نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

درمان بي اشتهايي كودكان در بسياري از مواقع با تغيير سبك ارتباطي والد كودك بهبود پيدا مي‌كند. نگراني بيش از حد و واكنش‌هاي نامناسب والدين معمولا عوامل اصلي بي اشتهايي كودك هستند. والدين با افزايش آگاهي خود نسبت به روان فرزندشان به راحتي مي‌توانند او را درك كرده و رفتار مناسبي اتخاذ كنند. در صورتي كه فكر مي‌كنيد هيچ كدام از متدهاي رفتاري‌تان در غذا خوردن فرزندتان تاثيري ندارد، مي‌توانيد مساله بي اشتهايي كودكان را از ديد يك متخصص كودك جويا بشويد. درادامه نيز برخي راهكارهاي درمان‌خانگي بي اشتهايي كودكان آورده شده است.

حتما بخوانيد: نيازهاي اوليه و اساسي كودكان

منبع: درمان بي اشتهايي كودكان | درمان خانگي بي اشتهايي كودكان زير دو سال

درمان بي اشتهايي در كودكان | توصيه هايي براي والدين

بي اشتهايي كودكان دلايل مختلفي مثل دچار بودن به بيماري جسمي يا روحي، دريافت كالري اضافي، ترجيحات غذايي، استفاده از برخي داروها، بازيگوشي و نداشتن تمركز و … مي‌تواند داشته باشد كه براي غلبه بر هر كدام از آن‌ها متخصصان راهكارهاي متعددي را پيشنهاد مي‌دهند. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين موارددرمان بي اشتهايي كودكان اشاره كرده‌ايم. براي بررسي و ارزيابي نشانه ها و علل بي اشتهايي كودكان كليك كنيد.

1- جذاب كردن وعده هاي غذايي

اين كه بتوانيد وعده هاي غذايي را براي كودك جذاب كنيد يكي از اصول اوليه و مهمي است كه در رفع بي اشتهاي كودكان و فرزندتان نقش بسزايي دارد. پس براي رفع بي اشتهايي كودكان سعي كنيد غذاهاي مختلف را در شكل‌ها و رنگ‌هاي جالب به فرزندتان بدهيد. براي او ظروف غذاي مخصوص تهيه كنيد. از سلايق خودش براي ايجاد انگيزه بيشتر براي غذاخوردن بهره بگيريد.

2- درمان بي اشتهايي كودكان | الگوي خوبي باشيد

سعي كنيد از همان زمان كه كودك غذاخور مي‌شود، براي جلوگيري از بي اشتهايي كودكان الگوي خوبي در زمينه سالم غذا خوردن براي فرزندتان باشيد. بي اشتهايي كودكان به رفتار شما نيز ارتباط دارد. براي اينكار حد الامكان همگي در يك وعده غذايي كنار هم جمع بشويد. در اين زمان ها جوي شاد و صميمانه را در با هم ايجاد كنيد. تعاملات اجتماعي مثبت در حين غذا‌خوردن تاثير بسزايي در بهبود اشتهاي فرزندتان داشته باشد. همچنين تلاش كنيد تا استفاده از غذاهاي سالم و تغذيه صحيح را الگوسازي نماييد. توجه داشته باشيد كه در دوران كودكي فرزندتان از مشاهده رفتارهاي شما تاثير زيادي مي‌پذيرد. براي آشنايي با رژيم و تغذيه سالم كودكان كليك كنيد.

3- از وعده هاي غذايي كوچك كمك بگيريد

به اين نكته توجه داشته باشيد كه كودكان معده كوچك‌تري دارند. از همين رو نمي‌توانند در يك وعده همانند بزرگسالان غذا بخورند. شما بايد بتوانيد غذاي فرزندتان را به مقادير كوچك تقسيم كرده و اجازه دهيد او در تعداد وعده‌هاي بيشتر آن‌ها را ميل نمايد.

4- درمان بي اشتهايي كودكان | كودك را به غذا خوردن مجبور نكنيد

هرگز كودك را مجبور به اتمام غذايش نكنيد. اين مسئله مي‌تواند باعث شود كه او علاقه‌اش را به طور كل به غذا از دست داده و دچار كاهش اشتها شود. در عوض به فرزندتان بگوييد مي‌توانيد در زمان ديگري باقي غذايش را ميل نمايد.

5- عوامل حواسپرتي را از دسترس دور نگه داريد

در بسياري از مواقع كودكان به خاطربازيگوشي شان بر سر سفره نمي‌نشينند. در اين شرايط بايد عوامل حواسپرتي آن‌ها را هنگام صرف غذا از دسترس دور كنيد. براي مثال تلويزيون را خاموش كرده و ابزارهاي الكترونيك نظير تبلت را نيز هنگام غذا كنار بگذاريد. وضع كردن قوانيني در اين زمينه به شما تا حد زيادي در اين زمينه كمك مي‌كند.

6- غذاهاي جديد را امتحان كنيد

خوردن‌غذاهاي تكراري براي بچه‌ها كاري حوصله سر بري است. از همين رو سعي كنيد يك برنامه غذايي متنوع براي آن‌ها ايجاد كرده و گاهي غذاهاي جديدي را به ليست اضافه كنيد. با اين كار بچه‌ها به وعده‌هاي غذايي علاقه مند مي‌شوند. و همواره براي آن هيجان دارند.

7- از متخصصين كمك بگيريد

همان طور كه در ابتدا در مورد علل بي اشتهايي كودكان گفتيم اين مشكل مي‌تواند از يك بيماري جسمي يا روحي نشات بگيرد. از همين رو اگر با وجود راهكارهاي خانگي فرزندتان به غذا علاقه مند نشد و شما احساس مي‌كنيد كه علاوه بر بي اشتهايي ممكن است ناراحتي جسماني يا رواني خاصي داشته باشد بهتر است هرچه زودتر او را نزد يك متخصص اطفال ببريد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي اشتهايي و درمان بي اشتهايي كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا درمان بي اشتهايي كودكان آسان است؟

بله روش هاي مختلفي براي درمان بي اشتهايي كودكان وجود دارد كه با مراجعه به متخصص بهترين درمان براي كودك اتخاذ مي شود.

منبع: درمان بي اشتهايي كودكان | درمان خانگي بي اشتهايي كودكان زير دو سال


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۲۱:۱۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

اگر آرايش كردن كودك شما تبديل به يك چالش شده حتما بايد درباره آن اقدامي انجام دهيد. كودكان به مرور متوجه مي شوند كه شما چطور از محصولات آرايشي استفاده مي‌كنيد و در اين خصوص كنجكاو خواهند شد. بنابراين شروع به تقليد رفتار اطرافيان، به خصوص اعضاي خانواده مي‌كنند. اما اكثر محصولات در صنايع آرايشي و بهداشتي، از مواد شيميايي مضر تهيه مي‌شوند كه استفاده كودكان از اين محصولات، مي تواند نگراني بزرگي براي والدين باشد. به اين خاطر كه پوست كودكان، كمتر از بزرگسالان در مقابل عوامل محرك، قادر به محافظت از خود است. در ادامه بيشتر به آسيب هاي ناشي از آرايش كودكان و چگونگي رفتار والدين در مقابل اين مشكل پرداخته ايم. اگر قادر به تغيير اين رفتارهاي كودكتان نيستيد حتما براي مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: آرايش كردن كودك | عوارض و جلوگيري از آرايش كردن كودكان

آرايش كردن كودك

پوست كودك بسيار نرم و حساس است. محصولات آرايشي به راحتي پوست آن‌ها را تخريب مي‌كند. كودكان با مشكلاتي نظير بثورات پوستي، خارش، سوزش و… حساسيبت به لوازم آرايشي را نشان مي‌دهند. شايد آرايش كردن براي كودك شما سرگرم‌كننده باشد. اما زماني كه اين موضوع تبديل به يك عادت براي كودك شود، آن زمان براي جلوگيري از آرايش كردن كودك خود با گريه و جيغ او مواجه خواهيد شد.

برخي از والدين هم به خاطر اينكه جلوي گريه كودك را بگيرند، به راحتي كودك را به حال خود رها مي‌كنند. حتي گاهي خودشان كودك را آرايش مي‌كنند. اما اين روش ابراز محبت، بر سلامتي او تأثير منفي مي‌گذارد. بنابراين والدين بايد محدوديت‌هايي تعيين كنند.

حتما درباره رفتار صحيح با كودك با توجه به سنشان بخوانيد.

علت علاقه به آرايش كردن كودك

مهم‌ترين علت آرايش كردن كودكان اين است كه آن‌ها علاقه به تقليد از بزرگترها دارند و قادر به درك ضرر آرايش كردن براي پوست‌شان نيستند. بنابراين اگر در حضور كودك خود آرايش مي‌كنيد، يا او را با خود به مراكز خريد لوازم آرايشي مي‌بريد، از علاقه او به آرايش تعجب نكنيد.

دومين دليل، حس كنجكاوي است. به طور حتم كودكان بسيار كنجكاو هستند و تلاش مي‌كنند از هرچيزي كه در اطرافشان است سر در بياورند. پس اگر لوازم آرايشي و بهداشتي خود را جايي در دسترس كودك قرار داده‌ايد، حتما از سر كنجكاوي يكي از آن‌ها را استفاده خواهد كرد.

دليل بعدي مي‌تواند تشويق كودك به آرايش كردن باشد. اگر شما جزو آن دسته از افرادي هستيد كه به آرايش كودك خود مي‌خنديد و از نظرتان جالب است، انتظار تكرار و عادت كودك به اين رفتار را داشته باشيد.

چرا آرايش صورت براي كودكان مضر است؟

طبق مطالعات كودكان به دليل متابوليسم بالاتر و سريعتر، تا 10 درصد ميزان جذب بيشتري نسبت به بزرگسالان دارند. بنابراين اگر از محصولات آرايشي تركيب شده با مواد شيميايي استفاده كنند، پوست آن ها بلافاصله آن را جذب مي‌كند و ممكن است در آينده اثرات منفي آن آشكار شود.

استفاده از محصولات آرايشي بر روي پوست كودكان، پوست آن ها را در برابر مواد سمي آسيب پذير مي‌كند. به طوري كه با استفاده مداوم، محصولات آرايشي مي‌توانند باعث ايجاد خشكي، خارش، قرمزي و تحريك پوست كودك بشوند. اين مشكلات مي تواند به طور جدي، به ساختار پوست آسيب برساند و حساسيت هاي بيشتري براي او ايجاد كند. آرايش كردن كودكان ممكن است بعدا باعث آكنه در نوجواني شود. به خصوص اگر پس از استفاده كاملا پاك نشود، موجب بسته شدن منافذ و پخش باكتري خواهد شد.

بيشتر بخوانيد: آموزش پدر و مادر

چگونه تمايل به آرايش كردن در كودكان را كاهش دهيم

1_ تا حد امكان در مقابل كودك خود آرايش نكنيد. حتي آن‌ها را تا وقتي به سن مناسبي نرسيدند با خود به آرايشگاه ها نبريد.

2_ لوازم آرايشي خود را در دسترس كودكان قرار ندهيد. اگر نمي توانيد آن ها را مخفي كنيد، به كودك خود آموزش لازم در مورد اين كه نبايد به لوازم شخصي ديگران دست بزند را دهيد. همينطور به او در مورد رعايت حريم شخصي ديگران بياموزيد. (البته اين كار براي كودكان در سنين بالاتر كه قادر به درك اين مسائل باشند صدق مي‌كند).

3_ كودك را با خود به مراكز خريد لوازم آرايشي نبريد. حضور كودك در دنيايي از لوازم آرايشي به طور حتم او را براي استفاده هركدام از آن محصولات كنجكاو مي‌كند.

4_ در حضور كودك، در مورد لوازم آرايشي، آرايش كردن و… كمتر صحبت كنيد. همينطور ويدئوهايي در خصوص آرايش كردن، آموزش آرايش و… را در دسترس كودكان قرار ندهيد.

رفتار مناسب والدين هنگام آرايش كردن كودكان

تمايل به آرايش كردن در كودكان ممكن است شرايط چالش برانگيزي براي برخي والدين باشد. براي اينكه بدانيد در آن شرايط چه واكنشي از خود نشان دهيد به 4 مورد زير توجه كنيد. و حتما مقاله برخورد با اشتباهات كودك را بخوانيد.

1_ به هيچ عنوان واكنش شديد از خود نشان ندهيد. زيرا ممكن است اين كار، لجبازي كودكان به استفاده از محصولات آرايشي را بيشتر كند.

2_ لازم است كه با توجه به سن كودك خود، به او بفهمانيد آرايش كردن براي سلامتي او مضر است.

3_ با زباني ساده و كودكانه به او بگوييد اين كار براي بزرگسالان است و مناسب او نيست.

2_ اگر شما تحت هيچ شرايطي نتوانستيد كودك خود را از آرايش كردن منصرف كنيد، به او اجازه دهيد تنها براي يكبار آن هم در مقادير كم اين كار را انجام دهد. اما بايد از محصولي استفاده كند كه از بي خطر بودن آن اطمينان داريد. يعني محصولي با حداقل مواد شيميايي.

سوالات متداول

آيا آرايش كردن كودكان موجب بروز آسيب هاي پوستي مي شود؟

بله، استفاده بيش از اندازه محصولات آرايشي احتمال ابتلا به بيماري هاي پوستي و حساسيت هاي شديد در پوست كودكان را افزايش مي دهد.

چگونه تمايل به آرايش كردن را در كودكان كاهش دهيم؟

يكي از روش ها اين است كه مادرها با كاهش خود آرايي در مقابل كودك، جلوي علاقه مندي آن ها به اين كار را بگيرند. در متن مقاله بيشتر به اين موضوع پرداخته ايم.

منبع: آرايش كردن كودك | عوارض و جلوگيري از آرايش كردن كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۹:۰۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

شب ادراري كودكان يكي از مسائل رايجي است كه عمدتاً براي كودكان اتفاق مي‌افتد و منجر به آزار و فرسودگي والدين مي‌شود. اگر شب ادراري در كودكان زير 5 سال رخ دهد يك مسئله عادي است، زيرا تا اين سنين هنوز مثانه كودك به اندازه كافي رشد نكرده است. با اين حال اگر كودك بالاتر از 5 سال سن داشته باشد و شب ادراري داشته باشد نياز به بررسي و مداخله متخصص دارد. شب ادراري علاوه بر اينكه باعث آزار و اذيت والدين مي‌شود منجر به خجالت زدگي خود كودك هم مي‌شود. اين مسئله مي‌تواند به علت مسائل زيستي و روانشناختي زيادي رخ دهد كه آشنايي با علل و راهكارهاي درماني مي‌تواند براي والديني اين كودكان مفيد و موثر واقع شود. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: شب ادراري كودكان

شب ادراري كودكان

شب ادراري يكي از مشكلات شايعي است كه بسياري از كودكان آن را تجربه مي‌كنند. همانطور كه از نام اين اختلال مشخص است، شب ادراري يا بي‌اختياري ادرار به معني خروج غيرارادي ادرار در هنگام شب و خواب است. اين كودكان معمولاً در هنگام روز مشكلي ندارند. براساس پنجمين ويراست آماري و تشخيصي اختلالات رواني، ملاك سني تعيين شده براي شب ادراري سن 5 سال مي‌باشد و اگر كودك 2 بار در هفته به مدت 3 ماه شب ادراري داشته باشد، به اختلال شب ادراري يا بي‌اختياري ادرار مبتلا است. نكته‌اي كه در ارتباط با بي‌اختياري ادرار وجود دارد اين است كه شيوع شب ادراري با افزايش سن كمتر مي‌شود و پسران بيشتر از دختران به آن مبتلا مي‌شوند.

به طور كلي شب ادراري كودكان به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم مي‌شود. در شب ادراري اوليه كودك از همان ابتدا و به طور مادرزادي دچار شب ادراري بوده، اما در نوع ثانويه كودك در يك دوره از زندگي مشكلي نداشته و سپس به علت‌هاي مختلفي دچار آن شده است.

علت شب ادراري كودكان

به طور كلي علت دقيقي براي شب ادراري تا كنون مشخص نشده است، با اين حال مي‌توان بيان كرد كه شب ادراري كودكان به علت اختلال در مثانه و يا كليه و ذهن و روان رخ مي‌دهد. با اين حال عوامل مختلفي در شب ادراري كودكان نقش دارند، به طوري كه مي‌توان مجموع عوامل زيستي، رواني و اجتماعي را علت شب ادراري در نظر گرفت.

ارتباط مغز و مثانه

در روزها و ماه‌هاي اوليه تولد هنوز ارتباطي بين مغز و مثانه به طور كامل تكامل پيدا نكرده است و هر زمان كه مثانه پر شود، خودش را خالي مي‌كند. اين مسئله عمدتاً با افزايش سن كودك برطرف مي‌شود، به همين دليل شب ادراري تا سن زير 5 سال يك مسئله جدي تلقي نمي‌شود و طبيعي است.

نقش ژنتيك در شب ادراري كودكان

شب ادراري از طريق وراثت و ژنتيك به كودك نيز منتقل مي‌شود. به طور كلي والديني كه در دوران كودكي خودشان به شب ادراري مبتلا بودند به احتمال بيشتري فرزندشان به شب ادراري مبتلا مي‌شود.

پريشاني‌هاي روانشناختي

يكي از علت‌هاي مهم در ارتباط با شب ادراري، پريشاني‌هاي روانشناختي نظير استرس و اضطراب است. به طور كلي كودكاني كه رابطه خوبي با والدين خود ندارند، در موقعيت‌هاي استرس‌زا قرار دارند، ترس از تاريكي يا تنهايي و… دارند به احتمال بيشتري دچار شب ادراري مي‌شوند. علاوه بر اين حتي اگر مشكل شب ادراري كودك يك مسئله پزشكي باشد، پريشاني‌هاي روانشناختي مي‌توانند مشكل شب ادراري را شدت دهند.

بيشتر بخوانيد : كودكان استثنايي

بيماري‌هاي مرتبط با مثانه و كليه

اگر كودك علاوه بر شب ادراري در طول روز هم كنترلي بر ادرار خود نداشته باشد، يا در هنگام ادرار كردن احساس سوزش داشته باشد، به احتمال زياد به مشكلات مرتبط با مثانه و كليه مبتلا شده است.

مصرف بيش از حد آب

در مواردي شب ادراري كودكان مي‌تواند به علت مسائلي ساده مانند عادات غذايي نامناسب، نوشيدن آب زياد قبل از خواب و… رخ دهد. در نتيجه تشخيص علت شب ادراري براي‌ بهبود آن اهميت زيادي دارد.

عوامل خطرساز در شب ادراري كودكان

عوامل مختلفي وجود دارد كه مي‌تواند احتمال ابتلاي كودك به شب ادراري را افزايش دهد، از جمله اين عوامل مي‌توان به جنسيت پسر، آپنه تنفسي، يبوست، سوءاستفاده جنسي از كودك، عفونت مجاري ادراري، خوردن داروهاي مختلف و… اشاره كرد.

راهكارهاي مقابله اي با شب ادراري كودكان

دارو درماني

دارودرماني معمولاً خط اول درمان‌هاي شب ادراري نمي‌باشد، با اين حال اگر مشكل شب ادراري كودك همراه با مشكلات پزشكي ديگر باشد مي‌توان از دارودرماني استفاده كرد. معمولاً براي بهبود شب ادراري از استات دسموپرسين، ايمي پرايمن، اكسي بوتينين، هيوسسيامين استفاده مي‌شود.

مديريت مصرف مايعات

بسياري از كودكان اختلال شب ادراري ندارند و تنها به اين دليل دچار شب ادراي مي‌شوند كه ساعاتي قبل از خواب مايعات زيادي مصرف مي‌كنند. از آنجايي كه حجم مثانه در دوران كودكي هنوز كوچك است در طول شب و هنگام خواب سريع پر مي‌شود و منجر به شب ادراري مي‌شود. همچنين كودكاني كه به اختلال شب ادراري مبتلا هستند بهتر است براي كاهش دفعات شب ادراري در شب مايعات كمي مصرف كنند.

آموزش دستشويي رفتن به كودك

يكي از روش‌هايي كه مي‌تواند براي بهبود شب ادراري كودكان مفيد واقع شود، آموزش دستشويي رفتن كودك در طول شب است. بهتر است قبل از خوابيدن كودك حتما او را به دستشويي ببريد، همچنين مي‌توانيد حدوداً يك ساعت پس از خوابيدن كودك در طول شب، او را بيدار كنيد، تا به دستشويي برود و سپس بخوابد.

استفاده از تشك زنگ دار

يكي از روش‌هايي كه عمدتا براي بهبود بي‌اختياري ادرار استفاده مي‌شود استفاده از تشك زنگ دار است. اين تشك‌ها داراي سنسورهايي هستند كه به محض اينكه رطوبت و خيسي احساس كنند صدا و هشدار مي‌دهند و كودك بيدار مي‌شود. اين كار در درازمدت باعث مي‌شود تا كودك به نوعي شرطي شود و قبل از ادرار كردن در هنگام خواب بيدار شود. تشك زنگ دار براي كودكان بالاي 7 سال مناسب مي‌باشد.

ورزش كردن براي كنترل شب ادراري كودكان

ورزش كردن باعث مي‌شود تا سوخت و ساز بدن زياد شود و آب بدن به وسيله تعريق خارج گردد. همچنين ورزش باعث تقويت عضلات شكم و مثانه شده و كنترل ادرار را بهبود مي‌خشد. يكي از تكنيك‌هايي كه مي‌تواند براي تقويت عضلات شكم و مثانه مفيد است، منقبض كردن عضلات شكم و نگه داشتن نفس مي‌باشد.

مصرف داروهاي گياهي

برخي از مواد گياهي وجود دارد كه مي‌تواند براي‌بهبود شب ادراري كودكان موثر واقع شود، از جمله اين مواد مي‌توان به دمنوش زنجبيل، دارچين، گل ختمي، دمنوش سنبل الطيب و… اشاره كرد. براي اطلاع از جديدترين روش هاي درمان شب ادراري كودكان كليك كنيد.

اصلاح شيوه‌هاي فرزندپروري

در بسياري از موارد مشكل شب ادراري كودكان ناشي از شيوه‌هاي نادرست تربيتي و اضطراب كودك مي‌باشد. با مراجعه به يك روانشناس، مشكل كودك را با او در ميان بگذاريد تا ارزيابي دقيقي از شرايط كودك و والدين انجام شود. در اكثر مواقع اگر مشكل كودك به دليل مسائل پزشكي نباشد به راحتي با اصلاح شيوه‌هاي رفتار برطرف مي‌شود. براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شب ادراري كودكان در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا شب اداري يك اختلال رواني است؟

يكي از شايع‌ترين مسائلي كه كودكان با آن مواجهه مي‌شوند، مسئله شب ادراري است. شب ادراري تا قبل از سنين 5 سالگي يك اتفاق طبيعي است و نياز به مداخله يا نگراني جدي ندارد. با اين حال اگر بعد از 5 سالگي كودكتان دچار شب ادراري شده است بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد.

منبع: شب ادراري كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شب ادراري كودكان،
موضوع:
[ ۱۵ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۵:۲۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بي علاقگي كودك به غذا مي‌تواند دلايل مختلفي داشته باشد. بسياري از كودكان در مراحل سني مختلف، ذائقه شان تغيير مي‌كند و ممكن است مانند قبل تمايلي به خوردن غذا نداشته باشند. اما در كل برخي از كودكان خوش اشتها و برخي ديگر كاملا متضاد هستند. اما نبايد هميشه عدم تمايل به خوردن غذا در كودكان را پاي بد غذايي كودك گذاشت. شايد مساله اي جدي وجود داشته باشد. همچنين گاهي بي علاقگي كودك به غذا خوردن نوعي بهانه گيري براي دستيابي به خواسته هايش است. والدين با رعايت يك سري نكات و استفاده از روش‌هاي متفاوت، كودك خود را به غذا علاقه مند مي‌كنند. براي حل اين مساله از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: بي علاقگي كودك به غذا | علت و رفع بي علاقگي كودك به غذا

بي علاقگي كودك به غذا

شايد شما هم هر روز درگير اين موضوعيد كه چه غذايي مطابق ذائقه كودك‌تان درست كنيد. كودكان مانند بزرگسالان درك كافي از خوردن غذا و اهميت و فوايد آن ندارند. بنابراين بايد كمي حوصله كنيد. عوامل بدغذايي و بي‌اشتهايي كودك خود را بيابيد. در اين زمينه بايد به اعصاب خود مسلط باشيد و با آرامش، كودك را به خوردن غذا تشويق كنيد. در ادامه مهم‌ترين دلايل بي علاقگي كودكان و راه هاي درمان آن آشنا مي‌شويد.

براي آشنايي بيشتر با انواع تغذيه سالم كودكان كليك كنيد.

علت بي علاقگي كودك به غذا چيست؟

بي علاقگي كودك به خوردن غذا، علت هاي متفاوتي دارد كه برخي از آن‌ها به راحتي قابل درك هستند. براي مثال اگر كودك شما از روي لجبازي نسبت به خوردن غذا بي ميل است، با يافتن علت رفتارش اين مشكل حل مي‌شود. گاهي هم علت بي علاقگي كودك شما مشكلي جدي‌تر باشد. در اين شرايط با يك متخصص تغذيه مشورت كنيد. در ادامه رايج‌ترين دلايل بي علاقگي كودكان به غذا را شرح داده‌ايم.

  • بي نظمي در وعده هاي غذايي كودك
  • بيماري هاي جسمي مثل مشكلات گوارشي
  • استرس كودك، مشكلات خانوادگي و تنش هاي موجود در خانواده
  • بازيگوشي و كنجكاوي كودك
  • عدم تمايل نسبت به رنگ، بو، مزه و شكل برخي از غذاها
  • پرخاشگري والدين نسبت به كودك و ايجاد ترس
  • داشتن خواب طولاني
  • تنبيه هاي شديد والدين كه موجب بيزاري كودك از خوردن غذا مي‌شود

براي آشنايي با علت بي اشتهايي كودكان كليك كنيد.

رفتار مناسب والدين در مقابل بي علاقگي كودك به غذا

1_الگوي مناسبي براي فرزندان باشيد. براي مثال اگر در منزل رژيم غذايي را براي لاغري دنبال مي‌كنيد. احتمال تاثير منفي روي بي علاقگي كودك وجود دارد.

2_در تزئيين غذاها خلاقيت به خرج دهيد و غذاهاي متنوعي را درست كنيد

3_از جايزه و تشويق براي جلب توجه كودكان استفاده كنيد. اما هميشه اين كار را انجام ندهيد.

4_اگر كودكتان به هيچ عنوان غذا نمي‌خورد، بگذاريد براي مدتي گرسنه بماند. با اين كار احتمالا خودش بعد از مدتي به سمت غذا مي‌رود.

5_براي غذاخوردن به كودك اصرار نكنيد. اين كار لجبازي بيشتر كودك و به احتمال زياد عصبانيت شما را به دنبال خواهد داشت.

6_در تهيه غذا به كودك اجازه دهيد به شما كمك كند. يا براي خريد مواد غذايي او را همراه خود ببريد.

7_تعداد وعده هاي غذايي بيشتر اما حجم آن را كمتر كنيد.

براي آشنايي با بهترين روش هاي تشويق كودك به غذا خوردن كليك كنيد.

روش هاي رفع مشكل بي علاقگي كودك به غذا

بعد از اينكه علت اصلي بي علاقگي كودك به غذا را متوجه شديد، مي‌توانيدآن را درمان كنيد. اما به تنهايي قادر به حل اين مشكل نيستيد. مگر آن كه مساله حاد نباشد. به دليل اهميت تغذيه‌كودكان حتما به متخصص مراجعه نماييد. در ادامه روش هايي ساده براي رفع بي علاقگي كودكان به غذا را شرح داده‌ايم.

1- به كودك اجازه انتخاب بدهيد

وقتي كودك خودش غذايش را انتخاب كند، يا با‌دادن حق انتخاب، او علاقه بيشتري نسبت به غذا نشان خواهد داد. از او نپرسيد كه “غذا ميخوري يا خير”. در عوض بين دو نوع غذا به او حق انتخاب بدهيد. به او بگوييد: كدام غذا را دوست داري بخوري؟ (غذاهايي كه كودكتان بيشتر دوست دارد را پيشنهاد دهيد).

2- به ظاهر غذاي كودك توجه كنيد

خلاقيت در طراحي ظاهر غذا، قطعا بيشتر از غذاهاي معمولي كودكان را ترغيب مي‌كند. اگر خلاقيتي در اين زمينه نداريد. از مواد غذايي با اشكال و رنگ هاي متنوع و زيبايي استفاده كنيد. البته اين ترفند براي كودكاني با درك بيشتر نسبت به ظاهر و طعم غذا استفاده مي‌شود.

3- فعاليت بدني كودك را افزايش دهيد

زماني كه كودك شما در طول روز تحركي نداشته باشد. ساعت ها يك جا بنشيند، طبيعتا بي‌اشتها مي‌شود. افزايش فعاليت بدني كودك، او را بيشتر از قبل گرسنه مي‌كند. حتي اگر ميلي به غذا نداشته باشد، مجبور به اين كار مي‌شود. بنابراين با ايجاد يك برنامه ورزشي متناسب با كودكتان، مشكل كم اشتهايي او را حل كنيد.

4- درمورد فوايد و محتويات غذا با كودك صحبت كنيد

اگر كودك شما توانايي درك فوايد غذاها و مواد معدني آن را دارد. پس حتما در اين باره با او صحبت كنيد. آگاهي كودك درباره مضرات كمبود هر ويتامين و اهميت آن‌ها، او را به‌خوردن غذاهاي مختلف ترغيب مي‌كند. براي اين كار از خود او بخواهيد كه فوايد هر ماده غذايي را توضيح دهد.

5- قبل از وعده غذايي اصلي معده كودك را پر نكنيد

نيم تا 1 ساعت قبل از غذاي اصلي، به كودك خود غذاهاي سنگين يا تنقلات ندهيد. برخي از اين غذاها يا تنقلات، به خصوص چيزهاي شيرين به كودك احساس سيري مي‌دهد. اينگونه او غذاي اصلي را نمي‌تواند بخورد. علاوه براين مصرف بيش از اندازه تنقلات، اشتهاي كودك را از بين مي‌برد و مشكلات گوارشي ايجاد مي‌كند. قبل از وعده‌هاي غذايي، ميوه و خشكبار براي رفع دل ضعفه به او بدهيد.

سخن آخر

كودكان در سنين و شرايط مختلف نسبت به غذا بي علاقه مي‌شوند. اما معمولا اين اتفاق براي كودكان زير دوسال مي‌افتد. كودكان زير دوسال به دليل عادت به خوردن‌شير، از مصرف غذاهاي ديگر خودداري مي‌كنند. همينطور كودكان در دوران دندان درآوردن بي‌اشتها مي‌شوند. اما اگر بي علاقگي كودك شما به غذا در شرايطي نرمال و مدت طولاني اتفاق افتاد. بايد به فكر درمان با كمك متخصص باشيد. در اين خصوص حتما با يك پزشك متخصص مشورت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي علاقگي كودك به غذا در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: بي علاقگي كودك به غذا | علت و رفع بي علاقگي كودك به غذا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۲:۱۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بي اشتهايي كودكان وضعيتي است كه برخي از كودكان ممكن است به دلايل مختلفي به آن دچار شوند و يكي از موضوعات نگران كننده براي والدين محسوب مي‌شود. اگر كودك به طور عادي غذا نخورد. و والد برخورد مناسبي براي اين وضعيت به كار نبرد. آن وقت شرايط بدتر خواهد شد. علل و روش‌هاي درماني مختلفي براي بهبود وضعيت بي اشتهايي كودك وجود دارد كه آشنايي با اين مسائل براي والدين ضروري به نظر مي‌رسد. در ادامه درباره علائم، علت و راه هاي مقابله با بي اشتهايي كودكان شرح داده‌ايم. اما براي تسريع و دريافت نتيجه دلخواه حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده كنيد.

منبع: بي اشتهايي كودكان

بي اشتهايي كودك

برنامه ريزي غذايي براي كودكان كاملا بر عهده والدين است. آن‌ها هنوز توانايي لازم براي انتخاب غذا و زمان مناسب صرف غذا را ندارند. بنابراين اين والدين هستند كه بايد به ميزان و زمان غذاخوردن فرزندشان توجه نمايند. بي اشتهايي در كودكان هم نگران كننده و هم قابل رفع است. در صورت مشاهده نشانه هاي بي اشتهايي در كودك خود حتما بايد علل آن را بيابيد. در ادامه ابتدا علائم و سپس به علت بي اشتهايي در كودكان پرداخته ايم.

علائم بي اشتهايي در كودكان

روزانه مادران زيادي به خاطر بي‌اشتهايي فرزندشان به ما مراجعه مي‌كنند. اما خيلي اوقات با كمي بررسي طبيعي بودن تغذيه‌كودك مشخص مي‌شود. بنابراين در ادامه علائم بي اشتهايي كودكان را حتما بخوانيد.

1- به بهانه هاي مختلف از غذاخوردن اجتناب مي‌كند.

2- تنها يك نوع غذا يا غذاهاي محدودي مي خورد

3- غذاهاي جديد نمي‌خورد.

4- تنها در يك شرايط خاص و يا ظرف خاص غذا مي‌خورد.

5- در يك بازه زماني علاقه اش به غذاهاي مختلف را از دست داده است.

6- مشكلات گوارشي پيدا مي كند.

7- كاهش وزن

8- بي حالي و احساس ضعف

علت بي اشتهايي كودكان

ابتلا به بي اشتهايي در كودكان شايع است. اما اين موضوع به عادات تغذيه‌اي او نيز ارتباط دارد. اگر مدتي است كه با مشكل بدغذايي فرزندتان دست و پنجه نرم مي‌كنيد، حتما ابتدا به دنبال علل آن باشيد. براي آشنايي با علل و رفع بد غذايي كودك كليك كنيد.

مشكلات زيستي و پزشكي

بي اشتهايي در كودكان مي‌تواند به خاطر مسائل زيستي، رواني و اجتماعي مختلفي رخ دهد. برخي از كودكان به طور زيستي بي‌اشتها هستند و همان مقدار غذايي اندكي كه مي‌خورند برايشان كافي است. برخي ديگر ممكن است به دليل مشكلات گوارشي ميلي به خوردن غذا نداشته باشند و بي‌اشتها به نظر برسند. در مواردي هم علت بي اشتهايي كودكان مي‌تواند كمبود ماده “روي” در بدن باشد. يكي ديگر از علل پزشكي براي بي اشتهايي كودكان ، كم‌ خوني است، كودكاني كه كم خوني دارند در اكثر مواقع خسته، بي‌حال و كم اشتها هستند. از اين جهت يكي از علت‌هاي اساسي بي اشتهايي كودكان مي‌تواند مشكلات زيستي و پزشكي كودك باشد.

بي اشتهايي كودكان و مصرف دارو

در مواردي به دليل مصرف دارويي خاص دچار تغييرات اشتها و يا بي اشتهايي كودكان مي‌شود. بي اشتهايي ناشي از دارو در كودكان تنها پس از يك مدت مشخص بعد از مصرف دارو مصرف مي‌شود. حتي در مواردي مدتي پس از قطع دارو هم ممكن است اثرات دارو باقي بماند و كودك همچنان بي‌اشتها باشد.

مشكلات روانشناختي

برخي از كودكان به دليل مسائل روانشناختي نظير افسردگي و اضطراب و ساير پريشاني‌هاي روانشناختي ديگر دچار بي‌اشتهايي مي‌شوند. يكي از رايج‌ترين اختلالات روانشناختي كه كودك و يا بزرگسالان ممكن است با آن مواجهه شوند اختلالات خوردن است. در صورتي كه بي اشتهايي كودكان به علت يك اختلال روانشناختي باشد براي درمان‌آن، بايد اختلال مورد نظر برطرف شود و مورددرمان قرار بگيرد. همچنين برخي از كودكان ممكن است به دليل عادات غذايي نامناسب دچار بي‌اشتهايي شوند. در نتيجه علت بي اشتهايي كودكان مي‌تواند شامل مسائل گسترده‌اي باشد كه براي بيان دقيق آن مي‌توانيد از يك روانشناس يا پزشك كمك بگيرد.

وضعيت رشدي كودك از علل بي اشتهايي كودكان

بي‌اشتهايي هميشه نشان دهنده يك مشكل نيست، در مواردي علت بي اشتهايي ممكن است به دليل دوره رشدي كودك باشد. بطور كلي اشتهاي كودك در ماه‌هاي اوليه به نسبت ماه‌هاي بعد بيشتر است. در نتيجه زمان‌هايي وجود دارد كه بي اشتهايي كودكان باتوجه به وضعيت رشدش طبيعي است.

عدم تنوع مواد غذايي

انسان ذاتاً موجودي تنوع طلب است و تكرار مسائل مختلف او را خسته مي‌كند. برنامه غذايي هم از اين قاعده مستثني نيست. نبودتنوع در رژيم غذايي باعث مي‌شود تا كودك از اين وضعيت خسته شود. و تمايلي به خوردن غذا نداشته باشد. همچنين خوردن برخي مواد غذايي زياد مانند غلات باعث بي اشتهايي كودكان مي‌شود و براي مدتي احساس گرسنگي نكند.

حتما بخوانيد: نيازهاي اوليه و اساسي كودكان

راه هاي مقابله با بي اشتهايي كودكان

1- مصرف غذاهاي متنوع و مغذي

قرار دادن مواد غذايي متنوع و مغذي در برنامه غذايي كودك مي‌تواند يكي از راه‌هاي افزايش اشتهاي كودك باشد. كودكان تمايل دارند تا طعم و مواد غذايي جديد را تجربه كنند، زيرا اين كار براي آن‌ها هيجان زيادي به همراه دارد. بهتر است از همان ابتدا كودك را با طعم‌ها و چاشني‌هاي جديد و مختلف آشنا كنيد تا كودك در سنين بالاتر با لجبازي كمتري غذاهاي مختلف را امتحان كند. همچنين طراحي غذاهاي مختلف و جذاب كردن غذاها، طراحي ظرف غذا و… يكي ديگر راهكارهايي است كه مي‌تواند باعث افزايش اشتهاي كودك شود. براي آشنايي با رژيم و تغذيه سالم كودكان كليك كنيد.

2- كاهش بي اشتهايي كودكان با فعاليت جسماني

زمانيكه كودكان فعاليت جسماني زيادي نداشته باشند احساس گرسنگي نمي‌كنند، زيرا كالري و انرژي نمي‌سوزانند. براي اينكه كودك ميل به غذا پيدا كند. بهتر است فعاليت جسماني بيشتري داشته باشد تا احساس گرسنگي كند. به علاوه ورزش كردن فوايد زيادي به همراه دارد و باعث مصرف انرژي بدن مي‌شود و سوخت و ساز را در بدن افزايش مي‌دهد. به طور كلي فعاليت جسماني بيشتر به مراتب بي اشتهايي كودكان را كمتر مي‌كند.

3- تغذيه همراه با بازي

بازي كردن هميشه براي كودكان جذاب و هيجان انگيز است و هر فعاليتي كه با بازي همراه شود براي كودكان مطلوب به نظر مي‌رسد. براي رفع بي اشتهايي كودكان آن‌ها را در فرايند پخت غذا شريك كنيد. اين گونه با همكاري خود او غذاي مورد علاقه‌اش لذت بخش‌تر مي‌شود. بازي فيزيكي و مشاركت مي‌تواند راهكار مناسبي براي افزايش اشتهاي كودك باشد. اما خوردن غذا هنگام بازي رايانه‌اي، يا تماشاي تلويزيون تاثير منفي بر اشتهاي كودك دارد و مي‌تواند باعث افزايش بي اشتهايي كودك شود. براي آشنايي بيشتر با راه هاي تشويق كودكان به غذا خوردن كليك كنيد.

4- مواد غذايي اشتها آور بخوريد

برخي مواد غذايي مي‌تواند سبب افزايش اشتهاي كودك شود از جمله اين مواد غذايي مي‌توان به آب ليمو، آلو، هلو، ماست و نعنا، تخم كدو، آب هويج، بادام زميني، زنجبيل، زردچوبه، دارچين و… اشاره كرد.

5- طراحي و تزيين غذا

حتي براي بزرگسالان نيز ظاهر غذا تاثير زيادي بر اشتهاي آن ها دارد. كودك با ديدن تزئينات و طراحي هاي علاقه بيشتري براي امتحان هر يك از غذاها پيدا مي‌كند. براي آشنايي با ساير روش‌هاي درمان بي اشتهايي كودكان كليك كنيد.

6- مراجعه به متخصص براي رفع بي اشتهايي كودكان

در مواردي ممكن است علت بي اشتهايي كودك ناشي از يك مشكل زيستي يا پزشكي باشد، در چنين شرايطي بايد به پزشك مراجعه كنيد و تحت هيچ شرايطي براي كودك از خود درماني استفاده نكنيد. همچنين مشكلات روانشناختي نظير استرس و اضطراب و افسردگي كودك عامل مهمي براي بي‌اشتهايي محسوب مي‌شوند و تا زماني كه اين مشكلات روانشناختي برطرف نشوند مشكل بي اشتهايي كودك هم برطرف نمي‌شود، در چنين شرايطي مي‌توانيد از يك روانشناس كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي اشتهايي كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا اضطراب كودك مي‌تواند باعث بي‌اشتهايي شود؟

يكي از علت‌هاي رايج بي‌اشتهايي كودكان مشكلات روانشناختي آن‌ها مي‌باشد. اگر كودك مشكل پزشكي يا زيستي نداشته باشد در اكثر مواقع به دليل مشكلات روانشناختي دچار بي‌اشتهايي مي‌شود. در نتيجه مسائلي مانند اضطراب مي‌تواند يكي از علت‌هاي بي‌اشتهايي باشد.

منبع: بي اشتهايي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بي اشتهايي كودكان،
موضوع:
[ ۱۴ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۷:۰۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بيشتر مادران نسبت به درد زايمان آگاهي نداشته و آن را فراتر از آنچه واقعا وجود دارد، تصور مي‌كنند. توجه داشته باشيد ميزان درد زايمان به عوامل مختلفي بستگي دارد و هم‌چنين از يك مادر باردار به مادر باردار ديگر متفاوت است. احتمالا زايمان و تولد نوزاد بزرگ‌ترين چالش موجود در بارداري است كه با آگاهي از منشا درد، علت درد، طول مدت درد، ميزان درد و… تا حدودي استرس و ترس مادران كاهش مي‌يابد. منشا اصلي درد زايمان انقباضات رحم است. رحم به عنوان يك عضو عضلاني با انقباضات خود به بيرون راندن نوزاد كمك مي‌كند. انقباض عضلات رحم و فشار وارد شده به دهانه رحم، فشار ناشي از سر نوزاد به مثانه و روده و هم‌چنين كشش كانال زايمان و واژن باعث درد زايمان مي‌شود. در صورتي كه نياز به اطلاعاتي درباره زايمان داريد براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: درد زايمان طبيعي يا سزارين معادل چيست؟

آنچه درباره درد زايمان بايد بدانيد

ميزان درد و زمان شروع درد از يك مادر باردار به مادر باردار ديگر متفاوت است؛ حتي ميزان دردزايمان در يك مادر ممكن است از يك تجربه بارداري تا تجربه بعدي متفاوت باشد.

ميزان دردزايمان به عوامل مختلفي از جمله سرعت زايمان، موقعيت جنين در لگن، قرارگيري سر جنين به سمت بالا يا پايين و قدرت انقباضات (با پيشرفت زايمان، قدرت انقباضات افزايش مي‌يابد) بستگي دارد. درد زايمان به شكل‌هاي مختلفي توصيف شده است، برخي از مادران اين درد را مانند دردهاي قاعدگي و برخي ديگر آن را به صورت فشار شديد و برخي از مادران اين اسپاسم‌ها را به صورت امواج قوي توصيف مي‌كنند.

زمان شروع دردزايمان نيز در مادران باردار متفاوت است. زايمان در برخي مادران در پايان هفته ۳۷ و در برخي مادران در پايان هفته ۴۱ رخ مي‌دهد. مادر باردار بايد از دو هفته قبل از تاريخ احتمالي و تعيين‌شده زايمان منتظر شروع دردزايمان باشد.

انقباضات رحم از حدود ماه چهارم بارداري آغاز مي‌شود، البته اين انقباضات در ابتدا بدون درد بوده و با نزديك شدن به زمان زايمان دردناك مي‌شوند. در صورتي كه سن بارداري كمتر از ۳۷ هفته باشد، اما درد و انقباضاتي شبيه به دردها‌ي‌زايمان وجود دارد بهتر است به بيمارستان مراجعه كنيد.

به نقل از متخصصان هنگامي كه جنين آمادگي لازم براي تنفس در محيط خارج رحمي را به دست بياورد. ماده‌اي از ريه‌هاي وي به مايع آمنيوتيك آزاد مي‌شود. با ارسال پيام به عضلات رحم، انقباضات رحمي و درد‌ هاي زايمان شروع مي‌شوند. براي آشنايي با علائم زايمان كليك كنيد.

طبقه‌بندي سطوح درد زايمان

درد زايمان طبيعي را به سطوح درد ابتدايي‌زايمان، دردفعال زايمان، درد زمان‌زايمان، دردفشار زايمان و درد جفت تقسيم‌بندي مي‌كنند كه در اينجا به توضيح كوتاهي از هر سطح مي‌پردازيم. براي آشنايي با دردهاي انواع زايمان كليك كنيد.

درد ابتدايي زايمان

اين سطح معمولا ۶ ساعت طول مي‌كشد. دهانه رحم حدود ۳ تا ۴ سانتي‌متر باز شده و انقباضات خفيف ۳۰ تا ۶۰ ثانيه‌اي كه هر ۵ تا ۲۰ دقيقه رخ مي‌دهد از ويژگي‌ها اين سطح دردزايمان است.

دردفعال زايمان

ميانگين زماني اين درد بين ۲ تا ۸ ساعت است. دهانه رحم حدود ۷ سانتي‌متر باز مي‌شود. و انقباضات نسبت به مرحله قبل قوي‌تر و فواصل بروز بين انقباضات كمتر مي‌گردد. پزشكان در اين مرحله جهت تسكين درد، مسكن مي‌دهند.

درد حين زايمان

مادر قوي‌ترين درد را در اين مرحله تجربه مي‌كند. در حين زايمان حدود ۱ ساعت به طول مي‌انجامد. مادر در اين مرحله علاوه بر انقباضات، احساس درد شديد در كشاله ران و پشت و گاهي حالت تهوع را تجربه مي‌كند. اندازه دهانه رحم در اين مرحله به ۱۰ سانتي‌متر مي‌رسد.

دردفشار زايمان

درد هم‌چنان از مرحله قبل ادامه داشته و در اين مرحله از چند دقيقه تا ۳ ساعت زمان مي‌برد. به دنبال درد، مادر فشارهايي وارد مي‌كند كه منجر به بيرون راندن جنين مي‌شود. احساس سوزش و گزش اطراف واژن در مادر با نمايان شدن سر نوزاد ايجاد مي‌شود. به عقيده برخي مادران، واردآوردن فشار باعث تسكين درد مي‌شود.

درد جفت

نسبت به مراحل قبل راحت‌تر است. درد ناشي از جفت حدود ۳۰ دقيقه طول مي‌كشد. در اينجا نوزاد متولدشده و توجه و تمركز مادر معطوف به فرزندش است، به همين دليل به درد توجه كمتري دارد. هم‌چنين جفت با انقباضات خفيف خارج مي‌شود.

شروع درد زايمان از كجاست؟

لازم به ذكر است دردزايمان تدريجي بوده و شدت آن با پيشرفت در مراحل زايمان افزايش مي‌يابد. دردهاي زايماني ابتدا نامنظم و با فواصل زياد از هم رخ مي‌دهد. با نزديك‌شدن موعد زايمان، دردها منظم‌تر و با فواصل كمتر بروز مي‌كند.

شايد درد زايمان باپارگي كيسه‌آب و ترشحات صورتي‌رنگ ديده شود. يا كيسه آب تا زمان زايمان سالم باقي بماند. به نقل از بيشتر مادران باردار دردزايمان از كمر شروع و به تدريج با پيشرفت زايمان به شكم مي‌رسد. در نهايت واژن و قسمت داخلي كشاله ران را درگير مي‌كند.

عوامل موثر در شدت درد زايمان

ميزان دردزايمان به عوامل مختلفي چون قدرت انقباضات رحم، موقعيت جنين در لگن و طول مدت زايمان بستگي دارد. دريافت دارو اكسي‌توسين منجر به تشديد و منظم شدن دردهاي زايماني مي‌شود.

هم‌چنين ترس و نگراني درباره‌زايمان، نگرش مثبت يا منفي در خصوص دردزايمان، حمايت اجتماعي، آستانه تحمل درد مادر، تجربه قبلي مادر و ژنتيك در درك شدت درد زايمان موثر است.

براي دريافت مشاوره در زمينه درد زايمان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره بارداري با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: درد زايمان طبيعي يا سزارين معادل چيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۳:۴۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تربيت كودك سه ساله نيازمند آگاهي والدين نسبت به ويژگي‌هاي رشدي آنان در اين سن است. در واقع فرايند رشدي كودكان در رده‌هاي سني متفاوت، اصول تربيتي خاصي را مي‌طلبد. كودك در هر مرحله‌اي از رشد توانايي جديدي كسب مي‌كند و قادر به يادگيري رفتارهاي مختلفي خواهد بود. به منظور افزايش بهداشت جسمي و رواني كودك، والدين بايد به روش مناسبي با كودك خود برخورد كنند تا روند تربيتي او با سرعت و سهولت بهتري انجام گيرد و احتمال شكل گيري اختلالات رفتاري در آنان تا حد زيادي كاهش يابد. براي انتخاب بهترين روش تربيتي مشاوره كودك دريافت كنيد.

منبع: تربيت كودك سه ساله

خصوصيات كودك سه ساله

به منظور به كارگيري روش درست تربيت كودك در سه ساله ابتدا بايد با ويژگي‌هاي رشدي كودكان در سنين مختلف آشنا شده و متناسب با آن‌ها برخورد كنيد. ويژگي‌هاي رشدي كودك در سنين 3 تا 4 سالگي موارد زير را دربر مي‌گيرد.

  • كودكان در اين مرحله از رشد قادر به ابراز احساسات خود هستند.
  • نسبت به گذشته توانايي بيشتري براي كنترل هيجانات خود از قبيل خشم و ترس را دارند.
  • احساس استقلال مي‌كنند و تمام تلاش خود را به كار مي‌گيرند تا كارهايشان را به تنهايي انجام دهند.
  • تغيير دوره خردسالي به كودكي در آن‌ها ترس و نگراني ايجاد مي‌كند.
  • بيشتر وقتشان را بدون حضور والدين سپري مي‌كنند.

توجه داشته باشيد اگرچه كودك وارد مرحله جديد از زندگي شده است و از مرحله خردسالي فاصله مي‌گيرد اما همچنان به بازي و فعاليت‌هاي فيزيكي علاقه نشان مي‌دهد.

نشانه‌هاي تاخير در رشد كودك 3 تا 4 ساله

با توجه به رشد هيجاني و زباني كودكان سه ساله ، اگر متوجه نشانه‌هاي تاخير رشدي در آن‌ها شديد حتما به يك روانشناس كودك مراجعه نماييد و نظر او را جويا شويد. اين نشانه‌ها شامل موارد زير است.

  • كودك نتواند همزمان دو پا را در كنار هم قرار دهد و بپرد.
  • متوجه منظور شما نشود و يا اينكه جملات دستوري ساده را درك نكند.
  • قادر به استفاده از جملات سه تايي نباشد.
  • ترس از دستشويي داشته باشد.
  • ترس متناوبي را براي مدت زمان طولاني بروز دهد.
  • كودك گوشه گير و منزوي باشد و تمايلي به برقراري روابط اجتماعي نداشته باشد.
  • كودك نتواند حواس خود را بر روي محيط اطراف متمركز كند.

اين نشانه‌ها در موقعيت‌هاي مختلف بروز پيدا مي‌كند. و علائمي از بيماري و اختلالات دوران كودكي باشد. با اين حال نياز است كه بررسي‌هاي بيشتر توسط روانشناس صورت گيرد و از هرگونه برچسب زدن بيماري به كودك توسط والدين و اطرافيان پرهيز گردد.

براي آشنايي با نكات مربوط به سن تربيت كودك كليك كنيد.

رشد كودك سه ساله

رشد هيجاني كودك 3 تا 4 سال

كودك در ابتداي سه سالگي شروع به يادگيري نحوه برخورد با ديگران مي‌كند. مهربان بودن و رشد مهارت‌هاي اجتماعي كودك سه ساله به طور دائم اتفاق نمي‌افتد بلكه تا وقتي كودك احساس امنيت و شادي داشته باشد ادامه مي‌يابد. رشد هيجاني كودك سه ساله او را متوجه اين نكته مي‌سازد كه در حين بازي كردن با دوستانش، احساسات شادي و ناراحتي آن‌ها را تشخيص دهد و اگر موجب ناراحتي‌شان گرديد، خود نيز ناراحت شود. در حالي كه كودك سه ساله با هم سالان خود بر سر اسباب بازي دعوا مي‌كند و حتي آن‌ها را كتك مي‌زند؛ يك كودك 4 ساله مهارت به اشتراك گذاشتن وسايل را پيدا مي‌كند. ترس از سر و صداي زياد، تاريكي و حيوانات از ديگر ويژگي‌هاي هيجاني اين رده سني است.

رشد زباني كودك 3 تا 4 سال

در حدود سه سالگي هنوز رشد زباني كودك به حدي نرسيده است كه سليس و روان كلمات و عبارات را تلفظ كند. به همين دليل وقتي صحبت مي‌كند (به خصوص زماني كه تند حرف مي‌زند) به نظر مي‌رسد دچار لكنت زبان است. به طور معمول يك كودك سه ساله قادر به درك 1000 كلمه خواهد بود كه معمولا بيشتر درك او از كلمات مكاني يعني زير، رو، بالا و پايين است. بيشتر سوال‌هايي كه از زبان يك كودك 3 ساله بيان خواهد شد، حاوي كلمات پرسش كجا و چرا خواهد بود. والدين و اطرافيان كودك در اين دوران نقش بسيار مهمي در ارتقاي تربيت زباني كودك 3 تا 4 سال دارند و مي‌توانند با حرف زدن با كودك، خواندن شعر و كتاب قصه، دايره لغات او را گسترش دهند.

بيشتر بخوانيد: وابستگي كودك به شيشه شير

رشد ذهني و شناختي كودك سه ساله

دنياي اطراف در نگاه يك كودك 3 تا 4 ساله بسيار جذاب است و دوست دارد به اكتشاف درباره محيط اطراف بپردازد. رشد شناختي كودك در اين دوران باعث مي‌شود مفاهيم متضاد مانند بزرگ و كوچك يا بالا و پايين را درك نمايد. يكي ديگر از ويژگي‌هاي رشد شناختي كودك در اين زمان، توانايي به خاطر سپردن قافيه‌هاي زياد است. به همين دليل مي‌تواند شعرهاي زيادي را حفظ كند. لذا يكي از موارد تربيتي كودك در اين دوره آموزش به اوست.

تربيت كودك سه ساله

تربيت كودكان الزاما با گفتگو و جملات دستوري امكان پذير نخواهد بود. روش‌هاي تربيتي بايد خلاقانه و در برگيرنده جنبه‌هاي مختلف رشد كودك باشد. در زير به نمونه‌هايي از روش‌هاي تربيت كودك سه ساله مي‌پردازيم. براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

از هنر بهره بگيريد

فعاليت‌هاي بسيار ساده مانند نقاشي‌كردن سبب جرقه ذهن كودك سه ساله شما مي‌شود. آن‌ها را به تفكر انتزاعي سوق مي‌دهد و همچنين باعث ايجاد هماهنگي چشم و دست كودك مي‌شود. كودكان در هنگام نقاشي كردن بايد آزاد باشند و آنطور كه دوست دارند نقاشي كنند. پرسش درباره اينكه چه تصاويري كشده‌اند و چرا آن‌ها را به رنگ‌هاي مختلفي رنگ آميزي كرده‌اند، در پرورش فعاليت‌هاي ذهني كودك بسيار مهم است.

كتاب خواني براي كودك

كودكان بيشتر آموخته‌هاي خود را از شنيدن قصه‌هاي جذاب به دست مي‌آورند. مطالعه كتاب‌هاي جذاب با تصاوير رنگي براي تربيت كودك سه ساله بسيار مفيد است. و تمام توجه آن‌ها را جلب مي‌كند. پرسيدن سوالات چالشي در مورد شخصيت‌هاي داستان، به كودك فرصت آزادي بيان، قضاوت اخلاقي و ياد گرفتن رفتار صحيح را مي‌دهد.

بازي كردن

بازي كردن هميشه براي كودكان جالب و لذت بخش است، به خصوص اگر با وسايل واقعي منزل انجام گيرد. آشپزي كردن نيز براي آن‌ها يكي از كارهاي جذاب در منزل مي‌باشد. سپردن كارهاي ساده به كودكان سبب تقويت حس مسئوليت در آن‌ها مي‌شود و اعتماد به نفس شان را افزايش مي‌دهد.

نكات كليدي در تربيت كودك سه ساله

  • والدين بايد زماني را مختص كودك قرار دهند.
  • به منظور بهداشت رواني كودك، در آغوش‌كشيدن و بيان علاقه‌تان بسيار مهم و حياتي است.
  • به كودك بگوييد تا به پرندگان غذا بدهد و يا به افراد نيازمند كمك كند، به اين ترتيب به او ياد خواهيد داد كه چگونه مراقب ديگران باشد و همدلي اجتماعي خود را پرورش دهد.
  • استفاده از كلمات مثبت به كودك احساسات مثبتي انتقال مي‌دهد.
  • يادگيري كنترل رفتار هنگام دعوا براي كودكان سه ساله ضروري است. به اين منظور برايش كتاب قصه‌هاي مرتبط بخوانيد. و يا به طور عملي تكنيك‌هاي موثر كاهش خشم مانند تنفس‌هاي عميق را فرا بگيرد.
  • به منظور تقويت حس مسئوليت پذيري در كودك، كارهاي ساده خانه را به آنها بسپاريد.
  • درباره اينكه چرا و چگونه مي‌خواهد كارهاي مختلف انجام دهد با او صحبت كنيد.
  • ساعات تماشاي تلويزيون و استفاده كردن از گوشي را كاهش دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تربيت كودك سه ساله مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا شناخت جنبه‌هاي متفاوت رشد كودك در نوع تربيت تاثير گذار است؟

ويژگي‌هاي شخصيتي كودك در هر مرحله از رشد همچون راهنمايي است كه به والدين كودك مي‌گويد چگونه با وي برخورد كنند. كودكان در سنين يكسان ويژگي‌هاي رشدي مختلفي دارند و نمي‌توان به روش يكساني با آن‌ها برخورد نمود به همين دليل شناخت اين ويژگي‌ها ضرورت پيدا مي‌كند.

منبع: تربيت كودك سه ساله


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تربيت كودك سه ساله،
موضوع:
[ ۱۴ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۲۸:۵۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

چطور بچه حرف گوش كن داشته باشيم ؟ چرا بايد بچه ها به حرف‌هاي بزرگترها گوش دهند؟ گوش كردن به حرف پدر و مادر چقدر براي بچه‌ها سخت است؟ به چه نحو بچه ها را قانع كنيم تا به حرف‌هاي ما گوش دهند؟ اين‌ها سوالاتي است كه در ذهن خيلي از والدين تكرار مي‌شود. شما در اين زمينه تنها نيستيد. والدين ديگري هم هستند كه از بچه هاي حرف گوش نكن شان خسته شده‌اند. سركشي و طغيان در بچه‌هاي 2 تا 6 ساله طبيعي است. شما بايد حرف گوش نكني كودك را درك كنيد و به او عشق بورزيد. از طرفي هم بايد سعي كنيد با رفتار مناسب طغيان او را كنترل و اصلاح كنيد. در ادامه به توضيح بهترين ترفندها و نكاتي كه كودك را تبديل به بچه اي حرف گوش كن مي‌كند، پرداخته‌ايم. در اين زمينه مي‌توانيد براي مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: بچه حرف گوش كن | برخورد با بچه هاي حرف گوش نكن

بچه هاي حرف گوش كن

آيا حرف گوش كن بودن كودك يعني اينكه كاملا مطيع والدين باشد؟ يك بچه حرف گوش كن صرفا آرام نيست. اما والدين وقت كمتري براي ياددهي كارهاي خوب به او صرف مي‌كنند و يا دائم نبايد علت كارهاي بد را تكرار كنند. او با يك اخم و صداي بلند، آرام مي‌شود دقيقا مانند كسي كه متوجه عواقب بد كارش است!

كودكان هم مثل بقيه آدم‌ها ممكن است بعضي اوقات به حرف‌هاي ديگران گوش نكنند. در حقيقت اين شماييد كه بايد از سنين كودكي به آن‌ها ياد دهيد چرا و چگونه به حرف‌هاي بزرگترها توجه و گوش كنند. يكي از اشتباهات رايج والدين اين است كه يك حرف را ده بار به كودك مي‌گويند و اگر گوش نكرد براي تنبيه او اقدام مي‌كنند. در نتيجه كودك عادت مي‌كند كه هميشه بعد از بارها تكرار والدين به حرف آن‌ها گوش كند.

چرا بچه ها حرف گوش نكن مي شوند؟

كودك با گوش نكردن سعي دارد توجه والدين را به خود جلب كند؛ اگر كودك بتواند هنر حرف شنوي را خوب ياد بگيرد در فرآيند يادگيري پيشرفت خواهد كرد. توجه بيشتري به علائم هشدار خواهد داشت؛ قادر خواهد بود با شما، معلمان و بقيه بزرگترهايي كه از او انتظار احترام دارند، بهتر كنار بيايد؛ دوستان بهتري هم پيدا خواهد كرد. اما والدين با اشتباهات متعدد تربيت‌فرزندشان را دچار خدشه مي‌كنند.

بيشتر بخوانيد: اشتباهات تربيتي والدين

تكنيك‌هاي ساده‌اي وجود دارند كه اگر به طور پيوسته به كار بگيريد كودكتان مهارت‌هاي لازم براي يك “شنونده خوب” بودن را ياد مي‌گيرد. براي آموزش به كودك هيچوقت زود نيست! يك كودك 2 ساله در اين سن نمي‌تواند به خوبي يك كودك ۵ ساله به حرف‌هاي شما گوش دهد ولي مي‌تواند حرف شنوي خوبي داشته باشد.

براي اتخاذ يك روش مناسب تربيت فرزند كليك كنيد.

رفتار با كودك حرف گوش نكن

سركشي در كودكان در دو گروه سني بيشتر ديده مي‌شود: كودكان 2 تا 6 ساله و نوجوانان؛ چون در اين سنين، بچه‌ها خواهان عمل طبق اراده خود هستند و آن را تمرين مي‌كنند. البته حرف گوش نكني بچه ها در دوره‌هاي ديگري هم اتفاق مي‌افتد. براي مثال، وقتي كودك از تغيير محيطش ناراحت است و توضيح اين وضعيت به والدين برايش سخت باشد، ناراحتي‌اش را با سركشي و حرف گوش نكردن نشان مي‌دهد.

در اين حالت والدين نبايد زياد به او فشار بياورند. چون سركشي در اين مراحل زندگي كودك، تا حدي ضروري است، زيرا هويت و شخصيت كودكان در اين مراحل شكل مي‌گيرد. از اين روي بهتر است گاهي در مراحلي سركشي فرزندتان را قبول كنيد و او را درك كنيد. شما مي‌توانيد به طريقي سركشي كودك‌تان را كنترل كنيد و به دست بگيريد و نگذاريد اين حرف گو‌ش نكني به قسمتي از هويت و شخصيت آن‌ها تبديل شود.

چگونه فرزند حرف گوش كن داشته باشيم

براي كنترل و حل مشكل حرف گوش نكردن بچه ها روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه در اين قسمت به شرح آن‌ها مي‌پردازيم.

1- قوانين و عواقب روشن ايجاد كنيد

اگر كودك قوانين حاكم در خانواده و عواقب پيروي نكردن از آن‌ها را بداند، حس امنيت بيشتري دارد. نه اينكه بگوييم با دانستن قوانين هميشه آن‌ها را رعايت خواهد كرد، بلكه مهم اين است كه شما همانطور كه قوانين را وضع كرديد، براي سرپيچي هم حتما تنبيه كنيد.

2- بچه حرف گوش كن | رفتار نامناسب را تجليل نكنيد

اگر شما به رفتار بد كودك بخنديد، سركشي او بيشتر خواهد شد. هرچند رفتارش خنده‌دار باشد ولي كودك با خنده شما پيام تاييد رفتارش را مي‌گيرد و كم كم به شما احترام هم نخواهد گذاشت.

3- تقويت و تشويق رفتارهاي مثبت

از بدترين اشتباهات والدين اين است كه رفتارهاي منفي كودك را بيش از حد برجسته مي‌كنند و كارهاي خوب او را نمي‌بينند. مدام توضيح مي‌دهند كه اين كار تو بد بود. با اين روش شما ناخواسته باعث تقويت رفتار منفي او مي‌شويد. بهتر است به جاي تمركز به رفتار بد او، كارهاي خوبي كه كودك انجام مي‌دهد را تشويق و تعريف كنيد، به او پاداش دهيد. اين پاداش به اندازه مجازات كارهاي بدش، كارها و رفتار خوبش را تقويت خواهد كرد.

4- نشان دادن حمايت و عشق خود به كودك

زماني كه كودك در انجام كاري بارها و بارها شكست مي‌خورد، شما بايد به او نشان دهيد در كنارش هستيد و از او حمايت مي‌كنيد. به او بگوييد از روش انجام كارش ناراحت هستيد، او را درك كنيد و برسرش فرياد نزنيد. به او اطمينان و آرامش دهيد. مخصوصا اگر نوجوان باشد بگذاريد فضاي خودش را داشته باشد.

5- برخي رفتارهاي خودتان كه موجب سركشي كودك‌تان شده را اصلاح كنيد

گاهي اوقات حرف گوش نكني و سركشي فرزندان از وضعيت خانواده ناشي مي‌شود. طلاق، اختلاف و جدايي عاطفي والدين و حتي ترجيح و توجه بيش از حد به يكي از فرزندان از دلايل رايج سركشي كودكان است. بچه‌ها اين مسائل را درك مي‌كنند و مي‌خواهند توجه‌شان را از آن دور كنند. و ممكن است با سركشي اين حس خود را نشان دهند. پس نگاهي به رفتارهاي خود هم داشته باشيد.

به همين منظور در اين شرايط والدين بايد در روش تربيت كودك خود تجديد نظر كنند.

6- آموزش گزينه‌هاي جايگزين رفتار

وقتي جايگزين‌هاي رفتاري مناسب را به كودكان ياد دهيد، آن‌ها چگونگي تاييد شرايط مثبت را مي‌فهمند. همچنين مهارت‌ تصميم‌گيري در زندگي بزرگسالي‌شان هم توسعه مي‌يابد. مي‌توانيد از طريق مذاكره با او رفتار جايگزين را پيشنهاد دهيد. مثلا بگوييد اگر تكاليفت را خوب انجام داده‌اي تا زمان معيني اجازه داري تلويزيون تماشا كني.

7- بچه حرف گوش كن | با زبان خوش حرف بزنيد

وقتي كاري از كودك مي‌خواهيد، حرف زدن با زبان خوش بيشتر او را به اطاعت وا مي‌دارد تا زبان منفي. زبان منفي حس مبارزه‌طلبانه را ترويج مي‌دهد. روي كاري كه نمي‌خواهيد كودك انجام دهد با زبان منفي تمركز نكنيد. مثلا به جاي گفتن «اجازه نداري داخل اتاق دوچرخه سواري كني» بهتر است بگوييد «مي‌تواني در تراس دوچرخه سواري بكني».

8- روي حرف خود ثابت بايستيد

از اشتباهات ديگر والدين تغيير سريع موضع صحبت‌هايشان با كودك است. اينگونه كودك شما را جدي نخواهد گرفت و كمتر به حرفتان گوش خواهد كرد. حتما حرفي كه زديد را عملي كنيد. مثلا اگر به او گفته‌ايد كه قبل از خواب برايت قصه مي‌گويم، اينطور نشود كه بگوييد به جاي قصه مي‌تواني برنامه كودك تماشا كني.

9- به طريق صحيح اخطار و هشدار دهيد

زماني كه برنامه‌اي براي بيرون رفتن داريد و كودك به حرف شما و زمان رفتن توجه نمي‌كند و در آماده شدن دير مي‌كند، از قبل بايد به او هشدار دهيد. مثلا چند مدت قبل از رفتن نه به صورت خشن و عصباني ولي با صداي بلند بگوييد چند دقيقه ديگر مي‌رويم هر وقت صدايت كردم وسايلت را جمع كن و بيا. براي داشتن بچه حرف گوش كن بايد بيش از هر كس روي رفتارخودتان تمركز كنيد.

سخن آخر

اميداريم مطالبي كه در اين مقاله خوانديد به شما كمك كرده باشد. همانطور كه ديديد براي مقابله با بچه حرف گوش نكن نبايد روش‌هاي تنبيهي را بكار بريد. علم روانشناسي راهكارها و اصول علمي مختلف را ياد مي‌دهد تا بتوانيد در تربيت كودكتان بهتر عمل كنيد. براي اينكه روش‌هاي نوين حل مشكلات رفتاري كودكان را بياموزيد و كودكي با اخلاق و رفتار سالم داشته باشيد، مشاوره روانشناسي استفاده كنيد و يا در جلسات آموزشي فرزندپروري شركت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: بچه حرف گوش كن | برخورد با بچه هاي حرف گوش نكن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۰۶:۳۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

اغلب والدين در زمينه مصرف شير پاستوريزه براي كودكان خود با سوالاتي مواجه مي‌شوند. كم بودن شير مادر از يكي مهم‌ترين دلايلي است كه والدين را به سوي مصرف شير پاستوريزه در نوزادي سوق مي‌دهد. اين درحاليست كه نوزادان توانايي هضم اين شير را ندارند و با مشكلات متعددي مواجه مي‌شوند. علاوه بر اين مصرف شير پاستوريزه در كودكان فوايد و مضراتي نيز دارد كه آگاهي از آن‌ها به والدين كمك مي‌كند تا بهترين تغديه را براي فرزند خود مهيا سازند. همچنين شما مي‌توانيد براي تغذيه بهتر فرزند خود از خدمات مشاوره كودك بهره‌مند شويد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: شير پاستوريزه براي كودكان | عوارض و بهترين زمان دادن شير پاستوريزه به كودك

شير پاستوريزه براي نوزادان

به عقيده متخصصين سلامت، نوزاد طي شش ماه اول زندگي خود به جز شير مادر و يا شير خشك مجاز به دريافت هيچ ماده غذايي ديگري نيست و هر ماده غذايي ديگر به دليل عدم آمادگي معده نوزاد براي هضم آن، براي نوزاد خطرناك است. شير پاستوريزه نيز از اين قاعده مستثني نيست و مصرف اين شير در دوران نوزادي منجر به اسهال و استفراغ و حتي واكنش‌هاي آلرژيك خواهد شد. يادآوري اين نكته الزامي است كه مادراني كه به هردليل قادر به شيردهي به نوزادشان نيستند با خشك شدن شير مادر مواجه اند. براي تغذيه فرزند خود به هيچ عنوان نبايد از شير پاستوريزه استفاده كنند و تنها جايگزين شير مادر در اين سن، شير خشك است. توصيه مي كنيم مقاله حساسيت به شير خشك را مطالعه نماييد.

 

سن شروع مصرف شير پاستوريزه براي كودك

متخصصين سلامت معتقدند كه از شش ماهه دوم مي‌توان براي تغذيه كودكان به مقدار بسيار كم از شير پاستوريزه استفاده كرد. بهتر است شروع استفاده از شير پاستوريزه در كودكان به صورت تدريجي باشد و حتي الامكان با ماده غذايي ديگري تركيب شده باشد و به صورت نوشيدني نباشد. غذاهايي مانند حريره بادام، فرني و انواع پوره‌ها گزينه مناسبي براي استفاده از شير پاستوريزه هستند.

1. شير پاستوريزه براي كودكان يك تا دو سال

در سال دوم زندگي شير پاستوريزه را مي‌توان به عنوان نوشيدني براي كودكان به كار برد. شير در سال دوم زندگي كودك چه شير مادر و چه شير پاستوريزه تنها 30 درصد از نياز كودك را تامين كرده و كودك 70 درصد باقي مانده را بايد از غذاها و منابع ديگر بدست بياورد. در صورتي كه كودك مواد غذايي ديگر را استفاده نكند دچار سوتغذيه مي‌شود. لازم به ذكر است كه غلظت پروتئين‌ها، انرژي، املاح و ويتامين شير مادر و يا شير پاستوريزه تامين كننده نيازهاي كودك در سال دوم زندگي نيست. توصيه مي‌شود در طي اين بازه زماني شير پاستوريزه به صورت رقيق شده به كودك داده شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد كودك يك يا دو ساله كليك كنيد.

2. شير پاستوريزه براي كودكان دو سال به بالا

كودكان از دوسالگي به بعد مي‌توانند روزانه مقدار نيم ليتر شير پاستوريزه استفاده كنند. ضرورت استفاده از شير پاستوريزه در اين بازه بيشتر از قبل است؛ چون به دليل قطع شيردهي مادر، كودك كلسيم و مواد لازم براي رشد استخوان‌هايش را از اين شير بدست مي‌آورد.

بيشتر بخوانيد: نيازهاي اوليه و اساسي كودكان

فوايد مصرف شيرپاستوريزه

شير پاستوريزه يكي از منابع مهم ويتامين D است و به جذب بهتر كلسيم در بدن كمك مي‌كند. همچنين علاوه بر دارا بودن پروتئين‌ها و كربوهيدرات‌هاي لازم براي رشد كودك، باعث رشد عضلات شده و در فرآيند انعقاد خون هم تاثيرگذار است. مصرف شير پاستوريزه در كودكان، ميزان ابتلا به فشار خون بالا، سرطان روده و سكته مغزي در بزرگسالي را كاهش مي‌دهد. هم چنين باعث استحكام بافت استخواني شده و احتمال ابتلا به پوكي استخوان و شكستگي لگن را كاهش مي‌دهد. كمك به رشد قد كودكان و استحكام دندان‌ها از ديگر فوايد مصرف شير پاستوريزه است. مصرف شيرهاي پاستوريزه طعم دار باعث تشويق كودكان به مصرف شير و دور شدن از مصرف نوشيدني‌‌هاي گازدار مضر شده و در شكل دادن يك روند غذايي سالم بسيار موثر است. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد بد غذايي كودك در سن پايين كليك كنيد.

مضرات مصرف شير پاستوريزه

مصرف شير پاستوريزه قبل از شش ماهگي باعث مشكلات گوارشي و حتي واكنش‌هاي آلرژيك در كودك خواهد شد. هم چنين به دليل مقادير زياد پروتئين در شير گاو، عملكرد كليه‌هاي نوزاد دچار مشكل خواهد شد. مشاوره كودك به شما كمك مي‌كند تا اطلاع بيشتري در زمينه تغذيه صحيح كودك خود به دست آوريد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا مي‌توان به دليل كمبود شير مادر از شير پاستوريزه به نوزاد داد؟

خير، شير پاستوريزه براي نوزادان مضرات بسياري به همراه دارد و آنان را با مشكلات زيادي مواجه مي‌كند. در صورت كمبود شير مادر تنها مي‌توانيد از شير خشك استفاده كنيد.

منبع: شير پاستوريزه براي كودكان | عوارض و بهترين زمان دادن شير پاستوريزه به كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۰۴:۴۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

تكان خوردن جنين در شكم مادر شايد بتوان گفت اولين تجربه لذت‌بخش‌ و زيبا دربارداري است. براي هر مادري و حتي اطرافيان، اين تكان‌ها يك تجربه شيرين و لذت بخش است. كه نشان‌دهنده حيات و سلامت جنين است. به طور كلي تكان خوردن جنين حدوداً از ماه دوم يا هفته هفتم بارداري آغاز مي‌شود. و كم و بيش تا پايان دوران‌بارداري ادامه دارد. اين تكان خوردن كه در هفته‌هفتم بارداري رخ مي‌دهد، معمولاً براي مادر قابل تشخيص نيست. مادر بين هفته 16 تا 22 بارداري تكان ها را حس مي‌كند. با آگاهي از اهميت تكان خوردن جنين و نحوه حركت او از سلامت فرزند خود مطمئن مي‌شويد. مشاوره كودك نيز مي‌تواند در اين زمينه به شما كمك كند. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: تكان خوردن جنين

تكان خوردن جنين در شكم مادر

به طور كلي اولين تكان خوردن جنين در ماه دوم بارداري و در هفته هفتم بارداري رخ مي‌دهد. اما اين تكان ها را مادر حس نمي‌كند. زيرا جنين هنوز بسيار كوچك است. و برخوردش با ديواره رحم احساسي را در مادر به وجود نمي‌آورد. اولين تكان خوردن‌هايي كه مادر آن‌ را حس مي‌كند از هفته 16 بارداري به بعد شروع مي‌شود.

نكته‌: هر مادر بايد بين هفته 16 تا 22 بارداري اين تكان خوردن را حس كند، اگر در اين دوران چنين چيزي احساس نكرديد بهتر است به پزشك مراجعه نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه دوران بارداري كليك كنيد.

 

اهميت تكان خوردن جنين در شكم مادر

تكان خوردن جنين در بارداري نشان‌دهنده سلامت اوست. تكان نخوردن جنين براي طولاني مدت ممكن است نشانه مشكلي جدي باشد. پس اگر جنين در داخل شكمتان تكان مي‌خورد خوشحال باشيد. با اين حال بايد ريتم و حركات جنين را مد نظر قرار دهيد. كمتر شدن حركت جنين و يا تغيير ريتم اين تكان خوردن‌ها معمولاً نشان دهنده نامناسب بودن وضعيت جنين است. اين حركات از ماه هفتم بارداري اهميت بيشتري پيدا مي‌كنند زيرا از اين ماه به بعد جنين توانايي آن را دارد كه خارج از رحم زنده بماند، پس حركات جنين داراي اهميت زيادي هستند.

بيشتر بخوانيد: علائم اوليه بارداري

عوامل موثر بر متوجه نشدن حركات جنين

به طور كلي تكان نخوردن جنين مي‌تواند نشان دهنده يك اتفاق ناخوشايند باشد اما با اين حال مواردي وجود دارد كه كودك سالم است و تكان مي‌خورد اما مادر اين تكان خوردن‌ها را احساس نمي‌كند. از جمله اين شرايط مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. داشتن دغدغه ذهني

مشغول بودن و داشتن دغدغه ذهني و مسائل روزمره گاهي باعث مي‌شود تا مادر متوجه اين حركات و تغييرات در بدنش نشود.

2. مدل‌هاي حركتي

هر جنيني با توجه به وضعيت خود و مادر مدل حركتي خاص خودش را دارد. در مواردي حركات جنين به قدري آهسته و آرامند كه تشخيص‎شان كار آساني نيست.

3. تكان خوردن جنين در شكم مادر | تعداد بارداري

ممكن است تشخيص حركات در بارداري اول آسان‌ رخ ندهد چرا كه در اولين تجربه بارداري حركات ديرتر حس مي‌شود و با فاصله زياد‌تر اتفاق مي‌افتد. بي تجربگي مادر در تشخيص اين حركات نيز باعث متوجه نشدن او مي‌شود.

4. چاقي و افزايش وزن مادر

چاقي و انباشت چربي هرچه بيشتر باشد، باعث مي‌شود كه مادر اين حركات را سخت‌تر احساس كند. در برخي موارد به علت چاقي بيش از حد، ممكن است پزشك هم نتواند از طريق سونوگرافي اين مسئله را تشخيص دهد.

5. خوابيدن جنين

جنين نيز در شكم مادر به خواب مي‌رود و در اين مدت حركتي نمي‌كند. زماني كه تحرك مادر زياد باشد، جنين خواب آلود مي‌شود و ممكن است كمتر تكان بخورد.

6. كمبود اكسيژن

اگر تكان نخوردن جنين طولاني مدت باشد، ممكن است نشان‌دهنده كمبود اكسيژن درون رحم و پيچ خوردگي ناف دور گردن او باشد. پس در صورت طولاني شدت اين فرايند به پزشك مراجعه نماييد.

7. مصرف داروهاي مختلف

مصرف برخي از داروهاي مختلف مانند داروهاي مسكن و آرامبخش مي‌تواند وارد خون شود و حركات جنين را تحت تاثير قرار دهد. به همين دليل توصيه مي‌شود كه بدون تجويز پزشك از دارو در دوران بارداري استفاده نكنيد.

 

چگونگي تكان خوردن جنين

شيوه حركت هر جنين با جنين ديگري متفاوت است و به عوامل مختلفي بستگي دارد. با اين حال يك الگوي كلي وجود دارد كه هر مادر و جنيني آن را تجربه مي‌كنند.

1. هفته 16 تا 19 بارداري

اولين تكان خوردن‌ها معمولاً در اين دوران حس مي‌شود. در اين وضعيت معمولا مادر احساسي شبيه به ضعف كردن دارد و معمولاً در اوايل اين دوره مادر متوجه نمي‌شود كه اين احساس به دليل حركت جنين است.

2. هفته 20 تا 23 بارداري

در اين دوران حركات جنين كمي بيشتر مي‌شود و تشخيص آن براي مادر راحت‌تر است. جنين حركات تكراري مانند لگدزدن و سكسكه را در اين هفته‌ها انجام مي‌دهد.

3. هفته 24 تا 28 بارداري

هفته‌هاي 24 تا 28 بارداري‌حركات جنين به وضوح ديده مي‌شود. چرا كه فضاي بيشتري براي حركت او در داخل رحم به وجود آمده است. احتمالا در اين دوران متوجه تكان خوردن و فعاليت زياد و لگدزدن ناگهاني جنين مي‌شويد.

4. تكان خوردن جنين در شكم مادر | هفته 29 تا 31 بارداري

هرچه جنين بزرگ‌تر مي‌شود و بيشتر رشد مي‌كند، حركاتش نيز قوي‌تر و بيشتر مي‌شوند. در اين دوران ممكن است جنين به دنبال فضاي بيشتري براي حركت كردن باشد، در نتيجه امكان دارد كمي قوي‌تر لگد بزند.

5. هفته 32 تا 35 بارداري

در اين دوران جنين بزرگ‌تر مي‌شود. حركاتش كمي با ثبات‌تر مي‌شود. و همه چيز بر اساس يك الگوي مشخص پيش مي‌رود. حركات جنين در اين دوران نسبت به هفته‌هاي گذشته قوي‌تر شده است. و حتي با چشم هم اين حركات ديده مي‌شوند.

6. تكان خوردن جنين در شكم مادر | هفته 35 تا 40 بارداري

در روزها كودك ديگر آماده به دنيا آمدن است. كودك برعكس مي‌شود. و سرش به سمت پايين قرار مي‌گيرد تا آماده خروج از رحم باشد. شايد در اين دوران به دليل انقباضات بدن مادر، احساس درد در عضلات كف لگن وجود داشته باشد. با نزديكي به روزهاي انتهايي بارداري به دليل كمبود جاي نوزاد در رحم مادر، حركاتش كمتر مي‌شود. و شايد چرخش سر نوزاد رخ ندهد. اما همچنان لگدها و ضربه او حس و ديده مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با علت و معناي لگد زدن جنين كليك كنيد.

 

مدل هاي حركتي جنين

1. جنين در هفته نهم توانايي حركت دست و پاهايش را دارد. همچنين در اين دوران شروع به بلع، مكيدن و يا سكسكه نيز مي‌كند.

2. در هفته دهم جنين مي‌توان سرش را به طرفين يا بالا و پايين تكان دهد، دهانش را باز كند و حتي توسط دستانش صورتش را لمس كند.

3. در هفته دوازدهم جنين مي‌تواند دچار خستگي شود و دهانش را باز كند و خميازه بكشد.

4. در هفته چهاردهم جنين توانايي حركت چشم‌هايش را دارد.

5. توانايي مكيدن انگشت در هفته پانزدهم ايجاد مي‌شود. در اين دوران اغلب براي مكيدن از انگشت شست استفاده مي‌كند.

 

در صورت تكان نخورن جنين چه كاري بايد انجام داد؟

امكان دارد كه در اين اين شرايط جنين خوابيده باشد پس بهتر است در چنين حالتي يك وعده غذايي سبك بخوريد و كمي استراحت كنيد و پاهايتان را كمي بالاتر از بدنتان قرار دهيد تا جنين بيدار شود. همچنين باخوردن يك ليوان آب سرد يا هر خوراكي سرد ديگر، جنين وادار به تكان خوردن مي‌شود. چراكه براي رهايي از سرما خودش را تكان مي‌دهد. همچنين وجود سر و صداي زياد هم باعث بيدارشدن و تكان‌خوردن جنين شود. اما اگر با انجام تمام راهكارهاي فوق يا پس از ضربه و يك اتفاق جنين تكان نخورد، بهتر است در اولين فرصت به بيمارستان يا پزشك مراجعه كنيد. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تكان خوردن جنين در شكم مادر در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

تكان نخوردن جنين همواره نشان‌دهنده يك مشكل جدي است؟

خير، در بسياري از مواقع جنين به خواب فرو رفته است و به همين دليل تكان نمي‌خورد. با انجام راهكارهايي همچون خوردن خوراكي سرد، ايجاد سروصدا و… مي‌توانيد او را بيدار كنيد. در غير اين صورت هر چه سريع‌تر به پزشك مراجعه نماييد.

منبع: تكان خوردن جنين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۰۲:۱۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی