نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

آيا از ويژگي‌هاي پدر خوب بودن اطلاع داريد؟ شايد به مانند خانم‌ها آقايان آرزوي بچه‌دار شدن نداشته باشند، اما هر مردي بعد از تولد فرزندش احساس متفاوت پدر شدن را درك مي‌كند. گاه پدران براي آنكه بتوانند اين وظيفه را به بهترين نحو انجام دهند، دچار افراط و تفريط‌هايي مي‌شوند كه به جاي كمك به تربيت و رشد فرزندشان موجبات آسيب او را فراهم مي‌كنند. بنابراين به پدران نيز توصيه مي‌شود حتما دانش خود را در ارتباط با فرزندانشان افزايش دهند و تمام مسئوليت فرزندپروري را به عهده مادر نگذارند. براي آشنايي با نقش پدر در تربيت فرزندان كليك كنيد.

منبع: پدر خوب بودن به چه پيش زمينه هايي نياز دارد؟ | ويژگي هاي پدر خوب

پدر خوب بودن چه اهميتي دارد؟

در بيشتر توصيه‌هاي تربيتي متخصصان و كارشناسان به رفتار مادران تمركز مي‌كنند. در اين ميان تا حد زيادي نقش پدران و چگونگي پدر خوب بودن ناديده گرفته مي‌شود. اين در حالي است كه نحوه پاسخ دهي پدران به نيازهاي هيجاني فرزندان مي‌تواند در نحوه شكل گيري عقايد، باورها و احساسات آن‌ها نقش بسيار تاثيرگذاري داشته باشد.

براي مثال بررسي‌هاي روانشناسي نشان مي‌دهند دريافت حمايت كافي از جانب پدر در دوران رشد به افزايش اعتماد به نفس فرزندان كمك مي‌كند و سلامت روان آن‌ها را در جنبه‌هاي مختلف بالا مي‌برد. در همين راستا بسيار اهميت دارد كه پدران نيز با توصيه‌هاي تربيتي آشنا باشند و بتوانند نقش فعالي در پرورش فرزند خود ايفا كنند. براي آشنايي بيشتر با مباحث آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

پدر خوب بودن را در خود ايجاد كنيد

براي آنكه بتوانيد پدر خوبي براي فرزند خود باشيد لازم است در اين زمينه آموزش ببينيد و مهارت‌هاي لازم را در خود ايجاد كنيد. در ادامه از منظر روانشناسي به ارائه چند راهكار براي ايفاي نقش يك پدر خوب پرداخته‌ايم. در صورتي كه در اعمال ويژگي‌هاي زير دچار دشواري شده‌ايد، حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده بفرماييد.

1- سلامت و منفعت فرزند خود را در اولويت قرار دهيد

پس از اينكه فرزند شما به دنيا مي‌آيد بايد بتوانيد روحيه فداكاري و تعهد را در خود تقويت كنيد. در همين راستا لازم است هميشه سلامت و منفعت فرزندتان را در اولويت قرار دهيد و عادت‌هاي نادرست خود را كنار بگذاريد. براي مثال ممكن‌است تا قبل از به دنيا آمدن كودك بتوانيد هرجايي سيگاربكشيد يا رفتارهاي تغذيه‌اي نامناسبي داشته باشيد. اما پس از تولد فرزندتان بايد عادات خود را تغيير دهيد. رفتارهاي بالغانه‌تري از خود نمايش دهيد. چرا كه انجام كارهايي نظير سيگار كشيدن به سلامت جسماني كودك آسيب مي‌رساند و از منظر روانشناختي نيز الگو برداري منفي خواهد كرد.

2- منبعي براي احساس امنيت و مراقبت باشيد

يك پدر خوب با مراقبت درست و به جا احساس امنيت را در فرزند خود ايجاد مي‌كند. در همين راستا لازم است كه همواره به فرزندتان نشان دهيد از او حمايت مي‌كنيد و تحت هر شرايطي در كنار او خواهيد ماند. حمايت و مراقبت شما بايد نامشروط باشد. براي مثال اگر كودك كار بدي انجام داد به او نگوييد كه ديگر پدر او نيستيد يا مراقبت خود را قطع خواهيد كرد. اين كار احساس اضطراب زيادي را به بچه‌ها منتقل مي‌كند و مي‌تواند زمينه ساز بروز آسيب‌هاي روان شناختي مختلف در آن‌ها شود.

3- براي پدر خوب بودن زمان‌هاي مشتركي را با فرزندتان بگذرانيد

بسياري از پدرها زمان به خصوصي را براي بودن در كنار فرزندشان اختصاص نمي‌دهند و همه وظايف را به مادر محول مي‌كنند. همين امر باعث مي‌شود كه از كودكي صميميت چنداني بين پدر و كودك شكل نگيرد. براي تقويت ارتباط والد فرزندي لازم است زمان‌هاي مشتركي را با فرزندتان بگذارنيد. در اين زمان مي‌توانيد به انجام يك بازي بپردازيد يا فعاليت‌هايي نظير خواندن كتاب يا ديدن يك برنامه كودكانه را در برنامه خود قرار دهيد.

4- عواطف خود را نشان دهيد

بسياري از مردان از ابراز احساسات و هيجانات خود مي‌هراسند و فكر مي‌كنند اگر عواطف‌شان را به كودك نشان دهند جذبه خود را نزد او از دست مي‌دهند. اين در حالي است كه فرزندان تنها به پرورش احساس دلبستگي با مادر نياز ندارند و برقراري رابطه عاطفي با پدر نيز در سلامت روان آن‌ها تاثير مي‌گذارد. در نتيجه لازم‌است كه تلاش‌كنيد گاهي اوقات در مورد احساس محبتي كه به فرزندتان داريد صحبت كنيد يا با انجام اعمالي نظير در آغوش‌كشيدن و نوازش عشق‌تان را نشان دهيد.

5- رفتار خوبي با همسرتان داشته باشيد

يكي از مهم‌ترين خصوصيات براي پدر خوب بودن اين است كه بتواند رفتار شايسته‌اي با همسر خود داشته باشد. چرا كه پدر به عنوان يكي از مهم‌ترين الگوهاي زندگي كودك مي‌تواند در رفتار او با مادرش نقش بسزايي داشته باشد. همچنين بدرفتاري با مادر با تاثيرگذاري در خلق او منجر به تجربه تنش و اضطراب زيادي در كودك‌شده و زمينه بروز انواع مشكلات رواني را فراهم مي‌كند.

6- در زندگي و تصميمات او نقش داشته باشيد

كنترل بيش از حد و بر عكس سپردن همه تصميمات به كودك با مفهوم پدر خوب بودن در تضاد است. شما به عنوان پدر بايد از زندگي، خواسته‌ها و نيازهاي او اطلاع داشته باشيد. فرزندتان در هر سني به حضور شما نياز دارد. برخي از پدران امور كودك خردسالشان را كاملا به مادر واگذار مي‌كنند. در حالي كه پدر خوب در هر برهه زماني بايد نسبت به اتفاقات و تصميماتي كه براي فرزندش گرفته مي‌شود نقش داشته باشد.

براي مثال مادر به دنبال لباسي مناسب مهماني براي دختر 5 ساله اش است. از پدر دخترش مي‌خواهد در مورد خريد لباس نظر دهد و همراه آنان باشد. اما در عوض پدر مي‌گويد: “اين مسائل به من ارتباطي نداره، هر چي خودتون دوست داري بخر، فقط پول اگر كم آوردي بگو برات كارت به كارت كنم”. اين دست رفتارها از چنين پدري در موقعيت هاي ديگري نيز ديده مي‌شود. در طول زمان متوجه پيامدهاي آن خواهيد شد.

7- پدر خوب با فرزندانش بازي مي كند

شايد شما هم ديده‌باشيد كه در برخي خانواده‌ها با ورود پدر، بچه‌ها بايد آرام باشند. چرا كه پدر از سر و صدا آزرده مي‌شود. پدر خوب بودن تنها به معناي تامين نيازهاي مادي فرزند نيست. القاي احساس شادي از جانب پدر نيز ضرورت دارد. بازي راهي براي برقراري ارتباط با كودك و نوجوان است. پدر به واسطه بازي قادر به تربيت آن‌ها مي‌باشد. كافي‌است بعد از كمي استرحت با فرزندتان بازي كنيد. و يا حداقل به آن‌ها اجازه بازي در كنارتان را دهيد.

8- پدر خوب مستقل بودن را ياد مي دهد

پدر خوب بودن به معناي تن پرور بارآوردن كودك نيست. شما بايد در كنار رفع نيازهايش، به او استقلال را نيز بياموزيد. پدر خوب مي‌داند كه بايد به نيازهاي فرزندش رسيدگي كند. اما گاهي اين رفتار باعث وابستگي بيش از حد و ناتواني فرزند در رفع نيازهاي فردي خودش مي‌شود. شايد بگوييد او هنوز بچه‌اس و وقت براي يادگيري استقلال وجود دارد. در حالي كه شما براي تربيت و آموزش چنين مفاهيمي وقت زيادي نداريد. شخصيت فرزند شما در سال‌هاي اوليه (5سال اول) زندگي او شكل مي‌گيرد. پس براي آموزش منتظر بلوغ و بزرگ شدنش نباشيد.

براي آشنايي با جديدتري روش هاي تربيت فرزند كليك كنيد.

9- از خانم تان مشورت بگيريد

در اكثر خانواده‌ها مادر وقت بيشتري با فرزندان مي‌گذارد. پس طبيعتا مادر از خلق و خو و وضعيت فرزندان اطلاع دقيق‌تري دارد. پس پدر خوب با مادر در مورد فرزندانش مشورت مي‌كند. براي مثال پدر قصد وقت گذراني با پسر 11 ساله اش دارد، و بدون مشورت او را به شهربازي مي‌برد. در حالي كه فرزندش علاقه زيادي به استخر دارد.

10- در دسترس باشيد و به او اجازه مشاركت بدهيد

پدر خوب بودن كار آساني نيست. شما علاوه بر رسيدگي به كارهاي خودتان بايد به امور فرزندتان نيز برسيد. برخي پدران به واسطه شغل‌شان زياد در منزل حضور ندارند. اما دليل خوبي براي در دسترس نبودن نيست. پدر خوب راهي براي در دسترس بودن ايجاد مي‌كند. در قدم بعدي چه خوب اگر او را در برخي امور مشاركت دهيد. براي مثال اگر راننده تاكسي هستيد، از او بخواهيد كه هر از گاهي در رسيدگي به خودرو كمك‌تان كند. و يا امور پيچيده تر را پله پله به او ياد بدهيد. اين گونه حس مسئوليت پذيري را نيز در او افزايش خواهيد داد.

براي دريافت مشاوره در زمينه پدر خوب بودن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا رابطه پدر و فرزند در دوران نوجواني قابل بهبودي است؟

بله، در جلسات مشاوره كودك و نوجوان مي‌توانيد از يك درمانگر براي حل مشكلات و ارتقاي كيفيت روابط خود كمك بگيريد.

آيا اختلاف پدر با مادر مي‌تواند در رابطه او با فرزند تاثير بگذارد؟

در شرايطي كه پدر و مادر رابطه خوبي ندارند كودكان اغلب احساس اضطراب كرده و نوعي دوگانگي را در درون خود تجربه مي‌كند. اين مسئله رابطه والد فرزندي را نيز تحت تاثير خود قرار مي‌دهد.

منبع: پدر خوب بودن به چه پيش زمينه هايي نياز دارد؟ | ويژگي هاي پدر خوب


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۱۸:۰۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

مصرف دارو در بارداري بايد با احتياط زيادي صورت بگيرد، چرا كه بسياري از داروها از طريق جريان خون وارد بدن جنين شده و به فرايند رشد او آسيب مي‌زنند. در نتيجه در مواجهه با هرگونه بيماري در دوران حاملگي پيش از هر اقدامي ابتدا با يك متخصص مشورت كرده و زير نظر او از دارو استفاده نماييد. متاسفانه مادران زيادي سهوا و به دليل عدم آگاهي به جنين آسيب زده و موجب ناراحتي‌هاي طولاني مدت براي فرزندشان شده‌اند. پس مادران براي حفظ سلامت و امنيت جنين بايد آموزش‌هاي لازم قبل و بعد از بارداري را دريافت نمايند. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: مصرف دارو در بارداري چه ضرر هايي دارد؟

مصرف كدام دارو ها در بارداري مجاز هستند؟

تعيين اينكه چه داروهايي كاملا در دوران بارداري مجاز و بي خطر هستند امر دشواري است. چرا كه اكثر داروها روي زنان باردار آزمايش نشده‌اند. در نتيجه نمي‌توان به طور قطعي در مورد عوارض آن‌ها بر دوران حاملگي نظر داد. اما به طور كلي يكسري داروها هستند كه در طول ساليان سال توسط زنان باردار مورد استفاده قرار گرفته‌اند و عوارض عمومي خاصي را نشان نداده‌اند، از جمله اين داروها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • استامينوفن براي تب يا دچار شدن به دردهاي شديد
  • پني سيلين و برخي ديگر از آنتي بيوتيك‌ها
  • برخي داروهاي مخصوص آلرژي نظير لوراتادين و ديفن هيدرامين
  • داروهاي مخصوص درمان HIV
  • برخي از داروهاي كنترل فشار خون
  • اكثر داروهاي مرتبط با بيماري آسم
  • برخي از داروهاي ضدافسردگي

با وجود اينكه اين داروها در اكثر موارد منجر به بروز عوارض خاص نمي‌شود با اين حال هرگز نبايد به طور سرخود به مصرف آن‌ها بپردازيد. چرا كه متخصص بايد نوع دارو را متناسب با شرايط جسماني مادر و جنين تعيين كرده و با در نظر گرفتن مزايا و معايب تجويز شود.

بيشتر بخوانيد: مصرف متادون در بارداري

مصرف كدام دارو ها در بارداري غير مجاز هستند؟

طي بررسي‌هاي انجام شده در مطالعات پژوهشي، يافته‌ها نشان مي‌دهند كه مصرف برخي داروها احتمال بروز نواقص مادرزادي را افزايش مي‌دهند. در نتيجه مصرف آن‌ها توصيه نمي‌شود. با اين حال در برخي شرايط قطع دارو از مصرف آن عوارض شديدتر و خطرناك‌تري به همراه دارد.

براي مثال زماني كه مادر دچار بيماري صرع است، استفاده از داروهاي ضدتشنج بايد ادامه داده شود، چرا كه حملات تشنج مي‌توانند براي مادر و فرزندش خطرات جبران ناپذيري را به همراه داشته باشد. در نتيجه صرفا براساس اينكه يك دارو براي بارداري مجاز يا غير مجاز است نميتوان در مورد مصرف آن تصميمگيري كرد. به همين خاطر لازم است كه حتما زير نظر يك متخصص قرار داشته باشيد.

داروهاي غير مجاز بدون نسخه

برخي داروها اغلب بدون نسخه در دسترس عموم قرار دارند كه ممكن است براي جنين خطرناك بوده و ريسك بروز نواقص مادرزادي را افزايش مي‌دهند. از جمله اين داروها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • داروهاي سرماخوردگي و ضد سرفه كه حاوي ماده گايفنسين هستند (از مصرف داروهاي حاوي اين ماده به خصوص در سه ماه اول بارداري بايد خودداري شود).
  • داروهاي مسكن قوي نظير آسپرين، ايبوپروفن و ناپروكسن
  • بيسموت سابساليسيلات با نام تجاري پپتو بيسمول كه براي درمان ناراحتي‌هاي گوارشي استفاده مي‌شود.
  • داروهاي ضد احتقان نظير فنيل افرين يا سدودافدرين (مصرف اين داروها به خصوص در سه ماه اول بارداري ممنوع مي باشد).

براي كسب اطلاع بيشتر درباره عوارض اعتياد در بارداري كليك كنيد.

دارو هاي تجويزي غير مجاز در بارداري

برخي از داروها كه اغلب با تجويز پزشك مصرف مي‌شوند براي دوران بارداري خطرناك هستند و مي‌توانند ريسك بروز نواقص مادرزادي را افزايش دهند. به همين خاطر اگر قصد بچه دار شدن داريد يا هم اكنون باردار هستيد قبل از مصرف اين داروها حتما پزشك را مطلع سازيد.

  • داروي ضد آكنه ايزوترتينوئين. اين دارو به احتمال زياد ريسك بروز نواقص مادرزادي را افزايش مي‌دهد، در نتيجه مصرف آن در حاملگي ممنوع مي‌باشد.
  • داروهاي بازدارنده ACE كه فشار خون را پايين مي‌آورند. نظير بنازپريل و ليزينوپريل.
  • برخي از داروهاي كنترل كننده تشنج نظير والپروئيك اسيد
  • بعضي از آنتي بيوتيك‌ها مانند داكسي سايكلين و تتراسايكلين
  • متوتركسات گاهي اوقات براي درمان آرتروز استفاده مي‌شود
  • وارفارين (يا همان كومادين) كه به جلوگيري از لخته شدن خون كمك مي‌كند.
  • ليتيوم كه براي درمان افسردگي دو قطبي استفاده مي‌شود.
  • آلپرازولام (يا همان زاناكس)، ديازپام ( واليوم) و برخي ديگر از داروهايي كه براي درمان اضطراب استفاده مي‌شوند.
  • پاروكستين (Paxil). اين دارو براي درمان افسردگي و برخي ديگر از مشكلات روانشناختي استفاده مي‌شود.

مصرف دارو در بارداري | توصيه هايي براي مادران 

مادران در طول دوره بارداري ممكن است براي حفظ سلامت خود يا جنين به مصرف برخي داروها نياز پيدا كنند. در همين راستا در نظر گرفتن توصيه‌هاي زير بسيار ضروري است. پيشنهاد مي‌شود تا مقاله خطرات بارداري را بخوانيد.

نكاتي كه قبل و در طول بارداري بايد در نظر بگيريد

  • اگر هنوز باردار نشده ايد يا در حال برنامه ريزي براي بچه دار شدن هستيد و در عين حال نياز به مصرف داروي خاصي داريد، بايد از قبل اين مسئله را با پزشك خود در ميان بگذاريد. متخصص به شما در مورد مزايا و معايب داروهايي كه مصرف مي‎كنيد اطلاعات داده و كمك مي‌كند تا بتوانيد بهترين تصميم را در اين زمينه بگيريد.
  • اگر دچار بيماري مزمن يا عودكننده خاصي هستيد كه به مصرف دارو در بلند مدت نياز دارد، بايد در مورد نحوه مصرف آن‌ها در دوران بارداري از متخصص سوال بپرسيد. چرا كه در بسياري از موارد ممكن است نياز باشد در طول حاملگي در نوع داروي مصرفي تغييراتي ايجاد نماييد تا از صدمات احتمالي به جنين پيشگيري شود.
  • در طول دوران بارداري هرگز به طور سرخود مصرف داروهاي خود را قطع نكنيد. همان طور كه شروع مصرف بايد زير نظر متخصص باشد، نحوه كنار گذاشتن داروها نيز بايد طبق دستور العمل پزشك انجام شود.

پيشنهاد مي‌شود حتما درباره تاثير مواد شيميايي در بارداري نيز مطالعه كنيد.

مصرف ويتامين ها در بارداري

مصرف مكمل‌ها در دوران بارداري لازم است. با اين حال هيچ گونه داروي مكمل شيميايي يا حتي گياهي را نيز قبل از مشورت با يك متخصص استفاده نكنيد. زناني كه قصد باردار شدن دارند و آنهايي كه باردار هستند بايد از يك مولتي ويتامين استفاده كنند كه داراي اسيد فوليك باشد.

مصرف اسيد فوليك قبل حاملگي و در هفته‌هاي اول بارداري از اهميت بيشتري برخوردار است، زيرا از برخي نقايص مادرزادي جلوگيري مي‌كند. در همين راستا با پزشك يا ماما درمورد اينكه كدام نوع ويتامين را بايد مصرف كنيد صحبت نماييد. در بعضي موارد، پزشكان و ماماها آهن اضافي يا اسيد فوليك اضافي تجويز مي‌كنند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا خوردن اسيد فوليك در بارداري ضروري است؟

بله، مصرف اسيد فوليك به خصوص در هفته هاي اول بارداري از نوافص مادرزادي پيشگيري مي‌كند. براي دريافت بهترين مكمل با متخصص خود در ارتباط باشيد.

آيا مصرف داروي ضد افسردگي در دوران بارداري خطرناك است؟

برخي از داروهاي ضد افسردگي نظير پاروكستين ريسك بروز نواقص مادرزادي را افزايش مي‌دهند و برخي ديگر ايمن هستند. لازم است ابتدا از يك روانشناس كمك گرفته و درمان هاي غيردارويي را امتحان كنيد. در صورتي كه روانشناس تشخيص دهد نياز به مصرف دارو ضروري است بايد به كمك يك روان پزشك مناسب‌ترين دارو تجويز شود.

منبع: مصرف دارو در بارداري چه ضرر هايي دارد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۳۴:۱۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آيا جنين صداي پدر خود را مي شناسد ؟ واكنش جنين به صداي پدر فرق دارد ؟ ارتباط پدر با جنين موضوع مهمي است كه بسياري از پدران به آن بي‌توجه هستند. البته تا زماني كه مادر باردار است، تصور پدران اين است كه آن‌ها نقشي در رشد و نمو جنين ندارند و فقط مادر مي‌تواند با او در ارتباط باشد. در حالي كه مطالعات خلاف اين موضوع را نشان مي‌دهد و بهتر است پدران ارتباط خود را با جنين قبل از تولد او تقويت كنند. ارتباط پدر با جنين ضمن اينكه پدر را براي پذيرش نقش جديدش آماده مي‌كند، در كاهش اضطراب مادر و ارتباط بهتر با فرزند پس از تولد نيز تاثيرگذار است. در ادامه همراه ما باشيد تا با شيوه‌هاي ارتباط پدر با جنين آشنا شويد. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد.

منبع: ارتباط پدر با جنين | واكنش جنين به صداي پدر | آيا جنين صداي پدرش را مي شناسد

ارتباط پدر با جنين

به محض اينكه يك زوج متوجه مي‌شوند فرزندي در راه دارند، مادر تقريبا از همان روزهاي ابتدايي شكل‌گيري جنين احساس مادري دارد و با جنين ارتباط برقرار مي‌كند. اما اين نوع ارتباط براي پدر كمي غير قابل درك است و واقعا تا زماني كه فرزند متولد نشود، احساس پدر بودن نمي‌كند. 

در هفته سي‌ام بارداري، جنين توانايي شنيدن صداي اطراف و همينطور صداي پدر و مادرش را دارد و حتي مي‌تواند صداي پدر و مادر خود را از يكديگر تشخيص دهد. بنابراين اين زمان بهترين موقع براي شكل‌گيري ارتباط پدر با جنين مي‌باشد. 

بسياري از پدران زماني كه همسرشان باردار است، از حرف زدن با جنين خجالت مي‌كشند و يا اصلا نمي‌دانند چگونه بايد با او ارتباط برقرار كنند. به همين دليل در ادامه قصد داريم به راه‌هاي ارتباط پدربا جنين بپردازيم.  براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

راه‌هاي ارتباط پدر با جنين

هر كس روشي براي برقراري ارتباط با ديگران دارد، پدر بودن و نحوه برقراري ارتباط با فرزندان نيز در مورد هر كس متفاوت است و شما مي‌توانيد روش به خصوص خودتان را داشته باشيد. اما گاه ميبينيم مردان به نسبت همسرشان نمي‌توانند ارتباط خوبي با فرزندان بگيرند، اين موضوع در ارتباط با دوران جنيني نيز صدق مي‌كند. پس پيشنهاد مي‌شود كه مردان نيز از همين دوران به مانند مادر تلاش بر برقراري اين رابطه كنند. در ادامه براي ارتباط پدر با جنين راه‌هاي ارتباطي مختلفي را اشاره كرده‌ايم.

1.حرف زدن با جنين

معمولا مادرها وقتي باردار هستند، در زمان‌هاي مختلفي با جنين و فرزندي كه در شكم خود دارند، حرف مي‌زنند. اما واقعيت اين است كه فقط حرف زدن مادر با جنين كافي نيست و بهتر است پدر نيز از طريق صحبت كردن با او ارتباط برقرار كند.

به عنوان مثال وقتي همسرتان را مي‌بينيد و به او سلام مي كنيد به جنين نيز سلام كنيد و يا از حال و احوالپرسي ساده شروع كنيد و احساسات خود را در مورد او به زبان بياوريد.

يا زمان‌هايي را قبل از خواب در كنار همسرتان به صحبت كردن با جنين اختصاص دهيد و از جملات خوب و مثبت استفاده كنيد. مثلا مي‌توانيد به او بگوييد كه بي‌صبرانه منتظرش هستيد و از اينكه او را داريد خوشحاليد. توصيه مي كنيم مقاله حرف زدن با جنين را مطالعه نماييد. 

2. ارتباط پدر با جنين و پخش موسيقي ملايم

مي‌توان براي تاثيرگذاري بيشتر و ارتباط موثرتر پدر با جنين، از يك موسقي آرام نيز استفاده كرد. زمان‌هايي كه مي‌خواهيد با جنين در شكم مادر صحبت كنيد؛ يك موسيقي آرام نيز پخش كنيد. شايد درك اين موضوع سخت باشد ولي موسيقي آرام سبب مي‌شود كه جنين هوشيار شود و بتواند صداي پدر خود را تشخيص داده و به حافظه بسپارد.

3.خواندن كتاب داستان 

مطابق با تحقيقات، جنين با شنيدن صداي پدر واكنش زيادي نشان مي‌دهد. به همين دليل پدر مي‌تواند با صداي آرام و با آرامش براي جنين كتاب بخواند. 

يك كتاب داستان خوبي را انتخاب كنيد و در كنار همسرتان براي جنين بخوانيد. بد نيست بدانيد كه جنين توانايي درك لحن شما را دارد بنابراين سعي كنيد براي تاثير مثبت بر روي او از لحن مناسب استفاده كنيد.

4.صدا كردن نام نوزاد

اگر قبل از به دنيا آمدن فرزندتان براي او نامي را انتخاب كرده‌ايد، پس زماني كه در حال صحبت با او هستيد، جنين را با نام صدا بزنيد. بنابراين پدر مي‌تواند در ابتداي صحبت‌هاي خود و ارتباط باجنين، از اسم نوزادش استفاده كند.

5.تنظيم لحن صدا

اصولا مردان داراي صداي خشن‌تري نسبت به زنان هستند. از آنجايي كه جنين توانايي درك لحن و تشخيص صداها را از يكديگر دارد، بهتر است وقتي در حال صحبت كردن با جنين هستيد؛ از لحن صداي مديريت شده‌تر و صداي ملايم‌تري استفاده كنيد. 

بنابراين زمان‌هايي كه احساس ناراحتي، غم، اندوه و يا عصبانيت داريد؛ بهتر است با جنين صحبت نكنيد و ارتباط با او را براي زماني كه حال بهتري داريد، موكول نماييد.

6.لمس شكم مادر

هر پدري براي اينكه همانند يك مادر، فرزند خود را قبل از تولد با تمام وجود احساس كند؛ مي‌تواند زماني كه در حال حرف زدن با جنين است و براي او كتاب مي‌خواند، شكم مادر را نيز لمس كند. 

لمس شكم مادر در زمان ارتباط پدر باجنين، احساس خوبي را در او ايحاد مي‌كند. از طرفي ديگر اين كار سبب مي‌شود پدر نيز بيش از گذشته احساس پدر بودن داشته باشد.

فوايد ارتباط پدر با جنين

ارتباط پدر با جنين داراي فوايد بسياري است كه در ادامه به برخي از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم :

  • سردرگمي پدر رفع مي‌شود و او پدر بودن را با تمام وجود احساس مي‌كند و مي‌تواند مسئوليت پذيرش پدر شدن را بر عهده بگيرد.
  • شنوايي جنين تقويت مي‌شود و او مي‌تواند بر روي صداي پدر و مادر خود تمركز كند. 
  • استرس و اضطراب هر سه نفر مادر، پدر و جنين كم‌تر مي‌شود.
  • ارتباط پدر با جنين، باعث بهبود رابطه پدر و مادر نيز مي‌گردد.

سخن پاياني

علاوه بر مادر، پدر هم داراي نقش بسيار مهمي در زندگي فرزند است. از همان روزهاي ابتدايي شكل‌گيري جنين ، پدر نيز همانند مادر بايد شروع به ايفاي نقش خود كند.

داشتن احساسات متناقص براي پدرها در روزهاي ابتدايي بارداري مادر، مي‌تواند طبيعي باشد و به مرور و با ارتباط با جنين از بين برود. زماني كه پدر با جنين ارتباط برقرار مي‌كند، به مادر نيز يك احساس امنيت خاطر و آرامش مي‌دهد. در صورتي كه با وجود روش‌هاي ارائه شده در اين مطلب نيز نمي‌توانيد به عنوان پدر با جنين ارتباط برقرار كنيد، از مشاوران ما در مركز مشاوره ني ني مايند كمك بگيريد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه ارتباط پدر با جنين مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك و نوجوان ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

پدر چگونه مي‌تواند با جنين ارتباط برقرار كند؟

پدر مي‌تواند از طريق صحبت كردن با جنين، كتاب خواندن، لمس شكم مادر و … با او ارتباط برقرار كند. بهتر است پدر شب‌ها قبل از خوابيدن و در هنگام صبح پس از بيدار شدن با جنين خود ارتباط برقرار كند.

آيا استفاده از موسيقي در ارتباط پدر با جنين موثر است؟

بله، استفاده از يك موسيقي آرام در زمان صحبت كردن پدر با جنين، او را هوشيارتر مي‌كند و باعث مي‌شود جنين بر روي صداي پدر تمركز بيشتري داشته باشد.

منبع: ارتباط پدر با جنين | واكنش جنين به صداي پدر | آيا جنين صداي پدرش را مي شناسد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۳۲:۲۱ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

سيگار كشيدن در شيردهي قطعا سيستم گوارش و ايمني كودك شما را تحت‌الشعاع قرار مي‌دهد. بسياري از مادران قبل از بارداري سيگار را ترك كرده‌اند (تبريك به شما). اما در دوران شيردهي شروع به مصرف سيگار مي‌كنند. مادران توجه داشته باشند، همانطور كه در دوران بارداري سيگار را براي جنين مضر مي‎دانيد، در زمان شيردهي نيز مقدار نيكوتين وارد خون‌شده و با گردش در اعضاي بدن بر شيردهي شما تاثير منفي مي‌گذارد. همچنين اثرات مخربي در سلامتي كودك شما مي‌گذارد. در ادامه به اهميت شيرمادر و اثرات مصرف سيگار در شيردهي پرداخته‌ايم. براي دريافت خدمات مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: سيگار كشيدن در شيردهي | نيكوتين چند ساعت در شير مادر مي ماند ؟

سيگار كشيدن يا شيردهي ؟

بهترين و اولين كاري كه يك مادر بايد براي فرزند خود انجام دهد شيردهي به نوزاد است. همانطور كه مي‌دانيد شير مادر فوايد فراواني در رشد و نمو نوزاد دارد. سرشار از پروتئين، فيبر، ويتامين، كلسيم و ساير مواد مغذي است. مادران با شير دهي به نوزاد آنزيم‌هاي گوارشي، آنتي اكسيدان ها و آنتي بادي بدن فرزندشان را تامين مي‌كنند. تغذيه با شير مادر به كودكان آرامش مي‎دهد و كمك به خواب راحت آن‌ها مي‌كند. در ادامه برخي از مهم‌ترين فوايد شيردهي مادر را شرح داده‌ايم.

  • قوي ترشدن سيستم ايمني
  • كاهش سرما خوردگي و بيماري تنفسي
  • كاهش عفونت گوش
  • كاهش مشكلات گوارشي از قبيل رفلاكس معده، اسهال و يبوست
  • كاهش ابتلا به SIDS
  • كاهش ابتلا به بيماري‌ها
  • وزن گيري مناسب
  • بهره هوشي بالاتر
  • كاهش چاقي در آينده
  • تماس عاطفي بين مادر و نوزاد

براي كسب اطلاع كامل حتما مقاله راهنماي شير دادن به نوزاد را بخوانيد.

تاثيرات سيگار كشيدن در شيردهي

سيگار كشيدن مادران در شيردهي باعث ورود نيكوتين در شير مي‌شود. اين نيكوتين وارد بدن نوزادشده و زمينه آلرژي و بيماري تنفسي را براي نوزاد ايجاد مي‌كند. مقدار نيكوتيني كه از شير مادر وارد مي‌شود 2 برابر بيشتر از مقداري است كه از بند ناف وارد مي‌شود. طبق پژوهش‌ها نوزاداني كه مادرشان هنگام شيردهي سيگار مصرف مي‌كرده‌اند. در ادرار و ليپيدهاي خوني‌شان نيكوتين مشاهده شده است. طبق بررسي‌ها سيگار كشيدن در شيردهي تغييرات زير را ايجاد مي‌كند.

  • مزه شير تغيير مي‌كند.
  • مقدار توليد شير كاهش مي‌يابد.
  • ريتم خواب تغيير مي‌كند.
  • خواب نوزاد كم مي‌شود.
  • مستعد سندرم مرگ ناگهاني نوزاد مي‌شود (SIDS).
  • تغيير الگوي رفتاري و افزايش شكم درد.
  • وزن گيري نامناسب
  • تغييرات خلقي (گريه زياد)

سيگار الكترونيك

طبق تحقيقات سيگارهاي الكترونيك 95 درصد ضررشان كمتر از سيگارهاي معمولي هستند. اما در سيگارهاي الكترونيك هم مانند مابقي سيگارها از نيكوتين و مواد شيميايي استفاده مي‌كنند. سيگارهاي الكترونيك نيكوتين را وارد جريان خون و روند شيردهي را مختل مي‌كند. براي آشنايي كامل با مراقبت هاي لازم نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

عوارض سيگار مادراني كه از شير خود نمي دهند

اگر مراقب مصرف سيگار خود باشيد و يا از شير خود به نوزاد ندهيد، بازهم دود به كودك شما مي‌رسد. اگر بيرون از خونه، در يك اتاق ديگر يا دور از كودك خود سيگار بكشيد، دود مانده روي لباس و پوست‌تان محيط را براي كودك آلوده مي‌كند.

  • نوزاداني كه در معرض دود سيگار هستند. بيشتر از بقيه نوزادان در معرض خطر مرگ ناگهاني هستند.
  • اين كودكان دچار آسم و بيماري هاي تنفسي مي‌شوند.
  • كودكان در معرض دود بيشتر مبتلا به اختلالات يادگيري، بيش فعالي و كم توجهي هستند.
  • تغذيه نوزاد دچار مشكل مي‌شود و رشد خوبي نخواهد داشت.
  • نوزادان در معرض دود مبتلا به اختلال خواب مي‌شوند.
  • دچار اسهال و استفراغ شديد مي‌شوند.

براي آشنايي بيشتر با عوارض و تاثير دود سيگار بر نوزاد كليك كنيد.

اقدامات لازم دوران شيردهي در صورت مصرف سيگار

مادراني كه توانايي ترك سيگار را ندارند، بازهم بهترين تغذيه نوزاد شير خودشان است. چرا كه شير مادر بهترين و مفيدترين تغذيه براي نوزاد است. در صورتي كه قادر به ترك‌سيگار نيستيد اقدامات زير را انجام دهيد.

  • حداقل 1 ساعت پس از مصرف سيگار به نوزاد شير بدهيد.
  • نزديك كودك‌تان سيگار نكشيد.
  • پس از مصرف سيگار لباس خود را تعويض و دستانتان را بشوريد.
  • پس از مصرف سيگار كنار كودك خود نخوابيد.
  • داخل فضاهاي بسته با حضور كودك سيگار نكشيد.
  • براي ترك سيگار به متخصص روانشناسي مراجعه كنيد.

چه مقدار نيكوتين از طريق شير به بدن نوزاد وارد مي شود؟

ميزان نيكوتين به مقدار مصرف سيگار مادران بستگي دارد. تعداد و فاصله زماني بين سيگارها نقش مهمي در انتقال نيكوتين به بدن نوزاد دارد. نيكوتين فعال ترين ماده در سيگار است. بنابراين مادران با مصرف سيگار از طريق شيردهي اين ماده شيميايي را به بدن نوزاد نيز منتقل مي‌كنند.

روش هاي ترك سيگار براي مادران شيرده

بهترين اقدام براي ترك سيگار قبل از بارداري است. اگر سلامتي خود و كودكتان براي شما حائز اهميت است به دنبال ترك سيگار باشيد. روش هاي متفاوتي براي ترك سيگار وجود دارد. با دريافت كمك از متخصصين روانشناس راه‌هاي ترك سيگار را آموزش ببينيد. براي ترك نياز به يك راهنما و انگيزه داريد.

كلام آخر

با اطلاعاتي كه از مطالعه مقاله بدست آورده‌ايد. متوجه اهميت سيگار نكشيدن در دوران شيردهي شده‌ايد. با مشورت با يك متخصص روانشناس و كسب اطلاعات، براي سلامت خود، كودك و اعضاي خانواده‌تان سيگار را ترك كنيد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهند. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره هاي زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اثرات سيگار كشيدن در شيردهي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

اگر نوزادم 1 ساعت پس از مصرف سيگار شير بخورد اثرات منفي تهديدش نمي‌كند؟

با فاصله انداختن بين شيردهي و مصرف سيگار اثرات مخرب كاهش مي‌يابند. اما دليل بر اين نيست كه نيكوتين وارد بدن كودك نمي‌شود.

ايا مصرف سيگار در رشد كودك تاثير گذار است؟

بله، در روند رشد كودك شما اختلال ايجاد مي‌شود. و در آينده تمام اثرات منفي را با خود به همراه دارد.

منبع: سيگار كشيدن در شيردهي | نيكوتين چند ساعت در شير مادر مي ماند ؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۲۹:۵۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

هفته بيست و ششم بارداري در سه‌ماهه‌سوم بارداري قرار دارد از اين جهت جنين و مادر تغييرات گسترده‌اي را تجربه مي‌كنند. هر چه از مدت زمان بارداري در سه‌ماهه‌سوم بيشتر مي‌گذرد جنين آمادگي بيشتري براي زندگي خارج از رحم را پيدا مي‌كند با اين حال هنوز در هفته26 نمي‌تواند بدون كمك دستگاه‌هاي پزشكي در خارج از رحم زنده بماند. وضعيت تكان خوردن و حركات جنين در اين هفته بسيار شدت پيدا مي‌كند و اين تكان خوردن‌ها و تغييرات مي‌تواند باعث ايجاد اضطراب و نگراني‌هايي براي مادر شود. به همين دليل آشنايي با تغييرات ايجاد شده در هفته بيست و ششم بارداري و راهكارهاي خود مراقبتي و مراقبت‌هاي پزشكي مورد نياز مي‌تواند باعث افزايش سلامت مادر و جنين و كاهش اضطراب‌ها و نگراني‌هاي احتمالي شود. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: هفته بيست و ششم بارداري

وضعيت جنين در هفته بيست و ششم بارداري

در هفته بيست و ششم بارداري وزن و قد جنين همچنان روند افزايشي دارد؛ به طوريكه قد نوزاد حدودا به 36 سانتي‌متر و وزنش حدودا به 760 گرم مي‌رسد. افزايش وزن جنين به دليل تكامل اندام‌هاي داخلي و خارجي بدن، استخوان‌ها، ستون فقرات و مغز است. در نتيجه در اين هفته جنين شباهت زيادتري را به يك نوزاد متولد شده پيدا مي‌كند. در اين هفته هماهنگي دست‌هاي جنين بيشتر مي‌شود و قابليت آن را دارد كه بتواند بدن خودش و محيط اطرافش با دقت بيشتري لمس كند. همچنين در اين هفته جنين‌ شروع به مكيدن انگشت شست خود مي‌كند. مكيدن انگشت شست مي‌تواند باعث تقويت عضلات فك و صورت جنين شود و مكيدن پستان در دوران نوزادي را راحت‌تر كند. مكيدن انگشت شست به دليل ايجاد رفلكس مكيدن رخ مي‌دهد.

دستگاه تنفسي و به مراتب حركات تنفسي جنين بهتر مي‎شود. در اين هفته وضعيت شنوايي كودك تقريباً كامل شده است و نسبت به صداي محيط اطرافش هوشيار‌تر مي‌شود. به طوريكه ممكن است با شنيدن يك صداي بلند حركات ناگهاني انجام دهد. از جالب‌ترين تغييراتي كه در اين هفته رخ مي‌دهد اين هست كه براي اولين جنين قابليت آن را دارد كه چشم‌هايش را باز و بسته كند و پلك بزند. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد.

وضعيت مادر در هفته بيست و ششم بارداري

همانند هفته‌هاي پيشين شكم مادر نسبت به گذشته بزرگ‌تر مي‌شود. هرچه كه جنين بزرگ‌تر مي‌شود انقباضات عضلات شكم بيشتر احساس مي‌شود اما اين يك مسئله نگران كننده نيست، زيرا كه با انقباضات زايمان فرق دارد. اين انقباضات ممكن است در طول روز چندين بار احساس شود. افزايش وزن جنين مي‌تواند سرعت حركات مادر را كاهش دهد و بر قفسه سينه و دستگاه گوارش مادر فشار بيشتري وارد كند. از اين هفته به بعد مادر بايد حواسش به علائم و تغييرات بدني‌اش باشد، به عنوان مثال برخي از مادران در اين هفته دچار افزايش فشار خون در بارداري مي‌شوند كه در چنين حالتي بهتر است به پزشك مراجعه كنند تا علت اين مسئله بررسي شود.

همچنين برخي از مادران ممكن است دچار ديابت شوند، ديابتي كه در دوران بارداري رخ مي‌دهد به دليل توليد ناكافي انسولين است كه منجر به افزايش سطح قند خون مي‌شود. ديابت در دوران بارداري معمولاً پس از زايمان به طور خود به خودي برطرف مي‌شود.  

عوارض شايع در هفته 26 بارداري براي مادر

تغييرات ايجاد شده در سه ماهه سوم بادراي مي‌تواند همراه با برخي عوارض براي مادران باشد. با اين حال همه افراد اين علائم و عوارض را تجربه نمي‌كنند. از اين جهت برخي از مادران در اين هفته ممكن است دچار عوارض احتمالي نظير درد عضلات مختلف بدن، خستگي، سوزش معده، انقباضات رحم، ورم پا، يبوست، سردرد و افزايش فشار خون شوند.

افزايش فشار خون مسئله‌اي است كه به طور طبيعي ممكن است در دوران بارداري رخ دهد، اما اگر اين افزايش فشار خون بيش از حد بود بايد به پزشك مراجعه كنيد. همچنين انقباضات رحم كه در اين دوران رخ مي‌دهد به دليل آماده شدن بدن براي زايمان است، با اين حال اگر انقباضات دردناكي را تجربه مي‌كنيد بهتر است با پزشك خود مشورت كنيد.

خودمراقبتي‌ها در هفته بيست و ششم بارداري

مراقبت‌هاي پزشكي

مشكلات و خطرات جدي مانند اختلالات ژنتيكي و وراثتي كه ممكن بود در ماه‌هاي قبل تشخيص داده شود ديگر در اين زمان وجود ندارد، هرچه از مدت زمان بارداري بيشتر مي‌گذرد خطرات دوران بارداري كمتر مي‌شود با اين حال بهتر است در ابتداي سه ماه سوم بارداري يك قرار ملاقات با پزشك خود داشته باشيد تا وضعيت جسماني خودتان و فرزندتان مورد بررسي و ارزيابي قرار بگيرد. ميزان وزن‌گيري در دوران بارداري اهميت فراواني دارد، هرچه وزن مادر در اين دوران افزايش پيدا كند وزن جنين در هنگام تولد هم بيشتر است، كم‌وزني در هنگام تولد مي‌تواند مشكلاتي را براي نوزاد متولد شده به وجود بياورد.

از جمله مسائل ديگري كه نياز به بررسي و ارزيابي توسط پزشك دارد وضعيت ديابت دوران بارداري است به طور كلي در هفته‌هاي بيست و چهارم تا بيست و هشتم بارداري آزمايش غربالگري ديابت دوران بارداري انجام مي‌شود. همچنين بررسي وضعيت فشار خون مادر داراي اهميت زيادي است. افزايش فشار خون غير طبيعي مي‌تواند باعث ايجاد مشكلاتي براي مادر و جنين شود.

خودمراقبتي‌ها در هفته بيست و ششم بارداري

يبوست از جمله مشكلاتي است كه در طول دوران بارداري ممكن است با آن مواجه شويد، براي رفع و بهبود مشكل يبوست بهتر است مايعات به اندازه كافي بنوشيد و مواد غذايي فيبردار، ميوه و سبزيجات و… را در سبد غذايي خود قرار دهيد. همچنين در سه ماه سوم بارداري خوردن مواد غذايي كه سرشار از آهن باشد مانند عدس و ويتامين‌هاي دوران بارداري مي‌تواند آهن مورد نياز جنين را تامين كند. براي رفع و بهبود سوزش سر دل از خوردن مواد غذايي محرك و ادويه دار و نوشيدني‌هاي گازدار اجتناب كنيد.

ورزش منظم و سبك را در برنامه روزانه خود قرار دهيد، ورزش كردن باعث تقويت عضلات بدن مي‌شود و مي‌تواند زايمان را براي مادر راحت‌تر كند، همچنين انجام ورزش اصولي و صحيح تحت نظارت پزشك مي‌تواند سبب كاهش درد كمر و گرفتگي عضلات بدن شود. جهت برقراري رابطه جنسي با همسر خود اگر پزشك ممنوعيتي براي شما قرار نداده باشد مي‌توانيد با رعايت و انجام نكات ساده در انتخاب پوزيشن‌ها رابطه جنسي با همسر خود داشته باشيد. رابطه جنسي در دوران بارداري به طور كلي مشكلي براي مادر و جنين ايجاد نمي‌كند، مگر اينكه به دليل شرايط پزشكي اين كار برايتان از طرف پزشك ممنوع شده باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا در هفته بيست و ششم بارداري جنين مي‌تواند خارج از رحم زندگي كند؟

تولد زودرس در هفته بيست و ششم بارداري مي‌تواند منجر به مرگ جنين شود، درست است كه اندام‌هاي ريوي و تنفسي جنين هنوز در حال تكميل شدن است، با اين حال هنوز آنقدر تكامل پيدا نكرده است كه بتواند خارج از رحم زنده بماند. پس شانس زنده ماندن كم است.

منبع: هفته بيست و ششم بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هفته بيست و ششم بارداري،
موضوع:
[ ۱ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۴۳:۲۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آيا از تاثير شير مادر بر نوزاد اطلاع داريد؟ يكي از توصيه‌هايي كه همواره متخصصان به نومادران دارند، تغذيه كودك از شير مادر است. نوزاداني كه در دو سال اوليه زندگي خود شير مادر را مصرف مي‌كنند، سيستم ايمني قوي‌تري دارند. سيستم ايمني اين كودكان آن‌ها را در برابر خطر مرگ و خطر بيماري‌هاي مختلف محافظت مي‌كند. از طرف ديگر تاثيرات مثبتي كه شير دادن براي مادر دارد، بي شمار و غير قابل انكار است. تاثيراتي مثل جلوگيري از بارداري، جمع شدن رحم، بالا رفتن سلامت رواني و… از تاثيرات مثبت شيردهي براي مادر مي‌باشد. در ادامه مطلب به بررسي كامل تاثير شير مادر مي‌پردازيم.

تاثير شير مادر بر نوزاد

شير مادر سرشار از سلول‌هاي بنيادي، آنتي بادي‌ها (پادتن)، گلبول‌هاي سفيد، آنزيم‌ها، پروتئين‌هاي سبك، باكتري‌هاي مفيد و هورمون‌هاي ضروري است كه سلامت كودك را تضمين مي‌كند.

علاوه بر اين يكي از خاصيت‌هاي منحصر به فرد شير مادر تغيير آن با توجه به سن كودك است. در7 روز اوليه از سينه‌هاي مادر شير سبكي بيرون مي‌آيد كه آغوز نام دارد. اين شير زرد رنگ و غليظ است و پروتئين آن نسبت به چربي‌اش بيشتر است. هرچه از روزهاي اوليه زايمان مي‌گذرد، شير مادر پرچرب‌تر مي‌شود تا پاسخگوي كامل گرسنگي كودك باشد. براي آشنايي با ساير فوايد شير مادر بر نوزاد كليك كنيد.

1. تقويت سيستم ايمني كودك

موادي به نام ايموگولوبين در شير اوليه مادر ( شير آغوز ) وجود دارد كه سبب تكميل سيستم ايمني بدن نوزاد مي‌شود. ايموگولوبين به روده‌هاي نوزاد ورود پيدا كرده و اين محيط را از باكتري‌هاي غير مفيد حفظ مي‌كند. كودكاني كه از شير مادر تغذيه مي‌كنند، كمتر به عفونت‌هاي گوارشي و تنفسي مبتلا مي‌شوند. همچنين اين كودكان در برابر بيماري‌هايي نظير آسم، ديابت، سرطان، اگزما، ام اس، انواع آلرژي و بيماري‌هاي قلبي عروقي مقاوم‌ترند.

2. تاثير شير مادر | تكميل دستگاه گوارش

نوزادان با دستگاه گوارش ناقص به دنيا مي‌آيند. روده نوزادان در زمان تولد عملكرد كاملي ندارد و به همين خاطر مستعد انواع بيماري‌هاي گوارشي است. اسهال و ديگر بيماري‌هاي مربوط به روده در شيرخواراني كه از شير مادر تغذيه مي‌كنند، كمتر ديده مي‌شود چرا كه مواد موجود در شير اوليه مادر، سطح روده نوزاد را مي‌پوشاند و از او در مقابل بيماري محافظت مي‌كند.

3. تنظيم قند خون

مادراني كه در دوره بارداري به ديابت مبتلا مي‌شوند، نوزاداني به دنيا مي‌آورند كه سطح قند خونشان پايين‌تر از حد نرمال است. بدن اين نوزادان با دريافت منظم شير مادر مي‌تواند گلوكز راحت هضم شونده را جذب كرده و سطح قند خون را بالا بياورد. همچنين اين كودكان اگر تا سن مناسب از شير مادر تغذيه كنند، احتمال ابتلاي آنان به ديابت نوع دو كه مرتبط با چاقي است كاهش مي‌يابد.

4. جلوگيري از چاقي كودك

نوزاداني كه شير مادر مصرف مي‌كنند، به دلايل زير در آينده كمتر از ديگر نوزادان به چاقي مبتلا مي‌شوند.

_ شير خشك سلول‌هاي چاقي را در بدن ذخيره مي‌كند.

_ انسولين موجود در شير خشك بسيار زياد است و سبب چاقي مي‌شود.

_ لپتين(هورمون تنظيم اشتها) در كودكاني كه از شير مادر تغذيه مي‌كنند بيشتر ترشح مي‌شود.

_ نوزاداني كه با شير مادر تغذيه مي‌شوند، ياد مي‌گيرند در حد برطرف كردن گرسنگي خود شير بخورند نه بيشتر. اين عادت در بزرگسالي باعث الگوي غذايي سالم در آن‌ها مي‌شود.

_ كودكاني كه شير مادر مصرف مي‌كنند افزايش وزن آهسته و مناسب‌تري دارند.

5. تاثير شير مادر | رشد مغز

همه مادران دوست دارند كه بچه‌هاي باهوشي داشته باشند. بعضا ديده شده برخي مادران براي رسيدن به اين هدف دست به راه‌هاي هزينه‌بري نيز مي‌زنند. خوب است اين مادران بدانند كه شير مادر به كامل شدن اعضاي سيستم عصبي و مغز كمك مي‌كند. همچنين تغذيه با اين نوع شير، بهره هوشي كودك را بالا مي‌برد. پيوند عاطفي، تماس فيزيكي نزديك مادر و نوزاد، تحريكي احساسات و اسيدهاي چرب موجود در شير مادر سبب اين اتفاق مي‌شوند.

6. بهبود زردي ويرقان

تغذيه با شير مادر در ساعات و روزهاي اوليه باعث دفع بيلي روبين (رنگدانه زردي پوست) مي‌شود. به همين علت است كه پزشكان به مادراني كه نوزاد داراي زردي دارند، پيشنهاد مي كنند حتما از شير خودشان به كودك بدهند.

بيشتر بخوانيد : كم بودن شير مادر

تاثير شير دادن بر روان نوزاد

ماده اي به نام تريپتوفان در شير مادر وجود دارد كه هورمون سروتونين را تشكيل مي‌دهد. اين هورمون مي‌تواند سلامت رواني انسان را ميسر سازد و از افسردگي و پرخاشگري جلوگيري نمايد. علاوه بر اين‌ها كيفيت خواب را نيز بالا مي‌برد. برخي ديگر از آثار شير مادر بر روان نوزاد عبارتند از:

1. تاثير شير مادر | خواب نوزاد

با وجود اين كه تمام نوزادان تقريبا به يك اندازه مي‌خوابند اما نوزداني كه شير مادر مصرف مي‌كنند، زودتر از سايرين به خواب مي‌روند. اكسي توسين موجود در شير مادر به كودك احساس خواب آلودگي مي‌دهد و سروتونين موجود در آن الگوي خواب و بيداري كودك را منظم مي‌كند.

2. ارتباط عاطفي با مادر

شيردهي با سينه باعث ارتباط پوستي، شنيدن ضربان قلب مادر و در نهايت نزديكي مادر و فرزند مي‌شود. همين مسئله سبب مي‌گردد تا نوزاد دلبستگي و عواطف مثبت بيشتري را در رابطه با مادر احساس نمايد. نوزاد هنگام شير خوردن از سينه مادر همان امنيت و آرامشي را تجربه مي‌كند كه در رحم مادر تجربه كرده است. با كمك گرفتن از متخصص مي‌توانيد ارتباط عاطفي عميق‌تري با فرزند خود برقرار نماييد. براي كسب اطلاع از مشاوره كودك كليك كنيد.

3. جلوگيري از مشكلات رفتاري

تحقيقات نشان داده نوزاداني كه حداقل 4 ماه شير مادر مصرف مي‌كنند، احتمال نابهنجاري‌هاي اخلاقي مثل بي‌قراري و دروغگويي در آنان كاهش پيدا مي‌كند. همچنين اين نوزادان با هيجانات و احساسات منفي كمتري رو به رو مي‌شوند. با كمك گرفتن از متخصص مي‌توانيد از بروز اين مشكلات در فرزند خود پيشگيري نماييد.

شيردهي چه تاثير بر مادران دارد؟

درست است كه شير مادر براي نوزاد فوايد زيادي دارد اما شير دادن روي سلامت جسمي و روحي مادران نيز اثر مثبتي مي‌گذارد. از اثرات مثبت شيردهي براي مادر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. تاثير شير مادر | حذف عادات غلط

مادران در دوران شيردهي اغلب عادات نامناسب غذايي خود را كنار مي‌گذارند، براي رفع ناراحتي‌هاي خود كمتر از قرص‌هاي شيمايي استفاده مي‌كنند و به سيگار و ديگر مواد مخدر پناه نمي‌برند. به همين دليل مي‌توان گفت شيردهي عادات غلط زنان را اصلاح مي‌كند.

2. تعادل سطح قند خون

شيردهي علاوه بر اين كه قند خون نوزاد را تنظيم مي‌كند، باعث تعادل قند خون مادر نيز مي‌شود. اين امر به دليل هورمون‌هايي كه بدن زن هنگام شيردهي ترشح مي‌كند، اتفاق مي‌افتد. علاوه بر اين تنظيم قند خون سبب درمان ديابت بارداري و پيشگيري از ابتلا به ديابت نوع دو مي‌شود.

3. رسيدن به اندام قبل از بارداري

شيردهي از دو طريق سبب مي‌شود تا مادر به اندام قبلي خود بازگردد:

-انقباض رحم: رحم در دوره بارداري بزرگ مي‌شود و كل محيط شكم را اشغال مي‌كند. در دوران شير دهي رحم سريع‌تر انقباض پيدا كرده و به حالت اوليه باز مي‌گردد.

-سوزاندن كالري: شير دادن در روز 450 تا 500 كالري غذايي را مي‌سوزاند و سبب كاهش وزن مي‌شود.

4. تاثيرات مثبت رواني

شيردهي علاوه بر كاهش استرس و اضطراب مادر، از افسردگي پس از زايمان نيز جلوگيري مي‌كند. علاوه بر اين مادراني كه خودشان به نوزادشان شير مي‌دهند، صميميت بيشتري را با فرزندشان حس مي‌كنند كه همين سبب احساس بهتر مادر مي‌گردد.

5. تاثير شير مادر | پيشگيري كننده طبيعي

در بيشتر زنان، چرخه قاعدگي در دوران شيردهي متوقف شده و احتمال بارداري مجدد پايين مي‌آيد. اين فرايند پيشگيري كننده طبيعي از بارداري ناخواسته و زود هنگام مادر جلوگيري مي‌كند.

6. كم شدن خطر ابتلا به سرطان

ريسك ابتلا به سرطان‌هايي نظير سرطان رحم و سرطان سينه در زنان شيرده پايين مي‌آيد. علاوه بر اين زناني كه به كودكشان شير مي‌دهند، كمتر دچار بيماري‌هايي مانند آرتريت، چربي خون، بيماري‌هاي قلبي و سلياك مي‌شوند.

7. كاهش كم خوني

هورمون اكسي توسين كه در زمان شيردهي به نهايت ترشح مي‌رسد، خونريزي زنان را پس از زايمان كاهش داده و سبب جبران كم خوني آنان مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: تاثير شير مادر بر جسم و روان نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۱۰:۴۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

دستشويي نرفتن كودك يكي از عمده شكايات مادران است. بسياري از مادران از اين وضعيت كودكان رنج مي‌برند. شايد در اطرافيان خود، فرزند يا خانواده مشاهده كرده باشيد كه كودك ادرار خود را نگه مي‌دارد و به سرويس بهداشتي نمي‌رود. اما پس از خروج از دستشويي شلوار خودش را خيس مي‌كند. عموما والدين به دنبال رفع اين مشكل هستند و به دنبال آموزش هاي مناسب براي حل مسئله دستشويي نرفتن كودك هستند. با مطالعه كامل مقاله روند بهبودي را سرعت بخشيد. در ادامه علت، پيامدها، نبايدها و درمان اين مشكل را شرح داده ايم.

منبع: دستشويي نرفتن كودك | علت و عوارض امتناع كودك از رفتن به دستشويي

علت دستشويي نرفتن كودك

گاهي كودكان از ادرار و دفع مدفوع هراس دارند و نسبت به آن مقاومت نشان مي‌دهند. دستشويي نرفتن كودك علل متعددي دارد كه آموزش نادرست توسط  والدين از علل اصلي آن هستند.

روش ناصحيح در آموزش مانند: تهديد، كتك، تنبيه و دعوا كردن دلايل دستشويي نرفتن كودك هستند.

گاهي كودكان زمينه وسواس و اضطراب دارند و در دفع ادرار و مدفوع دچار مشكل مي‌شوند.

برخي از كودكان نسبت به مدفوع خود حس مالكيت دارند. علاقه ندارند دارايي و متعلقات خود را دور بريزند. و هنگام دفع دچار اختلال مي‌شوند.

پيشنهادداريم كه مقاله بي اختياري مدفوع در كودكان را بخوانيد.

سن آموزش كنترل ادرار كودك

بهترين سن آموزش براي كنترل ادرار و مدفوع كودك 2 تا 3 سالگي است. اما به گيرايي كودك نيز بستگي دارد. تا قبل از اين سن نبايد آموزش كنترل ادرار و مدفوع را آغاز يا اصرار كرد. حتي زماني كه كودك شما توانايي آموزش را داشته باشد. قبل از سن 2 تا 3 سالگي شايد كودك با مشكلات و آسيب هايي رو به رو شود. مانند اختلال در خواب، استرس و … پس حتما در اين باره با متخصص مشورت كنيد.

آداب شستشوي خود را حتي اگر تا 4، 5 سالگي ادامه داشت آموزش بدهيد. در اين هنگام شما بايد نظارت كافي داشته باشيد و به كودك زمان و شيوه درست شستشو را آموزش دهيد.

كودكاني كه پس از شير خوردن شب هنگام ادرار مي‌كنند. زمان مناسبي براي آموزش‌شان نيست و ممكن است تا 3 سالگي اين روند ادامه يابد.

براي آشنايي با اصول آموزش دستشويي به كودك كليك كنيد.

راه حل هايي براي دستشويي نرفتن كودك

براي آموزش كنترل ادرار به كودك از فصل گرما اغاز كند. اما همزمان با آموزش كنترل ادرار بهتر است آموزش هاي ديگر مانند جدا كردن جاي خواب صورت نگيرد.

اولين مرحله اين است كه شما اطلاعات نسبي از وضعيت ادرار و مدفوع كودك خود داشته باشيد. يك هفته قبل از آموزش برنامه 7 روز هفته را يادداشت كنيد تا به اطلاعات نسبي از دستشويي كردن كودك خود بدست آوريد. دليل اين يادداشت‌ها اطلاع دقيق از وضعيت ادرار و مدفوع كودك است.

مرحله بعد خريد يك لگن بازي براي كودك است. هنگام خريد لگن سليقه خود كودك را ملاك قرار دهيد. هر كدام مورد پسند او بود خريداري كنيد. لگن را جلوي تلويزيون يا محل بازي كودك قرار دهيد تا به آن عادت كند. پس از عادت كودك به لگن، آن را به داخل سرويس بهداشتي ببريد و جاي آن را ثابت نگه داريد.

هربار كه كودك از خواب بيدار مي‌شود، او را داخل لگن قرار دهيد و بگوييد حالا جيش كن. حين ادرار و مدفوع اسباب بازي بدهيد يا كتاب داستان بخوانيد. اين گونه مثانه خود به خودي تخليه مي‌شود. پس از ادرار او را تشويق كنيد و بعد از مدت 20 دقيقه باز ماندن دوباره پوشك كنيد. زمان پوشك كردن و ادرار كودك به مرور زمان دستتان مي‌آيد. پس از يافتن زمان ادرار هر چند ساعت او را باز كنيد. بعد از ادرار تشويق كنيد. پس از چند دقيقه دوباره پوشك كنيد.

اگر كودك داخل لگن ادرار يا مدفوع كرد و دستانش به جايي نخورد. حتما دست او را بشوييد تا اموزش شستن دست پس از هر بار استفاده از دستشويي را بياموزد. پس از هربار ادرار، آلت كودك خود را با دستمال خشك كنيد.

يكي از روش هاي موثر براي دستشويي رفتن، آموزش ادرار در لگن، توالت ايراني يا فرنگي به طور همزمان است.

نبايدهاي والدين در آموزش

والدين هنگام آموزش به كودكان بايد به نكات مهمي توجه كنند تا كودك نيز با آنها همراهي كند. نبايدهايي وجود دارد كه والدين بايد آموزش ببينند. اين نبايدها عبارتند از:

1.آموزش نبايد همراه با تنبيه و تهديد باشد.

2.آموزش نبايد همراه با زور باشد.

3.نبايد از مواد غذايي كه باعث يبوست كودك مي‌شود استفاده كرد.

4.آموزش نبايد همراه با تشنج باشد.

زماني كه كودك به وسيله ادرار نكردن قدرت نمايي يا جلب توجه كرد، والدين بايد بي توجهي كنند.

مشكلات دستشويي نرفتن كودك

كودكان مشكلات فراواني در دفع ادرار و مدفوع خود دارند. كه در ادامه تعدادي مشكل را به همراه نكات شرح داده ايم.

كودكتان از توالت مي‌ترسد

بسياري از كودكان از توالت فرنگي و توالت ايراني هراس دارند. ترس از اينكه مار از سوراخ بيرون بيايد يا ممكن است داخل چاه توالت فرو بروند. اصرار براي دفع در توالت فرنگي و توالت ايراني كار درستي نيست. بهتر است لگن طبق سليقه كودك تهيه كنيد و از آن بخواهيد كه طبق ميل خودش لگن را تزئين كند.

حتي براي كمك به كاهش ترس از توالت پوشك كودك را با حضور خودش داخل چاه توالت تخليه كنيد و از آن بخواهيد كه سيفون را بكشد تا ناپديد شدن مدفوع خود را مشاهده كند.

امتناع از دستشويي رفتن

كودكان نه را راهي براي قدرت نمايي مي‎دانند.

كودك خود را كنترل نكنيد: گاهي با تكرار مكرر به زمان دفع، كودك احساس كنترل و محاصره مي‌كند.

اجبار نكنيد: اگر كودك شما يك بار روي لگن نشست و سپس به سراغ بازي رفت به او اصرار نكنيد كه برگردد و داخل لگن بنشيند.

با تنش رفتار نكنيد: هنگام خرابكاري و خيس كردن شلوار با كودك خود به آرامي برخورد كنيد و نقش حمايتگر داشته باشيد. تنبيه فقط باعث مقاومت هاي طولاني مدت مي‌شود.

پاداش فراموش نشود: هنگام دفع داخل لگن يا خشك بودن لباس زيرش او را تشويق كنيد. با اين كار كودك براي تشويق شدن آموزش خود را به درستي انجام مي‌دهد.

يبوست داشتن كودك

كوودكان هنگام يبوست از دفع به علت دردناك بودن هراس دارند. از غذاهايي مانند آلو، فيبر دار يا سبزيجات به كودكان خود بدهيد. مصرف آب و مواد فيبر دار به روده هاي كودك شما كمك مي‎كند تا راحت تر عمل دفع را انجام دهد.

برگشت كودك بعد از آموزش دستشويي

جا به جايي محل خواب، فشارهاي روحي و شروع برخي فعاليت ها و كلاس ها مي‌تواند منجلب به خرابكاري شود. مخصوصا زماني كه كودك تازه توالت رفتن را آموزش ديده باشد. بنابراين با كودك خود به آرامي صحبت كنيد. كه از نظر شما به اندازه كافي بزرگ شده است.

پيامدهاي دستشويي نرفتن

نگه داشتن ادرار و مدفوع پيامدهاي خطرناكي براي سلامتي بدن دارند. متخصصين ارولوژيست معتقدند كه دفع ادرار يك امر طبيعي در بدن است. دفع نكردن نيز موجب برخي بيماري ها مي‌شود. كه عبارتند از: ابتلا به عفونت ادراري و سنگ سازي مجاري ادراري

كلام آخر

همانطور كه اشاره كرديم، والدين فراواني درگير دستتشويي نرفتن كودكان خود هستند. اما با آموزش صحيح در سن درست اين مشكل حل خواهد شد. براي چگونگي عمل به راه حل ها نياز به يك متخصص ضروري است. متخصصن در حوزه روانشناسي مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و غير حضوري خدمات ارائه مي‌دهند. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره هاي زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: دستشويي نرفتن كودك | علت و عوارض امتناع كودك از رفتن به دستشويي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۰۷:۰۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد زايمان در آب چيست و چه فوايدي دارد؟ امروزه در ايران بسياري از زنان باردار به خاطر ترس از زايمان طبيعي، به زايمان سزارين روي آورده‌اند اما فوايد زايمان طبيعي آنقدر زياد است كه نمي‌توان آن را انكار كرد. زايمان در آب يكي از روش‌هاي زايمان مي‌باشد كه امروزه مورد توجه قرار گرفته است. اين نوع زايمان به صورت طبيعي در آب گرم انجام مي‌شود و همانطور كه زن باردار تمام مراحل طبيعي يك زايمان را طي مي‌كند، وجود آب به او احساس آرامش و كاهش درد را مي‌دهد. البته فراموش نكنيد كه حتما بايد در اين باره با متخصصان مشورت كرده و به توصيه‌هاي آنان عمل نماييد.

 منبع: زايمان در آب چه فوايدي دارد؟

زايمان در آب چيست؟

يكي از روش‌هاي زايمان طبيعي كه با آسيب‌هاي كمتري همراه است، زايمان درآب نام دارد. در اين نوع زايمان مادر درد كمتري را احساس مي‌كند و سريع‌تر و راحت‌تر مي‌تواند فرزند خود را به دنيا بياورد.

معمولا در نوع معمولي و رايج زايمان طبيعي به دليل خشكي هنگام زايش، درد مادر بسيار زياد است و به لگن و رحم بالاترين فشار وارد مي‌شود اما در زايمان طبيعي در آب به دليل مرطوب بودن دهانه رحم فرايند زايمان راحت‌تر است و درد مادر به طور قابل توجهي كاهش مي‌يابد. همچنين چون در اين نوع زايمان بدن مادر در حالت شناور قرار دارد، فشار كمتري به لگن و رحم او وارد مي‌شود.

قبل از زايمان طبيعي در آب حتما بايد توسط ماما آموزش ببينيد، جلسات آموزشي شما حدودا 8 جلسه است و از ماه پنجم بارداري آغاز مي‌شود. اين جلسات به منظور بالا بردن اطلاعات درباره مراقبت‌هاي بارداري و زايمان برگزار مي‌شوند. در اين جلسات نكات مهمي درباره تغذيه، نرمش، مراقبت‌ها و… گفته مي‌شود كه دانستن آن براي تمام مادران باردار ضروري است.

 

مدل  هاي مختلف زايمان در آب

زايمان در آب به دو روش انجام مي‌شود. در روش اول تمام مراحل زايمان طبيعي در آب انجام مي‌گردد، يعني فرايند زايمان‌درآب اتفاق مي‌افتد و بچه هم در آب متولد مي‌شود. در روش دوم كه ليبر در آب نام دارد و بيشتر در كشورهاي اروپايي رايج است، مراحل اوليه تحمل درد در آب اتفاق مي‌افتد و تولد نوزاد بيرون از آب انجام مي‌شود، يعني مادر براي زايش اصلي از آب خارج مي‌شود. اين روش مشكلاتي كه ممكن است در روند زايمان در آب پيش بيايد را به حداقل مي‌رساند.

 

فوائد و مزاياي تولد در آب

زايمان در آب مثل تمام روش‌هاي ديگر داراي فوايد و معايب مخصوص به خودش است. در اين قسمت به بررسي فوايد و معايب اين نوع زايمان مي‌پردازيم تا شما با اطلاع كامل بتوانيد درباره زايمان خود تصميم بگيريد.

1. اين نوع زايمان تمام فوايد زايمان طبيعي را دارد.
2. در اين نوع زايمان نياز به بيهوشي نيست و مادر مي تواند در لحظات اوليه تولد، كودك خود را در آغوش بگيرد.
3. اين نوع زايمان در لحظات اوليه براي كودك محيطي را شبيه به كيسه آمونياك مي‌سازد.
4. آب با ريلكس كرد اعضاي بدن مادر باعث بهبود جريان خون در بدن او مي‌شود.
5. فشار خون كاهش مي‌يابد.
6. در اين شكل از زايمان استرس مادر بسيار كم و آرامش او بسيار زياد است.
7. زايمان در آب باعث ترشح هورمون اندروفين مي‌شود كه يك نوع مسكن طبيعي است و درد را تسكين مي‌دهد.
8. اكسيژن بيشتري به نوزاد مي‌رسد.
9. نوزاد راحت‌تر و سريع‌تر به دنيا مي‌آيد.
10. دهانه رحم راحت‌تر باز مي شود و احتمال پارگي پرينه (ناحيه بين مقعد و واژن) كاهش مي‌يابد.

 

معايب و خطرات زايمان در آب

1. اگر بند ناف كودك پيچ بخورد، ممكن است نوزاد در آب نفس بكشد و آب به ريه‌هايش ورود پيدا كند. البته اين اتفاق بسيار نادر است چون نوزادان تا زماني كه در معرض اكسيژن قرار نگيرند، نفس نمي‌كشند.
2. اگر در محيط وان آب بهداشت رعايت نشود، مادر و كودك هر دو به عفونت مبتلا خواهند شد.
3. اگر آب وان خنك يا سرد باشد، نوزاد به هيپوترمي مبتلا خواهد شد.
4. ممكن است در تنظيم دماي بدن نوزاد مشكل ايجاد شود.
5. امكان دارد مشكلاتي مربوط به بند ناف پيش بيايد.
6. مادر در استفاده از مسكن‌ها محدوديت دارد.
7. اگر كودك آب را ببلعد يا در آن نفس بكشد، به مشكلات مغزي و يا الكتروليت دچار خواهد شد.

نكته: توجه داشته باشيد كه اگر فقط فرايند تحمل درد را در وان آب طي كنيد و براي تولد بچه از آب بيرون بياييد، بسياري از اين مشكلات پيش نخواهند آمد. براي كسب اطلاع از مشاوره كودك كليك كنيد.

 

در چه شرايطي زايمان در آب مناسب نيست؟

-چند قلو بودن بچه
-نچرخيدن جنين
-زايمان زودرس
-درشتي بچه
-سن كم يا زياد مادر
-ابتلا به برخي بيماري‌ها مثل ديابت، فشار خون يا تبخال تناسلي
-عدم علاقه و عادت مادر به آب
-بالا بودن مكونيوم
-پره اكلامپسي

 

براي دريافت مشاوره در زمينه زايمان در آب در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا امكان خفه شدن نوازد هنگام زايمان در آب وجود دارد؟

اين احتمال وجود دارد اما بسيار بسيار كم است چرا كه جنين در لحظات اوليه پس از تولد نفس نمي‌كشد و ريه‌هايش هم هنوز باز نشده؛ يعني علائم حياتي او به نحوي است كه گويي هنوز در رحم قرار دارد.

آيا زايمان در آب بهداشتي است؟

شما بايد درباره محيط زايمان بسيار دقت عمل به خرج دهيد. توجه كنيد كه وان با شوينده‌هاي غيرسمي پاك شده باشد، آب تميز و فيلتر شده به كار گرفته شود و اگر آب آلوده به مدفوع شد حتما تعويض گردد.

منبع: زايمان در آب چه فوايدي دارد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۲۳:۴۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تعيين زمان زايمان با توجه به عوامل مختلف تعيين مي‌شود. تفاوت وضعيت بيولوژيك بدن خانم‌ها سبب مي‌شود كه فرايند بارداري و طول دوره آن به شكل‌هاي مختلفي اتفاق بيافتد. به طور معمول گذشت تقريبي 40 هفته از زمان اولين روز عادت ماهانه در زنان زمان مناسب براي زايمان و وضع حمل است؛ اما همانطور كه اشاره شد، تفاوت سيستم بدن زنان زمينه ساز طول مدت زمان متفاوت براي وضع حمل و زايمان مي‌شود. اگر شما جزو آن دسته از مادران بارداري هستيد كه مشتاقانه روزها را مي‌شمارند تا زمان تقريبي زايمان خود را بدانند پيشنهاد مي‌كنيم اين مقاله را به دقت بخوانيد تا بتوانيد زمان تقريبي زايمان خود را تخمين بزنيد. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: تعيين زمان زايمان و نحوه محاسبه تاريخ زايمان

 روش هاي تشخيص و تعيين زمان زايمان

روش‌هاي زير مي‌تواند به  شما كمك كند تا بتوانيد زمان زايمان خود را تعيين كنيد.

 آخرين تاريخ عادت ماهانه

تاريخ بارور شدن تخمك‌ها به آساني قابل تشخيص نيست، زيرا ممكن است در طول دوره زماني كه رحم شرايط تخمك گذاري را دارد تنها با يك تماس و رابطه جنسي، تخمك‎ها بارور شوند و براي تعدادي ديگر در طول چند تماس جنسي قابليت بارور شدن تخمك‌ها فراهم شود. زيرا امكان دارد اسپرم‌ها تا زمان تماس با تخمك يك يا دو روز در لوله‌هاي رحم باقي بمانند، پس از اين تماس، ممكن است تخمك بارور و سلول تخم تشكيل شوند.

با اين تفاسير تشخيص زمان دقيق لقاح ميسر نخواهد بود و در نتيجه تعيين زمان زايمان بر اساس تاريخ اولين روز عادت ماهانه مطرح مي‌شود. البته تعيين زمان زايمان قطعي نخواهد بود، بلكه با احتمال زيادي امكان وضع حمل در تاريخ مشخص شده اتفاق خواهد افتاد. در مورد زناني كه فاصله زماني قاعدگي آن‌ها به طور متوسط ۲۸ روز است، بارور شدن تخمك حدود دو هفته پس از اولين روز آخرين عادت ماهانه اتفاق مي‌افتد. به همين دليل، گفته مي‌شود كه بارداري از تاريخ شروع آخرين عادت ماهانه بين ۳۸ تا ۴۰ هفته طول مي‌كشد. كاملا مشخص است كه مشخص كردن تاريخ زايمان بر اساس عادت ماهانه براي خانم‌هايي كاربرد دارد كه چرخه قاعدگي آن‌ها منظم است اما زناني كه داراي عادت هاي نامنظم در چرخه عادت ماهانه خود هستند به ندرت مي‌توانند از اين روش استفاده كنند.

سونوگرافي

نامنظم بودن چرخه قاعدگي زنان، فراموش كردن تاريخ اولين روز قاعدگي و همچنين بارداري ناخواسته در دوران شيردهي مهمترين عواملي هستند كه لزوم تعيين تاريخ دقيق زايمان را براساس روش سونوگرافي فراهم مي‌آورند. سونوگرافي سه ماهه اول بارداري روشي كاملا مناسب براي خانم‌هايي است كه دوست دارند تاريخ دقيق زايمان خود را بدانند. روش كار متخصص سونوگرافي اين است كه با اندازه ‌گيري ابعادي از بدن جنين مثل اندازه‌ گيري طول سر تا باسن جنين، قطر خاصي از سر جنين و قطر ساك بارداري تخميني از سن بارداري به دست مي‌آورد. متخصصين زنان و زايمان معتقد هستند كه دقت سونوگرافي سه ماهه اول بارداري براي تخمين مدت زمان بارداري و وضع حمل به مراتب بيشتر از سونوگرافي‌هاي زمان‌هاي بعدي است.

معاينه شكم

در برخي مواقع بر حسب معاينه شكم و اندازه گيري رحم مي‌توان سن بارداري را تخمين زد. احتمال خطا در اين روش در مقايسه با روش‌هاي سونوگرافي سه ماهه اول بارداري، يا محاسبه زمان زايمان بر اساس چرخه قاعدگي بيشتر است. دليل اين خطا را مي‌توان به موارد چون بارداري چند قلو، اليگوهيدرآمنيوس، پلي‌هيدرآمنيوس و بزرگ يا كوچك بودن جنين نسبت داد.

در صورتي كه سونوگرافي در دسترس نباشد و يا مادر تاريخ اولين قاعدگي خود را فراموش كرده باشد مي‌توان از روش معاينه شكم براي تخمين سن بارداري استفاده كرد. براي آشنايي با علائم زايمان كليك كنيد.

بهترين روش تعيين دقيق زمان زايمان

براي تعيين دقيق زمان زايمان خود مي‌توانيد از يك مشاور در زمينه زنان و زايمان كمك بگيريد، اين گونه با توجه به اطلاعاتي كه از شما دريافت مي‌شود و همچنين درصورت نياز با استفاده از سنوگرافي و وضعيت جنين زمان دقيق زايمان شما مشخص مي‌شود، گاهي بعضي از خانم‌ها در شرايطي قرار دارند كه امكان دارد نوزاد آن‌ها زودتر يا ديرتر ازموعدي كه خودشان تخمين مي‌زنند به دنيا بيايد؛ بنابراين امكان دارد آنچه خودتان محاسبه كرده‌ايد دقيق نباشد پس براي تعيين دقيق زمان زايمان و كاهش استرس در اين زمينه بهترين راهكار ارتباط با يك متخصص مشاور است.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا روش هاي تخمين سن بارداري دقيق هستند و در تاريخ مشخص شده زايمان اتفاق مي افتد؟

به‌طوركلي، محاسبه‌هاي مربوط به تاريخ زايمان هميشه تخميني است و تعداد كمي از زنان در تاريخ دقيق و مشخص‌شده زايمان مي‌كنند. زايمان شما ممكن است دو هفته قبل يا بعد از تاريخ تعيين‌شده صورت گيرد.

نحوه محاسبه تاريخ زايمان برا اساس چرخه قاعدگي چگونه مي باشد؟

براي تعيين زمان تقريبي زايمان مي‌توان به اين روش عمل كرد. با توجه به اينكه مدت زمان بارداري به طور معمول 40 هفته يا 280 روز است از شروه آخرين قاعدگي خود 280 روز يا 40 هفته جلو برويد. زماني كه بدست مي‌آيد به طور تقريبي تاريخ وضع حمل و زايمان شما خواهد بود. روش ديگر اين است كه پس از نوشتن زمان آخرين قاعدگي خود 7 روز به آن اضافه نماييد و سه ماه از ماه كم كرده و يك سال به سال اضافه كنيد

آيا عقب افتادگي قاعدگي در زنان مي تواند روش مطمئني براي تعيين سن بارداري باشد؟

اين روش ساده ترين روشي است كه خانم‌ها مي‌توانند از بارداري خود مطلع شوند و بر اساس آن تاريخ تقريبي براي زايمان خود مشخص نمايند. البته در نظر داشته باشيد اين روش بيشتر براي خانم‌هايي كاربرد دارد كه از چرخه قاعدگي منظمي برخوردار هستند.

منبع: تعيين زمان زايمان و نحوه محاسبه تاريخ زايمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۱۸:۱۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بي اختياري مدفوع در كودكان بيماري بسيار شايعي است كه شايد فرزند شما هم با آن درگير شده باشد. بي‌اختياري مدفوع به زماني گفته مي‌شود كه كودك نمي‌تواند مدفوع خود را كنترل كند؛ و دفع در شرايط و محل نامناسب اتفاق مي‌افتد. مشكلات جسمي و روحي بسياري مي‌توانند باعث بي اختياري مدفوع در كودكان بشوند. اما بايد بگوييم كه فرزند شما تنها كسي نيست كه درگير اين مشكل شده است. بي‌اختياري مدفوع يك بيماري شايع در كودكان است؛ و راه‌هاي بسياري براي درمان دارد. نكته‌اي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه اين مشكل مي‌تواند اعتمادبه‌نفس فرزند شما را تحت‌تأثير قرار دهد. پس بهتر است در كنار درمان‌هاي جسمي به شرايط روحي فرزندتان نيز توجه داشته باشيد. حتما اگر بي اختياري مدفوع در كودكان خود مشاهده كرديد، حتما براي مشاوره كودك اقدام كنيد.

منبع: بي اختياري مدفوع در كودكان

بي اختياري مدفوع در كودكان

بي اختياري مدفوع در كودكان به شرايطي گفته‌مي‌شود كه كودك توانايي كنترل حركات روده خود را نداشته باشد. و ممكن‌است در زمان‌ها و مكان‌هاي نامناسب مدفوع خود را دفع كند. كودكان مبتلا به بي‌اختياري مدفوع عمدتاً به طور كامل مدفوع را تخليه نمي‌كنند و فقط كمي مدفوع از آن‌ها دفع يا به‌اصطلاح نشت مي‌كند. به همين خاطر ديدن مدفوع در لباس زير كودك يكي از مهم‌ترين نشانه‌هايي است كه بايد به شما راجع به اين مسئله خبر بدهد.

يكي از نكاتي كه در تشخيص بي‌اختياري مدفوع به‌عنوان يك اختلال بايد به آن توجه داشت سن كودك است. فرزند شما بايد حداقل 4ساله شده‌باشد يا به‌عبارت‌ديگر آموزش توالت‌رفتن را كامل پشت سر گذاشته باشد تا بتوانيم در مورد وجود اين مشكل در او صحبت كنيم. نكته جالب‌توجه اين است كه بنا به دلايل نامشخصي بي‌اختياري مدفوع در پسران نسبت به دختران شايع‌تر است.

انواع بي اختياري مدفوع كودكان

علل مختلفي براي بي‌اختياري مدفوع كودكان مشخص شده است. بر اساس هر كدام از اين علت ها انواع بي اختياري مدفوع از نظر متخصصان در ادامه شرح داده‌ايم.

بي‌اختياري مدفوع اوليه

برخي از كودكان به طور ژنتيكي و مادرزادي توانايي كنترل حركات روده خود را ندارند؛ و در نتيجه دچار بي اختياري مدفوع مي‌شوند. ناهنجاري‌هاي نظير آنوركتال، مشكلات ستون فقرات و بيماري هيرشپرونگ مي‌توانند به طور مادرزادي منجر به بي اختياري مدفوع در كودكان شوند.

براي آشنايي با نحوه برخورد با كودكان استثنايي كليك كنيد.

بي‌اختياري مدفوع ثانويه

اين دسته از كودكان افرادي هستند كه به طور ژنتيكي و مادرزادي مشكلي در كنترل حركات روده خود ندارد. اما عمدتاً به دلايل روان‌شناختي، آموزش اشتباه توالت‌رفتن، ترس ازرفتن به توالت، يبوست، اسهال  و… دچار بي‌اختياري مدفوع مي‌شوند.

نشانه هاي بي اختياري مدفوع در كودكان

بي اختياري مدفوع در كودكان با نشانه‌هايي مانند موارد زير بروز پيدا مي‌كند.

  • درد شكمي
  • ميل به غذا خوردن كاهش مي يابد
  • احساس خارش مقعد
  • كاهش فعاليت‌هاي فيزيكي
  • عفونت مثانه
  • يبوست
  • اسهال

دلايل بي اختياري مدفوع در كودكان

اختلالات ژنتيكي

بي اختياري مدفوع كودكان مي‌تواند به دليل برخي از بيماري‌هاي جسماني و ژنتيكي اتفاق بيفتد. اختلالاتي نظير بيماري هيرشپرونگ، اسپينابيفيدا، ناهنجاري‌هاي آنوركتال و… از جمله علل ژنتيكي هستند كه باعث‌مي‌شوند تا كودك با مشكل بي‌اختياري مدفوع به دنيا آمده باشد.

لجبازي كودكان

لجبازي يكي از رايج‌ترين دلايل رواني براي بي اختياري مدفوع در كودكان است. گاهي اوقات مشكلي در رابطه شما و فرزندتان وجود دارد. اين شرايط باعث مي‌شود كه او براي نشان‌دادن هويت مستقل خود يا جلب‌توجه شما دفع مدفوع را در زمان و مكان نامناسب انجام بدهد.

براي كسب اطلاعات بيشتر درباره شب ادراري كودكان كليك كنيد.

آموزش غلط توالت رفتن

يكي از مهم‌ترين دلايل بي اختياري مدفوع در كودكان آموزش اشتباه در ارتباط به توالت رفتن است. استفاده از ابزارهاي تنبيهي باعث مي‌شود تا كودك از توالت رفتن اجتناب كند و از دفع كردن خودداري كند تا جايي كه دچار بي‌اختياري و عدم كنترل بر حركات روده‌اش شود. براي آشنايي با روش صحيح آموزش دستشويي به كودك كليك كنيد.

يبوست

يبوست مزمن يكي از علل شايع بي‌اختياري مدفوع است‌. زماني كه كودك دچار يبوست مي‌شود، مدفوع خشك و سفت مي‌شود و دفع آن دشوار و دردآور است؛ در نتيجه كودك از رفتن به سرويس بهداشتي اجتناب مي‌كند. درحالي‌كه اين وضعيت شرايط را بدتر خواهد كرد. هر چه مدفوع مدت‌زمان بيشتري دفع نشود، سفت‌تر خواهد شد. اين مسئله تا زماني ادامه پيدا مي‌كند كه عصب‌هاي كنترل‌كننده روده از كار مي‌افتند و ناگهان مدفوع به شكل نرم و آبكي دفع مي‌شود.

راهكارهاي درماني بي اختياري مدفوع

دارودرماني

يكي از روش‌ها براي رفع مشكل بي اختياري مدفوع دارودرماني است. در اين مواقع براي كاهش علائم يا مشكلاتي مانند اسهال و يبوست كه منجر به بي اختياري مدفوع كودكان مي‌شود از درمان دارويي استفاده مي‌شود. اما از استفاده خودسرانه داروها خودداري كنيد و مصرف يا قطع استفاده از دارو را حتماً زير نظر متخصص انجام دهيد. و حتما براي تشخيص به متخصص كودك مراجعه نماييد.

تحريك الكتريكي

تحريك الكتريكي مي‌تواند به كنترل حركات روده كمك كند. در اين روش الكترودهايي در كنار عصب‌ها و نقاط مهم كار گذاشته مي‌شود. اين الكترودها به تحريك و فعاليت عضلات كمك مي‌كند.

تمرين عضله

به‌وسيله انجام تمرين‌هايي مي‌توان توانايي نگهداري مدفوع را در كودك افزايش داد. اگر عضله كف لگن به‌اندازه كافي تقويت شود مي‌تواند يك روش مؤثر براي درمان بي اختياري مدفوع كودكان باشد. در حقيقت عضله هاي قوي‌تر توانايي فرزند شما براي نگه‌داشتن مدفوع تارسيدن به مكان مناسب بيشتر خواهد بود.

عمل جراحي

در برخي مواقع مشكل كودك يك مشكل ساختاري است و براي اينكه عملكرد روده بهبود پيدا كند نياز به جراحي احساس مي‌شود. در اين شرايط با انجام عمل جراحي مشكل ساختاري روده كودك برطرف مي‌شود و كودك توانايي كنترل حركات روده را به دست مي‌آورد.

بي اختياري مدفوع كودكان و اهميت مشاوره روان‌شناسي

آموزش صحيح توالت رفتن به كودكان يكي از نكات مهم در تربيت آنهاست. همان‌طور كه گفتيم آموزش‌هاي نامناسب در اين زمينه مي‌تواند به مشكلاتي مثل بي اختياري مدفوع بيانجامد. به‌علاوه دفع ناگهاني مدفوع مي‌تواند مشكلات روحي بسياري را براي فرزند شما به همراه داشته باشد. اين مشكل باعث احساس خجالت و ناراحتي آنها خواهد شد. به دنبال اين احساس ممكن است كودك تصاوير منفي از خود در ذهنش شكل بدهد. بسياري از مواقع اين تصاوير در ذهن كودك باقي مانده و باورهاي بنيادي او را شكل مي‌دهند. به همين خاطر بسيار مهم است كه علاوه بر درمان‌هاي جسمي شرايط روحي فرزندتان را نيز در نظر بگيريد. براي اين كار بهترين راه‌حل اين است كه از يك روان‌شناس كودك كمك بخواهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي اختياري مدفوع در كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

بهترين درمان براي بي اختياري مدفوع در كودكان چيست؟

بهترين درمان باتوجه‌به مسائل زيادي مثل دليل و شدت مشكل مشخص مي‌شود. به همين خاطر در اولين قدم بهتر است مشكل فرزندتان را با يك متخصص در ميان بگذاريد.

منبع: بي اختياري مدفوع در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۱۲:۰۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی