نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

اختلالات تغذيه اي در كودكان بايد هر چه زودتر تشخيص و رسيدگي شود. تغذيه درست، اصولي و مناسب براي كودكان لازم و ضروري است. چرا كه عامل بسيار مهمي در رشد جسمي و ذهني كودك به شمار مي‌رود. امروزه اختلالات تغذيه اي در كودكان گسترش يافته و آسيب‌ها و مشكلات متعددي براي سلامت كودك ايجاد مي‌كنند. كودكان و نوجوانان در هر سني به اختلال تغذيه‌اي مبتلا مي‌توانند شوند. اكثر كودكان نسبت به غذاها سختگير و اصطلاحا بد غذا هستند. توجه كنيد كه بدغذايي با اختلالات تغذيه اي در كودكان متفاوت است. در ادامه با انواع اختلالات تغذيه‌اي در كودكان، علل، علائم، درمان و پيشگيري از آن‌ها آشنا مي‌شويم. براي حل اين مساله از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: اختلالات تغذيه اي در كودكان | انواع اختلالات خوردن در كودك

اختلال تغذيه اي در كودكان

اگر كودكي ديدگاه منفي نسبت به غذا داشته باشد، به طوري كه اين ديدگاه موجب اشكال در غذاخوردن و آسيب به سلامت كودك شود را معمولا اختلال تغذيه اي مي‌نامند. اختلال تغذيه‌اي در هر سني ممكن است رخ دهد. حتي شايد ناشي از مشكلات عاطفي و ذهني باشد. رايج‌ترين و مهم‌ترين انواع اختلال تغذيه اي در كودكان شامل موارد زير است.

1- بي‌اشتهايي عصبي

بي‌اشتهايي عصبي حالتي است كه كودك به علت ترس شديد و غير منطقي از افزايش وزن، از غذاخوردن اجتناب مي‌كند. اين كودك تصور چاق بودن دارد. در حالي كه احتمالا بيش از حد لاغر است. كودك مبتلا به بي‌اشتهايي عصبي شايد خود را مجبور به استفراغ بعد از هر وعده غذايي استفراغ كند. تا مبادا چاق‌شود يا حتي به رژيم‌هاي سخت و ورزش‌هاي افراطي روي بياورد. البته چنين رفتارهايي شديدي در كودكان نزديك به سنين نوجواني ديده مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با نشانه هاي اين اختلال روي بي اشتهايي كودكان كليك كنيد.

2- پرخوري عصبي

اين دسته از كودكان تمايل به حفظ وزن طبيعي خود دارند. از طرفي با اشتهاي زيادشان مقدار زيادي غذا مي‌خورند. پس ازخوردن غذا، كودك دچار احساسات ناخوشايند و عذاب وجدان‌شده و تلاش‌مي‌كند با استفراغ يا استفاده از داروهاي ملين از شر غذاهاي خورده شده، خلاص شود. به اين ترتيب از افزايش وزن خود جلوگيري مي‌كند.

3- پيكا يا هرزه‌خواري

ميل به خوردن موادي كه خوراكي نيستند و هيچ ارزش غذايي ندارند را پيكا مي‌نامند. پيكادر زنان باردار نيز مشاهده شده كه در دوران بارداري با نام ويار شناخته مي‌شود. كاغذ، خاك، گچ، رنگ، يخ نمونه‌هايي از موادي هستند كه كودكان مبتلا به پيكا از مصرف آن‌ها لذت مي‌برند.

براي مثال مي‌توانيد درباره خاك خوردن كودك بخوانيد.

4- محدود خوردن يا اختلال اجتناب

كودك مواد غذايي و خوراكي‌ها را بر اساس رنگ، بو، ظاهر، طعم انتخاب مي‌‌كند. معمولا كودكان محدود خور اشتهاي كمي براي غذاخوردن دارند. اما برخلاف كودكان مبتلا به بي‌اشتهايي عصبي، نگراني و دلواپسي نسبت به افزايش وزن و چاقي ندارند. و از اعتماد به نفس خوبي برخوردارند.

5- پرخوري عياشي يا پرخوري بي‌اختيار

شيوع اين اختلال در ميان دختران و پسران به يك اندازه است. اين دسته كودكان مانند كودكان مبتلا به پرخوري عصبي غذاي زيادي مي‌خورند. اما برخلاف كودكان مبتلا به پرخوري عصبي اصلا به ظاهر و افزايش وزن خود توجهي ندارند. كودك مبتلا به پرخوري عياشي به خوردن‌زياد و بدون كنترل موادغذايي مشغول است. و به قول خودشان تا مرز تركيدن غذا مي‌خورند. اين دست اختلالات تغذيه اي در كودكان شايد از نظر والدين ايرادي نداشته باشد. اما در بزرگسالي آن‌ها را با انواع بيماري‌ها مثل ديابت و چاقي مفرط مواجه خواهد كرد.

6- سندروم نشخوار

در طي اين اختلال، كودك غذاي هضم نشده را به دهان وارد مي‌كند. سپس آن را به بيرون از دهان تف مي‌كند. يا دوباره آن را جويده و واردمعده مي‌كند. براي اشنايي بيشتر با اختلال نشخوار نوزاد و كودك كليك كنيد.

علت بروز اختلالات تغذيه اي در كودكان

علت اصلي اختلال تغذيه اي در كودكان ناشناخته است. مشكلات عاطفي و احساسي، استرس، كمبود اعتماد به نفس و تاثير رسانه‌هاي اجتماعي بر رژيم غذايي از جمله علل ابتلا به اختلال تغذيه اي در كودكان به شمار مي‌آيند.

قرارگرفتن در موقعيت‌هاي استرس‌زا مانند ورود به مدرسه، دوران امتحانات، مشكلات خانوادگي و … نيز منجر به اختلالات‌خوردن و تغذيه در كودكان مي‌شود.

علائم اختلالات تغذيه اي در كودكان

نشانه‌‌ها و علائمي كه معمولا نشان‌دهنده اختلال تغذيه اي در كودكان هست را در ادامه آورده‌ايم. اگر در طول يك تا سه ماه اين علائم را در فرزندتان‌ديديد، حتما به متخصص كودك مراجعه نماييد.

  • كاهش وزن
  • رژيم‌هاي غذايي سخت با وجود لاغر بودن
  • افراط در ورزش علي‌رغم لاغر بودن
  • عدم تمايل در شركت در فعاليت‌هاي اجتماعي و منزوي شدن
  • چك كردن كالري غذاها و خوراكي‌ها
  • كمبود اعتماد به نفس
  • نگراني در مورد ظاهر
  • تغييرات رفتاري (اضطراب، تحريك‌پذيري، عصبانيت و…)

درمان اختلالات تغذيه اي در كودكان

عمده‌ترين روش‌هاي درمان اختلال تغذيه‌اي را به سه روش دارو درماني، مشاوره تغذيه، روان درماني و شركت در جلسات مشاوره تقسيم مي‌نمايند.

دارو درماني

متاسفانه اختلالات تغذيه‌اي در كودكان مي‌تواند موجب مشكلات جدي در وضعيت سلامت آن‌ها شود. مشكلاتي از قبيل كاهش سرعت رشد، اختلالات قلبي، فشارخون پايين، افسردگي و اضطراب در نتيجه اختلالات تغذيه اي در كودكان به وقوع مي‌پيوندد.

معاينه و مراجعه مرتب به پزشك و در صورت لزوم استفاده از داروهايي مانند داروهاي ضد افسردگي ممكن است لازم و ضروري باشد.

مشاوره تغذيه

پزشك متخصص تغذيه براي رشد مناسب كودك و فراهم كردن نيازهاي تغذيه‌اي وي، رژيم غذايي مناسبي را تجويز مي‌كند.

روان درماني

شركت در جلسات مشاوره بيشتر براي والدين كودك است. والدين در اين جلسات روش‌هاي ايجاد انگيزه در كودك را ياد مي‌گيرند و به كمك اين روش‌ها عادات غذايي كودك خود را اصلاح مي‌كنند. درمان در مورد كودكان دچار اختلالات خاص حتما نياز به همراهي والدين دارد.

براي آشنايي با نحوه برخورد با كودكان استثنايي كليك كنيد.

روش‌‌هاي پيشگيري از اختلالات تغذيه اي در كودكان

+ اعتماد به نفس و عزت نفس كودك خود را بالا ببريد. به او ياد بدهيد بدن و ظاهر خود را دوست داشته باشد.

+ اعضاي خانواده سعي كنند وعده‌هاي غذايي را كنار هم بخورند. اين روش به كودك اهميت غذاخوردن را نشان مي‌دهد.

+ نگرش مثبت به غذاها و خوراكي‌ها ايجاد كنيد. از برچسب زدن به غذاها با عنوان‌هايي مانند چاق‌كننده، كالري بالا و … خودداري كنيد.

+ از صحبت كردن در مورد رژيم‌هاي غذايي، ظاهر و اندام افراد در خانه به ويژه هنگامي كه كودك گوش مي‌دهد، اجتناب نماييد.

+ به كودك آموزش دهيد ورزش كردن و فعاليت‌هاي ورزشي براي حفظ سلامتي و كمك به رشد جسمي و ذهني است.

براي دريافت مشاوره در زمينه انواع تغذيه اي در كودكان در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: اختلالات تغذيه اي در كودكان | انواع اختلالات خوردن در كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۶:۳۹ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

خوردن اشيا توسط كودك يك امر شايعي است كه والدين زيادي آن را تجربه كرده‌اند. كودكان بنا به حس كنجكاوي و كاوشي كه دارند هر چيزي كه در دست مي‌گيرند را داخل دهان مي‌گذاند. يكي از شايع‌ترين علل بلعيدن اشيا توسط كودكان وجود تنش و ناآرام بودن منزل است. كودكاني كه در محيط خانه ارامش لازم را ندارند با جويدن لباس سعي در آرام‌كردن خود مي‌كنند. اشياي مختلفي مثل باتري، آهنربا، مواد پلاستيكي، سكه و … توسط كودكان بلعيده مي‌شود. در صورت داشتن آرامش با ضربه به پشت و جناغ سينه كودكان در منزل مي‌توانيد جسم داخلي را خارج كنيد. اما پس از اين كار به اورژانس و بخش كودكان مراجعه كنيد تا خيالتان از بابت فرزتدتان آسوده خاطر شود. در ادامه مقاله انواع اشيايي كه كودكان مي‌بلعند، علل، پيشگيري و راهكار‌هاي متفاتي را توضيح داده‌ايم. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: خوردن اشيا توسط كودك | بلعيدن پيچ ، سكه ، پلاستيك ، تيله و.. در كودكان

خوردن اشيا توسط كودك

خوردن اشيا توسط كودك و نوزاد كمك به آرامش و آرام كردن دردشان مي‌كند. اين حس كنجكاوي در كودكان باعث مي‌شود آستين، يقه، مو، اسباب بازي و مداد را بجوند. يك امري شايع كه از 18 تا 24 ماهگي رخ دادنش طبيعي است. اما برخي از كودكان اوتيسم تا بعد از 2 سالگي اين روند را ادامه مي‌دهند. در ادامه مقاله به موارد مهمي اشاره كرده‌ايم، همراه ما باشيد. براي آشنايي با راه هاي كنار آمدن با خستگي از بچه داري كليك كنيد.

خوردن كدام اشيا توسط كودك خطرناك تر است؟

حس كنجكاوي باعث خوردن اشيا توسط كودك مختلفي مي‌شود.  فلزات، سكه، مدادرنگي، مواد شيميايي، دارو، باتري و آهنربا از رايج‌ترين اشيائي هستند كه كودكان مي‌بلعند.

خوردن اشيا فلزي و سكه توسط كودك

اشياي فلزي به خاطر مواد سمي‌شان مانند سرب و كادميوم باعث به وجودآمدن مسموميت مي‌شوند. اما سكه‎ها كامل بلعيده نمي‌شوند. و يكي از رايج ترين اشيا براي خوردن هستند. بلعيدن سكه باعث بسته‌شدن راه تنفسي و خفگي كودك مي‌شود.

خوردن مواد اشيا پلاستيكي و شيميايي توسط كودك

خوردن مواد شيميايي و شوينده باعث مسموميت شديد در كودكان مي‌شود كه آسيب هاي جبران ناپذيري را به همراه دارد. بلعيدن مايع ظرف شويي، مواد شستشو و … باعث سوزش گلو، لب و دهان در كودكان خواهد شد. حشره‌كش ها باعث تشنج در كودكان مي‌شود، پس خيلي مراقب دور از دسترس بودن اين مواد از كودك بشويد.

مواد پلاستيكي نيز براي كودكان مضر است. مخصوصا اگر پلاستيك نرم باشد و احتمال جداشدن ذرات و ورود آن به روده فرزندتان وجود داشته باشد.

جويدن دارو يا ورق قرص

خوردن برخي داروها مي‌تواند در كبد و كليه كودكان اثرات منفي بگذارد. خوردن مسكني مانند ايبوپروفن باعث مشكلات تنفسي مي‌شود.

در دهان گذاشتن باتري و آهنربا

بلعيدن باتري هاي كوچك در كودكان بسيار شايع است. باعث خونريزي زياد، آسيب به رگ‌هاي گوارش، سوزاخ شدن مري و … مي‌شود. خوردن آهنربا نيز باعث سوراخ شدن روده و زخم آن مي‌شود.

خوردن قلمو و رنگ نقاشي توسط كودك

اغلب كودكان عادت به گاز زدن مداد دارند. تركيب سازنده مداد سرب و خاك رس است كه خوردن آن باعث اختلالات هاضمه و مشكلات روده مي‌شود. با راهكارهايي ساده به كمك متخصص‌مي‌توانيد اين عادت كودك را از بين ببريد.

براي آشنايي با راه هاي كاهش سختي هاي بچه داري كليك كنيد.

علل خوردن اشيا توسط كودك

آرام كردن خود

شايد اين علل نشان از تنش و بحث در حضور كودك است و او براي آرام كردن و فرار از تنش و تسكين، بار منفي خود را روي جويدن خالي مي‌كند. شما به عنوان والدين بايد راه‌هاي ديگري براي آرام‌كردن كودك پيدا كنيد.

خوردن اشيا توسط كودك به دليل ناتواني در رشد

گاهي خوردن اشياء توسط كودك نشان دهنده تاخير در رشد كودك است. با مراجعه به متخصص كودك تمام نشانه ها بررسي مي‌شوند.

جلب توجه

گاهي كودك با جويدن لباس و خوردن اشياء مي‌خواهد كه جلب توجه كند. بي‌توجهي شما روش مناسبي براي از بين‌بردن اين رفتار كودك نيست. متخصص روانشناسي به شما راهكارهايي براي توجه مثبت ياد مي‌دهند.

چگونه خوردن اشيا توسط كودك را متوقف كنيم

اصولا كودكاني كه اقدام به جويدن اشيا مي‌كنند، استرس وارده در خانه، مدرسه، محيط بيرون را اينگونه تخليه مي‎كنند. براي كاهش اضطراب كودكان بالاي 2 سال نفس عميق، همدلي، يافتن راه حل و رهايي از احساس گناه مفيد است. و براي كودكان كمتر از 2 سال تامين پوشاك و خوراك، آغوش مادر و توجه بي قيد و شرط والدين موثر است. براي كسب اطلاعات بيشتر درباره راه هاي كاهش اضطراب كودك كليك كنيد.

در ادامه ساير راه‌كارهايي براي توقف خوردن و بلعيدن اشيا توسط كودك نام برده‌ايم، البته والدين توجه به نياز سني كودك را فراموش نكنند.

كاردرماني توسط متخصص

زماني كه خوردن اشيا توسط كودك ادامه‌دار بود. با مراجعه به متخصص كار درمان و ارزيابي‌هاي لازم در صورت نياز به كاردرماني براي كمك به كودك اقدام كنيد.

1- خوردن ميوه خشك: براي كودكان زير 2 سال ازدادن ميوه هاي خشك ريز اجتناب ورزيد. و از تكه هاي بزرگ براي جويدن‌كودك استفاه كنيد.

2- آدامس: اگر از قورت‌ندادن آدامس توسط كودك خود اطمينان‌داريد از اين روش استفاده كنيد.

3- تمرين با ني: ني‌ها يك روش بازي براي تنفس عميق كودكان هستند. نوشيدني هاي كودك را با ني به او بدهيد.

4- ورزش و بازي: شنا، پرش و غواصي، دوچرخه سواري و طناب‌كشي براي تنفس عميق كودكان مفيد هستند.

اقدامات لازم بعد از خوردن اشيا توسط كودك

والدين گرامي در صورت‌پريدن اشيا در گلوي كودك خود لطفا استرس و اضطراب نگيريد. با آرامش و خونسردي از مراحل زير كمك بگيريد.

براي كودكان زير 1 سال

1.زماني كه شي را داخل گلوي كودك خود مشاهده‌كرديد با پايين كشيدن لب و زبان جسم را با سرعت خارج كنيد.

2. اگر شي داخل گلوي كودك مشاهده نشد ابتدا با قسمت نرم دست 5 ضربه به پشت كودك وارد كنيد و سپس با دو انگشت وسط دست قسمت پايين جناغ سينه را فشار دهيد. دهان كودك را باز كنيد و اگر جسمي مشاهده شد آن را خارج كنيد.

3. در صورتي كه كودك شما دچار مشكل تنفسي بود به آن تنفس دهان به دهان بدهيد و مراحل بالا را انجام دهيد. (البته اگر آموزش هاي لازم در اين زمينه را ديده‌ايد، در غير اين صورت هر چه سريع تر به اورژانس مراجعه نماييد).

براي كودكان بالاي 1 سال

1.كودكان بالاي 1 سال اگر هوشيار بودند او را در حالت ايستاده قرار دهيد. و ضربات محكمي به قسمت پايين جناق سينه وارد كنيد. اگر كودك هوشيارنبود خوابيده اين كار را تكرار كنيد. شايد تعداد ضربات 10 بار تكرار شود.

2. كودك را تشويق به سرفه كنيد.

3. غذايي به او بدهيدكه نرم باشد، موز گزينه خوبي است.

4. آب كافي بدهيد و بدن كودك را مرطوب نگه داريد.

پس از انجام اقدامات بالا كودك را به اورژانس ببريد و به متخصص اطفال مراجعه كنيد.

پيشگيري از خوردن اشيا توسط كودك

در ادامه به نكات مهم پرداخته‎ايم. اما كافي‌نيستند و حتما بايد درباره آموزش پدر و مادر نيز مطالعه نماييد.

1- اسباب بازي‌هاي مناسب سن كودكان خود تهيه كنيد.

2- براي كودك زير دو سال تان اسباب بازي هاي ريز نگيريد.

3- از مرغوبيت جنس اسباب بازي ها متناسب سن كودك مطمئن شويد.

4- هرگز پول (مخصوصا سكه اي) در دسترس كودكان قرار ندهيد.

5- دارو‌هاي شيمياي و درماني را از دسترس كودكان خارج كنيد.

6- غذاها و اشيايي كه در منزل روي زمين ريخته شده است را جمع آوري كنيد.

7- كودك را براي مدت زيادي تنها نگذاريد.

8- براي آموزش خطرات براي او وقت بگذاريد.

9- باتري وسايل برقي را از دسترس كودك خارج كنيد.

10- از محافظ كودك براي كابينت هاي مربوط به مواد شوينده استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خوردن اشيا توسط كودك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: خوردن اشيا توسط كودك | بلعيدن پيچ ، سكه ، پلاستيك ، تيله و.. در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۴:۲۵ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

آرام كردن كودك گاه انگار غيرممكن مي‌شود. هيچ چيز بيش از گريه‌هاي كودك، روان والدين را متشنج مي‌كند. والدين از ناتواني‌شان در آرام كردن كودك بيشتر در ساعت 6صبح و هنگام پافشاري شان براي خواسته‌اي شكايت دارند. اگرچه انتظار يك روز بدون گريه و سر و صدا با كودكان، دور از ذهن است، اما حداقل بايد بتوانيم قبل از اينكه گريه‌كودك به اوج برسد، او را آرام كنيم! هر كودكي در هر سني با روش خاصي آرام مي‌شود. مسلما گريه نوزاد با كودك دو ساله فرق دارد. كودك دو ساله حتي براي داشتن يك اسباب بازي ارزان ممكن‌است گريه كند، ولي اين دليل براي نوزادان صدق نمي‌كند. پش روش‌هاي آرام كردن كودكان را بايد با توجه به سن آنها انتخاب نمود. براي دريافت كمك روي مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: آرام كردن كودك | آرام شدن كودكان با چند روش ساده

آيا نا آرامي كودك طبيعي است؟

گريه در كودكان يك پديده طبيعي و فطري است. نوزاد بعد از تولد از طريق گريه، نيازهاي خود را مي‌طلبد و ممكن است تا دو تا سه سالگي هم ادامه يابد. به طور كلي كودك براي خواسته‌هايش دست به گريه مي‌زنند. و بايد به نيازهاي آن‌ها پاسخ دهيد و براي آرام كردن كودك اقدام لازم را انجام دهيد.

كودكان ذاتا بي دليل نا آرام نيستند. در بي‌اهميت‌ترين حالت، علت گريه آن‌ها نياز به توجه شماست! كودكان بعد از تولد، تا مدت زيادي نمي‌توانند حرف بزنند و خواسته‌هاي‌شان را بيان كنند. يعني توانايي برقراري ارتباط درست و عميق با دنياي اطراف را ندارند. از اينرو گريه را وسيله‌اي براي فهماندن نياز خود به اطرافيان قرار مي‌دهند. در حقيقت، گريه براي كودكان تنها راه ممكن، جهت برقراري ارتباط با دنياي اطراف و بزرگترهاست.

اگر هميشه فرزندتان رفتارهاي نامتعارف دارد حتما بايد توسط متخصص اختلالات رواني كودكان بررسي شود.

آرام كردن كودك با يافتن علت ناآرامي

گريه‌كودك هميشه دلايل اصلي و مشخصي چون گرسنگي، درد، گرما، سرما، ترس، اضطراب، خستگي، ادرار يا مدفوع و… مي‌باشد. با يافتن علت گريه كودك، راحت‌تر مي‌توانيد او را آرام نماييد. در ادامه نكاتي كه بايد در مورد علت ناآرامي كودك تان بدانيد، آورده‌ايم.

اگر هيچ كدام از علل زير صدق نمي‌كرد. حتما مقاله كودك عصبي را بخوانيد.

1- تغذيه

نوزاد هر 3 ساعت يكبار نياز به تغذيه دارد. كودكان نيز مقدار كم ولي در تعداد وعده هاي زياد مي‌خورند. پس والدين و مراقبان بايد به نياز و علائم گرسنگي فرزندتان توجه كنند. بين وعده هاي غذايي اصلي ميان وعده هاي سالم به كودك بدهيد. براي مثال بين وعده صبحانه و نهار، يك ليوان شير و بيسكوييت به او بدهيد. بين نهار و شام هم از ميوه هاي فصل به كودك بدهيد. اين گونه او در طول روز انرژي لازم براي فعاليت را خواهد داشت. پس كمتر بهانه گيري خواهد كرد.

2- نياز به خواب

نوزادان بعد از هر 3 ساعت بيداري نياز دارند كه بخوابند. خستگي و بيخوابي يكي از اصلي‌ترين علل بي قراري كودك است. كودكان به مرور نياز به خوابشان كم مي‌شود. اما حت در سنين دبستان نيز به 10 ساعت خواب در روز احتياج دارند.

3- سرما و گرما

سرد و گرمي هواي محيط نوزاد را بررسي نماييد. دماي اتاق و محيط كودك را متناسب با اينكه كودك تان گرمايي يا سرمايي است، تنظيم كنيد. براي اين كار بايد لباس مناسب فصل و طبع كودك به تن او كنيد.

4- تعويض پوشك

مرتب پوشك كودك را چك كنيد. كثيفي و سفتي پوشك باعث ناراحتي او مي‌شود. هر از گاهي پوشك او را باز بزاريد. حساسيت پوستي او را در نظر بگيريد و از اجناسي مناسب براي پوشك كردن‌او استفاده كنيد.

5- باد شكم

شما بايد بعد از هربار شير دادن، آروغ نوزاد را بگيريد. تا از ايجاد درد شكم در او جلوگيري شود. چرا كه باد معده كودك موجب درد و ناراحتي در او مي‌شود. البته آروغ ممكن است موجب استفراغ و بالا آوردن كودك شود. هرگز ازين بابت او را دعوا نكنيد. در عوض او را بغل و نوازش كنيد تا آرام شود.

هيچ وقت از نوازش و توجه به گريه كودك‌تان غافل نشويد. كودكان در سنين اوليه زندگي (مخصوصا زير 2 سال) به ناز و نوازش زياد احتياج دارند و نبايد فكر كرد كه با توجه زياد ممكن است لوس شود. توجه زياد در اين سنين هرگز باعث لوس شدن او نمي‌شود.

بيشتر بخوانيد: افسردگي در كودكان

آرام كردن كودك

مهم‌ترين اصل براي آرام كردن كودك ، آرامش خود مادر است. اگر تنش و استرسي در زندگي داريد، آن را به كمك مشاور رفع كنيد. كودك شما نسبت به ضربان قلب تان نيز حساس است. پس با آرامش خود كودك تان را راحت تر آرام كنيد. روش‌هاي زيادي براي آرام كردن كودك وجود دارد. براي هر كودك بايد با توجه به شرايط او، يكي از اين تكنيك‌ها استفاده شود. در ادامه به موثرترين روش‌ها پرداخته‌ايم. اما خلاقيت هاي از خودتان مي‌توانيد داشته باشيد.

1- تغيير حالت دادن نوزاد

كودك ممكن است به دلايلي چون خستگي، نفخ، دل درد و… گريه كند. در اين مواقع با تغيير حالت كودك مي‌توانيد كمك كنيد تا او احساس بهتري كند و آرام شود.

روش اول

او را به شكل دَمَر(روي شكم) بر روي دست خود قرار بدهيد. در اين روش، صورت بايد به طرف آرنج باشد و شما با انگشتان از قسمت پايين‌تنه او محافظت كنيد؛ و شروع به ماساژ كمر كودك به آرامي و در جهت عقربه‌هاي ساعت بكنيد.

روش دوم

كودك را طوري در آغوش بگيريد كه كمرش به سينه شما بچسبد و دستان‌ شما از مقابل شكم كودك رد شود، با كمك كف دست‌تان قسمت پايين‌تنه كودك را نگه داريد تا فشاري روي ستون مهره‌ها وارد نگردد.

روش سوم

كودك را روي شانه‌تان بگذاريد طوري كه شكم به شانه بچسبد و اندكي فشرده شود و سر كودك در قسمت بالايي شانه باشد. البته دقت كنيد كه سر كودك نبايد به سمت گردن‌تان باشد.

روش چهارم

در اين روش كودك را به همان شكلي كه در گهواره قرار مي‌گيرد، درون دست‌تان نگه داريد و همانند گهواره دست‌تات را تكان دهيد تا كودك آرام شود.

2- آرام كردن با زمزمه براي كودك

يك روش بسيار موثر براي آرام كردن كودك ، خواندن هر چيزي به صورت زمزمه‌وار است. اگر لالايي يا ترانه‌اي آرام بلد باشيد، براي كودكتان بخوانيد تا آرام شود. حتي در برخي مواقع، تنها چيزي كه كودك مي‌خواهد، زمزمه‌هاي مادر است و شايد دليل گريه‌اش هم طلب صداي مادر باشد. كودك با شنيدن صداي مادر بسيار آرام مي‌شود. البته حتما لازم نيست كه صدايتان زيبا باشد، زيرا هدف آواز خواني و ترانه‌سرايي نيست؛ بلكه فقط بايد با زمزمه‌هاي خودتان قلب كودك را غرق در آرامش نماييد.

3- آرام كردن كودك با شيردهي

وقتي مادر، كودك را به منظور شيردادن در آغوش مي‌گيرد، كودك خود را در بهترين و امن‌ترين نقطه جهان حس مي‌كند. از اين رو اگر كودك به هر روشي آرام نگرفت به او شير دهيد. تا علاوه بر رفع گرسنگي، بي‌قراري‌هايش هم رفع شود. براي نتيجه بهتر و سريع‌تر، مي‌توانيد هنگام شير دادن در گوشش به آرامي زمزمه كنيد و حس امنيت كودك را بيشتر نماييد.

4- كودك را به محيطي آرام و كم نور ببريد

كودكان هم از سر و صداي زياد خسته مي‌شوند و نياز به محيط آرام، ساكت و تاريك دارند تا بتوانند در آرامش به خواب روند. با انتقال كودكي كه گريه مي‌كند به يك محيط آرامش‌بخش، مي‌توانيد سريع‌تر او را آرام كنيد.

5- آرام كردن كودك با كمك اطرافيان

توجه كنيد كه گاهي تشويش والدين، گريه نوزاد را بدتر مي‌كند. در اين مواقع بهتر است كه از بقيه كمك بخواهيد و كودكتان را به آن‌ها بسپاريد. زيرا ممكن است شما به خاطر استرس زياد نتوايد خواسته كودك را درك كنيد و از نيازش غافل بمانيد. اين امر موجب افزايش گريه فرزندتان مي‌شود. فرد ديگري كه درگير تنش عصبي ناشي از گريه كودك نيست، مي‌تواند در اين مواقع كمك كند تا علت گريه كودك را پيدا كنيد.

6- صبور باشيد

صبوري، براي آرام كردن كودك بسيار مهم است. با صبوري راحت تر مي‌توانيد صداي كودك‌تان را درك كنيد و با دقت در مدل گريه او، نيازش را بفهميد. گريه كودك براي هميشه نيست و با كمي صبر و حوصله شما، آرام خواهد شد. ايجاد تنش در خود شما و فقدان صبر و حوصله، تنها موجب آزار خود و كودك تان مي‌شود. نوع گريه‌كودك در شرايط مختلف، متفاوت است و فقط با صبوري و دقت مي‌توان دليل آن را تشخيص داد.

7- بازي براي آرام كردن كودك

از نيازهاي ديگر كودكان تا سن دو سالگي، نياز به بازي با پدر و مادرش است. آن‌ها دوست دارند زمان خود را با والدين بگذرانند. با يك سطل شن‌بازي، مي‌توانيد تفريحات متفاوتي با كودكتان تجربه كنيد و يا با كمك رنگ انگشتي علاوه بر آرام كردن كودك گريان، مي‌توان خلاقيت او را هم افزايش داد.

كلام پاياني

شما با كمك راهكارهاي پيشنهادي در اين مقاله حتما مي‌توانيد گريه كودك خود را آرام كنيد. ولي آنچه در درجه اول اهميت دارد، اين است كه آرامش خودتان را حفظ كنيد. دچار تنش و استرس نشويد، زيرا كودك مي‌تواند حالات روحي شما را حس كند و در نتيجه استرس شما به او منتقل مي‌شود و بيشتر گريه خواهد كرد. اگر با هيچ كدام از روش‌هاي فوق كودك آرام نگرفت، ممكن است درد جسمي و يا مريضي داشته باشد. در اين حالت بهتر است او را نزد پزشك ببريد تا معاينه گردد.

براي دريافت مشاوره در زمينه آرام كردن كودك در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: آرام كردن كودك | آرام شدن كودكان با چند روش ساده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۴۳:۳۸ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

خواب نوزاد داراي الگوي يكنواختي نيست. همانطور كه بزرگسالان داراي تفاوت‌هاي فردي هستند، هر نوزادي از بدو تولد در زمان خواب عادت‌هاي مختلفي دارد، برخي زود به خواب مي‌روند و برخي نسبت به خوابيدن مقاومت نشان مي‌دهند. نوزادان بيشتر ساعات روزشان (16-18ساعت) را به خواب مي‌گذرانند. اما برخي از آن‌‌ها در طول شب چندين بار بيدارشده و نياز به تغذيه و تعويض پوشك دارند. اين روند نشان دهنده الگوي غيرقابل پيش بيني خواب نوزاد است. والدين براي بدست‌آوردن الگوي خواب و دستيابي به يك روند ثابت مي‌توانند اقداماتي انجام دهند كه در ادامه شرح داده‌ايم. با دريافت مشاوره كودك مي‌توانيد بررسي كنيد كه اختلالي در رشد فرزندتان وجود دارد يا نه؟

منبع: خواب نوزاد | ميزان خواب نوزاد چند روزه چقدر است؟

خواب نوزاد

نوزادان تقريبا به 17 الي 19 ساعت خواب نياز دارند. اين ميزان به مرور زمان كم مي‌شود. اما چرا نوزادان اين همه ساعت در خواب به سر مي‌برند؟ طبق مطالعات در سال هاي اول زندگي خواب لازمه رشدكودك است.  خواب نوزادان منقطع مي‌باشد. اين يعني آن‌ها حداكثر هر 3 الي 4 ساعت يكبار بيدار مي‌شوند. شما در اين بازه ها بايد به او شير بدهيد. و يا شايد لازم به عوض‌كردن پوشك‌اش باشد.

الگوهاي خواب نوزادان

خواب كوتاه با حركات سريع چشم(REM)

خواب كوتاه با حركات سريع چشم كه به خواب خرگوشي معروف است، اهميت زيادي در روند رشد نوزاد دارد. اگر به طور ميانگين فرض كنيد نوزاد در طول شبانه روز 16 ساعت مي خوابد، 8 ساعت آن در مرحله خواب رم سپري مي‌شود. خواب رم كودك بسيار سبك است و با شنديدن كوچك‌ترين صداي از خواب مي‌پرد. نوزاد تا دو ماهگي 10 تا 18 ساعت در طول روز مي‌خوابد. بعد از دو ماهگي الگوي خواب نوزاد روند منظم‌تري به خود مي‌گيرد.

خواب عميق و طولاني

خواب نوزاد بعد از دو ماهگي به مرور منظم‌تر مي‌شود. از دوماه تا چهار ماهگي خواب‌هاي رم نوزاد كم شده و روند خواب او طولاني و عميق‌تر مي‌شود. نوزاد كمتر در طول شب بيدار شده و در طول روز كمتر مي‌خوابد. با اين حال بايد توجه داشته باشيد كه همه نوزادان به مانند هم نيستند و ممكن است اين روند تا 5، 6 ماهگي نيز ادامه پيدا كند، ويژگي‌هاي منحصر به فرد نوزادان بر الگوي خواب آن‌ها هم تاثير دارد. 

بيشتر بخوانيد: بي حالي نوزاد

علت خواب نامنظم نوزادان

نوزادان در ابتداي تولد به طور معمول 2 تا 4 ساعت به طور متوالي به خواب مي‌روند و در بقيه ساعات شبانه روز خواب نامنظمي دارند. ميانگين خواب در نوزادها بسيار متفاوت است اما به طور تقريبي مي‌توان گفت نوزاد به طور روزانه در هفته اول تولد بين 14 تا 18 ساعت و در 1 ماهگي 12 تا 16 ساعت مي‌خوابند. چرا كه نوزاد نياز به تغذيه از شير مادر دارد و بايد هر دو ساعت از خواب بيدار شده و تغذيه گردد. برخي از نوزادان آنقدر به خوابيدن علاقه دارند كه موجب نگراني پدر و مادر مي‌شوند. اما براي خواب نوزاد جاي هيچ نگراني نيست و اين طبيعت كودكان است كه ساعات طولاني تقريبا به مدت 20ساعت راحت و آسوده بخوابند. براي آشنايي با نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد.

چگونه نوزادان در شلوغ ترين مكان ها هم مي خوابند؟

برخلاف برخي بزرگسالان كه در هنگام خواب حساسيت زيادي دارند و به كوچك‌ترين محرك بيروني واكنش نشان مي‌دهند، نوزادان قادر هستند در هر جايي حتي با وجود سر و صداي زياد بخوابند. لازم نيست در كنار آن‌ها آرام و آهسته صحبت كنيد. نوزادان به مدت 9 ماه در رحم مادر با شنيدن صداي تپش قلب و محيط نا آرام رشد مي‌كنند، شايد به همين دليل براي خواب نوزاد به فضاي شلوغ و پر سر و صدا عادت كرده‌ است.

ويژگي ديگر نوزادان در هنگام خواب اين است كه هيچ توجهي به فضاي روشن يا تاريك ندارند، حتي اگر آن‌ها را در آغوش بگيريد و به اين طرف و آن طرف ببريد اصلا متوجه نمي‌شوند. نكته حائز اهميت اين است كه اگر چه عدم توجه به صدا و نور در زمان خوابيدن ويژگي مشترك بين همه نوزادان است اما نبايد به انجام غربالگري شنوايي در نوزادان بي توجه بود. براي بررسي علل و خطرات زياد خوابيدن نوزاد كليك كنيد.

جاي خواب نوزاد بايد چطور باشد؟

اصلا نيازي به تشريفات و  حاضر كردن پتوي نرم و گرم نيست. نوزادان بدون توجه به اينكه در كجا هستند راحت و بدون دغدغه مي‌خوابند. فقط كافي است موارد ايمني را رعايت نمايد و اسباب بازي يا وسيله‌اي كه ممكن است باعث خفگي او شود از دسترس او دور كنيد. نوزادان علاقه زيادي به خوابيدن به سمت پشت دارند، به همين دليل بايد مواظب باشيد پتو يا عروسك هاي پشمي اطراف دهان او را مسدود نكنند و مانع از نفس كشيدن‌اش نشوند. براي بررسي علل از خواب پريدن نوزاد كليك كنيد.

سرگرم كردن كودك طي روز

در هفته اول تولد نوزاد تفاوت بين روز و شب را نمي‌فهمد و اغلب روز را مي‌خوابد، در حالي كه شب‌ها بيدار مي‌شود و نمي گذارد والدين بخوابند. بهتر است از هفته دوم تولد كه هوشياري كودك نسبت به قبل بيشتر است در ساعات مختلف روز با او صحبت كنيد. مي‌توانيد روزها اتاق را روشن و پر نوركرده تا كودك احساس خواب كمتري داشته باشد. بهتر است مادر نيز خواب مرتبي داشته باشد تا براي رسيدگي به نوزاد انرژي بيشتري داشته و به مرور زمان خواب نوزاد با خواب مادر نيز منطبق شود.

دماي اتاق در زمان خواب نوزاد

بهترين دماي محيط براي خواب نوزاد بين 24 تا 25 درجه سانتي گراد است. به اين منظور مي‌توانيد يك دماسنج در اتاق كودك قرار دهيد و دماي محيط را اندازه گيري نماييد. احساس سرما مانع از تنفس راحت كودك مي‌شود و بيشتر انرژي‌اش را صرف گرم نگه داشتن خود خواهد كرد. در حالي كه انرژي او بايد صرف رشد سالم وي گردد. گرماي بيش از اندازه هواي اتاق باعث عرق‌كردن و كاهش آب بدن كودك مي‌شود. براي بررسي علت بي خوابي نوزاد كليك كنيد.

نكاتي براي كمك به خواب راحت تر نوزاد

  • به كودك اجازه بدهيد در فرصت‌هاي مختلف براحتي بخوابد.
  • هنگام خواب نوزاد پستانك در دهان او بگذاريد.
  • كودك را در جاي مخصوص خود بخوابانيد. جايي كه داراي حفاظ و مانعي از افتادن اوست.
  • زير سر كودك بايد حالت صاف و سفت داشته باشد.
  • اگر كودك عادت دارد هميشه به يك طرف بخوابد بعد از گذشت مدت زماني او را به سمت ديگري بخوابانيد.
  • توجه داشته باشيد كه نوزادان به علت داشتن جمجمه نرم اگر مدت طولاني به يك حالت بخوابند، استخوان سر حالت صاف پيدا مي‌كند.
  • لاله گوش نوزاد نيز بسيار نرم است. پس با كلاه‌هاي مخصوص يا روش‌هاي ديگر از قرارگيري صحيح گوش او اطمينان حاصل كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خواب نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا خواب نوزاد در هر زماني مي تواند باشد؟

نوزادان در شش تا هشت هفته تولد به طور متوالي 2 ساعت مي خوابند و سپس از خواب بيدار مي شوند. نبايد فاصله زماني از آخرين باري كه كودك بيدار شده است زياد شود زيرا باعث خستگي مفرط او مي شود. خستگي زياد در خوابيدن كودك اختلال ايجاد مي كند.

منبع: خواب نوزاد | ميزان خواب نوزاد چند روزه چقدر است؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۳۹:۰۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

ترس از زايمان در مادران باردار حسي طبيعي است و تقريبا بيشتر مادران آن را تجربه مي‌كنند. در صورتي كه ترس از زايمان به قدري زياد شود كه مادر باردار تنها به ترس و وحشت از زايمان فكر كند يا به دنبال روش‌ها عدم تجربه درد مانند سزارين باشند، بايد به درمان و برطرف كردن آن پرداخت. در اين زمينه پيشنهاد مي‌شود حتما از مشاوره بارداري استفاده نماييد.

منبع: ترس از زايمان طبيعي و سزارين

درباره ترس از زايمان چه مي‌دانيد؟

نگراني و ترس نسبت به ناشناخته‌ها و آنچه كه درباره آن آگاهي نداريد، امري طبيعي است. ترس از زايمان كه در اصطلاح پزشكي به آن توكوفوبيا نيز مي‌گويند، يكي از اين ترس‌هاست.

ترس از زايمان به دلايل متعددي بروز مي‌كند. عوامل رواني مانند كمبود اعتماد به نفس در مادر، اضطراب، افسردگي؛ عوامل اجتماعي مانند سن كم مادر هنگام زايمان و عوامل ديگري چون اول‌زا بودن، سابقه سقط، تجربه زايمان سخت قبلي، تجربه‌ها و خاطرات منفي ديگران، عدم حمايت روحي و رواني و اجتماعي از مادر باردار در ميزان ترس‌از زايمان موثر است. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد بارداري در سن كم كليك كنيد.

ترس‌ از زايمان يا توكوفوبيا ممكن است باعث شود برخي از زنان علي‌رغم تمايل شديد به فرزندآوري، از بارداري پرهيز كنند يا در صورت باردار شدن براي فرار از درد زايمان طبيعي به زايمان سزارين روي بياورند. براي آشنايي با علل مرگ در زايمان سزارين كليك كنيد.

لازم به ذكر است ترس از زايمان علاوه بر مادراني كه اولين تجربه بارداري را دارند، براي مادراني كه تجربه سختي از زايمان قبلي دارند نيز بروز مي‌كند.

علت اصلي ترس از زايمان چيست؟

اغلب ترس‌از زايمان مربوط به درد ناشي از زايمان و در برخي موارد مربوط به مشكلات ناشي اززايمان است.

نگراني‌ها مربوط به مشكلات و مسائل مربوط به زايمان شامل مواردي مانند ترس از به موقع نرسيدن به بيمارستان، ترس از سوزن بي‌حسي اپي‌دورال، نگراني مربوط به مدفوع كردن هنگام زور زدن براي تولد نوزاد و نگراني مربوط به پاره شدن واژن و پرينه مي‌شود.

انواع ترس از زايمان

به طور كلي ترس از زايمان را به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم مي‌كنند. ترس اوليه از نوجواني و يا دوران بارداري در مادران اول‌زا ديده مي‌شود. معمولا اين نوع حراس با مشاهده سختي‌ زايمان براي ديگران و يا شنيدن دشواري آن به وجود مي‌آيد.

اين در حالي است كه نگراني ثانويه در زناني كه تجربه سختي از زايمان قبلي داشته‌اند بيشتر است. پس به دليل تجربه سخت‌شان از بابت مواجهه مجدد با درد و سختي هاي مربوط به زايمان دوم و يا سوم دچار اضطراب مي‌شوند.

راه‌هاي مقابله با توكوفوبيا

معمولا نا آگاهي و كمبود دانش و اطلاعات از موضوعي منجر به نگراني مي‌شود؛ بنابراين براي مقابله با ترس‌ از زايمان دانش و اطلاعات خود را بالا ببريد و در كلاس‌هاي آمادگي براي‌زايمان شركت كنيد.

  • يكي ديگر از راه‌ها مقابله، صحبت كردن در مورد ترس و نگراني‌تان با پزشك، همسر، ساير اعضاء خانواده و يا دوستان است.
  • از روش‌هاي آرام‌سازي و يوگا و تمرين تنفس براي كاهش اضطراب استفاده كنيد.
  • يكي از تكنيك‌هاي آرام‌سازي مراقبه است. هم‌چنين گوش دادن به موسيقي‌هاي آرام و يا بي كلام مي‌تواند ياري رسان باشد.
  • مثبت‌انديش باشيد. آگاه باشيد تجربه منفي و سخت ديگران از زايمان براي شما رخ نخواهد داد.

توجه داشته باشيد اگر ترس از زايمان در شما به حدي رسيده كه در امور طبيعي زندگي‌تان اختلال ايجاد مي‌كند، حتما با مراجعه به روان‌شناس آن را درمان كنيد. براي آشنايي با حقيقت خطرات بارداري كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: ترس از زايمان طبيعي و سزارين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۲۵:۲۶ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

زمان تخمك‌ گذاري براي كساني كه قصد بارداري دارند، حائز اهميت زيادي است. تخمك گذاري پس از اتمام سيكل قاعدگي در رحم زنان انجام مي‌شود و تنها دليل آن توليد مثل است. زناني كه قصد دارند باردار شوند، مي‌توانند با اطلاع از زمان تخمك گذاري براي بچه‌دار شدن برنامه‌ريزي كنند. البته اطلاع از زمان تخمك گذاري مي‌تواند مانع بارداري ناخواسته نيز شود. در ادامه زمان دقيق تخمك‌گذاري و علائمي آن را شرح داده‌ايم. جهت برنامه ريزي براي بچه دار شدن كليك كنيد.

منبع: زمان تخمك گذاري را چطور مشخص كنيم؟

تخمك گذاري چيست ؟

تخمك‌گذاري بخشي از سيكل قاعدگي زنان مي‌باشد. طي فرآيند تخمك‌گذاري يك تخمك بالغ از تخمدان آزاد مي‌شود و راهي لوله رحمي مي‌گردد. تخمك‌هاي آزاد شده تا 24 ساعت براي باور شدن زمان دارند. 

در صورتي كه طي اين 24 ساعت كه تخمك از تخمدان آزاد شده است، اسپرم خود را به آن برساند، لقاح تشكيل شده و بارداري اتفاق مي‌افتد. در صورتي كه لقاح صورت نگيرد، تخمك آزاد شده همراه با پوشش داخلي ديواره رحم، در سيكل قاعدگي بعدي از رحم خارج مي‌شود. 

زمان تخمك گذاري بعد از پريود

با توجه به اينكه دوره سيكل قاعدگي در خانم‌ها متفاوت است، زمان تخمگ‌گذاري نيز در هر فرد متغير مي‌باشد. بنابراين زنان بايد متناسب با بدن خود و علائمي كه دارند، زمان تخمك گذاري رحم خود را در سيكل قاعدگي شان تخمين بزنند. 

براي همه خانم‌ها تخمك‌گذاري در اواسط سيكل قاعدگي اتفاق مي‌افتد. سيكل قاعدگي با اولين روز پريودي آغاز مي‌شود و شامل فاصله ميان دو پريود است.

سيكل قاعدگي در زنان يك دوره 23 تا 28 روزه است. حتي احتمال دارد در برخي از زنان اين ميزان كم‌تر و يا بيش‌تر باشد. زمان تخمك‌گذاري معمولا در روزهاي 12 تا 16 سيكل قاعدگي و قبل از شروع سيكل بعدي است. 

بهترين زمان براي بارداري، روز تخمك‌گذاري مي‌باشد. بهتر است زنان روز 11 تا 21 را با توجه به سيكل قاعدگي خود، دوره باروري تلقي كنند. براي اطلاع بيشتر درباره روزهايي كه احتمال بارداري بيشتر است كليك كنيد.

محاسبه دقيق زمان تخمك‌گذاري بعد از پريود

همانطور كه اشاره كرديم زمان تخمك‌گذاري در هر فرد وابسته به دوره سيكل قاعدگي او مي‌باشد. هر تخمك بعد از آزاد سازي بين 12 تا 24 ساعت قابليت باروري دارد. خود چرخه تخمك‌گذاري در سيكل قاعدگي، داراي دو قسمت است كه در ادامه آن را توضيح داده‌ايم؛

  • دوره اول فوليكولار : اين دوره از زمان شروع دوره قاعدگي تا زماني كه يك تخمك آزاد شود را شامل مي‌شود. اين دوره متناسب با ويژگي‌هاي جسمي در زنان بين 7 تا 20 روز متغير است.
  • دوره دوم لوتئال : دوره دوم از زمان تخمك‌گذاري آغاز مي‌گردد و تا شروع سيكل قاعدگي بعدي ادامه دارد. دوره دوم چرخه تخمك گذاري داراي يك بازه زماني 12 تا 16 روزه است. 

بيشتر بخوانيد: چگونه باردار شوم ؟

تشخيص زمان تخمك گذاري بعد از پريود

با آزاد سازي تخمك از تخمدان وارد لوله رحمي مي‌شود و به مدت يك روز قابليت تشكيل لقاح با اسپرم را دارد. اسپرم نيز به مدت پنج روز مي‌تواند براي تشكيل لقاح با تخمك زنده بماند. به مجموع اين شش روز پنجره باروري گفته مي‌شود. پس از گذشت اين بازه زماني پنجره باروري در يك سيكل قاعدگي بسته مي‌شود. 

براي برنامه‌ريزي براي يك بارداري و يا جلوگيري از بارداري ناخواسته، تخمين زمان تخمك گذاري ضروري است. علاوه بر مطالب گفته شده، علائم زير نيز نشان دهنده تخمك گذاري است :

  • تغييرات دماي بدن؛ افزايش دماي بدن تا 38 درجه در دوره تخمك گذاري
  • تهيه جدول قاعدگي؛ يادداشت شروع و پايان سيكل قاعدگي و محاسبه 14 روز قبل از شروع پريود بعدي كه زمان تخمك گذاري است.
  • حساسيت در ناحيه سينه ها
  • نوسانات خلقي
  • استفاده از كيت تخمك گذاري؛ ازكيت‌هاي تخمك گذاري كه در داروخانه‌ها موجود است، استفاده كنيد. 

براي آشنايي با نحوه برنامه ريزي براي باردار شدن كليك كنيد.

روند تخمك گذاري

چرخه تخمك‌گذاري با برخي فعل و انفعالات شيميايي همراه است. اين تغييرات، بدن را براي بارداري آماده مي‌كند. يكي از محسوس‌ترين تغييراتي كه در زمان تخمك‌گذاري اتفاق مي‌افتد، تغيير ميزان هورمون LH در بدن مي‌باشد. از افزايش هورمون LH در بدن مي‌توان براي تشخيص دوره تخمك‌گذاري نيز استفاده كرد.  

افزايش هورمون LH در بدن سبب تحريك فوليكول ها و آزاد شدن تخمك مي‌گردد. تخمك از لوله‌هاي فالوپ پايين رفته و خودش را به رحم مي‌رساند. محيط دهانه رحم لغزنده شده و آماده دريافت اسپرم مي‌شود. 

براي اطمينان مي‌توانيد از كيت تخمك گذاري استفاده كنيد.

امكان تخمك گذاري بيش از يك بار در چرخه قاعدگي

در اغلب زنان تخمك گذاري يكبار در سيكل قاعدگي رخ مي‌دهد. اما ممكن است در برخي از زنان، تخمك‌گذاري دو يا حتي سه باز نيز در يك چرخه اتفاق بيفتد.

با توجه به نتايج يكي از تحقيقات، در ده درصد از زنان طي يك سيكل قاعدگي، دو بار تخمك‌گذاري انجام مي‌شود. آزاد سازي دو تخمك احتمال باروري دو قلو را افزايش مي‌دهد.

علائم تخمك گذاري

در زمان تخمك گذاري، به دليل توليد هورمون پروژسترون، ترشحات واژن تغيير پيدا مي‌كند. از برخي علائم رايج ميان زنان در زمان تخمك‌گذاري مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي آشنايي با مراقبت هاي قبل از بارداري كليك كنيد.

  • افزايش دماي بدن
  • ترشحات شفاف واژن
  • تغيير دهانه رحم 
  • افزايش ميل جنسي
  • لكه بيني
  • تورم واژن
  • تغييرات بيولوژيك شامل حساسيت سينه‌ها، تغيير اشتها، تغيير در خلق و خو 
  • و …

تخم گذاري نامنظم

اگر قصد بارداري داريد، بايد زمان تخمك‌گذاري خود را بعد از اتمام پريود بدانيد. در صورتي كه سيكل قاعدگي نامنظمي داريد و نمي‌توانيد در يك روند نامنظم، تاريخ تخمگ‌گذاري خود را مشخص كنيد، بايد به پزشك و متخصص زنان مراجعه كنيد.

دلايلي بسياري براي بهم ريختن سيكل قاعدگي و چرخه تخمك‌گذاري نامنظم وجود دارد. از مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به رژيم‌هاي غذايي ناسالم، مشكلات روحي همچون استرس و نگراني اشاره كرد.

البته لازم است اشاره كنيم كه برخي بيماري‌ها همچون تنبلي تخمدان يا سندروم پلي كيستيك و آمنوره نيز داراي تاثيرات منفي بر روي چرخه تخمك‌گذاري است. 

سخن آخر

در صورتي كه تمايل داريد بچه‌دار شويد و فرزندي را به خانواده خود اضافه كنيد، سعي كنيد قبل از هرگونه اقدامي با دريافت مشاوره بارداري و همينطور با مراجعه به پزشك زنان و متخصص بارداري، تصميم خود را نهايي كنيد. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

اين اقدام سبب مي‌شود تا شما شناخت كاملي از علائم و زمان تخمك گذاري در سيكل قاعدگي خودتان را به دست آوريد. همينطور مي‌توانيد اطلاعات كافي پيرامون مدت و زمان برقراري رابطه جنسي براي بارداري، تغذيه، وضعيت سلامت جسمي و … را كسب نماييد. در صورتي كه پيرامون زمان تخمك گذاري نيازمند دريافت راهنمايي‌هاي بيشتري هستيد، با متخصصان مركز مشاوره ذهن نو تماس حاصل بفرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه زمان تخمك گذاري مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: زمان تخمك گذاري را چطور مشخص كنيم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۴۱:۲۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

حمام كردن نوزاد و يا شستن نوزاد يكي از هيجان انگيزترين لحظاتي است كه والدين پس از به دنيا آمدن فرزندشان تجربه مي‌كنند. نوزادان اغلب از تماس آب ولرم با پوست خود احساس آرامش مي‌كنند و از حمام رفتن لذت مي‌برند. با اين حال بسياري از پدر و مادرها به خصوص در تجربيات اول خود از حمام بردن نوزاد مي‌هراسند. آن‌ها زمان و چگونگي اين كار را نمي‌دانند. (بهترين زمان براي اولين حمام، 24 ساعت پس از به دنيا آمدن نوزاد است. چرا كه در آينده از بروز سرماخوردگي و خشكي پوست جلوگيري مي‌شود). ما در ادامه تلاش كرده‌ايم تا دراين باره توضيحات بيشتري را در اختيار شما قرار دهيم پس تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: حمام كردن نوزاد

شستن نوزاد | حمام كردن نوزاد

براي شستن و حمام كردن نوزاد شما بايد اصولي را براي حفظ امنيت او رعايت كنيد. تميز كردن نوزاد آن هم براي تازه مادران كار آساني نيست. شما بايد براي شستن نوزاد چند روزه خود آموزش ديده باشيد و يا از كمك كساني كه در اين زمينه تجربه دارند استفاده كنيد. در ادامه تمامي نكات لازم در اين زمينه بحث شده است.

 

بهترين زمان براي اولين حمام كردن نوزاد

اولين حمام نوزاد متناسب با سياست‌هاي پزشكي و بهداشتي مناطق مختلف متفاوت است. در سال‌هاي گذشته بسياري از بيمارستان‌ها حدوداً دو ساعت پس از تولد نوزاد او را استحمام مي‌كردند. اما سازمان بهداشت جهاني (WHO) توصيه‌دارد كه حداقل 6 ساعت پس از به دنيا‌آمدن كودك به او فرصت دهيم. پس از گذشت اين زمان بگذاريم كه او اولين حمام خود را تجربه نمايد. در همين راستا سازمان بهداشت جهاني بهترين زمان براي اولين حمام را 24 ساعت پس از به دنيا آمدن كودك مي‌داند. براي شناخت بيشتر در زمينه مراقبت از نوزاد در هفته هاي اول كليك كنيد.

 

چرا بايد براي اولين حمام كمي صبر كنيم؟

همان طور كه گفته‌شد سازمان بهداشت جهاني امروزه حمام كردن نوزاد بلافاصله پس از تولد را توصيه نمي‌كند. بلكه پيشنهادمي‌دهد در صورت امكان يك روز براي آن صبر كنيد و يا حداقل 6 ساعت آن را به تعويق بياندازيد. اگر در مورد علل اين موضوع كنجكاو هستيد ما در ادامه به توضيحات بيشتري در اين باره پرداخته‌ايم.

حمام كردن نوزاد و تأثيرگذاري آن بر دماي بدن و قند خون

مطالعات نشان مي‌دهند كودكاني كه بلافاصله پس از تولد حمام مي‌شوند بيشتر در معرض سرماخوردگي قرار مي‌گيرند و دچار هيپوترمي يا همان كاهش زياد دماي بدن مي‌شوند. همچنين حمام كردن در ساعات اوليه زندگي نوزاد، استرسي جزئي را به او وارد مي‌كند كه اين مسئله مي‌تواند در افت قند خون آن‌ها يا همان بروز هيپوگليسمي نيز تأثير گذار باشد.

ساعات اوليه تولد زماني براي پيوند با مادر و شيردهي

مطالعات علمي بيانگر اين نكته هستند كه نوزادان پس از تولد نياز عاطفي زيادي به تماس پوستي و جسماني بسيار نزديك با مادر خود دارند. اگر آن‌ها در همان ساعات ابتدايي از مادر خود جدا نشوند و بتوانند از شير او تغذيه كنند نسبت به ساير كودكان راحت‌تر مي‌توانند با مادر ارتباط برقرار كنند و با سهولت بيشتري شيرخوردن را آغار مي‌نمايند.  پژوهشي در همين زمينه نشان‌داد نوزاداني كه در بيمارستان‌ها ابتدا براي استحمام برده مي‌شوند، نسبت به نوزاداني كه در بدو تولد در آغوش مادر قرار مي‌گيرند، مشكلات بيشتري در جهت خوردن‌شير از سينه مادر تجربه مي‌كنند.

حمام كردن زود هنگام نوزاد و بروز خشكي پوست

نوزادان پس از تولد اغلب پوشش سفيدرنگي روي پوست خود دارند كه حالتي مومي شكل داشته و ورنيكس نام دارد. ورنيكس به عنوان يك مرطوب كننده طبيعي براي بدن كودك عمل مي‌كند و خاصيت آنتي باكتريايي نيز دارد. انجمن متخصصان طب اطفال آمريكا پيشنهاد مي‌دهند كه بگذاريد اين ماده اندكي روي پوست كودك بماند تا پوست حساس و ظريف آن‌ها با خشكي مواجه نشود. اين امر به خصوص براي كودكان نارس كه در زايمان زودهنگام به دنياآمده‌اند از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. براي اطلاعات بيشتردرباره نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

 

توصيه‌هايي براي حمام كردن و شستن نوزاد در خانه

حمام كردن نوزاد در خانه به خصوص در تجربيات اول براي والدين هيجان انگيز و دلهره‌آور است. توصيه‌هاي زير به شما كمك مي‌كنند تا اين كار را با سهولت بيشتري انجام دهيد.

1- قبل از شستن نوزاد همه چيز را آماده كنيد

براي آنكه نيازهاي كودك، گريه‌هاي او و وظايف مختلفي كه داريد شما را سردرگم و كلافه نكند، قبل از بردن نوزاد به حمام ابتدا همه چيز را آماده كنيد. براي مثال مي‌توانيد لگنچه كوچكي را از آب  پر كنيد، ليف مخصوص شست و شوي كودك و حوله را در دسترس خود قرار دهيد و وسيله‌اي نظير يك فنجان كوچك را براي ريختن آب روي بدن نوزاد در نظر بگيريد.

2- براي حمام كردن نوزاد او را روي سطحي صاف قرار دهيد

لازم است كه هنگام حمام كردن نوزاد مكان صاف و امني را در نظر بگيريد و او را روي آن قرار دهيد. توجه داشته باشيد كه اين فضا بايد به‌ گونه‌اي باشد كه هم نوزاد روي آن احساس راحتي داشته باشد و هم شما روي كودك خود مسلط باشيد. سطحي كه كودك روي آن قرار مي‌گيرد مي‌تواند چيزي نظير ميز تعويض يا يك تشكچه ابري مخصوص حمام كودك باشد. در حين شست و شوي نوزاد همواره مراقب غلتيدن يا خطر افتادن او باشيد به همين منظور در حين حمام كردن كودك يك دست خود را به صورت حائل جلوي او نگه داريد تا امكان بروز هر گونه خطر را كاهش دهيد.

3- براي حمام كردن نوزاد ابتدا از شستن صورت او شروع كنيد

حمام كردن نوزاد لازم است كه آرام آرام و با شكيبايي كامل انجام شود. در همين راستا ابتدا از شستن صورت فرزندتان شروع كنيد. براي اين كار از يك پارچه مرطوب شده استفاده نماييد و آرام آن را روي صورت نوزاد بكشيد. توجه داشته باشيد كه همان ابتدا آب را مستقيماً روي صورت نوزاد نريزيد و نگذاريد كه آب وارد دهان و چشم‌هاي كودك شود.

در مراحل بعدي آرام آرام بدن كودك را وارد آب ولرم كنيد تا در نهايت بتوانيد او را به طور كامل در لگنچه‌اي كوچك قرار دهيد و تمام بدنش را بشوييد. استفاده از اين روش سبب كاهش ترس فرزند شما  از آب و حمام مي شود. اگر حمام كردن نوزاد به شيوه اصولي انجام شود مي‌تواند امري بسيار آرام بخش براي او باشد و به كاهش بي‌قراري‌هاي فرزندتان كمك كند.

4- هنگام حمام كردن، نوزاد و محيط او را گرم نگه داريد

نوزاد را در حوله مناسبي بپيچيد؛ سپس آرام آرام هنگام شستن نقاط مختلف بدن حوله را از روي او برداريد. در اين فاصله تلاش كنيد تا از مناسب بودن دماي حمام براي فرزندتان آگاه باشيد و بيش از اندازه او را در محيط سرد نگه نداريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه حمام كردن نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

نوزادان هر چند وقت يك بار به حمام رفتن نياز دارند؟

نوزادان همانند بزرگسالان يا كودكان بزرگ‌تر از خود به حمام كردن روزانه و مكرر نياز ندارند چراكه آن‌ها كمتر عرق مي‌كنند و در نتيجه كمتر نيز كثيف مي‌شوند. تقريباً دوبار حمام در هفته مي‌تواند در طول يك سال اول زندگي براي نوزادان كافي باشد.

پس از آوردن نوزاد به خانه از چه زماني حمام كردن منظم او را مي‌توانيم شروع كنيم؟

براي اين كار ابتدا بايد منتظر بهبود ناحيه ناف كودك، افتادن و خشك شدن بند ناف او باشيد. تلاش كنيد تا اولين حمام‌هاي نوزاد تا حد امكان كوتاه باشد تا او به مرور به فضاي آن عادت كند و سازگاري بيشتري نشان دهد.

منبع: حمام كردن نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حمام كردن نوزاد،
موضوع:
[ ۲۴ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۳۰:۱۳ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

يافتن روش خواباندن نوزاد براي تازه پدر و مادرها گاه كاري دشوار و سوال برانگيز مي‌شود. كودك تازه متولدشده هنوز توانايي لازم براي برقراري ارتباط با والدين‌اش را ندارد. پس به آساني با محيط جديد سازگار نمي‌شود. همين مسئله مي‌تواند او را مستعد گريه و ناراحتي كرده و خواب راحت را از او بگيرد. اين موضوع آرامش پدر و مادر را هم بهم مي‌زند و باعث مي شود كه آن‌ها دائما در جستجوي موثرترين راه‌ براي خواباندن نوزاد باشند. در اين مقاله به شما ياد خواهيم داد كه چگونه نوزاد خود را بخوابانيد و به يك چرخه منظم خواب برسيد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: خواباندن نوزاد | بهترين روش و نحوه صحيح خواباندن نوزاد

خواباندن نوزاد با توجه به نياز او

نوزاداني كه تازه متولدشده‌اند (يك تا دو ماه اول) چيزي در حدود 14 الي 17 ساعت از شبانه روز را بايد بخوابند. البته بعضي از كودكان ممكن است بيش از اين ها به خواب احتياج داشته باشند و در نتيجه  18 الي 19 ساعت از روز را در خواب بگذرانند. اين خواب به تكامل مغز آن‌ها كمك كرده و رشد آن‌ها را تسهيل مي‌كند. از آنجايي كه نوزاد هر 2 يا 3 ساعت گرسنه مي‌شود، مادر بايد او را در اين بازه زماني براي شيرخوردن از خواب بيدار كند. اگر خواب و شيرخوردن فرزندتان يك نظم روتين داشته باشد، او كمتر با مشكلاتي نظير بيداري شبانه و بيقراري رو به رو خواهد شد.

بيشتر بخوانيد : نوزاد تازه متولد شده

روش هاي براي خواباندن نوزاد | توصيه هايي براي والدين

براي آنكه فرزند شما در دوران نوزادي خواب بهتري داشته باشد. با رعايت برخي نكات تا حد زيادي خواباندن نوزاد آسان مي‌شود. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين توصيه‌ها در اين زمينه اشاره كرده‌ايم.

1- نوزاد را به پشت بخوابانيد

هميشه به خاطر داشته باشيد كه بايد نوزاد را به پشت بخوابانيد. در نتيجه او را به صورت دمر و روي شكم در تخت قرار ندهيد، اين كار مي‌تواند در طول خواب تنفس كودك را با مشكل مواجه كرده و منجر به سندروم مرگ ناگهاني نوزاد شود. براي اطلاع از نحوه دمر خواباندن نوزاد كليك كنيد.

2- محيط امني براي خواب نوزاد فراهم كنيد

اطمينان حاصل نماييد كه نوزاد در محيطي امن مي‌خوابد. در همين راستا بايد تختي مناسب سن فرزندتان انتخاب كنيد. تا در صورت غلت‌زدن روي شكم و صورت قرار نگيرد. اگر فرزندتان را در اتاق جداگانه‌اي مي‌خوابانيد، بايد در طول شب به فاصله هر دو ساعت وضعيت او را چك كنيد. و ساعت‌هاي طولاني او را بدون شير رها نكنيد.

3- هنگام خواباندن نوزاد اسباب بازي ها را در تخت نگذاريد

تخت نوزاد را از هر گونه وسيله اضافي خالي كنيد. در نتيجه اسباب بازي‌ها، شيشه شير يا هرچيز مانند اين‌ها را هنگام خواباندن نوزاد از تخت او جمع كنيد. چرا كه شايد در طول خواب، نوزاد آن‌ها را در دهان‌گذاشته يا روي‌شان قرار بگيرد.

4- دماي معتدلي در محيط ايجاد كنيد

برخي از والدين دائما نگران اين هستند كه نوزدشان سرما بخورد. همين مسئله باعث مي‌شود كه فضاي اتاق كودك را به شدت گرم كنند و او را با لباس‌هاي ضخيم بپوشانند. در حالي كه اين كار مي‌تواند در طول شب باعث بروز مشكلاتي در تنفس نوزاد شده و راه نفس‌كشيدن او را مسدود نمايد. در نتيجه يك دماسنج در اتاق فرزندتان قرارداده و سعي‌كنيد دماي معتدلي (حدود 25 درجه سانتي‌گراد) در اتاق كودك ايجاد نماييد. بسياري از بي‌قراري‌هاي كودك مي‌تواند به خاطر گرما يا سرماي بيش از حد محيط خواب باشد.

5- مراقب باشيد كسي اطراف نوزاد سيگار نكشد

طبق بررسي‌ها سيگاركشيدن در كنار نوزاد خطرناك است. اينكار ريسك بروز سندروم مرگ ناگهاني را در آن‌ها افزايش مي‌دهد. در نتيجه به خصوص زماني كه فرزندتان خواب است اطمينان حاصل كنيد كه كسي در اطراف او سيگار نمي‌كشد. براي جلوگيري از عوامل مربوط سندرم مرگ ناگهاني نوزاد كليك كنيد.

6- براي خواباندن ، نوزاد را قنداق نماييد

طبق مطالعات وقتي نوزادان را قنداق مي‌كنيد، محيط رحم كه به آن عادت داشتند در خاطرشان تداعي مي‌شود. همين مسئله به خواب راحت‌تر كمك كرده و باعث مي‌شود با آرامش بيشتري ساعات خواب خود را طي كنند.

7- نوازش كردن نوزاد

اگر فرزندتان در به خواب رفتن مشكل دارد، نوازش كردن او را فراموش نكنيد. به خاطر داشته باشيد كه حس لامسه براي نوزادان قوي‌ترين حس براي ارتباط برقرار كردن با دنياي پيراموني است. در نتيجه در آغوش كشيده شدن و نوازش براي آن‌ها امري حياتي است و به آرامش هرچه بيشترشان كمك مي‌كند.

8- براي نوزاد لالايي بخوانيد

كودك از دوران جنيني حس شنيداري خود را به دست مي‌آورد و به مرور به صداي شما به عنوان مادر عادت مي‌كند. در نتيجه پس از تولد نيز بيش از همه به صداي شما واكنش نشان مي‌دهد. اگر مي‌خواهيد فرزند خود را آرام كرده و بخوابانيد با صدايي آرام براي او آواز يا لالايي بخوانيد. اين نكته را به خاطر داشته باشيد كه صداي بلند براي كودك تازه متولدشده تنش زاست، در نتيجه از سر و صداي زياد نيز بپرهيزيد. براي كسب اطلاعات بيشتر درباره نحوه خواباندن نوزاد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه روش خواباندن نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا گذاشتن اسباب بازي هاي موزيكال در تخت كودك به زودتر خوابيدن او كمك مي كند؟

گذاشتن اسباب بازي هاي موزيكال در تخت خواب كودك مي تواند هشياري او را تحريك كرده و باعث بي خوابي او شود. در نتيجه بهتر است از اين اسباب بازي ها تنها در زماني بيداري نوزاد استفاده كنيد.

منبع: خواباندن نوزاد | بهترين روش و نحوه صحيح خواباندن نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۲۸:۰۷ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

مصرف دارو در دوران شيردهي ازجمله موضوعاتي است كه سؤالات بسياري را براي مادران به همراه خواهد داشت. با توجه به اينكه بسياري از داروها روي كيفيت شير مادر تأثير گذاشته و از اين طريق وارد بدن نوزاد مي‌شوند بهتر است براي پيشگيري از بروز مشكلات جدي در سلامت فرزندتان تا جاي ممكن از داروها استفاده نكنيد و يا در صورت نياز به مصرف از يك متخصص كمك بگيريد. سن كودك و نوع دارو بر ميزان تاثير و عوارض دارو موثر است، در ادامه به برخي از داروهاي ممنون و مجاز اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي با نكات مربوط به مشكلات شيردهي كليك نيد.

منبع: مصرف دارو در دوران شيردهي | تاثير دارو از طريق شير مادر بر كودك

مصرف دارو در دوران شيردهي

با توجه به اينكه كيفيت رژيم غذايي مادران در طول دوران شيردهي بر سلامت جسمي و روحي فرزندانشان تأثير بسياري دارد متخصصين معتقدند مصرف دارو در دوران شيردهي يا حتي استفاده از برخي مواد غذايي بايد در اين دوران به حداقل ممكن برسد. اين تأكيد به خاطر تاثير تركيبات شيميايي موجود در داروها بر كيفيت شير مادر است. برخي از مواد شيميايي از اين طريق وارد بدن نوزادشده و مشكلاتي را براي وي ايجاد مي‌كنند.

 تأثيرپذيري كودك از اين داروها علاوه بر اينكه به نوع، مقدار و همين‌طور روش استفاده از دارو بستگي دارد، تحت تأثير سن و وضعيت سلامت نوزاد نيز هست. به‌گونه‌اي كه كودكان بزرگ‌تر و آن‌هايي كه از سلامتي بالاتري برخوردارند به ميزان كمتري از داروها آسيب مي‌بينند. براي مثال يك كودك يك‌ساله سالم كه مصرف غذاهاي ديگر را نيز شروع كرده وابستگي كمتري به شير مادر دارد و به همين خاطر مادر در صورت نياز با اطمينان بيشتري مي‌تواند از داروها استفاده كند، اما كودكي كه زودتر از موعد متولد شده يا سن كمتري دارد به مراقبت غذايي بيشتري از جانب مادر نياز خواهد داشت.

 البته بهتر است به اين موضوع نيز توجه داشته باشيد كه استفاده از مخدرها، مشروبات الكلي و حتي نوشيدني‌هاي داراي كافئين نيز مي‌تواند مشكلاتي را براي فرزندتان به همراه داشته باشد. به‌طوركلي مي‌توان گفت استفاده از تمامي داروها در طول دوران بارداري و شيردهي مي‌بايست زير نظر متخصصين صورت بگيرد.

مصرف دارو هاي بي خطر در دوران شيردهي

اگرچه بهتر است تا جاي ممكن از مصرف دارو در دوران شيردهي اجتناب شود بااين‌حال در برخي مواقع چاره‌اي به‌جز استفاده از داروها وجود ندارد. خوشبختانه در ميان داروها نيز بسياري از آن‌ها براي استفاده در دوران شيردهي بي‌خطر يا خطر كم شناخته‌شده‌اند كه در ادامه به برخي از آن‌ها اشاره خواهيم كرد. البته توجه داشته باشيد كه بهتر است استفاده از اين داروها را نيز زير نظر متخصص انجام دهيد.

  • استامينوفن ساده
  • ايبوبروفن
  • قرص‌هاي حاوي پروژسترون براي پيشگيري از بارداري
  • انسولين
  • هپارين
  • وارفارين
  • تئوفيلين
  • انواع پني‌سيلين‌ها مانند آموكسي‌سيلين
  • ليدوكائين
  • لوراتادين
  • اريترومايسين
  • ديگوكسين

بيشتر بخوانيد: نيازهاي اساسي و اوليه كودكان

قطع مصرف دارو هاي خطرناك در دوران شيردهي

برخي از داروها مي‌توانند از طريق شير مادر وارد بدن نوزاد شده و مشكلات زيادي براي وي ايجاد نمايند. به همين خاطر آگاهي از آن‌ها و مصرف دارو در دوران شيردهي زير نظر پزشك اهميت بسياري دارد. بعضي از مهم‌ترين داروهايي كه در دوران شيردهي نبايد مورداستفاده قرار بگيرند عبارتند از:

  • داروهاي ضد سرطان و داروهايي كه براي درمان سرطان مورداستفاده قرار مي‌گيرند
  • كلوزاپين
  • آسپرين (استفاده مداوم يا در مقادير بالا)
  • كلرامفنيكل
  • داروهاي ضدتشنج مانند اتوسوكزومايد، فنوباربيتال، پريميدون
  • خانواده بنزوديازپين‌ها مانند لورازپام و اگزازپام
  • اس‌سيتالوپرام
  • ارگوتامين
  • كلونيدين
  • سيتالوپرام
  • قرص‌هاي ضدبارداري حاوي استروژن

براي آشنايي با ليست كامل داروهاي مجاز و غير مجاز در شيردهي كليك كنيد.

نشانه هاي مسموميت كودك در اثر داروي مصرفي مادر

هنگامي‌كه مجبور به مصرف دارو در دوران شيردهي مي‌شويد يكي از نكاتي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه چطور مي‌توان فهميد داروها سلامت كودك شما را تحت تأثير قرار داده يا خير؟ در ادامه برخي از شايع‌ترين نشانه‌هاي تأثيرپذيري كودك از داروها را با يكديگر بررسي مي‌كنيم. اگرچه اين مشكلات ممكن است به هر دليل ديگري نيز براي نوزاد ايجاد شده باشد، بااين‌حال در شرايطي كه دارو مصرف مي‌كنيد و فرزندتان يك يا چند مورد از اين علائم را نشان مي‌دهد بهتر است دراين‌باره از يك متخصص كمك بگيريد.

  • اسهال
  • استفراغ
  • خواب‌آلودگي
  • تحريك‌پذيري
  • تغيير در وزن نوزاد
  • هرگونه علامت جديد يا غيرمعمول

آنچه كه بايد درباره مصرف دارو در دوران شيردهي بدانيد

اگر مجبور به مصرف دارو در دوران شيردهي هستيد بهتر است به نكات زير توجه كافي داشته باشيد.

  • راجع به تمامي داروهايي كه مصرف مي‌كنيد، دوز مصرفي و نحوه استفاده با يك متخصص مشورت كنيد
  • مرتباً سلامت جسمي كودك را زير نظر متخصص كودك بررسي كنيد
  • ترجيحاً از داروهايي استفاده كنيد كه بتوانيد آن‌ها را يك‌بار در روز و با فاصله از زمان شير دادن نوزاد مصرف كنيد.
  • پس از مصرف دارو شير هر دو سينه‌تان را دوشيده و دور بريزيد
  • اگر به دليل بيماري‌هاي روحي مانند اضطراب يا افسردگي و به‌خصوص افسردگي‌هاي پس از زايمان دارو مصرف مي‌كنيد، از مشاوره‌هاي روانشناسي به‌جاي اين داروها استفاده كنيد.
  • علاوه بر داروها از مصرف مخدرها، مشروبات الكلي و همين‌طور مواد غذايي محركي مثل كافئين نيز خودداري كنيد.
بيشتر بخوانيد: فوائد شير مادر

چرا با وجود نياز به مصرف دارو بايد شيردهي را اولويت قرار داد؟

مهم‌ترين موضوعي كه كودكان در سال‌هاي اوليه زندگي با آن مواجه مي‌شوند احساس امنيت و محبتي است كه مي‌بايست از محيط اطراف و به‌خصوص مادر دريافت كنند. با توجه به اينكه تغذيه عمده‌ترين نياز كودك در سال‌هاي اول زندگي است، هر موضوعي كه اختلالي در اين شرايط ايجاد كند مي‌تواند آسيب‌هاي روحي جبران‌ناپذيري را در سلامت روحي كودك ايجاد نمايد.

براي آشنايي با بهترين تغذيه سالم كودكان كليك كنيد.

براي مثال اگر به دليل استفاده از داروها مادر نتواند به خوبي به نوزاد شير بدهد و يا در شرايطي كه كودك به دليل عوارض مصرف دارو ها در دوران شيردهي دچار مشكل يا بستري در بيمارستان شود؛ اين ضربات مي‌تواند مشكلات روحي بسياري را در آينده وي ايجاد نمايد. اگر به هر دليلي احساس مي‌كنيد رابطه شما و فرزندتان در نخستين سال پس از تولد كيفيت لازم را ندارد بهتر است در اين زمينه از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تاثير مصرف دارو در دوران شيردهي در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

مصرف چه دارو هايي در دوران شيردهي خطرناك است؟

به‌طوركلي بهتر است در طي دوراني كه فرزندتان را شير مي‌دهيد تا جاي ممكن از داروها استفاده نكنيد و يا استفاده از آن‌ها را زير نظر متخصص انجام دهيد. اما برخي داروها نظير قرص‌هاي ضدبارداري حاوي استروژن، داروهاي درمان سرطان، ضد اضطراب‌هايي مانند لورازپام يا اگزازپام مي‌تواند خطرات بيشتري را ايجاد نمايد.

نشانه هاي آسيب كودك در اثر مصرف دارو در دوران شيردهي چيست؟

استفراغ، اسهال، تغيير در وزن، بي‌خوابي و يا تحريك‌پذيري ازجمله نشانه‌هايي هستند كه در اين شرايط بايد به آن‌ها توجه داشته باشيد.

منبع: مصرف دارو در دوران شيردهي | تاثير دارو از طريق شير مادر بر كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۰۷:۳۲ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]

كودكان ديرآموز آن دسته از كودكاني هستند كه توانايي يادگيري مهارت‌هاي ضروري براي عملكرد و پيشرفت تحصيلي را دارند، اما به نسبت همسالانشان عملكرد ضعيف‌تري از خود نشان مي‌دهند. كودكان ديرآموز به اصطلاح در مرز كودكان عادي و عقب مانده ذهني قرار دارند، اما هيچ‌گونه تشابه ظاهري با كودكان نياز‌هاي خاص ندارند. تنها مسئله‌اي كه اين كودكان با آن مواجهه مي‌شوند اين است كه نياز به محيط آموزشي و تحصيلي غني‌تر و مربي و مدرس فعال‌تري دارند. هرچقدر كه به كودك ديرآموز آموزش بيشتري داده شود و بيشتر با او كار شود، زودتر به همسالان خود مي‌رسد. از اين جهت آشنايي با ويژگي‌هاي كودكان ديرآموز و شيوه برخورد با اين كودكان اهميت زيادي دارد.

 منبع: كودكان ديرآموز

ويژگي هاي كودكان ديرآموز

تشخيص كودكان ديرآموز يا كودكان ديگر كمي دشوار است، زيرا از نظر ظاهري تفاوتي با ساير كودكان ندارند، تنها ويژگي اين كودكان اين است كه نسبت به همسالان خود نياز دارند تا يك مطلب آموزشي را بيشتر مطالعه كنند تا ياد بگيرند. به طور كلي بهره هوشي اين كودكان در مرز بين كودكان عادي و عقب مانده ذهني قرار دارد. مهم‌ترين مسئله اين است كه اگر به اين دسته از كودكان آموزش صحيح داده شود و در محيط آموزشي غني قرار بگيرند، زودتر به همسالان عادي خود نزديك مي‌شوند و مشكل‌شان برطرف مي‌شود. بايد توجه داشت كه كودكان ديرآموز با كودكان داراي اختلال يادگيري فرق دارند. لزوما فردي كه ديرآموز است اختلال يادگيري ندارد.

برخي از معلمان و همسالان ممكن است نگرش مثبتي نسبت به حضور كودكان ديرآموز در كلاس درس عادي را نداشته باشند، اين مسئله باعث مي‌شود تا كودك ديرآموز دچار مشكلات روانشناختي مانند اعتماد بنفس و عزت نفس پايين، افسردگي و نااميدي شود. همين موضوع سبب تشديد مشكلات اين كودكان مي‌شود.

نشانه ها و راه تشخيص كودكان ديرآموز

عمده‌ترين راه تشخيص كودكان ديرآموز از طريق انجام و تفسير آزمون‌هاي هوش و عملكرد تحصيلي كودك است كه توسط يك روانشناس ارزيابي و انجام مي‌شود. نمرات آزمون اين كودكان نه آنقدر بالا است كه در رديف كودكان با هوش طبيعي باشد نه آنقدر پايين كه در رديف كودكان با نيازهاي خاص قرار بگيرند، بنابراين كودكان ديرآموز در مرز بين اين دو گروه قرار دارند از اين جهت ممكن است تشخيص اين مسئله براي خانواده كمي دشوار باشد، زيرا كه اين كودكان در زندگي روزمره مشكلي تجربه نمي‌كنند و زماني كه به مدرسه مي‌روند مشكل‌شان شروع مي‌شود.

عمده‌ترين مشكلي كه اين كودكان با آن روبرو مي‌شوند، درك محدود اطلاعات عمومي، دايره واژگان پايين، مشكل در درك مفاهيم انتزاعي،  مشكل در خواندن و فهميدن مطالب درسي كتاب و… مي‌باشد. از اين جهت براي ارزيابي و تشخيص دقيق اين كودكان انجام آزمون‌هاي هوش استاندارد شده و ارزيابي توسط يك روانشناس ضروري است. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

دلايل و علت ديرآموز بودن كودكان

علت دقيق اين كه چرا برخي از كودكان ديرآموز مي‌شوند، به طور دقيق مشخص نشده است. با اين حال مي‌تواند مجموعه‌اي از عوامل زيستي، رواني، محيطي و آموزشي را به عنوان ريشه ديرآموز بودن كودكان در نظر گرفت. به طور كلي در خانواده‌هايي كه كودكان ديرآموز يا مبتلا به اختلال يادگيري وجود داشته باشد به احتمال بيشتري ساير اعضاي خانواده هم درگير چنين مشكلاتي مي‌شوند. اين مسئله هم مي‌تواند نشان دهنده تاثير عوامل وراثتي باشد، هم نشان دهنده ضعف و فقر آموزشي در محيط خانواده. علاوه بر اين، آسيب‌ها و صدمات وارد شده به سر چه در دوران جنين و چه در كودكي مي‌تواند مشكلات اين چنيني براي ايجاد كند. براي آشنايي با ساير انواع اختلالات يادگيري كليك كنيد.

شيوه برخورد با كودكان ديرآموز

در درجه اول والدين كودك بايد صبر و تحمل بيشتري از خودشان نشان دهند و زمان بيشتري را براي آموزش به كودك خود در نظر بگيرند. به طور كلي نگرش كودك ديرآموز نسبت به محيط مدرسه و مباحث آموزشي معمولاً منفي است و پيشرفت تحصيلي پايين‌تري دارند و به طور كلي نسبت به حضور در كلاس و… علاقه‌مند به نظر نمي‌رسند. اين مسئله عمدتاً به دليل مقايسه اين كودكان با ساير كودكان به وجود مي‌آيد. مقايسه كردن و سرزنش كردن كودكان ديرآموز باعث مي‌شود تا نسبت به مباحث درسي بي‌علاقه و بي‌انگيزه شود و اعتماد بنفس و عزت نفس‌اش كاهش پيدا كند.

اولين كاري كه در ارتباط با كودكان ديرآموز بايد انجام داد اين است كه به اندازه كافي به آن‌ها انگيزه داده شود تا نگرش منفي از آن‌ها دور شود. بايد به كودكان آموزش بيشتري داشته شود و تاكيد شود كه آن‌ها اختلال عصب شناختي يا عقب ماندگي ذهني ندارند، فقط در سال‌هاي اوليه تحصيل نياز به آموزش بيشتر دارند. حضور در مدارس استثنايي مي‌تواند نتيجه معكوسي براي اين كودكان داشته باشد، زيرا هرچقدر آموزش كمتري دريافت كنند (در مدارس استثنايي سطح آموزش پايين‌تر است) نسبت به همسالانشان بيشتر عقب مي‌مانند. بنابراين به عنوان يك والد يا معلم بايد نسبت به ساير همسالان، بيشتر با او كار كنيد تا اين ويژگي ديرآموز بودن كودك جبران شود. براي اشنايي بيشتر با ويژگي‌ها و نيازهاي كودكان استثنايي كليك كنيد.

ساير نكات شيوه برخورد با كودك ديرآموز

  • از برچسب زدن كودك به اينكه اختلال دارد پرهيز كنيد
  • نسبت به محيط مدرسه و آموزش مطالب درسي نگرشي مثبت در او به وجود بياوريد
  • اگر كودك مبحث آموزشي را متوجه نمي‌شود او را تنبيه نكنيد، بلكه مطلب را كم كم و قدم قدم به او آموزش دهيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد تنبيه كودك كليك كنيد.
  • مهارت‌ها و توانايي‌هاي او را بشناسيد و آن‌ها را ارتقا دهيد.
  • مسئوليت‌هاي كوچك را به او واگذار كنيد تا اعتماد به نفس و عزت نفسش افزايش پيدا كند.
  • مشكلات روانشناختي احتمالي مانند افسردگي، اضطراب و… را با كمك روانشناس برطرف كنيد.

به طور كلي نوع نگرش و تلاش والدين در جهت پيشرفت اين كودكان تاثير زيادي دارد. توصيه مي‌شود اگر كودك ديرآموزي داريد حتما از يك روانشناس كودك كمك دريافت كنيد تا بر اساس شرايط و ويژگي منحصر به فرزندتان راهكاريي را براي شما در نظر بگيرد. براي اشنايي با انواع روش هاي درمان اختلالات يادگيري كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا امكان تحصيل در مدارس عادي براي كودكان ديرآموز وجود دارد؟

كودكان ديرآموز به تنهايي نسبت به همسالانشان عقب‌تر هستند و زمانيكه در مدارس مخصوص كودكان با نيازهاي خاص تحصيل كنند توانايي و تأخيرشان بيشتر مي‌شود. ديرآموز بودن كودك نشان دهنده يك اختلال عصبي رشدي يا رواني نيست و با ارائه تمرين‌ها و آموزش‌هاي بيشتر مي‌توان اين مسئله را بهبود داد. از اين جهت هرچه با كودكان ديرآموز بيشتر كار شود و محيط تحصيلي غني‌تري داشته باشند زودتر مي‌توانند به همسالان خود برسند.

منبع: كودكان ديرآموز


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كودكان ديرآموز،
موضوع:
[ ۲۳ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۰۵:۲۴ ] [ نيني مايند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی