است. و اغلب افراد به راحتي از آن در منزل استفاده مي‌كنند. با اينكه نحوه استفاده از تمامي بي بي چك‌ها از برند هاي مختلف به يك شيوه است، اما بهتر است افرادي كه قصد استفاده از بي بي چك را دارند، ابتدا دستورالعمل‌هاي مربوط به آن را مطالعه كنند.

در اين روش از تست بارداري فرد بايد مقداري از ادرار صبحگاهي خود را درون ظرفي يكبار مصرف جمع كند و قسمت نوار بي بي چك را درون ادرار قرار دهد. بهتر است مطابق دستور العمل بازه زماني كوتاهي را منتظر بمانيد. معمولا زمان در نظر گرفته شده جهت انتظار براي رويت نتيجه بي بي چك، پنج دقيقه است. پس از گذشت 5 دقيقه مطابق گام‎‌هاي زير نتيجه بي‌بي‌چك را تفسير كنيد.

  • در صورتي كه بر روي بي بي چك دو خط كم رنگ و يا پررنگ مشخص شود، به معناي مثبت بودن نتيجه بارداري است.
  • وجود يك خط بر روي بي بي چك به معناي منفي بودن نتيجه بارداري است.
  • چنانچه يكي از خطوط پررنگ و يكي كم رنگ بود، نتيجه بي بي چك قابل اعتماد نيست. يا در روز ديگري اقدام به انجام تست بارداري با بي بي چك كنيد و يا براي اطلاع از وضعيت بارداري خود از آزمايش خون استفاده كنيد.

دلايل منفي شدن بي بي چك

معمولا افراد با رويت يك خط بر روي بي بي چك گمان مي‌كنند كه باردار نيستند و نتيجه تست آن‌ها منفي شده است. در بسياري از مواقع وجود يك خط بر روي بي بي چك نشان دهنده عدم بارداري است.

اما در برخي موارد با وجود قصد بارداري يا رابطه جنسي محافظت نشده و يا به تعويق افتادن زمان پريود، تست بي بي چك نتيجه منفي را نشان مي‌دهد. احتمالا منفي بودن تست بي بي چك براي اين دسته از افراد دلايل ديگري دارد. پس بهتر است براي اطلاع از وضعيت بارداري زودتر از طرق ديگر اقدام كرده باشد.

البته لازم است اشاره كنيم در برخي مواقع ممكن است فرد زمان تخمك گذاري خود را به اشتباه محاسبه كرده باشد. محاسبه اشتباه زمان تخمك گذاري سبب مي‌شود كه هورمون بارداري HCG به اندازه‌اي نباشد كه توسط بي بي چك مشخص شود. بنابراين اگر داراي علائم بارداري هستيد، اما نتيجه بي بي چك برايتان منفي است، چند روز ديگر صبر كنيد و آزمايش را مجدد تكرار نماييد.

نتيجه منفي كاذب

در برخي موارد معدود، با وجود بارداري بي بي چك نتيجه منفي نشان مي‌دهد. نتيجه منفي كاذب بي بي چك مي‌تواند به دليل حساسيت پاييين اين تست بارداري به هورمون HCG باشد.

البته اين نكته را هم بايد در نظر بگيريد، گاهي دليل نتيجه منفي كاذب بي بي چك به خاطر انجام اين آزمايش در زمان اشتباه است. بهترين زمان براي انجام تست بي بي چك، پس از بيدار شدن از خواب و با ادرار صبحگاهي مي‌باشد. همچنين بهتر است پس از گذشت پنج روز از زمان مقرر شروع سيكل قاعدگي انجام شود.

توجه داشته باشيد زماني كه قصد استفاده از بي بي چك را داريد، بيش از حد معمول آب نخوريد. نوشيدن آب زياد ادرار را رقيق‌تر مي‌كند. و ميزان دقت بي بي چك كاهش پيدا كند.

لازم به ذكر است كه مصرف برخي داروها هم مي‌تواند در نتيجه تست تاثير بگذارد و باعث منفي شدن كاذب نتيجه آزمايش گردد.

اگر پس از انجام چند بار تست همچنان نتيجه منفي بود چه بايد كرد؟

چنانچه چندين بار آزمايشي بي بي چك را در زمان درست تكرار كرديد، اما نتيجه منفي بود بنابراين مي‌توانيد 99 درصد اطمينان پيدا كنيد كه بارداري اتفاق نيافتاده است.

اگر فقط زمان پريودي تان عقب افتاده. بايد ساير عوامل را هم در نظر بگيريد. استرس، مشكلات هورموني شديد، ورزش‌هاي سنگين و … نيز باعث تعويق قاعدگي مي‌شوند. در صورتي كه قاعدگي رخ نداده. و باردار هم نيستيد. پس حتما به متخصص زنان مراجعه نماييد.

تست خون بارداري

بي بي چك يك روش متداول براي بررسي اوليه وضعيت بارداري مي‌باشد. توصيه مي‌شود پس از اينكه نتيجه تست بي بي چك برايتان مثبت بود، براي اطمينان بيشتر از آزمايش خون نيز استفاده نماييد.

آزمايش خون جزء آزمايش‌هايي با دقت بالا است كه حتي مي‌تواند بارداري را در روزهاي ابتدايي نيز مشخص كند. همينطور به كمك آزمايش خون مي‌توانيد از سن بارداري‌تان مطلع شويد و اقدامات پزشكي و آزمايشات لازم را انجام دهيد. براي آشنايي بيشتر با ساير تست هاي بارداري كليك كنيد.

سخن آخر

بارداري از مهم‌ترين دوران زندگي هر زني است تا با اطلاع به موقع از آن، انجام آزمايشات لازم و دريافت خدمات پزشكي، فرزندي سالم را به دنيا آورد.

اگر قصد بارداري داريد و يا پيرامون بارداري خود نگران هستيد، لازم است با متخصص زنان صحبت نماييد.

در صورتي كه نگراني‌هايي در رابطه با بارداري خود داريد، لازم است كه حتما با يك فرد متخصص مشورت نماييد. در صورتي كه به هر دليلي به پزشك دسترسي نداريد، مي‌توانيد از خدمات مشاوره تلفني مركز ني ني مايند استفاده نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي بي چك در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

 

سؤالات متداول

بهترين زمان براي استفاده از بي بي چك و تشخيص حاملگي چه زماني است؟

معمولاً متخصصان توصيه مي‌كنند كه بهتر است يك روز پس از قطع قاعدگي استفاده كنيد. اگر اين آزمايش را در هنگام صبح انجام دهيد به احتمال بيشتري نتيجه درست را مشاهده مي‌كنيد.

چرا انجام تست بي بي چك در هنگام صبح نتايج دقيق‌تري دارد؟

هورمون HCG در هنگام صبح در ادرار به بالاترين سطح غلظت خود مي‌رسد. در نتيجه احتمال نشان دادن بارداري و صحت نتايج در اين زمان بيشتر خواهد بود.

آيا بي بي چك دقت يكساني با آزمايش خون دارد؟

خير. آزمايش خون دقيق‌ترين روش براي تشخيص حاملگي است. در برخي موارد بي بي چك‌ها نتايج را به صورت منفي كاذب نشان مي‌دهند. در واقع احتمال عدم نمايش بارداري هرچند به ميزان كم در بي بي چك‌ها وجود دارد.

منبع: بي بي چك چقدر دقيق است؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بي بي چك چقدر دقيق است؟،
موضوع:
[ ۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۵۱:۵۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

وابستگي كودك به شيشه شير زماني كه مي‌خواهيد او را با غذاي سفره آشنا كنيد مي‌تواند به يك چالش بزرگ تبديل شود. كودكان به مرور زمان ياد مي‌گيرند كه علاوه بر تغذيه مي‌توانند با شيشه شير يا پستانك خود را آرام كنند. همين مسئله باعث مي‌شود كه برخي بچه‌ها از نظر عاطفي به شيشه شير خود وابسته شده و در نبود آن احساس بي‌قراري و اضطراب بكنند. اين مسئله مي‌تواند خواب و خوراك كودك را تا حد زيادي تحت تأثير خود قرار دهد. ما در ادامه اين مقاله به توضيحات بيشتري در مورد وابستگي كودك به شيشه شير و راهكارهاي مقابله با آن پرداخته‌ايم. براي دريافت خدمات مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: وابستگي كودك به شيشه شير

علل وابستگي كودك به شيشه شير

شيشه شير تنها منبع براي تغذيه كودك نيست چرا كه به مرور زمان اين وسيله به ابزاري براي آرام كردن فرزند شما تبديل مي‌شود. در واقع در اكثر مواقعي كه كودك گريه و بي قراري مي‌كند. والدين از طريق شيشه شير سعي در آرام كردن او دارند.

پس نوزاد براي تجربه احساس آرامش و رضايت خاطر به شيشه شير وابسته مي‌شود. و در نبود آن احساس ناراحتي مي‌كند. اين وابستگي در كودكان داراي استرس و يا اضطراب جدايي بيشتر ديده مي‌شود

همچنين هرچقدر شما بيشتر از شيشه شير براي آرام كردن نوزاد كمك گرفته باشيد ميزان اين وابستگي بيشتر خواهد بود. در نتيجه بسيار اهميت دارد زماني كه فرزندتان به دلايلي غير از گرسنگي احساس ناآرامي مي‌كند تلاش كنيد علت اين موضوع را دريابيد و با برطرف كردن آن از ايجاد وابستگي مفرط به شيشه شير پيشگيري كنيد. براي شناخت بيشتر درباره نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

وابستگي كودك به شيشه شير | راهكارهايي براي والدين

بسياري از پدر و مادرها پس از گذشت 2 سالگي و درست زماني كه مي‌خواهند فرزند خود را از شير بگيرند متوجه وابستگي زياد كودك به شيشه شير مي‌شوند. در اين شرايط اكثر آن‌ها به دنبال راهي مي‌گردند تا بتوانند به كمك آن بدون اينكه به كودك آسيب بزنند عادت خوردن شيشه شير را از سر او بياندازند. توجه به برخي راهكارهايي كه متخصصين در زمينه روانشناسي كودك پيشنهاد مي‌دهند مي‌تواند تا حد زيادي در اين زمينه به شما كمك نمايد. ما در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- براي كودك يك فنجان مخصوص تهيه كنيد

قبل از اينكه بخواهيد چيزي را از كودك بگيريد لازم است يك جايگزين مناسب براي آن پيدا كنيد. براي مثال يك فنجان كودكانه براي فرزند خود تهيه كنيد. و به او بگوييد آنقدر رشد كرده است كه مي‌تواند همانند بزرگ‌ترها از فنجان يا ليوان براي خوردن نوشيدني‌ها استفاده كند. هرچقدر بتوانيد علاقه‌مندي بيشتري در فرزند خود در اين زمينه ايجاد كنيد او راحت‌تر مي‌تواند شرايط جديد را بپذيرد.

2- به يك باره شيشه شير را حذف نكنيد

اگر فرزند شما وابستگي شديدي به شيشه شير دارد سعي كنيد به يك باره آن را از او نگيريد. تلاش كنيد يك برنامه تدريجي براي كنار گذاشتن شيشه ترتيب دهيد و به مرور زمان از ساعات استفاده از آن كم كنيد. براي مثال شما مي‌توانيد دادن شيشه شير را تنها به زمان و مكان خاصي نظير موقع خوابيدن محدود كنيد. به تدريج اين زمان را نيز كم‌تر كنيد. با ادامه اين روند فرزندتان به طور كامل براي خداحافظي با شيشه شير آماده شود. براي آگاهي بيشتر درباره آموزش نحوه شير دادن به نوزاد كليك كنيد.

3- فضاي آرامي براي كودك ايجاد كنيد

حضور در محيطي پرتنش ظرفيت رواني كودك را براي كنارگذاشتن شيشه شير تحت تأثير قرار مي‌دهد. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه در دوراني كه مي‌خواهيد شيشه شير را از فرزند خود بگيريد محيط آرامي را براي او فراهم كنيد. در همين راستا به فرزندتان نشان دهيد كه همواره در كنار او هستيد و مي‌توانيد در همه شرايط از او مراقبت كنيد. كودك نياز دارد تا بداند گرفتن شيشه از او به معناي دريغ كردن محبت از جانب شما نيست و پدر و مادر همواره او را دوست خواهند داشت.

4- از كتاب‌ها ويديوهاي آموزشي كمك بگيريد

امروزه كتاب‌ها و ويديوهاي آموزشي متنوعي وجود دارند كه به پدر و مادرها كمك مي‌كنند چگونه وابستگي كودك به شيشه شير را مديريت نمايند. بسياري از اين ويديوها به زباني كودكانه تهيه شده‌اند و مي‌توانند به فرزند شما كمك كنند تا راحت‌تر با شرايط جديد سازگار شود.

حتما مقاله تربيت كودك سه ساله را هم بخوانيد.

5- با يك روانشناس كودك مشورت نماييد

اگر فرزند شما وابستگي بسيار شديدي به شيشه شير دارد و انجام راهكارهاي فوق نمي‌تواند كمك زيادي به او بكند لازم است از يك متخصص در زمينه روانشناسي كودك براي بررسي بيشتر اوضاع كمك بگيريد. روانشناس به شما كمك خواهد كرد تا اضطراب‌هاي فرزندتان را بهتر بشناسيد و به شيوه مؤثرتري اوضاع را مديريت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه وابستگي كودك به شيشه شير مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول درباره وابستگي كودك به شيشه شير

آيا استفاده از شيشه شير براي آرام كردن كودك كار اشتباهي است؟

لازم است شيشه شير را تنها زماني براي آرام كردن فرزندتان استفاده كنيد كه احساس مي‌كنيد امكان دارد او گرسنه باشد. اما در ساير مواقع استفاده مفرط از شيشه شير مي‌تواند به بروز وابستگي زياد در فرزندتان منجر شود.

منبع: وابستگي كودك به شيشه شير


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۴۹:۳۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد فقر و كمبود آهن در كودكان چه پيامدهايي دارد؟ آهن يك ماده معدني مهم و ضروري براي بدن است و كودكان براي رشد بهتر به آن نياز دارند. كمبود آهن در بدن كودكان مشكلات زيادي از جمله كم خوني، بي حالي، اختلال رشدي و ضعف سيستم ايمني بدن را به همراه دارد. بهترين راه براي حفظ سلامت فرزندان، پيشگيري از كمبود آهن است كه با رژيم غذايي صحيح مي‌توان آن را تامين كرد. در صورت لزوم حتما درباره كمبود آهن با متخصص كودكان مشورت كنيد و با تجويز او از مكمل‌هاي دارويي آهن به فرزند خود بدهيد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: كمبود آهن در كودكان

دلايلي كه سبب كمبود آهن در كودكان ‌مي‌شود

برخي مشكلات جسمي ‌و عادات غذايي ‌مي‌توانند سبب كمبود آهن در بدن كودكان شوند كه به شرح زير هستند:

1. تولد پيش از موعد

كودكاني كه نارس متولد شده‌اند بيشتر از باقي كودكان دچار فقر آهن ‌مي‌شوند. دليل اين مسئله اين است كه در سه ماهه آخر بارداري آهن مورد نياز بدن جنين تامين ‌مي‌شود و نوزادي كه زودتر از موعد به دنيا بيايد، از اين منبع غني آهن بي بهره خواهد ماند. بر همين اساس متخصصان توصيه ‌مي‌كنند كه نوزادان نارس پيش از 4 ماهگي شروع به مصرف مكمل آهن نمايند.

2. رژيم غذايي نامناسب

رژيم غذايي مناسب رژيمي‌ است كه سرشار از مواد معدني مهم به خصوص آهن باشد. اگر در تغذيه كمكي و غذاي كودك مقادير مناسب آهن موجود نباشد، دچار فقر آهن خواهد شد. براي پيشگيري از اين مورد شما بايد منابع غذايي حاوي آهن را بشناسيد و در رژيم غذايي كودك خود قرار دهيد. براي كسب اطلاعات در زمينه نيازهاي اوليه كودكان كليك كنيد.

3. رشد سريع كودكان

بچه‌‌ها از بدو تولد تا اواخر كودكي در حال رشد هستند. رشدي كه در دوره پيش از نوجواني صورت ‌مي‌گيرد بسيار سريع و همه جانبه است. بدن فرزند شما براي رشد كردن نياز به مواد معدني مهم دارد. اگر اين مواد تامين نشوند رشد كودك ناقص ‌مي‌ماند و متوقف ‌مي‌شود.

4. مشكلات گوارشي

كودكاني كه در هضم و جذب غذا مشكل دارند و به بيماري‌‌هاي گوارشي مبتلا هستند، بيشتر در معرض كمبود آهن قرار ‌مي‌گيرند. چرا كه ممكن است بدن آن‌‌ها توانايي جذب آهن را نداشته باشد. براي رفع اين مشكل پيشنهاد ‌مي‌شود مكمل آهن را با منابع ويتامين ث به كودك بدهيد تا جذب آهن بهتر صورت بگيرد.

5. خونريزي

خونريزي بر اثر قاعدگي يا جراحت ‌مي‌تواند منابع آهن را از بدن خارج كند. اگر كودك شما دچار جراحت شد و خونريزي كرد، با مشورت پزشك به او آهن بدهيد. اگر دختر شما دچار قاعدگي‌‌هاي سخت، شديد و نامنظم ‌مي‌شود احتمالا آهن زيادي را از دست داده؛ پس بهتر است اين موضوع را با پزشك خود مطرح نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

 

عوارض فقر آهن در كودكان

فقر و كمبود آهن مشكلاتي را براي كودكان به همراه دارد كه عبارتند از:

-اختلالات يادگيري و رفتاري
-مشكل در مهارت‌هاي ارتباطي و منزوي شدن
-تاخير در رشد و ناتواني در كسب مهارت‌هاي حركتي
-ضعف بدن و عضلات
-ضعف سيستم ايمني

 

علائم كمبود آهن در كودكان

-رنگ پريدگي پوست و لب‌‌ها
-شكنندگي ناخن‌‌ها
-سرد بودن مداوم دست و پا
-بي اشتهايي و بدغذايي
-ضربان قلب بالا و نامنظم
-بي حالي، بدخوابي، رخوت، كلافگي، خستگي و بي انرژي بودن
-تحريك پذيري و پرخاشگري عصبي
-درد و تورم در نواحي زبان و گلو
-ورم دست و پا
-سردرد و سرگيجه
-كند شدن رشد (قد و وزن كودك از همسالانش پايين‌تر است)
-تمايل زياد به خوردن خوراكي‌‌هاي ترش
-پيكا (وضعيتي كه در آن فرد به خوردن مواد غير غذايي مانند يخ، خاك، سيب زميني خام، گچ، كاغذ، چوب و… علاقه نشان ‌مي‌دهد)

 

درمان فقر آهن كودكان

با كمك گرفتن از مكمل‌‌ها ‌مي‌توانيد فقر و كمبود آهن را در كودكان و فرزندتان از بين ببريد. البته فراموش نكنيد مصرف اين مكمل‌‌ها بايد زير نظر پزشك صورت گيرد. حتما مقاله تغذيه سالم كودكان را هم بخوانيد.

1. مكمل‌‌هاي آهن

مكمل‌‌هاي آهن به صورت قرص و قطره وجود دارند. معمولا قطره آهن براي نوزادان و قرص آهن براي كودكان بزرگتر تجويز ‌مي‌شود. اين مكمل‌‌ها حتما بايد زير نظر پزشك مصرف شوند چون مصرف كم يا زياد آهن ‌مي‌تواند آسيب زننده باشد. عموما تصور ‌مي‌شود كه قطره آهن دندان‌‌هاي كودك را خراب ‌مي‌كند اما در واقع اگر شما نحوه درست دادن قطره آهن به كودك را ياد بگيريد، اين اتفاق هرگز نمي‌افتد.

2. منابع غذايي آهن

براي پيشگيري و درمان فقر و كمبود آهن در كودكان بهتر است منابع غذايي سرشار از آهن را بشناسيد و در رژيم غذايي فرزند خود آن‌‌ها را قرار دهيد. بهترين منابع غذايي آهن عبارتند از:

-جگر
-گوشت قرمز
-ماهي
-تخم مرغ
-حبوباتي مانند لوبيا و عدس
-ماكاروني و برنج
-نان سبوس دار
-غلات صبحانه
-اسفناج
-كشمش و قيصي
-سيب زميني با پوست

براي آشنايي بيشتر با ساير مواد غذايي سرشار از آهن كليك كنيد.

نكاتي براي پيشگيري از كم خوني كودك

پيشگيري از فقر و كمبود آهن در كودكان بهتر از درمان آن است. شما با پيشگيري از فقر آهن ‌مي‌توانيد كودكي سالم و شاد داشته باشيد. براي پيشگيري از كمبود آهن اين نكات را رعايت نماييد:

_پس از 4 ماهگي با مشورت پزشك مصرف مكمل آهن را براي نوزاد خود شروع كنيد.

_اگر نوزاد شما شير خشك مصرف ‌مي‌كند، شير خشك‌‌هاي غني شده با آهن را براي او تهيه كنيد.

_در غذاي كمكي نوزاد منابع غذايي آهن را قرار دهيد.

_منابع آهن را با منابع ويتامين ث به كودك خود بدهيد.

_ پيش از يك سالگي به كودك شير گاو ندهيد و پس از آن هم در دادن شير گاو به كودك زياده روي نكنيد. براي دادن شير پاستوريزه به كودك با يك فرد متخصص مشورت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كمبود آهن در كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

كدام يك از منابع گياهي يا حيواني براي كمبود آهن كودكان بهتر است؟

آهن موجود در منابع حيواني مانند گوشت قرمز در بدن كودكان بهتر جذب ‌مي‌شوند.

چه موادي به جذب بهتر آهن كمك ‌مي‌كنند؟

خوراكي‌‌هاي سرشار از ويتامين ث مانند پرتقال، كيوي، گوجه فرنگي، فلفل دلمه‌اي، بروكلي، توت فرنگي، طالبي و… باعث جذب بهتر آهن مي‌شوند.

چه موادي جذب آهن را دچار مشكل ‌مي‌كنند؟

مواد داراي كافئين مانند چاي، قهوه و همچنين شير گاو در فرايند جذب آهن اختلال ايجاد مي‌كنند.

منبع: كمبود آهن در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كمبود آهن در كودكان،
موضوع:
[ ۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۵:۵۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

نيازهاي عاطفي زنان باردار شايد كمتر مورد توجه بوده باشد. بارداري براي زنان از حساس‌ترين دوره‌هاي زندگي به شمار مي‌رود. حالات هيجاني و نيازهاي عاطفي دوران بارداري زنان نسبت به زمان‌هاي ديگر قابل‌توجه‌تر است؛ زيرا مي‌تواند تأثيرات عميق و پابرجايي بر مادر و كودك او بگذارد. لذا بايد در اين دوران اين نيازها توسط اعضاي خانواده و به ويژه همسر آنان شناسايي‌ و رفع شود. مردان با برآورده كردن نيازهاي همسرشان و ارتباط با جنين براي پدر شدن آمادگي بيشتري خواهند داشت. در صورتي كه سوالي در ارتباط با نيازهاي عاطفي زنان باردار داريد حتما از مشاوره بارداري ني ني مايند استفاده نماييد.

منبع: نيازهاي عاطفي زنان باردار

نيازهاي عاطفي زنان باردار

دوران بارداري يكي از سخت‌ترين دوره‌هاي زندگي زنان است. در اين دوره كه به‌طورمعمول 9 ماه به طول مي‌انجامد، زنان دستخوش تغييرات جسمي و هورموني زيادي مي‌شوند. همچنين تغييرات خلقي و تحولات روحي و رواني متنوعي در اكثر خانم‌هاي باردار قابل پيش‌بيني است. رفع نيازهاي عاطفي زنان باردار اهميت زيادي در سلامت او و فرزندش دارد. شايد زنان به‌واسطه اضطراب ناشي از تولد فرزند سالم و مشكلات بعد از زايمان، ازنظر عاطفي شكننده‌تر مي‌شوند. لذا از خانواده خود و به‌ويژه همسرشان توقع توجه و همدلي بيشتري دارند.

علل تغيير در نيازهاي عاطفي زنان باردار

ازجمله دلايلي كه براي تغيير در نيازهاي بانوان باردار، به‌ويژه نيازهاي عاطفي آن‌ها مي‌توان اشاره كرد، عبارتند از:

ترس و اضطراب

از اولين احساساتي كه بعد از آگاهي از بارداري تجربه مي‌شود، احساس اضطراب و نگراني نسبت به آينده است. با ورود شخصي جديد به زندگي كه در ابتدا تمام مسئوليت‌هايش به عهده ديگران است، روال زندگي گذشته دچار تحولات اساسي مي‌شود. ازجمله تغييرات در وضعيت مالي و اقتصادي است كه براي عده‌اي از خانواده‌ها مسئله آفرين مي‌باشد.

همچنين نگراني مادر به بحث نحوه پرورش كودك و سبك مناسب فرزندپروري خود نيز گسترش مي‌يابد. زناني كه در انتظار تولد اولين فرزند خود هستند اغلب به خاطر اينكه احساس مي‌كنند بي‌تجربه‌اند بيشتر احساس ناتواني را تجربه مي‌كنند. همسر با درك و برطرف كردن نيازهاي عاطفي زنان باردار عبور از اين دوران را راحت تر مي‌كند.

افسردگي

تغييرات جسمي و افزايش وزن در بين بانوان نسل جديد مسئله بسيار مهمي است. اين موضوع روي اعتمادبه‌نفس آن‌ها تأثير دارد و نبايد آن را ناديده گرفت. اين موارد به‌علاوه تغييرات هورموني كه به دليل باردار بودن در بدن زنان رخ مي‌دهد باعث ايجاد حالات افسردگي مي‌شود. گاهي اين وضع به‌قدري قابل‌توجه است كه در گذشته در طبقه‌بندي مشكلات رواني بررسي مي‌شد.

براي كسب اطلاعات بيشتر درباره علت تغيير خلق و خوي زن باردار كليك كنيد.

انواع نيازهاي عاطفي زنان باردار

ازجمله نيازهاي عاطفي زنان باردار كه نيازمند توجه اعضاي خانواده و به‌ويژه پدر خانواده است، عبارت‌اند از:

نياز به حمايت اطلاعاتي

با افزايش آگاهي در مورد بچه‌داري و نيز گرفتن اطلاعات از مادراني كه قبلاً تجربه فرزند پروري موفق را داشته‌اند مي‌تواند از اضطراب و دلهره تازه مادران به نحو قابل‌توجهي بكاهد.

حمايت و كمك در كارهاي منزل

به دليل شرايط جسمي زنان، انجام برخي از كارهاي منزل دشوارتر از قبل مي‌گردد. همچنين شرايط روحي و رواني بانوان در اين دوره ممكن است باعث كاهش حوصله و خستگي رواني آن‌ها نسبت به ساير فرزندان گردد. لازم است پدر خانواده و نيز فرزنداني كه به سني مناسب براي كمك كردن رسيده‌اند، در اين موارد همراهي و كمك كنند. نيازهاي عاطفي زنان باردار محدود به كلام نمي‌شود. حمايت فيزيكي شما تاثير زيادي خواهد داشت.

حمايت‌هاي عاطفي

همدلي كردن و شنيدن احساساتي كه مادر باردار تجربه مي‌كند، به‌تنهايي هيجانات ناخوشايندي را كه در اين دوره تجربه مي‌كند را به‌طور چشمگيري كاهش مي‌دهد.

حمايت اجتماعي

در مورد زنان شاغلي كه به دليل بارداري از فضاي اجتماع و محيط كاري دور مي‌شوند، ممكن است احساس كسالت و رخوت گزارش شود. در اين موارد لازم است همسر آن‌ها با درك شرايط جسماني مادر، زمينه را براي برقراري ارتباطات اجتماعي او با دوستان و عزيزانش فراهم كند. همچنين حضور پررنگ و مؤثر خود او در كنار همسرش باعث بهبود احساس كسالت او مي‌گردد.

نياز به محبت و توجه

يكي از نيازهاي هميشگي زوجين، نياز به توجه و محبت از جانب همسر و خانواده خود است. نيازعاطفي زنان باردار بيشتر نيز مي‌شود. حساسيت و شكنندگي در اين دوره بيشتر از قبل است و كوچك‌ترين بي‌توجهي ممكن است باعث رنجش‌هاي عميقي در آن‌ها شود. برعكس، محبت و مراقبت از جانب عزيزان مي‌تواند براي آن‌ها آرام‌بخش بوده و باعث افزايش قوت قلب اين مادران گردد. كارهايي ازجمله ابراز علاقه، هديه دادن يك شاخه گل، تماس‌هاي تلفني محبت‌آميز و… موثر هستند.

نياز به رابطه جنسي

داشتن رابطه جنسي از پايه‌هاي اساسي صميميت در بين زوجين است و صميميت نيز يكي از نيازهاي بانوان باردار است. عده‌اي با اين نگراني كه داشتن رابطه جنسي در طول دوران حاملگي ممكن است باعث وارد آمدن آسيب‌ها و صدماتي به جنين گردد، به‌طور كامل از اين رابطه خودداري مي‌كنند. اين در حالي است كه فقط زماني كه شرايط پزشكي مادر مناسب نباشد، بر طبق دستور و ممنوعيت خود پزشك، چنين اقداماتي لازم است.

بنابراين در دوره بارداري علاوه بر نوازش‌هاي غيرجنسي، داشتن رابطه‌ جنسي نيز با شرايطي كه پزشك متخصص پيشنهاد مي‌دهد، مي‌تواند براي رفع نياز عاطفي زنان باردار صورت گيرد. براي آشنايي با نحوه برقراري رابطه جنسي در دوران بارداري كليك كنيد.

نتايج برطرف نشدن نيازهاي عاطفي دوران خاص بارداري

درصورتي‌كه نيازهاي عاطفي مادر و زنان باردار به شيوه‌هاي مناسب پاسخ داده نشود، هيجانات و احساسات خانم، احتمالا پايدار مي‌شود. براي مثال ممكن است نشانه‌هاي اضطراب يا افسردگي حتي بعد از گذشتن چند سال از تولد كودك نيز در مادر نمايان باشد. همچنين عزت‌نفس خدشه‌دار شده مي‌تواند روي عملكردهاي مختلف مادر در ابعاد اجتماعي، فرهنگي، شغلي و… زن جلوه‌گر شود.

حتي گاهي شرايط و مشكلات روحي به‌جامانده از دوران بارداري در زنان، ممكن است باعث بروز مسائلي در زندگي زناشويي و روابط بين زوجين گردد.

لازم به ذكر است شرايط روحي و هورموني مادران به‌طور مستقيم روي جنين تأثير مي‌گذارد؛ بنابراين تلاش براي كاهش اين وضعيت‌هاي ناخوشايند در مادر باعث كاهش احتمال رخداد مشكلات رواني در كودكان مي‌گردد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نيازهاي عاطفي زنان باردار مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

نيازهاي عاطفي زنان باردار چيست؟

زنان باردار

منبع: نيازهاي عاطفي زنان باردار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۲:۵۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی