نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

اختلال يادگيري رياضي يكي از انواع مختلف اختلال يادگيري است كه با عدم توانايي كودك در يادگيري و درك مفاهيم مرتبط با رياضي مشخص مي‌شود. كودك مبتلا به اختلال ‌يادگيري رياضي داراي هوش طبيعي است، يعني تفاوتي بين بهره هوشي اين كودكان با ساير كودكان همسال وجود ندارد، اما در محاسبه و انجام عمليات رياضي و انتزاعي نسبت به همسالان خود به طور واضح عملكرد پايين‌تري دارند. آشنايي با علل و تشخيص و مداخلات بهنگام اختلال يادگيري مي‌تواند در جهت بهبود عملكرد اين كودكان امري موثر باشد. براي آشنايي بيشتر با شرايط كودكان استثنايي كليك كنيد.

منبع: اختلال يادگيري رياضي | راه هاي درمان اختلال حل مسئله رياضي كودكان

اختلالات يادگيري رياضي

اختلالات يادگيري (LD) يا Learning Disability  يكي از انواع اختلالات عصبي رشدي است. كه عمدتاً در كودكي تشخيص داده‌مي‌شود و تمام عمر در زندگي فرد وجود دارد. در مجموع سه نوع كلي از اختلالات يادگيري وجود دارد. اين سه نوع به اختلال يادگيري خواندن، نوشتن و محاسبات و درك مفاهيم رياضي تقسيم مي‌شوند.

اختلال‌يادگيري رياضي ارتباطي با هوشبهر كودك ندارد. ممكن است يك كودك تيزهوش، عقب‌مانده و يا طبيعي دچار اختلال يادگيري رياضي شود. كودكان مبتلا به اختلال يادگيري‌رياضي در انجام عمليات و هرگونه محاسبات مرتبط با رياضي مشكل دارند. و نمي‌توانند به خوبي اين مفاهيم را درك كنند. اين كودكان عمدتاً در چهار مهارت مرتبط با زبان، توجه، ادارك و رياضي دچار اختلال هستند. كودكاني كه اختلال يادگيري رياضي دارند، هنگام شمارش از انگشتان دست خود استفاده مي‌كنند. حدود 7% از كودكان دبستان مبتلا به اختلال يادگيري رياضي هستند.

براي آشنايي بيشتر با ساير اختلالات يادگيري كليك كنيد.

نشانه هاي اختلال يادگيري رياضي

نشانه هاي متعددي وجود دارد كه مي‌توان كودكان با اختلال يادگيري رياضي را با اين نشانه ها شناسايي كرد.

  • تخمين نزدن زمان
  • ناتواني در فهم مسائل رياضي
  • ناتواني در حل جمع، تفريق، ضرب و تقسيم
  • ناتواني در درك كسرها
  • شباهت‌دادن عدد 1 به “يك” زبان فارسي
  • ناتواني در درك نمودار هاي تصويري و فضايي
  • ناتواني در حساب كردن پول
  • ناتواني در بخاطر سپردن شماره تلفن ها
  • ناتواني درخواندن زمان و ساعت
  • اختلال در انجام  بازي هاي فكري رياضي

چجوري تشخيص بدم كه كودكم دچار اختلال يادگيري رياضي است؟

اگر كودك شما با اعداد و ارقام مشكل داشت از يك روانشناس كمك بگيريد. سپس با مراجعه به معلم رياضي از او بخواهيد كه به شما مشكلاتي كه فرزندتان در مسائل رياضي دارد و حتي مباحث مخالف را توضيح دهد. پس از اطمينان از اين موضوع به يك متخصص و روانشناس مراجعه كنيد. روانشناس با انجام تست هاي مختلف و تحليل آنها به اختلال يادگيري رياضي كودك پي مي‌برد. تست هاي مختلفي در اين زمينه وجود دارد كه به شرح زير است.

  • مهارت هاي محاسباتي
  • تسلط به رياضيات
  • محاسبات ذهني
  • استدلال رياضي

تاثير اختلال يادگيري رياضي در عملكرد روزانه

كودكان مبتلا به اختلال يادگيري رياضي به طور كلي در انجام محاسبات و درك مفاهيم رياضي مشكلاتي را تجربه مي‌كنند. اين موضوع باعث مي‌شود تا هر مسئله‌اي كه در زندگي نياز به محاسبه و درك عدد داشته باشد. كودك به درستي متوجه آن نشود، از جمله مسائلي كه ممكن‌است در زندگي فرد پيش آيد مي‌توان به محاسبه قيمت يك كالا، شمردن پول، تاثير در عملكرد تحصيلي اشاره كرد.

علل و دلايل بروز اختلال يادگيري رياضي

تاكنون علل اصلي و قطعي ابتلا به اختلالات يادگيري مشخص نشده است، با اين حال مي‌توان مجموعه‌اي از عوامل زيستي، رواني، آموزشي و فرهنگي را در ابتلا به اين اختلال موثر دانست. از جمله مشكلات مرتبط با عوامل زيستي مي‌توان به ضعف در حافظه و مشكلات مرتبط با حافظه ديداري فضايي در نظر گرفت. مشكل مرتبط با حافظه و نقص در حافظه ديداري فضايي باعث‌مي‌شود تا كودك در به يادآوردن اعمال اصلي و مفاهيم رياضي مشكلاتي را تجربه كند. همچنين در برخي از اعمال رياضي كه كودك نياز به در نظرگرفتن مفاهيم و مسائل انتزاعي و فضايي دارد به دليل نقص در حافظه ديداري فضايي دچار مشكلاتي مي‌شود.

هرچقدر كه سطح اين عمليات و مفاهيم پيچيده‌تر شود كودك با مشكلات بيشتري مواجه مي‌شود. همچنين مشكل در رشد شناختي كودك مي‌تواند باعث شود تا كودك ترتيب توالي اعداد، نظام‌هاي عددي و مفاهيم رياضي را به درستي درك نكند، علاوه بر اين مسائل علت اختلال يادگيري رياضي مي‌تواند ناشي از فقر آموزشي و غني نبودن محيط آموزشي كودك باشد.

بهترين راه هاي درمان اختلال يادگيري رياضي

اختلال يادگيري‌رياضي درمان هاي مخصوص خود را دارد كه به شرح زير است.

1. دارو درماني اختلال يادگيري رياضي

به طور كلي دارو درماني جزء روش‌هاي درماني انتخابي براي اختلال يادگيري رياضي نيست. از آن جايي كه اختلال حل مسئله رياضي يك موضوع در طول تمام عمر محسوب مي‌شود و نياز به انجام تمرينات و مداخلات هميشگي دارد، دارو درماني روش درماني مناسبي نيست. با اين حال استفاده از ويتامين‌هاي مختلف مي‌تواند برخي از عملكرد‌هاي اين كودكان را بهبود دهد.

2. تمرين‌هاي رياضي

انجام تمرين‌هاي رياضي يكي از راه هاي درمان اختلال يادگيري رياضي است. و به طور طبقه بندي شده و از آسان به سخت باعث مي‌شود تا كودك به صورت تدريجي با مفاهيم و عملكردهاي رياضي آشنايي پيدا كند. انجام تمرين‌هاي رياضي مورد انتظار با سطح كودك، استفاده از مسائل حل شده و تكرار آن روش توسط كودك و.. مي‌تواند روش موثري براي آموزش مهارت رياضي كودك باشد. با اين حال به ياد داشته باشيد كه تشخيص و ارزيابي و شيوه مداخله آن بايد توسط يك روانشناس كودك يا معلم آموزش ديده انجام شود. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

3. بازي درماني براي بهبود اختلالات يادگيري

بازي درماني از جمله‌ روش‌هاي درماني اختلال يادگيري رياضي است. كه بري درمان و بهبود اختلالات مختلفي در كودكان به كار گرفته مي‌شود. بازي درماني انواع مختلفي دارد و با توجه به وضعيت و اختلال كودك مي‌توان آن‌ها را شخصي سازي كرد. بازي درماني براي مهارت‌هاي توجه، ادراك، درك مفاهيم انتزاعي، بازي رياضي و… مي‌تواند به شكل سنتي، مداد كاغذي يا كامپيوتري انجام شود. نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه بازي درماني صرفاً انجام بازي و سرگرمي نيست. بلكه روش‌هاي درماني و نكات درماني به طور مستقيم و غير مستقيم به كودك آموزش داده مي‌شود. زيرا كه بازي درماني مي‌تواند بر فرايندهاي رفتاري و شناختي كودك تاثير بگذارد و عملكرد مغز را بهبود دهد. براي آشنايي بيتشتر با روش هاي درمان اختلالات يادگيري كليك كنيد.

4. بهبود مشكلات روانشناختي كودكان

كودكان مبتلا به اختلال يادگيري رياضي به دليل عملكرد تحصيلي پايين، يا مورد مقايسه قرار گرفتن در مدرسه با همسالان ديگر و… ممكن است مورد سرزنش و انتقاد والدين و معلمان قرار بگيرند، اين مسئله مي‌تواند باعث شود تا كودك مشكلاتي نظير افسردگي، اضطراب، اعتماد بنفس و عزت بنفس پاييني را تجربه كند. اين مشكلات روانشناختي مي‌تواند اختلال حل مسئله رياضي كودك را بدتر كند. از اين جهت بهبود وضعيت روانشناختي كودكان مي‌تواند به طور مستقيم و غير مستقيم با عملكرد رياضي كودكان ارتباط داشته باشد.

5. استفاده از روش ديداري

در اين روش درماني از كودك خود بخواهيد كه مسائل را در ذهن خود تجسم كند. با استفاده از نمودارهاي رياضي به او كمك كنيد كه مسائل را بهتر درك كند.

6. با صداي بلند مطالعه كند

براي تمركز بيشتر و توجه به مسائل رياضي، از كودك خود بخواهيد تا درس رياضي را بلند بخواند. با بلند روخواني كردن تمركز برخواندن بيشتر مي‌شود. و كودك توجه بيشتري به نوشته ها دارد.

كلام آخر

والديني كه كودكان كه مبتلا به اختلال‌يادگيري رياضي دارند با خود درماني كمكي به كودكشان نمي‌كنند. بهترين راهكار براي بهبود اختلال كودك، مراجعه به بگك روانشناس و متخصص در حوزه كودك است. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت حضوري و تلفني به شما والدين آگاه خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال يادگيري رياضي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا كودكان مبتلا به اختلال يادگيري رياضي مي‌توانند در مدارس عادي درس بخوانند؟

به طور كلي كودكان مبتلا به اختلال يادگيري رياضي، غير از اين مسئله در مهارت‌هاي ديگر مشكلي ندارند و عملكرد تحصيلي عادي دارند. تنها مشكل اين كودكان عدم درك مفاهيم رياضي است. بنابراين اگر به اين كودكان آموزش‌هاي بيشتري در زمينه رياضي، درك مفاهيم اعداد و.. داده شود مشكل ديگري را در مدارس عادي تجربه نمي‌كنند.

منبع: اختلال يادگيري رياضي | راه هاي درمان اختلال حل مسئله رياضي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۳۹:۳۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تربيت كودك 6 تا 12 سال ( شش تا دوازده ساله ) با توجه به اينكه فرزند شما اكنون وارد سنين مدرسه شده و محيط اجتماعي و شيوه زندگي وي تا حد زيادي نسبت به قبل تفاوت پيدا كرده موضوع مهمي است كه بايد به آن توجه كافي داشته باشيد. بعضي ويژگي‌هاي شخصيتي بسيار مهم يا نحوه برقراري روابط اجتماعي با ديگران در اين دوره در حال شكل‌گيري هستند. و بي‌توجهي به آن‌ها مشكلات بسياري را در آينده كودك به همراه دارد. علاوه بر اين نخستين تجربه‌هاي كودك از ورود به محيط مدرسه و درس‌خواندن از آن دسته مسائلي است كه اگر براي كودكان لذت‌بخش نباشد، مي‌تواند باعث از دست رفتن تمايل آن‌ها تمايل به تحصيل شود. به همين خاطر تربيت كودك 6 تا 12 ساله يا تربيت در سنين مدرسه موضوع مهمي است. براي آشنايي با ابعاد كليك تربيت كودك كليك كنيد.

منبع: تربيت كودك 6 تا 12 سال | تربيت كودك شش تا دوازده ساله

تربيت كودك 6 تا 12 سال ( شش تا دوازده ساله )

در سنين 6 تا 12 سالگي كودك‌تان در تمامي جنبه‌هاي جسماني، ذهني و همين‌طور اجتماعي در حال رشد است. و براي تربيت وي شما بايد به تمامي اين ابعاد توجه كافي داشته باشيد. در غير اين صورت نابرابري در رشد باعث خواهد شد، كودك شما در برخي جنبه‌ها ناتوان باشد و اين موضوع در آينده مشكلاتي را براي وي ايجاد مي‌كند. به همين خاطر در اين بخش ابعاد مختلف رشد و تربيت كودك 6 تا 12 سال را با يكديگر بررسي خواهيم كرد.

رشد جسماني

سلامت جسماني رابطه بسيار نزديكي با سلامت رواني كودك دارد و به همين خاطر شما در اين دوره مي‌بايست به وضعيت خوراك، خواب و همين‌طور فعاليت بدني فرزندتان نيز به ‌اندازه پرورش هوش اهميت بدهيد. سعي كنيد تا جاي ممكن از مواد غذايي سالم و تازه در تغذيه كودك استفاده كنيد و برنامه منظمي را براي ورزش در نظر بگيريد. ورزش علاوه بر اينكه به تناسب‌اندام و سلامتي كودك كمك مي‌كند در بالا بردن روحيه و احساس شادابي نيز نقش دارد.

براي آشنايي با بهترين سن تربيت كودك كليك كنيد.

تربيت كودك 6 تا 12 رشد ذهني

احتمالاً متوجه اين نكته شده‌ايد كه توانايي‌هاي ذهني فرزند شما در اين دوره نسبت به قبل رشد قابل‌ملاحظه‌اي داشته است. كودكان در اين سنين معمولاً تفكرات غيرمنطقي را كنار مي‌گذارند؛ ذهن آن‌ها اكنون مي‌تواند راجع به مسائل مختلف منطقي‌تر فكر كند و همچنين آن‌ها علاقه‌مند به يادگيري موضوعات جديد خواهند بود. همچنين آن‌ها مي‌توانند براي مدتي در حدود 45 دقيقه تمركز خود را روي موضوعات مختلف نگه دارند و از توجه به مسائل نامربوط خودداري كنند.

مهم‌تر از همه اين‌ها اين است كه مغز فرزند شما ازنظر رابطه ميان سلول‌هاي عصبي در حال رشد است؛ به‌طوركلي با يادگيري هر موضوع جديد رابطه ميان سلول‌هاي عصبي محكم‌تر شده و يا ارتباط‌هاي جديدي شكل مي‌گيرند. به ميزاني كه در ذهن يك فرد اين ارتباطات بيشتر و محكم‌تر باشند توانايي وي در زمينه‌هاي مختلف بيشتر خواهد بود. براي همين خاطر بهتر است در اين دوران تجربيات مختلفي را براي فرزندتان در نظر بگيريد و به او اجازه بدهيد علاوه بر تكاليف درسي با موضوعات ديگري نيز آشنا شود. به ميزاني كه شما بتوانيد تنوع مطالبي كه كودك با آن‌ها مواجه مي‌شود را افزايش دهيد به رشد ذهني وي بيشتر كمك كرده‌ايد.

اما اين به معناي آن نيست كه سعي كنيد تمام زمان كودك را با فعاليت‌هاي فوق‌برنامه مختلف پركرده و او را خسته كنيد بلكه سعي كنيد نكاتي كه او ياد مي‌گيرد را به يكديگر مرتبط كنيد. براي مثال اگر تهيه دو مدل غذا را به فرزندتان ياد مي‌دهيد سعي كنيد تفاوت‌ها و مشابهت‌هاي روش پخت آن‌ها را نيز بيان كنيد. و يا اگر فرزندتان در حال يادگيري موسيقي است سعي كنيد اين كار را با شعرهاي كتاب فارسي يا ساير آهنگ‌هايي كه كودك مي‌شنود تركيب كنيد. به عبارتي شما مي‌بايست به فرزندتان كمك كنيد موضوعات مختلف را به‌صورت يك شبكه در ذهنش رمزگذاري كند.

رشد عاطفي و اجتماعي

ورود به محيط اجتماعي مدرسه باعث مي‌شود فرزند شما نسبت به قبل اجتماعي‌تر شده و به اين مسائل توجه خاصي داشته باشد. در اين سنين برقراري رابطه با دوستان و موردپذيرش قرار گرفتن در گروه‌هاي دوستي براي آن‌ها اهميت ويژه‌اي پيدا مي‌كند. به همين خاطر بهتراست روي مهارت‌هاي اجتماعي فرزندتان در اين دوره سني توجه بيشتري داشته باشيد. اگر احساس مي‌كنيد در برخي زمينه‌ها ضعيف عمل‌مي‌كند پيش از آنكه با مشكل جدي مثل طرد شدن از جانب دوستان مواجه شود راجع به اين موضوع از يك مشاور كودك كمك بگيريد.

زورگويي از جانب همسالان يكي از مشكلات شايع در اين دوره سني به‌ويژه براي پسران است. به همين خاطر مهم است كه شما سعي كنيد مفاهيمي مثل محبت و نوع‌دوستي را به كودك آموزش دهيد و در كنار آن‌ها روش‌هايي براي دفاع از خود را نيز به فرزندتان بياموزيد. براي مثال ممكن است آن‌ها نياز داشته باشند مهارت مخالفت كردن با ديگران يا بيان نظرات خود را ياد بگيرند.

تربيت كودك 6 تا 12 با توجه رشد جنسي

دير يا زود نشانه‌هاي جسماني و رواني بلوغ در فرزند شما ظاهر مي‌شوند. به همين خاطر يكي از نكات مهمي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه به‌مرورزمان اطلاعات و آگاهي لازم راجع به تغييرات جسماني كه قرار است فرزندتان تجربه كند و همين‌طور راه‌هاي رعايت بهداشت فردي يا مراقبت از خود را به او آموزش دهيد. اين كار باعث مي‌شود آن‌ها با آرامش و آگاهي بيشتري وارد دوره سني بعدي شوند و با بعضي از بحران‌هاي مربوط به دوره نوجواني درگير نشوند

آموزش مهارت‌هاي زندگي

مهارت‌هاي زندگي مجموعه‌اي از اصول و قواعد است كه به شما كمك مي‌كند تا زندگي خود را با قدرت بيشتري مديريت كنيد. بعضي از اين مهارت‌ها مثل قدرت مخالفت با نظر ديگران يا كنترل احساسات ازجمله مسائلي هستند كه بهتر است فرزند شما در سنين پايين‌تر آن‌ها را آموزش ببيند. به همين خاطر بهتر است براي نحوه آموزش اين مهارت‌ها به فرزندتان از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي آشنايي با مطالب روانشناسي كودك كليك كنيد.

 

بايدونبايدهاي تربيت كودك 6 تا 12 سال

پرورش اعتمادبه‌نفس

كودكان در سنين مدرسه نسبت به واكنش شما در مورد كارهايشان بسيار حساس هستند. شما با تاييد و تشويق كودك هنگام انجام كارهايش به او در باور توانايي‌هايش كمك مي‌كنيد. به همين نسبت تمسخر يا ايرادگرفتن از كارهاي آن‌ها احساساتي مانند شرم يا عدم اعتمادبه‌نفس را در كودك شكل مي‌دهد. به همين خاطر سعي كنيد فعاليت‌ها و پيشرفت‌هاي كودك را مورد تشويق قرار دهيد و از رفتار كمال‌گرايانه اجتناب كنيد.

آموزش مسئوليت‌پذيري

كودكان در اين دوره سني دوست دارند برخي كارهاي ساده مثل مسواك‌زدن يا حمام‌رفتن را به‌تنهايي انجام دهند. بهتر است در كنار نظارتي كه روي انجام كارشان داريد به آن‌ها اجازه بدهيد. اين كارها را به‌تنهايي انجام دهند و علاوه بر اين برخي مسئوليت‌هاي ساده و متناسب با سنشان را نيز براي آن‌ها در نظر بگيريد. اين كار باعث‌مي‌شود آن‌ها علاوه بر يادگيري مهارت‌ها، اعتمادبه‌نفس خود را تقويت كنند. همين‌طور مسئوليت‌پذيري راجع به موضوعات مختلف را نيز ياد خواهند گرفت.

استفاده از تلفن همراه و اينترنت

يكي از چالش‌هايي كه والدين با آن مواجه مي‌شوند علاقه كودكان به استفاده از تلفن همراه و اينترنت است. بعضي از دوستان آن‌ها ممكن‌است تلفن همراه داشته باشند و يا حتي در شبكه‌هاي اجتماعي عضو باشند؛ اين مساله باعث مي‌شود فرزند شما نيز چنين تقاضايي داشته باشد. در اين مواقع بهترين‌است به‌جاي مخالفت با كودك به او اجازه دهيد با نظارت شما و براي زمان‌هاي مشخصي از اينترنت استفاده كند.

اهميت مشاوره

سنين مدرسه با مشكلات و چالش‌هاي بسياري همراه خواهد بود. بي‌ميلي نسبت به مدرسه رفتن يا انجام تكاليف، دشواري در توجه و تمركز و همين‌طور اختلالات يادگيري ازجمله مشكلاتي هستند كه شايد شما هم با آن‌ها مواجه شده باشيد. در كنار همه اين‌ها ناتواني در برقراري رابطه اجتماعي يكي ديگر از مشكلاتي است كه در اين سنين كودكان را آزار مي‌دهد. و بارسيدن به سنين بلوغ احتمالاً مشكلات والدين با فرزندشان افزايش پيدا خواهد كرد. به همين خاطر بهتراست در تربيت فرزندتان از يك متخصص درزمينهٔ روانشناسي كودك مشورت بگيريد. تا علاوه بر برطرف‌كردن مشكلات موجود بتوانيدكيفيت رابطه خود با فرزندتان را نيز افزايش دهيد. و از بروز بسياري از مشكلات پيشگيري كنيد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تربيت كودك 6 تا 12 سال مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

مهم‌ترين چيزي كه در تربيت كودك 6 تا 12 سال بايد در نظر داشت چيست؟

سعي كنيد تا جاي ممكن دايره تجربيات كودك را گسترده‌تر كنيد تا آن‌ها با موضوعات مختلفي آشنا شوند و بتوانند ميان يادگيري‌هاي مختلف خود ارتباط برقرار كنند.

منبع: تربيت كودك 6 تا 12 سال | تربيت كودك شش تا دوازده ساله


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۶:۲۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

افزايش وزن در بارداري يك مسئله هنجار و طبيعي است؛ و مي‌تواند نشان‌دهنده سلامت مادر و جنين باشد. به‌طوركلي با توجه به اينكه با افزايش ماه‌هاي بارداري، اندام‌هاي جنين رشد و تكامل پيدا مي‌كنند انتظار مي‌رود كه در اين زمان وزن‌ مادر و همين‌طور جنين نيز افزايش يابد. درعين‌حال مقدار افزايش وزن در دوران بارداري هم اهميت زيادي دارد؛ و مادر نبايد وزنش را بيش از حد افزايش دهد. زيرا اين موضوع مي‌تواند خطرات بسياري را به همراه داشته باشد. پس بهترين كار اين است كه اطلاعات خود را راجع به وزن مناسب در دوره بارداري افزايش دهيد. ما در ادامه مطلب راجع به افزايش وزن در بارداري صحبت خواهيم كرد. براي دريافت خدمات مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: افزايش وزن در بارداري | علت و ميزان طبيعي افزايش وزن زنان باردار

افزايش وزن در بارداري

افزايش وزن‌ در بارداري يك مسئله طبيعي است. مهم‌ترين علت آن نيز رشد جنين است، اما علاوه‌برآن تغييرات بدني مادر، ترشح هورمون‌هاي مختلف، بزرگ‌تر شدن جفت، رحم، سينه، و وجود مايع آمنيوتيك در اطراف نوزاد همگي در بالارفتن وزن شما نقش دارند. متخصصان معتقدند كه سهم هركدام از اين عوامل در بالارفتن وزن شما به‌اندازه زير است.

  • وزن جنين: 3.5 كيلوگرم
  • وزن جفت: 0.9 تا 1.3 كيلوگرم
  • مايع آمنيوتيك: 0.9 تا 1.3 كيلوگرم
  • بزرگ‌شدن سينه‌ها: 0.9 تا 1.3 كيلوگرم
  • چربي ذخيره در بدن: 2 تا 4 كيلوگرم
  • بزرگ‌تر شدن رحم: 1 تا 2 كيلوگرم

شروع افزايش وزن در دوران بارداري

افرايش وزن در بارداري با ماه‌هاي بارداري ارتباط مستقيمي دارد. به‌طوري‌كه در سه ماه اول بارداري افزايش وزن‌ محسوسي رخ نمي‌دهد. زيرا در اين دوران جنين داراي وزن بسيار كمي است. بااين‌حال برخي از خانم‌هاي باردار ممكن است تا حدود دو كيلوگرم در اين دوران افزايش وزن داشته باشند. بعد از سه ماه اول بارداري، مادران به طور ميانگين حدود ۵۰۰ گرم در هر هفته افزايش وزن را تجربه مي‌كنند.

براي آشنايي با مراحل رشد جنين كليك كنيد.

افزايش وزن‌ مجاز در دوران بارداري

افزايش وزن‌ لزوماً به معني سلامت مادر و جنين نيست. مادران بايد به‌اندازه مجاز افزايش وزن پيدا كنند. در غير اين صورت ممكن است خودشان يا جنينشان با مشكلاتي مواجه شوند. بهترين شيوه‌ افزايش وزن در دوران بارداري به‌صورت افزايش وزن آهسته و مداوم است. بهتر است با خوردن مواد غذايي سالم وزن خود را مديريت كنيد تا دچار افزايش بيش از حد وزن وچاقي نشويد.

اگر مي‌خواهيد بدانيد كه آيا افزايش وزن شما طبيعي است يا خير بهترين كار اين است كه از يك متخصص مشورت بگيريد. متخصصين شاخص توده بدني شما و همين‌طور وزني كه در شروع بارداري داشته‌ايد را بررسي مي‌كنند. با توجه به آن محدوده مجاز براي افزايش وزن شما را مشخص مي‌كنند. بااين‌حال برخي از متخصصان معتقدند كه خانم‌هاي باردار مي‌بايست در طول اين دوران حداكثر 16 كيلو وزن اضافه كنند. اما همان‌طور كه گفتيم اين مسئله به وزن ابتدايي شما نيز بستگي دارد. يك دسته‌بندي ساده از افزايش وزن در بارداري به اين شكل است:

  • وزن كم قبل از بارداري: 12 تا 18 كيلو اضافه‌وزن در دوره بارداري
  • وزن متوسط قبل از بارداري: 11 تا 16 كيلوگرم اضافه‌وزن در دوره بارداري
  • وزن بالا قبل از بارداري: 7 تا 11 كيلوگرم اضافه‌وزن در دوره بارداري

مشكلات افزايش وزن زياد در دوران بارداري

افزايش وزن‌ زياد يعني حدوداً ۱۶ كيلوگرم يا بيشتر مي‌تواند باعث ايجاد مشكلاتي نظير بزرگ‌تر شدن بيش از حد نوزاد، زايمان دشوار، ديابت بارداري، پرفشاري خون و در نهايت منجر به مرگ نوزاد شود. علاوه بر اين نوزاداني كه با وزن زياد به دنيا مي‌آيند در سال‌هاي بعدي زندگي هم دچارچاقي مي‌شوند و احتمال افزايش بيماري‌هاي قلبي و تنفسي و… در آن‌ها نسبت به سايرين بيشتر مي‌شود.

براي آشنايي با راه هاي درمان چاقي بيش از حد در بارداري كليك كنيد.

راهكارهاي افزايش وزن طبيعي در دوران بارداري

مصرف غذاهاي سالم

بهترين شيوه‌ براي مديريت وزن در دوران بارداري مصرف غذاهاي سالم است. خوردن ميوه و سبزيجات سالم يك ميان وعده عالي با كالري زياد و چربي كم است. براي جلوگيري از افزايش بي‌رويه وزن از مصرف غلات بهره ببريد. بهتر است از مواد غذايي استفاده كنيد كه شيرين‌كننده مصنوعي ندارند. مصرف زياد قند مي‌تواند منجر به ديابت بارداري شود؛ و مادر و جنين را با مشكلات زيادي همراه كند.

همچنين از خوردن ميان وعده‌هاي ناسالم مانند چيپس، پفك، نوشيدني‌هاي گازدار پركالري، فست‌فود و… پرهيز كنيد. مصرف مواد غذايي كم‌چرب، همراه با مقدار مناسب فيبر، بدون قند و پخته شده مي‌تواند يك رژيم عالي براي دوران بارداري باشد.

توجه به ويار دوران بارداري

ويار به ميل شديد خانم باردار اشاره دارد. ويارها معمولاً تكانشي و كنترل نشدني هستند. به همين خاطر مي‌توانند تأثير بسياري در افزايش وزن شما داشته باشند. پس بهتر است زماني كه دچار ويار مي‌شويد به اين موضوع نيز دقت داشته باشيد. اگر شما به غذاهاي مضري مثل فست‌فود تمايل داريد بهتر است استفاده از ميوه و سبزيجات را نيز در برنامه روزانه خود قرار دهيد.

مديريت مصرف قند و شيريني

قند و شيريني چه در دوران بارداري چه قبل از آن اگر به‌صورت زياد مصرف شوند مضر هستند. باورهاي نادرستي در ارتباط با مصرف قند و شكر و شكلات و… وجود دارد، برخي بر اين باورند كه با مصرف اين مواد غذايي در دوران بارداري هوش كودك افزايش پيدا مي‌كند. درحالي‌كه مصرف شيريني و قند نتيجه‌اي جزچاقي زياد و ديابت بارداري به همراه ندارد.

نوشيدن آب

نوشيدن آب مي‌تواند به حفظ وزن ايده‌آل و افزايش سلامت كمك كند. مصرف آب به مقدار لازم نقش مهمي در سلامتي كودك ايفا مي‌كند. توصيه مي‌شود در دوران بارداري به طور ميانگين ۱۰ ليوان آب نوشيده شود تا آب بدن كاهش پيدا نكند.

ورزش منظم

اگر به دنبال افزايش وزن طبيعي در دوران بارداري هستيد بهتر است ورزش منظم را فراموش نكنيد. ورزش منظم كه متناسب به وضعيت فرد باردار باشد به سلامت بدن و افزايش طبيعي وزن بدن در دوران بارداري كمك مي‌كند. براي آشنايي با مناسب ترين ورزش در بارداري كليك كنيد.

استراحت كافي

براي اينكه وزنتان به طور طبيعي افزايش پيدا كند و دچار مشكلات‌چاقي يا لاغري نشويد حتماً استراحت كافي داشته باشيد. استراحت بيش از حد مي‌تواند منجر به‌چاقي و همين‌طور استراحت كم مي‌تواند باعث كاهش وزن و خستگي در طول روز شود. استراحت كافي باعث مي‌شود تا جنين به رشد طبيعي خودش ادامه دهد و انرژي‌تان براي ساير فعاليت‌هاي روزانه ذخيره مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه افزايش وزن در بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

آيا افزايش وزن در دوران بارداري طبيعي است؟

بله، افزايش وزن با افزايش ماه‌هاي دوران بارداري ارتباط مثبت دارد و وزن مادر در ماه‌هاي آخر بارداري به حداكثر خود مي‌رسد، زيرا كه هرچه جنين بزرگ‌تر مي‌شود وزن بيشتري هم پيدا مي‌كند.

منبع: افزايش وزن در بارداري | علت و ميزان طبيعي افزايش وزن زنان باردار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۳:۲۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

مناسب ترين سن تربيت كودك چه زماني است؟ اين سوالي است كه پدر و مادرها اغلب با آن مواجه مي‌شوند. معمولا والدين به دنبال زماني مناسب براي شروع تربيت فرزندشان هستند. در واقعيت تربيت يك موضوع دائمي بوده و شروع يا پايان آن محدود به بازه زماني خاصي نمي‌شود. اما بهتراست نكاتي كه براي آموزش به فرزند خود انتخاب مي‌كنيد متناسب با سن و توانايي‌هاي او باشد. روانشناسان كودك به شمشا كمك مي‌كنند تا با ويژگي‌هاي تربيت در هر دوره سني آشنا شويد. به همين خاطر بهتر است در تربيت كودك خود از نظر مشاورين كودك استفاده كنيد. با توجه به اهميت سن كودك در مسائل تربيتي، در اين مطلب راجع به سن تربيت كودك و جنبه‌هاي مختلف آن صحبت خواهيم كرد.

منبع: سن تربيت كودك | سن طلايي و بهترين زمان تربيت كودك

سن تربيت كودك | تربيت به عنوان يك فرايند دائم

اگر تربيت را به معناي آموزش اصول لازم براي زندگي به كودك در نظر بگيريم، شايد بهتر باشد بگوييم كه تربيت بازه خاصي براي شروع يا پايان ندارد. كودك شما از همان آغاز زندگي در معرض رفتارها و واكنش‌هاي مختلفي قرار مي‌گيرد و به تدريج متوجه اين مسئله خواهد شد كه هر رفتاري نتيجه خاصي را در پي دارد. اين موضوع از رفتارهاي ساده‌اي مثل درك نوزاد از خنديدن اطرافيان در صورت خنديدن وي شروع مي‌شود و به مرور با بزرگتر شدن كودك مسائل پيچيده‌تري را نيز شامل خواهد شد. در نتيجه شما به عنوان والدين كودك بايد همواره نسبت به آموزش كودك خود حساس باشيد.

نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه در هر بازه سني، كودك آمادگي لازم براي يادگيري برخي از اصول را دارد و آمادگي يادگيري برخي از مسائل را نيز ندارد. شما بايد اين توانايي را در خود ايجاد كنيد كه در هر سن چه نكاتي را و با چه زباني به فرزند خود آموزش دهيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تربيت كودك كليك كنيد.

 

ابعاد مختلف تربيت و نقش سن در هريك از آن ها

همانطور كه مي‌دانيد تربيت شامل بخش‌ها و جنبه‌هاي گوناگوني است كه تمامي آن‌ها نيازمند توجه هستند در غير اينصورت كودك شما داراي شخصيتي نامتوازن خواهد شد كه ابعاد مختلف آن به يك ميزان رشد نكرده‌اند. ما در اين بخش به ابعاد مختلف تربيت و نقش سن در آن‌ها توجه خواهيم كرد.

 

1. سن تربيت اجتماعي كودك

شايد بتوان گفت نخستين جنبه تربيت كه كودك با آن مواجه مي‌شود تربيت اجتماعي است. در طي دوسال اول زندگي كودك شما مشغول رسيدن به اين باور است كه دنيا و انسان‌ها چگونه هستند؟ درصورتي كه كودك از والدين و به خصوص مادر محبت و توجه كافي دريافت كرده باشد دنيا را جايي امن و ديگران را قابل اعتماد خواهد يافت اما اگر كودك احساس كند مادر همواره كنار او نبوده و نسبت به نيازهايش بي توجه است به اين باور خواهد رسيد كه دنيا جايي ناامن و ديگران افرادي غير قابل اعتماد هستند. اين باور كودك كه به آن سبك دلبستگي گفته مي‌شود تمامي روابط اجتماعي فرد در آينده را تحت تأثير قرار خواهد داد.

 

رشد اجتماعي كودك

رشد اجتماعي كودك معمولاً تا پيش از شروع سنين مدرسه روندي آهسته دارد و دايره اطرافيان آن‌ها به اعضاي خانواده و نزديكان محدود مي‌شود. از سنين مدرسه كودك شما به تدريج با گروه‌هاي ديگري از جامعه آشناشده و اصول ارتباط اجتماعي را در جريان اين روابط مي‌آموزد. اما همچنان تأثير خانواده و نزديكان براي كودك غالب است. بارسيدن كودك به سنين نوجواني گروه‌هاي دوستي ارزش و اعتبار بسياري پيدا كرده و در كنار دوستان بودن بسيار با ارزش‌تر از بودن در كنار خانواده مي‌شود. اين موضوع بارسيدن فرزندتان به سنين اواخر نوجواني و اوايل جواني تا حد زيادي تعديل‌شده و خانواده و دوستان ارزش متعادلي پيدا مي‌كنند.

معمولاً سنين پيش دبستاني و اوايل دبستان بهترين زمان براي تربيت و آموزش مهارت‌هاي اجتماعي به كودك است و مرحله مهمي در سن تربيت كودك محسوب مي‌شود. مهارت‌هايي نظير دوست يابي، همكاري و تعاون و حتي توانايي ردكردن درخواست دوستان در صورت لزوم، از جمله مهارت‌هاي ضروري در تربيت اجتماعي كودك مي‌باشد. شما مي‌توانيد راجع به نحوه آموزش مهارت‌هاي اجتماعي به كودك خود از مشاورين كودك كمك بگيريد. با اين حال همانطور كه گفته شد بهتر است آموزش اين مسائل را از سنين پيش دبستاني شروع كنيد زيرا تا قبل از اين سنين، كودكان معمولاً درك چنداني از روابط اجتماعي ندارند و حتي درصورتي كه با همسالان ارتباط برقرار كنند، بيشتر تابع اصول خود هستند.

 

2. تربيت توانايي‌هاي ذهني

توانايي‌هاي ذهني شامل انواع مختلفي از توانايي‌ها نظير توجه و تمركز، حافظه، توانايي حل مسئله و تصميم گيري يا توانايي‌هاي حساب و رياضي است. براي آموزش هريك از اين مسائل بايد به كودك خود اجازه دهيد كه به سطحي از درك و توانايي ذهني دست پيدا كند. معمولاً شما مي‌توانيد از سنين 4 يا 5 سالگي تقويت اين توانايي‌ها را در كودك خود شروع كنيد. معمولاً توصيه مي‌شود در سنين پايين‌تر اين تربيت را با استفاده از بازي‌ها و به صورت سرگرمي براي كودك شروع كنيد. به ميزاني كه سن كودك افزايش پيدا مي‌كند قدرت ذهني او نيز افزايش پيدا كرده و شما مي‌توانيد آموزش‌هاي پيچيده‌تري را شروع كنيد.

همچنين مي‌توانيد با استفاده از آزمون‌هاي هوش و استعداد براي كودك خود، متوجه نقاط ضعف و قوت او شده و سپس براي بهبود توانايي‌هايش برنامه ريزي كنيد. در غير اين صورت با مجموعه گسترده و پيچيده‌اي از توانايي‌هاي ذهني مواجه مي‌شويد كه توجه به تمامي آن‌ها موضوع دشواري محسوب مي‌شود.

 

3. سن تربيت جنسي كودك

يكي ديگر از جنبه‌هاي تربيت كه اهميت بالايي دارد، تربيت جنسي كودك است. تربيت جنسي معمولاً از 3 يا 4 سالگي و با شروع كنجكاوي‌هاي كودك در زمينه مسائل جنسي شروع مي‌شود. معمولا روانشناسان توصيه مي‌كنند كه تربيت جنسي را از زماني كه كودك توانايي صحبت كردن پيدا مي‌كند، آغاز كنيد. در ابتداي آموزش نام اندام‌هاي بدن و اندام تناسلي را نيز به او آموزش دهيد. به تدريج و با بزرگترشدن كودك اطلاعات بيشتري به او بدهيد. توجه داشته باشيد كه آنچه در زمينه تربيت جنسي كودك اهميت دارد ميزان اطلاعات كودك است و نه سن تقويمي آن‌ها. شما در هر مرحله با توجه به دانسته‌هاي كودك و سوالي كه مطرح كرده به وي پاسخ مي‌دهيد. در نتيجه به دنبال سن خاصي براي آموزش تمامي مطالب به كودك خود نباشيد. براي آشنايي با بهترين روش تربيتي متناسب با سن كودك مطالب زير را بخوانيد :

تربيت كودك زير يك سال

روش هاي تربيت كودك دو ساله

تربيت كودك سه ساله

برخورد با كودك 4 تا 5 ساله

تربيت كودك 6 تا 12 سال

 

تأثير سن در سختگيري و يا سهل انگاري در تربيت كودك

هنگامي كه رفتار اشتباهي از يك كودك سر مي‌زند معمولاً با دو شيوه واكنش نشان دادن مواجه مي‌شويم. گروهي از والدين با اين استدلال كه فرزندشان هنوز كوچك است برخوردي با اشتباهات او نمي‌كنند، در مقابل برخي خانواده‌ها بدون توجه به اين موضوع كه فرزندشان هنوز سن چنداني ندارد به شدت واكنش نشان مي‌دهند.

در تربيت كودك خود به اين موضوع توجه داشته باشيد كه كودك شما همواره به تذكر و برخورد قاطع نياز دارد اما براي يادگيري كامل اصول اخلاقي و يا آداب اجتماعي به تمرين و تكرار و صبر شما نيازمند است. پس شما بايد رفتار نامناسب را هميشه گوشزد كنيد اما با توجه به سن كودك اين مسئله مي‌تواند ميزاني از قاطعيت و محبت را در كنار يكديگر داشته باشد. مشاوره كودك به شما كمك مي‌كند تا طاعيت و محبت را در تربيت فرزند خود به يك اندازه به كار گيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سن تربيت كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

مناسب‌ترين سن براي تربيت كودك چه سني است؟

تربيت كودك محدود به بازه سني خاصي نيست و در تمامي سال‌هاي كودكي و نوجواني ادامه پيدا مي‌كند؛ اما سنين مدرسه تا پيش از رسيدن كودك به نوجواني اهميت بالاتري دارند زيرا كودكان در اين دوره هنوز به شدت تحت تأثير والدين هستند و از طرف ديگر توانايي ذهني آن‌ها براي درك و پذيرش مسائل مختلف نسبت به سال‌هاي قبل رشد بيشتري كرده است.

سن تربيت جنسي كودك از چه زماني شروع مي‌شود؟

از سنين 3 يا 4 سالگي و با شروع كنجكاوي‌هاي كودك در زمينه مسائل جنسي امكان اين زمينه از تربيت فراهم مي‌شود؛ اما بهتر است كه از قبل اين سنين نيز در حين آموزش اسامي موضوعات مختلف به فرزندتان، نام اعضاي بدن و اندام‌هاي تناسلي را نيز به آن‌ها آموزش دهيد.

آيا مي‌توانيم آموزش توانايي‌هاي خواندن و نوشتن را پيش از سن مدرسه براي كودك شروع كنيم؟

معمولاً تا پيش از اين سن ذهن كودكان توانايي آموزش اين مطالب را ندارد و حتي اگر اين توانايي وجود داشته باشد آموزش زودهنگام باعث مي‌شود آن‌ها انگيزه و توجه لازم را در مدرسه نشان ندهند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه سن تربيت كودك مي‌توانيد از خدمات مشاوره بهره‌مند شويد.

منبع: سن تربيت كودك | سن طلايي و بهترين زمان تربيت كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۲۹:۲۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بي اشتهايي در بارداري يكي از مشكلاتي است كه منجر به كمبود مواد مغذي در بدن خانم‌هاي بارداري مي‌شوند. از آنجايي كه اين مسئله هم براي مادر و هم براي جنين مشكل ساز خواهد شد. علت اصلي كم اشتهايي در بارداري را مي‌توان منوط به تغييرات هورموني در بدن خانم‌هاي باردار دانست. از آنجايي كه جنين از بهترين خون و اختلاط موجود در بدن مادر تغذيه مي كند و باقي بامانده آن در بدن مادر موجب ضعيف شدن و از بين رفتن اشتها مي شود. بي اشتهايي در بارداري با درجات مختلف در تمام زنان ديده مي شود. در صورت تداوم و شدت يافتن اين حالت مراجعه به متخصص و استفاده از مكمل‌هاي غذايي تجويز شده ضرورت مي‌يابد. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: بي اشتهايي در بارداري

علت بي اشتهايي زنان در بارداري

علل مختلفي در كاهش اشتها خانم‌هاي باردار دخيل هستند كه در ادامه به مهم‌ترين آن‌ها اشاره خواهد شد:

جنين فضاي بيشتري را اشغال مي كند

در برخي مواقع كاهش اشتهاي بارداري به اين دليل اتفاق مي‌افتد كه جنين در مقايسه با ماه‌هاي اول بارداري بزرگ‌تر شده است و فضاي بيشتري را اشغال مي‌كند. بنابراين رحم با فشار وارد كردن به قسمت‌هاي ديگر بدن از جمله معده، فضاي كمي باقي مي‌گذارد و زمينه ساز كاهش اشتها مي‌گردد. سوزش سر دل معمولا بخاطر فشاري است كه رحم در نتيجه بزرگ شدن جنين به معده وارد ساخته و باعث شده از محل طبيعي خود خارج گردد. براي كسب اطلاعات بيشتر درباره دوران بارداري كليك كنيد.

بي اشتهايي در بارداري | حساسيت به بو

خانم‌هاي باردار معمولا در طول بارداري خود به ويژه در ماه‌هاي اوليه بارداري نسبت به بوي غذاها حساسيت پيدا مي‌كنند و حالت تهوع و استفراغ به آن‌ها دست مي‌دهد. در نتيجه ميل كمتري به غذا خوردن دارند. ضمن اينكه حساسيت به بو مي‌تواند ناشي از تغييرات هورموني بدن مادر باشد.

ابتلا به بيماري‌هاي متناوب، رژيم غذايي نامناسب، استرس و حالت دلشوره، درگير بودن و داشتن مشغله‌هاي زياد از ديگر عواملي هستند سبب كاهش اشتها در زنان باردار مي‌شوند.

چگونه مي توان با بي اشتهاي در بارداري مقابله كرد؟

روش‌هاي زير كمك بسزايي براي رفع مشكل بي اشتهايي در بارداري به شما خواهد كرد. حتما مقاله تغذيه مناسب در بارداري را نيز بخوانيد.

نوشيدن آب زياد

بي اشتهايي مي‌تواند به دليل كاهش ميزان آب بدن باشد، در نتيجه با نوشيدن آب زياد ميزان اشتها افزايش پيدا مي‌كند. اين در حالي است كه كمبود آب بدن سبب عفونت ادراري و مشكلات كليه نيز خواهد شد.

برنامه غذايي صحيح براي درمان بي اشتنهايي در بارداري

يكي از بهترين راهكارها در دوران بارداري استفاده از يك برنامه غذايي مناسب است. در ادامه نكات مهمي در مورد غذا مادران بي اشتها باردار آورده شده است :

  • غذاهايي مادر بايد مصرف كند كه هضم آنها آسان، ترش و با ارزش غذايي بالا باشند. 
  • از خوردن شيريني زياد بهتر است پرهيز كنيد.
  • حجم غذايي و مايعات مصرفي را بايد در هر وعده كم كنيد. در عوض تعداد دفعات و وعده هاي غذايي را افزايش دهيد. 
  • از خوردن غذاهاي فست فود، چرب و سرخ كرده پرهيز كنيد.
  • بهتر است از گوشت هايي مانند جوجه، مرغ، كبك، بزغاله و بره استفاده نماييد. 
  • خوردن زيتون، شلغم، خيار، سير خوابانده شده در سركه براي كاهش بي اشتهايي در بارداري موثر است. 
  • سعي كنيد در برنامه غذايي خود تنوع داشته باشيد. 
  • خوردن سبزيجات به شما براي رفع بي اشتهايي كمك بسياري مي كند. 
  • ميل كردن آبميوه هاي مختلف از جمله، سيب، بالنگ، انار، آلو و … به صورت ساده و يا شيرين شده براي شما مناسب است. 
  • ميكدن انار شيرين سبب افزايش اشتها مي شود. 
  • بهتر است غذا را در جمع كساني باشد كه به آنها علاقه مند هستيد. 

 

پرهيز غذايي براي درمان بي اشتهايي در بارداري

در ادامه نكات كلي در مورد پرهيز غذايي لازم در دوران بارداري اشاره شده است :

  • بهتر است آب يخ، بستني ، يخ و مواد خيلي سرد نخوريد
  • از خوردن مواد غذايي داغ خودداري كنيد.
  • از خوردن مواد غذايي خيلي چرب و شيرين پرهيز كنيد. 
  • سركه را خالي نخوريد.
  • از خوردن مواد غذايي نفاخ پرهيز كنيد. از جمله اين مواد غذايي مي توان به لوبيا، باقلا، كبر، نخود، پياز خام و هر ماده غذايي كه در مادر ايجاد نفخ مي كند پرهيز كنيد. 
  • از قرار گرفتن در برابر بوي هاي تند و تيز خودداري كنيد. 
  • از مصلرف هر چه كه سبب ضعف قلب يا معده مي شود پرهيز كنيد. ماننده گل بنفشه يا گل ختمي و گل پنيرك و …

اين موارد پرهيز در سه ماه اول بارداري از اهميت بيشتري برخوردار است. 

 

ورزش براي درمان بي اشتهايي در بارداري

به طور حتم بي تحركي بدن با كاهش ميل به غذا مرتبط خواهد بود زيرا ورزش كمك مي‌كند كه دستگاه گوارش عملكرد بهتري داشته باشد و ميل به مصرف غذا افزايش يابد. از جمله نكات مهم در مورد ورزش براي درمان بي اشتهايي در بارداري به موارد زير اشاره كرد :

  1. در اين شرايط پياده روي و ملايم در حدي كه سبب خستگي نشود. بسيار موثر است. يوگا و ورزش در آب نيز از ديگر ورزش هاي مفيد به شمار مي رود. 
  2. بهتر است ورزش و حركات و كارهاي مادر باردار در مكان هايي تميز و خوش بو و سرسبز صورت گيرد .
  3. توجه داشته باشيد كه بايد از انجام ورزش هاي سخت خودداري نماييد. 

دارو براي درمان بي اشتهايي در بارداري

در ادامه نكاتي در مورد دارو در زمان بي اشتهايي در بارداري بررسي مي شود:

  • استفاده از عطر، ادكلين و رايحه هايي كه سبب تحرك اشتهاي مادر مي شود، مفيد است. 
  • ماليدن روغن گل سرخ، نيلوفر و لادن با گلاب بر روي معده و آب سير و روغن كنجد به نسبت برابر بر روي معده مفيد است. 
  • بوي آرد گندم و آرد جو اشتها آور است. 
  • مكيدن آب انار شيرين 

از خوردن هر نوع دارويي بدون مشورت پزشكتان به طور جدي خودداري كنيد. 

 

فعاليت و حركت بدني در بي اشتهايي در بارداري

در ادامه نكات مهم فعاليت و حركت بدني براي درمان بي اشتهايي در بارداري مورد بررسي قرار مي گيرد :

  • بهتر است در اوايل بارداري خانم ها استراحت داشته باشند و بعد از مدتي فعاليت و ورزش را شر.ع نمايند. 
  • با افزايش غذاي مادر باردار بايد فعاليت و ورزش نيز افزايش پيدا كند.
  • پاك كردن فضولات بدن مادر سبب حفظ سلامت وي و نوزاد مي شود.
  • در دوران بارداري بايد خواب و استراحت مادر كمي بيشتر از حالت عادي باشد. 
  • لازم است زنان باردار بدني سالم تر و سبك تر داشته باشند تا زايمان باري آن ها آسان تر شود و نوزاد قوي تري داشته باشند. 
  • بديهي است كه وزش سنگين، دويدن و پرخوري زياد براي زنان باردار بسيار خطرناك است. 

 

با يك مشاور در ارتباط باشيد

ارتباط با يك مشاور از زماني كه تصميم به بارداري مي‌گيريد تا زماني كه فرزند خود را صحيح و سالم در آغوش مي‌گيريد، بسيار ضروري است. قبل از اقدام به بارداري بايد وضعيت جسمي و حتي روحي شما مورد بررسي قرار بگيرد و تمام نيازهاي بدن و كمبودهاي آن تشخيص داده شده و برطرف شود. در طول دوره بارداري نيز ممكن است شما با مشكلات متعددي از جمله بي اشتهايي درگير باشيد كه اين مسئله به جنين و شما آسيب مي‌زند. مشاور متخصص در اين زمينه مي‌تواند كمك بسزايي در حل اين مشكل به شما نمايد تا بتوانيد دوباره اشتهاي خود را براي تغذيه خود و كودك دلبندتان بدست آوريد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

كم اشتهايي چه زماني لزوم مراجعه به پزشك را فراهم مي كند؟

در صورتي كه روند بي اشتهايي تا حدي پيش رود كه كمبود مواد مغذي براي جنين موجب تاثيرات منفي بر رشد او شود، حتما بايد به پزشك مراجعه نماييد.

آيا كاهش حجم غذا در مواجهه با بي اشتهايي بارداري تاثير دارد؟

خانم‌هاي باردار مي‌توانند به جاي اينكه وعده غذايي سنگين بخورند، حجم غذاي خود را كاهش دهند و در طول هر وعده غذاي حجم كم بخورند.

كم اشتهايي بارداري چه تاثيري بر روي جنين خواهد داشت؟

رسيدن ميزان مناسبي از مواد غذايي، بر سلامت جنين تاثيرگذار است و امكان دارد كه مشكلاتي از جمله نارسايي‌هاي تنفسي، قلبي، ذهني و … براي او ايجاد كند.

كاهش اشتها در زمان بارداري چه عوارضي به دنبال خواهد داشت؟

كاهش قند خون، حالت تهوع، احساس ضعف و سرگيجه، عرق سرد، درد مفاصل ، كاهش توانايي در هضم غذا و … از جمله اين عوارض است كه با افزايش زمان بي اشتهايي و طولاني شدن آن، احتمال بروزشان براي شما بالا مي رود.

منبع: بي اشتهايي در بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بي اشتهايي در بارداري،
موضوع:
[ ۸ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۳۶:۵۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

دعوا در بارداري ممكنه براي هر زوجي پيش بيايد. بارداري يكي از اتفاقات هيجان‌انگيز و حساس براي زوجين محسوب مي‌شود. با اين حال برخي از زوجين به دليل بارداري ناخواسته، عوامل و مسائل خانوادگي و… دچار مشكلاتي مي‌شوند كه اين تجربه را براي آن‌ها دشوار مي‌كند. از جمله اين مشكلات پيش آمده مي‌توان به دعوا و خشونت در دوران بارداري اشاره كرد. دعوا و خشونت در بارداري رفتاري است كه مي‌تواند به طور مستقيم و غيرمستقيم سلامت مادر و فرزند را تحت تاثير قرار دهد و بارداري كه يك اتفاق خوشايند در طول زندگي است را به يكي از بدترين دوره‌ها تبديل كند. از آنجايي كه دعوا و خشونت در دوران بارداري مي‌تواند يك تهديد جدي براي سلامت روان و جسم مادر و كودك محسوب شود آشنايي با عوامل و و راهكارهاي مديريت آن مي‌تواند بسيار حائز اهميت باشد. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: دعوا در بارداري

دعوا در بارداري

بارداري‌تان هرگز دليلي بر تغيير رفتار و اتمام دعواهاي شما و همسرتان نيست. اگر رابطه‌تان دچار گره‌ها و مشكلاتي است، حتما بايد به دنبال راهكاري اساسي براي حل آن باشيد. پس هرگز از بچه‌دار شدن براي حل مشكلات‌تان استفاده نكنيد. چه بسا احتمال آسيب به جنين و خود شما در بارداري نيز بيشتر مي‌شود. دعوا در بارداري چه لفظي و چه فيزيكي بر روي جنين تاثير منفي مي‌گذارد. پس اگر هنوز اين مساله در خانه‌تان وجود دارد، هر چه سريع تر از خدمات مشاوره روانشناسي استفاده نماييد.

علل دعوا در بارداري

بارداري يكي از رويدادهاي لذت بخش در زندگي است، اما برخي از زوجين به هر دليلي دچار خشونت خانگي و دعوا در اين دوران مي‌شوند. در ادامه برخي از دلايل دعوا در بارداري توضيح داده مي‌شود.

تغيير شرايط

بارداري علاوه بر اينكه يكي از دوران‌هاي شيرين زندگي است مي‌تواند با اضطراب و تنش زيادي به همراه باشد. تولد فرزند به خودي خود باعث ايجاد تغييراتي در زندگي زوجين مي‌شود كه بر عملكردهاي مختلف آنان تاثير مي‌گذارد. نگراني از وجود بيماري‌هاي ژنتيكي، انجام آزمايش‌هاي غربالگري، باردارهاي ناخواسته و… از جمله عواملي هستند كه نياز به همراهي و حمايت زوجين از يكدگير دارد. اگر هر يك از زوجين نتوانند با شرايط جديد كنار بيايند طبيعتاً دچار دعوا و مشكلاتي مي‌شوند كه بر جنبه‌هاي مختلف زندگي آن‌ها تاثير منفي مي‌گذارد.

دعوا در بارداري به دليل مشكلات ارتباطي بين زوجين

معمولاً زوجيني كه مهارت‌هاي لازم براي مديريت كردن رابطه را در دوران بارداري نمي‌دانند دچار مشكلات ارتباطي مي‌شوند و دعوا و مشاجره‌ها را افزايش مي‌دهند. عمدتاً اين مسئله به دليل مشكل در روابط جنسي پيش مي‌آيد. ممكن است برخي از زوجين شيوه صحيح برقراري رابطه جنسي را در دوران بارداري ندانند و به همين دليل دچار مشكلاتي شوند. در برخي موارد تغييرات ظاهري خانم‌ها مي‌تواند براي همسرشان رضايت بخش و جذاب نباشد و در نتيجه رابطه بين زوجين با مشكلاتي همراه شود.

براي آشنايي با علل و درمان تنفر از همسر در بارداري كليك كنيد.

تغييرات هورموني

در اين دوران معمولاً خانم‌ها به دليل تغييرات هورموني و مسائل مرتبط با بارداري بيشتر تحريك پذير و حساس مي‌شوند و به طور هيجاني واكنش نشان مي‌دهند. در اين بين اگر مرد با شيوه ارتباط صحيح با همسر باردارش را بلد نباشد مي‌تواند بر اين مشكلات دامن زند و باعث تشديد دعواها و مشاجرات شود. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد.

پريشاني‌هاي روانشناختي

به دنبال تغييراتي كه در دوره بارداري به دليل مسائل اجتماعي، اقتصادي، زيستي و… براي زوجين رخ مي‌دهد، معمولاً پريشاني‌هاي روانشناختي بروز پيدا مي‌كنند. پريشاني‌هاي روانشناختي نظير افسردگي و اضطراب و… از جمله مسائلي هستند كه بر وضعيت ارتباطي زوجين تاثير منفي مي‌گذارند و مي‌توانند دعوا ها و خشونت‌ها در بارداري را افزايش دهند.

مسائل اقتصادي

يكي از عوامل رايج دعوا و خشونت در دوران بارداري به دليل مسائل اقتصادي رخ مي‌دهد. مسائل اقتصادي مي‌تواند به دليل مشكل در تأمين هزينه‌ها توسط مرد رخ دهد و يا همچنين به دليل خانه نشين شدن زن شاغل به دليل بارداري رخ دهد. برخي از خانم‌هايي كه به شغل‌هاي آزاد مشغول هستند ممكن است به دليل بارداري نتوانند در دوره‌اي كار كنند و در تامين هزينه‌ها به همسرشان كمك كنند. همين مسئله مي‌تواند باعث بروز مشكلات و دعواهايي بين زوجين شود.

عوارض دعوا و خشونت خانگي در دوران بارداري

دعوا و خشونت خانگي مي‌تواند تاثيرات كوتاه مدت و بلند مدتي بر وضعيت مادر و فرزند به همراه داشته باشد. جدي‌ترين مسئله‌اي كه مي‌تواند رخ دهد مرگ و سقط جنين به دليل وارد شدن ضربه به شكم مادر است. وارد شدن ضربه‌ و يا استرس‌هاي بيش از اندازه شديد مي‌تواند منجر به سقط جنين يا زايمان زودرس شود. هرچقدر كه بارداري در ماه‌هاي اوليه باشد احتمال سقط جنين بيشتر مي‌شود.

 علاوه بر اين بروز دعوا و خشونت خانگي در بارداري مي‌تواند بر وضعيت سلامت روان مادر و فرزند تاثير منفي بگذارد، به طوريكه با افزايش مشاجره‌ و دعواها هورمون كورتيزول در بدن مادر به مقدار بيشتري توليد مي‌شود. هورمون كورتيزول همان عاملي است كه مي‌تواند باعث ايجاد پريشاني‌هاي روانشناختي زيادي مانند اضطراب و استرس و.. شود. هورمون كورتيزول توانايي رد شدن از جفت را دارد و مي‌تواند بر وضعيت جنين تاثير منفي بگذارد. در نتيجه نوزاد متولد شده در سال‌هاي بعد به احتمال بيشتري مستعد ابتلا به اختلالات هيجاني و رفتاري مختلف مي‌شود.

براي آشنايي بيشتر با راه هاي درمان انواع مشكلات در بارداري كليك كنيد.

راهكارهاي بهبود روابط و مديريت دعوا در بارداري

بهبود روابط عاطفي

برخي از زوجين به دليل قطع روابط‌جنسي در دوران بارداري دچار كاهش صميمت مي‌شوند. اين مسئله بر جنبه‌هاي ديگر روان و جسم آن‌ها تاثير منفي مي‌گذارد. زوجين بايد بدانند كه انجام رابطه‌جنسي در دوران بارداري مانعي ندارد (فقط در موارد خاص پزشك رابطه را ممنوع مي‌كند) و مي‌توانند با رعايت نكات ساده اين كار را به طور صحيح انجام دهند. اينگونه ارتباط صميمي بين خودشان را حفظ كرده و از بروز دعوا در بارداري جلوگيري مي‌كنند. براي آشنايي با شيوه‌هاي صحيح رابطه جنسي در دوران بارداري مي‌توانيد از يك روانشناس و يا مشاور امور جنسي كمك بگيريد. 

آشنايي با مهارت‌هاي زندگي

آشنايي با مهارت‌هاي زندگي يكي از عوامل پيشگيري كننده دعوا و محافظ براي قبل، حين و بعد از بارداري است. زوجين قبل از تصميم به ازدواج و يا بچه دار شدن بايد با مهارت‌هاي اساسي مديريت زندگي و آموزش‌هاي اساسي در ارتباط با شيوه صحيح رفتار در بارداري آشنا شوند. بهتر است زوجين قبل از تصميم‌گيري براي باردار شدن براي دريافت اين آموزش‌ها از يك روانشناس كمك بگيرند. علاوه بر اين اگر در حين بارداري دچار چنين مشكلاتي شده‌ايد، بهتراست در اولين گام از يك متخصص كمك بگيريد و اجازه ندهيد كه مشكل‌تان گسترش پيدا كند و بر ساير جنبه‌هاي زندگي‌تان تاثير منفي بگذارد.

روش‌هاي مديريت استرس

روش‌هاي مديريت استرس و تكنيك‌هاي آرام سازي مي‌تواند براي كوتاه مدت و بلند مدت موثر واقع شود و از بروز تحريك پذيري، پرخاشگري، دعوا و مشاجره پيشگيري كند. عمدتا زوجين در دوران بارداري با مشكلاتي مواجه مي‌شوند كه آرامش آن‌ها را بهم مي‌زند و بر تنش آن‌ها مي‌افزايد، در چنين مواقعي مراجعه به روانشناس و آشنايي با روش‌هاي مديريت استرس مي‌تواند يك اقدام موثر باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دعوا در بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا رابطه‌جنسي مي‌تواند باعث كاهش دعوا در دوران بارداري شود؟

يكي از عوامل بدرفتاري و پريشاني‌هاي رواني در دوران‌بارداري مي‌تواند به علت عدم برقراري رابطه جنسي رخ دهد. زوجين بايد بدانند كه برقراري رابطه جنسي مگر به دليل مشكل پزشكي مانعي ندارد و زوجين با رعايت نكات ساده و انتخاب پوزيشن‌هاي مناسب دوران بارداري مي‌توانند به راحتي رابطه جنسي داشته باشند.

منبع: دعوا در بارداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دعوا در بارداري،
موضوع:
[ ۵ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۴۲:۱۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

چقدر با مراحل رشد كودك تا بزرگسال آشنا هستيد؟ آيا مي‌دانيد ما انسان‌ها از قبل تولد شروع به رشد مي‌كنيم و اين فرايند برخلاف تصور خيلي‌ها در كودكي و جواني تمام نمي‌شود؟ در حقيقت رشد به هر تغييري در انسان گفته مي‌شود. اين تغييرات گاهي اوقات به معناي بهترشدن و گاهي حتي به معناي افت توانايي‌هاي ما هستند. بااين‌حال چيزي كه اهميت دارد اين است كه رشد تا سنين پيري نيز ادامه دارد. آشنا شدن با مراحل رشد كودك تا بزرگسال به ما كمك مي‌كند با نيازهاي هر دوره آشنا شويم و بهتر بتوانيم به آن‌ها رسيدگي كنيم. درعين‌حال بي‌توجهي به اين نيازها مي‌تواند مشكلات روحي را در هر دوره از زندگي ما به همراه داشته باشد. حتما براي كسب اطلاع كامل درباره مراحل رشد كودك تا بزرگسالي مشاوره كودك دريافت كنيد.

منبع: مراحل رشد كودك تا بزرگسال | مرحله هاي رشد كودك از نظر روانشناسي

مراحل رشد كودك تا بزرگسالي

روان‌شناسان معتقدند كه مي‌توانيم رشد انسان را به مراحل مختلفي تقسيم كنيم. در هر مرحله فرد ويژگي‌ها و نيازهاي خاصي خواهد داشت. نكته بسيار مهم اين است كه اين ويژگي‌ها و نيازها در تمامي افراد و هرجايي كه زندگي مي‌كنند برابر است. در واقع ما بدون توجه به اين كه از چه قوم و نژادي هستيم دوره‌ها و نيازهاي روحي و رواني يكساني را پشت سر مي‌گذاريم. همان‌طور كه گفتيم شناخت اين مراحل و هرچه در آن اتفاق مي‌افتد به شما كمك مي‌كند تا بهتر بتوانيد شرايط را پشت سر بگذاريد و شخصيت كامل‌تري براي خود يا فرزندتان رقم بزنيد. مهم‌ترين مراحل رشد كودك تا بزرگسال به شرح زير است.

1- مرحله قبل از تولد

اين مرحله از زمان انعقاد نطفه تا تولد نوزاد را شامل شده و به طور ميانگين 38 هفته خواهد بود. امروزه تمامي متخصصين اعتقاد دارند كه فرزند شما در اين مدت علاوه بر رشد فيزيولوژيك و تأثيرات ژنتيك با محيط نيز ارتباط دارد. اين يعني برخلاف گذشته كه تصور مي‌شد در اين دوره جنين متوجه اتفاقات محيط اطراف خودش نيست فرزندتان حضور شما، شرايط روحي‌تان و بسياري از محرك‌هاي محيطي را متوجه مي‌شود. به همين خاطر بهتر است تا جايي كه مي‌توانيد علاوه بر سلامت جسمي به سلامت روان خود در دوران بارداري نيز توجه داشته باشيد. مرحله رشد قبل از تولد به سه زير مرحله تقسيم مي‌شود كه در ادامه شرح داديم.

مرحله تقسيم سلولي يا تخمكي

اين مرحله اولين بخش رشد هركدام از ما است كه با انعقاد نطفه شروع شده و براي بيست و يك روز ادامه پيدا خواهد كرد. در اين مرحله سلول نطفه شروع به تقسيم شدن و ازدياد كرده و تبديل به يك توده سلولي مي‌شود. سپس با اتصال به ديواره رحم لانه‌گزيني اتفاق خواهد افتاد.

مرحله روياني

اين مرحله از هفته دوم تا هشتم بارداري را شامل مي‌شود. در اين مرحله اندام‌هاي بدن جنين به‌تدريج تشكيل شده و ارتباط او با مادر شكل مي‌گيرد.

مرحله جنيني

آخرين مرحله رشد قبل از تولد مرحله جنيني است كه از پايان هفته هشتم تا هنگام تولد ادامه دارد. در اين مرحله اندام‌هاي جنين كه در مراحل قبل به طور ناقص تشكيل شده بود كامل مي‌شود و جنين آماده متولدشدن خواهد شد.

2- مرحله نوزادي

نوزادي از زمان تولد شروع شده و تا دوسالگي ادامه خواهد داشت. رشد نوزاد در ماه اول تولد سريع رخ مي‌دهد. در اين يك ماه شما شاهد تغييرات بسياري در فرزند خود خواهيد بود. به طور ميانگين وزن نوزاد در اين مرحله حدود ۳۴۰۰ گرم و قد اكثر نوزادان بين ۴۵ تا ۵۰ سانتي‌متر است. نوزادان در اين دوره نسبت به صدا و بوي مادرشان حساس هستند. تا جايي كه نوزاد هنگام صحبت‌كردن مادر، سرش را به سمت او مي‌چرخاند؛ و به‌خوبي مي‌تواند بوي شير مادر را نسبت به ديگران تشخيص دهد. بينايي نوزاد در اين مرحله هنوز كامل نيست؛ و تا حدود دوسالگي طول مي‌كشد كه نوزاد بتواند از قدرت بينايي خود به طور كامل بهره ببرد.

سبك دلبستگي ايمن

مهم‌ترين تكليف و بحران رشدي براي كودكان در دو سال اول زندگي شكل‌دادن به سبك دلبستگي ايمن است. دلبستگي به اين معناست كه كودك باور كند دنيا جاي امني براي زندگي است؛ و ديگران در زمان لازم به او كمك خواهند كرد. شكل‌گرفتن اين باور در كودك بيش از هر چيز به رابطه او با مراقبين و به‌خصوص مادر بستگي دارد. به ميزاني كه مادر به فرزندش توجه داشته باشد و نيازهاي او را به‌موقع شناسايي كرده و پاسخ بدهد اين باور به شكل مثبت‌تري در كودك شكل خواهد گرفت.

اما اگر فرزند شما نتواند سبك دلبستگي ايمن پيدا كند به معناي آن است كه جهان را جايي ناامن و انسان‌ها را غيرقابل‌اعتماد خواهد دانست. اين باور درصورتي‌كه مورد درمان قرار نگيرد تا بزرگسالي همراه فرد باقي خواهد ماند. و تقريباً تمامي روابط نزديك او را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد.

3- مراحل رشد انسان در كودكي

پس از نوزادي نوبت به مرحله كودكي مي‌رسد‌. كودكي به دو دسته، كودكي اول (دو تا شش‌سالگي) و كودكي دوم (هفت تا دوازده‌سالگي) تقسيم مي‌شود‌. رشد جسماني و شناختي در اين دوران به طور سريع رخ مي‌دهد؛ و كودك به بسياري از مهارت‌هاي شناختي دست پيدا مي‌كند. براي آشنايي با روانشناسي كودك كليك كنيد.

كودكي اول

در حدود دوسالگي مهارت‌هاي كلامي در كودك شكل مي‌گيرد. اين به معناي آن است كه از اين به بعد فرزند شما مي‌تواند با محيط ارتباط برقرار كند؛ و از جملات دو تا چهار كلمه‌اي استفاده خواهد كرد. از جمله توانمندي‌هاي ديگر كه در اين مرحله رخ مي‌دهد مي‌توان به ايستادن، راه‌رفتن، دويدن، نشستن، خزيدن، درآوردن دندان شيري و… اشاره كرد. بااين‌حال هنوز رشد شناختي كودك به بالاترين حد خودش نرسيده است. فعاليت‌هاي حركتي كودك تكامل پيدا مي‌كند؛ و علاوه بر توانمندي‌هاي حركتي‌ قبلي‌اش اكنون مي‌تواند بازي‌هاي دسته‌جمعي با همسالانش انجام دهد و تسلط بيشتري بر اندام‌هاي جسماني‌اش داشته باشد.

رشد رواني در كودكي اول

مهم‌ترين چالشي كه در كودكي اول با آن مواجه مي‌شويد اين است كه فرزند شما متوجه تفاوت‌هاي ميان دختران و پسران مي‌شود. او احتمالاً راجع به اين موضوع و همين‌طور نحوه به‌دنياآمدن فرزندان سؤالاتي از شما خواهد پرسيد. به همين خاطر شما مي‌بايست به فكر تربيت جنسي فرزندتان در اين دوران باشيد. يادتان باشد كه بي‌توجهي به اين مسئله مي‌تواند مشكلاتي را براي فرزندتان به همراه داشته باشد. پس بهتر است با كمك‌گرفتن از يك مشاور متخصص خودتان را براي اين مرحله آماده كنيد.

مراحل رشد در مرحله دوم كودكي

در اين مرحله رشد شناختي كودك به بالاترين حد خودش مي‌رسد. كودك توانايي استدلال منطقي و فضايي پيدا مي‌كند؛ و به‌راحتي مي‌تواند با محيط اطرافش سازگار شود. همچنين مهارت‌هاي اجتماعي بهبود پيدا كرده و در نتيجه آن كودك مي‌تواند با همسالان يا بزرگ‌ترها ارتباط خوبي برقرار كند. در اين مرحله كودك نسبت به مراحل قبلي هوشيارتر مي‌شود و از ظرفيت يادگيري خواندن و نوشتن بهره مي‌برد.

سخت‌كوشي و تلاش در كودكان دوره دبستان

به اعتقاد اريك اريكسون مهم‌ترين بحران رواني در سال‌هاي مدرسه سخت‌كوشي در برابر احساس حقارت است. در اين مرحله فرزند شما همه تلاش خود را مي‌كند تا بهترين باشد. نكته مهم اين است كه شما مي‌بايست دست از مقايسه كردن و كمال‌گرايي برداريد و تلاش‌هاي فرزندتان را در اين دوره موردتوجه قرار دهيد. در غير اين صورت مشكلاتي مانند ازدست‌دادن اعتمادبه‌نفس در فرزند شما اتفاق خواهد افتاد.

4- نوجواني

از دوازده تا هجده يا بيست‌سالگي را دوره نوجواني مي‌ناميم. نوجواني به اعتقاد تمام روان‌شناسان مرحله گذار است. اين يعني فرزند شما به‌تدريج از كودكي فاصله گرفته و تبديل به يك فرد بزرگسال خواهد شد. شكل‌دادن به هويت مهم‌ترين بحراني است كه در اين مرحله با آن روبه‌رو مي‌شويم. در يك كلام هركدام از ما در سنين نوجواني به اين سؤال پاسخ خواهد داد كه: ” من كيستم؟”.

براي آشنايي با دوران نوجواني كليك كنيد.

5- مرحله جواني

سال‌هاي بين بيست تا چهل عمر هركدام از ما جواني نام دارد. در اين مرحله فرد از نظر جسماني تغييرات چنداني نخواهد داشت. بااين‌حال بسياري از تصميم‌هاي مهم زندگي مثل تحصيل، انتخاب شغل و همين‌طور ازدواج در اين مرحله اتفاق مي‌افتند. به همين خاطر فرد از نظر رواني تغييرات بسياري را پشت سر مي‌گذارد.

6- مرحله رشد انسان در ميان‌سالي

با عبور از جواني نوبت به ميان‌سالي خواهد رسيد. اين دوره از 40 يا 45 سالگي شروع شده و تا 65 سالگي ادامه خواهد داشت. رشد شناختي در اين دوران كم‌كم شروع به تغيير مي‌كند؛ و مهارت‌هايي كه نياز به پردازش سريع اطلاعات داشته باشد با كمي مشكل مواجه مي‌شود؛ اما در عوض قدرت استدلال منطقي، توانايي مديريت و خلاقيت در اين دوران افزايش پيدا مي‌كند‌.

نيازهاي رواني در دوره ميان‌سالي

هركدام از ما در سنين ميان‌سالي احتياج به فعاليت داريم. در حقيقت به ميزاني كه فرد پويايي خود را حفظ كرده باشد در اين مرحله آرامش بيشتري خواهد داشت. بسياري از روان‌شناسان معتقدند زايندگي و فعاليت نكته كليدي در ميان‌سالي است. زنان و مردان در اين دوره به اين فكر مي‌كنند كه معنا و يادگاري از خود توليد كنند كه حتي بعد از مرگ آن‌ها نيز باقي بماند. براي بسياري از آنها تربيت فرزند بهترين مصداق براي اين ماجرا است.

7- مراحل رشد تا سالمندي

سالخوردگي يا دوران پيري را مي‌توان به‌عنوان آخرين مرحله رشد انسان در نظر گرفت. در اين مرحله قدرت جسماني و شناختي فرد كاهش پيدا مي‌كند. و فرد كم‌كم توانمندي‌هايش را از دست مي‌دهد. دوران پيري از حدود ۶۵ سالگي به بعد آغاز مي‌شود. در اين مرحله، فرد دوراني را كه سپري كرده است مورد بررسي و بازبيني قرار مي‌دهد؛ و نگاهي به آرزوها، تمايلات و خواسته‌هايش در زندگي مي‌اندازد. اگر فرد زندگي گذشته خود را به‌خوبي ارزيابي كند اين دوران را به طور مطلوبي مي‌گذراند در غير اين صورت ممكن است دچار خلق پايين، نااميدي و افسردگي شود. براي آشنايي با روانشناسي دوران سالمندي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مراحل رشد كودك تا بزرگسالي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 
 

سؤالات متداول

توجه به مراحل رشد كودك چه اهميتي دارد؟

در هركدام از اين مراحل فرد نيازهاي رواني خاصي دارد؛ و در حال شكل‌دادن به توانايي‌هاي خاصي است. اگر شما با اين نيازها و توانايي‌ها آشنايي نداشته باشيد طبيعتاً نمي‌توانيد اين دوره‌ها را با سلامت روان و به شكل مناسب پشت سر بگذاريد.

منبع: مراحل رشد كودك تا بزرگسال | مرحله هاي رشد كودك از نظر روانشناسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۳۴:۲۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

در برخورد با كودك 4 تا 5 ساله حتما بايد علاوه بر نيازهاي كودك، به تاثيراتي كه بر او مي‌گذاريد نيز توجه كنيد. كودكان در سنين 4 تا 5 سالگي به‌سرعت در حال رشد هستند. قدرت استفاده آن‌ها از كلام بالاتر رفته و همين باعث مي‌شود اجتماعي‌تر از گذشته باشند. علاوه بر اين به‌تدريج نسبت به هيجانات خود شناخت بيشتري پيدا مي‌كنند و بهتر مي‌توانند احساساتشان را كنترل كنند. اين توانايي به آن‌ها كمك مي‌كند كه بتوانند نسبت به قواعد اجتماعي سازگاري بيشتري داشته باشند. به همين خاطر است كه احتمالاً در اين سنين فرزند شما از بابت رفتار اشتباهش عذرخواهي مي‌كند. بنابراين فرصت مناسبي براي آموزش برخي اصول به او خواهيد داشت. در ادامه در مورد ابعاد مهم تربيتي اين سن توضيح داده‌ايم.

منبع: برخورد با كودك 4 تا 5 ساله چگونه بايد باشد؟

ابعاد مختلف تربيتي و برخورد با كودك 4 تا 5 ساله

تربيت ابعاد مختلفي دارد كه بايد به همه آن‌ها در كنار هم توجه داشته باشيد. متأسفانه بسياري از والدين در تربيت فرزندان خود صرفاً روي هوش و توانايي‌هاي ذهني تمركز مي‌كنند و به همين خاطر هوش هيجاني يا توانايي‌هاي اجتماعي كودك به‌اندازه توانايي‌هاي ذهني رشد نخواهد كرد و اين نابرابري‌ها در آينده شخصيت وي را تحت تأثير قرار مي‌دهد. به همين خاطر اولين قدم براي تربيت كودك 4 تا 5 سال اين است كه بدانيم در چه زمينه‌هايي بايد به پرورش كودك توجه داشته باشيم.

رشد جسماني

داشتن يك جسم سالم را مي‌توان اولين شرط از رشد مطلوب كودك دانست. فرزند شما در اين سنين به لحاظ قد و وزن و همين‌طور استحكام استخوان‌ها و عضلات در حال رشد است و شما بايد به اين موضوع توجه داشته باشيد. استفاده از برنامه غذايي سالم و همين‌طور در نظر گرفتن فعاليت‌هاي ورزشي مناسب در كنار خواب كافي ازجمله مسائلي هستند كه علاوه بر رشد جسماني در سلامت روحي فرزند شما نيز تأثير بسياري خواهند داشت.

توجه به رشد ذهني در برخورد با كودك 4 تا 5 ساله

سنين 4-5 سالگي را سال‌هاي پيش‌دبستاني مي‌ناميم و اين به معناي آن است كه در رشد توانايي‌هاي ذهني فرزندتان بايد به‌تدريج مهارت‌هايي كه براي تحصيل نياز دارد را به او آموزش دهيد. احتمالاً متوجه اين موضوع شده‌ايد كه توانايي صحبت كردن فرزندتان به‌مراتب بيشتر از قبل شده و بهتر است با استفاده از راهكارهايي مثل صحبت كردن، شعر خواندن يا هر چيز ديگري كه به ذهنتان مي‌رسد سعي كنيد كلام را در فرزندتان تشويق كرده و همين‌طور دايره لغات او را افزايش دهيد.

بالا بردن قدرت تمركز و توجه و همين‌طور بازي‌هايي كه مي‌توانند حافظه كودك شما را بهبود ببخشند نيز ازجمله موضوعاتي است كه بايد به آن توجه داشته باشيد. اگر احساس مي‌كنيد فرزند شما در هر يك از اين مهارت‌ها ضعيف‌تر از ساير همسالان است يا نمي‌دانيد با استفاده از چه بازي‌ها و مطالبي مي‌توانيد به رشد اين مهارت‌ها كمك كنيد، بهتر است مشاوره كودك بگيريد.

رشد شخصيتي

اعتمادبه‌نفس را مي‌توان يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هايي دانست كه در اين دوره در حال شكل گرفتن است. فرزند شما نسبت به گذشته در كارهاي شخصي خود تواناتر شده و حالا از شما انتظار دارد مهارت‌هايش را ببينيد و آن‌ها را تشويق كنيد. به همين خاطر بي‌توجهي به اينكه گاهي اوقات اجازه بدهيد آن‌ها خودشان حتي به‌اشتباه يا ناقص كاري را انجام دهند و يا دائماً تكرار كردن اين حرف كه آن‌ها نمي‌توانند كاري بكنند باعث خواهد شد تا فرزندتان به توانايي‌هاي خود شك كرده و احتمالاً در آينده مي‌بايست هزينه زيادي براي به دست آوردن اعتمادبه‌نفس بدهد. سعي كنيد گاهي اوقات مسئوليت‌هاي ساده‌اي براي آن‌ها در نظر بگيريد يا در كارهاي خانه از او كمك بگيريد. اين كار باعث مي‌شود فرزند شما علاوه بر مهارت‌آموزي توانايي‌هاي خود را باور كند.

توجه به رشد اجتماعي در برخورد با كودك 4 تا 5 ساله

بالا رفتن توانايي صحبت كردن و همين‌طور سازگار شدن با قواعد اجتماعي باعث خواهد شد تا فرزندتان اجتماعي‌تر از گذشته شود و اين به معناي آن است كه آن‌ها اكنون دوستان بيشتري پيدا مي‌كنند يا بيشتر دوست دارند با ديگران حرف بزنند. بهتر است در اين دوره زمينه را براي روابط اجتماعي آن‌ها فراهم كنيد و از اين طريق اجازه دهيد با مفاهيمي مثل تقسيم وسايل با ديگران يا همدلي و محبت آشنا شوند. گاهي ممكن است در جريان بازي فرزندتان احساس كنيد او قواعد بازي را رعايت نمي‌كند يا علي‌رغم كنار ديگران بودن به‌تنهايي بازي مي‌كند. اين‌ها همگي بخشي از فرايند رشد كودك شما هستند و نبايد نگران آن باشيد اما اگر فرزندتان  علاقه‌اي به حضور در جمع ندارد و يا به‌طوركلي نسبت به قواعد بي‌توجه است بهتر است در اين زمينه از يك مشاور كمك بگيريد.

تربيت جنسي

به لحاظ جنسي در اين دوره فرزند شما بايد نام اندام‌هاي جنسي را ياد بگيرد و همين‌طور متوجه اين نكته باشد كه نبايد به غريبه‌ها اجازه بدهد اندام خصوصي او را ببينند. توجه داشته باشيد كه در تربيت جنسي استفاده از نام صحيح اندام‌هاي بدن بسيار مهم است و نبايد با هر نامي اين اندام‌ها را صدا كنيد. علاوه بر اين اگر فرزندتان راجع به تولد فرزند يا هر موضوع ديگري كنجكاوي مي‌كند بهتر است در حد توانايي‌هاي ذهني‌اش به او اطلاعات دهيد.

آموزش مهارت‌هاي زندگي در برخورد با كودك 4 تا 5 ساله

مهارت‌هاي زندگي قواعدي مانند قدرت نه گفتن يا بيان خواسته‌ها، كنترل احساسات، تصميم‌گيري و حل‌مسئله را شامل مي‌شود. به ميزاني كه آموزش اين مطالب به كودك را سريع‌تر شروع كنيد اين توانايي‌ها در وي قوي‌تر خواهند شد. به همين خاطر بهتر است با كمك گرفتن از كتاب‌ها يا مشورت با يك روانشناس كودك راه‌هايي را براي اين موضوع در نظر بگيريد.

بيشتر بخوانيد : سن تربيت كودك

بايدونبايدهاي تربيتي و برخورد با كودك 4 تا 5 سال

به پيامدها توجه داشته باشيد

كودكان در اين سنين رفتارهاي مختلفي را انجام مي‌دهند تا ببينند پيامد هريك از آن‌ها چيست و بر اساس نتيجه هر رفتار راجع به تكرار كردن يا نكردن آن تصميم مي‌گيرند. به همين خاطر بهترين روش تربيت كودك 4 تا 5 ساله اين است كه اگر مي‌خواهيد رفتاري در او تقويت شود به خاطر انجام آن به كودك پاداش دهيد و نسبت به رفتارهايي كه مي‌خواهيد ادامه پيدا نكنند بي‌توجه باشيد. اين رفتار شما باعث مي‌شود تا كودك براي به دست آوردن تشويق و تأييد ديگران به سراغ رفتارهاي مناسب‌تر برود اما آنچه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه از اين روش مي‌بايست با صبوري و در زمان طولاني استفاده كنيد. هيچ‌يك از روش‌هاي تربيتي در زمان كوتاه نمي‌توانند رفتار فرزند شما را تغيير دهند.

قاطعانه برخورد كنيد

هنگامي‌كه تصميم مي‌گيريد به رفتار نامناسب كودكتان بي‌توجه باشيد احتمالاً او رفتارهايش را با شدت بيشتري ادامه خواهد داد. يا گاهي اوقات ممكن است شما احساس كنيد دلتان نمي‌آيد با فرزندتان بدرفتار باشيد و چيزي را كه از شما مي‌خواهد به او ندهيد. در تمامي اين شرايط بهتر است قاطعانه به رفتار خود ادامه بدهيد و مطمئن باشيد كه دير يا زود فرزند شما در رفتارش تجديدنظر مي‌كند. اما اگر احساس كند به هر طريقي مي‌تواند رفتار شما را كنترل كند ديگر به‌سختي خواهيد توانست او را به اصول موردنظرتان پايبند كنيد.

هماهنگي والدين

يكي از مهم‌ترين اصول تربيت كودك اين است كه والدين مي‌بايست در مقابل فرزندشان هماهنگ رفتار كنند. اگر كودك احساس كند نظر پدر و مادر باهم فرق دارد به‌راحتي از اين شكاف براي به كرسي نشاندن خواسته‌هاي خود استفاده مي‌كند.

كمال‌گرا نباشيد

تشويق كودك را تنها به زماني كه كاري را تمام و كمال و بي‌عيب انجام مي‌دهد معطوف نكنيد. اگر فرزندتان انجام كاري را شروع كرده يا نسبت به قبل در آن پيشرفت داشته بهتر است اين موضوع را در او تشويق كنيد. اين كار به شكل‌گيري اعتمادبه‌نفس مطلوب كودك كمك خواهد كرد.

بازي با كودك را جدي بگيريد

بچه‌ها نكات بسياري را از طريق بازي‌ها ياد مي‌گيرند. بازي به آن‌ها كمك مي‌كند تا شخصيت‌ها و نقش‌هاي مختلفي را تجربه كنند و از اين طريق بتوانند همدلي و درك بالاتري از موقعيت‌هاي مختلف به دست آورند. علاوه بر اين آن‌ها قواعد روابط اجتماعي را نيز در بازي‌هايشان ياد مي‌گيرند. براي مثال شما مي‌توانيد در بازي با كودك مشاغل مختلف را براي او در نظر بگيريد تا او با هر يك از آن‌ها آشنا شود و يا موضوعاتي مثل كمك كردن و احترام به نظر ديگران را در يك بازي گروهي به او آموزش دهيد.

اهميت مشاوره

كودكان روزانه مهارت‌ها و موضوعات مختلفي را ياد مي‌گيرند كه شخصيت و توانايي‌هاي آن‌ها در بزرگ‌سالي را مشخص مي‌كند. به همين خاطر لازم است كه به تربيت كودك خود توجه ويژه‌اي داشته باشيد. علاوه بر اين بسياري از مواقع عقب‌ماندگي‌هاي رشدي كه در كودكي ايجاد مي‌شوند در سنين بعدي قابل جبران نيستند و باعث مي‌شوند فرزند شما از همسالان خود تا حد زيادي عقب بيفتد كه اين موضوع مي‌تواند فشار رواني بسياري را براي كودك و خانواده به همراه داشته باشد. به همين خاطر بهتر است كه همواره در تربيت فرزندتان از يك مشاور كمك بگيريد. براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

بهترين روش براي تربيت كودك 4 تا 5 سال چيست؟

متخصصين معتقدند روش‌هاي رفتاري يعني استفاده از پاداش براي رفتارهايي كه مي‌خواهيد در كودك ايجاد شوند و بي‌توجهي نسبت به رفتارهاي منفي بهترين روش براي تربيت كودك در اين بازه سني است.

چه زماني بايد براي تربيت كودك از مشاور كمك گرفت؟

اگر رفتارهايي مانند پرخاشگري، لجبازي، گوشه‌گيري يا هر رفتار غيرمعمول ديگري را در فرزندتان مي‌بينيد بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد.

منبع: برخورد با كودك 4 تا 5 ساله چگونه بايد باشد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۴:۲۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

خنديدن و نخنديدن نوزاد مي‌تواند راهي براي ارزيابي سلامت او باشد. در گذشته خنديدن نوزاد تعابير متفاوتي داشته و معياري براي پي بردن به شخصيت نوزاد بوده است. امروزه، خنديدن يا نخنديدن نوزاد در دوران شيرخوارگي علتي زير بنايي دارد و نشانه مهمي براي متخصصان است كه با توجه به آن، به سلامت نوزاد و رشد او پي مي‌برند. در صورتي كه در اين زمينه با سوالاتي روبه رو هستيد حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: خنديدن و نخنديدن نوزاد چه معنايي دارد

خنديدن نوزاد | بازتاب لبخند چيست؟

بازتاب‌ها، نوعي پاسخ غريزي نوزاد به محيط هستند كه ارزش بقا دارند، تعداد زيادي از اين بازتاب‌ها توسط دانشمندان كشف شده كه يكي از اين بازتاب‌ها، بازتاب لبخند مي‌باشد. هرچند كه دانشمندان به علت رخ دادن اين بازتاب پي نبرده‌اند، اما بازتاب لبخند زدن قبل از تولد تا يك ماهگي ديده مي‌شود و از اوايل دوماهگي بخند نوزاد معنا دار مي‌شود.

تفاوت بازتاب لبخند و لبخند واقعي

بينايي نوزاد ديرتر از بقيه حواس كامل مي‌شود، از اين رو محرك‌هاي جالب توجه را در ماه اول به صورت تار دريافت مي‌كند و لبخند‌هاي نوزاد در ماه اول بازتاب لبخند است كه به صورت اتفاقي رخ مي‌دهد و زود ناپديد مي‌شود، اما لبخند واقعي در پاسخ به محرك‌هاي بيروني مثل صداي مادر، ديدن پدر اتفاق مي‌افتد.

خنديدن نوزاد از چه سني شروع مي شود؟

تولد تا يك ماهگي

نوزاد تازه متولد شده معمولا تبسمي در حالت شير خوردن، خوابيدن يا در زمان‌هاي بيداري دارد، اما اين لبخند معناي به خصوصي ندارد، ديد نوزاد در ماه اول بعد از تولد تار است و اين لبخند در اثر تعامل با مادر و اطرافيان نيست. نوزاد به طور كامل به عضلات صورت خود كنترل ندارد و تلاش مي‌كند تا كمي آن‌ها را حركت بدهد.

يك تا چهار ماهگي

با رشد و كامل شدن ارتباط بين مغز و اندام‌ها، كودك مي‌تواند لبخند كاملي نشان بدهد، لبخند كودك معناي اجتماعي دارد و راهي براي ارتباط برقرار كردن با اطرافيان است. تا چهار ماهگي كودك دلبستگي را با مراقبان اوليه تشكيل مي‌دهد، باديدن مراقبان اوليه دست از گريه كردن برمي‌دارند، ارتباط چشمي قوي دارند و لبخند مي‌زنند.

چهار تا شش ماهگي

بين چهار تا شش ماهگي، سرعت اجتماعي شدن كودك افزايش مي‌يابد و علاقه دارد كه با اطرافيان بخندد و در آغوش كشيده شود. كودك در اين سن تلاش مي‌كند تاثيرگذار باشد و طنازي مي‌كند. حالات چهره‌اي متنوعي را مثل اخم، شادي، ترس، شگفتي وتوجه به نمايش مي‌گذارد تا بهتر ارتباط برقرار بكند.

شش تا نه ماهگي

در طي اين دوره، كودك تمايل دارد مورد عشق و توجه والدين و مراقبان مهم قرار بگيرد. كودكان در اين سن ياد مي‌گيرند به مراقبان خود اعتماد بكنند. حافظه تصويري كودكان در اين سن شكل گرفته و چهره مراقبان خود را به ذهن مي‌سپارند و آن‌ها را از غريبه‌ها تشخيص مي‌دهند و هنگام ديدن غريبه‌ها، ترس و ناراحتي خود را نشان مي‌دهند و با ديدن مراقب خود ترس و ناراحتي‌شان از بين مي‌رود و كودك به والدين خود لبخند مي‌زند و به سمت آن‌ها مي‌رود.

نه تا دوازده ماهگي

تا پايان يك سالگي كودك به صورت آشكارا، والدين و مراقبان اصلي خود را ترجيح مي‌دهند و محبت خود را به والدين نشان مي‌دهد. كودك در صورت نبود والدين، نگران و ناراحت است و گريه سر مي‌دهد به اين رفتار اضطراب جدايي مي‌گويند كه كودك به هنگام ديدن والدين خود به صورت آشكارا واكنش نشان مي‌دهد. واكنش كودك در اين لحظه بيانگر سبك دلبستگي كودك با والدين به خصوص مادر است.

آيا نخنديدن نوزاد نشانه آسيب است؟

خنده كودك به معني رشد اجتماعي و عاطفي كودك است، از لبخند زدن، خنديدن، گريه كردن و … مي‌توان نوع تعاملات كودك را پيش بيني كرد. اگر كودك شما زياد مي‌خندد يا كم مي خندد، بي دليل نگران نشويد، ميزان خنديدن نوزاد به ميزان اجتماعي بودن او بستگي دارد.

موردي كه مي‌تواند قابل بررسي باشد، اين است كه كودكي به لحاظ سن رشدي بايد لبخند بزند و بخندد، اما هنوز نخنديده يا لبخند نزده است. نخنديدن كودك مي‌تواند يكي از علائم اختلال طيف اتيسم باشد. لازم به ذكراست كه نخنديدن نوزاد يكي از علايم اختلال طيف اتيسم است و اين عامل به تنهايي براي تشخيص گذاري كافي نيست، در اين مواقع بهتر است از متخصص كمك بگيريد.

براي خنديدن نوزاد چه كار كنيم؟

بازي كردن و خنديدن، پيوند عاطفي كودك را با مادر و مراقبان اصلي قوي‌نر مي‌كند و حس شوخ طبعي و خلاقيت را بالا مي‌برد. همچنين به تقويت سيستم ايمني بدن و رشد كودك كمك مي‌كند. از اين رو توصيه مي‌شود كه زمان بيشتري را صرف بازي و خنديدن با كودك كنيد. در ادامه چند راهكار براي خنديدن كودك را ذكر كرده‌ايم:

  • شكلك‌هاي خنده دار در بياوريد، اين كار به شناخت عواطف و احساسات چهره‌اي كودك كمك مي‌كند و هم باعث خنديدن كودك مي‌شود.
  • در غالب حيوانات مختلف با كودك خود صحبت كنيد و آواي حيوانات مختلف را در بياوريد.
  • با كودك خود بازي دالي موشه را انجام بدهيد.
  • ترانه‌هاي شاد و كودكانه را پخش كنيد و با آهنگ همخواني كنيد.
  • كودك دلبندتان را روي دست بلند بكنيد و مثل هواپيما در اتاق به پرواز در بياوريد.

سخن آخر

خنديدن يا نخنديدن نوزاد، لزوما نشان دهنده اختلال رشدي به خصوصي نيست، اگر كودك‌تان كم مي‌خندد شايد به مقدار بيشتري بازي و شادي نياز دارد و اگر كودك‌تان زياد مي خندد يعني مسير تربيتي را به درستي طي كرده‌ايد، به غريزه والدگري خود اعتماد بكنيد و نگران اظهار نظرهاي اطرافيان نشويد. براي بالا بردن اطلاعات خود مقاله رشد شناختي كودك را مطالعه كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: خنديدن و نخنديدن نوزاد چه معنايي دارد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۲۷:۲۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تقويت هوش نوزاد از چه زماني امكان پذير است؟ افزايش ضريب هوشي نوزاد موضوعي است كه والدين مي‌توانند از همان دوران بارداري به آن توجه داشته باشند. نوزاد از طريق تجربه‌هاي دريافتي خود از محيط پيرامونش به اكتشافات جديد دست مي‌زند و بر آموخته‌هاي خويش مي‌افزايد. در همين راستا لازم است كه والدين نيز با انجام روش‌هاي كاربردي به تقويت هوش فرزند خود بپردازند. در واقع براي داشتن كودك باهوش بايد زمينه‌هاي توسعه و رشد مهارت‌هاي ذهني او را فراهم آورد. با توجه به اهميت موضوع در ادامه درباره راهكارهاي تقويت هوش نوزاد خواهيم پرداخت. بهره بردن از مشاوره كودك كمك مي‌كند تا بتوانيد زمينه را براي پيشرفت و تربيت كودك خود آماده كنيد.

منبع: تقويت هوش نوزاد دو ماهه تا هشت ماهه

نقش شير مادر در تقويت هوش نوزاد

شير مادر حاوي تركيبات بسيار ارزشمندي مي‌باشد كه در رشد مهارت‌هاي ذهني كودك نقش بسزايي دارند. به همين دليل است كه ميزان هوش و آي كيو كودكاني كه از شير مادر تغذيه مي‌كنند نسبت به كودكاني كه از شير خشك بهره مي‌برند 10 تا 12 برابر بيشتر است. در واقع نوزاداني كه به مدت 2 سال از شير مادر تغذيه مي‌كنند به طور ميانگين از ضريب هوشي بالاتري بهره مند هستند. با توجه به تاثير شير مادر در افزايش نرخ هوش كودكان بايد گفت، نه تنها از زمان شروع مدرسه بلكه از روز اول تولد نوزاد، مادران نقش زيادي در افزايش هوش فرزندان خود ايفا مي‌كنند.

علاوه بر اين، نوع برنامه غذايي كه مادران شيرده در طول روز مصرف مي‌كنند، ارتباط مستقيمي با سلامت و هوش نوزادان دارد. به همين دليل بايد مصرف اسيدهاي چرب امگا 3 و امگا 6 كه در رشد مهارت‌هاي ذهني كودك نقش بخصوصي دارد، در اولويت برنامه غذايي مادران قرار بگيرد. براي آشنايي با ساير انواع هوش كودك كليك كنيد.

 

روش‌هاي كاربردي براي تقويت هوش نوزاد

ارتباط كلامي و عاطفي با نوزاد

در آغوش كشيدن نوزاد و مورد محبت قراردادن او باعث افزايش رشد توانايي‌هاي ذهني مي‌گردد. در واقع وقتي كودك مورد حمايت عاطفي والدين قرار داشته باشد، احساس امنيت مي‌كند و اعتماد به نفس زيادي به دست مي‌آورد. افزايش اعتماد به نفس كودك سبب مي‌شود كه به توانايي‌هاي خود اعتماد كند و به خلاقيت و اكتشاف بپردازد. در نتيجه رشد مهارت‌هاي خلاقانه، هوش كودك افزايش مي‌يابد و مهارت‌هاي ذهني او تقويت مي‌شود.

كاهش ساعت تماشاي تلويزيون

اختصاص دادن مدت زمان زيادي به تماشاي تلويزيون، باعث كند شدن رشد مهارت‌هاي شناختي در كودك مي‌شود. به جاي اينكه كودك ساعت‌ها بنشيند و بدون مهارت فيزيكي تلويزيون تماشا كند، بهتر است به كند و كاو درباره محيط پيرامون خود بپردازد و بازي‌هاي انجام دهد كه باعث تحرك و تفكر او بشود. به مرور اين مسئله باعث تقويت هوش نوزاد خواهد شد. توصيه مي كنيم مقاله تلويزيون ديدن نوازد را مطالعه نماييد. 

آشنا كردن كودك با كتاب

براي آشنا كردن كودك با دنياي كتاب هيچ وقت زود نيست و نبايد منتظر شد تا كودك به مدرسه برود و توانايي خواندن و نوشتن را فرا بگيرد. از همان ابتداي تولد مي‌توان براي كودك قصه خواند، به ويژه وقتي كودك كمي بزرگتر شود، بهتر است از كتاب‌هاي مصور با تصاوير رنگي استفاده كرد تا نظر كودك را جلب كند. خواندن قصه‌هاي متنوع با صداي بلند براي كودك باعث رشد دايره لغات او مي‌شود و از اين طريق مي‌توان به تقويت هوش او كمك كرد. توصيه مي كنيم مقاله قصه گويي براي كودك را مطالعه نماييد. 

توجه به موسيقي براي تقويت هوش نوزاد

تحقيقات مختلف در زمينه رشد مهارت‌هاي ذهني كودك حاكي از تاثير موسيقي بر افزايش هوش آن‌ها مي‌باشد. امروز كلاس‌هاي موسيقي مادر و كودك وجود دارد كه كمك مي‌كند در كنار پيوند عاطفي عميق ميان كودك و مادر، هوش موسيقيايي كودكان نيز بالاتر رفته و بتوانند باعث پيشرفت خود شوند. به طور كلي مي‌توان نقش موسيقي بر رشد مهارت‌هاي شناختي نوزاد را در موارد زير خلاصه كرد.

  • تقويت حافظه
  • افزايش تفكر مقايسه‌اي
  • افزايش رشد هوش فضايي و ديداري نوزاد
  • تجسم سه بعدي اشكال هندسي
  • افزايش توانايي، استعداد عددي و رياضي كودك

توصيه مي كنيم مقاله استعداديابي موسيقي كودك را مطالعه نماييد. 

به چالش كشيدن ذهن كودك

بازي‌هاي مختلف مانند خانه سازي، پرتاب توپ به يك نقطه مشخص، تشخيص رنگ‌ها و اشكال مشابه از جمله انواع بازي‌هاي چالشي هستند كه ذهن كودك را درگير مي‌كند و قوه تفكر او را رشد مي‌دهد. براي آشنايي بيشتر با روش‌هاي استعداديابي كودكان كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا بازي كردن با كودك در افزايش ضريب هوشي او موثر است؟

كودك به دليل الگو پذيري از والدين خود مي‌تواند فعاليت‌هاي مختلف را ياد بگيرد. در قالب بازي مي‌توان آموزش‌هاي زيادي به كودك ياد داد و به رشد مهارت‌هاي شناختي او كمك كرد.

چه نوع بازي‌هايي به رشد مهارت‌هاي حركتي در نوزاد كمك مي‌كند؟

براي رشد مهارت‌هاي حركتي لازم است كه تمام بدن فعاليت داشته باشد. انواع بازي‌هاي ساده فيزيكي مانند قل دادن توپ يا فوتبال بچگانه مي‌تواند در اين زمينه موثر باشد.

منبع: تقويت هوش نوزاد دو ماهه تا هشت ماهه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۲۵:۰۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی