نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

اختلال اضطراب فراگير كودكان نشانه‌هاي مشابهي با بزرگسالان دارد. نگراني‌هاي شديد در دوران كودكي نيز وجود دارد و مشكلي است كه باعث بروز اختلال در روند رشد سالم افراد مي‌گردد. در اختلال اضطراب فراگير، كودك استرس و فشار رواني زيادي به دوش مي‌كشد. اين كار باعث بروز ناسازگاري‌هاي بسياري در حيطه‌هاي مختلف زندگي كودك مي‌شود. لذا براي جلوگيري از اين بيماري، لازم است در مورد نشانه‌هاي اضطراب فراگير و راهكارهاي كاهش آن‌ها اطلاعات كسب كنيم. در صورتي كه فرزند شما با اين مساله مواجه شده، حتما براي دريافت مشاوره كودك اقدام نماييد.

منبع: اختلال اضطراب فراگير كودكان

اختلال اضطراب فراگير كودكان

ازجمله اختلال‌هاي شايع جوامع امروزي، مشكلات اضطرابي است كه اضطراب فراگير يا تعميم دسته، يكي از آن‌ها به شمار مي‌رود. در اين اختلال، نگراني و تنش رواني شديدي توسط فرد تجربه مي‌شود، اما فرد قادر به كنترل آن نيست. اين موضوع در كودكان دردسرآفرين‌تر است، زيرا به‌طوركلي آن‌ها تجربه كافي براي مقابله با شرايط استرس‌آور زندگي را ندارند. علاوه بر اين، كودكان علاوه بر مشكلات رواني همچون اضطراب و ترس شديد، علائمي جسمي نيز از خود نشان مي‌دهند. براي مثال مي‌توان انتظار مشاهده مشكلاتي مانند دل‌درد، سردرد و سرگيجه، حالت تهوع و … را از كودكان مبتلابه اين بيماري داشت. معمول است كه چنين مشكلاتي در كودكان، جنبه‌هاي مختلف و بيشتري از عملكردهايشان _نسبت به بزرگ‌سالان_ را مختل كنند.

لازم به ذكر است كه اين اختلال در طبقه مشكلات مربوط به شخصيت يا هوش قرار نمي‌گيرد و معمولاً به دليل حضور برخي عوامل محيطي در كودكان آسيب‌پذير بروز مي‌يابد. علاوه بر اين، تشخيص گذاري اين اختلال در كودكان بايد به مدت حداقل شش ماه نشانه‌ها حضور داشته باشند.

نشانه هاي اختلال اضطراب فراگير در كودكان

نگراني و تشويش شخص در اين اختلال غالباً مبهم بوده و به موقعيت‌ها و حوزه‌هاي متنوعي از زندگي وي گسترش مي‌يابد. ازجمله حيطه‌هاي دوره كودكي كه توسط اضطراب فراگير مختل مي‌شود به شرح زير هستند.

  • زندگي خانوادگي
  • تعاملات با همسالان
  • مشكل در دوست‌يابي
  • مدرسه و حوزه‌هاي مرتبط با تحصيل
  • سلامتي جسمي
  • بهداشت رواني

در اين شرايط كودكان براي كاهش حس اضطراب خود، دائماً سعي مي‌كنند در مورد درست انجام دادن تكاليف و كارهايش از ديگران تأييد بگيرند. هر موقعيت يا رخداد تازه‌اي مي‌تواند باعث فراخواني ترس و نگراني در آن‌ها شود. درصورتي‌كه اين كودكان در مورد مشغله‌هاي زندگي والدين خود و نگراني‌هاي آن‌ها اطلاع پيدا كنند، در اين زمينه نيز ممكن است دچار ترس‌ها و تنش‌هايي شوند.

ترس از مورد قضاوت واقع‌شدن توسط اطرافيان، يكي ديگر از نگراني‌هاي مداوم اين گروه از كودكان به شمار مي‌رود. البته بايد توجه داشت كه شدت ترس‌هاي مذكور همواره بسيار بيشتر از ساير كودكان است. در بقيه افراد نيز قضاوت شدن از سوي ديگران مي‌تواند باعث ايجاد اضطراب شود؛ اما آنچه باعث تشخيص گذاري مبتلايان به اختلال بوده، افراطي بودن اين هراس و يا تجربه مداوم و تكراري آن است.

علل بروز اضطراب فراگير در كودكان

مي‌توان دلايل ايجاد اختلال اضطراب فراگير را به سه‌طبقه كلي تقسيم‌بندي كرد. كودك شما در هر طبقه اي كه قرار بگيرد براي درمان نياز به خدمات درماني دارد.

حالات خلقي كودك

خلق‌وخوي كودكان، يكي از ويژگي‌هاي سرشتي آن‌ها به‌حساب مي‌آيد. اين‌كه هر فرد داراي چه نوع خلقي باشد، بستگي به عوامل متنوعي همچون وراثت، ميزان فعاليت بخش‌هاي مغزي، درجه حساسيت ماده مشبك مغز و … دارد. بااين‌حال برخي عوامل محيطي هنگام تولد نيز مانند محيط اوليه جنين در رحم مادر و قرار داشتن يا نداشتن در معرض عوامل جهش‌زا، مي‌تواند تا حدي بر آن تأثير بگذارد.

برخي از كودكان در هنگام تولد با خلقي آرام به دنيا مي‌آيند. اين افراد معمولاً كمتر گريه مي‌كنند و محرك‌هاي محيطي اثر ضعيف‌تري بر آنان مي‌گذارد. درعين‌حال، برخي ديگر از كودكان داراي خلق‌وخويي دشوار هستند. آن‌ها عموماً تحريك‌پذيري بيشتري نسبت به عوامل محيطي داشته و بيشتر از سايرين، ترس و تنش را تجربه مي‌كنند. همچنين، مشكلات جسمي و اختلالات خواب در آن‌ها بيشتر به چشم مي‌خورد.

ويژگي‌هاي شخصيتي والدين

اگر كودكان مستعدتر والديني حساس و اضطرابي داشته باشند، احتمال در آينده نگراني‌هاي بيشتري را تجربه كنند افزايش مي‌يابد. بخشي از اين موضوع به دليل انتقال ارثي صفات از والدين به فرزندان است و بخشي ديگر ناشي از الگوگيري از رفتار بزرگ‌سالان. بسياري اوقات، اعضاي خانواده به‌صورت ناهشيار فرزند خود را از دغدغه‌هاي روزمره خودآگاه مي‌كنند؛ همچنين انتظار آن‌ها از داشتن عملكرد بي‌نقص از كودكان نيز مي‌تواند يكي ديگر از دلايل بروز اضطراب فراگير در آن‌ها شود. براي آشنايي با نحوه انتقال استرس در كودكان از بزرگسالان كليك كنيد.

سبك‌هاي تربيتي والدين

بر طبق نتايج تحقيقات مختلف، الگوهاي پرورشي مراقبان ارتباط نزديكي با ميزان تجربه اضطراب در كودكان دارد. والدين با سبك فرزند پروري استبدادي، همواره درصدد كنترل تمام اعمال و رفتارهاي فرزندان خود هستند. آن‌ها نسبت به كودكان سخت‌گيري زيادي نشان مي‌دهند و ممكن است از روش‌هاي تنبيهي و خشن استفاده كنند. درنتيجه اين اقدامات، به‌مرور بازخوردهاي سخت‌گيرانه والدين در كودك درون‌فكني مي‌شود. همين موضوع يكي از عوامل زمينه‌ساز بروز اختلال اضطراب فراگير در كودكان مي‌گردد.

راهكارهاي كاستن از اضطراب فراگير كودكان

متخصصان رويكردهاي درماني مختلف، روش‌هاي متفاوتي را براي بهبود وضعيت كودكان مبتلابه اضطراب تعميم‌يافته توصيه مي‌كنند. برخي از رايج‌ترين شيوه‌ها به شرح زير هستند. براي آشنايي با ساير انواع ترس كودك كليك كنيد.

  • مشخص كردن علت‌هاي اصلي اضطراب كودك
  • خودداري از سرزنش‌هاي بي‌جا و كمال گرايانه
  • عدم استفاده از خشونت‌هاي زباني يا جسمي براي تنبيه كودك
  • صرف كردن زماني براي بازي و صحبت با كودك
  • ابراز محبت خود به‌صورت زباني و عملي
  • آموزش صحيح به كودكان براي شناسايي هيجانات خود و توصيف آن‌ها
  • استفاده از روش‌هاي آرامش بخشي جسماني
  • اجازه به كودك براي تخليه هيجاني از طريق بازي
  • تشويق كودك به انجام فعاليت‌هايي همچون نقاشي، شعرخواني، ورزش‌هاي موردعلاقه و…

روش‌هاي درمان اضطراب فراگير در كودك

غالباً براي بهبود علائم اضطراب فراگير در كودكان، از رويكردهاي درماني رفتاري و CBT، بازي‌درماني و در صورت لزوم، دارودرماني استفاده مي‌شود. آنچه اثربخشي اين رويكردها را در هر فرد مشخص مي‌نمايد، عوامل اوليه ايجادكننده اختلال و شدت آن‌ها و همچنين، سن عقلاني كودك است. لذا بهترين اقدام براي داشتن تجربه درماني مؤثرتر، استفاده از شيوه‌هاي سنجش آزمون شده توسط متخصصان باتجربه است.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: اختلال اضطراب فراگير كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۳:۵۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

كارگاه مادر و كودك خرم آباد با اهداف مختلفي براي مادر و كودك برگزار مي‌گردد. شما مي‌توانيد متناسب با علاقه مندي كودك خود، در اين كارگاه‌ها شركت كنيد تا ضمن داشتن يك روز هيجاني و شاد، مهارت‌هاي كودك خود را نيز افزايش دهيد. كارگاه هاي مادر و كودك معمولا در جلسات كم و يا حتي يك روز با حضور مادر و كودك انجام مي‌شود. اين كارگاه‌ها با موضوعات مختلفي شامل آموزش زبان انگليسي با تصويرسازي ذهني، رياضي، شطرنج، اوريگامي، سرودخواني، شعرخواني، هوش هيجاني، رقص ايراني، رقص باله و استخر مادر و كودك و … برگزار مي‌شود.

نوع ديگري از كارگاه هاي مادر كودك در خرم آباد نيز هستند كه تنها مخصوص والدين بوده و مباحثي آموزش داده مي‌شود كه والدين بايد در ارتباط با فرزندان خود بدانند و از آن‌ها پيروي كنند. در ادامه هر دو نوع كارگاه ها و مباحث مربوطه را شرح داده‌ايم. براي انتخاب بهترين كارگاه متناسب خود و كودكتان مشاوره كودك دريافت كنيد.

منبع: كارگاه مادر و كودك خرم آباد

كارگاه هاي مادر و كودك خرم آباد مخصوص والدين

همانطور كه اشاره كرديم اين نوع كارگاه‌ها با هدف افزايش آگاهي مادران و آموزش مهارت‌هايي به آن‌ها جهت مراقبت و تربيت فرزندان‌شان برگزار مي‌شود. به همين جهت دوره‌ها به صورت گروهي با حضور مادر و برخي از كلاس‌ها حضور پدر و مادر با توجه به سن كودك طبقه بندي مي‌شود. در هر دوره سني سرتيترهايي كه در اين دوره ها پرداخته مي‌شود به شرح زير مي‌باشد. براي آشنايي با مطالب مربوط به آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

كارگاه مادر كودك قبل از تولد

اين دوره ها مخصوص پدر و مادرهايي است كه قصد فرزند آوري داشته و يا در دوران بارداري هستند. اين دورها به دو زير گروه قصد بارداري و دوره بارداري تقسيم مي‌شود. به طور كلي مباحثي كه در اين دوره مطرح مي‌شوند عبارتند از؛ نحوه شكل گيري جنين، مراقبت هاي لازم در دوره بارداري، آزمايشات و احتياط هاي لازم، تاثير بيماري هاي مادر و پدر بر نوزاد، شرايط محيطي مناسب براي مادر و جنين، اقدامات لازم در خصوص بارداري هاي خاص و….. . براي آشنايي بيشتر با نشانه هاي سلامت نوزاد و حفظ آن كليك كنيد.

كارگاه مادر و كودك تولد تا يك سالگي

مادران مي‌توانند هم قبل و هم بعد از تولد فرزندشان در اين دوره شركت كنند. مباحث كلي در اين دوره ها عبارتند از؛ روانشناسي نوزاد، تغذيه نوزاد، مراقبت ها و احتياط هاي لازم، نحوه برخورد و صحبت با نوزاد، بيماري هاي مادر و پدر، اقدامات لازم در زمان هاي بحراني و…. . براي آشنايي با مباحث مربوط به نوزاد تازه متولد شده و نيازهاي اوليه كودكان كليك كنيد.

كارگاه مادر و كودك يك سال تا سه سال

كارگاه مادر و كودك يك تا سه سال نيز به منظور افزايش آگاهي مادران درباره رفتارها و دانش كودك ارائه مي‌شود. والدين بايد از ميزان درك كودك و رفتار مناسب در برابر خواسته هاي او اطلاع كافي داشته باشند و او را براي سنيني كه آموزش متمركزتر مي‌شود آماده بكنند. نحوه از پوشك گرفتن، نحوه آموزش حرف زدن، نحوه از شير گرفتن و ميزان توجه به كودك از جمله مباحث بسيار مهم در شكل گيري شخصيت كودك هستند كه نياز به اين كارگاه را براي تمامي والدين ضروري مي‌كند. براي آموزش بچه داري كليك كنيد.

كارگاه مادر و كودك 3 تا 7 سال

آموزش ها و مباحث مربوط به اين سنين نيز علاوه بر آشنايي تمركز بر نحوه ارتقاي هوش و آموزش كودك و استعداديابي، تاكيد زيادي بر تربيت جنسي كودك دارد. چرا كه از نظر روانشناسي بسياري از اختلالات جنسي ريشه در سنين 3 تا 7 سالگي دارد، والدين با تربيت صحيح مي‌توانند مانع از بروز بسياري از اختلالات بزرگسالي شوند. براي آشنايي بيشتر با روند استعداديابي كودكان و تربيت جنسي كودك كليك كنيد.

كارگاه مادر و كودك بالاي 7 سال

آموزه هاي مربوط به اين دوره‌ها تمركز زيادي بر انطباق روش آموزشي با ميزان هوش كودك و كودكان استثنايي دارد. كلاس‌هاي آموزشي و كمك آموزشي بايد با توجه به خصوصيات و توانايي كودك برنامه ريزي شده تا بتواند علاوه بر پيشرفت تحصيلي، تضميني بر سلامت روان كودك را نيز داشته باشد.

بيشتر بخوانيد : تربيت كودك

كارگاه هاي عملي مادر و كودك در خرم آباد

كارگاه هاي مادر و كودك با عنوان بازي، شادي، خلاقيت در كلاس‌هاي خصوصي، نيه خصوصي و يا آنلاين در حال برگزاري است. اهداف اين كارگاه به شرح موارد زير مي‌باشد :

  • لحظه‌هايي شاد هم براي كودك و هم براي مادر در يك فضاي امن ساخته مي‌شود.
  • مهارت اجتماعي كودك تقويت مي‌شود.
  • مادران مي‌توانند در يك فضاي كنترل شده و زيرنظر كارشناس، تجربه خود را با يكديگر به اشتراك بگذارند.
  • عادت‌هاي غذايي درست و ماندگار در تغذيه كودك ايجاد مي‌شود.
  • حواس پنجگانه كودكان به واسطه بازي‌هاي متناسب تقويت مي‌گردد.
  • متناسب با سن كودك در اين كارگاه‌ها براي او تجربه‌هاي فردي و گروهي ايجاد مي‌شود.
  • تخيل كودكان پرورش داده شده و مهارت‌هاي حركتي، كلامي، شنيداري آن‌ها تقويت مي‌گردد.

كارگاه نمايشي رنگ و سفال

از ديگر كارگاه‌هاي مادر و كودك، كارگاه نمايشي رنگ و سفال مي‌باشد. در اين كارگاه‌ها، معمولا داستاني كه تمامي بچه‌ها بلد هستند، تعريف مي‌شود و كودكان بايستي پس از آموزش استفاده و لمس و شناخت رنگ و آموزش ساخت مجسمه‌هاي سفالي، سعي كنند يكي از شخصيت‌هاي اين داستان را بسازند.

اين كارگاه اصطلاحا با كثيف كاري با رنگ‌ها هم همراه است، كه براي كودك مي‌تواند بسياز لذت بخش باشد. پس از درست كردن شخصيت‌ها كودكان مي‌توانند با با رنگ انگشتي آن‌ها رنگ كنند. اجراي اين مراحل با موسيقي است كه هيجان بچه‌ها را دو چندان مي‌كند.

كارگاه خمير بازي و رنگ آميزي سفال

كارگاه خميربازي و رنگ آميزي سفال براي كودكان سه تا شش سال و حداكثر با ظرفيت هر كارگاه پنج مادر و كودك زير نظر كارشناس علوم تربيتي، با مدرك مربيگري خلاقيت و بازي‌هاي هدفمند برگزار مي‌گردد.

كارگاه مادر و كودك خمير بازي و رنگ آميزي سفال با اهداف مختلفي انجام مي‌شود كه از مهم‌ترين آن‌ها مي‌‌توان به موارد زير اشاره كرد :

  • اين كارگاه‌ها براي كودك بسيار هيجان انگيز است و باعث از بين بردن وسواس در آن‌ها مي‌شود.
  • هماهنگي بين چشم و دست آن‌ها تقويت مي‌گردد.
  • در اين كارگاه‌ها كودك مي‌تواند مفاهيم نرم بودن، سفت بودن، سبكي و سنگيني را درك كند.
  • كار با خميربازي باعث تقويت عضلات كودك و همينطور تحريك حس لامسه و تحريك سيستم عصبي مغز او نيز خواهد شد.

كارگاه آنلاين مادر و كودك بازي و موسيقي

اين كارگاه‌ها معمولا براي گروه سني كم و چهار تا دوازده ماه توسط كارشناس موسيقي و متخصص آموزش موسيقي كودك، در پلتفرم زوم برگزار مي‌شود.

در اين كارگاه يك فضاي موسيقيايي براي كودك فراهم شده و انواع بازي‌هاي متنوع ريتميك در آن انجام مي‌شود. اهداف برگزاري اين كارگاه‌ها را به طور خلاصه مي‌توان در موارد زير ارائه كرد :

  • حواس كودكان و تمركز ديداري و شنيداري آن ها تقويت مي‌شود.
  • كودكان مي‌توانند ريتم و حس موسيق‌يايي را درك كنند.
  • در اين كارگاه‌ها ارتباط چشمي كودك با مادر تقويت مي‌گردد.
  • در كارگاه‌هاي مادر و كودك، بازي و موسيقي، به مادران نيز ايده‌هاي جديدي براي بازي با كودكان داده مي‌شود.

كارگاه كثيف كاري (مسي پلي)

كارگاه‌هاي كثيف كاري معمولا براي گروه سني يك سال تا نه سال برگزار مي‌گردد. در اين كارگاه‌ها بچه‌ها مي‌توانند با رنگ‌هاي مختلف نقاشي كنند و به عبارتي با رنگ بازي، هيجانات خود را تخليه كنند.

انجام بازي‌هاي پاراشوت با آهنگ گروهي مادر و كودك، بازي‌هاي آوازي حركتي
همراه با موسيقي و شادي و بازي‌هاي دسته جمعي از ديگر آيتم‌هاي برگزاري در اين كارگاه‌ها مي‌باشد.

كارگاه كف بازي و آب بازي

كارگاه مادر و كودك كف بازي و آب بازي در فضاي باز همراه با موسيقي و تفريح و بازي انجام مي‌شود. اين كارگاه‌ها مختص كودكان يك سال و نيم تا هفت سال مي ‌باشد.

كلاس هاي بازي و تحرك ويژه مادر و كودك

كارگاه كلاس‌هاي بازي و تحرك ويژه مادر و كودك براي گروه سني يك تا سه سال برگزار مي‌شود و كودك و مادر در اين كلاس‎‌ها انواع بازي‌هاي جديد را انجام مي‌دهند و ياد مي‌گيرند.

كارگاه خلافيت

كارگاه مادر و كودك خلاقيت با حضور كارشناس علوم تربيتي و مربي تخصصي دوره‌هاي خلاقيت براي سنين ۲/۵ تا هفت سال انجام مي‌شود.

كارگاه خلاقيت براي ساخت كاردستي با مواد دور ريختني برگزار مي‌گردد و اهداف آن به شرح موارد زير است :

  • حواس جمع
  • تقويت حافظه ديداري
  • كمپ آب بازي
  • انجام بازي هاي تمركزي
  • تقويت حافظه ديداري بازي

كارگاه خورده هاي رنگي

كارگاه خرده‌هاي رنگي براي بازي با خمير، كاغذهاي رنگي و ساخت بادكنك، فرفره و ماكاروني‌هاي نرم رنگي براي سنين شش تا نه سال برگزار مي‌گردد.

در حين بازي كودكان، مسابقات مختلفي براي آن‌ها برگزار مي‌گردد و همينطور به مادران نيز نحوه صحيح فرزندپروري آموزش داده مي‌شود.

كارگاه مادر وكودك ماكاروني و رنگ بازي

كارگاه مادر و كودك ماكاراني و رنگ بازي، براي كودكان سه تا شش سال برگزار مي‌گردد و هدف از برگزاري آن‌ها به شرح موارد زير است :

  • بازي هاي حسي و كثيف كاري
  • تقويت حواس حسي
  • تقويت خلاقيت
  • تفكر خلاق
  • تقويت قدرت تخيل
  • تقويت درك اشكال فضايي
  • تخليه هيجان
  • تقويت روابط مادر و كودك
  • آموزش فعاليت گروهي
  • آموزش و آشنايي با رنگ ها

كارگاه آرد بازي و كيك پزي

كارگاه مادر و كودك آرد بازي و كيك پزي براي سنين ۲/۵ تا هشت سال برگزار مي‌گردد و كودكان مي‌توانند با همكاري مادرانشان آرد بازي كنند و كيك بپزند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كارگاه مادر و كودك خرم آباد مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در مركز مشاوره ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: كارگاه مادر و كودك خرم آباد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۶:۲۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بهترين مراكز مشاوره و روانشناس كودك همدان كدامند؟ در اين مراكز چه خدماتي در اختيار والدين و فرزندان قرار مي‌گيرد؟ مشاوره كودك يكي از انواع خدمات تخصصي روانشناسي است كه به موضوعات گسترده‌اي مي‌پردازد. از جمله اين موضوعات مي‌توان كمك به والدين براي حل مشكلات رفتاري كودك، تشخيص اختلالات روانشناختي دوره كودكي و انجام آزمون‌هاي مختلف براي بررسي عملكرد هوش را نام برد. در اين مقاله به معرفي بهترين مراكز مشاوره كودك همدان پرداخته‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روانشناسي كودك كليك كنيد.

منبع: مشاوره كودك همدان

مشاوره كودك همدان

دريافت خدمات مشاوره كودك در همدان توسط مراكز و متخصصان مختلفي ارائه مي‌شود. اما والدين بايد نسبت به انتخاب درمانگر و مشاور براي فرزندشان دقت كافي به خرج دهند. چرا كه در صورت نابلد بودن و بي تجربگي درمانگر آسيب ها به مراتب جدي تر خواهد بود. بنابراين مراجعه به بهترين مراكز مشاوره كودك در همدان ضرورت بيشتري پيدا مي كند.

روانشناس كودك همدان

مشاوره كودك از جمله خدمات تخصصي است كه توسط روانشناسان ارائه مي‌گردد. در اين نوع از مشاوره درمانگران موضوعات گسترده‌اي را بررسي مي‌كنند. از جمله مهم‌ترين موضوعاتي كه در جلسات مشاوره كودك همدان مورد توجه قرار مي‌گيرند، مي‌توان به ترس‌ها و اضطراب‌هاي دوران كودكي نظير اضطراب جدايي، ترس از تاريكي، حيوانات و ساير موقعيت‌هاي خاص اشاره كرد. در نظر داشته باشيد كه مشاوره كودك تنها به زماني كه فرزندتان دچار مشكل روانشناختي شده اختصاص ندارد بلكه شما براي مواردي نظير بهبود ارتباط والد فرزندي، يادگيري سبك تربيتي موثر، استعداديابي در كودك و ارزيابي هوش او نيز مي‌توانيد از اين خدمات كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

ويژگي هاي بهترين مراكز مشاوره كودك همدان

براي اينكه بفهميد يك مركز مشاوره از كيفيت مناسبي برخوردار است يا خير بايد چندين ملاك را در نظر بگيريد. از جمله مهم‌ترين ملاك‌هاي يك مركز مشاوره خوب براي كودكان و نوجوانان بايد به موارد زير اشاره كرد:

1- برخورداري از متخصص حرفه‌اي در زمينه مشاوره كودك

يك مركز مشاوره خوب از افراد با تجربه و متخصص در حوزه كودك براي برگزاري جلسات مشاوره كمك مي‌گيرد. لازم به ذكر است متخصصين براي ارائه خدمات در اين حوزه بايد در يكي از گرايش‌هاي روانشناسي باليني، روانشناسي باليني كودك و نوجوان و يا روانشناسي كودكان استثنايي از حداقل مدرك كارشناسي ارشد برخوردار باشند. همچنين بررسي سوابق تجربي، آموزشي و پژوهشي درمانگران مي‌تواند بينش خوبي در مورد ميزان صلاحيت و تخصص آن‌ها در اختيار شما قرار دهد.

2-روانشناس خوب كودك داراي مجوز رسمي از نهادهاي معتبر

نبود مجوز رسمي اين امكان را فراهم مي‌كند كه افراد غير متخصص به ارائه خدماتي بپردازند كه مهارت چنداني در آن ندارند. در حالي كه مراكز داراي مجوز رسمي تحت نظارت نهادهاي معتبر هستند و فعاليت‌هاي آن‌ها مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد. از همين رو مركز مشاوره‌اي كه براي بهبود وضعيت فرزندتان به آن مراجعه مي‌كنيد بايد حتما از سازمان بهزيستي يا سازمان نظام روانشناسي كشور پروانه فعاليت داشته باشد.

3- داشتن تجهيزات كافي

برگزاري جلسات مشاوره با كودك فضاي متفاوتي را مي‌طلبد. اتاق درمان بايد محيط جذابي براي كودك بوده و از تجهيزات كافي براي بازي درماني برخوردار باشد. همچنين وجود تست‌ها و آزمون‌هاي مختلف استعداديابي و تعيين سطح هوش از جمله مواردي است كه وجود آن براي يك مركز مشاوره كودك ضروري است.

آدرس مراكز داراي روانشناس كودك در همدان

از جمله مراكزي كه به صورت تخصصي در همدان (به صورت آنلاين) به ارائه خدمات روانشناسي كودك مي‌پردازد به شرح زير است.

مركز مشاوره ني ني مايند تهران ، خيابان شريعتي روبروي مترو 02191002360
مركز مشاوره نيني مايند تهران، خيابان فاطمي، روبروي وزارت كشور خيابان يكم طباطبايي، پ8 02191002360

انواع جلسات مشاوره با كودك

جلسات مشاوره و روانشناس كودك همدان انعطاف پذيري بالايي دارند. اين جلسات مي‌توانند به صورت انفرادي با كودك، انفرادي با والدين و يا با حضور والد و كودك به طور همزمان برگزار شوند. در جلسات انفرادي با كودكان كم سن و سال، درمانگران براي تشخيص بهتر مشكلات اغلب از روش‌هاي مختلف بازي درماني كمك مي‌گيرند. چراكه بچه‌ها در جريان بازي راحت‌تر هيجانات خود را ابراز مي‌كنند. بازي‌هايي نظير نمايش و قرار گرفتن در نقش‌هاي مختلف به درمانگر كمك مي‌كند تا دنياي ذهني كودك در مورد محيط اطرافش را بهتر بشناسد.

در مقابل در جلساتي كه با حضور والدين و كودك برگزار مي‌شود، روانشناس به طور مستقيم تعاملات ميان اعضاي خانواده را مورد بررسي قرار مي‌دهد و الگوهاي رفتاري نامناسب را شناسايي مي‌كند. سپس در مورد اين الگوها به والدين بازخورد داده و تمرين‌هايي جهت جايگزيني رفتار صحيح با الگوهاي تعاملي قبلي به آن‌ها ارائه مي‌نمايد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

چه زماني بايد از خدمات روانشناس كودك همدان كمك بگيريم؟

همانطور كه پيش‌تر اشاره شد جلسات مشاوره با كودك مي‌تواند بر موضوعات مختلفي تمركز يابد. هنگام مواجهه با هريك از موارد زير بهتر است از يك روانشناس متخصص در حوزه كودك يا نوجوان كمك بگيريد.

– درگيري كودك با مشكلات اضطرابي نظير ترس از غريبه‌ها، اضطراب جدايي، ترس از تاريكي و…

– دچار بودن فرزند به اختلالات رفتاري و مشكلاتي نظير اختلال بيش فعالي- نقص توجه

– مواجه شدن كودك با آسيب‌ها و سوءاستفاده‌هاي جسمي و جنسي

– تمايل به كشف استعدادهاي كودك در زمينه‌هاي مختلف

– ناتواني فرزند در برقراري ارتباط با همسالان

– وجود مشكلات تحصيلي و يادگيري

– وجود تاخيرهايي در مسير رشد (براي كسب اطلاعات در زمينه كودكان استثنايي كليك كنيد.)

زمينه هاي كاري روانشناس كودك

والدين مي‌توانند با مراجعه به مشاور و روانشناس كودك در مورد مشكلات متعدد كودك‌شان از آنان راهنمايي بگيرند. برخي از زمينه‌ها و مشكلاتي كه مشاور و روانشناس خوب كودك مي‌تواند به شما كمك كند به شرح زير مي باشد. براي خواندن مقاله تربيت كودك كليك كنيد.

_بيماري‌هاي ژنتيكي
_اختلالات عصبي-رشدي
_استرس در كودكان
_وسواس در كودكان
_افسردگي در كودكان
_اختلالات خوردن
_اختلالات رفتاري
_اختلالات يادگيري
_اختلالات دفعي
_آموزش تربيت كودك
_آموزش جنسي كودكان
_كشف استعداد كودك از خدمات مركز مشاوره و روانشناس كودك همدان
_نشانه‌هاي سلامت نوزاد
_نوزاد تازه متولد شده
_بيماري‌هاي كودكان
_نيازهاي اوليه كودكان
_مشكلات دوران مدرسه
_رفتار با كودك
_آموزش به كودك
_نقش مادر و نقش پدر در تربيت فرزندان
و…

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد، كودك و نوجوان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك و حضوري در همدان با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشاوره كودك همدان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره كودك همدان،
موضوع:
[ ۷ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۳۸:۲۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

‌پدر بودن يكي از مهمترين وظايف و نقش‌هايي است كه يك مرد در طول زندگي با آن مواجهه مي‌شود. نحوه برخورد و رفتار پدر با پسر يكي از عوامل تعيين كننده و موثر براي رشد پسران مي‌باشد. پسران با تقليد نقش و همانندسازي با پدرشان مسائل مختلفي را به طور مستقيم يا غير مستقيم ياد مي‌گيرند. در نتيجه مي‌توان گفت پدر در تعيين مسير رشد و زندگي پسر نقش بسزايي دارد. در مواردي برخي پسران در طول زندگي با پدر خود درگير اختلافات و تعارضات مختلفي مي‌شوند از اين جهت آشنايي پدران با شيوه صحيح برخورد با پسر در دوران مختلف رشدي داراي اهميت زيادي است، زيرا كه رفتار صحيح و اصولي مي‌تواند مانع بسياري از آسيب‌هاي احتمالي شود و رابطه پدر و پسر را استحكام بخشد.

منبع: رفتار پدر با پسر بايد چگونه باشد؟

چرا رفتار پدر با پسر زمينه تعارضات را ايجاد مي كند؟

عمدتاً به دليل تفاوت‌هاي بين نسلي كه بين پدر و پسر وجود دارد، پدران به نسبت مادران درگيري و تعارض بيشتري را با فرزند خود تجربه مي‌كنند. تعارض بين پدر و پسر مي‌تواند به علت مختلفي رخ دهد، از جمله اين مسائل مي‌توان به برخورد نادرست پدر با مادر يا پسر، بي‌مسئوليتي پسر، عدم توجه پدر به افراد خانواده، نافرماني و لجبازي پسر و… اشاره كرد. به عبارتي مي‌توان گفت علت اين درگيري و تعارض بين پدر و پسر مي‌تواند ناشي از مشكلات هر دو طرف باشد. از اين جهت براي پيدا كردن يك راه حل مناسب جهت بهبود روابط بين پدر و پسر در ابتدا بايد علت اين تعارض مشخص شود، مراجعه به روانشناس مي‌تواند در پيدا كردن راه حل مناسب اين مشكل كمك كننده باشد. پيشنهاد مي‌شود حتما مقاله آموزش پدر و مادر را هم بخوانيد.

رفتار پدر با پسر | روش‌هاي بهبود روابط پدر با پسر

هنگامي كه تعارض بين پدر و پسر به شكل جدي نباشد و مشكل اساسي در رفتار پدر با پسر وجود نداشته باشد مي‌توان با انجام فعاليت‌هاي ساده و رفتارهاي صحيح رابطه بين پدر و پسر را بهبود ببخشيد. با اين حال اگر شدت تعارض و درگيري بين پدر و پسر زياد باشد مراجعه به روانشناس نوجوان و خانواده ضروري است. براي آشنايي با نقش پدر در تربيت فرزندان كليك كنيد.

1- الگوي ارتباطي خوب با همسر

بسياري از پسران با پدر خود رابطه خوبي ندارند، چرا كه پدر ارتباط خوبي با همسرش ندارد. همچنين اين مسئله مي‌تواند برعكس رخ دهد، يعني پسر ارتباط خوبي با مادرش نداشته باشد. با اين حال آنچه كه اهميت دارد اين است كه اعضاي خانواده ارتباط بين فردي خوبي با يكديگر داشته باشند تا تنش روابط كاهش پيدا كند. بايد توجه داشت كه پسران بيشترين تاثير را از پدرشان دريافت مي‌كنند، اگر پدر الگوي خوبي براي ارتباط با همسرش باشد، پسر هم شيوه صحيح برخورد و رابطه صحيح را با افراد ياد مي‌گيرد.

2- بهبود رابطه پدر و پسر با ورزش كردن

يكي از فعاليت‌هايي كه مي‌تواند باعث تقويت رابطه بين پدر و پسر شود انجام كارها و اعمال مشترك مانند ورزش كردن است. ورزش كردن باعث بهبود خلق و وضعيت رواني افراد مي‌شود و همچنين وقت گذراني پدر و پسر در كنار يكديگر در قالب يك فعاليت ورزشي مي‌تواند رفتار پدر با پسر را بهبود بخشد. بيشتر پسران در دوران نوجواني به ورزش‌هاي هيجاني علاقه دارند، همراه بودن پدر در اين مسير با پسر مي‌تواند باعث دلگرمي و پشتيباني او شود.

3- كمك كردن به يكديگر | رفتار پدر با پسر

انجام دادن فعاليت مشترك و كمك كردن پدر و پسر در يك فعاليت مشترك به همديگر باعث تقويت رابطه و استحكام رابطه مي‌شود. كمك كردن به يكديگر در طول انجام فعاليتي خاص باعث مي‌شود تا پسر مسئوليت فعاليت‌هايي را بر عهده بگيرد و آن‌ها را انجام دهد. در مواردي پدران از اينكه فرزندشان مسئوليت پذير نيست رفتار نادرستي نشان مي‌دهند، با انجام فعاليت‌هاي اين چنيني مي‌توان به مرور زمان اين مشكل را برطرف كرد و رابطه بين پدر و پسر را بهبود بخشيد. اما بايد توجه داشت كه بايد فعاليتي انتخاب شود كه پسر به آن علاقه‌مند باشد و از عهده انجام آن بر بيايد.

4- بهبود رابطه پدر و پسر | صحبت كردن با پسر و درك نيازهاي او

هرچقدر كه پسران بزرگ‌تر مي‌شوند ميل به استقلال بيشتري پيدا مي‌كنند و تمايل دارند وقت بيشتري را با همسالان خود بگذارنند، در نتيجه مي‌توان گفت پسران خيلي اهل گفتگو خصوصاً با پدر خود نيستند، اما پدران دوست دارند تا با پسر خود صحبت كنند. به عنوان يك پدر مي‌توانيد از فرزند خود بخواهيد تا در ارتباط با افكار و هيجاناتش درباره يك موضوع خاص و مورد علاقه‌اش با شما صحبت كند. در چنين شرايطي رفتار پدر با پسر نبايد حالت سرزنش كننده يا نصيحت كننده داشته باشد، شنيدن حرف‌هاي فرزند بدون قضاوت باعث مي‌شود تا پسر احساس خوبي داشته باشد و ميل بيشتري براي صحبت كردن داشته باشد.

هنگامي كه نوجوانان متوجه مي‌شوند كه پدرشان به خواسته‌ها و علايق آن‌ها احترام مي‌گذارد به مرور زمان رابطه خود با پدرشان را بهتر مي‌كنند، زيرا كه نوجوانان از سرزنش كردن، تاييد نشدن و شنيدن نصحيت‌ اجتناب مي‌كنند. به عبارتي اگر مي‌خواهيد به فرزند خود نزديك شويد و بر روي او بيشتر تاثير بگذاريد در ابتدا بايد بتوانيد اعتماد او را جلب كنيد.

5- علايق مشترك

براي اينكه بتوانيد رابطه خوبي با پسر خود داشته باشيد بايد بتوانيد علايق مشترك بين خودتان و او را كشف كنيد. همانند بزرگسالان اگر با فردي حرف مشتركي براي گفتن نداشته باشيد ارتباط خوبي با آن فرد برقرار نمي‌كنيد. رابطه پدر و پسر هم از اين قاعده مستثني نيست. پيدا كردن علايق مشترك با فرزندتان باعث مي‌شود تا ارتباط نزديك‌تري با او داشته باشيد و رابطه خود را بهبود بخشيد. به عنوان مثال ممكن است پسر تمايل به انجام فعاليت‌هاي ورزشي هيجان انگيز داشته باشد، اما پدر تمايل به بازي‌هاي فكري مانند شطرنج داشته باشد. اگر پدر به علايق پسر احترام بگذارد و با او همراه شود و او راتاييد و تشويق كند، پسر هم به علايق پدر احترام مي‌گذارد و رابطه بين آن‌ها استحكام بيشتري پيدا مي‌كند.

6- بهبود رابطه پدر و پسر با مراجعه به روانشناس

اگر تعارض و مشكل بين پدر و پسر زياد باشد بهتر است با مراجعه به يك روانشناس علت اين تعارض را پيدا كنيد و براي بهبود اين مسئله اقداماتي انجام دهيد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال خواندن در كودكان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك و نوجوان ني ني مايند از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا تعارض بين پدر و پسر طبيعي است؟

تعارض و اختلاف ممكن است بين هر يك از اعضاي خانواده رخ دهد و اين مسئله يك موضوع طبيعي است. خوشبختانه امروزه با مراجعه به روانشناس يا مشاور بسياري از اين مسائل قابل بهبود است.

منبع: رفتار پدر با پسر بايد چگونه باشد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۲۹:۳۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

نامگذاري اندام جنسي يكي از دغدغه‌هاي والدين در سال‌هاي كودكي است كه در تربيت جنسي فرزندان نيز بسيار اهميت دارد. با اين حال خيلي از پدر و مادرها نمي‌دانند كه چطور مي‌توانند در مورد اندام جنسي كودكان با آن‌ها صحبت كنند و چه واژه‌هايي براي ناميدن آن‌ها مناسب‌تر است. همچنين مسائلي نظير شرم و خجالت مانع از اين مي‌شود كه بسياري از والدين در اين زمينه با متخصصين صحبت كنند و از آن‌ها راهكار بگيرند. توجه داشته باشيد كه بهره بردن از مشاوره روانشناسي مي‌تواند در اين زمينه بسيار كمك كننده باشد. ما در ادامه به سوالاتي در اين زمينه پاسخ مي‌دهيم پس تا انتها همراه ما باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد پاسخ به سوالات جنسي كودكان كليك كنيد.

منبع: نامگذاري اندام جنسي كودكان

نكات تربيتي مهم براي نامگذاري اندام جنسي كودكان

با بزرگ‌تر شدن كودكان به خصوص زماني كه آموزش توالت رفتن آغاز مي‌شود بسياري از والدين تربيت جنسي فرزند خود را شروع مي‌كنند. در اين زمان شما بايد به فرزند خود بياموزيد كه اندام جنسي خود را به جز شما به كس ديگري نشان ندهد و حريم خصوصي خود را بشناسد. با اين حال اين سؤال براي پدر و مادرها مطرح مي‌شود كه اندام جنسي را چه بنامند و چگونه در مورد آن با فرزند خود صحبت كنند. نكات زير مهم‌ترين مسائلي هستند كه در اين زمينه بايد مد نظر قرار دهيد.

– هرگز از اصطلاحات عاميانه كه بار معنايي ناپسندي دارند براي نامگذاري اندام جنسي فرزند خود استفاده نكنيد.

– هرگز از كلماتي استفاده نكنيد كه بار معنايي منفي دارند. براي مثال كلماتي مثل “زشت”، “بي‌ادبي” يا “عيب” براي نام گذاري اندام جنسي مناسب نيستند و مي‌توانند منجر به شكل گيري تصورات منفي در كودك شوند.

– براي نامگذاري اندام جنسي كودكان همواره سن رشدي او را در نظر بگيريد و از كلماتي كه فراتر از فهم اوست استفاده نكنيد. براي مثال واژه‌هايي نظير آلت تناسلي براي يك كودك 3 يا 4 ساله مناسب نيست. اما زماني كه رشد كلامي كودك بهتر مي‌شود مي‌توان به تناسب واژه‌هاي علمي‌تر و دقيق‌تر را جايگزين كرد.

بيشتر بخوانيد : تربيت جنسي كودكان

خودداري از اسامي استعاري براي نامگذاري اندام جنسي كودكان

بسياري از والدين براي نام گذاري اندام جنسي كودكان از اسامي استعاري نظير اسم گل‌ها يا حيوانات استفاده مي‌كنند كه از نظر متخصصان كودك كار درستي نيست چراكه كودكان در سنين پايين از نظر شناختي در سطح تفكر عيني هستند و نياز دارند در مورد مسائل مختلف به طور شفاف با آن‌ها صحبت شود. استفاده از اسامي استعاري مي‌تواند كودك را سردرگم كرده و اجازه ندهد كه اين اندام را همانند اعضاي ديگر بدن خود در نظر بگيرد. در نتيجه بهتر است از واژه‌هاي اختصاصي‌تر و در عين حال مؤدبانه استفاده كنيد و اسامي ديگري را روي اندام جنسي نگذاريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد كنجكاوي جنسي كودك كليك كنيد.

نحوه نامگذاري اندام جنسي براي كودكان خردسال

از سن 3 سالگي و با شروع آموزش‌هاي مربوط به توالت رفتن تلاش كنيد به كودك اطلاعاتي در مورد اندام جنسي‌اش بدهيد. مطالعات نشان مي‌دهد در جهان والدين از لغاتي نظير سيسي، سوزي، هيني و ديكي براي نام گذاري اندام تناسلي كودك استفاده مي‌كنند كه واژه‌هاي مناسبي هستند. با اين حال در كشور ما بررسي‌هاي دقيقي روي اين مسئله انجام نشده است.

آنچه اهميت دارد اين است كه شما بتوانيد واژه‌اي قابل فهم و دقيق را به كودك ارائه دهيد كه مستقيماً به اندام جنسي اشاره داشته باشد. براي مثال كلماتي مثل “اونجا” يا “چيز” مفاهيم مبهمي هستند و براي آموزش جنسي مناسب نمي‌باشند. شما مي‌توانيد از واژه‌هايي مثل اندام خصوصي پسرانه و اندام خصوصي دخترانه استفاده كنيد كه هم مؤدبانه هستند و هم به عضوي از بدن اشاره دارند و قابل درك هستند. با اين حال اگر در انتخاب كلمه مناسب با مشكلاتي مواجه شده‌ايد مي‌توانيد از مشاوره كودك بهره ببريد.

بيشتر بخوانيد : مشاوره كودك

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

چرا بايد در مورد اندام جنسي با كودكان صحبت كرده و آن‌ را نامگذاري كنيم؟

صحبت كردن در مورد اندام جنسي و نامگذاري درست آن در تربيت جنسي كودكان اهميت بسزايي دارد. شما از اين طريق مي‌توانيد به فرزندتان حريم خصوصي را آموزش دهيد و از فرزندتان در برابر سوءاستفاده‌هاي جنسي مراقبت نماييد. همچنين استفاده از واژه‌هاي مناسب به فرزندتان كمك مي‌كند تا ديدگاه درستي را در مورد اندام جنسي خود شكل بدهد و دچار تصورات منفي نشود. كودك بايد بداند كه اندام‌هاي جنسي همانند ساير اعضاي بدن بخشي از وجود او هستند. در نتيجه لازم است آن را بپذيرد و به خاطر آن احساس شرم يا گناه نداشته باشد.

منبع: نامگذاري اندام جنسي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۰۱:۴۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

اسكيزوفرني در كودكان هم ممكن است بروز يابد. اين بيماري معمولاً افراد بزرگ‌سال را مورد تهديد قرار مي‌دهد. بااين‌حال همواره، شماري از كودكان و نوجوانان نيز به اسكيزوفرني زودرس دچار مي‌شوند. اين بيماري به دليل داشتن اثرات مخرب بر فرايند رشدي كودكان، باعث ايجاد مشكلات گسترده و مزمن‌تري نسبت به افراد بالغ مي‌شود. بر اين اساس لزوم آشنايي با نشانه‌هاي اختلال اسكيزوفرني در كودكان و راه‌هاي بهبود آن بسيار پراهميت‌تر است. در صورتي كه فرزندتان تشخيص اسكيزوفرني دريافت كرده، حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: اسكيزوفرني در كودكان

اسكيزوفرني كودكان

يكي از اختلالات شديد رواني، اسكيزوفرني است كه در آن فرد ادراكي غيرطبيعي از واقعيت دارد. اين اختلال معمولاً در افراد بزرگ‌سال به چشم مي‌خورد؛ بااين‌حال گاهي در بين كودكان و نوجوانان نيز گزارش مي‌شود. متخصصان سلامت روان اين مشكل را ناشي از مختل شدن عملكردهاي مغزي در برخي قسمت‌ها مي‌دانند. همين موضوع سبب گسترش طيف مشكلات ناشي از اسكيزوفرني در زمينه‌هاي رفتاري، شناختي و هيجاني گرديده است. ازجمله اصلي‌ترين مشكلات عبارت‌اند از؛ اختلال در تفكر، توهم، هذيان و مشكلات عملكردي.

اسكيزوفرني در دوران كودكي نيز مي‌تواند همان نشانه‌هاي بيماري در بزرگ‌سالي را داشته باشد؛ اما به دليل شروع در سنين پايين، معمولاً اثرات مخرب بيشتري بر روند رشد كودك و همچنين واكنش‌هاي او مي‌گذارد. بر همين اساس، تشخيص و درمان هر چه سريع‌تر اين بيماري در كودك اهميت چشمگيرتري دارد.

نشانه هاي اسكيزوفرني در كودكان

ازآنجاكه اسكيزوفرني ناشي از اختلال در عملكردهاي مغزي به شمار مي‌رود، مي‌توان انتظار داشت كه اولين نشانه‌هاي ناشي از بيماري در روند رشد كودك مشاهده گردد. ازجمله اين مسائل عبارت‌اند از:

  • تأخير در زبان
  • خزيدن يا چهار دست‌وپا رفتن با تأخير يا غيرعادي
  • تعويق در راه رفتن بدون كمك
  • انجام حركات و رفتارهاي غيرمعمول مثل تاب دادن مكرر بدن

لازم به توجه است كه برخي از اين نشانه‌هاي در سنيني خاص، جزئي از مراحل عادي رشد به‌حساب آمده و جاي نگراني ندارند. همچنين تعدادي از اين نشانه‌ها با اختلالاتي همچون طيف اوتيسم و مشكلات رشدي فراگير همپوشي دارند. بر اين اساس، تشخيص دقيق بيماري صرفاً بايد توسط متخصص سلامت روان صورت بگيرد.

درصورتي‌كه اسكيزوفرني در كودك شناسايي نشود، به‌تدريج مي‌توان شاهد بروز نشانه‌هاي اصلي آن مانند توهم، هذيان و علائم منفي در او بود.

به‌طورمعمول، اسكيزوفرني زودرس در كودكان حدود سنين 13 تا 17 سالگي تشخيص داده مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با علت توهم در كودكان كليك كنيد.

علل بروز اسكيزوفرني در كودكان

علت اصلي اين‌كه اسكيزوفرني در برخي افراد تا سن بزرگ‌سالي بروز نمي‌كند و در عده‌اي ديگر، در همان دوران كودكي ظاهر مي‌شود، هنوز ناشناخته است. بااين‌حال دانشمندان معتقدند كه عامل زمينه‌ساز هر دو حالت يك‌چيز يعني “اختلالات شديد مغزي” است. با اين حال روانشناسان، همواره به نقش تعاملي ژنتيك و محيط رشد كودك تأكيد دارند. ازنظر آن‌ها، حتي در صورت داشتن ژن مستعد ابتلا به بيماري تا زماني كه محيط تربيتي كودك مناسب و كنترل‌شده باشد، مي‌توان از بروز اين اختلال در وي جلوگيري كرد.

باوجوداين حدس و گمان‌ها، به نظر مي‌رسد برخي عوامل مي‌توانند به‌عنوان افزايش‌دهنده احتمال خطر در ابتلا به اسكيزوفرني مؤثر باشند. اين عوامل به شرح زير هستند.

  • وجود سابقه خانوادگي ابتلا به اسكيزوفرني، به‌خصوص در اقوام نزديك
  • مواجهه شدن با عوامل مضر براي جنين در داخل رحم مانند ويروس‌ها، مواد شيميايي، سموم مختلف يا سوءتغذيه مادر
  • ابتلا به نقص‌هاي خود ايمني و بروز عملكردهاي غيرعادي در سيستم ايمني بدن كودك
  • بالا رفتن سن پدر

پيامدهاي ابتلا به اسكيزوفرني در كودك

ازجمله نتايج آسيب‌رساني كه مبتلا شدن به اسكيزوفرني مي‌تواند در دوران كودكي و يا سنين بعد از آن به وجود آورد، عبارت‌اند:

  • داشتن عملكرد ضعيف يا نقص در فعاليت‌هاي تحصيلي و شغلي
  • ناتواني در انجام كارهاي روزمره خود مانند حمام كردن يا حفظ سلامت شخصي
  • انزواطلبي و جدا شدن از خانواده
  • افكار خودكشي
  • داشتن اعمال منجر به جرح خويشتن
  • اضطراب و نگراني
  • همراه شدن طيف اختلالات افسردگي
  • سوءمصرف الكل و مواد مخدر
  • فقر و نداشتن امنيت مالي
  • ناتواني در داشتن زندگي مستقل
  • قرباني رفتار پرخاشگرانه در دوران كودكي

نحوه درمان اسكيزوفرني كودك

داروهاي آنتي سايكوتيك

هدف اصلي در دارودرماني اختلال اسكيزوفرني كنترل كردن نشانه‌هاي اصلي اين بيماري در شروع فرايند درماني است. همچنين بنا بر صلاح‌ديد درمانگر، در صورت نياز مي‌توان از داروهاي ضدافسردگي و ضد اضطراب نيز براي تثبيت خلق بيمار استفاده كرد.

روان‌درماني فردي

در درمان فردي تلاش مي‌شود تا فرد مهارت‌هايي براي كنترل استرس‌هاي روزمره و چگونگي مديريت شرايط را فرابگيرد. در اين روش با تنظيم يك برنامه درماني مي‌توان به شخص در كاهش علائم بيماري و نيز افزايش تعاملات اجتماعي، حتي دوست‌يابي كمك كرد.

خانواده‌درماني

فراهم كردن حمايت رواني و نيز آموزش مهارت‌هايي براي از بين بردن عوامل زمينه‌ساز اسكيزوفرني يا تعديل آن‌ها، ازجمله اهدافي است كه مي‌توان با كمك اين روش به آن رسيد.

بستري كردن

گاهي اوقات در طول دوره درمان، امكان دارد كه بيمار دچار نوسانات هيجاني شده و توانايي كنترل رفتار خود را از دست بدهد. در اين شرايط يكي از بهترين تصميمات، بستري كردن فرد است. اين كار علاوه بر اين‌كه منجر به كنترل هر چه سريع‌تر واكنش‌هاي او مي‌شود، باعث حفظ سلامت و ايمني او و نيز ساير اعضاي خانواده مي‌گردد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره تلفن 02191002360 با متخصصان كودك در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند صحبت كنيد.

منبع: اسكيزوفرني در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اسكيزوفرني در كودكان،
موضوع:
[ ۶ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۵۸:۳۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بهترين مراكز مشاوره و روانشناس كودك كرمانشاه كدامند؟ در اين مراكز چه خدماتي در اختيار والدين و فرزندان قرار مي‌گيرد؟ مشاوره كودك يكي از انواع خدمات تخصصي روانشناسي است كه به موضوعات گسترده‌اي مي‌پردازد. از جمله اين موضوعات مي‌توان كمك به والدين براي حل مشكلات رفتاري كودك، تشخيص اختلالات روانشناختي دوره كودكي و انجام آزمون‌هاي مختلف براي بررسي عملكرد هوش را نام برد. در اين مقاله به معرفي بهترين مراكز مشاوره كودك كرمانشاه پرداخته‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روانشناسي كودك كليك كنيد.

منبع: مشاوره كودك كرمانشاه

مشاوره كودك كرمانشاه

دريافت خدمات مشاوره كودك در كرمانشاه توسط مراكز و متخصصان مختلفي ارائه مي‌شود. اما والدين بايد نسبت به انتخاب درمانگر و مشاور براي فرزندشان دقت كافي به خرج دهند. چرا كه در صورت نابلد بودن و بي تجربگي درمانگر آسيب ها به مراتب جدي تر خواهد بود. بنابراين مراجعه به بهترين مراكز مشاوره كودك در كرمانشاه ضرورت بيشتري پيدا مي كند.

روانشناس كودك كرمانشاه

مشاوره كودك از جمله خدمات تخصصي است كه توسط روانشناسان ارائه مي‌گردد. در اين نوع از مشاوره درمانگران موضوعات گسترده‌اي را بررسي مي‌كنند. از جمله مهم‌ترين موضوعاتي كه در جلسات مشاوره كودك كرمانشاه مورد توجه قرار مي‌گيرند، مي‌توان به ترس‌ها و اضطراب‌هاي دوران كودكي نظير اضطراب جدايي، ترس از تاريكي، حيوانات و ساير موقعيت‌هاي خاص اشاره كرد. در نظر داشته باشيد كه مشاوره كودك تنها به زماني كه فرزندتان دچار مشكل روانشناختي شده اختصاص ندارد بلكه شما براي مواردي نظير بهبود ارتباط والد فرزندي، يادگيري سبك تربيتي موثر، استعداديابي در كودك و ارزيابي هوش او نيز مي‌توانيد از اين خدمات كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

ويژگي هاي بهترين مراكز مشاوره كودك كرمانشاه

براي اينكه بفهميد يك مركز مشاوره از كيفيت مناسبي برخوردار است يا خير بايد چندين ملاك را در نظر بگيريد. از جمله مهم‌ترين ملاك‌هاي يك مركز مشاوره خوب براي كودكان و نوجوانان بايد به موارد زير اشاره كرد:

1- برخورداري از متخصص حرفه‌اي در زمينه مشاوره كودك

يك مركز مشاوره خوب از افراد با تجربه و متخصص در حوزه كودك براي برگزاري جلسات مشاوره كمك مي‌گيرد. لازم به ذكر است متخصصين براي ارائه خدمات در اين حوزه بايد در يكي از گرايش‌هاي روانشناسي باليني، روانشناسي باليني كودك و نوجوان و يا روانشناسي كودكان استثنايي از حداقل مدرك كارشناسي ارشد برخوردار باشند. همچنين بررسي سوابق تجربي، آموزشي و پژوهشي درمانگران مي‌تواند بينش خوبي در مورد ميزان صلاحيت و تخصص آن‌ها در اختيار شما قرار دهد.

2-روانشناس خوب كودك داراي مجوز رسمي از نهادهاي معتبر

نبود مجوز رسمي اين امكان را فراهم مي‌كند كه افراد غير متخصص به ارائه خدماتي بپردازند كه مهارت چنداني در آن ندارند. در حالي كه مراكز داراي مجوز رسمي تحت نظارت نهادهاي معتبر هستند و فعاليت‌هاي آن‌ها مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد. از همين رو مركز مشاوره‌اي كه براي بهبود وضعيت فرزندتان به آن مراجعه مي‌كنيد بايد حتما از سازمان بهزيستي يا سازمان نظام روانشناسي كشور پروانه فعاليت داشته باشد.

3- داشتن تجهيزات كافي

برگزاري جلسات مشاوره با كودك فضاي متفاوتي را مي‌طلبد. اتاق درمان بايد محيط جذابي براي كودك بوده و از تجهيزات كافي براي بازي درماني برخوردار باشد. همچنين وجود تست‌ها و آزمون‌هاي مختلف استعداديابي و تعيين سطح هوش از جمله مواردي است كه وجود آن براي يك مركز مشاوره كودك ضروري است.

آدرس مراكز داراي روانشناس كودك در كرمانشاه

از جمله مراكزي كه به صورت تخصصي در كرمانشاه (به صورت آنلاين) به ارائه خدمات روانشناسي كودك مي‌پردازد به شرح زير است.

مركز مشاوره ني ني مايند تهران ، خيابان شريعتي روبروي مترو 02191002360
مركز مشاوره نيني مايند تهران، خيابان فاطمي، روبروي وزارت كشور خيابان يكم طباطبايي، پ8 02191002360

انواع جلسات مشاوره با كودك

جلسات مشاوره و روانشناس كودك كرمانشاه انعطاف پذيري بالايي دارند. اين جلسات مي‌توانند به صورت انفرادي با كودك، انفرادي با والدين و يا با حضور والد و كودك به طور همزمان برگزار شوند. در جلسات انفرادي با كودكان كم سن و سال، درمانگران براي تشخيص بهتر مشكلات اغلب از روش‌هاي مختلف بازي درماني كمك مي‌گيرند. چراكه بچه‌ها در جريان بازي راحت‌تر هيجانات خود را ابراز مي‌كنند. بازي‌هايي نظير نمايش و قرار گرفتن در نقش‌هاي مختلف به درمانگر كمك مي‌كند تا دنياي ذهني كودك در مورد محيط اطرافش را بهتر بشناسد.

در مقابل در جلساتي كه با حضور والدين و كودك برگزار مي‌شود، روانشناس به طور مستقيم تعاملات ميان اعضاي خانواده را مورد بررسي قرار مي‌دهد و الگوهاي رفتاري نامناسب را شناسايي مي‌كند. سپس در مورد اين الگوها به والدين بازخورد داده و تمرين‌هايي جهت جايگزيني رفتار صحيح با الگوهاي تعاملي قبلي به آن‌ها ارائه مي‌نمايد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

چه زماني بايد از خدمات روانشناس كودك كرمانشاه كمك بگيريم؟

همانطور كه پيش‌تر اشاره شد جلسات مشاوره با كودك مي‌تواند بر موضوعات مختلفي تمركز يابد. هنگام مواجهه با هريك از موارد زير بهتر است از يك روانشناس متخصص در حوزه كودك يا نوجوان كمك بگيريد.

– درگيري كودك با مشكلات اضطرابي نظير ترس از غريبه‌ها، اضطراب جدايي، ترس از تاريكي و…

– دچار بودن فرزند به اختلالات رفتاري و مشكلاتي نظير اختلال بيش فعالي- نقص توجه

– مواجه شدن كودك با آسيب‌ها و سوءاستفاده‌هاي جسمي و جنسي

– تمايل به كشف استعدادهاي كودك در زمينه‌هاي مختلف

– ناتواني فرزند در برقراري ارتباط با همسالان

– وجود مشكلات تحصيلي و يادگيري

– وجود تاخيرهايي در مسير رشد (براي كسب اطلاعات در زمينه كودكان استثنايي كليك كنيد.)

زمينه هاي كاري روانشناس كودك

والدين مي‌توانند با مراجعه به مشاور و روانشناس كودك در مورد مشكلات متعدد كودك‌شان از آنان راهنمايي بگيرند. برخي از زمينه‌ها و مشكلاتي كه مشاور و روانشناس خوب كودك مي‌تواند به شما كمك كند به شرح زير مي باشد. براي خواندن مقاله تربيت كودك كليك كنيد.

_بيماري‌هاي ژنتيكي
_اختلالات عصبي-رشدي
_استرس در كودكان
_وسواس در كودكان
_افسردگي در كودكان
_اختلالات خوردن
_اختلالات رفتاري
_اختلالات يادگيري
_اختلالات دفعي
_آموزش تربيت كودك
_آموزش جنسي كودكان
_كشف استعداد كودك از خدمات مركز مشاوره و روانشناس كودك كرمانشاه
_نشانه‌هاي سلامت نوزاد
_نوزاد تازه متولد شده
_بيماري‌هاي كودكان
_نيازهاي اوليه كودكان
_مشكلات دوران مدرسه
_رفتار با كودك
_آموزش به كودك
_نقش مادر و نقش پدر در تربيت فرزندان
و…

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد، كودك و نوجوان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك و حضوري در كرمانشاه با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشاوره كودك كرمانشاه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره كودك كرمانشاه،
موضوع:
[ ۶ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۵۵:۲۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

اختلال خواندن در كودكان با عنوان ديسلكسيا نيز شناخته مي‌شود. كودكاني كه به اين اختلال مبتلا هستند، در يادگيري خواندن و نوشتن با مشكل مواجه مي‌باشند. در واقع اين اختلال باعث مي‌شود كه درك يك مطلب، زماني كه توسط كودك روخواني و يا نوشته مي‌شود، سخت باشد. لازم است در نظر داشته باشيد كودكان مبتلا به اختلال خواندن از نظر هوشي جزو نفرات متوسط به بالا هستند و بهتر است با ساير كودكان آموزش ببيند. در ادامه نشانه‌هاي اختلال خواندن در كودكان و همينطور راه‎هاي درمان آن ارائه كرده‌ايم. در صورت وجود چنين مساله‌اي حتما مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: اختلال خواندن در كودكان

اختلال خواندن در كودكان چيست؟

همانطور كه اشاره كرديم اختلال خواندن با نام ديسلكسيا نيز شناخته مي شود. اين اختلال روند يادگيري در كودكان را با مشكل مواجه مي‌كند.

كودكاني كه به اختلال خواندن مبتلا هستند، در شناسايي صداهاي گفتاري و همينطور درك معني حروف و كلمات با مشكل مواجه‌اند. علت اين امر اين است كه اختلال خواندن با تاثيري كه بر روي قسمت‌هايي از مغز مي‌گذارد، بخش پردازش زبان را دچار اختلال مي‌كند.

وجود اختلال خواندن در كودكان همواره نگران كننده نيست چراكه اگر اين كودكان به خوبي آموزش داده شوند، مي‌توانند به راحتي در مدرسه همانند همسالان خود تحصيل كنند. براي آشنايي بيشتر با ساير اختلالات يادگيري كليك كنيد.

انواع اختلال خواندن در كودكان

اختلال‌خواندن در كودكان از نظر افراد مختلف در دسته بندي‌هاي متفاوتي قرار گرفته است. در يك دسته بندي كلي اختلال‌خواندن در كودكان داراي دو نوع زير مي‌باشد:

  • نوع اول: در اين نوع كودكان قادر به رمزگشايي كلمات نيستند.
  • نوع دوم: در اين نوع كودك در رمز گشايي كلمات مشكلي ندارد اما نمي‌تواند به سرعت متوجه شود كه معني و مفهوم يك كلمه چه بوده است.

لازم است توجه داشته باشيد كه اختلال‌خواندن در هر كودكي ممكن است در درجه‌هاي مختلفي نيز ديده شود. ميزان اختلال خواندن از هر كودكي به كودك ديگر متفاوت است و از خفيف و يا شديد طبقه بندي مي‌شود.

در موارد خفيف اختلال درخواندن، كودكان فقط در خواندن مشكل دارند اما در موارد شديدتر كودك در نوشتن، يادگيري رياضيات و زبان نيز با مشكل مواجه است.

نشانه‌هاي اختلال خواندن در كودكان

كودكاني كه داراي اختلال‌خواندن هستند، وقتي يك متن را خودشان مي‌خوانند، نمي‌توانند به سوالاتي كه از آن متن پرسيده مي‌شود، پاسخ دهند. در حالي كه اگر شخص ديگري همان متن را براي‌شان بخواند متوجه مي‌شوند.

در واقع اختلال درخواندن علاوه بر اينكه در فهم كلمات در زمان خواندن مشكل ايجاد مي‌كند، مي‌تواند در موارد ديگري نيز شامل يادگيري نوشتن، املا، رياضي و درك مطالب نيز اختلال ايجاد كند. از نشانه‌هاي اختلال‌يادگيري در كودكان مي توان به موارد زير اشاره كرد:

  • ناتواني در تشخيص و يا توليد كلمه‌هاي هم‌ وزن
  • هجي كردن
  • عدم توانايي در شناسايي و يافتن حروف الفبا
  • ناتواني در يادگيري صداي حروف
  • اشتباه گرفتن حروف با يكديگر

اختلال خواندن در سنين مختلف

اختلال‌خواندن در هر سني ممكن است داراي نشانه‌هاي متفاوتي باشد كه در ادامه به آن‌ها اشاره مي‌كنيم.

  • پيش دبستاني : كودكاني كه در سنين پيش دبستاني به اختلال‌خواندن مبتلا هستند، ممكن است زماني كه قصد دارند كلمه‌اي را تلفظ كنند آن را به صورت برعكس بخوانند.
  • مدرسه : اختلال‌خواندن در سنين مدرسه باعث مي‌شود كه كودك در امر خواندن نسبت به همسالان خود كندتر پيش برود. همينطور اين دسته از دانش آموزان زماني كه در حال خواندن يك مطلب هستند، ممكن است آن را به خوبي درك نكنند.
  • دوران بلوغ: در اين سنين، اختلال‌خواندن سبب مي‌شود كه نوجوان از خواندن يك مطلب بپرهيزد. همين‌طور اغلب افراد كه مبتلا به اختلال‌خواندن هستند، در يادگيري زبان‌هاي خارجي نيز مشكل دارند.

علل اختلال خواندن در كودكان

اختلال‌خواندن در كودكان به اين دليل است كه قسمتي از مغز تحت تاثير قرار مي‌گيرد. از مهم‌ترين علل كه براي اختلال‌خواندن شناسايي شده، ژنتيك مي‌باشد. بيشتر كودكاني كه مبتلا به اختلال‌خواندن هستند، در ميان اعضاي خانواده خود نيز فردي مبتلا به اين اختلال را دارند.

علت بروز اختلال‌خواندن وجود مشكل در برخي كروموزوم‌هاي فرد و همينطور نقص‌هاي عملكردي در مناطق فوقاني و پيشاني مي‌باشد. البته كمتر بودن تعداد سلول‌هاي عصبي و يا نورون‌ها نيز تا حد زيادي بر روي به وجود آمدن اختلال خوانايي در كودكان تاثيرگذار است.

از ديگر علت‌هاي به وجود آمدن اختلال‌خواندن در كودكان مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • نقص در عملكرد زباني، مهارت‌هاي شنيداري، تجسم و…
  • عقب افتادگي عمومي
  • نقص در زمينه استفاده از مهارت‌هاي گفتاري
  • مشكلات جسمي در زمينه بينايي و شنيداري
  • اختلالات عاطفي و سازگاري
  • تغييرات ناگهاني در محيط مدرسه
  • مشكلات در محيط زندگي و خانه
  • نبود امكانات كمك آموزشي مناسب
  • و …

درمان اختلال خواندن

در بسياري از موارد وجود اختلال خواندن در كودكان، نگران كننده نيست و مي‌توان با بهره‌گيري از تكنيك‌هاي ويژه آموزش به اين كودكان به مرور اين اختلال را كمرنگ كرد.

در واقع براي آموزش يادگيري به كودكان مبتلا به اختلال خواندن، والدين و معلمان بايد ضمن استفاده از تكنيك‌هاي شنوايي، بينايي و لامسه از برنامه‌هاي آموزشي متناسب اين افراد نيز كمك بگيرند. بهتر است براي دريافت برنامه آموزشي متناسب با فرزندتان با يك روانشناس كودك صحبت كنيد.

از جمله مواردي كه براي درمان اختلال خواندن در كودكان استفاده مي‌شود عبارتند از:

  • بيان رسا كلمات براي كودك، توسط معلم و يا اوليا
  • كتب صوتي
  • استفاده بيشتر از تمرين‌ها و جداول تصويري
  • نوشتن درشت حروف‌ها
  • استفاده از نشانگر كلمات و يا خط كشيدن زير آن‌ها براي گم نكردن كلمات
  • امكانات آموزشي متناسب با شرايط كودك مثلا استفاده از تخته مغناطيسي براي تقويت حس لامسه
  • تشريح راحت‌تر مفاهيم درسي
  • تكنيك آموزش خواندن از راست به چپ
  • قرار دادن انگشت زير كلمه و خواندن حرف به حرف آن
  • و …

اقدامات موثر والدين

كودكي كه مبتلا به اختلال خواندن است پس از مدتي متوجه شرايط خود خواهد شد و اگر حمايت‌هاي عاطفي والدين را دريافت نكند، اعتماد به نفس خود را نيز از دست بدهد. پدر و مادر تا مي‌توانند بايد كودك را مورد حمايت عاطفي قرار دهند تا او بتواند توانايي خواندن را بدست آورد.

از جمله اقدامات موثري كه والدين مي‌توانند در جهت درمان اختلال خواندن در كودك خود انجام دهند، مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • اگر متوجه وجود اختلالي در سنين ابتدايي كودك خود شديد و يا معلم كودك شما را از اين موضوع باخبر كرد، بهتر است هر چه زودتر نسبت به درمان آن اقدام كنيد. بهتر است به يك روانشناس كودك مراجعه نماييد.
  • با كودك خود صحبت كند و براي تقويت اعتماد به نفس او حتما به او بگوييد كه وجود اختلال در خواندن به هوش افراد ارتباطي ندارد.
  • سعي كنيد كتاب‌هاي مختلف را با صداي بلند براي فرزندتان بخوانيد. حتي چندين بار خواندن كتاب‌هاي تكراري به او كمك مي‌كند.
  • سعي نكنيد اين موضوع را به يك موضوع چالش برانگيز در زندگي‌تان تبديل كنيد و فقط كافي است موفقيت فرزندتان را در ديگر موارد زندگي پررنگ كنيد.

سخن پاياني در مورد اختلال خواندن در كودكان

در نظر داشته باشيد تشخيص اختلال خواندن در كودكان هميشه كار آساني نيست. چراكه ممكن است كودك به مشكلات ديگري نيز مبتلا باشد كه تشخيص آن‌ها فقط توسط يك متخصص امكان پذير مي‌باشد.

اگر تشخيص اختلال درخواندن به موقع و به درستي در كودك انجام شود، مي‌توان با استفاده از درمان‌هاي روانشناختي و برخي تكنيك‌ها آن را درمان كرد. گاه ممكن است اختلال در خواندن كودك ناشي از ديگر مشكلات شامل اختلال بيش فعالي، سرعت پايين در پردازش اطلاعات، مشكلات شنوايي، مشكلات بينوايي و … باشد كه در اين موارد نياز به تجويز دارو از سوي متخصص خواهد بود.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال خواندن در كودكان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: اختلال خواندن در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۳۴:۱۰ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

بهترين مراكز مشاوره و روانشناس كودك كرمان كدامند؟ در اين مراكز چه خدماتي در اختيار والدين و فرزندان قرار مي‌گيرد؟ مشاوره كودك يكي از انواع خدمات تخصصي روانشناسي است كه به موضوعات گسترده‌اي مي‌پردازد. از جمله اين موضوعات مي‌توان كمك به والدين براي حل مشكلات رفتاري كودك، تشخيص اختلالات روانشناختي دوره كودكي و انجام آزمون‌هاي مختلف براي بررسي عملكرد هوش را نام برد. در اين مقاله به معرفي بهترين مراكز مشاوره كودك كرمان پرداخته‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روانشناسي كودك كليك كنيد.

منبع: مشاوره كودك كرمان

مشاوره كودك كرمان

دريافت خدمات مشاوره كودك در كرمان توسط مراكز و متخصصان مختلفي ارائه مي‌شود. اما والدين بايد نسبت به انتخاب درمانگر و مشاور براي فرزندشان دقت كافي به خرج دهند. چرا كه در صورت نابلد بودن و بي تجربگي درمانگر آسيب ها به مراتب جدي تر خواهد بود. بنابراين مراجعه به بهترين مراكز مشاوره كودك در كرمان ضرورت بيشتري پيدا مي كند.

روانشناس كودك كرمان

مشاوره كودك از جمله خدمات تخصصي است كه توسط روانشناسان ارائه مي‌گردد. در اين نوع از مشاوره درمانگران موضوعات گسترده‌اي را بررسي مي‌كنند. از جمله مهم‌ترين موضوعاتي كه در جلسات مشاوره كودك كرمان مورد توجه قرار مي‌گيرند، مي‌توان به ترس‌ها و اضطراب‌هاي دوران كودكي نظير اضطراب جدايي، ترس از تاريكي، حيوانات و ساير موقعيت‌هاي خاص اشاره كرد. در نظر داشته باشيد كه مشاوره كودك تنها به زماني كه فرزندتان دچار مشكل روانشناختي شده اختصاص ندارد بلكه شما براي مواردي نظير بهبود ارتباط والد فرزندي، يادگيري سبك تربيتي موثر، استعداديابي در كودك و ارزيابي هوش او نيز مي‌توانيد از اين خدمات كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

ويژگي هاي بهترين مراكز مشاوره كودك كرمان

براي اينكه بفهميد يك مركز مشاوره از كيفيت مناسبي برخوردار است يا خير بايد چندين ملاك را در نظر بگيريد. از جمله مهم‌ترين ملاك‌هاي يك مركز مشاوره خوب براي كودكان و نوجوانان بايد به موارد زير اشاره كرد:

1- برخورداري از متخصص حرفه‌اي در زمينه مشاوره كودك

يك مركز مشاوره خوب از افراد با تجربه و متخصص در حوزه كودك براي برگزاري جلسات مشاوره كمك مي‌گيرد. لازم به ذكر است متخصصين براي ارائه خدمات در اين حوزه بايد در يكي از گرايش‌هاي روانشناسي باليني، روانشناسي باليني كودك و نوجوان و يا روانشناسي كودكان استثنايي از حداقل مدرك كارشناسي ارشد برخوردار باشند. همچنين بررسي سوابق تجربي، آموزشي و پژوهشي درمانگران مي‌تواند بينش خوبي در مورد ميزان صلاحيت و تخصص آن‌ها در اختيار شما قرار دهد.

2-روانشناس خوب كودك داراي مجوز رسمي از نهادهاي معتبر

نبود مجوز رسمي اين امكان را فراهم مي‌كند كه افراد غير متخصص به ارائه خدماتي بپردازند كه مهارت چنداني در آن ندارند. در حالي كه مراكز داراي مجوز رسمي تحت نظارت نهادهاي معتبر هستند و فعاليت‌هاي آن‌ها مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد. از همين رو مركز مشاوره‌اي كه براي بهبود وضعيت فرزندتان به آن مراجعه مي‌كنيد بايد حتما از سازمان بهزيستي يا سازمان نظام روانشناسي كشور پروانه فعاليت داشته باشد.

3- داشتن تجهيزات كافي

برگزاري جلسات مشاوره با كودك فضاي متفاوتي را مي‌طلبد. اتاق درمان بايد محيط جذابي براي كودك بوده و از تجهيزات كافي براي بازي درماني برخوردار باشد. همچنين وجود تست‌ها و آزمون‌هاي مختلف استعداديابي و تعيين سطح هوش از جمله مواردي است كه وجود آن براي يك مركز مشاوره كودك ضروري است.

آدرس مراكز داراي روانشناس كودك در كرمان

از جمله مراكزي كه به صورت تخصصي در كرمان (به صورت آنلاين) به ارائه خدمات روانشناسي كودك مي‌پردازد به شرح زير است.

مركز مشاوره ني ني مايند تهران ، خيابان شريعتي روبروي مترو 02191002360
مركز مشاوره نيني مايند تهران، خيابان فاطمي، روبروي وزارت كشور خيابان يكم طباطبايي، پ8 02191002360

انواع جلسات مشاوره با كودك

جلسات مشاوره و روانشناس كودك كرمان انعطاف پذيري بالايي دارند. اين جلسات مي‌توانند به صورت انفرادي با كودك، انفرادي با والدين و يا با حضور والد و كودك به طور همزمان برگزار شوند. در جلسات انفرادي با كودكان كم سن و سال، درمانگران براي تشخيص بهتر مشكلات اغلب از روش‌هاي مختلف بازي درماني كمك مي‌گيرند. چراكه بچه‌ها در جريان بازي راحت‌تر هيجانات خود را ابراز مي‌كنند. بازي‌هايي نظير نمايش و قرار گرفتن در نقش‌هاي مختلف به درمانگر كمك مي‌كند تا دنياي ذهني كودك در مورد محيط اطرافش را بهتر بشناسد.

در مقابل در جلساتي كه با حضور والدين و كودك برگزار مي‌شود، روانشناس به طور مستقيم تعاملات ميان اعضاي خانواده را مورد بررسي قرار مي‌دهد و الگوهاي رفتاري نامناسب را شناسايي مي‌كند. سپس در مورد اين الگوها به والدين بازخورد داده و تمرين‌هايي جهت جايگزيني رفتار صحيح با الگوهاي تعاملي قبلي به آن‌ها ارائه مي‌نمايد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

چه زماني بايد از خدمات روانشناس كودك كرمان كمك بگيريم؟

همانطور كه پيش‌تر اشاره شد جلسات مشاوره با كودك مي‌تواند بر موضوعات مختلفي تمركز يابد. هنگام مواجهه با هريك از موارد زير بهتر است از يك روانشناس متخصص در حوزه كودك يا نوجوان كمك بگيريد.

– درگيري كودك با مشكلات اضطرابي نظير ترس از غريبه‌ها، اضطراب جدايي، ترس از تاريكي و…

– دچار بودن فرزند به اختلالات رفتاري و مشكلاتي نظير اختلال بيش فعالي- نقص توجه

– مواجه شدن كودك با آسيب‌ها و سوءاستفاده‌هاي جسمي و جنسي

– تمايل به كشف استعدادهاي كودك در زمينه‌هاي مختلف

– ناتواني فرزند در برقراري ارتباط با همسالان

– وجود مشكلات تحصيلي و يادگيري

– وجود تاخيرهايي در مسير رشد (براي كسب اطلاعات در زمينه كودكان استثنايي كليك كنيد.)

زمينه هاي كاري روانشناس كودك

والدين مي‌توانند با مراجعه به مشاور و روانشناس كودك در مورد مشكلات متعدد كودك‌شان از آنان راهنمايي بگيرند. برخي از زمينه‌ها و مشكلاتي كه مشاور و روانشناس خوب كودك مي‌تواند به شما كمك كند به شرح زير مي باشد. براي خواندن مقاله تربيت كودك كليك كنيد.

_بيماري‌هاي ژنتيكي
_اختلالات عصبي-رشدي
_استرس در كودكان
_وسواس در كودكان
_افسردگي در كودكان
_اختلالات خوردن
_اختلالات رفتاري
_اختلالات يادگيري
_اختلالات دفعي
_آموزش تربيت كودك
_آموزش جنسي كودكان
_كشف استعداد كودك از خدمات مركز مشاوره و روانشناس كودك كرمان
_نشانه‌هاي سلامت نوزاد
_نوزاد تازه متولد شده
_بيماري‌هاي كودكان
_نيازهاي اوليه كودكان
_مشكلات دوران مدرسه
_رفتار با كودك
_آموزش به كودك
_نقش مادر و نقش پدر در تربيت فرزندان
و…

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد، كودك و نوجوان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك و حضوري در كرمان با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مشاوره كودك كرمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره كودك كرمان،
موضوع:
[ ۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۳۰:۵۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

چگونه مي‌توان ناخن جويدن در كودكان را درمان كرد؟ اضطراب شديد، كنجكاوي، تغييرات ناگهاني در سبك زندگي كودك و… از جمله مشكلات شايعي هستند كه اختلالات رفتاري مانند ناخن جويدن را در كودك ايجاد مي‌كنند. اين واكنش اگرچه به ظاهر جلوه خوبي ندارد اما با اين حال روشي است كه كودك به منظور كسب آرامش اتخاذ مي‌كند. اما اين روش صحيح نيست و مشكلات و پيامدهايي را براي كودك به همراه خواهد داشت. باآگاهي از دلايل و روش‌هاي درمان ناخن جويدن مي‌توانيد اين عادت ناپسند را در كودك خود برطرف سازيد.

منبع: ناخن جويدن در كودكان

دلايل ناخن جويدن در كودكان

دلايل متعددي مي تواند باعث ناخن جويدن كودكان شود، از اين رو توصيه مي‌كنيم در صورت بروز اين رفتار در كودك‌تان آن را ناديده نگرفته و براي ارزيابي بيشتر با متخصص مشورت كنيد. براي آشنايي بيشتر با اختلالات رفتاري كودكان كليك كنيد. در ادامه به مهم‌ترين دلايل ناخن جويدن‌كودكان اشاره مي‌كنيم:

1. كسب آرامش | ناخن جويدن در كودكان

موقعيت‌هاي متفاوت در محيط منزل و مدرسه مي‌توانند عوامل ايجاد استرس و تنش دروني در كودك شوند. از جمله اين موقعيت‌ها كه سبب ناخن جويدن در كودكان مي شود مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

-درگيري و دعواهاي لفظي اعضاي خانواده
-از دست دادن يكي از نزديكان به ويژه مورد دلبستگي
-طلاق و جدايي والدين
-تنبيهات سخت بدني
-جابجايي منزل
-ورود به مدرسه جديد
فشارهاي رواني در جهت عملكرد بهتر تحصيلي

هر يك از موارد فوق به نوبه خود مي‌تواند سهم زيادي در ايجاد استرس كودك داشته باشد. كودك به منظور رهايي از اضطراب دروني به جويدن ناخن روي مي‌آورد و با اين حركت مي‌خواهد آرامش خود را باز يابد.

2. حركات تقليدي

كودك موجودي مقلد است و بيشتر رفتارهاي خود را به واسطه مشاهده مستقيم عملكرد ديگران ياد مي‌گيرد. واكنش‌هاي بهنجار و يا نابهنجار ديگران ارتباط مستقيمي با شكل گيري رفتار كودكان دارد. اگر در بين دوستان و اطرافيان كودك كسي باشد كه عادت جويدن ناخن را به نمايش مي‌گذارد، بسيار طبيعي خواهد بود كه كودك اين حركت را تقليد كرده و انجام دهد.

3. ناخن جويدن در كودكان | ژنتيك و وراثت

برخي خصوصيات پدر و مادر به واسطه انتقال كروموزومي به كودك منتقل مي‌شود. اگر والدين عادت به جويدن ناخن داشته باشند به احتمال زياد كودك‌شان نيز همين ويژگي را خواهند داشت.

4. بي حوصلگي

كودكان دوست دارند شيطنت كنند و دائما در حركت باشند. انجام كارهاي يكنواخت حوصله بچه‌ها را سر مي‌برد. وقتي آن‌ها مدت زمان زيادي در يك گوشه مي‌نشينند و يا به تماشاي تلويزيون مي‌پردازند به دليل منفعل بودن خود با دست و پايشان بازي مي‌كنند. دست آزاد خود را به سمت دهان مي‌برند و شروع به جويدن ناخن مي‌كنند.

5. احساس راحتي كودك

كودكان نوپا به واسطه مكيدن انگشت شصت خود احساس راحتي مي‌كنند. آن‌ها با اين حركت شروع به تسكين خود كرده و به طور طبيعي احساس راحتي بيشتري خواهند داشت. در واقع مي‌توان گفت جويدن ناخن نوعي مكش شست تغيير يافته است كه با رشد كودكان ايجاد مي‌شود.

بيشتر بخوانيد : كودكان استثنايي

عوارض ناخن جويدن كودكان

به طور كلي بايد گفت دوره‌هاي موقت و كوتاه ناخن جويدن ممكن است در بين اكثريت كودكان ديده شود. در صورتي كه اين حركت به شكل يك عادت در بيايد و به مرور شدت گيرد، حتما بايد از مشاوران و روانشناسان فعال در حوزه اختلالات رفتاري كودكان كمك گرفت. شدت يافتن عادت ناخن جويدن سبب احساس خجالت كودك مي‌شود و اعتماد به نفس او را كاهش مي‌دهد. اين درحاليست كه تاثيرات فيزيكي اين مشكل مانند ايجاد خراش بر روي پوست بدن و تغيير شكل دادن ظاهر دندان‌ها مسئله ديگري است كه به نوبه خود به سلامت كودك آسيب وارد مي‌سازد.

راهكار هاي مقابله با جويدن ناخن در كودكان

براي مقابله با ناخن جويدن در كودكان مي‌توانيد راهكارهاي زير را بكار بگيريد:

1. با مهرباني به كودك خود تذكر دهيد كه رفتارش نادرست است

اگر حساسيت زياد به خرج بدهيد و دائما جويدن ناخن كودك را پيش او تكرار كنيد سبب تثبيت اين رفتار نادرست در كودك خواهيد شد. به جاي اينكه مستقيما به مشكل ناخن جويدن اشاره داشته باشيد بهتر است از يك كلمه به عنوان كد استفاده كنيد و با مشاهده اين رفتار در كودك خود او را نسبت به نادرستي رفتارش آگاه سازيد.

2. از وسايل سرگرم كننده و اسباب بازي هاي كوچك استفاده كنيد

به منظور اينكه كودك سرگرم شود و جويدن ناخن خود را فراموش كند، مي‌توانيد از اسباب بازي‌هاي كوچك استفاده كنيد. به اين منظور مي‌توانيد از توپ‌هاي كوچك و خميرهاي بازي استفاده نماييد. البته در هنگام استفاده از اسباب بازي‌هاي كوچك به اندازه آن‌ها دقت كنيد. اگر كودكتان كوچك است، مواظب باشيد كه سبب خفگي او نشود.

3. ناخن جويدن در كودكان | استفاده از برچسب هاي ناخن

به منظور پوشاندن ناخن‌هاي كودك بهتر است از برچسب‌هاي جذاب و جالبي استفاده كنيد كه براحتي قابل جويدن نيست. اين روش شاد و خلاقانه تا حد زيادي از ناخن جويدن در كودكان جلوگيري مي‌كند.

4. مراجعه به روانشناس كودك | ناخن جويدن در كودكان

به طور كلي ناخن جويدن كودكان مي‌تواند ريشه رواني داشته باشد و نمودي از مشكلات زمينه‌اي در كودك شما باشد. پس بروز اين مشكل و ادامه دار بودن آن در واقع چراغ خطري است كه مي‌تواند شما را از وجود مشكلات روحي و رواني كه كودكتان از آن رنج مي‌برد، آگاه سازد. در اين شرايط مراجعه به يك روانشناس متخصص در زمينه كودكان اهميت بسزايي دارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا كوتاه كردن ناخن كودكان مي‌تواند راه حل مناسبي براي كاهش اين عادت در آن‌ها شود؟

كوتاه كردن ناخن‌هاي كودكان علاوه بر اينكه فرصت جويدن ناخن را كاهش مي‌دهد از ورود باكتري و آلودگي به دهن كودك نيز جلوگيري مي‌كند و براي حفظ سلامتي او ضروري مي‌باشد. اما اين مسئله نمي‌تواند عادت كودك را درمان كند و مشكلات زمينه‌اي كه باعث بروز اين رفتار شده را بر طرف نمايد. براي حل اين مساله بايد از يك فرد متخصص كمك گرفت.

منبع: ناخن جويدن در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ناخن جويدن در كودكان،
موضوع:
[ ۵ شهريور ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۲۰:۰۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی